Kullanıcı mesaj:Tema/Arşiv 04

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi ve vikikitap[kaynağı değiştir]

Vikipedi ve vikikitap bölümlerinde etkin olan yöneticilerin (sizin gibi), ulaşabileceğimiz bir mail adresi bulunuyor mu?

Genelde vikikitap bölümünde bir mesaj gönderildiğinde yanıtlamaları ve konu ile ilgilenmeleri çok zaman alıyor.


Kendilerine direkt ulaşabileceğimiz bir e-posta adresleri oluyor mu?


Cevabı sizin kullanıcı mesaj sayfasına verirseniz sevinirim. İlginiz için teşşekkürler.


İyi çalışmalar dilerim... Bu imzasız yazı 88.245.88.153 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, Vikikitap'ta yönetici olan kullanıcılara buradan ulaşabilirsiniz. Birçok durumda hizmetlilere başvurmanız gerekmez, aktif kullanıcılardan da bilgi alabilirsiniz. Ben Vikikitap'ta aktif bir kullanıcı değilim, ayrıca ikisinde de hizmetli (yönetici) değilim. Eğer isterseniz, Vikipedi'de kullanıcı olabilirsiniz ve eğer açıksa (ve siz de açarsanız) diğer kullanıcılara mail atabilirsiniz. Böylece ortak kullanıcılarla irtibata geçebilirsiniz. Kolay gelsin.--temaileti 20:43, 10 Aralık 2008 (UTC)

Seçkin içerik tablosu[kaynağı değiştir]

Merhaba, tablo ile ilgili, ilk sütun "Seçkin içerik" ancak kapsamında maddeler, resimler (?) vb. yer alacak ?. Yoksa sadece maddeler mi diyelim ? Eğer içerik olarak bırakırsak ve diğer "seçkin"leri de dahil edersek diğerlerine göre çok uzun bir sütun olurdu ? vb. endişeleri paylaşmak istedim. --temaileti 12:26, 11 Aralık 2008 (UTC)

Aaaa! ben Seçkin resimleri, tabloya eklemeyi unuttum. Şöyle yapalım tabloyu o zaman Seçkin ve kaliteli maddeleri "en yeni" olanından başlayalım sıralamaya ve devamı için diğerleri → gibi bağlantı ekleriz ve diğerleri bağlantısını içeren sayfada seçkşn (resim, madde, liste) ve kaliteli maddeleri sıralarız. Böylece uzun bir liste oluşmaz.
Örnek
Seçkin içerikler Kaliteli maddeler Kaliteli maddeler Seçkin Liste Seçkin listeler Seçkin Resim Seçkin resimler
Hilary Duff
Janet Jackson
Nightwish
Thriller
Evanescence
Natalia Oreiro Janet Jackson
diskografisi

Natalia Oreiro
diskografisi

diğer seçkin/kaliteli içerikler→

--Hedda Gabler 13:05, 11 Aralık 2008 (UTC)


  • Merhabalar; Portal:Müzik içinde yaptığınız güzel katkılarınız için teşekkür etmek istedim. Umarım yakın gelecekte seçkin portal olmaya hak kazanır. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 14:00, 11 Aralık 2008 (UTC)

Halloldu bile. Bu arada o albümler bölümünde yer alan resmi hiç koymayabiliriz de (eğer kalabalık yapıyorsa). Hem şu gri başlıkları değiştirip yeni bir renk veya tema bulsak çok daha iyi olurdu. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 20:35, 13 Aralık 2008 (UTC)

Evet şimdi buldum:)

Tamam siz inceleyin haberleşiriz.

http://www.baliksevdasi.com/balik/

--Admiral 16:59, 14 Aralık 2008 (UTC)


Arkadaşım THKO UKKTH na karşıdır, Bu Emperyalizm'İn parçala yönet taktiğinin gereği oldugunu Cevahir(thkpc'Li olsada) söylmiştir...

Deniz'İn savunmalarını okuyun, Kaldıki iki satır altta özerklik bahsediliyor buda ukkth'na tersdir..

bir provakasyoncu Pkk'li öyle yazmış Niye geri gwtiriyorsun anlamış değilim.

Teşekkür etmek isterim; çünkü ben de dün akşam bende kırmızı olan bu maddeyi eklemek için Almancasına baktım durdum. Tabii ki ilgilenirim. Şu anda Bertolt Brecht'i yazıyorum(çeviriyorum). Biraz önce Baal (Oyun)maddesini ekledim. Sevgiler--Gemalmaz 09:48, 15 Aralık 2008 (UTC)

Brecht "Seçkin Madde" olabilecek özelliklere sahip mi acaba? Bir baksanız.--Gemalmaz 09:50, 15 Aralık 2008 (UTC)

Yarı koruma[kaynağı değiştir]

Çok haklısınız, maddenin biraz dinlenmeye ihtiyacı varmış :) Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 14:55, 16 Aralık 2008 (UTC)

User name change done.Rlevse 02:57, 17 Aralık 2008 (UTC)

Seçkin madde olmaya aday gösterdiğimiz Akciğer kanseri maddesine olan katkılarınız nedeniyle teşekkürler. Levent Abi ileti 21:46, 21 Aralık 2008 (UTC)

Portal: müzik[kaynağı değiştir]

Davetiniz için çok teşekkürler, kolay gelsin. --Halunk 12:33, 22 Aralık 2008 (UTC)

Vandalizm Savaşçısı Yıldızı
SDD'de göstermiş olduğunuz muhteşem gösterinin anısına verilmiştir. Lütfen bizi bırakmayın. Manco Capac 22:35, 3 Ocak 2009 (UTC)
  • Herkese aynı yanıtı veriyorum :), yeni yıl, yenilik, değişiklik.. Ara sıra gerekir değil mi? Sevgiyle.. Levent iletikatkılar 22:46, 5 Ocak 2009 (UTC)
Vandalizm Savaşçısı Yıldızı
Kesinlikle en çok hakedenlerden biri olduğunuzu düşünüyorum. Daima varolmanız dileği, umuduyla.. Sevgiler. Levent ileti katkılar 00:20, 9 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Corinth Kanalı yerine Korint Kanalı daha uygun değil mi? Takabeg ileti 21:06, 19 Ocak 2009 (UTC)

Corinth Kanalı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi'de madde isim değişikliklerini içeriğin yeni maddeye kopyalama ve yapıştırılması yoluyla yapmıyoruz. Bu yöntemle maddeye geçmişte yapılmış olan katkılar izlenemez hale gelmektedir. Lütfen, sözkonusu maddede tekrar aynı yöntemi uygulamayınız. Tartışma sayfasında nedenlerinizi paylaşmanız adını değiştir fonksiyonunu kullanmanız doğru olacaktır. Kolay gelsin. --temaileti 21:04, 19 Ocak 2009 (UTC)

Selam.Türkçe'de K'ler nezamandan beri C diye yazılmaya başladı? Madem öyle Kanada'yı da Canada yapalım. Ayrıca dikkatli bakarsanız doğru düzgün Türkçe bilmeyen birinin elinden çıktığı belli olan maddeyi, düzelttim, resmi de değiştirdim.Ortada ucuz bir kopyala-yapıştır eylemi yok. Korint kenti , Korint Kıstağı adlı maddeler varken; ayrıca Korint Kanalı wikimedia commons'da da geçerliyken, Corinth diye tutturmak tutarsızlık olmaktadır. Hem Korint Kanalı adlı bir madde bulunduğu için öyle kolay isim de değiştirilmiyor. Yani, Korint Kanalını Corinth Kanalına yönlenirerek bu iş baştan sakatlanmış ve Wikipedia'nın kuralları çiğnenmiştir. OK SHAN

Tekrar merhaba, anlatmak istediğim noktayı anlamadığınız için bir başka açıdan tekrar anlatıyorum. Vikipedi'de maddeler bir çok kullanıcı tarafından oluşturulurlar ve her maddenin üst sekmelerinden biri bu değişikliklerin ve bu değişiklikleri yapan kullanıcıların (IP veya kayıtlı) izlenebileceği "geçmiş" sekmesidir. Bu geçmişin kaybolmaması için isim değişikliklerinde "adını değiştir" fonksiyonu kullanılır ve maddenin tartışma sayfası da dahil olmak üzere geçmişi yeni isme "değişmeden" aktarılmış olur. Bu durumun Korinth kullanımının doğru olup olmamasıyla hiç bir ilgisi yoktur ve her madde için geçerlidir. Kullanıcı Takabeg isim değişikliği söylediğiniz gibi gerçekleşemediği için "Korinth" maddesine "sil" etiketi koymuş ve doğru uygulamayı yapmıştı. Lütfen maddelere katkı sağlarken bu durumda olduğu gibi diğer kullanıcıların katkılarına ve uygulamalarına saygı göstermeniz gerektiği unutmayın, kullanıcılara saygı göstermeniz yaptıklarını geri almadan önce, onları iyi niyetli varsayarak en azından nedenini sormanızı, değerlendirme yapmanızı gerektirir. Sormuş olsaydınız eminim hem Takabeg, hem de ben konuyu size açıklardık. Şu an geçmiş birleştirme şablonu maddeye eklenmiş, hatalı yöntem kullanıldığı için bu işlemin yapılması gerekiyor. Tekrar kolay gelsin.--temaileti 21:52, 20 Ocak 2009 (UTC)

Teşekkür ederim, asıl işim Bilgisayar Öğretmenliği olduğu için ve içten içe açık kaynak gönüllüsü olduğumdan ve zannediyorum kişilik olarak, her zaman insanlara yardım etmeye hazır birisi olduğumdan, vakit buldukça vikipedi'ye bir şeyler eklemeye, düzeltmeye çalışıyorum. (Not: İmza eklemeye hala alışamadım) Mavi Ateş // Özel İleti 22:50, 26 Ocak 2009 (UTC)

Tam usandım bırakıyorum uykum geldi dediğimde bu mesajınızla yeniden şevklendim. Tabloları doğru aktarmak zorluyor.Bruno ileti 20:02, 2 Şubat 2009 (UTC)

VikiMuhafız Yıldızı[kaynağı değiştir]

center
Bu "VikiMuhafız Yıldızı", vandallığa karşı sürdürdüğü etkin mücadeleden ötürü, sevgili Tema'ya sunulmuştur.
Son Dakika Devriyeliği'ni daha da büyük bir başarıyla devam ettirmesi dileğiyle, teşekkür ve tebriklerimle... --DsMuratileti 18:28, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Rica ederim; fazlasıyla hak ettiniz Göz kırpma. İyi çalışmalar dilerim... --DsMuratileti 18:33, 15 Şubat 2009 (UTC)

Album kapakları[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Albüm kapağı AK şablonu övgüleri için teşekkürler. Ancak şablonu biraz değiştirdim. Rica etsem {{Albüm kapağı AK}} şablonuna bakıp kullnımını bundan sonra orada yazıldığı gibi yapar mısınız? Teşekkürler. --Manco Capac 12:39, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Tema, VikiProje Müzik'teki İstenen Maddeler hemen bitsin de yeni yazalım istiyorum. Naz (Snow White Queen) Tarja Turunen teklileri maddelerini açıp bitirdi. Diğerlerine de ben koşturuyorum. Sen buralardayken 1-2 madde açsan fena olmaz. Resimleri ben eklerim. --Maniaqq msj → 21 Şubat 2009
  • Proje yeni olduğundan canlı tutmaya çalışıyoruz. Destek bekliyoruz. --Maniaqq msj → 21 Şubat 2009

Pieter Brueghel[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Siparişiniz alındı. Madde şurada mevcut. Üstelik de başka vikide yok. Yakında çevrilir (umarım ). İyivikiler... homonihilis // ileti 00:20, 22 Şubat 2009 (UTC)

Evet, güzeldir. Aslında Brueghel (baba olan) toptan oldukça güzeldir. Bosch ile Brueghel'in kapladığı yaklaşık 100 yılda, gerçeküstücülük Hollanda'da bulunmuş da, sonradan İtalyanlara bayılan ressamlar yüzünden yeniden unutulmuş gibi gelir bana. O yüzden severim bu iki ressamı. İyivikiler... homonihilis // ileti 00:33, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • İnce düşünceniz bana tekrar yaptırıyor; önce biraz büyütmüş olduğunuzu sansam da "sağolun" diyorum. Tekrar kısmına gelince; iyi ki varsınız, iyi ki herşeye rağmen Vikipedi'de bugünlere beraber> geldik... Teşekkürler, iyi geceler..  Levent İleti Katkılar   01:09, 22 Şubat 2009 (UTC)

Kullanıcı adının engellenmesi[kaynağı değiştir]

Çok önemli değil. Sadece IP'nin gözükmesinden rahatsız oldum.. Kaldı ki kuralın hangi kısmına takıldığımı anlayamadım. 1.61803399 rastgele bir sayı değildir eğer öyleyse pi sayısı da bir o kadar rastgeledir. Esenlikler, iyi çalışmalar.--1p61803399 23:22, 24 Şubat 2009 (UTC)

Cevabınızı okuyunca itiraz edecek oldum, ama öyle ikna ediciydiniz ki vazgeçtim. İyi çalışmalar, iyi geceler.--1p61803399 23:28, 24 Şubat 2009 (UTC)

Bağlantılara dair kararsızlık[kaynağı değiştir]

Daha önce vikipedide verilmiş bağlantılar anlamlarını kaybettiklerinde ya da belirtilen içeriği sağlamadıklarındaki politikanız nedir?--MyError 00:37, 25 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Tam hatayı farkedip düzeltmeye çalışırken yardımıma koştunuz Teşekkür olarak bunu kabul edersiniz umarım --Onur Kayabaşı 23:14, 6 Mart 2009 (UTC)

  • Afiyet olsun :). İyi okumalar (gerçi çevirdiğim madde pek detaylı değildi)... İyivikiler... ho? ni! 07:40, 8 Mart 2009 (UTC)

Ben varsayıma dayanarak mesaj yazmıyorum. varsayımsal olarak mesaj yazmam kibarlığımdandır. siz avukatlık yapacagınıza bence konuda ki sorunla ilgilenmelisiniz. yanlız benim sorunumla ilgilenmenize gerek yok. kolay gelsin Bu imzasız yazı Turkyucel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Değişiklik[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Sayın Tema; size danışmadan exedit.js sayfanızda küçük bir değişiklik yaptım: Artık sizdedn başka kimsenin kulanmadığını gördüğüm eski "test" şablonumuz yerine halen geçerli olan ve kullanılan genel test şablonunu ekledim. Eğer bu değişikliğimden hoşnut kalmazsanız hiç kuşkuya düşmeden geri alabilirsiniz. Sevgi ve saygılarımla.  Levent İleti Katkılar   22:03, 9 Mart 2009 (UTC)

Resimler hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Tema, GBHL, Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi sayfasının İngilizcesini Wikipedia'ya kaydettim. Ancak Türkçe sayfada yer alan logonun orada görünmesini sağlayamadım, neden? http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:GBHLLOGO.jpg#file Bu imzasız yazı Gbhlmd (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

teşekkür ederim keşke hep sizin gibi adminler olsa Bu imzasız yazı 88.226.238.53 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sanırım siz çok[kaynağı değiştir]

iyi biliyorsunuz. Birbirimizi kandırmayalımdaki kastım herhangi biri değil, geneli kastediyor. Bu imzasız yazı Apolas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Müzik maddesi biraz fazla geriye alındı herhalde...-- Serhantr 17:29, 26 Mart 2009 (UTC)
  • Tamamdır. Birkaç interviki bağlantıları da geriye alınmış. Şimdi ilgilenirim.-- Serhantr 17:34, 26 Mart 2009 (UTC)
  • Merhabalar. Sizin madde düzeni konusunda iyi olduğunuzu biliyorum. Şu maddeyi aylar önce çevirmiştim. Ancak sonradan şu alıntıları ayırdım. Ama çok yavan duruyor gibi. Açıkçası çok hoşnutsuzum bu maddenin düzeni konusunda. Acaba bir öneriniz var mı? --♪♫Berkay0652|ileti 12:04, 29 Mart 2009 (UTC)
  • Çok çok teşekkürler. Bir düzenleme yoluna giderim. Bu arada sizin değil benim size "siz" diye hitap etmem gerekir. Ben daha yetişkin bile değilim. Bana lütfen siz diye hitap etmeyin. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 12:42, 29 Mart 2009 (UTC)

Yok, önemli değil tabii ki.Ben iyi çeviri yaptığımı düşünmüyorum ama oradaki maddeyi de çok yetersiz bulduğum için çeviri yapmaya çalıştım.Burada görevimiz insanlara hizmet vermek, onun için burada darılmaca, gücenmece olmayacağı kanaatindeyim--NelPhy δ ♫♪♫ 17:37, 31 Mart 2009 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

Gözden kaçmasın da :)

İyivikiler... ho? ni! 22:03, 24 Nisan 2009 (UTC)

  • Rica ederim, ne demek... Küçük yeşil domuzcuk için yaptım biraz da ... (Okumadım ama izledim. Oyun olarak, bu sezonun iyilerinden biriydi.) İyivikiler... ho? ni! 07:26, 27 Nisan 2009 (UTC)

Önemli değil :) ----Superyetkinileti 22:38, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Dramyin maddesindeki teknik terimler[kaynağı değiştir]

Merhaba. İngilizce Vikipedi'den çevirmekte olduğum bu maddede yer alan teknik müzik terimlerinin Türkçe karşılıkları hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Pegbox sözcüğünün genel kabul görmüş kullanımı nedir acaba? Teşekkürler, iyi vikiler. ----Superyetkinileti 16:28, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Çok teşekkürler İyi vikiler. ----Superyetkinileti 18:27, 5 Mayıs 2009 (UTC)
[1] Şu an sorun düzeldi sanıyorum.--Eldarion 12:43, 6 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba, iletinize yanıt verebilmem için açık yazışma sistemini kavramam gerekti ve ancak yazıyorum. Karşılamanız için çok teşekkür ederim. Vikipedi yapısına en kısa sürede uyum sağlayarak faydalı olmalı umuyorum. Desteğiniz için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Serf 05:35, 8 Mayıs 2009 (UTC)

... sürümü geri getirildi.[kaynağı değiştir]

Size birşey sormak istiyorum. 1 yılı aşkım süredir burdayım ama sizin bu az önceki yaptığınızı bi türlü öğrenemedim. (2009-05-16 12:46:47 tarihli DragonBot sürümü geri getirildi) Bunu nasıl yaptığınızı aynen bu sayfada gösterir misiniz? мrxesu 11:25, 20 Mayıs 2009 (UTC)

  • Kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Ben müdahaledeki yavaşlıktan söz etmedim. Ben bu sayfada 15:46, 16 Mayıs 2009 tarihli DragonBot sürümünü geri getirmek için. " 15:46, 16 Mayıs 2009" yazısına tıklayıp çıkan sayfada değişikliklere tıklıyorum ve yazıyı kopyalayıp maddenin şimdiki sürümünü değiştirden ordaki yazıyı komple silip kopyaladığımı yapıştırıyorum.

Sizin yapığınız değişikliğin özetinde 2009-05-16 12:46:47 tarihli DragonBot sürümü geri getirildi yazıyor. belliki siz benim gibi yapmıyorsunuz. Benim yolum çok uzun bende sizin gibi yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Bunun için yardım isteyecektim sizden. Üzgün

    • Yardımınız için çok teşekkür ederim мrxesu 11:53, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Selam Tema. İzlandaca isimler maddesini çeviriyorum. Yardım eder misin? --Maniaqq 19:17, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. --Maniaqq 19:25, 22 Mayıs 2009 (UTC)

"Cultural ramifications - how to address people" bölümünü alabilirsin. Hemen başlayabilir misin? --Maniaqq 19:22, 22 Mayıs 2009 (UTC)


nasıl yapılıyor bu isim fonksiyonu siz yapsanız ingilizcedeki madde uefa avrupa ligi olarak görünüyor --Uğur58 13:08, 23 Mayıs 2009 (UTC) teşekkürler iyi çalışmalar--Uğur58 13:15, 23 Mayıs 2009 (UTC)


sayın tema niye bu bos uefa avrupa ligi sayfası silinmiyor.öğrenebilirmiyim.--Uğur58 14:29, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba,
Vikipedi:Biçem el kitabı diyor ki Edebiyat ve sanat eserlerinin isimleri için italik yani eğik yazı kullanılmaktadır. Vikipedi:Seçkin maddeler sayfasındaki italikler de o sebeple eklenmişti. Geri alsak, ne dersiniz? İyivikiler... ho? ni! 22:13, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Teşekkürler. İyivikiler... ho? ni! 22:32, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Köy enstitüleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, Köy Enstitüleri maddesi ve aynı adlı kategori mevcut. Ancak enstitüleri (okulları) kapsayabilecek bir kategorinün hangi isme sahip olabileceği konusunda işin içinden çıkamadım. Fikir verebilir misiniz ? Sevgiler..--temaileti 20:39, 24 Mayıs 2009 (UTC)

  • :( hangi kategorinin ismi konusunda işin içinden çıkamadığını tam olarak anlasam vericem fikir ama? --ki bl 20:42, 24 Mayıs 2009 (UTC)
Şöyle ki; Köy Enstitüleri kategorisi bu kapsamdaki maddeleri ve kategorileri içeriyor. Örneğin kurucuları, eğitim görevlileri, enstitülerden mezun olmuş sanatçılara ait kategori vb. Ancak 21 tane enstitü var; örneğin Hasanoğlan Köy Enstitüsü. Bu köy enstitülerinden bir tanesi. Ancak mevcut kategorinin adı zaten Köy Enstitüleri. Bu durumda okulları (Hasanoğlan vb.) hangi isim altında toplayabilirim ? Belki çok gerekli değil, ancak normalde ayrı olabilecek bir kategori olurdu.:) Umarım fazla detaya takılmıyorumdur. --temaileti 20:48, 24 Mayıs 2009 (UTC)
  • diğer kategori canavarları ne der bu işe bilmem ama bence bu kategori yeterli. başka durumlarda da böyle yapıyoruz zaten. ana madde ve o konudaki diğer başlıklar bir kategorinin altında toplanıyor. yardımcı olamadım ama sen detaya takılmaya devam edebilirsin bence sevgili tema.. :) --ki bl 20:58, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Selam Tema. Çok hızırsınız. Ben de Aydınoğulları Beyliği maddesinin telif durumunu inceliyordum. Düğmeyi basacaktım ama benden önce bastınız. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:39, 24 Mayıs 2009 (UTC)