Kullanıcı mesaj:Rgulerdem~trwiki/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye hoşgeldin, Rgulerdem~trwiki/Arşiv 1. Takıldığın yerler olursa yardım istemekten çekinme, bütün vikipedistler ya da yöneticiler sana yardımcı olacaktır.

Bütün yardım sayfalarının listelendiği Yardım kategorisi başlangıç için iyi bir yer.

Kolay gelsin ;-)

Fethullah Gülen makalesi her zaman tartışılır bir makale (Kürtçe gibi vb.) - birisi taraflı yazar, öbürü tarafsızlaştırmak çalışıyor... ilk başlıyanlar için biraz can sıkıcı bir durum olabilir (bugün mesela 20'den fazla düzenlemeleri var... bak: makalenin geçmişi) şu anda makaleler açık, yani koruma altında değil; İngilizce makalesi de.

Yeni başlayanlar için biraz daha az ağır olan makale yaratmaya tavsiye ederim ;-) --katpatuka 21:16, 3 Ocak 2006 (UTC)

Fethullah Gülen makalesinde 3 gündür ısrarla tarafsızlaştırma adı altında kendi görüşünüze çevirmekteseniz. Çeşitli kullanıcılar tarafından defalarca geri alındığı halde hatta bugün geçici olarak kilitlendiği halde açıldıktan sonra hala taraflı ısrarınızı sürdürüyorsunuz. Bu sebeple maddeyi kilitledim. Bunun sonu yok çünkü. --Dbl2010 22:21, 3 Ocak 2006 (UTC)

Makale aynı gün çok defa 1 ona 1 buna döner durursa kilitleniyor. Kural bu. Size karşı birçok kişi karşı çıktığına göre eski durumunda kilitlenmesi en doğrusu. Biraz daha çalışmanız gerekecek bence. Çok konuya hakim değilim ama DGM suçlaması gibi çok önemli bir olayı olan birinin bu gerçeğini silerek gayet güvenilmez bir tarafsızlaştırma yaptığınız kesin. Arkadaşlar da bu durumu görmüş olsa gerek. --Dbl2010 22:36, 3 Ocak 2006 (UTC)

Merhaba Rgulerdem, makalelerde sık ve birbirinin aksi değişiklikler olduğunda kilitli olması bazen iyi olabilir. Bu durumlarda asıl amaç, tartışmanın konunun tartışma sayfasında devam etmesi ve en azından belli bir fikir birliği ile düzenlenmesidir. Siz fikirlerinizi tartışma sayfasında belirtiniz, hangi kısmın ne şekilde değişmesi gerektiği vs. Yarın büyük ihtimal ile diğer arkadaşlarda fikirlerini belirtirler. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 23:29, 3 Ocak 2006 (UTC)

Bot

Tam üzerine bastın, bir sonraki projem Dünya Üniversiteleri ile ilgili bir bot yazmaktı :) sana hemen kaynağı söylüyorum : findaschool.org adresine gir orda binlerce üniversite ile ilgili bilgi bulabilirsin. -- Sen bir excel dosyası oluşturup düzenli şekilde verileri girersen, ben de botu hazırlayıp kullanıma sunarım :) Alperen 15:59, 4 Ocak 2006 (UTC)

Re:Botlar hakkinda[kaynağı değiştir]

Merhaba Katpatuka, Dunya universiteleri tarihi ve aciklamalarinin olacagi bir bot olusturmak istiyorum. Nasil olusturulabilecegi hakkinda bilgi verebilirsen memnun olurum. Tesekkurler

Vallaha bot konusunda pek bilgim yok - henüz ilgilenmediğim bir bölüm bu. Ya en:Wikipedia:Bots bilgi alabilirsin ya da buradaki bot sahiblerden: Ugur Basak Bot (sahip: Ugur Basak), Dbl2010bot (sahip: Dbl2010), Alperenbot (sahip: Alperen) ya da Vikipedi:Botlar sayfasında.
Tartışma ya da mesaj sayfasında kendin imza şu şeklinden atabilirsin: --~~~~ - o zaman mesaj kim yazmış belirli oluyor. Kolay gelsin --katpatuka 16:12, 4 Ocak 2006 (UTC)

Büyük harf/küçük harf[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de başlık açarken mümkün olduğunca (özel isim olmadığı takdirde) büyük harf kullanmaktan kaçınıyoruz. Aramada ve yazmada kolaylık sağlıyor. Diğer başlıklara bir göz atarsanız ne demek isteğimi daha iyi anlarsınız sanırım. Matematiksel yada bilimsel her ne kadar özel isim gibi görünse de özel isim değildir. Makalenizi bu nedenle redirect ettim. Saygılar.--Zeynep 07:42, 5 Ocak 2006 (UTC)

Makelenin diğer dillerdeki kullanımında da equation kelimesi küçük yazılmış. Bilginize.--Zeynep 07:47, 5 Ocak 2006 (UTC)

Rica ederim. Bir de makale içinde verdiğiniz iç bağlantılarda (Normal () diferansiyel denklemler gibi) ya Normal diferansiyel denklemler ya da Adi diferansiyel denklemler i tercih etseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Yine bulma kolaylığı açısından. daha sonra diğerini yazdığınız makaleye yönlendirebilirsiniz. İyi çalışmalar.--Zeynep 07:54, 5 Ocak 2006 (UTC)

Merhaba Rgulerdem, bot hakkında en güzel şey yağacağın botun oluşturacağı ortalama bir makalenin nasıl olacağını örnek olarak sayfamana koyman olacaktır. Bu sayede diğer kullanıcılarda kesin olarak bir şey söyleyebilirler--Ugur Basakmesaj 11:54, 5 Ocak 2006 (UTC)

Gulen makalesi[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcılarında söylemiş olduğu gibi bu makale her zaman taraflı oldu, ya karşıtları yada destekçileri tarafından yazılar yazıldı. Benim tavsiyem, tarafsız olarak yazmaya çalışman. Yani iyi yönlerinide, kötü yönlerinide genel bir bakış açısıyla yazmaya çalışman. Birde köklü değişiklikler yaparken sayfada, değiştirdiğin kısmı makalenin tartışma kısmında "şu kısmın" "şu şekilde olması gerekiyor nedenleride şudur" şeklinde yazman güzel olur. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 11:57, 5 Ocak 2006 (UTC)

Rgulerdem, dün ve dünden önce olanları daha sonradan takip edebildim. Kişisel olarak hiç bir makalenin kilitlenmesi taraftarı değilim. Ne yazıkki yine düzenleme savaşları yaşanmış. Kubra'nın sana söylemiş olduğu nedenden dolayı çok fazla ileri geri giderse makale kilitlenmesi uygun olur. Şu an için fikirlerini tartışma sayfasına yazabilirsin, ama tek isteğim tartışmaların kişiselleşmemesi. Sadece hoşuna gitmeyen bir cümle olursa onu belirterek neden farklı şekilde olmasını söylemen, aynı şekilde diğer kullanıcılarında fikirlerini beklemen. Bu arada vikipedia politikası olarak makalenin mevcut halindeki bir bölümü veya tamamını silerek yeniden faklı şekilde yazmak vandalizm olarak adlandırılıyor. Bu arada vikipedide bir makalenin bu şekli kalsın şeklinde bir oylama yapılmıyor, vikipedi yapısı gereği hergün değişmeye açıktır. Tahminice 5 günlük süreyi doldurmadan açılabilir, fakat bunun en kolay yolu tartışma sayfasında sağlıklı bir tartışma olması ve kısmen bir fikir birliğine varılması. Haftasonunu umarım o makale için en iyi şekilde geçirebiliriz. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 11:34, 7 Ocak 2006 (UTC)

Gülen makalesi[kaynağı değiştir]

  • Selamlar, öncelikle belirtmek isterim ki bir konuda belli kişiler ile sorununuz varsa sorununuzu o kişilerle halletmeniz her daim daha iyi ve doğrudur. Gülen makalesindeki olaylara gelince, makale konusundaki hassasiyetinizi anlıyor olsam da ne yazik ki fikirlerinizi taraflı buluyorum. Evet, bence Gülen makalesine karşı negatif anlamda taraflı olan kişiler var, ama sizin de bu konudaki fikirleriniz, gerçekten kastınız olsun olmasın, pozitif anlamda taraflı. Evet, şahsın biyografisinin ana çerçevesini biyografik elemanlar oluşturur, fakat unutulmamalıdır ki bir şahsın biyografisinde o şahsın sosyolojik önemi, eğer varsa, mutlaka belirtilmelidir. Fetullah Gülen Nur cemaati için önemli bir isim, bu nedenle Türkiye toplumu açısından da önemli bir isim, negatif veya pozitif anlam yüklemiyorum, sadece 'önemli' diyorum. Onun cemaatle olan ilişkisi, cemaate olan etkileri ve Türkiye'de ona karşı birikmiş eleştirel veya destekçi düşüncelere makalede yer vermek bence 'şart'. Benim makale konusundaki görüşlerim bunlar. Gelelim kilitlemeye; Vikipedi:Koruma politikası sayfasına göz atarsanız görürsünüz ki, bir makale, eğer belli görüşler açısından bir tartışmaya konu olmuşsa ve makale sürekli olarak bir o yana bir bu yana çeviriliyor, sürekli olarak aynı veya benzer değişiklikler tekrarlanıyorsa, o makale kilitlenir, yani korumaya alınır. Bu hem makaleyi var olan tartışmadan korumak içindir, hem de tartışmanın ortam daha kızışmadan bir sonuca varması içindir. Ayrıca yine Vikipedi:Koruma politikası'na göre bir makale 5 günden daha uzun süre kilitli kalamaz. Yani Gülen makalesindeki tartışma 5 gün içinde bitmese, sona ermese bile, makalenin kilidi açılacaktır. Fakat belirtmekte yarar görüyorum, eğer gene bir değişiklik-savaşına konu olursa makale (bir ileri bir geri çevirilirse) yine kilitlenebilir. Buradaki kilitleme makaleyi korumak amaçlıdır, taraflı bir koruma söz konusu değildir. Zaten tartışmalarda taraf olan bir yönetici bir makaleyi kilitleyemez. Oyun çevirme işine gelirsek. Sizi hüsn-ü zanna davet ediyorum, su-i zann yapmayalım, kimsenin kalbini veya zihnini okuyamayız, insanlara ve olaylara önyargılı yaklaşmayalım. Kişiler taraflı olabilir, belki ideolojik tutumları belki duygusal oluşları nedeniyle, ama kimseyi düşüncelerinden veya hislerinden ötürü oyun çevirmekle suçlayamayız. İcmalen, biraz zaman verin, başka makaleler ile ilgilenin, Gülen makalesindeki ortam yumuşasın, belki yeni çözümler üretilebilir. Tekrar selamlar... - Kubra 11:11, 7 Ocak 2006 (UTC)
  • Teşekkürler, bilmukabele. - Kubra 09:39, 10 Ocak 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Açıkcası Gülen makalesine karışmak istemiyorum, zira ortadaki tartışma gerçekten çok hassas, insanlar çok rahat ithamlarda bulunabiliyor. Ben sadece gerektiği ve sorunun somut olduğu noktalarda çeşitli yorumlarda bulunuyorum (fethullahçı ibaresi gibi). Arabulucu işi güzel olabilir, ama tarafları memnun etmeyedebilir. Benim fikrimi sorarsan, Vikipedi'nin ömrü boyunca sorunlu olacak bir makale Gülen makalesi, zira insanların kişisel hislerinin olabileceği bir makale. Toptan yeni bir makale yazmak ve bunu herkese onaylatmak fikri de işe yaramaz, zira hepimizin hem inatçı hem de tembel olduğumuz anlar mevcut. Bence aşırıya kaçmadan her ay belli bölümler düzeltilebilir belli şeyler eklenebilir. Makalenin kilitlenmesi konusunda fikrim şu: eğer bir makale sürekli olarak "edit-war" dediğimiz şeye dönüşüyorsa, hele hele de bu tartışmalarda hakaretler de sözkonusu olabiliyorsa, bir makalenin sık sık kilitlenmesi en doğru seçimdir. Hele hele de kişi makalesinde, zira ben bu tür tartışmaların kişiye saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Pek tabii ki kilitleme Vikipedi'nin özgürlük vasfına pek uygun gelmiyor ilk bakışta, ama insanların arasındaki tartışmayı soğutmak ve tarafları tartışmada bir sonuca varmaya teşvik etmek için gerekli. Pek yardımcı olamayacağım, özür dilerim... sadece gerçekten sıkıldım, üstelik bu sıralar haddinden fazla meşgulum. Yine de teşekkürler, selamlar... - Kubra 13:14, 17 Ocak 2006 (UTC)

Şikayet sayfası[kaynağı değiştir]

Sorduğunuz sayfa; Vikipedi:Şikayet. Köy çeşmesinin en üstünde de var oraya bağlantı. » denisutkumesaj 15:14, 17 Ocak 2006 (UTC)

Fethullah Gülen makalesi ile ilgili arabulucuk ile ilgili, sanırım ben doğru kişi değilim. Konu hakkında tam olarak fikir sahibi olmadığımdan fazla yardımcı olabileceğimi düşünmüyorum. Ayrıca ara buluculuk en:wikide de bu tür makalelerde fazla bir fayda sağlayamıyor. Çünkü konu olarak hassas konulardan bir tanesi. Mevcut aktif kullanıcı sayısı bu tür tartışmaların sağlıklı geçmesini engelliyor.--Ugur Basakmesaj 17:12, 17 Ocak 2006 (UTC)

Hocaefendi başlığı[kaynağı değiştir]

Bu maddeyi sildim çünkü ismi taraflı ve zaten Fethullah Gülen'in anlatıldığı başlık var. Ordaki değiştirme savaşını bu şekilde berteraf edemezsiniz. Lütfen Vikipedi'nin sınırlarını zorlamayın. --Dbl2010 18:29, 18 Ocak 2006 (UTC)

Sayın Rgulerdem, günlerdir israrla hep aynı madde (Fethullah Gülen) üzerinde direniyorsunuz. Yaptıklarınızın sürekli tartışılmasına rağmen siz gene de başka adlar altında başka maddeler açarak hep aynı şeyleri yapmaya çalışıyorsunuz. Oysa başka maddelerle "de" katkılarınızı bekliyoruz. Biraz başka konulara da eğilin lütfen. Saygılar. Metal Militia 19:39, 18 Ocak 2006 (UTC)

Fethullah Gülen test[kaynağı değiştir]

Merhaba R. Gülerdem. Kendi kullanıcı sayfanızın alt sayfasında Kullanıcı:Rgulerdem/Fethullah Gülen denemelerinizi yapabilirsiniz. Lütfen deneme yapacak ve insanlara göstermek istiyorsanız o kısmı kullanın. M. Fethullah Gulen sayfasını oraya taşıyorum. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 01:15, 20 Ocak 2006 (UTC)

R. Gülerdem Bey, kullanıcıların test vs. bu tür şeyleri kullanıcı sayfasının altında yapması normal bir şeydir. Köy çeşmesinden veya gerçek Gülen sayfasınınn tartışma bölümlerinden bağlantı vererek üzerinde çalışabilirsiniz. Umarım bu konuda yardımcı olursunuz.--Ugur Basakmesaj 01:25, 20 Ocak 2006 (UTC)
R. Gülerdem Bey, ben size yardım etmeye bir çözüm önerisi sunmaya çalışıyorum ama siz pek yardımcı olmuyorsunuz. İstediğiniz gibi orada çalışabilirsiniz. Ve insanlara gösterebilirsiniz diyorum, diğer durumdan tek farkı çalışmalarınızı yapmanız ve istediğiniz zaman gösterebilmeniz olacak.--Ugur Basakmesaj 01:29, 20 Ocak 2006 (UTC)
Şu anki hali çift makale durumunda ayrıca asıl makale kilitlenmiş olmasına rağmen yeni bir sayfa açarak yapmanız bir inatlaşma gösteriyor kullanıcılara. Gereksiz yere sizde tepki alıyorsunuz. Burda her ne kadar oturmamış olsada diğer wikilerde kullanıcılar hazırlayacakları uzun makaleleri kendi alt sayfalarında hazırlayarak, oluşturuyorlar.--Ugur Basakmesaj 01:31, 20 Ocak 2006 (UTC)
Fethullah Gülen ana makalesinde ve köy çeşmesinde bu Kullanıcı:Rgulerdem/Fethullah Gülen bağlantıyı referans göstererek kullanıcıların takip etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca zaten son değişikliklerde o sayfada yaptığınız tüm değişiklikler görülecek. Size iyi geceler. Burada saat 3:34 oldu. Kolay gelsin. Umarım sonunda bir anlaşmaya varılabilir. Bende size teşekkür ediyorum--Ugur Basakmesaj 01:35, 20 Ocak 2006 (UTC)

Gülen makalesi ile ilgili yönlendirmelerdeki korumaları kaldırdım. Eksik yoktur sanırım. Bundan sonra umarım sayfa koruma politikasını ve üç revert kuralını göz önüne alarak değişiklikler yaparsınız. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 00:36, 23 Ocak 2006 (UTC)

Erzurumlu Ibrahim, CheckUser icin aday olmayi dusunmez misiniz? Tesekkurler. Resid Gulerdem 02:05, 22 Ocak 2006 (UTC)

Ben, sıradan bir adam? Şundan eminim ki benden daha iyileri var. Bir zaman aday olmuştum. Bu adreste bulabilirsiniz: [1]

O zaman benim zamanımdı. Şimdi sizin zamanınız :). --Erzurumlu İbrahim 05:26, 22 Ocak 2006 (UTC)

Bundan sonra şikayetlerinin şikayet sayfasına yazınız. SAnki öyle olmuş, suç daha sabit görülmemiş olduğu halde, yazılaranızda yazmaya devam ederseniz, kişisel saldırı olarak değerlendireceğim. Yöenticilik konusunda seçimsiz geldiğimi de göstermeniz gerekmek te. Onu göstermeden bana öyle ithamda da bulunamazsınız. --Dbl2010 22:10, 22 Ocak 2006 (UTC)

Aklınızda bulunsun. Her söylenene inanmayın. Sonra üzülürsünüz. Şikayetler konusunda dediğimi anladığınızı umarım. Hukuki davranma konusunda da. --Dbl2010 00:11, 23 Ocak 2006 (UTC)

Lütfen oylarla oynamayın[kaynağı değiştir]

Lütfen oylara müdahe etmeyin. Kurallar gereği geçersiz oyların elenmesi normaldir. Baştan o kişilerin oy kullanması hatadır zaten. --Dbl2010 03:25, 24 Ocak 2006 (UTC)

  • Belli kurallarımız var ve o kurallara göre haraket ediyoruz. İki aylık üye olduğunuzda istediğiniz gibi oy kullanırsınız. Lütfen kurallara saygılı olalım. --Zeynep 03:26, 24 Ocak 2006 (UTC)
  • Bana Bahsettiğiniz şekilde bir kuralımız yok. Genel uygulanan bir yöntem bu. --Dbl2010 03:30, 24 Ocak 2006 (UTC)
  • Geçersiz oy her an silinebilir. Bir kere daha düzeltmelerime dokunmayın lütfen. Vandalizm yapıyorsunuz.--Zeynep 03:34, 24 Ocak 2006 (UTC)
  • sizin baştan oylamanız hata. Ama Vikipedi çalışma prensibi gereği oy veremeyeceklerin ellerini bağlayamayacağımıza göre bu şekile yapılmakta. Sandığa gitseydik eğer, sizin adınız listede dahi olmayacaktı. Ve sandık odasına dahi giremeyecektiniz. Mesele yanlış oy kullanıp onu geçersiz kılmak değil. Ayrıca sizi uyardığımız halde devam etmenizin sebebi nedir? --Dbl2010 03:37, 24 Ocak 2006 (UTC)
  • Sadece sisn oyunuz degil geçersiz olan. LÜTFEN KONULMUŞ KURALLARA VE İNSANLARA SAYGILI OLUN. VANDALİZME DEVAM ETMEYİN.--Zeynep 03:38, 24 Ocak 2006 (UTC)

Anlayacağınız biliyordum. Teşekkürler. --Dbl2010 03:41, 24 Ocak 2006 (UTC)

Oyların geçerliliği[kaynağı değiştir]

  • Yalnızca bir kullanıcı hesabı olanlar oy kullanabilir.
  • Bir kişinin birden fazla kullanıcı hesabı olsa bile, o kişi ancak bir tek oy kullanabilir. Bu kuralın çiğnenmesi durumunda, kuralı çiğneyen kullanıcının bütün oyları iptal edilir.
  • Bir oyun geçerli sayılabilmesi için, kullanıcının Vikipedi'de etkin olması gerekmektedir.
  • Oy verecek kullanıcının oylama açılma anında Vikipedi'de en az 150 değişiklik yapmış olması ve en az 2 aydır üye olması gereklidir.
  • Eğer bir kullanıcının, eylemlerinden dolayı Vikipedi'de değişiklik yapması yasaklanmışsa; o kullanıcı oy kullanamaz.

bknz: Vikipedi:Oylama

Bunun yanısıra yol gösterici olabilecek İngilizce wikipediada da geçersiz oylarderhal siliniyor. Bilginize. --Zeynep 03:50, 24 Ocak 2006 (UTC)

Lütfen biraz insanlara ve kurallara saygılı olun. Kimseyi, kuralları vb. dinlemeden benim dediğim olsun diye ısrarla vandalizm yapıyorsunuz. Biraz saygı --Zeynep 04:04, 24 Ocak 2006 (UTC)

Lütfen görüşleriniz tartışma sayfalarında belirtin.--Zeynep 03:52, 24 Ocak 2006 (UTC)

Yöneticilik başvuru sayfası[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Yöneticilik başvurusu sayfasının en üstünde yer alan paragrafı okuyunuz. Özellikle ilk cümleyi ve son cümleyi. Sohbet yeri olnadığı açıkca yazıyor. Ve sayfa düzenini o yazana göre davranıp bozmayınız. Lighterside o yanlışlığı düzeltmişti. Başvuru olmayan kısmı silmişti. Siz yine getirdiniz. Belki o ilk paragraf gözünüzden kaçmıştır diye açıkca göstereyim dedim. Lütfen sayfayı düzeltiniz. Eğer zor gelirse ben düzeltirim. Vikipedi düzenine ve kurallarına uyduğunuz için simdiden teşekkürler --Dbl2010 04:53, 24 Ocak 2006 (UTC)

Evet son cümle sonradan eklenmiş. Bunu ben kaçırmışım. Ama Şu versiyona bakarsanız http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikipedi:Y%C3%B6neticilik_ba%C5%9Fvurusu&oldid=195753 siz daha o ilk eklemenizi eklemeden önceki hali. ilk cümle hala orada. "Buradan yöneticilik başvurusu yapabilirsiniz" diye. Sayfanın başlığı da Yöneticilik başvurusu. Geri kalan tüm kısımlarda kim buraya adaylığını koyar nasıl koyar onu anlatılıyor. Yani tğm konu birinin adaylık koyması ile ilgili. Başka hiç bir şey istenmiyor. Yazılan kısa açıklama ve sayfanın başlığına rağmen, yaptığınız bir yöneticilik başvurusu olmayan, bir sohbet-soru-tartışma niteliğinde yazıdır. Onun bir başvuru olmadığında herhalde hem fikiriz. Bence Lighterside çok güzel bir hizmet vermiş. Sadece sayfayı olması gereken hizmete yönelik düzenlemekle kalmamış, Açıklama açık olduğu halde bu yanlışlık yapıldığından açıklamayı genişletmiş.

Checkuser oylamanın başında açıklanması çok doğal çünkü check user çok yeni çıkan bir özellik. Daha kimse bilmeden Oy açıldığından oy vereceklerin bu açıklamayı oylamanın başında görmesi gerekli. O açıklama var olan bir başvuru ile ilgili doğrudan açıklama. Benim çekilme açıklamam da çok yerinde. Yine varolan yapılmış bir başvuru bir başvuru. Ve başvurudan çekilince o başvuru ile ilgili açıklama yazmaktan daha doğal ne olabilir.

Lütfen kurallara uyalım. Ve kurallara ve Vikipedi düzenine saygılı olalım.

Yöneticilik başvuru sayfasına koyduğunuz yöneticilik başvurusu olmayan eklentinizi çıkarmanızı ve sayfa düzenini muhafaza etmenizi rica ediyorum. Dediğim gibi eğer zor gelirse ben gönüllü olarak sayfayı düzenine getirebilirim. --Dbl2010 05:59, 24 Ocak 2006 (UTC)


Daha Vikipedi'yi tanımıyor ve bu bilgi eksikliğinden kaynaklı yanlış düşünceler üretiyorsunuz. Bu sayfalardaki yazıların keyfilik olmadığını, Vikipedi'nin işleyiş prensibinin bu tür çeşitli kişilerin (yönetici ya da normal kullanıcı) sayfalara düzenler getirek bir site oluşturduğunu zamanla görecekseniz. Yöneticilerin çoğunlukla sayfalarda emeği olanlar olması, yöneticilik sıfatından dolayı değildir. Genelde yöneticiler hem tecrübeli hemde burada çok vakit geçirdiklerinden düzenlemelerde daha fazla rastlanırlar. Tamamen istatistik ile ilgili. A konusunda bir idari sayfaya ihtiyaç varsa ve o sayfanın olmadığını farkederseniz siz de o sayfayı sıfırdan düzenleyebilirsiniz. Tabiki başkaları da sayfanın üstünde bazı mantıklı düzenlemeler yapma hakkına sahip. Siz de mesela yönetici başvuru sayfasında yanlışlıkları ya da eksiklikleri tamamlayabilirsiniz. Hatta başvuru dışında konular da konuşulmasını istiyorsanız, yöneticilik başvuru sayfasının hem adını hemde girişini değiştirebilirsiniz ama ne kadar yapıcı bir hamle olur ve toplum tarafından ne kadar kabul görür bilinmez. Bunun yerine ya tartışma sayfasını kullanmak ya da uygun değilse, ve o gerekli sayfa mevcut değilse yukarıda anlattığım şekilde temel ilkelerle çakışmayan yeni sayfayı oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu bahsettiklerim sadece sayfanın düzenine ait değişiklikler. Sayfa içinde geçen bir eyleme yönelik kuralları değiştirmek için toplum onayı gerekir. Mantıksız bir kuralın değiştirilmesine dairse başvuru toplum zaten destekler.

Mesela aynı hatayı bilmeden bot başvuru sayfasında yaptınız. Orası çalışan bir robotu olan ve topluluğa işlevini göstermiş, ve onay almak için başvuru yapılan, oylanan bir yer. Sizin bir robotunuz olmadığı halde, şöyle bir robot fikrim var nasıl olur, nasıl yapılır diye oraya yazarsanız, bir başvuru olmadığından dolayı oradan silinir. Ve siz de zannederseniz ki sabotaj. Alaksı yok. Düzen.

Keyfi uygulamalar dediğiniz şeyler aslında tüm Vikilerin düzeninin yapısı. Hoşunuza gitsin gitmesin matık böyle. Umarım bu açıklamadan sonra sayfaların Keyfi olduğunu düşünmekten vazgeçersiniz --Dbl2010 06:43, 24 Ocak 2006 (UTC)

Tüm bu açıklama aslında tüm sorularınızın cevabı. Fakat siz olayı kötü niyetli, keyfi kullanışlar olarak adlandırmak ta ısrarcısınız. Bundan sonra kötü niyetli ya da keyfi kullanım için şikayet sayfasında şikayette bulununuz. Çünkü sadece sizin adlandırmanızla bir değeri yok. Eğer bir sayfa düzenlemeye tabii tutuluyorsa ve yönetici tarafından size doğrusu böyle dendiyse, orada durup, en azından saygılı olmanız gerekir. Elbetteki yönetici hata yapabilir ama yine de durup düşünmeli ve eğer hala sizce yanlış ise şikayet sayfasına yapılan eylemi yazmalısınız. En geç bir gün içerisinde birileri bakacaktır. Heleki defalarca uyarıya saygı göstermeniz gerekir. Değiştirme savaşlarının bir faydası yok. Dün yönetici başvuru sayfasında yaptıklarınız yeteri kadar kuralı ihlal etti. Ama cezai müeddeler yerine açıklamalalar ile anlaşabiliriz diye ümit ettim. Hala son bir ümidim var. --Dbl2010 15:02, 24 Ocak 2006 (UTC)

Fethullah Gülen makalesini düzenlediğiniz için sizi tebrik ederim. AbSar 16:55, 26 Ocak 2006 (UTC)

Dün azeri wikipediaya biraz göz attım. Gördüyüm kadarıyla oranın ekseriyeti Türkiye'den buda tabiki büyük sorun oluyor çünkü bende dahil olmak üzere çoğu Türk azerice nasıl yazılacağını bilmiyor. Konuşmada sorun yok hatta okumada da ama yazmak bir mesele. Bu nedenle orada bile coğu yazı Türk alfabesi ile yazılmış. tartışma sayfalarının çoğu hakeza aynı. Azeri kardeşlerimizin de görüşünü aldıktan sonra ortak bir site oluştursak nasıl olur? Altyapısını oluşturmak elbette sorun olacakır ama eğer böyle bir oluşuma gidilirse bunun Türk dünyasının büyük sorunlarında olan anlaşamama yani yazdığını bile okuyamama başka bir değişle alfabe birliğinin olmaması sorununda büyük bir önem ihtiva edeceğini zannediyorum. Sizide böyle rahatsız ediyorum ama ben bunun büyük ızdırabını çekiyorum. Eğer böyle bir oluşum olursa gine ben dahil çoğu vikipedist buna destek olacaktır. Böylece hem tr vikipedi büyük bir güç kazanacak hemde bu sorunun çözümünde çorbada bizimde tuzumuz olmuş olacak. Görüşlerinizi bekliyorum --AbSar 17:22, 27 Ocak 2006 (UTC)

Bende farkındayım[kaynağı değiştir]

Bende farkındayım yrdışında oldığunuzu tahin etmiştim. İnternette bir site var google den arayabilirsiniz Türkçe karakter diye o size yardımcı olabilir bende yardımcı olmaya çalışacağım

--AbSar 10:26, 28 Ocak 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Evet şablonlarda detaydan bir ölçüde uzak durmamız lazım. Ama belli başlıklı detaylar da var olmalı. Zira bu şablon sadece bu makaleyi/konuyu hayatında ilk kez görmüş birisi için değil, az çok bilgisi olanlar içinde bir nevi kısayol olarak kullanılıyor. Bence bu detay seviyeleri yerinde, genellemeler yapmaktan kaçınıyorum. Bunun bir nedeni de şu: Genellemeleri barındıracak makale yazması zor. Örneğin çağdaş akımları 1 makale içinde incelemek gerçekten çok zor - kafamda bir tahminle bu tür bir sayfayı yeterli ve nitelikli seviyede ben en az otuz sayfada yazabilirim. Olaylar ve önemli neticesinde bir Ali'nin orada yer alması hayati. Eğer kişi Alevilik'i ilk kez duymuşsa İslam'ın bir mezhebi olarak, önce İslam makalesine, sonra Ali makalesine ve daha sonra Alevilik makalesine bakar (örnek olarak). Umarım bu düşüncelerim sizi fazlasıyla rahatsız etmiyordur, ama bu konuda biraz takıntılıyım... - Kubra 13:44, 28 Ocak 2006 (UTC)

Klavye meselesi[kaynağı değiştir]

Sayin Gulerdem,

Eger yurtdisindan katkida bulundugunuz icin Turkce karakterleri yazamiyorsaniz, http://www.hlst.sabanciuniv.edu/TL/ sitesine bir bakmanizi tavsiye ederim. Burada verdiginiz metne gereken Turkce karakterler ekleniyor. %100 olmasa da basari orani cok yuksek oluyor, cok faydali bir site, tavsiye ederim. Selamlar Eşref 07:21, 29 Ocak 2006 (UTC)

Merhaba Ugur,

Koy cesmesine ne oldu? Ortadan kaybolmus... Resid Gulerdem 02:55, 2 Şubat 2006 (UTC)

Merhaba Reşit, sorun bir şekilde düzeltilmiş. Uyarın için sağol. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 18:40, 2 Şubat 2006 (UTC)

Sayın Gülerdem bunlarla kibar bir şekilde mücadele edilmez.Ben ne yapacağımı oraya yazdım.Aynen yapacağım.Gerekirse İngilizce wikiyi Adanalı Hekırlara hekleteceğim.--Erdemsenol 23:54, 2 Şubat 2006 (UTC)

HOCA BUNLAR KÖPEK SÜRÜSÜ GİBİLER BE HOCAM.İŞİN İÇİNE ERMENİ VE KURT SORUNUNUDA SIKIŞTIRMAYA BAŞLADILAR.Bu amerikalılar harbiden ZAVALLI.Adam Türkiyenin yerini bilmiyor müslüman arkadaşı yok ahkam kesiyor.--Erdemsenol 02:35, 3 Şubat 2006 (UTC)

Hocam sen orda olduğun için az çok bunları biliyorsun.(hepsi böyle değil) ama adamlar kendilerini dünyanın efendisi sanıyor.Biraz kurcalayınca hepsinin ipliğini pazara çıkardım,bunlar Bin Ladin le tüm müslümanları aynı kefeye koyuyor.Bi tanesine senin bitirdiğin okul ne diye sordum herif zıvanadan çıktı.Allah bunlardan tüm dünyayı korusun,kendilerini kandırıyor bunlar.--Erdemsenol 03:21, 3 Şubat 2006 (UTC)

Şu an itibariyle 81 e 9 devam ediyor.4 ortada.--Erdemsenol 03:24, 3 Şubat 2006 (UTC)

2PORTALADA MESAJ BIRAKTIM.--Erdemsenol 03:43, 3 Şubat 2006 (UTC)

salaklar va avanaklar toplumu[kaynağı değiştir]

Sayın Gülerdem işin açıkçası maalesef her konuda olduğu gibi biz organize olamıyoruz içerde birbirimizi yesekde bu tür konularda hepberaber bişeyler yapmalıyız çünkü adamlar gerçekten cahil ve ingilizce viki tam bir Missisippi.Kendiler beyaz geri kalan harkes zenci.bu Jimbo mudur jumbo mudur onada kallavi bi yazı yazacam bu akşam.Hocam tartışma sayfasının tepesine bilinçaltınıza Usame Bin Ladin yerleşmiş,İslam ilgili kitaplar okuyun ondan sonra oy verin diye yazdım.Yaklaşık 25 kişiye mail attım 1 tane kültürlü adam çıktı oda Müslüman!.Dediğiniz gibi adamlar hala Haçlı zihniyetini atamamış durumda.--Erdemsenol 05:41, 3 Şubat 2006 (UTC)

Sayın Gülerdem, haddim olmadan belirtmek durumundayım ki tartışma sayfalarındaki varlığınız katkılarınızın boyunu kat kat aşıyor. Eminim ki Vikipedi için pek çok güzel sayfa hazırlayabilirsiniz ve katkılarınızın devamını görmekten memnuniyet duyacağım. Teşekkürler --Alperen 22:53, 5 Şubat 2006 (UTC)


Nasılsınız[kaynağı değiştir]

Hep bir sorun olduğunda birbirimzle mesajlaşıyoruz arasıra da sohbet edelim . --AbSar 12:42, 18 Şubat 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Bende iyiyim evet Lise ikinci sınıftayım ve hazırlanıyoruz ve boş zamanlarımızda da buradayız. Bir soru sorabilirmiyim? Siz hangi ülkedesiniz ?

--AbSar 10:48, 25 Şubat 2006 (UTC)

Portal çalışmalarınızı gördüm çok güzel olmuş bende yeni bir konuda hazırlamak isterim bu konuda bilgi verirmisiniz.

--AbSar 10:50, 25 Şubat 2006 (UTC)

Türk Okulları[kaynağı değiştir]

Vikipedi de yurdışındaki Türk Okulları ile alakalı hiç bir makale yok. İsterseniz bu konuda ortak çalışabiliriz. Bu konulu bir portal dahi yapılabilir.

--AbSar 12:20, 25 Şubat 2006 (UTC)

Sayın Koç`a[kaynağı değiştir]

Köy Çeşmesi`nde Sayın Koç`a yazdığınız mesajı Vikipedi`nin genelini ilgilendirmediğinden oradan kaldırıp, Ersinkoc a yollamanız sanırım daha yerinde olur. 16 18:01, 5 Mart 2006 (UTC)