Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Temmuz 2017-Eylül 2017

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Selam. Şurada standart derken? Biçem standardı mı bu yoksa anane mi? Yazdığım hiçbir maddede uymadım buna. Bana kalsa mantıksız da. --Cobija (mesaj) 18:51, 11 Temmuz 2017 (UTC)

Selam. Son kısımlardaki düzen ayrıca bakınız>notlar>kaynakça (önce genel sonra özel)>konuyla ilgili yayınlar>dış bağlantılar şeklinde. Bu bir yerde yazılıydı bakayım.--RapsarEfendim? 18:56, 11 Temmuz 2017 (UTC)

Sen söyleyince baktım ama göremedim bunu. İngilizcede durum ne diye bakayım dedim orada da şöyle bir baktığım kadarıyla (Byzantine Empire, United States, European Union, Parthian Empire, Ancient Egypt) özel>genel şeklinde. --Cobija (mesaj) 19:04, 11 Temmuz 2017 (UTC)

Hmm. Ben hep tam tersini yapıyordum... Dediğin daha mantıklı gözüktü.--RapsarEfendim? 19:10, 11 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar,

İlgili başlığa eklediğiniz HS etiketini madde düzenlendiği ve talep ettiğiniz değişiklikler gerçekleştirildiği için kaldırdım. Hatalı olduğumu düşünüyorsanız, yeniden ekleyebilirsiniz. İyi günler dilerim.–thecatcherintheryemesaj 10:14, 12 Temmuz 2017 (UTC)

Merhabalar, siz bilirsiniz. Şöyle bir sayfa var. Anlamlandıramadım. Silinmesi gereken anlamsız bir sayfa mıdır?--Potkal (mesaj) 19:25, 16 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba. Bu "kitaplar"ın amacı, belli bir ortak noktası olan maddeleri kataloglamak. Portal gibi düşünün, Vikipedi içinde Vikipedicik gibi :) Gelişigüzel, kişisel zevklere göre madde toplamak için değil yani. Dolayısıyla bu sayfanın da silinmesi gerekir.--RapsarEfendim? 19:32, 16 Temmuz 2017 (UTC)

Selamlar, sende mi? Şurada da tartışma vardı bu arada. Vikipedi sözlük değildir gayet açık iken neden tartıştığımızı da anlamıyorum.--Teacher0691 (mesaj) 21:58, 19 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba. Bu sayfadaki bu kısmı bilmiyordum. Teklif de kabul edilmiş, yapacak bir şey yok. Bundan sonra ben de buna göre yapacağım değişikliklerimi, teşekkürler bilgilendirme için.--RapsarEfendim? 22:01, 19 Temmuz 2017 (UTC)
Ben de teşekkür ederim sonunda birine kabul ettirebildiğim için :)--Teacher0691 (mesaj) 22:06, 19 Temmuz 2017 (UTC)

Selamlar. Önümüzdeki haftanın İş Birliği Projesi olarak Edgar Allan Poe'nun hikâyelerini koymayı düşünüyorum da. Şablonu yeniledim ama bu hikâyelerin Türkçe karşılıklarının kullanılması lazım orada. Sizde kaynak vardır, bu hikâyeleri ve hatta mümkünse diğer bağlantıları da Türkçeleştirebilir misiniz? Bir de biyoloji alanında bir proje koyacaktım ama hangisi daha faydalı sonuç verir kestiremedim. Şöyle tür listesi falan varsa güzel olacaktır.--RapsarEfendim? 17:10, 19 Temmuz 2017 (UTC)

  • merhaba Rapsar, maalesef coğrafi konumum nedeniyle basılı kaynaklara erişimim kısıtlı şu anda. @Yabancı'da belki vardır diye umuyorum. Biyoloji tür listesi için bir bakınayım haber veririm. --Mskyrider ileti 04:25, 20 Temmuz 2017 (UTC)
  • Şurada kitabın içindekileri listelemişler, bu kaynak kullanılabilir. --Mskyrider ileti 04:29, 20 Temmuz 2017 (UTC)
  • biyoloji türleri için şu iki şablona Sansargiller ve Kokarcagiller bakabilirsin. Zamanında Türkçe kaynaklardan yararlanarak oluşturmuştum. Latince olan türler benim Türkçe kaynaklarda bulamadıklarım. Eğer projeye seçersen İngilizcesinden çeviri yoluyla adlarını koymalarına dikkat etmek gerekli. Bu Latince türlere Türkçe adına kaynak istemek gerek yoksa Latince bırakmalı. --Mskyrider ileti 04:40, 20 Temmuz 2017 (UTC)
Poe şablonunun %90'lık kısmını Türkçeleştirdim ama birkaç tane eser kaldı karşılıklarını bulamadığım. Şiirlere ise hiç dokunmadım. SM'ile sonuçlanacak bir biyoloji listesi yoksa bu ikisinden birini alırım.--RapsarEfendim? 23:09, 20 Temmuz 2017 (UTC)

Güncel olaylar[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Gördüğüm kadarıyla güncel olaylar portalı ve alt sayfalarına sil şablonları eklemişsiniz. "Kesinlikle olumsuz baktığınız" bir portal projesine sil şablonlarını sıralamak yerine, silinmeye aday göstermeniz daha iyi ve yerinde olurdu. Bu davranışı hiçbir surette size yakıştıramadığımı bilmenizi isterim. e.a. BdscvrGnoMate mesaj 07:37, 20 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba. Silme gerekçesinde belirttiğim gibi bu portalin oluşturulması reddedildi zaten kısa süre önce. Sil şablonlarını tekrar ekleyebilir misiniz? Teşekkürler.--RapsarEfendim? 22:43, 20 Temmuz 2017 (UTC)

Herhangi bir maddeye eklenen kategoriler de projeye dahil mi?--Teacher0691 (mesaj) 20:12, 20 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba. Elbette ki değil. @Akil13, @TmY e12; bu konu sizi ilgilendiriyor.--RapsarEfendim? 22:44, 20 Temmuz 2017 (UTC)
Ben yarın IBP'de herkesin katkılarını tekrar gözden geçireceğim sanırım. Dikkat etmemiştim bu konuya. Kusra bakmayın --TmѰ e12 22:50, 20 Temmuz 2017 (UTC)
Acaba IBP'nin puanlamasina eklediginiz "Bu kategoride olmasa da, herhangi bir kategoride olmayan (taslak kategorileri dahil edilmemektedir) maddelere eklenen her kategori için: +5 puan" cümlesinde neye puan verlecegini belirtti₪iz Rapsar? Kafam karıştı. --TmѰ e12 23:01, 20 Temmuz 2017 (UTC)
"Kategorisiz" kategorisinde olmamasına karşın yine de kategorisiz bir maddeye denk gelinirse. Kastedilen budur :)--RapsarEfendim? 23:10, 20 Temmuz 2017 (UTC)
Özür dilerim ben yanlış anlamışım o zaman. --akil13ileti 10:06, 21 Temmuz 2017 (UTC)

İş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Bu haftada yeni yapılan güncelleme ile yeni gelen şu sayfadaki maddelere ne yapılacaktır? Tek yapılması gereken şey sayfaların oluşturulması mı?LmattdavidsmithlEvet? 20:58, 20 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba. O kategorilerin oluşturulması (boş bir şekilde değil elbette) veya o kategorilerin muadili varsa (yani bunlar yanlış kullanımsa) onlarla değiştirilmesidir.--RapsarEfendim? 22:45, 20 Temmuz 2017 (UTC)

Rapsar merhaba, İki gün önce ip adresimin Adem20 nickli kullanıcının kuklası olmaktan hesabım engellendi ve iki gün boyunca hiçbir değişiklik yapamadım. Fakat sorun şu ki Adem20 denen kişiyi tanımıyorum ve şu ana kadar kendisiyle hiç iletişimim olmadı dolayısıyla kendisiyle bir bağlantım da yok. Sadece viki Türkiye'de engellendiğinden Vpn proxy ile veya adresin başına 0 koyarak giriyordum engelin geldiği günden beri dolayısıyla her seferinde ip'm farklı oluyordu vpn ile girdiğimde. Adem20 ile bağlantısı belki buradan kaynaklı olabilir ancak bir hata olduğunu düşünüyorum ben zaten devriye haklarına sahibim kural ihlali yapacak değilim sonuçta. Bu konu hakkında size ve birkaç kişiye daha mail attım ama geri dönüş alamadım bir cevap bekliyorum sizden. Sorunun neden kaynaklı olduğunu öğrenmek istiyorum dediğim gibi ip engelleniyor fakat benim bir hatam yok burada ve yanan ben oluyorum. İlgilenirsen minnettar kalırım. Saygılar...HicBitmeyenAkbil 12:26, 22 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba. Ben hizmetli veya denetçi olmadığımdan yardımcı olamyacağım ne yazık ki. Bir hizmetliye yazarsan daha iyi olacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 20:39, 24 Temmuz 2017 (UTC)

Selam, özel değilse neden İBP sorumluluğundan ayrıldınız? --Ahmet Turhan (mesaj) 20:29, 24 Temmuz 2017 (UTC)

Selam. Yok ya ne özeli :) Zaman ayıramıyorum yeterince, ilgili bir sorumlu da gelince benim ayrılmam daha doğru diye düşündüm.--RapsarEfendim? 20:38, 24 Temmuz 2017 (UTC)

Uzun çizgi --> kısa çizgi[kaynağı değiştir]

Selamlar, şuradaki isteğinle ilgili soruyorum maç skorları arası da kısa çizgi olmalı değil mi?--Teacher0691 (mesaj) 21:00, 24 Temmuz 2017 (UTC)

Selam. Doğrudur, aynen.--RapsarEfendim? 21:13, 24 Temmuz 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Şu ana dek başarıyla yürütmüş olduğunuz ve çekildiğiniz İBP Sorumluluğunuzdaki başarınız ve Vikipedi'ye kattıklarınız dolayısıyla bu yıldızı size takdim ediyorum :) Kolay gelsin! chansey Mesaj 21:20, 24 Temmuz 2017 (UTC)
  • Teşekkür ederim @Chansey :) Umarım daha da iyi olur, daha verimli projeler görürüz ileride.--RapsarEfendim? 21:29, 24 Temmuz 2017 (UTC)

Şu konuda fikrinizi belirtirseniz sevinirim. İBP'de eski sorumlu olsanızda sizin fikriniz benim için önemli :) --TmѰ e12 21:39, 24 Temmuz 2017 (UTC)

Seyit Rıza maddesi[kaynağı değiştir]

23 temmuzda Seyit rıza maddesiyle ilgili değişikliklerde bulunmuştum.Değişiklikler onay beklemekte idi.Bugün sayfayı kontrol ettiğimde ise maddenin eski halinde olduğunu ve yapmış olduğum değişikliğin geri alınmış olduğunu gördüm.Wikipedia'da tecrübe sahibi olmadığım için buna bir anlam veremedim.Yaptığım değişiklik kabul görmediyse gerekçesini eğer kabul görüp değiştirildiyse de yine aynı şekilde gerekçesini ve eksiklerinin şahsıma bildirilmesini talep ediyorumBu imzasız yazı Rick Montag (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. İlgili kısım zaten yeterince detaylı ancak siz bu detayları kaldırıp, daha düzensiz bir şekilde değişiklik yapmışsınız. Bu yüzden kabul edilmedi. "Tüm bunlardan sonra iddia edilen belge hakkında herhangi bir bilimsel çalışma yapılmamıştır." ifadesi ise kaynak bulunmayan bir ifade -ki yapılmayan, olmayan şeyleri de yazmaya gerek yok :) İyi günler.-- RapsarEfendim? 19:50, 26 Temmuz 2017 (UTC)

Belki "Tüm bunlardan sonra iddia edilen belge hakkında herhangi bir bilimsel çalışma yapılmamıştır." ifadesi hakkında haklı olabilirsiniz lakin söz konusu kısımın detaylı olması konusunda haklı olduğunuz kanısında değilim.Bunun sebebi ise bahsettiğimiz detayların nezdimde tarafsız olmadığını düşünmemdir.Maddenin tartışma sayfasında da konuyla ilgili başlık açmış ve bir kullanıcıyla konu hakkında münazara etmiştim.Bu münazarada da aynı şekilde tarafsızlık konusunda sorunların olduğunu ve kaynağın yetersiz aynı zamanda taraflı olduğunu belirtmiştim.Yaptığım değişiklikte ise başlığı tamamen kaldırmak yerine daha tarafsız olması için diğer görüşleride aktardım.Şayet sorun sadece detay ise ben de daha detaylı bir yazı yazabilirim fakat benim değişikliğimden önceki(Şu anki metin) hali yine benim nezdimde tarafsız olmayan ve doğrulu teyit edilmemiş belgeye dayandırılarak detaylandırılmıştır.Bu sebeplerden dolayı yeni bir değişiklikte bulunma veyahut konu hakkında tartışmaya devam etme taraftarıyım.Bu imzasız yazı Rick Montag (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tekrar merhaba. Mesajlarınıza imza atarsanız daha iyi olur, böyle başlayayım :) Bir maddede "-e göre" ifadesi kullanıldıktan sonra gelen şeyler eğer o kaynaktaki içeriği anlatıyorsa büyük ihtimalle tarafsızlık ilkesini ihlal etmemektedir. Keza çıkardığınız içerik de, "Ortaya çıkan bir MAH belgesine göre" diye başlar (hatta bir sonraki cümlede "Görüşme raporuna göre" de yazılı) ve kaynağı aynen aktarır. Burada bir taraf tutma, tarafsızlık ilkesinin ihlali söz konusu değildir.--RapsarEfendim? 23:50, 27 Temmuz 2017 (UTC)

"KonakTramvayıGuzergahi.jpg" dosyanın silinmesi[kaynağı değiştir]

"KonakTramvayıGuzergahi.jpg" dosyanın "kamu malı olan haritalardan faydalınılabilir, alternatif olabiliyorsa AK resmi kullanılamaz" açıklamasıyla silmeye aday göstermişsiniz ve silinmiş. Yanlış bir şekilde eklediysem tabii ki düzenlenmesi gerektiğini kabul ediyorum. Ama ben dosyayı doğrudan "http://www.tramizmir.com/tr/hatharita/56" adresindeki "Konak Haritası" linkinden ekran görüntüsü olarak aldım ve kaynakçasını da düzgün şekilde belirttim. Belediyeye bağlı bir şirketin resmi sayfasında sunduğu haritadan daha iyi bir kamu malı olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla hatanın ne olduğunu da pek anlamadım. Rica etsem açıklama yapabilir misiniz?Bu imzasız yazı BlueTime93 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Aksi belirtilmediği sürece, devlet kurumlarından yayınlanmış olsalar dahi her içeriğin telif hakkı saklıdır. Bu harita da öyle. Kaynağını belirmeniz bir fark yaratmamakta :) İyi günler.--RapsarEfendim? 23:53, 27 Temmuz 2017 (UTC)

Açıklama yaptığınız için teşekkürler. Daha fazla dikkat etmeye çalışırım. -BlueTime93 (mesaj) 06:56, 28 Temmuz 2017 (UTC)

Resimsiz maddeler.[kaynağı değiştir]

Merhaba, genellikle biyografileri gezerken resim eklenmesi gerektiğini düşündüğüm maddeler oluyor. Telif hakkı kapsamı ile alakalı çok net bilgim olmadığı (her ne kadar Vikipedi:Telif hakları/SSS maddesini okusam da emin olamıyorum.) için adil kullanım kapsamı dışında ki dosyaları Vikipediye yüklemekten kaçınıyorum. Aslında bu maddeleri gezerken keşke "bu maddeye görsel ekleyerek maddenin gelişmesine yardımcı olabilirsiniz" diye bir şablon olsa da maddeye eklesem diyorum ama buna benzer (örn: görsel istekleri) bir şey bulamadım. Bu konu hakkında sizin fikirlerinizi sormak istedim. -SunSoldiers 03:41, 28 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba. Bu görsellerin olması elbette olumlu, ancak hiçbir zaman tamamlanamayacak bir proje olan Vikipedi'de maddelere "şu şu eksik" gibi şablonlar ekleyemeyiz :) Öte yandan Kategori:Resim aranan kişiler gibi kategoriler mevcut.--RapsarEfendim? 19:30, 29 Temmuz 2017 (UTC)
Beni biraz farklı anlamışsınız ben maddelere şablon ekleyelim demek istemedim tam olarak misal Madde İstekleri gibi bir Resim İstekleri sayfasıydı ki zaten varmış. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler. -SunSoldiers 10:59, 30 Temmuz 2017 (UTC)

Rapsar selamlar, nasılsın? Bir ricam olacak; eski bir SAS adaylığında bahsedilen şu maddeyi bi inceliyim dedim, kaynakların hiç birine ulaşamadım. Acaba bende mi bir problem var; müsait olduğun bir zaman maddenin kaynaklarını inceler misin? Ona göre madde hakkında bir mütalaada bulunalım. Kolay gelsin... chansey Mesaj 10:42, 31 Temmuz 2017 (UTC)

Selamlar. Ben ulasabiliyorum coguna, ayrica kirik olan baglantilari da archive.org`a yazip oradan bakabilirsin :) Iyi gunler.--RapsarEfendim? 03:31, 2 Ağustos 2017 (UTC)

Birkaç soru...[kaynağı değiştir]

Merhaba, Rapsar umarım iyisindir. "bu" sayfayı tamamıyla güncelledim ama 55 ve 65 numaralı kaynaklar arasında kaynak hatası veriyor. Rica etsem zaman ayırıp düzeltebilir misin? Kafam çok karıştı yapamayınca birisinden yardım alsam iyi olacak dedim. Bir de şu mesaj sayfamı nasıl arşivlerim yardım edebilir misin?

Mesaj sayfası arşivleme konusunda yardıma ihtiyacım kalmadı. Artı olarak bahsi geçen sayfada kaynak arşivleme tarihlerinde hata yaptım sanırım ilgilenirseniz sevinirim. -SunSoldiers (mesaj) 01:21, 5 Ağustos 2017 (UTC)
Merhaba. Kaynak hatası vermesinin sebebi, o adla tanimlanan kaynağın olmaması. Söyle diyeyim, <ref name="kaynak">.... şeklinde bir kaynak olmasi lazim. Bu kaynagi birden fazla kullabiyorsak <ref name="kaynak"/> seklinde bir kez daha yazariz. İşte bu ilk kullanım olmadığından, yani bu ada sahip kaynağı tanimlamadigimizdan ve direkt ikinci kullanim olduğundan kaynak hatasi veriyor. Seçkin maddelerde goz gezdirerek pratikte de anlayabilirsin konuyu:) iyi günler.--RapsarEfendim? 16:09, 7 Ağustos 2017 (UTC)

Vikiproje İnternet Davetiyesi[kaynağı değiştir]



Vikiproje İnternet Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sizi internet ile ilişkili tarih, eğitim, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan Vikiproje İnternet projesine davet ediyorum.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--TmѰ e12 14:35, 5 Ağustos 2017 (UTC)

Geri alma hakkıda[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, bunu geri almışsınız, yanlış bir şey mi yazdım, politikaya aykırılık falan mı var?. Saygılarımla --KediÇobanı🐈 05:26, 7 Ağustos 2017 (UTC)

Merhabalar, yaptığım değişiklikleri telif hakkı sebebiyle geri almışsınız; ama telif hakkında sebebiyet veren bir durum bulunmamaktadır?

Merhaba biir problemim var.[kaynağı değiştir]

Wikipedia ile alakalı bilmediğim, öğrenmek istediğim şeylerim var, özel mesaj ile ulaşabilme şansım var mı? Bu imzasız yazı Editors34 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 12:59, 7 Ağustos 2017

Tartışma şablonları.[kaynağı değiştir]

Merhaba, şu sıralar Video Oyunları Projesi'nin temellerini atmaktayım. Proje ile alakalı bir tartışma şablonu oluşturmak lazım tabii. Biraz karmaşık geldi bana.. Sanırım şablonla alakalı alt kategoriler falan oluşturmamız gerekiyor. Yardımcı olabilir misin?
-SunSoldiers (mesaj) 23:17, 7 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. Şu an mobil olduğum için yardımcı olamayacağım ancak Ahmet Turhan yahut Mavrikant yardımcı olacaktır. İyi gunler.--RapsarEfendim? 23:26, 7 Ağustos 2017 (UTC)
Sanırım ikisi şuan çevrim içi değil. Herhangi bir acelesi yok aslında müsait bir vaktinde zaman ayırırsan çok sevinirim. İyi günler/geceler.-SunSoldiers (mesaj) 23:32, 7 Ağustos 2017 (UTC)

https://tr.wikipedia.org/wiki/Michael_Brandon - Diğer dillere bağlantı yanlış oldu bu maddenin düzeltebilirmisiniz sayın Rapsar...--Kostantinopulos... (mesaj) 04:35, 8 Ağustos 2017 (UTC)

Bu, bu ve bu değişikliği geri alma nedeninizi öğrenebilir miyim? Teşekkürler --TmѰ e12 17:50, 9 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. Esas senin bu değişiklikleri yapma sebebini öğrenmek isterim. Hiç bir gerekçesi ve anlamı yok bunların, bilakis kafa karıştırıyor.--RapsarEfendim? 17:52, 9 Ağustos 2017 (UTC)

Vikiprojeler[kaynağı değiştir]

Buradaki tartışma üzerine, katkıları Vikiproje kapsamında vermek istemez miydin? Senin gibi tecrübeli ve faydalı katkı veren bir kullanıcının en azından bir projede sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:42, 9 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. Şu aralar bilgisayarım arızalı ve fazla katkı veremiyorum ne yazık ki. Yine bu aralar katkı sağlamak istediğim konu olan Meksika ile alakalı bir proje de yok:D Ara ara bakmaya çalışıyorum yine de işbirliklerine ve ilgimi çeken olursa bir şeyler yapmaya çalışıyorum.--RapsarEfendim? 19:49, 9 Ağustos 2017 (UTC)
en:Wikipedia:WikiProject Mexico projesini Türkçe Vikipedi'ye kazandırmak size kalmış :) --Ahmet Turhan (mesaj) 19:54, 9 Ağustos 2017 (UTC)

Vikiproje Din Daveti[kaynağı değiştir]



Vikiproje Din Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sizi Din ile ilişkili tarih, eğitim, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan Vikiproje Din projesine davet ediyorum.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İş birliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN. MediaWiki message delivery (mesaj) 22:55, 9 Ağustos 2017 (UTC)


İyi günler Rapsar. NBA oyuncularının istatistiklerini güncelliyordum (neredeyse bütün oyuncular yıllardır güncellenmemiş.) ve bir yardımın hiç de fena olmayacağını düşündüm. Basketbol ile ilgilenen vikipedist bulamadım ve başkalarına sormaya karar verdim. Bilgilerin hepsi İngilizce Wikipedia'da hazır bulunduğu için çok fazla vakit almıyor ancak üniversite kayıtları ile ilgilendiğimden çok fazla zamanım olmayacak. Meşgul olduğunuzu biliyorum fakat boş zamanlarınızda şu sayfaya bakıp eksik olan oyuncularda yardım ederseniz sevinirim. Kolay gelsin. lmattdavidsmithlBuyurun? 21:22, 10 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. İnanın yardım edebilmeyi istedrim ama aklımda halihazırda çok fazla yapılması gerektiğini düşündüğüm şey var ve bunların hepsine yetismem mumkun degil :( Su aralar mobil olduğum icin pek katki da yapamıyorum zaten. Gencfenerli gibi bir kullanıcı adina sahip kullanici vardi, onunla iletişime geçerseniz yardımcı olabilir kendisi ilgiliydi basketbol maddeleriyle. İyi gunler.--RapsarEfendim? 04:40, 11 Ağustos 2017 (UTC)
Teşekkürler Rapsar, kendisiyle iletişime geçicem. Size kolay gelsin, iyi günler. lmattdavidsmithlBuyurun? 08:11, 11 Ağustos 2017 (UTC)

Din ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına Vikiproje şablonunun konulması konulu Din İş Birliği Projesi'nin bitmesine son 15 gün[kaynağı değiştir]


Bu ayın Vikiproje Din İş Birliği Projesi olan Din ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına Vikiproje şablonunun konulması konulu projenin bitmesine kalan son 15 gün. Proje bitim tarihi olan 30 Ağustos 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, iş birliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.
Bu mesaj Vikiproje İnternet toplu mesaj listesindeki kullanıcılara otomatik olarak gönderilmşitir. Bu tarz mesajlar almak istemiyorsanız listeden adınızı kaldırabilirsiniz -- MediaWiki message delivery (mesaj) 00:43, 15 Ağustos 2017 (UTC)


I. Dmitriy vs I. Dimitri[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar,
Keşke bu kadar aele taşıma yapmasaydınız. Tarihteki tüm Dmitry'ler Dimitri olarak yer alıyor. 20. yy. dakilerde Dmitriy isimleri görülüyor. Başlığında Dimitri geçen diğer 30 maddeyi taşımayıp tekrar değerlendirin lütfen.iazak (mesaj) 22:13, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Selam. Son değişikliklerde bazen dolaşırken denk geliyorum, okuyorum, bazen bir iki ufak dokunuş yapıyorum. Maddenin girişindeki Rusça isim ve Rusça Vikipedi'deki kullanım bu şekilde olduğundan taşıma yapmıştım.--RapsarEfendim? 22:47, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Yani, geri alacak mısınız? Kendi tercihim olduğu için söylemiyorum. 20. yüzyıl öncesi tarihteki sanırım tüm Dmitriy'ler Dimitri olarak çevrilmiş, ama yalnız bu isimden söz etmiyorum. Rusça isimleri Türkçe okunuşuna göre çevirme yolu uzun süredir tercih edilmiş durumda. iazak (mesaj) 22:56, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Geri almak için bir sebep göremiyorum açıkçası. Zaten bu ismin okunuşu Dmitriy, Kiril harfleriyle yazımının okunuşu bu şekilde :) Rusça Vikipedi veya Rusça kaynaklarda arama yaparsanız Dimitri değil Dmitriy kullanımına rastlarsınız zaten.--RapsarEfendim? 23:01, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Rusça kaynakta Dimitri aramak anlamsız olur malum. Türkçe kullanımı belirliyoruz. Neyse, dediğim gibi tercihim bu olduğu için değil, vikipedideki yaygın kullanım nedeniyle madde adında ve içeriğinde Dimitri yazmıştım. Bu durumda kendinize epey iş çıkarmış oldunuz. Malum Dmitriy tarihte tek başına duramaz. 30'u başlıkta olmak üzere 525 maddede geçen tüm Dimitri'leri güncellemek gerekiyor. Kolaylıklar diliyorum.
Bir bilgi notu: Kiril alfabesinin doğru okunuşu Dmitriy olabilir ben bilmiyorum, size güveniyorum. Ama Türkçede günümüzde ismi bu olan Rus vatandaşa Dimitri dendiğini duymuşluğum var. Haberiniz olsun.iazak (mesaj) 23:30, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Dönemin Türkçe kaynaklarını inceleyip ona göre tercih yapacaksak her özel adı eski yazıya göre, yani doğal olarak okunuşlarına göre yazmamız gerekecek ki Corç Vaşington gibi kullanimlardan da söz ediyoruz:) Rusça özel adları Türkçe metinlerde kullanmak en basiti, her bir harfin Türkçede bir karşılığı var ve buna göre okunuş ortaya çıkıyor kendiliğinden. İ ve y sesleri çok yakın olsa da tam olarak aynı değil, özellikle İspanyolca konuşan birini duymuşsanız mesela bu fark daha da anlaşılır oluyor. Şahsın adının Kiril harfleriyle yazılışı Дми́трий, son iki harf sırasıyla i ve y. İlk iki harf arasında da bir i harfi de yok görüldüğü üzere:) iyi günler.--RapsarEfendim? 23:40, 20 Ağustos 2017 (UTC)
Ben ikna oldum. Tüm bu Rusça isimleri düzeltmek için bir çalışma başlatmak gerekiyor. (En kötüsü kısmen yapılması.) Köy çeşmesinde bir başlık açsanız iyi olur. Sizin gibi dil hakimiyeti olanlar da hangi isimlerin nasıl düzeltilmeleri gerektiğini altına sıralansınlar. Böylece benim gibiler de ileride aynı aşırı Türkçeleştirmelere gitmezler. Tek başınıza uğraşmayın ki bilgi yayılsın. Olur mu?
Bir komik not:1995 yılında Ankara'daki Tunus Caddesini kesen caddelerden birinin adı Can Kenedi idi! Pes demiştim o dönem. Umarım TDK'nın o dönemdeki bir tuhaflığından ibarettir ve değiştirmişlerdir tabelayı.iazak (mesaj) 00:34, 21 Ağustos 2017 (UTC)
Estağfurullah, dil hakimiyetim yok ama Rusçanın transkripsiyonu gerçekten çok basit :) Zamanında çok dile getirildi ama ne yazık ki maddeler arasında hatalı ada sahip olanlar bolca var. En basitinden İngilizce Vikipedi'den bir dolaşım şablonu çevrilip bağlantılar konttol edilmezse o şablon üzerinden açılan maddelerin adları da problemli oluyor. Ben eski bir kitapta denk gelmiştim bu Kenedi, Ceyms gibi kullanımlara :) Azericede böyle kullanıyorlar hatta :)--RapsarEfendim? 00:52, 21 Ağustos 2017 (UTC)

Ülker Stadyumu[kaynağı değiştir]

Selam, nasılsın? Stadyumlarda, salonlarda vs. sponsor adlarını madde adlarında kullanabiliyorduk. Hatta sponsor kuralından bunları muaf tutmayı sen önermiştin ya 😕 --Cobija (mesaj) 22:01, 21 Ağustos 2017 (UTC)

Selam. Ben hatırlamıyorum benim önerdiğimi ancak öyle olduysa da şu an olumlu bakmıyorum :) Taşımayı yapan kullanıcıyla konuştuk ve lig/takım ile bunların eş tutulamayacağını belirtti. Tartışmaya açık konu gibi gözüküyor. TT Arena sayfasının tartışmasında yazdım bir şeyler.--RapsarEfendim? 22:07, 21 Ağustos 2017 (UTC)

Siyaset iş birliği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Siyaset projesinde iş birliği için Şablon:Çift meclisli ulusal yasama organları şablonu düşünülür mu bir ara? Önemli maddeler zira.--RapsarEfendim? 14:05, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Evet bence uygun, güzel bir atılım olur. @İazak bence bir göz atsın. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:29, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar. Şunu şuraya bir iliştireyim, kendim bir iki deneme yapacaktım, Vito'nun 1 dakikasını bile almayacak bir işe acemice girişmek istemedim, Vito geldiğinde uygulamasını rica ederiz. Vikiçizer (mesaj) 20:33, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Opera VPN ile diller kısmına ekleme yapamıyorum[kaynağı değiştir]

Merhabalar @Rapsar,

Vikipedi'ye bağlanmak için Opera VPN kullanıyorum. Türkçe Vikipedi'ye eklemeler yapabiliyorum ama diller kısmından diğer Vikipedilerdeki içeriklere bağlantı vermek istediğimde değişiklik yapmak için 2022'ye kadar banlı görünüyorum. Yani diller kısmını kullanamıyorum. Nasıl aşabilirim bu sorunu, bir bilginiz var mı acaba? Lawlss (mesaj) 12:18, 23 Ağustos 2017 (UTC)

Araya atlamak gibi olmasın ama @Lawlss bende Opera VPN ile bağlanıyorum Vikipedi'de ip engelleme muafı grubuna dahil edilene kadar sadece Singapur üzerinden bağlana biliyordum. Diğer dillerdeki Wiki'ler den IP engelinin kaldırılması için UTRS sistemine başvurman gerek. Ki IP engelim kaldırılmış olsa bile diğer Wiki'lere sadece Singapur üzerinden bağlana biliyorum. -SunSoldiers (mesaj) 12:58, 23 Ağustos 2017 (UTC)
Merhaba. Konu hakkında bilgim yok açıkçası, @HakanIST yardımcı olacaktır. BAu tip konuları Vikipedi: Danışma masasında da dile getirebilirsiniz :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:47, 23 Ağustos 2017 (UTC)
Küresel muafiyet verdim, işe yaramadıysa UTRS ile başvuru yapılması gerekecektir. @Lawlss.-- Hakan·IST 16:44, 23 Ağustos 2017 (UTC)
Çok teşekkür ederim @Rapsar ve @HakanIST, sorun çözülmüş durumda. İyi akşamlar dilerim. Lawlss (mesaj) 17:27, 23 Ağustos 2017 (UTC)

Son değişiklikler[kaynağı değiştir]

Yazılım güncellemesinden kaynaklanan bir sorun gibi duruyor. Ayrıntılar şuradan izlenebilir. --Superyetkinileti 16:50, 23 Ağustos 2017 (UTC)

Bağlantı Hatası yardımı...[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/John_Abercrombie_(m%C3%BCzisyen) - Maddeye diğer dillerin bağlantısını hatalı vermişim düzeltebilirmisiniz...--Kostantinopulos... (mesaj) 03:50, 24 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. Düzelttim. Bu arada maddelerd "ünlü, tanınmaktadır" gibi subjektif ifadeler kullanmamanız gerekir. Bunu da not düşmek isterim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 04:16, 24 Ağustos 2017 (UTC)

Türk Sultanına Mektup Yazan Zaporojya Kazakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle wikpedia'nın düzenini bilmediğimden yanlış bir şey yapıyorsam kusura bakmayın. Size ulaşmam lazımdı

Türk Sultanına Mektup Yazan Zaporojya Kazakları'nda yanlış çeviriyi 172.98.85.50 ipsi ile değiştirmiştim. Kaynak olmadığı için kabul etmemişsiniz. Halbuki yeni çeviriyi ben bizzat kaynak verilen yerden çevirdim. Kaynak 5.dipnottaki pdf adresi verilmiş. Orayı kaynak olarak verip maddeyi düzeltir misiniz. Bu konuyu da düzeltince silersiniz. Teşekkürler

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=T%C3%BCrk_Sultan%C4%B1na_Mektup_Yazan_Zaporojya_Kazaklar%C4%B1&oldid=18995085Bu imzasız yazı Encyclonesia (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Estağfurullah öncelikle, hata yapa yapa öğreniyoruz en azından mesaj atarak ulaşmış ve doğrusunu sormussunuz :) Bu konu daha önce çok kez gündeme geldi, ilgili maddenin tartışma sayfasında da tartışmaları görebilirsiniz. Orayı okuyup, orada görüşünuzu paylaşmanız daha iyi olacaktır. Mesajlarınızın sonuna da imza eklemeyi de unutmayın:) İyi günler.--RapsarEfendim? 18:28, 24 Ağustos 2017 (UTC)

Video Oyunları Projesi'ne davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikiproje Video Oyunları Daveti!
İyi günler, İyi Vikiler.
Video oyunları ile ilişkili konularda maddeler açmayı, kategoriler ve şablonlar oluşturmayı, aynı zamanda var olan maddeleri, kategorileri ve şablonları düzenleyerek kaliteli hâle getirmeyi amaçlayan Video Oyunları Projesi'ne davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmaya başlamadan önce katılımcılar listesine isminizi eklemeyi unutmayın! İş bölümü ve hedefler bölümüne yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. İş Birliği projesinde çeşitli ödüller sizi beklemekte.

Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir, maddeleri geliştirerek projeye katkıda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için tıklayın!

-SunSoldiers (mesaj) 23:47, 24 Ağustos 2017 (UTC)

Hatlı başlık yardımı[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Uluslararas%C4%B1_San_Marcos_%C3%9Cniversitesi_mazunlar%C4%B1 - Şu bağlığı hatalı açtım mazunları yazdım düzeltebilirmisiniz...--Kostantinopulos... (mesaj) 05:36, 25 Ağustos 2017 (UTC)

Potansiyel SM[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Vikiproje şablonu eklerken Günümüzün Üç Güzeli maddesinin SM olan İngilizce sürümünden çevrildiğini gördüm. İlk bakışta verilen kaynakların aşağıda gözükmemesi dışında gözüme bir eksik çarpmadı. İlgini çekiyorsa SM adayı yapabilirsin.--B.S.R.F. 💬 06:46, 26 Ağustos 2017 (UTC)

Selam. Bağlantılar da verilmemiş :) Bir süredir yalnızca mobil olduğum için böyle büyük projelere giremiyorum ne yazık ki. Bilgisayar döndüğü vakit bakmaya çalışırım ama aklımda kalsın. Teşekkürler, iyi günler.--RapsarEfendim? 02:04, 27 Ağustos 2017 (UTC)

Selam Rapsar, bu maddeyi geri aldığınızı gördüm. Fotoğraf tarafıma aittir ve herhangi bir telif hakkı ihlali bulunmamaktadır. Sevgiler, iyi çalışmalar. Nisan 25 2024 14.01 (UTC)

Merhaba. Daha önce internet ortamına yüklenmiş ya da baska bir yerde yayınlanmış görsellerde, onu oluşturan kişi ile (telif hakları sahibi) Vikipedi'ye yükleyen kişinin aynı olduğunun ispatlanması gerekmektedir (VP: OTRS). Öte yandan bu görsel sizi gösteriyor, dolayısıyla telif hakları da size değil bunu çeken şahsa ait. Bu bilgiler ışığında burada değil, Commons'taki silinmeye aday sayfa tartışmasında görüş belirtirseniz daha iyi olur. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:23, 28 Ağustos 2017 (UTC)

Devriye adayıyım, görüşlerinizi bekliyorum.[kaynağı değiştir]

İyi Vikiler, Rapsar.. Şu sıralar devriyeliğe adayıyım. Hakkımdaki düşüncelerinizi burada belirtirseniz sevinirim. -SunSoldiers (mesaj) 17:53, 28 Ağustos 2017 (UTC)

Xbox Controller[kaynağı değiştir]

Selam, Rapsar. Xbox One kumandası maddesini oluşturacağım ama isminde biraz şüphelerim var. Xbox 360 kumandasının maddesi Xbox 360 Controller adıyla açılmış. "Xbox One Controller" ya da "Xbox One kontrolör" şeklinde açsak daha mı doğru olur?-SunSoldiers (mesaj) 00:16, 2 Eylül 2017 (UTC)

Selam. O madde hatalı adlandırılmış zira İngilizce sürümüne bakarsan "controller" kısmının küçük harfle başladığını görebilirsin. Özel ad değil yani :) Dolayısıyla çevrilmesi gerekir. Benim bildiğim oyun kumandası ama daha uygun ve yaygın Türkçe adı varsa o da olur. Ana madde olan oyun kumandası maddesini de bu vesileyle açıverirsin artık :P Kolay gelsin, iyi bayramlar.--RapsarEfendim? 02:31, 2 Eylül 2017 (UTC)
Ah pardon, bizde o madde varmış ve gamepad maddesine bağlanmış. Aslında öyle olmasa da halk arasında biz joystick deriz (bambaşka bir alet) ama olsun :) Bir de game controller varmış, gamepad, joystick, direksiyon vs tamamını kapsayacak bir anlamı olan. O zaman çarşı pazar karışır işte. "Komuta etmek"ten gelen kumanda kavramını gamepad için değil de game controller için kullanabiliriz. Kaynakları incelemek lazım.--RapsarEfendim? 02:39, 2 Eylül 2017 (UTC)
Şuan mobildeyim bayram dolayısıyla insanlar İstanbul'dan uzaklaştı bende hazır şehir boşken biraz gezeyim dedim bayram boyunca çok fazla aktif olamaya bilirim. Dün gece Niveles saldırdığı sırada şurada çalışma yapıyordum. Sonra kendimi maddelere sil şablonu koyarken buldum. Çalışmaya bir bakar mısın resim alt yazısı neden gözükmüyor çözemedim. Bu arada zamanım olunca yukarıda belirttiğin maddelerle ilgileneceğim.-SunSoldiers (mesaj) 09:39, 2 Eylül 2017 (UTC)
@Rapsar Sanırım bıraktığım mesajı görmedin. Gördüğünde şurada ki çalışmaya bakabilir misin? Görselin alt yazısını bir türlü ekleyemedim.-SunSoldiers (mesaj) 17:41, 3 Eylül 2017 (UTC)
Tamamdır sorun giderildi.--RapsarEfendim? 18:22, 3 Eylül 2017 (UTC)

Stüdyo mu, derleme mi?[kaynağı değiştir]

Pesimist EP 6 - Ahmak Islatan'da yer alan şarkılar biraz edit yapılarak Ahmak Islatan albümüne eklenmiş. Eski albümde yer alan şarkılar olduğu için derleme demiştim. Ama; yeni albümde daha önce yayımlanmamış 4 yeni şarkı var. Eski albümdeki şarkılarda oynama yapıldığını söylemiştim zaten (ses kalitesi yükseltilmiş falan). Bu onu derleme albüm yapar mı? Turgut46 19:09, 2 Eylül 2017 (UTC)

Swlamlar. İnan hiç bilgimin olmadığı bir konu, @Hedda Gabler (eski) yardımcı olabilir.--RapsarEfendim? 19:24, 2 Eylül 2017 (UTC)
The Fame Monster olayı var galiba. yeniden basım/EP şeklinde yapabilirsin @Turgut46 --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 19:34, 2 Eylül 2017 (UTC)

Filiz Aker SAS oylama hakkında...[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Filiz_Aker&stable=0&redirect=no - Madde SAS'ta değerlendirme için bakabilirmisiniz https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Filiz_Aker&stable=0&redirect=no?--At İpi, Tut Pipi... (mesaj) 14:40, 3 Eylül 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
merhaba Raspar umarim iyisindir. Azerbaycan Milli Direniş teşkilatı sayfasında yapdığın değişikliklerden dolayı teşekkür ederim. bu makaleyi daha güclendirmek için bana yardımcı olabilirmisiniz. elimde bir kaç kaynak vardır. nasıl ilişki kurabiliriz
Vetendas (mesaj) 17:34, 6 Eylül 2017 (UTC)
Merhaba. Estağfurullah önemli değil. İlgim ve bilgim dahilindeki bir konu değil açıkçası ama sizdr kaynak varsa, telif hakkı ihlali ve tarafsızlık gibi politikalara da dikkat ederek geliştirebilirsiniz maxdeyi. Herhangi bir sorunuz olursa yazabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 20:03, 6 Eylül 2017 (UTC)

Oyunları'nda[kaynağı değiştir]

Buna gelen eklerin bitişik olması gerekmiyor mu? Evveliyatında bir yerlere yazmıştım bunu, yeri gelmişken tekrar yazayım. --Cobija (mesaj) 19:10, 6 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba. Özel adlara gelen çoğul ekleri sonrasında gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmıyor muhtemelen bildiğin gibi. Ama buradaki özel ad zaten "Akdeniz Oyunları", yani özel ada gelen bir çoğul eki mevcut değil, bu ek özel adın bir parçası ("Akdeniz Oyunu" değil yani :) Buna karşın bazı kategoriler ve şablonlar hatalı olarak "Olimpiyatlarda" gibi kullanımlara sahip, düzeltilmeleri gerek.--RapsarEfendim? 20:00, 6 Eylül 2017 (UTC)

Kategori taşıma[kaynağı değiştir]

Merhabalar Rapsar, kolay gelsin. Kategori:2006 İsrail-Lübnan Krizi kategorisinin ismi ana madde uyumdan "Kategori:2006 Lübnan Savaşı" olarak değiştirilmesi gerekiyor. Yanlış bir şey yapmak istemedim. İlgilenebilir misin? Teşekkürler. --Tuğkan (mesaj) 14:35, 7 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba. Bu gibi tartışma gerektirmeyen durumlarda önce kategori adını taşımak, sonrasında ise eski kategoride bulunan maddelerdeki bu eski kategoriyi kaldırarak yenisini eklemek gerekiyor. Hallettim ben bu kez ama bir dahakine aklında bulunsun:) İyi günler.--RapsarEfendim? 17:48, 7 Eylül 2017 (UTC)

Tamamdır. --Superyetkinileti 17:51, 7 Eylül 2017 (UTC)

Yeni bir ileti listesi oluşturmak için şu, bu listenin üyelerine ileti göndermek için ise şu kullanılabilir. --Superyetkinileti 16:51, 8 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar. Ne yaptım ne ettimse şu şablondaki metnin sonuna nokta koyamadım. Turgut46 09:00, 8 Eylül 2017 (UTC)

Kategori kaldırma[kaynağı değiştir]

Selamlar. Gerekçesi nedir? Seriyi kapsayan kategorinin hatalı bir biçimde Activision oyunları katrgorisinde yer alması ise eğer orada yer almıyor artık. Her CoD oyunu Activision oyunu değil.--RapsarEfendim? 17:54, 8 Eylül 2017 (UTC)

@Rapsar Gereçke Kategori:Call of Duty'nin Kategori:Activision oyunları'nın alt kategorisi olması. Düzeltmeniz için teşekkürler bu durum enwikide de bu şekilde. O yüzden kaldırdım.≈ SunSoldiers  ✉  17:56, 8 Eylül 2017 (UTC)
Tahmin etmiştim. Dediğim gibi o madde bir oyunu değil, seriyi anlatıyor ve amacı video oyunlarını kapsamak olan kategorilerde yer almamalı. 2003 video oyunları kategorisinde bile vardı, oraya girenin 2003 video oyunlarını görmesi gerekir, 2017'de çıkanları değil:) Ayrıca serinin her oyununu Activision geliştirmedi, bu da aynı mantık. İngilizce Vikipedi her zaman doğru değildir. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:03, 8 Eylül 2017 (UTC)
Görmüşken sorum olacak siz mobilden sık sık giriş yapıyorsunuz yeni imzamı mobilden giriş yapınca sorunlu olarak görüyorum size denk geldi mi?≈ SunSoldiers  ✉  18:08, 8 Eylül 2017 (UTC)
Bende bir sorun gözükmedi.--RapsarEfendim? 18:10, 8 Eylül 2017 (UTC)
Tamam teşekkürler. Sorun benim telefonum ile alakalı sanırım telefonun kendi tarayıcısını kullandığım için oluyor olabilir. İyi akşamlar.≈ SunSoldiers  ✉  18:12, 8 Eylül 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hüseynov Aqil, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 23:24, 9 Eylül 2017 (UTC)

Madde ricaları[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, söz konusu maddeleri kısa süre içerisinde açmaya çalışacağım. Afrika'ya katkım bu maddeler ile devam edecek. :) DieFohlen (mesaj) 07:07, 12 Eylül 2017 (UTC)

  • Selam Rapsar, benden yana sorun yok, iletebilirsin :) Bunları da ilk fırsatta açmaya çalışacağım. DieFohlen (mesaj) 06:59, 18 Eylül 2017 (UTC)

Selam. Etimolojik incelemede kelime özellikle vurgulanıyorsa özel ya da cins ad olup olmamasına göre küçük ya da büyük harfle yazılır, cümlenin başlangıcında olması önemli değil. Sözlüklerde kelimenin eğer cins ad ise ilk harfinin küçük, özel ad ise ilk harfinin büyük olması gibi. Öte yandan Orta Çağ ile ilgili bir konuda Anadolu derken kastedilen ile bugün Anadolu derken kastedilen coğrafya nasıl farklıysa maddede geçen Suriye ile günümüzdeki Suriye de farklı. Dolayısıyla "ülke maddeleri günümüzdeki ülkelerin sınırlarıni kapsayan coğrafyayı anlatır" argümanı bir anlam ifade etmiyor zira orada Kuzey Suriye derken kastedilen coğrafya bugün Anadolu derken kastettiğimiz coğrafya içerisinde. Coğrafi olarak Suriye kavramını ve o kavramın tarihi değişimini inceleyen bir madde olmadıkça oraya bağlantı vermek bu madde için hata. Bir diğer yandan ise "ciddi, önemli gibi ifadeler subjektif" yargısı hemen hemen her zaman geçerli bir ifadedir, her zaman değil. Bizans ile ilgili bir konu hakkında Bizantologlar "bu ciddi bir durum" diyerek ağız birliği yapıyorsa o ifade subjektif değildir, yorum değildir yahut madde yazarının özgün araştırması değildir. Dolayısıyla bu nedenle ifadenin subjektif olduğu gerekçesiyle kaldırılması hata. --Cobija (mesaj) 23:02, 13 Eylül 2017 (UTC)

Selam. Türkçede cümlenin ilk harfi daima büyük olur diye kural var malum, bu senin dediğin olayla ilgili bir şeyler var mı okuyalım? Hiç denk gelmedim ben. Ülke meselesinde, dediğin şeyi bilmiyordun açıkçası, biraz bakınca maddesini buldum. Buraya bağlantı verip maddenin de önemli olduğunu düşünerek maddeyi oluşturabilir misin? Yeni bir şey öğrenmiş oldum ben de :) Üçüncü konu ise, isterse elli tane kişi ağız birliği etsin, bu tip sıfatlar bir mesnet noktası olmadan anlamsız kalacaktır (dinamik derslerinde özellikle bahsedilmişti bize). Zira "önemli" veya "ciddi" olma kavramının bir sınırı, hangi noktada/aşamada önemli olunur, önemli olmanın şartları nelerdir gibi bir genel geçer kurallar yok (tam da burada iş dilbilimden çıkıyor ve fiziğe giriyor). Başka bir örnek "yazın sıcak hava görülür". Fiziksel anlamda bakıldığında sıcaklığın sınırı yok, 30000 °C mümkün iken sen 25 °C'ye sıcak diyorsan orada bir fiziksel bakımdan hata mevcut. "Falanca şehrine/kış aylarına göre sıcak hava görülür" denince bir dayanak/mesnet noktası alıyoruz ve fiziksel olarak doğru bir cümle haline geliyor. Önemli olup olmama için ise böyle bir dayanak noktası elbette olamaz. Anlatabildim mi bilmiyorum :))--RapsarEfendim? 19:03, 14 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar, okyanustaki bir damla olan şu başlığı bir kontrol eder misin? Böyle mi yazmalıyım? Listeyi tekrar seçkin listeye aday göstermeyi düşünüyorum. Kısa bir ön değerlendirme yapar mısın? --Turgut46 14:03, 14 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba. Bak burada üç adet video oyun karakterleri seçkin listesi var :) Bunlardan yararlanabilirsin. Üçü sevdiğim seri, diğerini ise izlemeyi severdik :) Konu derinliği de yeterli bu oyunların, GTA ile kıyaslandığında. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:08, 14 Eylül 2017 (UTC)

Zamanınız olduğunda şuraya bir bakabilir misiniz? Sorunun nedenini anlamadım.≈ SunSoldiers  ✉  15:15, 14 Eylül 2017 (UTC)

Özgün araştırma[kaynağı değiştir]

Hatırlatayım, oyunun çeşitli yerlerinde durum böyle. Karakter oyunda çeşitli alaylara ve hakaretlere maruz kalıyor. Turgut46 05:27, 15 Eylül 2017 (UTC)

Zaten özgün araştırma da tam olarak bu, bir kaynakta geçen bilgiyi kullanmak değil de bunlardan çıkarım yapmak :) Sen adamın hakarete uğradığından yola çıkarak ezik dersen, her sahnedr ağladığını görüp duygusal dersen özgün araştırma yapmış olursun. Bizzat bunu belirten bir kaynak varsa tamam, o eklenip bilgi de geri gelebilir.--RapsarEfendim? 05:51, 15 Eylül 2017 (UTC)

Kaliteli ve seçkin maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, iyi çalışmalar dilerim. Size bir konu hakkında danışmak istiyorum. Aslında kurallar açık ama birçok kaliteli ve seçkin madde yazan birisi olduğunuz için sizden de tavsiye almak istedim bir yandan. Robert Lewandowski maddesini kaliteli veya seçkin maddeye çevirmek istiyorum. Seçkin madde olması daha kolay gibi duruyor. Detaylı olarak hafta hafta yazdım ama biraz kaynak eklerken yanlış yapmışım gibi. Bir süre üstünde bayağı uğraştım. Vakit buldukça da eksikleri tamamlamayı düşünüyorum. Acaba bir sorun var mı maddede? Düzeltilmesi gereken yerler vs. yorumunuz ve tavsiyeleriniz benim için değerli olacak. Umarım vaktinizi almıyorum. Kolay gelsin.--Tuğkan (mesaj) 15:06, 16 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba. Emeği geçenlerin emeğine sağlık öncelikle. Seçkin madde konumundaki Wayne Rooney incelenebilir konu için. Bir çırpıda bir değerlendirme yapmak mümkün değil, tamamını okumak ve birtakım incelemeler yaparak değerlendirmek lazım ama ilk bakışta kariyer kısmındaki içeriklerin homojen yazılmadığı gözüme çarptı. İki sezonluk Znick Pruszkow kariyeri tek cümle ile geçilirken -ki bu iki sezonda da gol kralı olmuş- Dortmund ve Münih kariyeri çok detaylı. Doğal olarak bu dönemleri ile alakalı daha bol kaynak var ama bir şekilde bu dengeyi sağlamak gerek. Keza bazı aşırı ve gereksizd detaylara girilmiş "iki hafta gol atamadı" gibi, her hafta gol atma zorunluluğu yok malum. Özel hayatı kısmı yok, millî takım kariyeri kısmı yok. Bu gibi büyük eksiklikler ilk bakışta gözüme çarpan noktalar benim. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:33, 16 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar. Bir kategori konusunu danışayım. Kategori:Kullanıcı:Bulgu/wdeksik gibi kullanıcıya özgü kategori açılması ve gizli de olsa maddelere eklenmesi. Ne düşünüyorsun? Vikiçizer (mesaj) 15:09, 16 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba. Şuraya baktım ama bu konuyla alakalı bir şey göremedim. Ben şahsen uygun bulmuyorum, kişisel meseleler ve uğraşlar için Vikipedi'nim kategori sistemine dahil edilmesini.--RapsarEfendim? 15:25, 16 Eylül 2017 (UTC)
Evet, bana da pek uygun gelmedi. Buna çeşitli nedenlerle ihtiyaç duyup maddelere kendi kategorisini ekleyenler çıkabilir. Ne bileyim; mesela 200bin maddede "Kategori:Vikiçizer/İlgileneceklerim" görsen, bence görsel açıdan da iyi değil. Vikiçizer (mesaj) 18:32, 16 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar, Sürekli Dizi karakterleri listesi'nde Türkçe seslendirme sanatçılarına da yer verilmiş. Bu VP:MİLLÎ midir? Turgut46 20:45, 17 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba. Bu şekilde, dil veya ülke istisnaları tanımıyoruz, doğrudur.--RapsarEfendim? 21:03, 17 Eylül 2017 (UTC)

Bağlantı yardımı[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bobby_Allison - Bu maddednin ara dillere bağlantıyı hatalı vermişim düzeltebilirmisiniz ??--Bal+Ekmek=Tereyağı (mesaj) 10:32, 18 Eylül 2017 (UTC)

Bağlantı yardımı[kaynağı değiştir]

Anders Nilsen maddesine bağlantıyı yanlış verdim başka kişilerde varmış düzeltemedim diğer dil bağlantılarını düzeltebilirmisiniz lütfen...--Kostantinopulos... (mesaj) 10:05, 19 Eylül 2017 (UTC)

Suriye Hicaz Demiryolu[kaynağı değiştir]

Suriye Hicaz Demiryolu sayfasını Suriye-Hicaz Demiryolu sayfasına taşımışsınız. Sizin değiştirdiğiniz şekildeki başlığın anlamı Suriye'den Hicaz'a Demiryolu anlamına geliyor. Ancak aslında kastedilen Hicaz Demiryolu'nun Suriye'deki Kısmı. Dolayısıyla bu işlemin yanlış olduğu görüşündeyim. Konu hakkındaki görüşünüzü merak ediyorum. Teşekkürler.--BlueTime93 (mesaj) 08:24, 21 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba. Sonra bakarım demiştim ama unutmuşum mesajı :/ Taşıma hatalı, ancak eski ad da hatalıymış, zira ilgili madde sizin dediğiniz gibi demiryolunu değil de bunu işleten şirketi konu alıyor. Şirket adları da çevrilemez, dolayısıyla şirketin Fransızca adına taşıyalım. İyi günler.--RapsarEfendim? 21:48, 23 Eylül 2017 (UTC)

Elveda Cariyem[kaynağı değiştir]

Ya Rapsarcım kusura bakmayınız, yemin ederim "Elveda Cariyem" için anlam ayrımı sayfası tam kuracağım anda "Elveda Cariyem (film)"'i "Elveda Cariyem"'e taşınıdız. Bunu lütfen geri dönüştürebilir misiniz size zahmet? Bambi'nin annesi (mesaj) 22:22, 23 Eylül 2017 (UTC)

Estağfurullah :) Bu ada sahip başka ne maddesi var ki?--RapsarEfendim? 22:41, 23 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar, acaba Mutlutopuz ile gerçek hayatta bir yerde görüştün mü, Viki buluşmalarında falan? Turgut46 18:45, 27 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba. Biraz özele giren bir soru aslında ama hayır.--RapsarEfendim? 19:04, 27 Eylül 2017 (UTC)
Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Mutlutopuz Üzgün --Turgut46 19:15, 27 Eylül 2017 (UTC)

tr.wiki.admicos.cf[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben Murat. Bu aralar pek Vikipedi'ye uğrama ve kullanıcı sayfamı güncelleme fırsatım olmadı. Son bir haftadır 0wikipedia'da bir sorun var. Hani sayfaların sağ üst köşesinde "Oku - Kaynağı değiştir - Geçmişi gör" olur ya; ben baktığımda sadece "Oku" vardı. Diğerleri yoktu. "Hesap oluştur - Oturum aç" bölümü de yoktu. Ben de bu nedenle Vikipedi'ye girmek için değişik yol aradım. İnternetteki sitelerden birinde http://tr.wiki.admicos.cf/wiki/Anasayfa linkini buldum. Aradıklarım oradaydı ama bu sefer de başka bir sorun karşıma çıktı. "Oturum aç" bölümüne her zaman yazdığım kullanıcı adı ve şifresini dört kez yazmama rağmen kendi hesabıma giremedim. Hiç olmazsa anonim olarak değişiklik yapayım deyince de karşıma bu yazı çıktı.

Aşağıdaki nedenden dolayı bu sayfayı değiştirmeye için yetkiniz yok:

Your IP address is in a range which has been blocked on all wikis.

The block was made by Vituzzu (meta.wikimedia.org). The reason given is leaky colo + open proxy at 46.101.78.152.

Start of block: 21:17, 30 Kasım 2015 Expiration of block: 21:17, 30 Kasım 2020 You can contact Vituzzu to discuss the block. You cannot use the "Bu kullanıcıya e-posta gönder" feature unless a valid email address is specified in your account preferences and you have not been blocked from using it. Your current IP address is 46.101.102.147, and the blocked range is 46.101.0.0/17. Please include all above details in any queries you make.

Bu sayfanın kaynağını görebilir ve kopyalayabilirsiniz.

Benim durumum hakikaten karışık. Eğer bir çözüm bulabilirseniz gerçekten çok sevinirim. Bir de "Vikipedi'ye girmek için başka yollar da biliyorsanız onları lütfen anlatır mısınız?" diyecektim. Vikipedi yasağının kalktığı güzel günler dileğiyle mesajıma son veriyorum. --Murat Güneş Altuntaşoğlu (talk) 20:35, 26 September 2017 (UTC) }}

Tekrar merhaba. Size önceden Wikimedia'dan gönderdiğim bu mesajı Vikipedi'ye anonim olarak yazma şansı yakalayabildim. Ama gene de durum değişmedi. Hala "Kaynağı değiştir" yazısı yok. Bu mesajı yazabilmek için "Oku"nun yanındaki +'ya bastım. tr.wiki.admicos.cf'dan da bir şey yapamıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz? 62.138.14.112 19:58, 28 Eylül 2017 (UTC)
Merhaba, 0wikipedia vb. gibi Wikimedia Vakfı ile ilişkisi bulunmayan mirrorları sadece okuma amaçlı kullanmanızı ve kullanıcı bilgilerinizi girmemenizi tavsiye ederim. Alternatif giriş yolları ile ilgili IRC gibi viki dışı kanallarla bilgi almanızı tavsiye ederim.-- Hakan·IST 10:34, 30 Eylül 2017 (UTC)

Britanya İmparatorluğu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu madde üzerinde çalışmam var da, ilgini çeken kırmızılık olursa açabilirsin :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:30, 29 Eylül 2017 (UTC)

  • Selam sana da Rapsar. Günde bir iki saat boş vaktim var. Zaman buldukça o madde de sana katkıda bulunurum. Zaten tarihe ayrı bir ilgim var. :)Sait71 08:33, 29 Eylül 2017 (UTC)

madalya kutusu yardımı[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Philippe_M%C3%A9dard - şu ilgili maddeye madalya kutusu eklemeyi başarmadım yapamadım yardımcı olurmusunuz...--Aham Abramyan (mesaj) 18:58, 30 Eylül 2017 (UTC)