Kullanıcı mesaj:Vikistanbul

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı mesaj:Taner1es sayfasından yönlendirildi)

Merhaba Vikistanbul,

Şu değişikliğin ile ilgili yazıyorum. Bu kaynakları eklerken otomatik kaynak ekleyicileri kullanarak örneğin yalnızca DOI numarasını girerek tüm kaynağın şablonlu, yani biçimlendirilmiş olarak eklenmesini sağlayabilirsin. Bunun için Görsel Düzenleyici üzerinde "Kaynak Göster" düğmesini, Kaynak Düzenleyici üzerinde sayfa yazma alanı üzerindeki "Kaynak" düğmesini kullanabilirsin. Örnek bir düzenlememi şuradan görebilirsin.

Vito Genovese 15.31, 28 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme için teşekkürler, tekrar kontrol ediyorum. Vikistanbul (mesaj) 15.47, 28 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]
Doi numarasına sahip kaynaklar için gerekli düzeltmeleri yaptım. Vikistanbul (mesaj) 16.20, 28 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]
Eline sağlık. Görmüşsündür zaten, ama yine de not düşeyim: "URL (yani adres), DOI, ISBN, PMC/PMID, QID" gibi birçok farklı bilgiyi girmen verilerin çekilmesi için yeterli, yalnızca doi ile sınırlı değil. Yani bazı basılı dergiler vs. haricinde hemen her şey için kullanabilirsin, en kötü URL olur çoğu kaynak için.
Vito Genovese 22.24, 28 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]
Rica ederim. Gördüm evet; mesajını ilk okuduğumda tam dikkat etmemişim, sonradan biraz kurcalayınca farkettim çeşitli parametrelerle çalıştığını. Ancak, bazen yanlış indeksleme yapabiliyor (özellikle edisyon, sayfa numarası gibi bilgileri tarayıp eşleştirirken); biraz da dikkatli kullanmak gerekiyor. Umarım daha da geliştirilir çok faydalı bir araç olmuş, ilk defa kullandım çok sevdim :) Tekrardan teşekkürler. Vikistanbul (mesaj) 22.55, 28 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]