Kullanıcı mesaj:Cat/Arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lütfen elementleri periyodik cetvel sayfasına yönlendirmeyiniz. Yalnızca aynı anlamı karşılayan başlıklar için yönlendirme yapılır. Teşekkürler. --85.99.211.133 13:53, 29 Haziran 2006 (UTC)


Selamlar, lütfen kategori sayfalarını maddelere yönlendirmeyiniz. Yönlendirmeler konusunda anlamadığınız birşey varsa sorabilir ya da yardım sayfalarını kullanabilirsiniz. Kolay gelsin. Tembelejderha 09:24, 1 Temmuz 2006 (UTC)


Yönlendirme Selam Cat, niyetinin iyi oldugundan ve bu ansiklopediyi güzellestirmek istediginden hic süphem yok. Ama bazi hatalar yapiyorsun. Yukarida bulunan Mavi girislerde cok güzel ve faydali bilgiler var. Vikipedide uzmanca calismak icin bilmen gereken herseyi bunlarin arasinda bulabilirsin. Biliyorum bunlari hepsini okumak cansikici olur, ama en azindan hangisi isine yariyabilir diye bir göz atarsan güzel olur. Ilgilendigin konuda yani Zoolojide daha cok yapilacak is ve potansiyel var. Zooloji maddeleri icin Taksokutularimiz var. Bunlari kullanirsan cok daha güzel olur. Wikipedia-Commons diye bütün Vikipedi dilleri icin kullanilabilen bir Wikipedia var, burdaki resimleri bütün dillerde yani Türkcede de kullanabilirsin. Maddesini yazdigin Hayvan türünün diger dillerdeki Maddelerle baglarsan güzel olur, böylece eksikler zamanla daha rahat giderilir. Bir hayvan hakkinda yeni bir Madde yazmadan evvel bunun hakkinda coktan bir madde varmi diye arastirirsan, ve bu hayvan hakkinda biraz daha bilgiler toplarsan (Evdeki kitaplardan ya da Internetden) güzel olur. Internetden resimleri ve yazilari kayit etmek yasaktir. Ordan ögrendigin bilgileri kendi sözlerinle aktarirsan sorun cikmaz, ama kopya yaparsan Telif hakki ihlali olur. Selamlar --Erdall 17:47, 8 Temmuz 2006 (UTC)


Neden gereksiz yere Peynirli tombiye sam koydunuz?Burası liberal ve özgür bir yer.Böyle şeylere yer VERİLMEZZZ!!--Simon Bolivar 18:32, 9 Temmuz 2006 (UTC)


Merhaba Ağız ve diş bakımı‎ makalesini ben düzenledim ancak yeniden düzenle şablonu koymuşsunuz. Makalenin yetersiz olduğun düşünüyorsanız taslak şablonu yerleştirilebilir. ocean-08:47, 21 Temmuz 2006 (UTC)


Selamlar, lütfen WWF, WWE gibi bilgi içermeyen maddeler açmayın, VP:HS gereği siliniyorlar. Açılan maddelerin en azından taslak olması gerekli. (bknz: Vikipedi:Taslak) Kolay gelsin. Tembelejderha 14:04, 22 Temmuz 2006 (UTC)


WWW- WWE maddeisteklerinde olan sayfalardandı. teşekkür ederim kolay gelsin. The cat merhaba tekrar ben, Zar maddesinde anlam ayrım şablonu yaratmak istiyorum yardımcı olursanız sevirim. biyolojide zar: hücre zarı, membran olarak kullanılır ve bu şekilde yapılmış bir kaç bağlantı var gördüğüm kadarıyla, zar maddesini hücre zarı ve zar (eğlence) olarak ayırabilirseniz sevinirim . teşekkürler. The cat Halledildi, iyi çalışmalar. Tembelejderha 15:09, 22 Temmuz 2006 (UTC)


Tekrar selam, Vikipedi'de telifli içerik barındırmıyoruz. Eklemiş olduğunuz Bez epiteli maddesinin içeriği http://www.aof.edu.tr/kitap/EHSM/1219/unite03.pdf adresinde mevcut, bu yüzden silindi. (VP:HS madde7 gereği.) Lütfen telifli içerik kopyalamayınız. Tembelejderha 23:01, 22 Temmuz 2006 (UTC)


Epitel dokuyu da silmişsiniz, maalesef bazı biyoloji maddeleri standart olabiliyor, şuan üç adet kaynaktan yararlanarak yazdığım maddeler bunlar. Ben ya da başkası tarafından tekrar yazıldığında aynı sınıflandırılmayı görmeniz, hatta aynı yazıları görmeniz çok olası diye düşünüyorum. Umarım böyle olaylar yüzünden gerçekten severek yapmak istediğim ve çok eksik olan viki-biyoloji maddelerinden soğumam. Tekrar kolay gelsin. The cat Katkılarınızın iyi niyetli olduğu aşikar, ancak içeriği kopyalayıp sonra kimi kelimelerin, cümlelerin yerini değiştirmekle ya da birkaç paragrafı "paraphrase" etmekle telif sorunu çözülmüş olmuyor. Genel kural olarak kaynak belirtmek koşulu ile bir iki cümleden fazla doğrudan alıntı yapılmıyor, aksi halde zaten basit bir google aramasında içeriğin kopyalanmış olduğu hemen ortaya çıkıyor. Telifli içerik olmaması Vikipedi'nin yasal konumu açısından çok önemli. Size tavsiyem maddeleri ingilizce vikipedi gibi telif problemi olmayan kaynaklardan faydalanarak yazmanız. Her ne kadar biyoloji maddeleri standart olsa da çalışmanın özgünlüğü belli olur, bu bakımdan size katılmıyorum. Birkaç kaynağı okuyup kendi metninizi yazmanız durumunda madde aynı şeyi anlatsa da çok farklı olacaktır. Örneğin yüzlerce Atatürk biyografisi var ve Atatürk'ün tek bir hayatı olmasına karşın hepsi birbirinden farklı ve hepsi copyright ile korunuyorlar. Aynı şey matematik, fizik ve biyoloji için de geçerli, yüzlerce mekanik kitabı var fakat birbirinden farklılar. Özgün katkılarınızın devamını arzularız fakat kopyalama yapmamanız gerçekten önemli. İyi geceler. -Tembelejderha 23:24, 22 Temmuz 2006 (UTC)


Merhabalar Kürdistan maddesinde 85.100.209.202 ip li kullanıcının yazdığı küfürü sildim, daha önce madde şeklindeymiş. Madde olarak geri alırması konusunda gerekli işlemlerin yapılması ve gerekli şahsın engellenmesi konusunda bilginize... The cat Selam The cat, madde geri alındı ve küfür eden kullanıcı engellendi. Dikkatin ve uyarın için çok teşekkürler. Bu tip durumlarda maddeye sil etiketi koymak yerine sen geri alabilirsin, nasıl yapılacağı şurada yazıyor: Yardım:Sayfayı eski sürüme döndürmek. İyi çalışmalar. Tembelejderha 08:53, 23 Temmuz 2006 (UTC)


Engelleme Selam... Ben yönetici değilim. :) Şu anda Kullanıcı:Tembelejderha online gördüğüm kadarıyla ona bir mesaj atarsan daha iyi olur. --Math34 10:39, 25 Temmuz 2006 (UTC)


Merhabalar, İcoskun isimli kullanıcıyı engeleyebilirmisiz, sürekli yeni maddeler açıp, aynı resmi ekliyor. İyi çalışmalar-The cat Kullanıcıyı uyardım, devam etmesi durumunda engellenebilir. Haber verdiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar.. Tembelejderha 10:55, 25 Temmuz 2006 (UTC)


Merhaba Merhaba The cat Ben Vikipeda da yeniyim. Yaptığım sayfayı taslağa eklemene sevindim. Niye yöneticiye başvuracağımı anlamadım . Bilgi verirsen teşekkürler.


Arkadaşlar bugün hiç durmayacaklar galiba? Damlainternet kolay gelsin, The cat 11:47, 25 Temmuz 2006 (UTC) İyi takip ediyorsun The cat, şimdi bir mesaj yazdım. :) Tembelejderha 11:48, 25 Temmuz 2006 (UTC)


Görser Monitor yada ekran yerine gorser onermissiniz ancak bu sekilde kullanildigini hic gormedim. Bu ismin yayginligi konusunda bir referansiniz var mi? Citrat 17:51, 26 Temmuz 2006 (UTC) Monitor oldukca genis bir anlam iceriyor dediginiz gibi ama ekran kavrami da genis. Genelde kelimenin yanina parantez acarak anlam ayrimina gidiyoruz bu gibi durumlarda. Silinicek sayfa sorun degil, degisikliklerinizi rahatlikla yapin; gerekirse elestirilere gore tekrar duzeltiriz. Eger silinicek maddeleri benzer anlam iceriyorsa yonlendirme de yapilabilir; boylece ayni madde tekrar acilamaz iki kere. Cabuk cevabiniz icin tesekkurler, Citrat 19:11, 26 Temmuz 2006 (UTC)


Telif

Telifi internetten arama motorları ile buluyorum. En kolayı http://www.copyscape.com/ . Oradaki arama yerine Vikipedi deki aram yapmak istediğin adresi kopyalıyorsun o hangi sitede kaç kelime tutuyor buluyor. Bazen copyscape bulamıyor. O zaman diğer yöntem Google. Lübeck için telif ihlali bulunamadı. --Özgür 18:43, 26 Temmuz 2006 (UTC)


Merhaba, 193.255.230.227 ip'li kullanıcının yaptığı değişkliklerin doğruluğundan emin olamıyorum, daha önce uyarı almış olduğu için gizli vandalizm yapıp yapmadığı konusunda karar veremedim, ilgilenirseniz sevirim . iyi çalışmalar. The cat 10:39, 27 Temmuz 2006 (UTC) Bakabildiğim kadarı ile değişikliklerinde çoğu zaman düzeltme yapmış. Sorun varmış gibi gözükmüyor, fakat dil ve dil aileleri ile ilgili konularda pek bilgim yok ; oralarda yaptığı değişiklikler doğru mu pek emin değilim. Konu ile ilgili bilgisi olan birilerine danışacağım. Tşk.--renegademsj 12:05, 27 Temmuz 2006 (UTC)


Yaptigi degisiklikleri dun fark etmistim fakat belirgin bir hatali degistirme gormedim; bir iki tane kategori hatasi vardi onlari duzelltim ama genelde degisikliklerin cogu olumlu duruyor. Tesekkurler, Citrat 14:00, 27 Temmuz 2006 (UTC)


Selam the cat, Tokat Fen Lisesi maddesini düzenlediğini gördüm, projeyeye destek vermen çok güzel, tebrik ediyorum. yalnız madde'den düzenle şablonunu çıkardığında madde tam olarak düzenlenmiş değildi, böyle bir durumda şablonu çıkarmamalısın. şu anli haline bakarsan senin elinden çıktığında ne gibi eksiklikleri olduğunu görebilirsin. iyi çalışmalar. Tembelejderha 17:07, 27 Temmuz 2006 (UTC)


Bu arada Vikisözlüğe sözlük maddelerini taşıman da çok güzel olmuş, anlaşılan çalışkan bir yeni kullanıcı geliyor :) Tembelejderha 17:08, 27 Temmuz 2006 (UTC)


telif Merhaba, Vikipedi düzeni için gösterdiğiniz çabalar takdire şayan, tebrikler ve kolay gelsin. Bir hatırlatma yapmak istedim; telifli maddelere {sil}} şablonu yerine {telif|adres=<alıntı adres>}} şablonu koymanız daha uygun. Telifli maddeler ve silinecek maddeler farklı işlem görüyor. Tşk.--renegademsj 10:30, 28 Temmuz 2006 (UTC)


Oylama Günaydin Cat, baya gaza gelmissin bu sabah.. aman durma devam et:-) Sende bu sayfaya bir göz atip fikirini yazarsan sevinirim. Selamlar --Erdall 07:44, 30 Temmuz 2006 (UTC)


İsrail maddesi 200.88.223.98 İp'li arkadaşın İsrail maddesiyle sanırım sorunu var. Değişiklikleri geri almıştım ama yine, hala yazıyor, bilginize. İyi çalışmalar. The cat 13:18, 30 Temmuz 2006 (UTC)

Maddeyi geri aldım ve kullanıcıyı uyardım. Devam etmesi durumunda engellenir. Haber verdiğin için sağol, kolay gelsin. Tembelejderha 13:25, 30 Temmuz 2006 (UTC)

Piyanist maddesi Selam.Su piyanist maddesini genislettim sizde bir bakarsanız belki benim yanlıslarımı düzeltirsiniz.--Che 17:16, 30 Temmuz 2006 (UTC)


Bez(ler)

« Hi, I think you're working about Bezler ,that substance I've written. I'm pleased to it, because I haven't compose a category about it. Thanks for it. But I think you've made a wrong about bezler to direct bez. There isn't any substance "bez". And I think histoloji category must stay in the items, because these subtances are histoloji's theme. Thanks again for embody. I'll be wait for, if you've any questions about Turkish or something about Biology. And sorry for my English. :) İyi çalışmalar. The cat 19:44, 1 Ağustos 2006 (UTC) »

Affedersiniz kötü Türkçe. Işim Schaerbeek'de, bir Brüksel mahaleye nerede çok insanlar Türkçe konuşiyorlar (Türkler ve ... Bülgarlar !). Düsünüm bez terçüme ingilizçe Gland ya Fransızça Glande ya Felemençe Klier, ve saire ???
Sorry for my bad Türkish. I work in Schaerbeek, a suburb of Brussels where many inhabitants Türkish speek (Turkish people but also Bulgars). I tought bez translated in English Gland or French Glande or Dutch Klier, and so on ???

İyi geceler. Dünya vatandaşı 20:06, 1 Ağustos 2006 (UTC)


Slm

Bugün Bez epiteli ve devamı niteliğindeki maddeleri yazdım, kategori olarak da biyoloji, histoloji, hücre biyolojisi ve dokular ı koydum hepsine,Kullanıcı:Dünya vatandaşı isimli kullanıcı bezler isimli bir kategori yaratıp hepsini ona taşıdı.Bir msj attım ama cevap vermedi. Şimdi, iki sorum var: Birincisi; ben kategori yaratamıyor muyum? Bununla ilgili yardım sayfasından baktığımda kategori yaratmak (öyle göründüğü halde) değilde, içerğine madde eklemek konusu çıkıyor. 2.Bir madde de o konuya ait olan bütün kategorileri bulundurmak gerekmiyor mu? Benim gördüğüm kadarıyla Wikipedia'da mümkün olduğunca fazla kategori var. Yani sanırım ? İlgili düzeltmeleri yapayım ona göre. Teşekkürler. :) The cat 20:14, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Selam, kategori oluşturmak hakkında bir miktar bilgi eksikliği söz konusu, onu bir ara tamamlayacağım. Şimdilik sana daha önceden bu soruyu soranlara attığım mesajı yapıştırayım :)
kategori kullanımı ile ilgili şu sayfalara bakabilirsin:
kısaca, diyelim ki A kategorisinin altında bir B kategorisi oluşturmak istediniz. ilk önce Kategori:B isimli bir başlık açın. çıkan boş sayfaya [[Kategori:A]] yazıp kaydedin. A kategori sayfasını güncellediğinizde orada alt kategori olarak B nin eklendiğini göreceksiniz. B kategorisine bir makale eklemek için de makalenin sonuna [[Kategori:B]] yazıp kaydedin. kolay gelsin.
Dünya Vatandaşı iyi niyetli ve çalışkan bir arkadaşımız, sen açıklamayı yap ve gerekiyorsa değişiklikleri geri al, sanırım sorun çıkmaz. Bezi görünce kafası karışmış olabilir :)) Vikipedi'de kategorilendirme yaparken dikkat etmen gereken şey maddeyi doğrudan ilgili kategoriye koymak. Şimdiki kategori sayfalarımız oldukça sorunlu, bu yüzden mevcut düzen kafanı karıştırmasın. Temel olarak maddeyi doğrudan ilgili olduğu kategoriye/kategorilere ekledikten sonra bu kategorileri üst kategorilere bağlayarak dolaylı olarak ilgili konularla bağlantılarını kurmaya çalış, İngilizce Vikipedi kategorilerini örnek almak genelde işe yarar. Tembelejderha 20:25, 1 Ağustos 2006 (UTC)
Hatta senden bir ricam var, sana yolladığım bu bilgileri ve ingilizce vikipedideki yardım sayfasını kullanarak bizim kategori yardımı sayfasını düzeltir misin? Gerçekten çok ihtiyacımız var.. Tembelejderha 20:28, 1 Ağustos 2006 (UTC)

)

Amanın! diyorum çünkü yarın sabah 2 haftalık vikitatile çıkıyorum! Bugünde son kez bişeyler yapmışlık duygumu tatmin edeyim demiştim :)) Yetişir mi bilmiyorum ama yapmaya çalışayım hemen :) Kolay gelsin, tatil dönüşü güzel şeyler yapmak ümidiyle, soranlara selam :) The cat 20:48, 1 Ağustos 2006 (UTC)

İyi tatiller The cat, fakat böyle kurtulamazsın gelince yakana yapışırım :)) Keyfini çıkar.. Tembelejderha 20:51, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Yazi hatalari düzeltmeleri "..Bu arada, sizin yaptığınız bazı sayfalarda da Türkçe harf düzeltmelerini yapıyorum, rahatsız olmamanız dileğiyle. :) İyi çalışmalar. The cat 08:04, 30 Temmuz 2006 "

Kesinlikle rahatsiz olmam, hatta bunu yaptiginiz icin tesekkür ederim. Hic Türkce okula gitmedigim icin Yazili-Türkcem biraz hatalidir. Ama Vikipedide calistikca, günden güne azar azar düzeliyor gibi. En basta daha kötüydü:-) Ayrica benim Tuslar almancaya ayarli. Bu yüzden bir madde yazinca, Türkce harfleri sonradan ekliyorum, gözümden kacmis olanlari olabilir. Kolay gelsin. Selamlar --Erdall 03:36, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Opera Şablonu


)

Merhabalar. Sizi göremedim dün ve bugün ama ben başladım çalışmaya kaldığım yerden :) Kolay gelsin The cat 22:41, 24 Ağustos 2006 (UTC)


Tekrar hoşgeldin The cat :) şu sıralar biraz işim var ve Vikitatilde sayılırım, az vakit ayırabiliyorum.. Tembelejderha 22:44, 24 Ağustos 2006 (UTC)



Evet, biliyorum / Yes, I know[kaynağı değiştir]

Hi, again, how are you? I've been on holiday for a few weeks, so I couldn't answer your last message, if you remember. In Turkish, we use '-ler' or '-lar' for make the sentences plural; so it was true for a category. And now I think you're adding intewiki for fibriller, I don't know if you know; but I want to say a short way of it; I usually write in en.Wikipedia for my item, and choose edit, and then steal their interwiki items :) I'm really studying hard to write new items, so I've forgotten to add interwiki, thanks for helps. Goodbye. The cat 22:37, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Yes, I know the Turkish plurals. Daily at my work as pharmacist, I meet Turkish (and sometimes) Bulgar people (approximately 25-33 % Turkish-speakers in this borough). Most of them have a good or relative good knowledge of French or Dutch, but sometimes I meet people who are really lost in "Terra incognita". Learning Turkish vocabulary is no lesser nor no difficulter than for other languages (plus the fact that many words are litterally the transcription of the equivalent French word: baraj/barrage, jinekoloji/gynécologie, randevu/rendez-vous, rejim/régime, peluş/peluche, gravür/gravure, grev/grève, flört/flirt, flüt/flute, dizanteri/dysentérie, vesaire). Learning the pronunciation is (I think) lesser difficult than in the reverse direction; only with the "umuşak g" (the letter ğ) do it frequent happen the people do'nt understand. The fact there is only one genre/sex of the words is a facilitating factor. The rules of vocal harmony (I don't know the Turkish word) are easy to learn, at least those who imply the vowels: (1) e/a (like -ler/-lar or -mek/-mak, ...) (2) i/ı/ü/u (like "kuş gribi", "diş ağrısı", "hafta sonu", "anneler günü"). Also the building of verb conjugaisons is "mathematically" build. There are in the theory no exceptions (but I am well intrigated by this: why "açılış saatleri" and not "açılış saatları" ??? Do the double aa behave as a "e" ?). Now I think I have learn sufficient vocabulary (I learn of course further) to start the study of building real Turkish phrases... and I fear this will be difficult. İyi geceler. Dünya vatandaşı 00:02, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Türkçe icmal gayret: Evet Türkçe cemiler biliyorum. Günlük işde Türkler ve Bulgarlar karşılaşyorum. Onlar ekserya Fransızca veya Hollandaca yetişir biliyorlar. Ama zaman zaman onlar zorluk Fransızca veya Hollandaca biliyorlar. Şimdi biraz Türkçe öğrenyorum: şimdiye kadar kelimeler ve basit gramer kanunlar ama şimdi dahi satır yapmak, pes edatılar, fiil kullanmak vesaire. İyi geceler. Dünya vatandaşı 00:02, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Mrb.

Topluluk portalı Oluşturulması gereken maddeler de şöyle bir problem oluşmuş : Her vikipedide olması gereken maddelBaşka sayfalardan kendisine bağlantı olan ama henüz varolmayan maddeler... Bilginize. İyi çalışmalar. The cat 17:46, 25 Ağustos 2006 (UTC)

The cat, dikkati çektiğin için teşekkür ederim. Geçmişinden düzelttim. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 17:49, 25 Ağustos 2006 (UTC)

cvp:Mrb tekrar

Kategori tartışma:Abhazya maddesinde yazdığım konuda başlığın değişmesi için tartışma nasıl başaltabilirim ya da siz başlatabilirmisiniz, gerekli görülürse. Teşekkürler. The cat 18:23, 25 Ağustos 2006 (UTC)



Merhaba The cat, sorunlu bir isme sahip maddeleri hemen değiştirebilirsin fakat sanırım bu maddenin ismini hemen değiştirmek muhtemel gereksiz gerginliklere yol açabilir. Yapacağın en güzel şey, maddenin tartışma sayfasında neyin yanlış olduğunu, ne için ve ne şekilde olması gerektiğini belirten bir yazı yazarsan ve ardından 1 gün kadar bekledikten sonra karşı fikir gelmezse tartışma sayfası gereğinde değiştirdim diye not düşerek değiştirebilirsin. En güzel ve kazasız yol bu:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:38, 25 Ağustos 2006 (UTC)


  • merhaba, -lojiler için çeviri çağrınızı gördüm, bilebildiğim kadar ilgileniyorum. kolay gelsin. --kibele 09:33, 27 Ağustos 2006 (UTC)
  • Bence taslak olamayacak kadar kısa maddeler, genelde çok uzun süre benzer maddeler kalıyor. Ancak öneriniz üzere hepsini taslak olarak düzenleyeceğim Kolay gelsin.--Baylanileti 14:35, 27 Ağustos 2006 (UTC)

selam

  • Çalışma yaptığın maddelere bitirene kadar çalışma_var -{{}}arasında olacak- şablonu koyarsan ben de yanılmamış olurum. Kolay gelsin. --Zeynepmsj 12:50, 29 Ağustos 2006 (UTC)

  • Wikimedia'ya da sen eklemişsin galiba. İstersen bize eklerken telif etiketlerinden birini koy. kamu malı, sanat eseri vb. Telif sorunu olacağını düşünmüyorum etiketleyebilirsen. Kolay gelsin. --Zeynepmsj 13:07, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Resim konusu

Selamlar The cat,

Sanırım ilgilendiğin resim en wiki'de konuşlanmış. Commons'ta olan resimler tüm wikilerin otomatik olarak kendi sitelerine eklemeden ortak olarak kullanabildikleri resimler. Ama sözkonusu resim en wiki'de dediğim gibi. Bunun commons'a yüklenmesi için farklı kriterler var, biz buraya odaklanalım. İlk olarak resmi kaydet bilgisayarına, sonra Dosya yükle den Vikipedi'ye yükle. Alırken de kaynağını ve ingilizcede kullanılan resim telif etiketlerini uyarlamayı da unutma (Bu resim mesela GFDL'ye sahip. {{GFDL}} etiketi koysan ve kaynağın en wiki olduğunu belirtsen yeter). Vikipedi'ye yükleme yaptıktan sonra resmi kullanabilirsin.

Yardımcı olabilmişimdir umarım, kolay gelsin sana.

Vito Genovese 17:09, 29 Ağustos 2006 (UTC)


Çalışkan peri[kaynağı değiştir]

Teşekkürler. Arı gibi çalışkanlığın sayesinde Vikipedi daha düzenli. :) Özgür

Şablon kullanımı

Selamlar The cat,

O iş için şablonlar kullanılıyor. O şablonu şuraya koydum. Oradan Türkçeleştirebilirsin. Maddeye şablonu yerleştirmek için de {{şablonadı}} yazman yeterli.

Kolay gelsin. Vito Genovese 22:33, 29 Ağustos 2006 (UTC)


Çevirmen

Olmadı The cat,

Mansiyon verip seni yerine alıyoruz. İzmir marşı senin için gelsin!

Vito Genovese 20:28, 30 Ağustos 2006 (UTC)



Insanlarda cinsel organlarin tarifi Selam Cat, seni bijoloji uzmani olarak gördügüm icin, sana danisiyorum. Piercing maddesini haftalar önce Tercüme etmeye koyulmustum, ama cinsel organlara takilan piercing'ler kisminda takildim kaldim. Cinsel organlarin cok ayrinti bir tarifi Vikipedimizde henüz yok. Ve benim evde Türkce-Almanca sözlük yok. Ama ben cinsel organlarin bölümlerinin cok ayrintili adlandirmalarini ancak almanca biliyorum, türkcesini bilmiyorum. Bu bilgi olmadan Piercing maddesinin devamini ceviremiyorum. Bu isimlerin türkce seklini ancak, kaba halk agizinda söylenenleri biliyorum, ama bunlari kullanirsak ayip olabilir:-) Senden ricam, acaba Penis ve Vajina maddelerini bir elden gecirebilirmisin? Bizim maddelerde sadece ic organlar tarif edilmis. Dista kalan kisimlarinin isimleri eksik (Ic dudak? dis dudak? Kaba deri? Klitoris??) Almanca Wikipedia'da penis maddesi: [1]. Örnegin kadinlarin gögüslerinin ucuna taktiklari Piercing'i nasil adlandiricam: Tomurcuk-Piercing'i mi?? Kusura bakma, bu belki garib bir konu, ama bence bir ansiklopedide bu sorularin cevabi bulunmasi lazim. Selamlar --Erdall 10:48, 5 Eylül 2006 (UTC)

Cok sagol Cat, süper olmus. Nihayet Piercing maddesini bitirip kurtulucam:-) Eline saglik -

-Erdall 13:34, 6 Eylül 2006 (UTC)


!!! 

Dame ansiklopedik bir terim!!! Niye sildiniz? Ayrıca kaynak da vermiştim. Yeter artık bu vandalistçe saldırılarınız. Sizin gibilerden bıktım. O kadar zamanımı vermiştim bu sayfayı hazırlayacam diye. Siz de gelin iki tıklamayla silin. Bu kadar kolay mı??? Ayıp. Başka bir şey demiyorum. Ayıp yahu.

--KIZILSUNGUR 21:07, 5 Eylül 2006 (UTC)

  • Mrb,

Size dün sert çıktığımın farkındayım; ama asla fiziksel şiddet yanlısı değilim. Böyle sert çıkışlar yapabilirim.

Bu çıkışımda da size patladım; çünkü makalemi sözlüğe taşıdınız. En azından bana sorabilirdiniz.

Ya da "düzenle" yazarak; elden geçirilmesini önerebilirdiniz.

Dün sizi kırdıysam özür dilerim.

--KIZILSUNGUR 12:38, 6 Eylül 2006 (UTC)


  • Kategorileri diğer kategorilere kategori içerisine {{kategori yönlendirme|Camelideae}} yazarak yönlendiriyoruz. Lütfen diğer türlü yönlendirme yapmayalım. --Karduelis 21:44, 13 Eylül 2006 (UTC)

Oh be!çok sağol bilgiler için,aslında bu aralar biraz yogun çalışıyorum ve eve yorgun döndüğüm için vikiye çok giremiyorum ama haftasonları mutlaka zaman ayıracağım.Senin anlatmanla az da olsa anladım bişeyler gerçi ben daha araştırırım ama bi sorum olursa yazarım yine;)Tekrar teşekkür ederim,zaman ayırdığın için çok sağol!(Umarım becerebildim bu mesaj işni!)Ha,The Clash konusunu gördün mü?Tartışmaya açılmış ya taraflıdır diye.Aslında ben o bilgileri yabancı bi siteden okumuştum,kafamda özetleyip kendimce çeviri yaptıktan sonra da yazdım ama o sitenin adını ekleyememiştim dış bağlantılara:(Ortalığı karıştırmadan bu işi becerebilirsem iyidir!(Aman Tanrım,farkettin mi mavi yazıları da yapabiliyorum artıııkkk!!)Highpockets 14:07, 14 Eylül 2006 (UTC)


Selam The cat, kategori yönlendirmelerini madde gibi yapmıyoruz. Daha fazla bilgi için yardım sayfalarına bakabilirsin. (Not: Bizde yoksa en.wikipedia.org adresinde vardır, gördüğüm kadarıyla İng. biliyorsun, en-3) -Tembelejderha 14:26, 23 Eylül 2006 (UTC)
Bir örnek: Kategori:Onychophora -Tembelejderha 14:28, 23 Eylül 2006 (UTC)

Evet bunu biliyordum da yine de en. wiki ye baktım gerçekten böylemi olması gerekiyor diye. Düzeltirim şimdi açtıklarımı. Yalnız daha önce de bu konu hakkında bir sorum olmuştu Karduelis'e [2] , ama herhangi bir cvp gelmedi. Neyse, hala biraz kafamı karıştırıyor şu "bu kategorinin yeri şurasıdır" cümlesi. "bakım gereken sayfalarda" neden yer alıyor eğer bu kategori yönlerdirmeleri değiştirilmemesi gereken sayfalardansa, hala anlayamıyorum? Belki siz ilgilenirsiniz bu konuyla, çünkü değişmemesi gerektiğini bilmeden o sayfaların hepsini taşıyordum biraralar, sanırım benim gibi yapması olası kullanıcı da çoktur? :) tşkr. The cat 15:08, 23 Eylül 2006 (UTC)
Haklısın aslında, o konuda bir bilgilendirme yapmak, ya da eğer varsa görünür bir yere taşımak gerekli. Aslında acemi kullanıcılar kategori kullanımı ile pek ilgilenmediklerinden genelde böyle sorunlar çok olmuyor, zira hiç kullanmıyorlar. :) Şöyle açıklamaya çalışayım: A kategorisini B kategorisine madde gibi yönlendiriyorsun. Birisi bir maddeyi A kategorisine ekliyor. Sonra maddenin altında A kategorisinde tıklayınca B kategorisi açılıyor, ancak madde A içinde olduğundan B'de görünmüyor. Umarım karışık gelmemiştir. Anlamadığın bir durum olursa yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gele! -Tembelejderha 20:09, 23 Eylül 2006 (UTC)



Az önceki mesajla ilgisi yok ama bu hayvanlar maddesi kötü durumdaymış bayağı, onu düzenliyorum en. wikiye göre ama nedense taksokutuyu yerleştirmedim. şimdi sayfayı kaydediceğim, siz görebilirsiniz, sizden istediğim bu taksokutudaki sorunu anlamanız, uzun mu geliyor acaba diye düşünüyorum, böyle bir sınırlama varmı tr. taksokutular için? Diğer herşey olduğu gibi kalsın, taksokutu hallolunca düzenleyeceğim, takipteyim, bekliyorum yardımınızı. Teşekkürler. The cat 20:15, 23 Eylül 2006 (UTC)

The cat, buldum ama öldüm yani :)) Neyse, kafayı sıyıracaktım az kalsın. işte sorun buradaymış. -Tembelejderha 20:39, 23 Eylül 2006 (UTC)
Ay allah razı olsun ne diyeyimmm mübarek gece gece :)) bu kadar küçükmüş demek neyse , bidaha düşmeyiz artık aynı hataya :) çok teşekkürler valla, sağolun yordum sizi de.  :) The cat 20:43, 23 Eylül 2006 (UTC)
Ne demek, önemli değil ben teşekkür ederim. Aslında büyük hata kolay bulunuyor, küçük hata daha kötü. İyi çalışmalar efendim.. -Tembelejderha 20:46, 23 Eylül 2006 (UTC)



Merhaba, apex predator (alpha predator) konusunda ki maddeyi yazmaya çalışıyorum. Bir biyolog oldugunun görünce sormak istedim predator kelimesinin türkçede yırtıcı dışında daha "biyolojik" bir ismi var mı?


Selam Cat, şu az önce yaptığım (Değişiklikler geri alınarak, Absar tarafından değiştirilmiş 691154 numaralı 2006-09-24 11:27:23 tarihli sürüme geri getirildi) ifadesinin nasıl oraya çıktığını soruyorsan bunun sırrını Uğur biliyor. monobook.js diye bir yer var, oraya birtakım ilaveler yapıyor. Benimkini o halletti. Sen de ona bir sor istersen. İyi çalışmalar. Metal Militia 20:14, 24 Eylül 2006 (UTC)


  • Kategori yönlendirme şablonu içerisine {{kategori yönlendirme}} Lütfen yönlendirme yapmayınız şekline ifade ekledim. Umarım sorunu çözer. --Karduelis 20:28, 24 Eylül 2006 (UTC)

Geldiniz madem hemen sorayım sorumu :) bu sayfaları önceki sürüme geri getirirken özet kısmına yazılan yazının kısayolu nedir? Ya da bunun gibi birşey? monobook.js gibi birşeymiş duyduğum kadarıyla, bir de yapmayı öğrenirsem ? :) tşkr. The cat 20:28, 24 Eylül 2006 (UTC)

Selam The cat, yöneticilerin kullandıkları geri alma olayı mediawiki'nin içinde var, ama normal kullanıcılar da bu ve benzeri kimi özellikleri kullanmak için çeşitli scriptler kullanıyorlar.

Kullanıcı:The cat/monobook.js sayfasına Kullanıcı:Vito Genovese/monobook.js içinde bulunan kodları aynen kopyalayıp kaydettikten sonra, kullanıdığın ağ tarayıcısına göre

  • Mozilla / Firefox / Safari için: Shift'e basılıyken safyayı yeniden yükleyerek veya Ctrl-Shift-R yaparak,
  • Apple Mac için Cmd-Shift-R
  • Internet Explorer için: Ctrl-F5,
  • Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak

tarayıcının önbelleğini temizle. Tuhaf kutucuklar falan çıkacak, onları kullanmayı çözdünmü olay tamamdır! :)) Şimdilik bu kadar anlatıyorum, bunları yaptıktan sonra sorun olursa yine yanıtlarım. Kolay gelsin. (Bende bu script yok ama muhtemelen geri alma tuşunun adı revert ya da rollback olmalı. Daha başka birçok ek özellik mevcut.) -Tembelejderha 20:42, 24 Eylül 2006 (UTC)



Yönlendirmeye olan yönlendirmeleri düzenledim ancak kalan maddelerde sorunlar var bakabilir misiniz? Tşkrler. iyi çalışmalar. The cat 21:24, 28 Eylül 2006 (UTC)


Merhaba The cat, ara sıra böyle komik yönlendirmeler yapıyorlar. Ben hatalı olanları silerek ve taşıyarak düzenledim. İlgin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:30, 28 Eylül 2006 (UTC)

Sayın The cat, bazı maddelerin kategorilerini değiştirdiğini gördüm. Biliyorsunuz ki canlılarla ilgi kategorilerin türkçe mi yoksa latince olması gerektiği konusundaki tartışma henüz sonuçlanmadı. Bu bakımdan kategorileri değiştirmeyelim. iyi çalışmalar Karduelismsj 21:32, 17 Ekim 2006 (UTC)


Vikipedi:Oylama/Canlı taksonlarına yönelik kategori adlandırmalarına ilişkin oylama yapılmaktadır İlginize ! Karduelismsj 23:41, 17 Ekim 2006 (UTC)
Düzeltmeniz ve oy verdiğiniz için çok teşekkürler. İyi çalışmalar Karduelismsj 00:06, 17 Ekim 2006 (UTC)

Kullanıcı mesaj:Ciho1 adlı kullanıcının ısrarla sayfalarda yaptığı vandalizmden dolaıyı engellenmesi konusunda bilginize... The cat 11:33, 22 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba The cat, en azından bir uyarı yaptım devam etmesi durumunda engelleyeceğim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:47, 22 Ekim 2006 (UTC)


) Şimdi anlatım çok teşekkür ederim. Nezaketinizden dolayı... Parmenides 12:06, 22 Ekim 2006 (UTC)

Tekrar merhaba, Özür dilerim sizi rahatsız ediyorum. Bir şey sormak istiyorum, "Amatör Rock Grupları" adında bir kategori yok mu acaba yoksa böyle bir kategori oluşturulabilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum... Parmenides 12:31, 22 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba, Çok karışık ama yavaş yavaş alışıyorum teşekkür ederim... Benim eklediklerimin arasından bir tanesini sildiniz. Onu bir yerden koplayamıştım ama düzenlemiştim. Kudret Kurtcebe ile ilgili olan ise benim araştırmalarım sonucu yazmış olduğum (çünkü bu sanatçımız hakkında bilgi bulmak mümkün değil) biyografiyi daha önce anatolianrock.com adındaki siteye göndermiştim. Aynısını buray aktardım... Murat Net'e ile ilgili bilgilere gelince Murat Net tanıdığım biri buraya eklediğim biyografisini ise biraz önce yazdım... Daha önceki eklediklerimde de "bilgiler" kaynak vermiş olduğum siteden alıntı ancak o bilgiler ışığında yazdım biyografileri... bir tek rock tarihi adındaki eklentimi başka bir yerden kopyalamış ama aralarında düzenleme yapmıştım... Hangi eklentilerim için telif hakkı ihlali olduğu konusunda kuşku duyuyorsunuz, bana bildirirseniz yazının bana ait olup olmadığını size söyleyebilirim. Bu arada vaktinizi aldığım için özür dilerim Parmenides 12:39, 22 Ekim 2006 (UTC)



Teşekkür ederim... Amatör rock grubu olan bir çok müzisyen arkadaşım var. yavaş yavaş gruplar hakkında bilgi eklerim. Uyarı ve açıklamalarınızın ışında hareket edeceğim. Parmenides 12:43, 22 Ekim 2006 (UTC)

tür adları[kaynağı değiştir]

Merhaba The cat, Karduelis ile konuşmuştum yardım edecekti fakat sen de türler konusunda bilgilisin sanırım. Kullanıcı:Ugur Basak/galeri sayfasında bulunan resimlerin türlerini bildiklerinin hemen yanına latince adları ve varsa türkçe adlarını ekleyebilirmisin. Resimlerdeki maddeleri, şayet burada yoksa açmak istiyorumda. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:55, 22 Ekim 2006 (UTC)

Biliyorum biraz tuhaf olacak ama, bu vajinusmus maddesini yazan arkadaş, telifli içerik eklemeyin mesajıma rağmen sabahtan beri bu maddeyle uğraştı durdu. Şuan da eklediğiniz telif şablonuyla da muhtemelen silinecek. Bunun yerine bu maddeyi düzenleyelim diyorum? Şu an vikipediyle ilgilenemiyorum ama bikaç saatte uğraşıyor olacağım, vaktiniz varsa maddeyi düzenleme konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim? Teşekkürler, iyi çalışmalar. The cat 14:34, 22 Ekim 2006 (UTC)

Tabii ki yardımcı olurum The Cat, bazı yeni kullanıcılar maalesef farkında değiller burada neler yapabileceklerinin sanırım. Murat İldan da az önce başka bir kullanıcı adıyla geldi farkındaysan :) Ben de o "methiye"ler dolu maddenin akibetinin ne olacağını merak ediyorum. Sevgiler, iyi çalışmalar. Metal Militia 14:40, 22 Ekim 2006 (UTC)

Sporlular maddesi ile bir sorun yaşıyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Maddeye eklediğim taksonomikutuyu bir türlü düzenleyemedim, bir yerde sorun var ama anlayamadım. Teşekkürler, iyi çalışmalar. The cat 18:51, 25 Ekim 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Taksonomi kutuları konusunda fazla deneyimim yok, fakat gördüğüm kadarı ile şablonu burada kullanım sayfasında verildiği şekilde kullanmıyorsun. Bu tür şablonlar kullanım sayfasındaki belirtilen şekilde kopyalayıp, boşlukları doldurarak kullanılıyor. Eğer şablonda verilen bilgi veya formattan değişik şekilde bir tablo yapmak istiyorsan kendin kodlayarak yazmanı öneririm veya işine yarayacak başka taksonomi kutuları varsa onları kullanabilirsin. --renegademsj 19:06, 25 Ekim 2006 (UTC)

Siz taksonomikutu yazıp, taksokutunun değişikenlerinimi kullandınız acaba. Çünkü ikisi de farklı şablonlar. Neyse sorun çözümlendiğine göre. iyi bayramlar. Karduelismsj 00:36, 26 Ekim 2006 (UTC)

Slm, :) Elinize sağlık diyeyim öncelikle ve 1 saat 45 dakikayla geçen bayramınızı tebrik ediyim, sonra da eleştireyim; ana sayfa başlık şablonu biraz çarpıcı olmadı mı? Bir ya da iki ton açığı varsa onu rica etsek biz? :) Diğer bütün renklerle uyumu bozdu sanki biranda? Tartışma sayfasını da göremedim ben, sadece üç renk önerilen bir sayfa var, tamam biraz soluk görülmesin ama fosforlu gibi geldi bana renk tonu biraz, daha pastel tonlar; (RosyBrown1 (255 193 193)#FFC1C1 ya da PeachPuff1(255 218 185)#FFDAB9 ya da NavajoWhite1(255 222 173)#FFDEAD gibi tonlarda ??? ) gerçi böyle kalıp, insanların gözüne iyice girmek de var? Neyse, kolay gelsin The cat 22:46, 25 Ekim 2006 (UTC) :)

Selam The Cat, görüşler bu sayfada. Sen de kendininkini oraya eklersen güzel olur. Üstteki rengi değiştireceğim fakat me koysam beğenilmiyor ve bir süre beklemeye karar verdim, oyuncak oldu ana sayfa :) Tartışma sayfasında görüşlerin olgunlaşmasını bekliyorum, olabildiğince çok insan memnun kalsın istiyorum. Kolay gelsin. -Tembelejderha 09:03, 27 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba The cat yatptığın düzenlemeleri bu sayfaya ekleyebilirsin. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 23:00, 2 Kasım 2006 (UTC)

Şablon oylaması[kaynağı değiştir]

Merhaba The cat,

Arşivleme kolaylığı açısından oylamayı bir alt sayfaya aç istersen. Ondan sonra da sayfayı Vikipedi:Oylama sayfası'na eklersin. Böylece oylanmış ve kabul edilmiş standartlarımızı rahatlıkla organize edebiliriz.

Sevgiler

Vito Genovese 01:19, 3 Kasım 2006 (UTC)


:) Çok teşekkürler öncelikle. Git yat en iyisi sen, güzel bir uyku çek. Hallediyorum alt sayfa işini şimdi.

Sevgiler

Vito Genovese 01:26, 3 Kasım 2006 (UTC)

Sizde rock seversiniz[kaynağı değiştir]

ilginizden dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum. Beni şımarttığınızı ve gururlandırdığınızı bilmenizi isterim; katkılarımın farkedilmesinden büyük mutluluk duydum. Ara ara diğer, müzik dışı bölümlere de bakıyorum. Bazı maddeler çok taraflı onlarlada ilgilenmeyi katılım göstermeyi düşünüyorum. Rock müzik adına elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum... Umarım müzik ile ilgili kategoriler daha da zenginleşecektir. VikiPedi'yi çok sevdim. işe yarıyor olmak insanı mutlu ediyor. Selamlar --Parmenides 13:47, 3 Kasım 2006 (UTC)

Şudur budur[kaynağı değiştir]

Merhaba The cat,

Niye soğuyayım canım mis gibi ortamdan. Daha dür, yüzde bire bile gelemedik daha.

Sevgiler

Vito Genovese 22:33, 3 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba, Altay Kray maddesini Altay Ülkesi'ne yönlendirmişsiniz. Altay Cumhuriyeti ile karıştırmıyorsunuz değil mi? Rusya'nın Federal Yapılanması'na bakacak olursanız idari yapılanmayı görebilirsiniz. Bana ülke olarak nitelendirilmesi fazla geldi. Rusya federasyonu anayasasında sadece belirlenen cumhuriyetlerin Federal mecliste oy hakkı ve bağımsızlıkları sözkonusudur. Biraz ayrıntı verebilecekmisiniz. İyi çalışmalar --~Tarkovsky~ 08:54, 4 Kasım 2006 (UTC)

Altay Ülkesi[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar sormuş olduğunuz Altay Ülkesi madde başlığı, benim kanaatime göre uygun değil. Siyasi yapılanma terimi olarak kullanıldığında ülke kelimesi, bağımsız devletler için kullanılıyor. Altay Karay bağımsız değil, üstelik Rusya'daki Özerk cumhuriyetlerden bile daha alt bir idari birim. Karai kelimesi slav milletlerinin dillerinde idari birim olarak kullanılıyor. İgilizcedeki Federal subjects of Russia Rusyadaki bütün idari birimler için kullanılıyor ve bahsedilen yerin Rusya'da bir idari birim olduğunu ifade ediyor. Burada bu ifade Rusya'da bir yöre anlamını vermiyor. Yöre kelimesi Türkçe'de idari birimlerden birinin karşılığı olarak hiç kullanılmıyor, coğrafi bir alanı belirtmek için kullanıyor. Benim kanaatime göre, ya Altay Karai ismi aynen kalmalı madde içindeki açıklamada idari bir bölge olduğu belirtilmeli veya Almanca'da de:Region Altai ve Esperanto eo:Altaja Regiono dilinde olduğu gibi Karai yerine bölge kelimesi kullanılmalı, veya Karai terimini federal bölgeden terim olarak ayırmak için açıklama olarak metin içinde alt bölge olduğu belirtilmeli. Örnek olarak şu .[3] maddedeki metin açıklaması belki size bir fikir verebilir. İyi Rusça bilen bir kullanıcıya sorarsanız size daha açıklayıcı bilgi verecektir sanırım. Elimden geldiği kadarı ile pek yeterli olmasada size ancak bu kadar yardımcı olabildim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.--Tarih 22:09, 4 Kasım 2006 (UTC)

Tartışma mı oylama mı[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Tartışma ile başlamak en güzeli ve yeterince zaman tanımak da lazım. Çözümsüzlük baş gösterdiğine emin olunduktan sonra oylama yapılabilir. Konuyu takip edenlerin vermesi gereken bir karar bu. --Dbl2010 02:04, 6 Kasım 2006 (UTC)

Selam Cat, elinize saglik güzel olmus. Bu konuda destek umdugum kisilerden biriside sizdiniz zaten. Bütün türlerin tek bir sayfaya sivmicani zaten biliyordum, ama en azindan Omurgalilarin önemli siniflarini sivdiririz saniyordum ama sivmadi. Ayri sayfalara tasimaya basladim:

Ekliyeceginiz her türlü bilgi icin sevinirim. Özellikle Türkiye'nin Faunasi maddesindeki yazilari gelistirmekte yardim ederseniz. Ama maddesi olmiyan türlerin maddesini yazmanizda tabiki cok güzel. Tekrar tesekkürler ve Selamlar --Erdall 05:48, 6 Kasım 2006 (UTC)

Şablon sporcu-taslak[kaynağı değiştir]

Elinize sağlık, derhal kullanmaya başlıyorum. İyi çalışmalar, iyi geceler.----Serkansporfcmesaj 22:36, 6 Kasım 2006 (UTC)

Eheh ne rekoru kırmışım yine?

Vito Genovese 22:21, 9 Kasım 2006 (UTC)

Fotoğraf/Resim eklemek?[kaynağı değiştir]

Merhaba maddelere kişi fotoğrafları elkiyorum 7 gün sonra teliften dolayı siliniyor. Eklediğim fotoğraflar bir çok basında yeralmış fotoğraflar. Bunları telif sorunu olmadan ekleyebilmem için ne yapmalıyım?... Şimdiden teşekkür ederim.. --Parmenides 06:40, 13 Kasım 2006 (UTC)


Bilgiler için teşekkür ederim. Selamlar --Parmenides 02:57, 14 Kasım 2006 (UTC)

Haftanın projesi katılımlarınız...[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi:Haftanın işbirliği/30 Ekim 2006/6 Kasım 2006 projesini katkıları ile , 1. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 13 Kasım 2006 Renegade
Sevgili Cat, biyoloji ve zooloji alanlarındaki güzel katkılarınızdan dolayı senede bir kez, çok az kişiye dağıtılan Wikipedi ödülünün gümüşünü kazandınız. Hörmetler --Erdall 05:26, 15 Kasım 2006 (UTC)
  • Merhaba. Enterobacteriales maddesinin kategorisine değişiklik yaparak onu aynı isimli kategoriye sokmuşsunuz. Bence bu hatalı, maddenin konusunu kapsayan daha geniş bir kategori seçilmeli. Carduelis taksonların kategorilendirilmesinde standırdımızın şöyle olduğunu bana belirtmişti: [4]. Değişikliğinizi geri alıyorum. --İnfoCan 07:13, 19 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba The cat, Türk fındığı adında açtığın maddeyi gördüm. İsim konusunda başta ağaç fındığını seçmiş daha sonra Türk fındığına çevirmişsin. Ben Dendroloji konusunda eğitim aldım. Türkçe literatürlerde kullanılan isimlere her zaman ağırlık vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla Ağaç fındığı olarak kalmasını öneriyorum. Ayrıca noktalı virgül yerine virgül kullanırsanız daha doğru olacak.

Örneğin) Ağaç fındığı; değilde Ağaç fındığı, gibi --Carduelismsj 08:24, 19 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba, ödül için teşekkürler. Evet, biyoloji ve tıp konusunda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Son günlerde biraz kesilmiş olabilirim çünkü Vikipedi geneliyle ilgili konulara yoğunlaştım biraz. Ama şimdi temel biyoloji ile ilgili konulara yönelmek istiyorum. Bakteri, protein, enzim, virüs, transkripsiyon gibi maddeleri geliştirmek gerek.

Aslında biyoloji konusunda temel maddelerin bir listesini oluşturup bir öncelikli maddeler listesi oluşturmak gibi bir proje düşüncem var. Biyoloji konusunda sağlam bir temel oluşturmak için Vikipedi'de bulunması gereken en temel 50 (100?) madde ne olmalı? Böyle bir liste oluşturup sonra onun maddelerini oluşturmak konusunda çalışmak ilgini çeker mi?

--İnfoCan 22:25, 19 Kasım 2006 (UTC)

Sivriburun fare[kaynağı değiştir]

Merhaba The cat. Bu sivriburunlardan memleketimizde yaşayan tür hiç mi yok. Geçen sene biri benim bölgeme takılıyordu. Hakkından geldim fakat. Kapana yakalandı. 48 saat esaret ve psikolojik işkence. İkide bir böööö diye bağırdım, sonra salıverdim. Artık gelmiyor. :) --Makedon 22:10, 24 Kasım 2006 (UTC)

Pardon. Sivriburunlu evfaresi varmış. --Makedon 22:13, 24 Kasım 2006 (UTC)
Evet haklısınız. Herhalde kategori bölümüne göz atamadan ve doğru dürüst okumaya fırsat bulamadan bağlantım kesilmişti. Bu ara çok sık oluyor. Çalışmalarınızı izlemeye çalışıyorum. Pek çok şey öğrendim. Anlaşılan daha dikkatli olmalıyım. Verdiğiniz link için ayrıca teşekkür ederim The cat, daha önce dikkatimi çekmemişti. İşkenceye gelince. Sanırım evrime hizmet ediyor son tahlilde. Ona, insanlardan uzak durmasını öğretmiş oldum. Dahası, insandan insana fark olduğunu da öğrenmiştir belki. Bunu öğrenen hayvanlar, gözünüzün içine baktığında ne olduğunuzu hemen anlar, insan mısınız, yoksa başka bir şey mi... Belki, daha uzun süre hayatta kalmasını ve genlerinden daha fazlasını yeni kuşaklara aktarmasını sağlar. Umarım işe yarar :) --Makedon 23:10, 24 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:59, 25 Kasım 2006 (UTC)

Yarım kalmış çevirilerin tamamlanması[kaynağı değiştir]

Sizin de olumlu oy kullandığınız oylama sonuçlandı ve Yarım kalmış çevirilerin tamamlanması bu haftanın işbirliği projesi oldu. Katılımınızı bekliyoruz. denisutku msj 23:45, 26 Kasım 2006 (UTC)

The cat, konuyla ilgili olarak Kategori:Başka dilden çevrilmekte olan maddeler Kromozomlar ile ilgili maddelerin çevirisini senin başlatmış olduğunu gördüm. Ekimden kalmışlar ve Aslında hepsinin azıcık işleri kalmış. Bir hatırlatayım istedim. --Dbl2010 04:51, 30 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba The cat,

Şimdi önbelleğini boşaltırsan (Firefox'ta CTRL + SHIFT + R, Internet Explorer'da CTRL + F5) çalışması lazım.

Sevgiler

Vito Genovese 07:48, 1 Aralık 2006 (UTC)


Ana monobook.js dosyası yan dosyacıklardan destek aldığı için benden aldığın metindeki dosya linklerini "Kullanıcı:The cat/edit.js" şekline dönüştürmen ilk planda işi bozmuş. Zira The cat/edit.js diye bir dosya yok, ancak Vito Genovese/edit.js diye bir dosya var.

Proxycheck ve rollback eskiden de şimdi de kullanamayacağın işlevsiz fonksiyonlar zaten. Ama popup pencerelerinin açılması ve o geri çevirme işlemini yapabiliyor olman gerekir şu an.

Önbelleğini boşalttın mı? Boşalttıysan da tekrar boşaltır mısın, öyle deneyelim bir.

Vito Genovese 07:57, 1 Aralık 2006 (UTC)


"Değiştir" dediğinde sol altta (interwikilerin yerinde) çıkan eklentilere de göz atmayı unutma.

Güle güle kullan!

Vito Genovese 08:06, 1 Aralık 2006 (UTC)

Selam. Folikülit maddesini silinmeye aday madde yaptım. Tıbbi ve biyolojik açıdan değerledirip görüsünü belirtebilirsen iyi olur. --İnfoCan 21:18, 1 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba The cat,

İki sayfanın da karışık geçmişleri var ve uzun süre orada duran sürümleri Karduelis silmiş. O yüzden konuyla ilgili ona danışman daha sağlıklı olur sanırım, zira şu anda benim bilemeyeceğim bir nedenle bu tür bir düzenlemeye gitmiş olmalı.

Sevgiler

Vito Genovese 14:44, 17 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba The cat, taksokutudaki değişkenleri türkçeleştirdim. Gerekli bilgiyi Şablon tartışma: taksokutu da bulabilirsin. Diğer yandan bitkiler maddesi telifli olduğu için silmek zorunda kaldım. iyi çalışmalar --Karduelismsj 15:44, 17 Aralık 2006 (UTC)

Taksonomi'de çok iyi gidiyorsun. Bir ödül hazırlayacaktım ama resim editleyecek programım yok :). Eline sağlık --Jimqode 19:54, 17 Aralık 2006 (UTC)

Teklifiniz için teşekkürler. Şu sıra biyolojiye zaman ayırmam zor gibi. Fiziği ayağa kaldırmaya çalışıyorum. Kolay gelsin, iyi vikiler! :) --Jimqode 20:18, 17 Aralık 2006 (UTC)

  • Destek için teşekkür ederim The cat. --Mskyrider 22:29, 19 Aralık 2006 (UTC)

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı ve yeni yıl dilerimlerimle... --Bahar (yine ben!) 21:23, 29 Aralık 2006 (UTC)

Haftanın işbirliğine çağrı[kaynağı değiştir]

Sizin de seçilmesi yönünde oy kullandığınız "Temel bilim maddelerinin oluşturulması, düzeltilmesi, düzenlenmesi", bu haftanın işbirliği projesi seçildi. Katılımınızı bekliyoruz. denisutku *:!? 21:56, 1 Ocak 2007

  • Teşekkür ederim The Cat, iyi yıllar ve iyi çalışmalar. --Mskyrider 19:36, 2 Ocak 2007 (UTC)

Bayram+Yeni yil[kaynağı değiştir]

Sagol Cat, seninde bayramin mubarek ve yeni yilin basarili olsun. Ama gercekte el öpmeyi kabul edermiydim emin degilim, yasim henüz 32. Yani pek moruk sayilmam:-)) Kolay gelsin, selamlar. --Erdall 19:38, 2 Ocak 2007 (UTC)

Mutlu yıllar...[kaynağı değiştir]

Bunlar gibi hep dengede kalabilmeniz ve parlayabilmeniz dileğiyle.The cat 20:05, 2 Ocak 2007 (UTC)

Merhabalar, yeni yılınızı ve bayramızı kutlarken, çoktan hakketiğinizi düşündüğüm bu küçük metalleri, size daha çok başarı ve mutluluk getirmesi amacıyla sunuyorum Metal Militia. :) The cat 20:05, 2 Ocak 2007 (UTC)

Merhabalar The cat, nazik mesajınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. İyi bayramlar diliyorum ben de. Sağlıklı ve mutlu bir 2007'niz olsun :) Sevgiler. --Metal Militia 20:11, 2 Ocak 2007 (UTC)

iyi bayramlar Vikipedi:VikiProje Zooloji'ye katılmak istermisin. --Karduelismsj 12:29, 3 Ocak 2007 (UTC)

merhaba. biraz geç düştü galiba ama biyolojiyle ilgilendiğinizi (evet, sizli-benli konuşmayı tercih edersiniz diye düşündüm de) farkettim. yardımcı olmak isterim. özellikle türkiye florasıyla mı ilgileniyorsunuz, yoksa biyolojinin başka dalları hakkında da aktif olarak birşeyler ekliyor musunuz? dediğim gibi, ihtiyacınız varsa, yardım etmek isterdim.--Quinlan Vos 22:50, 24 Ocak 2007 (UTC)

Öncelikle ilginize teşekkür ederim ve biyolojiye ilgi duyan bir kullanıcının daha burada olduğunu bilmek güzel. Açıkçası biyolojiye dair ne varsa Vikipedi'ye taslak şeklinde de olsa girilmesi taraftarı olaraktan, kendimce bu konuda birşeyler uyguluyorum. Özellikle ilgilendiğim projelerim de var, fakat son bir aydır çok fazla vakit ayırıp, istediklerimi yapamıyorum. Bu yüzden şimdilik elimde, bitkilerle ilgili olan taslakları giriyorum, en azından yeni madde sayımız çoğalsın diye. Tekrar teşekkür eder, biyoloji adına her türlü gerekli düzeltme, düzenleme, ek ve yeni maddelere her zaman açık olduğumu/zu bildiririm :) iyi çalışmalar.The cat 23:03, 24 Ocak 2007 (UTC)
sizce de biyoloji sayfasının kendisi kötü durumda değil mi? açıkçası ben (biz. hehe) birkaç kez kendi kendime düzeltmeye çalışmıştım da altından kalkamadım. wikipedia'daki biology maddesini çevirmeye hazırım, ama yanımda birine ihtiyacım var açıkçası. hem de terimler konusunda sıkıntı çekebiliyorum. bir biyolog olarak, açıkçası, çok yardımınız dokunurdu. ne diyorsunuz?--Quinlan Vos 23:11, 24 Ocak 2007 (UTC)
biyoloji sayfasının çevirisini tamamladım. Karduelis de biyoloji hakkında maddeler girdiğinden onla da konuştum ve yapacağımız şeyleri Portal tartışma:Biyoloji sayfasından tartışabiliriz diye düşündüm. sayfayı izleme listenize alırsanız, daha bağlantılı şeyler yapabiliriz.--Quinlan Vos 12:55, 25 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba The cat, taksokutuda sorunlar yaşadığını gördüm. Aşağıdaki kalıpları kullanırsan sorun olmayacaktır.

Türler için kullanacağın kalıp

|

{{Taksokutu
| renk = 
| ad = 
| statü = 
| resim = 
| resim_bilgi =
| alem = 
| şube = 
| sınıf = 
| takım = 
| familya = 
| cins = 
| tür = 
| ikili_ad = 
| ikili_ad_yazar = 
| harita =
| harita_bilgi =
| alttür =
| sinonimler =
}}

Cins ve daha üstü için kullanacağın kalıp

|

{{Taksokutu
| renk = 
| ad = 
| statü = 
| resim = 
| resim_bilgi =
| alem = 
| şube = 
| sınıf = 
| takım = 
| familya = 
| cins = 
| cins_yazar = 
| altbaşlık = 
| açıklama = 
| harita =
| harita_bilgi =
| sinonimler =
}}

Ayrıca renklendirmeyi;

  • Kuşlar - Lightblue
  • Bitkiler - Lightblue
  • Memeliler - Lightgreen
  • Balıklar - Pink
  • Mantarlar - Silver
  • Bakteriler - Gray
  • Omurgasızlar - Pink
  • Sürüngenler - Pink
  • Böcekler - #9BCD9B
  • virüsler - violet
  • Protista = #d0c66c

şeklinde yaparsanız sevinirim. iyi çalışmalar --Karduelismsj 13:24, 30 Ocak 2007 (UTC)

Selamlar az önce teknik lise ile teknik liseler maddelerini gene kendilerine yönlendirdin.İyi çalışmalar.--Mach 15:37, 4 Şubat 2007 (UTC)

Selamlar, az önce Kullanıcı:Aaymeleke attığım mesajda açtığı kısa maddeler taslak şablonu koymasını tavsiye ettim. Emir subayı gibi maddeleri sözlüğe taşımak yerine en azından taslak madde olarak geliştirsek diyorum, (aslında farklı maddelerle uğraşmayı düşünsem de) silinmelerinden önce biraz olsun katkı yapmaya çalışacağım. Müsaitseniz sizi de beklerim. :) İyi çalışmalar. The cat 19:29, 4 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba "hoşgeldin" iletimin sahibi. Maddelere bakınca ben de kararsız kaldım, taslak mı sözlük mü diye ve sözlüğe karar verdim. Ordu ile fazla bilgim olmadığından doldurmak açısından yardımcı olabileceğimi zannetmiyorum. Ancak sözlük şablonu yerine taslağı hemen yerleştiririm. - Erhan 19:33, 4 Şubat 2007 (UTC)
önemli değil (parmacıklarıma kara sular indi ne diyosun sen..). Bu arada daha önce karduelis'e de sormuştum ancak cevap alamadım. Bitki ve hayvan bilgi kutularında almanca vikideki gibi (de:Vögel) türkçe adları ve ayraç içinde latincelerini yazmayı önermiştim. Bu konudaki görüşün nedir? - Erhan 19:52, 4 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba. Öneriniz için teşekkürler. Fakat bazen rv. tuşu pek sağlıklı olmuyor, çünkü madde birkaç kez vandalizme uğranışsa rv. tuşu bunu görmeyebiliyor. Bu yüzden rv. tuşunu kullandığımda, ardından maddenin geçmişine bakıyorum.Az önce Direnç (elektronik) maddesini Thijs!bot sürümüne getirmeniz iyi olmuş. Bu arada ,hoş bulduk diyeyim . Kolay gelsin, iyi çalışmalar, sevgiler--Düşünenadam 17:11, 11 Şubat 2007 (UTC)

Ölümcül Takdis?[kaynağı değiştir]

Selam, Harry Potter kısmının yedinci kitap için olan adı tekrar düzenlemişsiniz. Fakat kitabın Türkçe adı açıklanmadı, dahası verdiğiniz isim orjinal ad ile o kadar da örtüşmemekte?

Kusura bakma. Botun marifeti. Sen de kardeşim onca alt çizgiyi üst üste yazınca deli ettin aleti...arkadaşa yazı yazıyordum bir an için boşta bıraktım, yoksa sürekli izliyorum yaptıklarını, malum henüz bot sıfatı edinmedi. (Vikipedi:Botlar). Sanırım kuralları tekrar gözden geçirsem iyi olur. Özür dilerim. - Erhan 17:05, 11 Mart 2007 (UTC)

VikiHayat Ocak-Şubat-Mart 2007

VikiHayat Ocak-Şubat-Mart 2007 sayısı





VikiHayat




Üç Aylık VikiGazete



Yıl 2, Sayı 2 Ocak-Şubat-Mart 2007 Vikipedi:VikiHayat

VikiHayat'ın ikinci sayısı herkese merhaba.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. İlk sayısında 2006 yılı bazında çıkan VikiHayat bu sayısında 2007'nin ilk üç ayı yani Ocak-Şubat-Mart ayları ile karşınızda. Gazete aboneliği için isminizi bu bölümüne yazdırmanız yeterli. Ayrıca tüm tenkit, görüş ve övgülerinizi Vikipedi tartışma:VikiHayat sayfasında belirtebilirsiniz. Bu arada Nevruz Bayramı'nızı ve Mevlid Kandili'nizi kutlar hayırlara vesile olasını temenni ederiz. Gelecek sayıda görüşmek üzere.


VikiHaberler

Vikipedi
Portallar


VikiProjeler


Diğer

  • 12 Ocak - Seçkin içerik Vito Genovese tarafından hazırlandı.
  • 22 Ocak - Seçkin maddeler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Seçkin resimler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Seçkin listeler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Vikipedi, Altın Örümcek 2006 "En İyi İçerik" ödülünün sahibi oldu.
  • 4 Şubat - Vikipedi 45,000 maddeye ulaştı. (45,000. madde Celal Atik)
  • 9 Mart - Vikipedi 50,000 maddeye ulaştı. (50,000. madde Bonifacius)
  • 14 Mart - Vikipedi tüm Vikipediler arasında 24.lüğe yükseldi.
  • 19 Mart - Vikipedi 55,000 maddeye ulaştı ve vikipediler arasında ilk 20 arasına girdi.
  • 31 Mart - Vikipedi 60,000 maddeye ulaştı. (60,000. madde Karanfil Devrimi)


Seçkin İçerik


Haftanın İşbirliği


Kardeş Projeler



Başvurular

Yöneticilik

Kendilerini yeni görevleri sebebiyle kutlar, tebrik ederiz. Bozuk yönlendirmelerde kaybolmamaları, inatçı trollerle cesurca savaşmaları, sakar vandalların geride bıraktıklarını usanmadan toplamaları ve ne olursa olsun soğuk kanlılığını koruyup güler yüzle yardım isteyenlerin yardımına koşmaları dileklerimizle!

Maalesef gerekli olan yüzde sağlanamadı. Fakat müthiş katkılarına kullanıcı olarak da devam etmeleri dileklerimizle!
Absar tarafından hazırlanmıştır.

Merhabalar. Gözlerime ve kendime inanamadım öncelikle ! :( O kadar çok çalışıyorum ki; yöneticilik adaylığınızda oy kullanma fırsatı bile bulamamışım ! Gerçi hiç gerek kalmamış bitane daha "oy"a ama olsun... Canı gönülden yöneticiliğinizi tebrik ederek, çalışmalarınızda başarılar ve iyi yorulmalar diliyorum... Rahat günlerimde tekrar birarada olmak dileğiyle... Sevgiler. The cat 21:29, 26 Nisan 2007 (UTC)

Selam The cat, geç kaldım cevaplamakta kusura bakma. Dediğin gibi hepimiz yoğunuz. Ben de senin Vikipedi'ye güzel katkılarını görmek isterim. Çok teşekkürler iyi dileklerin için, sevgiler. --Metal Militia ileti 20:24, 27 Nisan 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 14:54, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji[kaynağı değiştir]

Vaktin olursa Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji ile biraz uğraşmak ister misin? --İnfoCan 22:14, 7 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler. Sana kolay gelsin. --İnfoCan 22:28, 7 Haziran 2007 (UTC)
VP:MHB proje sayfalarını biraz düzenleyebilirsen bu alanda maddelerin programlı bir şekilde geliştirilmesi için bir alt yapı oluşur. Özellikle Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji/Madde listesi'ni düzenlenmesi çok iyi olur.
DNA çoğalmasına çok uğraşmışsın, eline sağlık. Zamanım olunca daha dikkatli bakacağım. --İnfoCan 11:00, 9 Haziran 2007 (UTC)

Selamlar, Prokaryotik sayfasının adını Prokaryot (http://en.wikipedia.org/wiki/Prokaryote | Prokaryot) olarak değiştirebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar. The cat 11:52, 8 Haziran 2007 (UTC)

Halloldu The cat, iyi çalışmalar, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 11:55, 8 Haziran 2007 (UTC)

Selamlar.Bende kayıtlardan birşey bulamadım.Ancak katkılarınıza baktım.Karadut'u Kara dut'a yönlendirmişsiniz.Heralde bu da ak dut'tur dedim.Tebrik mesajınız için de teşekkür ederim.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:11, 9 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba, katkıların için çok teşekkür ediyorum. Yalnız bir problem oldu sıraca otugiller (tdk'ya göre otu ayrı yazılacakmış) bendeki kaynaklarda yüksük otugiller adıyla kullanılmış sence hangisi doğru ? --Karduelismsj 17:57, 12 Haziran 2007 (UTC)

  • günün değil, ayın sorusu bile olabilir. :) tdk yine karar verememiş, semizotunu birleşik, yüksük otunu ayrı yazmış. ama diğer kaynaklardan baktığım zaman hepsinin birleşik yazıldığını görüyorum. ben de birleşik yazılmasından yanayım, ama ille de tdk deniyorsa ben çekilirim ortalardan. selamlar. --kibelemesaj 20:33, 12 Haziran 2007 (UTC)
Bukadar çok dostumun olduğu biryeri saçma nedenlerden dolayı terk etmek aptallık olucak gibime gelmeye başladı. Dediğiniz gibi ben bi mola yapıym en iyisi. Daha yapılacak çook şeyler varken gitmek olmaz ki zaten. Gerçekten harikasınız. İyi çalışmalar. Selamlar --Erdall 12:07, 13 Haziran 2007 (UTC)

Selamlar The Cat, Cannabaceae maddesinin adı kenevirgiller olması gerekmez mi? Kolay gelsin--Atacameñoileti 08:45, 15 Haziran 2007 (UTC)

Okey. Şimdi anlaşıldı. Teşekkür ederim--Atacameñoileti 08:50, 15 Haziran 2007 (UTC)

Hipertiroid basligini hipertiroidi seklinde yonlendirmissiniz. Bence bu pek dogru degil, cunku Hiper'in Tiroid'i kastedilen mana degil. Hiper orada sifat olup 'fazla calismak' manasindadir, dolayisiyla hipertiroid, tiroid bezinin fazla calismasi manasina gelir. Yaptiginiz degisikligi geri almanizi tavsiye ederim. Kullanıcı:Billyg

Tesekurler[kaynağı değiştir]

Sanirim google daki madde sayisi herhangi bir seyin dogruluguna karar vermek icin yeterli bir kistas degil. Bence bu dilimize yanlis gecirme sonucu olmus hatali bir soylenim sekli. Hipertansiyonu, hiperaktifi denilmeyecegi gibi hipertiroidi denilmesi de dilbilimi acisindan dogru deildir.

Söylediğiniz gibi düzenledim.Uygun mu şu anki hali eksik, gedik var mı? Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:40, 23 Haziran 2007 (UTC)

Önemli olan ulaşması, işe yaraması. Başarılar, sevgiler. Levent Abi ileti 21:05, 23 Haziran 2007 (UTC)

Kolay gelsin cat. {{Telifihlal}} yerine {{sil}} G9 etiketini yerleştirirsen maddeler daha tez silinebilir, teşekkürler --Pinar 07:56, 25 Haziran 2007 (UTC)

Tekrar kolay gelsin. Kromozom 13, 14, 15, 16, 17, 18 ve 19 sayfalarının çevirisi uzun zamandır yarım kalmış. Belki çevirileri tamamlamak istersin, ya da çevirmediğin kısımları sayfadan silmek istersin diye bu mesajı yazıyorum. Teşekkürler --Pinar 12:41, 26 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkür ederim koruma için. :) Sürekli geri alınmaktan sayfa kendini aşmış, farklı bir hal almıştı o yüzden tekrar yazdım. Umarım uzun süre idare eder. Bu tarz sayfalarının sanırım hepsinde yarı-koruma uygulamak gerekiyor. Gereksiz yere zaman kaybettiriyorlar. İyi çalışmalar. The cat 11:08, 29 Haziran 2007 (UTC)

Rica ederim. Maalesef kafayı bu maddeye takmışlar var :-) Ama VP:KP gereği vandalizm sebebiyle kilitlenen maddeleri sürekli bir uzun korumaya alamıyoruz. Bu arada sayfanın son hali güzel olmuş. Size kolay gelsin:-)--Atacameñoileti 11:15, 29 Haziran 2007 (UTC)

Merhabalar Saugeen Striptizcisi maddesine sam şablonu koymuşsunuz ancak diğer adımları atlamışsınız. Maddenyi silinmeye aday göstermek için SAM şablonu konulması bölümündeki yolu izlemelisiniz.Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:56, 2 Temmuz 2007 (UTC)

O kadarda üşengeç olmayalım yahu :). Sadece kopyala yapıştırla üç-beş kod.. hepsi o kadar. Ama gene zor geliyorsa hızlı sil şablonuna gerekçeli yazılırsa ve hızlı sil kriterlerini karşılamıyorsa silecek yöneticiler aynı gerekçeyle SAM'e çıkartırlar (genellikle).--Machiavelli' msj 20:10, 2 Temmuz 2007 (UTC)

Selam Cat, ikili test olarak daha yaygın bilindiği için asıl adını öyle bırakıp ikili tarama taestinden yönlendirme yapsak daha iyi olmaz mıydı? Ne dersin? Cunku ben hem gittiğimiz doktarlardan hem de internetten yaptığım aramalardan adını hep böyle okudum.--Plenumchamber 19:08, 4 Temmuz 2007 (UTC)


Bahçe nanesi[kaynağı değiştir]

iyi akşamlar the cat, melez türlerde cins adı+epitet arasında x işareti konulduğunu biliyoruz Bahçe nanesinde aradaki x işaretini kaldırma nedenin neydi --Karduelismsj 19:47, 4 Temmuz 2007 (UTC)

Bazen olabiliyor önemli değil, umarım arada bir bu tür mesajlarıma kızmıyorsundur, bu konuları tartaşabileceğim senden başka kim var ki, seni bulmuşum bırakırmıyım hiç. iyi akşamlar --Karduelismsj 20:02, 4 Temmuz 2007 (UTC)

Selamlar, çok da bilgim olmadığı halde ilgi duyuyorum taksonomi maddelerine. Eklediğim taslakları toparladığınız ve yanlışlarımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Bi ihtiyacınız olduğunda ben de elimden geleni yaparım haberiniz olsun. Sevgiler. Kolay gele... --maderibeyzamsj 11:44, 5 Temmuz 2007 (UTC)

Capoeira maddesi[kaynağı değiştir]

Capoeira maddesine yaptiginiz resim eklemeleri ve degisiklikler icin tesekkurler. Yalniz Capoeira bir dans degildir, hicbir capoeirista bunu kabul etmez. Dans oldugu iddiasi onun siyahlara ozgu bir dovus sanati oldugunu kabul etmek istemeyenlerce on plana cikarilmaktadir. Bu da ozellike gunumuz steril medyasinda bu sekilde desteklenmektedir. Bu nedenle bazi degisikliklerinizi geri almak durumundayim. Daha fazla bilgi icin lutfen konu hakkinda yapilan arastirmalari okuyunuz. Tesekkurler, iyi calismalar... BrechtProscenium 12:00, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Ilginiz icin tesekkurler. Haklisiniz belki dovus sanati bu baglamda daha uygun olacak. Yalniz Olimpik sporlar ya da ingilizce vikipedinin sorgulanamaz birer tanim kaynagi olarak kullanilmasina karsiyim cunku varliklari belli bir etno-merkezciligi temsil etmektedir. Bu tur kullanimlar beraberinde belli kulturel deger ve tanimlamalara agirlik verirken (guc, irade, ideoloji nasil degerlendirmek isterseniz) kendi disinda kalan sistemleri etkisizlestirmektedir. Bunu basit bir beyaz-siyah karsitciligina indirmek istemiyorum ama yine de fikrimi belirtmek istedim. Bu tabii tavsiye ettigini cozume katilmadigim anlamina gelmiyor. Tekrar tesekkur ediyor ve iyi calismalar diliyorum. BrechtProscenium 16:22, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Merhab The cat yaptığın katkılar için çok çok teşekkür ederim uzun zamandır yeni kuş maddeleri açılmıyordu, hızına yetişemiyorum valla, kolay gelsin. --Karduelismsj 15:13, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Saksağan sayfasına yazdıkların Türkiye'deki Pica pica türünün özellklerini anlatıyor eğer bu doğruysa yazdıklarını Avrupa saksağanı sayfasına aktaralım karışıklık olmasın. --Karduelismsj 08:47, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Selamlar The cat. Ben yönlendirmeniz üzerine bitki familyalarından başladım işe. Ama türkçe adlarını bilmediğim için latince adlarıyla açtım maddeleri. Şimdilik 3-5 tane ama isterseniz bi bakın: Acanthaceae, Achariaceae, Achatocarpaceae, Actinidiaceae. Ve bunların tümünün aynı adlı kategorileri. Bi kontrol ederseniz memnun olurum. Sevgiler. Kolay gele... --maderibeyzamsj 11:19, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Türkiye Türler Listesi/Kuşlar (Aves)[kaynağı değiştir]

Türler listesini yazıyordum, maddeleri taslaklar haline getiriyorum.Kontrol edip düzenlememe yardımcı olursanız sevinirim. Noctiluca