Lüksemburg'daki kaleler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bazı iyimser tahminlere göre, Lüksemburg'da 130 kadar kale bulunmaktadır, ancak bu sayı daha gerçekçi tahminlere göre, muhtemelen yüzün biraz üzerindedir, ancak bunların çoğu kalelerden ziyade büyük konutlar veya malikaneler olarak kabul edilebilir.[1]

Lüksemburg'daki mevcut kale listesi yaklaşık 50 yapıyı içermektedir ve ülkedeki tüm tanınmış kaleleri ve konut şatolarını içerir. Ana listenin altında, daha sonraki bir tarihte dahil edilebilecek diğer kalelerden bazılarından bahseden bir alt liste bulunmaktadır.

Ana liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Resim Ad İnşa tarihi Konum Durumu
Ansembourg Old1.JPG Ansembourg Kalesice 1135 Ansembourg Özel mülkiyet, ziyaretçi kabul edilmiyor.
Ansembourg New1.JPG Ansembourg Yeni Kalesi 1639 Ansembourg Özel mülkiyete ait, yenilenmiş, halka açık bahçeler
Aspelt Castle2.JPG Aspelt Kalesi 1590 Aspelt Restorasyon geçiyor.
Luxembourg Beaufort château 02.jpg Beaufort Kalesi 11. yy Beaufort Harabe, ziyaretçilere açık.
EmbassyRU LUX.jpg Beggen Şatosu 1895 Dommeldange Rus Büyükelçilik Binası
Colmar Berg 05 grand duke castle Luxembourg.jpg Berg Kalesi 1911 Colmar-Berg Büyük-dükalık konutu
Bettange Castle4.JPG Bettange-sur-Mess Kalesi 1753 Bettange-sur-Mess Zihinsel engelliler için rehabilitasyon merkezi.
Bettembourg Castle5.JPG Bettembourg Kalesi 1733 Bettembourg Bettembourg Belediye Binası
Chateau Bettendorf.jpg Bettendorf Kalesi 1728 Bettendorf Özel sektöre ait, ziyaretçi kabul edilmiyor.
Betzdorf Kalesi 17. yy Betzdorf SES Communications'a ait, ziyaretçi kabul edilmez.
Chateau-de-born-sure2.jpg Born Kalesi 18. yy Born, Lüksemburg Özel mülk.
Bourglinster Castle.jpg Bourglinster Kalesi 11. yy Bourglinster Otel ve konferans merkezi
NW Bastion Bourscheid.JPG Bourscheid Castle 1095 Bourscheid Partly restored, open to visitors
Brandenbourg.jpg Brandenbourg Kalesi 13. yy Brandenbourg Harabe, artık ziyaretçilere açık değil.
Grand Ducal Palace, Luxembourg 1.jpg Büyük Dükalık Sarayı, Lüksemburg 1572 Luxembourg City Büyük-dükalık sarayı
Clemency Castle.JPG Clemency Kalesi 1665 Clemency, SW Lüksemburg Tamamen restore edilmiş, bazen ziyaretçilere açık.
0 Clervaux 101021 CH1.JPG Clervaux Kalesi 12. yy Clervaux Tamamen restore edildi, ziyaretçilere açık.
Schlass Kolpech.JPG Colpach Kalesi 18. yy Colpach-Bas Nekahat merkezi
Differdange Castle7.JPG Differdange Kalesi 1577 Differdange Miami Üniversitesi
EmbassyCN LUX.JPG Dommeldange Kalesi 17. yy Dommeldange Çin Büyükelçiliği
GEHAAN1w.jpg Dudelange Kalesi 15. yy Mont St. Jean, Lüksemburg Harabe.
Erpeldange4.JPG Erpeldange Kalesi 1630 Erpeldange Komün ofisleri
Chateau esch sur sure 1.jpg Esch-sur-Sûre Kalesi 13. yy Esch-sur-Sûre Harabe, site ziyaretçilere açık.
F-Clement N-Liez vue-de-fischbach.png Fischbach Kalesi 17. yy Fischbach Büyük-dükalık konutu
Heeschdref Schlass01.jpg Heisdorf Kalesi 19. yy Heisdorf Huzur evi
Hesperange 1.jpg Hesperange Kalesi 13. yy Hesperange Harabe, özel mülkiyete ait, erişilebilir değil
Hollenfelscha.JPG Hollenfels Kalesi 11. yy Hollenfels Gençler için eğitim merkezi
Koerich castle 3.jpg Koerich Kalesi 13. yy Koerich Harabe, site ziyaretçilere açık
Chateau La Fontaine Luxembourg.jpg La Fontaine Kalesi 1563 Clausen, Luxembourg City Bugün eski saraydan neredeyse hiçbir şey kalmadı.
Fiels Buerg.jpg Larochette Kalesi 11. yy Larochette Yaz aylarında halka açık.
Luxembourg City Bock2.jpg Lucilinburugh 963 Luxembourg Bock Sadece harabe, halka açık.
Mamer-castle3.jpg Mamer Kalesi 1830 Mamer Belediye Binası ve toplumsal ofisler
Mersch castle 1.jpg Mersch Kalesi 16. yy Mersch Komün yönetimi, site ziyaret edilebilir
Ch Bernhoeft 1891 GD Luxembourg 10 Pl 2.2 Ch Meysembourg.jpg Meysembourg Kalesi 1880 Near Larochette Özel sektöre ait, ziyaretçi kabul edilmiyor.
SchlaSchr.JPG Munsbach Kalesi 1775 Munsbach Eğitim kurumu
Pettingen Castle2.JPG Pettingen Kalesi 16t. yy Pettingen Harabe, halka açık
Henri Tudor house Rosport Luxembourg.jpg Rosport Kalesi 1892 Rosport Halka açık müze.
Sanem Castle 01.jpg Sanem Kalesi 1557 Sanem Çocuk evi
Wasserburg Schengen.JPG Schengen Kalesi 19. yy Schengen Otel ve kongre merkezi
Schoenfels5.JPG Schoenfels Kalesi 17. yy Schoenfels Site halka açıktır.
Schuttbourg entrance July 2012.jpg Schuttbourg Kalesi 1404 Kautenbach yakınları Özel mülkiyet, ziyaretçi kabul edilmiyor.
Schauwenburg Castle2.JPG Schauwenburg Kalesi 16. yy Bertrange Belediye Binası ve toplumsal ofisler
Sennenger Schlass mat Weier.jpg Senningen Kalesi 1750 Niederanven yakınları Hükümet konferans merkezi, ziyaretçi kabul edilmiyor.
Septfontaines Castle.jpg Septfontaines Kalesi 13. yy Septfontaines Özel sektöre ait, ziyaretçi kabul edilmiyor.
Septfontaines Rollingergrund.JPG Septfontaines, Rollingergrund 1775 Luxembourg City Kongre Merkezi
Castle 02 Stadtbredimus Luxembourg.jpg Stadtbredimus Kalesi 1724 Stadtbredimus Şarap Kooperatifi
Stolzebuerg 102 Buerg.jpg Stolzembourg Kalesi 1898 Stolzembourg Özel sektöre ait, ziyaretçi kabul edilmiyor.
Schloss Urspelt 01.jpg Urspelt Kalesi 1860 Clervaux yakınları Otel
Useldange castle.jpg Useldange Kalesi 12. yy Useldange Halka açık kalıntılar
Vianden castle.jpg Vianden Kalesi Genel olarak 11.- 14. yy Vianden Tamamen restore edilmiş, yıl boyunca halka açık.
Walferdange Castle1.JPG Walferdange Kalesi 1824 Walferdange Lüksemburg Üniversitesi
Wiltz castle 2012-07.JPG Wiltz Kalesi 1727 Wiltz Okul
Wintrange chateau web.jpg Wintrange Kalesi 1610 Wintrange Özel sektöre ait, etkinlik mekanı. Ulusal Tarihi Anıt.[2]

Alt liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu, daha az önemli kalelerin veya şatoların bir listesidir.

  • Belenhaff in Junglinster (golf sahasına ve kulüp binasına dönüştürülmüş)
  • Clervaux'daki Berlaymont Kalesi (küçük 12. yüzyıl kalesi yeniden inşa edilmiş 1635, şimdi bir otel)
  • Schieren yakınlarındaki Birtrange Kalesi (özel mülkiyet)
  • Redange yakınlarındaki Ell Kalesi (bir zamanlar küçük bir kale, şimdi tarımsal faaliyetler için kullanılıyor)
  • Mullerthal'daki Heringen (etkileyici olmayan bir harabe)
  • Lüksemburg Şehri'nin hemen güneyindeki Kockelscheuer Kalesi (19. yüzyıl özel konut)
  • Wasserbillig yakınlarındaki Mertert Kalesi (1870'lerde inşa edilmiş, konaklama imkanı sunmaktadır)
  • Doğu Lüksemburg'daki Bettendorf yakınlarındaki Moestroff Kalesi (1433'ten kalma, özel mülkiyete ait)
  • Yakın Schorels Kale Eschette (duvarların sadece kalıntıları kalır)
  • Schrassig Kalesi, 17. yüzyıldan kalma şimdi yıkılmış
  • Syrdall Kalesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Evy Friedrich, "Burgen und Schlösser", Editions Guy Binsfeld, Luxembourg. 3-88957-033-X.
  2. ^ "Château de Wintrange". Château de Wintrange. 10 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Lüksemburg'daki kaleler listesi ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur.