Levan Varşalomidze

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Levan Varshalomidze sayfasından yönlendirildi)
Levan Varşalomidze
ლევან ვარშალომიძე
Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı
Görev süresi
20 Temmuz 2004 - 30 Ekim 2012
Yerine geldiği Aslan Abaşidze
Yerine gelen Arçil Habadze
Kişisel bilgiler
Doğum 17 Ocak 1972
Batum, Acara Özerk Cumhuriyeti, Gürcistan
Milliyeti Gürcü
Partisi Birleşik Ulusal Hareket
Yaşadığı yer Batum, Acara
Bitirdiği okul Kiev Devlet Üniversitesi
Mesleği Siyasetçi
Resmî site http://www.lv.ge/

Levan Varşalomidze (d. 17 Ocak 1972), Gürcü siyasetçi.

1972 yılında Batum'da doğmuş olan Varşalomidze Acaristan Özerk Cumhuriyeti Başkanlığını yapmaktadır. 2004 yılının Mayıs ayında Aslan Abaşidze'nin devrilmesiyle güneybatı Gürcistan'daki Acaristan özerk cumhuriyetinin lideri oldu.

Levan Varşalomidze, 1990'ların ortalarında Acara Yüksek Konseyi başkanı ve Gürcistan Milli Petrol Şirketi Genel Müdürü Guram Varşalomidze'nin oğludur.

Eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Levan Varşalomidze 1994 yılında Kiev Üniversitesi'nde Dış İlişkiler Enstitüsü Yasalar mastırı yaptı. Aynı enstitüde 1999 yılında aile hukuku, uluslararası özel hukuk, medeni hukuk ve sivil uygulamada hukuk uzmanlığını alanında Doktora aldı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Varşalomidze 1998'den 2000'e kadar Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Hukuk Bölümü İkili İlişkiler Ofisi Başkanı oldu.

2000 ile 2002 yılları arasında Adalet Gürcistan Bakanlığı İcra Dairesi Başkanı oldu. Varşalomidze 2002 yılında Maliye Gürcistan Bakanlığı Hukuk Bölümü Müdürü oldu ve Gürcistan Devlet ve Hukuk Enstitüsünde bilimsel bir araştırmacıydı. Mayıs 2004 yılında Acara Özerk Cumhuriyeti Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin elçiliğini aldı. Levan Varşalomidze 20 Temmuz 2004 tarihinde Acara Özerk Cumhuriyeti Yüksek Kurulu tarafından Acara Özerk Cumhuriyeti Hükûmet Başkanı olarak atandı.

Varşalomidze'nin görev süresi 30 Ekim 2012'de bitmiş olup şimdi muhalefet Birleşik Ulusal Hareket partisinin bölgesel lideri olmuştur.