Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Temmuz 2014-Eylül 2014

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Futbolcu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar. Şu futbolcu bilgi kutusunu uygulayalım mı? Bot konusunu Ayrıntı'ya söyleyelim bir baksın, olmadı ben tüm maddeleri tek tek yeni bilgi kutusuna manuel olarak geçiririm :) Sait71 17:45, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Selam. Superyetkin ile de iletişime geçebilirsin, o da bot konusundan anlar. Ben deneme sayfama izlenmesi gereken yolu yazmıştım, gördün değil mi? En olmadı o kısımları bot ile halledelim, geri kalan maç1, gol1, kulüp1 gibi kısımları elle yapalım. Bir de şöyle bir çalışma buldum, Vikipedi olarak edinsek mi ki? :)--RapsarEfendim? 19:24, 1 Temmuz 2014 (UTC)
Artık şu şablonu oturtalım yerine de büyük kolaylık sağlayalım. Neyse ben bir çıtlatayım o konuyu :) Kitapta çok yararlı olabilir aslında derbi konusu için. Güzel bir kaynak. Sait71 19:40, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Evet, değişiklikler özel olarak kodlanmış bir betikle yapıldı. Maddeleri kısa süre içinde elle düzeltme şansımız yoksa botu yeniden çalıştırabilirim. --Superyetkinileti 05:23, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Ertem Şener sayfasını kontrol eder misin ?Bu imzasız yazı Viki4667 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tamamdır, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 00:32, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Selam Rapsar, Olcan Adın'ın kariyerini yazmaya başladım. Bu yazıyı websitem'de de paylaşacağım. İlk olarak Vikipedi'ye mi eklemeliyim sence yoksa siteyemi ? --Ultraslansi (mesaj) 20:58, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Selam. Önce Vikipedi'ye eklemen daha iyi olacaktır. Aksi durumda o sitenin ve içerisindeki yazının sana ait olduğunu OTRS yoluyla falan ispatlaman gerekecek.--RapsarEfendim? 00:37, 2 Temmuz 2014 (UTC)
Tamamdır. site cimbomstatistic.com haberin olsun. :) Siteden dolayı çok aktif değilim bayadır.--Ultraslansi (mesaj) 00:52, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, şu sayfayı baştan sona yeniden yazdım müsait bir zamanında bir inceleme yapabilir misin? Malum benim için en önemli madde gibi bir şey :) - Seyit mesaj 21:22, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba. Çeviri yapmadıysan kontrol edeceğim pek bir şey yok gibi, sen daha bilgilisin :) Şu an birçok iş var, ille de oku dersen araya sıkıştırabilirim :)--RapsarEfendim? 00:39, 2 Temmuz 2014 (UTC)
Hahaha çeviri değil tabiki :D Kaliteli madde olduğu için gereksiz bir ayrıntı eklemişsem çıkarabilirim diye düşündüm, ondan yazdım. Çok da önemli değil. - Seyit mesaj 07:46, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Kimi fotoğraflar neden Türkçe sayfalarda görünmez?[kaynağı değiştir]

Diğer dillerde olan kimi fotoğrafları Türkçe sayfalara ilave etmek mümkün olmuyor. Misal şu dosyayı Türkçe maddeye eklemek mümkün olmadı. Çaresi var mı?Bu imzasız yazı Potkal (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Commons'a yüklenmiş olan dosyalar her Viki projesinde kullanılabilir. Bunlar dışında her Viki projesine de dosyalar yüklenebiliyor ve bunlar yalnızca o projede kullanılabiliyor. Bunların bir kısmı adil kullanım politikası dahilinde yükleniyor ve belli kurallar çerçevesinde kullanılabiliyor. Bu çerçevede yüklenmiş oraya muhtemelen. İlgili politikayı okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsin.--RapsarEfendim? 17:11, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Sevgili Rapsar, Vikipedi'de nasıl resim eklenir uzun bir şekilde anlatır mısınız ?Bu imzasız yazı Viki4667 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi:Resim kullanım politikası gibi sayfaları okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsin.--RapsarEfendim? 17:12, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Zahide Yetiş'in sayfasını kontrol eder misin zahmet olmazsa!Bu imzasız yazı Viki4667 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Balık Gölü ve Celal Adan sayfasını kontrol eder misin Teşekkürler şimdiden.Bu imzasız yazı Dervisarslan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Şehzade Mustafa[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Bu sayfayı "yıldızlı madde" standardında düzenleme niyetindeyim (eğer bunu yapabilirsem tarihle ilgili başka düzenlenmemiş maddelere geçiş yapmaya niyetliyim), dil-anlatım, kaynaklar ve referans verme, verilen bilgilerin teyit edilebilirliği vs çerçevesinde. Altta referans gösterilen kaynakların (kitap olanlar) çoğu elimde mevcut, 3-4 tanesini bizzat ben eklemiştim zaten. Yalnız eklediğim ve kaynak gösterdiğim bilgilerin değiştirilip kaynakta olmayan bilgilerin sanki o kaynaktan alınmış gibi yazılması beni biraz rahatsız ediyor. Tartışma sayfasından sonuç elde edemiyorum zira gelen, bakan, cevap veren yok. Değişikliklerimin de çoğu zaman şahsınız tarafından geri alındığına şahit oldum. Tam olarak ne yapmamı önerirsiniz ki ben bu maddeye bilgi ekleyebileyim? Teşekkürler. Ce sum (mesaj) 23:02, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba. "Yalnız eklediğim ve kaynak gösterdiğim bilgilerin değiştirilip kaynakta olmayan bilgilerin sanki o kaynaktan alınmış gibi yazılması beni biraz rahatsız ediyor." kısmı, benim Vikipedi projesi kapsamında en çok çekindiğim iki konudan birisi. Bunun kesin bir çözümü yok ne yazık ki. Maddeyi izleme listesine almak (sayfaların üzerindeki "izle" sekmesine tıklayarak) ve bu maddede yapılan değişiklikleri sürekli olarak kontrol etmek gerekiyor. Siz kaynaklı bir veri eklerseniz zaten kabul edilecektir değişiklikleriniz. Ancak şu tip kaynaklar eklemeyin lütfen, bu gibi yazıların da bir kaynağa dayanması lazım. Her yazı da kaynak olarak kullanamayız. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:58, 3 Temmuz 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Kopyala yapıştırcı olmadığınız için teşekkürler Edric Storm (mesaj) 08:08, 3 Temmuz 2014 (UTC)

kategori:mescitler[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar

"Mescidler" ve "Mescitler" adında 2 farklı kategori var. Sanırım doğru olan "Mescitler" hacitalhamesaj at 15:43, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba. Gerekli taşıma yapılmış gördüğüm kadarıyla. İyi günler.--RapsarEfendim? 00:25, 6 Temmuz 2014 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, İkbal Gürpınar sayfasında değişiklik yaptım. Tekrar kontrol eder misin??--Viki4667 (mesaj) 23:34, 6 Temmuz 2014 (UTC)

Bu haftaki seçkin madde[kaynağı değiştir]

HMS Tigress (1912) maddesinin isminin, "HMS Tigress (1911)" olarak değişmesi gerekiyor yanılmıyorsam. İngilizce Wikipedia'dan da baktım. Herhalde bizimkinde isim yanlış. İsim düzeltilirse, bu haftaki seçkin maddedeki kırmızılıklardan biri azalacak.Potkal 07:07, 7 Temmuz 2014 (UTC)

İlgili değişikliği yaptım, haber verdiğiniz için teşekkürler. Bu tip, herhangi bir tartışma gerektirmeyen madde adı değişikliklerini, maddelerin üzerindeki "taşı" sekmesine basarak ve gerekli açıklamayı yazarak siz de yapabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:12, 10 Temmuz 2014 (UTC)

İBP 27. Hafta[kaynağı değiştir]

Bilmediğim, anlamadığım için sorma gereği duyuyorum[kaynağı değiştir]

2022 ve 100000000 (sayı) gibi maddeler var. Bunları bir eksiltip, bir çoğaltıp sonsuz sayıda madde oluşturabiliriz, ki bu da çok mantıklı olmaz zannediyorum. Madde geçmişlerine bakıyorum. Birileri tarafından da kontrol edilmiş ve madde olarak kabul edilmiş galiba. Neyin kalıp neyin silinmesi gerektiği konusunda ille de oylamaya gidiliyor anladığım kadarıyla, değil mi?Potkal 15:46, 11 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba. 2022 gibi boş maddelere hızlı sil etiketi ekleyebilirsiniz. Hiçbir bilgi içermiyor çünkü. Diğer örnekteki gibi sayı maddeleri hakkında ise herhangi bir politikamız veya emsal teşkil edecek örneğimiz bulunmamakta. Kayda değer olmadığını düşünüyorsanız silinmeye aday gösterebilirsiniz.--RapsarEfendim? 13:23, 12 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, Umutsuz Ev Kadınları sayfasında yapılan değişiklikleri kontrol eder misiniz?--Viki4667 (mesaj) 23:56, 12 Temmuz 2014 (UTC)

Selamlar. Şu kullanıcıyı beyaz listeye alır mısın sıkıntı yoksa? Mesajla geri dönüşe gerek yok, iyi günler :)--RapsarEfendim? 17:34, 12 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, kullanıcı 2013 yılında BL'ye alınmış. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 01:50, 13 Temmuz 2014 (UTC)

Population Matters[kaynağı değiştir]

Hi,

I hope you speak English, I just saw you were active on a few interesting pages. The following is something that I am asking on a few pages:

I'm hoping to get some advice on names to use in reference to an article that I would like to develop in (Turkish and some other languages). The English version of the article is w:en:Population Matters. Other versions include: w:ar:المسائل_السكانية and w:ru:Движение за оптимальную численность населения

I have a couple of problems with names.

There are advantages in translating the name - studies have shown that a major factor behind increase in population is a low standard of education and am supposing that less well educated people, from any language base, may be less likely to open articles with titles that aren't in their first language.

The first problem is that this English title has multiple meanings but I still hope to present something meaningful. The second problem is that the previous name of the organisation used a term that has charitable meanings in English which may be lost in translation.

I was hoping to say something along the lines of:
"Population is Important" (İngilizcePopulation Matters; "which also translates as: Population Topics"), "and which was formerly known as the Optimum Population Trust" (İngilizcethe Optimum Population Trust, OPT)...

In English, and I hope this is not just stating the obvious, people can talk of an important thing by stating that "it matters" (google) and they can also refer to various topics as "subject matters" (google). I guess that the main translated title of of the organisation could refer to either definition of "matters".

In the UK people are familiar with the idea of the w:en:Charitable trust. A similar concept of the legal framework is used in many countries w:en:Trust law but I was unsure whether the meanings of translations of "Trust" would carry anything approaching the charitable meaning of the English "trust". I your views on whether this word should be translated or not would be appreciated.

I don't actually represent the organization but share similar interests. Your advice on names would be really appreciated as, in the first case, this is what would come up in listings.

Redirect pages can be set up from a "Population Matters" page in any language to the actual title of the article. thanks Gregkaye (mesaj) 15:24, 13 Temmuz 2014 (UTC) w:en:User_talk:Gregkaye

I was thinking of something like:

Nüfus, Önemli Olan veya Nüfus Konular (İngilizce: Population Matters) Eskiden bilindiği gibi: Nüfus Konular, Optimum Nüfus Yardım Örgütü (İngilizce: Optimum Population Trust).

I'm just not sure if other wording would work: / nüfus önemli olduğunu Nüfus: Önemli / nüfus edilir:, önemli / nüfus öneme sahiptir vardır / nüfusun önemi olduğunu Nüfus Matters / nüfus konular, Nüfus ciddiyet / nüfus ciddiyet, Nüfus Madde / nüfus madde,

Hangi de tercüme edilebilir: Nüfus Sorunlar / nüfus sorunları, Nüfus Konular / nüfus konular, Nüfus Konular / nüfus konular,

Eskiden bilindiği gibi: Optimum Population Trust (optimum nüfus Optimum Nüfus / optimum nüfus güven / güven / Güven / "optimum nüfus" güven / "optimum nüfus" "Güven" / optimum nüfus güven ulusal şirket optimum nüfus Optimum nüfus Güven Optimum nüfus "Güven" Gregkaye (mesaj) 10:07, 14 Temmuz 2014 (UTC)

Hi. These kind of "translations" are not allowed in Turkish Wikipedia. If you create an article with that kind of translation (I mean translations with Google Translate or similar websites) it will be deleted immediately. You can simply add any article that you want to be in Turkish Wikipedia to here. For organizations, you can use this page. I'm not interested in this topic, but I'm sure that there will be someone who is. Have a nice day.--RapsarEfendim? 17:31, 14 Temmuz 2014 (UTC)

Sevgili Rapsar, İkbal Gürpınar sayfasını kontrol eder misin ?--Viki4667 (mesaj) 20:53, 15 Temmuz 2014 (UTC)

İbrahim Bin Ethem[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Kaynak gerektiren bilgi eklentisini kaldırmadan önce "olgu" ikazını eklemeniz gerekmez mi? Ya da kaynakları iki dakikada internetten bulup ekleseydiniz daha profosyönel olmaz mıydı? Neyse, kaynakları ekliyorum. -Yozer1 (mesaj) 14:53, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, Şimdiye kadar elimden geldikçe katkıda bulunmaya çalışıyordum ancak böyle disiplinsiz bir ortamda çalışma yapmak istemiyorum. Ultraslansi adlı kullanıcı Galatasaray SK Kadrosu şablonunda sürekli kadroda sözleşmesi devam eden birçok oyuncuyu kafasına göre çıkartıyor, sadece antremana çıkan futbolcuları as takım kadrosuna ekliyor ilgilenirsen sevinirim, şimdiden teşekkürler. - Bilgi Arşivi (mesaj) 19:14, 17 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba. Direkt olarak kullanıcıyla iletişime geçseniz de olurdu. Her neyse, ben kendisine durumu anlatan bir mesaj attım. Buna göre değişiklikler yapacaktır. Tekrardan aktif olana kadar siz de yapabilirsiniz doğru değişiklikleri. İyi günler.--RapsarEfendim? 13:31, 18 Temmuz 2014 (UTC)
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Zaten ben gerekli değişiklileri önceden de yapmıştım fakat kendisi sürekli benim yaptığım değişiklikleri kaldırdı. O nedenle size bildirmek zorunda kaldım, neyse tekrar teşekkür ederim kolay gelsin. -Bilgi Arşivi (mesaj) 01:53, 19 Temmuz 2014 (UTC)

Ahad Asker Hak.[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Ahad Asker bu ülkeye 30 yılını vermiş çok önemli bir sanatçıdır, popçu değildir! Kendisi hakkında sadece google haberlerde 7-8 sayfa haber vardır. Birazcık araştırma yapıp bunları yazarsan sevinirim. Teşekkürler.Bu imzasız yazı Mülkiyeli59 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Kayda değer olmasını "önemli" olmasına göre değil (önemli kavramının göreceli olduğunu da ayrıca belirteyim) ilgili kriterlerimize göre belirlemekteyiz. İyi günler.--RapsarEfendim? 13:33, 18 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar; Veysel Gökcan KD mi?--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 11:38, 20 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba. Gerekçeli sil şablonu ekledim maddeye.--RapsarEfendim? 14:25, 20 Temmuz 2014 (UTC)

Selamlar. Hani bana bu maddenin yazımında yardım ediyordun? :) 1940'ları falan yazabilir misin deneme sayfanda?--RapsarEfendim? 19:05, 20 Temmuz 2014 (UTC)

Seni pek göremiyorum ansiklopedide, çalışma sayfamda Beşiktaş'ı SM yapmak için uğraşıyordum. Eğer istiyorsan yazabilirim o bölümü :) Sait71 19:33, 20 Temmuz 2014 (UTC)

Futbolcu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Toplamları otomatikleştirdim. Bot değişikliklerini ise birkaç gün içinde yapacağım. --Superyetkinileti 09:21, 23 Temmuz 2014 (UTC)

 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 10:15, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Sürüm onay[kaynağı değiştir]

Devriye olmadığımdan.............. :D XII. Ioannes'i onaylar mısın kontrol ettim. :)) --Stultiwikiabana yaz 13:40, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Anlamsız gelmiş olabilir şimdi farkettim. Sürüm Kontrolü yapılmamış gibi gördüm de anlamıyorum da öyle mi değil mi falan o yüzden yazdıydım. :) --Stultiwikiabana yaz 19:11, 28 Temmuz 2014 (UTC)
Selamlar. Madde onaylanmış, bir sıkıntı göremedim. İyi günler :)--RapsarEfendim? 08:34, 31 Temmuz 2014 (UTC)

Şehzade Ahmed?[kaynağı değiştir]

Hi. Why did you revert my edit in Suleiman and Mahidevran's article? Well, I'm sure that Mahidevran had no daughter named Fatma and also hadn't a son named Ahmed. There's no reliable source to show this. I and some English wiki users had a discussion and couldn't find even a source to show that Mahidevran had two other children named Fatma and Ahmed. Please don't revert my edits again.Keivan.f (mesaj) 16:29, 28 Temmuz 2014 (UTC)

Hi. Sources that I used in these artice says that they have a son named Ahmed. I will check these sources again tonight or tommorrow to be sure.--RapsarEfendim? 08:45, 31 Temmuz 2014 (UTC)

Hayırdır inşallah[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Uzun süredir köy çeşmesinde yahut adaylık sayfalarında eskisi kadar etkin görünmüyorsun sanki. Ya da algıda seçemezlik mi benimkisi. Sevgiler. --cobija 23:21, 28 Temmuz 2014 (UTC)

Selam. Ağustos ayında stajım var, o zamana kadar da çalışayım dedim. Bana kalan kısa süreyi de Vikipedi ile doldurmak istemedim pek fazla, o yüzden böyle oldu :) Ara ara uğruyorum yine de, ilgin için teşekkürler :)--RapsarEfendim? 08:30, 31 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, ilk defa vikipedi de bir mesaj atiyorum, umarım okursun. Chicago sayfasının türkçe başlığı Şikago olmalı diye düşünüyorum, çünkü nasıl London-Londra, Moscow-Moskova, California-Kaliforniya oluyorsa Chicago da Şikago olmalı. ben başlığın nasıl değiştireleceğini bilmiyorum. Teşekkürler.Bu imzasız yazı Uadnal (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Elbette ki okurum, niye okumayayım? :) Dediğiniz "yerleşmiş kullanımları" her özel ad için genelleyemeyiz. Cape Town, Johannesburg, New Mexico gibi örnekler de mevcut mesela. Şikago da kullanılıyor; ancak Chicago kullanımı daha yaygın Türkçe kaynaklarda. İlgili maddenin tartışma sayfasında konuyla ilgili bir tartışma da başlatabilirsiniz, bunu da not düşeyim. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:38, 31 Temmuz 2014 (UTC)

Selam Rapsar, şu şablonda eşi (evlilikler) bölümü yok, ilişkili hareketler var oraya yazmakta pek uygun olmaz. Şablona evlilikler kısmını ekleyelim mi? Bazı sanatçıların evlilikler var. Fakat arkadaşlar yazınca gözükmüyor. Bazen sorun oluyor. Bir düzeltmek lazım. --Uğurkentmesaj 08:39, 31 Temmuz 2014 (UTC)

Selamlar. Aslında vardı; ancak gereksiz denerek kaldırılmış. Şu anda detaylı inceleme fırsatım yok benim, sen güncel sürüm ile bu değişiklikten önceki sürümleri kıyaslayıp, bu tip değişiklikleri geri alabilir misin? Bunlar için topluluk kararı gerekli çünkü. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:47, 31 Temmuz 2014 (UTC)

Yerleşim yerleri taslakları[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar. Bir işe girişmeden bir danışayım dedim:) Türkçedeki Kategori:Yerleşim yerleri taslaklarını biliyorsun, Türkçeye mahsus intervikisi alt kategorilerde hiç yok. Ama aşağı yukarı diğer tüm dillerde sanırım İngilizcesinden esinlenerek Category:Geography stubs kategorisi uyumlaştırılmış ve interviki bunlar arasında. Bizde özgün bir kategori olduğu için ayrık kalmışız. Zamanında bunlarla uğraşan biri olarak yazık olmasını da istemiyorum. Aklıma bir iki şablon değişikliğiyle bunları toptan intervikili kategorilere taşıyabileceğimiz geldi. Ama bizde de bir coğrafya taslakları var ama diğer vikiler gibi kullanmıyoruz. Mesela; Kategori:Fransa coğrafyası taslakları var, buna dağı bayırı ekliyoruz, intervikilisi bu. Bir de bize özgün Kategori:Fransa yerleşim yerleri taslakları var, buna da şehirleri kasabaları ekliyoruz. Ben yine İngilizceye uyarak, ikincisini terketmeyi, buradaki maddeleri şablon değiştirme yoluyla ilk kategoriye bağlamayı düşünüyorum. Böylece dağ bayır şehir aynı yerde olacak, alt kategorilere buradan ayrılacak. Ya da yerleşim yerleri taslaklarını ülkeye göre coğrafya taslaklarının içine koyacağız, oradan intervikilenecek. Kararsız kaldım, fikrini alayım dedim. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 10:52, 3 Ağustos 2014 (UTC)
Merhaba Çizer. Ben şu taslak kategori ve şablonlarına karşıyım, biliyorsun sanırım :) Bunların siteye hiçbir faydası olmadığını düşünüyorum. Senin gibi bir üstadın vaktini çalıyorlar şu an işte bak :) Karşı olmamı bir kenara koyarsak, iki durum arasından bir tercih yapmam gerekirse seninle aynı fikirde olurum. İyi günler.--RapsarEfendim? 11:03, 3 Ağustos 2014 (UTC)
Biliyorum ama "karşıyım fikir beyan etmem" demeyeceğini de biliyorum:) Zaten ben de yavaş yavaş kısa maddelerime taslak şablonu koymamaya başladım. Bahsettiğim şey, çok uğraştıracak bir şey değil gibi, bir iki şablon ayarlaması yetecek. İngilizceye uyarlamaya çalışayım. Teşekkürler...Vikiçizer (mesaj) 16:30, 3 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, ben bir madde yazdım resim eklemek istiyorum ama nasıl ekleneceğini bilmiyorum uzun bir şekilde nasıl resim ekleneceğini anlatırsan sevinirim.--Viki4667 (mesaj) 12:48, 3 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba. Aynı şeyi daha önce de sordunuz, okumanız gereken yeri gösterdim. Aynı şeyi bir de ben yazmayayım. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 14:31, 3 Ağustos 2014 (UTC)

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kirpi_Sonic&stable=1

Uzun bir süredir bu sayfada değişikliklerin onaylanması bekleniyor, bir bakarsanız sevinirim.

Tartışma sayfasındaki mevcut tartışmayı biliyorum. Bazı kullanıcılar parti ismini yazıyor, bazıları yazmıyor. Bu seçim maddeleriyle çok ilgilenenlerden olarak bu aralar işler karışık. Şimdilik böyle mi kalsın? --Uğurkentmesaj 19:48, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba. Tartışmadan haberiniz olmasına karşın neden kaldırdığınızı anlayamadım. Tartışmada ağır basan düşünce bunların olmaması yönünde. Ayrıca bu tip konuların mesaj sayfaları aracılığıyla değil de tartışma sayfaları üzerinden konuşulması taraftarıyım. İyi akşamlar, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 19:50, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Ceyda Asli Kılıçkıran[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Ceyda Asli KILICKIRAN ile ilgili madde v sayfa tarafinizdan silinmis bulunuyor. Bana neden silindii konusunda yardimci olursaniz, yeni sayfa olustururken dikkate alirim.. Tesekkurler..Bu imzasız yazı Ceydaasli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Benim madde silme gibi bir yetkim yok, ben silmemişimdir. Silinmesinin sebebi ise ilgili kayda değerlik kriterlerimizi karşılamaması muhtemelen. Şahsın, Vikipedi politikalarına göre ansiklopedik bir değeri olmadığından maddesinin silinmesi uygun olanıdır. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:01, 9 Ağustos 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
Çalışkanlığınızı ve titizliliğinizi tebrik ederim 06:41, 10 Ağustos 2014 (UTC)
Arkadaşımız hizmetli değil, teknisyen ve devriye. Olsun yine de çalışkanlığı bulunmakta. --Uğurkentmesaj 06:46, 10 Ağustos 2014 (UTC)

Kolay gelsin Rapsar, ah şu kullanıcılar deneme amaçlı değişiklikler yapmasa seçim maddelerinde ne iyi olacak. Bugünden itibaren çok deneme amaçlı, asılsız bilgiler yer almaya başladı, devam eder de. 30 Mart'ta olduğu gibi, ben olamadığım zamanlarda el atarsan sevinirim. --Uğurkentmesaj 09:17, 10 Ağustos 2014 (UTC)

Selam. Bir hizmetliden yarı koruma talebinde bulunman iş yükünü azaltacaktır. Birkaç gün korumada olursa iyi olur.--RapsarEfendim? 09:20, 10 Ağustos 2014 (UTC)

VikiProje Spor tartışma daveti[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. VikiProje Spor katılımcısı olarak burada başlatılmış olan tartışmaya katılabilir misiniz? Kolay gelsin. --Kendinciz 06:04, 12 Ağustos 2014 (UTC)

İyi çalışmalar, Galaktik Futbol 4. sezon ile ilgili bir şey bulamadım. Silinmesi gerekir mi? --Tottam100 14:21, 13 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba. İngilizce ve Fransızca Vikipedi'ye göre 3 sezon yayınlanmış. Silmek gerekir tabi.--RapsarEfendim? 18:43, 14 Ağustos 2014 (UTC)

Yetki isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, bende sizin gibi yetkili olmak istiyorum. Yardım edebilirmisiniz. Ne yapmam gerekiyor. Kolay gelsin..

Vikidackmesaj 21:35, 14 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba. Gördüğüm kadarıyla yenisiniz, öncelikle hoş geldiniz. Vikipedi'de "yetkili" gibi bir kavram yoktur, Yalnızca topluluk tarafından uygun görüldüğü takdirde bazı kullanıcılara ek yetkiler verilir. Önce biraz tecrübe kazanmanız, Vikipedi politika ve yönergelerini okunmanızı tavsiye ederim. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 18:39, 14 Ağustos 2014 (UTC)


Merhaba Rapsar kardeşim ben topluluğa katılmak istiyorum ne yapmam gerek. Birde şuanki toplam olarak ne kadar katıkıda bulunmuşum. İyi çalışmalar. Vikidackmesaj 16:00, 16 Ağustos 2014 (UTC)

SM adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü alamadı.

The Last of Us, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplamadığı için seçkin madde olarak seçilemedi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. YBot (mesaj) 18:05, 16 Ağustos 2014 (UTC)

[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, uzun zaman oldu iyisindir umarım yazamadım hiç hayırsızlık diz boyu ancak iş güce başlayalı böyle oldu :/ senden ricam antalyaspor malum medical park ile yollarını ayırdı sana zahmet antalyasporun gerçek logosunu yükleyebilirmisin bende bir sorun var izin vermiyor bunu da bir tek senden isteyebilirim. Şimdiden teşekkürler (Pipapo7 (mesaj) 20:15, 17 Ağustos 2014 (UTC))

Merhaba. Ben de girmeye fırsat bulamıyorum açıkçası seninle aynı sebepten dolayı. Aslında bakarsan kafam böyle daha rahat da neyse :) Dileğini gerçekleştirdim sahip, iyi günler ve hayırlı işler.--RapsarEfendim? 15:12, 22 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba,

UYAP sayfasına eklediğim SEGBİS bölümünü tekrar gözden geçirir misiniz?

Saygılar,sevgiler.Bu imzasız yazı MuratAlkac (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Şu politika gereğince telif hakkı saklı malzemelere yer vermiyoruz Vikipedi'de. Bu yüzden içerik kaldırıldı. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:14, 22 Ağustos 2014 (UTC)

Cumhur başkanlığı[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Türkiye sayfasının Politika bölümünde güncelleme yapılması gerekiyor. Yeni cumhur başkanı 28 Ağustos'da törenle vs. yetkiyi devralacak diyor. Şimdiden düzenlense sıkıntı olur mu? İyi çalışmalar --Tottam100 13:19, 20 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba. Henüz devir teslim olmadığına göre mevcut durumun korunmasında bir problem yok. Olduğu an güncelleme yapılsa çok daha iyi olur.--RapsarEfendim? 15:15, 22 Ağustos 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Açtığın kategorileri gördüm de böyle bir kelime olduğundan emin misin? TDK'da da Dil Derneği'nde de karşılığı yok. Ekşi Sözlük'te birisi bahsetmiş sadece ama o da tahmin edebileceğin gibi kaynaksız. --cobija 12:18, 21 Ağustos 2014 (UTC)

Selamlar. Ben de esc2003'ün yalancısıyım :P--RapsarEfendim? 15:16, 22 Ağustos 2014 (UTC)
1, 2, 3, 4... kullanılıyor. Selamlar, iyi çalışmalar ikinize de. --esc2003 (mesaj) 15:28, 22 Ağustos 2014 (UTC)

duman'ın grungela ne alakası var ??Bu imzasız yazı Seyit12 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yoksa yoktur kardeş :) Bu tarz ekleme-çıkarmalarda aşağıdaki özet kutucuğuna değişikliğin neden gerçekleştirildiğini yazarsak diğer kullanıcılar da anlamış olur kolayca :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:18, 22 Ağustos 2014 (UTC)

Mihrimah Sultan[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, Mihrimah Sultan sayfasında şu şekilde onay bekleyen bir değişiklik var. Ölüm tarihi ile kaynak verilerek bir değişiklik yapılmış durumda ama açıkçası kaynak çok sağlıklı gibi durmuyor ama öncesindede bir kaynak göremedim. Sen bu konularda deneyimli olduğun için bir bakabilirmisin? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:48, 26 Ağustos 2014 (UTC)

Selamlar. Dediğin her şey doğru. Şöyle bir aramada birkaç sonuç elde ettim 25 Ocak tarihi için. Güvenilir olmayan kaynağı kaldırıp, yerine daha iyisini ekliyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 11:06, 29 Ağustos 2014 (UTC)

Tekrar geri dönüşe imza atmam ve Stephanie McMahon[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Artık resmen Vikipedi'ye geri dönmüş bulunmaktayım. Nasılsın? Umarım iyisindir. :) Vikipedi'ye şöyle bi baktım da, artık bizim gibiler eskisi kadar yok. Eskisi kadar sayfa açan da yok. Neredeyse iki senedir durgun bir şekilde aktiftim ama artık geri dönüşümü yaptım. Artık olgunlaştım ve eskisi kadar saçma cevaplar vermiyorum. :D Neyse, bu geri dönüşümü de; Stephanie McMahon'ı SM yaparak, süper bir şekilde yapmak istiyorum. Kırmızılıklar dışında fark ettiğin yanlışlıklar, vs. var mı bu madde hakkında? Sana danışmak istedim ve 100% olmasa bile en azından 80-85% SM'ye hazır hale getirmek istiyorum. Ayırca futbol maddeleri açmaktan da, ilgilenmekten de sıkıldım. Jérôme Rothen'de bile artık iş yok, o kadar sıkıldım. :) Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra (mesaj) 21:26, 26 Ağustos 2014 (UTC)

Selamlar sana da. Ben de bu aralar pek aktif değildim aslında :) Nerede o eski Vikipedi mi diyorsun? :) Vakit bulduğumda okumaya çalışırım maddeyi, emeğine sağlık şimdiden.--RapsarEfendim? 11:12, 29 Ağustos 2014 (UTC)
Sağol ve evet, eski Vikipedi'yi özledim. :) Kırmızılıklar büyük sıkıntı ve onlarla uğraşmam da zaman alacak. Bu yüzden kırmızılıkları mavi olarak okumanı isterim. :) --Ozankra (mesaj) 17:29, 29 Ağustos 2014 (UTC)

Sesbilim maddesi[kaynağı değiştir]

Sesbilim maddesinin, İngilizce en:Phonology sayfasına bağlı gerek. Ancak, sayfa Almanca de:Lautlehre maddesine bağlanmış. Sözlükten baktım "lautlahre" de aynı anlama geliyor ve gördüğüm kadarıyla Almanca Wikipedia'da farklı isimlerle mükerrer madde açılmış. Diğer tüm diller de bağlantılarını "fonoloji" olarak sağlamışlar. Bağlantıyı düzeltmek istedim ama beceremedim. Potkal 15:30, 31 Ağustos 2014 (UTC)

Size de merhaba :) Halletim, şimdi bir sıkıntı olmaması lazım. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 15:33, 31 Ağustos 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
İBP 2014/33. haftadaki, Commons'a taşınacak dosyaları taşımak konulu projede dereceye giremeseniz de çok büyük emekleriniz olduğu için teşekkür ederim. Ekip çalışması bu olsa gerek. İyi Vikiler. --Uğurkentmesaj 19:42, 31 Ağustos 2014 (UTC)

Bilge Kağan Yazıtı[kaynağı değiştir]

Buradaki metnin Vikipedi de değil de Vikikaynak'ta yer alması gerekmiyor mu? Bir ilgilenebilir misin?

-Ilgar

Merhaba. Aynen dediğiniz gibi olmalı -ki varmış zaten. O son değişikliği geri aldım. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:21, 2 Eylül 2014 (UTC)

Zı Kar/Zi Kar[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şura nasıl okunuyor? Ben iki kullanıma da rastgeldim Türkçe sitelerde, tam emin olamadım o yüzden.--RapsarEfendim? 15:13, 3 Eylül 2014 (UTC)

Zi Kar diye okunuyor. --esc2003 (mesaj) 17:17, 3 Eylül 2014 (UTC)

Afganistan'ın illeri[kaynağı değiştir]

Birkaç gün içinde yapabilirim. --Superyetkinileti 18:54, 3 Eylül 2014 (UTC)

Kazakça maddesindeki değişiklikleri kontrol edebilir misiniz? --88.251.225.194 07:09, 4 Eylül 2014 (UTC)

Almanya Cumhurbaşkanları[kaynağı değiştir]

Merhaba, sizden Almanya Cumhurbaşkanlarının sıralaması hakkındaki kendi fikrinizi öğrenmek istiyorum. Almanya'nın 1919'da göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Friedrich Ebert, bir sonraki (ikincisi) Hindenburg, ondan sonraki (üçüncüsü) Hitler olduğuna göre ve Hitler Karl Dönitz'i Cumhurbaşkanı olarak -ki Dönitz dördüncü Cumhurbaşkanı oluyor- görevlendirmiş ise, birbirinin devamı olan Weimar Cumhuriyeti, Üçüncü Reich ve Federal Almanya'nın Cumhurbaşkanlarını sıralarken ilk kişiden başlamak gerekmez mi? Ben buna uygun düzenlemeler yapıyorum, size söylemek isterim. -- Ullierlich 14:35, 4 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. İngilizce Vikipedi hepsini bir bütün olarak kabul etmiş ve ilk dediğin gibi sıralama yapmış. Ben açıkçası çok bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım, üzgünüm.--RapsarEfendim? 07:49, 5 Eylül 2014 (UTC)

Oğuz Yılmaz[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, Oğuz Yılmaz sayfasını kontrol eder misin sayfa kontrol sürümünden geçmemişte. --Viki4667 (mesaj) 19:58, 4 Eylül 2014 (UTC)

Maddenin içi boşaltılmış. Madde kontrol edilmediği için değişiklikleri geri alamıyorum. Sizden ricam sürüm kontrolü yapıp uygun şekilde geri almanızdır. İyi çalışmalar. --Turgut46 (mesaj) 10:41, 5 Eylül 2014 (UTC)

Tamam sanırım? İyi günler.--RapsarEfendim? 11:24, 5 Eylül 2014 (UTC)
Benim işlemim başarısız oldu. Siz onu bu bağlantıya göre geri alın. --Turgut46 (mesaj) 12:18, 5 Eylül 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar, yine uzmanı olduğun bir konuda yardımını istiyorum. Şu değişiklikte kaynak belirtilerek milli takımın Fenerbahçeli oyunculardan oluştuğu belirtilmiş! Kaynakta 5 nolu yorumda da bunu destekleyen bilgi var! 7 youncu Fenerbahçeli gözüküyor. Kaynak süper değil! O nedenle bir sen bakabilirmisin? Selamlar ve İyi Vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:26, 5 Eylül 2014 (UTC)

Selam. Öncelikle estağfurullah diyeyim :) Şu "iskeleti oluşturma" olayı kişisel yorumdur ve nesnel olmaktan uzaktır. Dolayısıyla, takım farkı gözetmeksizin ilgili içeriği kaldırmak gerekir. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:23, 5 Eylül 2014 (UTC)

Bölgesel Güç[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Bu sayfada Pakistan, S. Arabistan, İran ve İsrail listede yok; ama haritada gösterilmiş. İlgilenebilir misin? -KuzeyliAdam

Merhaba. Aslında bu çok hassas bir konu, birden fazla kaynakla desteklenmesi lazım bu ülkelerin. Kaynak olmadığı için, manipülasyona çok açık olduğu için kaldırsanız dahi olur.--RapsarEfendim? 19:46, 5 Eylül 2014 (UTC)

Kanuni Sultan Süleyman[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Anasayfa'daki Ölümler başlığında Kanuni Sultan Süleyman'a yer verilmiş. 1. Süleyman ve 7 Eylül sayfalarında ölüm tarihi olarak 7 Eylül olarak belirtilmiş. Buna bir bakabilir misin? -KuzeyliAdam

Merhaba. Plaj maddesine sözcüğün Türkçesi olan çimerlik sözcüğünü ekledim. Kaynaklar Google kitaplarda mevcuttur:

  • 1998 Fakir Baykurt, Özyaşam: Genç emekli
    Ama yarısı halka çimerlik olacak.
  • 1990 Aziz Nesin, Rüyalarım Ziyan Olmasın
    bir taşıtla yolculuktayken yada bir çimerliğin kumlarına sırtüstü uzanmış güneşlenirken yada yataklarında ...
  • 1978, TDK, Özleştirme Kılavuzu
    plaj çimerlik, kumla

Eğer bu kaynakları geçerli olarak kabul ediyorsanız ilgili değişikliği inceleyip yayına sokabilir misiniz? --88.251.163.12 11:13, 6 Eylül 2014 (UTC)

İyi akşamlar, burada Alpler ile ilgili bir değişiklik yaptım fakat eng. vikide bir bilgi yok buna dair. Türkçe sitelerde ise (.com'lu site de bulunmakta) böyle bir şey var. Bir sorayım dedim, iyi çalışmalar.--Tottam100 17:24, 7 Eylül 2014 (UTC)

Selam. Herhangi bir web sitesinde yazılı olması, o bilgiyi kullanabileceğimiz anlamına gelmemektedir. Kaynakların güvenilirliği de önemli. Bu site bu ifadeyi kullanmış ama nereye dayandırıyor bunu? Bu sitedeki yazıyı kim yazmış? Yazan kişi konunun uzmanı mıdır? Bunlara benzer soruları sormak gerekiyor. Bu bağlamda, bahsettiğin site güvenilir bir kaynak kabul edilemez. Bu yüzden kaldırdım. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:07, 8 Eylül 2014 (UTC)
  • merhaba Rapsar, yönlendirmeleri "kendi maddesi açılabilir" gerekçesi ile silmiyoruz. bu nedenle dört maddeye fitoplankton, gamet, gonad ve eşeysiz üreme maddelerine koyduğun sil etiketlerini geri aldım. Yönlendirmelerin hangi şartlarda hızlı sil ile silinebileceği Vikipedi:Hızlı silme sayfasında belirtiliyor. Eğer kendi maddeleri açılacaksa doğrudan kendi maddeleri açılır. Aşağıya Vikipedi:Hızlı silme sayfasında belirtilen kuralları yazıyorum. Lütfen uygun olmayan gerekçelerle sil etiketi yapıştırmayınız.
=== Yönlendirmeler ===

Bu kriterler, tüm isim alanlarında geçerlidir ve yönlendirme sayfalarını konu alır.

Y1. Var olmayan sayfalara olan yönlendirmeler silinebilir.
Eğer mümkünse söz konusu yönlendirme, uygun ve var olan bir başka maddeye yönlendirilmeli, yoksa hızlı sil ile silinebilir.
Y2. Büyük bir yazım hatası içeren veya uygunluk açısından hatalı oluşturulmuş yönlendirmeler silinebilir.
Eğer söz konusu yazım hatası sıklıkla yapılan bir hataysa yönlendirmenin kalmasında sakınca yoktur.
Y3. Farklı isim alanları arasındaki yönlendirmeler silinebilir.
Örn: Vikipedi->Şablon, Şablon->Madde, Madde->Kullanıcı. VP ve KAT gibi kısayol kısaltmaları bu kapsama dâhil değildir.

--Mskyrider ileti 05:07, 8 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. "Hatalı yönlendirme" deyince arkadaşlar neden sorusunu sorabiliyor, ayrıca bir açıklama yapmak gerekiyor. "Kendi maddesi açılabilir" deyince hatalı yönlendirme olduğunu hemencecik anlayıveriyorlar. Silme kriterlerini yapıştırman ironi midir bilemiyorum, ancak bu davranışın hoşuma gitmediğini de açık açık belirtmek isterim. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:25, 8 Eylül 2014 (UTC)
  • "kendi sayfası açılabilir" demek "hatalı" yönlendirme demek değildir. Kıstaslara uygun olmayan bir biçimde etiketlendirme yaptığın için kriterleri kopyaladım. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Yönlendirmelere "maddesi açılabilir" diye hızlı sil etiketi yapıştırmak yanlış bir davranış, tekrarlamamanı rica ederim. Hoşuna gidip gitmemenin konu ile ne ilgisi olduğunu anlamadım. Hoşuna gitmediği için yaptığın hataları mesaj sayfanda açıkça belirtmem hoşuna gitmediyse yapacak bir şey yok. --Mskyrider ileti 08:35, 8 Eylül 2014 (UTC)
Kendi sayfasını açmak yerine başka bir maddeye yönlendirilmişse bu yönlendirme bal gibi de "yanlıştır". Onlarca Vikipedi'de olan sayfalar, bizde yönlendirilmişti, bu "hata" giderildi sayemizde. Yönlendirme olarak oluşturulan kavramlar hakkında hiçbir bilgi yoktu, sayenizde var artık. Ben bu uygulamamı gördükçe devam ettireceğim, çünkü hatalı bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Daha önce de farklı hizmetliler tarafından defalarca silindi bu yönlendirmeler. Böyle anlamsız detaylara takılmamak lazım. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:55, 8 Eylül 2014 (UTC)
  • Selamlar Ahzaryamed. Bu konuyla ilgili benim bir sorum olacaktı. Şimdi, benim sorumlu olarak devam ettiğim süreçte "kendisinin başlattığı adaylıkları kapatma" ve "kendisinin görüş bildirdiği adaylıkları kapatma" konularında iki farklı sıkıntı doğmuştu. Ben her ne kadar -uygun şartlar altında- bunların olabileceği fikrini savunsam da topluluğun önemli bir kısmı (tartışmaya katılanların diyelim) aks fikri savunuyordu. Böyle bir durumda şu tartışmanın, başlatılan kişi tarafından sonlandırılması (üstelik 6 Şubat günü başlatılan tartışma hâlâ açıkken) ve bunun 10 gün gibi Türkçe Vikipedi için kısa sayılabilecek bir sürede kapatılması ne kadar doğrudur? Bunu, birkaç ay önce aynı konuda sıkıntı yaşamış, topluluğa problem çıkarmış biri olarak soruyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:32, 9 Eylül 2014 (UTC)
Merhaba Rapsar. Adaylığı açanın kapatması konusunda yaşanan sıkıntıların farkındayım. Buradaki kaygı objektif değerlendirmenin zarar göreceği ve tarafsızlığın yitirilebileceği yönünde. Aktif ve deneyimli kullanıcı sayısındaki azlık bazen adaylıkları aday gösteren kişinin kapatmasını gerekli kılabiliyor. Ben bu konuda adaylığı aday gösterenin kapatabileceği görüşündeyim. Çünkü burada gönüllü bir iş yapıyoruz ve herkesin belirli sorumlulukları taşıyarak burada olduğunu düşünüyorum. Biraz da otokontrol mekanizmasının işlediğini düşünüyorum. Bu bakımdan, SMA,KMA,SRA gibi adaylıklarda aday gösteren adaylığı kapatabilir mi? Vikipedi kurallarına ve ruhuna aykırı olmadığı sürece sorun yok. Ancak bu adaylık tartışmalarında aday gösteren maddeyi savunur duruma düşüyor ve subjektif kanaatlerin hakim olduğu düşüncesi toplulukta yayılıyor. Bu durumda da adaylığı aday gösteren kişinin sonlandırmasına sıcak bakılmıyor. Benim sorumlu seçilmemle ilgili Akhilleus'un adaylığı kapatması hem de kısa bir süre içinde bunu neticelendirmesini sorarsan; ben de ilk başta kaygılandım ama bir sorumlu seçilmesi gerekliydi, oy birliği mevcut, oylama için yeterli zaman tanınmış ve adaylığı kapatma mevzusunu bir başkasına havale etmeye gerek bırakacak bir durum da yoktu. Yine görüş alışverişinde bulunuruz. İyi vikiler.--ahzaryamedileti 08:29, 9 Eylül 2014 (UTC)
Bence de kapatabilir; ancak burada bireylerin görüşlerinden ziyade topluluğun genel olarak nasıl düşündüğü önemli. Benim düşüncemle zıt yönde olsa da buna göre hareket etmek durumundayız. Gerek buradan gerekse e-mail yoluyla bu konu birçok sıkıntı yarattı bana. Dolayısıyla, aksi yönde bir fikir birliği oluşana kadar senin SİS olma sürecini başka bir kullanıcının sonlandırması gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 08:56, 9 Eylül 2014 (UTC)

Kolay gelsin, burada İPhone 5 maddesinde bir değişiklik yapılmış, sloganların ing. cesine gerek yok diye. Onayladım fakat kuşkuluyum, sıkıntı çıkar mı? --Tottam100 09:30, 9 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Resmî olarak Türkçe kullanımı da varsa sıkıntı olmaz.--RapsarEfendim? 16:58, 9 Eylül 2014 (UTC)

merhaba türkiyedeki televizyon kanallari listesini düzeltirmisiniz kanal 99 tipki kardes kanali meltem tv gibi bir dini kanalidir genel degildir, sizden ricam düzeltmeniz saygilar ilteray

Selam Rapsar, bu sıralar en çok senle karşılaşıyorum SD sayfasında. Kategorilerle ilgilenen az sayıda kullanıcılardan biriyiz. Kategorilerle olan ilgini bozmayayım. --Uğurkentmesaj 09:31, 10 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Brad Pitt değişikliğinle ilgili. Maddeye kardeş olacak filmografi maddesi yapmıştık, İngilizcesinden çeviri + kaynaklı filan...Vikiçizer (mesaj) 20:15, 10 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Gördüm de bu tip şablonlar oluşturmuyoruz Vikipedi'de. Şablonun içeriğini maddeye kopyalamıştım ben yalnızca.--RapsarEfendim? 20:33, 10 Eylül 2014 (UTC)
Mrb. yok şablon değil benim dediğim, kurcalamışlar düzelttim şimdi...Vikiçizer (mesaj) 20:34, 10 Eylül 2014 (UTC)

Kardeş, yine rica minnet istiyorum ama :) maddeyi benim yaptığım son değişikliğe göre geri alır mısın? Ben alamıyorum, değişiklik çakışması olduğu için iptal oluyor. Madde boşaltılmış ve birileri de boşaltılmış maddenin üzerine katkı yapmaya çalışıyor. Onu benim yaptığım son değişikliğe göre geri alınız. Geri almadan önce geçmişi bir kontrol edersen sevinirim, kaynakça alt başlığı yerine yok yazıyor ve maddedeki alt başlıkların birkaçı silinmiş. --Turgut46 (mesaj) 14:24, 10 Eylül 2014 (UTC)

Selam kardeş :) Maddenin geçmişini görüntülerken, sol kısımdaki tarih ve saat yazan bağlantıya tıklarsan, maddenin o zamanki hâlini görüntülersin. Senin yaptığın son değişiklik 18:25, 2 Eylül 2014‎ tarihli. Ona tıkladım ve içeriğini kopyaladım, sonrasında ise maddeye yapıştırdım. Sıkıntı var mı şu an?--RapsarEfendim? 14:52, 10 Eylül 2014 (UTC)
Şimdilik sıkıntı yok. Teşekkürler. :) --Turgut46 (mesaj) 15:00, 10 Eylül 2014 (UTC)
Bir şey soracağım. Kaynağı değiştire basınca bildirim geliyor mu? Ben bir defa denedim de gelmedi. --Turgut46 (mesaj) 15:03, 10 Eylül 2014 (UTC)
Gelmiyor.--RapsarEfendim? 15:03, 10 Eylül 2014 (UTC)
Ne yapmam gerekiyor. Mesela Rapsar şu başlık altına mesaj bıraktı diyor? --Turgut46 (mesaj) 15:06, 10 Eylül 2014 (UTC)
He öyle mi? :) Mesaj sayfana birisi mesaj yazarsa veya Kullanıcı:Turgut46 şeklinde kullanıcı adına bağlantı verilirse bildirim geliyor.--RapsarEfendim? 15:07, 10 Eylül 2014 (UTC)
Hâlâ anlamadım. Daha açıklayıcı olur musun? :) --Turgut46 (mesaj) 15:18, 10 Eylül 2014 (UTC)
Mesaj sayfana birisi mesaj yazarsa bildirim geliyor. Yahut birisi senin kullanıcı adına bağlantı verirse (Kullanıcı:Turgut46 şeklinde) yine bildirim geliyor. Ayarlar kısmını kurcalarsan daha iyi anlarsın belki.--RapsarEfendim? 15:22, 10 Eylül 2014 (UTC)
+ sekmesine tıklayınca bildirim geliyor onu biliyorum. 2014 Kuzey Irak Taarruzu başlığına mesaj bıraktı diyor onu nasıl yapıyoruz? Mesela sen bana mesaj atarken ne yapıyorsun. Bu mesajı nasıl attın yani? --Turgut46 (mesaj) 15:34, 10 Eylül 2014 (UTC
Kardeş, meseleyi çözdüm ben. Sorun bendeymiş, doğru anlatamıyormuşum. Öğreneceğimi öğrendim ben, teşekkürler, seni de boş yere yordum :) --Turgut46 (mesaj) 14:31, 11 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar[kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle hayırlı günler dilerim. Wikipedia'da yapılan değişikliklerin devriyeler tarafından kontrolü artık çok nadir görülmekte. Çoğu madde de değişiklik bekleniyor. Ben 2012'den beri Wikipedia'da hizmet etmekteyim. Her gün elimden geldiğince madde oluşturup, maddelere yardımda bulunuyorum. Wikipedia'da devriye'ye sahip olmak istemekteyim, Bu isteğim çok bir şey değildir. İyi günler hayırlı akşamlar dilerim. OmerFarukDemir ileti 11 Eylül 2014, 19:17. (UTC)

Merhaba kardeş. Düşüncelerin iyi de bunu bana iletme amacını anlayamadım tam :) Ben veya herhangi bir kullanıcı böyle bir yetki veremiyoruz.--RapsarEfendim? 21:03, 11 Eylül 2014 (UTC)

bucaklar hakkında[kaynağı değiştir]

köy çeşmesinde idari bölümlere yaptığınız düzeltmeleri gördüm ve ilgilendiğinizi düşündüğüm için size mesaj atmaya karar verdim. bilmiyorsanız eğer haber vereyim torba kanun onaylandı. bizi ilgilendiren kısmı ise bucakların kaldırılması kısmı. "Kaldırılan bucaklara bağlı belde ve köyler, bucağın bağlı olduğu idari birime bağlanacak." yazmış haber sitesi. ayrıca İstanbul'da yapılan sınır değişikliği de var. tabii büyükşehir olan illerin maddeleri çözmek ise bulmaca çözmeye benziyor. fikirleriniz nelerdir? dinlemedeyim Meelo (mesaj) 17:54, 11 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Ondan önce, büyükşehirlere bağlı köylerin artık mahalle statüsünde olması da var. Maddelerin yanında kategori ve şablonların da elden geçmesi lazım, bunun için de konuyla ilgilenen kullanıcıların sistematik bir biçimde çalışması lazım. Vikipedi'de yapılacak o kadar çok şey var ki bir şeye başladığımda, onu tamamlayamadan yarıda bırakmak zorunda kalıyorum. Nereye el atsam elimde kalıyor çünkü. Böyle bir çalışma yapılacaksa parçası olmak isterim, ancak bir veya iki kişide kalacaksa hiç başlamak istemiyorum.--RapsarEfendim? 21:08, 11 Eylül 2014 (UTC)
emrinizi bekliyorum o zaman efendim ;) beraber çalışılacaksa eğer elimden geleni yaparım. Meelo (mesaj) 22:41, 11 Eylül 2014 (UTC)
Estağfurullah :) Şu anda burada yapmak istediğim o kadar çok şey var ki, böyle bir şeyi organize etmeyi de bunların arasına sıkıştırmak istemiyorum açıkçası. Başkası organize ederse benim de tuzum olur yalnızca :)--RapsarEfendim? 07:01, 12 Eylül 2014 (UTC)
zamanı gelince beni çağırırsınız. teşekür Meelo (mesaj) 08:34, 12 Eylül 2014 (UTC)

Omerfarukdemir[kaynağı değiştir]

Kardeşim madem böyle bi yetkiniz yok, O zaman önemli sayfaların değişikliklerini inceleyiverin de diğer vikipedilerden daha önde olalım. Peki devriye hakkına sahip olmak için ne yapıcaz? Eskiden yaptığım değişiklikler direk kayıt oluyodu da 3-4 aydan sonra Wikipedia'ya girdikten sonra değişikliklerin devriye tarafından incelenmesi gerekiyor diyor. Yardımcı olursan çok mutlu olurum, Hayırlı geceler dilerim. OmerFarukDemir ileti 12 Eylül 2014, 00:46. (UTC)

Merhaba Rapsar, Muhteşem Yüzyıl bölümleri listesini SL adayı olarak göstereceğim. Bunun için bir önceki adaylığını "/Arşiv1" eklemesi yaparak taşıdım. Yeni adaylık sayfasını "Vikipedi:Seçkin liste adayları/Muhteşem Yüzyıl bölümleri listesi" olarak yapamıyorum. Yönlendirme olarak Arşiv1'e yönlendiriyor. Yeni adaylık sayfasını açmam konusunda bana yardımcı olursan çok sevinirim. Vikipedi ile ilgili hâlâ bilmediğim basit o kadar çok şey var ki :) --Görkem7 mesaj 16:40, 12 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Şu bağlantıdan değişiklik yapabilirsin. İyi günler, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 17:45, 12 Eylül 2014 (UTC)

Mactan adası[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Mactan Adası maddesi (maddenin tamamı), Ferdinand Macellan maddesinin bir kısmıyla birebir aynı. "Birleştir" şablonu eklemek pek mantıklı gelmedi. İki farklı konu sonuçta. Ne yapmak gerekir? "Sil" şablonu ile mi etiketlenmeli? Yoksa ilişmemek mi gerek?Potkal 17:05, 14 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Gördüğüm kadarıyla ada maddesinde adaya dair bir bilgi yok. Macellan maddesinden kopyalandığını ve adayla ilgili bir bilgi içermediğini belirterek sil şablonu eklersen sorun olmaz diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 17:07, 14 Eylül 2014 (UTC)
  • Selamlar Ahzaryamed. Aday gösteren kullanıcı dair 4 kullanıcının desteğini alan bu adaylığı neden olumsuz kapattığını merak ettim açıkçası :) Yeterli görüş birliği yok diyorsan bir hafta daha uzatabilirsen kapama süresini, ben birkaç kullanıcıdan daha değerlendirme talebinde bulunup, ona göre maddede gerekli değişiklikler yapabilirim. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:44, 15 Eylül 2014 (UTC)
Merhaba Rapsar. Evet görüş birliği yeterli düzeyde oluşmamış. Tartışma neticesinde de olumlu olumsuz bir oy ile süreç devam etmemiş, kesilmiş. Eğer istersen sen bu defa aday olarak gösterebilirsin maddeyi. 1 seneden fazla bir süredir açık duruyordu madde. Oy kullanacak birileri vardıysa keşke kullansalardı. Sevgiler. --ahzaryamedileti 08:21, 15 Eylül 2014 (UTC)

selam

Orhaneli sayfasındaki bütün geçmişe bakıp, benim "kaynak belirtmeksizin" yazdıklarımın hepsini geri alır mısın? Nasılsa nereye ne yazsam geri alıyorsun. Bir süre bekleyip, Orhaneli sayfasında bütün yazdıklarımı silinmemişse, geriye alacağım.

Selamlar, boş bir vakitte ilgilenmeye çalışacağım, biraz fazlaymış. Kolay gelsin. --Eldarion 08:12, 16 Eylül 2014 (UTC)

The Last Of Us DEĞİŞİKLİK REDDETME[kaynağı değiştir]

Rapsar sen bu oyunu oynayıp oynamadığını bilmiyoru fakat benm en çok oynadığım oyunlar arasında eğer oynarsan yaa youtube den izlersen görürsün videoyu bulamazsan bana ileti bırak ben sana linkini yollarım birde bilmediğin konular hakkında yorum yapma ben orayı değiştirdim fakat sen byle birşey yok deyip bırakmışsın yaptığıma göre bildiğim var demekki... Saim Üvez (mesaj) 13:17, 16 Eylül 2014 (UTC)Saim Üvez

Ben de bitirdim oyunu. Oyunun en başında "evde sıkışmaları" gibi bir durum söz konusu değil. Sürekli bir kaçış hâlindeler. Tam askerle karşılaşıp, kurtulduk işte ne güzel diye sevinecekken askere emir geliyor ve asker kızı vuruyor. Aksini ispat edebilirseniz buyurun.--RapsarEfendim? 14:56, 16 Eylül 2014 (UTC)

selam dostum değişiklik öncesinde sarah ın ölümünden bahsediliyor joel kollarında ldü diyor. joel in kolunda ölmedi joel kızıyla üst kata cıkıp olanları izledi ve o bölümde 7-8 asker öldürdü.oyunun başıda sayılmaz tam olarak yaklaşık %17 - %20 arası . tekrar düşünmeni rica ederim...Bu imzasız yazı Kullanıcı:Saim Üvez (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sarah kızı, en başta öldü. Senin bahsettiğin olay 20 yıl sonra, Joel yaşlandığında gerçekleşen Tess'in ölümü.--RapsarEfendim? 18:36, 16 Eylül 2014 (UTC)

selam işte şimdi göreceksin gerceği videonun linkini atacağımvideo 6 saatlik oyunun tamamı sen ise saat 1 dakika 23 den itibaren 3-4 dakika ileyeceksin ve orada göreceksin gerçeği ve hatırlayacagına eminim dostum linki : http://www.youtube.com/watch?v=ZkLPKd-Vs8g Saim Üvez (mesaj) 18:48, 16 Eylül 2014 (UTC)Saim Üvez

Benim yukarıda bahsettiğim sahne işte. Ellie o kız, Joel'un kızı değil. Joel'un kızı Sarah, 20 yıl önce ölüyor. Oyunun Türkçe altyazısı var, bir de öyle oynayın isterseniz.--RapsarEfendim? 15:44, 17 Eylül 2014 (UTC)

Yeni kullanıcı[kaynağı değiştir]

Yeni kullanıcılara yardım etmek hepimizin görevi. Hakaret içeren, nezaket politikasına uymayan mesajları çıkartıyorum çoğunlukla. Sana kalmış. Çok ağır sözler olmazsa senin sayfana bundan sonra mesajlar için müdahale etmem. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 14:45, 16 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Kişisel hakaretlerin çıkarılıp çıkarılmaması tercihe bağlı (politika sayfasına bakabilirsin). Ben her türlü sansür ve bu tip müdahalelere karşıyım. Kişisel bir şey değil yani :) İyi günler.--RapsarEfendim? 14:53, 16 Eylül 2014 (UTC)
Biliyorum kişisel olmadığını. İlk defa bir kullanıcının -senin- mesajı geri aldığını gördüm. Elbet sansür olmamalı. Bu arada köy çeşmesine beklerim. Biraz suyumuzdan içmenizi tavsiye ederim. Sular buzhanede bekliyor, dondu donacak. :) --Uğurkentmesaj 14:58, 16 Eylül 2014 (UTC)

the last of us[kaynağı değiştir]

dostum izledigin gibi joel in kolunda ölmedi joel o sırada kaçıyor bak tekrar istersen ama sayfasında hala kollarında öldü diyor o sayfayı düzelt izleyerek videoyu bu konu kapansın kolay gelsin iyi geceler ♛♛♛Suvℰz♛♛♛ 18:47, 17 Eylül 2014 (UTC)Saim Üvez

Selamlar Rapsar, uzun zamandır görüşemedik. Bu aralarda pek fırsatım olmuyor, iş güç falan. Umarım iyisindir, . Çalışma sayfamda Beşiktaş JK maddesini SM yapmak için başlamıştım. Ancak fırsat bulupta sonunu getiremedim bi türlü. Eğer ilgi duyup tamamlarım dersen alıp devam edebilirsin. Boş vaktim olunca tamamlamayı düşünüyorum ancak şuanki maddenin durumu içler acısı ve bir an önce SM kalitesinde bir maddeye dönderebilirsek muazzam olur. Gerçi senin Vikipedi'deki genel düzeni kontrol etmekten bu tip keyfi işlere pek vaktin kalmıyor ama yine de ben çıtlatayım dedim. Görüşürüz yine, kolay gelsinSait71 20:22, 17 Eylül 2014 (UTC)

Sağ ol kardeş sen nasılsın? Senin de dediğin gibi Vikipedi kapsamında yapmayı düşündüğüm o kadar çok şey var ki, ona sıra geleceğini sanmıyorum açıkçası. Şöyle olmuş bitmiş olayların falan maddelerini tam anlamıyla tamamlarsak o kadar rahat edeceğiz ki aslında. Yardımcı olamayacağım için kusura bakma, görüşmek üzere.--RapsarEfendim? 22:00, 17 Eylül 2014 (UTC)

KMA Hipnoz (albüm)/2[kaynağı değiştir]

Köy maddesini düzenledikten sonra Uğurkent'in değişikliklerine döndürülecek demişsin. Ben de diyorum ki çoğu geri alman iyi olmuş fakat benim sildiğim içerik nasıl geri geldi. Sonraki değişikliğini görünce daha iyi olduğunu anladım. Katkıların için teşekkürler. Bu arada en aktif devriyelerden ikimiz mi kaldık. :) Pek kimse gözükmüyor. Malum okul, iş derken. --Uğurkentmesaj 16:58, 18 Eylül 2014 (UTC)

Bu tarz hakaret içeren bir şeyi nasıl onaylarsın?[kaynağı değiştir]

[[1]] burada. MEOGLOBALBana mesaj atın 20:01, 20 Eylül 2014 (UTC)

Linas Kleiza[kaynağı değiştir]

Linas Kleiza maddesinde yaptığım değişikliklerin onaylanmasını istiyorum.Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Linas Kleiza maddesinin nihai düzenlemesini yaptım. Son kez kontrol edilmesini istiyorum, şimdiden teşekkürler.Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Selamlar. Mesaj atmanıza gerek yok, değişiklikler bir devriye tarafından incelenecektir mutlaka. İyi günler.--RapsarEfendim? 13:47, 25 Eylül 2014 (UTC)

2014 Kuzey Irak Taarruzu maddesine bir bakar mısın? Maddeyi kendim düzeltmeye çalıştım ama yapamadım. Arkadaş maddenin bilgi kutusuna istemeyerek zarar vermiş ve maddedeki şablon dahil bazı bilgileri çıkarmış. Önizlemeyi kullanmayı bilmiyor sanırım. Daha önce ona birçok kez mesaj attım ama görmedi veya dikkate almadı. Sen onu ProleteryaVeKomunizm'in ya da benim son değişikliğimize göre geri alır mısın sana zahmet. Ben yapamadım. --Turgut46 (mesaj) 10:25, 24 Eylül 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
önce insanlığınızdan dolayı sizi kutlarım... Xtarzan45x (mesaj) 10:53, 24 Eylül 2014 (UTC)

Devriyelik adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Devriyelik adaylığımı nasıl değerlendiriyorsunuz? İyi çalışmalar--Türk Süvarisi ileti 13:36, 24 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Bilemiyorum şimdi, gelen yorumları görmek ve daha detaylı bir inceleme yapmak gerekiyor. Ayrıca benim yorumuma göre neticelenmiyor başvurular :) İyi günler.--RapsarEfendim? 13:49, 25 Eylül 2014 (UTC)
Sizin yorumunuza göre devriyeliğin belirlendiği ima etmiyorum. Sizin önceki adaylıklarımdaki olumsuz tutumunuzun devam edip etmediğini görmek istedim.--Türk Süvarisi ileti 14:13, 25 Eylül 2014 (UTC)

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tartışma:I._Süleyman#1553-1561 --samral mesaj 19:33, 24 Eylül 2014 (UTC)

Selamün aleyküm arkadaşım siz öğrenci misiniz?

Merhaba Rapsar. Belgradla ilintili maddelerdeki değişiklikler için teşekkürler. Yalnız maddenin SMA sayfasından kontrol edebileceğiniz üzere Belgrad bir belediye başkanı değil Vali tarafından yönetilmektedir. Yani burada istisnai bir durum var. Teşekkürler. --Veryaz bana 20:36, 25 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Şehirlerde valiler değil, belediye başkanı bulunur. Valiler atamayla gelir, seçimle gelmez. Belediye başkanları seçimle gelir. Valiler parti üyesi değildir, siyasetçi denmez. Belediye başkanları siyasetçidir, parti üyelikleri vardır. İlgili maddeleri incelersen bu farkları göreceksin zaten :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 20:39, 25 Eylül 2014 (UTC)
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, yeni bir şey öğrenmedim yalnız farklı ülkelerin farklı konularda farklı mevzuatları oluyor konuyla ilgili. Bunu da dikkate alırsanız sorun çözülür. --Veryaz bana 20:41, 25 Eylül 2014 (UTC)
İngilizce Vikipedi'ye de baksanız mayor (belediye başkanı), Sırpça Vikipedi'ye de baksanız Градоначелници (belediye başkanı -ki Град zaten şehir demek) kullanımını göreceksiniz. Siz ise hiçbir tanım veya kaynak sunmuyorsunuz. Bir kez daha geri alıyorum değişiklikleri.--RapsarEfendim? 06:51, 26 Eylül 2014 (UTC)
Sanırım şehir içinde ilçe belediyelerinin de olması kafanızı karıştırdı. Belediyeye bağlı belediyeler de olabilir, büyükşehir belediyeleri var mesela Türkiye'de de de ona bağlı ilçe belediyeleri var.--RapsarEfendim? 07:01, 26 Eylül 2014 (UTC)
Evet kendi sözünüzle çelişen biri olmasanız "katkınızı" değerli bulabilirdim. Ayrıca bazen sırf hoşlanmadığınız birince yapılan için yapılan emeğin önüne taş koyma çabalarınızı da takdir etmiyorum. Vikipediye değer katmaktan çok değişiklik savaşlarına sebep olabilecek davranışlar bazen. Misal aramızdaki tartışma oturduktan sonra bu değişikliği yapsanız sorun olmayacak ama ben öyle söylüyorum ve doğrusu bu tmm mı cnm gibi olmuş. Neyse uzatmayacağım. Yalnız bir daha sizinle münakaşaya girmemek için elimden geleni yapacağım. --Veryaz bana 22:25, 26 Eylül 2014 (UTC)
Bu yapılanlar ayıp ama. Adam gibi bir tartışma yapıyoruz, sunacak argüman kalmadığı zaman bana saldırıyorsun, benim aday gösterdiğim bir maddeye anlamsız bir gerekçeyle karşı oluyorsun. Ben de adam toplayıp senin aday gösterdiğin maddeye karşı olalım o zaman. Bu mudur Vikipedi yani? Kendin için anlayış isterken iyi de sen neden anlayış göstermiyorsun? Ayrıca senden hoşlanmadığımı da nereden çıkardın? Senin hakkında bildiğim tek şey kullanıcı adının Veritas olduğu. Kaldı ki kişisel bir şey olsa dahi bunu Vikipedi'ye yansıtmam. Bir arkadaştan olaya dahil olmasını rica ettim bu arada.--RapsarEfendim? 08:07, 27 Eylül 2014 (UTC)
Rapsar kaç yıllık kullanıcısın bu üslup yakışmıyıor. Adam toplamak nedir? Mahalle kavgasına çevirmeyin işi. Beni niteliksiz tartışmalara çekmeye çalışmayın. Değişiklik savaşlarına çekmeye çalışmayın her olayı. Bu kaçıncı ama yeter. --Veryaz bana 14:20, 27 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, madem yıllara mümkün mertebe bağlantı vermiyoruz, en azından bir düğmeye basmak ile benim düzeltmemi geri almak yerine, eski sürümdeki bağlantıları da kaldırsaydınız daha şık olurdu. Ayrıca böylece "Beylerbeyi" bağlantısını da iptal etmiş oldunuz. Sizin gibi tecrübeli Vikipedistler böyle yaparsa diğerleri ne yapsın? -Yozer1 (mesaj) 16:23, 26 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Bir daha bakın bakalım nasıl yapmış "benim gibi tecrübeli bir Vİkipedist"? :)--RapsarEfendim? 16:51, 26 Eylül 2014 (UTC)

Kardeş, Wikipedia:2014 ISIL beheading incidents#Executions maddesindeki bilgileri çevirir misin? İngilizcen iyi sanırım. Benim İngilizce yetersiz kaldı. --Turgut46 (mesaj) 09:32, 27 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Yardım etmeyi isterdim ancak şu an bambaşka yönde sürdürüyorum katkılarımı.--RapsarEfendim? 13:57, 27 Eylül 2014 (UTC)
Fırsat bulursan bir ara bak ya sana zahmet. Acelesi yok. -Turgut46 (mesaj) 14:23, 27 Eylül 2014 (UTC)
Bu arada, gözünden kaçmış olabilir diye düşündüm. Sadece alt başlığı çevireceksin yani tüm maddeyi değil :) --Turgut46 (mesaj) 15:05, 27 Eylül 2014 (UTC)

Selamlar Yetkin. Şurada bahsettiğim konu hakkında önce bir kullanıcı olarak ardından da hizmetlilik sorumluluklarıyla beraber bir değerlendirmede bulunabilir misin? Yanlış bir şeyler olduğunu düşünüyorum da.--RapsarEfendim? 08:00, 27 Eylül 2014 (UTC)

Ahzaryamed'in, oylamaya konu olan maddenin niteliğiyle doğrudan ilintili olmayan görüşleri uygun biçimde değerlendireceğinden eminim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 11:03, 27 Eylül 2014 (UTC)

Ben senden hizmetliliğin bir sorumluluğu olarak değerlendirme yapmanı rica ediyorum. "Yanlış yapanları uyarma, onlara yol gösterme" de hizmetlilerin sorumluluklarından politikamıza göre. Bu ben de olabilirim başkası da. Ben karşıdaki arkadaşın yanlış hareket ettiğini düşünüyor, değerlendirmeden sonra ona yol göstermeni rica ediyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 13:47, 27 Eylül 2014 (UTC)

Selamlar. O madde istekleri kısmından çıkardıklarım arasında bir tek Petkimspor'u yapamadım çünkü Aliağa ilçesinin iki farklı ftubol kulübü var. Aliağa Gençlik'in eski adı Izmir Petkimspor ya da Aliağa Petkimspor. Alpetspor, Aliağa SK ve arada ismini mi ne Göztepe'yle değiştirip onu lige tutan Aliağa Belediyespor da var. Vikipedi'deki 3. Lig sezonlarında tüm bu isimleri de kullanmışlar. Maçkolik ise Alpetspor, Aliağa Alpetspor ve Aliağa Petkimspor'u aynı kulüp olarak gösterirken, Aliağa Belediyespor ile Aliağa Gençlik SK aynı takım olarak gösteriliyor. Üçüncü kulüp ise isminde sadece Petkimspor olan kulüp. TFF'de ise Aliağa AŞ şeklinde bir kulüp sayfası var. Şuna ve şuna da bakınca iyice devrelerim yandı. Hayatım boyunca böyle bir olayla karşılaşmamıştım. Hatta o kulüpler 1990-1991 ve 1995-1996 sezonlarında aynı liglerde mücadele etmiş... Belki mackolik'in ve federasyonun Vikipedi'de neden olduğu bu karmaşayı belki düzeltebilirsin düşüncesiyle sana yazdım. KPSS'ye hazırlanmayı bıraktım, resmen bu konuya kafa yorup bilgi bulmaya çalışıyorum ama artık pes ettim...--Śαвяí¢αи76ileti 16:01, 27 Eylül 2014 (UTC)

Selamlar. Bir de Üsküdar Anadolu var biliyor musun? Bu daha da karmaşıkmış ama :) TFF arşiv olarak iyi ama hatalar olabiliyor. Aslında haberlerden takip etsek ve geçmişten itibaren adım adım ilerlesek daha iyi. Maç bitsin, bakmaya çalışacağım.--RapsarEfendim? 16:55, 27 Eylül 2014 (UTC)
Biraz bakındım ben. Şurada Aliğa Gençlik Spor'un tarihçesi mevcut (kulübün diğer kullanılan adı da Aliğaspor, belirteyim hemen). 1963 yılında kurulmuş, 1993-94 sezonunda ilk kez 3. Lig'de oynamış. Bizdeki sezon maddesine bakınca "Aliağa Petkimspor" gözüküyor, TFF sitesinde "Petkimspor" gözüküyor (bu teknik nedenlerden dolayı böyle, kafa karıştırmasın), Mackolik'te ise "Aliağa Petkimspor" olarak gözüküyor. Şimdi, ilk defa 1993-94 sezonunda profesyonel olan bu Aliğa Gençlik'i aldık bir kenara koyduk.
Milliyet'in arşivinde gezindim biraz. 1989 yılında amatör kümede hem Aliağa hem de Alpetspor diye iki takım mücadele ediyor. Demek ki bu ikisi o zaman farklı kulüpler. O sezon Alpetspor yükseliyor ve 1990-91 sezonunda ilk kez 3. Lig'de oynuyor. Bizim sayfa, TFF (Petkimspor olarak geçiyor yine) ve Mackolik. Milliyet'ten devam ettim yine, bu Alpetspor adı en son 1993 yazında (1992-93 sezonu sonu) geçiyor, daha ötesi yok. Bizim madde Alpetspor'u "hatalı bir biçimde" küme düşmüş olarak göstermiş. Halbuki TFF'ye bakarsak Alpetspor'un değil, Karşıyaka Gençlerbirliği (Tarişspor)'un küme düştüğünü görüyoruz. Bizde ters yazılmış, ben müdahale etmiyorum sen de gör diye. Mackolik de TFF ile aynı durumu gösteriyor.
1993-94 sezonuna geldiğimizde ise (Aliğa Gençlik Spor'un tarihçesinde 3. Lig'e yükseldiğini belirttiği sezon) Alpetspor diye bir takım yok ortada, Milliyet'ten gördüğüm kadarıyla yalnızca Petkimspor var. Alpet de Petkim'in alt markasıymış bu arada. Yani bir isim değişikliği olmuş.
1994-95 sezonunda biz, İzmir Petkimspor ve Aliağa SK adlı iki kulüp göstermişiz. TFF Petkimspor ve Göztepe, Mackolik ise Aliağa Petkimspor ve Göztepe yazmış. Milliyet arşivlerine gidince ise Petkimspor ve Aliağa görünüyor. Esas Göztepe 2. Lig'de olduğundan TFF ve Mackolik'teki Göztepeler teknik bir sorun gereğince Göztepe olarak yazılmış. Bu sezonla birlikte kulüp tarihçesinde 3. Lig'e yükseldikleri sezonu yanlış yazdıkları sonucuna varıyoruz net bir biçimde.
1995-96'da biz yine Petkimspor ve Aliağa SK yazarken; TFF ile Mackolik Petkimspor ile Göztepe yazmış. Milliyet de Petkim ve Aliağa yazmış. 1996-97 sezonunda Aliağa Belediyespor adına geçildiği yazılı kulüp tarihçesinde. Ancak Milliyet arşivinde ben hala Aliağa kullanımına rastladım hep. TFF'de Aliağa diyor (puan durumunda teknik olarak yazamıyorlar da fikstür kısmında yazıyorlar). Mackolik ise Bld. demiş. Buradan ben, Aliağa adının korunduğu kanısına varıyorum, daha güvenilir. 1997-98'de ise işin rengi değişiyor. Petkim yine aynı da, hem TFF'de hem de Milliyet'te Aliağa artık yok, Aliağa Bld. var. Bu sezon ilk kez kullanıldı diyebiliriz Belediye kısmı için. 2002-03, 2003-04, 2004-05'teki Göztepeleri düzeltmek lazım Aliağa Bld. olarak. 2004-05'te Petkim gidiyor amatöre. 2005-06'da Aliağa AŞ ve Göztepe AŞ yazmışız, Aliağa Bld. yazmak lazım o dönemdeki adı. TFF açısından da bir sıkıntımız yok (fikstüre bakıyorsun yine alttaki).
2006-07'de Göztepe de gidiyor amatöre, Aliağa var hala (TFF'deki puan sisteminde adları ters hatırlatayım tekrar, fikstürde düz ama. Yine bld. yapmak lazım Aliağa adını). 2007-08'de Aliağa Bld. 3. Lig'de oynamış, ama Göztepe yok. Daha sonra devir teslim olayı oluyor. Aliağa artık Göztepe (eski Göztepe silindi -sanırım?-, Aliağa silindi. Kısaca Göztepe'yi kes ve Aliağa Bld.'nin üzerine yapıştır). Gerisinde sıkıntı yok zaten.--RapsarEfendim? 20:28, 28 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar; Kurtlar Vadisi Pusu sayfasında bekleyen 120 değişiklik var. Bu değişikliklerin kontrol etmesi gerekiyor. İlgilenebilir misin? -KuzeyliAdam

Oğuz Yılmaz[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, lütfen şu sayfayı Oğuz Yılmaz kontrol eder misin ?--Viki4667 (mesaj) 12:48, 28 Eylül 2014 (UTC)

Uzun zaman oldu görüşemeyeli. Keyifler nasıl? K a h v e 6buyrun? 13:29, 28 Eylül 2014 (UTC)

Teşekkürler, iyilik sağlık. Seni sormalı? :)--RapsarEfendim? 15:18, 29 Eylül 2014 (UTC)

Ataturk kupasi[kaynağı değiştir]

Fenerbahcenin toplam iki kez Ataturk kupasi sampiyonlugu var ama Turkiyede futbol sayfasinda anlamsiz bir sekilde birtanesini yok etmisiniz

Atatürk Kupası (1963-1964) bakiniz 84.104.219.2 14:26, 29 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Şurada belirttiğim gibi bu kupaların birbirleriyle alakası yok ve yalnızca 1998 ile 2000'dekiler resmî (TFF tarafından düzenlenen) organizasyonlar. Diğer ikisi ise hazırlık turnuvaları, Efes Cup ile aynı statüde.--RapsarEfendim? 15:17, 29 Eylül 2014 (UTC)

Stephanie McMahon[kaynağı değiştir]

Kusura bakma, rahatsız ediyorum ama sanırım bu maddeyi gözden geçirmeyi unuttun ya da zaman bulamadın. Zaman bulabilirsen bu maddeyi gözden geçirmeni istiyorum. :) Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra (mesaj) 20:54, 29 Eylül 2014 (UTC)

Estağfurullah ne rahatsızlığı :) Türkçesi anlaşılmayan ve çeviri olduğu her halinden belli olan ifadeler var bolca. "Azınlık sahibi" ne anlama gelir mesela (madde içinde tek bir yerde geçiyor)? "Yaratıcı Televizyon"? "Yaratıcı Kalkınma ve İşlemler"? "2000 yılının sonlarında kendisi, Triple H ve Kurt Angle ile bir aşk üçgeninin içinde yer aldılar" gibi "McMahon, Ekim 2005'te Raw'da tekrar geri dönüş yaptı fakat Raw'ın spikeri Jim Ross'u, annesi ve babası ile birlikte kovdular, böylece Stephanie, yeniden kötü karakter olarak geri dönüş yaptı." gibi anlatım bozukluklarının olduğu cümleler de var çokça. Çevrilmiş; ancak Türkçe olarak gözden geçirilmemiş gibi geldi bana.--RapsarEfendim? 07:33, 30 Eylül 2014 (UTC)
Şimdi yaptığım değişiklikleri liste halinde sıralayacağım;
1. "2000 yılının sonlarında kendisi, Triple H ve Kurt Angle ile bir aşk üçgeninin içinde yer aldılar" → İstek yapıldı Yapıldı "Stephanie, WWF Şampiyonu olan Kurt Angle'ın da menajerliğini yapıyordu. Stephanie ile Angle'ın araları iyi olunca, Triple H kıskançlık krizine girdi ve Angle ile bir rekabete girdi." Umarım anlaşılmıştır :)
2. "McMahon, Ekim 2005'te Raw'da tekrar geri dönüş yaptı fakat Raw'ın spikeri Jim Ross'u, annesi ve babası ile birlikte kovdular, böylece Stephanie, yeniden kötü karakter olarak geri dönüş yaptı." → İstek yapıldı Yapıldı "McMahon, Ekim 2005'te Raw programında tekrar televizyonların karşısına ailesiyle çıktı ve iyi karakter olarak geri döndü ama Raw'ın spikeri Jim Ross'u birlikte kovarak yeniden kötü karakter oldu." Umarım bu da anlaşılmıştır :)
3. Azınlık sahibi → İstek yapılmadı Yapılmadı Onu değiştirmedim, çünkü karşı anlamı böyle ve Vince McMahon'ın kızı olduğundan doğal olarak şirket onun da sayılmış oluyor. Stephanie'nin erkek kardeşi Shane McMahon da şirketin "azınlık sahibi" olarak geçiyor. Bu bana göre normal. Bu bir nevi babadan çocuğa geçen bir krallık :)
4. "Yaratıcı Televizyon" & "Yaratıcı Kalkınma ve İşlemler" → İstek yapıldı Yapıldı Onu da hallettim ve basit, anlaşılır bir şekilde yaptım.
Şimdilik bunları değiştirdim. Yorumlarını ve maddede fark ettiğin hataları görüp mesajıma yazmanı bekliyorum :) Sevgilerime, iyi çalışmalar. --Ozankra (mesaj) 19:42, 30 Eylül 2014 (UTC)

Birkaç değişiklik yaptım, bi' göz atar mısınız?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Selim Koray sayfasında yaptığım değişikliklere rica etsem bi göz atabilir misin? Teşekkürler şimdiden, kolay gelsin.

--mertcst (mesaj) Selim Koray sayfasinda yaptigim degisiklikleri duzenlediginiz icin cok tesekkurler, bir kac cumle ile tanimlamayi iyilestirdim, bi daha goz atsaniz cok harika olur. Kolay gelsin.Bu imzasız yazı mertcst (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Her seferinde mesaj atmasanız da olur, devriye arkadaşlar ilgilenecektir en kısa sürede. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:36, 30 Eylül 2014 (UTC)

Selam, her seferinde mesaj atip rahatsiz etmek istemiyorum tabii, fakat cogu devriye arkadas tatilde oldugu icin sizi rahatsiz ediyorum. Tekrar kusura bakmayin. Ekledigim seylerin zaten kendi maddesinde yazdigini soylemissiniz, Vikipedi'de insanlar bir sey hakkinda kisa bilgi almak icin uzun yazilari okumak zorunda kalmamali diye dusunuyorum, bir sey hakkinda yazilanlari okurken baska bir sey hakkinda da bilgi alabilmeli. Tekrar Selim Koray sayfasina goz atmanizi rica ediyorum, kolay gelsin. --mertcst (mesaj)

Sen mi mobil Vikipedi ile uğraşıyorsun? Düzenleme görüyorum da. --Turgut46 (mesaj) 18:35, 30 Eylül 2014 (UTC)

Ben ilgilenmiyorum kullanmadığım için.--RapsarEfendim? 19:36, 30 Eylül 2014 (UTC)