Kullanıcı mesaj:Seferoğulları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba, Vikipedi'ye hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Dünyanın bütün dillerinde bilgi yaymayı amaçlayan özgür ansiklopedi, sizin katkılarınızla gelişiyor.
Katkıda bulunurken temel ilkeleri göz ardı etmezseniz seviniriz.
Telif hakları, tarafsızlık ve katılım davranışları bu ansiklopedinin en önemli başlıklarıdır.
Biçim konusunda bu rehberden yararlanabilir, her türlü konuda vikipedistlerden yardım isteyebilirsiniz.
Lütfen değişiklik yapmaktan çekinmeyin.
Mavi bağlantıları tıklayarak Vikipedi'yi tanımayı ve katkıda bulunmayı sürdürmeniz dileğiyle.
Kolay gelsin.
kibele 12:32, 7 Şubat 2014 (UTC)

Hoş bulduk! Seferoğulları (mesaj) 16:36, 8 Şubat 2014 (UTC)

Ünvanlara yer verilmemesi[kaynağı değiştir]

Pek çok maddede bu hataya yapılmış. Düzeltmeye çalıştım fakat hepsini silmek pek mümkün değil. Aslında bana bir kişiyle ilgili ansiklopedi maddesinde, kişininin sahip olduğu ünvanların yazılamıyor oluşu pek de mantıklı gelmiyor. Eğer bu kuralın, yeni bir kullanıcı olarak bilmediğim bir sebebi varsa diğer maddeler nasıl düzeltilecek? --Seferoğulları (mesaj) 22:51, 22 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Aslında doğru açıklama, unvanlara "ilk kısımda" yer verilmemesi olacaktı. İlk cümlede değil de ilerleyen kısımlarda "sir unvanı bulunmaktadır" gibi bir açıklamaya yer verilebilir elbette.--RapsarEfendim? 22:59, 22 Şubat 2014 (UTC)
Anlıyorum ancak ünvanları isimlerinin bir parçası olarak alıyorlar. Ayrıca Michael Caine ve Elton John maddelerinin ilk kısmında sanatçıların sir ünvanıyla birlikte verilen adlarındaki ünvanları kaldırmama rağmen kalabilir denilerek tekrar eklendi. Bu kuralın gözden geçmesi gerektiği düşünüyorum. --Seferoğulları (mesaj) 23:45, 22 Şubat 2014 (UTC)
Normalde olmaması lazım. Enver Paşa'yı bu yüzden İsmail Enver adına taşımıştık mesela. Şu önerinin kabul edilmesi lazımdı, nedense arşivlenmiş. Soyadı falan yoksa mecburen bunları kullanıyoruz; ancak soyadı olan şahıslarda prof., dr., av., sir, leydi, lord gibi unvanları kullanmamamız gerekiyor "ilk kısımda".--RapsarEfendim? 09:30, 23 Şubat 2014 (UTC)
Bir de aklıma I. Süleyman'ın François'ya yazdığı mektup geldi. Biliyorsanız onun içeriğini, demek istediğimi ve konuyla olan alakasını anlayacaksınız :)--RapsarEfendim? 09:38, 23 Şubat 2014 (UTC)