Liçi ve Köpek Yeme Festivali

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Liçi ve Köpek Yeme Festivali
Yulin Köpek Yeme Festivali
Köpek eti yemeği
Köpek eti yemeği
Resmî adı玉林荔枝狗肉节
YeriYulin, Guangxi
ÜlkeÇin

Liçi ve Köpek Yeme Festivali, yaygın olarak bilinen adıyla Yulin Köpek Yeme Festivali, Çin'in Yulin, Guangxi şehrinde yaz gündönümü sırasında geleneksel olarak düzenlenen köpek eti ve liçi yeme festivalidir. Festival, hayvan refahı nedeniyle hem ülke içine hem ülke dışında eleştirilmektedir. 2009 yılından beri kutlanan festival 21 ile 30 Haziran günleri arasında düzenlenmektedir.[1]

Festival sırasında yıllık 10.000 köpek tüketilmektedir. Bu rakamın 2015 yılı itibarıyla 1000'e düştüğü düşünülmektedir.[2] Festival boyunca köpekler ahşap sandık ve metal kafeslerde tutulur. Festival katılımcıları köpekleri sandık veya kafeslerden aldıktan sonra köpeği keser ve yer.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "China Yulin dog meat festival under way despite outrage". BBC News (İngilizce). 15 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2016. 
  2. ^ "This Chinese dog-eating festival's days are numbered thanks to a massive social media campaign". Business Insider. 2 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2016.