Kullanıcı mesaj:Sabri76/geçmiş20

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam Sabri, şurada IP kullanıcı küfür eklemiş. Revizyonu silersen faydalı olur. Kolay gelsin. --Uğurkentmesaj 10:49, 1 Ocak 2015 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Śαвяí¢αи76ileti 11:28, 1 Ocak 2015 (UTC)

Düzeltme konusunda yardım[kaynağı değiştir]

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Meridyen Bu maddenin başlığına "(anlam ayrımı)" eklermisiniz lütfen. Teşekkürler.Bu imzasız yazı Monurts87 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Zaten bir anlam ayrımı sayfası olduğundan anlam ayrımı şablonu bulunmakta. Diğer bilgiler için lütfen bakınız: [1]--Śαвяí¢αи76ileti 09:35, 2 Ocak 2015 (UTC)

Interwiki kategorileri[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şurada açılan hiçbir kategori wikidata'ya interwiki amacıyla girilmemiş. Kategorileri açan kullanıcı 27 Kasım'dan beri inaktif olduğundan sana yazayım dedim. Halledebilirsen süper olur. Şurası ise tam bir fiyasko. Açılan kategorilerin hepsi kategorisiz kalmış . İşbirliği projelerinin hepsi böyle işliyorsa yandık. İşbirliğinden işyükü çıkıyor demektir... ..--Śαвяí¢αи76ileti 19:12, 5 Ocak 2015 (UTC)

Haftanın projesi sayfasında detaylıca anlatmıştım. Jack'in kategorisiz kategori açtığını görmüştüm. Ona ayrıca belirtmiştim. Cekli, deneyimli bir kullanıcı olmasına rağmen bunu nasıl kaçırmış. Bir ara hallederim. Kendine iyi bak. --Uğurkentmesaj 06:50, 6 Ocak 2015 (UTC)

Selam Sabri

şu arkadaş engeli hak ediyor gibi --hacitalhamesaj at 08:56, 7 Ocak 2015 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Śαвяí¢αи76ileti 10:55, 7 Ocak 2015 (UTC)

Merhabalar. Eklemiş olduğum Segment Bilgisayar bağlantısını silmişsiniz. Bu şekilde sadece şirket bilgilerini eklendiği birçok firma var. Ben burda reklam yapığımı düşünmüyorum.Hekimkahraman (mesaj) 08:57, 8 Ocak 2015 (UTC)Hekimkahraman

Madde kayda değerlik kıstaslarına uymayan bir şirketin tanıtımını yapmaktaydı. Vikipedi'de şirket maddeleri de, yazar maddeleri de, hangi maddeler olursa olsun bilgi verme amacı gütmelidir, tanıtım yapmak değil. Şu sayfadan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Şirketler konusuna gelirsek, on binlerce şirketten elbette çok azı kayda değer olarak Vikipedi'de yer alabilmektedir. Her firma ya da şirket farklıdır. Kayda değerlik kıstaslarını taşıyan bir şirket maddesi kalabilir. Ancak kayda değerlik şüphesi varsa silinmeye aday sayfa olarak oylanır ve silinmesine öyle karar verilir.--Śαвяí¢αи76ileti 09:56, 8 Ocak 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Türkçe Vikipedi'ye katkılarınız için. Drgulcu 19:05, 8 Ocak 2015 (UTC)

Reklam şüphesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar Sabri76, bu kullanıcı reklam amaçlı değişikliler yapmış. Ben hepsini geri aldım. Sende gereğini yaparmısın. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 21:34, 9 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı reklam konusunda uyarılır. Sonra uyarıyı dikkate alması konusunda uyarılır. Duruma göre son uyarı yapılır. Ona da uymazsa engellenir. Gerçi bu tip sadece reklam amaçlı hesaplara bir uyarı da yeterli ancak şu an vandalizm durduğu için uyarı attım. Eğer devam ederse ben ya da başka bir hizmetli direkt engelleyebilir.--Śαвяí¢αи76ileti 21:38, 9 Ocak 2015 (UTC)

Kayda değer maddeler[kaynağı değiştir]

Selam Sabri76, Uyarılar için teşekkürler. Mevcut var olan maddelere muhakkak iç bağlantı vermeye çalışıyorum. (Buna özellikle dikkat etmeye çalışıyorum.). Bunun için bir listem var. Her kulübü tr.wikipedia'da arayıp listemi buna göre güncellemeye çalışıyorum. Bağlantı verilmemiş olanlar gözümden kaçmıştır. Dikkatinizi çeken olursa bana bildirin, düzelteyim. 2. ve 3. lig takımlarına da bundan sonra bağlantı vermeye çalışırım. İyi çalışmalar... magawla 176.240.50.234 21:26, 10 Ocak 2015 (UTC)

Kartal Anadolu Lisesi başlığı[kaynağı değiştir]

Kartal Anadolu Lisesi başlığını gereksiz olduğu gerekçesiyle silmiş görünüyorsunuz. Kartal Anadolu Lisesi, Bahçelievler Anadolu Lisesi ve Üsküdar Anadolu Lisesi, Federal Almanya Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti iş birliği ile açılmış alanında tek okullardır. Yurda geri dönüş yapan işçi çocuklarının uyum sağlaması için kurulmuştur. Bundan farklı olarak Kartal Anadolu Lisesi, ISO9001 belgesini almaya hak kazanan Türkiye'deki ilk okuldur. Başlıkta bu konu da esaslı bir biçimde ele alınmış, başka içerikten kaynaklarla desteklenmişti. Dolayısıyla belirttiğiniz kriterlere aykırılıktan ziyade bir uygunluk vardır. Kayda değerlik açısından yeniden gözden geçirmenizi, kayda değer olmayan bir içerik varsa onu silerek başlığın korunmasını sağlamanızı rica ediyorum.Bu imzasız yazı Frosch (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Haklısınız, kayda değerlik sorunu yok, o nedenle geri getirdim ancak madde kaynaklandırılarak düzenlenmeli ve tarafsız hale getirilmeli. Bu nedenle ilgili şablonları ekledim. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 22:11, 11 Ocak 2015 (UTC)

Yine aynı sorunlar[kaynağı değiştir]

Merhabalar Sabri76, bir zamanlar Yegul38'de yaşadığımız kategorilendirme problemi Murat.2801 nickli kullanıcıda yeniden baş göstermiş durumda. Muhtemelen kullanıcı Yegul38'in kuklası. Dün kendisine uyarı mesajı attım ama yine kulak asmadı bugün 10 madde daha açmış kategorisiz olarak. Ben maddelere kategori ekleyeceğim. Bir sende uyar istersen bakalım dikkate alacak mı? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:41, 13 Ocak 2015 (UTC)

Uyardığın için sağ ol. 1 hafta sonra KPSS için eve gidip kendimi kampa alacağımdan pek sık buraya uğrayamayacağım. Kuklaysa uyarmadan engellememiz gerekiyor. O nedenle süresiz engelledim. O kadar şablon yapıp kayda değer olacak şekilde bilgi ekleyip hâlen kategori eklememekte direnen (wikidata bağlantılarını geçtim) bir kullanıcı. Ayrıca bir iki madde de açmıyor, bıraksak kategorisiz yüzlerce madde açacak, ki zaten açtığı iki bin civarındaki maddeden yaklaşık 300 civarını taslak madde kriterlerini sağlamadığı için silmiştim, ancak halen kontrol edip kategori eklemem gereken maddeler bulunuyor. İlk başlarda maddeleri de tek cümle yazıp bırakırdı. Engellenmesine yakın bunu değiştirdi ama bunu değiştiren kategori de ekleyebilir. Eklemeyi bilmiyorsa yardım ister. Eğer kullanıcı sayfalarına mesaj yazmayı bilmiyorsa kendi mesaj sayfasına yazar ya da ona da yazamıyorsa kendi yazdığı madde içerisinde yardım ister... Şu ana kadar Vikipedi deneyimi olmayıp irdiği madde silinince hizmetlilerin mesaj sayfasına mesaj bırakan ya da e-posta yollayabilen o kadar çok kişi gördüm ki, kategori eklememesi ve bunu bilerek, özellikle yapmasında bir masumiyet göremiyorum.Ben de onun faydalı bir kullanıcı olmasını isterdim ancak aylarca uğraşmam sonuç vermedi. Kategori ve (eğer varsa) wikidata ekleyeceğinden bir sıkıntı yok. Kolay gelsin --Śαвяí¢αи76ileti 11:32, 13 Ocak 2015 (UTC)
Merhabalar, ben de aynı kullanıcının eklemelerini görmüştüm dün. Hatta bir tanesini (bunu) düzenleyip kategori, interviki de ekledim. Eleştirilerinize katılıyorum. Bu kadar değişiklik yapan biri kategori eklemeyi de öğrenmeli. Ancak en azından kırmızılık giderme konusunda da destek verdiği açık sanırım. Eklediklerinin içinde kendi milli takımlarında onlarca maç yapmış oyuncular da var. Bunların KD konusunda sıkıntı olmayacağını düşünüyorum doğru mu acaba?. Kuklalık konusunu bilmiyorum gerçekten.Fenerli1978 söylüyorsa doğrudur. Kategori veya interviki ekleme ve maddeleri düzenleme konusunda ben de yardımcı olabilirim. İyi vikiler herkese. Sevgilerimle, --Teacher0691 (mesaj) 15:21, 13 Ocak 2015 (UTC)
  • Selamlar Teacher0691, Sen aktif üyeliğe girmeden önce Yegul38 diye Kayserili olduğunu tahmin ettiğimiz bir kullanıcı vardı. Bu kullanıcı yaklaşık 1300-1400 adet tek satırdan oluşan ama bilgi kutuları dolu intervikisiz ve kategorisiz maddeler oluşturdu. burada görebileceğin gibi 5-6 kişi atrafından defalarca uyarılmasının ardından kariyer olarakta bir kaç satır ekledi ama interviki ve kategorilendirme hak götüre. Bunun üzerine bir süre engellendi ama engel süresini bitmeden Mazaka38 kullanıcısı ile aşıp tekrar geldi. Sonra IP ile yine katkılar yaptı ama o ara çok madde açmadı. Şimdi tekrardan Murat.2801 ile geldi. Olayın özü bu. Dediğin gibi kullanıcının katkıları olumlu ama maalesef standartları karşılamadan maddeler açmakta. Ve enterasan bir şekilde bir inat durumuda var. Senle birlikte açtığı son maddeleri kategorilendirip interviki yaparız ve onaylarız. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:50, 13 Ocak 2015 (UTC)
  • Selamlar. şöyle bir sayfa oluşturdum. Yegul'un maddeleri sırasıyla kontrol edip kategori eklenmesi gerekenleri bu geçici sayfada listeliyorum. Bu mesajı sana ve Teacher'a yazıyorum, iş birliğiyle hemen halledelim. Şu an yarısı bitti, kalan yarısını da kontrol edip sayfaya ekleyeceğim. Bu arada kibele'yle gereksiz yere tartışmaya girmemeni tavsiye ederim. Yegul'un engellenmesinde teknik bir hatadan dolayı kuklacılık olduğunu düşünmüştüm ve olaylar öyle devam etmişti. Vikipedi'de oylamalara katılmadıkça ya da fikir belirtilen tartışmalarda çoğunluk yaratmaya kalkışmadıkça insanların birden fazla hesabının olması kuklacılık değildir. Ancak süresiz ya da süreli engeli delmesi kuklacılıktır. Ben Yegul'e kuklacılık yaptığı için süresiz engel verdiğimde aslında kendi hesabı engelli değildi ama bir kere engellendikten ve engeli geri alındıktan kısa bir süre sonra yeni hesap açmıştı. Yani, teknik ve karışık bir konu olduğundan diğer 2 hesapla beraber ana hesabın da engelini kaldırdım ama aynı kullanıcının herhangi bir hesaptan aynı değişiklikleri yapması üzerine bir kere uyarmak ve uyarıyı dinlemezse engellemek gerekiyor. Sadece kategori eklemediği için bir kullanıcı engellenmez ancak bilgilendirme ve sonrasındaki uyarılara kulak asmayıp kendi bildiğini okuyan ve binlerce madde girebilecek, girdiği maddelerin silinmesi durumunda hiç umursamayıp aynı maddeyi bir kez daha açmayı düşünmeyen, rast gele madde açıp "yürü ya kulum" diyen ilginç bir olayla karşı karşıyayız. İşin kötü yanı açtığı bazı KD olmayan futbolcu maddeleri de yüzlerce madde arasına kaynamış. Birkaç gün sonra Vikipedi'ye nadiren girebileceğim. O nedenle Yegul'un hesaplarını ve yeni maddeleri takip edebilir misin? Uyarılar etki etmiyorsa bana haber verirsin, ben de engel veririm. Engelden sonra devam ederse, engelin süresi artar veya engelli durumdayken yeni hesap açarsa işte o zaman kuklacılık olur. Gerçi kullanıcıya e-posta ile ulaşabilsek derdini öğreniriz ama şu durumda yapacaklarımız bunlar gibi görünüyor. Eğer kullanıcıya denk gelirsen şunu ve şu sayfayı paylaşıp Kategoriler okuyucuların birbiriyle ilgili madde gruplarını bulmalarına ve bunlar arasında dolaşmalarını sağlar. cümlesini vurgulayabilir misin?--Śαвяí¢αи76ileti 17:37, 14 Ocak 2015 (UTC)
Ben yarın bir yolculuğa çıkıyorum. 24-30 saat arasında yolda olacağım ve 2-3 gün belki aktif olamayabilirim. Ama 2-3 günün sonunda buna eğileceğim. Bilgilendirme için teşekkürler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 18:20, 14 Ocak 2015 (UTC)
O zaman iyi yolculuklar ve teşekkürler.--Śαвяí¢αи76ileti 18:23, 14 Ocak 2015 (UTC)
Öncelikle iyi yolculuklar Fenerli1978. Yaza görüşmek dileği ile. Ve maddeler giderek artıyor Sabri :) Bari maddelere düzenle şablonu koysaydın da haftanın iş birliği projesine girseydi. Şaka yapıyorum sorun değil. Ben 1-2 tane başladım bile. Ama epey zahmetli bir iş. Sana da sınavlarında başarılar. İyi vikiler, --Teacher0691 (mesaj) 00:19, 15 Ocak 2015 (UTC)
Maddeler bugünden sonra daha da artmayacak Teacher ve Fenerli :) Yegul'un kontrol etmediğim son 300 maddesi kaldı. Onları da kontrol edip yazacağım ve sayfa sadece onlardan ibaret olacak. Yegul'un açtığı 2000 maddenin yaklaşık 300'ünü de sildiğimi hatırlatırım. Biz olaya el atmasak, maddeleri hali de yaman olacaktı. Ellerin dert görmesin :) İş birliği projesi olacak kadar büyük bir iş yükü yok, ayrıca projeye de güvenmiyorum açıkçası. En son kategori açma projesinde yüzlerce kategorisiz kategoriler ve wikidatasız kategoriler açıldığını fark edince bu iş birliği projesi iş yükü oluyor diye ilgili kullanıcıları müdahale etmeleri için bilgilendirmiştim. Acelesi yok, her gün birkaç madde halletsek bile kârdır. Zaten kontrol ederken çoğu maddenin wikidatasının ve kategorilerinin devriyelerce konulduğunu gördüm ancak bazıları bir iki kategori koyarak baştan savma yaparken bazıları da ayrıntılı kategoriler koymuş. Ben, bir iki kategori konulanları da ekliyorum. En basitinden Brezilyalı futbolcunun Brezilyalı futbolcu kategorisi yok, yaşayan insanlar kategorisi varken...--Śαвяí¢αи76ileti 07:21, 15 Ocak 2015 (UTC)--Śαвяí¢αи76ileti 07:21, 15 Ocak 2015 (UTC)
o sildiğiniz 300 maddenin bir kısmını inceledim. tamamı kayda değerdi ve maddelerde yeterince içerik vardı. bu durumda kategori eklenmediği için silinmişler belli ki. lütfen sildiğiniz bu maddelerden kayda değer olanları geri getirebilir misiniz? --kibele 10:40, 15 Ocak 2015 (UTC)

Selam, Sabri.

Sen belki tek tek eklemişsindir bu rakamları, ben toplu eklemeye çalışıyorum. Bir ilçe belli bir yıldan önce başka bir ile bağlı ise, şablondan 2 kez veri çekmek gerekiyor. Temel amacım şunun gibi Düzce, belli tarihten önceki rakamlara da yer vermek. Veya Kars'ın ilçeleri sayfasında olduğu gibi tarihsel veri tabloları oluşturmak. 1022 tane tablo yapmışız şimdiye kadar. Hızlı şekilde seri değişiklikler yaptığım için ve ilçe sayfalarındaki nüfus verilerinin büyük bölümü kaynaksız veya güvenilir olmadığından Aralık sayfasındaki verileri sehven silmişim. Gayret göstermeye çabalayacağım. Alakadar olduğun ve mesaj yazdığın için teşekkürler :) Mesaj yazmana sebep olduğum ve vaktinden çaldığım için ise üzgünüm :(
İyi çalışmalar. --Sadrettin mesaj 18:38, 13 Ocak 2015 (UTC)

kategori, kukla, hizmetlilik, yetki kullanımı..[kaynağı değiştir]

merhaba, Kullanıcı:Yegul38'ün 1 aylık engeli aynı gün içinde kaldırılmış. bir hafta sonra, engel deliyor, kukla kullanıyor diye süresiz engellemişsiniz. şimdi de açtığı başka bir hesabı engellediniz. kategori eklemediği için bir kullanıcıyı engellemek yanlış, engeli açılmış bir kullanıcıyı kukla kullanıyor diye süresiz engellemek de yanlış. nedir bunun açıklaması? kullanıcının kuklacı engelinin yanlış olduğunu, kaldırılması ve itibarının iade edilmesi gerektiğini düşünüyorum. ister o kullanıcı adıyla, ister yeni bir kullanıcı olarak katkılarını sürdürebilir. vikipedi'de hiç kimse tam madde hazırlamadığı için uyarılamaz, engellenemez. hizmetli yetkilerinizi 'ben bunu beğenmiyorum'larla kullanmayınız. engelleme politikasını bir kez daha gözden geçiriniz. --kibele 12:34, 14 Ocak 2015 (UTC)

Merhabalar. Şurada görüldüğü gibi Temel içerik politikalarını sürekli ihlal etmiştir. taslak madde kriterlerine uymayan 2000 civarı madde açan ve uzun süren uğraşlarım ve çabalarım sonucu davranışlarını değiştiremediğim bir kullanıcıdan bahsediyoruz. Hatta 22 Temmuz 2014'te bile kullanıcıya dair hala umudum vardı ve Eldarion'un verdiği engeli de sorgulamıştım. Ancak sen bu mesajı atınca Eldarion'un sayfasına baktım ve senin muhtemelen türkçe bilmiyor. argümanını ileri sürdüğünü gördüm. Kullanıcının katkılarını dikkatli inceleyen biri Yegul38 adlı şahsın Kayserili olup Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor'la ilgili konulara yoğunlaştığını rahatlıkla anlayabilir. O kullanıcıyı 5 Şubat 2014'ten beri gözlem altına alıp katkılarını temel içerik politikalarını ihlal etmeyecek düzeyde girmesini sağlamaya çalıştım. Ancak kayda değerlik kıstaslarını bile önemsemeden henüz profesyonel liglerde forma bile giymemiş altyapı oyuncularının maddelerini girmeyi denedi. Kullanıcının ilk başlarda iyi niyeti olduğunu düşünüyordum ancak davranışlarıyla hiçbir iyi niyeti olmadığını gösterdi. Türkçe'yi de gayet iyi biliyor ve kasti olarak hala kategori eklemediği açık. Mesaj atmayı bilmemesi de önemli değil, eğer girdiği maddelere önem verseydi en azından yazdığı maddeye bile not düşebilirdi, ancak bunu yapmıyor. Bodoslama, rastgele madde girişi yapıyor. Kendi haline bıraksak yok yere inanılmaz büyük bir işyükü çıkaracak. Şimdi bile girdiği tüm maddeleri hala kontrol edemedim ve içlerinde KD olmadığı için hiçbir Vikipedi'de bulunmayan ve hatta geçmiş bulunduğu İngilizce Vikipedi'den bile silinmiş 19 yaşında Brezilyalı bir futbolcunun maddesi de mevcuttu. Ancak bana mesaj atman, 27 Temmuz'da süresiz engel verirken senin Eldarion'a engeli kaldırttığını bilmeden kullanıcının da engelinin kalktığını bilmezken başka bir hesapla aynı değişiklikleri yaptığında benim kullanıcının engelini deldiğini düşünmem konusunda farkındalık yaratması açısından faydalı oldu. Kullanıcının süresiz engelini kaldırıp kuklacılıktan ötürü açtığını düşündüğüm diğer hesapların da engelini kaldırıyorum ancak kullanıcı bu tavrını sürdürürse, yolun sonu yine süresiz engel olarak görülüyor ve kullanıcı aylardır onu gördüğüm kadarıyla kafasına eseni yapıyor. Vikipedi'ye kısa bir süre sonra çok az girecek olsam da, sürekli bu kullanıcının hesaplarını ve yeni madde açarsa onları takip edeceğim ve onu uyarmaya devam edeceğim. Ayrıca, Vikipedi politikalarını ihlal eden birini defalarca uyarıp engellemek ne zamandan beri "ben beğenmiyorum" uygulaması oluyor merak ediyorum. (...) Hatamı fark etmemi sağladığın için teşekkürler. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 13:13, 14 Ocak 2015 (UTC)
kayda değer olmayan biyografi eklemekte ısrar bir politika ihlalidir, ancak bundan şu ana kadar söz edildiğini duymadım. söylenenler, 'kategori eklemiyor' 'düzensiz madde açıyor' vb. bunlar vikipedi politikası değil, kimse tam ve düzenli madde eklemek zorunda değil. isterse binlerce eklesin, bilgilendirebiliriz uyaramayız, hele hele engelleyemeyiz. teşekkürler. --kibele 13:20, 14 Ocak 2015 (UTC)
Merhabalar. Mesaj yazdığın zaman tam da sınav hazırlığına başladığım zamana denk geldiğinden bu mesaj için çok beklettim kusura bakmazsın umarım. Şimdi hızlıca kontrol ettim, kayda değer olabilecek maddelerin çoğunu sağ olsun Mutlutopuz halihazırda açmış ama yine arada birkaç kaçan olabilir diye temmuzdaki sınav sonrası kontrol edeceğim. Zaten Yegul38'in düzenlenecek maddelerini bir liste haline getirdim ve o listedeki eksikliklerin birçoğu vikipedistlerce giderilmiş. Son kontrol ettiğimde Yegul38'in de madde açma konusunda yol aldığını görünce mutlu oldum. En azından iyi niyetinden tamamen eminiz artık. Ayrıca Mesajındaki konu ciddi bir şekilde tartışılabilecek bir konu olmasına rağmen sonuç alınamayacağı baştan belli olduğu için değerli vikizamanımızı ayırıp tartışmamak en iyisi. Kolaylıklar dilerim.--Śαвяí¢αи76ileti 15:55, 17 Haziran 2015 (UTC)

Osman Zeki Korkmaz[kaynağı değiştir]

selam sabri76 sayın osman zeki korkmaz hakkındaki sayfayı silmiş görünüyorsunuz. (1 ve 2 ligde takım çalıştırmamış gerekçesiyle). genç teknik adam yaklaşık 4 senedir ptt1.ligde yardımcı antrenörlük yapıyor. çok hızlı silinmiş görünüyor! iyi çalışmalarBu imzasız yazı Football Data Base (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Eğer Süper Lig ya da 1. Lig'de takım teknik direktörlüğü yapmışsa kayda değer olur. Bu durum futbolcular için de geçerlidir. Süper Lig ve 1. Lig'de forma giymemiş futbolcular, o takımların kadrolarında bulunmalarına ramen forma giymemişlerse kayda değer sayılmıyor. Ayrıca futbol kulüpleri içinse kayda değerlik kriterlerimiz Süper Lig, 1., 2. ya da 3. Lig'de mücadele etmiş olması, yani profesyonel liglerde mücadele etmesi. Bu kayda değerlik kriterlerimizi madde silerken anlatmak mümkün olmadığından buradan yazdım. Bu kıstaları göz önünde bulundurarak açtığınız maddeler telif hakları gibi politikaları da ihlal etmedikçe silinmez. Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 13:39, 14 Ocak 2015 (UTC)

Selam Sabri, şunu silmekte fayda var. Kolay gelsin. --Uğurkentmesaj 17:15, 14 Ocak 2015 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Śαвяí¢αи76ileti 17:16, 14 Ocak 2015 (UTC)

Toprakspor/Toprak Ofisi[kaynağı değiştir]

Selam Sabri. Bu maddeler Turgutluspor'a yönlendirilmişti ancak bu yönlendirme doğru değil. Buradan görebileceğin gibi Ankara'da mücadele eden bir kulüp bu, Turgutluspor ile alakası yok. Yanlışım varsa düzelt lütfen.--RapsarEfendim? 12:11, 20 Ocak 2015 (UTC)

Selamlar. Çok teşekkür ederim dikkatin için. Nereden nasıl bir bilgi görüp o hatayı yaptığımı pek hatırlayamasam da, düzelmiş olduğuna sevindim. Kolay gelsin--Śαвяí¢αи76ileti 15:55, 17 Haziran 2015 (UTC)

Görüş rica[kaynağı değiştir]

Selamlar, rica etsem Vikiproje:Spor/Tartışmalar#Süper lig şablonu tartışması için görüş belirtebilir misiniz? Sevgi ve saygılarımla, iyi vikiler, --Teacher0691 (mesaj) 00:33, 22 Ocak 2015 (UTC)

kayda değer maddelerin geri getirilmesine ilişkin[kaynağı değiştir]

merhaba, yukarıda silinen maddelerin kayda değer olanlarıyla ilgili bir mesajım var. bir başka kullanıcıdan aldığım görüşü de ekleyerek isteğimi tekrarlayayım. kolay gelsin. --kibele 18:39, 22 Ocak 2015 (UTC)

212.252.164.237 IP adresinden gün aşırı olarak Toru ve Çağrı beyler ile alp arslan sayfasında kişi isimleri değiştiriliyor. kendisi uyarılmasına rağmen bu hareketine ısrarla devam ediyor. bilginize sunuyorum.--Muratero 21:03, 30 Ocak 2015 (UTC)

Merhabalar Sevgili Sabri. Fitarihte hizmetli şikayet sayfasında saygıdeğer hizmetli Kullanıcı:Kibele ile ilgili bir iletim var idi. 1 Bugün sizin tarafınızdan kaleme alınan karar metnini tevafuken okudum. İlk cümlenizdeki çıkarımınız çok güzeldi. Ali cenap tavrınız takdire şayandır. Hürmet ve sevgi ile İkmal (mesaj) 13:23, 8 Şubat 2015 (UTC)

Katkıda bulunduğum sayfa bu kez madde 6'ya göre; Kayda Değerliği olmayan kişi olarak silinmiş!.. Yardımcı olabilir misiniz?[kaynağı değiştir]

Sayın MakulDüşünce,

Dün sizinle birlikte birkaç vikipedi yetkilisinin silme gerekçesine dayanarak, üzerinde saatlerce uğraşarak "Rıfat Şahiner" maddesini ansiklopedik kurallara göre yeni baştan düzenlemiştim. Ancak bugün itibariyle vikipedi yetkililerinden Kibele tarafından ilgili maddenin Madde 6. "Kayda Değer olmayan Kişi" olarak silindiğini gördüm.

Dört önemli kitabı, elliyi aşkın makalesi, uluslararası saygın ortamlarda sunulmuş onca bildirisi, konferansları olan, yazıları uluslararası ve ulusal ortamdaki kitaplarda, tezlerde ve bildirilerde onlarca atıf almış, Türkiye ve uluslararası ortamda sanatsal ve akademik düzeyde etkinlik gösteren değerli bir sanatçı ve akademisyeninin kayda değer olarak değerlendirilmemesini anlayamıyorum. İlgili maddede, Rıfat Şahiner'in ne denli etkin bir kişi olduğunu gösteren tam 52 madde yer almaktaydı. Bir kişinin kayda değer olabilmesi için daha neler yapmış olması gerektiğini inanın bilmiyorum.

Maddeyi silen vikipedi yetkilisi Kibele'ye doğrudan mesaj gönderemediğim için size yazmak zorunda kaldım. Onca popçunun, topçunun ve bu ortamda neden yer aldığını pek anlayamadığımız bir dolu ismin yer aldığı bu ortamda "kayda değerliği" herhangi bir yetkili keyfince değerlendirebilir mi? Sizden keyfi biçimde silindiğini düşündüğüm "Rıfat Şahiner" maddesini dikkatlice gözden geçirerek, maddenin yeniden canlandırılması hususunda destek rica ediyorum. Şayet herhangi bir yazım sorunu ya da içeriksel bir sorun var ise yeniden gözden geçirebilirim.

Selamlar,

--Scribendo ergo sum (mesaj) 13:03, 23 Şubat 2015 (UTC)--Scribendo ergo sum (mesaj) 13:03, 23 Şubat 2015 (UTC)--Scribendo ergo sum (mesaj) 13:03, 23 Şubat 2015 (UTC)--Scribendo ergo sum (mesaj) 13:03, 23 Şubat 2015 (UTC)

VikiProje Futbol'a davetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Futbol Davetiyesi
İyi günler...
VikiProje Futbol bünyesinde çalışmalara katılmak, Futbol Portalı açılmasını teşvik ve yapılacakları belirlemek için projeye katılımınızı bekliyoruz. Supermæn (mesaj) 19:29, 27 Şubat 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Sabri76
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:12, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

çanakkale savaşı[kaynağı değiştir]

çanakkale savaşının 100. yılı keşke başlıkta çanakkale savaşı olsaydı--88.241.186.38 10:54, 18 Mart 2015 (UTC)

Spor maddelerinin adlandırılması ve standart oluşturulması[kaynağı değiştir]

Selam. Başlıktaki konu üzerine şurada bir öneri listesi var. Konu hakkında yorum yapmanı, önerilerde bulunmanı rica edeceğim. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:41, 26 Mart 2015 (UTC)

Translating the interface in your language, we need your help[kaynağı değiştir]

Hello Sabri76, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
Tüm vikilerde çeviri eklemek veya çevirileri değiştirmek için lütfen MediaWiki yerelleştirme projesini translatewiki.net'i kullanın.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 14:06, 26 Nisan 2015 (UTC)

Geç gelen tebrik[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Göremeyeli hizmetli seçilmişsin, tebrikler. Sınava az kaldı. Bitince ben de yine eskisi gibi buralarda olacağım. Kolaylıklar dilerim--Śαвяí¢αи76ileti 16:23, 17 Haziran 2015 (UTC)

Öncelikle teşekkürler. Umarım sınavında başarılı olursun ve eski tempon ile geri dönersin. Selamlar ve iyi vikiler Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:38, 18 Haziran 2015 (UTC)

Zara Belediyespor Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76,

Zara Belediyespor Viki sayfasındaki logoyu, Zara Belediyespor resmi web sitesindeki yüksek çözünürlüklü olan ve hata bulunmayan gerçeği ile değiştirmeni rica ederim. Zira futbollogo sitesindeki logoda gözle fark edilmesi zor bazı hatalar bulunuyor.

Logoyu aşağıdaki linkten indirebilirsin: http://zaraspor.com/wp-content/uploads/zara-belediyespor-logo.pngBu imzasız yazı 58zarali (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Yüklediğim logoyla bahsettiğiniz logo arasında uğraşmama rağmen hiçbir fark göremedim. Eğer farkı açıklayabilirseniz, logoyu değiştirebilirim. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 07:23, 6 Temmuz 2015 (UTC)
Çok merak ettim. İndirip Photoshop ile karşılaştırdım. 1955 in yeri birkaç px değişmiş ve yazının fontunda küçük bir farklılık var. Harflarin kalınlığı birkaç px oynuyor sadece. Çokta önemli olmasa da resmi güncelliyorum. --Mavrikantmsj 07:33, 6 Temmuz 2015 (UTC)
Yükleyemedim. Çift dosya olduğunu için hata verdim. Sabri76 birini silip sen yükleyebilir misin? --Mavrikantmsj 07:37, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Logodaki değişiklik 1955 rakamının logoya ortalanmasıydı. Onu düzeltip tekrar yayınladık. İnterner ortamına da yanlış olarak yayılmasını istemedik. Tekrar yardımlarınız için teşekkürler. 58zaralimsj 13:04, 9 Temmuz 2015 (UTC)

Doğum tarihi ile ilgili[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri76, öncelikle dikkatin için teşekkürler. Bu aralar bu vb. IPlerle doğum tarihlerinde aşırı vandalizm yapan bir anonim var. Bu nedenle de bu tarz değişiklikleri genelde o yapmış gibi düşünmekteyim (ki ilk kez yanılıyorum). Bilgi vermek istedim. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:12, 6 Temmuz 2015 (UTC)
Bu arada burada 1988 yazmakta. Bilgine. selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:14, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Bakar Mısın?[kaynağı değiştir]

Neden yaptığım sayfayı siliyorsun? Kardelen Demiral hiç de önemsiz biri değil. Buna sen karar veremezsin. O ileride çok ünlü biri olunca pişman olacaksın. Thesunisbehindtherain (mesaj) 16:39, 10 Temmuz 2015 (UTC)

Selamlar. Maddelerin kayda değer oluşuna ben değil, vikipedi politikaları karar verir. VP:KİŞİ sayfasından yarıntılı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca ileride vikipedi gibi bir ansiklopediye girecek kadar kayda değer olursa elbette maddesi açılabilir ve kalabilir.--Śαвяí¢αи76ileti 06:17, 11 Temmuz 2015 (UTC)

Logo olayları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Van BŞB Spor logosunda fark ettim. Facebook'taki jpg logosunu png'ye çevirmişsin. Eskiden profesyonel olmuş kulüplerin maddelerini açıyorum ancak logoları olmadan pek de maddeleri açasım gelmiyor. As Akyazıspor, Van İskelespor, Bitlis Özgüzelderespor, Ardeşenspor, Vezirköprüspor, Yücespor. Bunların yanında bir de sana zahmet Van DSİ Spor'un logosunu Edirne DSİ Spor'un şurada gibi Edirne yazısını silip Van yazmak ve tarihi kaldırıp yeni bir logo yapmak sanırım çok zaman almayacaktır. Gerçi logo çizerinin artık pek logo çizmeye hevesli olmadığı Futbollogo'ya bunların haricinde başka logo istekleri de yollamıştım ancak bu yazdıklarım profesyonelliğe gerek kalmadan da yapılabilir diye düşünüyorum. jpg'yi png'ye çevirdikten sonra --Śαвяí¢αи76ileti 07:41, 11 Temmuz 2015 (UTC)

Photoshop ile ilgili tek becerim düz arkaplanı temizleyebilmek. İstediklerini yaptım. Van'ı da gibi yapmaya çalıştım ama fontu bilmediğimden klasik bir şey kullandım. Sence olmuşsa onu da kullanırsın. --cobija 10:19, 11 Temmuz 2015 (UTC)
Vaay, süper olmuş. Çok teşekkürler. Ellerin dert görmesin, hemen maddeleri açıyorum o zaman --Śαвяí¢αи76ileti 10:32, 11 Temmuz 2015 (UTC)
Şu ve şu logoları da png yapabilirsen tadından yenmez --Śαвяí¢αи76ileti 12:11, 15 Temmuz 2015 (UTC)
Diğerini beceremem ama şu tamamdır. --cobija 18:20, 15 Temmuz 2015 (UTC)
  • Ben denedim ama sonuç pek hoşuma gitmedi. Resim çok küçük logo --Mavrikantmsj 18:57, 15 Temmuz 2015 (UTC)
Cobija ve Mavrikant ikinize de çok teşekkür ederim. Maddeleri açtım. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 08:02, 16 Temmuz 2015 (UTC)

Ankara büyükşehir belediyesinin şu an kullandığı ve güncel olarak benim yüklemiş olduğum logosunu kaldırma sebebinizi makul bir açıklama olarak öğrenmek istiyorum! Cagan12 (mesaj) 15:01, 15 Temmuz 2015 (UTC)

Merhabalar. Şurada logonun güncel ve png versiyonu bulunmaktaydı. O logo yerine png logoyu koyduktan sonra eski logoyu kaldırdım. Yani logonun kaldırılması değil, daha iyi bir versiyonuyla değiştirilmesi söz konusu olduğu için herhangi bir mantıksızlık göremiyorum. Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 15:08, 15 Temmuz 2015 (UTC)
 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~ --Uğurkentmesaj 05:47, 17 Temmuz 2015 (UTC)

Büyük Larousse[kaynağı değiştir]

Evimde bulunan efsane ansiklopedi Büyük Larousse'tan maddeler girdiğini görünce çok sevindim. Ben de ne zamandır öyle bir şey yapsam mı diyordum, malum artık o tip ansiklopedileri herkes çöpe atmaya başladı. Hatta bendeki eksik bazı ciltlerini birkaç yıl önce çöpe konulmak için yol kenarına bırakılan ciltlerden araklamıştım. A'dan başlayıp olmayan maddeleri mi giriyorsun bilmiyorum ama her şekilde yapıyorsan sana 10 üzerinden 10 vikiyıldız veriyorum. Kolaylıklar dilerim --Śαвяí¢αи76ileti 08:09, 11 Temmuz 2015 (UTC)

  • Merhaba, geç cevap verdim kusura bakma, eskilerin değerini bilenlerin olması çok güzel, bana destek vermesi ve yüreklendrmesi ise çok daha güzel. Aslında benim için önemli olan kaynağın güvenilirliği, yoksa bazen rastgele bazen hızımı alamayıp arka arkaya girişiyorum. Aslında bendekiler de aile üyelerim nedeniyle çöpe atılma tehlikesiyle karşı karşıya ama başka kaynak da bulamıyorum. Vikipedi'nin en büyük sorunu kaynak yetersizliği, Türkiye'deki akademik çoraklığın tam bir yansıması... --Mirada (mesaj) 20:52, 21 Temmuz 2015 (UTC)

Kayda değer değil mi?

Sabri Bey merhabalar, üçtür Mehmet Kemal Pilavoğlu ile ilgili yazdığımız sayfayı kayda değer bulmayarak siliyorsunuz. 200 den fazla kitabı basılan, yüzlerve makaleye imzasını atan bu değerin neye dayanarak kayda değer biri olmadığını düşünüyorsunuz? İvedi cevap beklemekteyiz.

Futbolcu Şablonu Hk.[kaynağı değiştir]

Sabri merhaba. Şuradaki konu ilgini çekebilir diye düşünüyorum [2]. Tartışmada fikrini belirtebilir misin? Sence böyle bir yöntem faydalı olur mu, işine yarar mı?--Alperen (mesaj) 08:15, 8 Ağustos 2015 (UTC)

Tekrar merhaba, Köy çeşmesinde belirttiğim aracı göremediğinizi söylemiştiniz. Şuradakini görebiliyor musunuz acaba? [3]. Birebir aynı uygulamadır, Türkçe karakterleri düzgün olarak göstermezse Chrome tarayıcısında deneyebilirsiniz.--Alperen (mesaj) 08:39, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Selamlar Alperen. Hem IE hem de Chrome'dan denedim, hiçbir şey gözükmedi. Ancak "çevir"e basınca ''''' (d...), futbolcudur. Profesyonel kariyerine yılında kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla 0 kulüplerinde oynadı. ibaresi gözüktü. Benim laptop eski olduğundan mıdır, nedir --Śαвяí¢αи76ileti 08:44, 26 Ağustos 2015 (UTC)
en.wikipedia sürümünden herhangi bir infobox şablonunu kutuya kopyalayarak deneyebilir misin? --Alperen (mesaj) 08:48, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Arda Turan'ın madalyalar ve güncelleme parametrelerini çıkararak dediğini yaptım. Şu çıktı. Çok iyi yi ama küçük eksikleri var gibi... Yine de sadece şablonu direkt çevirerek bizleri birçok iş yükünden kurtarması yönüyle bu şekliyle bile gideri var. Bununla Mutlutopuz'un açtığı eksik şablonlu maddelerin şablonları çok rahat tamamlanabilir.--Śαвяí¢αи76ileti 08:54, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Alperen, ayrıca bayraksimge şablonu gözükmüyor ama konulması parametreleri karıştırabilirse elle de eklenebilir. Yine de ellerine sağlık cidden beklediğimden iyi olmuş. Mutlutopuz'un açtığı eksik şablonlu bir maddede deneyeceğim şimdi.--Śαвяí¢αи76ileti 09:00, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Alperen, "West Germany"yi "West Almanya" olarak çevirdi. {{boy|m=1.89}} şeklinde boyu çevirmesi gerekirken {{convert|1.89|m|abbr=on}} şeklinde çevirdi ve boyu 189 metre gözüküyor. "club-update" kısmını da çevirmedi. Doğum tarihini de "(d.30.09.1988)" şeklinde yazması düzene aykırı gözüküyor. "(d. 30 Eylül 1988)" şeklinde olmalı. Aslında çeşitli futbolcu şablonlarında denenerek eksikleri bulunup düzeltilebilir diye düşünüyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 09:08, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Teşekkürler. Araç, bilgi kutuları yanında yeni taslak madde açılışını da son derece kolaylaştırıyor. Bu araçtan destek alarak kısa sürede açtığım madde örnekleri şunlar mesela : [4],[5],[6]. Eksikleri bildirdiğin için tekrar teşekkürler. Geliştirmeye devam edeceğim. Futbol maddesi açmaya çalışan yeni kullanıcılara da tavsiye ederseniz (örneğin yalnızca bir cümle, şablonsuz madde açanlara) belki yeni kullanıcıların ısınması anlamında da faydası olacaktır.--Alperen (mesaj) 09:32, 26 Ağustos 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Doğum tarihi ve convert şablonu düzeltildi. pcupdate ve ntupdate'in ikisi de güncelleme olarak mı geçiyor bizde? Onu bilemediğimden ona dokunmadım. --Alperen (mesaj) 19:22, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Alperen, pcupdate ve ntupdate'in ikisi de "güncelleme" olarak çeviriliyor. "Orta saha (football)" şeklinde eksik çeviri kalmış. Doğum tarihleri halen düzelmemiş. Maddelerin birinde "countryofeath"i "ölümyeri" olarak çevirmemiş. Kategorilerde çok eksikler oluşuyor. "Seychelles"i "Seyşeller" olarak çevirmemiş. Acaba mevkii kısmında yazana göre "Forvet futbolcular", "Orta saha futbolcuları" gibi kategoriler ve doğum ile ölüm yılına uygun kategoriler otomatik konulamaz mı? Son birkaç günde açtığın maddelerin hepsinin eksik kategorilerini tamamlayıp maddelere bağlantı veren şablonları ekledim ve yaklaşık 1.5 saatimi aldı. Ancak maddelerin wikidata bağlantıları yok. Onları da sen eklersen süper olur.--Śαвяí¢αи76ileti 07:08, 27 Ağustos 2015 (UTC)
Dediklerini tamamlamaya çalışacağım ancak ne kadar vaktimi alır bilmiyorum. Kullanıcılar her halükarda eksik kategorileri Hotcat ile tamamlayabilir. Bir maddede kategorilerin tamamlanması bu araç ile sadece birkaç dakika alır.--Alperen (mesaj) 09:37, 27 Ağustos 2015 (UTC)
Alperen, Hotcat'i ben de kullanıyorum ama çoğu zaman uzun sürüyor. Bir de bu aletinin eklediği kategoriler de her zaman doğru tutmuyor ve yeniden uğraşıp değiştirmek gerekiyor. O nedenle oynadığı futbol takımı kategorisi yerine sadece doğum-ölüm yılları ve mevkiisiyle ilgili kategori eklenirse nasıl olur? "Striker", "Forward (association football)#Striker" ve doğum yerindeki "Spain" ya da Milli takım kısmındaki "Jamaica" gibi kısımları çevirmeden bırakabiliyor. Bunları da hesaba katarsan sevinirim. Belki çok şey istiyorum ama bu kadarı yapılmışken daha iyisi yapılabilir --Śαвяí¢αи76ileti 12:14, 27 Ağustos 2015 (UTC)
Yok yok, çok şey istemiyorsun. Zaten zımbırtı daha adam gibi tanım bile yazamıyor dediğin gibi Eline bir sözlük gözüne de bir gözlük vereceğim onun ben. Son sürat yazmaya devam ediyorum. Doğum ve ölüm yılları ile ilgili fonksiyonu yazdım. Eğer ölüm tarihi yoksa doğum yılına göre kategoriyi ve yaşayan insanlar kategorisini ekleyecek, ölüm yılı varsa ... yılında ölenler kategorisini ekleyecek. Bu tamam, doğum tarihini de düzgün yazıyor (henüz ağ sürümü güncellenmedi). Futbol takımı kategorisindeki problemi tam anlayamadım. Bazı kulüplerin isimlerindeki ufak farklardan kaynaklanıyor sanırım. Bu konuda bir tavsiyen olabilir mi?--Alperen (mesaj) 12:57, 27 Ağustos 2015 (UTC)
Alperen, o konuda bir tavsiyem yok, futbolcu kulüplerini elle yapmamız daha doğru gibime geliyor çünkü her zaman kulübün tam adıyla kategori adı tutmayabiliyor maalesef. Çeviri "brezilya" yerine "brazilya" şeklinde çeviriyor. Ayrıca Milli takımda forma giyenlere "X Millî Futbol Takımı futbolcuları" kategorisi de eklenebilir.--Śαвяí¢αи76ileti 16:59, 1 Eylül 2015 (UTC)

Şurada botunun yapmış olduğu değişikliklere biraz daha ihtiyaç var zira Louay Chanko gibi içerisinde hâlen eski futbol şablonuna ait parametreler bulunduran maddeler mevcut. Ancak sayılarının çok olmadığını tahmin ediyorum. Bir ilgileniverirsen sevinirim --Śαвяí¢αи76ileti 07:34, 7 Ağustos 2015 (UTC)

100'e yakın değişiklik yaptım. Şunların ise elle düzeltilmesi gerekiyor. --Superyetkinileti 13:03, 8 Ağustos 2015 (UTC)
Ellerine sağlık, eh o kadarını da hallederiz artık --Śαвяí¢αи76ileti 21:08, 8 Ağustos 2015 (UTC)

Selam Sabri, Vikikaynak'tan çağrılıyorsun. --Uğurkentmesaj 09:11, 9 Ağustos 2015 (UTC)

İspir Doğu anadoludadır ve tamemen Erzurum kültürü mevcuttur lutfen benım değişik yaptığım İspir i değiştirmeyin artık Dadaşistanli (mesaj) 10:14, 15 Ağustos 2015 (UTC)

Dadaşistanli, Şu sayfaya bakarsanız İspir'in 1941'de Birinci Türk Coğrafya Kongresi'nde alınan karara göre coğrafi olarak Karadeniz Bölgesi sınırları dahilinde kaldığını rahatlıkla görebilirsiniz. Doğu Anadolu kültürü egemen olmasına rağmen, Vikipedi ilçe şablonunda coğrafi bölgeler kültüre göre değil, coğrafi bölümleme haritasına göre düzenlenmiştir. Kültür kısmında Karadeniz kültürü vardır denirse işte o zaman değiştirmenizde bir engel yoktur.--Śαвяí¢αи76ileti 13:07, 15 Ağustos 2015 (UTC)

İspirin Artvin e sınır 3 tane köyü hemşinlidır sadece 3 köy için tum ispirı Hemşinli gösteremezsınız ayrıyeten eskiden bu yana düğünler Davul zurnayla yapılırdı kışın cırıt oynanır dı ve atabarı bıcak oyunları oynanır bunlar Erzurum kültürüdür şive tamamen Erzurum şivesıdır bunları hatırlatmak isterim lütfen karadeniz kültürünü yazmayın taaa eskiye gıdersınse ermeni kökeni coktur lütfen yaptığım değişikliği kaldırmayın. Dadaşistanli (mesaj) 20:40, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Dadaşistanli, maddenin kültür kısmını ben yazmadığım ve ilgi duyup araştırmadığım için doğruluğu konusunda bir bilgim yok, ancak Türk ve Hemşinli'dir ifadesi bir kaynakta yazdığı için o ifadeyi öylece kaldırmanız maddedeki kaynağı eksik bırakır maalesef. Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasından daha fazla bilgi alıp bu konu hakkında güvenilir kaynaklar gösterebilirseniz, yanlış olduğunu düşündüğünüz bilgileri daha kolay değiştirebilirsiniz. Yani eğer 3 köyde Hemşinli varsa, bunu bir kaynak gösterip belirtebilirsiniz. Kaynak göstermeyle sizle farklı doğruları iddia eden kullanıcılara karşı avantaj sağlarsınız. Aksi takdirde her o konu hakkında bilgisi olan kafasına göre bilgileri ekler ve çıkartır. Vikipedi:Doğrulanabilirlik politikası da o nedenle önemlidir. Paylaştığım sayfaları ve onlara benzer sayfaları okuduğunuzda vikipedi hakkında daha çok bilgi edinir ve belki de farklı konularda katkı sağlamak isteyen vikipedi kullanıcılarından biri olursunuz zira ilgili kullanıcılara her zaman ihtiyacımız var.--Śαвяí¢αи76ileti 11:22, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Sabri76 ispirin kültür ve Sosyal yapısını yanlislikla sildim kaynaklı kültür buldum onu yazsam olur mu Dadaşistanli (mesaj) 20:32, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Dadaşistanli, Vikipedi:Telif hakları sayfasını okumanı tavsiye ederim. Vikipedi'ye politikalar dahilinde uygun olarak eklenecekse neden olmasın. Kaynak göstermek için de şu ve şu sayfadan faydalanabilirsin.--Śαвяí¢αи76ileti 21:16, 23 Ağustos 2015 (UTC)

Şablonsuz futbolcular[kaynağı değiştir]

Selamlar. İlgili sayfadaki maddelere şablon ekledikçe sayfadan maddeleri çıkartmayı unutmayalım lütfen --Śαвяí¢αи76ileti 15:27, 3 Eylül 2015 (UTC)

Valla sağolasın. Böyle bir maddenin açıldığını hiç bilmiyordum. İşim şimdi daha da kolaylaşacak, göreceksin! Neyse, sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra (mesaj) 15:49, 3 Eylül 2015 (UTC)
Maddenin haricinde şu aracın da artık çalışıyor olması, şablon eklemeyi 1-2 dakikalık iş haline getiriyor. Sadece maddenin İngilizcesi'ndeki şablonu sayfaya kopyalayıp "çevir"e tıklaman yeterli. Ancak şablonda bazen çevirmediği yerler oluyor, dikkat etmelisin. O sayfayı rahat bitirirsin sorun değil de, bence en büyük sorun Mutlutopuz'un eksik şablonlu açtığı şu şekildeki yüzlerce madde... Bu yeni şablon aracıyla Mutlutopuz'un maddelerdeki şablonları 1-2 dakikada değiştirip madde şablonlarını tam hâle getirebiliyoruz. Benim hoşuma gidiyor gerçi çünkü çok fazla emek harcamak gerekmiyor. Şu sayfada Mutlu'nun açtığı maddelerin listesini görebilirsin. Ben başlayıp şablonları düzeltmeye çalışacaktım ama bugünden itibaren uzun bir süreliğine vikitatile çıkıyorum. Bu kolaylaştırıcı şablon varken, Mutlu'nun açtığı maddelerdeki şablonların o şekilde çirkin ve eksik durması beni biraz rahatsız ediyor. Sen o maddelere nasıl bakıyorsun bilmiyorum ama yukarıda link verdiğim sayfanın (CTRL+F ile arattığında) 167. sırasında Marcos Lopes maddesi var. Hepsini tek tek yaparak listede aşağı doğru gidebilirsin istersen. Mutlu şablon verilerini eksik kullanarak bot gibi futbolcu maddeleri açıyordu ve ben ona sorduğumda biri gelir tamamlar demişti ama şablon tamamlamak eskiden 8-10 dk. süren bir iş olduğundan pek uğraşan olmuyordu. Yeni şablon aracıyla yeni maddeler açmaktansa Mutlu'nun maddeleri düzeltmek daha doğru geliyor. Keşke bu araç 1-2 ay önce gelseydi, o zamanlar müsaittim ama artık yapan olmazsa gelecekte geldiğimde uğraşırım. Şablon eklemeyi sevdiğini düşünerek sana bunu teklif ettim. Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 16:14, 3 Eylül 2015 (UTC)
Valla sağol. Ben şablon çevirmeyi 3-4, en fazla 5 dakikada yapıyorum gerçi ama çeviri sayfası işimi gerçekten daha da kolaylaştırdı. Şu an fiber hızında ekleme yapıyorum. Alperen de, maddelerin çoğunun bittiğine şaşıracak birkaç gün sonra. Neyse, iyi çalışmalar. --Ozankra (mesaj) 16:36, 3 Eylül 2015 (UTC)

Köy maddeleri için destek[kaynağı değiştir]

paü sözlüğünün taraflılığı[kaynağı değiştir]

Sabri76, Türk dillerindeki paü sözlüklerinin kaldırılması gerek. Çünkü Azerice'de ve Özbekçe'de olmayan kelimeyi varmış gibi gösteriyorlar sözlüklerinde. Türkçe de dahil. --123snake45 (mesaj) 13:46, 29 Eylül 2015 (UTC)

Olayı tam olarak anlamadım.--Śαвяí¢αи76ileti 13:46, 29 Eylül 2015 (UTC)
Şimdi baktım, 123snake45, Azerice'de kullanılmayan Türkçe'de de var olmayan anlamla kelime sıkıştırıp millete yutturmaya çalışması o sözlüğün bazı sözcüklerde hatalı olmasına sebep olabilir ancak başlı başına maddeden çıkarmak yanlış. Sonuçta bir üniversitenin Azerice-Türkçe çeviri sitesi olarak maddenin dış bağlantılarında yer alıyor. Resmi bir özelliği olmadığı için hataları olabilir.--Śαвяí¢αи76ileti 13:50, 29 Eylül 2015 (UTC)
Sabri76, burada vandallar diuca speculifera maddesini sürekli kendi taptığı anlamda değiştirmeye çalışıyorlar. Yalnızca bu değil, "alısün, çınka..." gibi nice kendi kelimelerini vikipediye sokmaya çalışıyorlar. Bunun için de çeşitli sahte kaynak göstermeye çalışıyorlar, kendilerinin tarafını tutan. Paü sözlüğü de onlardan biri. Bana inanmıyorsanız kendiniz bakın:

http://ctle.pau.edu.tr/uztr/?soz=muzlikqushi http://ctle.pau.edu.tr/aztr/?soz=buzlaqqu%C5%9Fu http://ctle.pau.edu.tr/rutr/index.php

Özbekçe'de muzlikqushi, buzlaqquşu, buzulkuşu sözü olmadığı halde varmış gibi sözlüklerine eklediler paü sözlüğü.

https://az.wikipedia.org/wiki/Diuca_speculifera

Azerice vikipedide bile diuca speculifera diye geçerken onlar buzlaqquşu diye değiştirmeye çalışıyorlar. Bunlar Azeri, Özbek değiller. Türkiye'deki vandallar.

Bu paü sözlüğünü bile kaynak diye ekleyenler hep onlar. Bu yüzden paü sözlüğünün taraflı sözlük olduğu için kaynak gösterilmemesi gerek. paü sözlüğünde gerçek olmayan kelimeler eklenip milleti kandırıyorlar.

Ayrıca Sultan_Galiyev'den de şikayetçiyim. Çünkü Türkçe'de var olmayan kelimeleri sokmaya çalışan vandalları onaylıyor. --123snake45 (mesaj) 14:02, 29 Eylül 2015 (UTC)

123snake45,Seni anlıyorum ama bu agresif tavrınla haklı olsan bile haksız konuma düşersin. Sakin bir biçimde eğer Azerice'den paü sözlüğünün bağlantısını çıkarmak istiyorsan tartışma sayfasında gerekçeni sakin bir biçimde tane tane belirtmelisin. Buzulkuşu diye uydurma bir sözcüğü maddeye ekleme çabalarını gördüm. O maddeyi ben de izlemeye aldım. O konuda bir sıkıntı olmaz, ancak sadece bir sözcükten dolayı bir sözlüğü suçlayıp taraflı ilan etmek bana uygun gelmiyor. Eğer buzulkuşu gibi başka birçok uydurma sözcüğü literatüre sokmak için Vikipedi'yi kullanmaya çalışanlar varsa, bunların kanıtlarını da tartışma sayfasındaki gerekçene ekleyip o sitenin taraflı olduğunu ve maddeye uygun olmadığını gösterirsen sorun olacağını sanmıyorum. O madde linkleri arasında paü gibi başka birçok sözlük adresi var. Bunlardan birinin ya da birkaçının çıkarılması kullanıcılarda "acaba çıkarılmayla kendi yaptıkları site daha mı çok tıklansın diye bunu yapıyorlar" şeklinde bir algı yaratabilir. O nedenle değişiklik ve geri alma savaşına girmeden önce haklı olduğunu düşündüğün nedenleri, kanıtlarıyla birlikte belirtirsen, işleri daha kolaylaştırmış olursun. Ayrıca Sultan Galiyev'le de bu meseleyi konuşup ona ayrıntılı bir biçimde açıklaman daha yapıcı olur. Öbür türlü direkt suçlamak otomatikman savunma refleksini geliştirir. Yazdıklarımı dikkate alırsın umarım. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 17:02, 29 Eylül 2015 (UTC)

Tarihte Bugün[kaynağı değiştir]

Hizmetli olarak sizi çevrimiçi gördüm. (Fenerli1978'e de attım bu mesajı). Tarihte bugünde çok önemli hatalar var:

  1. Vladimir Horowitz doğum tarihi 1904 değil 1903 olacak.
  2. Alexander Severus Roman İmparator değil, Roma İmparatoru.
  3. Ali Faik Ozansoy doğumu 1875 değil 1876 olacak.
  4. Jimmy Carter da henüz ölmedi.

Sayfa kitli, düzeltebilir misiniz? Dün bunları düzeltmiştim sözde, ama kaydetmemiş miyim, anlamadım. Belki de tam kitlendiği ana denk gelmiş, fark etmemişim. Neyse, malum ana sayfa, hemen düzeltebilirseniz sevinirim. Sultan Galiyev (mesaj) 08:29, 1 Ekim 2015 (UTC)

Düzeltildi. Teşekkürler. Sultan Galiyev (mesaj) 08:35, 1 Ekim 2015 (UTC)

Madde değerlendirme kriterleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şans eseri şunu fark ettim. Acaba bahsi geçen madde nasıl B sınıfı olabiliyor? Hala mevcut madde değerlendirmede oturmuş bir sistem olmamasına rağmen bazen B sınıfı ile KM sınıfı karıştırılabiliyor elbette. Ancak bariz taslak sınıfı olan birçok yerleşim yeri maddesini B sınıfı görmenize şaşırdım doğrusu...--Śαвяí¢αи76ileti 17:36, 4 Ekim 2015 (UTC)

Selam Sabri. Aslında soruyu sorarken cevabını içinde vermişsin. Madde değerlendirme oturmuş bir sistem değil. Maddelerin uzun ya da kısa olması seni yanıltmasın. Madde kalitesinden bahsediyoruz. Köy maddeleri zaten en fazla o kadar uzun olabilir. Ben ilgili maddelerin pek eksiği olmadığı için B sınıfında olduğuna kanaat getirmiştim. Gerçi madde kalitesini belirlemek maddeye bir şey katmıyor o da ayrı konu. Aslında bu sistem bana fazla yoruma açık geliyor. O yüzden böyle görüş ayrılıkları yaşanabiliyor. Köy çeşmesinde belirttim ama pek ilgi görmedi --Zaitsév 14:51, 5 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Sizinle bir konuda konuşmak istiyorum. Düne kadar beyaz liste üyeliği var iken dün bu engellendi. Kibele adlı hizmetli, yaptığım tüm katkıları sözde taraflı olduğu için ısrarla sildi. Kendisiyle konuşmaya çalıştım ama cevap verme zahmetine katlanmadı. Metinlerin tamamının silinmemesi gerektiğini kendisi belirtmesine rağmen katkı yaptığım tüm metni ayıklama yapmadan sildi. Hatalı ya da taraflı kısımlar varsa sil dedim. Ama o tümüyle siliyor. Mesela Kurtuluş Savaşı'nda Moskova Antlaşması konusu anlatılmalıdır. Ama o bu konudan bahsedilmesini istemiyor. Peki dedim yazdıklarım hoşuna gitmediyse sen yaz, ama Kurtuluş Savaşı'nda bu konu olmalı. Onu da yapmadı. Bu taraflılık değil midir? Yani tarihi bir gerçekliği reddediyor, orada belirtilmesini istemiyor.

Kibele mevcut konumuna güvenerek yazdığım her şeyi sildi ve şikayette bulundu. Üyeliğimi iptal ettirdi. Bazı hatalarımı kabul ettim. Israrcı davranmak hoş değildi. Reddedilen konuyu tekrar eklemem yanlıştı. Ama kendisi hiçbir hatasını kabul etmedi. Bu konuları Fenerli 1978 ile konuştum ama o da ısrarla geçiştirdi. Belli ki birbirlerini savunuyor ya da birbirlerinden çekiniyorlar. İkisi de hizmetli olduğu için birbirlerinden korkuyor olabilirler. Bazı konularda acemi olduğum için hata yaptım. Resimlerin kaynaklarını doğru belirtemedim ya da lisans problemini çözemedim. Bu nedenle bir daha resim eklemesi yapmayacağıma söz verdim. Sadece metin katkısı yapacağım dedim. Ama yine de cevap vermediler ve birbirlerini haklı çıkardılar. İdeolojik olarak ve ittifak halinde hareket ediyorlar. Sizden ricam beyaz liste üyelik isteğini kabul etmeniz. Lisans problemi olduğu için kesinlikle resim eklemeyeceğim. Değiştirilen katkılarımı ısrarla eklemeye çalışmayacağım. İsteğimi kabul ederseniz sevinirim. Saygılarımla Ekim 1917 20:30, 5 Ekim 2015 (UTC)

Calicut Review[kaynağı değiştir]

Assalamu alaikum, Help me to save Caicut Review --EditorFromAsia (mesaj) 01:55, 17 Ekim 2015 (UTC)

Selamlar,

Şirket'e ait bilgilerin oluşturulmasında yardımlarınızı rica etmekteyim. https://tr.wikipedia.org/wiki/Avea adresindeki gibi sağ tarafta şirket bilgilerini içeren sütuna ihtiyaç bulunuyor. Silmiş olduğunuz sayfamız için gerekli düzenlemeleri yaptık buradan yapacağınız dönüş ile yeniden oluşturmak istiyoruz.

beyaz liste isteği[kaynağı değiştir]

merhaba sayın Sabri76, 7 Nisan 2009 tarihinden beri farklı maddeler oluşturdum, 170 değişiklik gerçekleştirdim. henüz beyaz listede değilim. beyaz listeye girmek istiyorum. saygılarımla.Dr.ahmet osman (mesaj) 07:24, 21 Ekim 2015 (UTC)

Vikipedi dosya yükleme sihirbazı açılmıyor[kaynağı değiştir]

Vikipedi dosya yükleme sihirbazı açılmıyor, tıklıyorum "Dosya yüklemeye başlamak için buraya tıklayınız" yazısına hiçbir şey gelmiyor https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Dosya_Y%C3%BCkleme_Sihirbaz%C4%B1 altta kategori (+) ve Vikipedi resim yardım yazan kısımın yanındaki (-) ve yön işaretleri olan kısım kaybolup geri geliyor sadece form felan açılmıyor. İşletim sistemim windows 10 kullandığım tarayıcı google chrome, Diyapazon rumuzlu arkadaşa sordum onun işletim sistemi windows 7 imiş chrome'da ve tüm tarayıcılarda sorunsuz açılıyormuş bende neden açılmıyor? Ben her tarayıcıda denedim hiçbiri de açmıyor bu formu, chrome'da içerik ayarlarında da Javascript kısmında "Tüm sitelerin Javascript çalıştırmasına izin ver(önerilen)" işaretli ama açmıyor bana yardımcı olabilir misiniz? Saygılar. --Vicenarcotics (mesaj) 15:15, 22 Kasım 2015 (UTC)

Gökçe Yörük[kaynağı değiştir]

  • Selam abi ben Gökçe Yörük. Seninle irtibata geçmem gerek. Şifremi unuttum ve giremiyorum. Yardım edebilir misin? 88.251.163.234 18:31, 17 Aralık 2015 (UTC)
Selamlar genç, yazış tarzından birkaç yıl geçse de sen olduğunu anladım ama maalesef bu durumla karşılaşınca ne yapılması gerektiğini bilmiyorum. Buraya göre eğer e-postanı yazıp yeni şifre alamıyorsan "veritabanına direkt erişimi olan biri"ne başvurmalısın ancak bu erişime kimler sahip onu bilmiyorum. Denetçi, hizmetli ve bürokrat gibi vikipedistlerin böyle bir erişiminin olmadığını biliyorum. Aynı sayfanın en.wiki versiyonunda daha ayrıntılı bir açıklama var ancak kayıtlı e-posta adresine parolayı sıfırlayamadıktan sonra çabalasan bile başarı şansın düşük görünüyor.--Śαвяí¢αи76ileti 20:04, 18 Aralık 2015 (UTC)
  • Öncelikle teşekkür ederim yardımın için. Sanki 4 sene önce Hedda Gabler'in de başına bu tarz bir olay gelmişti ve sorun çözülmüştü. Dediğin yerleri bi okuyayım o zaman abi ben. Duruma göre hareket ederim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.88.251.254.199 16:50, 19 Aralık 2015 (UTC)