Kullanıcı mesaj:Théoden/2012 Aralık

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Garbino. Allah maddesinde anonim kullanıcı başlıkları büyük hâle getirmiş. O nedenle onayladığın değişikliği geri aldım. İyi geceler.--Abuk SABUK msj 00:14, 1 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba, eğer olmaması gerek bir şeyse pek tabi. Ben de dikkat ederim bundan sonra, uyarın için sağol.. --Garbino ileti 00:19, 1 Aralık 2012 (UTC)
  • Bilip bilmediğinden emin olamamıştım, öyle bir zarf attım :) Biçem gereği başlıklarda özel isim olmadığı sürece büyük harf kullanmıyoruz. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 00:23, 1 Aralık 2012 (UTC)
:)) Çok sağol. Bu tür değişikliklere genelde elleşmiyorum ama bugün bazı kanallarla ilgili bu yönlü değişiklikleri de onayladım. Gelsin gerilim müziği :)). Mesajı yarım bırakıp, inceleme günlüğünden bulup hepsini geri aldım. :)) Tekrar teşekkür ederim, yıkıcı olmadan yapıcı olmayı başarabilen kişi sayısı çok az burada.. Sağol.. İyi geceler dilerim.. :)) --Garbino ileti 00:34, 1 Aralık 2012 (UTC)
  • Rica ederim. Sana da iyi geceler.--Abuk SABUK msj 01:03, 1 Aralık 2012 (UTC)

Ziya songülen[kaynağı değiştir]

Bu kaykank yok mu?

http://koskorcuk.wordpress.com/2011/01/12/fenerbahce-kurucusu-ziya-nurizade-songulen%E2%80%99in-hayatindan-kesitler/

bir Osmanli hanedani ailesi yaziyor...evet dogru...ama onun Annesi Azize...saliha sultan torunu.

bakarmisin bu link...Ziya songülen nin torunu söyledi...Bu imzasız yazı 217.248.175.38 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Sehzade ile Osmanli hanedani maddi[kaynağı değiştir]

Ben birsey düsüniyorum: Artik benim moral cok bozuk, hergün bu errcan ve diger IP Adresi...Ismi yazdi, artik yeni ismi serdar sehzade söyledi. Lütfen bu iki Madde gercek 25 sehzade ismi sinildi...yani ben hergün istemiyorum bu yanlis kisiler, demirhan, gürayhan, ercan, aydin artik serdar görmek istemiyoum. Büyük rezalet.! Bunlar yalanci, sonra ne yazdi? bidaha bir yeni ismi mi? ben bilmiyorum...ama lütfen 25 gercek sehzade sinildi. Tesekkür ederim.

Neyse, maalesef biz cok düsmanlar vardi...Bu imzasız yazı 217.248.175.38 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Lütfen sakin olun.. Daha öncede dedim ben hiç anlamıyorum tarihten :)) Bu anlattıklarınızı anlamıyorum tam da o yüzden.. Lütfen soğukkanlı olun.. Bu arada bakın burada ruzigar size zeytin dalı uzattı.. Lütfen artık savaş vermek yerine anlaşarak bir şeyler çözmeye çalışın.. İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 00:45, 1 Aralık 2012 (UTC)

Değerlendirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar lubunya, o tekliflerle çokça ilgileniyorum zaten. Oluşturduğun bu teklif içinse, en kısa sürede inceleyip, değerlendirmemi yapıcam. Hatırlattığın için teşekkürler.. İyi günler dilerim.. --Garbino ileti 13:54, 1 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba SAS la ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino, silinmeye aday olarak işaretlediğim iki sayfayla ilgili bir sorum var. Bu sayfaların telifli içerik içerdiğini gösterdiğine göre, bundan sonraki süreç nasıl devam edecek. Bu maddelerle ilgili sas sayfaları silinip maddelere hızlı sil etiketi mi koymak lazım yoksa bir hizmetlinin bu SAS sayfalarını görmesini mi beklemek lazım? Bu arada hatamı düzeltiğin için sağol. İyi çalışmalar Khadkhall (mesaj) 14:42, 1 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba khadkall, sonuç olarak silinmeye aday sayfa. Bu nedenle oradan çıkartmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Ancak, süreci hızlandırmak için bir hizmetliye iki sayfa ile ilgili bilgi verebilirsin. Birde uzun ya da tek cümle de olsa, deneme maksadı belli olanlar dışında ki içeriklerin tamamını google üzerinde aratmanı öneririm. Bazen bir cümleyle açılmış maddede bile telife rastlıyorum. İyi akşamlar dilerim.. --Garbino ileti 14:58, 1 Aralık 2012 (UTC)
Teşekürler iyi akşamlar, Khadkhall (mesaj) 15:12, 1 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
sa t.meniz (mesaj) 15:59, 1 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba. Kusura bakmayın, mesajınızı ilk gördüğümde vaktim yoktu; daha sonra da dalgınlığıma gelmiş ve unutmuşum. Kullanıcı uygunsuz KA nedeniyle engellendi. Diğer kullanıcı ise devriye şablonunu kaldırmış gördüğüm kadarıyla. Siz de kontrol edin isterseniz. İyi çalışmalar. --yabancım 15:14, 2 Aralık 2012 (UTC)

Hiç önemli değil. Yoğunluktan olduğunu tahmin etmiştim zaten. Diğer kullanıcı içinse haklısınız, kendisi değil ama anonim ip'li bir kullanıcı kaldırmış. Muhtemelen üyeliksiz girişle kendi sayfasında değişiklikler yaptı. Şikayetimi karara bağladığınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:19, 2 Aralık 2012 (UTC)

Marmara Rock Kulübü Madde Bölümü[kaynağı değiştir]

+Marmara Rock Kulübü Madde Bölümü hiç bir telif hakkı bulunan içerik olmadan değiştirilmiştir bilginize. Tekrar gözden geçirmenizi rica ediyorum --MarmaraRockKulubu (mesaj) 23:02, 3 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba, aklımdan tamamen çıkmış. Gün içerisinde mesajını okuyup imzasız şablonu da ekledim ama o an başka bir nedenle çıkmam gerekmişti vikipedi'den. Telifsiz içerikle düzenlediğiniz için teşekkürler. Ancak, kayda değerlik şablonu koydum. İçeriğe eklediğiniz çeşitli bilgileri, kaynaklarla doğrulamanız gerekmektedir. Bu haliyle kalırsa, bu sefer de kayda değer olmadığı gerekçesiyle silinir. Ayrıca içeriği ansiklopedik bir şekilde ve düzenle revize etmenizi de istemek zorundayım maddeyi. Bitmedi. :)) Kullanıcı adınız da sorunlu bu nedenle kullanıcı adı değiştirme sayfasından, adınızın değiştirilmesi için talepte bulunmanızı rica ederim.. İyi akşamlar.. --23:11, 3 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Diplomasi Yıldızı
hihhi:) mels 16:14, 3 Aralık 2012 (UTC)
Merhaba, teşekkürler ancak anlamadım neden gönderdiğinizi?.. --Garbino ileti 16:17, 3 Aralık 2012 (UTC)

Köy çeşmesine yapılan nezaket ihlali içeriği kaldırdığım için, sayfamda yapılan vandalist değişikliği düzelttiğiniz için teşekkür ederim.. --Garbino ileti 22:06, 3 Aralık 2012 (UTC)

Hiç önemli değil, görevimiz. :) --yabancım 22:30, 3 Aralık 2012 (UTC)

Telif hakkı yanılgısı[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Az önce saniye sayfasına yaptığım etimoloji eklemesinin telif hakkı bulundurduğu gerekçesiyle geri alındığını bildirdiniz. Bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Ya da yoksa, telif hakkı bana ait olduğu için mi böyle bir sorun oldu? Lütfen bilgilendiriniz. Teşekkürler, MetheusBu imzasız yazı MeteMetheus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Belirtmem gerekir ki ortada herhangi bir yanılgı bulunmamaktadır. Eklediğiniz içeriğin tamamı burada ve bir çok sitede birebir tek cümle olsa da bulunmaktadır. Bu internet sitesi de telif haklarını " © 2002-2012 MyBB Group. " burada gördüğünüz gibi saklamaktadır. Bu nedenle de ilgili değişikliğiniz içerikten çıkartılmıştır. Bu sayfaya göz gezdirmenizi rica ederim. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 01:05, 4 Aralık 2012 (UTC)

Heavy Vibration[kaynağı değiştir]

Merhabalar, İstanbulda kurulan heavy vibration adlı grubun sayfasını vikipedide açtım link: http://tr.wikipedia.org/wiki/Heavy_Vibration biri ikibirde yalan yanlış şeyler yazıp duruyor şimdi düzelttim daha yapmadı ama bu olay kötü bilmeyen kişiler bile girip değiştirmemeli kararlı sürüm yaparsanız biri birşey eklediğinde doğru olup olmadığını anlarız

Heavyvibration (mesaj) 13:55, 4 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, maddenin ne yazık ki kayda değerlik kriterlerini taşımadığını düşündüğümden, silinmeye aday sayfa olarak gösterdim. Değerlendirmeler sonrasında silinip, silinmemesi konusunda bir karara varılacaktır. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:55, 4 Aralık 2012 (UTC)
kupa
saol mert taha (mesaj) 14:17, 4 Aralık 2012 (UTC)

Heavy Vibration[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi sayfasından dış kaynaklardan facebook ve twitter sayfasına bakabilirsiniz bu şubat ayında stüdyoya giriceklerdir stüdyo videoları çıkınca insanlar takip edicektir heavy vibration'un nası doğduğunu öğrenmeleri için ansiklopediye yazmıştım.Bu imzasız yazı Heavyvibration (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Anlıyorum ancak, kayda değerlik standartlarını taşımadığı açık. Ancak siz yine de tersini düşünüyorsanız burada görüşünüze yer verebilirsiniz.. İyi akşamlar.. --Garbino ileti 15:38, 4 Aralık 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler. Heavyvibration (mesaj) 16:05, 4 Aralık 2012 (UTC)

Yunus Erdogdu[kaynağı değiştir]

Selamlar, Garbi, geç dönmeniz önemli değil ama neden Türkçe Wiki'de içerik sayısında Ukrayna'nın bile kat kat gerisinde olduğumuzu çalışma metodunuzdan anlayabiliyorum.

Telif hakkı dediğiniz yazıyı ben yazdım Wiki'ye ve benim sitem olan Ukrayna Haber'e girme tarihine bakarsanız aynı olduğunu görürsünüz... Telif konusu bildiğim için Wikipedia için ayrı bir metin girmiştim...

Bu Wikipediadaki ibareler:

"Skovoroda, felsefe alanındaki eserleri, eğitim alanındaki yüksek düşünceleriyle Ukrayna’nın kalbine büyük yer etmiştir. Skovoroda, insanın yaradılış gayesi ve hayattaki amacının anlaşılması uğrunda bir ömür tüketmiş, ender entelektüellerden biri olarak tarihe geçmiştir. Gerek döneminde gerekse günümüzde kendisini hakiki manada anlayanlar bir hayli az olmuştur. 9 Kasım 1794 yılında Harkiv’de yaşamını yitiren filozofun mezar taşında; “Dünya peşimden koştu ama beni avlayamadı” yazmaktadır. Skovoroda’nın hayatın gayesi ve insanın temel insani özelliklerine dair söylediği bazı sözleri:"


Bu da bizim sitemizdeki:


"Felsefe alanındaki eserleri, eğitim alanındaki yüksek düşünceleriyle Ukrayna’nın kalbine yazılmış Skovoroda, insanın yaradılış gayesi ve hayattaki amacının anlaşılmasıyla bir ömür tüketmiş, ender entelektüellerden biri olarak tarihe geçti. Gerek döneminde gerekse şimdilerde kendisini hakiki manada anlayanların azlığından yakınan filozofun son dönemlerindeki sözü bugünkü gibi tazeliğini korumaktadır. “Dünya beni yakalayamadı.”

Skovoroda’nın hayatın gayesi ve insanın temel insani özelliklerine dair söyledikleri halen tazeliğini korumaktadır. İşte onlardan bazıları:"


Umarım aradaki ifade farklarını hepsini bulabilirsiniz...

"Yunus Erdogdu"Bu imzasız yazı Yunuserdogdu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İçeriği bir başka devriyenin incelemesi adına kontrol etmeyeceğimi belirtir, iyi geceler dilerim..--Garbino ileti 20:35, 4 Aralık 2012 (UTC)

Şah Haseki Adlı Kullanıcı[kaynağı değiştir]

Hatırlarsanız bir kullanıcı bir süre beni epey yormuştu, hatta istemediğim sözler etmiştim. Kullanıcının beni başka bir kullanıcı ile karıştırıyordu tahminen. Galiba o karmaşayı yapan, maddelerin üstüne yeni madde açan kullanıcıyı buldum. Uyarı alırsa faaliyetlerini durdurur diğer kullanıcı da beni onun yaptıkları ile ilişkilendirmez her halde :) kullanıcı katkı sayfası http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/%C5%9Eah_haseki Bu imzasız yazı Ruzigar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar sevgili ruzigar, bahsettiğiniz kullanıcının kayda değer olmayan en az 3 Osmanlı maddesi açtığını bilfiil takip etmiş biri olarak söylediğinize onay verebilirim sanıyorum. En kısa sürede son değişikliklerini inceleyeceğim. Ondan sonra bir uyarı gerekse zaten yapılacaktır. Ancak, durduk yere uyarı yollamam etik değil takdir edersiniz ki.. :)) Bildiriminiz için teşekkür eder, iyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 20:47, 4 Aralık 2012 (UTC)
  • Uyarı derken demek istediğim farklıydı ama ilgilendiğiniz için teşekkür ederim :) Niteliksiz sayfa açımı engellenirse zaten sorun kalmaz. İyi günler. ruzigar (mesaj) 17:51, 5 Aralık 2012 (UTC)

Silinen sayfa hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Tasit.com wiki sayfası içeriğini yeniden oluşturduk. Silmeden önce http://de.wikipedia.org/wiki/Mobile.de örneğine bakmanızı rica ediyoruz.Bu imzasız yazı Birolkab (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, madde daha önce Silinmeye aday sayfa sürecinden geçmiş ve bu süreçte, kayda değerlik ve içeriğin ansiklopedik olmadığı şeklinde yapılan eleştirilerle silinmişti. Şuan yarattığınız maddede telifli olarak algılandığı için bir başka devriye tarafından etiket koyulmuş, düzenlemeler yapmışsınız sanırım ama kayda değerlik (şirket) kriterlerini karşılamadığı için daha önce silinmiş bir içeriğin hizmetli kontrolünden geçmesi daha doğru olacaktır. Silmek üzere inceleyen hizmetli kayda değer olduğunu düşünürse silinmeyecektir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:41, 5 Aralık 2012 (UTC)

Yıldız için teşekkür ederim. Şaşırdım, hoşuma da gitti. Sargonileti 10:17, 5 Aralık 2012 (UTC)

Düzenli ve sürekli takip gerektiren İBP'de ki faaliyetleriniz bile başlı başına bunları düşünmeyi sağlayabilecek durumda. Ben pek iştirak etmesem de :)) takip ediyorum sürekli projeleri, konuları, puanlamalarınızı.. Zor ve zahmetli bir iş.. Tekrar tebrik ederim.. İyi çalışmalar.. :)) --Garbino ileti 13:31, 5 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, şu değişikliği sayfa geçmişinden silmenizi rica ederim.. İyi çalışmalar... --Garbino ileti 14:38, 5 Aralık 2012 (UTC)

  • yapıldı, teşekkürler --Mskyrider ileti 14:53, 5 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba Garbino. Sayfa taşımaları sayfa boşaltma şeklinde yapmıyoruz. "Sayfa geçmişlerinin muhafaza edilebilmesi için" taşıma işlemi ile yapılması gerekiyor. Hatalı onayı haber edeyim dedim ;) Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 00:17, 6 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba abuk sabuk.. Baktım da şuan kullanıcının o an yaptığı voleybol maddeleri ile ilgili 20 ye yakın madde onaylamışım. Voleybol liglerinin adı acıbadem oldu değişiklikleriydi. Sanırım o anda o da aradan kaçmış.. Hallettiğin için teşekkürler.. İyi geceler :)).. --Garbino ileti 00:22, 6 Aralık 2012 (UTC)
  • Rica ederim. İyi geceler.--Abuk SABUK msj 00:26, 6 Aralık 2012 (UTC)

Biraz adaletli olabilirsiniz[kaynağı değiştir]

sevgili Garbino açtığım konuyu reklam olarak nitelendiriyorsanız aynı kategorideki diğer başlıklar ne oluyor acaba? yaptığım düzenlemeyi de geri almışsınız. yönetici olarak adaleti eşit sağlamanız gerektiğini düşünüyorum. konuyu tekrar düzenledim.

kolay gelsin... adsl77

Merhabalar, belirtmem gerekir ki adaletsizlik yapmıyorum. Oluşturduğunuz madde kayda değerlik (şirket) standartlarını ne yazık ki karşılamıyor. Bu nedenle de reklam olarak algılanmaktadır. Buraya göz gezdirmenizi rica ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 00:33, 6 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
İlginiz için teşekkür ederim. :) [1] - VikipediBilginimesaj tarafından 14:48, 6 Aralık 2012 (UTC)
Rica ederim.. Yıldızınız içinde ben teşekkür ederim.. :)).. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:53, 6 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba kibele, şu maddeyi bu maddeye geçmişiyle birlikte taşıyabilir misin?.. Diğer ilgili tüm maddelerde başlıklar "kadın" olarak atılmış. Şimdiden süpersin!.. :)) --Garbino ileti 14:11, 7 Aralık 2012 (UTC)

seve seve yapardım ama, bir karar veremediler ki.. resmi sitede hâlâ bayıyor durum. :) tartışma sayfasına yazabilirsin istersen. sevgiler. --kibele 17:21, 7 Aralık 2012 (UTC)
Sürekli yönlendirme ile ilgili bir durum olduğu için istemiştim. O zaman ne diyoruz?.. Sen hala süpersin ama bir şeye karar veremeyenlerin keyfine takılıyoruz.. :)) Teşekkürler, iyi akşamlar.. --Garbino ileti 18:27, 7 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Gerek Sürüm kontrolü için uğradığım SD ekranından ve gerekse VP' nin diğer bölümlerinden bugüne kadar izleyebildiğim şahsi gayret ve özverili katkılarınızdan dolayı kabulü ricasıyla iyi çalışmalar dilerim. Eğitmenmahmut msj 22:26, 7 Aralık 2012 (UTC)
Çok teşekkürler sevgili Eğitmen Mahmut, inanın çok mutlu oldum.. Bu şekilde düşündüğünüzü bilmektense onur duydum. Sağolun.. İyi çalışmalar.. :)) --Garbino ileti 22:36, 7 Aralık 2012 (UTC)
  • Olur öyle.--Khutuckmsj 20:21, 8 Aralık 2012 (UTC)
  • 2 değişikliği olan hesap.--Khutuckmsj 22:47, 8 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
Muazzam enerjiniz için teşekkürler. i.e.msj 21:11, 8 Aralık 2012 (UTC)
Sevgili incelemeelemanı, yıldızınız için çok teşekkür ederim.. Çok mutlu oldum inanın.. Zamanla daha iyi çözerek bir şeyler yapmaya çalışıyorum.. Değer görmesi mutluluk verici, tekrar çok teşekkür ederim.. :)) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:27, 8 Aralık 2012 (UTC)
Hocam son değişiklikleri açıyorum, tüm vandalizmlerin geriye alındığı değişikliklerde hep adınızı görüyorum. Bu durumda bir teşekkürü bence kesinlikle hak ediyorsunuz. İyi geceler.--i.e.msj 21:29, 8 Aralık 2012 (UTC)
Çok sağolun, bundan sonra da elimden geldiğince öyle olmasını sağlayacağım :)).. Sizin başarılı bir devriye olduğunuzu söylememe bile gerek yok sanırım.. Hangi göreve tabii olursanız olun, vikipedi'nin kazandığı ve/veya kazanacağı kesin.. İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 21:38, 8 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar Garbino[kaynağı değiştir]

Kullanıcı: Abuk SABUK benim düzenlediğim fenerbahçe kadın voleybol takımını bayan takımı adı altında güncellemiş ancak voleybol federasyonu yasal olarak kadın kelimesini kullanıyor kendisi de ısrarla bu yanlış üzerinde duruyor lütfen bu konuda bana yardım edermisiniz ? (Şakşakcı7 (mesaj) 23:20, 8 Aralık 2012 (UTC))

Merhabalar şakşakcı.. Bu konuda bazı karışıklıklar olduğu için başlık taşıması uygun görülmüyor. Konuyu tartışma sayfasında dile getirmeni rica edicem senden.. Orada ki tartışmanın şekillenmesi sonrasında eğer buna karar verilirse taşınma işlemi gerçekleştirilecektir. Bu sürede ilgili madde de yönlendirme değişikliği yapmamanı rica ederim.. Maddenin geçmişiyle taşınması gerekir böyle taşınması uygun değil. Anlatabildiğimi umuyorum.. İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 23:34, 8 Aralık 2012 (UTC)
An itibari ile tartışma sayfasında paylaştım sizin de bu konuda yanımda olmanıza ihtiyacım var çünkü sahiden gerçekte anılan ismi böyle. (Şakşakcı7 (mesaj) 23:42, 8 Aralık 2012 (UTC))
Güzel şekilde dile getirmişsin. Kibele ile ilgili taşıması adına konuşmuştum. O da fb'nin bayan olarak kullandığını gösteren resmi sitesinin linkini yollamıştı.. Burada mesajı görebilirsin.. Kısa sürede talep değerlendirilecektir.. Tekrar iyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 00:06, 9 Aralık 2012 (UTC)
Teşekkür ederim ancak Abuk SABUK adlı kullanıcıya aynen şunu yazdım ortalık sahiden çok karıştı ! :::Sadece Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi ve Voleybol Kadınlar Türkiye Kupası sayfalarını Bayan kelimesi ile değiştirmek vikipediye katkı sağlamak demek değildir ya kadın voleybol geçen tüm sayfaları bayan olarak taşıyın yada bırakın hepsi kadın olarak kalsın bunca sayfa birbirine girdi lütfen daha dikkatli olalım sadece 3 sayfa ile olacak iş değil ben aylarca emek verdim tüm sayfalara bizzat kendim. (Şakşakcı7 (mesaj) 00:07, 9 Aralık 2012 (UTC))
Sizden ricam bayan mı kadın mı voleybol için hangisine karar kılanacaksa yada karar beklenecekse eski adıyla kalsın özellikle Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi ve Voleybol Kadınlar Türkiye Kupası sayfaları bu sayfaların Bayanla değişmesi ilgili tüm sayfalarda karışıklığa yol açmaktadır bence vikipediye bu katkı değil zarar vermekte ben tek tek tüm sayfaları kendim yeniledim yine zevkle yaparım ama emeklerim çöpe atılmışcasına sadece keyfi hareket edilmesi Abuk SABUK 'un adeta kafasınca hareketi zarar vermekte rica ediyorum ya sayfaları eski haline döndürün yada bana devriyelik hakkı verilsin hepsini ben taşıyayım tek tek uğraşmaktansa. Saygılarımla. (Şakşakcı7 (mesaj) 00:16, 9 Aralık 2012 (UTC))
Açıkçası böyle bir mesaja gerek yokmuş. O da sonuçta kuralları uyguluyor.. İyi bir devriyedir de kendisi.. Yardımcı olmak adına mesajla bilgilendirmişte seni.. Taşıma işlemlerinde geçmişinde sayfayla birlikte taşınması gerekiyor. O gün ben toplu olarak incelerken, aradan gözden kaçırıp onayladım. Yani aynı işlemi ben de yapıcaktım :)).. Ne denli katkıların olduğunu biliyorum spor maddelerinde ama biraz daha sakin hareket etmeni rica ederim.. Bu politika ihlali nedeniyle engellenmeni istemem.. Bu mesajımı önizlerken, ikinci mesajını aldım.. Sakin olur musun şakşakcı :)).. Kimse bu başlıkları taşıyacağız demedi.. Ayrıca katkıların neden çöpe gitsin, taşınsa bile senin katkılarınla taşınacak içerik.. Negatif düşünme.. :)).. --Garbino ileti 00:23, 9 Aralık 2012 (UTC)
Lütfen amacım sizi kırmak değildi yada aynı şekilde Abuk SABUK'u da ancak inanın çok üzüldüm yani bir işe başlamış ve devamını getirmemiş. Eğer tüm ilgili sayfaları aynı anda değiştirmiş olsaydı bu konuşmalara gerek dahi kalmamış olacaktı. Ben genelde başlanılan işin bitirilmesi taraftarıyım ve hem spor hemde voleybol sever olarak zaten unutulmaya yüz tutulmuş bir branşın son yıllarda adeta şaha kalkması sonucu elimden geldikçe güncel ve doğru tutmaya çalışıyorum ancak sayfalar bu şekilde yarım yenilendikçe karışıklık kaçınılmaz oluyor. Bu da beni açıkçası şuan çok üzdü ve şuan nasıl bir yol izleyeceğimi kestirememekle beraber yardımınızı istiyorum :) (Şakşakcı7 (mesaj) 00:33, 9 Aralık 2012 (UTC))
En başta o 2 maddede yaptığın değişiklikleri geri al :)).. Çünkü böyle yaparak asıl sen kendi katkılarını yok ediyorsun.. Sayfa geçmişinde kimin ne yaptığı belli olmuyor.. Kendi emeğini kendin baltalamış konumdasın.. :)) Geri al tartışma sayfalarında her birinin konuyu dile getir. Sorun çözülsün.. Ama gerginlik yok.. :)) --Garbino ileti 00:47, 9 Aralık 2012 (UTC)
Gerginlik kesinlikle yok :)) o halde geçici süreliğine beyaz liste üyeliği istiyorum yani en azından ilgili tüm kadın voleybol geçen sayfaları bayan olarak taşıyayım ve bu anlam karmaşasını çözeyim bunu zevkle yapabilirim daha sonra tamamladığımda da gerekirse tekrar beyaz liste üyeliğimi alabilirsiniz ki devriyelik başvurusu falan daha yapmayı düşünmüyorum daha öncede demiştim sizden onay almadan yapmayacağım diye. Bu konuları genelde sizinle paylaşıyorum çünkü samimiyetinize sonsuz güveniyorum yardımlarınıza da umarım sizi de bunaltmıyorumdur tabi :) (Şakşakcı7 (mesaj) 14:08, 9 Aralık 2012 (UTC))
Gerginlik olmamasına sevindim. Beyaz liste üyeliği konusuna gelince, bu son yaptığın değişikliklerden sonra verileceğini zannetmiyorum. Taşımalar konusunda düşünmeden hareket etmen nedeniyle, muhtemelen verilmez. Ayrıca bu yetkiyi ben veremiyorum, öyle bir yetkim yok en başta.. :)).. Hizmetli ya da bürokratlarımız verebiliyor. Şu son bir kaç değişikliği yapmasaydın sinirle (!) beyaz liste üyeliğin için ben ricada bulunabilirdim. Ancak, şu durumda kabul görmeyeceği ne yazık ki açık.. Bir daha ani ve düşünmeden hareket etme rica ederim.. Bir sürü emeğini yedi gördüğün gibi.. Bir süre, bu isimlendirme konusunda ki sonuçları bekle ve taşıma işlemlerine girişme pek tabi olumlu katkılarını da sürdür ben sonrasında, kabul edilir ya da edilmez söz veremem ama bir hizmetlimizden beyaz liste üyeliğin için ricada bulunurum.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:19, 9 Aralık 2012 (UTC)
Anladım desene yine bana bu durum pahalıya patladı :). O zaman senden bizzat birşey istemek istiyorum ben yapamayacaksam sırasıyla ilgili tüm sayfaları buraya yazıyorum sen sadece kadın kısmını bayan olarak değiştirirsen ben sayfa içerisindeki kadın kısımlarını bayan olarak değiştiririm sen sadece bu sayfaları taşı içerik olarak bunu senden başka hiç kimseden isteyemem çünkü. Katkılarım kısmından bu lütfen son değişikliklerimi iptal edip sırasıyla bu sayfaları Yeşilyurt Kadın Voleybol Takımı, Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı, Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı, Ereğli Belediyespor, Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, Nilüfer Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, İlbank Kadın Voleybol Takımı, Arkas Spor Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Kadınlar Voleybol İkinci Ligi, Türkiye Kadınlar Voleybol Üçüncü Ligi, Türkiye Kadınlar Voleybol Şampiyonası, İstanbul Kadınlar Voleybol Ligi, Voleybol Kadınlar Türkiye Kupası, [Voleybol Kadınlar Süper Kupası]], Türkiye Kadınlar Plaj Ligi, Türkiye Kadınlar Voleybol Şampiyonası, İstanbul Kadınlar Voleybol Ligi, Türkiye Genç Kadın Millî Voleybol Takımı ilgili bütün sayfaların hepsi bu ricam lütfen hepsini bayan olarak taşıman ben içindeki kadınları bayan olarak değiştiririm daha sonra kontrol edip onaylarsın. (Şakşakcı7 (mesaj) 19:25, 9 Aralık 2012 (UTC))
Bunu yapmamıza gerek yok ki şakşakcı.. "Bayan" olması gerekir diyen bir kuralda yok ki. Aslında olması gereken benimde bildiğim zaten "kadın" olarak yer alması. Ortada bir konu olduğu ve tartışılarak çözüme kavuşturulması adına sana tartışma sayfalarında dile getir demiştim aslında.. "Kadın" olarak taşınması ya da kalması daha uygunken bir başka başlığa taşınması haliyle saçma olacaktır. Tartışma sonucunda da muhtemelen karar zaten "kadın" olması yönünde olacaktır.. Böyle bir taşımaya gerek yok yani.. Sen "bayan" olan başlıkların tartışma sayfalarında konuyu dile getir ve olumlu katkılarını sürdür. Zamanla konu zaten şekillenecektir.. Bu sefer anlatabildiğimi umuyorum.. :)).. İyi akşamlar dilerim.. --Garbino ileti 20:59, 9 Aralık 2012 (UTC)
Dediğini yaptım ancak superyetkin benim tartışmamı ilgili sayfadan kaldırmış ! Sizden rica etsem ben pek dikkate alınmayan bir kullanıcı olarak (siz hariç) tartışma sayfasına yazıp bu tartışmayı açabilirmisiniz ?(Şakşakcı7 (mesaj) 11:53, 10 Aralık 2012 (UTC))
Sayfa silindi mi yoksa yazdığın geri mi alındı? Link atabilir misin?.. Üslupla ya da içerikten ilgisiz bir anlam çıkartacak şekilde yazdıysan, "içeriği geliştirmeye yönelik olmayan" eklentisiyle geri almış ya da silmiş olabilir.. En kısa sürede dediğini de yapmaya çalışıcam.. Ama bu süre biraz uzun da sürebilir.. :)) Yine sen yaz istersen.. Daha sonra linki bana at ben de altına gerekirse bir şeyler yazarım.. Bu sıra boş vaktim pek yok kusura bakma lütfen.. İyi günler dilerim :)) --Garbino ileti 14:43, 10 Aralık 2012 (UTC)
Valla inanın bir itirafta bulunmam gerekirse çok soğudum çünkü ben vandalizm gerekçesiyle devriyelik ve beyaz liste üyeliğinden atıldım ancak benden daha fazla zarar verenler bildiğini okuyabiliyor. Yani kadın olması gereken sayfalar sadece bir kullanıcı istedi diye bayan yapıyor ancak diğer sayfaları yapmıyor hadi onu da geçtim düzeltilmesi için gereken tartışmayı yaptım onu da kaldırmışlar demek ki burada benim yaptığım katkıların bir değeri yokmuş. Ben o Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi sayfasına günlerce emek verdim. Kulüpleri sıralayabilmek, şampiyonlukları federasyon sitesinden tek tek doğruluyabilmek avrupa kupalarını doğru yazabilmek gibi ama işin özü ortalık bence çok karıştı bayan kelimesi ile !(Şakşakcı7 (mesaj) 21:05, 10 Aralık 2012 (UTC))
Burada bir tartışma başlatılmış, uygun bir üslupla konu hakkında ki görüşünü dile getirebilirsin.. Bu politikayı atlamamanı önemle rica ediyorum.. --Garbino ileti 21:43, 10 Aralık 2012 (UTC)

Kriptografik Algoritmalar başlığına girdiğim yazı tamamen kendime aittir hiçbir kaynaktan kopyalanmamıştır sadece ingilizce wikipedi de bazı kaynakları yönlendirme olarak kullandım silinme gerekçesi hatalıdır lütfen kontrol eder misiniz? --Canberk Koc90 (mesaj) 01:55, 9 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, evet baktığımda telifli bir içerik görmüyorum. Silme günlüğüne bakıp 3 kez silindiğini görünce, silinmesi için etiketledim. Malum son oluşturmanızda da telifli içerik nedeniyle silinmesi adına ben etiketlemiştim maddeyi. Şuan etiketi kaldırmak konusunda kararsızım, nedenini değiştirebilirim sadece.. İçeriği ansiklopedik bir şekilde düzenlemeniz gerekmekte bu haliyle de kabul edilebilecek durumda değil ne yazık ki.. İçerikte ki bilgileri doğrular nitelikte kaynaklar gösteririm ve ansiklopedik bir şekilde yeniden düzenlerim diyorsanız; içeriğe "{{çalışma}}" şablonu koyun, koyduğunuzu gördüğümde sil etiketini kaldırırım. Ancak, 7 gün içerisinde uygun düzenlemeyi gerçekleştirmezseniz, HSP Madde 8 gereği silinmesi adına yeniden etiketlemek zorundayım.. Sevgiler.. --Garbino ileti 02:15, 9 Aralık 2012 (UTC)

Çalışma şablonu ekledim ve üzerinde çalışıyorum fakat tam olarak ansiklopedik biçime neresi uygunsuz onu kavrayamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler . --Canberk Koc90 (mesaj) 02:47, 9 Aralık 2012 (UTC)

İçerikten sil şablonunu çıkarttım. Bu sayfayı incelerseniz, gerekli bilgiyi edinebilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 02:52, 9 Aralık 2012 (UTC)

Metin üzerinde bir kaç değişiklik yaptım ve kaynakça ekledim çalışma şablonunu sizler kaldırıyorsunuz sanırım bana yardımcı olursanız çok sevinirim tekrar rahatsız ettiğim için özür dilerim. Görebildiğim biçim hataları üzerinde oynamalar yaptım ama tam kavrayamadıklarım olabilir teşekkür ederim şimdiden . --Canberk Koc90 (mesaj) 03:55, 9 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar sadrettin, Danışma masasında teknik bilgi isteyen bir soru var. Boş bir vaktinde ilgilenebilir misin?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:47, 9 Aralık 2012 (UTC)

Selam. Hangisi en üstteki mi? Yoksa en alttaki telifle ilgili olan mı? --Sadrettin mesaj 14:14, 9 Aralık 2012 (UTC)
Kusura bakmayın bir başka kullanıcının mesajını cevaplarken farketmemişim gönderdiğiniz mesajı. En altta bulunan telifle ilgili konuyu kastetmiştim.. Sevgiler.. --Garbino ileti 15:22, 9 Aralık 2012 (UTC)
Estağfurullah. Soruyu soran kişi, lisans konusunda benden daha bilgilidir. Bilmeyen istese de soramaz, bilgisi olan sorabilir. Fikrimi yazarım, belki katkısı olur. --Sadrettin mesaj 18:21, 9 Aralık 2012 (UTC)
Aslında ben de tam onu kastetmiştim.. :)).. --Garbino ileti 20:51, 9 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba yabancı, botlardan anlamamakla birlikte, bu bot muhtemelen bilemiyorum. Bir bot işlemi gerçekleştirdiğini farkettim. Tam olarak anladığım bir konu değil ama bir bakabilirsen sevinirim.. --Garbino ileti 17:06, 9 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba. Onaysız botmuş, engellendi. Dikkatin için teşekkürler. --yabancım 17:24, 9 Aralık 2012 (UTC)

Büyük Rezalet[kaynağı değiştir]

yine bu Errcan ile bu IP 78.94.51.9, sehzade ve osmanli hanedani madde vandalizm yapti.

Siz gördünüz, Osmanli hanedani mensuplari artik cok rahatsiz oldu, yani Muhtesem yüzyil gibi, bu dizi en büyük problem yapti, türkiye ve dünya da.

Maalesef o yüzden en cok Insanlar, internet de yanlis yazdi.

Muhtesem yüzyil yasak, tayyip erdogan söz ve osmanli hanednai mensuplari.

Burasi vikipedia, yine yanlis ismi yazdi bu Errcan ile 78.94.51.9 IP Numera.

simdi, biz ne yaptin?

Bu Problem nezaman bitti?Bu imzasız yazı 217.248.153.242 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben kontrollerde elimden geldiğince sorunlu değişiklikleri reddetmeye çalışıyorum. Yapabileceğim sadece bu.. Üzgünüm.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:01, 9 Aralık 2012 (UTC)

Tarafsızlık Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Son yaptığım değişiklik hakkında ihtarda bulunmuş, yaptığım düzenlemeyi geri almak suretiyle tasdik etmemişsiniz. Gerekçe olarak da beni objektif olmamakla, tarafsızlık ilkesine zıt hareket ettiğimi öne sürmüşsünüz. Bu benim nazarımda inanılmaz gülünç bir yaftadır. Acaba sizi bu düşünceye iten nedir? İstanbul'un fethi maddesinin en başında yaptığım değişilik tamamen ilmi olarak yerindedir. Eğer tarafsızlık ve bilimsellik peşinde iseniz, bu tür doğru düzenlemeleri engellemek yerine, İstanbul'un fethi sayfasındaki efsanelerle karışık yazımı düzeltirdiniz. Zira maddenin ilmi ciddiyetten yoksun olduğu ortadadır. Erkistreet 10 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, öncelikle görüşünüze ve madde içeriğiyle ilgili söylemlerinize saygı duyduğumu belirtmek isterim. Ancak, yapılan değişiklikte; "alınması" ile "zapt edilmesi" arasında ki farkı belirtmeme gerek yoktur sanırım. Birisi herhangi bir yorum katmadan olanı anlatmakta, sizin değişikliğiniz ise bir yorum ve değerlendirmeden mütevellit gerçekleşmiş görünmektedir. Bu sayfaya göz gezdirmenizi rica ederim. Eğer geri almamın sorunlu olduğunu düşünüyorsanız, aynı içeriği tekrar ekleyebilir ve bir başka devriyenin onaylamasından geçmesini de bekleyebilirsiniz. İyi akşamlar.. --Garbino ileti 17:00, 10 Aralık 2012 (UTC)

Kayıtsız kalmayıp cevapladığınız için teşekkür sunarım. Elbette birbirimizin fikirlerine karşı tahammülle yaklaşmak mecburiyetindeyiz. Fakat bazı hakikatler de vardır. Zapt etmek, almaka göre daha tarihsel bir dili ifade eder. Ve bu sözcüğün, kesinlikle objektiflik ilkesine karşı bir durumu yoktur. Benim burada muhalefet ettiğim nokta bundan ibarettir. Zapt etmek kelimesini almaka tercih ettiğim için beni bilimsellikten uzaklık ve taraflılıkla suçlamanız içime dokunmuştur. Zapt etmek işgal etmekle aynı şey değildir. Hadi bu kelimeyi kullanmayarak daha genel bir ifade olan almakı kullanalım, bu ihtarın yapılması hoş değildi. Fetih kelimesi bile, zapt etmekten daha taraflı bir şeyi ifade etmektedir. Zapt etmek ifadesini kaldırıp değişikliği tekrar yapıyorum. Böylece uzlaşmış olalım. Teşekkürler. Vikipedi'ye katkı sağlamak isteyen üyelere lütfen daha hassasiyetli davranalım. Erkistreet 10 Aralık 2012 (UTC)

Zapt etmek; madde içerisinde kullanılan anlamıyla, TDK tarafından, "zorla almak, bir şeyi güç kullanarak önlemek" olarak açıklanmaktadır. Bu durumda bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi algılanan bir terimdir. Bu nedenle uyarı gönderdim. Bu sizi üzdü veyahut kırdıysa üzüntülerimi bildiririm. Bu uyarıları kullanıcı yaptığı hataları tekrar etmesin diye bilgilendirmek/uyarmak maksadı dışında bir nedenle göndermiyoru(m)z. Yanlış algılamanıza üzüldüm. Çözüme dayalı mesajınız için teşekkür eder, vikipedi'ye katkılarınızın artarak devam etmesini temenni ederim. Sevgiler, iyi geceler.. --Garbino ileti 23:53, 10 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Sanada kolay gelsin.
Yakabeen (mesaj) 19:40, 10 Aralık 2012 (UTC)

as promised Ill not touch any page. but I need to ask you somethin'. r u nuts? If u asked me to stop, I wouldn't. but u didnt.u suffered. Ok good night

İçerik Silinmesi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba; İçeriği yönlendirme yapmaya çalışmıştım fakat "yönlendirme" yazmayı unuttuğum için içerik boş görünüyordu. Ben yönlendirmeyi düzelttim. Silme işlemini kaldırabilirseniz memnun olurum. Yardımınız için teşekkür ederim. Kıvanç Yılmaz (mesaj) 13:57, 11 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, içerikten sil etiketi kaldırılmıştır. Sevgiler.. --Garbino ileti 13:59, 11 Aralık 2012 (UTC)

Onaysız Bot[kaynağı değiştir]

Kibele merhaba hoş geldin.. :)) Muhtemelen onaysız olan bir bot farkettim. Bot değişiklikleri yapmış. Kullanıcı sayfasında herhangi bir açıklama olmayınca onaysızdır diye düşündüm.. Sevgiler.. --Garbino ileti 14:09, 13 Aralık 2012 (UTC)

selam garbino, teşekkürler. mesaj sayfasına, bot başvurusu yapma gerekliliğine ilişkin bir not ulaştırır mısın rica etsem. kolay gelsin. --kibele 14:20, 13 Aralık 2012 (UTC)
Tamamdır. Başvuruda bulunması adına uyarıda bulundum. İyi akşamlar.. --Garbino ileti 14:33, 13 Aralık 2012 (UTC)

sahibinden.com maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba,

sahibinden.com maddesinde yaptığımız ve sahibinden.com'a ait güncel bilgiler ile yenilenen logoyu ilave ettiğimiz madde eski haline alınmış ve telif hakkı ihlali notu düşülmüş. Eklediğimiz bilgiler güncel bilgiler.

Logo değişikliği dahi kabul edilmemiş. Bu durumu sahibinden.com'dan kontrol edebilirsiniz.

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?Bu imzasız yazı Alisozkesen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, bahsettiğiniz sayfada sizden önce yapılan telifli değişiklik nedeniyle işlemi geri almıştım. Tekrar ekleme yaparsanız, yeniden gözden geçirilecektir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:39, 13 Aralık 2012 (UTC)

Kırkpınar Sapanca[kaynağı değiştir]

Merhabalar,http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1rkp%C4%B1nar,_Sapanca linkindeki, kırkpınar Sapanca başlığı altında yazılanlar asılsızdır. Sorgulamasını Kafkas Kültür derneklerinden yapabilirsiniz..İlk isminden de anlaşıldığı üzere, Kırkpınar Çizemua Ailesi tarafından kurulmuştur..Resmi kayıtlarda da bu geçer..Lütfen, sayfa başlığı altında yer alan, asılsız ve hiçbir kaynağa dayanmayan bu mevcut bilgilerin buradan yayılmasına göz göre göre izin vermeyelim..Gereğini yapacağınızı düşünüyorum..

SevgilerBu imzasız yazı Cizemua (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, bu tür iddialarda aradığımız kıstas bilgilerin doğrulanabilir olmasıdır. Eğer belirttiğiniz konularda güvenilir kaynaklar eklerseniz incelendiğinde değişikliğiniz değerlendirilecektir. Ayrıca yapılan değişiklikleri ansiklopedik bir şekilde oluşturmanız gerekmektedir. Madde üzerinde yaptığınız son değişiklikte olduğu gibi yaparsanız "deneme" gerekçesiyle reddedilmek zorundadır. Mavi yönergeleri inceler ve bu doğrultularda değişiklikler gerçekleştirirseniz sorunsuz onaylanacaktır. Sevgiler, iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:26, 13 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Viki Savunucusu Yıldızı
Telifli içerik ile mücadeleniz için teşekkürler. Mskyrider ileti 13:55, 14 Aralık 2012 (UTC)
Sevgili mskyrider, beni onurlandırdınız sağolun.. Telif konusunda bundan sonrada gerekeni yapacağımı bilmenizi isterim.. Şevk arttırıcı övgünüze tekrar teşekkürler, sevgiler.. --Garbino ileti 14:44, 14 Aralık 2012 (UTC)

Kurumsal Kurum bilgilerinin wikide yayımlanması[kaynağı değiştir]

Yazdığım içerik siliniyor sürekli.. "lütfen telif hakkı saklı içeriği eklemeyi sürdürmeyiniz" diye bir mail gönderdiniz.. Bu sorunu nasıl aşacağım hakkında açık ve net bir açıklama yapınız. Belirttiğiniz linklere baktım kaynak belirttim daha ne yapmam gerek?Bu imzasız yazı İmibtayfun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, Vikipedi Amerikan telif yasalarına tabiidir. Bu yasalar gereği herhangi bir web sitesi ya da yazılı materyalden içerik kopyalayamıyoruz. İş bu nedenle yaptığınız değişiklikleri reddetmek/silinmesi adına etiketlemek zorunda kalıyorum. Eklemeye çalıştığınız kurum ya da kuruluşun kayda değerlik (şirket) kriterlerini karşıladığını düşünüyorsanız, içeriği kendi cümlelerinizle oluşturabilirsiniz. Ancak, birebir kopyalanmış içeriği ekleyemezsiniz. Anlatabildiğimi umuyorum. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:51, 14 Aralık 2012 (UTC)

Anlatamadın garbino ben sana söyleyeyim siz insanların işine çok karışıyorsunuz, ikincisi siz vikipediyi çok bildiğinizi zannediyorsunuz eger herhangibi bir web sitesinden vikipediye içerik kopyalanıp aktarılıyorsa bilginin alt tarafında dış bağlantılar diiye bir link verilmek zorunlulugu vardır.Bu imzasız yazı Omer19803005 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, mesajıma başlamadan önce; İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil resmi politikasını size ikinci kez hatırlatmak isterim. Sayfanızda yer alan uyarıyı bu değişikliğiniz için aldınız. Daha önce yapılan birçok uyarıyı dikkate almayarak, blog linkini hala içeriğe eklemeye çalışmanız neticesinde gönderilmiştir. Birde, hiç bir içerikten buraya kopyalama yapamazsınız ki linkini verebilesiniz?.. Lütfen bu ve bu sayfalara göz gezdiriniz. Tekrar aynı üslupla mesaj göndermemenizi de önemle rica ederim. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:39, 14 Aralık 2012 (UTC)

Köy Çeşmesinde bayan-kadın konusu tartışılıyor ama hep bildiklerini okuyorlar kullanıcılar işin özü bir arpa boyu yol alamadık bu konuda. Bütün takımlar konfederasyona yani özerk federasyonlarına bağlıdır. Federasyon hangi isimle mücadele edin derse yasal olarak onu kullanırlar yani fenerbahçe bayan voleybol takımı canı isterse sitesinde fenerbahçe kadın voleybol takımımız da yazabilir o zaman sayfayı takımımız diye mi taşıyacağız yani bu kulüplerin siteleri, kanalları ve dergileri taraflı yayın organlarıdır orada her yazan baz alınırsa vikipedi taraflı olaylardan geçilemez. Ortada iki durum söz konusu ya bayan yada kadın kelimesi kullanılması gerekli zorunla olan derseniz bayan, uygun düşer derseniz kadın olmak zorundaki ama bence vikipedi kuralları gereği bayanı kullanmak ve ilgili tüm sayfaları artık bu anlam karmaşasından uzakta taşımalıyız. Bu konuda birinin tüm sorumluluğu alıp bu işlemleri yapması gerektiğini düşünüyorum. (Şakşakcı7 (mesaj) 22:35, 14 Aralık 2012 (UTC))

Merhaba şakşakcı, dediklerinde haklısın ama atladığımız nokta; bunların dışında daha ziyade, sargon'un malum başlıkta ki görüşüydü. "Biz onlar ne kullanırsa onu kullanmak zorundayız". Evet haklısın federasyon bunu istiyor ama onlar bunu kullanıyorsa, yapabilecek bir şey yok gibi.. Bu konuda ılımlı tavrını sürdürmeni, alınan/alınacak karara saygı duymanı rica ediyorum. Önemli olan o başlıklar altında senin faydalı değişikliklerin olmalı. Bu konuda bana gıcık kaptın biliyorum ama, yapabilecek başka bir şey yok dediğim gibi.. :)).. Sevgiler.. --Garbino ileti 00:54, 15 Aralık 2012 (UTC)
Gıcık kapmak değil de bir türlü kabul ettiremedim ondan dert yanıyorum :)) Yoksa siz onca konuda yardım ettiniz ilginiz alakanız için sonsuz teşekkürler. Peki madem bunda da sizi dinliyorum ve köy çeşmesinde düşüncemi ikna ettirmeye çalışıyorum :))(Şakşakcı7 (mesaj) 20:10, 15 Aralık 2012 (UTC))

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
Mesajınız ve sabrınız için çok teşekkür ederim. Ben de yeni kullanmaya başladım bu siteyi. Omegaeloy (mesaj) 22:30, 15 Aralık 2012 (UTC)
Anlayışınıza tekrar teşekkürler. Yukarıda yer alan "Hoş Geldin!" şablonunu incelerseniz, vikipedi hakkında daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:34, 15 Aralık 2012 (UTC)


Sayın Garbino benim yaptığım değişikliklerin sizin tarafınızdan neden değiştirilerek sildiniz acaba. Bir hatamı vardı? Saygılarımla, Fenerli1978 (mesaj) 01:55, 16 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, sizin değişikliğinizden sonra sayfada bu sorunlu değişiklik yapılmış. O değişikliği reddedince sizin değişikliğinizde geri alınmış oldu. Tekrar eklerseniz gözden geçirilecektir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 02:15, 16 Aralık 2012 (UTC)

Sayın Gabrino, O zaman değişiklikleri geri alırken en azından biraz daha dikkatli olabilirsek çok iyi olur. Çünkü o bilgileri tekrardan girmek maalesef dakikalar alıyor. Saygılar Fenerli1978 (mesaj) 06:15, 16 Aralık 2012 (UTC)

Ortada yapılmış bir vandalizm olunca, geçmişe gidip de olumlu hangi değişiklikler yapılmış diyemiyoruz ne yazık ki. İnceleme yaparken önümüze tek tek yapılan değişiklikler değil, en son onaylanmış sürümden sonra ki kontrol edilmemiş tüm değişiklikler bir bütün olarak geliyor. Tek tek pirinç ayıklar gibi sorunsuz değişiklik ayıklayamayız takdir edersiniz ki. Karşılaştığınız durum için üzgünüm ancak, dediğim gibi ortada vandalizm olunca geçmişe dönüp olumlu (onaylanmamış) değişiklikleri değil, sayfayı kurtarmayı öncelikli tutuyoruz. Sevgiler.. --Garbino ileti 13:49, 16 Aralık 2012 (UTC)
Kusura bakmayin ama bu pirinc ayiklamak degil bence. Sonucta ben degisikligi 10 Aralik ta yapmisim. Kimse kontrol etmemis. 15 aralikta bir vandalizm var. Siz son degisikligi geri alip sayfanin bir onceki haline baksaniz sayfanin kararli bir surum olarak onaylanabilecegini goreceksiniz. Ama maalesef kolaya kacip sayfanin son kararli surumune geri alarak yaklasik yarim saatlik bir calismayi silmis oluyorsunuz. Benim anlatmak istedigim bu. Son kararli surumden sizin onayiniza kadar yapilan 7 adet degisiklik var. Bu da maksimum 7 kez geri almak demek. Saygilarimla, Fenerli1978 (mesaj) 02:55, 17 Aralık 2012 (UTC)
Futbol konusunda bilgili ayrıca ilgili birisi değilim. İş bu nedenle futbolla ilintili maddeler içerisinde yapılan değişiklikleri (deneme, vandalizm, kaynak gerektiren bilgi eklemeleri) dışında konuyla ilgili devriyelerin incelemesi adına bırakıyorum. Bu nedenle 7 gün değişikliğiniz onay beklemiştir. Konumuza dönersek, "değişikliği reddet" prosedürümüz var. Sayfa incelerken yapılan değişikliğin üzerinde gösterilen bir bölüm. "Revizyonu kabul et" "Değişiklikleri reddet" yazar. Eğer sayfada sorunlu ya da geri alınması gerekli bir değişiklik varsa, "değişikliği reddet" e basıyoruz ve bir gerekçe belirterek reddediyoruz. Bir önceki mesajımda anlatmak istediğim buydu. Bunu yapınca da geri kalan olumlu/olumsuz değişikliklerde geri alınmaktadır. Yani benim yapabileceğim bir şey yok okuduğunuz gibi.. Sayfa geçmişinden tek tek her değişikliği inceleyip "geri al" yapabiliriz tabi-ki bunu yapmamızı isteyen bir prosedür/kural bulunmamaktadır- ama bu durumda da 100 madde inceliyorsak ancak, 30-40 madde inceleyebilir oluruz. . Dediğiniz gibi değişikliklerin incelenme süreci uzar gider böylece. Yaşadığınız durumdan ötürü üzüntülerimi bildiririm. Değişikliklerinizin beklemeden onaylanabilmesi için diğer devriyelerimizin de aktif inceleme yapması gerekiyor ama şu sıra bu konuda sadece 4-5 devriye aktif olarak çalışıyor. Anlayışınıza sığınıyor, iyi sabahlar diliyorum.. --Garbino ileti 03:14, 17 Aralık 2012 (UTC)

Nurizâde Ziya Songülen ile Arif Emirzâde[kaynağı değiştir]

Bu iki Beyler, Ikinci Mahmud'un kızı Saliha Sultan ile Damat Gürcü Halil Rıfat Paşa'nın Torunlar.

Emirzâde bu zaman soy ismi değil.

Emrizâde Arapça-farsça. Prensin oğlu, yani prens. Emir mir olarak, emirzade de mirza olarak kısaltılmıştır.Bu imzasız yazı 217.248.142.49 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ne kastettiğinizi ne yazık ki anlamadım. Bunları anlatmanızda ki gerekçeyi de belirtirseniz, daha rahat yardımcı olabilirim.. --Garbino ileti 16:24, 16 Aralık 2012 (UTC)

hangi konudan dolayı böyle söylediniz acaba?Bu imzasız yazı Bozkurt18 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, oluşturmuş olduğunuz bu madde nedeniyle "deneme tahtası"nı kullanınız bildirimi aldınız. Bu ve bu sayfalara boş vaktinizde göz gezdirmenizi rica ederim. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 03:19, 17 Aralık 2012 (UTC)

peki teşekkürler. aslında yıllardan beri üyeliğim var ama veri girişi yapmaya vakit ayıramıyorum pek fazla. genelde bilgi alan taraf oluyorum :) size de iyi çalışmalar. bozkurt18

Merhaba mskyrider, kullanıcıyı dün 3 kez, bugün de 1 kez telifli içerik eklememesi konusunda uyardım ancak, bir işe yaramamakta. İhlal yapmasının sakıncalı olduğunu hissettirecek günlük engel verebilir misin?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:46, 17 Aralık 2012 (UTC)

  • merhaba Garbino, kullanıcının iki gündür katkıda bulunuyor, henüz uyarıları anlamamış sanırım. Hemen engel vermek yerine bir süre daha katkılarını izleyelim derim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 14:52, 17 Aralık 2012 (UTC)
Sen daha iyi bilirsin. :)) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:54, 17 Aralık 2012 (UTC)

Futbol kulübünün resmi bilgiler yukarıda Wikipedia yazılı etmeyin! Teşekkürler! 20:54, 17 Aralık 2012Bu imzasız yazı Ez040 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, seçkin bir madde üzerinde yaptığımız değişikliklere ayrı bir özen göstermek zorundayız. İlgili maddede gerçekleştirdiniz bu değişiklik, deneme maksadının dışında bir şekilde yorumlanamamaktadır. Referans etiketinin gerekli bir parçasını bir alt paragrafa taşımışsınız. Neden bir paragraf içerisinden metni çıkarttıp, bir altta başka bir paragraf oluşturduğunuza dair bir gerekçede belirtmemişsiniz. Bu nedenlerle, değişiklikliğiniz geri alınmıştır. Lütfen, bu sayfayı boş bir vaktinizde inceleyiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:27, 17 Aralık 2012 (UTC)


resmi bilgiler gizlidir. Bu yasa ile korunuyor!

Değişiklik yapmayın! Teşekkürler! 18:27, 18 Aralık 2012Bu imzasız yazı Ez040 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Neyin resmi bilgisi gizlidir? Türkçe bildiğinize ya da anladığınıza emin misiniz?.. --Garbino ileti 13:08, 18 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba Garbino,
Vandalizme karşı duruşundan ve çalışkanlığından dolayı tebrik etmek istedim. Benim gibi genç kullanıcılara çok iyi örnek oluyorsun.
Kolay gelsin, Khadkhall (mesaj) 15:50, 18 Aralık 2012 (UTC)

Khadkhall çok teşekkür ederim. İnan çok mutlu oldum böyle düşündüğüne.. :)).. Sende çok başarılı bir devriye ve İBP katılımcısısın. Birincilikler, ikincilikler, üçüncülükler sayfada göz gözü görmüyor.. :)).. Başarılarının ve katkılarının devamını dilerim. Güzel sözlerin içinse tekrar teşekkürler.. Sevgiler.. :)) --Garbino ileti 16:03, 18 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, Türk süvarisi ile temizlik maksatlı olarak silme işlemi yaptığı değişikliklerde sanırım bir karşıtlık yaşıyorsunuz. Sizin reddettiğiniz tüm yönlendirme sayfalarında yeniden silme etiketi işlemi yapılmış. Bu konuda ne yapmak gerekir? Ortada en az 50 madde var böyle olan.. --Garbino ileti 22:10, 18 Aralık 2012 (UTC)

  • Merhaba, Türk süvarisi sanırım maddelerdeki yönlendirmeleri kaldırınca yönlendirmenin de artık kalkabileceğini düşünüyor. Kendisine yazmadım ama geri alınca anlar ya da sorar diye bekledim. Olmadı, benim değişikliklerimi geri aldı. Ben de geri alıyorum gördükçe, bilmiyorum sonumuz ne olacak:) Yönlendirme kuralları bellidir. Yönlendirmelerin faydası saymakla bitmez. Arama motorlarından internet okurunu vikipediye yönlendirmesi bile yapılması için yeterlidir. Türk süvarisi'ne göre vikipedide örneğin Fatih Sultan Mehmet kelimelerini temizleyince bu yönlendirmeye gerek kalmayacak. Oysa aksine bu yönlendirme olacak ki internet okuru bunu google'a girince buraya birinci sıradan gelsin. Tabi bazı abuk sabuk yönlendirmeler de yok değil. Çok abuk sabukları hariç olmak üzere Türk süvarisinin bu etiketlenemeleri geri alınmalı. Ben yetieşemiyorum, gördükçe düzeltebilirseniz/geri alabilirseniz yönlendirmeyi muhtemel bir silinmeden kurtarabiliriz. Sanmıyorum hizmetlilerin bunları sileceklerini ama gördükçe geri almadan duramıyorum. Zaten devam ederse bir aktif hizmetli vasıtasıyla Türk süvarisinin uyarılması gerektiğini düşünüyorum. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 22:31, 18 Aralık 2012 (UTC)
Aynı şeyi düşünüyoruz. Şuan yaptığı değişikliklerde bahsettiğiniz bazı gerçekten saçma olan yönlendirme başlıklarını kabul ettim ama diğerlerine sizden gelecek mesajı beklemeden dokunmak istemedim. Müsaadeniz olursa mesajınızı, Türk süvarisi'ne de yollamak isterim. Böylece sormasını beklemeden yönlendirme sayfaları ile ilgili durumu öğrenmesi için süreci hızlandırmış oluruz.. :)).. Bundan sonra da olası bir karşıtlığın önüne geçebiliriz diye düşünüyorum. --Garbino ileti 22:39, 18 Aralık 2012 (UTC)
Olur. Türk süvarisi'ne yazabilirsiniz. Bırakınız yönlendirmelerin kendisini, madde içinde kullanımına bile bazen dokunmamak gerekir diye düşünüyorum. Örneğin; Kosova Savaşı'ndan bahsederken madde içinde Murad Hüdavendigâr desek neresi yanlış? İlla I. Murad demeye yazarı niye zorlayalım. Kişinin sonuçta unvanıdır, tarihi adlandırmasıdır. Yerine göre maddede böyle geçmesi yanlış değildir. Madde ismi elbette I. Murad olsun, ama doğrudan ilişkili yerlerde bari Murad Hüdavendigâr gibi yönlendirmeler rahatsız etmesin derim ben...Bu da durumun diğer bir yönü...Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 08:36, 19 Aralık 2012 (UTC)
Kendisine bildirmiştim dün gece. Yanlış algılamış onu düzelttim biraz önce de.. İnanıyorum bundan sonra daha dikkatli davranacaktır. Şimdiye kadar söylenenleri umursamaz bir tavrına şahit olmadım. Uyarılara diyelim en azından :)).. İlgilendiğiniz için teşekkürler, sevgiler.. --Garbino ileti 13:21, 19 Aralık 2012 (UTC)
Problem yok:) Kendisine yazmadım diye sitemkar mesajını da okudum, kusura bakmasın. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 13:23, 19 Aralık 2012 (UTC)
  • Kulak misafiri oldum, kusura bakmayın. Yıllar önce aynı sorunu ben de yaşamıştım Türk Süvarisi ile ve neden kalmaları gerektiğini anlatmaya çalışmıştım. Yönlendirmelerin faydaları Vikiçizer'in dediği gibi saymakla bitmez. Buna hatalı yazılan sözcüklerin yönlendirilmesi dahil. Çalışkan vikipedistleri hırpalamaktan mümkün mertebe kaçınmamız lazım ancak belki hizmetlilere Türk Süvarisi'nin silme teklifleri konusunda daha dikkatli olmalarını hatırlatabiliriz.--Abuk SABUK msj 23:38, 18 Aralık 2012 (UTC)
Görüşünüz çok önemli kusura bakmak ne demek. Fikir belirttiğiniz için teşekkür ederim... Konumuza dönersek, mesela bazı etiket koyduğu başlıklarda "iII.Osman, iiI.Mehmet..." gibi yönlendirmeler vardı. Bu şekilde kimse arama yapmaz sanırım o nedenle bu türde olanları kabul ettim ama geride en az 100 maddelik bir yönlendirme sayfasında silme etiketi var. Onlara elleşemedim. Silinmez umarım yarın bakıcam. Türk Süvarisi cidden hiç erinmeyen bir kullanıcı bazen ben bu hıza, azme şaşıyorum. :)).. Son zamanlarda oldukça paylaşımlarıda düzeldi bence ama bu temizlik işlemleri konusunda bir kaç gündür sürekli vikiçizer'le zıtlaşma halinde. Kendisine bu mesajı gönderdim biraz önce. Umarım o da vikiçizer'in mesajını okuduğunda bu duruma artık bir son vermeyi tercih eder. Hizmetlilerimizin bir çoğuyla zaten sorun yaşadı, yaşıyor. Tekrar uyarı yapılmasının aktifliğine zarar vereceği inancındayım. Sanırım biz çözmeye çalışmalıyız.. :)).. Tekrar fikir beyan ettiğiniz için teşekkür ederim. Sevgiler, iyi geceler.. --Garbino ileti 23:55, 18 Aralık 2012 (UTC)

Her yönlendirme değil[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino. Vikiçizer size attığı mesajı okudum. Benim hakkında kesinlikle yanlış düşündüğünü söylemek istiyorum. Benim bağlantı olmayan tüm yönledirmeleri silme gibi bir düşüncem olmamakla birlikte, Türkçe açısında uygunsuz, söz dizimine uygun olmayan yönlendirmeleri silmekten ibarettir. Ben bir tarih öğrencisiyim, padişahların ünvanlarını gayet iyi bilmekteyim, bunları yok etme gibi bir düşüncem olamaz, ayrıca bunda da diretmiyorum. Fakat yanlış anlaşılmalar ve iletişim kopukluğu yüzünden anlaşamadığımız konular olabilir. Vikiçizer'in sizin yerine direk olarak beni bilgilendirseydi, ona somut bir şekilde açıklama yapardım. Ama sizin üzerinizden bana cevap verme gereği duymuş. Kendi kararıdır. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 10:29, 19 Aralık 2012 (UTC)

Tamamen yanlış anlamışsınız. Kendisine bu karşıtlık karşısında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini sorduğumda cevap verdi ve verdiği cevabı sizin de okumanızı ben istedim. Kendisi de mesajında yazdığı gibi gelip de "neden değişikliklerimi geri alıyorsun?" demediğinizden şikayetçi aslında.. :)).. Benim soruma karşılık verilmiş bir cevaptı o sizle ilgili değildi. Sadece, durumdan haberiniz olması adına ben sizin de okumanızı istedim hepsi bu. Tarihle ilgili biri olduğunuzu anlamak güç değil, ama yönlendirme sayfalarına bir süre dokunmayın rica ediyorum. Onların kimseye zararı yok haliyle. Kimseyle karşı karşıya gelmenizi de istemem tam bu sebeple.. Bundan sonra daha dikkatli davranacağınıza inanıyor, iyi çalışmalar diliyorum.. Sevgiler.. --Garbino ileti 13:15, 19 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Hem vandalizme karşı mücadeleniz, hem Vikipedi'yi geliştirmek için yorulmak bilmez uğraşlarınız için.. Sargonileti 12:34, 19 Aralık 2012 (UTC)
Çok teşekkürler sevgili sargon, bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Sizin gibi değerli kullanıcılardan övgü aldıkça daha da büyük bir şevkle çalışıyorum. Tekrar çok teşekkür ederim.. Sevgiler.. --Garbino ileti 13:07, 19 Aralık 2012 (UTC)

Toplumcu gerçekçilik[kaynağı değiştir]

Merhaba, toplumcu gerçekçilik başlığı içerisinde yer alan bilgiler, kaynağı gösterilmemekle beraber, içerdiği bilgiler genel olarak doğruyu yansıtsa da konu hakkında son derece yetersizdir. Bu durumu düzeltebilmek için, toplumcu dünya edebiyatı hususunda uzun süredir araştırma yapan biri olduğumu belirteyim, wikipedi'ye gerekli içerikleri eklememe rağmen, bu içeriklerin kaldırıldığını gördüm. Wiki moderatörlerinin, eklenen yazıların muhteviyatından hoşlanmasa bile, bu konuda tarafsız olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bir açıklama bekliyorum.

(212.253.176.68 13:47, 19 Aralık 2012 (UTC))

Merhabalar, öncelikle vikipedi'de moderatörlük gibi bir kavram olmadığını belirtmek isterim. Devriye olarak görev alıyorum. Konumuza dönersek, sayfa içeriğine telifli içerik eklenmiş, her iki seferde de geri almışım. Vikipedi Amerikan Telif yasalarına tabiidir ve bu nedenle hiç bir web sitesi ya da yazılı materyalden içerik kopyalanamamaktadır. İş bu nedenle değişikliğiniz geri alınmaktadır. Aynı konuda kendi cümlelerinizle ansiklopedik bir şekilde eklemeler yapabilirsiniz. Ancak, herhangi bir kopyalama kaynak dahi belirtseniz imkansız. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:56, 19 Aralık 2012 (UTC)

yönlendirmeler[kaynağı değiştir]

Katılıyorum. İyi akşamlar.--Abuk SABUK msj 18:35, 19 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, şu değişikliği sayfa geçmişinden silmenizi rica ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:42, 21 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar. Tamamdır, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 16:16, 21 Aralık 2012 (UTC)

Fantastik/Bilim Kurgu Başlıkları[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Garbino, İçeriklere eklediğim bağlantılardan http://www.thewhitetree.org/forum/kb.php reklam içermeyen, ticari bir gayesi olmayan, Wikipedia'ki gibi gönüllü insanların belli standartlarla makale yazdığı, .org uzantılı, Türkçe diliyle yazılmış ender, saygın ve bilinirliği yüksek bir Orta Dünya bilgi kaynağıdır. Bu açıdan bana gönderdiğiniz kriterlerde uymadığı bir kısım mevcut değildir. Nasıl ki, İngilizce wikipedia'da Orta Dünya'yla alakalı makalelerin altında tolkiengateway.net , glyphweb.com , thainsbook.net gibi kaynaklar hemen her başlıkta kullanılıyorsa, Türkçe makalelerin altına dış bağlantı olarak verebileceğimiz neredeyse tek Türkçe kaynaktır. Zaten bir çok makale bahsettiğim yabancı kaynaklardan tercüme edilmiştir. Siteyi incelemenizi ve dediklerimi bizzat sizin görmenizi, değişikliklerimi de reklam olarak nitelendirmemenizi rica ediyorum. İyi günler, BliZZard06 (mesaj) 01:54, 22 Aralık 2012 (UTC)BliZZard06

Merhabalar, Kullanılmaması gereken dış bağlantılar, madde 4 nedeniyle eklentileri geri aldım. Kayda değer olmayan web sitesi linkleri, reklam olarak algılanmaktadır. Aynı işleme tabii tutulacağına inansam da, içeriğe bağlantıları (geri alma işlemi yapmadan) yeniden ekleyebilir ve bir başka devriyenin incelemesini bekleyebilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 02:22, 22 Aralık 2012 (UTC)
Merhaba, öncelikle ilginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. Verdiğiniz bağlantıyı inceledim. Bahsi geçen web sitesi hiç bir şekilde bir ürün veya hizmet pazarlamamaktadır. Linkleri görüntülemek için değil paralı üyelik, üyelik bile gerektirmeyen, 7 yıllık geçmişi olan, hiç bir şekilde reklam içermeyen (site tarihi boyunca asla reklam almamış), Orta Dünya'yla ilgili pek çok makale içeren bir kütüphaneye sahip, Wikipedia'daki gibi tamamen gönüllü insanların katılımlarıyla oluşturulmuş, yazım ve noktalama kurallarına özen gösterilen, tamamen Türkçe bir bilgi kaynağıdır. Daha önce de dediğim gibi, verdiğim linki inceleyiniz lütfen. Tek bir reklam veya ürün/hizmet pazarlaması veya paralı üyelik göremeyeceksiniz. Site Tolkien ve Orta Dünya hayranları tarafından yıllardır bilinirliği yüksek olan bir sitedir zaten (ekşisözlük vb. sitelerde siteyle alakalı entry'ler yıllardır mevcuttur örneğin), tıpkı İngilizce kaynaklarda verdiğim sitelerin İngilizce okuyucular için olduğu gibi. Buna rağmen söz konusu websitesinde link verme konusunda eksik gördüğünüz bir yan varsa bunu gidermek ve Wikipedia'ya uygun hale getirmek adına gerekli çalışmaları yetkili kişilere ileteyim. Kolay gelsin, teşekkürler. BliZZard06 (mesaj) 17:48, 22 Aralık 2012 (UTC)BliZZard06
Sizi anlıyorum ancak dediğim gibi kayda değer olmayan içerikler reklam olarak algılanmaktadır. Vikipedi'ye kayıt olduğunuz süreçten itibaren yaptığınız tek katkı bu siteyi maddelere eklemek. Bu da masum bir "bağlantı paylaşımı" gibi görünmesini engelliyor durumun. Lütfen bu tür eklemeleri sürdürmeyiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:16, 22 Aralık 2012 (UTC)
Verdiğiniz bilgi içerikli linkleri okudum, ancak hiç birinde masum bir bağlantı paylaşımı gibi bir izlenim yaratmamız gerektiğini söylemiyor. Bahsi geçen sitede ben de bir yazarım ve pek çok makalem mevcut, ne kadar düzgün bir bilgi kaynağı olduğunu bildiğim ve Orta Dünya sevgisinin ve bilgisinin yayılmasını istediğim için yukarıda da gerekçelerini saydığım sebeplerden, hiç bir kâr amacı gütmeyen bu sitenin linklerini tercih ediyorum. Daha iyi (reklamsız, üyelik gerektirmeyen, ürün/hizmet pazarlamayan) ve kayda değer bir Türkçe Orta Dünya kaynağınız varsa buyrun söyleyin, onun linklerini ekleyeyim. Orta Dünya sevgisinin yayılmasının ve insanların düzgün kaynaklara yönlendirilmesinin önüne geçmiş olursunuz, eğer bu bağlantılarda art niyet ararsanız, diye düşünüyorum. Buyrun örnek olarak o sitede hazırlamış olduğum bir makalenin (Frodo Baggins hk.) linki: http://www.thewhitetree.org/forum/kb.php?a=546 . Bu sitenin Türkçe Wikipedia'nın devriyesine yaranmak için başka ne yapması gerekiyor söyleyin, ileteyim ilgili yerlere. İngilizce Wikipedia'da benzer kaynaklardan link eklediğim(eklendiği) zaman bırakın bir devriye müdahalesini, onay bile beklenmiyor yazdıklarımda. Türkçe'de niye böyle bir insanların, kişiden kişiye bile değişebilen, insiyatifine kalmış bir sistem var hiç bir fikrim yok. İlginiz için tekrar teşekkür ederim, iyi günler. BliZZard06 (mesaj) 00:10, 23 Aralık 2012 (UTC)BliZZard06

Merhaba Sayın Garbino, sizinle daha önceki konuşmalarımızda göstermiş olduğunuz objektif ve adil yaklaşım, ayrıca ilgi ve alakanız için öncelikle teşekkür ederim. TheWhiteTree.org 'un sayfasına "Silinsin" dediğiniz için tartışma sayfasında yer verdiğim bu bilgilendirme yazısını size de göndermek istedim. Kısa sürede internet üzerinden ancak bu kadar kaynak toplayabildim, internet üzerinde bulunmayan veya daha önce bulunup da zaman içerisinde silinmiş başka kaynaklar da mevcut. Olumlu veya olumsuz her türlü kararınıza saygı duyacağım, ama Orta Dünya ve Tolkien açısından zaten Türkçe kaynak yok denecek kadar azken, İngilizce Wikipedia'da sayfaları bulunmamasına rağmen External Links altında sayısız Tolkiengateway.net, LotR.wikia, Thainsbook.net, Glyphweb.com linki bulunurken, Vikipedi'nin TheWhiteTree.org gibi tek amacı bilgi sunmak olan Türkçe içerikli bir siteyi dışlamasından gelecek zararı sadece bilgiye erişemeyen Tolkien hayranları görür, ne site ne de siz. Bu açıdan duyarlı yaklaşmanızı rica ediyorum.

  • Bahsi geçen websitesinin içeriği Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Lise ve dengi okullar için hazırlanmış yayınlarda kaynak olarak kullanılmakta ve atıf yapılmaktadır. Örnek olarak MEB 12. sınıf Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi kitabının bizzat MEB.gov.tr'de yer alan pdf'inin linkini veriyorum (2. Ünite: II. Dünya Savaşı, 74. sayfa): http://egitek.meb.gov.tr/aok/Aok_Kitaplar/AolKitaplar/CagdasTurkVeDunyaTarihi1_2/2.pdf .
  • Websitesi, Vikipedia'da yer alan ve dolayısıyla kayda değerliğini göstermiş olan Ekşi Sözlük'te ve benzeri sitelerde yıllardır hem bizzat kendi sayfasıyla hem de yaptığı etkinliklerin bulunduğu sayfalarıyla yer almaktadır. http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=thewhitetree%2Eorg
  • Başlıkta bahsi geçen, 6-7 Haziran 2008'de gerçekleşen Yüzüklerin Efendisi Festivali ve Şef Ender Sakpınar yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirilen Film Müzikleri Konseri'nin Bilkent Üniversitesi websitesindeki program sayfası şu şekildedir: http://www.bso.bilkent.edu.tr/include/concertdetail.php?concert=208 . Konser posteri, video ve diğer görseller Bilkent'in sayfasında eski içerik olduğu için yer almıyor artık, ama bunlar elimde mevcuttur ve gerekirse upload edilebilir. Festivalin programıyla ilgili dış bağlantı ise budur: http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=lord+of+the+rings+festival
  • Ek bilgi olarak, söz konusu websitesi, Google'da hakkında pek çok sonuç bulunan, Alexa'ya göre Türkiye'de ilk 10.000 sıralamasında yer alan, içeriğinde Tolkien ve Orta Dünya'yla ilgili detaylı bilgiler ve en son haberleri barındıran, 13.000'e yakın üyesi bulunan ve konusuna göre Türkiye'de en iyi hit alan, Tolkien ve Orta Dünya hayranları tarafından bilinirliği çok yüksek, 7 yıla yakın bir geçmişi olan, ticari bir amaç gütmeyen, ürün/hizmet pazarlamayan, reklam almayan, gönüllü insanların katılımlarıyla internet üzerinde bulunan ve kendini tamamen Tolkien hayranlarına adamış bir websitesidir. Bu açıdan ve yukarıda bahsettiğim sebeplerden Vikipedi'de hakkında bilgilerin bulunduğu bir sayfasının geliştirilerek veya düzenlenerek de olsa, bir şekilde bulunmasının yararlı olacağına inanıyorum.BliZZard06 (mesaj) 17:22, 29 Aralık 2012 (UTC)
Üzüntünüzü veyahut hayal kırıklığınızı paylaşıyorum. Ama kaydolduğunuz süreçten beri tek katkınız, bu siteyi maddelere eklemek ve sonrasında bunu bir madde haline getirmek oldu. Bu durum reklam dışında bir sebeple adlandırılamaz benim için. Siz kayda değer olduğunu düşünüyorsunuz, ama incelemeelemanı'nın da bahsettiği gibi, kayda değerlik şartlarımız biraz ağır. Çok üst düzeyde kayda değer olmayan veyahut iyi şekilde kanıtlanamayan maddeler silinmektedir. Sunduğunuz kaynaklardan da, bu şartların sağlanamadığı izlenimi doğmaktadır. Yaşanılan bu durumun şevkinizi kırmamasını, Vikipedi'ye ansiklopedik maksatlı değişikliklerle katkı sağlamanızı dilerim.. Mutlu yıllar.. --Garbino ileti 23:29, 29 Aralık 2012 (UTC)
Size de mutlu yıllar dilerim. Kayda değerlik açısından örnek teşkil edebilecek Vikipedi'de yer alan bir websitesi (fan sitesi) biliyorsanız, paylaşırsanız sevinirim. Gerekli standartların daha iyi anlaşılmasını ve bu yönde gelecek için çalışma yapılmasını sağlayacaktır. İlginiz için teşekkürler.BliZZard06 (mesaj) 23:38, 29 Aralık 2012 (UTC)
Bu sayfa aslında bir web sitesinin vikipedi içerisinde yer almasıyla ilgili en detaylı anlatımı yapmaktadır. Yine aynı sayfada ki Notlar bölümüyse, tamamen sorduğunuz soruya odaklıdır. Sevgiler.. --Garbino ileti 23:48, 29 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba Garbino, benim bir başka kullanıcıya gönderdiğim mesajları silmeye hakkınız yok. Lütfen tekrarlamayınız. Aksi taktirde engellenebilirsiniz. --Handsome128 (mesaj) 17:28, 22 Aralık 2012 (UTC)

Eğer politika ihlali yapıyorsanız silmeye yetkim var. Asıl sizin dikkatli olması gerekir, zira politika ihlallerinden ötürü engellenebilirsiniz. Yukarıda gönderdiğim mavi yönergeleri lütfen inceleyiniz. --Garbino ileti 15:31, 22 Aralık 2012 (UTC)

Garbino Acil bakar mısın[kaynağı değiştir]

BASIC << Burada en alttaki VisualBasic .Net 'i VisualBasic.Net yapmışsın. Arada boşluk olması gerekiyor ^_^_Me.rT_dmrci (mesaj) 09:25, 23 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, incelemeelemanı tarafından onaylanmış. İlk bakışta yönlendirme linki zannettim. Ayrım olunca yönlendirme olmayacağından haliyle reddettim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:56, 23 Aralık 2012 (UTC)

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İyi bir devriye olmaya çalışacağım. İyi vikiler... - VikipediBilginimesaj tarafından 16:58, 23 Aralık 2012 (UTC)

  • teşekkürler Garbino, sağolasın. --Mskyrider ileti 16:15, 24 Aralık 2012 (UTC)

Daha öncede benzer bir konu yüzünden rahatsız etmiştim kusura bakma lütfen :) Seçkin liste olması için aday gösterilen Murat Boz şarkıları listesi, 2008 yılı Hot 100 listesi 1 numaralı şarkıları (Kanada), 2007 yılı Hot 100 listesi 1 numaralı şarkıları (Kanada), Vikipedi:Seçkin liste adayları/Hande Yener şarkıları listesi, 2007 yılı Hot 100 listesi 1 numaralı şarkıları (ABD), 2011 yılı Hot 100 listesi 1 numaralı şarkıları (ABD), Masters Turnuvası şampiyonları listesi maddelerine ait tartışmalar ilgisizlik nedeniyle sonuçlanamıyor. Oylamalara katılırsan sevinirim :) -Seyit mesaj 22:27, 24 Aralık 2012 (UTC)

Tabi ki, atlamışım :)).. Şuan madde incelemesi yapıyorum, bittiğinde derhal inceler görüşümü bildiririm.. Teşekkürler hatırlattığın için.. :)) --Garbino ileti 22:31, 24 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
51. hafta İBP'sinde gösterdiğiniz olağanüstü çaba ve özen için. DRG msj 09:40, 25 Aralık 2012 (UTC)
Çok teşekkürler sevgili Drgulcu, bir şeyler yapmaya çalıştım. Değer verip, övdüğünüz için tekrar çok teşekkürler.. :)) Sevgiler.. --Garbino ileti 12:59, 25 Aralık 2012 (UTC)

10 gün önce siz, başkasının avukatlığını yapmıyordunuz. Ne değişti? Ayrıca benim kullanıcı sayfamda değişiklik yapma hakkınız yok. İsterseniz şikayet edin. Kullanıcı sayfası bana ait bir sayfadır. Adı üstünde kullanıcı sayfası, madde sayfası değil.Bu imzasız yazı Bozkurt18 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben başkasının avukatlığını yapmadım. Sizi vikipedi politikaları konusunda bilgilendirmekti niyetim. Yaratmış olduğunuz maddelerin silinmesi ya da hatalar yapıyor oluşunuz çok normal. Burada hata yapmadan kimse, doğru yolu bulamamıştır inanın. Yarattığımız maddeler ya da yapmış olduğumuz değişiklikler bir çok kural çerçevesinde hareket edilmesini gerektirmektedir. Bu Türkçe vikipedi'de de böyledir, İngilizce Wikipedia'a da da.. Ben sizin iyi bir kullanıcı olduğunuza inanıyorum. Bundan sonra da uygun şekilde hareket etmenizi rica ediyorum. Bu sebeple şikayet etmeyi de düşünmüyorum.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 03:43, 26 Aralık 2012 (UTC)

diğer kişi: Vikipedi, her "seveni çok adamın" reklamının yapılacağı yer değildir derken Vikipedi:İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil kuralı işlemiyormu. sadece benim söylediklerimdemi bu kural işliyor. Mantıken bakarsanız eğer, onun da katılımcı üzerine yorum yaptığını görürsünüz. Madde konusunda da, eklenen kişiyi onun tanımaması herkesin tanımaması anlamına gelmez. Eğer böyle olsaydı vikipedia'daki tüm kişileri tanıması gerekirdi ki bu mümkün değil. Sonuçta maddede gayet açıklayıcı bilgiler var. Link çıkışı ise sadece 1 tane o da dernek linkidir. Onu bile koymamayı düşündüm yanlış anlaşılmasın diye. Katkı yapmak isteyen insanları engellemeyin. Yardımcı olun, destekleyin ama engellemeyin. Değişiklik: İmza atmayı unutmuşum. iyi çalışmalar. --b18 03:53, 26 Aralık 2012 (UTC)

Kendisi eski bir hizmetlimizdir. İnanın sizden, benden daha iyi biliyordur vikipedi'yi, vikipedi'de ki kuralları. Hem bir maddenin silinmesi adına etiketlenmesi, silindiği anlamına gelmemektedir. Bir hizmetli nezaretine yollanır ve o inceleyerek silip/silmemek konusunda kararını verir. Olmadı Silinmeye aday sayfalar'a taşır maddeyi. Vikipedi özgür bir ansiklopedi, ancak özgür bir kürsü değil kimse için. Anlayışınıza ve bundan sonra uygun bir portre çizeceğinize inancımdan, tavrınıza teşekkür ederim. Tekrar iyi çalışmalar, iyi sabahlar.. --Garbino ileti 04:14, 26 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Değerli Garbino, bombe konusundaki maddeyi ben açtım ve ben geliştirdim, tabiki bombe konusunda,mesleki literatürü oluşturan firmayı referans gösterebilirim. Neden referansımı ve diğer bilgilerimi reklam amaçlı algılayıp siliyorsunuz? everything for the better world (mesaj) 07:54, 26 Aralık 2012 (UTC)
Merhabalar, öncelikle gerekli uyarıyı yapmadığım için üzüntülerimi bildiririm. Genelde bu tür işlemlerden sonra gerekli uyarıyı kullanıcıya bildirmekteyim. Yapmış olduğunuz bu değişiklik, ansiklopedik bilgi aktarmak maksatlı olmayan, reklam odaklı bir değişiklik olduğu için reddedilmiştir. Vikipedi kurum ve/veya kuruluşlarımızı tanıtmak, reklamını yapmak için kullanabileceğimiz özgür bir alan değildir. Bir ansiklopedi olması gereğini yerine getirerek, içerisine eklenen bilgilerin ansiklopedik değer taşıması gerekmektedir. Vikipedi ne değildir? sayfasına göz gezdirmenizi ve aynı maksatlı değişiklikler gerçekleştirmemenizi önemle rica ederim. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:33, 26 Aralık 2012 (UTC)

sahibinden.com maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba,

sahibinden.com maddesinde yapılan değişikliklerle ilgili daha önce de yazışmıştık. Bu sayfaya girdiğimiz bilgiler, sahibinden.com'a ait, güncel ve geçerli bilgileri içeriyor. Madde bu haliyle olması gereken bilgileri yansıtmıyor.

Sizin yorumunuz: Sayfada yapmış olduğunuz değişiklik tam anlamıyla bir telif ihlalidir. Lütfen hiç bir içeriğe ait metni vikipedi'ye kopyalamayınız. şeklinde.

Ancak bu metni vikipedi'ye özel olarak ürettik ve buraya ekledik.

sahibinden.com'u temsilen, bu bilgilerin doğruluğunu sağlama ve güncel bilgileri paylaşma hakkımız olduğunu düşünüyorum. Daha önce bu maddeye eklenmiş olan sahibindenemlak.net bağlantısı bile bir süre silinmeden beklemiş.

Bu konuda yardım ve hassasiyetinizi rica ediyorum. Bu metin herhangi bir yerden kopyalanmadı.

Vaktiniz için teşekkürler. Alisozkesen (mesaj) 13:47, 26 Aralık 2012 (UTC)[Ali Sözkesen]

Merhabalar, eğer ilgili sitenin bir çalışanı veyahut yaratıcısı iseniz, mevcut içeriğin vikipedi içerisinde yer almasıyla ilgili tüm telif haklarından vazgeçtiğinize dair, "sahibinden.com" sitesinin mail uzantısı bulunan bir e-posta adresi üzerinden, "info-trwikimedia.org" adresine mail göndermeniz gerekmektedir. Gönüllü OTRS ekibimiz sizinle kısa sürede iletişime geçer ve gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra içeriğe vikipedi'de yer verebilirsiniz. Bunun dışında ki hiç bir işlem kabul edilemez ve telifli içerikler eklenemez. Bilginize rica ederim.. --Garbino ileti 14:07, 26 Aralık 2012 (UTC)

Şikayet bildirimi[kaynağı değiştir]

Merhaba mskyrider, müsait olduğunda şu şikayetle ilgilenebilir misin?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:05, 26 Aralık 2012 (UTC)

  • merhaba Garbino, o kullanıcı hesabını da süresiz engelledim. Ancak hangi kullanıcı olduğunu bilmeden engellemek, yeni hesap açmasını önlemek pek mümkün değil. İstersen Vikipedi:Denetçi isteği sayfasında bir sitekte bulun belki bir şey çıkar. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 15:10, 26 Aralık 2012 (UTC)
Über hızlısınız.. :)).. Çok teşekkürler.. Tahmin ettiğim bir kaç kullanıcı var ancak, kimseyi zan altında bırakmak istemem. İlk fırsatta dediğiniz, denetçi inceleme talebinde bulunacağım. Tekrar çok teşekkürler.. --Garbino ileti 15:16, 26 Aralık 2012 (UTC)
Selamlar. Herhangi bir sonuç vermedi. İyi çalışmalar. --Eldarion 13:46, 27 Aralık 2012 (UTC)
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.. Tekrar iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:48, 27 Aralık 2012 (UTC)
  • merhaba Garbino, kafaya takmaya değmez bence. Takıntılı insan maalesef biraz fazla. Çok önem verme bence. Kolay gelsin çalışmalarında. --Mskyrider ileti 16:03, 27 Aralık 2012 (UTC)

Ne yapmaya çalışıyosunuz?.. İçinizi böyle mi soğutacaksınız? İnsanlara hakaret, küfür ederek mi olanları değiştireceksiniz?.. Bu tavrınızın nedeni ne?.. Burada herkes belirli politikalara göre hareket ediyor. Kimse kafasına buyruk bir şey yapmıyor, yapamaz da.. Lütfen tasvip etmeseniz de kabul etmek zorunda olduğunuzun farkına varın. Kullanıcıları ağır küfürlerle tahrik etmeye çalışmayın. Bu tür şeyleri yapan ilk kişi değilsiniz, inanın sonuncusu da olmazsınız.. --Garbino ileti 23:15, 27 Aralık 2012 (UTC)

bakın ben başta kimseye ne hakaret ettim ne de küfür. ama o benim profil sayfamda küfür ettiğimi iddia etti. orkid kelimesi küfürse reklamları yayınlanmasın. ezik kelimesi küfürse... yani hangi kelimede küfür var. ama o benim küfür ettiğimi söyledi. ama küfür içeren bir cümle veya kelime yok.

ben neden diye onun mesaj sayfasına yazdığımda ise vikipedi kuralları falan feşmekan. nitekim onun sayfasına sadece neden diye sordum. kardeşim nedenini açıklayamacağın işi neden yapıyosun. hee nedeni küfür ise dediğim gibi kimseye küfür etmemiştim. ama bundan sonra özür de dilese yok kardeşim.

ilgin için saol.

Bakın mskyrider vikipedi'nin en başarılı hizmetlilerindendir ve en tarafsız. Bu güveniyle bürokrat yapılmış bir kullanıcıdır. Hiç bir şeyi durduk yere yapmayan, yapmamaya özen gösteren biri. Yaşadığınız sadece bir sorun için bu şekilde davranmanıza gerek var mıydı?.. Pınar'a o mesajı atmanıza gerek var mıydı? Ne diyeceğini bilmiyor muydunuz? Kaç kere açıklama yaptı size.. Başka bir şey söyleyeceğini düşünmediniz herhalde.. Lütfen bunu tekrarlamayın. Vikipedi özgür bir ansiklopedi ancak, kimsenin özgür kürsüsü değildir. Her şey belirli kurallar çerçevesinde işliyor. Bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi, tasvip etmeseniz de saygı duymak zorundasınız. Lütfen... --Garbino ileti 23:33, 27 Aralık 2012 (UTC)

Yine, yeni, yeniden[kaynağı değiştir]

Sevgili mskyrider, Şu kullanıcıyı engelleyebilir misiniz?.. Kusura bakmayın lütfen fazlaca rahatsız ediyorum ama.. --Garbino ileti 16:36, 28 Aralık 2012 (UTC)

  • estağfurullah, tekrar görürseniz yine haber verirseniz sevinirim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:38, 28 Aralık 2012 (UTC)
  • Teşekkürler, size de iyi yıllar. --Superyetkinileti 20:56, 28 Aralık 2012 (UTC)

Siyah Kuğu Parkı[kaynağı değiştir]

Selam,

Kitabın konusu hakkında bilgi verirken arka kapağını kullanabilir miyim? Hannahannah (mesaj) 23:24, 28 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba hannahannah, doğrudan ekleyemeyiz. Adil kullanım politikası'na uyuyor ise, yüklenebilir. Bunun için, mavi yönerge ile birlikte, bu ve bu sayfalara bakmanı öneririm.. Mutlu yıllar.. --Garbino ileti 23:33, 28 Aralık 2012 (UTC)

Tamam, vazgeçmiştim zaten.

Ek: Daha ona var. Hannahannah (mesaj) 23:44, 28 Aralık 2012 (UTC)

Nasılsın Garbino uzun zamandır yoktum senden birşey rica edeceğim şuan yaptığım tüm değişiklikler Galatasaray Bayan Voleybol Takımı üzerine ve bayan takımı olarak taşınmış bende kadın olarak geçen heryerde bayan olarak düzelttim onaylarsan sevinirim. Anlam karmaşası en azından onda son bulur.(Şakşakcı7 (mesaj) 16:46, 29 Aralık 2012 (UTC))

Bu kadar sert bir tepkiyi sizden beklemiyordum açıkçası neyse bir daha rahatsız etmem. Saygılarımla (Şakşakcı7 (mesaj) 16:53, 29 Aralık 2012 (UTC))
Sevgili yabancı sağolsun açıklamış. O mesajı atan ben değildim. Onun adına, sana o saçma hissi yaşattığı için özür dilerim. Ne yazık ki bir süredir bir vandal tarafından bu tür şeylerle uğraşmak zorunda kalıyorum. Tekrar üzüntülerimi bildiririm. En kısa sürede mesajın için ayrı bir cevap yazacağım. Sevgiler, mutlu yıllar.. --Garbino ileti 21:39, 29 Aralık 2012 (UTC)
Mesajınla ilgili olarak da değişikliklerinin tamamı onaylanmış sanıyorum. Katkılarının bir kaçına baktığımda incelemeelemanı'nın onayladığını gördüm. Ellerine sağlık, mutlu yıllar.. :)).. --Garbino ileti 23:12, 29 Aralık 2012 (UTC)
Sevgili Garbino mesajını şimdi gördüm senin adına yazan kişinin son mesajını da öyle zaten ilk mesajda anlamam gerekirdi ben son mesajda anladım bir aksilik olduğunu. Öncelikle geçmiş olsun umarım böyle bir talihsiz yaşamazsın tekrardan. Daha sonra güzel yorumların için ben teşekkür ederim. İlgin ve yardımların içinde öyle :) Sanada iyi yıllar diliyorum umarım 2012 yılından daha iyi bir yıl geçirirsin. İyi çalışmalar iyi akşamlar :) (Şakşakcı7 (mesaj) 21:16, 30 Aralık 2012 (UTC))
Ben artık gülüyorum yapacak bir şey yok başka.. :)) İyi dileklerin için teşekkür ederim. Benden sana tek kelime kötü söz gelmeyeceğini de ! tahmin etmeni rica ederim!.. :)) Sevgiler.. --Garbino ileti 21:46, 30 Aralık 2012 (UTC)
Haklısın Garbino seni tanımamış gibi yazdım baştan anlamalıydım mazur gör lütfen beni de :) (Şakşakcı7 (mesaj) 22:03, 30 Aralık 2012 (UTC))

Merhaba Garbino. Bu tür durumlarda soğukkanlılığı ve sükuneti elden bırakmamak, vandalların, trollerin geçici, Vikipedinin kalıcı olduğunu hatırlamak yeterli olacaktır. Neler gördü bu sayfalar bugüne dek. :) Vikipedide kişilere yönelik gibi görünen tüm saldırıların hedefinin aslında bu proje olduğunu görüyoruz yıllardır. Bu nedenle yapılacak en doğru şeyin asla yanıt vermeyip, çalışmalara aynen devam etmek olduğunu söyleyebilirim. Mesaj sayfanıza yapılan saldırı nedeniyle en fazla birkaç günlüğüne yarı koruma düşünülebilir. Ancak o da kaydolup kullanıcı adı alındığında etkisiz kalacağı için, çok anlamlı olmayacaktır. Saldırı yapıldıkça geri alıp bir hizmetliyi haberdar ederseniz, gerekeni yapmış olursunuz zaten. İyi çalışmalar. --yabancım 22:12, 29 Aralık 2012 (UTC)

Şimdiye kadar bunu yapmayı sürdürdüm zaten. Ama başkasına fikren zarar verince, bir sinir harbi oluşmadı değil.. :)).. Haklısınız, bundan sonra da şimdi olduğu gibi davranacağım.. Çok teşekkürler.. Mutlu yıllar.. --Garbino ileti 22:17, 29 Aralık 2012 (UTC)
Elbette etkilenirsiniz, yeter ki böyle saldırıları üzerinize alınmayın. Teşekkür ederim, size de iyi yıllar. :) --yabancım 22:26, 29 Aralık 2012 (UTC)

Ankara Cinayeti[kaynağı değiştir]

Teşekkürler, ben oraya yazamamıştım. Sistem kabul etmedi. 78.179.20.2 00:22, 30 Aralık 2012 (UTC)

Evet, ip adresi üzerinden ne yazık ki oy veremezsiniz. Ancak, oy değil de bir yorum bildirimi olduğu ve yorumunuza konu durumu sağladığım için, proje sayfasına taşıdım. Mutlu yıllar.. --Garbino ileti 00:30, 30 Aralık 2012 (UTC)
ben de size mutlu bir (hatta bir çok yıl) dilerim. 78.179.20.2 01:08, 30 Aralık 2012 (UTC)
Duyarlılık teşekkürü
Anonim bir kullanıcının sadece bir tane talebini bile dikkate alarak gereğini yapmanız nedeniyle.., Sevgiler. 78.179.20.2 01:56, 30 Aralık 2012 (UTC)

P.S: Yanıt yazmayın isterseniz; yarın sabah ip adresim farklı olacak bilgisayarı kapatınca. Ya da mutlaka yazacaksanız, bu iletinin altına yazın, nasıl olsa bir gün görürüm :) 78.179.20.2 01:56, 30 Aralık 2012 (UTC)

Rica ederim ne demek. İp üzerinden paylaşımlar yapıyor oluşunuz, değersiz algılanıyor diye düşünmeyin lütfen.. Sadece belirli sayfalar ve konularda, olumsuz algılanabilecek kukla durumunun önüne geçmek gerektiği için anonim ip'li kullanıcıların katkı sağlaması engelleniyor. Bu sayfalar dışında ki her yerde değişiklik gerçekleştirebilirsiniz, pek tabi değerde görmektedir. Ama ben sizin gibi üslubu düzgün, bilgili bir kullanıcının (Docbaba ile sohbetinize kulak misafiri oldum) kaydolarak katkı sağlamasını tercih ederim. Bunu bahsettiğiniz gibi burada bırakıyorum. Umarım bu mesajı okur ve kaydolmayı seçersiniz.. :)) Sevgiler.. --Garbino ileti 02:09, 30 Aralık 2012 (UTC)

Ankara_Cinayeti[kaynağı değiştir]

Merhabalar Docbaba, Silinmeye aday sayfalarda bulunan Ankara Cinayeti (film) maddesi için, boş bir vaktinizde görüş bildirebilir misiniz?.. Sevgiler, mutlu yıllar.. --Garbino ileti 00:05, 30 Aralık 2012 (UTC)

Sayın Garbino, öneriniz üzerine hem "Silinmeye aday sayfalardaki" "Ankara Cinayeti" bölümüne, hem de "Ankara Cinayeti filminin tartışma sayfasına" görüşümü yazdım.(Not:Geç cevapladığım için özür dilerim, bulunduğum bölgede çok uzun süren bir elektrik kesintisi olduğu için saatlerce elim kolum bağlı kaldı). Sevgiler, mutlu seneler.--docbaba 16:35, 30 Aralık 2012 (UTC)Docbaba mesaj

Dün gece 3 sularında mesaj gönderdiğimi varsayarsak geç kalmış sayılmazsınız aslında.. :)) Ayrıca görüş talebimi, tez hazırlarmışcasına özenli bir şekilde gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ederim. Görüşleriniz çok değerli ve eminim bu görüşünüzün de gereği yapılacaktır. Sevgiler, tekrar mutlu yıllar.. --Garbino ileti 16:45, 30 Aralık 2012 (UTC)

Kusura bakmayın ama söylemek zorundayım, Kağıt isimli sayfanız yanlış bilgilerle dolu. Vikipedi sizin kafanızdan attığınız yazılar ile işleyemez ne yazık ki. Yazılarınızı lütfen gerçek bilgiye dayanarak yazınız. --Bu imzasız yazı 88.253.33.64 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17:05, 30 Aralık 2012 (UTC)

Kafamdan attığım derken neyi kast ettiniz? Sanırım yeni eklemeye çalıştığım film maddesinden bahsediyorsunuz? Bu maddenin neresinden bahsettiğinizi söylerseniz, size daha fazla yardımcı olabilirim. Bunun yanı sıra bu şekilde cümleler ile konuşmanız beni üzdü.--i.e.msj 18:09, 30 Aralık 2012 (UTC)
Ah arkadaş, kusura bakma. Nasıl da tongaya düşmüşüm. Üç mesaj birden gelince anonimin yazdığı mesajı sizden geldi sandım. İçimden hakkında hiç iyi şeyler düşünmediğim, virüs olduğunu düşündüğüm anonim, gerçekten sizin ve bizim başınıza bela oldu. Kusura bakmayın. İyi geceler.--i.e.msj 18:19, 30 Aralık 2012 (UTC)
Çok üzgünüm. Kusura bakmayın.. Lütfen benden gelen mesajlar için, sayfa geçmişine bakın. Tekrar kusura bakmayın.. Sevgiler, mutlu yıllar.. --Garbino ileti 21:41, 30 Aralık 2012 (UTC)
Üzülmenize hiç gerek yok. Hata bende..! Adınızı kullanan (..) bir kişi olduğunu aklımdan çıkartmamanın yanı sıra, sizin böyle bir yorumunuz olamayacağını düşünmeliydim. Saygılar. İyi yıllar.--i.e.msj 22:31, 30 Aralık 2012 (UTC)

Pınarcık Katliamı PKK ve Abdüllah Öcalan Maddeleri Hakkında[kaynağı değiştir]

Öncelikle ilgili Vikipedi politikalarını aşağıya tek tek yazıyorum:

  • Olağan dışı iddialar, özellikle tarihi olaylar, politik konular ve yaşayan kişilerin yaşam öyküleri söz konusu olduğunda güvenilir ve doğrulanabilir kaynaklarca desteklenmelidir.
  • Bir kişinin sarfettiği sözlerle ilgili, ahlaksız, utandırıcı, tartışmalı raporlar. Desteklenmeyen iddialar, veya ilgili akademik topluluk tarafından daha güçlü bakış açılarıyla karşı çıkılmış iddialar. İddiaların yandaşları, kendilerinin susturulması yönünde komploların olduğunu söylüyorlarsa özelikle dikkatli olunmalıdır.
  • Yaşayan insanlar hakkındaki sayfalarda bulunan, kaynak gösterilmemiş ya da kötü bir şekilde kaynak gösterilmiş ihtilaflı materyaller hemen bu sayfalardan çıkarılmalı ve tartışma sayfalarına da konulmamalıdır.
  • Kanıt sorumluluğu ve ispat etme mecburiyeti materyal ekleyen ve düzelten kullanıcıdadır. İtiraz edilmiş ya da edilmeye müsait her materyal maddenin içinde güvenilir bir kaynak gösterilerek desteklenmelidir. Eğer bir madde konusunun güvenilir, üçüncü şahıs kaynakları yoksa, Vikipedi'de bu konuda madde olmamalıdır.

Yukarıdakileriler Abdullah Öcalan ve PKK maddeleri için aynen geçerlidir. Pınarcık Katliamı maddesinde o sildiğim kısımda referans olarak Milliyet gazetesi yazarı ve Dergi Makalesi gösteriliyorsa o ifadelerin silinmesi düzenlenmesi veya tartışılması gerekir, tartışma sayfasını engellemişsin, yaptığım değişikliği "deneme amaçlı" gerekçesi ile geri almışsın. Evet düşünceni merak ediyorum? --İnkanyezi (mesaj) 03:45, 31 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, ben de öncelikle size madde içerisinde gerçekleştirdiğiniz işlemin asıl reddetme gerekçesinin; vandalizm olması gerektiği ancak, sizi iyi niyetli varsayarak "deneme" etiketiyle geri aldığımı belirtmek isterim. Bir başka kullanıcı tarafından oluşturulmuş ve bir devriye tarafından onaylanmış, doğrulanabilir bir kaynağın referans gösterilmesiyle eklenen bilgiyi herhangi başka bir devriye de "kırmızı bağlantılı" bir gerekçeyle çıkarttığınızı görse reddederdi. İncelememin ardından, maddenin tartışma sayfasında bir başka kullanıcının iletisini benimsediğinizi ve buna istinaden madde içeriğini boşalttığınızı gördüm. Bu tür durumlarda yapmanız gereken böyle bir işlem değil, ilgili maddenin tartışma sayfası veyahut, Köy çeşmesi'nde konuyu dile getirerek bir konsensüs oluşmasını sağlamak olmalı. Tarafsız olmanın gereği zaten olumlu ya da olumsuz her şeyi tüm açıklığıyla belirtmek değil midir?.. İkinci konu ise; benim tartışma sayfasını engellediğimi söylemişsiniz. Devriye olarak bu tür bir işleme yetkim yok. Yani bunu istesem de yapamam. Tartışma sayfası, diğer tüm tartışma sayfalarının olduğu gibi madde içeriğini geliştirmek ile ilgili her türlü görüşe ve söyleme açıktır. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 04:18, 31 Aralık 2012 (UTC)
Merhaba, tartışma sayfasını oluştururken başlık açmadan bastığım için kaydetmemişti o konuda yanılmışım. Ben bilgisayar programcısı değilim kodları kullanmakta sıkıntı yaşıyorum anlamışsınızdır zaten, gerekçenin kırmızı olması önemli değil demek ki gerekçeyi okumuyorsunuz rengine bakıyorsunuz. hangi gerekçe olduğu önemli değil sizin için. Tarafsızlık ilkesi gereğince iftira olabilecek zayıf kaynakça konusunda tartışma sonuca bağlanana kadar silinmesi gerektiği belirtiliyor, benim konsensus oluşturmamın tarafsızlıkla ilgili olduğunu sanmıyorum, bu tartışılacak bir konu değil kesin bir kural, kaynak zayıfsa iftira olabilir, olmayadabilir fakat doğruluğu kanıtlanmak zorundadır,kanıtlanana kadar da silinmesi gereklidir. Son söyleyeceklerim bunlar bu konuda mücadele edecek vaktim yok diğer insanlar devam ettirsin bundan sonrasını.--İnkanyezi (mesaj) 09:43, 31 Aralık 2012 (UTC)
  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz çin mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler, --- Cano58mesaj at |31 Aralık 2012, 14:34 (UTC)|

Teşekkürler Cano, senin için güzel ve mutlu bir yıl dilerim. --Garbino ileti 13:04, 1 Ocak 2013 (UTC)

Sevgili Pınar, ben de çok teşekkür ederim. Mutlu yıllar.. --Garbino ileti 15:51, 31 Aralık 2012 (UTC)

Rica ederim Garbino. Sana da mutlu yıllar :) — Pınar (mesaj) 15:55, 31 Aralık 2012 (UTC)
Rica ederim, denk geldim işte. İyi yıllar dilerim bu vesileyle. :) --yabancım 16:06, 31 Aralık 2012 (UTC)
Size de mutlu yıllar. :)) Bir de.. Bu tartışma sayfasının, sayfa geçmişine bakarsanız çok fazla geri alma işlemi olduğunu görürsünüz. Acaba koruma altına alınmalı mı bir süre için?.. --Garbino ileti 16:18, 31 Aralık 2012 (UTC)
Koruma için iyice incelemek gerek. Şu an vaktim yok, ama aklımda olsun. Devamı gelirse aktif başka bir hizmetliye de haber verebilirsin. --yabancım 16:24, 31 Aralık 2012 (UTC)
Tamamdır.. :)) --Garbino ileti 16:26, 31 Aralık 2012 (UTC)

Aydınspor1923 sayfasında Benim Yazdıklarımı Lütfen Geri Almayın.. Aydınspor Kulübünün Asıl Tarihi Böyledir İstediğiniz Herkeze Heryere Sorabilirsiniz Kulüp Asıl 1923 Yılında Kurulmuş Fakat Faaliyet Gösterememiştir.. Daha Sonra 1966 Yılında 2.Lige Girişi Onaylanmıştır Sonra Amatöre Düşünce Aydın Belediye Başkanı Aydın Belediyespor'un İsmini Aydınspor 1923 Yapmıştır .. Son Bişey Söylüycem Eğer Sayfaya Fotoğraf Eklemeyi Biliyorsanız Ekleyiniz Ve Değişiklikleri Geri Almayınız Dogkn09 (mesaj) 17:21, 31 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, öncelikle mesaj gönderdiğiniz sayfalara dikkat etmenizi rica edicem sizden. Mesaj arşivime bildirim yapmışsınız. Son değişiklikler sayfasına bakmasam göremeyeceğim bir durum yaratıyor bu. Lütfen imzamın üstünde yer alan "ileti" bölümünden mesaj sayfama ulaşınız. Madde ile ilgili konuya dönersek, Vikipedi, Amerikan telif yasalarına tabiidir. Hiç bir web sitesi ya da yazılı materyalden içerik Vikipedi'ye kopyalanamamaktadır. İş bu sebeple değişikliğiniz geri alınmıştır. Lütfen telif hakkı saklı içerikleri eklemeye çalışmayınız. Sayfa içerisinde kendi cümlelerinizle ansiklopedik bir şekilde eklemeler gerçekleştirebilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:28, 31 Aralık 2012 (UTC)