Kullanıcı mesaj:Ugur Basak/Arşiv Ekim 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Azbuz hakkında bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Azbuz'un az tanınan bir site olduğu ve dolayısıyla vikipedi'den silinmesi gerektiğini belirten oylamada silinmesi yönünde oy kullanmışsınız. Sizi kısaca Azbuz hakkında bilgilendirmek istiyorum:
Azbuz Temmuz 2006'da açılmıştır.
Azbuz'un haldeki gidişatını şurda görebilirsiniz: http://ekip.azbuz.com/index.jsp

Azbuz'la ilgili çıkmış haberleri şurda görebilirsiniz: http://ekip.azbuz.com/photoAlbum.jsp?albumID=16000000000011281


Azbuz'un istatistiklerini şurda görebilirsiniz: http://www.azbuz.com

Azbuz'da 30bine yakın site bulunmaktadır.
Azbuz'daki yazı sayısı 70binlere ulaşmıştır.
Azbuz'daki fotoğraf sayısı 200binlere yaklaşmaktadır.
Alexa'da daha şimdiden ilk 20bine girmiştir.

Halukakin 19:33, 30 Eylül 2006 (UTC)

Yukarıda kısaca belirtilmiş fakat silinme nedeni içeriğinin eksik olması veya benzer bir nedenden kaynaklanmıyor. Vikipedi:Vikipedi ne değildir sayfasında ne tür içeriklerin hangi nedenlerle Vikipedi'de bulunamayacağı anlatılıyor. Ayrıca sayfa bir defa silinmesine rağmen tekrar açılmış ve iki Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Azbuz.com oylama sayfalarından ve Vikipedi ne değildir sayfasından anlayabilirsiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:57, 30 Eylül 2006 (UTC)

Uğur Bey, silinme nedenleri olarak gösterilen iki sebep var. "Reklam içerikli olması" ve "Sitenin yeterince tanınmaması". Birinci sebep yazının düzeltilmesi suretiyle ortadan kaldırılmıştır. İkinci sebep ise yukarıda ortaya koyduğum tez ile reddedilmektedir. Yönlendirdiğiniz sayfada Azbuz başlığının uymadığı bir madde göremiyorum İyi çalışmalar --
Halukakin 21:15, 30 Eylül 2006 (UTC)
Merhaba Haluk Akın, sorun maddenin içeriğinin reklam yapısında olmasından çok yeni bir proje olması ve size gösterdiğim bağlantılarda açıklandığı gibi Vikipedi'yi reklam olarak kullanılması. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:56, 1 Ekim 2006 (UTC)

Telif sorunu[kaynağı değiştir]

merhaba. bugün tembel ejderha ile yaptığımız telif konuşmalarına bir göz atar mısın. belki sen bize birşeyler söylersin. --kibele 21:28, 30 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Kibele, benim fikrimce çeviren kişinin çevirilmiş metinde emeği olduğu için telif sorunu oluşturacağıdır:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:56, 1 Ekim 2006 (UTC)
bence de öyle.. tembeel, duyuyo musun! :) --kibele 15:06, 1 Ekim 2006 (UTC)

Resimler hakkında soru[kaynağı değiştir]

Merhaba, kullanıcılardan Vito Genevese, kaynak göstererek ve kişisel çekimim olan resimlere silinmeye aday etiketini eklemektedir. Gerekçe olarak, "Siteyle iletişime geçip Creative Commons lisanslarından "by 2.5" veya "by-sa 2.5" lisanslarıyla resimlerini yayınlamalarını isteyebilirsin (Diğer CC lisansları uygun değil)" belirtiyor. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. Eğer siteye resim eklemek için mutlaka CC lisansı şartsa nasıl alınabileceği konusunda da bilgi vermenizi rica ediyorum. Selamlar..--Macahel 10:03, 1 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Macahel Vito resimler ve telif sorunlarıyla Vikipedi'deki resimlerin telif sorunsuz olması için çok zaman harcıyor. Genel olarak sorunun ne olduğunu tam olarak bilmesemde, resimlerin birkaç tanesinde belirtilen kaynaklara baktığım zaman telif haklarının saklı olduğunun bağlantıdaki sitelerde telif altında olduğunu gördüm. En kolay yolu o resimler için daha sağlam ve sorunsuz resimlerin olması durumunda onları kullanmak veya Vito'nun sana önerdiği yol gibi kaynak olarak kullandığın sitelerle iletişime geçerek telif hakları ile ilgili kısımlarında değişikliğe gitmelerini sağlamak. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:09, 1 Ekim 2006 (UTC)
  • Merhaba Uğur Bey, mesele ilgili sitelerin telif durumu değil. Arkadaşımızın çabası olumlu, ancak bazı tereddütler doğuruyor. Kişisel çekimim olduğunu belirttiğim resmime dahi aynı etiketi koymuş. Nedenini sorduğumda bunu dahi koyamayacağımı, hatta alıntı yapılan sitelerde "Kaynak gösterilerek alınabilir" ifadesi olsa dahi bunun yapılamayacağını falan söylüyor. CC lisansını adeta zorunlu tutuyor. Oysa resim yüklerken böyle bir koşul yok. Tek şart kaynak gösterilmesi. Koyduğum resimlerin hepsinde kaynak var ve telif bakımından hiçbir sorun yok.

600px-Nobel medal dsc06171.jpg[kaynağı değiştir]

Bende silmekte kararsız kaldım bu resmi. Sanki tartışmayı silinmesin olarak bitirmişler gibi, gerçi okumadım tartışmayı:) Ne dersin --Ugur Basakmesaj 22:25, 1 Ekim 2006 (UTC)

Abi öyle böyle değil, adamlar hararetle bir tanecik resmi tartışıyorlar. Takdir etmemek elde değil. Tarihini ileri atıyorum {{Lisanssız}} şablonunun. Biraz daha vakit verelim bakalım İngilizceci kardeşlerimize :)
Vito Genovese 22:27, 1 Ekim 2006 (UTC)
Söylediğin gibi en ufak şeyler için tartışabiliyorlar, uzun süreler boyunca. İlginç olan topluluğun yinede büyük çoğunluğunun haberi bile olmuyor. Resimlerin büyük çoğunluğunu siliyorum fakat bazılarına içim gitmeyecek değil Resim:Seyhalisamilzahiri.jpg ve Resim:Osmanbatur.jpg. Silme işine geri dönüyorum iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:33, 1 Ekim 2006 (UTC)
Vallahi konuyu burada gördüm dahil olayım konuşmanıza dedim. Bunlar sittin sene uğraşsa anlaşamazlar, gerçi kadar yazıyı okumakla da uğraşmadım açıkçası, yalnız büyük ve önemli bir kısmı okudum ama bir yerden sonra kişiseleşmiş olay :) o şablonla olmaz bunla olur, öyle olacaksa silinmeli böyle kalmalı, hangi yerlerde kullanılabileceği, bu sayfalarda olur onlarda olmaz vs. gibi konulara kaymış olay zaten eğer silinsin derlerse vikipedi de resim kalmaz. Çünkü hem benzer çeşitli örnekler var hem de olayın içinde bir de fotoğrafı çeken abimiz yeralmakta ki daha da karışmış olay.
Kısaca özet geçersek, taraflardan bir diyorki;
Nobel'e göre;
Permission in writing is required for:
Permission to use an image or a photo of a Nobel Prize medal is only granted if the image is going to be used as an illustration to an editorial text about Alfred Nobel, the Nobel Prize or a Nobel Laureate.''
Yani izin alınmalı ve daha sonra Alfred amcamız, nobel ödülü ve ödül sahiplerinin sayfasında tanıtım vb. amaçlı gösterilebilir.
Diğer taraf ise fair use tanımının
Fair use is a doctrine in United States copyright law that allows limited use of copyrighted material without requiring permission from the rights holders, such as use for scholarship or review. olduğunu, bir izin gerekmediğini söylüyor.
Ayrıca madalya Lindberg tarafından 1902'de tasarlandığı için telif olmayacağını söyleyen kesimde mevcut. Ancak asıl görüş telif sahibinin kırk takla atsa, 100 metreyi 5 saniyede koşsa ve üstüne tüm haklar bana aittir dese de, fair use kavramının üstüne geçemeyeceği ki buna ben de katılıyorum.
Tabi tartışmada Creative Commons dan, fotoğrafı çektin çekmedine tutun bir sürü şey var.
Ben derim ki bu resim silinmez silinmemeli de ki bunlarda silmeyecek...
Burak Onurlu 01:29, 2 Ekim 2006 (UTC)
Gerçekten tebrikler Burak tartışmayı okumuşsun:) Sanırım en sağlıklısı şimdilik fairuse olarak kullanmaya devam etmemiz olabilir. Resmin silinmesini 1 hafta daha erteledik, fakat ilgilenen olmazsa 1 hafta sonra silinebilir:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:46, 2 Ekim 2006 (UTC)

enwiki'de bu resmin Nobel Ödülü maddesinde kullanımı "Fair use" sayılır yazıyor. Niye bu resmi sildin? --İnfoCan 14:19, 9 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan, tartışmanın üst taraflarında da gördüğün gibi resim yaklaşık 2 hafta önce belirsiz olarak etiketlenmişti ve geçen hafta silinecekti fakat belirsizliğinden şüphe ettiğim için silinmesini 1 hafta daha belki birşeyler söyleyen çıkar diye beklettim fakat bu sürede hiç bir ekbilgi veya fikir çıkmadığı için sildim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:59, 9 Ekim 2006 (UTC)

Özgün araştırma[kaynağı değiştir]

)
  • merhaba. yeni açılan bir madde.. IP ile girmiş ama başka bir maddeden ve bütün yöneticilere yazdığı mesajdan kim olduğunu görmek mümkün. özgün yazı diye bir şablon yok. bu yüzden sana havale ediyorum. afiyet olsun. --kibele 09:05, 2 Ekim 2006 (UTC)
Merhaba Kibele, {{Özgün araştırma}} şablonu hazırladım. İstersen şimdi bunu kullanabilirsin veya çok karışık bir maddeyse SAM'i kullanabilirsin. Ben şimdi birkaç gerekli şablonu daha hazırlıyorum. Az sonra burdayım. --Ugur Basakmesaj 09:25, 2 Ekim 2006 (UTC)
  • tamam uğur, teşekkürler. diğer maddedeki yorumunu gördüm. ben de şimdi çıkıyorum. akşama kamyonun yanında olucam. :) --kibele 09:29, 2 Ekim 2006 (UTC)

TEŞEKKÜR ve bir SORU[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur,

Öncelikle başlattığım maddeyi okuyarak değerlendirmede bulunmanızın beni son derece sevindirdiğini belirtmek istiyorum. Henüz 1 haftasını doldurmamış bir vikipedist olarak, hatırlattığınız noktalar için teşekkür ediyorum. Elbette bunları dikkate alacak ve Vikipedi'nin tüm Türk milletine faydalı ve GERÇEKTEN ANSİKLOPEDİ KAVRAMINI İLERİ NOKTAYA TAŞIMIŞ CİDDİ bir ANSİKLOPEDİ olması doğrultusunda çalışacağım.

Fakat benim anlayamadığım bir noktayı sana danışmak istiyorum. Bir maddenin VİKİPEDİ'ye yakışır hale KAÇ GÜNDE GETİRİLMESİ bekleniyor acaba ? İşte size örnekler:

  • Dili ansiklopediklikten uzak. Metal Militia 10:08, 2 Ekim 2006 (UTC)
  • Çok enteresan bir madde ve okumesı da zevkli. Ancak bu madde nasıl temizlenip düzene sokulur ki? Baştan sona, bir ansiklopedi maddesi olmaktan çok uzak. Silinip konuyu bilen birisi tarafından tekrar yazılması çok daha pratik--Baylanileti 11:01, 2 Ekim 2006 (UTC)
  • Icerigi referansla dogrulanamazsa direk silinsin. Resimlerle harf yazarak sonuca tez seklinde varmak da ne biceme ne de ansiklipedik dile uyuyuor. Citrat 11:14, 2 Ekim 2006 (UTC)
  • merhaba. yeni açılan bir madde.. IP ile girmiş ama başka bir maddeden ve bütün yöneticilere yazdığı mesajdan kim olduğunu görmek mümkün. özgün yazı diye bir şablon yok. bu yüzden sana havale ediyorum. AFİYET OLSUN. --kibele 09:05, 2 Ekim 2006 (UTC)


Bu mesajları, maddeyi yüklememin ardınan HENÜZ 2 SAAT GEÇMEDEN aldım. Maddeyi hazırlamak için 18 saattir aralıksız çalışan bir kişi, sizce bu mesajı alınca neler hisseder ? Bu mesaj gerçekten Vikipedi’nin geliştirilmesine mi hizmet ediyor ?

İlk sorum şu: Maddenin yüklenmesinin üstünden 2 saat geçmeden yollanan ve hem kullanılan dil ve hem de yazım kuralları açısından GERÇEKTEN KÖTÜ olan bu mesajların adilane ve tarafsız olduğuna; ayrıca VİKİPEDİ'nin gelişmesine hizmet ettiğine inanıyor musun ?


İkinci sorum ise şu: Bana bir maddenin Vikipedi standartlarına ulaştırılması için YÖNETİCİLER TARAFINDAN BEKLENEN sürenin ne kadar olduğu hakkında, bir yönetici olarak rakam verebilir misin acaba?

15 dakika ! 2 saat ! 1 hafta ! 6 ay !

Hangisi ? Bunu tüm samimiyetimle ve gerçekten öğrenmek için soruyorum. Cevabını en kısa zamanda beklemekteyim.

İyi çalışmalar


Akıl Makinesinin Benzini 12:23, 2 Ekim 2006 (UTC)Akıl Makinesinin Benzini

Öncelikle tartışma sayfasında kullanıcılar fikirlerini belirtmişler. Madde konusunda gerçekten şu anki hali ansiklopedik bir madde olmaktan çok uzak, düzgün bir madde yazmak için önce diğer maddeleri inceleyebilirsiniz(günün maddesinden örnek). Maddenin üzerinde çalışma ile ilgili olarak madde alan adı altına eklenen her madde bir deyişle sergi altındadır ve bu nedenle kısa veya uzun bir madde olsa da ansiklopedik olmak zorundadır. Yukarıda belirtildiği gibi kullanıcılar silinmesi için de oylama vs. açabilirlerdi fakat sizin durumu anlamanız ve düzeltmenizi umarak fikirlerini belirttiler sadece. Bu nedenle eklenen bir maddeye ne kadar erken müdahale edilirse o kadar iyidir. Şayet ben maddeyi geliştirip, güzelleştirmek ve ansiklopedik hale getirmek istiyorum derseniz ya kişisel bilgisayarınızda bu hale getirip yüklersiniz yada Kullanıcı:Akıl Makinesinin Benzini/Çalışma gibi kullanıcı alan adınız altında çalışarak en uygun hale geldiğinde eklersiniz. Fakat özgün çalışma, Vikipedi ne değildir gibi sayfaları öncelikle okuyarak devam etmenizi tavsiye ediyorum. Daha sonrada ana sayfadaki örnek maddeleri incelerseniz daha faydalı olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:05, 2 Ekim 2006 (UTC)

google earth yakalama[kaynağı değiştir]

Selam Vito, Özel:Newimages sayfasından bakabilirsen google earth'den alınmış resimler var. Benim fikrimce bunlar adil kullanıma girmiyor, çünkü resimlerin üzerinde zaten telif etiketi var ve amacı zaten resimleri göstermek. Adil kullanımda olduğu gibi google earth'ü tanıtmak vs. bir amacı yok. Sen ne dersin bu konuda ?--Ugur Basakmesaj 16:48, 2 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Uğur,
Standby007'ye resimlere o etiketi koymasını ben önerdim. Bence adil kullanıma girer bu resimler; zira hem programın nelere kadir olduğunu gösterme işlevleri var, hem de maddeyi okuyan kişinin ilgisini tanıdık yerleşkelere çekerek programın tanıtımına katkısı var.
Zaten programı tanıtma işlevini sorgulamamıza bile pek gerek yok aslen. Ekran görüntülerinin söz konusu programdan alındığı aşikarsa ve maddede de kullanıyorlarsa muntazaman (ki kullanılıyor), bize sorgulayacak bir şey kalmıyor.
Resimlerin üzerindeki ibarelere gelince; programı kullanmadığım için orijinal görüntünün nasıl olduğunu pek bilmiyorum. Ama en.wiki'deki resimlerde de hep benzer ibareler var. Sanırım programın bir özelliği. Zaten spesifik bir sitenin etiketi olsaydı bile, reklamsız alternatiflerini bulup kullanabilirdik yine. Ama değil sanırım reklam meklam, default geliyor bunlar anladığım kadarıyla.
Sevgiler
Vito Genovese 16:57, 2 Ekim 2006 (UTC)
Bu konuda başını ağrıtacam biraz, ben yine de fair use kapsamına girdiğini düşünmüyorum:) Screenshot için aşağıdakileri söylüyor, ek olarak harita ilgili bir sorunda google earthden alsam sorusuna en:Wikipedia_talk:Fair_use/Archive_2 daha telifli gibi bir cevap vermişler.
  1. Film and television screen shots. For critical commentary and discussion of the cinema and television.
  2. Screenshots from software products. For critical commentary.
Çok geniş bir araştırma yapmadım fakat en:wikide kullandıkları google earth görüntüleri var mı? İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:13, 2 Ekim 2006 (UTC)
Abi zaten adil kullanımın ana fikri kimseye sormak zorunda kalmadan kullanabilmek ve tanıtım amacı taşımak. Şimdi oradaki soruda adam "Haritaları Google Maps'ten alabilir miyim?" diye sormuş. Ona da "Herkes haritasını kendi yapıyor, CIA'dir, Texas Üniversitesi'dir bir sürü ücretsiz kaynak var, oralardan al" demişler.
Adam burada haritaları alacak ve coğrafi maddeler için kullanacak zaten. Google Maps'i tanıtma amacını taşımıyor temelinde. Standby burada Google Earth tanıtımı için kullanıyor bu resimleri. Bu durumda katıksız adil kullanımdır yaptığı. Zaten Google Maps web uygulaması, Google Earth bilgisayara kurulan yerel yazılım; orada bile temel bir uygulama farkı var.
En.wiki'yi soracak olursan; en:Image:GoogleEarth.png ve en:Image:Google earth default interface earth and stars.png gibi bir çok resim kullanılmış orada da. Hatta maddenin içinde 6-7 resim var aynı türden. Yani {{Ekran Görüntüsü-Yazılım}} kriterlerini karşılıyor şahsi kanaatimce bu resimler.
Sevgiler
Vito Genovese 17:25, 2 Ekim 2006 (UTC)
Vito brain storming olsun yaptığımız:) Şimdi senin gösterdiğin 2 resim var, bir tanesi google earth maddesinde kullanılmış sadece diğeri ise Virtual globe isimli bir yazılım türünü tanımlamak için kullanılmış:) Yani kısaca yazılımı tanıtmak için yazılımın ekran görüntüler. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:56, 2 Ekim 2006 (UTC)

Cevabın anlaşıldı 15 DAKİKA[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur,

Daha önceki mesajımda, henüz bir haftalık bir vikipedist olduğumu belirtmiş ve "Bir VİKİPEDİ MADDESİNİN Vikipedi standartlarına ulaşması için YÖNETİCİLER NE KADAR SÜREYİ uygun buluyor ? diye sormuştum. Yanıtını yazılı olarak değil, fakat bizzat uygulaman ile verdin. Demek ki bu süre toplam olarak "3 SAAT" imiş. Bazı arkadaşlar, "tartışma sayfasına yollanan mesajların üslubuna, yaklaşımına falan bakma, SADECE İÇERİĞİNE yoğunlaş" demişler. Kendilerine katılıyor ve aynı tavsiyeyi sana yapıyorum.


  • Elbette biçimin de önemi var. Fakat ÖZÜ BIRAKIP BİÇİME BAKANLAR tüm tarih boyunca KAYBEDENLER olmuşlardır.


  • ÖZ yerine BİÇİMİ SEÇENLER ise, ölünceye kadar asla mutluluk yüzü görememişlerdir ! Öldükten sonra görmeleri ise, hiç ama hiç mümkün değildir.


  • BİÇİM ile ÖZ arasında önemli bir bağ vardır. Benim görüşüme göre, bir vikipedi maddesinde anlatılan konunun ÖZ'ü hakkında bilgi sahibi olmayan hiçbir vikipedist, sadece BİÇİM'i dikkate alarak maddeye müdahale etmemelidir. Eğer bir fikri varsa, tartışma sayfasına bunu yazmalıdır. Tartışma sayfasında tartışıp tartışmayı sona erdirmeden, "sadece birkaç gün içinde düzeltilebilecek BİÇİM hatası gerekçesiyle" bir Vikipedi maddesini değiştirmek,


bana göre VİKİPEDİ'yi KALBİNDEN BIÇAKLAMAK İLE AYNI ŞEYDİR.


  • Bir büyüğün olarak sana önemli bir tavsiyem var: Hayatın boyunca İŞ YAPIYOR OLMAK İÇİN İŞ YAPMA. Bu hem kendi şahsına, hem sevdiklerine ve hem de milletine yapılabileceğin EN ZARARLI İŞTİR. Bu konuda tam 26 yıldır süregelen tecrübelerim var. Lütfen bana inan. Bu maddelerin tamamını sadece senin gelişimine olumlu yönde katkıda bulunmak için yazıyorum. Başka bir amacım yok.


Çalışmalarında kolaylıklar ve iyi geceler diliyorum.


Akıl Makinesinin Benzini 17:12, 2 Ekim 2006 (UTC)Akıl Makinesinin Benzini

Şirket mi firma mı ?[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur, köy çeşmesindeki mesajımı kopyala yapıştır yapıyorum,

firmaları ülkelerine göre sınıflandırıyordum ki, ayrıca bir de şirketler kategorisi olduğunu gördüm, firma ile şirket (belki aralarında farklılıklar vardır bilmiyorum) aynı anlama gelmiyor mu? Geliyorsa bir ad seçilmeli ve o ada göre sınıflandırılmalı maddeler diye düşünüyorum, bu şekilde, hem firmalar kategorisi var, hem şirketler kategorisi var hem de içlerinde ... şirketleri ... firmaları diye alt kategoriler var. Bir oylama yapılsın ona göre kategoriler düzenlensin, sorun değil düzenleme işi ben kısa zamanda hallederim.

şimdi hani belli olsa da ne olacağı ben hemen kategorileri düzeltmeye başlasam :)

Burak Onurluileti 07:09, 3 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Burak işletmeciler ne der bilmiyorum ama Tdk'ya başvurduğumda firma için Tüzel kişiliği olsun olmasın bir ekonomik etkinlik birimi. şirket için ise Ortaklık ve hemen altında şirket türlerini göstermiş. Sanırım firma daha kapsamlı oluyor, en azından benim anladığım bu. Köy çeşmesindeki kısma da yazayım bu mesajı. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:22, 3 Ekim 2006 (UTC)

ben almanyadan sibel ben senin hayraninim[kaynağı değiştir]

slm ibrahim seni cok seviyorum ben senin cok büyük bir hayraninim bir imzalifotorafini istiyorum benim 1 hafta sonra dogum günüm var bide formani istiyorum dogum günü hediyesi olarak cokkk ama cokk sevinirim buna sevgiler sibel 13:05, 3 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum 85.180.44.24 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Evet İbrahim, ben de sana hastayım. Bir imzalı resim diyorum hani?
Vito Genovese 10:07, 3 Ekim 2006 (UTC)
:-DDD... Meğer, İbrahim kendine kullanıcı adı olarak Uğur Başak'ı seçmiş ama hayranlarına burada da enselenmekten kurtulamamış !
--Doruk Salancıileti 10:24, 3 Ekim 2006 (UTC)
Merhaba Sibel sanırım bir yanlış var. Kullanıcı adım ve sayfamdan da görebileceğin gibi adım Uğur Başak:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:30, 3 Ekim 2006 (UTC)
ben de bir imzalı fotoğraf istiyorum uğur ;) ( yanlış anlama ben açık radyodan hasta oldum sanan :)Delamorena 10:31, 3 Ekim 2006 (UTC)
Bu gidişle İbrahim isimli bir fotoğrafıma imza ekleyip koymam gerekecek sanırım:) --Ugur Basakmesaj 10:50, 3 Ekim 2006 (UTC)
Arkadaslar cok ayip etmissiniz; boyle bir olayi dalgaya aliyorsunuz. Sen onlara bakma Ugur Ibrahim Tatlises abi! Eee.. şeyy ...mümkunse ben de bir tane resim alayim... Citrat 11:12, 3 Ekim 2006 (UTC)

slm ben almanyadan sibel tayar senin cok büyük bir hayraninim[kaynağı değiştir]

slm ibrahim ben senin cok büyük bir hayraninim 1 hafta sonra benim dogum günüm var senden bisey istiyorum bir imzalifotoraf ve dogum günü hediyesi olarak formani istiyorum bunlari bana yolliyabilirsen cokk ama cokkk sevinirim benim e-mail adresim s_i_b_e_l_61@hotmail.de bun adrese yazabilirsen cokk sevinirim sevgiler sibel 13:21, 3 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum 85.180.44.24 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

kullanıcı 88.234.41.89[kaynağı değiştir]

uğur bu eleman küfürlü vandalizm yapıyor, istersen vito yu kurtat bu dertten  ;)Delamorena 11:18, 3 Ekim 2006 (UTC)

Engelledi:) Bu aralarda küfür ağırlıklı vandallarda çok artış var. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:22, 3 Ekim 2006 (UTC)
evet farkındayım, baya bir saldırı var bu günlerde, bu arada şablon:okina bende sadece virgül görünüyor.bi yanlışlık mı var? bak sil şablonu koyarım ha M1 den :) imzalı foto istiyorummmm~:D Delamorena 11:39, 3 Ekim 2006 (UTC)
aman koyma, foto uğraşacam artık napayım:) Şablon ve benzeri birkaç şablon var en:wikide, bazı karakterler Microsoft interent explorerda sorun çıkartıyormuş o nedenle o karakteri böyle kullanıyorlar:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:46, 3 Ekim 2006 (UTC)00

reşat nuri ve biyografiler[kaynağı değiştir]

merhaba uğur. şu telifli metinler bu kadar sık karşımıza çıkmayana kadar bize huzur yok sanırım. :) özellikle önemli şahsiyetler ve tamamı telifli metinler çıkınca karşıma, sil koyarken üzülüyorum, taslak bırakmaya çalışıyorum filan. ama aklıma zeynep'in Vikipedi tartışma:Telif hakları sayfasının sonundaki mesajı takılıyor. eğer biyografilerle ilgili böyle bir tereddüt varsa, bir an önce öğrenmekte fayda var. eğer yoksa böyle bir tereddüt ben de bileyim de rahat edeyim. selamlar. --kibele 13:08, 3 Ekim 2006 (UTC)

Sorumluluk kısmından bahsediyorsan bence bu çok büyük bir risk. Ya telifli olan maddeler böyle uzun bir süre durduktan sonra bir kararla silinmeye başlarsa ne olur. Benim fikrimce en azından silinsinler ki telifsiz sürümlere yazılma yolu açılsın:) Teliflileri sil sil bitmiyor ama azaldıklarını düşünüyorum her geçen gün. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:19, 3 Ekim 2006 (UTC)
ben de öyle düşünüyorum da, arada bir şeytan dürtüyor işte. zaten hukuksal konuları bir tarafa bırak, internette onca yerde dolaşan metinlerin bir de burda olması gereksiz. ben de azaldığını ve yenilerin girilmemesi konusunda bir bilinç oluştuğunu düşünüyorum. tamam, bundan sonra böyle bir tereddütle gelmiycem. teşekkür ederim. iyi çalışmalar sana da. --kibele 13:34, 3 Ekim 2006 (UTC)
Sanırım internette bulunan Türkçe kaynaklarla (popüler olan konular) ilgili maddeler eklendikten sonra telif konusu zaten kendiliğinden yavaşlayacaktır. Şu anki kolay telifli madde ekleme modasının en büyük nedeni önemli maddelerin çok kısa veya hiç olmaması:) Fakat Türkiye gibi yüzlerce ilçesi olan bir ülkenin tüm şehirlerinin bile iyi şekilde yazılması çok uzun bir süreç alacak:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:48, 3 Ekim 2006 (UTC)

Kullanıcı:Sulosoft kullancısı bazı şablonlar ve resimler yüklüyor, anladığım kadarıyla maddelerde kullanacak ama sanırım telif le ilgili bazı şeyleri bilmiyor. yüklediği resim sadece şurada kullanılır falan yazıyordu, bi göz atabilirmisin, gerçi kullanıcı sayfası içinde hazırlıyor olabilir ama ne biliim kıllandım :)Delamorena 13:46, 3 Ekim 2006 (UTC)

Bir bilgilendirme mesajı attım. Şu an için hiç bir yerde kullanılmamış gerçi:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:52, 3 Ekim 2006 (UTC)

Site yöneticisi siz misiniz? Neden yaptığım her değişiklik siliniyor. Bilmek istiyorum. Zararlı bir içeriği olduğunu düşünmüyorum. Ama eğer zararlı ise de ne olduğunu bilmek istiyorum. Teşekkürler... -Sulo®SOFT Computer Inc. ©2006 Süleyman TOLU Anamur/MERSIN/TURKIYE- 16:56, 3 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum Sulosoft (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba sadece uygun olmayan katkılar siliniyor. Bu arada imzanız yerine şu anda yaptığınız gibi imza atmanız uygun değil. Vikipedi'yi reklam amaçlı kullanmak yasaktır. Yardım sayfalarını incelerseniz çoğu sorunuza cevap bulabilirsiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:58, 3 Ekim 2006 (UTC)

selam ugur, şu sekilde resmi vikiye yükledim ve sonrada takva (film)'de kullandım, kaydi kuydu tamam midir bi bakarsan bu garibi endiseden kurtarirsin.sevap bonusun artar.kolay gele.--alibaz 20:57, 3 Ekim 2006 (UTC)

Açık Radyo[kaynağı değiştir]

Açık Radyoda yapmış olduğun söyleşiyi yeni dinlendim. Gerçekten çok başarılıydın. Tebrik ediyorum. Karduelismsj 11:33, 4 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkür ederim Karduelis. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:20, 4 Ekim 2006 (UTC)

Kaynak kitaplar[kaynağı değiştir]

Kaynak kitaplar adında (özel) bir sayfamız var. Ayrıca bu sayfayı kullanan (benim bildiğim güzel de bir) şablonumuz var. Gelelim sorunuma; benim yapmak istediğim Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün Veritabanına ait kısayolu bu Kaynak kitaplar özel sayfasına yerleştirmek (belki de en üst satıra), böylece aranan ISBN'lu kitap rahatça bulunabilir. Bu özel sayfada gereken değişikliği yapamadım. Yardımcı olabilirmisin --~Tarkovsky~ 14:35, 4 Ekim 2006 (UTC)

Uğur Merhaba, Yukarıda Tarkovsky tarafından ortaya atılan fikir gayet mantıklı geldi, fakat bende yapamadım. Sana havale ediyorum. Tşk.--renegademsj 14:53, 4 Ekim 2006 (UTC)

Renegade ben gelmeden önce Katpatuka sorunu çoktan halletmiş. İyi çalışmalar:) --Ugur Basakmesaj 21:59, 4 Ekim 2006 (UTC)
Halettim (bak: Vikipedi:Kaynak_kitaplar) --katpatuka 19:12, 4 Ekim 2006 (UTC)
Ellerine sağlık Katpatuka, ben gelmeden halletmişsin:) --Ugur Basakmesaj 21:59, 4 Ekim 2006 (UTC)

selam ugur, şu maddede üstü cizilmis bir cümle var.bir manasi var mi bunun.--alibaz 10:27, 5 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Alibaz, şu değişiklik ile yapılmış. Yorum olarak söylüyorum sadece, tahminimce değiştiren kişi "bu bilgi yanlış" veya "artık geçerli değil" diye belirtmek istemiş olabilir. Konu hakkında bilgin varsa sayfayı güncelleyebilirsen çok güzel olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:38, 5 Ekim 2006 (UTC)

Uğur,

29 ve 30 Eylül resimleri temiz. Exterminate!!! Exterminate!!! Exterminate!!!

Vito Genovese 20:28, 6 Ekim 2006 (UTC)

Tamam Vito, az sonra hallederim. 29 Eylül'den sonrasında fazla sorun yok sanırım. Bu temizlik için ellerine sağlık. Yakında silici olarak seni de görmeyi umuyorum:) --Ugur Basakmesaj 20:33, 6 Ekim 2006 (UTC)

TARTIŞMADAN SİLMEK ![kaynağı değiştir]

Bu özgür ansiklopedinin en önemli kuralı tartışmak ve tartışmanın sonucuna göre değişiklik yapmaktır. Tartışmadan ve sonuca varılmadan değişiklik VİKİPEDİ AHLAKINA aykırırdır.

Sadece parmaklarını kullanarak arka arkaya değişiklik yapan ardıondan da bu madde çok değiştirildi diye yöneticiye şikayette bulunan kişinin önce HAKLI OLUP OLMADIĞI incelenmeli değilmiydi ?

Bu kararınızı tamamen taraflı buluyorum. Yönetici adaletli ve tarafsız davranandır. TARAFLI DAVRANIŞLArla tarafsızlık SAĞLANAMAZ. Bu noktayı önemle hatırlatıyor, koruma altına aldığınız sayfadaki tartışmaya katılmanızı ve tartışmanın sonucuna göre KORUMA veya DEĞİŞTİRME yapmanızı tarafsız yöneticiliğin bir gereği olarak size tavsiye ediyorum. Yoks VİKİPEDİ AHLAKINA ve anlayışına en büyük darbeyi vuran kişilerden birisi olarak TARİHE GEÇECEKSİNİZ. Benden hatırlatması. 01:58, 8 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum 85.106.169.153 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Bu sayfadaki tartışma gereği Vikipedi tartışma:Sayfa adlandırma ve yönlendirme saygı ifade eden takıların kullanılmaması gerekiyor. Bizim fikrimize göre doğru olan bazı şeyler olabilir fakat genel kurallara uymamız gerekiyor. Maddeyi bu nedenle şu an için korumaya aldım, çünkü VP:KP gereği iki taraf arasında çok fazla değişiklik oluyordu. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:05, 7 Ekim 2006 (UTC)

çimpe kalesi[kaynağı değiştir]

çimnpe kalesi nasıl alınmıştır hediye edildiği söyleniyor ama kim tarafın dan niçin bilen varsa yardım etsinn arkadaşlarrr 10:02, 8 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum 85.98.214.38 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Bu konuyu maddenin tartışma sayfasında sorabilirsiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:28, 8 Ekim 2006 (UTC)

Danimarka maddesi vandalizme uğruyor. Ne yapmalı?F.Mehmet Kaya8 Ekim 2006

Devam etmesi durumunda sayfayı korumaya alırım. Eğer aynı kullanıcılar uyarılmalarına rağmen devam ederlerse, edenleri de engellerim. Başka yapacak birşey yok:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:02, 8 Ekim 2006 (UTC)
  • uğur merhaba. şu kullanıcının mesaj sayfasına bir göz atar mısın. uyarılmış ama, yönetici notu duruyor. selamlar. --kibele 10:21, 8 Ekim 2006 (UTC)
bu arada copyscape su koyverdi, bilmem farkında mısınız.. kibele
The maximum of 20 searches per month has been reached for this site., böyle bir uyarıyı kastediyorsan işimiz gerçekten çok kötü:) Bir ara benzer bir sorun oluşmuştu sanırım fakat düzelmişti daha sonra umarım yeniden eski haline gelir çünkü telif konusunda çok kolaylıklar sağlıyordu. Kullanıcının sayfasına mecburi müdahalede bulundum, daha önce uyarılmış fakat uyarıyı görmemiş sanırım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:02, 8 Ekim 2006 (UTC)
evet onu kastediyorum, para filan istiyorlar korkarım. :( ben de yöneticiler arasındadır ifadesini kaldırdım. engellektüel dergisini çıkartan kişi olduğunu söylüyor, bu durumda bütün bu hataların bir nedeni olduğunu düşünebiliriz belki, bilemiyorum. iyi çalışmalar sana da.--kibele 11:13, 8 Ekim 2006 (UTC)

ek: infocan'la değişiklik çakışması yaşadık. verdiği haber doğruysa havalara zıplayabiliriz sanırım. yuppii. --kibele 11:13, 8 Ekim 2006 (UTC)

Selam Uğur. İngilizce Wiki'de en:User:Wherebot adlı bir robot muhtemel telif ihlallerini yakalayıp en:Wikipedia:Suspected copyright violations sayfasında listeliyor. (Sayfanın geçmişinde örnekleri var [1].) Bot'un program kodu burda mevcut. Acaba bunu trwiki'de çalıştırabilir misin? --İnfoCan 11:09, 8 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan, sanırım çalışabilir fakat ne kadar verimli olabilir bilmiyorum. İngilizce vikipedide bile çalıştığı günlerde yaklaşık 10-15 sonuç bulabilmiş:) Kısa süre içinde bir deneme yapmaya çalışacam. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:25, 8 Ekim 2006 (UTC)
İnfoCan ben bot işini halledemedim, günlük eklenen yaklaşık 50 sayfayı tek tek kontrol etmemiz gerekecek. Kusura bakma. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:49, 20 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim... 18:28, 8 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum Fatttma (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

İyi akşamlar ingilizce vikiden yüklediğim kaynağını da belirttiğim bu en:Image:Sarajevo6.jpg resim için vito silinecek etiketi koymuş. İngilizce vikipedide 2 yıldır kullanılan bir resim nasıl oluyor da Türkçe vikide silinecek diye etketleniyor. Bu iki viki arasında farklı farklı resim kullanma kriterleri mi var acaba? İngilizce vikidekide kullanılan resimlerin hepsi böyle kaynaksız mı acaba? İngilizce vikiden resim yüklerken neye dikkat etmemiz lazım. Bu durumu açıklarsanız memnun olurum. --Tarih 19:10, 8 Ekim 2006 (UTC)

İyi akşamlar Tarih, resmin yükleniş geçmişine baktım. Yükleyen kullanıcı herhangi bir kaynak veya bilgi göstermediği için resim belirsiz durumda bu nedenle sanırım durması şüpheli hale geliyor. Resim yüklerken yapabileceğimiz en iyi şey, kaynağı ve telif durumu açık olan resimleri kullanmak olacak. Tabi bu da kesin bir sonuç vermeyebiliyor, bazı durumlarda telif durumu veya kaynağı yanlış girilmiş resimler bir süre sonra siliniyor ve sonucunda buraya yüklediğimiz resimde tekrar belirsiz durumuna düşüyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:26, 8 Ekim 2006 (UTC)

Ne dersin Vito, bu resim AK'ye uyuyor mu sence:) Fair use Rationale kısmına nedenlerini yazmışlar ama, şu anda <!-- karakterleri ile kapalı olan kısımda yazılı. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:20, 8 Ekim 2006 (UTC)

Girer bence Uğur,
Zira ansiklopedik olduğuna karar verilen bir olayı en iyi anlatan resim konumunda. Üzerinden de tam 50 yıl geçmiş.
Alternatif bulunmasının mümkün olmadığı durumlarda {{Tarihi Fotoğraf}} etiketini yapıştırmaktan çekinmemek gerek bana sorarsan.
Sevgiler
Vito Genovese 20:31, 8 Ekim 2006 (UTC)
Ben de öyle düşünmüştüm, bu arada bu en:wiki'de şu andaki AK uygulaması çok oturmakta. Her AK resme niye AK olduğuna ve hangi maddelerde kullanılabileceğine dair yazı yazılmasını istiyorlar. Aklıma gelmişken, mesela güncel bir olay oluyor gazeteler vs. benzer bir resim kullanıyor ama teknik olarak normal bir insanın o resme ulaşma ihtimali çok düşük (mesela bir suçlu:)) bu resimlere ne yapabiliriz?--Ugur Basakmesaj 20:37, 8 Ekim 2006 (UTC)
Valla işbu ahval ve şeraitte çok bir şey yapamayız. Benim hayalim insanları kendi resimlerimizi üretmeye teşvik edebilmek, ordan burdan almak yerine. Bir politikacının mitingi mi var, kap makineni git. Grubun biri konsere mi gelmiş, önce penayı kap, sonra da bas deklanşöre. Bir gün çok büyüdüğümüz ve hatta Wikihaber'i aktive ettiğimiz zaman böyle sorunlarımızın kalmayacağını umuyorum şahsen.
Mevcut telif politikamız (ki en.wiki'nin politikasıyla %99 aynı diyebiliriz) adil kullanım kapsamları dışındaki resimler için pek bir şey yapamıyor. Bu kapsamlar da Kategori:Adil kullanım şablonları'nda listelenmiş zaten.
Kullanıcılardan da gerekçe yazmalarını beklemeyi baya bir ütopik görüyorum, etiket seçimi bile böyle bir karmaşa halindeyken. En mantıklısı resim kullanımıyla ilgili tüm sayfalarımızı baştan aşağı revize edip resimlerle ilgili şu anda yaptığım hademeliği yapacak yeni nesiller yetiştirmek ve ABD yasalarında tanımlanan adil kullanım kriterlerinin dışına çıkılan durumlarda müdahalede bulunmak.
Onun dışında aslında ben de bir konuda fikrini almak istiyorum. Geçmişte bir çok resim yanlış etiketlenmiş senin de Tarih'e dediğin gibi. Şu anda {{GÖBL}} ve {{PD}} etiketine sahip yüzlerce resim muhtemelen telif ihlali. Kaynağı olmayan resimleri teknik olarak silmemiz mümkün, ancak o zaman da 7000'e yakın resmin en azından yarısının daha silinmesi işten bile değil. Zaten senin Mayıs'ta, benim de geçen ay kullanıcıları haberdar etme amaçlı mesajlarımız 2-3 kişi dışında kimseyi harekete geçiremedi.
Ne düşünüyorsun bu konuda? Kaynaksız tüm resimleri 7 günlük sürece sokmalı mıyız, yoksa geçmişi geçmişte bırakıp sadece yeni resimlere mi odaklanmalıyız?
Vito Genovese 20:50, 8 Ekim 2006 (UTC)
Söylediklerinde haklısın en:wiki eskileri çok zor kontrol ediyor, keza commons'da bile çok yanlış etiketlenmiş hatta telif şablonu eklenmemiş fakat silinmemiş resimler görüyorum. Yine, sil etiketi koyulmuş üzerinden ay geçmiş yine silinmemiş resimler var. Mayıs ayında tüm kullanıcılara mesaj attırayım (bota) derken ADSL kotamı zorlamıştım fakat pek umursayan olmadı. Silme sürecine girdiğizde birçok resim silindi. Benim fikrim geçmiş geçmişte kalmasın ve temiz bir vikipedimiz olsun:) derim fakat buda resimlerimizi uçuracak. Ek olarak kullanıcıları kendi çektikleri fotoları commons'a yüklemeye teşvik etmemiz gerekiyor, ben öyle yapıyorum:) Şu anda 6500 resim var, bu sayı sanırım sağlam kaynaklıları saydığımızda 2-3 bine düşer. belirsiz şablonunda zaten kaynağı belli olmayanlar silinebilir gibi bir ibare var, yani silmek hakkımız hatta yapmamız gereken bir şey. İstersen köy çeşmesinde ufak bir duyuru amaçlı hatırlatma ve fikir alma ile başlayabiliriz.
Bu arada her şeyin resmini her an çekemeyebiliriz. en:wikide de güncel her olayın resmi zaten yok. Karışık iş, en güzeli mimari eserleri çekmek ve yazmak.
Bugün yüklenen yeni resimlere baktım, yaklaşık 50 bu kontrol edilebilecek bir rakam fakat senin belirttiğin gibi bu konu ile uğraşan kişi sayısının artması gerekiyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:04, 8 Ekim 2006 (UTC)
Evet, RM4'e göre kaynağı belli olmayan tüm resimler 7 gün içinde silinebilir, "teknik olarak" derken onu diyordum. Zaten tüm özgür lisanslı resimleri Commons'a aktarmayı düşünüyorum bir süredir. Sağlam olanları aktarır, bu sayede çürük çarıkları da ayıklarız umarım.
Köy çeşmesine yazalım bir ara o zaman.
Teşekkür ettim Uğur, iyi geceler ve sevgiler
Vito Genovese 21:09, 8 Ekim 2006 (UTC)
Sağlam lisansa sahip, özgür lisanlı resim ekleyen sayılı kullanıcımız var, en güzeli onları motive etmek olacak:) Ben de sana teşekkür ediyorum. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 21:13, 8 Ekim 2006 (UTC)

merhaba ugur basak, http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Captcha/help sayfasının çevirisi ahanda burada. yerleştirmek için sizi şöyle alayım: [2]. yüce yöneticim, ellerinizden öper :) arada çevirisinden emin olamadığım bir cümle <!-- --> içinde yazıyor. ardından Kullanıcı:Fcn/captcha'yı da siliniz bir zahmet :) iyi çalışmalar. · fcn × mesaj · 00:55 · 9 Ekim 2006

Benim anladığım kadarıyla, hani demiş ya resimleri göremeyenler fln, resim göremeyenler yazamayacağından yöneticilerden hesap açımında destek isteyecekler:) O şekilde yazdım sayfanı sildim. Bu arada Fcn/çalışma fln açsan tüm çalışmalarını orada yapsan nasıl olur, hem hepsinin geçmişide orada kalır. Çeviri için ellerine sağlık özete ismini ekledim:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 01:14, 9 Ekim 2006 (UTC)

çat maddesi hk.[kaynağı değiştir]

resimler neden çıkarıldı anlamadım. ben katkı sağlamaya çalışırken sabote olmuyormu?

telif hakkı olması için başkasına ait olması gerekiyor.sözkonusu resimler bana ait. ve knu başlığıyla alakalı.

engin laçin lacinengin@hotmail.com 13:03, 9 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum 85.108.211.80 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba, cevap vermeden önce tekrar bir kontrol yaptım. 4 Temmuzda resimleri yüklemişsiniz, sadece "gökçeşeyh köyünden bingöl dağları" şeklinde bilgi eklemişsiniz. 29 Eylül'de kaynak ve telif durumu konusunda belirsiz olduğu için şablon eklenmiş ve 7 gün içinde silineceği belirtilmiş. 5 Ekim tarihinde de bu nedenle silinmişler ve ilgili sayfalardan çıkartılmışlar.
Vikipedi:Resim telif etiketleri ve Yardım:Resim yükleme sayfasında ayrıntılı bilgi bulunuyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:19, 9 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Zeynep, Metal Militia'yı sanırım yanlışlıkla engelledin demi:) Bir nedeni yoksa kaldırabilirmisin:). İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:17, 9 Ekim 2006 (UTC)

194.94.94.134'ü engelleyeyim derken metal militayı engellemişim. Teşekkür ederim uyarın için.--Zeynepmsj 11:21, 9 Ekim 2006 (UTC)
Farkettim:) Bu arada bir de IP'si otomatik olarak engellenmiş onu da ben düzelttim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:22, 9 Ekim 2006 (UTC)
Farketmene sevindim Uğur, 9 Ekim maddesi gecikecekti yoksa :) Kolay gelsin. Metal Militia 11:27, 9 Ekim 2006 (UTC)
Farketmesem bir şekilde uyarı meesajı atar mıydınız bir şekilde? Sanırım engellenen kullanıcılar kendi mesaj sayfalarına yazı yazabiliyorlar. 9 Ekim maddesi iyi yolda gidiyor:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:30, 9 Ekim 2006 (UTC)
Elbette mesaj atardım Uğur, hatta Zeynep'e yazmayı denedim de... Ama IP de bloke olduğu için sanırım, izin vermedi. Kendi sayfama yazabileceğimi ise bilmiyordum. Tekrar teşekkürler, sevgiler. Metal Militia 11:38, 9 Ekim 2006 (UTC)
Ben de tam emin değilim fakat sanırım öyle bir şans var, bu arada yöneticilik konusunda umarım üzülmezsin. Yöneticiliğin getirdiği çok fazla bir şey yok senin de bildiğin gibi. Zaten katkı bakımından önemli kullanıcılardansın. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 11:42, 9 Ekim 2006 (UTC)

bi saattir uğraşıyorum düzeltemedim şu BMW maddesini , kafam da karışmaya başlamıştı ne nereye yönlenik diye saolasin ellerine sağlık :)Delamorena 14:28, 10 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Delamorena, bazı durumlarda maddelerin geçmişlerinin olması halinde taşıma işlemi yapılamıyor. Bu durumlarda en uygunu bir yöneticinin diğer sayfayı silerek taşıma işlemi yapması:) Kimseye söyleme ama zahmetli bir yöntem daha var. Önce vandallanmış, geçmişinden dolayı taşınamayacak A sayfası B'ye taşınır. Sonra asıl geçmişe sahip düzgün C sayfası A'ya rahatça taşınabilir:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:37, 10 Ekim 2006 (UTC)
ohoo ölme eşşeğim ölme işi oluyomuş o, ben en iyisi mi bi yöneticinin paçasına yapışırım kısa yoldan hehehe :) bu arada ilgilenirsen Şablon:II. Dünya Savaşı, çorbada seninde tuzun bulunsunDelamorena 14:40, 10 Ekim 2006 (UTC)
Alttan biraz başlık çevirisi yaptım fakat sanırım önce bir karar verilmesi gerekece:) Çünkü bazıları II. Dünya Savaşı boyunca X'in askeri tarihi gibi çok özel başlıklar bazıları ise X tarihi'nin alt başlığı şeklinde olmuş. Bu konu ise ayrıntı ile ilgili, en:wikide bile hepsi için II. Dünya Savaşı boyunca X'in askeri tarihi şeklinde başlıklar yok. Kaldıki türkçe vikipedide tüm bu ülkelerin tarihini anlatan X tarihi maddelerimiz yok, hatta X maddesinde tarih kısımları yok:) Çok karamsar oldu ama. Genel başlık yapılandırmasına bir karar verelim. Belki en kolayı şu an için X#Tarih#II. Dünya Savaşı şeklinde bir başlıklandırma ile o ülkenin maddesinde Tarih başlığının altında alt başlık olarak anlatmak olacak, fakat sen bu maddelerin tümünü açabiliriz diyorsan kısa sürede en azından X tarihi maddelerinde anlatalım. Bunlar sadece fikirler olup kural değildir, diye ekleyip seni serbest bırakıyorum bu konuda:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:51, 10 Ekim 2006 (UTC)
Aslında benim stratejim kırmızıların ingilizcedeki gibi kalması, çünkü birincisi amacım tüm maddeleri türkçe vikiye kazandırmak, ikincisi bunları dediğin gibi şimdilik mavileştirirsek sonra ha bunlar varmış zaten denilip kalıyor o şekilde, ama kırmızı oldumu dur şunu da ben çeviriyimdiyenler oluyor ( en azından ben böyle yapıyorum :)) o yüzden dediğim gibi teker teker hepsini ingilizceden çevirmeyi amaçladığım için ( çevirtmek de olabilir :)) bence bu şekilde şablonu direk ingilizceden birebir çevirelim derim.?Delamorena 14:57, 10 Ekim 2006 (UTC)

Şablon yardım[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur, Umarım iyisindir. Şöyle bir şablonu bizde de oluşturmak iatiyorum.[[3]] Ancak pek beremedim. Sen nasıl yapıldığını biliyosundur. Bi zahmet yardım eder eder misin? --Atacameñoileti 13:45, 11 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Baylan iyiyim sağol, umarım sende iyisindir:) Uzun süre oldu mesajlaşmayalı. {{Yedi zirve}} isminde bir şablon hazırladım, sen gerekli isim değişikliklerini ve düzenlemeleri yapabilirsen çok güzel olur. Umarım istediğin gibi olmuştur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:55, 11 Ekim 2006 (UTC)

Pes valla korktum senden. Bu ne hız:-) Eve gidince gerekli düzeltmeleri yaparım. Yalnız şablon ismi büyük harfle Yedi Zirve olmalı. Yedisi bir grup olarak özel isim. Teşekkürler--Atacameñoileti 13:58, 11 Ekim 2006 (UTC)

O anda Viki'ye göz atmış bulundum ve hemen yapıverdim. İsmini değiştirdim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:02, 11 Ekim 2006 (UTC)

merhaba ugur,

Kierkegaard maddesi üzerinde calismaya basladim ancak en azindan belirli bölümleri bakimindan madde şuradan aktarılmış gibi görünüyor.nedir ve ne olcak bir ilgilenir misin?silinecekse ilgili bölümler silinsin sonra madde üzerinde calisalim.kierkegaard'siz olmaz zira.kolay gele.--alibaz 15:23, 11 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Alibaz, gösterdiğin bağlantı bizden almış tarihten anlaşılıyor fakat farklı sonuçlar buldum. [4], özellikle bu adresteki tarihlerden kontrol ederek maddenin buraya eklendiğini görebiliriz [5]. Görebildiğim kadarıyla ilk satırın dışındaki bölümler tamamen telifli. Ya madde silinecek ya da o kısımlar çıkartılarak yeni baştan yazılacak. Özet kısmına telifli kısım çıkartıldı diyerek başlamakta özgürsün:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:19, 11 Ekim 2006 (UTC)
o zaman ilk satirin disindakileri cikariyorum.sonrasina bakariz.tesekkür.--alibaz 20:29, 11 Ekim 2006 (UTC)
Tamamdır, asıl ben sana telifli maddeleri temizlediğin için teşekkür ediyorum:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:36, 11 Ekim 2006 (UTC)
  • bir sürü karışıklık oldu sanırım, bir de ben isim değiştirdim ve şu anda biri Bâb-ı Âli, diğeri Babıâli iki madde var. bir bakabilir misin? teşekkürler. --kibele 15:45, 11 Ekim 2006 (UTC)
bu arada, sözlüklere türkçeleşerek Babıâli diye girdiğine göre başlığı böyle yapıp diğerlerini yönlendirmek daha mantıklı olur sanırım. --kibele 15:46, 11 Ekim 2006 (UTC)
Kibele aklım karıştı şimdi, maddeleri tek çatı altında toplarım o sorun değilde:) Babıâli 16,300, Bâb-ı Âli 548 ve Babıali 370,000 sonuç veriyor. Ayrıca tdk'da babıali kelimesini destekliyor. Fikrin nedir?--Ugur Basakmesaj 20:19, 11 Ekim 2006 (UTC)
tdk kendisiyle çelişiyor. aynı yazılıp anlamları farklı olan kelimelere şapka uyguluyorsa bu durumda ali ile âli farklı kelimeler olduğuna göre doğrusu babıâli. ama ille de tdk'ya uyucaz diyosan onu bilemem. google aramalarının şapkasız çıkması çok doğal. kolay gelsin. --kibele 07:22, 12 Ekim 2006 (UTC)

(ek. aslında ali ile âli'nin farklı anlamları yok düzelteyim.)

Google aramalarında şapkasız çıkması dediğin gibi normal bir şey. Ne de olsa bu, normal kelimesini de kalın "A" ile okumoyormuyuz:) Kibele söylediğim gibi benim bir fikrim yok, kitaplarda vs. kaynaklarda nasıl geçiyor araştırmadım. Beklemeyediyim şu anda. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:26, 12 Ekim 2006 (UTC)
tarih kitaplarında filan Bâb-ı Âli yazıyor. onun dışında osmanlıca kökenli, şapkalı, tireli birçok kelimede olduğu gibi allah ne verdiyse... sadeleşmiş ve türkçeleşmiş hâlini kullanmayı tercih edebiliriz. benim de net bir tercihim yok doğrusu. ama babıali yazınca, duymamış birinin bunu nasıl okuyacağını var sen tahmin et. normâl diyorsan bilemem. :) --kibele 07:35, 12 Ekim 2006 (UTC)
Tartışmayı buraya taşıdım, en mantıklısı genel fikri beklemek olacak. Kibele bu Fransızcadan fln geçen keliemeler komik geliyor bana "normalde" diyoruz. Bunu benim duyduğum çoğu kişi a'yı yumuşatarak okuyor:) Öyle değil mi? İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:50, 12 Ekim 2006 (UTC)
Tartışmalarrı okuyuınca işyerindeki eski basım meydan larousse ve yeni basım türkçe-ingilizce sözlüğe baktım. Her ikisinde de "babıâli" yazıyor.--Zeynepmsj 07:37, 12 Ekim 2006 (UTC)
Tartışmayı buraya taşıdım, en mantıklısı genel fikri beklemek olacak. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:50, 12 Ekim 2006 (UTC)
tamam uğur. normal meselesini yanlış mı anlıyorum? incelterek okunur tabii ki.. yoksa sen kalın a ile telaffuz edenlerden misin? :) --kibele 07:58, 12 Ekim 2006 (UTC)
İncelterek okuyorum ama tüm Türkçe kurallarımızı altüst ediyor, ekler telaffuz vs. TDK'nın kendi içerisinde çelişmesine ve fazla etkisi olmamasına bir örnek. Madem aynen kullanıyoruz nörmel diye bir kelimemiz olsa ne güzel türkçenin kurallarına uyardı diyorum:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:03, 12 Ekim 2006 (UTC)
:) doğru, hatta normel diyorum ben de. iyi çalışmalar sana da. --kibele 08:13, 12 Ekim 2006 (UTC)

ihabrdır :)[kaynağı değiştir]

amirim devriye gezerken şööle bir madde yakaladık ( Sebeciler ), telifli olduğundan şüpheleniyoruz:) Delamorena 08:00, 12 Ekim 2006 (UTC)

Sizlerin kim olduğunu bilmiyorum:) fakat sitelerine şöyle yazmışlar Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir. Her zaman söylediğimiz şey açıkça GFDL olmadıkça kullanılmazzz cümlesini doğruluyor:) Buraya kopyalanınca değiştirmemiz yasak olacakmış zaten, açıkça GFDL olmadığı için siliyorum sizin ihbarınıza dayanarak:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:06, 12 Ekim 2006 (UTC)

I do not speak turkish, but I guess it was a welcome message :-) --Kostisl 12:33, 12 Ekim 2006 (UTC)

Yes it was a welcome message:) Happy editing --Ugur Basakmesaj 12:48, 12 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Uğur. Yeni oluşturduğum Cüzam ve daha önce oluşturulmuş olan ama sonradan farkettiğim Cüzzam maddelerini Cüzzam maddesindeki telifli bölümleri çıkararak tek bir madde altında birleştirebilir miyiz? Bunun prosedürü nedir? --Dreamer 20:58, 12 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Dreamer normal şartlarda diğer madde telifli olmasa, ilk çalışma orada başladığı için çalışmaya orada devam etmen gerekirdi fakat madde telifli olduğu ve 10 günden daha önce işaretlendiği ve geçmişinde hiç bir düzgün sürümü olmadığı için sildim. Şu anda istediğin gibi çalışabilirsin, ya maddeni adını değiştir ile oraya taşı ya da oradan şu anki maddeye bir yönledirme oluştur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:28, 12 Ekim 2006 (UTC)

Dünya Ülkelerinin Türkiye üzerine oynadığı oyunlar.[kaynağı değiştir]

Biz Türkler pkk terörünü bitirdiğimiz zaman gündemde sesi çıkan çapulcu avrupa ülkeleri heralde otuz sene sonrada kürt soykırımı yaptınız diye kaşıntılarını dile getirecekler.Ama bilmiyorlar bir kaşırsak nasıl kaşırız 08:50, 13 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum 85.106.243.15 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Size küçük bir şey hatırlatmak istiyorum. Vikipedi 250 dile çıktı ama hala hoş gedin mesajlarında 229 dil yazıyor. Bu düzeltilirse iyi olur.

--Tarih 08:45, 13 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Tarih güncellemeyi yaptım aslında sizin yapmanızda da bir sorun yoktu:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:50, 13 Ekim 2006 (UTC)

Gürgenli, Şumnu[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, Gürgenli, Şumnu maddesinin geçmiş işini hallettim:) Geçmiş görebileceğin gibi geçmişte kaldı. Taşıma işlemide tamamlandı. Geçmişimizi unutmamalıyız. GFDL öyle gerektiriyor çünkü:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:28, 13 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Uğur,
Ellerine sağlık! Çok fazla madde taşıdım da; onu arada farketmemiş olabilirim.
Sevgiler
Vito Genovese 21:38, 13 Ekim 2006 (UTC)
Bugün bir çalışma olduğu belli oluyor Vikipedi'de. Geçmişleri nedeniyle taşınmamış, ben 2 sayfanın geçmişini birleştirerek taşıdım sadece. İyi çalışmalar:) --Ugur Basakmesaj 21:40, 13 Ekim 2006 (UTC)
Uğur, G8'leri "köy/nahiye/belde/kasabaadı, ilçeadı" şeklindeki standarta oturttuğum için koyuyorum. Çamlık, Selçuk maddesine de o yüzden koydum, o yönlendirmeleri halledicem ben, onları merak etme yani.
Vito Genovese 21:51, 13 Ekim 2006 (UTC)
Silindikten sonra gözden kaçabiliyorlar, hallolunca silerim o zaman:) Bu arada Şehbal maddesindeki bağlantıya tıklayınca "Böyle bir sayfa bulunamadı" gibi bir sayfaya ulaşıyorum:) Nedir sorun, bağlantı mı yanlış. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:54, 13 Ekim 2006 (UTC)
Tamam Uğur, Çamlık, İzmir'e yönlenen tüm maddeleri düzelttim. Herşey Selçuk'a yönleniyor şu an. Sen Selçuk'lu olanı sildikten ve İzmir'li olanı Selçuk'a taşıdığımız zaman hallolacak.
Ayrıca Şehbal'deki link bende çalışıyor. Buraya da yazayım hatta, şu adreste olması lazım.
Vito Genovese 22:06, 13 Ekim 2006 (UTC)
Silme işlemlerini hallettim. Bu arada bağlantı yine çalışmadı bende ama neyse:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:14, 13 Ekim 2006 (UTC)
Eline sağlık! Aklın sana oyun ediyor aslen, yok öyle bir bağlantı yok, buralar hep Matrix!
Vito Genovese 22:15, 13 Ekim 2006 (UTC)
Peki gerçek ve hayali nasıl ayırt edebilecem? Bana bunu söyleyebilirmisin:) --Ugur Basakmesaj 22:25, 13 Ekim 2006 (UTC)
Eflatun bi hap icat etmiş zındıklar, içiyosun çiçek gibi oluyosun. Bazı yan etkileri varmış ama olur o kadar da... Hmmm, yok yok olur...
Vito Genovese 22:27, 13 Ekim 2006 (UTC)

İstanbul-uşma[kaynağı değiştir]

Evet Uğur, İstanbul'un toplantıları da havası gibi, nasıl olacağı belli olmuyor önceden :) Zaten katılım için istekli sayısı pek fazla görünmüyordu teklif ilk ortaya atıldığında da. Tembelejderha'nın 15 Ekim önerisi "çok yakın" benim için. Ama katılım olur belki gene de, bilemiyorum. Şayet olmazsa, bayram ertesinde teklifi tekrar canlandıralım derim ben. Sevgiler. Metal Militia 22:34, 13 Ekim 2006 (UTC)

  • Metal ile yazışmanı okdum. Tembel 15 ekim yazmış. O gün ben müsait olamayabilirim (olursam geleceğim zaten) Ama olmazsa bayram sonrası bir gün yapalım hakikaten--Atacameñoileti 22:58, 13 Ekim 2006 (UTC)

Hilan, Malatya[kaynağı değiştir]

Müdürüm,

Şurada ve şurada göreceğin iki arkadaşın da uzun olan isimde birleştirilmesi gerekiyor.

Ellerinden öper, haracımı aksatmayacağımın teminatını sunarım.

Saygılar

Vito Genovese 15:21, 14 Ekim 2006 (UTC)

Vito müdürüm dedin de, umarım Joe Masseria ile Vito Genovese'nin arasından olanlar olmaz. Sayfaları birleştirdim. Geçmişimizi yine koruduk. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:46, 14 Ekim 2006 (UTC)
Ahah, sağolasın. Herhangi bir öpücük girişimime karşı hazırlıklı ol derim ben!
Sevgiler
Vito Genovese 20:49, 14 Ekim 2006 (UTC)

Yazılarımın silinmesi..[kaynağı değiştir]

Kardeş sen kim oluyorsunda kendime ait yazdığım yazıları siliyorsun ? Saatlerce uğraştım düşündüm ve sen dakika da sildin, ne biçim adamsın??? Nasıl bir iştir bu anlayamadım..?? zeuqma [at] gmail [dot] com, burdan bana ulaşabilirsin. 21:19, 14 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum 85.105.167.13 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Hangi madde olduğunu bilmiyorum fakat silme gerekçesinde sanırım geçerli nedeni açık olarak belirtilmiştir. Madde ismi belirtebilirseniz daha açıklayıcı bir cevap yazabilirim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:52, 14 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Deniz, bir madde çevirirken fief kelimesine rastladım, tımar olarak kullanmak istemiyorum fakat Türkçe'de kullanılan bir karşılığını bulamadım. Feodalizm maddesini hazırlarken çok çalıştığını hatırlıyorum, bu konuda bir bilgin var mı? Şu an için X'in feodal sistemi altında gibi anlamı veren bir cümle olarak karşılamaya çalıştım. Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:43, 15 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Uğur, fief kelimesini çevirirken tımar kelimesini kullanmanın doğru olmayacağına katılıyorum. Tımar kelimesi başta Osmanlı olmak üzere İslam ve Ortadoğu uygarlıkları için kullanılan bir kelime. Ama açıkçası benim de aklıma bu sözcüğü karşılayan bir kelime gelmiyor. İçinde geçtiği cümlenin yapısını bilmiyorum ama demek istediğin "feodal ilişkiler sonucunda bir toprak parçası birine ait" ise "X'in mülküydü" diyebilirsin. Mülk kelimesi bunu tam olarak karşılamasa da benim bulabildiklerim arasında en iyisi bu. Fazla yardımcı olamadığım için pardon. Bu konuda Makedon daha fazla bilgi sahibi olabilir, kendisi iktisat okumuş yanılmıyorsam. İyi çalışmalar.
Not: Açıkradyo'daki söyleşini ancak birkaç gün önce dinleyebildim. Tebrikler, çok iyi olmuş.
--DenizRC 15:04, 15 Ekim 2006 (UTC)
Teşekkür ederim Deniz. bu maddede Courland was established as a Duchy in 1561, a fief of the Polish-Lithuanian Commonwealth, in modern Latvia cümlesini Courland, modern Letonya'da Polonya-Litvanya Milletler Topluluğu'nun feodal sistemi altında 1561'de düklük olarak kurulmuştur bu şekilde çevirdim. Sanırım anlamı az-çok karşılıyor. Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:10, 15 Ekim 2006 (UTC)

BALIKESİR İLE İLGİLİ RESİMLERİN SİLİNMESİ...[kaynağı değiştir]

SLM. BU SİTE İÇİN SAATLERİMİZİ HARCIYORUZ VE RESİMLERİ BULUP KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ. EMEĞİN KARŞILIĞI BU MU? O RESİMLERİN HEPSİ KAMU KAYNAKLIDIR. BÜTÜN BALIKESİRDE BİLİNEN VE TANITIMLARDA KULLANILAN RESİMLERDİR. BİR DAHA BU SİTE İÇİN HİÇ BİR ŞEY YAPMAYACAĞIM. SAYGILARIMLA.... EMEKTEN ANLAMAYANLAR... 21:00, 15 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum Kürşat (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Kürşat, resimlerin silinmesi konusunda işleyen süreç şu şekilde. Resme bir kullanıcı kaynak veya telif bilgisi eksik şablonu ekledikten 7 gün sonra o bilgiler eklenip şablon çıkartılmadığında resim siliniyor. Şayet yüklediğiniz resimler uygun telif bilgisine sahiplerse, açık kaynakları ile beraber tekrar yükleyebilirsiniz. Vikipedi:Resim telif etiketleri ve Vikipedi:Resim etiketleme sayfalarında ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:49, 15 Ekim 2006 (UTC)

Çakırlar, Yapraklı[kaynağı değiştir]

Çakırlar, Yapraklı - Çakırlar ve Çilimli, Düzce - Çilimli maddeleri de ilk yazılanlarda birleştirilmek üzere ellerinden öperler Uğur.

Sevgiler

Vito Genovese 00:31, 16 Ekim 2006 (UTC)

Her iki maddeyi de birleştirdim Vito, en düzgün hallerine getirebilmiş miyim, bir göz atabilirmisin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 00:37, 16 Ekim 2006 (UTC)
Valla Çakırlar maddeleri birbirlerinin aynıydı Uğur. Ama diğer Çilimli daha iyi gözüküyordu. Gerçi çok da önemli değil, her halükarda telifli gibi duruyor, bir ara bu yerleşim yeri teliflerini ayıklamak gerekicek.
Neyse ben devam edeyim, karşıma yenisi çıkarsa yaparım muz ortamı yine.
Sevgiler
Vito Genovese 00:42, 16 Ekim 2006 (UTC)

Haftanın işbirliği katılımlarınız[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi:Haftanın işbirliği/9 Ekim 2006/16 Ekim 2006; kullanılmayan resimlerin uygun maddelere eklenmesi projesini katkıları ile , 1. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 17 Ekim 2006 Renegade
Teşekkür ederim Renegade, fakat acı olan bir şey var çok kısa sürede bu kadar katkıyı yapmıştım. Katılım yüksek olsa idi sanırım tüm kullanılmayan resimler bir şekilde düzenlenebilirdi. Umarım diğer projeler daha verimli geçer. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:33, 17 Ekim 2006 (UTC)

Kukla olmadığımın ispatı için Denetçi başvurusu,[kaynağı değiştir]

Uğur bey, Tembelejderha tarafından Kullanıcı:DesertStorm tarafından süresiz engellendim. Kural hatası yapıyor hemde o IP Karapınar ilçesinde bulunan Another World İnternet cafeye ait. İsterseniz size telefon numarasınıda verebilirim. DesertStorm adlı kullanıcıyı ise tanımıyorum. Ayrıca benim kukla olup olmadığımı ispat için Denetim talep ediyorum.Kullanıcı:Kubra

Bu engellemenin oylamalar sırasında yapılması ise oldukça manidar. Amaç nedir anlamadım ama burada aklıselim insanların olduğunu biliyorum.

Denetiçinin vereceği karara kadar erişimimin engellenmesi işleminin kaldırılmasını talep ediyorum.Kullanıcı:Kubra

NOT: Bu IP'de başkabir cafenin bilginize...

Merhaba Kubra, engellenmen ile ilgili ilk olarak engelleyen yönetici ile konuşman gerekiyor. Vikipedi:Engelleme politikası sayfasının en altında görebileceğin gibi, engelleyen yönetici dışındakilerin engellemeni kaldırması uygun değil. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:57, 17 Ekim 2006 (UTC)

Yardım talebi[kaynağı değiştir]

Sn Uğur Başak, Bay Citrat şurada, bu konuda, botlarınız ile yardımcı olabileceğinizi söyledi. Olabilir mi?--Osman Çalışkan 18:57, 17 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Osman, senin mesajını alınca nasıl yardımcı olabilirim diye kısa bir araştırma yaptım fakat tam olarak anlayamadım. {{Ülke}}, {{Ülke2}} ve {{Infobox Country}} isminde 3 şablon var ve bunlar toplam 17 sayfada kullanılıyor. Sanırım elle tek tek düzeltilmesi çok sorun olmaz. Ayrıca yanlış anlamadıysam, değişiklik yapılırken zaten sayısal değerin de değişmesi gerekiyor. Aslına bakarsan şu anda Türkiye sayfası da dahil birçok sayfa ülke şablon kullanmadığı için bir şablon üzerinden basit değişiklikler kolay yapılamıyor, tüm ülke sayfalarının şablonlarının ufak bir proje ile düzenlenmesi en güzel olacak şey. Tam olarak yardım edebileceğim konuyu söyleyebilirseniz daha net bir cevap verebilirim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:11, 17 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba, Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Britney Spears maddesine yaptığınız katkıları takdir ediyoruz, fakat telif hakkı saklı internet kaynaklarindan veya basılı materyallerden alınmış metin veya görüntüleri kabul edemiyoruz. Belki maddeyi kendi sözcüklerinizle tekrar yazmak istersiniz. Daha fazla bilgi için Vikipedi'nin ilke ve kurallarına göz atabilirsiniz. İyi değişiklikler. --Ugur Basakmesaj 10:35, 18 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba, benim eklediğim bura Wikipedia'daki İngilizce sayfanın çevirisidir. Orjinal kaynakları da yazsam yine de silinecek midir çevirim? —Bu imzasız yorum Sadecebritney (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba sorun ingilizce sayfanın çeviri olması değil, çeviriyi yapan yerden buraya kopyalamış olmanız. Eklediğiniz kaynağın ana sayfasından bakarsanız sayfa telif altında bu nedenle buraya ekleyemiyoruz. Çeviriyi doğrudan siz yapıp sadece buraya eklemiş olsaydınız telif sorunu olmazdı fakat daha önceden diğer bir siteye eklendiği için telif hakkı oraya gitmiş oldu. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:35, 18 Ekim 2006 (UTC)
Tekrar merhaba, yalnız çeviri bana ait o site de bana ait. Bunu nasıl belirtmem gerek silinmemesi için? Teşekkürler. SadeceBritney
Vikipedi:Telif hakları sayfasında ayrıntılı olarak anlatılıyor. Kısaca o site size ait fakat kişilik olarak sizden bağımsız bu nedenle, buraya siz eklemiş olsanız bile telifli bir içerik eklemiş oluyorsunuz:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:52, 18 Ekim 2006 (UTC)
Merhaba kullanıcı mesaj sayfamda sizinle mesajlaştığımız kısmın hemen altında başka bir kullanıcının sizi ilgilendiren yorumunu göreceksiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:28, 19 Ekim 2006 (UTC)
Uğur, hariçten gazel okuyorum ama, bu soru ilgimi çekti, İngilizce Wikipedia'da soruşturdum [6] Aldığım cevap, enwiki'deki metinler GFDL lisanslı olduğu için onlardan türetilmiş metinlerin de otomatik olarak GFDL lisansına sahip olması gerektiği. Yani Türkçe metni kullanan Web sitesinin o metnin GFDL lisansına sahip olduğunu belirtme mecburiyeti var, yoksa o metni sitesinde bulunduramaz. Bunu yapması halinde ise o yazı Vikipedi'ye kopayalanabilir. Bu durumda yaptığımız rutin Copyscape veya Google aramalarında metnin o sitede bulunması akıl karıştıracaktır tabii, o yüzden bu özel durumun tartışma sayfasında belirtilmesi gerekir. İlginç bir püf nokta, orijinal metnin GFDL değil de kamu malı olması halinde çeviri telif hakkının çevirmene ait olduğu. --İnfoCan 15:54, 18 Ekim 2006 (UTC)
İnfoCan, aslında çok haklısın dün o cevapları verirken kısıtlı bir sürem vardı. Çeviri veya doğrudan her şekilde Wikipedia'dan alınan bilgilerin açık olarak kaynak göstermesi gerekiyor. Bunu yapancı siteler yapıyor fakat Türk siteleri henüz yapmıyor, hatta Vikipedi:Vikipedi'yi kaynak gösterme bu şekilde bir sayfamızda mevcut. Sanırım ufak bir grup kurulup bu şekilde Vikipedi (Wikipedia)'dan yararlanan siteleri bilgilendirme şeklinde mesajlar atmamız gerekecek, veya en basiti basit bir şablon metin hazırlanıp bu sitelere e-posta ile ulaştırmamız gerekecek. İlgin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:28, 19 Ekim 2006 (UTC)
Kendisine hiç bağlantı olmayan sayfalardaki maddelere bot yardımıyla otomatik {{bağlantısız}} şablonu eklenebilirmi ? Karduelismsj 14:02, 18 Ekim 2006 (UTC)
Karduelis olabilir, fakat önce bu işlemi yapıp yapmayacağımız konusunda kullanıcıların fikrini almak sanırım daha iyi olur. İstersen köy çeşmesinde bunu yapalım mı, Ugur Basak Bot yapacaktır gibi bir not düşebilir misin? İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:08, 18 Ekim 2006 (UTC)
Karduelis bot işini tamamladı. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:20, 19 Ekim 2006 (UTC)

Vikisözlük Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar Uğur Vikisözlükteki gelişmelerden haberin vardır. Yöneticilik oylaması başladı. İstersen bir göz at wikt:Vikisözlük:Yöneticilik başvurusu--nosferatü 14:33, 18 Ekim 2006 (UTC)

Haberim var Nosferatü, kısa süre içerisinde oy kullanacam. Bildirdiğin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:20, 19 Ekim 2006 (UTC)

Vikipedi:Oylama/Canlı taksonlarına yönelik kategori adlandırmalarına ilişkin oylama yapılmaktadır İlginize ! Karduelismsj 23:45, 19 Ekim 2006 (UTC)

Karduelis fikrimi belirttim. Sana da birkaç resim soracaktım hâlâ soramadım kısa süre içerisinde buraya yükleyip sana bir mesaj yollarım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:32, 19 Ekim 2006 (UTC)
Teşekkür ederim sağol. Resimleri bekliyorum. İyi geceler Karduelismsj 00:35, 20 Ekim 2006 (UTC)

uğur iyi geceler. şu maddeye bir bakar mısın. benim bazen nutkum tutuluyor bu kadar övgü karşısında, ne diyeceğimi bilemiyorum. eserleri hakkında bölümünün tümüyle çıkması gerek, ancak yazarın kendisi giriyor maddeyi ve doğrudan bir müdahale yapmak istemedim. sağol. --kibele 20:55, 19 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Kibele okudum ve ne yapacağımı ben de bilemedim. En mantıklısı kullanıcıya Vikipedi:Otobiyografi sayfasının bağlantısını vermek olacak, fakat ondan sonra bu sayfayı kim düzenler-düzeltir bilemiyorum, sen yapabilirmisin bu işi:) Temizlerim diyosan ben az sonra bilgilendirici bir mesaj yollarım. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 21:32, 19 Ekim 2006 (UTC)
Kibele maddenin tartışma sayfasıa yorumlar gelmeye başlamış bile, ben kullanıcıya otobiyo bağlantısını göstererek bilgilendirdim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:54, 20 Ekim 2006 (UTC)
dün cevap veremedim.. maddeye el atılmış, ama yeterli değil çünkü sorun tamamında :( biraz sakin bir zamanımda bakarım. selamlar. --kibele 14:53, 20 Ekim 2006 (UTC)

Zazaca Wikipediya[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Zazaca Wikipediya'nin sysop'uyum. Bu iste yeni oldugum icin sizin gibi deneyimli bir sysop'un sorularima cevap verebilecegini dusundum. Ben Zazaca Wikipediyadaki yazi pedinin altina Ingilizce ve Turkce klavyede olmayan birkac Zazaca harf eklemeyi dusunuyorum, Vikipedi'de oldugu gibi. Bu konuda bana yardimci olabilir misiniz. Tesekkurler. diq:user:maviulke12 03:59, 20 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Maviulke, tabi yardım etmeye çalışırım. tr:MedyaViki:Edittools safyasının içeriğini MediaWiki:Edittools safyasının içeriğine uyarlarsan bir sorun kalmaz. Bir sorun olursa yardım etmeye çalışırım, fakat olacağını düşünmüyorum. Bu arada Zazaca Wikipedia'nın özellike ülkeler ile ilgili olan maddeleri yeni bir Wikipedia olmasına rağmen çok güzel görünüyorlar. İyi çalışmalar --Ugur Basak 11:41, 20 Paiza Wertêyên 2006 (UTC)
Tesekkur ederim sagol. Karsilastigimiz diger bir problem de siteye yeni bir yonetici eklemek. Onu nasil yapabiliriz? diq:user:maviulke12 04:32, 21 Ekim 2006 (UTC)
Şu anda burada bürokrat yok, o nedenle bu işlemi sizin yapmanız imkansız. Şayet bir kullanıcıya yönetici hakları vermek istiyorsanız, m:Requests for permissions sayfasından istekte bulunabilirsiniz. --Ugur Basak 09:05, 21 Paiza Wertêyên 2006 (UTC)
Tekrar sagolun. Sayenizde Zazaca Wikipediya'ya iki yeni yonetici ekledik. Ucuncu bir sorunumuz en bastaki Inglizce olan "Wikipedia, The Free Encyclopedia" amblembini, Zazaca'ya cevirmek. Bu isi nasil yapabiliriz? diq:user:maviulke12 01:55, 31 Ekim 2006 (UTC).
MediaWiki:Monobook.css sayfasına aşağıdakileri ve MediaWiki:Tagline sayfasınada Vikipedi, özgür ansiklopedi gibi bir satır eklediinizde olacaktır. İyi çalışmalar

/*

*/
/* Display "Vikipedi, özgür ansiklopedi" */
#siteSub {
  display: inline;
  font-style: italic;
  font-size: 100%;
  font-weight: normal;
}

#bodyContent #siteSub a {
  color: #000;
  text-decoration: none;
  background-color: transparent;
  background-image: none;
  padding-right: 0;
}
/*

*/

--Ugur Basakmesaj 10:32, 31 Ekim 2006 (UTC)

ugur merhaba, su 2. dünya savaşı şablonunu bitirdim, ama aşağıda kardeş projelerdeki (vikikaynak, vikihaber vs) onu çözemedim, orayı bi çevirebilirmisin müsaitsen, birtek orası kaldı. orayi da cevirirsen bitecek valla , lütfen be abi be ne olur~bea, allaasen yaw :)Delamorena 12:14, 20 Ekim 2006 (UTC)

Delamorena aslında yapacak fazla birşey yok, wikinews'i ingilizcesini arayacak şekilde bıraktım. Commons zaten bir tane, diğerlerini ise türkçe projelerde II. Dünya Savaşı'nı arayacak şekilde düzenledim fakat bizim diğer projeler zayıf olduğu için neler bulabilir bilmiyorum:) Başka bir yardım olursa yardım etmeye çalışırım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:27, 20 Ekim 2006 (UTC)
sağol ellerine sağlık da durum içler acısı; vikisözlük: boş, vikikitap:kırımda 2.ds başka birşey yok,vikisöz:boş, vikikaynak: alakasız iki konu, vikinews: alaksız konular. ağlıyacağım sanırım hiç değiştirmesek mi ki o kısmı?Delamorena 12:42, 20 Ekim 2006 (UTC)
Şu an olabilecek olan bu:) Ya da şöyle düşünelim, belki o bağlantıları görenler birşeyler ekleme isteği duyabilirler. Belki birkaç satır metin eklenebilir bir ihtimal daha o bağlantıların yanına (en) gibi bir parantez bağlantı ile ingilizcelerine bağlantı da verebiliriz ek olarak:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:46, 20 Ekim 2006 (UTC)
doğru diyorsun, neyse tamam içindeki kırmızıları bi mavirteyim de ondan sonra bakarız, yardım için saolDelamorena 12:50, 20 Ekim 2006 (UTC)
bu arada şu [7] ve şu [8]şu linklere bakarmısın, aynı ip ve garip bir değişiklik gibi geldiDelamorena 12:57, 20 Ekim 2006 (UTC)
Zararsız bir değişiklik, kesin birşey söylemem zor fakat tahminimce commons'dan bir yöneticidir. Diğer projelerde kullanılan resimleri düzenliyorlar ara sıra. Bazı durumlarda daha kalitelisi yükleniyor, veya silme işlemi yaparken diğer projelerde bulunan resimlerin kırmızı görünüp hataya yol açmaması için değiştiriyorlar. Bazıları kullanıcı ismi kullanıyor fakat genellikle kullanmıyorlar. Bugün bir taneside bir şablondan silinecek bir resmi çıkarttı:)Şablonunda bir mavileştirme yapmaya çalışacak kısa sürede. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:02, 20 Ekim 2006 (UTC)

Senin bu Bot'un Heralde Bozuk Uğur[kaynağı değiştir]

Fenerbahçe ve beşiktaşın albümlerine bağlantısız şablonu uyarısı eklemiş ama ne hikmetse galatasarayın albümüne eklenmemiş. --PATRON 14:04, 20 Ekim 2006 (UTC)

Eklediği sayfaların bağlantısını verebilir misin?--Ugur Basakmesaj 14:05, 20 Ekim 2006 (UTC)
Şuan başka işlerim var sonra bakarım.--PATRON 14:08, 20 Ekim 2006 (UTC)

Selam Uğur, Kürdistan ve Kürtler maddeleri neredeyse her gün vandallanıyor ve en çok değişikliğe uğramış sayfalar arasında da ilk 10'dan düşmüyorlar. Bu maddeleri kayıtsız kullanıcıların değişikliklerine kapalı tutma imkanımız var mı acaba? --Pinar 10:52, 21 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Pınar teknik olarak mümkün, tüm vikileri bilmiyorum fakat ingilizce Wikipedia'da G.W. Bush gibi maddelere devamlı yarı-koruma durumunda. burada konu hakkında bir tartışma başlamıştı fakat fazla bir ilgi olmadı. Benim fikrimce bu iş yapılacaksa, bir sayfa açılır ve oylamalarla bu madde sürekli olarak yarı-koruma durumunda dursun mu? şeklinde oylamalar açılır veya koruması kaldırılsın mı şeklinde. Benim aklıma gelen fikirler bunlar. Sanırım bazı maddelerin yarı-koruma şeklinde durması zarardan çok fayda sağlayacaktır. Şimdi Bush sayfasının koruma kayıtlarını inceledim ve ara sıra korumayı kaldırıp Vandalizm hala devam ediyor mu diye kontrol ediyorlarmış:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:01, 21 Ekim 2006 (UTC)
Teşekkür ederim Uğur. Vikipedi tartışma:Oylama sayfasında önerimi sundum ve Köy çeşmesinde de duyuru yaptım. Uygun görülürse bence de faydalı birşey olacak. Sana kolay gelsin --Pinar

merhaba uğur, hatırlarsan dwarf nova için bir karşılık sormuştun bir zamanlar. ege astronomi topluluğunun mail listesinde sordum, cüce nova olarak bir çeviri aldım. haberin olsun istedim. bayramdan sonraki hafta yine okulda olacağım, üst sınıflardan arkadaşlara yine sorarım. görüşmek üzere. · fcn × mesaj · 14:39 · 21 Ekim 2006

Sağol fcn, bana da başka bir kullanıcı sormuştu ama şu anda kim olduğunu hatırlamıyorum ilgin için teşekkür ederim:) bahane ile maddeyi biz gireriz seninle olmazsa. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 14:43, 21 Ekim 2006 (UTC)
tamam ben döner dönmez bu konuda bilgi için üst sınıfları sıkıştıracağım :) iyi çalışmalar. · fcn × mesaj · 14:48 · 21 Ekim 2006

Ugur bey bana daha bir zamanlar mesaj atmıssınız daha yeni gördüm,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...Size bende yardımcı olabilirsem sevinirim... 02:52, 22 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum Ebitargem (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Britney Spears Siteleri Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur,

Daha önceden eklediğimiz üzere, Britney Spears bölümündeki dış bağlantılar kısmına Türkiye'deki en çok çalışan Britney Spears sitesini eklemiştik. Resmi olarak onaylanmamış bir siteyiz fakat buna rağmen Britney'i Türkiye'de tanıtan en iyi Britney sitesini yürütmeye çalışıyoruz. Yaptığınız hizmetlere ve görüşe saygısızlık olmasın diye herhangi bir değişiklik yapma gereksizliğine düşmedim ve direk anlayışınıza sığınarak düşüncemi belirtmek istedim.

Daha önce adresimizi eklerken izin almamıştık (belki bu yaptığımız da yanlıştı) ama sonrasında bazı sorumsuz kişilerin sürekli bu bağlantılarla oynaması işi çekilmez bir hale getirdi farkettiğiniz üzere. Ama biz Türkiye'nin en iyi Britney sitesi olarak eklediğimizle kaldık ve bu karmaşada Türkiye'deki Britney'i tanımak isteyenlerin buradaki bağlantısı da kopmuş oldu.

Benim sizden talebim, (resmi olmasa da) Britney'i Türkiye'de en iyi tanıtan tek site olarak bağlantılarınıza kendi rızanızla www.houseofbritney.com adresini eklemeniz. İstedim ki bizlere ulaşan her üye sizlere de ulaşşın ve bir şekilde bizlere bu amaç altında köprü olun. Umarım bu konuda olumlu ya da olumsuz bir cevap alabilirim. İyi çalışmalar.

--LaraCroft 00:44, 22 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba LaraCroft, bu sayfada niye dış bağlantıları çıkarttığım hakkında ayrıntılı bilgi bulunmaktadır. Kullanılmaması gereken bağlantılar kısmında, Yukarıdaki kılavuz kullanılabilirliğine izin verse de size ait olan ya da sizin düzenlediğiniz sitelere sitelere bağlantı verilmeyiniz ve Bir sitenin promosyonunu yapmak gibi kurallar gereği belirttiğiniz siteleri eklememiz uygun değil. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:53, 22 Ekim 2006 (UTC)


Yanlış anlaşıldım sanırım, amacım reklam yapmak ya da sitemizi tanıtmak değil, bunu yeterince iyi yapıyoruz zaten fakat buradaki durum tamamiyle Resmi olmayan bir site de olsa Sanatçı'nın tanıtımını fazlasıyla yapıyor olmamızdır. Anladığım kadarıyla aranılan büyük şartlardan biri de budur.

Bir maddenize göre de; Eğer sitenin içeriği konuyla ilgili ve önemliyse, bunu tartışma sayfalarında belirtiniz ve diğer tarafsız Vikipedi editörlerinin bu bağlantının eklenmesi konusunda karar vermesine izin veriniz. yazıyor.

Ben bu konuda Britney Spears'ın Türkiye'de resmi sitesi olsa böyle bir talepte bulunmazdım. Bunu karşılayacak olan tek sitenin bu site olduğunu ve Türkiye'de bu tanıtımı yapan başka da bir site olmadığından dolayı, bağlantılarınıza Türkiye'nin Resmi olmayan sitesi olarak eklenmemizi rica ediyorum.

Türkiye'deki paylaşımcıların ve bilgi arayışında olan kişilerin de Sanatçı hakkında malumat edinmek istediklerinde (dil bilmemeleri göz önünde bulundurulduğunda) yabancı resmi sitelerin yanında bir de onun türkçesinin bulunması isterler diye düşünüyorum. Bilmem yanlış mı? Israrcı ve saygısız olmak istemiyorum ama bu konudaki talebimi yineleyerek arz ediyorum. İyi çalışmalar.

--LaraCroft 13:38, 22 Ekim 2006 (UTC)

Tartışma:Britney Spears sayfasından, nedenleri ile birlikte belirtebilirsiniz fikrinizi. Yalnız birçok fan sitesi de aynı şeyi isteyecektir. --Ugur Basakmesaj 14:47, 22 Ekim 2006 (UTC)

Peki teşekkür ederim, sanırım bu talebimden dolayı başka sitelerle gereksiz polemiğe düşebilirim, bunu da istemem. Keşke sitelerin içeriklerine bakarak karar alınabilseydi, neyse. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.

--LaraCroft 00:13, 23 Ekim 2006 (UTC)

Bağlantısız Şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur, botunun maddeye yerleştirdiği bağlantısız şablonlarını farkettim. Bu haliyle gerçekten uygun mu acaba? Öksüz Kategorisi (ki adının Bağlantısız ya da daha farklı ciddi duracak bir isimle değiştirilmesi uygun olur) ve maddenin altına yerleştirilecek şimdiki sade taslak şablonu benzeri bir uyarı yerinde olur tamam ama şu an kullanılan hali ile çok kötü. Maddenin başında kocaman bir uyarı ki bu uyarı çoğunlukla okuyucuyu değil vikipedi yazarlarını ilgilendiren bir durumdur. Yani okuyucu gözüyle çok kötü bir görüntü var şu an. Ayrıca doğaldırki pekçok madde sürekli bağlantısız kalacak. Neyse konuyu dağıtmadan önerim; başta şablon yerine, altta taslak benzeri küçük bir uyarı?--Cansız 01:27, 22 Ekim 2006 (UTC)

Selam Uğur. Aynı şeyi ben de düşünmüştüm. Daha küçük boyutta ve sayfanın dibinde olması bence de iyi olur. --İnfoCan 05:45, 22 Ekim 2006 (UTC)
İşlemi yaptıktan sonra benim de aklıma geldi. Keşke işlemi başlatmadan önce bu sayfada yaptığım duyuruya ek fikirler gelseydi ona göre düzenleme yapardım çok güzel olurdu. Botu bu işlem için yakın zamanda tekrar çalıştırmayı düşünmüyorum, çünkü bu sayfalar harf sırasına göre güncellendiğinden bu kategoriden çok fazla sayıda sayfa çıkartılmadığında çok verimli bir iş olmayacak. Fakat kategori ismi konusunu değiştirmekte özgürüz, isterseniz {{bağlantısız}} şablonun tartışma sayfasında fikir belirtebilirsiniz. Şu an için alta yerleştirmek için tümünde değişiklik yapmak çok verimli gelmiyor bana, fakat en azından şablon belki 2 satıra sığacak şekilde küçültülebilir ve şablonun kullanımı ile ilgili, bu şablonun maddenin neresine ekleneceği konusunda bir fikir birliği yoktur fakat maddenin alt tarafına eklenmesi daha uygun olabilir gibi bir not düşülebilir. Tartışmayı şablonun tartışma sayfasında yapabilirsek, arşiv açısından daha iyi olur sanırım. Ek olarak bu kategorinin temizlenmesi için hatanın projesi başlatabiliriz, yaklaşık 1000 madde var 10 aktif katılımcı olsa bu sayı çok rahat temizlenebilir diye düşünüyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:46, 22 Ekim 2006 (UTC)

Ses Örneği Yükleme[kaynağı değiştir]

  • Ses örneklerinin nasıl yüklendiğini biliyorsan Bossa nova maddesine bir göz atabilir misin? Selamlar.----M. Kemal Selanikli 10:13, 22 Ekim 2006 (UTC)
Merhaba, M. Kemal, daha önce hiç ses dosyası yüklemedim fakat resimlerden farkı olmadığını sanıyorum. Tam olarak nasıl yardımcı olabilirim. --Ugur Basakmesaj 10:21, 22 Ekim 2006 (UTC)
  • Başka bir sayfadaki örnekten kopyaladım ama çalışmıyor. Bossa nova maddesinde duruyor dosya, bir bakarsan anlarsın sanıyorum. Selamlar.----M. Kemal Selanikli 10:25, 22 Ekim 2006 (UTC)
  • Ses örneği adresinde yüklü.----M. Kemal Selanikli 10:29, 22 Ekim 2006 (UTC)
  • Tamam şimdi çalışıyor olmalı. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:45, 22 Ekim 2006 (UTC)
  • Teşekkür ediyorum da sebebi neydi ben neden çalıştıramadım?----M. Kemal Selanikli 10:49, 22 Ekim 2006 (UTC)
  • Rica ederim, ben de sonradan farkettim tek hata bu değişiklikten görülebileceği gibi aradaki "_" karakterlerinin olmasıymış --Ugur Basakmesaj 10:59, 22 Ekim 2006 (UTC)
  • Zamanın olduğunda Bossa nova sayfasının son haline bir göz atabilir misin? Ses bağlantısı ile ilgili birbirinin aynı gibi görünen iki ifadeden benim denediğim alttaki biçim nedense çalışmıyor. Sorun boşluk karakterinin kodu ile falan mı ilgili acaba? O şekilde deneyip çalışmayınca sana sormuştum. Zamanın olurda Bir inceleyebilirsen çok sevinirim. Selamlar.----M. Kemal Selanikli 11:12, 22 Ekim 2006 (UTC)
  • Selkem tamam sorunu anladım, Vikipedi'de nedenini tam anlayamadığım bir karakter sorunu var, bazı Vikipedi'deki yerlerden kopyalama yapıldığında görünümde aynı olan fakat yanlış karakterlerle kopyalama yapabiliyor. Buna yeni sayfalardan kopyalama yaptığımda rastlamıştım. Bu sayfada yaptığım değişikliğe dikkat edersen görünümde aynı karakterler değişiyor fakat birincisindekiler kırmızı bağlantı veriyordu. Böyle bir hata olunca elle yazmak sorunu çözebilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:15, 22 Ekim 2006 (UTC)
  • İlgine gecikmiş olarak teşekkür ederim. Kolay gelsin.----M. Kemal Selanikli 17:28, 22 Ekim 2006 (UTC)

Kullanıcı mesaj:Ciho1 adlı kullanıcının ısrarla sayfalarda yaptığı vandalizmden dolaıyı engellenmesi konusunda bilginize... The cat 11:33, 22 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba The cat, en azından bir uyarı yaptım devam etmesi durumunda engelleyeceğim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:47, 22 Ekim 2006 (UTC)

Fotoğraf 12t Pteridopsida takımının bir üyesi. Yani eğreltiotlarından tipik bir eğreltiotu muhtemelen. Vikipedide olmayan bir sayfa. En Wiki/Pteridopsida Şimdilik çok hızlıca baktım, akşama doğru devamını getirmeye çalışırım. Kolay gelsin. The cat 14:08, 22 Ekim 2006 (UTC)

Musa Eroğlu Albüm Kapağı[kaynağı değiştir]

  • Musa Eroglu Benim Dunyam.jpg adlı dosyayı "Lisansı uymayan ya da lisans ve kaynak bilgisi eksik olan resimler silinebilir." gerekçesi ile silmişsin, albüm kapağı olduğunu belirtmiştim. Daha başka bir şey mi gerekiyor? Lütfen nesinin eksik olduğunu söyler misin? Selamlar.----M. Kemal Selanikli 20:27, 22 Ekim 2006 (UTC)
Merhaba Selkem dosya geçmişinden şimdi kontrol ettim, 15 Ekim'de yüklendiği gün Kaynağı belli değil gerekçesiyle belirsiz şablonu eklenmiş. Şablonda belirtildiği gibi 7 gün içerisinde silinebiliyor ve ben 22 Ekim'de silmişim. Eksik olan benim görebildiğim kadarıyla, resmin nereden alındığı veya tarama işlemini siz yapmışsanız sizin yapıp yapmadığınız. Genel olarak resimlerde kaynak ve uygun telif şablonunu eklememiz durumunda bir sorun çıkmaz. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 21:55, 23 Ekim 2006 (UTC)

1934 Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

Merhaba ben Sallapattias. Dünya kupalarıyla ilgili bir düzenleme ve ekleme çalışması içindeyim. Fakat nedense 1934 FIFA Dünya Kupası maddesini değiştiremiyorum.Son değişikliği de sanıyorum siz yapmışsınız. Acaba ben o maddede nasıl değişiklik yapabilirim? Bana yardımcı olur musunuz?

Saygılar,Sallapattias

Merhaba Sallapattias, sorunu halletmişsiniz sanırım. Yardımım başka bir zamana kalsın. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:47, 25 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim Uğur :-) --Pinar 08:39, 26 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Karduelis konuşmuştuğumuz resimleri yükledim. Kullanıcı:Ugur Basak/galeri sayfasında bulunan resimlerin türlerini bildiklerinin hemen yanına latince adları ve varsa türkçe adlarını ekleyebilirmisin. Resimlerdeki maddeleri, şayet burada yoksa açmak istiyorumda. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:56, 22 Ekim 2006 (UTC)

Yüklediğin resimlerin bazılarına türkçe-latince isimleri yazdım. Kalan resimleri bilemiyorum kafadanda sallamak istemiyorum. Gerekeni yaparsın. Bu arada geçmiş bayramın kutlu olsun. Teşekkürler Karduelismsj 00:36, 26 Ekim 2006 (UTC)
Senin de geçmiş bayramın kutlu olsun Karduelis, önemli olan ilgilenmendi. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 11:07, 26 Ekim 2006 (UTC)

Resim 8 deki böceği sen mi çektin. Uğur? --Atacameñoileti 12:13, 26 Ekim 2006 (UTC)

Ben çekmiştim, şu anki aklım olsa daha çok resmini çekerdim. Ne yazıkki sadece 2 fotoğraf çektim, onlarda bu kadar oldu:) --Ugur Basakmesaj 12:15, 26 Ekim 2006 (UTC)
Çok iyi, detaylı yakalamışsın. Acaba ne böceği, maddesini (ismini öğrenince yazarsın herhalde)?? Dergilerde gördüğümüz fotolara benziyor:-)) Bu arada ingilizce wikide bu piramit orkidesinin maddesi var. (Kime söylüyorum,... zaten bakmışsındır:-)) )--Atacameñoileti 12:20, 26 Ekim 2006 (UTC)
orkideyi yazacam kısa süre içerisinde, böcek ile ilgili en:wikide bir fikir geldi. Bu kadar ilginç bir böceğin resminin internette olmaması ilginç dediler:) Baylan abi, her iki resimde köyde çekildi bu çekirgeler zaten köyü istila etmiş durumdaydı. Bidahaki seneye kalırlarsa çekerim biraz daha:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:24, 26 Ekim 2006 (UTC)

Mikoyan maddesinde image leri resim yapan bot yüzünden resim görünmüyor. yanlış hatırlamıyorsam en:viki deki resmin koduydu o , ne yapmak lazım?Delamorena 09:47, 27 Ekim 2006 (UTC)

Delamorena sen de suçlayacak yer arıyosun var ya:) Şaka bir tarafa araştırdım; [9] botun o değişikliği yapmasından önce de çalışmıyormuş. Resmi commons'da mı diye kontrol ettim ama orada yok, burayada öyle bir resim yüklenmemiş. Sanırım bu resim hiç bir zaman görünmüyormuş burada, en:Mikoyan sayfasındaki resmi buraya yüklersen sorun çözülecektir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:46, 27 Ekim 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Çok sağol Uğur,

Bana katlanmada asıl sana başarılar ve kolay gelsin! :)

Vito Genovese 12:05, 28 Ekim 2006 (UTC)

günün getirdikleri[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan, haftanın projesinde bugün neler olmuş diye bakarken Yapay membran maddesini düzenlediğini fakat hâlâ düzenle şablonu ile durduğunu gördüm. Şablonu unuttun mu yoksa daha çalışma mı yapacaksın:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:08, 30 Ekim 2006 (UTC)

Selam Uğur, şablonu çıkarmayı unutmuşum, şimdi çıkardım. Hatırlattığın için sağol.--İnfoCan 21:28, 30 Ekim 2006 (UTC)

İsmail Altınok maddesi konusunda[kaynağı değiştir]

Sayın Uğur Başak,

Elimde Vikipedi'nin İsmail Altınok maddesi için kullanılmak üzere Dr. Mehmet Altınok tarafından bana iletilen, ressamın siyah-beyaz bir portresi ve resim çalışmalarından kimi örnekler (resim dosyaları) var. Gördüğüm kadarıyla, "telif hakları" konusunda, haklı olarak, duyarlısınız. Bu dosyalar, dediğim gibi, burada kullanılması için Dr. Mehmet Altınok tarafından bana iletildi (resimlerin asılları Dr. Mehmet Altınok'un elinde bulunuyor); ancak bu ifadenin "telif hakları" bakımından tek başına yeterli olmadığını görüyorum ve anlıyorum. Bu sorunu aşmak için ne yapabiliriz?

Dr. Mehmet Altınok'un 'info-tr@wikimedia.org' mail adresine, resim dosyası adlarını tek tek belirterek, dosyaların Vikipedi'de İsmail Altınok maddesi için kullanılmasına izin verdiğini belirten bir mail göndermesi yeterli olur mu? Olmaz ise, bu konuda olumlu bir sonuca varmak için ne yapabiliriz? Telif hakkıyla ilgili hangi "etiket"i kullanabiliriz, vs. Bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.

İyi çalışamalar dilerim.

Turkmen 04:21, 31 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Turkmen, resim çalışmalarını {{Sanat Eseri}} şablonunu kullanarak ekleyebilirsiniz fakat burada önemli olan resmin nereden alındığına dair bir kaynak bilgisinin olması. Bu tür çalışmalar zaten adil kullanım altında kullanılabiliyorlar. Fakat sanatçının kendi fotoğrafı vs. bu tür resimleri ekledikten sonra tek bir e-posta ile de olabilir, her bir resmin Vikipedi'deki bağlantıları ile e-posta olarak açıkça Creative Commons lisansı ile yayınlanmasına izin veriliyor şeklinde belirtirseniz çok güzel olacaktır. Bu sayede ileride bir sorun çıkmayacaktır. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:47, 31 Ekim 2006 (UTC)

otostopçunun galaksi rehberi[kaynağı değiştir]

the hitchhiker's guide to the galaxy başlığını otostopçunun galaksi rehberi başlığına yönlendirdim ama yanlışlıkla otostopçunun galaksi rehberi başlığını kendi kendisine yönlendirdim galiba.eski metni geri getirebilir misiniz? 12:40, 31 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum Halilinasyon (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Tamam sorun halloldu, tüm yönlendirlemeler bu sayfada buluşuyor. Otostopçunun Galaksi Rehberi Bu arada yazdığınız mesajları silmenize gerek yok, sildiğinizde anlaşılabiliyor:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:42, 31 Ekim 2006 (UTC)

Selam Benim sadece istedigim Turkiyenin ilk ,Tek ve en iyi evanescence sitesi olan Evanescenceturkey'nin eklenmesi.Yakında resmi olacak.wind-updan cevap geldi.Lütfen bizim adreside ekleyin 00:03, 1 Kasım 2006 —Bu imzasız yorum Deadboy (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Grubun resmi siteleri varken, sizin söylediğiniz sitenin eklenmesi mantıklı değil. Şayet söylediğiniz gibi,resmi site olmasına çok zaman kalmamışsa resmiyet kazandığında eklemekte serbestsiniz fakat lütfen uyarılara rağmen eklemeye devam etmeyiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:32, 31 Ekim 2006 (UTC)