Kullanıcı mesaj:Sabri76/geçmiş11

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gheorghe Mulţescu[kaynağı değiştir]

Merhaba,

ben bu maddeyi bu haftasonu zaten genisletecekdim. Lütfen kimse silmesin Selamlar Xberger 09:25, 1 Ekim 2010 (UTC)

SM için çeviri isteği[kaynağı değiştir]

merhaba, almancadan türkceye cevirilcek birsey varsa memnuniyetle yardimci olurum. Ben alman klavyesi kullandigim icin sadece türkcede olan harfler tabiki almanca karsitiyla olur ve yazım ile imla hatalarini iyi bilen birisi sonradan düzeltecekse bu is olur derim. Bana tam olarak neresi cevirilcek bildir ben cevirmeye baslarim. mesaj sayfama yazdigin almanca alintiyi cevirmeye basliyorum ben simdi....Xberger 15:54, 3 Ekim 2010 (UTC)


tamam istedigin yeri cevirdim. umarim sana fazla is birakmiycak bicimde olmustur.buna benzer yazilardan haftada iki üc tane cevirebilirim. baska konudada yardima ihtiyac olursa ordada zaman buldukca yardim etmiye calisirim. selamlarXberger 16:50, 3 Ekim 2010 (UTC)


ben hic türkce egitim görmedigimden türkce yazilis kurallarini pek bilmiyorum. Sadece okudugum gazete ve kitablardan ne kapabildiysem o iste. Aslinda bir kurs veya benzer birsey yapsam bu konuyla bu acigimi kapatirim. Türkceyi hissedigim gibi yaziyorum daha cok. ama önerilerini zamanla dikkate almaya calisacagim. cevirmemi istedigin üc paragrafi yarin aksama kadar kesin yaparimda bu aksam halletmem gereken baska isler var. sana iyi aksamlarXberger 18:05, 3 Ekim 2010 (UTC)


mesaj sayfama koydugun üc paragrafi madde icinde bulamadim. Bu paragraflar 1974 fifa dünya kupasi maddesine ayit degillermi?Xberger 18:08, 3 Ekim 2010 (UTC)




Bern Mucizesi'nden 20 sene sonr gerceklesen 10. Dünya kupasi icin organizatör olarak Alman futbol federasyonu büyük övgü almistir. Bunun göstergesi olarak Almanya düzenlenen dünya kupasi finalleri iyi bir turnuva olarak algilandi ve tüm beklentileri karsiliyan bir turnuva olarak tarihe gecti. Mevkiinden ayrilmak üzere olan FIFA baskani Sir Stanley Rous yeni statlarda yonanan tüm dokuz karsilasmarara basari olarak nitelemistir. O tarihe kadar düzenlenen hicbir dünya kupasinda 1974 Dünya kupasindaki kadar yüksek gelir elde edilememistir. Bunun neticesinde turnuva öncesi konulmus tüm maddi hedefler gerceklestirilmistir.

Iki sene önce gerceklesen 1972 Yaz Olimpiyatları“ aksine 1974 Dünya kupasi daha cok kuru ve atmosfer olarak soguk olarak algilanmistir. Elestirmenler bu konu cercevesinde tamamen sterilize bir Dünya kupasi finallerinden basediyorlardi ve bütün takimlarin dikenli tel [...] ve barikatlanmis Otel kapilari ardinda yasidiklarini söylüyorlardi. Bu soguk atmosferden sorumlu olarak arka planda var olan terror tehditleri ve bununla baglantili son derece yüksek tutulan güvenlik önlemleri gösteliriyordu. Bu güvenlik önlemleri barışçıl bir turnuva gecmesini saglamistir.

Bu karamsar atmosfere asiri yagmurlu gecen 1974 yazi katkida bulunmustur. Acilis maciyla beraber yagmur periyotlari baslamistir ve Yagmurlu mac olarak anilan Federal Almanya ile Polanya arasinda oynanan macda iyice siddetlenmistir. Bu yagmur periyorlari final macinin gününde kesilmisitir ve final maci günesli ve futbol oynamaya elverisli sartlar altinda oynanmistir. Bu kötü hava sartlariyla aglakali olarakda beklenden az olan seyirci sayisi gösteriliyor. Turnuva genelinde tüm maclarda statlar % 73 dolmasina ragmen bir cok macta seyirci gelmedi ve bos tribünler dolayisiyla atmosfer gelisemedi. Genede Seyirci ziyareti sayisina bakildiginda o tarihe kadar düzenlenen tüm dünya kupalari icin gecerli seyirci rekoru kirila bildi.emektir,

Merhaba. istedigin paragraflarida cevirdim. umarim sana fazla is düsmez. selamlar Xberger 15:50, 4 Ekim 2010 (UTC)

Selam Sabri, adaylığı süren T'de yer alan Alacakaranlık için mümkünse fikir belirtebilir misin? İçerik üzerine yoğun tartışmalar oldu. Sanırım ortak yolda bulunamayacak gibi. Lütfen fikriniz şayet varsa çekinmeden belitiniz. Sağlıcakla. - Nebe?viye mesaj 19:40, 3 Ekim 2010 (UTC)

o düzenlemeleri yapan benim. Türk Süvarisi. fakat 6 ay engellendim. sudan sebeplerden dolayı. --88.235.225.139 16:17, 4 Ekim 2010 (UTC)

5 yıldızlı stadlar[kaynağı değiştir]

  • Slm. Sabri. Şu bizim Türk Telekom Arena 5 yıldızlı değil di mi? Yani daha tamamlanmadı bile :)--Rapsar 17:37, 4 Ekim 2010 (UTC)
    • Selam. İnşaası bitmeden bir yorum yaplması yanlış bence...--вяí¢αи76ileti 12:09, 8 Ekim 2010 (UTC)

Test vikipedisi SAS sonucu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Test Vikipedisi maddesinin SAS oylaması sonucu maddenin ne kalması ne de silinmesi konusunda fikir birliğine varılamamıştır. Aktarılmasını isteyen görüş çoğunluktadır. Maddenin aktarılması konusunda ilginizi rica ediyorum...(Bu mesaj tüm oy kullananlara gönderilmiştir)...Hoşcakalın...Vikiçizer 12:35, 5 Ekim 2010 (UTC)

  • Slm. Sabri, nasılsın? İşin yoksa şu lig isimleriyle ilgilenelim diyordum. Bazısı İng., bazısı Türkçe, bazısı kendi dillerinde, kiminde sponsor adları falan kullanılmış vs. Bir de Cod4 maddesi SMA şu an. İlgili sayfada fikir belirtebilir misin?--Rapsar 11:54, 8 Ekim 2010 (UTC)
    • Selamlar. İyidir ya, İngilizce müfredatta üniversite okumanın zorluklarını yaşıyorum işte, bir de bu yaşa gelmeme rağmen hâlâ kız olaylarında başarısız olmamın sıkıntısını yaşıyorum... Maddeyi inceleyip belirtirim. Lig isimleri konusunda sürekli bir şey söyleyemeyiz, sponsor değiştikçe isim de değişebilir... Haa bu arada aklıma geldi, İngilizce Viki'de mesela "... First Division" olarak geçiyorsa onu "... Birinci Ligi" olarak değiştirmek gayet rahattır, fazla maceraya girmeyelim bence bu konuda. Asıl konuşulması gereken "Bursa SK mi, Bursaspor mu, Bursa Spor Kulübü mü, yoksa Bursaspor Kulübü mü" olayıdır... Yani onun yerine bu durumu tartışmak bence daha mantıklı çünkü, bu konuda bir fikir biriği göremiyorum... İşin acı tarafı ise geçmişte 2 kez tartışılmasına ve karara varılmışçasına konuşulmasına rağmen kimseden bir hareket görmedim...--вяí¢αи76ileti 12:09, 8 Ekim 2010 (UTC)
  • Neyse ki benim dersler Türkçe, rahatım :) İkinci konu hakkında ise sana tavsiye veremem, maalesef. Ne diyeyim :) GS, FB ve BJK için Galatasaray SK, Beşiktaş JK, F.bahçe SK olması uygundur. Kimsenin de itirazı olmamıştı zaten. Bursa falan için ise Bursaspor daha uygun, yaygın kullanım açısından. Diğer birçok anadolu kulübünün de bu adla yazılması taraftarıyım. Dün Ahzaryamed'e dedim aslında 3 büyüklerin madde adlarını değiştirirmisin diye. Değiştirecekti bugün-yarın. Ligler konusunda ise direk İng. çevirisi yerine bizdeki yaygınlığa bakmak daha uygun sanki. Mesela Premier League, Premier Lig'den daha yaygın bizde (ya da Birinci Lig, Prömier lig (!))...--Rapsar 12:19, 8 Ekim 2010 (UTC)
    • Ohhh rahat rahat gör bakalım ama benim İngilizce sanırım bitirdiğimde aşmış olacak... O konuda çok yardım alsam da bazen şans tutmuor, o yüzden hayat çok garip... Hepsinin Bursaspor gibi yazılmasının taraftarıyım ben de... Premier Lig gibi az sayıda örnek var tabii ama ben genel olarak bahsettim. Ayrıca bu tip konularda Meksika Ligi'nin bile sonuçlarını alt yazı olarak geçen NTV Spor'un öncü olduğunu düşünüyorum, yoksa hangi kanal ya da sitede bu konu hakkında haber çıkacak ki--вяí¢αи76ileti 12:33, 8 Ekim 2010 (UTC)


    • Ben de denedim, nedense maddede {{kaynakça}} şablonu çalışmıyor...--вяí¢αи76ileti 12:38, 8 Ekim 2010 (UTC)
    • İlginçtir, {{kaynakça|2}} yazınca gözüktü...--вяí¢αи76ileti 12:40, 8 Ekim 2010 (UTC)
İlginç. Zamanla çözülecektir. Her zamanki gibi. Takabeg ileti 13:04, 8 Ekim 2010 (UTC)
  • Mrb. Bu konuyu açıklığa kavuşturalım diyorum.
Premier League
İngiltere Premier Ligi
Bu sonuçlara bakarak madde adının Premier League olmasından yanayım. Sence?--Rapsar 13:28, 9 Ekim 2010 (UTC)
Bariz üstünlük sözkonusu... Bence de öyle olmalı ama bu yazdıklarını tartışma sayfasına da taşıyıp isminin bu nedenle böyle yazıldığını belirtirsen daha iyi olur...--вяí¢αи76ileti 21:04, 9 Ekim 2010 (UTC)

SBR, 08:56, 12 Nisan 2009 ile Şubat 2007 kıyaslar mısın ? Kopya değil mi ? Takabeg ileti 21:44, 9 Ekim 2010 (UTC)

Kopya...--вяí¢αи76ileti 22:20, 9 Ekim 2010 (UTC)
18.01.2006 nasıl ? Ancak bayağı değiştirilmiş. Takabeg ileti 01:57, 10 Ekim 2010 (UTC)
Birde bu katkıları kontrol eder misin ? Faydalıdır bence, ancak resimler fazlasıyla büyük :) Onu düzeltmeye çalışıyorum. Bunun dışında Rabia -> Râbi'a gibi değişiklikler yapılıyor. Yanlış değildir de Vikinin yazım kurallarına uygun mu acaba ? Takabeg ileti 03:46, 10 Ekim 2010 (UTC)
O katkıları ben de görüp hayretler içerisinde kaldım fakat, konu hakkında bir bilgim olmadığından sürece müdahil olmadım. Rabia -> Râbi'a türü değişiklikler yanlıştır. İmla kurallarına çok ilgiliyimdir. Bu nedenle şunu açıkça söyleyebilirim ki: Vikipedi'de TDK'yi baz alsak da özel adların nasıl yazıldığı konusunda genel kullanıma bakarız. Örneğin adı Mehmet olan bir KD şahsiyet, muhafazakâr olmadığı sürece, adını Mehmed olarak yazmaz. Zaten genel olarak da "t" kullanılır. Ancak, Osmanlı padişahları zamanında dilin de etkisiyle "d" kullanıldığından onların isimlerinde "d" kullanmalıyız. Ancak, bu asla anlam ayrımı sayfasında aynı çatı altında yer almayacaklarını göstermez... (NOT: Türkiye'de mi yaşıyorsun gurbetçi misin bilmiyorum ama genelde gurbetçiler "de" nin ayrı ya da bitişik yazımı konusunda hep hata yapar. Senin de çok hatanı gördüğümden şöyle kısa bir bilgi vereyim: Eğer "de" cümleden çıkarıldığında anlamda bir bozulma olmuyorsa ayrı, oluyorsa bitişik yazılır.) İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 22:10, 11 Ekim 2010 (UTC)
VikiProje Spor Ayın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde Eylül-Ekim aylarının işbirliği; Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu organizasyonu ile ilgili maddenin açılması, tur yıllarının açılması ve düzenlenmesi seçilmiştir. Katılım için tıklayın.
--Rapsar 07:18, 10 Ekim 2010 (UTC)

Dogum ve ölüm tarihleri[kaynağı değiştir]

Selam Sabri76, Madde başında yazdığımız dogum ve ölüm tarihilerini cümle olarak yazsak daha estetik durmaz mı ?? --Khis 13:23, 10 Ekim 2010 (UTC)

Selamlar. Sanmıyorum, başta yazılması daha pratik. Böylece sadece ölüm doğum tarihini bulmak isteen biri daha kolay bu bilgiye ulaşabilir. Bunun dışında daha da önemlisi her ansiklopedide bu düzen vardır ve ayrıca bu ansiklopedinin ortaya çıkışından beri uygulanan bir düzendir...--вяí¢αи76ileti 22:10, 11 Ekim 2010 (UTC)
O katkıları ben de görüp hayretler içerisinde kaldım fakat, konu hakkında bir bilgim olmadığından sürece müdahil olmadım. Rabia -> Râbi'a türü değişiklikler yanlıştır. İmla kurallarına çok ilgiliyimdir. Bu nedenle şunu açıkça söyleyebilirim ki: Vikipedi'de TDK'yi baz alsak da özel adların nasıl yazıldığı konusunda genel kullanıma bakarız. Örneğin adı Mehmet olan bir KD şahsiyet, muhafazakâr olmadığı sürece, adını Mehmed olarak yazmaz. Zaten genel olarak da "t" kullanılır. Ancak, Osmanlı padişahları zamanında dilin de etkisiyle "d" kullanıldığından onların isimlerinde "d" kullanmalıyız. Ancak, bu asla anlam ayrımı sayfasında aynı çatı altında yer almayacaklarını göstermez... (NOT: Türkiye'de mi yaşıyorsun gurbetçi misin bilmiyorum ama genelde gurbetçiler "de" nin ayrı ya da bitişik yazımı konusunda hep hata yapar. Senin de çok hatanı gördüğümden şöyle kısa bir bilgi vereyim: Eğer "de" cümleden çıkarıldığında anlamda bir bozulma olmuyorsa ayrı, oluyorsa bitişik yazılır.) İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 22:14, 11 Ekim 2010 (UTC)
Tamam ve kısa bir ders için teşekkür ederim. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce sana e-posta atmışımdır. Orada IP adresi filan çıkmadı mı ? Birde Tartışma:Mesut Özil sayfasına bakar mısın ? Takabeg ileti 03:06, 12 Ekim 2010 (UTC)
"Aşiret" işleri aklında değil mi ? Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Pezgevr gördüm ama KD değil diyerek SAS göstermektense belli bir kriterin oluşrurulup gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Takabeg ileti 04:02, 12 Ekim 2010 (UTC)
Bu katkıları inceledin mi hiç ? Takabeg ileti 05:10, 12 Ekim 2010 (UTC)
Çizer böyle diyor. İlgilenebilir misin ? Takabeg ileti 11:55, 12 Ekim 2010 (UTC)
Selamlar. Valla kusura bakma ama ne çok şey istemişsin... Öncelikle, aşiretler konusunda karara varmalıyız. Buna katlıyorum ama yorum belirtmekten başka hareketim olmayabilir... O kullanıcının katkılarını inceledim ve pek bir uygunsuzluk görmedim. Mesut Özil konusuna da bir bakacam, İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 11:51, 13 Ekim 2010 (UTC)
SBR, mesele değişikliklerinin uygun olup olmaması değil, kukla olup olmaması. Takabeg ileti 11:55, 13 Ekim 2010 (UTC)
Anladım ama hiçbir tartışma sayfasında yorum yaptığını görmediğim için herhangi bir kukla şüphesi görmedim...--вяí¢αи76ileti 12:05, 13 Ekim 2010 (UTC)
Aslında zarar verdiğini göremedim. Yine Vikinin mevcut kuralına göre kabul edilmiyor. Başka kukla adayı da buldum :) Ancak dava açmak için çok emin olmamız lazım, değil mi ? Takabeg ileti 12:28, 13 Ekim 2010 (UTC)

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi SAS sonucu[kaynağı değiştir]

Merhaba sabri. umarim yaptigim son tercümeler istedigin gibi olmustur. sana bi konuda fikir daniscakdim. ben vikide klüp takimlarinin sablonlarini olusturuyorumya. Son iki günde üye olmayan biri vikide benim yaptigim kayitlari siliyor ve kafasian göre kategorie ekliyor. ekledigi kategorie mantikli ama var olan kategoride mantikli. ama bu adam var olani siliyor. buna nasil engel olabiliriz. mesele Şablon:Ankaraspor teknik direktörleri sablonuna bir göz at. bu sablona gecmisi görüntüledigin zaman 88.233.150.189 ip'siyle biri kayit yaptigi görülor. mesaj göndercem adamin kullanici sayfasi yok. selamlar Xberger 15:15, 13 Ekim 2010 (UTC)

Merhabalar. Katkıya baktım, 2 kategoriden de ikişer tane koymuşsun, yanlış bir şey yapmamış... Bir de girdiğin maddeleri kontrol ediyorum yavaş yavaş ama şablon içerisindeki tarihlere iç bağlantı verilmesi gereksiz bu nedenle siliyorum ve bu zaman kaybına sebep oluyor. Acaba 1999 gibi tarihleri şablonda [[ ]] kullanarak yazmyabilir misin... Çeviri iyi, zaman bulamadım kontrolü yapıp maddede sona doğru yaklaşacağım, katkın için teşekkürler...--вяí¢αи76ileti 22:35, 15 Ekim 2010 (UTC)
  • İsmini verirsem sansürleyeceğin biraz önceki engelledğin kullanıcının adını da silmen gerekmiyor mu? Daha önce örnekleri vardı ama sansürlersin diye yine örnek veremiyorum, açıklaması zor bir durum...--вяí¢αи76ileti 17:02, 14 Ekim 2010 (UTC)
  • her küfrün, vandalizmin silinmesi gerekmiyor. kullanıcı adına engelleme notu bırakmıyorum sadece. ayrıca internette sansüre hayır! :) --ki bl 20:04, 15 Ekim 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. O güçlüğü yaşamış biri olarak sabırdan başka dileyeceğim şey olamaz Üç yıl sonra rahat etmen dileğiyle. --Superyetkinileti 21:51, 15 Ekim 2010 (UTC)

  • Slm. Sabri. İyisindir umarım. Vikisözle ilgili mesajını görünce aklıma bir şey geldi. Bir ara ben de uğramıştım Vikisöze. Ana sayfa tasarımı çok basit ve düzensiz gelmişti. Şurada yeni bir tasarım yapmayı düşünüyordum naçizane. İşin yoksa yardımcı olur musun? Bir de Vikisöz'de de buradaki gibi SM benzeri şeyler var mı?--Rapsar 09:37, 16 Ekim 2010 (UTC)
Şu an yapacağım birçok şeye zaman bulamazken keyif verici bir tasarımla uğraşabileceğimi sanmıyorum.. Bunun dışında SM benzeri bir olay yok, zaten aktif kullanıcı sayısı o kadar az ki, çok fazla anonim değişiklik oluyor ve tek bir hizmetli neredeyse tüm işlerle uğraşıyor... Vikisözlük'te 2 hizmetli ve 2 aktif kullanıcıyla anonimlere göz açtırmıyoruz ama Vikisöz o kadar şanslı değil... Kimse olmadığını görünce acıyıp 6 aylık hizmetlilik yapmıştım ama sonra devam edemeyeceğimi fark ettim... Birkaç aktif kullanıcı olursa daha iyi olacak ama ana sayfa tasarımı uğraşı da fena değil yine de gelişmeli tabii...--вяí¢αи76ileti 09:41, 16 Ekim 2010 (UTC)

Selamlar. Şu değişikliğini geri aldım çünkü Iğdıspor'un böyle bir logosu olmadı ve her yaz Iğdır'a gittiğimden bakarım ve böyle bir logo görmem. Bu büyük ihtimalle internette yaratıldı ve logo siteleri de gerçek sanıp kullandılar. Yabancı bir logo sitesine konuyu belirttim ve logoyu kaldırdırlar. Bu logodaki resim aslında Iğdır Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün kullandığı logodaki resimdir. Benim forma üzerinden çektiğim logo grçek logodur. Bunu da o logoyu aldığın site yönetimine mesaj olarak attım, umarım çok daha iyi bir versiyonunu çizerler ve bu forma üzerinden çektiğim düşük kalite logonn yerine daha iyisini yükleyeiliriz, şimdilik sil şablonunu koyuyorum. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 09:07, 17 Ekim 2010 (UTC)

Slm. Hmm. Ben de tereddüt yaşamıştım esasında. Öyle diyorsan öyledir :) Fakat Face sayfasında da bu logo kullanılmış...--Rapsar 09:29, 17 Ekim 2010 (UTC)
Bir de şuradaki tartışmalara katılabilir misin?--Rapsar 09:47, 17 Ekim 2010 (UTC)
Kesinlikle öyle... Face'e bakacaksan onlar da ne yaptığını bilmiyor bence... Iğdır'da bu logodan habersiz çok insan var (takım uzun süredir başarı yakalayamadığından) bu nedenle, internette ne görürlerse doğru sanabiliyorlar... Face'te ilgili şu ve şu sayfalarda ise gerçek logo kullanılmış... Tartışmaya da katılırım...--вяí¢αи76ileti 21:33, 17 Ekim 2010 (UTC)
:D Bu arada Nuri'yi gördün mü son maçta? Podolski olayı hani...--Rapsar 11:09, 18 Ekim 2010 (UTC)
Evet, iyi yaptı... Ancak attığı golün şansa olduğunu kabul ediyorum--вяí¢αи76ileti 21:13, 18 Ekim 2010 (UTC)
Merhaba Sabri76,
eski kullanıcı MaNgaTr'yim :), yeni kullanıcı adım budur, ancak neden engellendiğimi bi türlü anlamadım, kullanıcı adımda bir yanlışlıkmı vardı ?--Atmışdokuz 22:08, 19 Ekim 2010 (UTC)
Selamlar. Engelleyen hizmetli açıklama yapmamıştı, şans eseri görüp ben açıklama yapmıştım ama kısaca bahsetmek gerekirse, Vikipedi'de Sultan Vahidettin, Elvis PresleyFB ya da Sabric76 (bir kullanıcının adına benzer karışıklık yaratma amacıyla alınan bir ad) ve VP:KA sayfasına tıkladığında daha ayrıntılı olarak alamayacağın isim türlerini görebilirsin. Bir de 2 hesap almak da kurallara aykırıdır. VP:KUKLA sayfasını okuyabilirsin. Aynı bilgisayar IP numarasından 2 hesaba girdiğin tespit edilirse kuklacılıktan her iki hesap da engellenir. Bu nedenle kullanıcı adına dikkat etmelisin. Bu hesap adında bir sorun göremedim. Bununla devam edebilirsin. İyi çalışmalar dilerim, arada da Vikipedi'nin politika sayfalarını okumayı unutma haa --вяí¢αи76ileti

ODTÜ'yle ilgili katkı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Sabri76, ODTÜ'yle ilgili katkıda bulunmak ister misin? www.metupedia.com :) 22:24, 19 Ekim 2010 (UTC)
  • Anasayfayı biraz düzenledim, bir iki tane kural ekledim. Şimdi bağzı şablonlarla uğraşıcam. --Redstone 20:05, 21 Ekim 2010 (UTC)

Kullanıcı engelelmesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. MaNgaTr adlı kullanıcı kısa sürede çok katkıda bulunan bir kullanıcıdır. Rastgele bir kullanıcı adı olsaydı tamam da bu kullanıcıyı engelledikten uygunsuz KA'dan engellendiniz, lütfen VP:KA sayfasına uygun kullanıcı adı alınız diye bilgilendirici mesaj atmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Vikipedi'de bir kullanıcıyı bile küstürüp aktif kllanıcı sayısını azaltmak bizim için büyük bir kayıptır. Biraz daha özen göstermeni rica ederim. Şimdi neyseki ben durumu fark ettim, mesajı yolluyorum. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 21:42, 19 Ekim 2010 (UTC)

+ selam sabri, engel kaydı mesajında aynı bilgilendirme mevcut. ha kullanıcı sayfasında, ha mesaj sayfasında. özen gösteriyoruz hep birlikte, ancak fazla bürokrasiye de gerek olduğunu düşünmüyorum. kolay gelsin. --ki bl 07:02, 20 Ekim 2010 (UTC)

Kars Fen Lisesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikipedi:Kayda değerlik (okul) sayfasına göre bu Fen Lisesi maddesi hem kurulduğu ilde ilktir hem de Fen Lisesi olarak KD bir okul türüne sahiptir. Bu nedenle Maddede kaynak gösterilmemesine rağmen hiçbir KD sorunu yoktur. Zaten Fen Liselerinin büyük kısmında KD sorunu yoktur. Diğer lise türlerinde bu soruna daha çok rastlanabilir...--вяí¢αи76ileti 15:04, 23 Ekim 2010 (UTC)

Teşekkür ederim bilgilendirmen için.--cobija 15:22, 23 Ekim 2010 (UTC)

Luís Fabiano[kaynağı değiştir]

Selam. Ben Luís Fabiano sayfasını düzenledim, üzerindeki şablonu kaldırabilecek duruma geldi mi sizce? İyi çalışmalar. Akil13 11:24, 24 Ekim 2010 (UTC)

Selamlar. Kontrol ettim ve şablonu kaldırdım, iyi iş çıkarmışsın fakat goller şablonunda tarihlere çok fazla gereksiz bağlantı vardı. Üşenerek onları çıkaramasam da madde içerisindeki gereksiz iç bağlantıları çıkardım. Madde içerisinde genelde doğum ve ölüm tarihleri dışında "2 Nisan 1999" gibi her tarihe iç bağlantı vermemeliyiz. Bu konuya hassasiyet gösterirsen sevinirim. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 21:13, 25 Ekim 2010 (UTC)

Artık Ankaralı sayılırsın: Vikiproje:Vikipedi Türkiye Buluşması--Veritasileti 13:48, 24 Ekim 2010 (UTC)

Ama uzun tatillerde ve genellikle 1,5 ayda bir İstanbul'a gidiyorum. Bu nedenle, ikisinden birine ya da zaman uygun olursa her ikisine bile gidebilirim--вяí¢αи76ileti 09:03, 25 Ekim 2010 (UTC)

Dünyayı sarsan günler[kaynağı değiştir]

Selam Sabri. Maddedeki değişikliğin ve mesajın için teşekkürler. Fakat senden önemli bir ricam vardır: Lütfen bu şablon mesajını sayfamdan çıkar, onun yerine elle yazılmış bir metin mesajı bırak. Mesaj sayfamda hoş görünmemektedir, bu mesaj şablonun bana ait bir sayfada bulunmasını istemiyorum. Maddede katkılara tekrar başlarım, ne zamandır tekrar başlamak istiyordum. Maddenin KD'liği, ansiklopedik açıdan uygunluğu, VP:TBA, VP:ÖAY vs. politikalarına da uygun olduğu kesindir. Bu nedenle maddeyle ilgili tutumunu da yanlış buluyorum. Belki sen de katkı yapmak istersin, bunun için belgesellerden birkaçını e-posta ile atabilirim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:07, 25 Ekim 2010 (UTC)

Selamlar. Hassasiyetini anlıyorum, mesajı şablonsuz olarak değiştiriyorum. Maddenin KD'liği hakkında bir şüphem yok, hatta birkaç bölümünü indirip izledim bile... Sadece uzun süredir "çalışma" şablonuyla bekletilen 1 cümlelik bir madde için dikkatini çekmek istedim. Bu tip durumlarda kullanıcıyı uyarmadan asla maddelere bu tip şablonları koymam. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 13:10, 25 Ekim 2010 (UTC)

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakultesi Kütüphanesi SAS sonucu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakultesi Kütüphanesi maddesinin SAS oylaması sonucu maddenin ne kalması ne de silinmesi konusunda fikir birliğine varılamamıştır. Aktarılmasını isteyen görüş çoğunluktadır. Maddenin aktarılması konusunda ilginizi rica ediyorum...(Bu mesaj tüm oy kullananlara gönderilmiştir)...Hoşcakalın...--Vikiçizer 11:53, 27 Ekim 2010 (UTC)
    • Drlp aktardığı için gerek kalmadı, maddenin geçmişi Hukuk Fakültesi ile birleştirildi...Yazım bozukluğu nedeniyle madde Hukuk Fakültesine yönlendirilmedi. İyi çalışmalar...--Vikiçizer 12:03, 27 Ekim 2010 (UTC)

Guti Hernandez[kaynağı değiştir]

Guti maddesindeki Vikimedya Commons'ta yüklü olan resmin yerine, daha güncel olan ve gene Vikimedya Commons'ta yüklü olan bu fotoğrafla değiştirmek istedim. İyi çalışmalar --OrçunÇokdiker 19:45, 27 Ekim 2010 (UTC)

İyi niyetini anlıyorum ama Real formasıyla çekilmiş fotoğrafı oldukça iyi kalitede ve bunun yanında Guti neredeys Real'le özdeşleşmiş bir futbolcu olduğundan ana fotoğraf olarak bu korunmalıdır. Beşiktaş formasıyla olan fotoğrafını madde içine ekliyorum. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 16:58, 27 Ekim 2010 (UTC)

Dünyayı sarsan günler[kaynağı değiştir]

Selam Sabri. Hatırlarsan Dünyayı sarsan günler maddesi için "Bekletmeli sil" şablonu eklemiştin. Yazılılarımız başladı okulda, ödevler falan bütün zamanımı yiyor. Sonuçta henüz eğitim çağındayım . Maalesef söz konusu maddeye zaman ayıramadım. Senden ricam bana yaklaşık 10 gün zaman tanımandır, 10 gün içinde madde silinmesin. Çok daha iyi araştırmalarla, çalışmalarla maddeyi zenginleştireceğim. Şu yazılılar ve ödevler geçsin, Vikiye zaman ayıracağım. Teşekkür ederim, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:31, 30 Ekim 2010 (UTC)

Selamlar. 10 gün idare ederiz Benim de sınavlar başladı yaa... Allah kolaylıklar versin. Tabii üniversitede Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'ni İngilizce oku da gör derslerin zorluğunu--вяí¢αи76ileti 14:16, 31 Ekim 2010 (UTC)
Allah kolaylık versin Sabri'ciğim. Neyse, atlatırız artık. Ben de şu an BAL (Bahçelievler Anadolu Lisesi) okuyorum, dersler epey zor. İdare edeceğiz artık. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:35, 31 Ekim 2010 (UTC)


Haftanın İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Sabri76,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Çevirilmesi gereken maddelerin çevirilmesi konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 1. oldunuz. Katılımınızın devamını diliyoruz.

Sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:41, 31 Ekim 2010 (UTC)

Selam Sabri. Buluşma proje sayfasında güne göre gelebileceğini zaten belirtmiştin, aklıma bir fikir geldi: İkisine de katılamaz mısın? İstanbul buluşması Kurban Bayramı'nda olsa, Ankara buluşması da başka bir gün olsa ikisine de katılma şansın var. Belki düşünürsün. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:29, 31 Ekim 2010 (UTC)

Selamlar. Aslında her ikisine katılabilme şansım olduğu gibi her ikisine de katılamama gibi bir şansım da var... Diğer kullanıcıların yorumlarına bakalım, nasıl olacak...--вяí¢αи76ileti 22:49, 1 Kasım 2010 (UTC)
  • VikiProje Kafkasya'da oylamalar var. Oyunuzu kullanabilirsiniz.-- BeşiktaşlıM 18:26, 1 Kasım 2010 (UTC)

Roslavl Muharebesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri. Guderian ayrı bir muharebe olarak anlatmış. Ayrı bir muharebe olarak görebilmemiz için, farklı bir operatif hedefi olması gerekir. Farklı operatif hedefe yönelen operasyonlar ve bunun sonucu olan muharebeler, farklı muharebeler olarak değerlendiriliyor. Bu yüzden ayrı bir muharebe olarak görülmesi ve ayrı madde yapılması daha uygun. İngilizce Wiki'de yok. Duhovşçina Muharebesi de yok Kirovograd Taarruzu da. Kaynak bulabildikçe İngilizce Wiki'de olmayan maddeleri de açmaya çalışıyorum. --Makedon 13:44, 3 Kasım 2010 (UTC)

O hâlde kolay gelsin efenim--вяí¢αи76ileti 14:19, 3 Kasım 2010 (UTC)

iran standart saati[kaynağı değiştir]

selam sabrican. sana bişey sorucaktım: İran şehirlerindeki yerleşim bilgi kutusundaki şu saatle ilgili kısmı,

| zaman_dilimi = İÖZD (eskisi) | utc_offset = +3:30 | zaman_dilimi_DST= İÖZD

| zaman_dilimi = IRST (yenisi) | utc_offset = +3:30 | zaman_dilimi_DST= IRST

bu hale nasıl getirebiliriz. yani otomatik, pratik bi yolu var mı? yoksa tek tek elle mi düzeltilir?--caracas 22:31, 3 Kasım 2010 (UTC)

Selamlar. O robotik değişikliği botlar çok rahat yapabilir. Bu tip konularda yardım alabileceğin Kullanıcı:GAWB, Kullanıcı:Wall-e Bot ve Kullanıcı:KumulBot gibi Türk vikipedistlerin oluşturduğu botlar mevcut. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 14:38, 5 Kasım 2010 (UTC)

kullanıcı sayfandakiler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kullanıcı sayfanda Euro 2008'i görünce aklıma geldi. Zamanında Striker buz matrix uğraşıp maddeyi SM yapamamıştı ve büyük ihtimalle bu yüzden Vikipedi'deki katkılarını neredeyse yılda 10-15'e kadar indirmişti. Adaylık kapanırken şu değişikliklerle telifli içerik çıkarılmıştı. Bu içerikleri kaynaklandırarak telif siz bir şekilde maddeye ekleyerek ve maddenin şu an maalesef ölmüş vaziyette olan ölü kaynaklarını canlandırarak çok rahat bir SM elde edebiliriz. Bu madde aklında bulunsun, kafana estikçe kaynakları düzeltebilirsin. Ben de zaman zaman bu maddeyle ilgilenecem. Üniversite hayatının yoğunluğundan dolayı yapacağım birçok şeyi henüz yapamadım. Bir de vicdanım sızladığından YMD'ye girip arada saatlerimi harcayarak kontrol edilmemiş maddeleri kontrol ediyorum. Tabii sondan başlayarak biraz gidiyorum... Bir de Ibrahim Yattara maddesinin neden KM olamadığını görmek için şurayı okumanı öneririm. Bu da SM için zor ama KM için kolay bir madde. Trabzon öncesi kariyeri hakkında bilgi bulamayıp o kısmı kısa geçtiysem daha ne yapabilirim. Zaten maddeyi yazan ben değildim ama az da olsa katkım olmuştu. Sanırım bu maddeyi bu hâliyle yeniden aday göstersek de şu maddenin oylaması gibi olabilir...--вяí¢αи76ileti 14:18, 3 Kasım 2010 (UTC)

Slm. Sabri. Euro 2008 maddesini okuma fırsatı buldum. Yazım dili bakımından pek ansiklopedik gelmedi bana açıkçası. İfade bakımından büyük anlamsızlıklarle birlikte kaynak sorunları da mevcut. Yakın zamanda gerçekleşen bir organizasyon olduğundan kaynak konusunda bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Şu an önceliğim Aston Villa'da. Onun ardında sırada bekleyen birkaç madde daha var, sonra buna geçeceğim :) Yattara'nın adaylığını da okudum. Gerçekten bilgi bulunması zor bir kısım orası. Maddeye eklemeler yapınca KM elde edilebilir. Bu arada milli takım kariyerinden maddede bahsedilmemiş, onu da eklemek lazım. Dediğim gibi bunu da öncelik olarak arkalara attım, belki kapsamı kısa olduğundan yakın bir zamanda geliştirmeye başlayabilirim :) Kendine iyi bak...--Rapsar 11:11, 4 Kasım 2010 (UTC)
Bu arada işin yoksa, yoğun değilsen Aston Villa'daki 1-2 kırmızıya el atarsan çok makbule geçecektir :)--Rapsar 19:04, 4 Kasım 2010 (UTC)
Aslında çok yoğunum ama 1-2 kırmızıya el atabilirim Yttara'nın milli kariyeri hakkında çok farklı bilgiler var. Neredeyse her site farklı bir rakam veriyor, giydiği forma ve attığı gol konusunda... Tek bildiğim kesin şey, 5 Eylül 2010'da Gine'nin Etiyopya'yı 4-1 yendiği maçta iki gol atması... Bunun dışında herhangi bir maçta gol attığı bilgisine de erişemedim. Bu arada milli takım golleri konusu çok ilgimi çeker. İngilizce Vikipedi'de Tjikuzu'dan Youla'ya, Gyan'dan Koļesņičenko'ya, Mphela'dan Strasser'e ve hatta Ankaragüçlü en:Roguy Méyé ile efsane forvetimiz en:Zeki Rıza Sporel'in attığı golleri bile ben yazdım--вяí¢αи76ileti 14:25, 5 Kasım 2010 (UTC)
Teşekkürler :) Ne kulüpmüş ekle ekle bitmiyor. Seçkin olan İngilizcesinden bile daha seçkin olacak inşallah :) Yattara için ben biraz Fransız sitelerinde araştırma yaptım. İyi sayılabilecek bilgilere de ulaştım. Villa konusu bitsin, ekleyeceğim. Bu arada Yattara maddesinin adını değiştirmeyeceğiz, değil mi? TV vatandaşı oldu ya hani. Bir de ilk cümlede Gineli futbolcu mu diyeceğiz, Türk futbolcu mu? Türk yazıp da Gine Milli takımında oynuyor dememiz biraz komik sanki :)--Rapsar 14:32, 5 Kasım 2010 (UTC)

Selamlar. Vikipedi Türkiye Buluşmasında katılımcısınız, artık neticeye varmak için kesin soruları sormalıyız: Sizce şehir içinde buluşma için en uygun mekân neresidir, hangi günlerde dolusunuz? Katılımcıların cevapları doğrultusunda buluşma mekânı ve zamanı belli olacaktır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:05, 4 Kasım 2010 (UTC) (Not: Bu bir toplu mesajdır.)

İzmirtabela[kaynağı değiştir]

Selamlar. İzmirtabela adlı kullanıcı Vikisözlük'te şöyle bir madde açmış. Benzerini burada da açabilir. Açmasa bile reklam amaçlı bir kullanıcı hesabı olduğundan burada da uygunsuz KA'dan engellenmesi gerekmez mi? Ben şimdi Vikisözlük'te farklı bir adla hesap açabileceği şekilde onu uygunsuz KA'dan engelliyorum da, bilgin olsun istedim...--вяí¢αи76ileti 14:30, 5 Kasım 2010 (UTC)

Bu adla henüz bir kullanıcı kayıtlı değil ama aklımda tutarım. Teşekkürler. --İnfoCan 14:34, 5 Kasım 2010 (UTC)
Kayıtlı ama hnüz bir değişikliği yok. Rica ederim--вяí¢αи76ileti 14:42, 5 Kasım 2010 (UTC)
Engelledim. --İnfoCan 14:49, 5 Kasım 2010 (UTC)

Selam Sabri. İstanbul buluşması için 14 Kasım Pazar gününü teklif etmek istiyorum. Büyük ihtimalle kabul edilir. Ona gelemez misin? Gelseydin iyi olurdu, 82'nin dediği gibi basını da çağırırdık zirve gibi olurdu . Ankaradakine katılsan da yeter, sonuçta katılım olsun. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:44, 5 Kasım 2010 (UTC)

Selamlar. Şöyle ki, 13 Kasım akşamı İstanbul'a gidecektim ama 14 Kasım'da saat 16'da Gençlerbirliği-Beşiktaş JK maçı olduğu için Ankara'dan akşam 19:30 otobüsüyle çıkacağım. Gençlerbirliği kulübünün maraton tribünü kombine kartını sezon öncesi 90 TL'ye aldığımdan ve 3 büyüklerin Gençlerbirliği ile oynadığı maçlarda maraton tribününün bilet fiyatının diğer maçlarda olduğu gibi 10 TL yerine 30 TL olmasından ötürü, eğer 3 büyüklerle oynanan maçlara gitmezsem aldığım kombinenin pek de kârı olmayacak. Sonuçta o üç maça gittiğim takdirde diğer kendi sahasındaki maçlara gidişim bedavaya geliyor ve şu ana kadar kendi sahasındaki 5 maçın 3'üne gittim. Birini İstanbul'da olduğumdan birini de o hafta sınavım olduğundan kaçırdım ama tüm bu maçlar 5 büyüklerin dışındaki takımlarla idi Bu gidişle her ikisine de gelemeyecem gibi gözüküyor ama bakalım... Bu arada özel işlerimden ötürü İstanbul'dan 19 Kasım Cuma ya da 18 Kasım Perşembe gece yarısı yola çıkacağım Sonuçta İstabul'da 18 Kasım Perşembe ya da 17 Kasım benim için çok uygun Ancak basın diyorsan geniş katılım diyorsan Haziran'ın ilk haftası gibi çok müsait bir tarih bulman lazım...--вяí¢αи76ileti 14:56, 5 Kasım 2010 (UTC)
Basını boşver . İşlerin varsa elbette sorun değil, ama Ankara buluşmasına katıl bence. Sonuçta saatlerce sürmeyecek, tanışma ve planlama buluşması olacak. Topluluk kaynaşacak. İstanbul için 14 Kasım iyi kanımca, diğerleri de onaylarsa o gün yapalım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 15:02, 5 Kasım 2010 (UTC)

Sİlme isteği[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Şu kullanıcının yüklediği resimleri incelediğimde tüm resimlerin internetten rastgele bulunup Vikipedi'ye yüklendiğini ve maddelere konulduğunu gördüm. Birkaçına HS şablonu koysam da, çok zaman alacağı için kullanıcının tüm yüklediği resimleri HS D3'ten (telif hakkına sahip dosya) silebilir misin? Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 12:03, 6 Kasım 2010 (UTC)
Yapıldı. Dikkatin ve uyarın için teşekkürler. Ancak sadece resimleri silmek yetmiyor, Kullanıcı:Kardeş3636 tarafından madde içlerine telifli içerik de eklenmiş zamanında. Vaktim olmadığı için madde içleri ile ilgilenemedim ve sadece şimdililk resimleri sildim. Madde içlerini temizlemek için vaktin varsa güzel olur. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 12:36, 6 Kasım 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2010'un 43. haftası için proje olarak Halloween:Yabancı maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 12:38, 7 Kasım 2010 (UTC)

Vikiproje:Kafkasya[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Kasım 2010 ayının iş birliği; Erivan maddesinin SM yapılması ve çevresindeki idari bölge maddelerinin açılması ve geliştirilmesi.
  • Proje başlangıç: 7 Kasım 2010
  • Proje bitiş: 30 Kasım 2010

BeşiktaşlıM 16:36, 7 Kasım 2010 (UTC)


İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 23:18, 7 Kasım 2010 (UTC)

  • selam sabri, tam olarak hatırlamasam da, 'üzmeyin kendinizi' babından bir şeyler söylemiştim sanırım. bağlantıyı verirsen neyi niye söylediğimi daha iyi görürüm. ancak Kibele uzun süre önce aynı konuyu dile getirdiğimde, vicdan meselesi olarak algılamanın yanlış olduğunun altını çizmiş olsa da diye başlayınca 'vicdansız kibele' gibi bir anlam çıkabilir. söyleyeyim dedim. --ki bl 19:57, 9 Kasım 2010 (UTC)
    • Selamlar. Ben YMDde kontrol edilmeyen maddelerin kaldığını belirtince sen de vicdan meselesi olarak algılamamamı söylemiştin. 2010 yılı içerisindeydi sanırım ama 20 dakikamı harcayıp bulamadım. Ben öyle kötü bir anlam çıkarmadım. Zaten hakkında kötü düşünmek için kendini kasan biri senin hakkındaki çoğu şeyi başka taraflardan anlayabilir. Öyle bürokratik bir cümle kurmuşum ki, böyle bir suçlamanın çıkarılabilme ihtimali çok çok az. Zaten yazımın tamamı okunduğunda sadece YMD'ye aşırı hassasiyet gösterdiğim anlaşılıyor. Şimdi arayıp bulmak isterdim ama yarına yetiştirmem gereken Mona Lisa Smile'ın essay'i var ve bu nedenle elimi çabuk tutmalıyım. Art niyetli olmadığımı biliyorsun, yazıdan da dediğim gibi hakkında kötü düşünmek isteyen biri olmadığı sürece böyle bir sonuç çıkarmaz. Hani evet yanlış anlaşılabilecek bir cümle, malum Türkçe lastik bir dil deseydim, yazıyı değiştirirdim ama zaten sen de bir ihtimal üzerinde durmuşsun, sağ olasın yine de belirttiğin için... Gerçek hayatta da çok düşünmeden konuştuğum için çok pot kırdığım oluyor yani--вяí¢αи76ileti 20:17, 9 Kasım 2010 (UTC)
  • yine de konuyla doğrudan bağlantılı olmayan bir cümlenin niye yer aldığını anlamış değilim. şu da pek manidar olmuş. (Zaten hakkında kötü düşünmek için kendini kasan biri senin hakkındaki çoğu şeyi başka taraflardan anlayabilir.) olsun varsın. --ki bl 20:21, 9 Kasım 2010 (UTC)

Nargile sayfasına dış bağlantı vermiştim neden kaldırdın? nargilem.gen.tr nargile sitesi değilde beyaz eşya sitesimi? birde ığdırlı olacaksın güya hemşeriyiz.. Kartallar 76 11:05, 10 Kasım 2010 (UTC)

Selamlar. Evet Iğdırlıyım fakat özgür bilgi kaynağı olan ciddi bir ansiklopedi sitesinde hemşehriye iltimas geçilmez. nargilem.gen.tr bir forum sitesi ve Vikipedi'de "dış bağlantılar" başlığında genellikle forum sitelerinin bağlantılarına yer vermiyoruz. VP:5TT sayfasını ve içerisindeki diğer sayfaları okuyarak Vikipedi'ye düzene uygun katkılar yapabilirsin ve sitede katkı yapmayı seviyorsan deneyim kazanman için seve seve yardımcı olurum. Vikipedi sayfalarını küfretmek ve reklam yapmak için kullanan o kadar çok insan var ki, iyi niyetli kullanıcıları bulup onlara deneyim kazandırarak onları yetkin birer vikipediste dönüştürmek gerekiyor. (NOT: Mesajlarını sayfanın en altına, imzanı da onun altına atmanı tavsiye ederim zira, mesajı sayfada bulmak zor olabiliyor...--вяí¢αи76ileti 11:47, 10 Kasım 2010 (UTC)

Taslaklar Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, Daha önceden de fikir belirtmiş olmanız itibarıyla şu tartışmaya da katkı sağlayabileceğinizi düşünüyorum. [1] Saygılarımla --Alperen 19:37, 12 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Fela Kuti maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 22:13, 12 Kasım 2010 (UTC)

(Bu bir deneme uygulaması, sayfadaki diğer adaylıkları gözden geçirebilir misiniz? --İnfoCan 22:13, 12 Kasım 2010 (UTC)

Merhabalar. Cümle üzerinde küçük bir değişiklik yaptım. Bu arada kendi yazdığım cümle dışındakilere mi o derecelendirmeyi yapacağım?--вяí¢αи76ileti 10:56, 13 Kasım 2010 (UTC)
Siz de birilerini değerlendirebilirseniz iyi olur tabii. Her maddenin onaylanması için biraz uğraşmak gerekiyor, eğer adaylar birbirlerini değerlendirirse adil bir iş bölümü olmuş olur. --İnfoCan 19:35, 13 Kasım 2010 (UTC)

Bayan>Kadın[kaynağı değiştir]

  • Selam Sabri. Sporla ilgili maddelerde bayan>kadın değişiklikleri yapsak mı? Bildiğin gibi geçenlerde böyle bir karar alınmıştı, NTVSpor, TRT ve diğer kaynaklarda da artık kadın olarak geçiyor...--Rapsar 11:11, 13 Kasım 2010 (UTC)
    • Bu konu tartışılmıştı ama alınan bir karar hatırlamıyorum. Zaten çok fazla kadın futbolcu ve milli takım maddesi yok. Bunun dışında onlardan biraz daha çok sayıda voleybol ve basketbolla ilgili maddeler var. Tenisçiler ve diğer spor dalları için bot kullanılabilir ama madde isimlerinin tespiti gerek. Madde içeriklerinin değiştirilmesinden sonra isim değişimi gereken maddeleri de hallederiz. Bu arada, yüklediğin Coventry'nin 2 forması da Commons'ta var, çift dosya olarak geçiyor...--вяí¢αи76ileti 11:17, 13 Kasım 2010 (UTC)

NOT: TFF hâlâ "bayan" sözcüğünü kullanıyor. Onalara mesaj mı atmak gerek ne...--вяí¢αи76ileti 11:17, 13 Kasım 2010 (UTC)

Böyle bir karar alındı derken kurumların aldığı kararlardan bahsetmiştim :) Basketbolda kadın kullanılıyor artık, NTVSpor'da birkaç saat önce yayınlanan voleybol maçında ise turnuva ismi "Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası" olarak geçiyor. (Ayrıca bkz: [2] ve [3])--Rapsar 11:23, 13 Kasım 2010 (UTC)
Bu arada sanırım uluslararası futbol turnuvalarında kadın, Türkiye turnuvalarında ise bayan adı kullanılıyor.--Rapsar 11:26, 13 Kasım 2010 (UTC)
Bu gerçekten tartışmalı (içimden 'controversial' yazmak geçti, sanırım üniversitede İngilizce eğitim görmenin zararlarından biri) bir konu. Bu nedenle önce Vikipedi'de tartışılmış olsa bile tekrardan tartışılmalı zira, bu mesele tekli-single çekişmesinden bile daha şiddetli bir tartışma gibi görünüyor--вяí¢αи76ileti 11:29, 13 Kasım 2010 (UTC)
Konuyu köy çeşmesine taşıdım...--Rapsar 13:18, 13 Kasım 2010 (UTC)

Tacikler hk.[kaynağı değiştir]

  • İng. Vikide Tajik people ve Tajikistani people olmak üzere iki kategori var. İlki etnik olarak Tacikler, ikincisi ise Tacikistan vatandaşlarını ifade ediyor. Bizde ise sadece Tacikler kategorisi var. Fakat bu kategoride etnik Tacikler değil, ülke vatandaşları yer alıyor. Ne yapalım?--Rapsar 13:18, 13 Kasım 2010 (UTC)

İş birliği süre uzatması[kaynağı değiştir]

Selamlar. 43. hafta iş birliği projesindeki süre; 31 Ekim ila 14 Kasım arası idi. Halloween: Yabancı maddesinde daha etkili bir gelişim sağlaması için süre uzatıldı. Bitiş zamanı 21 Kasım 2010 günü UTC ile saat 20:00 olarak belirlendi. Çalışmalarınızın artması dileğimizle. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:53, 13 Kasım 2010 (UTC)

2010 İstanbul Vikipedi Buluşması Davetiyesi[kaynağı değiştir]

--Szoszvmesaj 19:03, 13 Kasım 2010 (UTC)

iran bitti gibi[kaynağı değiştir]

merhaba. İran işi biraz hafifledi bende biraz biraz çin'e gireyim dedim. ingilizce sitede çin'in biraz idari teşkilatına baktım hiç bişey anlamadım.(Eyaletlerinden başka) bilgin varsa basitçe anlatabilir misin.?--caracas 15:53, 14 Kasım 2010 (UTC)

  • yeni madde yazmaktan cevap veremiyorsun herhalde. kolay gelsin acaip insan...caracas--212.253.183.244 00:54, 15 Kasım 2010 (UTC)
Selamlar. Yeni madde girmekten değil, üniversite sınavlarımdan ötürü belli dönemlerde pek giremiyorum. Bu konu hakkında maalesef hiç bilgim yok. Olmadı Hindistan var, Endonezya var... Dünyada çok nüfuslu ve bu ndenle çok fazla şehre sahip olan ülkeler bitmedi ya Neyse seçim senin, kolay gele...--вяí¢αи76ileti 22:05, 18 Kasım 2010 (UTC)

Wikimania 2012 davetiyesi[kaynağı değiştir]

Emperyanileti 13:30, 15 Kasım 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:BatmanPetrolspor.PNG adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d5 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 16:25, 16 Kasım 2010 (UTC)

Şablon:Gerekçesiz dosya-eski şablonunu gözden kaçırmışsın sanırım. O dosyayı kullanılmadığı için sildirebilirsin ayrıca ilgili şablon gereği dosyayı yükleyen kullanıcıya belirtilen tarihten önce yüklediği için bu mesajı atman gerekmiyordu. Zaten daha iyi versiyonlarının şu anki imkânlar dahilinde yüklenebileceğinden sil şablonunu çıkarmadım, gönül rahatlığıyla silinebilir. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 22:01, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Kusuruma bakma benim mesaj attığımdan bile haberim yoktu. Kendisi otomatik atıyor biliyorsun ya sende de var ya kendisi ekliyor etiketi kendisi haber veriyor:) Yoksa senin gibi deneyimli kullanıcıya uyarı göndermem. Tekrar kusuruma bakma:) İyi geceler.--Reality 23:48, 18 Kasım 2010 (UTC)

  • merhaba sabri, tarih maddelerini geri alırken ansiklopedik girdileri de uçurmuşsun. şu, şu ve de şu. kolay gelsin. --ki bl 09:06, 21 Kasım 2010 (UTC)
Merhabalar. 1. ve 3.'de haklısın, gözümden kaçmış. X, Y'nin bilmem neyidir ibaresini görünce direkt ansiklopedik olmayan kişilerin isimlerinin yazıldığını zannettim. Genelde tarih maddelerini günlük kontrol ederim ama ağır sınavlardan dolayı bir süre düzgün giremediğimden kontrollerde gözden kaçanları halledeyim dedim... 2.'de ise Vecihe Daryal'ın maddesi olmadığını gördüğüm için (nedense diğer ikisinin maddesi yoktur diye bakmayıp Vecihe Daryal'ı kontrol etmiştim) uydurulmuş bir virtiöz sanıp çıkarmıştım. Senin de, beni kontrol etmene sebep olarak zamanını çaldım, özür dilerim. Hizmetlilik adaylığımda dikkatsizlikten silinmeyecek maddeyi yanlışlıkla (süzgeçte kontrol ederken geçmişine bakmayı unutarak) sildirmiştim. Maddeyi silen Fagus, Eldarion tarafından da uyarılınca şaka yollu Bundan sonra Sabri76'nın sil etiketi eklediği maddeleri iyice incelemek zorunda kalacağım. Sabri sen böyle hatalar yapmazdın benide yanlış yönlendirdin. Ama neresinden dönersen kardır. Bu sözlerimin şaka niteliğinde olduğunu bil. Hadi iyi çalışmalar demişti. Şimdi senle de aynı duruma düşmüş oldum... Sabri'nin geri aldığı ansiklopedik olmayan içerik aslında ansiklopedik olmayabilir şüphesi doğacak sanırım. Zaten maçta 10 gol kurtaran kaleci, 1 gol yediği anda takımı da kaybettiyse bir numaralı sorumludur ve gelecek maçta ilk on birdeki yerini bile kaybedebilir. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 09:27, 21 Kasım 2010 (UTC)

Futbol tarihi :)[kaynağı değiştir]

  • Selam Sabri. Nasılsın? Dün (hatta bugünün ilk saatlerinde :) Habertürk'te Türkiye'deki futbolun tarihinin konuşulduğu Tarihin Arka Odası vardı. İzleyebildin mi? Eğer izlemediysen şiddetle öneririm. Çok çok yararlı, ilginç bilgiler vardı.--Rapsar 09:33, 21 Kasım 2010 (UTC)
Selamlar. Her pazar sırf Habertürk Tarih eki için HaberTürk alırım, yazarları da genelde o programda konuşanlar olur. Tabii futbol hakkında yaza yazamazlar o derginin içeriği gereği... Futbol tarihine, istatistiklerine ve toplum üzerinde yarattığı etkiler gibi konular ilgimi çeker. Maalesef bahsettiğin saatlerde Pamukkale Turizm'in Alibeyköy istasyonunda 1 saat rötar yapan (zaten Esenler'den çıkan her otobüs rötarlı geliyordu) otobüsüme binmekle meşguldüm. You Tube'dan baktım, birçok videosu olmasına karşın bahsettiğini yüklememişler. Yüklerlerse kaçırmam... Eğer önceden gelip yurdumda olsaydım da programdan haberim olmayacaktı zira, Eurovision ve milli maçlar (artı El Classico) olmadığı sürece bodrum kattaki TV Odasına inmem bile... Bu arada, fazla mı reklam yaptım ne Gerçekten derslerden zaman olmuyor, zaman olunca da internetten gündemi takip ediyorum. Bir de, 90 TL'ye aldığım ve herkes karşısında övündüğüm Gençlerbirliği maraton tribünü kartını kaybettim, üstüne üstlük, 45 TL olan Beşiktaş maçına bile gidip kâr edemedim. 10 TL'lik 3 maça gittiğimden şu an 60 TL zarardayım. Nazar değdi, biliyorum... Bu hafta da çok zorlu sınavlarım var. Ha unutmadan, burada oyunu bekliyorum. Ama oy verirken en azından 1-2 değişiklik de yap ki, meta'dakiler çok fazla oy vermek dışında değişiklik yapmayanları fark edip sorun çıkarmasın Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 09:56, 21 Kasım 2010 (UTC)

NOT:İmzadaki adını ne yaptım ettim okuyamadım, aklında bulunsun--вяí¢αи76ileti 09:56, 21 Kasım 2010 (UTC)


  • yok yahu o kadar abartılacak bir durum. burada nasıl hatalara düşülebildiğini gayet iyi biliyorum. takımın kaybettiği filan da yok. sadece hangi durumlarda ne yapabildiğimiz görünür olunca oraya dikkatimiz artıyor diye söyleyeyim dedim. tek tük önemsiz durumlar olmadıkça, pertavsızla hata aranmadıkça hepimizin birbirine söylemesi gerekiyor. sevgiler. --ki bl 09:34, 21 Kasım 2010 (UTC)

  • Selam. Vikikaynak'taki hizmetlilik başvurusu için yeterli destek var bence. Meta'ya başvurabilirsin. Silinecek sayfalarda 94 sayfa birikmiş, şimdiden kolay gelsin :) --82 ~145 ileti 18:37, 23 Kasım 2010 (UTC)
    • Selamlar. Geçen sefer Vikisöz'de bir sorun çıkarıp oy verenlerin fazla katkı yapmayan kullanıcılar olmasından ötürü bana yetkiyi vermeyeceklerdi ki, fikir değiştirip 3 günlüğüne verin temizleyeyim dedim. Onlar da 6 aylık verdi. Bittikten sonra 2 ay boyunca orası boş kalsa da Reality006, Feyyaztiftik'i keşfetti ve onu hizmetli seçtik. Şimdi okuldan dolayı o da inaktif... Zamanın varsa oraya bir bakarsın. Onun dışında bir başvurayım bakalım. Bir de, benim dersler ağırlaştı, vikiye de çok giremiyorum ama en azından silme görevlerini yerine getiririm, internet elimin altında olsa da çok girmemeye çalışıyorum. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 18:47, 23 Kasım 2010 (UTC)
Her nedense Vikisöz'e hiç ilgi duymadım, duyumuyorum da :) Zaten son değişikliklerde gördüğüm kadarıyla Reality aktif. Yalnız, hem Vikikaynak'ta, hem de Vikisöz'de aradaki "yanlış" değişiklikler gözden kaçmış. Düzeltilmesi için önce bulunması lazım bunların. --82 ~145 ileti 19:00, 23 Kasım 2010 (UTC)
Vikisözlük'te kaçırmıyorum ama artık şu tarih itibariyle Vikikaynak'ta da kaçmayacak. Vikisöz'e ilgi duyarım ama oradaki vandalizm vikisözlük ve kaynaktan daha fazla. Özel bir ilgi gerekiyor oraya, çünkü kayda değer olmayan birçok kişinin de maddesi eklenebiliyor. Reality ile de bir görüş istersen...--вяí¢αи76ileti 19:04, 23 Kasım 2010 (UTC)
Evet, doğru. Vikikaynak'ta fazla vandalizm yok, çoğunlukla da yeni metin açmakla uğraşıyorum zaten. Vikisöz'de ise kişi KD olsa bile sözlerin doğruluğu kontrol edilmeli, ki bu da işi zorlaştırıyor :( Bir de, buradaki oylamaya katılabilir misin? Ne kadar çok katılım olursa sonuca o kadar erken varırız. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 19:00, 24 Kasım 2010 (UTC)
Bu arada, Vikikaynak'taki hizmetliliğin hayırlı olsun :) --82 ~145 ileti 19:05, 24 Kasım 2010 (UTC)
Teşekkürler. İş birikimi fazlaydı, sınavlarım biraz duruldu, biraz oraya da el atayım... Bir de, Kuzey Kıbrıs'taki oteller listesi KD mi acaba? bana biraz şüpheli geldi de...--вяí¢αи76ileti 20:29, 25 Kasım 2010 (UTC)
Selam. KKTC'de bulunan okulların listesi ne kadar KD ise o kadar KD'dir. Yani oteller KD değil; fakat liste KD. Özellikle beş ve dört yıldızlı olanların listelenmesinin uygun olacağını düşünüyorum. --82 ~145 ileti 20:46, 25 Kasım 2010 (UTC)

Vikiçizer halletmiş. Umarım bundan sonraki sınavların daha iyi geçer. Görüşmek üzere. --Superyetkinileti 20:23, 28 Kasım 2010 (UTC)

Teşekkürler, silindi. --Superyetkinileti 23:38, 29 Kasım 2010 (UTC)

Kategori hk.[kaynağı değiştir]

  • Selam. Şuradaki konu hakkında ne düşünüyorsun?--Rapsar 16:26, 5 Aralık 2010 (UTC)

Can you please help us to check and complete the translation into Turkish of this page ?...otherwise the page will be removed. Very grateful for your help--Aeron10 12:53, 16 Aralık 2010 (UTC)

As I see it, I has been translated into Turkish. Best regards...--вяí¢αи76ileti 20:28, 19 Aralık 2010 (UTC)
Thanks for checking it, Sabri76. Merry Christmas and Happy New Year. --Aeron10 04:49, 21 Aralık 2010 (UTC)
  • Selam. Vikikaynak'ta bugün normalden fazla vandalizm ve deneme var: [4]. Şu kullanıcının da kısa süreliğine engellenmesi gerekiyor. Kolay gelsin :) --82 ~145 ileti 18:42, 18 Aralık 2010 (UTC)
    • Selamlar. Bu IP hesabı, uyarıdan sonra bir katkı yapmadığından engellenmesi gereksiz. Bu tip vandallıklar vikipedinin kardeş projelerinde sıkça görülebiliyor. Genelde aynı IP'den sistematik bir vandalizm yaşanmıyor. Olursa engellenir tabii...--вяí¢αи76ileti 20:28, 19 Aralık 2010 (UTC)
Selam. Kullanıcı o IP hesabından tek katkı yapmış evet. Ancak ondan önce, "...-i esasi" sayfasını oluşturan ve IP'sinin ilk basamakları aynı olan başka bir anonim var. Bu da birkaç dakika sonra "...-i esasi" sayfasını anayasalar sayfasına eklemiş. Yani kişi aynı, sadece IP değiştirmiş. Neyse, zaten dinamik IP olduğundan engelleme artık bir anlam ifade etmiyor. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 20:35, 19 Aralık 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği projesine davet![kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2010'un 51. haftası için proje olarak Disney Karakterleri şablonundaki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 13:14, 19 Aralık 2010 (UTC)

Selamlar. Geniş Aile'deki Mürsel'in deyişiyle, "Hop! (kekeme anı) Hızlı Sabri" --вяí¢αи76ileti 20:02, 19 Aralık 2010 (UTC)
:D İyi akşamlar...--Rapsar 20:04, 19 Aralık 2010 (UTC)
Bu arada işin yoksa Osmanlı ve Osmanlı ile ilgili maddelere el atabilir misin? Tarih okuyorsun ya, kaynak boldur sende :) Gördükçe için acıyor Vallahi...--Rapsar 20:13, 19 Aralık 2010 (UTC)
Zamanım olsa 74 Dünya Kupası ile Iğdır beni bekliyor Ayrıca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'ndeyim. Veritas Tarih bölümünde, karıştırdın sanırım...--вяí¢αи76ileti 20:42, 19 Aralık 2010 (UTC)
Mesajı bana göndermeyi unutmuşsun :) Siyaset okuyordun, doğru, hatırladım şimdi. Hazar Kağanlığı'nı SM yapmıştın ya, oradan bağlantı kurmuştum :) Kolay gelsin sana...--Rapsar 10:09, 20 Aralık 2010 (UTC)
Bu arada bazı kaynaklar Hazar Kağanlığı değil de Hazar Devleti ifadesini kullanmış. Sence hangisi daha uygun? Ya da hangisi daha yaygın olarak kullanılıyor?--Rapsar 16:15, 22 Aralık 2010 (UTC)
Ek olarak devlette bayrak olarak şu kullanılmış mı?--Rapsar 16:17, 22 Aralık 2010 (UTC)
O tip eski Türk bayrakları zamanında TRT'nin takviminde kullanılıp internet dağarcığına o şekilde düşmüş. Herhangi bir kesinliği olmadığından silindi zaten. Kağanlık ifadesi uygundur diye düşünüyorum, her kağanlık bir devlettir ama her devlet bir kağanlık değildir. Ona bakarsan, Gazne Devleti, Gazneliler Devleti gibi ifadeler kullananlar da var ancak örneğin 1918 öncesinde Rusya Devleti diyen yok, yerine Rus Çarlığı kullanılıyor...--вяí¢αи76ileti 17:24, 22 Aralık 2010 (UTC)