Kullanıcı mesaj:The Queen Bee

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba The Queen Bee. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorun varsa, danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmakta yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, yukarıdaki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da imza atmayı lütfen unutmayın!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metni eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere sakın imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Gökhan 17:04, 14 Ağustos 2010 (UTC)

= Bilgi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Yüklemek istediğiniz herhangi bir resmin linkini verebilirseniz size uygulamalı olarak yardımcı olabilirim. Kolay gelsin. --Eldarion 21:37, 14 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Üzgünüm ama şu sıralar Vikipedi'ye ayırdığım süre oldukça azalabiliyor, bu sebeple mesajınıza erken yanıt veremedim. Sanırım sorunuza hâli hazırda yanıt/yardımcı olacak biri bulmuşsunuz? Bununla birlikte ben yine de açıklayayım: İngilizce Vikipedi'deki bir resmin o Vikipedi'deki sayfasında herhangi bir lisans şablonu varsa Türkçe Vikipedi'ye (genel olarak) aktarabilirsiniz. Kaynak olarak İngilizce Vikipedi'deki sayfasını (eğer İngilizce Vikipedi'de başka bir kaynak gösterilmişse o kaynağı) belirtin, lisans olarak da İngilizce Vikipedi'de gördüğünüz lisansın Türkçe Vikipedi'deki dengini bulup koyun. Böylece resim silinmekten kurtulabilir... Tabii birçok detay nokta var, bu adımları uygulamanıza rağmen bir resim silinirse, o resmi gösterirseniz niçin silindiği konusunda daha detaylı yardımcı olabilirim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 07:45, 22 Ağustos 2010 (UTC)
Selamlar. Yüklediğiniz resimleri uygun lisanslar ile etikletledim. Yoğunluğum sebebiyle isteğiniz ile ancak ilgilenebildim. İyi çalışmalar. --Eldarion 14:35, 27 Ağustos 2010 (UTC)

Anonim olarak yazılan mesaj[kaynağı değiştir]

Kişisel yorumlar içeren ve nezaket kurallarına aykırı ifadeler içeren şu mesajı siz mi yazdınız acaba? Eğer öyleyse lütfen mümkün olduğunca oturum açarak değişiklik yapınız. Mesaj size aitse, söylemek istediğim bir kaç şey daha olacak. --yabancım 21:14, 12 Eylül 2010 (UTC)

Küçük Sırlar sayfasını değiştirme[kaynağı değiştir]

Küçük Sırlar sayfasını anlatım bozukluklarını değiştirerek geliştirmiştim ben. Neden benim değişikliğimi tam 3 kere geri alıp kendi sürümünüzü getirme gereği gördünüz? Haklı olarak sayfayı koruma altına aldılar çünkü çok çocukça duruyor. Ama sizin yaptığınız da biraz (...) olmuyor mu? Demeye çalıştığım ben sadece cümleleri düzelttim ve siz sayfanın sahibiymişçesine geri aldınız. Mantıklı bir açıklama bekliyorum. Sayfanın tartışma sayfasına yazmayı düşünmüştüm ama kendi aramızda çözmemiz daha iyi olur.Bu imzasız yazı 78.176.153.45 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, öncelikle mesajlarınızı nezaket çerçevesinde yazınız, burası hakaret yeri değildir. Asıl konuya gelelim: Küçük Sırlar maddesi üzerindeki yaptığınız değişikler yerinde değişiklikler değildi. tek tek açıklamam gerekirse:
  1. Siz di'li geçmiş zaman eklerini değiştirerek miş'li geçmiş zaman ekini kullanımışsınız. miş'li geçmiş zaman daha çok rivayet belirten cümlelerde kullanılır ve ansiklopedik açıdan doğru yazım değildir. mesela yazmışsınız ki "Dizi Timur Savcı tarafıdan yaratılmış", bu kesin bir bilgidir miş'li zaman hatalıdır çünkü duyma ya da rivayetten ötesi vardır. bunun gibi yaptığınız tüm zaman ekleri hatalıdır.
  2. Giriş kısmındaki çoğu bilgiyi çıkardınız ve bu bir tür vandallıktır. Girişteki bilgileri neden çıkardığınızı henüz anlamış değilim.
  3. "Oyuncu seçimi" başlığını "Oyuncular" olarak değiştirdiniz de neden? o başlıkta oyuncu seçimlerinden bahsedilmektedir.
  4. bazı kelimeleri çıkarıp aynı anlama gelebilecek kelimeleri kullanmışsınız mesela "hikâyeyi sevdiğinden ötürü" yazılan yere "hikâyeyi sevdiği için" demişsiniz. ne fark ediyor?
  5. eleştiriler kısmındaki çoğu birebir alıntı yapılan ifadeleri de düzeltmişsiniz. onlar zaten aynen alıntı düzelmeye gerek yok.
  • Bunların yanı sıra mesajınızda sayfanın korunmasına dair belirttiğiniz ifade için şunu diyebilirim: sayfanın korunmasını ben talep ettim çünkü yaptığınız değişiklikler uygun olmayan değişikliklerdi ve sürekli geri alıp duruyordunuz. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 15:51, 11 Eylül 2010 (UTC)

Öncelikle bu hakaret değildi eleştiriydi; yapılan yeniliği kabul etmeyip değiştirdiğiniz için böyle söyledim. Diğerlerine gelince:

  1. İmla kurallarından ve zaman eklerinden anlamadığınız ortada. Bir kere rivayet belirten ek farklı, "-mıştır", "-miştir" ekleri ise rivayetten tamamen alakasız bir şey. "Dizi Timur Savcı tarafıdan yaratılmış, 14 Temmuz 2010 tarihinde Kanal D'de yayınlanmaya başlamıştır." dedim ben. Sırf siz bu cümleyi anlamıyorsunuz diye sayfayı değiştirmek zorunda değilsiniz. İsterseniz araştırın, hem kulağa doğru gelen hem de yazım açısından kesinlikle uygun olan bir şey. Hem de ansiklopedilerde yadırganacak en son şey olmalı. Anlamadan geri almanız yanlış.
  2. Giriş kısmındaki bilgileri dikkatle incelerseniz sağdaki bilgi kutusunda bulunduğu için çıkardım. Vandalizmle alakası yok zaten, sayfada zaten bulunan şeylerin bir daha yazılması gereksiz sadece.
  3. "Oyuncu Seçimi" bölümünü değiştirdim çünkü daha sonra geliştirilebilecek bir şey. Yani bir televizyon programı sayfasında "Oyuncular" bölümü bulunmalı ve ileride o bölüm bu doğrultuda değiştirilebilir diye düşündüm.
  4. Bunun bir önemi olduğunu sanmıyorum ve açıklamasını yapmak zor ama sadece oradaki cümleleri kulağa en düzenli gelen şekilde değiştirmeye çalıştım. Bunu geri almak gereksiz bir şey.
  5. Çünkü onlar birebir alıntı değildi. Örnek vermek gerekirse, "Ali 'güzel bir film,' dedi" cümlesini "Ali güzel bir film olduğunu söyledi" şeklinde ya da direk tırnak işareti koymadan uyarlamışlardı ve cümleler hatalıydı, yoksa niye değiştireyim?

Korunması konusuna gelince de kesinlikle katılmıyorum, çünkü sayfada hatalar varsa eğer herkes, tüm Vikipedistler bunu değiştirme hakkına sahiptir. Sayfayı sahiplenmeyin lütfen. Sadece siz sayfanın doğru olduğunu ve değiştirilmeye gerek olmadığını düşünüyorsunuz. Eşit olun ve sayfayı, benim değil, herkesin değiştirebileceğini unutmayın. "Geri kafalı" kelimesi doğru değildi ve bunun için özür diliyorum ama kısıtlayıcılık yapıyorsunuz. Kimsenin özgürlüğünü elinden alma hakkınız yok ve bu sayfa değiştirme özgürlüğünü de kimsenin elinden alamazsınız. Bir kere daha düşünün. Yaptığınızın yanlış olduğunu anlamanız için üşenmeyerek tüm düşüncelerimi açıklayarak yazdım ama lütfen cevap üreteceğinize artık biraz da söylediklerimi düşünün. Yoksa böyle uzayıp gider. Onun yerine bu gereksiz korumayı kaldırın ve değişiklikleri geri alacağınıza uzlaşıp ortak bir karara varalım. İyi çalışmalar! --The Queen Bee


  • Tekrardan mehraba
  1. "yaratılmış, başlamıştır ..." gibi cümlede yüklem görevi gören eylemlerdeki -miş'lerin rivayet yani duyulan geçmiş zaman ekinden apayrı bir şey olduğunu yazmışsınız. isterseniz size ekine köüne ayırayım. "imla kurallarından ve zaman eklerinden anlamadığınız ortada." demişsiniz size diyeceğim tek şey nezaketten yoksunsunuz ve bilmeden konuşuyorsunuz bazı şeyleri. yarat-ıl-mış dersek -mış eki duyulan geçmiş zamana ait zaman ekidir. fiilimsi falan mı sandınız bilmiyorum ama türkçe dilbigisine dair bilgim gayet yerinde. ansiklopedilerde di'li geçmiş zaman eki yani görülen geçmiş zaman kullanılması en uygunudur.
  2. giriş kısmındaki bilgilerin çıkarılması için "bilgi kutusunda bulunduğu için çıkardım" demişsiniz ama bilgi kutusunda olması o bilginin madde içinde de yer almasına engel değildir.
  3. "oyuncular" başlığı ile "oyuncu seçimi" yanı şey değildir. biri (oyuncu seçimi) prodüksiyon ile ilgilidir diğeri ise oyuncular ve canlandırdığı karakterlerle. maddeye oyuncular kısmı eklenebilir. bunun için bir engel yok ortada.
  4. "kulağa en düzenli gelen şekilde değiştirmeye çalıştım" demişsiniz de kimöin kulağına? taraflı bir ifade. sizin kulağınıza o düzenli gelir başkasının kulağına bir diğeri.
  5. cümleler hatalı değildi. bunun için ekstra bir açıklamaya gerek duymuyorum.
  • malûm kelime için "bu hakaret değildi eleştiriydi" demişsiniz peki ben de size öyle hitap etsem sizi eleştirmek için bunu eleştiri olarak kabul eder misiniz? eleştiri ile hakareti karıştırmamak gerek. ayrıca bunu uzatmıyorum ve özrünüzü kabul ediyorum fakat mesaj saytamdaki mesajları lütfen çıkarmayınız. İyi günler dilerim. --Hedda Gabler 08:41, 13 Eylül 2010 (UTC)

O zaman şunları söylemem gerek: Lütfen başlıkta bağlantısını verdiğim politikaları inceleyiniz. Nazik bir üzlupla yazınız ve kişilere değil, konulara ilişkin yorum yapınız. ("Şöylesiniz, böylesiniz, anlamadığınız ortada, vb." yerine, "Size katılmıyorum, gerekçem de şu" gibi.) Bu kurallara uymak, tartışmaların daha kısa süre içinde ve kimse yıpranmadan çözüme ulaşmasını sağlayacaktır. Hassasiyet göstereceğinizi sanıyorum. Şimdiden teşekkürler. (Bu arada lütfen mesajlarınızı düğmesine basarak imzalayınız.) --yabancım 20:04, 14 Eylül 2010 (UTC)

Resim yükleme[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben sayfalara kaynağı İngilizce Vikipedi olan, yani aynı sayfanın İngilizcesinde bulunan resimler ekleyemiyorum, çünkü kaynak olarak en.wikipedia.org adresinden başka verebileceğim bir şey yok, böyle olunca da 7 gün (tam emin değilim ama birkaç gün) içerisinde siliniyorlar. Yani Vikipedi'de zaten bulunan resimleri bir daha yüklemeye çalışıyorum (çünkü diğer türlü Türkçe sayfasında kullanılamıyor, resim açılmıyor) ama lisan belirtilmediği için sanırım (bu konudan pek anlamıyorum), siliniyorlar. Yani ben kaynak olarak ne verebilirim resmi yüklerken ya da İngilizcesinde yüklenen resmi Türkçe Vikipedi'de nasıl kullanabilirim?

Teşekkürler şimdiden. --The Queen Bee
18:08, 11 Ağustos 2010

Öncelikle çok geç cevap verebiliyorum, lütfen kusuruma bakmayınız. Yukarıdaki mesajlarınızda gördüğüm üzere sorunuzun yanıtınızı almışsınız çoktan. Aklınıza takılan yerler olursa lütfen sormaktan çekinmeyin, her vikipedist gibi ben de severek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ek olarak, resimler konusunda daha ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Resim yükleme, Vikipedi:Resim telif etiketleri, Vikipedi:Resim kullanım politikası, Vikipedi:Resim etiketleme sayfalarına başvurabilirsiniz. Saygılarımla, iyi vikiler dilerim. --Merube 89msj 22:57, 22 Eylül 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba The Queen Bee,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Bihter Yöreoğlu.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d5 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 14:00, 15 Kasım 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

  • Dosyanın tartışma sayfasında da belirttim, lisansın eklendiği sürümü niye geri aldığınızı anlayabilmiş değilim. --Queen Bee 14:51, 8 Aralık 2010

Merhaba The Queen Bee,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Kavak Yelleri Logo.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d4 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Szoszvmesaj 21:56, 6 Aralık 2010 (UTC)

Eksik kaynak ve adil kullanım bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 20:04, 25 Aralık 2010 (UTC)

Sorunlu dosya[kaynağı değiştir]

Pınar (mesaj) 09:30, 18 Ocak 2011 (UTC)

Resim telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --Eldarion 19:22, 23 Ocak 2011 (UTC)



Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba The Queen Bee,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Kucuk Sırlar.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d6 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 16:15, 28 Ocak 2011 (UTC)

Reality 06:04, 29 Temmuz 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba The Queen Bee,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Aşk-ı Memnu Intro.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d4 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Gktr 01:24, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Reality 13:38, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 01:22, 2 Aralık 2011 (UTC)