Leonard Hofstadter

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Leonard Hofstadter
The Big Bang Theory karakteri
Dr. Leonard Leakey Hofstadter 'ı canlandıran Johnny Galecki
İlk görünümPilot
CanlandıranJohnny Galecki
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekDeneysel fizikçi
AileBeverly Hofstadter (Annesi) Michael Hofstadter (Kardeşi)
Evlilik(ler)Penny Hofstadter
UlusAmerikan

Leonard Hofstadter, CBS'de yayınlanan The Big Bang Theory dizisinde Johnny Galecki tarafından canlandırılan kurgusal karakterdir.

Deneysel fizikçi olan Leonard meslektaşı Sheldon Cooper (Jim Parsons) ile aynı daireyi paylaşmaktadır. Penny (Kaley Cuoco) Leonard'ın kapı komşusu ve eski sevgilisidir. Leonard Penny'den sonra Priya ile birlikte olmaya başlamıştır. 5. sezonda karışık ilişki içinde olan Leonard Penny ile tekrar çıkmaya başlamıştır. İsmi Amerikalı aktör Sheldon Leonard ve fizikçi Robert Hofstadter'dan geliyor.

Karakter[değiştir | kaynağı değiştir]

Evini teorik fizikçi Sheldon Cooper ile paylaşan Leonard, siyah çerçeveli gözlük kullanıyor ve genellikle siyah Converse ayakkabı, nötr renkli bir ceket, kahverengi bir pantolon ve fizik ile alakalı tişört giyiyor.

Genellikle inek arkadaşları ile evde vakit geçiren Leonard daha fazla sosyal olmak istiyor. Dizinin başından itibaren Penny ile birlikte bir değişim içinde bulunuyor. Genellikle inekçe şeyleri Penny ile paylaşmaya utanıyor oluşu onu tam ortada bırakıyor, ne inekçe şeylerden vazgeçebiliyor ne de Penny gibi sosyal insan olmaktan. Leonard genellikle Sheldon ve Penny'nin arasını düzeltiyor. Bir tarafı Sheldon diğer tarafı Penny'de olan davranışları ile ortayı bulmaya çalışıyor.

Laktoza alerjisi olan Leonard, miyop ve gözlükleri olmadan göremiyor 5. sezonda Priya tarafında lens kulanmaya zorlanması ise onu hayli zor ve komik bir duruma düşürüyor.

İş[değiştir | kaynağı değiştir]

Leonard 174 IQ'ya sahip, 24 yaşında Princeton Üniversitesi'inden mezun, araştırmacı olarak çalışan bir deneysel fizikçidir. Teorileri kanıtlamak için deneyler tasarlar ancak, alaycı ve egoist kuramcısı Sheldon'a göre, eserleri çoğunlukla başka araştırmaların bir türevidir bu yüzdenden de önemsiz. Leonard araştırmalarında genellikle helyum-neon lazerini veya serbest elektron lazerini kullanır. Karanlık madde araştırmasını çürütmek için araştırmalar yapmıştır.