Kullanıcı mesaj:Sunshine23

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Sunshine23![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 21:48, 18 Aralık 2006 (UTC)


--Dbl2010 19:01, 19 Aralık 2005 (UTC)

Ehh burası biraz geyikten uzak ve bilimsel olma çabasında olduğu için ekşiden sonra biraz soğuk gelebilir. Ama umarım seni yıldırmaz. Sevgiler. --Dbl2010 22:33, 19 Aralık 2005 (UTC)


Neşati sayfasına baktım. İki kategoriye de eklemeyi başarmıssın zaten. Bir sorun göremedim. Acaba gözünden mi kaçtı kategorinin içine bakarken? --Dbl2010 01:01, 20 Aralık 2005 (UTC)

rica ederim. --Dbl2010 01:39, 20 Aralık 2005 (UTC)

kategori sıralaması[kaynağı değiştir]

Gülten Akın makalesinde değiştire basarak bakarsan kategorinin [[Kategori:Türk şairler|Akın, Gülten]] şeklinde girildiğini görebilirsin. Makalenin önceki yazarlarından biri soyadına göre kategoride sıralansın istemiş. Yardım:Kategori kullanımı sayfasında bunun nasıl yapıldığı bahsediliyor. --Dbl2010 03:49, 20 Aralık 2005 (UTC)

Yardım isteği[kaynağı değiştir]

Tam olarak ne istediğini anlayamadım. Biraz daha açıklayabilir misin sorunu? --Dbl2010 07:23, 20 Aralık 2005 (UTC)

Yardım:Kategori kullanımı sayfasında Alt kategoriler kısmında açıklamayı genişlettim. Umarım işine yarar. Sorunu cevaplarken bir taraftan da eksik olan yardım sayfasını geliştirerek bir taşla iki kuş vurmak istedim. Yine de açık değilse haber ver, biraz daha üzerinde uğraşayım. --Dbl2010 07:39, 20 Aralık 2005 (UTC)

Makalelerde imza[kaynağı değiştir]

Yazılarda imza kullanmıyoruz bunun sebebi o yazının hepimiz tarafından değiştirilebileceği. 1 ay sonra baktığında çevirisini yaptığın yazının oldukça değişmiş olduğunu görebilirsin. Böylece artık ona senin çevirin diyemeyiz. Bu mantıkla bakıldığında Vikide hiç bir yazı kimseye ait değil. Hepimize ait. Ama Kaynakça koyup alınan yeri ekleyebilirsin. Mesela İngilizce Wikiden alındı gibi. Tartışma sayfasında ise serbestiz. Oraya çeviri yaptığını ekleyebilirsin. kolay gelsin. --Dbl2010 03:19, 21 Aralık 2005 (UTC)

bayan - kadın[kaynağı değiştir]

  • merhaba,
eğer görmediyseniz, bayan vikipedistler sayfasındaki yorumları okumanızı isterim. internette anonim kalmak mümkün, ama ille de cinsiyet belirtmek istiyorsanız kadın şablonu kullanmak daha doğru diye düşünüyorum. selamlar. iyi çalışmalar. (bu mesaj 'bayan' şablonu kullanan 5 vikipediste gönderildi.) --kibele 08:20, 5 Temmuz 2006 (UTC)


Opera Şablonu[kaynağı değiştir]

Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011

Hoş geldiniz Sunshine23![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:00, 28 Aralık 2014 (UTC)


Merhaba Sunshine23, Eğer cevabınız olumlu ise Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 08:00, 28 Aralık 2014 (UTC)