Kullanıcı mesaj:Sputnik1907/2016 (Ocak-Mart) Mesaj Arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba, İngilizce Vikipedi'ye de büyük bir olasılıkla aynı kişi eklemiştir o bilgiyi. Veyahut orada verilen kaynağı görünce buraya da eklemiştir doğru olarak görüp. Eldeki kaynak ile doğrulayamadığımız vakit, bilgiyi maddeden çıkarmak atılacak en doğru adım olur. Kaldırılıyor tekraren. Kolay gelsin. Vitruvian (mesaj) 01:02, 25 Ocak 2016 (UTC)

Şuradan bakınız, aynı kişi. Trolden daha tehlikeli bir şey varsa, o da yanlış bilgi ekleyendir. Hemen engellensin dedim ama burada asla engellenmez. :) [1] Vitruvian (mesaj) 01:12, 25 Ocak 2016 (UTC)
Teşekkürler bilgilendirme için. Gösterilen kaynağı buldum inceledim lakin dediğiniz gibi ben de Kürt olduğuna dair bir ifade bulamadım. Ancak çeşitli kaynaklardan öğrendiğim bilgilere göre Harran doğumlu olduğu ve döneminde Harran'ın çoğunluğu Kürt olan bir yerleşim bölgesi olduğunun kesin olduğu bilgisine ulaşmakla birlikte Ibn Teymiye'nin kesin Kürt olduğuna dair net bir kaynak bulamadım. Varsayım ve tahminlerden ibaret tüm kaynaklar. Büyük bir olasılıkla Kürt ama kaynağım yok. :) Bu sebeple o bilginin kaldırılması uygundur. Saygılar. Sputnik1907 (mesaj) 01:21, 25 Ocak 2016 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

VP:KİŞİ göz atmanızı öneririm. Eğlence sanatçıları: aktörler, komedyenler, televizyon meşhurları, vb.

Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda önemli rol oynamış olanlar. Dizinin sayfası mevcut Elif (dizi, 2014) dolayısıyla kayda değerlik taşımaktadır. İyi çalışmalar Ιβο (mesaj) 20:56, 26 Ocak 2016 (UTC)

Maalesef fikrinize katılmıyorum. Tek bir dizide oynamış, herhangi bir başarısı yok. Tek bir filmde tek bir rol almak bir kişiyi kayda değer mi yapıyor? Lakin kesinlikle KD değil de diyemeyeceğim için KD Şablonu koydum. Bu şablonu kaldırmamanızı rica ediyorum. Zira yetkili mercii siz değilsiniz. Kolay gelsin. Sputnik1907 (mesaj) 20:59, 26 Ocak 2016 (UTC)
Burada yetkililere göre hiyerarşik bir düzen yok herkes kurallara göre hareket eder gerekli kriterleri sağlayan herkes kayda değerdir. Tek film tek dizi tek yapım diye bir kural yok. Ιβο (mesaj) 21:02, 26 Ocak 2016 (UTC)

Kayda değerlik.[kaynağı değiştir]

Selamlar Vikiçizer. Isabella Damla Güvenilir sayfasında bir kullanıcı ile yaşanılan ihtilafı burada, burada ve mesaj sayfamda görebilirsiniz. Ne yapılmalı? Kurallara göre kim haklı? Saygılar. Sputnik1907 (mesaj) 21:16, 26 Ocak 2016 (UTC)

Kurallara göre ben gereli kriterlere sahip olduğunu kanıtladım hala neyin tartışmasını yaşıyoruz anlam veremedim ? Hiç bir kuralı referans göstermeden KD değil diyorsunuz bunu neye dayanarak söylüyorsunuz hala çözemedim Ιβο (mesaj) 21:23, 26 Ocak 2016 (UTC)
Neyse sayın İbo. Oylamaya sundum ben. KD ise sayfa kalır. Değilse gider. Neden bu kadar takıntı yaptınız ben de bunu anlamıyorum. Saygılar. Sputnik1907 (mesaj) 21:26, 26 Ocak 2016 (UTC)
Çünkü ben kurallara göre hareket etmeye çalışan biriyim sayfanın da buna uyduğunu kurallar vasıtasıyla kanıtladım oylamada da oyumu ve gerekli itirazı da yazdım. Olayı çözmeden tartışmayı bitirmeden SAS'a taşımanız ayrı bir sorun.Ιβο (mesaj) 21:29, 26 Ocak 2016 (UTC)
Merhaba Sputnik1907, Merhaba Sevimleribo. Şimdi maddenin kayda değerliği hakkında şu an bir yorumda bulunmayayım ama ihtilafınız hakkında yol göstermeye çalışayım. Gördüğüm kadarıyla KD şablonu eklenmiş çıkarılmış, üç kez geri almalar olmuş. Üç geri dönüş politikası, 3GK ihlalleri hizmetlilere bildirilir der, hizmetliye gitmeden de buna dikkat edeceğinizi düşünüyorum. Doğru olan şu aşamada SAS'a taşımaktır. Diğer kullanıcıların fikrini de almak gerekir. Topluluk görüşü bu tip ihtilaflar için var. Büyütecek bir şey yok, her zaman böyle ihtilaflar olur. hatta bazen açan kullanıcı bile SAS'a götürebilir, topluluğa bırakır. Benim de açtığım maddeler SAS oldu, silinsin diyenler oldu, kalsın diyenler oldu. Herkes aynı düşünecek diye bir kaide yok ama kurallarımız açık, SAS'ta bakılır duruma. ..Vikiçizer (mesaj) 21:33, 26 Ocak 2016 (UTC)
Sayın Vikiçizer, size mesajı yazdıktan hemen sonra benim de aklıma SAS'a taşımak geldi. Ben de aynen öyle yaptım. Bilgilendirme ve geri dönüş için teşekkürler. Kolay gelsin. Sputnik1907 (mesaj) 21:36, 26 Ocak 2016 (UTC)

Ufak bir yardım ihtiyacı[kaynağı değiştir]

Selamlar Vikiçizer. Çevirisini yaptığım şu sayfada fotoğraf eklemeyle alakalı sıkıntı yaşıyorum. 3 Fotoğrafın 1'i sıkıntısız eklenirken diğer 2'si eklenmiyor. Yardımcı olabilir misiniz acaba? Sputnik1907 (mesaj) 17:01, 27 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba, aslında bir problem yok, yükleyememeniz normal. Çünkü ekleyebildiğiniz commonsta var, diğer ikisi sadece İngilizce vikipediye yüklenmiş, ya Türkçeye de yüklenecek ya da commonsa. Üçüncü bir yolda şuradaki resimler işinize yarıyorsa rahatça kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar....Vikiçizer (mesaj) 17:05, 27 Ocak 2016 (UTC)
Sayın Vikiçizer maalesef oradaki resimler işime yaramıyor. Türkçe Vikipedi'ye nasıl yükleyebilirim? Özellikle şu resim bana lazım. Telif ihlali olmayacaksa, yol Türkçe Vikipedi'ye nasıl yükleyeceğimi "kısaca" açıklar mısınız? Saygılar. Sputnik1907 (mesaj) 17:12, 27 Ocak 2016 (UTC)
Tamam o zaman. Vikipedi:Adil kullanıma yüklenmek zorunda. Aynı İngilizcedeki gibi hatta oradan alarak adil kullanım gerekçesiyle buraya da yüklenecek. En iyisi ben yükleyeyim, siz bir inceleyin:)...Vikiçizer (mesaj) 17:18, 27 Ocak 2016 (UTC)
Uğraştırdığım için lütfen kusura bakmayın ve yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum sayın Vikiçizer. Saygılar.

Budaklar, Ayvacık[kaynağı değiştir]

Şu vandalizm değildi. Tecrübesiz bir arkdaşımın benim için yaptığı bir testi. Artık ODTÜ, TSK ve TBMM üzerinden yapılan katkıları twitter üzerinden canlı takip edebiliyoruz. --Mavrikantmsj 22:37, 27 Ocak 2016 (UTC)

Hocam ben nasıl anlayayım o değişikliğin test olduğunu. :)) Güzel bir girişim olmuş, ellerinize sağlık. İyi çalışmalar, kolay gelsin. Sputnik1907 (mesaj) 22:42, 27 Ocak 2016 (UTC)
Evet anlaşılması mümkün değil. Tam ben düzeltiyordum sen geri almışsın ondan haber veriyim dedim. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 00:01, 28 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Hazırladığım sayfa hızlı silme işlemine alınmış. Sebebini ve varsa gerekli düzeltmelerini anlatabilir misiniz? --Yrlmz (mesaj) 09:32, 28 Ocak 2016 (UTC)

Selamlar sayın Yrlmz. Sayfanızı hızlı sil listesine almamın sebebi Vikipedi kayda değerlik kriterlerini taşımamasıdır. Verdiğim bağlantıdan sizin de görebileceğiniz üzere "Bir konu kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, birden çok ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmışsa kayda değerdir." temel kriterini bile karşılamamaktadır. Sayfanızı internetten aradığımızda bağımsız önemli ve güvenilir ikincil kaynak statüsüne sokamayacağımız hotel rezervasyonu yapan siteler karşımıza çıkıyor sadece. Unutmayınız Vikipedi gelişigüzel bir işletme dizini değildir. Vikipedi bir ansiklopedidir. Sayfa ansiklopedik bir değer taşımadığı için hızlı sil listesine alınmıştır. Saygılar. Sputnik1907 (mesaj) 11:38, 28 Ocak 2016 (UTC)

Manavgat Ajans[kaynağı değiştir]

Hızlı silme kriterlerine aldığınız Manavgat Ajans maddesi kayda değerlik taşımaktadır. Şirketimiz yeni olduğu için birden çok ikincil kaynaklarda yer almıyor ve arama yapıldığında çıkmıyor. Web sitemisi kurduk fakat arama motorlarında daha görünmüyor. Lütfen yaptığınız değişikliği geri alır mısınız.

Prowikisecurity0 (mesaj) 14:25, 28 Ocak 2016 (UTC)

Sayın Prowikisecurity0 sayfanız bu sayfada sizin de görebileceğiniz üzere birincil kriter olan "Bir şirket, grup, örgüt vb. eğer ikincil kaynaklar tarafından konu edilmişse kayda değerdir. Bu kaynaklar güvenilir ve söz konusu örgütten bağımsız olmalıdır." kriterini taşımamaktadır. Google üzerinden yapılan aramalarda herhangi bir kaynağa konu olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz. Bu hızlı sil işleminin uygulanmasına yeterli bir sebeptir. Sayfanın kaynaksız, dayanaksız bilgilerle dolu olduğunu söylememe lüzum bile yok. Bir sıra üstte yazdığım gibi, Vikipedi gelişigüzel bir işletme dizini değildir. Vikipedi bir ansiklopedidir. Bunu unutmamanız rica olunur. Saygılar. Sputnik1907 (mesaj) 14:42, 28 Ocak 2016 (UTC)

Faşist İbo[kaynağı değiştir]

İnsanların siyasi görüşlerine tahammül göstermeyerek siz mi faşist oluyorsunuz yoksa ben mi diye soramadan edemedim fikriniz nedir. Ιβο (mesaj) 08:30, 1 Şubat 2016 (UTC)

Selam Sputnik1907, Yeni devriyelik görevinizde başarılar. Başlamadan önce birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Öncelikle aşağıdaki yönerge ve politikaları yeniden okumanız sizin için faydalı olabilir:

Bunlarla ilgili anlamadığınız herhangi bir yer varsa bana, herhangi bir devriyeye ya da hizmetli arkadaşlarımdan birine sorabilirsiniz. Size yardım etmekten zevk duyarız.

Şimdi buraya kadar her şeyi anladıysanız okuyucuya gösterilmeden önce devriyeler tarafından incelenmeyi bekleyen değişiklikleri Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasından incelemeye başlayabilirsiniz. Özel:Doğrulamaİstatistikleri sayfasından çalışkan devriye arkadaşlarımızı görebilirsiniz. Her değişikliği kabul etmek ya da reddetmek zorunda değilsiniz. Anlamadığınız veya emin olamadığınız değişikliği pas geçiniz. Böylece konunun uzmanı bir arkadaşımız ilgilenebilir. Özel:Tercihler#mw-prefsection-gadgets sayfasında işinizi kolaylaştırabilecek bazı küçük programlar var. Gerekçe yardımcısı bunların olmazsa olmazı diyebiliriz.

Eskiden beri bekleyen değişiklikleri incelemek dışında yeni eklenen katkıları da canlı olarak takip edebilir ve kontrol edebilirsiniz. Vikipedi:Huggle programı bunu yapmanızın en kolay yolu. Program bir değişikliği geri aldığınızda kullanıcıya uygun bir uyarı mesajı da gönderiyor. Ayrıca programda diğer çevrim içi Huggle kullanıcıları ile fikir alışverişi yapabileceğiniz bir chat penceresi de var.

Çok konuştum biliyorum. Haydi kolay gelsin. :) -- OkanfanEvet benim? 07:49, 2 Şubat 2016 (UTC)

Teşekkürler sayın Okanfan. İyi çalışmalar, kolay gelsin. Sputnik1907 (mesaj) 01:33, 3 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Rica etsem şu sayfada görüşünüzü ve düşüncelerinizi paylaşır mısınız? İyi günler, kolay gelsin. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 15:38, 2 Şubat 2016 (UTC)

Düşüncelerimi paylaştım sayın Sebastian James. İyi çalışmalar kolay gelsin. Sputnik1907 (mesaj) 00:50, 3 Şubat 2016 (UTC)

Selam abi tasarımı korumaya alabilirmisin ?. Yoksa bin kez değiştirip-geri alcaklar. İki taraf da yanlış bilgi veriyo. Biri şiddetli kürt milliyetçisi diğeri şiddetli Kürt karşıtlığı. Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 18:53, 3 Şubat 2016 (UTC)

Sayfayı koruma altına alma yetkisi hizmetlilerde. Benim yetkim yok lakin korumaya alınması için istekte bulunacağım Sayın Xwededa. Sputnik1907 (mesaj) 18:57, 3 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba sayın Sputnik1907. Benim yaptığım ve kaynağı belirtilmiş değişikliği neden yalnış neden göstererek geri aldınız ? Yalnışın sizin düzeltmenizin doğru olacağını düşündüğüm için değişikliği geriye almadım ve bekleme durumundayım.--Sabuhi from Baku (mesaj) 20:58, 3 Şubat 2016 (UTC)

Selamlar sayın Sabuhi from Baku. O değişikliği geri almamın sebebi yorum içermesi idi. Verilen 3 numaralı kaynakta Târihu Devleti'l-Ekrâd olarak geçiyor lakin siz sanki kendi kaynağınızda da Târihu Devleti'l-Ekrâd ve’l-Etrak şeklinde geçiyormuş gibi hem kaynağı hem girilmiş olan bilgiyi manipüle etmiştiniz. Bir bilgi iki ayrı kaynakta, iki ayrı şekilde -her ne kadar çok benzer bilgiler bile olsa- geçiyorsa, aynıymış gibi birleştirmek sakıncalı olacaktır.
Tabi sizin eklediğiniz kaynaklı bilgiyi de görmezden gelemeyeceğimiz için bu şekilde ekleme yaptım. Değişiklik savaşına girişmeyip, kurallara uygun olarak çözüm yolu aradığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Bazı kullanıcılar sizden feyz alırlar umarım. İyi çalışmalar, kolay gelsin. Sputnik1907 (mesaj) 03:44, 4 Şubat 2016 (UTC)
Sayın meslektaşım 8 yıl gibi bir süredir vikipedi kullanıcısıyım, kurallardan haberim var. Şimdi gelelim yorum meselesine yorum aslında ben eklediğimde değil www.yenisafak.com-dan eklenendedir. Şimdi daha önceden yazayım ki Müfit Yükselin yazdığı makalede tahrif vardır bilgi tam değil o yüzden sahtedir. Gelelim bilginin verildiği tam kaynağa: "1257 tarihli, tek nüshası İstanbul Süleymaniye Kütüphanesi’nde bulunan bu eser, Tarihü’l- Devletü’l- Ekrad’dır (Kürd Devleti Tarihi). Memlük Hanedanlığı’ndan da söz ettiği için yazma eserin başlığına sonradan “ve’l-Etrak” kelimesi, farklı bir yazıyla (istinsah) eklenmiştir." yazıyor. Bu cümlede yorum: “ve’l-Etrak” kelimesinin sonradan eklenmesi ki, diğer araştırmacılar bu fikri paylaşmıyor. Sizin yapmanız gereken şudur benim yaptığım değişikliye "Mehmet Bayrağa göre .... kelimesi sonradan eklenmiştir" yazmanız daha doğru olur. Çünki mikrofilimde de gösterildiği ve elyazımı kaynağın kapak resminden de göründüğü gibi “ve’l-Etrak” kelimesi yazılmıştır. Ha bir de yenisafak.com-dan gösterilmiş geçit şu az önce yazdığım siteyle değiştirilirse daha iyi olacaktır. Her iki yazar da birer Kürt milletçisi fakat bu ikinci şahıs kendisinin de iddia ettiği gibi elyazımı eseri bulan adamdır, yorumunu katsa da yalan söylemekten sakınmıştır.--Sabuhi from Baku (mesaj) 09:13, 4 Şubat 2016 (UTC)
Selamlar sayın Sabuhi from Baku. Makalede verilen yenisafak.com'daki kaynağın içeriğinin tahrif edilip edilmediği ayrı bir konudur. Makalede geçen bilgi ve verilen kaynak ortadadır. Bu sebeple o içeriği "ne de olsa tahrif edilmiş kaynak" şeklinde öznel yorumda bulunarak değiştirmeye/çıkartmaya hakkımız yoktur. Bundan dolayı da kaynaklı içeriği sizin yaptığınız gibi modifiye etmemiz yanlış olacaktır. Yenişafak.com kaynağını benim kaynağımla değiştirelim önerinize de kesinlikle katılmıyorum. Bu kaynak bundan iyidir tarzı her düşünce bir yorumdur, özneldir, sizin de iyi bildiğiniz üzere yanlıştır. Yapabileceğimiz en doğru şey, kaynaklı içeriği değiştirmeden, sizin kaynaklı içeriğinizi de olabilecek en doğru şekilde eklemektir ki yaptım bunu da. Hatta bu son verdiğiniz bilgiyi de ekledim. İyi çalışmalar, kolay gelsin. Sputnik1907 (mesaj) 02:43, 5 Şubat 2016 (UTC)
Ne yaptığınızı kesin olarak şimdi gördüm: ama böyle olmuyor, siz ben tüm izahı vermeme rağmen düzelişi kaynağa uygunlaştırmamışsınız. Şu "bazı kaynaklara göre" de ne demek ? Arkadaşım yazdım ya eserin ismi öyle, fakat Mehmet Bayrak iddia ediyor ki, etrak kelimesi sonradan eklenmiştir. Ben görüyorum ki, yazdıklarım yeterli gelmemiş size o yüzden bu konuda yardımcı olması için hizmetlilerden yardımcı olmalarını isteyeceğim. İlavem olsun iddiamın doğru olduğunu gösteren bazı kaynaklar: 1, 2, 3 (sources bölümü). + ayrıca R. Stiven Hamfrisin yazdığı kitabın 398-ci sayfasında (Sources and Bibliography, page 398. // From Saladin to the Mongols: The Ayyubids of Damascus, 1193–1260. Author: R. Stephen Humphreys. Albany, New York: State University of New York Press, 1977, IV+504 pages. ISBN 0-87395-263-4) da aynı yazdığım şekilde verilmiş kitabın adı. "sanki kendi kaynağınızda da Târihu Devleti'l-Ekrâd ve’l-Etrak şeklinde geçiyormuş gibi" yazmışsınız gözümden kaçmış siz siteye hiç göz atmadınız mı ? Atdıysanız eğer orada yazıldığını neden inkar ediyorsunuz ? Ardınca yazıyorsunuz: "Tabi sizin eklediğiniz kaynaklı bilgiyi de görmezden gelemeyeceğimiz için" demek ki, siteye göz atmışsınız, arkadaşım şimdi bilgiyi manipüle eden ben mi oluyorum ?--Sabuhi from Baku (mesaj) 06:15, 5 Şubat 2016 (UTC)
Sayın Sputnik1907 ne yazık ki, kibarca rica etmeme rağmen hizmetlilerden hiç kimse yorum bile yapmadı. Şimdi siz ben gösterdiğim güvenilir kaynaklara karşı böyle niteliği olmayan köşe yazısını savunuyorsunuz ve aşikare bilgiyi doğrudan manipule ediyorsunuz. Bu yüzden temel prensipleri tanımayarak tarafsız olmadığınızı düşünüyorum, değişiklik savaşına gitmeden anlaşmazlıkların giderilmesi için nazik oldum ve görgü kurallarını çiğnemeden her yolu denedim. Lütfen değişikliği neden geri aldığınızı son kes açıkça yazın. Ha bir de izninizle bu tartışma metnini maddenin tartışma bölümüne köçürüyorum kopya olarak, itiraz etmezsiniz umarım.--Sabuhi from Baku (mesaj) 19:38, 7 Şubat 2016 (UTC)
Geç cevap için kusura bakmayın sayın Sabuhi from Baku. Özel hayatımdaki bazı aksaklıklar ve yoğunluk neticesinde pek bakamadım buralara. Siz kuralları bilen ve kuralları çiğnemeyecek, deneyimli bir kullanıcısınız. Yapmak istediğiniz değişikliği kurallar çerçevesinde tarafsızlık ilkesini de göz önünde bulundurarak yapacağınıza eminim. Saygılar. İyi çalışmalar. Sputnik1907 (mesaj) 20:27, 15 Şubat 2016 (UTC)

Sayfa koruma talebi[kaynağı değiştir]

Selamlar sayın Zaitsev. Bu şablon sayfasını uğradığı değişiklik savaşı ve vandalizm gerekçeleriyle koruma altına alabilir misiniz? Teşekkürler iyi çalışmalar. Sputnik1907 (mesaj) 18:59, 3 Şubat 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Zaitsév 08:51, 4 Şubat 2016 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba Sputnik. Nasılsınız? Sizden bir ricam olacaktı. Şu şekilde kaynaklı içerik çıkarma tarzı değişiklikleri kontrol ederken biraz daha dikkatli olmanızı rica edeceğim. Siz emin olamıyorsanız onay ya da red işlemi yapmayın, başka gözlerden de geçmesinde sakınca olmaz. İyi çalışmalar. --Kudyaz 15:42, 4 Şubat 2016 (UTC)

Selamlar sayın Kudelski. İyiyim teşekkür ederim umarım siz de iyisinizdir. Bu kayıttan görebileceğiniz üzere o kaynaklı içeriği zaten ben eklemiştim. Sökür adlı kullanıcının itirazı o zaman mantıklı gelmişti ama şimdi bakınca kendi yanlışımı net gördüm. Kafam yerinde değildi herhalde bilemiyorum. :) Teşekkürler uyarınız ve düzeltmeniz için. İyi çalışmalar, saygılar. Sputnik1907 (mesaj) 02:28, 5 Şubat 2016 (UTC)

Kristiyano Ronaldo[kaynağı değiştir]

İsmi ben geri degidtiremiyorum. Sizi değiştirin. Kusura bakmayın ben boyle daga iyi olur sanmıştım...→→Mehk63 Mesaj 17:49, 24 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba, beni denetlettireceğinizi söylemiştiniz. Biran önce denetlenip şu iftiralardan kurtulmak istiyorum. Nasıl denetlettireceğim kendimi? Yardım edebilir misiniz? --Kürşad Avan (mesaj) 21:02, 29 Şubat 2016 (UTC)

Sayın Kürşad Avan öncelikle "denetlettireceğim sizi, kukla olduğunuza eminim" gibi bir iddiada bulunmadım. Bu yüzden bu saldırgan tutumunuzdan vazgeçmenizi rica edeceğim. İkinci sorunuz olan "Nasıl?" sorunuza gelince, denetçi isteği buradan yapılmaktadır. Lakin çok da verimli bir süreç olduğu söylenemez zira aylarca bekleyen istekler oluyor ve hala varlar görebileceğiniz üzere. Diğer bir seçenek de bu sayfada görebileceğiniz denetçi yetkisine sahip kullanıcılara direkt mesaj atmak olabilir eğer çok istiyorsanız. Lakin size tavsiyem sabırlı olmanız ve olumsuz her yoruma bu derece cellalenerek yaklaşmamanızdır. Gerek başvuru sayfanızdaki, gerekse buradaki saldırgan tutumunuz başvuru sürecinizi hızlandırmayacak bilakis size eksi puan olarak dönecektir. Saygılar & iyi çalışmalar. Sputnik 21:12, 29 Şubat 2016 (UTC)

Sayfalar Hakkında[kaynağı değiştir]

Selam abi öncelikle sayfaya yaptığınız katkıdan dolayı çok teşekkür ederim. Bi sorum olcak size Vikipedideki yaptığım bazı sayfalarım neden acaba Google'da Arama yaparken çıkmıyor sebebi nedir acaba? Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 17:27, 2 Mart 2016 (UTC)

Selamlar Xwedêda Ozyilmaz. Açıkçası sorunu tam olarak anlamadım. Anladığımı söyleyeyim umarı doğru anlamışımdır. Vikipedi'de sıfırdan bir sayfa oluşturuyorsun ve oluşturduğun sayfayı google üzerinden aratınca sonuçlarda çıkmıyor, değil mi? Doğru anladığımı varsayarak cevap vereyim. En basitinden en son oluşturduğun sayfa, İbn el-Mustevfi, google aramasında ilk sırada çıkıyor. Kaçırdığım bişeyler olabilir tabi. :) Saygılar.
Dipnot: İbn el-Mustevfi sayfasındaki son değişikliğinize göz atmanızda fayda var zira sayfa düzeni bozulmuş. Değişikliklerinizi de geri almak istemedim fark edersiniz diye. Sputnik 17:39, 2 Mart 2016 (UTC)


Sayfayı SAS'tan geri çekme[kaynağı değiştir]

Selamlar sayın @Rapsar. Burada aday gösterdiğim sayfanın yaptığım daha detaylı inceleme sonucu SAS'a aday olmaması gerektiğine karar verdim. SAS'tan geri çekme prosedürünü bilmiyorum. Yanlış bir şey yapmak istemediğimden yardımcı olmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar. Sputnik 01:11, 4 Mart 2016 (UTC)

Selamlar. İlgili SAS tartışmasına gerekli notu düşerek o sayfayı silinmesi için işaretleyip, ondan sonra da SAS ana sayfasından ilgili kısmı kaldırmanız yeterli :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 01:20, 4 Mart 2016 (UTC)
Çok teşekkürler sayın @Rapsar. İyi çalışmalar. Sputnik 01:22, 4 Mart 2016 (UTC)
Ya yapamadım Sayın @Rapsar. Kusura bakmayın rahatsızlık verdiğim için. Hızlı sil şablonu SAS anasayfasına düştü. Sebebini anlayamadım. Sputnik 01:27, 4 Mart 2016 (UTC)
Tamamdır sanırım başardım. Kusura bakmayın tekrardan gece gece kafanızı ağrıttım. Saygılar & iyi çalışmalar. Sputnik 01:36, 4 Mart 2016 (UTC)
Estağfurullah, iyi günler :)--RapsarEfendim? 16:48, 4 Mart 2016 (UTC)

Hakan Sarıca sayfasında ki hızlı sil etiketinizi kaldırdım ve ilk defa TW özelliğini denemek için kullandım bir problem olmaz değil mi? --Aranan Kan (mesaj) 02:21, 4 Mart 2016 (UTC)

Hiç sıkıntı değil sayın @Aranan Kan. İyi çalışmalar. Sputnik 02:24, 4 Mart 2016 (UTC)

Meraba beakhyun sayfasında yaptığım değişikliği geri almışsın yaptığım her şey doğru sayfanın ilk haline bakarsanda öle zaten ancak çok fazla vandalizime uğradığı için kaynak silinmiş olabilir lütfen daha çok dikkat edersen sevinirim.Ayrıca geri aldığın değişiklikte kocası chanyeol yazıyordu bir erkek le bir erkek 'in evlenip 2 çocuğu olması sana kaynak gerektiren bir bilgi gibi gelmedimi ?--Krystal (mesaj) 16:40, 4 Mart 2016 (UTC)

  • değişikliği tekrar kontrol ettim ve benden sonra yapılan değişikliği geri aldığını gördüm ancak sanırım tam olarak dikkatli bakmamışsınız yaptığınız şeye biraz fazla yüklenmiş olabilirim bunun için özür dilerim ancak yaptığınız değişikliği iyice kontrol edip yaparsanız sevinirim iyi günler--Krystal (mesaj) 17:51, 4 Mart 2016 (UTC)
Merhaba sayın @Anyela23. Doğru anladığınız üzere, yapılan vandal değişikliği geri almıştım orada. En son kararlı sürüme döndürmüştüm lakin o sürümde pek sağlam değilmiş, şimdi fark ediyorum. Teşekkürler bilgilendirme için. İyi çalışmalar. Sputnik 22:09, 4 Mart 2016 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Evet, haklısınız. Nasıl olduğunu anlamadım ama, çünkü anonim kullanıcının katkısını geri alıyor gözüküyordum bildirim ekranında. Bildirim için teşekkürler. --Kudyaz 21:27, 5 Mart 2016 (UTC)

Hızlı Silinme İsteği[kaynağı değiştir]

Merhaba Sputnik1907

Ali Serim maddesiyle ilgili kayda değerlik sebebiyle hızlı silinme talebinde bulunmuşsunuz. Hangi noktaya takıldığınızı belirtirseniz düzenleme yapmak isterim. prinsipal v (mesaj)

Selamlar sayın @Prinsipal v. VP:KİŞİ kriterlerini sağlamadığını düşündüğüm için hızlı sil listesine almıştım. Lakin sayın @HakanIST doğrusunu yaparak silinmeye aday sayfalara taşımış konuyu. Burada sayfa ile ilgili görüş ve düşünceler paylaşılarak karara varılacak. Siz de görüşlerinizi ilgili tartışma sayfasında belirterek tartışmaya dahil olabilirsiniz. İyi vikiler... Sputnik 11:26, 7 Mart 2016 (UTC)

Tartışma sayfasında henüz bir hareket yok, kayda değerlik maddesini tekrar tekrar inceledim. Elimde bahsi geçen biyografiyi geliştirebilecek bilgiler mevcut. Maddeyi geliştirmek için bu şekilde de katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. Kişi eklemesinde resmi site konusunda tr eklemeyerek yanlış sayfaya yönlendirme yapmışım konu umarım bununla ilgili değildir. Aynı zamanda kişinin şuanki işi ve önemli şirketlerdeki yönetim kurulu üyelikleri hakkında da bilgileri gereksiz yönlendirme olacağını düşünerek eklememiştim. Sizden ricam kafanızda oluşan eksiklik konusunda biraz daha ayrıntı vermeniz, böylelikle tartışma sayfasında yapacağım açıklama ve bundan sonra vikipediye sağlayacağım yeni katkılar,biyografiler için de bana yol gösterici olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim Prinsipal v (mesaj) 17:37, 7 Mart 2016 (UTC)

Kutluk Kağan Sümer[kaynağı değiştir]

Kutluk Kağan Sümer maddesiyle ilgili telif ihlali sebebiyle hızlı silinme talebinde bulunmuşsunuz. Bir öğretim üyesinin yazdığı gazeteye verdiği öz geçmiş nasıl telif ihlali olur? Yardımcı olursanız sevinirim. Bu imzasız yazı ShamanIst (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar sayın @ShamanIst. Bir içerik herhangi bir kaynaktan ufak alıntılar içerebilse de bir web sayfasında yer alan içerik Vikipedi sayfası oluşturulurken bire bir kopyalanamaz/kullanılamaz. Sayfası hazırlanan kişinin kendi şahsi sitesinden alınmış olsa bile bu kural geçerlidir. Bir kaynaktan direkt kopyala/yapıştır yapmak her zaman telif ihlali sayılacaktır. Elinizdeki kaynaklarda yer alan bilgilerden kendi cümlelerinizi kullanarak faydalanabilirsiniz. Sayfaları bu şekilde oluşturmanız telif ihlallerinin önüne geçecektir. Hazırlayacağınız bir sonraki sayfalarda, telif ihlaline takılmamak için direkt kopyalama/yapıştırma yapmamaya dikkat ediniz. İyi çalışmalar. Sputnik 20:52, 8 Mart 2016 (UTC)

VikiProje Siyaset hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vikiproje:Siyaset projesini yeniden canlandırmak istiyoruz. Katkı sağlayabileceğinize inancım olduğundan bu mesajı size atıyorum ve neler yapabileceğimiz hakkında konuşmamız gerektiği inancındayım. Projenin tekrar hayata geçirilmesi şart, çünkü fazlasıyla ilgisiz kalmış. Konuyla ilgili olduğunu düşündüğümüz kişileri projeye dahil etmek de dahil olmak üzere, ne yapabileceğimizi konuşmalı ve plan/program yapmalıyız diye düşünüyorum.

Bence ilk olarak katılımcılara haber vermeli ardından Vikiproje:Siyaset kapsamında son derece geri kalan yerlerin düzenlenmesi adına birtakım işbirliği projeleri hazırlamalıyız. Yani bu işbirliğinde katkı sağlayan/sağlayacak kullanıcıları projenin kendisine çekmeye çalışalım derim. Hatta Vikipedi:İş birliği projesindeki gibi sorumlular belirleyip, puanlama/ödül mantığından sorumlu kişilerle iş birliği yapıp teşvik konusunda bir şeyler yapalım. Ben bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım. Vikiproje:Siyaset/İşbirliği Projesi sayfasının en altında bu konuya dair bir sorumluluk listesi oluşturdum. İlgili sayfada bu projeye yönelik adımlar da atabiliriz. Ben VikiProje Siyaset'deki "taslak" ve "başlangıç" seviyesindeki maddeleri geliştirmek adında bir işbirliği projesi önermiştim ve buna benzer geliştiriciler bence dikkatleri buraya çekebilir.

Bununla birlikte proje kapsamında, ilgisizlik kaynaklı bir ton güncel olmayan bilgi mevcut, yüzlerce madde proje kapsamında değerlendirilmeyi beklemekte ve projenin planlanması açısından birçok yenilik konmayı beklemekte. Kullanıcı iş bölümü sayfasını bunun için oluşturdum ve katkılarınızı da bekliyorum. Bunun dışında projeyi yeniden canlandırmak için girişim olarak ne yapabiliriz, birlikte çalışmaya var mısınız?

Ayrıca görüşler toplu halde toplansın diye şurada bir tartışma başlattım ve sizi de pingledim. Eğer mümkünse katkı sunulmayı düşündüğünüz alanları ve neler yapabileceğimize dair fikirlerinizi burada paylaşabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 21:39, 8 Mart 2016 (UTC)

Selamlar sayın Ahmet Turhan. Elbetteki bu projede yer almak isterim lakin ayırıntılı araştırma yapacak kadar zamanım bulunmuyor. Dolayısıyla sıfırdan yeni madde oluşturacak zamanım da yok. Lakin bu projeden yine de geri kalmak istemiyorum. Vikipedi İngilizce'den çeviri veya İngilizce kaynak çevirileri konusunda katkım olabileceğini düşünüyorum. Böyle bir iş alanı açık mı projede onu da bilmiyorum gerçi. :) Var ise seve seve alırım. Saygılar. Sputnik 22:27, 10 Mart 2016 (UTC)
Elbette var, Vikiproje:Siyaset/Kullanıcı iş bölümü sayfasında çeviri ile ilgili katkılarınızı sunacağınıza dair bilgiyi ekleyebilirsiniz. Ayrıca maddenin tartışma sayfasında kendi adınızı işaretleyip, sunacağınız katkılar ve fikirler hakkında görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Ayrıca bu ayın iş birliği projesine katkıda bulunabilir, ve gelecek aya dair şu oylamaya katkıda bulunabilirsiniz. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:45, 11 Mart 2016 (UTC)


Sana da kırgınım Sputnik[kaynağı değiştir]

Sayfamı SAS'a taşıdın. Her neyse senden son isteğim hizmetlilere mesaj atman beni engellesinler ben sevimleribo ifşa oldum hesabımı engelletiyorum. Yardımcı olursan teşekkürler. --Aranan Kan (mesaj) 21:27, 16 Mart 2016 (UTC)

Selamlar sayın Aranan Kan, gördüğüm kadarıyla zaten bütün yetkililere mesaj atmışsınız. :) Başka türlü de nasıl yardımcı olabilirim bilemiyorum. Biraz sabredersen illa ki bir hizmetli geri dönüş yapacaktır. Sputnik 21:37, 16 Mart 2016 (UTC)

Çalışma şablonu ve SAS[kaynağı değiştir]

Şu değişikliğinizle SAS olarak topluluğa taşıdığınız madde, revizyon kontrolü esnasında, yeni oluşturulmuş bir madde olarak karşıma çıktı. Biraz araştırma yaptım ve Kd olabileceği düşüncesi ile {{çalışma var}} şablonu ekleyerek maddeyi düzenlemeye başladım. İlk gördüğümde sizin gibi 'reklam' olarak düşündü isem de 'hızlı sil' şablonu eklemeden önce araştırdım. Dış bağlantılar bölümüne ikincil kaynak olabilecek bağlantılar ekledim. ilgili yönergede de belirtildiği gibi içerik birincil kaynaklardan alınmış olabilir . Bunda bir sorun yok. Kısaca maddede halihazırda tarafımdan eklenmiş bir çalışma şablonu varken maddeyi sas'a taşımanızı uygun bulmadım. Öncelikle söz konusu şablonu okumazı öneriyorum..Bilginize, iyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 18:53, 17 Mart 2016 (UTC)

Sayın Eğitmen çalışma olsun veya olmasın SAS'a taşımamın sebeplerinden birisi de kayda değer olduğunu düşünmememdi. Sayfa içeriğinin reklam bröşürü gibi olmasının sebebi "hala çalışma olması" olsa bile bunun kayda değerlikle ne ilgisi var? Sayfanız bitince de şirket aynı şirket. Ne hakla kafanıza göre kayda değer olduğuna karar verdiniz de SAS'tan kaldırıyorsunuz? Asıl sizin yaptığınız uygun değil. Umuyorum ki kendiniz SAS değişikliğini geri alırsınız da bu iş uzamaz. İyi çalışmalar. Sputnik 19:39, 17 Mart 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
Vandallarla yaptığınız savaş, çalışma ve gayretleriniz için teşekkürler İnternionmsj 11:18, 18 Mart 2016 (UTC)

Değişiklik geçmişi silme talebi[kaynağı değiştir]

Selamlar sayın Vikiçizer. Sizden rica etsem bu sayfanın geçmişinde görebileceğiniz üzere, 85.110.80.132 IP no'lu anonim kullanıcının içerik geçmişini siler misiniz? Ağır hakaret ve küfürlere dolu değişiklikler. Saygılar & iyi çalışmalar. Sputnik 12:52, 18 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Halloldu. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 12:56, 18 Mart 2016 (UTC)

Değişikliklerinizi geri alınız[kaynağı değiştir]

Sayın İnternion sildiğim "kültür" başlıklarını geri almadan önce bir zahmet şurayı okuyun. Alınan karar gereği kültür başlıkları olmayacak!!! Geri alın yaptığınız değişiklikleri. Teşekkürler. İyi çalışmalar. Sputnik 20:20, 19 Mart 2016 (UTC)

Bilgilendirme için teşekkürler iyi vikiler--İnternionmsj 20:21, 19 Mart 2016 (UTC)
Bu arada eğer kaynaksız ise muhtarlık bilgileri kaldırılmalıymış. Bende ona göre düzenlemeler yapıyorum, iyi vikiler!--İnternionmsj 20:30, 19 Mart 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Düzeltmen Yıldızı
köy,mahalle maddelerindeki çoğu yazım hatasını çok kısa sürede düzenlediğiniz için teşekkürler İnternionmsj 21:11, 19 Mart 2016 (UTC)

İşbirliği için oylama sizi bekliyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset İşbirliği Oylama
İyi günler...
Siyaset Projesi'nde ayın işbirliğini görüşünüzü ve oyunuzu belirtmek için TIKLAYIN. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:28, 21 Mart 2016 (UTC)

Kullanıcı adı uyarı şablonu[kaynağı değiştir]

Sanırım bu şablonu arıyorsunuz sayın Vikiçizer. İyi çalışmalar. Sputnik 20:10, 21 Mart 2016 (UTC)

Evet, ben de Şablon:KA-engellemeyi bulmuştum. Aynısının biraz değişiği. Kullanıcı:Taysin'e bir mesaj yazdıkj konuyla ilgili, cevbaba göre şablona şahıs isimleriyle ilgili bir ekleme yapmayı düşüneceğim. Tşk.Vikiçizer (mesaj) 20:51, 21 Mart 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ez Grup, siz bildirim yaptıktan 1 day, 16:54:50 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:32, 3 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Alminatasarim, siz bildirim yaptıktan 3:34:20 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 08:59, 16 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. BursaMarmarabirlik, siz bildirim yaptıktan 0:57:09 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:03, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. RedDizayn, siz bildirim yaptıktan 1:00:36 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:04, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 01, siz bildirim yaptıktan 0:54:30 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:04, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Klima Kombi Teknik Servis, siz bildirim yaptıktan 0:58:26 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:05, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. TC Kurtlar Vadisi Pusu, siz bildirim yaptıktan 18:08:49 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:06, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. BakuHacker**, siz bildirim yaptıktan 17:57:20 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:06, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Netrosoft, siz bildirim yaptıktan 18:05:27 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:08, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Siteler hırdavat, siz bildirim yaptıktan 5:38:09 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:08, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Quadmusicentertainment, siz bildirim yaptıktan 18:14:26 saat sonra Sakhalinio tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:09, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Ivan bebek amk, siz bildirim yaptıktan 0:02:52 saat sonra Elmacenderesi tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 01:41, 18 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Ivan bebek amk, siz bildirim yaptıktan 0:02:52 saat sonra Elmacenderesi tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 01:42, 18 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. İvanbebekseninamq, siz bildirim yaptıktan 0:01:30 saat sonra Elmacenderesi tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 01:43, 18 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Serefsizivan, siz bildirim yaptıktan 0:01:09 saat sonra Elmacenderesi tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 01:44, 18 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. CutegLWTFW3X4NDAZ3ERQZ QQ, siz bildirim yaptıktan 7:48:54 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 09:34, 18 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Karneos, siz bildirim yaptıktan 10:26:11 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#5-Vandalizm Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 09:35, 18 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. …The Azerty Team…, siz bildirim yaptıktan 0:02:33 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 12:29, 18 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Egiteknoloji, siz bildirim yaptıktan 9:37:35 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 11:10, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. JackHackerPlt, siz bildirim yaptıktan 12:56:40 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 11:14, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Nusozluk51, siz bildirim yaptıktan 12:59:56 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 11:15, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Taladromusiccom, siz bildirim yaptıktan 12:55:08 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 11:15, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Kullanıcı:State Group, siz bildirim yaptıktan 12:58:39 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 11:16, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Yener Teknik Klima Kombi, siz bildirim yaptıktan 13:07:19 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 11:17, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Wikipedi3000, siz bildirim yaptıktan 1 day, 9:36:13 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 11:20, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Estekhavuz, siz bildirim yaptıktan 1 day, 15:46:30 saat sonra Uğurkent tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 17:31, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. VİKİPEDHARUN, siz bildirim yaptıktan 11:53:22 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 10:31, 20 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Ögrenci fm, siz bildirim yaptıktan 11:49:18 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 10:32, 20 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Güven hidrolik ikitelli, siz bildirim yaptıktan 11:57:11 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 10:33, 20 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. SaltanatKnight, siz bildirim yaptıktan 11:58:21 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 10:34, 20 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. EPC2016, siz bildirim yaptıktan 3 gün 14:10:36 saat sonra Sakhalinio tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 14:06, 20 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Ülkücü53, siz bildirim yaptıktan 3 gün 15:37:54 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 15:44, 20 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Teamweeet, siz bildirim yaptıktan 1 day, 17:32:11 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 15:45, 20 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Kisiselegitim, siz bildirim yaptıktan 1 day, 17:25:45 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 15:46, 20 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Hukukdunyasi, siz bildirim yaptıktan 0:08:44 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:07, 21 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Cavitmeclisi, siz bildirim yaptıktan 0:06:17 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:07, 21 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Alotesisat, siz bildirim yaptıktan 0:00:58 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:08, 21 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. BilisimUron, siz bildirim yaptıktan 0:00:33 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:09, 21 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. İyelikcom, siz bildirim yaptıktan 0:16:57 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:16, 21 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Sjdfkldjf123, siz bildirim yaptıktan 0:01:52 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:16, 21 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Rana ennur vikipedi, siz bildirim yaptıktan 0:53:51 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 20:25, 21 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, siz bildirim yaptıktan 0:53:23 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 20:26, 21 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. İZMİR HACAMAT, siz bildirim yaptıktan 4:01:13 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 17:23, 22 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. ForumSevgisi, siz bildirim yaptıktan 4:05:06 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 17:24, 22 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Eticaretgunlugu, siz bildirim yaptıktan 4:03:30 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 17:26, 22 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. İdeefixe1, siz bildirim yaptıktan 1 day, 1:37:29 saat sonra Uğurkent tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 20:53, 22 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. AthleticZone, siz bildirim yaptıktan 1 day, 1:28:04 saat sonra Uğurkent tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 20:54, 22 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Lionbroker, siz bildirim yaptıktan 1 day, 1:27:16 saat sonra Uğurkent tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 20:55, 22 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. CoServ, siz bildirim yaptıktan 1 day, 1:28:34 saat sonra Uğurkent tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 20:56, 22 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Klu sbmyo, siz bildirim yaptıktan 1 day, 1:25:57 saat sonra Uğurkent tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 20:59, 22 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. PASİFİC FİLM & REKLAM-Ankara, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 22:12, 23 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. PASİFİC FİLM & REKLAM, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 22:13, 23 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Tsmart aksesuar, siz bildirim yaptıktan 2:37:11 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:11, 24 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. NEF, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:00, 26 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Tokattaksi, siz bildirim yaptıktan 2:31:09 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 21:21, 26 Mart 2016 (UTC)

Abi onun israrla istediği kaynak illaki kitapta mi olcak ?

Bu olur mu
https://books.google.fr/books?id=du5tAAAAMAAJ&q=caban+el-Kurdi&dq=caban+el-Kurdi&hl=tr&sa=X&ved=0ahUKEwjKyp-Bp9XLAhWHnRoKHSIqB8YQ6AEIJDAA Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 22:10, 22 Mart 2016 (UTC)

??

Abi o kitap kaynak olarak verilebilir mi? Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 10:27, 23 Mart 2016 (UTC)

https://books.google.com.tr/books?hl=tr&id=du5tAAAAMAAJ&dq=mahmud+el-Kurdi&focus=searchwithinvolume&q=caban+el-Kurdi Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 10:27, 23 Mart 2016 (UTC)

Selamlar Xwedêda, verdiğin bağlantılarda herhangi bir bilgi geçmiyor Caban el-Kurdi ile alakalı. İkisinde de yararlı bir bilgi göremedim ben. Bir kere hadislerini rivayet ettiği yazıyor o kadar. Ancak sayfa şu anda "Silinmeye Aday Sayfalar" bölümünde tartışılıyor ve silinmesi/kalması yönünde oylama yapılıyor. bu bağlantıya tıklayarak sen de fikrini belirtebilirsin. Kolay gelsin. Sputnik 21:32, 23 Mart 2016 (UTC)

Adladım abi. Peki bu ing kitap kaynak mi https://books.google.fr/books?id=_saSCgAAQBAJ&pg=PT174&dq=jaban+al-Kurdi&hl=tr&sa=X&ved=0ahUKEwiE08Si5tfLAhXFtRoKHbXIAd4Q6AEIHTAA#v=onepage&q=jaban%20al-Kurdi&f=false Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 22:04, 23 Mart 2016 (UTC)

Tiklayinca kitap hepsi çikiyor. Ancak telif hakkı var mı yokmu onu bilmiyorum. Ayrıca ing çook wz biliyorum 😟😔😓 Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 22:05, 23 Mart 2016 (UTC)

Şimdi baktım da Xwedêda, İbn-i Hallikân, El-Cezeri, el-Şehrezuri vb. gibi dönemin müslüman Kürtlerini örneklemek adına bir cümle ile bahsetmiş. Caban el-Kurdi'nin de tek cümleyle, peygamberin bir takipçisi olduğu yazıyor sadece. Kullanmak istersen sen bilirsin ama gerek yok bence. Sputnik 22:18, 23 Mart 2016 (UTC)

Haydi Nisan 2016 İşbirliğine![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Ayın işbirliği
İyi günler.
VikiProje Siyaset bünyesinde Nisan 2016 iş birliği projesi belirlenmiştir.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN
--Ahmet Turhan (mesaj) 11:39, 31 Mart 2016 (UTC)

İyi niyetli itiraz[kaynağı değiştir]

Eklediğiniz ve onayladığınız maddelerden son üçü 1 Nisan'da oluşturulmuş. Proje bitiş tarihi 31 Mart. :) 1 Nisan'da oluşturulan maddelerinizin onaylanması bana da 1 Nisan günü boyunca madde ekleme hakkı verir. Ama projenin bitiş tarihini aşmış oluruz bu durumda da. Bu sebeplerden dolayı yeniden değerlendirmenizi talep ediyorum. Saygılar. Sputnik 23:12, 31 Mart 2016 (UTC)

Merhabalar @Sputnik1907. Bütün dillerdeki Viki işbirliği projelerinde UTC saati esas alınmakta. Türkiye, Doğu Avrupa Saati'nde; bu yüzden Türkiye saati UTC+2.00, yani UTC'den iki saat ileride. Yaz saati uygulaması ile saatlerin bir saat ileri alındığı dönemlerde Türkiye saati UTC+03.00 olmaktadır. Yani projeler Türkiye saatiyle 02.00'da bitmekte. Bununla birlikte ilginiz, uyarınız ve tüm katkılarınız için ayrıca teşekkür ederim. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:23, 31 Mart 2016 (UTC)


Mart 2016 VikiProje Siyaset İşbirliği Projesi'nde 2. oldunuz[kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset İşbirliği Projesi'nde 2. oldunuz!!!

Merhaba Sputnik1907,

Mart 2016 VikiProje Siyaset İş birliği projesine katılımınız için teşekkürler.

Yugoslavya'ya dair madde açmak konulu projede 2. oldunuz. VikiProje Siyaset İş birliği projelerine katılımınızın devamını bekleriz.

İyi Vikiler, bol katkılar.
--Ahmet Turhan (mesaj) 23:31, 31 Mart 2016 (UTC)