Kullanıcı mesaj:Théoden/2012 Kasım

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Garbino bu defa yapabildiğimi düşünüyorum bir takım düzenleme yaptım, yanılıyormuyum?

Bi bakarmısınız bu sayfaya tekrar http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87am%C3%B6n%C3%BC_k%C3%B6y%C3%BC ömer yaka 22:50, 31 Ekim 2012 (UTC)

  • Varolan haliyle ne yazık ki madde halen ansiklopedik bir içeriğin oldukça dışında görünmekte. Buna en başta sebep madde içerisine imza koyman. Sadece tartışma ve mesajlaşma sayfalarında imza kullanıyoruz. Hiç bir maddeye imza atamıyoruz sen 3 satırda bir imza atmışsın. Örnek olarak almak için bir kaç köy maddesini incelemeni önerebilirim sana. Ne şekilde oluşturulduklarına ve geliştirildiklerine bakarsan, oluşturduğun maddenin neden silinmesi gerektiğini daha iyi anlayabilirsin zannediyorum. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 01:01, 1 Kasım 2012 (UTC)
Bakın lütfen benim çalışmalarımı bozmayın, her degişiklikte imza atılması gerektiği ile ilgili bi yazı okumuştum,imzaları bu yüzden attım siz sadece imzaları silebilirdiniz sayfayı maffetmişsiniz kızıyorum ama

yaptığınız işlerden küçük bir çocuk olduğunuz anlaşılıyor, bir yetişkin gibi davranmaya çalışsanız

LÜTFEN Çamönü köyü sayfasını şu tarih ve saatteki sürümüne geri  00:25, 1 Kasım 2012‎


Aksi halde insanlar sizin bir bot olduğunuzu ve artık bozulmuş olabileceginizi düşünebilir.

yaka 10:46, 1 Kasım 2012 (UTC)
23 yaşımdayım eğer bu çocuk yaşıysa oldukça çocuğum.. Sayfanız üzerinde yapılan işlemler tüm devriyeler tarafından da yapılabilecek işlemdir. Hiç bir vikipedi maddesine imza koyamıyoruz. Daha önce ki mesajımda da belirttiğim gibi sadece tartışma ve mesajlaşma sayfalarında imza kullanıyoruz. Vikipedi'de hangi madde içerisinde imza gördüğünüzü sorabilir miyim?.. Lütfen vikipedi kurallarına riayet ediniz. Biçem el kitabı sayfasını bir kez daha incelemenizi öneriyorum. Bir de unutmadan, ben bot değilim ve botların işleyişini bilmediğiniz çok açık. Yalnız hakkımda 2 mesajda bulunduğunuz türde ithamlara devam ederseniz, "İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil" resmi politikası gereği engellenebilirsiniz.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 11:54, 1 Kasım 2012 (UTC)

{{Engelli site}} şablonunu açtım kullanabilirsiniz...--Aguzer (mesaj) 12:18, 1 Kasım 2012 (UTC)

Ayrıca düzenleme/ekleme de yapabilirsiniz..--Aguzer (mesaj) 12:19, 1 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, erişime engellenmiş sitelerin maddelerinde uygulanabilecek bir şablon olmuş. Kullanırım ben de.. Ellerine sağlık.. İyi çalışmalar.. :)) --Garbino ileti 12:31, 1 Kasım 2012 (UTC)
Sağolun, Sizlere de iyi çalışmalar :) ..--Aguzer (mesaj) 12:33, 1 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Garbino Üniversitemiz için vikipedi gibi bir proje yapmam gerek. Bunun için ne yapmalıyım bana yardımcı olurmusunuz ? Teşekkürler..Bu imzasız yazı Hafize yaman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tam olarak ne kastettiğinizi anlayamadım?. Üniversite ile ilgili bir vikipedi maddesi mi oluşturmak istiyorsunuz, yoksa vikipedi benzeri bir ansiklopedi mi?.. --Garbino ileti 11:52, 2 Kasım 2012 (UTC)

Vandalism amaçlı değişikliklerle ilgili bir sorum var. Eğer bir kullanıcı bir den fazla üst üste tahribat amaçlı değişiklik yaparsa bu değişikliklerin hepsini birden aynı anda geri almak mümkün müdür? İyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 22:06, 2 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, madde içerisinde aynı kullanıcı tarafından birden fazla yapılan vandal değişiklikleri devriye kontrollerinde inceleme sırasında "vandalizm" etiketiyle geri alınabilir. Bir de bahsettiğiniz gibi, geçmiş üzerinden "geri al" yöntemiyle geri alınabilir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:19, 2 Kasım 2012 (UTC)

Kırkpınar, Sapanca Maddesi[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1rkp%C4%B1nar,_Sapanca

bu bilgiler tamamen murat albaş'ın siyasi kaygılarıyla yazılan asılsız bilgilerdir..kırkpınar çizemua ailesi tarafından kurulmuş olup, resmi kayıtlarda da ilk ismi çizemua hable olarak geçer. resmi belgelerle ispata hazırız.. albaş ailesinin politikaya girmesi sebebiyle vikipedia yazılarıyla kırkpınar'ın tarihini işlerine geldiği gibi değiştirmeye çalışıyorlar. lütfen yardımcı olur musunuz?

saygılarBu imzasız yazı 212.253.53.143 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, bahsettiğiniz madde ile ilgili anlattıklarınıza bir anlam veremesem de madde ile ilgili olarak ilgilendiğimiz nokta ansiklopedik bir içerik olması gerektiğiyledir. Yapmış olduğunuz değişiklik ne yazık ki ansiklopedik içerikten oldukça yoksundur. Bu gerekçeyle reddedilmiştir. İçeriği burada bahsedildiği şekilde düzenlerseniz, değişikliğiniz tekrar gözden geçirilecektir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:55, 2 Kasım 2012 (UTC)

Bu madde anonim ip üzerinden, muhtemelen aynı kullanıcı tarafından tekrar tekrar açılmaktadır. İlgili başlığı tekrar açılmaması adına koruma altına almak gerekir mi?.. --Garbino ileti 14:48, 3 Kasım 2012 (UTC)

Koruma şu an için gerekli değil. İhlal yinelenirse engelleme uygulayacağız. --Superyetkinileti 14:51, 3 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Garbino[kaynağı değiştir]

Merhaba, benim vikipediye yaptığım katkılar gözle görülebilir derece de aşikardır. Ancak Antalyaspor sayfasına seçkin madde koymam hatası dışında başka bir hatam da olmamıştır. Ben Antalyaspor sayfasına kullanıcı adı olmadan çeşitli zamanlarda çok önemli katkılarda bulunduğum için o maddeyi koymuştum ancak sizden beklerdim ki beni uyarıp böyle bir şey yapmamam gerektiğini benimle paylaşmanızı. O konudaki hatamı, uyarınızı kabul ediyorum ancak hem beyaz liste üyeliğim hemde devriyelik haklarımı elimden alışınız sanki vikipediye hiç katkıda bulunmuyor aksine vandalizme yol açıyormuşum izlenimi yaratmış oldunuz. Benim şuana kadar yaptığım katkıları burada listelesem aklıma dahi gelmez ancak aylardır görüyorum ki vikipedi de devriye olmasına karşın çoğu kullanıcı ne yapılanları kontrol edip onaylıyor ne de katkı da bulunuyor. Ben ise aylarca yaptığım katkıların bir hatayla unutulup kabul edilmemesini anlayamıyorum ve üzüntüyle karşılıyorum. Bana tekrardan kendimi kanıtlamam konusunda habire uyarı alıyorum ancak ben yaptıklarımla yapacaklarımın teminatını verdiğimi düşünüyorum. Bana dersiniz ki hayır Şakşakcı7 size bundan sonra devriyelik hakkı vermeyeceğim bende bunu bileyim ancak bana zamanla sizi tanıyalım, tekrar güvenelim derseniz de bunu da kendime hakaret sayıyorum. Çünkü vikipedi de saatlerce yeri geldi günlerce bir sayfayı düzenlemek için uğraştım ve en doğru güncel bilgilerin katkısını verdim ve devriyeliğin hakkım olduğunu düşünüyorum. Bana tekrar bir şans verin eğer ki o şansı da kullanamazsam size söz veriyorum bir daha vikipedi de tek bir düzenleme yapmayacağım. Ama bu şekilde unutulup bekletilmekte bir kullanıcı olarak beni çok üzmekte. Bu yazımı Sayın Superyetkin hem Sayın Vito Genovese hemde devriyelik başvurusu yani bu kısımda paylaşıyorum. Saygılarımla. (Şakşakcı7 (mesaj) 22:26 03 Ekim 2012 (UTC))

Merhabalar, durumunuzu anlıyorum neler hissettiğinizi de ancak, şunu kabul etmeniz gerekir ki yaptığınız bir çok değişiklik özellikle topluluk kararı olmaksızın bir maddeye "seçkin madde" statüsü vermek büyük bir yanlışlıktı. Bu açık vandalizm olarak algılanan bir durum ve beyaz liste üyeliğinizin de alınmasına neden oldu. Evet iyi katkılarınız var. Ama mesela şablonlarla çok fazla oynuyorsunuz. Bir iki değil düzenleme yaptığınız şablonlarda ki içerikleri genelde tamamen değiştiriyorsunuz ve ben spor üzerine ilgili ve bilgili olmadığım için değişikliklerinizi bu konuda bilgili biri incelesin diye görmezden gelmek zorunda kalıyorum. Bunu muhtemelen bir çok başka devriye de yaptığı için değişiklikleriniz çok geç kontrol ediliyor. Maddeler içerisinde gerçekleştirdiğiniz değişiklikleri bu kadar büyük ölçüde gerçekleştirmemeye lütfen özen gösterin. Bir de devriyelik ile ilgili olarak o kadar ısrarcısınız ki, bu durum negatif bir algı doğurmakta. Size bir önceki mesajımda da biraz sabredin dedim ama bu sürede en az 3 kez devriyelik başvurusu gerçekleştirdiniz. Hatta birisi inceleme beklerken, ikinci bir başvuru gerçekleştirdiniz. Evet düşündükleriniz de haklısınız ama kabul etmelisiniz ki sizinde yanlışlarınız var. Lütfen biraz sabredin olumlu değişikliklerinizle iyi bir vikipedist olduğunuzu tekrar kanıtlayın. Beyaz liste üyeliğiniz o zaman iade edilecektir. Devriyelik ile ilgili işlemde onun ardından gelecektir zaten. Bana ithafen yazılmasa da mesajınıza, hissettiklerinize değer verdiğimi bilmeniz için aynı uzunluğa yakın şekilde dönmek istedim. Tekrar ediyorum; lütfen ısrarı bırakın ve tekrar iyi bir vikipedist olduğunuzu kanıtlayın. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 20:55, 3 Kasım 2012 (UTC)

Teşekkürü açıkcası bir borç biliyorum çünkü sorularıma ve taleplerime yalnızca bu kadar ilgiyle sadece siz yakinen ilgileniyorsunuz. Başvuru uyarınızı artık gerçekten de dikkate alacağım ve size sorup öyle yapacağım birkaç ay hiç başvuru yapmayacağım. Şablon konusuna gelirsek evet çok fazla oynadım ancak şablonlara abartmıyorum yıllardır hiç kimse el sürmemiş oradaki bilgiler güncelliğini kaybetmiş. Spor takımları her yıl malumunuz oyuncu değiştiriyor ve bu bir kere yapılmış bir daha yenilenmemiş bende galatasaray voleybol, basketbol bayanlı erkekli takımlarının şablonlarını yeniledim şuan resmi web siteye girerseniz eğer galatasaray sk nın güncel kadroları görebilirsiniz yani demek istediğim herşey gerçek ve kesinlikle eksik bir bilgi değil. Fenerbahçeye baktığınızda şablon ve amatör branş sayfaları oldukça kaliteli ve güncel bende galatasaray üzerine yöneldim ve ezeli rakibi kadar güncel bilgilerini paylaştım. Genelde bildiğim konu olan spor üzerinden bilgileri yapıyorum ama yinede gördüğüm diğer güncellemelere de katkı yapıyorum. Ama şablonları yenileme kısıtlaması olduğunu bilmiyordum açıkcası. Oradaki bilgilerinde güncellemeye ihtiyacı var bence. Saygılarımla. Teşekkürler.Bu imzasız yazı Şakşakcı7 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Kesinlikle değişikliklerin kısıtlanması gibi bir durum söz konusu değil. Yorumsuz, kaynaklı ve kayda değer olduğu sürece istediğiniz boyutta ve içerikte değişiklik gerçekleştirebilirsiniz. Benim kastım değişikliklerinizin incelenmesi ile ilgili bekleme süreniz hakkında ki nedeni açıklamaktı. Sizin şablonları değiştirme gerekçeniz güncel olmayışları, tabi bu durumda içeriklerin tamamının değişmesi normal. Ama ilk izlenim olarak tüm içerik değişince incelerken haliyle göz korkuyor ve sporla ilgili bir devriyenin incelemesi adına bırakıyorum. :)).. Devriyelik ile ilgili aldığınız karar çok iyi oldu. Beyaz liste üyeliği almadan devriye başvurusunda bulunmamaya-ki yine böyle bir kural yok ama bunu bekleyelim- özen göstermenizi rica ediyorum. Ayrıca bu aylarca sürmesi gereken bir durum değil.. :)).. Anlayışınıza teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 20:23, 4 Kasım 2012 (UTC)

Selamlar,

BND'yi arattım ama bir sonuç çıkmayınca böyle bir madde yok sandım. Meğer başka bir isimle varmış. Google'dan aratınca çıkıyor. Silinmesi gereken bir sayfa sanırım.Hannahannah (mesaj) 20:58, 3 Kasım 2012 (UTC)

Bahsettiğin diğer maddenin linkini verebilir misin? Aramalarda sadece senin ki çıkıyor.. --Garbino ileti 21:01, 3 Kasım 2012 (UTC)

Bu: http://tr.wikipedia.org/wiki/Bundesnachrichtendienst Hannahannah (mesaj) 21:10, 3 Kasım 2012 (UTC)

Bence bilinen ismi olan BND şeklinde olmalıydı başlık. Kimse Bundesnachrichtendienst şeklinde bir arama yapmaz.Hannahannah (mesaj) 21:23, 3 Kasım 2012 (UTC)

İstersen bu konuyu köy çeşmesinde dile getirebilirsin. Eğer uygun görülürse başlık değişikliği gerçekleştirilir. Ben dile getirebilmen adına, şuan açtığın ilgili maddeye dokunmuyorum. --Garbino ileti 21:28, 3 Kasım 2012 (UTC)

Tamam, öyle yap.Hannahannah (mesaj) 21:30, 3 Kasım 2012 (UTC)

Açtığın bu madde ile ilgili google aramalarında türkçe tek bir sonuç bulamadım. İsmin ya da içeriğin doğru oluşturulduğuna emin misin?.. --Garbino ileti 01:00, 4 Kasım 2012 (UTC)
Batı'nın Doğu'ya açılma siyasetidir,evet.Hannahannah (mesaj) 01:03, 4 Kasım 2012 (UTC)
Wikipedia'da da yok Vikipedi'de de...Herhangi bir yerde tanımı da yok ama ben biliyorum. Bir kitabın glossary bölümünde geçiyordu tanımı, ordan biliyorum. Hannahannah (mesaj) 01:06, 4 Kasım 2012 (UTC)
İyi işte, ilk burda açılmış olur bu madde de :) Hannahannah (mesaj) 01:11, 4 Kasım 2012 (UTC)

Anladım. Siyaset taslak etiketi koyuyorum. Vikiproje siyaset gönüllüleri tarafından geliştirilebilir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 01:13, 4 Kasım 2012 (UTC)

Garbinoo! Hemen konuşmam lazım seninle ama burdan olmaz! Hannahannah (mesaj) 01:16, 4 Kasım 2012 (UTC)
Ben bir halt yedim...ama benim suçum değil.Hannahannah (mesaj) 01:17, 4 Kasım 2012 (UTC)
Buradan e-posta gönderebilirsin.. :)) --Garbino ileti 01:21, 4 Kasım 2012 (UTC)
Yolladım bile. Dediğimi yap ve sakın tek bir kelime etme, silerim yazdıklarını bak:) Hannahannah (mesaj) 01:23, 4 Kasım 2012 (UTC)
Bence beni dövmeyi planlıyorsun şimdi :) Hannahannah (mesaj) 01:28, 4 Kasım 2012 (UTC)
Tamamdır.. :)) Saçmalama yahu.. Hatasız vikipedist olmaz.. :)) --Garbino ileti 01:31, 4 Kasım 2012 (UTC)

Yazan adam moronmuş ne yapalım...Hep de sana denk geliyor. Niçin Nuremberg Mahkemesi'ni değil de bunu kontrol ediyorsun? Hissediyor musun ne? Hannahannah (mesaj) 01:35, 4 Kasım 2012 (UTC)

Yeni açılan maddeleri inceliyordum.. :)) Hem kime denk gelirse gelsin sorun yaşamazdın emin ol.. Böyle şeyleri dert etme.. :)) --Garbino ileti 01:42, 4 Kasım 2012 (UTC)

Garbino, şunda bir sorun yok sanırım? http://tr.wikipedia.org/wiki/Nuremberg_Mahkemesi_(film) Hannahannah (mesaj) 18:47, 4 Kasım 2012 (UTC)

Tebrik ederim. :)) --Garbino ileti 20:05, 4 Kasım 2012 (UTC)

Bu kadar ayrıntılı veriyi hiçbir yerde bulamazsın çünkü kendim yazdım:) Bence güzel oldu...da mahkemeden alıntılar da var elimde. Biraz uzunlar ama. Eklesem mi bilemedim. Sence ? Hannahannah (mesaj) 20:37, 4 Kasım 2012 (UTC)

Çok iyi olmuş gerçekten. Tek bir telif kırıntısı bulamadım :)).. Bahsettiğin mahkeme alıntıları, maddenin şuan ki hali gibi ansiklopedik bir içerik olarak ve telif sorunu doğurmayacak bir şekilde eklenebilir tabi ki. İçeriği çok derine inmeden daha yüzeysel şekilde de ekleyebilirsin.. --Garbino ileti 20:47, 4 Kasım 2012 (UTC)

Dilber Ay maddesinde Almanya'da kavgadan iki kere hapis yattı cümlesine kaynak/kanıt olarak şunu ekleyesim var : http://www.youtube.com/watch?v=bKIBQ46Vl1U

Şaka bir yana video eklenebiliyormuş kaynak olarak. Hannahannah (mesaj) 23:36, 4 Kasım 2012 (UTC)
Allah kahretsin. Hannahannah (mesaj) 23:40, 4 Kasım 2012 (UTC)
Hep seninle konuşurken embesilleşiyorum. Başka kullanıcılarla konuşurken olmuyor. Bence sende bir sorun var :) Hannahannah (mesaj) 23:44, 4 Kasım 2012 (UTC)
Ben ne yaptım şimdi yazıcaktım ki; yukarıyı okudum.. :)) Ben de bir sorun yok şahsen senin yine uykun gelmiş olabilir.. :)) Video'yu kaynak olarak gösterebiliyoruz sanırım da, senin verdiğin linkte kadın küfrediyor. Bu nedenle bu videoyu ekleyemeyiz.. :)) --Garbino ileti 23:49, 4 Kasım 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
usta büyüksün ama benim maddeyi beğenmedin sanırım david james konusunu :))) Güner88 (mesaj) 23:39, 3 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, madde içerisinde gerçekleştirdiğiniz değişiklik için bir kaynak belirtirseniz kabul edilecektir. Bir çok sporcu maddesinde yapılan değişiklikler genelde yorum ya da temenni içerdiği için kaynaksız değişiklikler sorun doğurabiliyor. Bu arada yıldızınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 00:22, 4 Kasım 2012 (UTC)

Üretra maddesinde değişiklik yaptım. Aktif haldeki sözcüğe (müküs) tıklayınca Van'ın Bahçesaray ilçesi çıkıyordu çünkü. Hannahannah (mesaj) 00:06, 5 Kasım 2012 (UTC)

İyi yapmışsın, ellerine sağlık.. :)) --Garbino ileti 00:28, 5 Kasım 2012 (UTC)

Wikipedia ya bir web sitesinin tanitimini girmek istiyorum. Bunun icin diger web sitelerinin formatindan faydalaniyorum ancak otomatik sil etiketi geliyor. Sorun bende mi? Icerigi inceleyip bir sorun yoksa onaylar misiniz? Ilginize simdiden tesekkurler. Nedim Kucuk (mesaj) 01:22, 5 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, öncelikle ikinci kez belirtmem gerekir ki; vikipedi içerisinde telifli hiç bir içeriği barındıramıyoruz. Bu nedenle mesaj sayfanızdan telifli içeriği çıkartmanızı rica ediyorum. Bahsettiğiniz konuya gelince; bu maddeden bahsediyorsunuz zannediyorum. Oluşturduğunuz madde otomatik değil, devriye Gezginrocker tarafından silinmesi adına etiketlenmiştir. İçerikle ilgili sorun, oluşturduğunuz maddenin kayda değerlik standartlarını karşılamaması ve reklam olarak algılanacak bir biçimde oluşturulmasıdır. Ne yazık ki vikipedi içerisine reklam maksatlı içerikler ekleyemiyoruz. Vikipedi ne değildir? sayfasını incelemenizde fayda görüyorum. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 01:46, 5 Kasım 2012 (UTC)
Uyarıyı dikkate aldığınız için teşekkür ederim.. --Garbino ileti 01:57, 5 Kasım 2012 (UTC)

+ Rica ederim. Ogreniyorum... :) Nedim Kucuk (mesaj) 02:09, 5 Kasım 2012 (UTC)

Tekrar merhaba[kaynağı değiştir]

Oncelikle ilginize tesekkur ederim. Ben o sayfayi onun gibi bircok sayfadan ornek alarak duzenledim. Hali hazirda bir internet sitesi tanitimi daha baska turlu nasil yapilir biliemiyorum. Ornek aldigim sayfalar icin sorun olmayan bir kriter neden benim girdigim bir sayfa icin sorun oluyor anlamakta gucluk cekiyorum. O yuzden ilgili devriye arkadasin ortaya doktugu bir sebep olmadan etiketlemesini vandalizm in baska bir turu olarak kabul ediyorum. Sizin gibi bilincli devriyelerin bu konuda daha hassas davranmalarini rica ediyorum. Lutfen bana varsa hatali alanlarimi soylemenizi, eger yoksa onaylamanizi rica ediyorum. Tesekkur ederim. Nedim Kucuk (mesaj) 02:00, 5 Kasım 2012 (UTC)

Maddenin reklam olarak algılanmasının nedeni kayda değerlik standartlarını karşılamamasından kaynaklanmaktadır. İncelediğiniz ve maddenizin oluşumunda referans aldığınız diğer içeriklerinde, reklam olarak algılanmamasının nedeni durumunuzun tam tersi kayda değer oluşlarından kaynaklanmaktadır. Kayda değerlik sayfasını incelerseniz daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz. Mevcut haliyle oluşturduğunuz madde silinmek mecburiyetindedir. Durumu anladığınıza inanıyor, her türlü sorun ya da problemde tarafıma ya da diğer devriye arkadaşlarıma danışabileceğinizi belirtmek istiyorum. Tekrar iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 02:15, 5 Kasım 2012 (UTC)

Bunu ben geri aldım, fakat yeniden yazmışlar, Siz de kontrol etmişsiniz. Neden I. İsmail "Hatai" mahlası ile şiirler yazmış, şunun üzerine çeşitli yorumlar var, ancak bunlar da daha çok şiilik ile ilgili, (meselen, serkerde Hurun mezarını açtırmakla hata etmiş… v.b.) "Çaldıran Savaşında Yavuz Sultan Selime yenilince hata yapan anlamına gelen "Hatai" mahlası" doğruyu yazmıyor . --Melikov Memmedemail 05:37, 5 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, bu konuyu değişiklik konusunda zıtlaştığınız kullanıcı ile çözmeye çalışırsanız, ortaya çıkan ortak bir akıl sonrası, değişikliği madde içeriğine ekleyebiliriz zannediyorum. Bu tür durumlarda ortak bir nokta bulunmadığı sürece içerikte sürekli oynama gerçekleşiyor ve bu her iki taraf içinde, maddeyi inceleyen devriye yani üçüncü taraf içinde bir problem ve sıkıcı bir süreç doğuruyor. Zıtlaştığınız kullanıcı tarihçi ve bir akademisyen, eminim öneriniz ya da fikriniz konusunda ortak bir akıl yürütebilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:28, 5 Kasım 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Rastgele İncelik Yıldızı
kurallar için teşekkür ederim. size de kolay gelsin. Yunis Novruz (mesaj) 15:25, 5 Kasım 2012 (UTC)

Ntvs uygun kullanıcı adı değil---Aguzer#Cx|6|Kasım|2012|13:06|

NTV spor mu diyosun :)) Nick uygunsuz gibi görünse de bariz reklam amaçlı kullanmadığı sürece sonunda ki "s" den dolayı engellenmez sanıyorum. Genelde bu durumlarda ortada bir sebep olması gerekiyor malum.. --Garbino ileti 13:15, 6 Kasım 2012 (UTC)
NTV kısmı yeter. Örneğin KanalDs yapsam olur mu :))---Aguzer#Cx|6|Kasım|2012|13:16|
Seninle başedilmez ki! :)) E tamam o zaman bildirimde bulun sen.. Bu arada sil etiketi koyduğun maddelerde alttan revizyonu kabul edersen, yeni sayfalar listesinde ki sarı şerit kaybolur. İncelenmemiş maddelere erişim daha kolay olur.. :)) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:22, 6 Kasım 2012 (UTC)
Kullanıcı adı içerisinde açıkça ifade olarak geçtiği için uygun değil. Örneğin BJK kısaltması resmi ve halk arasında kullanılmasaydı ve bir kullanıcı Beşiktaş'ın tam adını BJK olarak kısaltıp nick olarak yapsaydı o zaman uygun değil diyemezdik. Ama burada bariz bir ifade var :))). Diğer önerini de bundan böyle yürürlüğe koyuyorum :)))---Aguzer#Cx|6|Kasım|2012|13:25|


Devriye İşlemleri[kaynağı değiştir]

Birçok devriye işlemi gerçekleştiriyorsunuz. İş yükünü hafifletmeye yönelik çabanızdan ötürü teşekkürler.. Ancak ilerde bir sorun yaşamamak için, devriyelik ile ilgili yeterli standartlara sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, buradan devriyelik başvurusunda bulunabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:20, 6 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Garbino, sil şablonu eklemenin ve geri al işleminin devriyelere mahsus olduğunu ya da daha gerçekci bir ifadeyle devriyeler tarafından yapılmasının daha hoş karşılandığını bilmiyordum. Bu konuda uyardığın için ayrıca sağol. Khadkhall (mesaj) 16:27, 6 Kasım 2012 (UTC)
Öncelikle belirtmem gerekir ki; geri dönüş amaçlı mesajlarınızı kendi mesaj sayfanız değil de, ilgili kullanıcının sayfasına atmanız onunda haberi olmasını sağlayacaktır. Şuan son değişiklikler sayfasına baktığım için mesaj yazmış olduğunuzu gördüm. Konuya dönecek olursak, beni tamamen yanlış anladığınızı düşünüyorum. Ben bu tür işlemlerin illa devriyeler tarafından yapılması gerek işlemler olduğunu söylemedim. Hatta başında farkettiyseniz teşekkür de ettim, iş yükümüzü hafiflettiğiniz için. İlerde sorun yaşamamaktan kastımsa; silme işlemi yaptığınız ya da uyarı mesajı gönderdiğiniz herhangi bir kullanıcının, (oldu ki) hakkınızda bir hizmetliye ya da doğrudan şikayet sayfasına şikayette bulunması halinde "devriye olarak görevimi yaptım" diyemeyecek olmanız. İşbu nedenle de devriyelik başvurusunda bulunmanızı önerdim. Hala da öneriyorum. Mesajımda olumsuz algılanacak hiçbir şey yoktu. Yanlış anlamaya mahal verdiysem üzgünlüklerimi bildiririm. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:47, 6 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, Garbino öncelikle vaktini aldığım için kusura bakma. Mesajında bence de olumsuz anlaşılacak birşey yoktu. İçtenlikle öyle anlamıştım. Kendi mesajımı tekrar okuyunca sanki bir olumsuzluk iması çıkabileceğini farkettim. Bu konuda kusura bakma. Eğer devriye olarak olumlu katkı yapabileceğimi düşünüyorsan bu konudaki yönergeleri iyici okuduktan sonra tabi ki başvururum. İyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 17:13, 6 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, estağfurullah ne vakit alması.. Bir yanlış algılama olmadığına sevindim.. Devriyelik ile ilgili katı olmayan ama genel-geçer olan en az 2 aylık kullanıcı olmak ve yine en az 150 değişiklik yapma şartı aranıyor. Bu standartları karşıladığınız açık. Ama en önemlisi vandalizm ile ilgili tecrübeye sahip olmak; en önemlisi bu. Bununla ilgili olarak kendinizin yeterliliğe sahip olup olmadığınıza kararı siz verin. Tabi şimdi size başvurun demem kesin olarak devriyeliğinizin kabul edileceği anlamına da gelmiyor. Belirleyici faktör hizmetlilerimizin ne düşündüğü. Daha önce ki mesajımda yolladığım bu ve bu yönergelere göz atın ve siz bir karara varın. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 20:44, 6 Kasım 2012 (UTC)

Teşekürler[kaynağı değiştir]

Afiyetle içtim. teşşekür ederim.--xrazymesaj 02:50, 7 Kasım 2012 (UTC)

Selam Garbino, yazılım motorlarının olduğu kategori verebilirmisiniz bana.---Aguzer#Cx|7|Kasım|2012|12:35|

Merhaba, tam olarak ne kastettiğini anlamamakla birlikte, ne yazık ki teknik konulardan pek çakmıyorum.. :)) Ama buna,buna bir de buna bak istersen.. :)) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:51, 7 Kasım 2012 (UTC)
Yazılım motoru maddesini açtım. Ona göre kategori yokmuş zaten oluşturdum.(Kategori:Yazılım motoru taslakları) ve {{Yazılım motoru taslak}} şablona hazırladım kullanırsın artık. :=))) ---Aguzer#Cx|7|Kasım|2012|12:52|
Ellerine sağlık.. Gerekirse tabi kullanırım.. :)) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:57, 7 Kasım 2012 (UTC)

Yeni Oluşturduğum Maddeler[kaynağı değiştir]

Kontrol etsene. Yoksa korkuyor musun? :)Bu imzasız yazı Hannahannah (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben senin madde açtığını nereden bilebilirim de korkucam incelemicem :)).. Günde en az 100 tane madde açılıyor, hepsini nasıl kontrol edeyim.. Bu, bu ve bu biraz daha geliştirilmeden ya da daha anlaşılır hale getirilmeden taslak madde kriterini taşımıyor gibi görünmekte. İstersen {{çalışma}} şablonu koy ve biraz daha geliştirmeye bak.. Diğer maddelerin içinse ellerine sağlık.. --Garbino ileti 13:54, 11 Kasım 2012 (UTC)

Bir ara bazı sorunlar nedeniyle (bknz. ostpolitik) korkmaya başladığını düşündüm de. :) Hannahannah (mesaj) 14:01, 11 Kasım 2012 (UTC)

Kike maddesini ben açmadım bu arada. Ayrıca o madde onaylanmış zaten. Hannahannah (mesaj) 14:03, 11 Kasım 2012 (UTC)

Yok yahu.. Sana öyle düşünme demedim mi!.. :)).. Bu arada pardon kike'yi sen oluşturdun zannettim.. Ancak kim oluşturduysa sorunlu ve ayrıca kontrol edilmemiş, henüz onay bekliyor. Boş bir vaktimde içerikle ilgilenmeye çalışırım artık.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:17, 11 Kasım 2012 (UTC)

Mesajını aldım, teşekkürler Garbino ama hayatımın sonu olmaz bu:) Fakat dediğini yapacağım. Hannahannah (mesaj) 21:01, 11 Kasım 2012 (UTC)

Garbino,

Bir maddede kaynak değişimi yaptım. Çünkü bu son kaynak daha kapsamlı ve açıklamalı gibi geldi. Ötekinde bu kadar açıklayıcı değildi ve okuyan kişi anlamayabilirdi. Sevgiler...Hannahannah (mesaj) 08:35, 15 Kasım 2012 (UTC)

Bahsettiğin madde buydu sanırım. İlgili değişikliğine ilaveten bir de, daha önce ki bağlantıyı içeriğe tekrar aldım. Her iki kaynaktan da faydalanılabilir sonuç olarak.. Ellerine sağlık.. İyi çalışmalar.. Sevgiler.. --Garbino ileti 12:40, 15 Kasım 2012 (UTC)

Bazıları Sıcak Sever[kaynağı değiştir]

Kaynak belirtilmemiş değişiklikleri kaldırmak ne zamandan beri vandalizm? 85.101.217.125 16:03, 11 Kasım 2012 (UTC)

Kaynağı belirtilmemiş verileri kaldırmak vandalizm değil tabi ki ancak, bir devriyenin haklı bir gerekçeyle reddettiği değişikliği, herhangi bir neden belirtmeksizin "geri almak" vandalizmdir. Benim değişikliğimi geri alarak ikinci kez vandalizm yapmış bulunmaktasınız. Bunu tekrarlamamanızı rica ederim.. --Garbino ileti 20:10, 11 Kasım 2012 (UTC)
Ancak oradaki bilginin doğruluk payı olduğunu da sanmıyorum film 1958 yapımı, renklendirme ise sinema tarihinde ilk kez 1980'li yılların sonunda bulunmuştu. 85.101.223.231 12:11, 12 Kasım 2012 (UTC)
Eğer bu söylediğinizi doğrular bir kaynak bulur, sayfa içeriğinden "geri al" yapmaksızın ilgili içeriği çıkartır ve değişiklik özeti bölümüne sayfadan çıkartma gerekçeniz ve linki koyarsanız değişiklik kabul edilecektir. Ancak, çürütülmediği sürece içerikten bu bilgi çıkartılmayacaktır. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:24, 12 Kasım 2012 (UTC)
Anlaşılan renkli filmlerin tarihi 1902 yılına kadar dayanıyormuş, 1988 sanıyordum. Neyse size de iyi çalışmalar. :) 85.101.223.231 13:13, 12 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba yabancı, şu maddede telifli içeriği sayfa geçmişine bakarsan "geri al" metoduyla geri almakta ısrarcı bir anonim ip'li kullanıcı var.. Bir kaç gün önce ki duruma yeniden başladı sanırım. Uyarıdan da anlamıyor. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:09, 11 Kasım 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Teşekkürler. --yabancım 23:17, 11 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar cobija, şu incelemede sanırım bir sorun oluştu.. Bir daha bakabilirsen iyi olur zannediyorum.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:55, 11 Kasım 2012 (UTC)

Yanlış denetim yapmışım şimdi düzelttim onu. Teşekkürler uyarın için, iyi geceler. --cobija 23:46, 11 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, şu vandalist değişikliği sayfa geçmişinden silebilir misiniz? İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:02, 9 Kasım 2012 (UTC)

Mskyrider halletmiş. Kolay gelsin. --Eldarion 12:45, 12 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba, bu sayfanın geçmişinde silinmesi gereken oldukça yoğun vandalizm içerikleri bulunmakta. Sanırım sayfayı da koruma altına almalı bir süre.. İlgilenebilir misiniz?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 00:26, 13 Kasım 2012 (UTC)

Halledildi, teşekkürler. Rodin'i şimdi Google'da göremedim, muhtemelen artık vandalizm olmaz, izlemeye alıp bekleyelim derim. Kolay gelsin. --Gökhan (mesaj) 00:51, 13 Kasım 2012 (UTC)

Şimdiden teşekkürler![kaynağı değiştir]

merhaba garbino, resim yükleme sayfasına maddelere nasıl resim yükleyebileceğimi öğrenmek için baktım ama anlayamadım, daha doğrusu denedim ama olmadı, yardım eder misiniz?

İmparator52 (mesaj) 14:42, 13 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, aslında en kolay olan madde içeriklerine resim yüklemek ancak, önemli olan eklemek istediğin resmin telif ile ilgili bir probleminin olup olmadığıdır. Bu sayfayı resmi yüklemeden önce teliflendirme adına doğru seçeneği bulmak için incelemeni öneririm. Daha sonrasında bu sayfa detaylı şekilde nasıl resim yükleneceğini anlatmakta buna göz gezdirebilirsin. En son olarak burada yüklediğin resmi madde içerisinde nasıl kullanabileceğini görebilirsin. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:27, 13 Kasım 2012 (UTC)

Olmadı garbino olmadı sorun bende mi Allah için :D örnektekini denedim olmuyor bu arada bir oy bil diye bir sayfa yaptım da onaylanması lazımmış galiba bakar mısınız, tek cümle zatenİmparator52 (mesaj) 15:46, 13 Kasım 2012 (UTC)

garbino orada mısın? İmparator52 (mesaj) 15:53, 13 Kasım 2012 (UTC)

Bildirdiğim yönergeleri takip ettiğinizde herhangi bir problem yaşamamanız gerekir. Muhtemelen bir yerde hata yapıyorsunuz. Burada yer alan örneği baz alarak ekleme yapmadan önce iyice sayfa içeriğini okumanızı önerebilirim. Bunun dışında olmaması için bir sebep yok.. Oluşturduğunuz maddenin linkini atarsanız tabi ki incelerim.. Tekrar iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:53, 13 Kasım 2012 (UTC)
Oluşturduğuzu belirttiğiniz bu madde, taslak madde kriterlerini karşılamadığı için, silinmesi adına tarafımdan etiketlenmiştir. Yukarıda daha önce gönderdiğim "Hoş Geldin!" şablonunu incelerseniz, madde oluşturmak hakkında daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz.. --Garbino ileti 16:15, 13 Kasım 2012 (UTC)

anladım nedenini ve deneme tahtasına bakarsanız örneğin yanlışlığını düzeltirseniz sevinirim :) ve şu imza için olan işaret nasıl yapılıyor kopyala yapıştır zor oluyor :D ve link benim değil bir oy bil i yenileyeceğim ve oradaki örnek benim garbino?

Öncelikle gönderdiğiniz hediye için teşekkür ederim ve ilgilendiğim başka bir şey olduğu için geç dönüyorum özürlerimi bildiririm. İmza atmak için, " Alt Gr + (4 kez) ü " yapmanız imzanızı oluşturan tildeleri "~~~~" meydana getirecektir. Deneme tahtası ile ilgili konuya gelincede orada yaptığınız hiç bir değişiklik sorun olarak görülmemekte ve düzenli olarak içerik normal haline döndürülmektedir. Merak etmeyin. --Garbino ileti 16:37, 13 Kasım 2012 (UTC)

Dosya:şeyhşamil.jpg olmayacak mı ayrıca bilgi mi eklemeliyim dosya yerine ne yazacağım falan mı? imza için teşekkürler İmparator52 (mesaj) 16:47, 13 Kasım 2012 (UTC)

Siz resmi vikipedi içerisine yüklediğinize emin misiniz?.. Katkılarınızda yüklediğiniz bir resme rastlamadım. Ama şunu söyleyebilirim; eğer doğru bir şekilde resmi yüklediyseniz, "[[Dosya:şeyhşamil.jpg|İstenilen fotoğraf adı|boyutu|ya da koyulmak istenen sayfa yönü|]]" yapıldığında resim ilgili madde içeriğinde görünür olmaktadır. Yüklenmiş bir resim varsa ortada, işlem bu kadar.. --Garbino ileti 17:01, 13 Kasım 2012 (UTC)


anladım ama lisans ve otrs soruyor? İmparator52 (mesaj) 15:24, 14 Kasım 2012 (UTC)

Daha öncede atmış olduğum bu sayfa sizi yönlendirmektedir. Lisans konusu ile ilgili olarak yine aynı sayfayı ve bu ve bu sayfayı inceleyebilirsiniz. Unutmadan Commons'dan da resim konusunda faydalanabilirsiniz. Yüklemek istediğiniz resme ait adı ararsanız belki aradığınız, telif işi halledilmiş resimler bulabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:36, 14 Kasım 2012 (UTC)

Afiyet olsun![kaynağı değiştir]

Yardımların için bir tepsi baklava uygundur umarım garbino :D İmparator52 (mesaj) 16:20, 13 Kasım 2012 (UTC)

Yanlış, dizide Ibrahim'in çocuğu "Şehzade" dedikleri değildi.[kaynağı değiştir]

Hanedanla anne tarafından gelen bağından ötürü bir “sultanzâde” idi ancak “prens” ünvanını kullanmıştır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Sultanzade

Pargalı İbrahim Paşa ve Hatice Sultan'ın oğlu "osman" Şehzade olmaz...O Sultanzade oluyor


Bu dizide Hatice ile Ibrahim'in çocuğu "Şehzade" dedikleri değildi, hangi Bölü sen duydun? Kaynakca?

Sultanzade Osman gercek yok


Osmanlı Devleti’nde I. Selim’in kızı olan Hatice Sultan’ın Pargalı İbrahim Paşa ile olan evliliğinden biri erkek, ikisi kız 3 çocukları oluyor. İlk çocukları erkek ve 1525 doğumlu.. Adı Mehmet Şah.


http://tr.wikipedia.org/wiki/Hatice_Sultan_(I._Selim'in_k%C4%B1z%C4%B1)

Merhaba Théoden/2012 Kasım , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:16|

Vikihaber'de katkıda bulunabilirim sanırım (sanıyorum/sanmak istiyorum) :)).. Hatırlattığın için teşekkürler.. :) --Garbino ileti 14:44, 14 Kasım 2012 (UTC)

Devriyelik - Sağol[kaynağı değiştir]

Başarılar.. --Garbino ileti 15:00, 14 Kasım 2012 (UTC)

Desteğin için sağol, iyi çalışmalarKhadkhall (mesaj) 16:19, 14 Kasım 2012 (UTC)

bekleyen değişikliklerin onaylanması[kaynağı değiştir]

  • Bu, bu gibi değişiklikler vandalizme girer ve siz bunları onaylamışsınız. devriyelikye esas emin olduğunuz şeyleri onaylamanızdır eğer bir konuda bilginiz yoksa ya da tereddütteyseniz lütfen onaylamayınız çünkü başka biri sizin onayladığınızı görür ve değişikliğe bakmaz. lütfen dikkatli olunuz. kontrol ettiğiniz diğer maddelere bakmadım onlarda da umarım sorun yoktur. bu syafalar izleme listemde olduğu için denk geldi. --— heddagabler 17:04, 14 Kasım 2012 (UTC)

Sizce de fazla ağır bir uyarı mesajı olmamış mı?.. İsterseniz bundan sonra bir maddeyi onaylamadan önce size danışayım? "Umarım onlarda bir sorun yoktur." demek zorunda kalmazsınız.. Ne dersiniz?.. Ayrıca burada onayladığımı söylediğiniz sözde vandalist değişiklik, sizin yanlış geri alma işleminiz sonrasında oluşmuş ve anonim ip'li bir başka kullanıcı, onayladığınız değişiklikteki ilgili vandalist kelimeyi çıkartmış ve ben onaylamışım... Yani burada istemsiz olarak vandalist değişikliği siz, doğru düzenlenen değişikliği ben onaylamış konumdayım.. İsterseniz bir daha kontrol edin.. Lady Gaga ile ilgili madde içinse üzüntülerimi bildiririm bu tür değişiklikleri genelde "deneme amaçlı" diye reddederim. Uyarılmaya ve yanlışlarımın düzeltilmesine karşı değilim. Ancak, üslup bu olmamalı. Nezaket sayfasına boş bir vaktinizde göz gezdirmenizi rica ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:17, 14 Kasım 2012 (UTC)

  • buradaki değişiklikte sorun yok çünkü "piç" kelimesi romanda kullanılan ve sık sık geçen bir ifade. hatta kendisine "piç" denir sürekli. buradaki hakaret amaçlı bir içerik değil, bilgi verme amaçlıdır. ayrıca uyarı mesajım ağır olmadı, yanlış anlamayın ama biz bu tür değişiklikleri onaylarsak o değişiklikler hep öyle kalabilir, bu nedenle dikkatli olmaktan fayda vardır. kolay gelsin. --— heddagabler 09:07, 15 Kasım 2012 (UTC)

Yani 10 devriyeden 9'unun vandalist değişiklik düzeltilmiş düşüncesiyle onaylayacağı bir revize yüzünden uyarı aldım.. O da iyiymiş.. Neyse, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.. Tekrar iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:27, 15 Kasım 2012 (UTC)

Erol Büyükburç[kaynağı değiştir]

garbino erol buyukburcun vikipedine burdaki yaziyida eklenmesini rica ediyorum http://www.msxlabs.org/forum/muzik-tr/24190-erol-buyukburc-erol-buyukburc-kimdir-erol-buyukburc-hakkinda.html#ixzz2CDaXkqEB gercek bilgiler burda Ilteray (mesaj) 17:16, 14 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba, bahsettiğin içeriği doğrudan eklemek telif ihlali doğurmaktadır. Bu nedenle bu içeriği ilgili madde içerisine yükleyemezsiniz. Telif sayfasına göz atmanızı rica ederim.. --Garbino ileti 21:33, 14 Kasım 2012 (UTC)

yanlış lisanslı dosya[kaynağı değiştir]

{{yanlış lisanslı dosya}} artık yanlış lisanslı odsyalara lisanssız dosya şablonu eklemene gerek kalmadı..--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|12:55||

Ellerine sağlık.. :)) --Garbino ileti 13:15, 15 Kasım 2012 (UTC)

Eğer bir wikipedia sayfasına yeni eklenen içeriğin başka bir sayfadan copy-paste olduğu anlaşılınca ne yapmamız gerekiyor? Örnek bu sayfaya icerik buradan ekleniyor. iyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 14:54, 15 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba, eğer yeni oluşturulmuş bir madde ve içeriğinde telifli bir yazı varsa "{{sil|G9-[İçeriğin yer aldığı link]}}" şeklinde işlem gerçekleştiriyoruz. Eğer değişiklik olarak telifli içerik eklendiyse, gerekçeye telifli içerik diyip bulduğun link i ekleyip reddediyoruz. Bu arada "Tercihlerim"den Gerekçe yardımcısını seçersen, reddederken gerekçe yazarak vakit kaybetmeden, uygun gerekçeye tıklayarak ret işlemi gerçekleştirebilirsin.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:47, 15 Kasım 2012 (UTC)
Çok sağol. Kolay gelsin Khadkhall (mesaj) 19:26, 15 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, deneme amaçlı olarak sil etiketi koyduğun şu madde, şuradan kopyalanmış. Bu linkle birlikte telifli olarak düzenle istersen maddeyi.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:06, 16 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, Gabrino sil şablonunu böyle aşağıdaki gibi yerleştirdiğimde silme nedeni gözükmüyor. Muhtemelen bir hatayı farkedemiyorum
{{sil|G9-[http://www.pamukkale.gov.tr/tr/content.asp?id=556]}}

Bu imzasız yazı Khadkhall (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu durumla ben de sık karşılaşıyorum. Muhtemelen etiketin işleyişiyle ilgili bir problem.. Bununla karşılaşınca yapmanı önerebileceğim şey, {{sil|G9-İlgili link etiketin altındadır}} yapıp, hemen altına [http://www.pamukkale.gov.tr/tr/content.asp?id=556 İlgili link] bunu koyman. --Garbino ileti 17:10, 16 Kasım 2012 (UTC)


Söylediğin gibi yaptım tutorial için sağol, iyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 17:14, 16 Kasım 2012 (UTC)

Ellerine sağlık.. Önerebileceğim ikinci şeyse, sil etiketi koyduğun maddelerde, sayfanın altında yer alan "Revizyonu kabul et" bölümünü onaylaman. Bu durumda, yeni sayfalarda ki sarı şeritler kaybolmakta ve incelenip/incelenmeyen maddeler daha rahat anlaşılmakta.. İyi akşamlar dilerim.. :)) --Garbino ileti 17:19, 16 Kasım 2012 (UTC)

Lingua franca[kaynağı değiştir]

Lingua franca maddesine eklenen Afrika kökenli ölü diller kategorisi çok alakasız gibi geldi. Bir dayanağı yoksa kaldırmak iyi olur bence. Hannahannah (mesaj) 15:31, 15 Kasım 2012 (UTC)

İşlem bir bot tarafından gerçekleştirilmiş. Komut olmadan yapamayacağından bir gerekçesi muhakkak vardır. Bu arada madde içerisinde kullandığın dil yorum olarak algılanacak cinsten olduğu için reddetmek zorunda kaldım.. :)) İyi akşamlar.. --Garbino ileti 15:53, 15 Kasım 2012 (UTC)

İngilizce lingua franca değilse ne? :) Kitaplarda örnek olarak İngilizce veriliyor, bilemiyorum.Hannahannah (mesaj) 15:56, 15 Kasım 2012 (UTC)

Bu arada eklediklerim boyna geri alınıyor deneme amçalı diyerekten. Deneme amaçlı ne oluyor sizin lügatta? Hannahannah (mesaj) 16:01, 15 Kasım 2012 (UTC)

Tamam da kurulan cümle yorum niteliği taşıyor. Oku bak bir daha.. :)) "Deneme amaçlı değişiklik" "fayda sağlamayan, kullanıcının değişiklik yapmayı öğrenmesi" olarak yorumlanıyor.. Bununla karşılaşmamak için, değişikliğini kaydetmeden sayfa altında ki değişiklik özetine gerekçeni bildirebilirsin. O zaman "deneme" maksatlı olarak görülmeyecektir.. --Garbino ileti 16:08, 15 Kasım 2012 (UTC)

Sorunlu değişiklik[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfama yapılan sorunlu değişikliği, içerikten çıkarttığınız için teşekkür ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:41, 14 Kasım 2012 (UTC)

  • Rica ederim, ne demek. kolay gelsin. İyivikiler... [ho? ni!] 21:05, 15 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Garbino nasılsınız? Bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum ama konu bir hayli karışık müsait olduğunuzda anlatmak isterim? (Şakşakcı7 (mesaj) 21:59, 15 Kasım 2012 (UTC))

Merhabalar, iyiyim teşekkürler sağolun.. İsterseniz buradan e-posta ile konuyu dile getirebilirsiniz.. İyi akşamlar.. --Garbino ileti 22:05, 15 Kasım 2012 (UTC)
Anlam karmaşası olmaması için tekrar belirtmem gerekir ki, verdiğim e-posta linki üzerinden yine bana ulaşacaksınız. Böylece daha rahat dile getirebilirsiniz diye düşündüm.. --Garbino ileti 23:58, 15 Kasım 2012 (UTC)
Kusura bakmayın Sevgili Garbino fırsat bulup ancak girebildim. Buradan da belirtmekte sakınca görmüyorum ancak şablon konuları malumunuz Galatasaray basketbol ve voleybol takımlarının şablonlarını sıfırdan ben yeniledim. Ancak Kullanıcı:Salomonis benim galatasaray voleybol şablonumu gitmiş galatasaray medical park 2012-2013 kadrosu şablonuna bağlamış ayriyetten de kaldırmış dikkatimi çekti de öyle tekrardan galatasaray erkek voleybol şablonunu yeniledim kendisine de neden böyle birşey yaptığını sormadım ancak şimdi şöyle bir durum var iki tane galatasaray erkek basketbol takımı şablonu var bunun bir tane olması ve benim ilk yenilediğimin kalması daha düzgün duruyor bu konuda bana fikir ve yardımda bulunursanız sevinirim. (Şakşakcı7 (mesaj) 13:57, 17 Kasım 2012 (UTC))
Merhabalar, ben kişisel bazda bir konu olduğunu düşündüğümden öyle bir teklifte bulunmuştum. Anlattığınız gibi bir durum varsa ortada, bu konuyu muhattabıyla yani Salomonis'le görüşerek çözmenizi önerebilirim. Kendisi sık sık aktif olan bir devriye arkadaşımız eminim konuya ortak bir çözüm noktası bulabilirsiniz. Daha öncede belirttiğim gibi, sporla ilgilenen ve aynı şekilde bilgisi olan birisi değilim. Bu nedenle yanlış bir yaklaşım sergilemek istemem.. Anlayışınıza sığınıyor, iyi çalışmalar diliyorum.. --Garbino ileti 14:10, 17 Kasım 2012 (UTC)
Açıkcası ben e posta hesabı kurmadım incelemedim bu yüzden oradan yazamadım en kısa zamanda onu da öğrenmeye çalışacağım :). Size danışmadan hareket istemedim malumunuz herkes benim devriyeliğimin iptali konusunda kara kedi gözüyle bakılıyor bu yüzden danışmadan hareket etmek istedim siz bu konuda hep yardımcı oldunuz böyle şeyleri size danışmadan yapmak istemiyorum çünkü :). Tekrardan teşekkürler iyi çalışmalar :) (Şakşakcı7 (mesaj) 22:41, 17 Kasım 2012 (UTC))
Öyle düşünmeyin lütfen.. Siz iyi bir vikipedistsiniz.. Unutmayim ki herkes hata yapar ve önemli olan yapılan hatalardan ders almaktır. :)) Bana danışmadan da hareket edebilirsiniz.. Ama her konuda yardıma hazırım aklınızda bulunsun.. İyi geceler.. :)) --Garbino ileti 23:15, 17 Kasım 2012 (UTC)
Teşekkürler sizede iyi çalışmalar :). (Şakşakcı7 (mesaj) 21:41, 18 Kasım 2012 (UTC))

Antik Filistinliler[kaynağı değiştir]

Niye ki? Filistler diye bir halk vardır. Ben çok önceleri okulda İlkçağ Uygarlıkları dersine çalışırken görmüştüm. Güney Ege adalarından geldikleri belirtiliyordu. Hannahannah (mesaj) 22:21, 15 Kasım 2012 (UTC)

Değişiklik başlıkla çeliştiği ve kırmızı olarak kaldığı için reddettim. Ayrı bir bilgi olarak sunduysan, bunu gerekçeyle belirtirsen, ayrıca taslak madde olsa da filistler maddesi oluşturursan onaylanabilir. Bu haliyle başlıkla çeliştiği için reddedilmesi gerekiyor. :)) --Garbino ileti 22:25, 15 Kasım 2012 (UTC)

Bir fincan kahve de sizin için![kaynağı değiştir]

İyi geceler :) --Aguzer<>Cx Kasım|2012|23:20

İmzayla birlikte bu sayfa 124.622 bayt. 23:20, 15 Kasım 2012 (UTC)

Kahve olmasa da tam çay içerken geldi.. Sana ithaf ediyorum.. :)) Çok teşekkürler, sana da iyi geceler.. :)).. --Garbino ileti 23:24, 15 Kasım 2012 (UTC)
Bir kahve içmeden bırakmam inadımı bilirsin !! :))--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|23:25||

İmzayla birlikte bu sayfa 125.539 bayt.

Bilmez miyim.. Aman aman aman.. :)).. Hemen çayı döküp kahve yapmaya koşuyorum.. :)) --Garbino ileti 23:27, 15 Kasım 2012 (UTC)

:)--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|23:28|| İmzayla birlikte bu sayfa 126.197 bayt.

Örneklerle genişleteyim dedim ama tanım çok açık. Milleti embesil yerine koymak istemedim. Lakin illa çok kısa diyorsan yaparım bir şeyler.

Ya Vikipedi'de ve tüm Türkçe sitelerde Öfori olarak geçiyor. Ben efori diye biliyorum. Yanlış olmadığına da eminim. Psikiyatride de bu şekilde kullanılıyor. Hannahannah (mesaj) 01:30, 16 Kasım 2012 (UTC)

Mevcut madde 2006 yılında açılmış. Bir hata olsa sanırım şimdiye kadar anlaşılırdı.. Napalım açtığını?.. --Garbino ileti 01:35, 16 Kasım 2012 (UTC)

İngilizce hali eupharia idi yanlış hatırlamıyorsam. Google'a baktım, efori diye bir sonuç yok. Burası da Türkçe bir sözlük olduğundan Öfori olarak kalsın; fakat oluşturduğum sayfa o maddeye yönlendirilsin "bence". Hannahannah (mesaj) 01:40, 16 Kasım 2012 (UTC)

Küçük bir düzeltme: EuphoriaBu imzasız yazı Hannahannah (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bugün bir sayfayı doldurmuşum. Hannahannah (mesaj) 01:47, 16 Kasım 2012 (UTC)

Tamamdır.. Gece kuşusun normaldir.. :)) Sen ve gece hataların.. Hadi bu hata değildi yine.. :)) İyi geceler.. --Garbino ileti 01:53, 16 Kasım 2012 (UTC)

Öl! :) Hannahannah (mesaj) 01:58, 16 Kasım 2012 (UTC)

Buraya başka bir şey yazıyorsun bana, öl! yazıyorsun.. Yazık! :).. İnsomnia bey.. Ne çok şey değişti dimi.. İnsomnia olunca hata yapmayacak paşamız sanki.. :)) Sakin ol şampiyon.. :DD --Garbino ileti 02:05, 16 Kasım 2012 (UTC)

Sen de de amnezi var sanırım. Hannahannah bir tanrıçadır, tanrı değil:) Şarmuta'ya hiç girmiyorum:)Bu imzasız yazı Hannahannah (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öl! yazdım çünkü senin yüzünden yine kendi sayfama yazdım.Hannahannah (mesaj) 02:11, 16 Kasım 2012 (UTC)

Yahu ben ne dedim senin hannahannah'ına laf çakıyosun bana! :D Evet demiştin önceden tanrı diye.. Yani şimdi bir daha söyleyince hatırladım tabi.. :)) İmsomnia Hannahannah.. allahallah gibi olduğu konusuna hiç girmeyim ben de o zaman.. :)).. --Garbino ileti 02:14, 16 Kasım 2012 (UTC)

Garbino sen neyin kafasını yaşıyorsun? :) Bey dedin ya...ben de tanrıça dedim. Anladın? Hannahannah (mesaj) 02:17, 16 Kasım 2012 (UTC)

Ben onu yazdığımın hiç farkında bile değilim :)) Sanırım benimde uykum gelmiş.. :)) --Garbino ileti 02:20, 16 Kasım 2012 (UTC)

Hannahannah tanrıça, tanrı değil. Benim bey olmadığım gibi. Cinsiyet dişi yani. Şimdi anladın mı? Hannahannah (mesaj) 02:26, 16 Kasım 2012 (UTC)

Aman özür dilerim.. :)) Farkında değilim dedim ya!.. --Garbino ileti 02:30, 16 Kasım 2012 (UTC)

E o zaman bana uykun gelmiş diye laf atmazsın artık:) Sende de dalgınlık var:) Hannahannah (mesaj) 02:33, 16 Kasım 2012 (UTC)

Yok emin ol daha demem.. :)) En iyisi uyumak.. İyi sabahlar.. :))

Merhaba kibele, bu kullanıcı telifli bir çok içeriği mesaj sayfasında barındırmakta ayrıca, bu telifli maddeyi oluşturdu. Telif ihlali yapılan siteyle aynı ismi paylaşmakta.. Çok karışık oldu farkındayım.. Ama sen kesinlikle anlamışsındır.. :)) --Garbino ileti 21:46, 15 Kasım 2012 (UTC)

Tekrar merhaba.. Bu kullanıcı, katkılarına bakarsan telifli içeriğe sahip maddeler oluşturmakta. Yine bir önceki bildiride ki gibi telif ihlali yapılan siteyle aynı ismi paylaşmakta.. Tekrar iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:41, 15 Kasım 2012 (UTC)
günaydın garbino. teşekkürler, kolay gelsin. :) --kibele 08:26, 16 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, bu sayfanın geçmişine bakarsanız, özellikle son 3 gündür anonim ip'li bir kullanıcı tarafından sorunlu ve telifli içerikler eklenmeye çalışılmakta. Bu sayfayı bir süre için koruma altına alamaz mıyız?. Sayfa geçmişi çok fazla kirlendi çünkü.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 18:07, 16 Kasım 2012 (UTC)

Madde ansiklopedik bir kriter taşımadığı için silindi, girilen içerik hem geliştirilmemiş hem de taraflı yanlar taşıyordu, bildirim için teşekkürler. --e.c. 18:12, 16 Kasım 2012 (UTC)

eklemiş olduğum metni şu garip durumdan kurtarabilirmisin, bi kac değişiklik yapmak istedim bu durma geldi...fatih akalanBu imzasız yazı Fatih.akalan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, tek bir katkınız bulunmakta o da, otobiyografinizi yazdığınız bu madde. İçerik kayda değerlik standartlarını karşılamadığı için silinmesi adına etiketlemişim. Üzerinde yapacağınız başka herhangi bir değişiklikte maddenin onaylanmasını ne yazık ki sağlamayacaktır. Şu sayfaya göz gezdirmenizi rica ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 00:38, 17 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba, bu kullanıcı, 3 gündür sürekli uyarı mesajı yollamama karşın telifli içerikleri maddelere eklemeye devam etmekte. Bugün de bu madde içerisine telifli içerik ekledi. Neredeyse tüm değişiklikleri telif ihlali yaratacak cinsten ve daha önceden de bir çok uyarı almış telif konusunda.. Uyarıların işe yaraması için 1 gün süreyle engellemek gerekir mi?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:23, 17 Kasım 2012 (UTC)

Kullanıcı engellendi. Dikkatiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 13:28, 17 Kasım 2012 (UTC)

onay meselesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şu değişikliğin [1] onaylandığını görünce hayrete düştüm. Böyle onaylanan birçok madde varsa, onaylanmamış olarak aylarca beklemeleri daha sağlıklı sanki...--вяí¢αи76ileti 00:47, 18 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, sanırım "geri al" yapmak isterken oldu. Böyle bir değişikliğin onaylanmayacağı çok açık. Bundan sonra ayrı bir özen göstereceğimden şüpheniz olmasın.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 01:12, 18 Kasım 2012 (UTC)

Selamlar Eski Bir Sorun Tekrar Nüksetti[kaynağı değiştir]

Selamlar daha önceden bu kullanıcı ile 217.248.174.129 sorun yaşamıştım. Sayfada tehtit edip hakaret suvurduğu için süresiz engellendi. Kullanıcıdan devriyeler de şikayetçiydi. Bu kullanıcı İp değişikliği ile takrar vikide hakaretlerini sürdürüyor ve şu ip adresleri ile 217.248.180.4 ve 91.46.118.14 kuklacılık yaparak hakaretlerine ve başka sayfaları boşaltmalara devam ediyor. örn: şehzade mehmed sayfası bu kullanıcıdan ve bu sayfayı onaylayan devriyeler de sayfanın vandal amaçlı doldurulmasından bıktı. Kullanıcı türkçe bilmiyor ama maaşallahı var çok güzel hakaret yağdırıyor :) açıkcası ciddiye almıyorum artık ama sayfalar açısından iyi birşey değil. Ayrıca şehzade mehmed'in tartışma sayfasına bakarsanız ne demek istediğim anlaşılır.

Son olarak Dilek2 adlı kullanıcı da bu ip adreslerinin kuklacısı, bozuk türkçesi ve amacı ile kendini belli ediyor. inceleme elemanı ve traxy gibi devriyelerin sayfalarında da kullanıcının hakaretleri mevcut. son olarak sayfama da hakaret yazmış, hayatımda küfür etmem ama küfür etmekle suçlamış. dediğim gibi artık ciddiye almıyorum. Zannedersem takıntılı biri ama vikipedide sayfalara zarar veriyor. Önlenmesi gerek.

Şu sayfada kullanıcının viki geçmişinin özeti mevcut; http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Dilek2

Bu kullanıcı hakkında ne yapılır bilmiyorum ama yine de şikayetimi dile getireyim dedim.Bu imzasız yazı Saba i nihavend (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, ilgili mesajınızı bir hizmetliye bildirdim. Mutlaka gereğini yapacaktır. Lütfen canınızı sıkmayın.. İyi günler dilerim.. --Garbino ileti 14:02, 18 Kasım 2012 (UTC)
Teşekkür derim zaten ciddiye almıyorum ama sanki benim bilgi verdiğim sayfaları silmeye adamış kendini. Sadece vikipedide bu kadar özgür dolaşmamasını istiyorum. Benden 6 ay önce de tüm kullanıcılara kan kusturmuş. Teşekkür ederim tekrar.Bu imzasız yazı Saba i nihavend (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Buradan ilgili işlem hakkında bilgi alabilirsiniz. Tekrar aynı sorunu yaşarsanız bildirmeyi lütfen ihmal etmeyin. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:52, 18 Kasım 2012 (UTC)
  • Teşekkür ederim bu kullanıcı artık kendini tekrar ettiği için ciddiye almıyorum zaten, geri gelecektir ama engelle karşılaşması güzel. İyi akşamlar. Saba i nihavend (mesaj) 16:15, 18 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, bu kullanıcı daha önce yaşadığı sorunları yeniden yaşadığına dair bir mesaj bildirdi. Mesaj içeriğinde gerekli ip numaraları ve kullanıcı adı yazmakta. İlgilenebilir misiniz?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:59, 18 Kasım 2012 (UTC)

Daha önce yasal tehditte bulunmuş olan kullanıcının kuklası olduğu gözlenen IP adresleri engellendi. İyi vikiler. --Superyetkinileti 14:39, 18 Kasım 2012 (UTC)


Bütün Osmanli Hanedani Mensuplari Damarlar Osman Gazi kan akar...sizler ne alakasi var bizim de? Hic[kaynağı değiştir]

3 Mart 1924 günü Meclis, siyasi bir kurum olduğu gerekçesiyle Hilafet’i ilga ederken bir karar daha almıştı: Osmanlı Ailesi’nin kadın erkek bütün fertlerinin Türkiye Cumhuriyet’i hudutları içinde oturmaları sonsuza dek yasaklandı, aile mensupları Türk vatandaşlığından çıkarıldı.

Osmanlılar pasaportsuz, yurtsuz, hiçbir şeysiz kalmışlardı. Acılı bir yolculuk başlıyordu. İki hafta sonra Türkiye’de, 155 kişilik Osmanlı Hanedanı’ndan hiç kimse kalmamıştı. Sürgün, yokluk, özlem ve acı dolu günler yaşadılar ama dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar ülkeleri aleyhinde bir tek söz söylemediler. Cumhuriyet aleyhinde hiçbir eyleme katılmadılar. İçlerinde daima bir gün geri dönme ümidi, başlarında bir avuç vatan toprağı vardı.

“Osmanoğlu’nun Sürgünü” belgeseliyle Osmanlı Hanedan Vakfı tarafından onursal üyeliğe kabul edilen Kerime Senyücel, yaşayan Son Osmanlılar’ın, sürgüne bizzat tanık olmuş hanedan üyelerinin anlattıklarını birinci ağızdan kaleme aldı.

Selamlar Ben Bu Anonim Kullanıcıdan Kurtulamayacağım[kaynağı değiştir]

Traxy daha önceden bahsetmişti ama ayarlardan becerememiştim. İsmimi değiştirsem iyi olacak çünkü anonim kullanıcı engellense de ip adresini yenileyerek bana saldırılarına devam ediyor. Adımı nasıl değiştirebilirim. Saba i nihavend (mesaj) 11:52, 20 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, mesajınızda bahsetmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak e-posta adresinize bir mail atmak istedim ancak, erişime kapatmışsınız. İlgili talebiniz için buradan işlem gerçekleştirebilirsiniz.. İyi günler.. --Garbino ileti 13:42, 20 Kasım 2012 (UTC)
Lütfen malum kullanıcı ile ikili diyaloğa girmekten kaçınınız. Bu durum işin daha karmaşık bir hal alması dışında bir işe yaramamaktadır. Sizden rica ediyorum.. İyi akşamlar.. --Garbino ileti 15:36, 20 Kasım 2012 (UTC)
selam, teşekkür ederim. başvurumu yaptım. diyalog konusunda çok haklısınız ama inanın tahammül edilecek gibi değil, geçen zübeyde hanım ve latife hanım ayrıca tl simgesi maddelerinde katkılarda bulundum, bu kullanıcı hem katkılarımı sildi hem de ilgili maddelerin tartışma sayfasına şahsıma hakaret etti.

ben muhteşem yüzyıl dizisi bile izlemem buna rağmen o sayfada bir kullanıcı ile problem yaşadı galiba gelip yine bana hakaret etti. bu kullanıcı hiç durmadı ki bir aydır bu şekilde, sabır taşı olsa çatlar (epey dertlenmişim :) ). ama size gerçekten teşekkür ederim, vikipedi saç baş yolunacak bir yermiş buna rağmen bana çok içten yardımcı oldunuz. 16:05, 20 Kasım 2012 (UTC)

Rica ederim ne demek.. Kullanıcı mesaj sayfanız koruma altına alınmış. Artık bu sorunla karşılaşmazsınız zannediyorum. Gerekli kriterleri karşıladığı içinde mevcut talebiniz muhtemelen olumlu şekilde sonlandırılacaktır.. İyi akşamlar dilerim.. :)) --Garbino ileti 17:26, 20 Kasım 2012 (UTC)

{{Ban}}..--Aguzer<>Cx||20|Kasım|2012|13:47||

Merhaba aguzer, bu işlem için ben daha kolay olan "<s>uygunsuz içerik</s>" bu eklentiyi uyguluyorum. Daha basit ve aynı şeyi sağlıyor. Belki önerdiğin, daha küçük ve silik bir hal almasını sağlıyor ama zaten bu eklentiyi genelde silinecek olan maddelere koyuyorum. O nedenle şuan kullandığımı devam ettirmek daha iyi bir fikirmiş gibi geliyor. Ama bu eklentiyi kullanan başka arkadaşlarımız olacaktır.. İyi günler.. :)) --Garbino ileti 14:26, 20 Kasım 2012 (UTC)

Sen bilirsin :))--Aguzer<>Cx||20|Kasım|2012|14:28||

Ama senin kullandığın BÖYLE, benimki BÖYLE :)--Aguzer|iletişim
Bunu önceki mesajımda da söylemiştim zaten :)).. Ama yine tekrar etmem gerekirse, zaten silinmesi için etiketlediğim maddeler dışında kullanmıyorum bu eklentiyi. Onda da işimizi görüyor sonuçta. :)) Oluşturduğun eklentiyi kullanan arkadaşlarımızda mutlaka olacaktır yine :)) Ellerine sağlık, iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:17, 22 Kasım 2012 (UTC)

Küfür yok mu?[kaynağı değiştir]

1922'de osmanlı bitti , tanrının verdiği "kutsal kan" geleneklere göre bozuldu. o yüzden perihan bir sultan değil. sana sadece gülüyorum, ciddiye almıyorum. yaşlı ve huysuz bir kadınsın. yazdığın birçok şey yalan, barboros hayrettin paşaya iftira atıyorsun. Hiçbir kitap dediklerini yazmaz. Yalan söyleyerek tarihi değiştiremezsin en fazla günahların artar.

perihan önemli biri değil, sadece yaşlı ve kendini önemli zanneden biri.

saba i nihavend, yazdiBu imzasız yazı 217.248.170.158 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Lütfen kullanıcıya yaptığınız kişisel saldırıya bir son veriniz. Daha önce yasal yollara başvurmakla tehdit ettiğiniz için defalarda farklı ip'ler üzerinden engellendiniz. Böyle bir tutum sergilemeniz ne yazık ki kabul görebilecek bir durum doğurmamaktadır. Diğer kullanıcı da attığı o mesaj nedeniyle uyarılacaktır ancak, lütfen artık kişisel saldırılardan kaçınınız. Sizden rica ediyorum. İyi akşamlar.. --Garbino ileti 15:32, 20 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba kibele, bu madde içeriğinde yer alan bilgilere, burada, burada, burada ve bitmedi :)) burada erişilebilmekte. Acaba bunlar vikipedi içerisinden mi kopyalanmıştır yoksa buralardan alınıp içeriğe eklenmiş ve telifli olduğu gözden mi kaçmıştır bilemedim. Tek bir yerden telifli olunca onaylanmış olsa da sayfadan çıkartıyorum ama parsel parsel yerleri farklı yerlerden olunca bir "qal" geldi.. :)) İlgilenebilir misin?.. --Garbino ileti 15:45, 20 Kasım 2012 (UTC)

selam garbino, madde geçmişine bi dalmak gerek. bir ara bakarım. teşekkürler. --kibele 16:16, 20 Kasım 2012 (UTC)
İlgili konuda yaşanılanlardan ötürü, kullanıcı bir talepte bulunmuştur. Yoğunluğunuzu biliyorum ancak, boşluk yaratabildiğiniz bir zaman diliminde ilgilenmenizi rica ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 17:30, 20 Kasım 2012 (UTC)
Evet, o isteği gördüm. İlgilenmeye çalışacağım. --Superyetkinileti 18:05, 20 Kasım 2012 (UTC)
Teşekkürler yetkin. --Garbino ileti 20:36, 20 Kasım 2012 (UTC)
Kullanıcının mesaj sayfa içeriği nedeniyle aynı sorunları yaşamaması için, mesajlarını arşivlemek gerekir mi?.. Uygun görürseniz, içeriği arşivleyip, mesaj sayfasının üstüne koyarak yeni bir "hoş geldin" şablonu ekleyebilirim. --Garbino ileti 17:06, 21 Kasım 2012 (UTC)
Olabilir. --Superyetkinileti 17:08, 21 Kasım 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı [2] İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 17:16, 21 Kasım 2012 (UTC)

Sultan Arınır[kaynağı değiştir]

İyi geceler, Sultan Arınır isimli yeni açılan bir makaleyi silinecekler listesine almıştınız. Biraz önce burası üzerinde bazı düzenlemeler yaptım ve silinecekler şablonunu kaldırdım. Yine de silinmesi gerekiyorsa tekrar aynı şablonu ekleyebilirsiniz. Cem Yıldız (mesaj)

Ben de tam size mesaj atmak üzere sayfanızı açmıştım. İlgili maddeyi silme gerekçem kaydadeğerlikmiş, ama sonra ki incelememde içeriğin bu adresten telifli olduğunu farkettim. Elbette sil etiketini kaldırmanız sorun değil, sonuçta bir maddeyi silinmekten kurtarıyor oluyorsunuz. Ancak, şuan içerikte ki telifli kısım çıkınca pek bir şey kalmadı gibi.. Geliştiririm diyorsanız tekrar sil etiketine gerek yok.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:21, 20 Kasım 2012 (UTC)
Gazeteler, gazetelerin ve televizyonların web sayfaları bir çok yerde referans olarak kullanılabiliyor. Hatta Google News haber sitelerinden aldığı kısmı içerikler yüzünden davalık olmuş ancak beraat etmişti. Ancak Wikipedia'da bu tür referanslar telif sorunu yaratıyor mu bilemiyorum. Eminseniz silinecekler listesine ekleyelim, şu anki hali anlamsız gerçekten de. Cem Yıldız (mesaj)
Vikipedi Amerikan telif hakları yasasına tabii. Bu nedenle herhangi bir içerikten alınan tek cümlelik yazının dahi o cümle sahibi kişiye telif hakkı kazandırdığı bir yasa bu. İşbu nedenle telifli hiç bir içeriği ne yazık ki barındıramıyoruz. Buraya biraz göz gezdirebilirsiniz. Ben maddenin taslak madde kriterini sağlaması adına, mezun olduğu okul ve kaynakla birlikte görevini ekledim.. Bir maddeyi kurtarma çabanıza teşekkürler.. :)) İyi geceler.. --Garbino ileti 23:44, 20 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba mskyrider, şu maddede yapılan değişiklikte, değişiklik özetine tc no'su eklenmiş. Silebilir misin?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:02, 21 Kasım 2012 (UTC)

düzelttildi, teşekkürler. --Mskyrider ileti 15:05, 21 Kasım 2012 (UTC)

Ankara Cinayeti[kaynağı değiştir]

sevgili garbino sinemayla cok yakindan ilgilenen biri olarak http://tr.wikipedia.org/wiki/Ankara_Cinayeti_(film) bu sayfadaki film cikmadi hic ,bunun düzeltilmesinden daha dogrusu silinmesinden yanayim yani böyle bir film projesi vardi 2006 yillarinda fakat sadece sözde kaldi yani hic bir zaman cikmadi baslamadi cekilmedi (Ilteray (mesaj) 15:25, 21 Kasım 2012 (UTC))

Merhaba ilteray, bahsettiğin konu ile ilgili kaynaklı gerekçelere sahipsen eğer-ki ben IMDb'de film ile ilgili bir veriye rastladım-, silinmeye aday sayfa olarak gösterebilirsin.. Burası sana bir maddeyi nasıl silinmeye aday göstereceğini ayrıntılı bir biçimde tarif etmektedir. Film maddelerine olan ilgin için teşekkürler.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:37, 21 Kasım 2012 (UTC)

O zaman, sehzade adlı bir prenses oğlu olduğuna dair kanıt getirin.[kaynağı değiştir]

Garbino, Hiçbir zaman, Osmanlı prenseslerin oğulları, sehzade adlandırılmıştır.

Dizinin hiçbir bölümünde bu Osman, Şehzade olarak adlandırılır.

Bunu nereden duydun?

Hangi bölümde?


Kanunî Sultan Süleyman Han, 22 Eylül'de Almanya sinirini geçti. Ertesi gün Bâli Bey'in kardesi Semendire sancakbeyi Sultanzâde Mehmed Bey, Alman öncü kuvvetlerinin büyük bir kismini Viyana'nin on bes kilometre güneydogusundaki Bruck kasabasi yakinlarinda imha etti. Esir edilen Alman kuvvetleri komutani Christophe Von Zedlitz ve alti general Sultan'a gönderildi. 27 Eylül'de Viyana önlerine gelen ordu-yi hümâyûn, hiristiyanligin en büyük devleti olan Alman imparatorlugu'nun baskentini muhasaraya basladi.

http://www.gbg.bonet.se/osmanli/savaslar/1.viyana.htm

http://tr.wikipedia.org/wiki/SultanzadeBu imzasız yazı 91.46.109.63 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Değişiklik savaşına girmektense bu konuyu ilgili maddenin tartışma sayfasında ansiklopedik bir üslupla dile getirebilirsiniz. Bu durumda görüşünüz göz önüne alınır ve geçerliliği varsa uygulamaya koyulur. Ancak, bu yaptığınız 3 geri-dönüş kuralından mütevellit vandalizm'dir. Lütfen vikipedi kurallarına riayet ediniz.. --Garbino ileti 16:10, 21 Kasım 2012 (UTC)

vandalizm yok[kaynağı değiştir]

(18.388 bayt) (-2)‎ . .(→‎Diğer karakterler: O dönemde hanımsultan çocuklarına da şehzade denir. dizide de öyle geçiyor.) (Geri al) [Cobija tarafından kontrol edildi]

Kaynakca???Bu imzasız yazı 91.46.109.63 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Daha önce dediklerimi yinelemek zorundayım. Eğer içerikle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, lütfen maddenin tartışma sayfasında uygun bir üslupla bu konuyu dile getirin, bunun dışında size önerebileceğim ya da söyleyebileceğim bir şey yok ne yazık ki.. Artık vikipedi kurallarına uymayı tercih edin lütfen.. --Garbino ileti 16:22, 21 Kasım 2012 (UTC)


yok yok ben size sordum...

Bu Mesaj...

(fark | son) 19:06, 20 Kasım 2012‎ 88.231.108.232(Mesaj)‎ . . (18.388 bayt) (-2)‎ . .(→‎Diğer karakterler: O dönemde hanımsultan çocuklarına da şehzade denir. dizide de öyle geçiyor.) (Geri al) [Cobija tarafından kontrol edildi]

Kaynakca???Bu imzasız yazı 91.46.109.63 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu soruyu zaten içeriği onaylayan arkadaşımıza sormuşsunuz. Kendisi aktif olduğu zaman cevap verecektir. Ben onaylamadığım bir değişiklik için açıklama yapmak zorunda değilim.. Lütfen artık mesaj yollamayın. Daha önce 2 kez tekrar ettiğim gibi tartışma sayfasını kullanın. Ama lütfen uygun bir üslupla.. İyi akşamlar.. --Garbino ileti 16:29, 21 Kasım 2012 (UTC)

Teşekkür Ederim Hallettim[kaynağı değiştir]

Merhabalar, "Tercihlerim"den imzada görünecek kullanıcı adınızı da değiştirmenizi ve mesaj sayfalarına yazdığınız bildirimler sonrası, kullanıcı sayfanıza rahat ulaşılabilmesi için; imza bölümünün altında işaretlediğiniz, "Ham imza (İmzanız yukarıda belirttiğiniz gibi..." bölümünde ki kutucukta yer alan onay işaretini kaldırmanızı rica ederim.. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 17:40, 21 Kasım 2012 (UTC)

Uyardığınız için teşekkür ederim hallettim şimdi. ruzigar 17:54, 21 Kasım 2012 (UTC)

Sevgili utku nasılsınız?.. Vikipedi'yi sevmemde baş aktör siz ve yardımlarınız olmuştu. Az bunaltmadım sizi zamanında.. :)) İyi geceler..--Garbino ileti21:53, 21 Kasım 2012 (UTC)

  • Merhabalar Garbino. İyiyim, teşekkürler. Sen nasılsın? Mesajın beni gerçekten çok mutlu etti. Bu dönemin ÜDS, ALES ve KPDS'sini atlattım ancak ikinci dönem birer tane daha var hepsinden. Onlar başta olmak üzere başka bir iki konudan daha dolayı yaşadığım yoğunluk nedeniyle bu aralar çok nadiren girebiliyorum Vikipedi'ye. En kısa sürede tekrar görüşmek ümidiyle, iyi çalışmalar, sevgiler. Utku Tanrıveremesaj 21:59, 21 Kasım 2012 (UTC)

Ben teşekkür ederim her şey için size :)).. İyiyim ben de en son sizi Almanya'da biliyordum. Sanırım dönüş oldu.. En kısa sürede yeniden eski temponuzla aramıza dönmenizi dilerim. Ayrıca başarılar tabi.. :)) İyi geceler dilerim tekrar.. Görüşmek ümidiyle.. --Garbino ileti 22:23, 21 Kasım 2012 (UTC)

  • Rica ederim, ne yapmıştım ki... Haziran ayında Almanya'daki öğrenim sürecimi tamamlayarak döndüm. Bahsettiğim sınavlardan notum ne olursa olsun, 100 olmadığı müddetçe daha iyisini yapabilmek adına gelecek dönemki sınavlara da katılacağımdan dolayı tahminimce Haziran itibariyle eskisi gibi katılım göstermem mümkün olur. Sürecin sonunu ben de iple çekiyorum. Başarı dilekleriniz için teşekkür ederim, görüşmek üzere. Utku Tanrıveremesaj 04:11, 22 Kasım 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Hocam o dofollow haberine yaptığım ilave gerçekten geçerli bir ilavedir ama onaylanmamasının sebebini çözemedim. Alıntı yaptığım site sahibi çok daha önce konuyu çok daha açıklayıcı olarak yazmış ve doğru bir dilde yazmış.

Kabul görmemesine şaşırdım. Yada ben yanlış biçimdemi düzenledim koyunu? Türkoğlu 10:01, 22 Kasım 2012 (UTC)


Merhabalar, vikipedi'ye yapmaya çalıştığınız katkılar için öncelikle teşekkür ederiz. Ancak, belirtmem gereken önemli bir husus var ki, vikipedi içerisine telif hakkı olan hiç bir içeriği kopyalayamıyoruz. Vikipedi Amerikan telif yasalarına tabi ve bu yasa gereğince; herhangi bir kişiye ait bir metnin, tek bir cümlesi dahi ondan izinsiz paylaşılırsa o kişiye telif hakkı doğurmaktadır. Ne yazık ki eklediğiniz içerikte aramalarda telifli olarak gözüktüğü için içerikten çıkartılmıştır. Bu sayfayı incelemenizi önerebilirim. Ayrıca yıldızınız içinde teşekkür ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:24, 22 Kasım 2012 (UTC)

İmla düzenlemelerine teşekkür mesajı.[kaynağı değiştir]

Bir kaç gündür çeşitli maddelerde gerçekleştirdiğiniz imla düzenlemelerini zevkle onaylıyorum. Yaptığınız düzenlemeler için size teşekkür ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:47, 21 Kasım 2012 (UTC)

İmla düzenlemelerim hakkında ki mesajınız için teşekkürler. O zevk bana ait. Teşekkürler size de iyi çalışmalar.--YigitKadir ileti

Mustafa Kemal Atatürk[kaynağı değiştir]

Madde içerisinde gerçekleştirdiğiniz işlemler vandalizm olarak algılanmaktadır. Lütfen bunu tekrarlamayınız.--Garbino ileti 23:30, 22 Kasım 2012 (UTC)

Vandalizm amacı yoktur. Sanırım uykusuzluktan yanlışlık oluşmuş yarın tekrar bakacağım uyarınız için teşekkürler. Aguzerin yaptığı sürüm doğru sürüm imla hatalarını yarın düzelteceğim ilginiz için teşekkürler. Saygılarımla.Bu imzasız yazı YigitKadir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Madde içeriğinde yer alan bilgileri yeniden madde içeriğine yüklemek ve reddedilen bu değişikliği geri yüklemek vandalizm'dir. Ben de bu durumu uykusuzluğunuza vermek istiyorum. İyi geceler.. --Garbino ileti 23:36, 22 Kasım 2012 (UTC)
Düzenlediğiniz mesaj içeriğiniz için belirtmem gerekir ki, bu tür hatalar özellikle seçkin madde statüsünde yer alan bir madde içeriğinde yapılan hatalar engellenmenize neden olabilir. Kötü niyetli olarak adletmek istemiyorum sizi ancak, bundan sonra lütfen daha dikkatli olunuz. Tekrar iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:42, 22 Kasım 2012 (UTC)
Teşekkürler tekrar inceledim bu kez daha dikkatli oldum sanırım yanlışlıkla yapıştırmıştım bir öncekinde kopyalayıp bilgisayarda inceliyorum yazıyı rahatlığı açısından araya bir şeyleri kopyalamıştım sanırım o yüzden. Bu kez düzgün bir şekilde yaptım. İlginiz için teşekkürler sayın Garbino.. YigitKadir Bu imzasız yazı YigitKadir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Değişikliğinizi onayladım. Bu tür sorunlar yaşanabilir. Yeter ki kötü niyetli olunmasın.. Geri alınarak halledilir merak etmeyin.. Bu arada imzanızı "Alt Gr + (4 kez) ü" ye basarak "~~~~" oluşturabilirsiniz.. İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 01:54, 23 Kasım 2012 (UTC)

Çok teşekkürler. İyi günler. YigitKadir (mesaj) 06:22, 23 Kasım 2012 (UTC)YigitKadir

:)
telifleri bulup çıkardığın, özenle adreslerini girdiğin, bir de araya kolaylaştırıcı notlar sıkıştırmayı ihmal etmediğin için. sağol. kibele 08:42, 23 Kasım 2012 (UTC)

Bazen biraz uğraştırsa da sevdim aslında telif bulma işini.. Pirinç ayıklamak gibi bir şey.. :)) Bir de üzerine değerli birinden övgü alıyorsan daha da sevebiliyorsun.. :)) Çok teşekkürler.. İyi günler dilerim.. :)) --Garbino ileti 12:14, 23 Kasım 2012 (UTC)

Telif hakları ve Vikipedi'nin hızlı silme politikası[kaynağı değiştir]

Sayın Yetkili, http://tr.wikipedia.org/wiki/Ebru_Şancı maddesini oluşturmaktayız. Lakin telif hakları ve 'Bu sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme politikası gereğince silinmesi için etiketlenmiştir ve bir hizmetlinin incelemesini beklemektedir.' konularında uyarılar alıyoruz. Ebru Şancı'nın (model) web hizmetleri ve sosyal medya danışmanlığını yürüten kişileriz. İçeriklerde bize iş ortağımız tarafından teslim edilen bilgi ve metaryellerden oluşmaktadır. Yani, telif hakkıyla ilgili bir problem yaşamamız imkansız. Belirttiğim konular hakkında ilginizi bekler, iyi çalışmalar dilerim. Saygılar.Bu imzasız yazı Ewstr (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, maddeyi silinmesi adına etiketlememin nedeni; ilk oluşturuluş haliyle taslak madde kriterlerini karşılamadığı içindi. İlgili silme işlemini gerçekleştirecek hizmetli tarafından taslak madde kriterlerini artık karşıladığı düşünülürse içerikten "sil etiketi" çıkartılır. Telif konusuna gelirsek, vikipedi içerisine herhangi bir web sitesi ya da yazılı materyalden tek bir cümle dahi ekleyemiyoruz. Vikipedi Amerikan telif yasalarına tabiidir ve bu yasalar herhangi birine ait tek bir satır cümlenin dahi o kişiden izinsiz yayınlanmasını yasaklamaktadır. Herhangi bir görevlendirme sonucu bu işlemi gerçekleştiriyor oluşunuz, içeriğe telifli veriyi aktarabileceğiniz anlamına ne yazık ki gelmemektedir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:49, 23 Kasım 2012 (UTC)
Belirttiğiniz noktaları inceleyeceğim. Açıklamalarınız için teşekkür ederim.Bu imzasız yazı Ewstr (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Garbino[kaynağı değiştir]

Bugün voleybol federasyonu 2 yıllığına acıbadem grubu ile 2 yıllığına isim sözleşmesi imzaladı bende tüm ilgili sayfalarda değişikliğe gittim inceleyip bir an önce onaylarsan ileri de yaşanacak anlam karmaşasını hemen önlemek istiyorum şuan tüm onay bekleyen incelemelerim bu konu hakkında yardımların için şimdiden çok teşekkür ederim. (Şakşakcı7 (mesaj) 19:43, 23 Kasım 2012 (UTC))

Merhabalar şakşakcı, içerikleri onayladım. Revizyonlar için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 20:24, 23 Kasım 2012 (UTC)
Sevgili Garbino, çok teşekkür ederim yardımların ve desteklerin için. (Şakşakcı7 (mesaj) 16:43, 24 Kasım 2012 (UTC))

Seçkin listeler[kaynağı değiştir]

Merhaba :) Rihanna diskografisi ve Katy Perry diskografisi'nin seçkin liste oylamasında da görüş bildirirsen Vikipedi bir seçkin liste daha kazanabilir :) Teşekkürler. -Seyit mesaj 15:44, 25 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, derhal göz gezdiriyorum. :)) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:12, 25 Kasım 2012 (UTC)

Hepimizin görevi.[kaynağı değiştir]

Son zamanlarda gerçekleştirdiğiniz değişiklikler gerçekten çok başarılı. Ellerinize sağlık.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:43, 25 Kasım 2012 (UTC)

Teşekkür ederim. Hepimizin görevi Türkçe Vikipedi'yi daha yüksek standartlara ulaştırmaktır. Benim katkılarım bu yolda sadece küçük birer adımdır.--Türk Süvarisi ileti 16:45, 25 Kasım 2012 (UTC)

Şehzade Madde[kaynağı değiştir]

  1. Şehzade Güray Han Osmanoğlu Efendi (1987) (III. Mehmed)

Bu Fake, Bu sehzade degil ve hicbir alakasi ile Osmanli Hanedani Mensuplari var...Ben sinildim, ama diger Op yine yazdi.

25 sehzade var baska yok...Lütfen türk Vikipedia Osmanli hanedani mensuplari hakaret etme, sagol.


Bakarmisin:

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/06/12/osmanli-hanedaninin-yeni-uyesiBu imzasız yazı 91.46.96.116 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İnanın ne kastettiğinizi anlamıyorum.. Size bu nedenle yardımcı olmam imkansız.. Daha önce binlerce kez dediğim gibi, düzgün bir üslupla kullanıcı mesaj sayfaları yerine, ilgili maddelerin tartışma sayfalarında görüşlerinizi dile getirin.. --Garbino ileti 03:28, 26 Kasım 2012 (UTC)


Osmanlı Hanedanı[kaynağı değiştir]

Bir problem var, Bu user: Errcan, hergün Osmanlı Hanedanı Madde, iki ismi yazdı:

  1. Adnan Yılın (1968) (Abdülaziz)...
  1. Ercan Yılın (1997) (Abdülaziz)


Adnan Yılın (1968), ile Ercan Yılın (1997), Şehzadeler değil ve Osmanlı Hanedanı Mensupları ile alakası yok. Bügün 25 Şehzadeler

Lütfen Bakarmisin:

http://www.ibrahimpazan.com/index.php/12-yasayan-osmanl-lar/21-bbb.html

İlgili madde içerisinde, 2 aylık periyotta botlar dışında değişiklik yapılmamış ve bahsettiğiniz isimlere de rastlanmamıştır.. --Garbino ileti 15:53, 26 Kasım 2012 (UTC)

Ne iki ay? Bak http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C5%9Eehzade&diff=12338008&oldid=12211289

Yasal Tehtit[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Errcan bu sayfada bir kullanıcı diğerini tehtit etmiş. bildireyim dedim. iyi günler.Bu imzasız yazı Gungunseli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İlgili içerik çıkartılmıştır. Bildiriminiz için teşekkürler.. --Garbino ileti 16:30, 26 Kasım 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
Vandalizmin yılmaz savaşçısı Garbino'ya sevgilerle. Abuk SABUK msj 23:14, 26 Kasım 2012 (UTC)
Sevgili abuk sabuk, değerli yıldızın ve övgün için çok teşekkürler.. :)) İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 23:25, 26 Kasım 2012 (UTC)
  • Rica ederim, iyi geceler :) --Abuk SABUK msj 23:26, 26 Kasım 2012 (UTC)

Silinmeye Aday Sayfa[kaynağı değiştir]

sevgili garbino ben silinmeye aday gösterdim fakat aradan 5 gün gecmesine ragmen hic birsey olmadi kimse ilgilenmedi konuyla,öylece silinme yerinde duruyor Ilteray (mesaj) 02:22, 27 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba ilteray, orada 2 ay bekleyen maddelerde bulunuyor. Bu nedenle silinmesi ya da kalması adına verilecek karar uzun sürebilir. Sen kendi görüşün ve beyanatın doğrultusunda üzerine düşeni yaptın, bundan sonrası verilecek "Silinsin Silinsin" ya da "Kalsın Kalsın" oylamaları sonrası çıkacak sonuçta.. Film maddeleriyle bu denli ilgilendiğin için tekrar teşekkürler.. İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 02:29, 27 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba vikiçizer; deneyimli, hatta istifa etmiş eski bir hizmetli olduğunuzu biliyorum. Bu nedenle bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Reklam içeriği bulunan kullanıcı sayfası içerisine "{{sil}}" etiketi koyulabilir mi? Sizin daha önce bir kullanıcı sayfasına koyduğunuzu hatırlıyor gibiyim birazda onun için soruyorum. Yoksa sadece şikayet edilmeli ya da bir hizmetliye mi bildirilmeli?.. --Garbino ileti 14:11, 27 Kasım 2012 (UTC)

  • Merhaba Garbino, sil etiketi konulmasını daha hızlı ve pratik buluyorum. Hizmetliler silinmesi gerekli sayfaları daha sık kontrol eder. Reklam içeriği nedeniyle silinmesi gerektiği açık olan sayfaların kullanıcı sayfası bile olsa "hızlı sil" ile silinmesi daha doğrudur. Ama reklam içeriği konusunda şüphe varsa şikayet yolu veya hizmetliye bildirme tercih edilebilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 08:58, 28 Kasım 2012 (UTC)

Açıklamalarınız adına çok teşekkür ederim. Bundan böyle bariz reklam içeriği olan kullanıcı sayfası içeriklerine sil etiketi koyarım. Bahsettiğiniz gibi bariz olmayan içerikler ile ilgiliyse diğer yollara başvururum. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 11:55, 28 Kasım 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
Çağlar ertuğrul sayfası neden kabul edilmiyor anlamıyorum ben o bilgilerin hepsini çağlarla konuşup yazdım. Cemreyil (mesaj) 10:03, 28 Kasım 2012 (UTC)
Merhabalar, sayfa içeriğinde yer alan biyografinin ilk cümlesini arattığımda telifli olduğu izlenimi doğduğu için sil etiketi koymuşum. Ancak, genele bakıldığında telif yerine kayda değerlik sorunu görünüyor. Bu nedenle sayfaya kayda değerlik şablonu ekledim. Kişinin kayda değerliğini ispat edecek kaynaklar eklediğinizde içerikten şablon çıkartılacaktır. Yıldızınız için ayrıca teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:03, 28 Kasım 2012 (UTC)

Hızlı Silme[kaynağı değiştir]

Merhaba, Altkat Sanat için eklediğiniz hızlı silme şablonunu kaldırdım, telif hakkı sorunu yaratabilecek bölümleri de kaldırıp taslak şablonu ekledim. Eğer maddenin silinmesini tekrar uygun görürseniz, tekrar silinecekler listesine alabilirsiniz. Selamlar. Cem Yıldız (mesaj) 14:19, 28 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba, telifli içerik öncelikli silme işlemi gerekçemdi. Sizce madde Kayda değerlik (şirket) standartlarını karşılıyor mu?. Henüz 2012 yılı içerisinde faaliyetlerine başlamış ve sadece 3 oyun sahnelemiş herhangi bir tiyatro topluluğu gibi geldi bana.. --Garbino ileti 14:38, 28 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba mskyrider, 2 gün önce kibele'ye bildirmiştim ancak, dün yaşanan gergin olaylar sonrası atladı zannediyorum. Geçmiş zaman olsa da, Bu kullanıcı, o gün içerisinde gerçekleştirdiğim uyarılara aldırmaksızın birçok vandalist değişiklikler gerçekleştirmişti. Birde bu vandalist değişikliği sayfa geçmişinden silmek gerekmekte.. İlgilenebilir misin?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:56, 28 Kasım 2012 (UTC)

  • ilk fırsatta bakmaya çalışacağım Garbino. --Mskyrider ileti 14:58, 28 Kasım 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
neden sayfamı silineceklere ekledin mert taha (mesaj) 16:38, 28 Kasım 2012 (UTC)
Merhabalar, aslında bir üstte sayfanın neden silinmek adına etiketlendiğini açıklayan bir şablon eklemiştim mesaj sayfanıza. Yinede sorunuza dönersek; Vikipedi Amerikan telif yasalarına tabii bir ansiklopedidir. Bu yasa, herhangi bir kişiye ait tek satır bir cümlenin dahi yine o kişinin izni olmaksızın yayınlanmasını yasaklamaktadır. İş bu nedenle herhangi bir web sitesi ya da yazılı materyaldentelifli içerikleri vikipedi içerisine ekleyememekteyiz. Maddenin silinmesi adına etiketlenmesinin gerekçesi kısaca budur. Gönderdiğiniz VikiSevgi mesajları için teşekkür eder, bundan sonra telif hakkı saklı içerik eklememeye özen göstermenizi rica ederim. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:51, 28 Kasım 2012 (UTC)

Bir çikolatalı kek de sizin için![kaynağı değiştir]

saol diyelim mert taha (mesaj) 16:40, 28 Kasım 2012 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

sanada ii günler ve ii geceler dilerim(( :D

mert taha (mesaj) 16:42, 28 Kasım 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
tamam saolun uyarılarınıza uyacağım mert taha (mesaj) 16:48, 28 Kasım 2012 (UTC)
kupa
saolun mert taha (mesaj) 17:03, 28 Kasım 2012 (UTC)

Bu Değişikliği Yapan Kullanıcıyı Durdurma Yolu Yok Mu?[kaynağı değiştir]

217.248.173.111 ve 91.46.96.116 kullanıcısı sayfaları boşaltır boşaltma engellenmesi gerekmez miydi? Geliyor özgürce yazıyor, hakaret ediyor, ilgim olmayan konularda bile bana bulaşıyor. Vandalizmin alasını yapıyor... Böyle kullanıcıların hemen engellenmeleri gerekmez mi? Canımdan bezdim rahat çalışamıyorum.

Tarihçiyim kitaplarda ne yazıyorsa onu ekledim, neredeyse hepsi kaynaklı... Buna rağmen bu kullanıcı sırf katkıda bulunuyorum diye bir aydır bana taktı. Doçentlik tezim bu konu üstüne diye katkıda bulunuyordum, böyle kullanıcılar varken bu nasıl mümkün olacak? Vikipedinin tek yapabileceği bu kadar mı? Siz her zaman bana yardımcı oldunuz ama inanın bıktım!!!Bu imzasız yazı Ruzigar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İnanın çok haklısınız, söyleyebilecek ya da yaşadığınız durum ile ilgili ansiklopedimizi savunabilecek durumda değilim. Anonim kullanıcı mesaj sayfama bakarsanız, bana da sürekli anlamakta güçlük çektiğim mesajlar göndermekte. Hatta neredeyse tüm vikipedi devriye ve hizmetlilerine aynı mesajları atıyor. Kullanıcının süresiz olarak engellenememesinin nedeni, sürekli farklı ip adresleri üzerinden girmesi. İp adreslerinin süresiz olarak engellenmesi, aynı ip adresini daha sonra kullanabilecek herhangi birinin vikipedi'ye girişini engelleyeceği için kaçınılan bir durum. Bu konuda sadece siz müzdarip değilsiniz inanın. Günlük engellerin verilememesinin sebebi ise, bu sıra hizmetlilerimizin vikipedi içerisinde çok aktif olmayışı. Bu nedenle bildirim gerçekleştirip, günlük olarak engelleme almasını sağlayamıyoruz. Zamanla umarım bu konu aşılacaktır. Ansiklopedimiz adına sizden çok özür dilerim. Lütfen katkılarınızı vikipedi'den esirgemeyin. İyi geceler, iyi çalışmalar dilerim.. --Garbino ileti 23:21, 28 Kasım 2012 (UTC)
  • size bu süreç içinde o kadar minnettarım ki (...) geçmişine bakıyorum herkesi tehtit ediyor, internette yazılan hiçbir gerçekliği olmayan bilgileri gerçekmiş gibi kabul ettirmeye çalışıyor. 16.yy için ansiklopediye katkı yapmaktan başka derdim yoktu. Bana sürekli Mustafa ve Mahidevran kocaman bir hiç diyor. Benimse bunlar umrumda değil, sadece katkı yapmak istemiştim. İnanın bu konuda ukrayna vikipedisi bile bizimkinden daha sağlıklı. Ama belli başlı maddeler geçici de olsa korumaya alınamaz mı?Bu imzasız yazı Ruzigar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Öncelikle sizden ricam, sorunlu bir kullanıcı da olsa hakkında sorun yaratacak kelimeler sarfetmekten kaçınmanız. Bu politika gereği engellenebilirsiniz. Bunu istemeyiz.. Bahsettiğiniz vandalist değişikliklerin yoğun olduğu maddelerin koruma altına alınması için en kısa sürede bir hizmetliye başvuracağım. En azından bir süre için bu olumsuz durumu aşabiliriz. Anlayışınıza sığınır, tekrar iyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 23:54, 28 Kasım 2012 (UTC)
  • teşekkür ederim. inanın iki haftadır hiçbir cevap vermiyorum ama tahammül edilecek yanı kalmadı. lale bitkisinin kökeni ile ilgili yaptığım değişikliği bile sabote etti. isim değiştirdim ama fayda etmedi. kullanıcının faaliyetlerini inceleyip sayfayı eski haline çevirdikten sonra bahsettiğiniz sabitleme işlemini yaparsanız daha sağlıklı olur sanki. inanın o kadar özverilisiniz ki size hayran kalıyorum. iyi geceler. ruzigar (mesaj) 00:00, 29 Kasım 2012 (UTC)


Ben size ne yaptim?

Ben gördüm...hergün Osmanli hanedani ile sehzade madde degisti, yeni Ismi var. Bunlar sehzade degil!!! Sen Ruzigar yada saba i nihavend tarihci oldu diyor: Ama ben görmedim, sen neden bu sehzade maddesi hic savundu? Ben ne yanlis yaptim? Tamam oldu...siz Türk Vikipedia yalanci sehzadeler istiyor...buyur...simdi artik ben cok moral bozuk. Ben anlamiyorum size...Bana yasli Kadin diyor, bana deli Kadin diyor...ama benim sucum ne? Yasak mi, ben sehzade madde ile osmanli hanedani madde savundu?

Artik güray han ile demir han bir insan yazdi, baska madde, erccan hergün degistir...

Bu nassil? büyük rezalet...

Neyse siz ne istersiniz.

Hicbir Kaynakci verdi, Raziye sultan Mahidevran cocuklar, yada abdullah onun diger Oglu, sen yazdi Ruzigar ama kaynak yazmadi... Tabii ki sen Tarihci...ama sehzade madde yada osmanli hanedani madde sen hic bir zaman savundu.

Tesekkürler Türk Halk.

Biraz baklava da sizin için![kaynağı değiştir]

uzun zamandır sizi takip ediyorum çok seri bir şekilde mesajlar gönderebiliyorsunuz bunu elle mi yapıyorsunuz?
Kapak (mesaj) 23:34, 28 Kasım 2012 (UTC)
Ne kastettiğinizi ne yazık ki anlamadım. Daha açık bir şekilde ifade ederseniz, daha sağlıklı cevap verebilirim.. --Garbino ileti 23:40, 28 Kasım 2012 (UTC)
  • ilettiğiniz kullanıcının katkılarına baktım. Vandallığa devam edecek olursa gereken yapılır.--Mskyrider ileti 06:20, 29 Kasım 2012 (UTC)

O zaman ben takipte olucam.. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:46, 29 Kasım 2012 (UTC)

İşte belki herhangi biri herhangi bir sayfaya yönlendirir diye yaptık o yönlendirmeyi :) Açılması gereken fakat açılmamış bir madde olarak duruyor ya, ondan. Hannahannah (mesaj) 07:36, 29 Kasım 2012 (UTC)

İşte bunu değişiklik özetine de yazman gerek ki, ben incelerken "aa öyle miymiş, onaylayayim o zaman" diyebileyim. :)) Değişiklik özeti candır.. :)) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:42, 29 Kasım 2012 (UTC)


Ben size sordum: Kaynakca nerede raziye sultan mahidevran kizi oldu? cevap verme, Kaynakca madde yazmadi Ben size sordum: Kaynakca nerede, Abdullah Mahidevran nin oglu oldu? cevap verme, Kaynakca madde yazmadi

Ruzigar alias saba i nihvane diyor, Ben tarihci, perihan sultan bana tehdit etti, ve ve ve...

Tehdit mi? Ben ne yaptim size?

Artik, hergün Sehzade ile Osmanli Hanedani Maddesi,degistir...Kim yaptin? neden yaptin?

Bu Güray, demirhan, ercan...Bunlar sehzade degildir.

Ama cok garip, simdi nerede Ruzigar? neden Tarihci Ruzigar bu Konu bilmiyor?

Neden sen yada diger OP, hic bir bu sehzade madde savundu?

Ilginc...cok ilginc...Benim türkce felaket, evet...

sehzade mehemd kizi hümasahsultan, sinildi ...neden? anlamiyorum

Ancak Ruzigar ne istiyor? ben anlamiyorum

siz diyor: Osmanli Padisahlar sever...ama ben görmedim...bizim saygisiz gördün...

Neyse...artik ben sustum...Türkler istiyor, yanlis Madde ,.,.,buyur.Bu imzasız yazı 91.46.127.230 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kaynaklı verileri çıkartıyorsunuz, yetmezmiş gibi kullanıcıları yasal yollarla tehdit ediyorsunuz. Ayrıca sizde değişikliklerinizin hiç birine kaynak eklemiyorsunuz. Lütfen kurallara artık riayet ediniz. Hiç bir kullanıcıyı yasal yollarla tehdit etmeden, sayfaları kaynaksız bilgilerinizle değiştirmeden varlığınızı sürdürün sizden rica ediyorum.. --Garbino ileti 15:44, 29 Kasım 2012 (UTC)

Anonim Kullanıcı[kaynağı değiştir]

Merhabalar, bu aralar sizi çok uğraştırıyorum ama :)).. Büyük olan bir sorunumuz var.. Osmanlı hanedanından olduğunu belirten, daha önce yasal tehditte bulunduğu için bir kez kullanıcı adı üzerinden, bir kaç kezde ip adresi üzerinden engellenen kullanıcı, yine yasal tehditte bulunmuştur. Bundan bir kaç gün önce yineaynı şeyi yapmış ama aktif hizmetli olmadığı için şikayet edememiştim. Ayrıca bir çok Osmanlı ile ilgili maddeye kaynaksız, doğruluğuna inandığı ama doğru olmayan değişiklikler gerçekleştirerek kirletiyor.. Her inceleme gerçekleştiren ya da vandallık yaptığı sayfalarda değişiklik yapanları da anlaması güç mesajlarıyla rahatsız ediyor. Buna bazı hizmetli ve bürokratlarımız dahil. Yasal tehditte bulunduğu için yine anonim ip üzerinden girmesi sebebiyle günlük engel vermenizi rica ederim... Bir de değişiklik yaptığı bir kaç maddeyi anonim ip li kullanıcılar için koruma altına almak fena olmaz sanırım.. --Garbino ileti 15:18, 29 Kasım 2012 (UTC)

estağfurullah. son kullanılan IP'yi engelledim ancak yeniden devam etmesi mümkündür. gerçi kan testi derken sanırım DNA testi yaptırıp kendisinin gerçekten Osman soyundan geldiğini kanıtlayacağını söylüyor gibi anladım. maddeleri koruma altına almak için Vikipedi:Sayfa koruma talepleri sayfasında belirtirseniz gereken yapılacaktır. dokunduğu bayağı bir madde var sanırım. Gün içinde denk geldiğinde bir hizmetli bulursanız o da o an için gerekeni yapar. kolay gelsin.--Mskyrider ileti 16:05, 29 Kasım 2012 (UTC)
Türkçesi o kadar bozuk ki, ben de yasal tehdit olarak algıladım. O olmasa bile üslubu engellenmesi için bir neden zaten. Ben bahsettiğiniz gibi koruma taleplerini bildiririm. O kadar çok madde var ki, boş bir vakitte ancak hepsini toparlayabilirim sanıyorum. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.. --Garbino ileti 16:15, 29 Kasım 2012 (UTC)
Sayfaların koruma altına alınması ile ilgili bahsettiğiniz talepte bulundum. Sanıyorum bu kadardı; başka maddelerde de yaşanırsa yine talepte bulunurum. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:40, 29 Kasım 2012 (UTC)


Gerekçe: + vandalizm amaçlı değişiklik[kaynağı değiştir]

Ben size anlamiyorum, ben ne yaptim? Biz barış istiyoruz. Biz Internet Osmanlı hanedanına karşı hiçbir yanlış iftiralara bırakmak istiyorum. Onlar biz kendimizi korumak için istiyorum çünkü, bana neden kilitli?


  • Güray Han Osmanoğlu (1987)
  • Demir Han Osmanoğlu (1988)
  • Adnan Yılın (1968)
  • Ercan Yılın (1997)

Bunlar şehzadeler değil...ama hergün bu IP Adres: 78.94.51.9 Güray han yazdi.

Bakarmisin:

http://www.ibrahimpazan.com/index.php/12-yasayan-osmanl-lar/21-bbb

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/06/12/osmanli-hanedaninin-yeni-uyesi—

Sizler Türk- Vikipedia yanlış şehzadeler bırakabilirsiniz istiyor musunuz? Bu sahte şehzadeler para istiyorun. Neyse...burada ne oluyor, İyi değil.Bu imzasız yazı 91.46.127.230 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bakın, Osmanlı ile ilgili genel-geçer bilgiler dışında hiç bir bilgiye sahip değilim. Bana bu anlattıklarınız bu nedenle çok yabancı. İş bu nedenle de bahsettiğiniz maddeler ile ilgili bariz vandalizm yapılmış, imla sorunlu, kaynaksız, gerekçesiz çıkartılan içerikler dışında emin olmadığım eklemeler için çıkartma işlemi yapmıyor ve daha bilgili bir devriyenin incelemesi için bırakıyorum. Bunu tartışma sayfasında belirtin. Ama inatla yapılan değişiklikleri geri alarak değil. Sabredin, tartışmanın şekillenmesini bekleyin. Bu şekilde hiç bir yere varamadığınızı, varamayacağınızı bu zamana kadar anlamış olmanız gerekirdi. Sizin yaşlı, deli, sorunlu vs. birisi olduğunuzu düşünmüyorum. Sürekli kendinizi bu şekilde savunuyorsunuz malum. Ama yaptıklarınızın vandalizmden de bir farkı yok. Lütfen daha sabırlı olun. Bu çok zor bir şey olmasa gerek sizin için.. Rica ediyorum.. --Garbino ileti 23:36, 29 Kasım 2012 (UTC)

Hızlı silme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Amerikan Sömürge Derneği dahil birkaç maddede hızlı silme şablonunu biraz fazla cesur kullandığınızı düşünüyorum. Mesela bu maddenin kayda değer olmadığını söylemişsiniz ama gördüğüm kadarıyla oldukça önemli bir dernek. (Adının yanlış çevrildiği söylenebilir belki ama derneğin kedisi önemlki) Oysa hızlı silme ancak hiç tartışmasız hemen silinmesi gereken maddeler için kullanılabilir. Bu gibi durumlarda maddeyi normal prosedürle silinmek için aday gösterip sonucu beklemek daha iyi. Saygılar, Filanca 20:09, 29 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, tam da dediğiniz gibi başlığı nedeniyle maddeye bu etiketi koydum. Üzerinde muallak kaldığım hiç bir yeni açılmış madde üzerinde silinmesi adına değişiklikte bulunmuyorum. Ayrıca cesur davrandığımı da düşünmüyorum.. Maddenin başlığını arattığımda "Amerikan Sömürge Derneği" adında herhangi bir konuya ya da bilgiye rastlamadım google üzerinde. Bu durumda da sil etiketi koymam kadar normal bir durum yoktu tahmin edersiniz ki. Sonuç olarak sayfayı da silmedim sadece etiketledim. Uzman bir hizmetlinin göz deneyiminden geçmiş oldu böylece.. :)) Ancak, uyardığınız için teşekkür ederim.. Daha dikkatli olmaya özen göstereceğim.. İyi çalışmalar dilerim.. --Garbino ileti 20:23, 29 Kasım 2012 (UTC)
Teşekkürler. Şu kaynağa [veya daha yeni olan şuna] istinaden ismini değiştirebiliriz. Filanca 20:31, 29 Kasım 2012 (UTC)
"Amerikan Kolonizasyon Derneği" daha uygun bir adlandırma gibi duruyor. Tabi yine de sizin uygun göreceğiniz bir başlığa taşınabilir. --Garbino ileti 20:41, 29 Kasım 2012 (UTC)
Taşımışsınız bile.. Kolonizasyon daha uygundu bence de.. Ellerinize sağlık.. İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 20:46, 29 Kasım 2012 (UTC)

Kayda değerlik hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar;(sizden mesaj gelmeseydi wikibilgeye bu mesajı yollayacaktım.) Ben Ferhat Tepesi isimli bir sayfa yazmıştım.Aynı isimli bir köy mevkisi(mahallesi)için sayfa yazdım.Ama Superyetkin isimli kullanıcı gerçeği yansıtmayan bir bilginin vikipedide bulunamayacağı sebebiye silmiş.halbuki oradaki bilgiler doğruydu.Köyde halkın ve bazen resmi olarak kullanılan bölgeisimleride vardı.Lütfen sayfam geri gelsin.Çünkü yazdığım ilk sayfaydı.Sorunuma derman olacak bir çözüm beklerim.

Saygılarımla --Berktuğ Öztürk 15:13, 30 Kasım 2012 (UTC)

Tekrar merhabalar, yukarıda ki mesajımda da bahsettiğim gibi maddelerin kabul edilmesi ve silinmemesi için önemli ölçütlerden biri içeriğinin kayda değerlik standartlarını taşıyor olması gerekir. Bu nedenle yaratmış olduğunuz madde doğruluğu olsa da kayda değer olmadığı için silinmiş olmalı. Ne yazık ki, maddenin geri getirilmesi mümkün değil. Bundan sonra paylaşımlar gerçekleştirirken, kayda değerlik standartlarına özen göstermenizi rica ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:19, 30 Kasım 2012 (UTC)

yanlış ve kasten eksik bırakılmış bilgilerin değişimi[kaynağı değiştir]

sn.ilgili; dümyaca ünlü sanatçımız sn.ömer faruk tekbilek'in türkçe wiki sayfasındaki bilgilerin yanlış ve kasten eksik bırakılmış şekilde güncellendiği 2 gün önce tarafımızdan tespit edilmiştir, yapmaya çalıştığımız düzeltmeler ise halen beklemede gözükmektedir, konuyla ilgili hassasiyetin ivedilikle gösterilmesini arz ve rica ederiz, saygılarımızla. O.Faruk Tekbilek Türkiye AjansıBu imzasız yazı Oftajansturkiye (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, öncelikle belirtmem gerekir ki, kullanıcı adınız ne yazık ki uygun değil. Bu nedenle buradan kullanıcı adınızın değiştirilmesi adına, başvuruda bulunmanızı rica ederim. Konuya dönecek olursak, kasten yapılan hiç bir şey yok inanın. Çok fazla yapılan değişiklik, inceleme yapan az sayıda devriye var sadece.. Vikipedi içerisine telifli hiç bir içeriği ekleyemiyoruz. Vikipedi Amerikan telif yasalarına tabii ve bu yasalar herhangi bir kişiye ait tek bir satır cümlenin dahi yine o kişinin izni olmaksızın yayınlanmasını ve/veya kopyalanmasını yasaklamıştır. Bu nedenle bundan sonra telif içeriği saklı metinler eklememeye özen göstermenizi rica ederim. Maddede yaptığınız değişiklik onaylanmıştır. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:24, 30 Kasım 2012 (UTC)
merhabalar, maddeyle ilgili gerçek bilgileri sanatçının yasal türkiye temsilcisi sıfatıyla şu anda yapıyorum, şimdi güncellediğimiz tüm bilgiler www.omarfaruktekbilek.com resmi web sitesinden doğrulanabilir, sayfalarınızda gerçek bilgilerin yer almasına hep birlikte sahip çıkıp özen göstermemiz konusunda hemfikir olduğumuzdan kuşkumuz yoktur, kullanıcı adlarının uygun olma kriterleri hakkında bilgi vermeniz ricası ve saygılarımızla kolaylıklar dileriz.Bu imzasız yazı Oftajansturkiye (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Sizi anlıyorum. Ancak, belirttiğim gibi telif hakkı saklı içerik ekleyemiyoruz. Vermiş olduğunuz sitenin altında "© 2011 Omar Faruk Tekbilek. All rights reserved." bu ibare yer almaktadır. Yani içerik teliflidir. Telif hakları sayfamıza göz gezdirmenizi öneririm. Herhangi bir görevlendirme almanız ya da bir sorumluluk sonucu eklemeler gerçekleştiriyor oluşunuz, ne yazık ki telifli içeriğin eklenmesini sağlamamaktadır. Bu konuda kurallarımız oldukça katı üzgünüm.. Eklemek istediğiniz metin üzerinde değişiklikler yaparak, kendi eklemelerinizle telif sorununu ortadan kaldıracak şekilde düzenlemeler yapabilirsiniz. Doğrudan eklemeniz mümkün değil.. Kullanıcı adınıza gelirsek; sorunlu. Şuan olmasa bile dikkat çektiği bir anda engellenirsiniz. Bu nedenle kullanıcı adı değiştirme sayfasında, "Sorunlu olduğu için, değiştirmem istendi" şeklinde bir açıklama ile uygun olması gerek yeni bir kullanıcı adı belirleyerek başvurmanız gerekmekte. Uygun bir kullanıcı adı seçmiş olursanız, kısa süre içerisinde talebiniz işleme alınır. Dikkat etmeniz gerekli konularda ki ricalarımı tekrar eder, iyi çalışmalar dilerim.. --Garbino ileti 17:00, 30 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, kullanıcı, burada ve burada bariz vandalist değişikliklerde bulunmuştur. Yapılan uyarının işe yaraması için 1 günlük engelleme vermenizi rica ederim.. --Garbino ileti 17:08, 30 Kasım 2012 (UTC)

selam garbino, uyarıdan sonra değişikliği yok. devam ederse bana ya da bir başka hizmetliye haber verirsen ilgilenilir. bir de, kullancıya yolladığın mesaj, anonimler için.. şunu kullanabilirsin {{kopyala:Vandal-olma}}. kolay gelsin. --kibele 17:37, 30 Kasım 2012 (UTC)
Bir çok değişiklik yapmış bir kullanıcı olunca, uyarı olmadan da böyle bir vandallığın hoş görülmeyeceğini bilmesi gerek diye düşünmüştüm.. Bu arada o mesaj listenin en altındaymış, onu ben genelde analog (elden) yapıyorum. O an daha şiddetli uyardığı için öbürünü göndermek ihtiyacı hissettim.. :)) Bundan sonra gerekeni yaparım.. İlgilendiğin için teşekkürler.. --Garbino ileti 18:54, 30 Kasım 2012 (UTC)
yine de yeni bir kullanıcı sayılır. sayfasında bu türden bir bilgilendirme mesajı yok daha öncesinde. bundan sonra izleyip bakılır duruma. o mesajdaki ifadeler ıp adresi filan kafa karıştırıcı oluyor, o yüzden diğeri daha uygun olur. :) --kibele 19:14, 30 Kasım 2012 (UTC)
Tamamdır.. Hafızaya işledim.. :)) --Garbino ileti 20:39, 30 Kasım 2012 (UTC)
  • Ah çok teşekkür ederim. Takdir edilmek güzel şey.--Abuk SABUK msj 22:14, 30 Kasım 2012 (UTC)
Geç bile kalmıştım.. :)) Sevgiler.. --Garbino ileti 22:19, 30 Kasım 2012 (UTC)

Sevgili e.c., şu değişikliği sayfa geçmişinden silmenizi rica ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:36, 30 Kasım 2012 (UTC)

Bildirdiğiniz için teşekkürler sayın Gabrino, işlemi gerçekleştirdim. Sevgiler. --e.c. 22:42, 30 Kasım 2012 (UTC)