Kullanıcı mesaj:Zaitsév/Arşiv/2016/Nisan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir beyaz liste hakkında[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Kapıyıaç~~trwiki adlı henüz yeni olan bir kullanıcı ve beyaz liste kullanıcı grubundaki bu kişiyi defalarca uyarmama rağmen Vikpedi'deki tecrübesizliğinden ötürü birçok hatayı yapmaya devam ediyor. Son olarak Türkiyaa sayfasını örnekleyebilirim. Diğer tüm katkılarını incelemenizde ve kullanıcı hakları hususunda hakların geri alınmasında fayda var. Kullanıcının mesaj sayfasında ilgili hatalarına karşın uyarılarımı da bulabilirsiniz. Saygılarımla, Nukteolog Mesaj 09:30, 8 Nisan 2016 (UTC)

Kullanıcı bana beyaz listeye girmek istediğini söyledi ve aramızda şöyle bir konuşma geçti. Bu durumda kullanıcıyı beyaz listeye alan hizmetli Eldarion a haber verseniz daha iyi olur. --Zaitsév 10:53, 8 Nisan 2016 (UTC)

Kuklacı Kullanıcı[kaynağı değiştir]

Merhaba Zaitsev,

Kullanıcı Zohak'ın kukla engeli durumuna istinaden bir yorumum olacaktı. Kullanıcının, 6 kullanıcı ismiyle ve sayısız IP ile kuklacılık yapıldığı tespit edilmiş. Üstelik özellikle IP'ler ile yaptığı katkıların birçoğu muhtemelen küfürlü olduğu için kayıdı bile silinmiş. Geçmişte başka kullanıcı örneklerine baktığımda ise bir vandal kukla yüzünden bile süresiz engellenenler var. Buna rağmen bu kullanıcının engelinin süresize çevrilmesi yerine yeniden başlatılması müsamahakar olmamış mı? Ne dersiniz? Bu imzasız yazı Yakamoz51 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Aslında denetçi incelemesinden sonra kullanıcının engellenmesi için bana mesaj atılmıştı. Şimdi mesajı tekrar okuduğumda daha önce yapılanların aksine süresiz engellemem gerektiğini fark ettim. --Zaitsév 13:32, 20 Nisan 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
bu seneki çoğu devriyelik başvurusunu siz sonuçlamışsınız, teşekkürler İnternionmsj 17:38, 17 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba,SM Entertainment sayfasını incelemeye tıkladığım halde bir sorun olduğunu ve incelenmediğini söylüyor birde siz bakar mısınız acaba?--Krystal (mesaj) 14:50, 19 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. İnceledim bir sorun sorun görünmüyor. --Zaitsév 13:25, 20 Nisan 2016 (UTC)
Merhaba Sn.Zaitsév,

Şu kullanıcının beyaz listeye alınması bana göre uygun. Değerlendirebilir misiniz? Kolay gelsin, iyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 11:03, 20 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. Kullanıcıyı beyaz listeye aldım. --Zaitsév 13:36, 20 Nisan 2016 (UTC)

Politika öğreniniz[kaynağı değiştir]

Denetçi yetkiniz yok, herhangi bir kukla davası sonuçlanmadı, ancak hangi delillere dayanarak bu engeli verdiniz anlamak güç. Bu verdiğiniz dayanaksız engeli kaldırıp dava sonucunu bekleyiniz. Politika sayfalarında daha çok vakit geçirmenizi öneririm, zira politika bilginiz yok denecek kadar az. Eldarion 19:04, 20 Nisan 2016 (UTC)

Verdiğiniz bağlantıda Kullanıcı:Zohak 'ın Zaitsev tarafından süresiz engellendiği görülmekte. Söz konusu kullanıcı hakkında açtığım dava 2 Mart 2016 tarihinde sonuçlanmış ve Sn. e.c. tarafından kullanıcı Zohak'ın kuklaları olduğu konusunda "Denetçi Onayı" verilmişti. Ayrıca ilgili karar sonunda " gerekli işlemleri bir hizmetliye başvurarak tamamlayabilirsiniz" ifadesi de yer almaktadır. Hal böyle iken bu karar sonrasında dahi 'her türlü ahlâk dışı ifadeler' kullanılarak kullanıcı sayfalarımıza, köy çeşmesine, şikayet sayfasına ve zaman zaman madde sayfalarına hemen her gün adı geçen kullanıcının kuklaları tarafından vandal saldırılar yapılmakta, mesajlar bırakılmaktadır. Zarar gören ve görmekte olan bir kullanıcı olarak Zaitsev 'in yaptığı işlemin denetçi incelemesi sonucunda varılan karara uygun olduğu görüşündeyim. Özetle söylemek gerekirse, bu şekilde ısrarla kukla kullanan, topluluğu geren ve Vikipediye zarar veren kullanıcıların 'süresiz' engellenmesi gerekmez mi/gerekmiyor mu?..--Eğitmenmsj 20:46, 20 Nisan 2016 (UTC)

Kullanıcı:Eğitmen herhangi bir denetleme yapılmadan veya kukla davası sonlandırılmadan, süresiz engelleme verildiğini Vikipedi tarihinde görmedim duymadım. Kullanıcının yaptığı saldırılar asla tasvip edilemez, ancak politikalar ve işleyiş bellidir. Aynı numara ile başlayan bütün IP adreslerine aynı muameleyi yapmak hiç bir şekilde anlaşılır değil. Israrla kukla kullananın, aynı kullanıcı olduğunu bireysel olarak mı kanaat getirdiniz ? Bundan sonra şahsi kanaatler engelleme yapmak için yeterli midir ? O halde politikaları silip, kullanıcıların şahsi kanaatlerine göre hareket edelim. --Eldarion 09:23, 21 Nisan 2016 (UTC)
Kullanıcı:Eldarion, "Israrla kukla kullananın, aynı kullanıcı olduğunu bireysel olarak mı kanaat getirdiniz ? Bundan sonra şahsi kanaatler engelleme yapmak için yeterli midir ?" ifadenize istinaden yazıyorum. Ben "bireysel / şahsi kanaat" ime göre yazmadım yukarıdaki görüşümü. Her bir ifademin dayanağını/bağlantısını da beraberinde ekledim. Aylardır rahatsızlık veren bu konu topluluğumuzun bilgisi dahilindedir. Yani fazla detaya girmemin gerekmeyeceğini düşünüyorum. An itibariyle yapabileceğim tek şeyin Zohak kullanıcısı hakkında yeni açılmış olan davaya, onun ek kuklaları olduğunu düşündüğüm kullanıcıları ve IP adreslerini de eklemek olacak. Sizden, denetçi olmanız hasebiyle beklentim; yine yukarıda bağlantısını verdiğim yapılan denetçi incelemesi ve akabinde "Onaylanmış" raporuna istinaden yapılması gerekenin geçte olsa hizmetli Zaitsev tarafından yapılmış olmasının doğru olduğunu bilmeniz ve olağanüstü rahatsız edici bu kukla konusuna köklü bir çözüm bulmanızdır. Elbetteki kullanıcı talep ve ilgili politikalar doğrultusunda. İyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 11:38, 21 Nisan 2016 (UTC)