Kullanıcı mesaj:Ruzgar/Arşiv3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arşiv

Arşiv1 (~-26 Mayıs 2006)
Arşiv2 (26 Mayıs 2006 - 6 Haziran 2006)
Arşiv3 (6 Haziran 2006 - 25 Haziran 2006)
Arşiv4 (25 Haziran 2006 - 06 Şubat 2007)
Arşiv5 (06 Şubat 2007 - 09 Haziran 2010)


Barbar akınları md. hk.[kaynağı değiştir]

Uyarında haklısın Rüzgar. Herne kadar madde içinde, "...Roma etkisi ve egemenliği dışındaki halkları adlandırmak..." ve "...Hellen olmayan halklara..." denilmekteyse de, yani buradaki barbar sözcüğünün Türkçe günlük dilde yerleşmiş olan barbar sözcüğüyle aynı anlamı taşımadığı açıkça belirtilmişse de, konunun dışındaki pek çok kişi, bunları okusa bile, gözden kaçırabiliyor.

Ne yazık ki Türkçe'de bir bilim dili henüz oturmadı. Siyasal tarih'te vazgeçilmez bir kavram olan barbar akınlarını, belki de Yunanca aslını olduğu gibi alıp Barbaros akınları olarak kullanmalıydık.

Germen halklarının göçebe olmadıkları itirazına da bir diyeceğim yok. Ama maddede "...Günümüzde kullanıldığı anlamda..." denilmesi bu yüzden.

Maddeyi silmek bence yanlış olur. Bir ansiklopedide yer almasında gerek görüyorum. Belirttiğim gibi siyasal tarih dalında yerleşmiş bir kavram barbar akınları. Yüzlerce cilt kitapta, tarihin dinamiklerinden biri olarak kabul edilir ve irdelenir, bir "analiz aracı"dır. Kimse kavramı tartışmaz, uygarlıkların yıkılışında barbar akınlarının işlevlerini tartışır.

Sil şablonunu kaldırmayı düşünürsen, madde üzerinde, senin eleştirini dikkate alarak çalışırım. Ama kabul edersin ki nazik bir konu. Sonuçta uygarlıkların yıkılmasından söz ediliyor ve bu, bazı etnik grupların eylemlerine bağlanıyor. İncelikle çalışılması gereken bir madde. Saygılarımla. Makedon 16:28, 5 Haziran 2006

Sanirim senin haberin olmadi ama gecen ay Vikipedi hakkinda ODTU'de Linux senliginde bir sunum yapildi. Vikipedi:Sunum'da yazi icin bir genel taslak ve bircok referans bulabilirsin. Persembeye yetistirmek biraz zor ama istersen sunumla yakinda ilgilenenlerle bir gorus; keza onlarin yazmasi cok daha kolay olacaktir. Bu tur seylerde "yonetici" diye ayrica belirtmen uygun dusmuyor; yoneticilerin sorumlulugu, ilgi alani ayri. Keza sunum da tum vikipedistlerin katilimi ile tamamlandi. Eskik bir yer gorursem katkida bulunurum; fikir fena gelmedi bana. Yetisir umarim. Citrat 04:45, 6 Haziran 2006 (UTC)



Merhaba Uğur

Belki duymuşsundur Pozitif PC diye bir elektornik dergi var. Dergin genel olarak bilgisayar ve internetten ağırlıklı olarak da Linux'dan bahsediyor. Derginin genel yayın yönetmeni ile görüştüm acaba dergide Vikipedi'ye yer verebilirler mi diye. Bana seve seve yer vereceklerini ve büyük bir yer ayırabileceklerini söylediler. Senin de bildiğin gibi Vikipedi'yi bir çok kullanıcı forum olarak biliyor. Bu dergi sayesinde hem yeni kullanıcı çekebiliriz hem de Vikipedi'nin ne olduğunu insanlara anlatabiliriz.

Sorunumuz şu ki yazıyı perşembe'ye yetiştirmek zorundayız. Hemen yöneticiler ve tecrübeli vikipedistler bir araya gelip bir yazı hazırlamamız lazım. Ben diğer aya erteleyelim dedim ancak derginin diğer aya çıkacağı şüpheliymiş. Yardımcı olursan sevinirim.

Bazı bağlantıları yazıyorum:

--Ruzgarmesaj 23:40, 5 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Rüzgar, öncelikle gerçekten güzel bir fikir. Kullanıcı:Tembelejderha benzer bir proje ile ilgilenmişti, Vikipedi:Sunum sayfasında biraz bilgi var. Tembelejderha'yada soralım, belki elinde daha düzenli notlar yazılar olabilir. Ona göre tümünü derleyip bir hale getirebiliriz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 16:48, 6 Haziran 2006 (UTC)
Anlaşılan bu iş bana kalacak gibi. Neyse önemli değil bir şeyler yapmaya çalışırım her ne kadar yazarlık yeteneğim olmasa da.
Cool_cot bir yazılımdan bahsetmişti, bir metnini başka bir siteden kopya olup olmadığını anlamaya yarıyormuş. O yazılımı biliyor musun nerden indirebilirim?
--Ruzgarmesaj 19:10, 6 Haziran 2006 (UTC)
Tembelejderha'yada mesaj attım ondan gelen cevaba göre birşeyler yapmaya çalışırız. http://www.copyscape.com sitesinden kontrol edebilirsin. Çoğunluğunda işe yarıyor, gereksiz yere düzenleme yapmadan önce kontrol etmek iyi oluyor. Gerçi belli bir boyutun üzerinde eklenen maddelerin çoğunluğu telifli olduğundan önemli olan kaynağı bulmak oluyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 19:14, 6 Haziran 2006 (UTC)

İnternetim yoktu 10 gündür dün bağlandım. Tanıtım için güzel fırsat umarım bir şeyler yapabilmişsinizdir, olmadıysa da sağlık olsun. Zaman oldukça darmış. --Özgür 02:09, 8 Haziran 2006 (UTC)

selamlar, Ugur'un mesajını aldım, yardımcı olmaya çalışırım. aklında ne gibi bir şey var Rüzgar? istersen sen genel bir taslak çiz, sonra üzerinde ep beraber çalışalım. kolay gelsin. Tembelejderha 10:16, 9 Haziran 2006 (UTC)

ya che guevara ile ilgili sayfada duzenlenmesi gerekiyor diye yazı var.Sayfayı düzenlemeye calıstım.Eger sizde benim yanlıslarımı düzenlerseniz sevinirim SAYGI VE SELAMLARARIMLA CHE

Che GUEVARA hakındakı sayfada duzentılmesı gerektigi ile bır metin var.Ben düzeltmeye calıstım eger sızde benim goremedıgım yanlısları düzeltirseniz sevinirim.
CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM
Ben hıc taraf tutmadım ve de telıf ıhlalı yapmadım

Neden FİDEL CASTRO bilgileri siliniyor ogrene bilir miyim???

Ben sadece 3 cümlesini degistirmistim.Che GUEVARAnın goruslerine sahibim.Bundan oturu che ıle ılgılı tum yerlerı takıp edıyorum.Ayrıca Yenı sayfa duzeniniz bir wep siteden alınmıs durumda ben size sonra o web sitenin adını yollarım

Yönetici İhtiyacı[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Zazamoukh isimli kullanıcı gece boyunca GS tezehüratlarını Vikipedi'ye girip durdu. Ben Vikikaynak'a girmesi için ricada bulundum umarım ondan sonra Vikipedi'ye böyle girişler yapmamıştır.

Kaç gündür geceleri Vikipedi'ye uğruyorum ve nerdeyse 9 saat'e yakın süre yöneticisiz kalıyor Vikipedi. Ya yöneticiler aktif hale gelsin ya da yeni yöneticiler seçilsin. Şansımıza bir vandallık olmuyor. Büyük bir vandallık olduğu zaman en az üç gün boyunca uğraşmamız gerekecek.

--Ruzgarmesaj 23:18, 6 Haziran 2006 (UTC)

Rüzgar, uyarıları vs. bu tür şeyleri tüm kullanıcılar yapabilir bildiğin gibi. Sanırım şu an çok aktif olan yöneticiler sadece Türkiye'den ve bu nedenle geceleri fazla kontrol olamıyor. Yönetici seçimleri konusunda benim yapabileceğim bir şey yok, fakat uzun süredir aday olan da yok. Adaylar olursa değerlendirilir. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:10, 7 Haziran 2006 (UTC)

HARİTALAR TELİF ALTINA GİRİYOR MU YARDIM EDERSEN SEVİNİRİM

Bir sayfanın altına imzamızı atmalımıyız???----Che 19:30, 7 Haziran 2006 (UTC)

yöneticilik[kaynağı değiştir]

Sizide rahatsız edıyorum kusuruma bakmayın yeniyim de.Yöneticilik icin neler gerekiyor--Che 19:54, 7 Haziran 2006 (UTC)

Ne zamandır diyecektim hep unuttum. Çok önemli bir şablon ve çok ihtiyaç duyacağız gibi. Ama sanırım yapmak istediğinle yaptığın farklı gibi. Eğer doğru anladıysam Şablon:Kaynak göster ile amacın bir yazıda bir bilgi geçtiğinde başka birinin o bilginin doğruluğunun gösterilmesini istemesi. Mesela "Dünya da 3 fok kalmıştır" yazılı bir sayfada, bu bilginin geçtiği kaynak belli değilse bir başkasının kaynak gösterilme talebinde bulunması gibi. Eğer buraya kadar yanlış anladıysam gerisini okumana gerek yok. Ama doğru anladıysam şu anda bir problem var.

Kaynak göster şablonundaki bağlantı Özel:Cite sayfasına gidiyor. O sayfanın amacı şöyle. Vikipedideki bir sayfayı başka bir yerde kaynak olarak göstereceksen eğer, karşımıza çeşitli formatlarda hazırlanmış Vikipedi sayfası kaynak gösterme metinleri çıkarıyor. Yani özetle Vikipedi'yi kaynak göstermek için. Vikipedi'de kaynak göstermek için değil. Bu durumda o linkin kaldırılması gerekmekte. Ben yanlış anlamış olabilme ihtimaline karşılık ellemedim.

Ayrıca "Kaynak göster" kelimesi her iki anlamada gelebilmektdir. Yanı sayfadaki bilgi için kaynak göster ya da Vikipedi sayfasını kaynak göster. Bu sebeple, sayfada geçen bilgiye kaynak gösterilmesi için "kaynak belirt" ismini öneriyorum. --Özgür 02:29, 8 Haziran 2006 (UTC)

Düzeltmek kolay. İsim aynı kalır. Sadece içinde geçen Özel:Cite a olan linki kaldırıp, onun yerine kaynak belirtmenin öneminin açıklandığı ve nasıl yapıldığını belirten bir açıklama sayfasına link koyarız. Eski kullanımlar da zarar görmez. --Özgür 16:10, 8 Haziran 2006 (UTC)

HAVANA CİTY[kaynağı değiştir]

Selam.Ben sizden havana sayfasına bu bur taslaktır amblemini koymanızı dileyecem--Che 11:19, 8 Haziran 2006 (UTC)

Şablon:Kaynak göster[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur şuna bakarsan iyi olur. Kullanıcı_mesaj:Ruzgar#Şablon:Kaynak göster hakkında

--Ruzgarmesaj 15:58, 8 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Rüzgar, şablonun aslı Vikipedi:Kaynak gösterme gibi bir sayfaya gidiyordu en:wikide fakat burada sanırım o sayfanın olmadığı için öyle bir değişikliğe gidilmiş şimdi bir düzenleme yapmaya çalışacam:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:43, 9 Haziran 2006 (UTC)

kızıl ordu[kaynağı değiştir]

Merhaba ruzgar.Ben kızıl ordu metni icin seni rahatsız ediyorum.kızıl ordu makalesini genislettim ama hala cok kısa.Bu konu hakkında bilgisi olan kisileri yönlendirelim.Senin cevren fazla.Eger seninde bilgin varsa bence yaz--Che 12:07, 9 Haziran 2006 (UTC)

Eski defteri açman bence sorun değil. Olayın bizzat muatabı sen olduğundan ve daha evvel hiç sormamış olmandan dolayı, daha fazla açıklama istemen en doğal hakkın ve iletişimsizlikten kaynaklanan yanlış anlaşılmaları hiç sevmem. Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış misali.

Yazında sorudan çok şahsıma yönelik imalı önermeler mevcut, kişi ya da millet mi kayırıyorsun şeklinde sorular oldukça üzücü ama ben sadece esas sorunun cevabını vereyim diğer sorularının cevabı gelecektir. O yaptığı tartışmada Wisdom senin de bahsettiğin hataları yapmıştı. Vikipedi kuralları engelleme kurallarında yazan suçu işlemişti. Fakat aynı kurallar ilk defasında uyarılması gerektiğini belirtiyor. Wisdom da daha evvel bir suçu olmadığından uyarılmıştı. Uyarı ardından Vikipedi'yi terk etti. Eğer kalıp tekrarlasaydı tereddütsüz engelenecekti. LAndscape ise daha evvel uyarılmış, tavrını düzeltmemiş ve ardından engellenmişti. Yine tekrarladı ve daha uzun süreli engellendi. Umarım bir daha tekrarlamaz. Tarafsızlığım konusunda hiç endişen olmasın, için rahat olsun. İçimiz dışımız birdir. Kimseye iltimas geçmem. --Özgür 05:55, 12 Haziran 2006 (UTC)

İlk olarak diğer kişilere olan suçlamalarını bana suçlama yaparken katarak yapma lütfen. Kimsenin o zaman ne yaptığını ya da yapmadığını hatırlamıyorum. Wisdom'a da hiç tanımam. Maddenin tartışma sayfasında yaptığım daha çok sakin olun tarzında, yatıştırma tarzındaydı. Ama gerçek uyarı mesaj sayfasında yapıldı. Yöntemlerde acemilik olabilir belki. Evet sana bir yol gösterir mesaj atmıştım. Çünkü o zaman ingilizce de sıklıkla kullanılan "kaynak göster" diye bir kavram burada bilinmiyordu ve ben sana bu yöntemi kullanırsan ileride kimse ağzını açamaz diye bir ipucu verdim, çünkü bir çok maddede belki doğru belki yanlış iddialı içerik giriyor veya siliyordun ve millettle taraflıdır değildir tartışmak zorunda kalıyordun. Ben asla "böyle yaparsan böyle muamele görürsün" demek istemedim. Fakat senin olayları görüş tarzın bardağın boş tarafındaymış. Hoşgeldin dediğimde "hoşbulduk sağol tatil iyi geldi" mesajları attığında çok memnum olmuştum fakat şu anda görüyorum ki o mesajın gerçek duygularını yansıtmıyormuş. Ben bu konuda daha fazla görüş bildirmeyeceğim. Olayları pozitif yönlerinden görmen dileğiyle. --Özgür 23:27, 12 Haziran 2006 (UTC)

yanlışlık[kaynağı değiştir]

merhaba Ruzgar, benim mesaj sayfama yanlışlıkla bir mesaj bırakmışsınız, Citrat'a atayım derken. haber vereyim dedim. iyi akşamlar. --Süleyman Habib 18:07, 13 Haziran 2006 (UTC)

Yardım gönüllüleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur, Blidiğin üzere Türkçe Vikipedi'nin kullanıcı sayısı madde sayısından fazla çoğu kullanıcı nerdeyse hiç bir katkı yapmamış. Belki bu durum bizim kullanıcılara Vikipedi sistemini tam anlatamadığımızdan kaynaklanıyor. Bir başka olasılık da kendilerine yol gösterecek, devamlı soru soracakları bir kullanıcı bulamamaları olabilir.

Ben bunun için {{User yardım gönüllüsü}} diye bir kullanıcı şablonu yaptım. Bu şablonu benim gibi yeni Vikipedistlere yardım etmek isteyen kullanıcılar kullanabilir. Bu Vikipedistlerin listesinin bağlantısını {{hoşgeldin}} şablonunu için koyarız böylece yeni kullanıcıların hızlı bir şekilde Vikipedi'ye uyum sağlamalarını sağlarız. Senin fikirlerini alayım dedim köy çeşmesine koyacağım da. --Ruzgarmesaj 17:47, 13 Haziran 2006 (UTC)

Rüzgar her ne kadar yardım etmek için o şablonu eklememize gerek olmasa da:) zaten ben yapmaya çalışıyorum, yeni kullanıcılar için güzel bir uygulama olabilir:)Köy çeşmesinde duyurduktan sonra, hoşgeldin şablonunu tartışma kısmınada ufaktan nedenini ekleyerek şablonun içine eklemende bir sorun görmüyorum, önemli olan bu şablonu koyacak kullanıcıların çıkması ve gerçek anlamda yardımcı olabilmesi. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:22, 13 Haziran 2006 (UTC)
Şuna bir göz atarsan iyi olacak Vikipedi:-TeO- --Ruzgarmesaj 18:33, 13 Haziran 2006 (UTC)
Yardım gönüllüğümü göstererek kullanıcıya senin mesajını almadan bir mesaj atarak o sayfayı silmiştim:) Buralarda da devreye girmek gerekiyor:) --Ugur Basakmesaj 18:35, 13 Haziran 2006 (UTC)
  • Rüzgar, ben yeni kullanıcılara yardım etmeye hazırım. ben de çok eski bir kullanıcı olmasam da biraz bilgim var. beni de ekleyebilirsiniz. köy çeşmesinde de tartışmaya katılırım. iyi çalışmalar. --Süleyman Habib 18:24, 13 Haziran 2006 (UTC)
  • biliyorum yahu dostum user kısmını yazmayacağımı :-p :-) --Süleyman Habib 18:31, 13 Haziran 2006 (UTC)
  • İyi fikir - şablon kullanarım - sadece kedicik yerinde acaba şemsiye ya da başka simge (ne biliim?) kullansak !?! ;-) --katpatuka 18:50, 13 Haziran 2006 (UTC)

Bu şablon işini siz çözersiniz kanısına kapılıp özelini kımılladım.[kaynağı değiştir]

bir süredir baktığımkadarıyla şablon konularından anladığınız ön intibasına kapılıp acaba şablon membası bu insan mı diye düşünüp. Kımıl olarak kullanıcı sayfama uygun babil bulamayınca insan olmadığımı belirtmek ve öne çıkartmak için geçici olarak ÖKÜZ şablonunu seçtim. Lütfen yarım ediniz bu KImıl Zararlısına! Acilen bir şablon yapında ÖKÜZ konumundan çıkayım. En derin Kımıllığımla.--Kımıl Zararlısı 18:36, 13 Haziran 2006 (UTC)

Kımıl Zararlısı, süne ile birlikte buğday tarllarına zarar veren bir kültür düşmanı böcektir. Sanırım tarımla ve buğday ekimiyle ilgili bilgilerin olduğu web sayfalarında birazcık bilgi bulunabilir.--Kımıl Zararlısı 18:45, 13 Haziran 2006 (UTC)

Değerli insan emek verip ortaya güzel bir ürün çıkardın öncelikle Kımıl olarak teşekkür ederim. Ama ben o kadar şirin bir uç uç (uğur) böceği değilim :(. Şimdilik ÖKÜZ olma durumum devam etsin bari ilerde mikroskobik fotoğrafımı yollayım en iyisi. Tekrar teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.--Kımıl Zararlısı 18:59, 13 Haziran 2006 (UTC)

yardim gonullusu[kaynağı değiştir]

Ruzgar, ben kayit olup da katilmayanlarin oranini boyle atriabilcegimiz sanmiyorum ama denemekte sakinca yok. Sonucta burada her soru sorana tek tek cevap veriliyor. Burasi kadar yardimci bir yer zaten azdir nette. O katilan kisiler muhtemelen bot ile katiliyor yada gorup hesap aciyorlar. Soyle dusun kac arkadasin var ve kaci burada katilim yapiyor? Genelde hesap acip bir iki katilim yapanlara yardim etmek en guzeli ki bunun orani 1/20 civarinda. Ben pratik olarak katilimcilari hedefleyelim derim. Citrat 21:36, 13 Haziran 2006 (UTC)

kızıl ordu[kaynağı değiştir]

Degişiklik yok lütfen konu ile biraz degişiklik yapalım ruzgar sen yapamaya bilirsin ama arkadaşlarını aktar CAW--Che 10:43, 14 Haziran 2006 (UTC)

eğitim sistemi[kaynağı değiştir]

benim de aslında temelde söylemek isteyip anasayfa tartışma sayfasındaki konuyu saptırmamak için kısaca geçtiğim nokta, tdk'nın türkçeyle sürekli oynaması sonucu, türkçeyi eski haliyle doğru öğrenenlerin şu anda yanlış duruma düşmeleri. örneğin benim ilkokulda öğrendiğim yazım kuralları şu anda yanlış sayılıyor. üstelik kendi içlerinde daha tutarlı olmalarına rağmen. bunun eğitimin iyi veya kötülüğü ile ilgisi yok demek istemiştim.. eğitim sistemi kötü tabii, o ayrı konu..:) --spAs 19:33, 14 Haziran 2006 (UTC)

  • Ne yazık ki çok önemli olmasına rağmen ana sayfa tasarımı konusunda pek ilgi yok topluluktan şimdilik... Yardım sayfalarına gelince; bu sayfaların kategorisi Kategori:Vikipedi Yardım. Ayrıca Yardım alan adına sahip tüm sayfaları bu şekilde de görebilirsin. İyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:13, 14 Haziran 2006 (UTC)

haklı değil miyim?[kaynağı değiştir]

Rüzgar, söyleyin ama haklı değil miyim :-) --Süleyman Habib 20:18, 14 Haziran 2006 (UTC)

İngilizce Vikipedi[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur İngilizce Vikipedi'de bir aylığına engellendiğim için herhangi bir katkı yapamıyorum. Bu en:Azerbaijani people maddeye bakarsan iyi olur, saçma sapan iddialar girmişler. Senin Azerbeycan Vikipedi'sinde de tanıdıkların var belki ordan bu konu hakkında bilgi girecek arkadaşlar olabilir. Bu konu hakkında faydalı(kaynak gösterilerek yazılmış) bir bağlantı da aşağıda:

http://www.ulkucu.org/makale.php?PHPSESSID=3c2e235880e5faf2d3c6036d520e22db&mak_id=1403

--Ruzgarmesaj 19:41, 14 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Rüzgar, en kolay aktif katılımı konu hakkında ilgili kişiler olan en:Wikipedia:WikiProject Azeri projesinden bulabilirsin sanırım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:00, 16 Haziran 2006 (UTC)

Şablon istekleri[kaynağı değiştir]

Kardeşim, kullanıcı:landscape sayfası için bir adet viki sürgün şablonu yapabilir misin? Pazartesi yada salı eklemeyi düşünüyorum kendi sayfama. İçerik şöyle olabilir mi acaba: Bu kullanıcı kendi isteğiyle Viki Sürgüne çıkmıştır :)))) Hımm bu durumda bu userbox statüsünde olacak galiba. Saygılar. (81.213.79.218)

Şablon için teşekkür ederim.

Önemli değil. --Ruzgarmesaj 01:01, 17 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Rüzgar,

Hocalı katliamı'nın tartışma sayfasında bir öneride bulundum. Sormak istediğim, bu konuyu oylama için Köy Çeşmesi'ne ya da başka bir yerde duyuru yapmam uygun olur mu? Olursa nerede yapmalıyım? Ya da oylama olmasa bile tartışılması için ilgili maddenin tartışma sayfası dışında bir yerde yazmalı mıyım? Teşekkür ederim.nozulani 10:17, 17 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Uğur,

İngilizce Vikipedi'de yine engellenmem uzatıldı. Şimdi yüzde yüz sen bu Ruzgar yine vandallık yapmıştır falan diye düşünüyorsundur. Ancak yaptığım olayın vandallıkla falan hiç bir alakası yok lütfen önyargılı olmadan yazımı sonuna kadar oku.

PKK tarafından şehit edilen bebeğin fotoğrafını PKK maddesine ekliyordum. İlk önce ilgili maddenin tartışma sayfasında bana itirazlar geldi, genelde PKK destekcileri bu foto yayınlanmasın propaganda fotosu falan demeye başladılar. Ben de İngilizce Vikipedi'de bir çok maddede böyle fotoların olduğunu söyledim. Sonra bana bu foto gereksiz dediler, bende bu fotonun gerekli olduğunu çünkü PKK'nın kendini Kürt halkının koruyucuları olarak gösterdiğini söyledim. Ancak burda öldürülen bebek bir Kürt bebeğiydi ve PKK'nın amacının Kürt halkını korumadığını açıklıyordu. Yani fotonun gereksizliği konusundaki iddialarını da çürüttüm.

Bunlar baktılar bir şey yapamıyorlar, Khoikhoi adlı kullanıcı gitti InShaneee adlı admini çağırdı ve admin beni fotonun telif hakkı olduğu için engellediğini söyledi. Fotonun telif hakkı ihlali yoktu çünkü devlet tarafından yayınlanmıştı. Bunları göstermeme rağmen InShaneee benim engelimi kaldırmadı. Ben de onu diktatör olarak niteledim. Bu olay üzerine 1 hafta daha uzattı engellememi.

Neyse benim engelim bitince yeniden fotoyu ekledim. Sonra Khoikhoi adlı kullanıcı fotoyu kaldırdı. Ben de o maddenin tartışma sayfasında bu fotoyu kaldırmana dair bir kanıt göster dedim. O da yok işte bu propaganda fotosu, tarafsız değil falan demeye başladı. Ben bunun savlarını da çürüttüm. Sonra baktı bu bir şey yapamıyor, "ya bu kadar kişi sana karşı çıkıyor niye hala fotoyu eklemeye çalışıyorsun" demeye başladı. Bende ona Vikipedi'nin bir demokrasi projesi olmadığını ve kişilerin çokluğunun bir anlam ifade etmediğini söyledim. Ondan sonra bu benim müslüman hislerimi kullanıp "ya ben hamas maddesine bir fotoğraf eklesem nolur" demeye falan başladı. Ben de git istiyorsan ekle dedim.

2 gün sonra bir girdimki InShaneee tarafından engellenmişim. Sebep ise "vandalizm". Sayfama unblock şablonu koydum gelen admin direk sen vandalsın unblock başvurun reddedildi dedi.

Bütün bunlar olurken adminlere bildirmeme rağmen Ermeni Soykırımı maddesindeki fotoğrafların kaldırılmadığını da sana hatırlatıyorum.

Ben aşağı konuyla alakalı olan bağlantıları koyuyorum karar verecek olan sensin. Saygılar

--Ruzgarmesaj 23:02, 18 Haziran 2006 (UTC)

Ruzgar aslında benzer durumlarla burada da karşılaşıyoruz, çok sert ve ön fikir oluşturmaya yatkın yazı ve metinlerin olmaması en güzeli. O tartışma sayfasında da belirtilmiş, benzer bir mantıkla birçok grup için kötüleyici resimler bulunabilir. Bu nedenle tartışmaya yaratabilecek konulardan uzak durmak gerekiyor, özellikle tepki ile karşılaşıyorsa. Ek olarak hiç bir şekilde bir kullanıcıyı veya yöneticiyi ima yolu ile bile suçlamamak gerekiyor. Fakat o sayfada belirtilmiş olduğu nedenle en:Armenian Genocide sayfasındaki resimlerin de kaldırılması gerekiyor fr:Génocide arménien ve de:Völkermord an den Armeniern sayfalarına baktığım zaman o sayfalarda resim olmadığını görebiliyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:52, 18 Haziran 2006 (UTC)

Adım Neandertal[kaynağı değiştir]

Tank maddesini hazırlarken verdiği desteklere teşekkür etmek için
Mskyrider tarafından 26 Haziran 2006 tarihinde verilmiştir.

Merhaba, yardımlar için teşekkürler, ben de tam 4 resmi galeriye çeviriyordum, değişiklik çakışması oldu. Biraz yeni olduğum için tam hakim olamadığım noktalar var. Yardıma devam edersen sevinirim. Mskyrider 16:35, 22 Haziran 2006 (UTC)

Merhabalar için teşekkürler, portalı gördüm kullanmaya çalışacağım. Çevirilerle destek olmayı düşünüyorum. Askeri konulara olan ilgiye gelince, sadece alışkanlık: Eski bir KAL mezunuyum. Mskyrider 16:50, 22 Haziran 2006 (UTC)

İyi sabahlar Rüzgar :) Şunu sormak istiyorum, askeriye portalıyla ilgili mesajları, kişilerin mesaj sayfasına değil de askeriye portalı tartışma sayfasına yazmakta bir sakınca var mı. Hepimizin izlemesi açısından yararlı olur gibi. İyi çalışmalar. Makedon 02:17, 24 Haziran 2006

Vikipedi'nin tanıtımı ve İngilizce Wikipedia'daki durum[kaynağı değiştir]

Anasayfa tartisma bolumune bir mesaj ekledim. Anasayfanin cok aktif olmadigini gorunce aktif kullanicilardan birini de bilgilendireyim istedim ve sizi rasgele sectim. Soz konusu mesaj hakkinda yardimci olabilir misiniz? DeliDumrul 00:30, 24 Haziran 2006 (UTC)

Tarih konusunda kendimi cok yetersiz gordugum icin ben pek karisamiyorum oradaki meselelere. Konulara hakim, ingilizcesi yeterli kisilerin calismasi lazim. Ama durum icler acisi.. Boyle bir dusmanlik nereden geliyor anlamiyorum..

İranla Çaldıran Polemiği[kaynağı değiştir]

Belki işinize yarayacak güncel bir haber bağlamında İran’da Çaldıran polemiği şah ismail'in tahtı Topkapı sarayında ne yapıyor bilgisi, bilgi olarak işinize yarayabilir. --LandSCape 06:53, 24 Haziran 2006 (UTC)

Savaş şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, [1] sayfasındaki savaş şablonunu Askeriye portalı için uyarlamanız mümkün müdür? Teşekkürler. Mskyrider 15:58, 24 Haziran 2006 (UTC)

Tank şablonundaki bayrak kısmını çalıştıramadım, ben mi yanlış yapıyorum? Bir kontrol edebilir misiniz? Mskyrider 16:11, 24 Haziran 2006 (UTC)

İlgin için teşekkür ederim. Bir de Schneider CA1 maddesine bakar mısın, üretici firma ve ülke adı biraz garip görünüyor da. Mskyrider 16:18, 24 Haziran 2006 (UTC)

Bir isteğim daha vardı, bayrağın solundaki Tanım yazısı bana gereksiz gibi geldi, onsuz daha güzel durabilir. Mskyrider 16:22, 24 Haziran 2006 (UTC)

yardım konuları+tercüme[kaynağı değiştir]

Selam Rüzgar, size yardım listesinde yardım etmeyi çok isterim. İngilizcem fena değildir, hızlı tercüme yapabilirim. Beni bu konuda yönlendiriseniz şöyle çalışabiliriz: Siz bana tercüme edilecek yeri gösterirsiniz, ben tercümeyi yaparım, siz de az vakit alacak olan wiki bağlantıları ve yazının yerleştirilmesini yaparsınız. tabii ki bu konuda da esneğim önerilerinize açığım. yani: tercüme konusunda yardıma her an hazırım. iyi çalışmalar! --Süleyman Habib 16:30, 24 Haziran 2006 (UTC)

çabuk rehber. şu anda elimde bir-iki iş var. tercüme işine en kısa zamanda eğiliyorum. tercüme isteklerini bana şimdilik kullanıcı mesaj sayfamdan yapabilirsiniz (beraber çalışacağız bir süre sen mi diyeyim siz mi tercih edersiniz). yakında iş istekleri diye bir sayfa açacağım kendime. --Süleyman Habib 17:15, 24 Haziran 2006 (UTC)

bu: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullanıcı:Süleyman_Habib/iş_isteği sayfaya bakın. --Süleyman Habib 17:23, 24 Haziran 2006 (UTC)

Selam, Rüzgar. yeni sayfamı kullanmışsınız teşekkür ederim siftah oldu :). Bağlantı verdiğiniz sayfayı inceledim epey kapsamlı. Birkaç günümü alabilir. çeviri. ben çeviriyi yaptıktan sonra siz de iç bağlantıları düzeltme işine girersiniz. selamlar. --Süleyman Habib 17:37, 24 Haziran 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sizede kolay gelsin

Yardım Menüsü[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Öncelikle bugüne kadar ne yazık ki biraz askıda kalmış olan yardım konuları işine el attığın için seni tebrik ederim. Konuya dönersek:

  1. Her şeyden önce bu menüden belirli öncelikli sayfaları alıp diğer çevirilerde yaptığımız gibi bir kampanya havasında çeviri yapabilecek arkadaşlara davetiye atarak çevirmemiz gerektiği kanısındayım.
  2. Kalanı ise ilgili arkadaşlar tek tek tercihlerine göre ekleyebilir/çevirebilir.
  3. Kaynaklar kısmını çevirmeye başladık biliyorsun, değişiklik yapmak kısmındaki sayfalardan bir kısmı zaten mevcut. Şahsi kanım bana şu an en gerekli konulardan birinin resolving disputes ile 1-2 ilke sayfası olduğudur. Özellikle nezaket ilkesi ile ilgili birkaç husus.
  4. Belki bu yardım için bir proje yapılabilir. Hoşgeldin projesi çok sevildi ve hemen benimsendi, bu da kanımca hızla benimsenecek ve böylece daha hızlı bir şekilde sonlanacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:27, 24 Haziran 2006 (UTC)
Rüzgar öncelikle güzel bir girişim olmuş, eklediğin sayfadan hemen gözüme çarpan bir tanesinin türkçe karşılığını ekledim. Diğerlerini de Noumenon'un belirttiği gibi önem sırasına göre ufak projeler halinde hep beraber çevirilerini/gerektiği noktalarda özet olarak bilgileri ekleyebiliriz. Uzun soluklu bir süreç olacak fakat. Öncelikle eklediğin listeden burada olanları listene eklemeliyiz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 17:48, 24 Haziran 2006 (UTC)

Kişisel Saldırı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Citrat'a attığın mesajı gördüm, çok üzüldüm. Kesinlikle kötü niyetle, hele de sana karşı koymamıştım, rastlantı olmuş - tam da hatırlayamıyorum koyduğum zamanı çok oldu. Yine de bu tip bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için çok özür diler, o lafızları kullanıcı sayfamdan kaldırırım. Bu tip hususlarda doğrudan bana da mesaj atabilirsin, Vikipedi:Kullanıcı sayfası aşikardır, onu ihlal etmeyeceğimden emin olabilirsin. Uyarın için, doğrudan bana olmasa da, tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. - Noumenon mesajkatkılar 22:12, 24 Haziran 2006 (UTC)

cvp: Maşallah[kaynağı değiştir]

Ruzgar, çok teşekkür ederim. Aslında, maddeleri kaydetmek için son dakkayı bekleyerek ufak bir hile yaptım sayılır ama bir seferde ben şu kilometretaşlarında madde ekleyim dedim:) Ödül için tekrar sağol. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 23:57, 24 Haziran 2006 (UTC)

Oylama listesi[kaynağı değiştir]

Uğur İngilizce Vikipedi'de böyle bir sayfa var. Bizim Vikipedi'de bu sayfadan var mı, eğer yoksa bu sayfanın oluşturulması gerekmiyor mu? (Bu arada mesaj sayfan aşırı derecede büyümüş Firefoxu bir kez kilitledi)--Ruzgarmesaj 00:05, 25 Haziran 2006 (UTC)

Ruzgar böyle bir sayfamız yok, şu ana kadar bu tür işleri çok gerektiğinde köy çeşmesinden yaptık fakat bu sayfanın olması güzel olur. Sayfayı buraya eklemeyi düşünüyorsan, şu kullanımına dair 1er örneği tartışma sayfasına ekleyebilirsen güzel olur. Bu arada maşallah güzel bir barnstar fikri olabilir Vikipedi:Barnstar. İyi çalışmalar, ben yatağa gidiyorum artık:) --Ugur Basakmesaj 00:10, 25 Haziran 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Daha önce açıldığını kastetmedim, kastım sizin başlattığınız kampanya/hareket idi. Ama İngilizce'de bildiğim kadarıyla Hoşgeldin grubu&projesi vardı - en azından öyle hatırlıyorum. İstersen oraya bir göz at... İyi çalışmalar. - Noumenon mesajkatkılar 08:54, 25 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Ruzgar, Parna'ya hoşgeldin mesajı attın yeni:) Kullanıcı isteğiyle sayfasını silmiştim ben, tekrar siliyorum. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:13, 25 Haziran 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Takdirleriniz için teşekkür ederim. Mskyrider 10:36, 25 Haziran 2006 (UTC)

küçük çeviri[kaynağı değiştir]

istediğiniz çevirilerden 2.sini yaptım. 1. epey etraflı olduğu için şimdilik girişemiyorum. iyi çalışmalar. --Süleyman Habib 13:13, 25 Haziran 2006 (UTC)

birşey değil! iyi günler. --Süleyman Habib 13:17, 25 Haziran 2006 (UTC)

Resim komutları[kaynağı değiştir]

Uğur İspanyolca Vikipedi'de resim kodları var. Yani teknik olarak bir engel yok eğer uzun bir iş değilse hemen Vikipedi sistemine ekleyebilir misin? --Ruzgarmesaj 13:31, 25 Haziran 2006 (UTC)

Ruzgar bu sayfada baktım es:Ayuda:Imágenes onlarda kod olarak standart kodları kullanmışlar. Ek olarak es:España gibi sayfalardan kontrollerde de yine aynı kodları kullanıyorlar:) Resim kodlarının farklı şekilde kullanıldığı bir örnek gösterebilir misin?--Ugur Basakmesaj 13:39, 25 Haziran 2006 (UTC)
http://meta.wikimedia.org/wiki/Cheatsheet/es bu sayfada ispanyolca karşılıkları yazılmış ancak ben İspanyolca Vikipedi'de bu kodları denedim çalışmadı.
Neyse ben o zaman Cheatsheet sayfasına orijinal kodları yazayım. --Ruzgarmesaj 13:45, 25 Haziran 2006 (UTC)
O sayfaları boşver, çeviren kişi doğrudan çeviri yapmış olmalı. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 13:55, 25 Haziran 2006 (UTC)

Merhba Ruzgar, engellememi uygun bulmamissin; tek nededim "ithamdir"; tartisma sayfalarina bakabilirsin. Eger baska biri de bu sekilde bir itham da bulunuyorsa, kim oldugu fark etmez, ayni prosedure maruz kalir. Taktir edersin ki herseyi itham olarak algilamiyoruz: Bir vecizi degistirerek birisine adamak "kisisel saldiriya" giriyor. Eger herhangi bir tartisma yasasigin kisi, ornek veriyorum "Firtina gibi esen birine atif olunur" seklinde, bir yazi yazarsa bunu "baska" ne anlama cekersen cek "iyi niyet"e uymadigi aciktir. Dusuncelerine saygim var ancak kimseye ayricalik yapmis degilim. Sikayet etmekte ozgursun ama bunu ilgili yere yaparsan sevinirim. Tesekkurler, Citrat 15:57, 25 Haziran 2006 (UTC)

Sana bi mail attım -- Alperen ----85.99.209.168 16:31, 25 Haziran 2006 (UTC)

Silinmiş kayıtlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur

Silinmiş bir kullanıcının kayıtlarına erişme imkanım var mı? Bu arad isim değişikliğinde önceden kullandığımız kullanıcı siliniyor mu yoksa kullanı sayfasına bir şablon mu koyuluyor? --Ruzgarmesaj 22:41, 25 Haziran 2006 (UTC)

Senin erişmene imkan yok, ama yöneticiler erişebiliyor. Fakat kullanıcının isteği ile silinen bir sayfayı açık etmemiz uygun değil. Kullanıcı değişikliğinde ilk aşamada ismin değiştiriliyor, yeni boş bir sayfan oluyor. Daha sonra istersen eski sayfanı yenisine taşıyorsun. Bazı kullanıcılar eski kullanıcı isimlerinde yönlendirme olarak bırakıyorlar yeni sayfalarına. Umarım cevap verebilmişimdir:) İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:44, 25 Haziran 2006 (UTC)
Silinmiş bir kullanıcının kayıtlarını erişmem gerekiyorsa ne yapmam lazım? Ayrıca böyle bir şey çok saçma benim bildiğim Vikipedi'de herşey arşivlenir yeni bir kullanıcı adı oluşturulduğunda eskisinin silinmemesi lazım. --Ruzgarmesaj 22:46, 25 Haziran 2006 (UTC)
Ruzgar, kullanıcıların isteği üzerine kullanıcı ve alt sayfaları vs. silinebiliyor, diğer vikilerde de aynı durum var:) Vikide mesajlaşmanın en gerekli kurallarından bir tanesi mesajlaşmanın tek tarafta devam ettirilmesidir, benim yaptığım gibi mesajlaşmalarının kendi sayfanda tutabilirsin. Eskisinin silindiğini söylemedim. İsim değişikliği yaptığında sadece ismin değişir, diğer sayfadan adını değiştir tuşu ile sayfayı taşıyabilirsin o kadar. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:50, 25 Haziran 2006 (UTC)
Benim istediğim mesaj sayfası değilde ama neyse.
Bu arada [şu bağlantıya] bakar mısın? Türkçenin kullanımı bölümü kaldırılmış. Tekrar başka bir yere bağlantı koyulmamış. Hiç bir yerde bulamadım bu bağlantıyı. İnşallah bu değişiklik kasıtlı olmamıştır. Bir kaç yerde daha bunlarla karşılaştım, bu konularda dikkatli olursan iyi olur. --Ruzgarmesaj 22:54, 25 Haziran 2006 (UTC)
Bir kullanıcının katkılarını doğrudan biz bulamıyoruz zaten, ama silinmiş sayfa ismi verilmesi durumunda bulabiliriz. Göstermiş olduğun bağlantıda Vikipedi:Türkçenin kullanımı sayfasından bahsetmişsin doğru anladıysam, o sayfanın silinmiş kayıtları yok. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:59, 25 Haziran 2006 (UTC)
Silinmiş kayıtlardan bahsetmiyordum. Türkçenin kullanımı sayfasının ilkeler ve kurallar listesinden nedensiz yere kaldırıldığından bahsediyordum. Heralde yatma vaktin geldi :) --Ruzgarmesaj 23:01, 25 Haziran 2006 (UTC)
Ruzgar aslında uykum çoktan geldi:)Neyse sonunda anlaşabildiysek sorun yok. O sayfaların neden çıkartıldığını gerçekten bilmiyorum, hep beraber takip etmemiz gerekiyor sanırım değişiklikleri. Tekrar iyi geceler --Ugur Basakmesaj 23:04, 25 Haziran 2006 (UTC)