Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 14

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

ben size mesaj yazdığımı hatırlamıyorum.niye size cevap yazayım.siz onu açıklayın ilk önce?ayrıca ben kişisel saldırı yapmadım.mesajımda özellikle şu,bu kişisinden bahsettiğimi mi gördünüz.?--Caracas 16:53, 2 Ocak 2010 (UTC)

başka sözüm yok size.ne isterseniz onu yapın.--Caracas 18:50, 2 Ocak 2010 (UTC)

  • Yabancı birkaç dakikalığına irc'a gelebilir misin? Bu imzasız yazı Gökhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 1. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:24, 4 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Ankara ili SMA oylaması ile ne zaman ilgilenebilirsiniz acaba? --İnfoCan 03:37, 4 Ocak 2010 (UTC)

Madde herhalde bir süre daha düzeltilmeye ve geliştirilmeye müsait; ayrıca Kullanıcı:The_Emirr'den de iki harita rica ettim, yani maddenin gelişmeye devam etmesini bekliyorum. Ama dört ay süren adaylığın artık kapanması iyi oldu, teşekkürler. Vikipedi:Seçkin içerik/TarihResim ve Vikipedi:Seçkin içerik/TarihResim sayfalarını sormuşsunuz, bunlar Vikipedi:Seçkin içerik sayfasını besliyorlar, o sayfanın her açılışında rastgele birer SM ve SR belirmesini sağlıyorlar. Ancak sistemin çalışabilmesi için gösterilecek SR ve SM'nin belli bir tarihle etiketlenmesi gerekiyor. Ankara maddesi daha ana sayfaya çıkmadığı için o konuda yapacak bir şey yoktu zaten. --İnfoCan 15:58, 4 Ocak 2010 (UTC)

Salam. SRA'da kimin aday gösterdiğini önemsemiyorum. Zaten topluluk seçiyor. Ama kural gereği Yıldızlı Gece hakkında haberdar ediyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:01, 7 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:34, 11 Ocak 2010 (UTC)

Oyunu Bekliyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Türk Süvarisi adlı sayfaya hizmetlilik başvurusu yaptım.Oyunu beklemekteyim. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 18:17, 15 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhabalar, yaz saati uygulaması maddesine epey yol katettim. Ancak çeviremediğim bazı yerler oldu. Acaba özellikle kalın yazılmış bölümlerin ve "siyaset" başlığının çevirisinde yardımcı olmanız mümkün müdür? Teşekkürler, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:08, 24 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Ben Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli sayfasına bir şikayet etmiştim ve bir karar alındı ama bu karara itirazım sözkonusudur. Bu yüzden konuyu değerlendirmenizi rica ediyorum. Şikayetim dört bölümden oluşmaktadır. 1. Üç geri dönüş kuralı ihlali (Kullanıcı dört kez kendi sürümünü getirmiştir) 2. Hizmetli politikası ihlali (Kullanıcı gerekçe kullanmadan engelleme vermiştir) 3. Engelleme politikası ihlali (Kullanıcı tartışmalı diyalog içinde olduğu beni engellemiştir) 4. Kişisel saldırılar yasaktır, nezaket ve iyi niyet varsayın politikası ihlalleri (Kullanıcı savunma yazılarıyla bu politikaları ihlal etmiştir, ayrıntıları sayfadda bulunmaktadır). Bu 4 iddiam için ayrı ayrı fikir belirtmenizi rica ederim, saygılar dilerim.Nihatix

  • Dost insanları görünce iyi olmamak mümkün mü? Uğraşıyoruz işte bişeyler.. Sen de iyiysen sorun yok. Lütfen bu kadar özletme. :)  Levent İleti Katkılar   11:57, 13 Mart 2010 (UTC)
  • fazla sevinmiş gibi yapmayayım, kimseye 'nerelerdesin?' diyerek baskı yapmayayım diyorum. o yüzden geldiğini görmezlikten gelicem.. :) --ki bl 17:40, 14 Mart 2010 (UTC)
Kimleri görüyorum :), bu kadar uzun molalar olmuyor ama arada gözükün özletmeyin kendinizi bu kadar. Sevgiler--Merube 89msj 19:51, 16 Mart 2010 (UTC)

bir "yabancı" gördüm sanki[kaynağı değiştir]

  • Eehhe, gördüğüme inanayım mı? --Hedda Gabler 12:21, 19 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Kolay gelsin. Yine vandal avına çıktınız galiba. Ancak bugün Vikipedi'ye girip tam oturum açacakken yeni mesajınız var bildirisiyle karşılaştım 88.228.65.190 numarasına gönderdiğiniz uyarı metni önüme geldi. Benim bilgisayarımdan hiçbir şekilde oturum açmadan değişikilik yapmadım. Ayrıca numaranın [katkılarına http://tr.wikipedia.org/w/index.php?limit=50&tagfilter=&title=%C3%96zel%3AKatk%C4%B1lar&contribs=user&target=88.228.65.190&namespace=&tagfilter=&year=&month=-1] baktığımda hiçbir değişiklik yapmadığını gördüm. Acaba bir karışıklık mı var?

 The Emirr İleti 13:16, 20 Mart 2010 (UTC)

Ben de birden çıkınca telaşlandım. Tabii tarihe bakmak lazım. Artık bunu da öğrenmiş oldum. Kolay gelsin. İyi günler.

 The Emirr İleti 19:51, 20 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Bir işbirliği projesiyle SM yapacaktık ancak bazı kullanıcılar bizi ekti:) Diğer kullanıcılarla yeni bir işbirliği başlatabiliriz, ancak olmazsa kişisel çalışmayla da bunu gerçekleştirebiliriz. İyi günler.

 The Emirr İleti 12:34, 20 Mart 2010 (UTC)

Hello Stranger, it's nice to see you around :) arayı açmayalım, vikiyi üzmeyelim... sevgiler, --M.M.ileti 17:42, 21 Mart 2010 (UTC)

Vay güzel insan naber? Bu aralar biraz işler uyugn ve vikiye vakit ayırabiliyorum. Şu PDF ve Viki-kitap olayını geliştireyim dedim. Epey hoş bir uygulama. Yardım sayfalarını geliştirmekle meşgulüm. --Manco Capac 10:29, 23 Mart 2010 (UTC)

Kaynaklar...[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim, haklısınız böylesi daha doğru. iyi çalışmalar...dYn$m 11:13, 23 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Merube. Şu konuyla ilgili fikriniz var mı acaba? Teşekkürler. --yabancım 11:12, 23 Mart 2010 (UTC)

Selamlar Yabancı. Sizi buralarda böyle aktif görmek ne güzel, aman nazar değmesin :). Görüşümü tartışma sayfasında belirttim. Dikkatimi çektiğiniz için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle--Merube 89msj 16:17, 23 Mart 2010 (UTC)

Tekrar hoşgeldin eski dostum. Yolunu gözlediğim vikipedistlerin başındasın .--Gökhan 06:33, 24 Mart 2010 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim Yabancı. --İnfoCan 14:23, 30 Mart 2010 (UTC)

Hizmetliliğim için destek ricası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vikipedi'den ayrıldıktan sonra Vikikitap'a geçtim. Vikikitap'ta oldukça aktif olduğumu söyleyebilirim. Şimdi ise hizmetliliğe aday gösterildim. Vikikitap'ta yeterli trafik olmadığı için Vikikipedi'den sizin gibi yazarların oylarına ihtiyacım var. Eğer istiyorsanız buradan bana oy verebilirsiniz. Bekiroflaz 18:55, 3 Nisan 2010 (UTC)

  • sevgili yabancı.. kolay gelsin.. :) --ki bl 09:07, 10 Nisan 2010 (UTC)

Ne güzel sizi buralarda görmek. İyi çalışmalar. :) --yabancım 10:04, 10 Nisan 2010 (UTC)

Sizden böyle bir mesaj almak da bir o kadar güzel. Teşekkür ederim, kolay gelsin.--temaileti 10:07, 10 Nisan 2010 (UTC)

Nezaket kuralı ihlali[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, Kibele'nin mesajının dayanağı aşağıdadır:

"merhaba lucas, sanırım levent'in destek bekleyen mesajlarından birini almış olmalısınız, diğer pek çok kullanıcı gibi.. değilse kusura bakmayın. ancak, 'iyi niyetinin kurbanı olmuştur', 'vikideki süresiz engellenecek son kişidir', 'başarılı bir insanın ayağını kaydırıp, üzmeyi', 'burda şu 3 yıldır kendisi vandal kovalamakta.', 'Kaçımız her gün en az 3 güzel ve gerekli madde ekliyoruz burda?', 'Burda o kadar çok insan var ki, sadece tartışmalarda yazan, madde eklemekten aciz, hatta bir de yönetici olan' lafları levent'in fazlaca kullandığı söylemlerdir de.. üstelik vikipedinin kurallarıyla, hizmetli görevleriyle ve engelleme ilkeleriyle hiç bir bağıntısı yoktur. burada hepimiz teker teker, bağımsız katkılarımızla ve fikirlerimizle bulunuyoruz. size de, bugüne kadar yaptığınız gibi bağımsız, adaletli ve vikipedi kurallarına uygun katkılar ve yorumlar diliyorum. kolay gelsin. --ki bl 09:01, 10 Nisan 2010 (UTC)"

Ben sizin de çok desteğini görmüş bir kullanıcıyım. En azından eklediğim maddelerden, nasıl birisi olduğumu en iyi siz tahmin edebilirsiniz diye düşünüyorum. Kimseye hakaret etmek gibi bir niyetim olamaz; fakat kimse de bana bir yerlerden emir alarak destek olduğumu söyleyemez, ima edemez. Kibele'nin, Lucas'a neden böyle bir mesaj yazma ihtiyacı duyduğunu siz de merak ederseniz, sonuç kişisel düşmanlık olarak ve verilen karara destek olarak karşınıza çıkar. Bu tartışmalara hiç karışmak istemez ve vaktimi kendi yazdığım maddeleri güzelleştirme ve yeni maddeler eklemek uğruna harcamak isterdim; fakat Levent meselesindeki cezanın çok ağır olduğuna yürekten inanıyorum. Cezasız kalmamalı, ceza da bu kadar ağır olmamalıydı. Hep ingilizce maddeler ve yetkililerden bahsedildi. Ben de önümüzdeki haftayı Almanca Wikipedia'daki kuralları okumakla geçireceğim ve olayı gerekirse oralara taşıyacağım. Kararları denetleyen ve/veya gözden geçiren birileri mutlaka vardır düşüncesindeyim. Kibele'den henüz bir yanıt gelmemişken, sizden hemen bir uyarı almam da beni şaşırttı açıkcası. Sevgiler--Gemalmaz 10:22, 10 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba Yabancı. Benim Kibele'ye yazdığım, Kibele'nin bana "şu mesajı okur musunuz" şeklinde mesaj göndermesine neden olan ilk mesajımı hakkımda bir fikir edinmeniz amacı ile aşağıya yazıyorum. Sevgiler.

"Sevgili Kibele, her ne kadar "lütfen konulara vikipedi politikaları temelinde yaklaşın" demekle çok haklı olsanız da, delillerin çok net olmadığı ortada. Ben az; fakat kaliteli maddeler eklemeye çalışan birisiyim (Daha çok çeviri). Kuralları da, yazım kuralları dışında, çok fazla bilmiyorum. Bildiğim birşey varsa, o da hukukta herşeyin çok kesin olmadığı. Ülkemizde şu anda hukukta olanlara bakarsak bunu net bir şekilde görebiliriz. Bazı arkadaşlar bu dava "Levent" hakkında olmasaydı, bu kadar gürültü kopmazdı diyorlar. Evet kopmazdı. Çünkü farkedilmezdi bile. "Levent" herhangi bir madde yazan birisi ve hatta herhangi bir hizmetli değil. Sadece hizmetli görevlerini yerine getiren birisi değil. Potansiyel gördüğü kişileri teşvik eden, çabalayan birisi. Ben de dahil olmak üzere bir çok kişiyi Vikipedi'ye bağlamıştır. Yaptığı büyük bir hata. Bu hata cezalandırılmalı; fakat bu ceza verilirken de çok dikkatli davranılmalıydı. Elmacenderesi'nin ben yokum artık demesi, her ne kadar beni üzdü ise de, verilen kararın çok isabetli olmadığının da bir göstergesidir. Lütfen karar tekrar gözden geçirilsin. Vikipedia bizlerle büyüyecek ve kaliteli bir hale gelecektir. Duygusal düşündüğüm söylenebilir. Evet duygusal da davranıyorum; çünkü hepimiz insanız; ama Levent'in ve Elmacenderesi'nin tümüyle yok olmasının Vikipedia'ya çok madde ve insan kaybettireceğine de çok inanıyorum. Sevgiler--Gemalmaz 08:38, 10 Nisan 2010 (UTC" --Gemalmaz 15:03, 12 Nisan 2010 (UTC)

Türkiye'de eşcinsellik[kaynağı değiştir]

Yasal statüyü kastettim. Ancak farklı türden kaynak gösterilmiş bilginiz varsa belirtin. Lütfen! - Nebeviye!^□ 14:52, 10 Nisan 2010 (UTC)

Evet farkettim ki çıkardım. Netice de ilgili Türkiye hükümeti tarafından tanınmama durumu söz konusu. Yasal statüden anladığına göre mutlaka ilgilen. - Nebeviye!^□ 15:12, 10 Nisan 2010 (UTC)
Görülen o: geçmişte tamamlandı. :)) TCK'nın maddede değinip yazdığım ilgili hükümleri kaynaklara göre doğru. Sizce yasal durum ne? - Nebeviye!^□ 15:56, 10 Nisan 2010 (UTC)
Birde başta: tanınma olmasada yasal statüde görülmek istenmediğini nasıl belirtebiliriz ki bu önemli. Üzgün - Nebeviye!^□ 16:01, 10 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba Pınar, umarım iyisindir. Ortak hukuk adı "Common Law"un birebir çevirisi mi, yoksa böyle kullanılan kaynaklar var mı acaba? Ben yaygın olan "Anglo Sakson Hukuk Sistemi" diye biliyorum çünkü. --yabancım 17:14, 11 Nisan 2010 (UTC)

  • Merhaba Yabancı. Hem birebir çeviri, hem de kaynaklarda rastladım ama "Anglo Sakson hukuk sistemi" daha yaygın olabilir. Yani değiştirebilirsin, sorun değil. :) Kolay gelsin. — Pınar [m] 23:32, 11 Nisan 2010 (UTC)
  • Tekrar düşündüm de, "common law" ve "Anglosakson hukuk sistemi" aslında eş anlamlı değil. Türkçe kaynaklarda nedense yaygın olarak öyle yansıtılıyor ama Anglosakson hukuk sistemi "common law"dan önce vardı İngiltere'de (en:Anglo-Saxon law). "Common law", Normanların işgalinden sonra (1066) ülkeye yayıldı. — Pınar [m] 23:44, 11 Nisan 2010 (UTC)
  • O zaman en güzeli bu isme kaynak gösterelim. Ben de bir bakayım. Teşekkürler. --yabancım 07:46, 12 Nisan 2010 (UTC)

Haydi Vikipedistler Konuşmaya[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Umarım ^_^ Aslında temel ilkokul/ortaokul müfredatından maddelerle başlasak (önce bu maddelerin elden geçmesi gerekir tabii), görme engelli öğrencilerin çok işine yarar. Şu sıralar çok yoğunum, ondan bir süre pek ilgilenemeyeceğim ama başlayalım istedim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 12:21, 12 Nisan 2010 (UTC)

Selam Yabancı, ben tabloları Türkçeleştirdim. Madde ana sayfaya çıkabilir artık. Teşekkür ederim.--Gökhan 14:42, 13 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba Yabancı ,

Geçen gün Vito'ya söylemiştim ancak kendisi eklememiş sanırım benim için. Monobook iyi bir uygulama. Yaparsanız sevinirim. Iyi günler. UnlimitedTM 17:13, 13 Nisan 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Size de kolay gelsin. Iyi günler. UnlimitedTM 17:17, 13 Nisan 2010 (UTC)

Uyarınız için teşekkür ederim. Bundan sonra daha dikkatli olurum. --82 ~145 ileti 17:52, 13 Nisan 2010 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:%C4%B0skitler

Maddenin şu hanki haline ve tartışma bölümüne yazdıklarıma bakın.(sonlara doğru)

Türk tarihi ile ilgili yazanlar doğru düzgün bilgi bilmeden yazıyorlar değiştirilmesi gerek deyincede cevap bile vermiyorlar.

(...)

Tartışma maddesini okuduğunuzda ne kadar iyi niyetli olduğumu anlıycaksınız. Bir aydır bir cevap gelsin diye maddeye bile dokunmadım. Değiştirmeye bile çalışmadım. Amacım sadece tartışmak. Ama bir kişi bile cevap vermedi.

Tekrar tekrar uyarmanıza gerek yok. engellemekle tehdit etmenizde Üye olduğum süre içerisinde kuralların ne olduğunu öğrendim. Yaznlızca internneten burya gelen insanlar yanlış ve çarptırılmış bilgi alıp propoganda kurbannı olmasın. Düzgün bilgi alsın amacım.

Balabanpasa 16:37, 14 Nisan 2010 (UTC)

Tekrar selam.

Başka iskitler olmak üzere eski Türk devletleri ile maddelerin (...) bu halde yazıldığına ve tutulduğuna inanıyorum. Bu düşüncemde tamamende yanlış olabilir. Sadece bunu belirtmek istedim.

Balabanpasa 17:02, 14 Nisan 2010 (UTC)

Konuşan Vikipedi[kaynağı değiştir]

Ağzınıza sağlık. Böyle temel bir maddeyi seçip seslendirmeniz çok isabetli olmuş. Projeye katkılarınızın devamını dilerim. --yabancım 08:55, 17 Nisan 2010 (UTC)

Madde seçimi konusundaki önerileri okudum. Seçkin ve kaliteli maddeler beni aşar diye düşündüm, bari bunlardan seçeyim dedim =) İlginizden dolayı ve düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.   Nazif İLBEK     mesaj 09:56, 17 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba. Botunuz şu değişikliği neden yapmış olabilir acaba? --yabancım 17:39, 17 Nisan 2010 (UTC)

Bot düz mantıkla çalıştığı için [[tr:User_talk:Thirası görünce interwiki zannetmiş sanırım. Bot, Vikipedi alanındaki maddeleri interwikiliyordu. "User talk" başka bir alan olduğu için silmiştir. Geri alıyorum hemen. :) --Memty 18:26, 17 Nisan 2010 (UTC)
Bu ara tekrar yoğunlaştım biraz ama daha ne kadar gümbürder bilemiyorum . Siz olta atmaya devam edin, mutlaka bir şeyler gözden kaçıyor. İyivikiler... [ho? ni!] 21:38, 17 Nisan 2010 (UTC)

Böyle bir kullanıcımız var... Kumul 13:48, 18 Nisan 2010 (UTC)

  • Dikkatiniz için teşekkürler. Süresiz engellenmiş bir kullanıcının kuklasıydı ve süresiz engellendi. Kolay gelsin. --yabancım 13:53, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Çok garip, hemen engellenmesi iyi oldu, ben teşekkür ederim Kumul 13:56, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Yukarıdaki mesaja ek bir rica: Lütfen yeni açılmış maddelere telif kontrolü yapmadan düzenle etiketi koymayınız. Bu, telifli maddelerin gözden kaçmasına yol açabilir. Oysa ki hemen silinmesi gerek. --yabancım 13:55, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • tekrar merhaba, söylediğiniz maddeyi örnekle bildirirseniz daha iyi anlayabilirim, yaptığım hatalı "düzenleme şablonu" hangi maddede acaba? Teşekkürler Kumul 13:59, 18 Nisan 2010 (UTC)
Mesajın nedeni şuradan görebileceğiniz "Mehmet emin ceylan" maddesiydi. Google aramasına göre telifliydi. --yabancım 14:02, 18 Nisan 2010 (UTC)
Anladım. Artık daha dikkatli olurum, bildirdiğiniz için teşekkür ederim. Kolay gelsin Kumul 14:05, 18 Nisan 2010 (UTC)

İnceleme neticesi[kaynağı değiştir]

Sayın dostum, bu dosyayı incelediğinizi belirtmişsiniz ama ilgili incelenmiş şablonunu dosyaya eklememeişsiniz. Bir hatırlatayım dedim. Bir daha olmasın lütfen. Saygılar, sevgiler, --Manco Capac 07:12, 19 Nisan 2010 (UTC)

Bertolt Brecht[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı, birileri Bertolt Brecht sayfası ile oynuyor. Bir bakıp en düzgün haline geri getirebilir misiniz. Sevgiler--Gemalmaz 22:06, 19 Nisan 2010 (UTC) Bir de Tiyaro şablonu kaldırılmış. Doğru bir iş mi bu? Kaldıran kayıtlı kullanıcı olduğu için tereddüt ettim. Teşekkürler--Gemalmaz 22:09, 19 Nisan 2010 (UTC) Teşekkür ederim--Gemalmaz 09:13, 20 Nisan 2010 (UTC)

Kısa içerikli maddeler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler, ikâzınız için. Duyarga bacaklılar ve Sıçrar kuyruklular maddelerine biraz daha takviye yaptım. saygılarımla, kaleminiz kırılmasın ! Kmoksy 09:41, 20 Nisan 2010 (UTC)

Ne iyi ettiniz . Ben de yakında girişiyorum bir ucundan... İyivikiler... [ho? ni!] 19:15, 20 Nisan 2010 (UTC)

Bu çok iyi oldu Yabancı, ben de girerim bi yerinden. --Gökhan 21:33, 20 Nisan 2010 (UTC)

Sil sil bitirdin vikipediyi. --e.c. 16:51, 21 Nisan 2010 (UTC)

Kisisel saldiri[kaynağı değiştir]

Selam yabanci,
Caracas'i uyardiginizi gordum. Kendisi benim msj sayfamada kisisel saldirida bulunmus, ama Takabeg'in fikrini aldiktan sonra "benefit of doubt" vererek sikayetci olmamistim. Gordumki Tartışma:Cebelitarık'taki Yahudilerin tarihi sayfasında bu tavirlarina devam ediyor. Gerek benim kisisel sayfama gerekse de benim tercume ettigim sayfalara kisisel saldirilari daha ne kadar devam edecek bilemiyorum ama bu olanlari da bilginize suniyim istedim. Tesekurler. -- Iggydarsamesaj 16:55, 21 Nisan 2010 (UTC)

Kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

Cebelitarık'taki Yahudilerin tarihi makalesinin tartışma sayfasında bir kişinin haklarına saldırı gördünüz mü? bir millet hakkında yorum yapılamaz mı? ben orada makalenin -kanımca- eksik kalmış bir yönüne değindim. Yazdığım mesajda kişisel saldırı içeren ifadeyi aynen bana yazabilir misiniz? inanın ben de öğrenmiş olurum. (...) ama şimdiye kadar katkıda bulunduğum makalelerde olsun diğer sayfalarda olsun ağır bir hakaret ve küfür içeren bir ifadem olmadı. eleştirebilirim ki vikipedide eleştiri yasak değildir herhalde.!!!

Bir kullanıcının babil kutuları hakkında yaptığım yorumla ilgili size daha sonra bir mesaj yazacağım...Teşekkürler--caracas 17:41, 21 Nisan 2010 (UTC)

ben de tartışmak niyetinde değilim. linkini verdiğiniz makaleleri okuyacağım. ama unutmayın herkes kendince haklıdır. teşekkürler.--caracas 17:58, 21 Nisan 2010 (UTC)

Selam yabancı... neden son kez toplanıyoruz ya :) hep toplanalım. Monty Hall problemi aslında benimde aklımda olan bir projeydi. Oldukça ilginç... elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım... Sporcu maddelerine gelince Simon Ammann (kayakla atlama) daha yeni yazdım... içeriği yeterli değil ama ingilizcesinde de öyle zaten... bunun dışında Kim Yu-Na'da iyi bir seçim olabilir... gerçi ben bu spor dalını hiç ihmal etmiyorum ama... gönlüm Scott Moir'dan yana... şu anda pusuya yattım yaz sezonunu bekliyorum... :)--Berfu 18:05, 22 Nisan 2010 (UTC)

Tarihlerde bağlantıya gerek yok ![kaynağı değiştir]

Merhaba, maddelerde neye gerek olup olmadığına siz mi karar veriyorsunuz? Bana söyleyin neye gerek varsa onu yapalım. Emeğimiz boşa gitmesin.--Ahmetan 09:12, 23 Nisan 2010 (UTC)

  • Sizin yaptığınız gibi değişikliği geri mi almam gerekiyordu? İyi niyetin için sağol.--Ahmetan 09:22, 23 Nisan 2010 (UTC)

Türkiye Vikipedisi'nde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi niçin bazı sayfalarda ısrarla Kıbrıs olarak yazılıyor. Mesela Azeri kelimesinin yanlış oduğuna dair Azerbaycanlılardan uyarı geldiğinde bu görmezlikten geliniyor ya da kabul edilmiyor. Üstelik Azerbaycan Vikipedisi'nde de bu isim kullanılmıyor. Konuştukları dili Azerbaycanca ya da Azerbaycan Türkçesi olarak tanımlıyorlar. Azeri kelimesi sonradan uydurulmuş anlamsız bir kelimedir. Azerbaycan ile Türkiye, hemen hemen Almanya ile Avusturya gibidirler, ülkeler ayrı, şiveler ayrıdır. Ancak Avusturyalılar için (tamamen örnek vermek amacıyla uyduruyorum) Avusturca ve benzeri bir şey denmiyor. Ayrıca bu iki ülkenin de halklarının arasında Türkiye ve Azerbaycan'daki halk gibi mezhep farkı vardır. Almanya'dakilerde baskın olan Protestanlık, Avusturya'dakilerdeyse Katolikliktir. Ancak bu iki ülkenin halkı ayrı birer millet sayılmıyor. Ya da Araplara bakarsak onlarda durum daha da vahimdir. Onların arasında koskoca lehçe farkı vardır ve birbirleriyle anlaşamazlar. Konuştukları dile Arapça denir. Ben tamamen bunları söyleyebilmek için Tagabeg adlı kullanıcının sayfasında bir değişiklik yaparak dikkat çekmek istemiştim.--Esc2003 23:55, 27 Nisan 2010 (UTC)

Dalgınlık...[kaynağı değiştir]

İşyerimde bir çok işle uğraştığımdan unutmuşum.Çok teşekkürler...--Yürekli 15:00, 28 Nisan 2010 (UTC)


Teşekkürler[kaynağı değiştir]

teşekkür ederim, peki yeni açılan gereksiz maddeleri (sil) olarak etiketlemem gözden kaçmasına sebep olur mu?

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN --Rapsar 15:15, 3 Mayıs 2010 (UTC)

  • peki ben neyi yanlış yapmışım acep şu koruma sayfasında.. söyle de bileyim.. :) --ki bl 09:37, 9 Mayıs 2010 (UTC)

Şurada korunmuş versiyonu oluşturulmamış resimlerin altında şu ifade var: "Korunmuş versiyonu oluşturmak için birinci satırı silip {{subst:GSR kutu ekleyip kaydedin." Tek yaptığım buydu. :) --yabancım 09:40, 9 Mayıs 2010 (UTC)

  • onu denedim galiba.. ana sayfada resim genişlemiş olarak yer aldı, ben de sildim. neyse, hangi birinci satır, neyin koruması filan kafasındayım sanırım. kaçıyorum.. :) --ki bl 09:42, 9 Mayıs 2010 (UTC)
  • Pardon,görmemişim,dikkatiniz için teşekkürler.--Σuphemia 13:19, 9 Mayıs 2010 (UTC)

Tartışma arşivine bakınız. Bu imzasız yazı Balabanpasa (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgilendirme için teşekkürler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. --Superyetkinileti 20:17, 10 Mayıs 2010 (UTC)

Teşekkürler, dalgınlık işte... --yabancım 20:29, 13 Mayıs 2010 (UTC)

:) olur öyle, hem bir tuz atmış oldum bu vesileyle :). Anasayfayla ilgilendiğiniz için ellerinize sağlık, kolay gelsin sevgiler--Merube 89msj 20:59, 13 Mayıs 2010 (UTC)

Sayfa koruma[kaynağı değiştir]

merhaba, yabancı. Bir daha olursa, öyle yaparım. Düzeltmeniz için teşekkürler. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:27, 15 Mayıs 2010 (UTC)

  • Selamlar. Sanırım şu sayfadakilerin engellenmesi gerekmekte. Teşekkürler.--Reality 10:28, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Kaplumbağa tamam[kaynağı değiştir]

Ucundan kıyından çekiştirdim kaplumbağayı, şimdi kuşa benzedi. Keneleri yazarken, arada olması gereken maddeler olmadığı için açmak zorunda kalıyorum. Saygılarımla, Kaleminiz kırılmasın. --Kmoksy 14:05, 15 Mayıs 2010 (UTC)

İyi geceler. Şu anda yazdığım maddeler hakkında çok az bilgiye sahibim ve o maddeleri en.wikipedia.org'tan çevirerek yazıyorum. Konular çok teknik olduğundan bazen bir cümleyi çevirmek bile uzun zaman alıyor. Yarısını dahi çevirmeyip bıraktığım maddeleri de daha sonra çevirmeye devam edeceğim. Eğer bir maddeyi tamamıyla tercüme edemeyeceğimi anlarsam, o zaman o maddeyi silerim.--Mustafa Bakacak ileti 22:21, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Koruma isteği[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Mehmet Batdal maddesini korumaya alabilir misin? Aşırı vandalizme uğruyor.--Rapsar 17:32, 17 Mayıs 2010 (UTC)
Aynı şekilde Turkcell Süper Lig maddesi de aşırı vandalizme uğruyor...

Selam yabancı,
Bir mesajınızda şunu sarfetmiştiniz:

Merhaba. İki mesaj birlikte değerlendirildiğinde söylenmek istenen çok açık. Gerçi ilk mesajın üslubu kendi başına bir kural ihlali. Haber verdiğiniz iyi oldu, teşekkürler. Gözden kaçan bir başka ihlal olursa, yine haber verebilirsiniz. Devam ederse gereken yapılacaktır. Kolay gelsin.

VP politikalarını avucumun içi gibi bilmediğim için bunun bir kural ihlali olup olmadığını tam olarak bilemiyorum; lütfen bu resimdeki altyazıyı ve bu kuralı kıyaslayıp kararı kendiniz verin. Ben iyi niyetimi sürdürmeye çalıştığım için elimden geldiğince iyi niyetli anlamlar çıkarmaya çalışıyorum fakat bu konuda ne kadar arasam da iyi niyet bulamadım henüz. Bu yüzden vaktiniz olursa bu durumu size havale ediyorum. Teşekürler -- Iggydarsamesaj 17:55, 17 Mayıs 2010 (UTC)

Selam yabanci, buraya ("Kullanıcı sayfamda ne olamaz?") bir goz atip mesajimi incelermisin lutfen? tesekurler. -- Iggydarsamesaj 22:46, 1 Haziran 2010 (UTC)


Merhaba Sayın Yabancı. Çeviri grubuna katılmak istiyorum. Nasıl katılabilirim?--Mustafa Bakacak ileti 20:19, 18 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba kibele. Şu değişiklikle eklenmiş ve halen maddede bulunan içerik, kaynak gösterilen siteden aynen alıntı. Gerçi sitede bir tarih yok, ama kaynak gösterildiğine göre biz oradan almışız demektir. Siteyle ilgili bilgin var mı? İçeriğin telifine ilişkin bilgi göremedim, ama bazı kitaplar indirilebilir halde. İçerik serbestse silmeyeyim diye soruyorum. Teşekkürler şimdiden. --yabancım 13:11, 21 Mayıs 2010 (UTC)

  • selam yabancı, rehber ansiklopedi, vikipedinin ilk zamanlarında epeyce alıntılanan bir mecra ve bildiğim kadarıyla telifli ve siliyoruz. ama kitaplar meselesini bilemiyorum, istersen birilerinden daha sağlamasını yapıver. sevgiler, kolay gelsin. --ki bl 13:18, 22 Mayıs 2010 (UTC)

Çeviri yardımı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de çeviri konusunda yardım alabileceğim birisi var mı? --Mustafa Bakacak ileti 20:04, 23 Mayıs 2010 (UTC)

kullanıcı sayfam[kaynağı değiştir]

sizinle polemiğe girmek istemem ama sayfama girip değişiklik yapma yetkiniz var mı? veya resim niye siliniyor anlamadım? yazı bir gerçeği dile getiriyor siz sevmeseniz de. bana söyleyin ben silebilirim. sizden ricam nasıl sildiyseniz resmi yine yüklemeniz.--caracas 21:45, 23 Mayıs 2010 (UTC)

tamam. tartışmayalım. sonuçta herkes özgürce düşüncelerini ifade etmelidir diye düşünüyorum. burada da ben bir şahsa veya sizin engelleme sebebi olarak gördüğünüz gibi bir topluluğa hakaret etmiş değilim. sadece düşüncemi ifade ettim. yani şöyle ifadeler yazsaydım (...) elbette silebilirsiniz ki böyle ifadeler yasalar önünde de suç. ama dediğim gibi ben sadece bir düşüncemi ifade ettim. daha önce de bir kullanıcının yazdığı makalede eksik gördüğüm yanı sebeblerini söyleyerek ifade ettim kişisel saldırı var diyerek yine sizin aracılığınızla ortalığı birbirine kattı. bakın gecenin bu saatinde belki okumazsınız ama derdimi sitemimi rahatsızlığımı aşağıda bir örnekle açıklayayım:

  • ben bir Türküm. bu sitede Ermeni bir kullanıcı Türkler şu kadar Ermeniyi öldürdüler. Çünkü Türkler'in Ermenilerle şöyle sorunları vardır zaten daha önce de şöyle yaptılar. Türkler Ermnileri yoketmek isterler vs gibi ifadeler beni rahatsız etmez ve kişisel saldırı olamaz.
  • ama; (...) gibi rendice edici ifadeler yazarse bu elbette kişisel saldırıdır. ben bana önerdiğiniz yazıyı bu gözle okudum.

vee resmi niye kaldırdın acaba? o da saldırı malzemesi değil herhalde. geri almaya çalışıyorum ama yapamıyorum sadece yazıyı silecektim. galiba geri alınmaması için bişeyler yaptın. resmi geri alabilir miyim zahmet olmazsa.!!!--caracas 22:26, 23 Mayıs 2010 (UTC)

çok sağol....[kaynağı değiştir]

resmimi koyayım bari yerine senin vaktin yok herhalde. Bu imzasız yazı caracas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vandalizm Nöbetçiliği[kaynağı değiştir]

Selam, Yabancı. Burada bir istekte bulundum. Orada ayrıntılı bilgiyi yazmıştım. Şablon taslağımız, projemiz hazır. Bunu bir uygulama/vikiproje haline getirmek istiyoruz. Bürokratlara danışmak istedik, sana danışıyorum. Bu projeyi bir uygulama/vikiproje haline getirebilir miyiz? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:26, 24 Mayıs 2010 (UTC)

Tamam yabancı, zaten amacım bürokrata danışmaktı. En doğrusu bu: Devriyelik. Bu arada, ben zaten devriyelik yapıyordum. Ben de devriyelik özelliği yok galiba (Haberim de yokmuş ). Eğer ki yoksa, bir zahmet beni devriye yaparsınız. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:56, 24 Mayıs 2010 (UTC)

Yabancı ?? --Berm@nyaİleti 21:06, 24 Mayıs 2010 (UTC)

Çok teşekkür ederim İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:07, 24 Mayıs 2010 (UTC)

  • Selam, Lost'u güncellemeye çalışıyorum. Hmm, projeye ne kdr yardımcı olabilirim hiç bilmiyorum (anayasa çalışmam gerek poff) ama bir bakayım şimdi 1-2 madde açarsam ne âlâ. Yoksa temmuz sonrasına kalır :) --Hedda Gabler 09:32, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Selam, Yabancı. VP:KŞ'da yeni bir dava açmaya hazırlanıyorum. Kullanıcı adını söylemeyeyim. Ama, dava açamıyorum. Bütün sayfayı okudum ama sayfadaki bilgiler yetersiz. Davayı nasıl oluşturacağım? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:07, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Adil kullanım politikası'DAN başka, albümkapakları için adil kullanım prosedürü varsa sorun yok (ben bulamadım albüm kapakları için ayrı bir kıstas..).. Yok bildiğimiz adil kullanım politikasına bakıyorsak, albüm için ayrı madde açmayı düşünmüyorum ve adil kullanım politikasına aykırı değil resmin topluluğun maddesinde bulunması.. Sadece maddelerde bulunabilir denilmesine dayanarak söylüyorum..Bu durumda resmin o maddede kullanılmasında sorun yok.. iyi çalışmalar.--Boyalikus 22:52, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Bilgi telifsiz bir siteden alınmış ancak belirtilmemişse Kaynak olarak eklenmesinde bir sakınca yok değil mi? Telif biraz kafa karıştırıcı bir durum .Pikofarad 10:39, 26 Mayıs 2010 (UTC)

Michelvieillot[kaynağı değiştir]

merhaba size mesajı böyle mi atıcağımdan şüpheliyim eğer yanlış yoldaysam kusuruma bakmayın ama ODTü Rugby Kulübü sayfasını telif hakkı yüzünden sildiniz.neyin telif hakkını almadan koymuşum belirtseydiniz güzel olurdu. bütün gün uğraştığım kodları kopyalamadığım için tekrar yapmak zorundayım.ya da o sayfa için bütün kodlar yazılara felan tekrar ulaşma imkanım var mı teşekkürler en alta mesaj yazmayı şimdi farkettim kusura bakmayın Michelvieillot 26 Mayıs 2010 16:12 (UTC)

tamam ama telif hakkının alınıp alınmadıgını nerden anlayacağım?ayrıca kulübümüz okul kulübü değildir.sadece okulumuzun ismi geçiyor. bizim gibi rugby kulüplerinin sayfası vikipedide bulunuyor.ayrıca tekrar gözden geçirmek için sayfanın bütün kodlarına ulaşabilir miyim?ne yazık ki kopyasını almamışım ve bütün gün ugraştığım emek boşa gitti Bu imzasız yazı Michelvieillot‎ (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

kayda değer olduğunu düşünmemin sebebi Bakırköy Rugby Kulübü ve Kadıköy rugby kulübünün bulunmasıydı.aynı kategorideyiz aynı ligde oynuyoruz.ayrıca hangi dosyaların telif hakkı olup olmadığımı nasıl anlayabilirim? yani açtığım maddede neyin telif hakkına karşı olduğunu bilmiyorum açıkçası.

anladım. metini direk kendi sitemizden kopyalamıştım haklısınız bunun problem olacağı aklıma gelmemişti. ancak öbür kadrolar ve formaların hepsini kendim uğraşıp ayarlamıştım.ordaki metni değiştirmek üzere sayfayı geri getirmeniz mümkün mü? bir de logo nun telif hakkından bahsetmişsiniz.logo yu nasıl koyucam peki nasıl belirtebilirim. teşekkürler tekrar

Tebrikler...... Bu imzasız yazı Ebudun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

hahaha.neyse,basarilar,saygilar:DEbudun 15:52, 26 Mayıs 2010 (UTC)

  • selam yabancı, şu sayfa ile bir de sen ilgilenir misin.. fikrimi ve zikrimi mesaj sayfasından ve engelleme kayıtlarından görebilirsin. nedir düşüncen? --ki bl 17:16, 26 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. Uzaktan takipteydim zaten, ihtiyaç olursa müdahale edeyim diye. Sana katılıyorum, yönerge açık zaten. Bir mesaj yazıp tekrar açıklamaya çalıştım. İzlemeye devam ederim. Kolay gelsin. --yabancım 17:43, 26 Mayıs 2010 (UTC)

  • :) harikasın, teşekkürler.. --ki bl 18:17, 26 Mayıs 2010 (UTC)

27 Mayıs Darbesi[kaynağı değiştir]

Selamlar, ana sayfaya -sanırım özgür lisanslı olmadığı için- Alparslan Türkeş'in yerine 27 Mayıs propagandası yapan bir posta pulu gelmiş. Bunun yerine başka bir resim kullanmamız mümkün mü? Mesela Adnan Menderes'in fotoğrafı. İyi çalışmalar.--Oğuzhan 21:33, 26 Mayıs 2010 (UTC)

SUL: Usurp user:Vlk[kaynağı değiştir]

Bonjour,

I'd like to usurp the user Vlk. As I see there are no conributions made by User:Vlk. It would be nice if I could get it. Thanks you HU:Vlk 14:01, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Selam Yabancı,

Bir süredir nedense pek ilgilenmek gelmedi içimden, ama ufak bir maddeyle tekrar başlıyorum sanırım. Monty de aklımda... Sende ne var ne yok?

Albüm kapaklarının sadece albüm maddesinde kullanılmasıyla ilgili açık ve net biçimde yazılmış bir kural yok bildiğim kadarıyla. Dediğin gibi bir telif etiketinde bu geçmişse de benim gözümden kaçmış. Bu konuyu ben birkaç farklı kuralı ele alarak yorumluyorum:

  1. Vikipedi:Adil kullanım politikası'nda Materyal mutlaka maddeye önemli ölçüde katkıda bulunmalıdır (örneğin madde konusunu tanımlama veya özel olarak metnin içindeki bilgileri tasvir etme): Buna göre, adil kullanım resminin yer aldığı maddede, adil kullanım resminin ait olduğu olguya dair bir çok bilgi veriliyorsa ve maddeyi okuyan kişi için, o bilgilerin anlaşılmasına yardımcı olacaksa, resim kullanılabilir.
  2. Vikipedi:Adil_kullanım#Resimler'de Kapak resimleri. Çeşitli nesnelerin kapak tasarımları, tanıtım ve eleştirel yorum için (eleştirel yorumsuz tanıtım için kullanılamaz): Bu da yukarıdaki maddeyle birleşiyor.

Bizim temelde "kitap kapakları yazarın sayfasında, albüm kapakları grubun sayfasında kullanılmamalıdır" dememizin sebebi, bunların gani gani, kuru bir liste eşliğinde kullanılması, adil kullanımın havada uçuşmasıdır. Ancak örneğin, bir grubun ünlü olmasını ya da önemli bir ödül kazanmasını sağlayan bir albümden grubun maddesinde doyurucu bir metin ile bahsediliyorsa, bu metnin yanına - maddenin genelindeki adil kullanım oranına da dikkat ederek - albüm kapağını da koymak, bana göre sorun olmaz. Ama on tane albümü bir tablo yapıp yanlarına albüm kapaklarını eklemek, ya da sadece resmi iliştirip "işte bu da grubun bir albümünün kapağı" demek adil kullanımı aşar. Çünkü birincisi gerçekten de okuyucunun konuyu anlamasına yardımcı olur ve belki ek bilgiler de verir, yani adil kullanımın amacını yerine getirmiş olur. Bu kurala uygun birkaç grup maddesi olduğunu da hatırlıyorum. Bu tabii, adil kullanımın özünden benim anladıklarım ile bizdeki kuralları birlikte yorumlamam sonucu çıkan bir fikir. Belki daha baba kullanıcılara (buralardaysa nou ve vito mesela, döndüyse efsanevi mach) da sorabiliriz. İyivikiler... [ho? ni!] 17:36, 29 Mayıs 2010 (UTC)

  • 2010 Eurovision Şarkı Yarışması bugün defalarca vandalizme uğradı. Kaç defa geriye aldım ama acilen bir koruma getirir misin? Bu arada kim önce bu mesajı alırsa diye birkaç admin’e bu mesajı atıyorum, sonradan yanlış anlaşılma olmasın diye belirtmek istedim. Sevgiler Mimar77 17:41, 30 Mayıs 2010 (UTC)

Engelleme ricası[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı. şu anonim kullanıcıyı engeller misin? Hamit Görele maddesinde küfürlü değişiklik yaptı. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:55, 6 Haziran 2010 (UTC)

Ayrıca Kullanıcı:83.66.155.171'yi de engeller misiniz? Damla Sönmez maddesinde küfürlü değişiklik yaptı. --Berm@nyaİleti 10:59, 6 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba, su degisikligimi VP:KSY veya VP:N geregince yapmistim fakat geri alindi. Bu tarz soylemler ozellikle sikayet sayfalarinda hic hos durmuyor. Ilgilenebilirseniz eger memnun olurum.--88.235.151.53 18:35, 9 Haziran 2010 (UTC)

İlgili değişiklik saldırıdan çok bir nezaket kuralı ihlaliydi kanımca. Değişikliğiniz geri getirildi. Kolay gelsin. --yabancım 18:45, 9 Haziran 2010 (UTC)
Ilginize tesekkurlerimi sunuyorum--88.235.151.53 18:58, 9 Haziran 2010 (UTC)

Selam Yabancı. Tartışılan ifadeyi kaldıracaktım zaten. Sadece bir deyim kullanarak eleştiri yapmak istemiştim ve o eleştiri artık güncelliğini korumamaktadır. Eğer ki bu ifadem ağır bulunmuşsa, sizi ve belki başka vikipedistleri üzmüşse; sizden, bana uyarı atan anonimden, gerekli açıklamayı yapan hizmetliler ve bürokratlardan özür diliyorum. Bir daha böyle bir eleştiri yapmayacağıma da garanti vermekteyim. Tek amacım bir deyim kullanarak eleştirimi zenginleştirmekti. O kadar. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:34, 9 Haziran 2010 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube. Ana sayfaya çıkarabileceğimiz nitelikte derli toplu tıp maddeleri arıyorum, ana sayfaya biraz çeşitlilik getirmek amacıyla. Önerebileceğiniz madde var mı? Teşekkürler şimdiden. --yabancım 09:47, 10 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar Yabancı. Bir zamanlar KM yapmayı amaçladığım ama çalışmamın yarım kaldığı Helicobacter pylori maddesi var. Pap smear, İnsan papilloma virüsü maddeleri de gm olabilecek düzeyde sanıyorum. Ayrıca Hipertrofik osteoartropati ve Wolfram sendromu maddeleri var, bunlar nispeten kısa ama yeterli bilgiyi ihtiva ediyor, ancak çok zorda olmadıkça son iki maddeye pek gerek yok diye düşünüyorum açıkçası. Bunların dışında, Kullanıcı:İnfoCan'ın SM olan ingilizce sürümünden çevirdiği harika bir DNA maddesi var, bu maddenin kırmızıları için işbirlikleri falan da yapılmıştı ama bir türlü kırmızılar kabul edilebilir düzeye çekilemediğinden öyle kaliteli içerik henüz SM yıldızını alamadı. Yoksa SM olacak içeriğe sahip bir madde. Bir de Kullanıcı:Berkay0652'nin çevirdiği Fruktoz maddesi de gayet kaliteli bir madde ama ben güya buna terimler yönünden göz atacaktım, ancak araya başka işler girdi o yarım kaldı. Bu hafta bitinceye kadar kontrolünü bitirmeyi amaçlıyorum, o zaman olur. Aslında çok kontrol gerektirecek bir metin de söz konusu değil Berkay çok güzel bir şekilde çevirmiş, maksat ikinci bir göz görsün. Başka aklıma geldikçe de yazarım. Bir de İnfocan'ın üzerinde çalıştığı Bakteri ile Kullanıcı:Cat'in üzerinde çalıştığı Bağışıklık sistemi maddeleri de seçkin olan ingilizce versiyonlarından çevrilmiş maddelerdi diye hatırlıyorum. Son olarak yine İnfocan'ın emeği olan güzel bir Protein maddesi var. Bunlar dışında Kategori:B-Sınıf MHB maddelerinde yer alan maddeler de gm olarak kullanılabilecek içeriğe sahip maddeler. Başka aklıma geldikçe yazarım dedim ama uzattıkça uzattım :). Şimdilik bu kadar aklıma düşen maddeler, şimdilik idare eder inş. Günün maddesinde kolaylıklar dilerim, ellerine sağlık. Sevgiler--Merube 89msj 19:24, 10 Haziran 2010 (UTC)
Ne iyi olmuş uzun yazdığınız. İçeriği güvenilir ve yeterli madde bulmakta ve çeşitliliği sağlamakta zorlanır olmuştum. Önerdiklerinizden birini ana sayfaya çıkardım bile. Biyoloji/tıp alanından bir kaç SM daha çıkabilse keşke önümüzdeki aylarda. Saydığınız maddelerin ilgilenebilecek kullanıcıların dikkatini çekmesi dileğiyle. Teşekkürler. --yabancım 20:46, 10 Haziran 2010 (UTC)
Keşke artsa, bir de kaliteli maddelerimiz artsa aslında. KM'lerimizin daha fazla olması gerekirken, SM'lerimiz neredeyse bir kat daha fazla. Aslında benim çok projem var da hepsi beklemede bu aralar. Aslında bu alanlardaki madde azlığının da bunda büyük sorumluluğu var, keza bir çok madde sırf kırmızılıklarının yoğunluğu nedeniyle beklemede. Yardımcı olabildiğime çok sevindim. Bu arada major depresyon çift maddeymiş. Unutmadım onu da aklımda o kadar çok proje var da bir de bunları hayata geçirecek vakit olsa tam olacak diyorum sadace. Bu aralar vikiprojelerdeki işbirliği projelerini canlandırmayı planlıyorum. Böyle en azından 1-2 sm kazanırız. Aslında 1 de sp gelecek de kırmızılar çok can yakıyor. Sevgiler, kolay gelsin--Merube 89msj 20:56, 10 Haziran 2010 (UTC)

Selam yabancı, unutmuyorum da monobook sayfamı ben de oluşturmak istemiştim ama o zaman hala vikipedist olan levent, bunu hizmetlilerin yapabileceğini söylemişti. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:55, 10 Haziran 2010 (UTC)

VikiProje Hukuk[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, Evet, VikiProje Hukuk ilgimi çekmişti. Birkaç hukuk maddesine katkıda bulundum ama akademisyen bir hukukçu olduğumdan özgün çalışma yapmadan ansiklopedik madde yazımı konusunda gözlem yapmaya çalışıyorum. Böylece Vikipedi düzeyini ve biçemini daha iyi öğrenebileceğimi düşünüyorum, zamanla hukuk maddelerine ve bu projeye daha çok katkıda bulunacağımı bilmenizi isterim. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. :) Özge Yücel 21:39, 10 Haziran 2010 (UTC)

Şizoid kişilik bozukluğu[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı. Şurada bir IP büyük bir vikikodsuz metin eklemiş. Telif ihlali gibi geldi ve önceki sürümlerden birine döndüm, ancak sonra emin olamadım tekrar değiştirdim belki ing. vikiden çeviridir diye. Emin olamadım açıkçası bir türlü. Bir de siz bakabilir misiniz acaba? İlgilenebilirseniz çok müteşekkir olurum. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 23:08, 10 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Merube. Metnin buraya eklendiği tarih 31 Temmuz 2008. Şurada ,ise aynı metnin 6 Haziran 2007'de eklendiği yazıyor. Demek ki bizim metin kopya. (Vaktim olmadığından en.wikiyle karşılaştıramadım ama bu veri yeterlidir sanıyorum.) Zaten kanıtlamaya gerek yok biliyorsunuz. Yoğun şüphe varsa; bu şüpheyle yaşamaktansa, silelim gitsin. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 08:46, 11 Haziran 2010 (UTC)
Ellerinize sağlık, çok teşekkürler ilgilendiğiniz için. Aslında içeriğin büyük kısmının kriterlerden oluşması ve biraz da ing. vikiden çeviriymiş gibi geldiğinden -ayrıntılı incelememiştim de- tekrar eskisine dönmüştüm :). Kesin teliflidir o zaman, çünkü ekleniş tarzı da kopyala-yapıştıra benziyor ziyadesiyle. Neyse bir kez daha ilginiz için çok teşekkür ederim, uğraştırdım sizi kusura bakmayın. Maddeyi doğru sürümüne geri getirdim şimdi. İyi çalışmalar, sevgiler--Merube 89msj 19:44, 11 Haziran 2010 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Yardımların için çok teşekkür ederim. Monobook sayfasını kaydedip hafızasını sildiğimi zannediyorum. Bu da işe yaramayınca Vito’nun ismi ile kendi ismimi değiştirdim. Sayfada sadece kodlar görünüyor. Sorun benim Internet Explorer sürümü olabilir mi? Tekrar teşekkürler. (Bu yazıyı Yabancı ile Boyalikus’a aynı anda gönderiyorum) Mimar77 21:11, 14 Haziran 2010 (UTC)

  • Bu sefer başardım. Birşeyi yanlış yapmış olmayılım. Çok teşekkür ederim. Kolay gelsin çalışmalarında. Mimar77 22:47, 14 Haziran 2010 (UTC)

Hukuk Maddesi[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Adli_Bilimciler_Derne%C4%9Fi bağlantısında göreceğiniz üzere adli bilimler alanında Türkiye'de çığır açan çalışmaların (dünya çapında kongrelerin, uluslararası düzeyde saygın bilimcilerle ortak etkinliklerin, tasarıların) yapıldığı bir derneğe ilişkin madde başlatmıştım, tabii ki geliştirmeyi de düşünüyordum. Ama kayda değer olmadığının düşünülmesi şevkimi kırdı. Aynı düzeydeki bir dernek için hiçbir itiraz söz konusu değilken bu dernek için kayda değer olmadığı iddiası hem doğru değil hem de beni katkıda bulunmak konusunda duraksamalar yaşamama neden oluyor. Diyeceksiniz ki belki buranın politikası böyle, ben bu durumda geri planda kalmayı yeğlerim. Harcadığım emeğin takdir görmesini beklerim çünkü. Size yazmamın nedeni hukuk projesine çağrıda bulunmanız ve sorularım olursa sormaktan çekinmememi söylemenizdi. Ne yapmalıyım ben? Teşekkürler, iyi çalışmalar... Özge Yücel 21:21, 14 Haziran 2010 (UTC)

Selam yabanci, Sikayet forumunda Takabeg icin alinan karara gore "Takabeg 1 aylığına engellendi" dediniz. "Engelleme"nin kistaslari nedir? Yani kullanici adi ve sifresi bir ay boyunca kullanilmaz mi demek yoksa baglanabilir fakat maddelerde degisiklik yapamaz falan mi demek? Bunu sormamin nedeni, genelde Takabeg'le fikir alisverisinde bulunuyoruz ve yarattigim bazi maddelerde katkisi buyuktur. VP uzerinden fikir alisverisi yapmamiz da mi 1 ay sureyle engellemis oluyor? Merak ettim de. Cevap verebilirseniz sevinirim. Tesekurler -- Iggydarsamesaj 17:00, 15 Haziran 2010 (UTC)

OK, tesekurler -- Iggydarsamesaj 18:15, 15 Haziran 2010 (UTC)

Geri alma savasi[kaynağı değiştir]

Selam yabanci, kullanicinin katkilarindan goreceginiz uzere Bulgar sehirlerinin isimlerini sıkca kullanilan orijinal isimlerinden osmanlica isimlere degistirip, sayfalardaki kaynaklari cikarip, geri alma savasi icerisindedir. Takdir edersinizki benim hergun onlarca sayfayi geri alacak ne vaktim ne de sabrim var. Musadenizle bu "sayfa geri alma" savasindan ben cekiliyor ve VP standartlarina uymayan isim tasidigini dusundugum Kullanıcı:Hdgfhdsgh'ı size havale ediyorum. Saygilar. -- Iggydarsamesaj 00:54, 17 Haziran 2010 (UTC)

Tamamen iftira! Osmanlıca isimleri Zara-i Atik, Sultanyeri gibi günümüzde kullanılmayan isimler. Osmanlıca isimleri kullanılmamaktadır. Benim yaptığım TRT'nin, NTVMSNBC'nin kullandığı isimleri kullanmak. Ayrıca burası Osmanlıca, İngizce, Bulgarca wiki değildir, burası Türkçe wikidir. Bu yüzden Türkçe isimler kullanılmaktadır. Örneğin Bosphorus değil de Boğaz yazarız, örneğin Thsellaniki değil de Selanik yazarız. Odrin değil Edirne, Konstantinople değil İstanbul, London değil Londra, Den Haag değil Lahey gibi... Turkiya değil Türkiye gibi... Stara Zagora değil, Eski Zağra gibi. Türkçede nasıl kullanıyorsak. Iggydarsa'nın bu tavrından vazgeçmesini diliyorum. --Hdgfhdsgh 01:05, 17 Haziran 2010 (UTC)

29 Mayıs değil 7 Haziran[kaynağı değiştir]

Fatih'in İstanbul'un fethi

Yabancı, sana bir soru soracağım: İstanbul şehri ne zaman fethedildi? 29 Mayıs 1453 diyebilir herkes. Ancak ufak hatalar büyük sonuçlara neden oluyor. Roma İmparatoru Jül Sezar'ın devrinde yapılan takvim, Sezar'a ithafen Jülyen'dir. Peki ikinci sorum geliyor. Bir gün ne kadar sürer? 365 gün 6 saat denebilir ama değil! 365 gün 5 saat 48 dakika 45 saniye. Pekala, 12 dakika o kadar gerkesiz denemez. Çünkü uzun vadedir, 1453. 10 yılda 2 saat, 100 yılda 20 saat, 120 yılda ise tam 1 gün kaydırır! biz ise 120 değil, 1453 yıl diyoruz. Bu kayma en çok Hıristiyan din adamlarını kızdırır. Hatta ilginçtir, 1582 yılında (takvim hicri olmamasına rağmen) Paskalya tam 10 gün önceye denk gelir. İki arada bir deredeki Papa XIII. Gregor'un imdadına Clavius yetişmiştir. Ancak, GÜN ATILARAK devam etmiştir. 5 Ekim 1582-14 Ekim 1582 arası takvimden atılmıştır. (9 gün) 5 olmuştur, 15! Tabii bu arada III. Mehmet'in bile değişiklikten habersiz şekilde Avusturya Savaşlarını düşünüyordu. Bundan dolayıdır ki, Hicri takvim, 17 Ramazan 990'dır. (1582-632-990) Dolayısıyla, arada kumaş keser gibi 9 gün oluyor. Yazık ki yazıklar ki 29.05.2010 değil, 07.06.2010 olması lazım (arada 9 gün var çünkü). Sence bunu köy çeşmesinde gündeme getirelim mi? Ki İstanbul değil birçok olaylar (Hicriden Miladiye) 9 gün daha geç olmalıdır.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:10, 18 Haziran 2010 (UTC)

Kaynaklar:

  • Yahya Kemal, Aziz İstanbul, 1974, İFC Yayınları, S 82
  • S.J. Gould, Binyılı Sorgulamak, 1999, İletişim Yayınları
  • İsmail Hami Danişmend, Tarihi Hakikatler, C2 s 214-219, Tercüman Tarih ve Kültür Yayınları
  • Mustafa Armağan, Osmanlı Tarihinde Maskeler ve Yüzler, s 183-187, 2008, Timaş Yayınları
  • Ahmet Cevdet Paşa, Takvimü'l-edvar (Takvimler), Haz: R.Demir, Y. Unat, 1996, Gündoğan Yayınları

Mesaj arşivleme[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfamın boyutları yükseldi. Nasıl arşiv yapılacak bilemiyorum. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın ! --Kmoksy 23:21, 18 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler. Vallahi, bilgisayarı öğreneli bir buçuk yıl oldu. Kırkından sonra öğrenilirken bazı şeyle biraz zor öğreniliyor. :-). Tekrar teşekkürler. --Kmoksy 20:41, 21 Haziran 2010 (UTC)
Madem öyle al sana bi buket maydanozzzzzz
  • Merhaba. Nasılsın? Sana zahmet olmazsa heceleme hatası yaptığım şu üç kategoriyi [1] , [2] , [3] siler misin? Kolay gelsin. Mimar77 08:43, 22 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Yabancı. bu, bu ve bu gibi maddelerin isimlendirilmesinde bir problem yok mu? Bu şekilde alınmış bir karar mı var? Emin olamadığım için önce size sormak istedim. Doğru isimlendirmenin tanınan isimleriyle olması gerekmez mi? (Nilüfer (şarkıcı) gibi). İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 15:37, 26 Haziran 2010 (UTC)

Tekrar Merhaba. Düzeltmeler için teşekkürler. Kayahan konusunda haklısınız. Kayahan (şarkıcı)'yı Kayahan Açar'a yönlendirsek bilmeyenler için iyi olabilir mi acaba diye gene tereddütte kaldım. Siz ne dersiniz? (Bu arada Kayahan maddesinin Viki'deki şu versiyonu favorilerimdendir. Kendisi yazsa bir cümleye bu kadar övgüyü sığdıramazdı). Orhan Veli için söylediğiniz güzel sözler için teşekkürler. Madde üzerinde bir seneden fazla uğraştığıma kendim bile inanamıyorum. "Orhan Veli, 36 değil de 86 sene yaşasaydı vay halime" diye düşündüm geçenlerde (Keşke yaşasaydı o ayrı). -- Güzelonlu (mesaj) 15:20, 28 Haziran 2010 (UTC)

slm kolay gelsin. H.G. Wells'in eserleri diye bir sayfa var ama bu sayfanın kaldırılıp H.G. Wells maddesine eserleri alt başlığına toplanması gerekmez mi? Serguzesht 18:13, 26 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar Yabancı. Son değişikler ve Yeni sayfalar devriyeliği için benim kullanıcı adımı da aktif hale gitirebilir misiniz. iyi akşamlar. --Szoszv 21:32, 26 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba. Nasılsın? Umarım herşey yolundadır. Bu IP’yi engellemek gerekiyor mu? Yoksa düzenli bir vandalizm yaparsa mı engellemek lazım? Kolay gelsin. Mimar77 15:22, 27 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Mimar. Fena değilim, sen iyisindir umarım. Bu gibi durumlarda takdir bize kalıyor. Açık küfür olmasa da yazdıklarının küfürden çok farklı değerlendirilmemesi gerektiğini düşünerek engelledim. (Bu arada sil şablonu koyarken içeriği silmezsen iyi olur. Silmeden önce yazılanı görmek gerekiyor çünkü.) Ufukta yeni SM'ler var mı? Teşekkürler, kolay gelsin. --yabancım 15:51, 27 Haziran 2010 (UTC)
  • Ben de iyiyim sağol. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Küfürlü içerik var ise onları silersem en azından geçmişinde görebilirler diye düşünmüştüm ama bundan sonra dediğin gibi yaparım. Şu anda ufukta KM adayı yapacağım Chrysler Binası var. Sonra da European Union Prize for Contemporary Architecture maddesini çevirip, düzenleyip SL adayı yapmayı planlıyorum. Çünkü bu ödülü alanlar en azından dünyaca önemli mimarları bir kısmını oluşturuyorlar, tıpkı SL yaptıgım Pritzker Mimarlık Ödülü gibi. Üçüncü olarak da çok daha zor olan Ağa Han Mimarlık Ödülü maddesini de SL adayı yapmak istiyorum ama bu çok vakit alabilir, emin değilim. Kolay gelsin. Mimar77 16:15, 27 Haziran 2010 (UTC)