Leo kulübü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Leo kulübü (Nijerya)

Leo kulüpleri, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği bünyesinde faaliyet gösteren, dünyanın en yaygın ve büyük gençlik organizasyonunudur. Leo kulüplerinin amacı 18 – 30 yaş aralığındaki üyelerine liderlik nitelikleri kazandırmak, bunu yaparken de çevrelerine faydalı olmalarını sağlamaktır.

Leo kulüplerinde üyeler, liderliklerini geliştirmek, yöneticilik ve insan ilişkileri Leo kulüpleri, dünya üzerinde 185 ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği, ULKB'nin gençlik programıdır.

İlk Leo kulübü 1957 yılında ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Glenside Lions Kulübü'nün bir aktivitesi olarak kurulmuştur. Leo'nun amacı topluma yararlı dürüst liderler ve kentliler yetiştirmektir. nde deneyim kazanmak, yeni dostlar ve arkadaşlar edinmek, maddi duygular dışında muhtaç insanlara sevgi, ilgi ve hizmet götürmek gibi manevi değerler kazanmak şansını yakalarlar.

Leo kelimesinin açılımı,

L: Leadership,
E: Experience,
O: Opportunity şeklindedir

Türkiye'de Leo hareketi, 1976 yılında İzmir Alsancak Lions Kulübü'nün sponsorluğunda, Alsancak Leo Kulübü'nün kurulmasıyla başlamıştır. Aynı sene içerisinde İstanbul'da Cağaloğlu Leo Kulübü kurulmuş olup, 1983 senesinde ise Bursa Leo kulübü kurularak Türk Leo hareketinin üçüncü Kulübü olmuştur. 2008 yılı itibarı ile Türkiye'deki 6 yönetim çevresinde 100 Leo Kulübü ve bu kulüplere üye 2000 Leo bulunmaktadır.