Kullanıcı mesaj:Yakamoz51/Arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Yakamoz51![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

88.239.42.99 16:43, 4 Ağustos 2008 (UTC)


Ve aleyküm selam--88.239.42.99 16:42, 4 Ağustos 2008 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --☺Vikikimesaj 13:46, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Kızılbaş başlığı[kaynağı değiştir]

Merhabalar, I. Selim maddesinin tartışma sayfasında bir not düştüm. Uygun olduğunuzda bakabilir misiniz acaba? Saygılarımla, iyi vikilemeler--Merube 89msj 17:22, 3 Ocak 2010 (UTC)

Kullanıcı:Yakamoz51/dindia

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı olmayan (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!
Merube 89msj 19:20, 19 Mart 2010 (UTC)


Yakamoz51, sizin ileti silme gibi bir yetkiniz yok. Bunu hizmetliler yahut demokratlar yapabilir. Kaldı ki iletiyi değerlendirecek olan siz değilsiniz. Henüz yeni üye olduğunuz belli, biraz daha dikkatli olun. Bu tür ideolojinizi yaralayan *iletilerle uğraşmayın madde girmeye çalışın ya da düzeltmeler yapın. ░▒▓│♫│ Hunturk │♫│▓▒░ 21:42, 14 Nisan 2010 (UTC)

F. Gülen değişikliğiniz[kaynağı değiştir]

Şurada ki kozmik olarak adlandırdığınız değişiklikte F. Gülen hakkında .. yorumlayan bir İslam düşünürüdür derken acaba Ergenekon'a iddanamesine bir atıfta mı bulundunuz Erg. yahut şahıs hakkında kaynağını belirtmediğiniz bir rastgelim mi eklediniz acaba? Doğruluğunu kanıtlar bir tarafsız kaynağınız var ise şayet lütfen ekleyin. Ki yoksa ve bu bir varsayımdan yahut çıkarımdan ibaret ise vandalizme dahi gidebilen bir değişiklik olabilir. - Пebev.Yorum Ekle 15:46, 29 Haziran 2010 (UTC)

  • Wikipedia'nın kaynak olarak verilemeyeceği tam olarak nerde yazmakta?--Reality 06:07, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Saîd-î Kurdî[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

yaptigim degisiklikleri bir aciklama yapmadan siliyorsunuz. Saîd-î Kurdî nin bir "Kürt" oldugu herkesce acikca bilinmekte, sizin bu tepkinize dogrusu bir anlam veremedim...!!?

ARÎNMED.

Koruma talebi[kaynağı değiştir]

Said Nursî hakkinda yeni bir filmin de cikiyor olmasi etkisiyle olsa gerek, maddede surekli vandalliklar olmakda. Bir sure koruma altina alabilir misiniz? Tesekkurler Yakamozlar 16:11, 4 Ocak 2011 (UTC)

Selamlar. Mesajınızı yeni gördüm. Bu arada sağolsun Kibele ilgilenmiş konuyla. İyi vikiler, saygılar--Merube 89msj 19:52, 5 Ocak 2011 (UTC)

Koruma talebi[kaynağı değiştir]

Said Nursî hakkinda yeni bir filmin de cikiyor olmasi etkisiyle olsa gerek, maddede surekli vandalliklar olmakda. Bir sure koruma altina alabilir misiniz? Tesekkurler Yakamozlar 16:11, 4 Ocak 2011 (UTC)

alındı.. teşekkürler, kolay gelsin. --ki bl 16:39, 6 Ocak 2011 (UTC)

Merhaba sayın Yakamoz51, Fetullah Gülen maddesinde yaptığım değişiklikleri neye göre geri aldığınızı öğrenebilir miyim? VP:DB, VP:ÖAYV ve ölü kaynaklar hakkında yazının bulunduğu VP:KG incelemeden lütfen yaptığım değişiklikleri kafanıza göre geri almayınız. Saygılar --Dukeileti 21:10, 8 Ocak 2011 (UTC)

mesajlarimi zaten arsivlemistim ama geri getirmissiniz. zahmet etmissiniz. Caniniz sagolsun :) Yakamozlar 15:48, 21 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba, arşivleme çalışması yaptığınızı fark etmemiştim. Kusura bakmayın. Yardım:Tartışma sayfaları nasıl arşivlenir? sayfasından nasıl arşivleme yapıldığına göz atabilirsiniz. Arşivlemenin sonunda mesaj sayfanızda diğer kullanıcıların eski mesajlara(arşive) ulaşabileceği bir kısayol olması lazım. Diğer kullanıcıların yaptığı arşivlemeleri inceleyebilirsiniz. Ama yardım sayfası daha sade anlatıyor. VP:İBP sayfasından haftanın iş birliği projesine yardımda edebilirsiniz. İyi vikilemeler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 16:04, 21 Şubat 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 9. hafta projesi Google Art Project kategorisindeki sanat eserlerinin maddelerinin açılması


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 03:05, 28 Şubat 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Wikipediada Financial crisis sayfası


  • Merhaba. Seçkin Madde Kayıtları şablonu eklemişsiniz SMA ve SPA'ya. Bir yerlerde tartışma geçti ya da söylendi de haberim mi olmadı acaba? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.--[ahzaryamed]₪.ileti 20:12, 1 Nisan 2011 (UTC)
Estğ. Affedilecek bir durum yok ancak değişikliğinizi geri almak durumundayım. Bu kayıtların SMA ve SPA da yer almaları isteğinizi mantıksal bir çerçeve dahilinde köy çeşmesinde dile getirip topluluk fikrine sunabilirsiniz. İyi çalışmalar.--[ahzaryamed]₪.ileti 21:40, 1 Nisan 2011 (UTC)

Suriye'nin valilikleri resimleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar Yakamoz.. Yaptığınız değişikliği geri aldım, gerekçem de kısa kaldı orda. Demek istedim ki, eğer bu bilginin kayda değer olduğunu düşünmüyorsanız ya da bilgi doğru değilse tekrar geri alabilirsiniz, müdahale etmem bir daha; ama ben güzel bir bilgi olduğunu düşündüm Suriye'nin en büyük çarşısı olmasının (tabi öyleyse). İyi çalışmalar.. --Stultiwikiabana yaz 15:11, 3 Nisan 2011 (UTC)

Tartışma sayfasını kullanıdığın için hem teşekkür hem tebrik ederim (kendimce (= ).. --Stultiwikiabana yaz 23:50, 4 Nisan 2011 (UTC)

İş birliğini keşfedelim![kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2011'in 14. haftası için proje olarak Henry Moore maddesindeki kırmızıların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 22:12, 3 Nisan 2011 (UTC)

Ekonomik krizler iş birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Yakamoz, Ekonomik krizler hakkında iş birliği 16. haftada yapılacak. Sayfayı şimdiden hazırladım. Vikipedi:İş birliği projesi/2011/16. hafta. Eksik gördüğün bir yer varsa mesaj atarsın düzeltme yaparız. İyi vikilemeler, Yakamoz. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:26, 12 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba. Ben de sonradan farkettim dediğiniz durumu ve değişikliğimi geri aldım. Genelikle yakın tarihteki sürümlere bakıyorum, 25 Ağustos eski bir tarih olduğu için ben de bakmamışım:( İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Szoszvmesaj 08:12, 14 Nisan 2011 (UTC)

Yakamoz51/Arşiv, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!


~~~~

Askeri casusluk ve şantaj davası/Geçici[kaynağı değiştir]

Askeri casusluk ve şantaj davası/Geçici maddesinin adı da uygun değil gibi, çalışma şablonunun da zamanı geçmiş?--вяí¢αи76ileti 11:39, 16 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba Yakamoz51, Said Nursi maddesinde yaptığınız değişiklikleri bir süredir izlemekteyim. Taraflı şablonu bulunan bu maddedeki bazı kaynaklı içerikleri devamlı olarak çıkararak ve bazı kısımları değiştirip asıl manasından saptırarak maddenin daha da fazla taraflı olmasına sebebiyet veriyorsunuz. Vikipedi:Vikipedi ne değildir? politikasını incelemeniz öneriyorum. Çünkü Vikipedi herhangi bir cemaatin veya cemaat liderinin propagandasını yapma yeri değildir. Saygılar --Duke ϡ»» ileti ^^ 21:10, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Son yaptigim ve tarafli dediginiz iki degisiklik:

  1. Nursi'nin, 1918-1922 seneleri arasında yani aktif Kurtuluş Savaşı yıllarında Milli Mücadele'ye büyük bir katkısı olmadı [Odatv] ... Bu ifadeyi sildim ve aciklama olarak sunu yazmistim: bir kisinin bir savasa aktif olarak katki vermemesi (kaynakli da olsa) ansiklopedik durmuyor.

Tarafli dediginiz icin biraz acayim: Bir kisinin genelde yaptiklari on plana cikarilir. yapmadiklari ise ancak o kisinin hayatini yada toplumu etkilediyse cikarilabilir. Bu kisinin o donemde katilmadigi en az 100 savas vardir. Mesela 2. dunya savasina da katilmamistir..bunlarida mi yazalim..birde odatv guvenilir bir kaynak desek bile nurculara karsi olan yaklasimindan dolayi bu konuda guvenilirligini kaybedmistir sanki..

  1. giristeki bir cumle:" -zamanın en iyisi- lakabı,[]" seklinde bitiyordu. Eski surumunden bu cumlenin devamini buldum ve ekledim. Cumle yarim kalsa dahami iyi ve tarafsiz oluyor anlamadim.

Sanirim yaptigim degisikliklere tarafli dediginiz icin bir ozur hakediyorum. En azindan yaptiginiz degisiklikleri geri almanizi bekliyorum. Sevgiler Yakamozlar 13:37, 13 Temmuz 2011 (UTC)

  • Bahsettiğiniz Odatv sitesi yazısına baktıysanız altında 37 tane bağımsız kaynak var. Kişinin Kurtuluş Savaşı'na bir katkı yapmamış olduğu içeriği maddeye eklendi. Çünkü orada kaynaksız şekilde kişinin Kurtuluş Savaşı'na destek olduğu yazıyordu. Yani rastgele eklenmedi o yazı oraya. Eğer Kurtuluş Savaşı'na aktif olarak destek verdiğine dair kaynağınız varsa eklersiniz. Eğer maddede yaptığınız değişiklik bu olaydan ibaret olsa iyi niyet varsayar bir şey demezdim. Lakin şurada yaptığınız değişikler bariz olarak taraflı ve Said Nursi'yi kayırmaya yönelik. Bizim buradaki amacımız tarafsız bir ansiklopedi yazmaktır. Eğer birilerinin reklamını veya propagandasını yapmak istiyorsanız çok yanlış yerdesiniz. --Duke ϡ»» ileti ^^ 15:55, 13 Temmuz 2011 (UTC)
" kaynaksız şekilde kişinin Kurtuluş Savaşı'na destek olduğu yazıyordu" demissinizde nerede acaba?

Birde ilk mesajinizda bir yaftalama yapmis olmaniza ragmen halen sizde iyiniyet varsayarak bu mesaji yaziyorum, yoksa amacim tartismaya girmek degil. cunku sizin VP'ye katki saglamaya calistiginizi dusunmek istiyorum; ve kesinlikle Said Nursi'ye olabilecek nefretinizin size bu degisiklikleri yaptirdigina inanmak istemiyorum. Yakamozlar 18:47, 13 Temmuz 2011 (UTC)

"Yaftalama yapıyorsun - Said Nursi'ye nefretin var" gibi sözlerle söylediklerimi saptırmanın gereği yok. Açık ve net konuşuyorum. Vikipedi propaganda yapma yeri değildir. İster Said Nursi olsun, ister Atatürk olsun, isterse Barack Obama olsun. Vikipedi'de propaganda yapılamaz. Bunun bir tarafta olmak ile alakası yok. --Duke ϡ»» ileti ^^ 19:06, 13 Temmuz 2011 (UTC)

yazdiklarinizi okumanizi, ve yaptiklarinizi dusunmenizi tavsiye ederim. mesela şurada] propaganda yapilmasini engelliyorum derkende propaganda yapiyor izlenimi aldim. "Risale-i nur yazari" ifadesini siliyor ve "Risale-i nur ile unludur" yaziyorsunuz. "İslam âlimi ve filozofu," ifadesini siliyorsunuz. oysaki 6000 sayfalik Risale-i nur islam konusunda bilgili oldugunu gosterir sanirim. yani alim demek neden propaganda olur anlamadim. filozof ifadesinin sebebinide arastirdim sayenizde, Risale-i nur'un felsefik çözümlemeler içeren bir kitap oldugu iddia ediliyor; dolayisiyle neden silinir gene bilmem. " Yaşadığı dönemin İslam uleması tarafından verilen "Bediüzzaman" -zamanın en iyisi- lakabı,[1] zamanla çağdaş ve fikirdaşlarınca ismiyle beraber anılarak, "Bediüzzaman Said Nursî şeklinde söylenmiştir. " ifadesinde kaynaktan sonrasini siliyor ve kaynak goster etiketi yapistiriyorsunuz. cumle yarim olunca gercekten tarafsiz olmus, cunku anlasilmiyor :)

Once iyi niyet varsaymistim ama ustteki degisiklikleriniz said nursiye olan nefretinizin sonucu oldugu kanaatine vardirdi beni. Oysaki sizi hep VP'ye katkisi olan birisi olarak dusunmustum, hayal kirikligina ugradim..

benim yaptigim seylerin surekli propaganda oldugunu da soyluyorsunuz, cunku yaptigim degisikligin said nursi lehine oldugunu dusunmus ve hemen buda bir propagandaci diye yaftalamissiniz. ancak ben silme nedenimin odatv nin o konuda marjinal kaldigini dusundugum icin oldugunu soyledim. yoksa sebepsiz tek tarafli bir silme sozkonusu degildi. amacim propaganda yapmak olsa VP'de olmazdim. yada su anda size cevap yazmak yerine propaganda yapacagim sayfalari degistirirdim. Yakamozlar 21:18, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Kaynak göster şablonunun koyulduğu cümle yarım, gördüğünüz gibi şablon cümle sonuna gelecekken cümlenin bir kısmını silmiş ve cümle yarım kalmış. Bariz bir hata. Kötü niyetle uzaktan yakından alakası yok. Eğer öyle olsa cümlenin hepsi silinirdi. Ayrıca orada bulunan Feza yayıncılık kaynağı ölü ve taraflı bir kaynak olduğundan yeni bir kaynak istenmiş. İkincisi, islam alimi veya filozofu sıfatları Said Nursi'ye yakın taraflar tarafından kullanılan sıfatlar. Ben araştırdım ve bunları kullanan tarafsız kaynak bulamayınca gördüğünüz şekilde bunları düzelttim. Varsa eğer tarafsız kaynaklarınız tekrar ekleyebilirsiniz. Ama "6000 sayfalik Risale-i nur yazdığına göre bilgilidir" gibi kendi fikir yürütmeniz ile bunları eklerseniz Özgün araştırma olur. Özgün araştırmalarında Vikipedi'de yeri yoktur.

Son olarak, konuyu benim üzerime çevirdiniz, bana Said Nursi düşmanı, çamur atan kişi gibi iğnelemelerde bulundunuz. Bunlar pek umurumda değil. Ben size propagandacı da demedim. Yaptığınız katkıları gösterek bu katkılar propagandaya girer, dikkat edin dedim. Politikalar açık ve net dedim. İkisi çok farklı şeyler. Umarım tarafsızlık konusunda söylediklerimi anlamışsınızdır. --Duke ϡ»» ileti ^^ 23:30, 13 Temmuz 2011 (UTC)

  1. ^ "Bediüzzaman: Bir Ümit Süvarisi." Ailem - Zaman gazetesi eki. s. 9. URL erişim tarihi: 3 Haziran 2008.

merhaba, Said Nursi maddesindeki değişiklikler ve yaptığınız yorumlar vikipedinin bu en önemli iki ilkesini ihlal eden detaylar içeriyor. tecrübeli bir kullanıcı olarak bunlara dikkat etmenizi rica ediyorum. kolay gelsin. --ki bl 08:42, 15 Temmuz 2011 (UTC)

rica ederim. olumlu yaklaşımınız için teşekkürler. her durumda ansiklopedik ve tarafsız katkının ve kişiselleştirmemenin önemini hatırlamakta yarar var. kolay gelsin. --ki bl 18:26, 15 Temmuz 2011 (UTC)


Kişisel saldırı yasak[kaynağı değiştir]

Buradaki ifadelerinizde ne yazikki kisisel saldiri yapmissiniz. Yakamoz 16:57, 21 Ekim 2011 (UTC)

Uyarı için teşekkürler de, anlamadım. Hangi cümle tam olarak? Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 23:08, 21 Ekim 2011 (UTC)
Bu arada siz "Ama Hangi Atatürk" isimli kitabı okudunuz mu? Duke 34 ϡ»» ileti ^^
  • Şimdi daha iyi oturuyor kitapta yazılanlar. Tartışma sayfasında kitabı örnek verdikten sonra kullandığınız cümleleri kitabın anlattığı şey olarak algıladığım için bir yanlış anlaşılma olmuş. Zaten sözlerin size söylenme olasılığı olamaz, ben belli kesim kitaplardan bahsettim. Örnek verilen kitap o kitaplardan değilmiş. Siz mesajında anlatınca anlaşıldı. Bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 14:44, 22 Ekim 2011 (UTC)

taraf hakkinda[kaynağı değiştir]

daha once Szoszv'da icerigin telif sorunlu oldugunu soylemisti ancak geri getirdi ve ozur dilemisti: " Merhaba. Ben de sonradan farkettim dediğiniz durumu ve değişikliğimi geri aldım. Genelikle yakın tarihteki sürümlere bakıyorum, 25 Ağustos eski bir tarih olduğu için ben de bakmamışım:( İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Szoszvmesaj 08:12, 14 Nisan 2011 (UTC)" sebebi ise VP onlardan degil onlar VP'den almislar icerigi. geri donus Bu arada bu icerik sadece "bana ait" veya "kopyala yapistir" degil, bir cok kaynaktan ve bir cok vikipedist tarafindan hazirlanmis bir icerikdi. yaptiginiz degisiklikleri geri almaniz umidiyle, iyi vikilemeler diliyorum, sevgili Koc61.Yakamoz 14:49, 22 Ekim 2011 (UTC)

Orası benim de kafamı karıştırmıştı. Bizim bu kaydı girdiğimiz ilk sürümümüz, tam olarak hangi sürüm link verebilir misiniz? Eğer telif hakkı ihlali yoksa değişikliği yapan arkadaşımız maddeyi belli bir standarta getirmek istemiş olabilir. Çünkü, Cumhuriyet gibi köklü gazetelerin önemli manşetlerini de yazmaya kalkarsak işin içinden çıkılmaz. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 14:58, 22 Ekim 2011 (UTC)
Incelemelerim sonucunda genel olarak 2010'un basindan su surume kadar o bolumun genel gelisimini sagladigini farkettim.
Dediginiz gibi butun dosyalar kalabalik kacabilir. Ancak nasilki Cumhuriyet denince akla 60 ihtilalinden once attiklari ve 2003 de tekrarladiklari "Genç subaylar rahatsız" manseti akla gelir (her ne kadar VP'de bahsedilmemis olsa da) Taraf deyincede akla bahsi gecen dosyalar gelir. Boyle dusundugumden bu dosyalara toplumun dikkatini cekmek icin tartısmaya yerlestirdim. Bence bu dosyalar en azından baslık olarak maddede bulunmalı.Oguzhan'in sadelestirmesi biraz fazla "sade" geldi bana.Yakamoz 15:27, 22 Ekim 2011 (UTC)
Anladım. Sizinle iyi dost olacağız sanırım. İnsanın arkasını toparlayan biri olması güzel. Madde ile ilgili değişikliği yapan arkadaşımız değişiklik nedeni için daha sağlıklı bir yorumda bulunacaktır. Benimkiler tahminden öteye geçmez. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 15:35, 22 Ekim 2011 (UTC)

merhaba, şuradaki yorumunuzda bir kamplaşmadan söz ediyorsunuz ki, bu tür söylemler, meseleleleri daha da köpürtmekten başka bir şeye yaramaz. vikipedide taraflar yoktur, olamaz, olmamalı. bir konuda karşı fikirleri savunanlar, başka bir yerde aynı konuyu savunabilirler. ikinci olarak, taraflar dediğiniz kişiler, birlikte kukla davasında deliller gösteren ve sonrasında bu davanın yanlışlığını da çeşitli yerlerde söyleyen kişilerdir. olayları daha iyi izlemeniz, tam olarak hâkim olmadığınız konularda şaibeli laflar ederek kişilere yönelik yorumlar yapmamanız ve ansiklopedik katkılara yoğunlaşmanız dileğiyle. --ki bl 18:17, 11 Kasım 2011 (UTC)

Hayırlı olsun.--Khutuckmsj 19:24, 11 Kasım 2011 (UTC)

TBA yada Ironi[kaynağı değiştir]

Ahmet Necdet Sezer sayfasinda, Sezer'in af yetkisini nasil kullandigi bilgisini (ozellikle teroristlerin orgutlerinin bahsedildigi kisim sanirim) kaldirmak/kisaltmak isterken; Abdullah Gul maddesinde, Gul'un bir kisiyi (Erbakan) af etmesi ile ilgili paragrafi eklemissiniz/ geri getirmissiniz. (Bu arada bu eklemeye karsi degilim. Ozellikle o paragrafin 2. cümlesi kalmali. Ama 1. cumle sizin yaptiginiz argumanlara gore cikarilmali-bana gore cikarilmamali) Ustelik eklenen paragrafin 1. cumlesinde affedilen kisinin neden hukum giydigine kadar bahseden bir ayrintida soz konusu. Bu İronik davranisinizin sebebi TBA'niz gibi gorunuyor. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 23:02, 12 Kasım 2011 (UTC)

İkisi aynı şey değil. Kayda değerlikle ilgili bir vaziyet. Birinde 100 küsür mahkumdan bahsedilirken. Bir diğerinden Vikipedi'ye göre kayda değer biri olan Erbakan'dan bahsediyoruz. Af konuları birbirini çağrıştıran konular. Art niyet aramaya gerek yok. İki değişikliklik de iyi niyetle yapılmış, başka sebepler aramamanızı öneririm. Detaya yer verilmesi de cümleleri tarafsız yazabilmek içindir. Yoksa kahve ağzıyla "Gül, dolandırıcı Erbakan'ı affetti" yazılsaydı taraflı ve yanlış olurdu. O yüzden detay olarak neden affedildiği, Gül'e kovuşturma verildiği gibi bilgilere de yer verildi. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 15:12, 13 Kasım 2011 (UTC)
Erbakan'dan bahsetmek kayda deger'de; "100 küsür" (toplam 190- bunlardan 150 kadari sol teror orgutu mensubu) mahkumdan (gruplama yapilarak-orgut isimleri verilerek) bahsetmek neden kayda deger olmasin. Lutfen olaylara tarafsiz bakmaya calisin. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 16:44, 13 Kasım 2011 (UTC)
Anlatamıyorum galiba. Sizinle tartışırken ikinci kez bu duruma düşüyorum. 100 küsür mahkum da kayda değerdir. Lakin onların istatistiki verileri, vikipedi gelişi güzel bilginin toplandığı bir yer olmadığı için gereksizdir. Dilerseniz bunu kişisel mesajlaşma haricinde tartışma sayfalarında devam ettirelim ki diğer kullanıcılarda yorum da bulabilsin. Bir de her mesajda yapılan -taraflılık- vurgusu kırıcı oluyor. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 16:52, 13 Kasım 2011 (UTC)

2006 Yunanistan depremi[kaynağı değiştir]

Elim erip de maddeyi bir türlü açamamıştım, yazı tahtamda aylarca duracaktı belki de. Teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 10:04, 17 Kasım 2011 (UTC)

Haklısınız, bu dosyayı derginin maddesine ekliyorum. Orada da dava hakkında bilgi var. Lisans bunu gerektiyor, iyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 15:26, 19 Kasım 2011 (UTC)

Bilgi kutusunda o kapağın kullanılması hoş olmamış, onu tam kaldıracaktım ki mesajınız geldi. Adil kullanıma uygun mu emin değilim ama onun yerine başka bir Penguen dergisi kapağı koyalım, ne dersiniz? --Berm@nyaİleti 15:30, 19 Kasım 2011 (UTC)
soyle bir baktimda commons ve VP'ye baska penguen dergi kapagi gorunmuyor. dolayisiyle o kapak kalsa daha iyi olur. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 15:48, 19 Kasım 2011 (UTC)
Adil kullanım politikası bir maddeye iki tane adil kullanım dosyasına izin veriyor bildiğim kadarıyla. Yükleyelim bir tane. --Berm@nyaİleti 15:44, 19 Kasım 2011 (UTC)
Yeni bir kapak resmi ekleyip, bilgi kutusuna koyacağım. --Berm@nyaİleti 15:53, 19 Kasım 2011 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba Yakamoz, hizmetlilik oylamamdaki desteğiniz için çok teşekkür ederim fakat, yeterli oy sayısına ulaşamadık. Toplam 10 oy gerekli ve biz 9'da kaldık Her zaman takdir ederek takip ettiğim kıymetli katkılarınızın devamını dilerim. Kolay gelsin.---- Akhilleus ileti 16:45, 22 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Yakamoz, hizmetlilik oylamamdaki desteğiniz için teşekkür ederim. Bu kez yeterli desteğe ulaştık. Güzel katkılarınızın devamını dilerim.---- Akhilleus ileti 16:39, 25 Aralık 2011 (UTC)

blogdan alıntı[kaynağı değiştir]

Selam yakamoz. Vikipedi blog maddesi: Temasal [değiştir] Sadece belirli bir alanda yazılan gönderilerin yer aldığı, belirli bir konuda uzman kişilerin yazdığı ve düzenlediği bloglardır.

Uzman kişilerin araştırma ve yorumlarına dayalı bloglardan yapılan alıntılar maddeye zenginlik katıyor ise buna niçin karşı çıkılıyor, aydınlatırsanız sevinirim Bu imzasız yazı 88.250.221.177 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, 4 Ocak tarihinde Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları maddesinde Katar'ın Türk vatandaşlarına sınırda vize verdiği belirtmişsiniz ve 14+14 gün demişsiniz. Hiç bir yerde böyle bir bilgi göremedim. Kaynak gösterebilirmisiniz? Nereden bu bilgiyi aldınız? İyi çalışmalar Totenkopf division 17:59, 5 Şubat 2012 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Çiftehan bu sayfaya nasıl resim ve tarihçe eklerim Bu imzasız yazı Ciftehan51 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Bunu derken şunu yapmanıza bir anlam veremedim. Aradaki fark nedir?--RapsarEfendim? 11:19, 11 Haziran 2012 (UTC)

Dergi kapağı lisansında "salt dergi kapağının ait olduğu dergiyi konu eden maddeyi betimlemek için" kullanılmasının adil kullanım olarak değerlendirilebileceğine inanılmaktadır, deniyor.
Ancak bahsi gecen diğer dosyaların hiçbirinin lisansında (gene bir dergi kapagi haric) kullanım adedi kısıtlaması yok. Aksine "söz konusu olayı resimlemek amacıyla".. "Adil kullanım dosyalarının kullanıldığı her madde için adil kullanım gerekçesi gerekmektedir" deniyor. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 19:07, 11 Haziran 2012 (UTC)
Şimdi, iki dosya da dergi kapağı dosyası. İlk konuda siz, dosyaları kaldırıyorsunuz maddeden bir gerekçe göstererek. Benzer dosyaları ise ikinci maddeye ekliyorsunuz. Bu noktadaki farkı soruyorum ben.--RapsarEfendim? 10:24, 12 Haziran 2012 (UTC)
(gene bir dergi kapağı hariç) demiştim zaten. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 14:22, 12 Haziran 2012 (UTC)
İnanın bir şey anlayamadım.--RapsarEfendim? 14:23, 12 Haziran 2012 (UTC)
Şöyle, böyle gibi örnekler var bir de...--RapsarEfendim? 14:32, 12 Haziran 2012 (UTC)
Orada toplu bir geri alma (malum dergi kapağı dahil) yapmıştım. Umarım şimdi anlamışınızdır. Halen anlamadıysanız şunu okumanızı tavsiye ederim: Vikipedi:Trol nedir?#Kafa ütüleme | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 14:33, 12 Haziran 2012 (UTC)
Cevap verme yerine, bilgilendirme yerine beni trol olarak görüyorsunuz demek. Vikipedi'de öğrendiğim Ad hominem durumu bu olsa gerek.--RapsarEfendim? 14:41, 12 Haziran 2012 (UTC)
Yeni verdiğiniz örnekler karikatür. Dergi kapağı değil. Karikatürler adil kullanım gerekçesi belirtilerek kullanılabilir. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 14:41, 12 Haziran 2012 (UTC)
O karikatürler de dergide çıkmış. Ek olarak ben dergi kapağını eklerken haksızım size göre, ama siz eklerken haklısınız. Ben buna gerçekten anlam veremiyorum.--RapsarEfendim? 20:50, 12 Haziran 2012 (UTC)
O karikatürler de dergide çıkmış. Ek olarak ben dergi kapağını eklerken haksızım size göre, ama siz eklerken haklısınız. Ben buna gerçekten anlam veremiyorum.--RapsarEfendim? 20:50, 12 Haziran 2012 (UTC)

Dergi kapağını eklerken ben de haksızım - Demiştim ya, toplu bir geri alma söz konusu idi. Arada dergi kapağı da varmış. Kaldı ki Takabeg'de benim yaptığım değişikliği geri aldı ve bende tutup ille de ben haklıyım deyip tekrar geri alma yapmadım. Dergi kapağı hariç tek tek adil kullanım gerekçesi belirterek ekleyeceğim-

Karikatürlerde, bazı kişi olay resimlerinde, bazı gazete sayfalarında ise (nerede yayınlandığına bakmaksızın lisansına göre) adil kullanım gerekçesi belirterek kullanılabilir diyor. Kısacası bütün adil kullanım lisansları aynı değil. Kiminde sadece şurda kullanır kısıtlaması var kiminde adil kullanım gerekçesi belirterek kullanılma kısıtlaması var.

Mesela verdiğiniz karikatür örneklerinde dikkat etmişseniz birden fazla adil kullanım gerekçesi belirtilmiş ve birden fazla yerde kullanılıyor. Kısacası size lisansları gözden geçirmenizi tavsiye ederim. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:35, 13 Haziran 2012 (UTC)

O halde şöyle ve şöyle örnekler göstersem? Bir AK dosyası, maddeye çok büyük bir değer katıyorsa kullanılabilir. Bu madde için bu dosyalar olmazsa olmazdır mesela.--RapsarEfendim? 08:57, 13 Haziran 2012 (UTC)
Verdiğiniz AK dosyalarından derginin lisansı yalnızca "to illustrate the publication of the issue of the magazine in question" ile kısıtlı. Yani "Hitler Diaries" maddesinde kullanılması hatalı görünüyor. Ayrıca "use rationale" de belirtilmemiş.
Gazete lisansında ise "to illustrate either the publication of the article or issue in question" diyor. Her madde için ayrıca "use rationale" de belirtilmiş. Dolayısıyle bir sorun gözükmüyor.
Kısacası bir dosyayı eklemek için -olmazsa olmaz diye düşünsek bile- önce dosyanın lisansını inceleyip, eğer lisansı izin veriyorsa Adil Kullanım gerekçesini belirtip kullanmamız lazım. Sayenizde ben de AK'yı iyice öğreniyorum. Umarım sizde öğreniyorsunuzdur... | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 11:06, 13 Haziran 2012 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Burada açıkça görebileceğiniz üzere oylama ve tartışmalarda birden fazla hesap kullanmak yasaktır. Kukla hesabınız süresiz olarak engellenmiştir. Bu hesabınızı da 24 saat süre ile engelliyorum. Tekrarı halinde süre uzayacaktır. Eldarion 08:58, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Selam yakamoz,[kaynağı değiştir]

Şikayet sayfasında eklediğiniz eleştiri için yazdığım cevap:Eklediğim bilgi sayfada yer almıyor. Yorum olarak algılanabilecek ifadelerim Muhammed'in kendisiyle ilgili değil, siyer yazarlığı ile ilgilidir, ayrıca okuyucunun yönlendirilmesi sayfanın benim tarafımdan değiştirilmemiş halinde çok daha belirgin nitelik arzetmektedir. Benim eklediğim bilgiyi kapsadığı ve nötr ifadelerle anlattığı taktirde aynı düzeltmelerin başka birileri, bu arada sizin tarafınızdan da yapılması daha çok hoşuma gider. Bu konulara bulaşmak çok da hevesle yaptığım bir iş değildir. Saygılarımla Zohak (mesaj) 11:50, 8 Ağustos 2012 (UTC)

Faraklit ile ilgili olarak Muhammed esed'den yaptığınız alıntı birkaç önkabul üzerine kurulu ve ayrıca bir ansiklopedide aynıyla yer alacak kadar nötr ifadeler değildir. Ön kabuller 1. İncil tümüyle doğrudur ve Tanrıdan gönderilmiştir. 2-İncil in orijinal nüshası Aramice'dir ve kayıptır. 3-Tanrı yeni bir peygamber gönderecektir 4-bu peygamberle ilgili bilgi incilde yer almaktadır.

Bu ön kabuller üzerinden yapılan değerlendirme, önermeler kanıtlanmadığı taktirde doğaldır ki iddia düzeyinde kalmaktadır. Bu arada hıristiyan kaynaklarında incil'in ve isa'nın kullandığı dilin grekçe olduğu ve bugünkü incillerin orijinal incillerin aynısı olduğu şeklindeki kanaati burada kaydetmek gerekiyor.88.250.221.177 12:38, 8 Ağustos 2012 (UTC)

Aynı IP'den tekrar girmeme ihtimalinize binaen mesajı buraya da ekliyorum:
Merhaba, öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Şahsen nötr bir yazının ancak farklı görüşlerin (iftira ve hakaret dışı - sizin yorumunuzu tenzih ederim) bir arada olması ile mümkün olacağına inananlardanım. Bu cercevede, Esed'in yorumunu kabul için yapılması gereken ön kabulleri izninizle uygun bir şekilde sayfaya eklemek istiyorum. Ancak sizden de ricam bu önkabulleri kaynaklamanız. Bu şekilde hem Esed'in görüşünden okuyucu faydalanmış olacak hem de bu görüşün bazı önkabulleri olduğunu görecektir. Saygılarımla..| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:29, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Kur'an sayfası ve TBA[kaynağı değiştir]

Selam yakamoz, Kur'an sayfasında yaptığım çalışma bazı küçük düzeltmeler içeren genel hatları itibariyle kozmetik bir çalışmadır. Kur'anın abdestli okunması başlığı ise benim anlayışıma göre ansiklopedik bir anlam taşımayan ancak gereksiz yere genişçe yer verilmiş bir başlıtır. Daha önce bu konuda tartışma sayfasında da ifade ettim. Başkalarının da görüşleri var zannederim. Ancak önceki çalışmalara bir saygı olarak başlığı özetleme yoluna gittim. Zaten cümleler içerisinde bu konuda farklı görüşlerin bulunduğu net olarak anlaşılmaktadır.Geri alma yapacaksanız, itirazınız dışındaki kısımları korursanız çok sevinirim.Zohak (mesaj) 10:23, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Cevabi mesaj[kaynağı değiştir]

Başka birileri önce davranarak sorunu çözmez ise daha sonra konu üzerinde çalışmayı düşününebilirim. Kur'an maddesi üzerinde yaptığım çalışma büyük oranda anlatımla ilgili TBA ihlali yaptığını düşündüğüm çok sayıda (bunları saymadım)düzeltme içeriyor aynı zamanda. Kolay gelsin. Konu ile ilgiliyseniz abdestle ilgili kısmı siz halledebilirsiniz. Kültürel bir uygulama olarak yer alması ansiklopedik bulunabilir. Kolay gelsinZohak (mesaj) 07:49, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Yakamoz. VP:TBA nedeniyle maddelere Hz. Peygamber gibi ifadeler eklememelisin. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 20:21, 24 Ağustos 2012 (UTC)

TCDD sayfasına eklediğiniz bilgiler sayfanın tarihçe bölümü ile çelişiyor. Aslında TCDD kaynağınızda sizin yazdığınız şekilde görünüyor ancak Tarihçe bölümü de genel olarak TCDD kaynaklı bilgilerle dolu. Bu durumda hata/sorun TCDD'den kaynaklanıyor görünüyor. Yani değişik dokümanlarında değişik bilgiler vermişler. Sanırım en güzeli 3. kaynaklardan doğrulama yapmalıyız. Bu durum netlesene kadar tablo kaldırmamız daha doğru gibi görünüyor. ne yapalım? | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 21:44, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba, söylediğiniz gibi madde içerisinde yer alan ve TCDD kaynaklı olan bilgilerle çelişki mevcut. Fakat ilgili kaynağın çoğu Tarihçe başlığı altında text olarak hazırlanan http://www.tcdd.gov.tr/home/detail/?id=267 sayfasından alınmış. Benim gösterdiğim kaynak ise excel/pdf formatında olup daha güvenilir olduğunu düşünüyorum. Ayrıca demiryolu hat uzunlukları eskiden hem gidiş hem dönüş olarak hesaplanır ve toplam yol miktarı 2 kat fazla görünürdü. 1990'lar itibariyle TCDD bu uygulamayı bıraktı. Fakat yine de kesin bilgi malesef yok. "1866 - 2011 Gelişimi" dolayısıyla "Tarihçe" kısmının en altına Osmanlı döneminde inşa edilen demiryolu uzunluğu için TCDD sitelerinde de çelişki olduğu belirtilerek, madde geliştirmesi talebi açabiliriz. Ben net kaynak aradım ama ne yazık ki bulamadım. A YILMAZ (mesaj) 22:24, 30 Ağustos 2012 (UTC)
Konu üzerinde güncellemeler yaptım. Bilgi farkı 3-4bin km den 355 km'ye indi. Bu farkta tcdd tarihçe sayfasındaki "Osmanlı Döneminde yapılan 4.136 km’lik bölümü bugünkü milli sınırlarımız içerisinde kaldı. Bu hatların 2.404 kilometresi ise yabancı şirketler, 1.377 kilometresi de devlet eliyle işletilmekteydi" bilgisinden kaynaklanıyor. Gösterdiğim zip kaynak dosya ile ise veriler uyuyor şuan. A YILMAZ (mesaj) 23:02, 30 Ağustos 2012 (UTC)
Evet daha güzel olmuş, elinize sağlık. Aslında Cumhuriyet sonrası yılları düzensiz bir şekilde gruplama yerine mesela 10'ar yıllık gruplasak (1922-30; 31-40, 41-50,.. 2001-ve sonrasi gibi) ve oluşan ani değişiklikleri şu anda yaptığınız gibi sagda not düşerek belirtsek daha güzel olur sanırım. Şu anda salt istatiski bilgiden ziyade sanki bir mesaj verme niteliği var gibi tablonun. Aslında şu da bir gerçekki demiryolu'nun gelişimini sadece hat uzunluğunu artırma olarak görmekde biraz yanlış gibi. sonuç olurak elektrik ve sinyalizasyon'da hem maliyet hem de gelişim olarak yadsınamayacak nitelikte gelişmelerdir. Ne dersiniz? (Bu arada siz zaten eski bir kullanıcıymışsınız o yüzden kendi eklediğim hoşgeldiniz şablonunu kaldırdım, sayfanızda mesaj görmeyince öyle düşünmüştüm..) | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 10:12, 31 Ağustos 2012 (UTC)
10'ar yıllık periyotlara böldüm ve başlığı değiştirdim. Son hali daha iyi durdu. Bir mesaj değil, doğru bilgi verme niyetindeyim sadece. A YILMAZ (mesaj) 19:56, 31 Ağustos 2012 (UTC)
Elinize sağlık, güzel olmuş. Not kısmına gene devletleştirmeyi yazsak güzel olur, ama sanırım bu kolay ulsılabilicek bir bilgi değil. Ben bulabilirsem kendimde eklerim. Kolay gelsin. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 21:32, 31 Ağustos 2012 (UTC)
Tekrar merhaba. Elektrikli yol uzunluğunu ayrı bir sütunda detaylandırma yapıyorsak, diğer tipteki (standart, yüksek hızlı vs.) hatlarıda sınıflandırmalıyız. Bu haliyele tabloya bakıldığında örneğin 2011 yılı için 12.000 km + 2.336 km olarak algılanıyor. Aslen hepsinin toplamı 12.000 km'dir. Ayrıca 2005 verisi olarak girdiğin alanlar için şu sayfada kaynak var. Elektrikli yol sütununun kaldırılmasının uygun olduğunu düşündüğümden ref etiketi eklemedim. Sence ne yapalım? Amigo35 (mesaj) 09:49, 4 Eylül 2012 (UTC)
Sizin teklifiniz mantıklı geldi ve yeni bir düzenleme yaparak sütunları ekledim ve notları aşağı aldım. Ancak son yıllardaki detayı fazla vaktim olmadığı için giremedim. Eğer siz onları girebilirseniz güzel olur. Birde kavramları açıklamaya çalıştım ancak hatalı olabilir. Eğer hatalılar ise düzeltmekten çekinmeyin, lütfen. iyi çalışmalar.

Kategori:Sünni tefsirler mi Kategori:Sünni tefsirleri mi ?--Boyalikus (mesaj) 13:37, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Vikipedi:Devriyelik başvurusu[kaynağı değiştir]

İsterseniz şu sayfadan devriyelik başvurusu yapın. Böylece katkılarınız onay gerektirmeyecektir. Bilginize | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 21:49, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Bilgi için teşekkürler. Yapayım bakalım sonuç ne olacak A YILMAZ (mesaj) 22:08, 31 Ağustos 2012 (UTC)
Başvuru sayfasında paylaştığın düşüncen için teşekkürler. Amigo35 (mesaj) 09:50, 4 Eylül 2012 (UTC)

İstediğiniz bilgi kaynağın 179. sayfasından itibaren geniş bir bölüm olarak verilmiştir. Kolay gelsin88.250.221.177 12:30, 6 Eylül 2012 (UTC)

Eleştiriler başlığı[kaynağı değiştir]

Selam yakamoz, Eleştiriler kısmını toptan kaldırma kolaycılığı ve toptancılığından kaçınmanızı öneriyorum. Sakıncalı veya yetersiz bulduğunuz kaynak, ifade veya anlatım varsa bununla ilgili düzeltme, geri alma vb işlemleri doğal olarak yapabilirsiniz. Yoksa bu davranışın vandalizm olarak adlandırılması gerekecektir.Zohak (mesaj) 11:14, 11 Eylül 2012 (UTC)

FG bibliyografya[kaynağı değiştir]

Fethullah Gülen" sayfasında sizden sonraki yaptığım değişikliğin sebebi eleştirilerin bibliyografyanın ortasında kalmasıydı. Yoksa o yer daha güzel burası kötü gibi değil. Siz geri getirince gene ortada kalmış. GG yapmamak için düzeltmeyi size bırakıyorum.

Bibliyografya'nın "hakkındaki inceleme kitapları" kısmı "ek okuma" yada "dış kaynaklar" gibi bir bölüme taşınması uygun olabilir. Ancak kendi kitaplarında nasıl bir sadeleştirme yapılabilir, gerekli mi bilemiyorum. Sonuç olarak herbirisi kitabı.

Eleştirilerin boşaltılması ile ilgili de tekrar bir yorum yazdım. tamamen silme bazı cümleler için gereksizdi ancak o sırada her cümleyi tek tek incelemedim. Ancak halen bazı iddiaların "iftira" niteliği taşıyabilecek ifadeler olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 15:08, 11 Eylül 2012 (UTC)

selam, eleştirileri sona aldığınızı görünce maddeyi eski hâline getirmiştim. ilk paragraf yukarda kalmış, şimdi onu düzelttim.

kendi kitapları için değil, bölümün tamamı için bir gözden geçirme gerekiyor sanırım. bu yüzden etiketledim. tartışma sayfaları bu tip konuların tartışılması ve doğru yolun bulunması içindir. kolay gelsin. --kibele 15:21, 11 Eylül 2012 (UTC)

sadece bir değişiklik değil ki[kaynağı değiştir]

benim yaptığım sadece bir değişiklik değildi ki, hepsini birden geri aldınız. Şimdi geri alıyorum. Kaynak hatası olan yer neresi ise siz etiketleme yapabilirseniz, ben de düzeltirim.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 11:55, 23 Eylül 2012 (UTC)

Kesin gibi verilen yargıları "iddia edilir", kimin söylediği belirtilmeyen yeri de "oryantalistlere göre" diye değiştirmişsiniz. Kaynakta bu şekilde anlatılmamış. Değişikliğinizi tekrar geri almalısınız ve biçimsel değişiklikleri -dilerseniz-yeniden yapmalısınız. esc2003 (mesaj) 12:01, 23 Eylül 2012 (UTC)

Oguzhan merhaba, Ergenekon operasyonları maddesini şu sürümler arasında gorulecegi uzere köklü bir şekilde kısaltmışsın. Kısaltma sebebin "güncelliğini kaybetmesi" olarak gorunuyor. Ancak silinen kısımlar sadece "güncelliğini kaybeden" kısımlar olmamış. Mesela "Diğer örgütler ile bağlantısı" ve "Tarihce"den de bazı ksımlar silinmiş. Maddenin diger kisimlari onemli olcude kisalinca madde, Tuncay Guney maddesine donmus. Bu kısaltmanı yeniden gözden gecirmeni talep ediyorum, yapilan onca katkilar bir anda yok olmasin. saygilar| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:11, 25 Eylül 2012 (UTC)

Merhabalar Yakamoz. Öncelikle şunu söyleyeyim bu maddenin büyük çoğunluğunu ben yazmıştım. Temmuz 2011'de yaptığım temizlik sırasında kısalttığım kısımların da çoğu bana aitti. O yüzden temizlik yaparken biraz rahat davrandım. (Başka kullanıcılarca eklenen ama kaynaktan aynen kopyalandığı için telif nedeniyle çıkardığım bir kaç paragraf da var) Maddedeki bazı kısımlar kaydadeğer görmeyip temizlememin nedenini söyle açıklayayım. Ergenekon konusunda medyada bir enformasyon bombardımanı var. Vikipedi'deki Ergenekon maddesine yapacağımız katkılar konusunda da biraz seçici olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu maddeye katkı yaparken ilk başlarda bu konuda yeterince özenli davranmamıştım maddede kaydadeğer olmayan bilgilerle şişmişti. O yüzden geçmişte kendi eklediğim birtakım içerikleri ayıkldım. Madde iddialar yığınına dönüştüğünü farkettim. Mesela; Gazi Mahallesi olayları, Özdemir Sabancı, Mustafa Duyar, Necip Hablemitoğlu suikastı gibi bazı olaylara iddianamede atıf var ama savcıların herhangi bir sanığa bu olaylarla ilgili yönelttiği bir suçlama yok. Üzeyir Garih cinayetinin Ergenekon'a ekleneceği de söyleniyordu medyada bir dönem. ama somut bir bağlantı bulunamadı. Davanın konusu olmayan olaylardan maddede bahsetmek doğru olmaz diye düşündüm ve bu kısmı temizledim.

İngilizce Vikipedi'de de kapsamlı bir temizlik yapılmış sanırım eskiden maddenin boyutu 120 kB civarındayken şimdi yarı yarıya kısaltmışlar.

Çok ayrıntıya kaçtığımı düşündüğüm Tuncay Güney gibi altbaşlıkları biraz özetledim. Bu konu ayrıntılı olarak ana madde (Tuncay Güney)'de anlatılıyordu çünkü. Soruşturma kısmındaki şu gün şu gözaltı dalgası oldu şeklinde yerleri biraz kısalttım. Ergenekon Operasyonu kronolojisi maddesinde dalga dalga anlatıldığı için.

Bir de bu maddenin adının aslında Ergenekon (örgüt) olması gerekiyor ama Ergenkon'un varlığı resmi olarak onaylanmadığı mahkeme kararı sonucu belli olacağı için bu ada itiraz geliyor bu şekilde değiştiremiyoruz. Mahkemede mahkumiyet çıkınca madde adı Ergenekon (örgüt) olarak değişecek. Dava bitince yapılanma şeması diğer örgütlerle bağlantısı gibi konuları gerekçeli karardan yararlanarak bahsetmeyi planlıyorum. İleride maddenin içeriğini tekrar dolu dolu genişleteceğim. Maddenin iddianame özetine dönüşmesini istemediğim için bu temizliği yaptım geçen sene. Sayfanın temizlikten sonraki halinin eskisine göre daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Tartışmaya açığım, çıkardığım kısımlar içerisinde "şu paragrafı niye çıkardın" diye spesifik olarak itiraz edeceğin noktalar varsa tartışabiliriz.--Oğuzhan (mesaj) 16:06, 25 Eylül 2012 (UTC)

Selam yakamoz, Zannederim Gülen maddesi ile ilgiliydi mesajınız. Haklı olabilirsiniz, böyle bir şablonu koyan kişi aynı zamanda ilgili maddenin tartışılmasını veya düzeltilmesini istediği cümlelerini de not ederek tartışmayı başlatmalıdır diye düşünüyorum. Yoksa herhangi bir kişi hakkındaki vikipedi maddeleri gereksiz yere taraflı olarak işaretlenebilir. Tanımlayıcılıktan öteye gitmeyen eleştirel ifadelerin tarafsızlığı ihlal ettiğini düşünmediğimi de ilave ederek, saygılarımı sunarım, iyi çalışmalar.Angelus 11:09, 24 Nisan 2013 (UTC)

Elinize sağlık, güzel olmuşAngelus 08:31, 8 Mayıs 2013 (UTC)

Kategori tartışma:Türkiyecililerdeki tartışma sonuç verdikten sonra kaldırsaydınız.... Takabeg ileti 10:12, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Pardooooon. Yazım hatası idi -> Kategori:Türkiyeciler olarak düzeltildi. Şimdi itirazınız var mı acaba ? Takabeg ileti 10:32, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Muhammed maddesi[kaynağı değiştir]

Muhammed maddesi üzerinde benim son katkılarımı da içerisine alan bir çok değişiklik (düzenleme) yapmışsınız. Gerekçelerinizi öğrenmem mümkünmüdür acaba, çünkü bazı cümlelerin bağlamından kopartılması, olmaması gereken yerlere alınması, evlilik ve çocuklarıyla ilgili bilgilerin kaldırılması gibi vandalizmi düşündüren bazı değişiklikler yapılmış. kolay gelsin. Angelus 15:45, 20 Mayıs 2013 (UTC)

kaynak kültür yayın grubu değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba, İçerik ekliyorum onaylanmıyor. Gerekçe: + reklam amaçlı değişiklik + yorum içeren katkı) deniyor. Aslında http://www.kulturyayinlari.com/kurumsal/index sayfasındaki içeriği sayfaya ekliyorum. Nelere dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü doğrusu benim eklediğim içerik. Şu an sayfada bulunan içerik Sızıntı dergisini anlatıyor.

Merhaba, İçerik eklerken başka bir siteden kopyala-yapıştır yapmamamilisiniz, başka bir deyişle telif haklı saklı ifadeleri eklemenelisiniz. Ayrıca "yayınevimiz" gibi reklamvarı bir dil yerine ansiklopedik bir dil kullanmalısınız. Bunların yanında eklediğiniz bilgi doğrulanabilir olmalı (bir kaynak göstermelisiniz) ve kişisel yorumlar içermemeli ("prestij yayıncılığı sahasında da kültür hayatımıza yön verecek eserler" gibi). Katkılarınızın devamı dileğimle. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 09:22, 3 Haziran 2013 (UTC)

Teşekkür ediyorum. Mesele şimdi anlaşılmıştır. Metni düzenlettirip tekrar gönderelim.

gezi parki degisikliginiz[kaynağı değiştir]

Merhaba, gezi parkı olaylarında taraflı kaynak olduğunu düşündüğünüz bir çok bilgiyi çıkartmışsınız. Ancak bir olayın anlaşılması için her türlü görüşe ihtiyaç vardır ve sildiğiniz bilgilerin kaynakları, radikal gazetesi, habertürk, ahaber, zaman gazetesi gibi ulusal yayın yapan yayınların yanısıra bir uluslararası yayındı. Bu yüzden silinen bilgileri geri aldım. bilginize. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 17:23, 4 Haziran 2013 (UTC)

Maddenin tartışma sayfasında açıkladım.iyi çalışmalar.--Sogeniusmesaj 17:35, 4 Haziran 2013 (UTC)

2013 Taksim Gezi Parkı protestoları[kaynağı değiştir]

Merhaba, 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları sayfasında dün bazı kullanıcılar israrla bazı kaynaklı bilgileri sildiler. Konu hakkında tartısma sayfasında bir tartışma başladı ancak tartışmayı uzatmamak ve geri dönüş savaşlarına girmemek için dün tartışmadam cekildim. Bugün konuyu araştırdığımda eklenen bilgilerin doğrulanabilir kaynaklar olduklarını ve geri getirmemde sakınca olmadığını farkettim. Sizinde konuyla ilgili olduğunuzu düşündüğüm için fikir belirtmenizi rica ediyorum. iyi çalışmalar. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 08:34, 5 Haziran 2013 (UTC)

Tam olarak anlamadım ama Zaman dahil birçok gazetenin kaynak olarak kullanımı bence maddenin güvenirliğini arttıracaktır...--вяí¢αи76ileti 06:20, 6 Haziran 2013 (UTC)
Bu yaptıkları yanlış ama maddeyle bir süre ilgilendim, birçok işim yarım kaldı. O nedenle uğraşmayı bırakıyorum. Şu ana kadar iyi katkı yaptığımı düşünüyorum. Tartışmada sana kolaylıklar dilerim...--вяí¢αи76ileti 15:59, 7 Haziran 2013 (UTC)
Zaman'ın yanlı yayın yapmadığına emin misiniz? Bluefin (mesaj) 18:13, 6 Haziran 2013 (UTC)

Said Nursi maddesi[kaynağı değiştir]

Selam Yakamoz, Said Nursinin bir düşünce adamı olması dolayısıyla, düşünceleri ile ilgili bölümün kendi misyonuna da uygun olarak uzun tutulması gerektiğini düşünüyorum. Diğer bölümler sadeleştirilebilir veya ağrı bir başlığa alınabilir. Hayatıyla ilgili bölümü gözden geçirdiğimde bir çok tekrar, dolambaçlı, ağdalı, ansiklopedik olmayan anlatımlar gördüm. Bunlar ayıklandığında madde zaten yeterince kısalmış olacaktır. diye düşünürüm. Kolay gelsinAngelus 10:24, 13 Haziran 2013 (UTC)

Ayrıca bu maddede özet olarak verilen kısımların yeni başlık veya alt başlıklara bölünmesini anlamsız buldum. Müstakil sayfasında, geniş anlatımlar oluşacak ise ayrı başlıklar yapılabilir.Angelus 10:30, 13 Haziran 2013 (UTC)
Merhaba, Said Nursi için "Said Nursi" maddesi ana madde; kitapları, düşünceleri ve eleştirisi, nurculuk vb. ilgili yan maddelerdir. Bu yüzden "Said Nursi" maddesi mümkün olduğunca biyografi maddesi olmalı ve yan maddelere okuyucu bir iki cümleyle yönlendirilmelidir. Bu konuda mesela yukarıda xrazy nin bahsettiği gibi Kemal Sunal sayfasına bakabilirsiniz.
Sizin argümanınıza benzer bir şekilde bir başkası da çıkıp düşüncelerini en iyi kendi kitaplarında görebiliriz deyip kitapları sayfasını ya da benzer şekilde nurculuk maddesini taşımayı mantıklı bulabilir. Bu durumda yan maddelerin bir işlevi kalmaz ve ana madde okunamaz hale gelir. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 11:40, 14 Haziran 2013 (UTC)
Madde hakkında çalışmamı bitirmiş bulunuyorum, bölüm ve paragrafların büyüklüğü açısından son derece dengeli bir madde olduğu kanısındayım. Ancak yeni bilgiler ilave edilecek olursa bu bilgiler ilave sayfalara yapılabilir. Hayatı için de yeni bir sayfa açılabilir. Ancak bu başlıklarla ilgili bilgilerin yeni bir sayfaya taşınması durumunda içeriği fakirleştirmeyen kapsamlı bir özet yerinde bırakılmalıdır. Kolay gelsin Angelus 16:23, 14 Haziran 2013 (UTC)

hakkınızda şikayet[kaynağı değiştir]

hakkınızda şikayet açtım. savumanızı yapabilirsiniz.Vikipedi:Şikâyet#Türk_Süvarisi, Yakamoz51 --Qwl ye yaz 16:24, 19 Haziran 2013 (UTC)

Hakkınızda bir şikayet işlemi başlatmış bulunuyorum. BilginizeAngelus 08:39, 5 Temmuz 2013 (UTC)

Çapulcu maddesi[kaynağı değiştir]

Çapulcu maddesine yeni içerik ekledim. Sıcak günlerin ardından şimdi daha serinkanlı değerlendirilebileceğini düşündüğüm için özellikle olumsuz görüş belirtenlerden maddenin şimdiki haline bir daha bakmalarını ve görüşlerini gözden geçirmelerini rica ediyorum. Mukaddimeileti 08:15, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Kullanıcı engellendi. Bildirdiğiniz için teşekkürler. --Eldarion 06:23, 14 Kasım 2013 (UTC)

Anonim IP engellendi ve kullanıcı hesabının engeli baştan başlatıldı. Bildirim için teşekkürler. --Eldarion 14:41, 2 Aralık 2013 (UTC)

Gülen hareketi maddesindeki değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhaba Yakamoz51,

Gülen hareketi maddesinde yaptığım bazı düzenlemeleri, kaynaklı bilgileri değiştirdiğinizi gördüm, nedenini açıklayabilir misiniz?

  • Gülen hareketini tanımlarken bu hareketin ne zaman ortaya çıktığını, hangi liderin etrafında örgütlendiği gibi temel bilgileri belirtmezsek maddenin çok yetersiz kalacağını düşünüyorum, neden 1960’ların sonunda ortaya çıktığını Fettullah Gülen etrafında şekillenen bir yapılanma olduğuna dair ifadeleri kaldırma gereği duydunuz? “Başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren bir sivil toplum hareketi” ifadesi çok yetersiz değil mi? Neden 1960’ların sonunda ortaya çıktığı belirtilmesin? Hareketin adını aldığı Fettullah Gülen’in ismi neden en başta belirtilmesin?
  • Hareket, kendisini “sivil toplum hareketi” olarak tanımlamayı tercih ediyor ama onu dini bir toplumsal hareket olarak değerlendirenler de çok ve nasıl tanımlanacağı bir tartışma konusu; bu nedenle “İslami bir hareket mi yoksa bir sivil toplum hareketi olarak mı tanımlanacağı tartışma konusudur” ifadesinin kaynakları ile beraber kalması uygun değil mi? Siz niçin bu ifadeyi ve kaynaklarını kaldırıp “sivil toplum hareketidir” şeklinde değiştirmeyi uygun buldunuz?
  • Hareket, başlangıçta Nur cemaati içinde ortaya çıkmış bir hareket. Bu bilginin kaynakları ile birlikte vikipedide yer almasını ne açıdan sakıncalı/eksik/yanlış buldunuz da maddeden kaldırılmasını gerekli gördünüz?
  • Hareketin “Formal bir yapısı, resmi bir üyelik sistemi mevcut değildir”; bu ifade yanlış mı, yanlı mı, kaynağı mı eksik, neden maddeden kaldırıyorsunuz?
  • Ya da şu cümle yanlı mı, yanlış mı, kaynaksız mı, gereksiz mi: “Türkiye’de bir kısmı polis teşkilatından yargı teşkilatına kadar ülkenin önemli kademelerinde yer alan milyonlarca üyesi olduğu; üyelerin gelirlerinin %5-%20’sini harekete bağışladıkları iddia edilmektedir” Ne gerekçe ile maddeden kaldırıyorsunuz?
  • Tarihçe bölümünü neden kaldırdınız?

Bir gerekçe olmaksızın kaynaklı bilgileri değiştirdiğiniz için ben yaptığınız değişiklikleri geri almayı uygun buldum. Ancak size de bildiermek istedim çünkü yaptığınız müdahelelerin nedenini samimi olarak merak ettim. Eğer varsa lütfen makul gerekçeleri belirtiniz, isterseniz önce Tartışma sayfasında tartışılsın? --Başak (mesaj) 07:04, 25 Nisan 2014 (UTC)

F. Gülen Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba Théoden, Sayfa üzerinde Kullanıcı:Zohak'ın taraflı ve yoğun değişiklikler yaptığını farkettim. Bu kullanıcı daha öncede benzer sebeplerden (taraflı değişiklik, kukla kullanımı, toplumunun sabrını zorlama vb.) uzun süre ceza almıştı. Acaba sayfayı, bir süreliğine koruma altına alabilir misiniz? Teşekkürler .| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 12:54, 6 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar, son dönemde bu türden maddelerin yoğun ve ihtilaflı değişikliklere uğradığı doğrudur. İhtilaflı değişikliklerde uygulanması gereken metot tartışma sayfasının kullanılmasıdır ve bu yöntemin kullanılması teşvik edilmelidir. Önceki sürümlerle ilgili problemler varsa, yine tartışma sayfası kullanılarak bir fikir birliği sağlanmaya çalışılmalıdır. Korumaya gelirsek; şu an için gerekli görmüyorum. İçerikte oynama olduğu taktirde, değişiklik savaşı yapmak yerine aktif bir hizmetliye durumu bildirirseniz de gereken yapılır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:55, 6 Haziran 2014 (UTC)

Tartışma:Fethullah Gülen[kaynağı değiştir]

Selam Yakamoz51, Tartışma:Fethullah Gülen sayfasındaki değişikliklerini geri aldım gerekçe olarak ise çoğu bu sene olan tartışmalar belki bu tartışmalar devam edebilir; devam etmezse arşivlersin. Ya da benim değişikliğimi geri alabilirsin. İyi Vikiler. --Uğurkentmesaj 15:48, 9 Haziran 2014 (UTC)

Gerialmalarınız[kaynağı değiştir]

Sayın Yakamoz, titiz ve emek harcayarak yaptığım çalışmalarımı sudan bahanelerle geri alma girişimleriniz veya bazı maddeler i uyarılara boğan şablonlarınız yapıcılıktan uzaktır. Örneğin bir kullanıcı arkadaşım beni maddelerin özgeçmişlerinin çok fazla değişiklik içermemesi açısından önizleme butonunu kullanmamı ve mümkünse az sayıda (içerik miktarı olarak değil) değişiklikle yetinmemi istedi. Bu şu anlama geliyor, yapılması gereken çok sayıda değişiklik var ise ‘’sizin deyiminizle’’ büyük değişiklik yapmak zorundasınız. Uzatmak istemiyorum ama birkaç kısa cümleden tek paragraflık vikipedi maddelerine yapılan en ufak ilaveler bile büyük değişikliktir, orantısal olarak.

Diğer bir konu doğrulanamaz bilgiler ve özgün araştırma; bu kriterleri geniş tutuğumuz taktirde vikipediadaki her cümleyi bu kriterler ile geri alabilirsiniz. Sonuçta burada belge sunmuyor, kaynak gösteriyoruz. Belgeli ifadeleri bile özgün araştırma kriteriyle silebilirsiniz, çünkü wikipediada kopyala yapıştır yapmıyor, kendi ifadelerimizle maddeleri yazıyoruz.

Yaptığım çalışmalarda beğenmediğiniz taraflar olabilir, ki bu doğaldır, toptan geri alma yoluna gitmek yerine, ilgili bölümü tartışmaya açabilir, taraflı, özgün a. Vs ne ise düzeltme yoluna gidebilirsiniz. Yoksa eylemleriniz benim için şurada ifade edilen [1] le eşdeğer hale geliyor. Kolay gelsin.ZohakMSJ 11:50, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Öncelikle Vikipedi sizin kendi düşünce ve kanılarınızı, deneyimlerinizi, akıl yürütme sonucu çıkardığınız sonuçları yayımlama yeri değildir.
Bu yüzden ben yazayım, tartışmalı olursa bende kabul edersem maddeden ilgili kısım çıkarılır olmaz..
WP:BRD açık bir şekilde, tartışmalı, büyük değişikliğin geri alınmasını sonrasında konsensüse varılmasını öneriyor.
Siz ise tartışmalı, büyük değişikliklerin yapılmasını sonra sadece tartışma bölümünde tartışılmasını istiyorsunuz.
Bu durumda siz Vikipedi yönergesi değil kendi yönergenizi oluşturmuş oluyorsunuz.
Kısacası E4024 ın dediği gibi bende size ancak--- maddeleri bu şekilde değiştirmek yerine kendi ansiklopedinizi yapmanızı tavsiye edebilirim.- -- | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 14:11, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Kitapların sınıflandırılması[kaynağı değiştir]

Yeni şekliyle bir sakıncası yoktur umarım ZohakMSJ 08:15, 8 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba; " listeyi ilgili sayfaya aktardım ayrıca kozmetik düzenlemeler" ilgili sayfa neresi?--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 10:00, 21 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, Muhammed'in evlilikleri sayfasına aktardım. İki değişikliğim arasında 20 dakika kadar geçmiş sanırım bu sırada bu mesajı attınız.

İyi günler | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 10:10, 21 Temmuz 2014 (UTC)

O sayfaya aktarmak gerekli fakat değişiklik özetine "aktarılm" yerine "aktarılıyor" ya da "aktarılacak" yazarsanız daha iyi olur. Sorun yok. Teşekkürler--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 10:16, 21 Temmuz 2014 (UTC)

Muhammed'in evlilikleri[kaynağı değiştir]

Sayfada yaptığınız bazı değişiklikler benim açımdan sorunlu gözüküyor. En açık olanı; Örneğin şu kaynağa [2] göre verilen 10 evlilik ve 10 veya 15 cariye ifadesini 10 evlilik olarak kısaltmışsınız. Umarım geçerl bir açıklama sunarsınız. ZohakMSJ 10:41, 11 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba Zohak, kısaltma yaparken referansın içinde kalmış. Silinme yok. Ancak o paragrafın tamamı silinse yeridir. Sayfanın aşağısında zaten 13 tanesinden bahsedildiği için ayrıca rakam tartışması gereksiz. Bunun yanında, kaynakların çoğu çok tartışmalı websitelerinden oluşuyor (bible.ca, mukto-mona, answering-islam gibi bilimsel olmaktan uzak, çeşitli dini örgütler tarafından kurulmuş siteler ). Ayrıca anladığım kadarıyla mevcut türkçe sayfa, İngilizce sayfa baz alınarak hazırlanmış. İngilizce sayfada da böyle bir tartışmaya girilmemiş. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 11:04, 11 Ağustos 2014 (UTC)

Kur'an ve bilim[kaynağı değiştir]

Selam yakamoz, şu sayfaya [3] katkıda bulunursanız sevinirim. Orada tek kaldım, kendi ansiklopedimi yapmak istemiyorum. ZohakMSJ 11:45, 11 Ağustos 2014 (UTC)

Madde içeriklerinin çıkartılması[kaynağı değiştir]

Selam yakamoz, Said Nursi maddesinde Nur Cemaati ile ilgili bölümde "inanç ve sosyo-kültürel yapı" bölümünü ana madde olarak nitelediğiniz başka bir maddeden buraya kopyalama taraflılık sorunu oluşturuyor notuyla silmişsiniz. bu ana maddeyi ve kopyalanan cümleleri bana gösterebilir misiniz? ZohakMSJ 08:41, 26 Ağustos 2014 (UTC)

Siz daha iyi bilirsiniz ancak yardımcı olayım: Hafif değiştirilmiş olarak, Said Nursi'nin düşünce yapısı, sayfasında var. Lütfen kendinize göre eleştirel gördüğünüz bazı içerikleri ilgili/ilgisiz her sayfaya kopyalama alışkanlığınızdan vazgeçin. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 08:57, 26 Ağustos 2014 (UTC)

Ben orada öyle birşey göremiyorum, ayrıca ana madde dediğiniz yer "Nur cemaati" olmalı değilmiydi? Lütfen maddeler üzerinde "yalandan" gerekçelerle gerialma işlemlerinden vazgeçin ve pozitif katkı sunmak istiyorsanız eksik gördükleriniz üzerinde çalışın. ZohakMSJ 09:29, 26 Ağustos 2014 (UTC)

Vandal değişiklik nedir?[kaynağı değiştir]

Vikipediada belirli etiketler belirli durumlar için kullanılır ve belirli işlemler de belirli durumlarda yapılır. Referanslı ve TBA'ya dikkat ederek hazırladığım katkılarımı geçerli ve inandırıcı gerekçe sunmadan, sadece kendi anlayışınıza ve birikimlerinizle uyumlu olmadığı için sürekli geri almanız, bunu belirli maddelerde ve ısrarla yapmanız bir sahiplenme ve vandalizm olgusudur. Eğer katkılarımın taraflı olduğunu düşünüyorsanız taraflı olarak etiketler ve tartışma sayfasında da belirtirsiniz. Ayrıca sahiplendiğiniz hiçbir maddeye geri almalarınız ve sayfa yapısını (bence) bozan yer değiştirmeleriniz, düzenlemeleriniz dışında bir katkınızın olmaması da tavrınızı natürünü açıklayan ilginç bir ayrıntı.ZohakMSJ 07:28, 29 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 14:59, 12 Haziran 2014 (UTC)

Cemaatin ekonomik faaliyetleri[kaynağı değiştir]

Hassasiyetinizi anlıyorum, ancak cemaatin diğer bütün faaliyetleri de cemaat adına değil, vakıf, şirket ve tüzel kişilikler üzerine kayıtlıdır. bu durumda bunlardan da cemaat faaliyeti olarak bahsetmemek mi gerekiyor.ZohakMSJ 07:43, 19 Eylül 2014 (UTC)

Yeni vandallıklarınız[kaynağı değiştir]

Şurada [4] bilgi kaynakları ve evlilikleri bölümlerinde yaptığınız değişiklikler tamamen taraflılık ve vandallık üzerine kurulu. Kendi Muhammed şablonunuza uymayan bilgileri silme ve tek yönlü bilgiler verme amacını taşıyor görünüyor.ZohakMSJ 11:11, 30 Eylül 2014 (UTC)

Taraflılık[kaynağı değiştir]

Benim anladığım taraflılık gayet açık, aynı kategoride farklı rivayet ve bilgiler arasında seçim ve tercih yapılması. Bunu da siz yapıyorsunuz. Tartışmalı bilgilerin sayfada uydun yerlerine dağıtılması konusunu şöyle söyliyeyim; Muhammed'in hayatına ait tartışılamıyacak hangi kesin bilgiye sahipsiniz, sayabilirmisiniz. Çocukları, kimler olduğu, bunların gerçekten onun çocukları olup olmadığı, siyer anlatıları, mucizeler, miraç doğumu tarihi......istersen sayfalar dolusu yazılabilir, hepsi tartışmalı ve farklı ya da güvenilmez kaynaklara dayanıyor. Bunları ayırıp tartışmalar alt başlığında vermek ansiklopedi düzeni için de uygun değil. Umarım anlar ve tutumunuzu düzeltirsinizZohakMSJ 08:13, 2 Ekim 2014 (UTC)

İslam sayfasındaki değişiklikleriniz[kaynağı değiştir]

Kadın ve evlilik altbaşlığında yaptığınız değişiklikler kabul edilebilir ve artı katkı sağlayan değişiklikler değil, başlığı daraltarak içeriği kısırlaştırmak okuyucuya katkı sağlamıyor. Sterilize edilmiş bir islam öngörüyor ve onu buraya koymak istiyor iseniz başka. ZohakMSJ 09:12, 14 Ekim 2014 (UTC)

Zorlama bağlantı yorumunuz[kaynağı değiştir]

Maddelere eklediğim resimlerle ilgili "zorlama bağlantı" şeklinde değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Bazı noktalarda haklı sayılmanız da mümkündür. Bununla birlikte çok daha bağlantılı resimler bulursanız bunları onlar ile değiştirebilirsiniz. Ancak sadece bu düşünce tarzı üzerinden giderek ve bunu abartılı bir şekilde uyguladığımızda vikipedi üzerinde tüm görselleri kaldırma şansı ortaya çıkar. Çünkü her görsel gerçeğin bir parçasıdır, tümü değil. ZohakMSJ 07:39, 12 Kasım 2014 (UTC)

İslam maddesi[kaynağı değiştir]

Madde üzerinde yaptığınız değişiklikleri şeytan figürünün kaldırılması dışında geri aldım. Kadın ve evlilik başlığı beni tarafımdan "Kadın, sex ve evlilik" olarak konulmuş idi ve alt başlıkların tamamını kapsayan bir ana başlık idi. bu durum bir kullanıcı tarafından değiştirildi, ben de müdahale etmedim, değişikliğe katılmamama rağmen. Yaptığınız değişiklikleri İslam maddesinin bütün alt ve ilgili maddeleri de kapsayıcı bir madde olması gerektiği düşüncesinden hareketle geri alıyorum. Madde üzerinde katkılarınız beni de mutlu edecektir. Örneğin islam mitolojisi bölümünü özetliyebilir ve uygun bir görsel koyabilirsiniz veya ekonomi bölümüne katkı yapabilirsiniz. kolay gelsinZohakMSJ 12:21, 12 Kasım 2014 (UTC)

Eğer yeni bir kullanıcı yapsa hoşgörülür. Ancak sizin gibi yıllardır VP'de bulunan bir kişi için açıkçası bu tür davranışları normal karşılamıyorum.

Nasıl olur da Kadın ve evlilik başlığının ANA MADDEleri sizin eklediğiniz şekilde:

Ana maddeler: İslamda kadın, tesettür, avret, başörtüsü, ve Kadın sünneti
Ana maddeler: Cariye, Mut'a, Zina, Çocuk evliliği, ve İslam'da eşcinsellik
Ana maddeler: Nikah, Mehir, İslamda boşanma, ve İslam miras hukuku
Ana madde: Muhammed'in evlilikleri

olur. tesettür, avret, başörtüsü, Kadın sünneti, vb. olsa olsa ayrıca bakınız, ek okuma ya da details şablonu eklenerek kullanılır. Kaldı ki mesela Kadın sünneti ve İslam miras hukuku zorlama yorumla bu konuyla ilgili maddeler.

Bahsettiğim şablonları şu şekillerde kullanabilirsiniz:

{{Ayrıca bakınız|Madde 1|...|Madde 15}}
{{Ek okuma|Madde 1, Madde 2 ve Madde 3}}
{{Detaylar|Madde}}

Alakasız başlıkları kaldırmanız ümidiyle.--| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 13:19, 12 Kasım 2014 (UTC)

Sayfa düzeni ve resimler[kaynağı değiştir]

Tam olarak hangilerinden bahsediyorsunuz, örnek verirmisiniz? ZohakMSJ 11:53, 13 Kasım 2014 (UTC)

Resimler konusu[kaynağı değiştir]

Eklediğim resimleri ve sayfa düzenini kontrol ediyorum. Kaldırmayı veya düzenlenmesi gerektiğini düşündükleriniz varsa üzerinde çalışabiliriz.ZohakMSJ 07:08, 14 Kasım 2014 (UTC)

Silinebilecek kullanıcı sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhabalar Yakamoz51, şurada ve şurada çok eskiden oluşturulmuş ve kullanılmayan sayfalar mevcut. Eğer bunlara ihtiyacınız yok ise {{sil}} şablonu eklerseniz hızlı silinir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:52, 14 Ağustos 2015 (UTC)

Bediuzzaman Said Nursi'in Dogum Tarihi[kaynağı değiştir]

Nur The Light Mecmuasi ve Amerika Risale-i-Nur Enstitusu olarak Bediuzzaman'in hakiki dogum tarihi uzerinde bilgiler vermek istiyoruz. Bu tartisma tamamlanincaya kadar, bu sayfanin acik tutulmasini rica etmekteyiz. Son 10 senede ki calismalarimizla gosterdik ki, Bediuzzaman'in orijinal Tarihice-i Hayatin'da yazilan ve bizzat Bediuzzaman tarifindan gozden gecirilen 1873 dogum tarihi dogru olandir. Calismalarimizi gonderecegiz.

İlk fırsatta ilgileneceğim. Eldarion 12:47, 17 Nisan 2015 (UTC)

TCDD satış ve pazarlık[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Bence TCDD hakkında "satış ve pazarlık" önemli bir şey. Ne düşünüyorsunuz?

Saygılar

Jzlcdh (mesaj) 07:35, 25 Mayıs 2015 (UTC)

Evet önemli. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 12:55, 26 Mayıs 2015 (UTC)
Anlamiyorum. Ne problem vardı ifade tarzınde? Dil problemi mi? Türkçe ana dilim değil ama Türkçe yanlışlık varsa başka kişi (mesela öğretmenim) cümlelerim düzeltecek.

Jzlcdh (mesaj)

Sizin için düzenleme ve daha güzel bir yere taşıma yaptım.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 06:02, 1 Haziran 2015 (UTC)