Kuzey Kore'deki diplomatik misyonların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
KDHC'nin diplomatik misyonları (mavi) ve KDHC (kırmızı)

Bu Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC veya Kore DHC) diplomatik misyonlarının bir listesidir.

Soğuk Savaş zamanlarında dış politika Doğu Bloğu ülkeleri üzerine yoğunlaşmıştı, aynı zamanda da gelişmekte olan ülkelerle müttefik olunmaya çalışılıyordu. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore), Kore Cumhuriyeti (Güney Kore) ile diplomatik tanınırlık için çekiştiği için bu dış politika yolu seçilmişti. Sıradışı şekilde yabancı ülkeler Kore Yarımadası'ndaki iki ülkeyi de tanımaya başlamıştı ve KDHC'nin diplomatik misyonları da gelişmekte olan ülkelerde yardım kampanyaları düzenleyerek ekonomik katkıları kenara bırakıp politik güç sağlamakla meşguldü.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Batı Avrupa'da büyükelçilikler açmakta gayet yavaştı. İsveç, bir süre boyunca Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile karşılıklı Büyükelçiliği olan Batı'daki tek ülkeydi.

Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

Etiyopya Addis Ababa, Etiyopya'daki Kuzey Kore Büyükelçiliği

Amerikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Asya[değiştir | kaynağı değiştir]

Çin Pekin, Çin'deki Kuzey Kore Büyükelçiliği
Vietnam Hanoi, Vietnam'daki Kuzey Kore Büyükelçiliği
Nepal Katmandu, Nepal'deki Kuzey Kore Büyükelçiliği
Kamboçya Phnom Penh, Kamboçya'daki Kuzey Kore Büyükelçiliği
Singapur Singapur'daki Kuzey Kore Büyükelçiliği, Golden Mile Binası'nın 8. katında bulunuyor.
Laos Vientiane, Laos'daki Kuzey Kore Büyükelçiliği
Japonya Tokyo, Japonya'daki Koreli Sakinler Genel Birliği (Chongryon)

Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok uluslu kuruluşlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar Boş kaynak (yardım) 
  2. ^ News from North Korea Webarşiv şablonunda hata: |url= value. Boş.
  3. ^ [1] [ölü/kırık bağlantı]
  4. ^ a b Boş kaynak (yardım)  [ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ Diplomatic Missions Accredited to Uganda Webarşiv şablonunda hata: |url= value. Boş.
  6. ^ (İngilizce) (Çince) Boş kaynak (yardım) 
  7. ^ "Koreas: North Korea, China agree on opening Hong Kong consulate." Yonhap News Agency. May 11, 1999. Accessed August 2, 2008.
  8. ^ North and South Korea Open Full-Time Liaison Office at Border, The New York Times, September 14, 2018
  9. ^ Embassy of THe Democratic People's Republic Of Korea (non residential) in The State of Qatar Webarşiv şablonunda hata: |url= value. Boş.
  10. ^ Boş kaynak (yardım)