Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Nisan 2014-Haziran 2014

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selamlar. Bak şimdi ne keşfettim :) Bunu sen yüklemişsin, tarihi bilinmiyor değil mi? 10 Ocak 1914 tarihli İdman gazetesinin 4. sayfasında aynı resim var. 4 Ocak 1914 tarihli maçın resmi o hâlde :) Vay be...--RapsarEfendim? 20:52, 31 Mart 2014 (UTC)

Aslında okulun kütüphanesinde daha eski bir derbi fotoğrafına rastlamıştım uzun zaman önce ama tarayıcı olmadığı için aktaramamıştım buraya. Tarih kesin madem dosya açıklamasını da düzenleyeyim. --cobija 09:52, 1 Nisan 2014 (UTC)
Ben de dosya adını değiştirdim :)--RapsarEfendim? 12:20, 1 Nisan 2014 (UTC)

Accepting edits[kaynağı değiştir]

Hi. Sorry for speaking English again but I really need help. I don't know how edits become accepted on this wiki. I have done some changes in Muhteşem Yüzyıl bölümleri listesi and now they don't become accepted. Can you accept them, plaese? Keivan.f (mesaj) 13:28, 1 Nisan 2014 (UTC)

Hi. I accepted them. And there is nothing to be sorry for speaking English :)--RapsarEfendim? 14:20, 1 Nisan 2014 (UTC)
In English wiki all of my edits become accepted automatically. But it's a question for me that why in here sometimes they become accepted automatically but sometimes not? Keivan.f (mesaj) 20:54, 1 Nisan 2014 (UTC)
Turkish Wikipedia has flagged revisions system. If you become a patrol (devriye), you can accept or reject any other users' edits. If you become a member of the "white list" (beyaz liste), your edits become accepted automatically; but you can't accept or reject any other user's edits. You are a member of the second user group. If you make an edit on an unaccepted revision of an article, your edits become unaccepted too. It is hard to explain in English, I hope you will understand :)--RapsarEfendim? 21:14, 1 Nisan 2014 (UTC)
I understood what you said. There's also flagged revisions system in English Wikipedia but I think I'm a patrol there but here as you said just a member of white list. Keivan.f (mesaj) 10:29, 2 Nisan 2014 (UTC)

Selamlar Sabri. Sende şu kitap yoktur değil mi?--RapsarEfendim? 22:45, 28 Mart 2014 (UTC)

Yok maalesef--вяí¢αи76ileti 15:28, 1 Nisan 2014 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Bir sorun bulunmaktaydı, Şurası ile buranın içerikleri aynı, İngilizce Viki'de de aynı zaten, birleştirilmesi talep mi ediliyordu? İyi çalışmalar. --Tottam100 18:55, 1 Nisan 2014 (UTC)

İyi akşamlar. İçerikleri birleştirdikten sonra hangisi kullanımdaysa onu kullanmak, diğerine verilen bağlantıları temizlemek lazım. Ondan sonra bir hizmetliden "iki şablonun geçmişlerinin birleştirilmesini" rica edebilirsin.--RapsarEfendim? 21:07, 1 Nisan 2014 (UTC)

Selam. Samsun'un SM adaylık sayfasında özel simgelerin yer almadığı haritaların kullanılabileceğini söylemiştin. Örneğin bu ya da bu kullanılabilir mi Vikipedi'de? Yok mu burada harita çizebilecek birisi? --cobija 18:32, 2 Nisan 2014 (UTC)

Selam. Bildiğim kadarıyla haritalar adil kullanım kapsamında değerlendirilmemekte. İncelemeelemani svg uzantılı dosyalarda yardımcı olmuştu. Kendisiyle iletişime geçerek Samsun'un tüm haritalarını güncelleyebilirsiniz. Bir de The Emirr var ama şu an aktif değil sanırım (belki Commons'ta aktiftir).--RapsarEfendim? 18:37, 2 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar; Ana sayfa; seçkin resimde sıkıntı var. İlgilenebilir misin? --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 11:26, 3 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Sayfa tam korumada olduğundan bir hizmetli ilgilenebilir ancak.--RapsarEfendim? 11:27, 3 Nisan 2014 (UTC)

Yazım hataları mantığı ve doğruları üzerine[kaynağı değiştir]

Buradaki linkten kontrol edebileceğin birkaç yazım hatasının açıklamalı düzeltmesini yaptım. Çözüme giden yoldaki mantığı anlattım, okuyup tartışmaya katılırsanız sevinirim

K a h v e 6buyrun? 10:45, 4 Nisan 2014 (UTC)

Vandal/Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Az önce olduğu gibi herhangi bir vandal durumunda sürümü eski haline geri alıyorum, ancak Vandal yapan kullanıcı devriye onayı beklediğinden benim değişikliğim de otomatik olarak beklemeye alınıyor. Bu durumda senin yaptığın gibi kararlı sürüme geri alındığında benim değişikliğim de geri alınmış sayılıyor. Böyle bir durum oluşmaması için ne yapmalıyım?Bu imzasız yazı Kahve6 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Devriyelik başvurusu yapabilirsin. Devriye olursan böyle bir sorun otomatik olarak ortadan kalkmış olur. Yahut vandalizm olan tüm sürümleri geri alırsın, bir devriye de temiz sürüm ile bir fark olmadığından değişikliği onaylar. İkisi de olur bence :)--RapsarEfendim? 18:56, 4 Nisan 2014 (UTC)
Teşekkürler :) Sistemin otomatik terfi ettirmesini bekliyordum ancak bir sorun olduğunu gördüm ve başvurumu yaptım. K a h v e 6buyrun? 19:10, 4 Nisan 2014 (UTC)

Selamlar. Şu arkadaşı beyaz listeye alabilirsin bence. Hadi kolay gelsin.--RapsarEfendim? 21:24, 4 Nisan 2014 (UTC)

Bir de şu var.--RapsarEfendim? 21:31, 4 Nisan 2014 (UTC)

Tamamdır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:45, 4 Nisan 2014 (UTC)

Hakem Maddeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, Ben ufaktan hakem maddelerine başlıyorum. Türk hakemleri çok ihmal edilmiş gibi geldi bana. Bununla ilgili birkaç sorum var yanıtlayabilirsen sevinirim.

  • 1.Hakemlerde kayda değerlik nedir? Benim düşünceme göre 1.Ligte 1 yapmış futbolcu KD ise 1.ligte maça çıkmış yardımcı ve 4.hakemlerde dahil KD dir diye düşünüyorum.
  • 2.Hakem maddelerini açtıktan sonra bunları sezon maddelerinde linklemek istiyorum. Linklelnmemiş isimleri bulmamın kolay bir yolu varmı? Bunu BOT hesabı ile yapmak dahamı kolay olur? Eğer evet ise BOT için bana yardımcı olabilirmisin?
  • 3.Bugün Ali Palabıyık maddesini açtım. Bu standartta gitmeyi düşünüyorum ne dersin? Çokmu ayrıntılı olmuş yoksa iimi?

Selam ve Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:03, 5 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Hakemlerle ilgili bir kayda değerlik kriterimiz olmadığından yorum yapmam doğru olmayacaktır. Şu an için söyleyebileceğin tek şey uluslararası seviyede maç yöneten hakemlerin kayda değer olduğu. Bağlantı vermek istediğim maddenin adını aratırsan, bağlantı verilmeyen yerler de karşına çıkar. Zaten pek fazla bağlantı olmayacağından elle de halledilebilir. Ali Palabıyık maddesinin istatistik kısmı güzel olmuş bence de, madde içindeki sarı kartlar falan bana aşırı detay geldi.--RapsarEfendim? 16:00, 5 Nisan 2014 (UTC)

Telif Hakkı İddiası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Çalca Köyü sayfasında telif hakkı ihlali nedeniyle kaldırdığınız görselin telif hakkının kime yada hangi kuruma ait olduğunu belirtir misiniz. Söz konusu görselin telif hakkı ile ilgili daha fazla bilgi alabilir miyim?Bu imzasız yazı Kaptan tr (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Şu an silindiği için nasıl bir dosya olduğunu veya nereden alındığını söyleyemiyorum. Dosya daha önce, içeriği telif haklarıyla korunan bir İnternet sitesinde kullanılmış olmalı. Bu gibi durumlarda telif hakkı ihlali yapmış oluyoruz. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:07, 5 Nisan 2014 (UTC)
Buradan telifli olduğu için silinmiş. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 16:15, 5 Nisan 2014 (UTC)

Gerekçen ile konunun ilgisi yok. Orada anlatılan "Türk futbolcunun kırık bacağı" gibi bir örneğe denk düşüyor. --esc2003 (mesaj) 16:14, 5 Nisan 2014 (UTC)

"Türk eski filmi", "örgüt eski üyeleri" gibi örnekler kullanılabilir mi? --esc2003 (mesaj) 18:53, 5 Nisan 2014 (UTC)

Verdiğin örneklerdeki "eski" kavramı ile yapılan değişiklikteki "eski" kavramları farklı. İngilizcedeki old ve former kelimelerine denk düşüyorlar. Şuraya göre isim tamlaması arasına başka isimler veya sıfatlar da dahil olabiliyor. Bazıları da tam aksini öne sürmekte. Daha detaylı incelemek lazım.--RapsarEfendim? 19:33, 5 Nisan 2014 (UTC)
Orada hocam diye hitap edilen kişi de aynı şeyi söylemiş ama. Sondaki mesajı oku istersen. Türk eski bayrağı değil, eski Türk bayrağı. Biri sormuş "müdür baş yardımcısı nasıl oluyor" diye. Hocam dedikleri kişi de "Önce “baş” ile “müdür” kelimesi birleşerek bir sıfat tamlaması oluşturmuş, daha sonra bu “başyardımcı” sıfat tamlaması “müdür” ile birleşerek isim tamlaması kurmuş. Bu isim tamlamasında tamlanan kısım “yardımcısı” değil, “başyardımcısı” kısmıdır. Kısacası burada “belirtisiz isim tamlamasının arasına sıfat girmesi” gibi bir durum yok, “bir sıfat tamlamasının bir isim ile birleşerek isim tamlaması oluşturması” durumu var." açıklamasını yapmış. Acaba yanlış yerden mi başlıyorum okumaya bilemedim. Özellikle bakmamı istediğin yer varsa söyler misin? --esc2003 (mesaj) 19:42, 5 Nisan 2014 (UTC)

Selamlar. Sana bir e-posta yolladım, bakabilir misin bir?--RapsarEfendim? 19:43, 4 Nisan 2014 (UTC)

  • Mesajın için teşekkürler azizim, cevapladım. - şebmesaj 19:04, 5 Nisan 2014 (UTC)

Fenerbahçe Galatasaray derbisi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:SAİT71/Çalışma2 sayfamda tüm maçları söylediği şekle getirdim. Bir iki karşılaşmada da ek bilgi maiyetinde maçın önemini belirten not yazdım. Sen tabloyu istersen al kendi çalışma sayfandaki tabloya aktar. Bende bu konuyla ilgili internetteki istatistikleri tablo olarak yine aynı sayfada toplayım, sen işine yarayanları alırsın sayfana...Sait71yaz 15:29, 6 Nisan 2014 (UTC)

  • Selamlar, Kullanıcı:SAİT71/Çalışma2 sayfamda bugüne kadar derbinin en çok hangi stadyumda ve hangi şehirde oynandığı ile ilgili bir çalışma yapıyorum da, gerekli mi gereksiz mi bilemedim. Belki önemli bir ayrıntı olabilir, çünkü bugüne kadar bir çok stadyumda oynanmış maçlar, bu başlık altında stadyum isimlerini, hangi stadın bugünkü hangi stadın eski ismi olduğunu ve ek olarakta maç sayılarını belirtmek için uygun bir başlık olabilir. Birde Mackolikte ve bir çok yerde Ankaragücü Stadyumu diye geçiyor ve 19 Mayıs stadyumundan ayrı bir stadmış. Hatta ortadan iki bölünen kupada orda bölünmüş akşam hava karardığı için :) Bu tür ince ayrıntılar araştırdıkça çıkıyor.Sait71yaz 20:50, 7 Nisan 2014 (UTC)
Emeğine sağlık, bence faydası dokunacaktır. Hem dipnotlar açısından hem de sayıların verilmesi açısından ilgi çekici ve ansiklopedik bence :) Evet, Ankaragücü Stadı farklıymış 19 Mayıs'tan. Az önce kaynak ekledim o maça, oradaki resimlerle şimdiki stadın pek benzerliği gözükmedi. 1985'te yıkılmış zaten bak. Papazın Çayırı ile Saracoğlu da farklı yalnız. Maddesini yazdım ben onun, 1965'te yıkılıyor o.--RapsarEfendim? 20:55, 7 Nisan 2014 (UTC)
Birde mesela şu sitede ve bir kaç yerde Fb-Gs'nin ilk maçları Papazın Çayırı'nda. Daha sonrakiler Union Club'da yazıyor. Nereyi referans alıp saymamız lazım? Bizdeki de farklı vermiş... Sait71yaz 20:58, 7 Nisan 2014 (UTC)
İsim değişikliği olsa da stadyum(!) aynı. Union Club'daki "union" zaten birlik (ittihad) demek :) Daha sonra da Fenerbahçe adını alıyor ama aynı hâlâ. 1965'te ise yıkılıyor ve şimdiki inşa ediliyor. 1965'e kadarkileri bir yerde toplasan iyi olur :)--RapsarEfendim? 21:13, 7 Nisan 2014 (UTC)
O halde Papazın Çayırı, Union-İttihad stadyumlarıda dahil olmak üzere hepsi bir yerde toplu olsun. Fenerbahçe Stadyumu ile Saraçoğlu'da ikisi bir olsun.Sait71yaz 21:17, 7 Nisan 2014 (UTC)
Tamam tamam pardon diyorum. Anladım olayı Sait71yaz 21:19, 7 Nisan 2014 (UTC)
  • Selamlar Rapsar, sayfamdaki çalışmayı tamamladım. Tablodaki rakamlar doğrudur. Maç sayılarının toplamıda 377 yapıyor. Son maçta dahil. İstersen alıp ekleyebilirsin sayfana. O başlığın altındaki kısma ise en çok xx şehirde xx stadyumda maçlar oynandı vs gibi açıklamaları sen yap. Onun dışında bende ciddi bir araştırma yapacağım. Bu başlığa ilk gece maçı, ilk almanyadaki maç, istanbul dışındaki ilk maç gibi önemli bilgileri bulmaya çalışacağım :) Sait71yaz 19:02, 8 Nisan 2014 (UTC)
Selamlar. Aslında bendeki listede bir sayı kayması var. Son maçla birlikte 377 değil 178 olması lazım :) Şu an 320 iki kere yazılmış dikkat edersen :) 25 Mayıs 1913'teki ve 6 Mayıs 1927'deki maçlar yarım kalmış, belki onu hesaba katmayan listeler olmuştur. Ben vermeye çalıştım hepsini burada. Çalışma, tamamlanma aşamasına geçince mükemmele yakınlaştı farkındaysan :) Eski dönemdeki bazı maçlarda sakatlanan adamlar direkt maçtan çıkıyor ve yerine girecek biri olmayınca eksik devam ediyormuş. Kaynak gösterilmeyen maçlar için kaynak bulmak ve böyle ekstrem durumlar olup olmadığına bakmak lazım. Neyse, zamanla yapılır. Şu İnönü/Dolmabahçe/Mithatpaşa adlarını dönemlere göre ayırmak gerek. 19 Mayıs'ları da kontrol etmek lazım, Ankaragücü Stadı olabilir bazıları :) Emeğine sağlık.--RapsarEfendim? 14:44, 9 Nisan 2014 (UTC)
Öncelikle şu maç sayısını açıklığa kavuşturursak; Bugün, DHA, Totemspor, Milliyet, AMK gibi kaynaklarda da 377. kez karşılaştıkları yazıyor. Zaten çalışma sayfamı tamamlamadan önce 3-4 maç eksik kalıyordu, 374 falan ediyordu. Taksim stadyumunda 2 maç eksik yazmışım artı birde frankfurtta bir maç yazılmamıştı onları da yazınca 377 oldu. Tablodaki 377 toplamı doğrudur. Onun dışında Ankaragücü stadyumunu da bir araştırırım. Bulabildiğim değişik bilgi ve kaynakları da sana iletirim. Yarın 1 veya 1.5 aylığına şehir dışına çıkacağım. Gideceğim yerde internet var mı yok mu bilmiyorum. Belki bugünden sonra bir süre fazla bir yararım olmayabilir. Dönünce ise zaten 2014 DK başlayacak. Hedefim 2014 FIFA Dünya Kupası Finali maddesini SM yapmak. Baya bir kapsamlı olmasını istiyorum. O konuda da ortak bir şeyler yapabiliriz. Ancak öncelikle şu maddeyi hiç değil KM yapabilecek yeterli kaynakları bulmak lazım :) Statüsüz ama gelişmiş kapsamlı olması da güzel olur lakin baya emek verilince hiç değil karşılığını almalı diye düşünüyorum :)Bu imzasız yazı SAİT71 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Onlara hiç bakma, birçoğu Vikipedi'den alıyor zaten. Üstte dediğim gibi yarım kalmış olan maçları almıyor bazı listeler. Bazı listeler de devamı daha sonradan oynanan maçları iki farklı maç olarak almış :) 90 dakika oynanmayan maçlar var, onlar da hesaba katılmamış olabilir. Bazı siteler yine 4 Aralık 1910'daki maçı saymaz (Progress ile Fener arasında iddiası var; ancak golü atanlar Galatasaray oyuncusu). Yine de kaynak arıyorum bu maçlar için. Özellikle 1928 öncesi (Latin harfleri öncesi) dönem sıkıntı, onu da birilerini "zorlayarak" elde etmeye çalışıyorum :) Teşekkürler yardımın için. Sana da iyi yolculuklar dilerim.--RapsarEfendim? 18:36, 9 Nisan 2014 (UTC)
Şu 19 Mayıs stadyumlarının oynandığı 12 maçı Milliyet arşivinden kontrol ettim hepside doğru. Ankaragücü Stadyumu da doğru. Hiç birinde sorun görünmüyor. Maç sayısını ise bir Osmanlıca bilen birisi falan olursa daha kolay bulunabilir aslında. :)Sait71yaz 19:05, 9 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba, bot seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak veya görüş bildirmek ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj başka kullanıcılara da gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 05:27, 7 Nisan 2014 (UTC)

Osmanlı Türkçesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Okuyabilir misiniz acaba?--RapsarEfendim? 08:24, 7 Nisan 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar. Evet tabi. Görsel net ise neden olmasın :) K a h v e 6buyrun? 08:26, 7 Nisan 2014 (UTC)

Hah Rapsar ben de tam sana yazıyordum. Baktığımız belgenin bir kısmını çevirme şansı buldum. Aydınoğlu Reşit Bey'in makalesiymiş okuduğumuz, maç hakkında bilgiler var. Müsaitsen IRC'a girip konuşalım. K a h v e 6buyrun? 18:54, 8 Nisan 2014 (UTC)

  • Account'a yeniden ihtiyacım var, sistem tarafından düşürüldü. Gönderebilir misin? K a h v e 6buyrun? 22:34, 8 Nisan 2014 (UTC)
E-posta olarak yolladım hesap bilgilerini. 30 Nisan 1926'daki ve 1 Nisan 1927'deki maçların golleri "özellikle ve öncelikli olarak" lazım :)--RapsarEfendim? 20:28, 9 Nisan 2014 (UTC)

Şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlamadım. Golleri araştırıyorum Nisan 927... K a h v e 6buyrun? 19:23, 11 Nisan 2014 (UTC)

İş Birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar; Bu haftanın projesi herkese hitap ediyor. Herkes ilgi alanında katkı yapma şansına sahip. Başka projen yoksa beklerim. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 10:04, 7 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Katılmayı isterdim ama şu an belli bir madde üzerinde çalışma sürdürüyorum. Size kolay gelsin.--RapsarEfendim? 15:23, 7 Nisan 2014 (UTC)

Telifli Fotoğraf[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, Ali Palabıyık sayfasındaki resim galiba telifli kaldırabilirmisin? Bu arada galibiyetten dolayıda tebrikler, Selamlar Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:51, 7 Nisan 2014 (UTC)

Selam. Commons'ta silinmeye aday gösterdim. Teşekkürler tebrik için :)--RapsarEfendim? 15:23, 7 Nisan 2014 (UTC)
Pardon, silinmeye aday gösterecektim de nereden alındığını bulamadım. Sen bulabildin mi? Bir resimden kesilmiş herhalde ondan rastlayamadım.--RapsarEfendim? 15:29, 7 Nisan 2014 (UTC)
Ultralansi buldum dedi. Nerden buldun Ultralansi? :) Fenerli1978Buyrun beniiiim? 18:54, 7 Nisan 2014 (UTC)

Görsel düzenleyici[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. İngilizce Vikipedi'de bir süredir görsel düzenleyici kullanılmıyor. Türkçe Vikipedi'de de içerik düzenlemelerinde gördüğüm kadarıyla birçok kullanıcı eski sistemi kullanmaya devam ediyor çünkü görsel düzenleyicide çeşitli sorunlar var. Mesela bende tarayıcıyı aşırı yavaşlatıyor hiç kullanamadım bile, sadece kullanmaya çalışabildim. Orada kaldırılması hakkında bir bilgin var mı? Eğer olumsuz bir yanı görülüp kaldırıldıysa bende burada kaldırılması için köy çeşmesinde bir teklif sunmayı planlıyorum Zira bana kalırsa şu anki haliyle sayfada "kaynağı değiştir" gibi bir sözcük fazlalığının oluşmasından başka bir işe yaramıyor. Ha tabi diğer bilgisayarlarda nasıl çalıştığı hakkında bir bilgim yok. - Seyit mesaj 15:05, 7 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Orada kaldırıldığından haberim yok, nedenini de bilmiyorum dolayısıyla :) Tercihlerim sayfasındaki sayfa yazma alanı sekmesinde "Görsel Düzenleyici'yi devre dışı bırak" diye bir seçenek var. Kullanmıyorsan ona bir tik at :) Ben öyle yaptım.--RapsarEfendim? 15:21, 7 Nisan 2014 (UTC)

Tuzla Lisesini silmeyin Tuzla , İstanbul maddesine aktarın[kaynağı değiştir]

Lütfen bu okul yakın zamanda ilçe olmuş Tuzla'dan çok evvel yıllar öncesinde kurulmuş adı İstanbul ve Türkiye genelinde Tuzla ilçesi denince ilk akla gelen yerlerden coğrafi ve önemli bir yer tutması ve Tuzlaya değer katkısı olan bir yeri silmek yanlış hiç değilse aktarın yazık olur çünkü gerçekten bilgisayarda kaynak bulmak zor ama gelin arşivini araştırın çokça ödülü vardır bu okulun saygılar anlayış gösterip hiç deilse aktarın lütfen....--82.222.118.50 16:38, 8 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Değerlendirmeleri, silinmeye aday gösterildiği sayfada bağlantısını verdiğim kriterlere göre yapmak durumundayız.--RapsarEfendim? 17:22, 8 Nisan 2014 (UTC)

İşine yarayabileceğini düşünerek. Ayrıca Mersin Deniz Müzesinde Refik Aziz'in şu tablosu da yer alıyordu. Kendisine ulaşırsan eserlerinin büyük ihtimalle Vikipedi'de kullanılmasına izin verir. --cobija 23:05, 9 Nisan 2014 (UTC)

Yaramaz mı hiç? Eline sağlık :) OTRS izni almak gerekir bildiğin gibi ve benim bu konuda hiçbir tecrübem yok. Taysin anlıyor bu işlerden.--RapsarEfendim? 08:03, 10 Nisan 2014 (UTC)

Acaba kabul edilebilir mi? Yoksa gereksiz mi? Lütfen ilgileniniz Uni Article💬 11:16, 10 Nisan 2014 (UTC) (edit olarak hata yaptım)

Merhaba. Bir sezonluk bir dizi olduğundan, dizinin ana maddesinde de yer verilebilecek kapasitede bir içerik bence.--RapsarEfendim? 11:21, 10 Nisan 2014 (UTC)

Düzgün Baba[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Bu konuda tarafsiz olmadigin gayet acik! Zira hicbir kaynagi olmayan ve wiki'nin sartlarina uygun olmayan bir metni geri getirmekten kacinmiyorsun. Fakat belli ki sirf icinde Kürt ve Kürtce terimleri gectigi ve de bazi afaki yorumlarin Turkculukten kaynaklandigi belirtildigi icin kaynakcali, bilimsel bir metni taragir ve 'yorum yapildi' diye damgalayarak cikariyorsun. Peki senin yaptigin ne? Bu konuda sadece ve sadece sartlanmis biri olmadigina inanmak isterim dogrusu. Bunun icin de once Bana Düzgün Baba adli tarihsel bir kisiyi gostermeni, Haci Bektas'in halifesi olduguna dair bir belge sunmani bekliyorum. Aksi halde israrimdan vazgecmem ve hakkin yerini bulmasi icin elimden gelen herseyi, ama herseyi yaparim. Tarafimdan yuklenen metinde hic degilse ortaya cikarilan bir bulgunun bir ozeti var. Birak baskalari baska verileri eklesinler. Dersim ve Kürt dusmanligini birakin artik!!!!!!!!!!!!! Selamlar, Tarasyani--Tarasyani (mesaj) 22:49, 10 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Bol bol kişisel yorum eklediğiniz sürece bu değişiklikler reddedilecektir. Kürt düşmanı ilan eden ilk kişi değilsiniz, son kişi de olmayacaksınız. Daha geçenlerde Türk düşmanıydım, ondan önce faşisttim, daha önce homofobiktim. Böyle ithamlarda bulunmaktan vazgeçin öncelikle. "Duzgı/Dızgun keramet sahibi bir velidir." gibi "Burada da aynı motivasyon rol oynamışa benzer. " gibi şahsi yorum ve çıkarımlar, taraflı ifadeler bolca mevcut, kabul edilmesi mümkün değil. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:36, 11 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba, Ahmet Yasar Ocak'in velilerle ilgili tasnifi esas alindiginda ancak 'hayali bir veli' olan Düzgün Baba, boyle nitelenince kisisel yorum mu yapilmis oluyor? Ama hicbir tarihsel gercekligi olmayan, bu nedenle de tamamen, ama tamamen yoruma dayanan ve herhangi bir tutarli gerekcesi de, verisi de olmayan 'Haci Bektas'in halifesidir,' onermesi yorum olmuyor. Ama sizin 'bol bol kisisel yorum' dediginiz turden, ustelik insanlari yanlis yonlendiren ve de wiki'nin kosullarina uymayan sayfa oyle kalacak, kimse de degistirmeye curet edemeyecek, degistirenin de metni anlamsiz gerekcelerle silinecek, he mi? Kendi uzmanlik alaninizdaki maddeleri inceleyip, bu tur konulari uzmanlarina birakin! Kaldi ki bu tur mitolojik karakterlere iliskin her zaman kesin bilgi ve bulgular olmaz, mantiki tarihsel gerekcelerle kismen yorum elbette yapilabilir? Tarihyaziciligina dair metodik kitaplar okusaniz, yorumun nasil ve ne derece rol oynadigini bilirsiniz. Ben tekrar degistirecegim, mudahale ettiginiz taktirde ben de gerekeni yapacagim. Umarim ki akl-i selim hakim olur ve yersiz bir kutuplasmaya mahal olmaz. Selamlar, Tarasyani--Tarasyani (mesaj) 09:24, 11 Nisan 2014 (UTC)

Önceki hâli kötü, katılıyorum. Ancak bu, yorumlara dayalı ve taraflı içerik eklenebileceği anlamına gelmiyor. İçeriği tarafsızlaştırarak ve yorumlara yer vermeden eklemenizi rica ederim.--RapsarEfendim? 13:57, 11 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba, Maddeyi yeniden gozden gecirdim, ama hala bekliyor. Bunun bir suresi yok mu? Oylece bekleyecek mi? Sunu onaylayin da, gorulmustur isareti eklediginiz Wiki'nin olculerine hic uymayan su sacma sayfa yerine okuyucular biraz konu hakkinda bilgilenekleri birseyler okusunlar. Selamlar. Tarasyani--Tarasyani (mesaj) 22:12, 18 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Şu an bekleyen değişiklikler maalesef 20 günü aşmış durumda. Onaylayan veya reddeden devriye sayısı az, vandalizm sayısı fazla olunca böyle beklemeler oluyor ne yazık ki. Onayladım şimdi, iyi günler.--RapsarEfendim? 08:00, 19 Nisan 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Kategorilerde yazım hatalarına dikkat etmiyor muyuz? --SiLveRLeaD mesaj 14:51, 11 Nisan 2014 (UTC)

Selam. Elbette ki ediyoruz :) Basit bir imla düzeltmesi olduğu için tartışmaya ihtiyaç duymadan da taşınabilir. Taşınmayı bekliyorlar yani :)--RapsarEfendim? 14:52, 11 Nisan 2014 (UTC)

Pardon neden sürekli yaptığım değişiklikleri geri alıyorsunuz?[kaynağı değiştir]

Selamlar. Neden durduk yere İslam'da kıyamet adlı maddedeki değişikliği geri aldınız? Ben o ayetleri daha açık belirgin olsunlar diye eğik yazıyla belli ettim. Daha güzel görünüyordu. --Kırmızı renk (mesaj) 18:54, 11 Nisan 2014 (UTC)

Selam. Çünkü böyl bir uygulamamız yok. Alıntılar tırnak işareti içerisinde yazılıyor, italik yazılmıyor.--RapsarEfendim? 17:34, 11 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar! Emma Watson maddesinde (diğer vikilerden yardım alarak) düzenleme ve şablon değişikliği yapmak istiyorum. Acaba sorun olur mu? - Rettelo (mesaj) 19:19, 11 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Toptan içerik kaldırımı yapıp, kendi yazdıklarını eklemediğin sürece bir sıkıntı olmaz. Öncekilerin emeklerini hiçe saymayalım :) Şu tarz bir çalışma sayfası oluşturup, çalışmanı orada da gerçekleştirebilirsin.--RapsarEfendim? 19:22, 11 Nisan 2014 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Sevgili Rapsar, Avrupa Birliği maddesinde seçkin maddenin yıldızını göremedim. Tartışma sayfasında ve Seçkin maddeler'de görünüyor ama maddede bu işaret yer almıyor. Acaba SM'den çıktı mı? İyi geceler. Maurice Flesier msj 23:34, 11 Nisan 2014 (UTC)

Yanlışlıkla kaldırılmış herhalde. Ben ekledim tekrar, dikkatin için teşekkürler :)--RapsarEfendim? 09:15, 12 Nisan 2014 (UTC)
Ok. Teşekkürler..İyi çalışmalar -- Maurice Flesier msj 09:40, 12 Nisan 2014 (UTC)

Daha önceden silinen sayfalar[kaynağı değiştir]

Selamlar Yetkin. Daha önce SAS sonucu silinen; ancak daha sonra tekrardan oluşturulan maddeleri görmenin bir yöntemi var mıdır?--RapsarEfendim? 20:36, 11 Nisan 2014 (UTC)

Şöyle bir araç oluşturdum. Umarım işe yarar. --Superyetkinileti 14:30, 12 Nisan 2014 (UTC)

AWB Kullanım Politikası[kaynağı değiştir]

Merhaba; Vikipedi:Köy çeşmesi (politika)#AWB Kullanımı konusunun ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Lütfen müsaitseniz bu durum için yardımcı olun.(Bu mesaj çoklu gönderilmiştir.) --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 16:19, 12 Nisan 2014 (UTC)

Voleybol Erkekler Türkiye Kupası[kaynağı değiştir]

Merhaba nasılsın? TVF'nin sitesinde yazan şeklinde yazdım bu yüzden geri alıyorum iyi çalışmalar(Pipapo7 (mesaj) 18:25, 13 Nisan 2014 (UTC))

Yorum isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Burada sonlanamayan bir adlandırma tartışması var da, vaktin varsa maddenin tartışma sayfasında görüş bildirebilir misin? - Seyit mesaj 19:12, 13 Nisan 2014 (UTC)

Bot ile madde açma[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu kullanıcı belli ki bot ile madde açıyor uzunca bir zamandır. Bunun için bir bot başvurusu yapması gerekmez miydi?--RapsarEfendim? 07:21, 14 Nisan 2014 (UTC)

  • merhaba kullanıcıya bilgi mesajı gönderdim. muhtemelen AWB kullanıyor olabilir, ama aynı anda sayfaları açıp, kopyala yapıştır ile hazırlayıp ardından sıradan kaydete basmak da mümkün. Genelde iletişime geçmemiş galiba kimseyle. Katkılarında dikkate değer birşeyler görebildin mi? Bir de AWB kullanımı için bir öneri yapılmış, kabul edilirse politikaları da uyarlamak gerekir. --Mskyrider ileti 07:36, 14 Nisan 2014 (UTC)
Kullanıcı Türkçe bilmiyor anladığım kadarıyla. Daha önce kendisine yapılan bilgilendirmelere cevap vermek bir yana, onları uygulamadı dahi. Dakikada 3-4 madde açtığı için bot kullandığı kanısına vardım. Maddeleri İng. Vikideki bilgiler kullanılarak açıyor.--RapsarEfendim? 15:48, 14 Nisan 2014 (UTC)

Çözünürlük düşük. Okuyamadım maalesef. --Sadrettin mesaj 20:27, 14 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Şablon sorunuyla ilgili olarak yazıyorum. Bir sanatçının oynadığı/görev aldığı filmin dolaşım şablonunda yer almaması gerekçesine anlam veremedim. Verdiğin örnek oyuncularla alakalı. Müzisyenler için alınmış bir karar var mı? Ayrıca bazı filmlerde sanatçılar filmin başrolünü oynuyor, o filmin soundtrack albümüñü hazırlıyor. Mesela Who's That Girl bunlardan biri. Bu filmin mesela, Madonna şablonunda yer almaması saçma olmaz mı? Müzisyenler için alınmış bir karar varsa uygulayalım. Madem H. Yener'de çıkarıyoruz Madonna'da da Gaga'da da tamamında film kısımlarını çıkaralım. Hayır bir tartışma başlatalım diyeceğim burayı çok güzel hallettik ya kesin onu da hallederiz, hemen sonuçlandırırız kesin... - Seyit mesaj 20:06, 15 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Oyuncu, müzisyen, sporcu gibi mesleklere ayırmadan, direkt ve net olarak herhangi bir kişi şablonunda yer aldığı filmlere yer vermiyoruz. O filmin bir parçası çünkü oyuncular. Onlarca şablon var bu şekilde bağlantı vermediğiniz.--RapsarEfendim? 07:45, 16 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, Şu anti-vandalizm programını Türkçe Wiki'ye kazandırma imkanımız var mı? Yapılması gerekeni Feedback kısmında açıklamışlar. Biraz programla bilen birisi yapabilir sanırım. --Mavrikantmsj 00:23, 16 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Benim pek bilgimin olmadığı alan, Sadrettin ile iletişime geçebilirsen yahut köy çeşmesine yazabilirsen daha iyi olur. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:42, 16 Nisan 2014 (UTC)

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi[kaynağı değiştir]

Selamlar Sayginer. Bahsi geçen maddenin gelişiminde ortak bir çalışma yapalım mı? Tek başına çalışmak için biraz zor bir madde. Hem seninle ortaklaşa madde geliştirmek keyifli oluyor :)--RapsarEfendim? 17:26, 17 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar Rapsar. Bu aralar pek zamanım olmuyor ne yazık ki, girdiğimde sürüm kontrolüne bakıyorum; belki bir iki taslak madde açıyorum. Çok kapsamlı bir şeye girebilir miyim bilmiyorum ancak özellikle yardımcı olabileceğimi düşündüğün yerler olursa, zaman buldukça onlara bakayım ben.--Sayginerv-posta 19:28, 17 Nisan 2014 (UTC)
Şu tarihçe kısmında yardım gerekli esasen. İlk başlığı ben doldurdum, ancak biraz baydı beni. İngilizce Vikipedi'de de öyle çok gelişmiş maddeler yok bu alanda. Şu, şu ve şu maddeler görece gelişmiş; ancak onlarda da bir uyumsuzluk söz konusu. Yine de yardımları dokunuyor. Tarihçe başlığını doldurmanın, olmadı kırmızı bağlantıları açmanın çok büyük yardımı dokunacaktır :) Vaktim yok dersen yine sıkıntı değil.--RapsarEfendim? 19:36, 17 Nisan 2014 (UTC)
Haftasonu bakabilirim vakit olursa :) --Sayginerv-posta 20:03, 17 Nisan 2014 (UTC)

1965 nüfus sayımı[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Rapsar. Size bir geçit veriyorum: eğer zamanınız varsa onu inceleyin. Orada 1965 sayımı ve diğer sayımlara ait bilgiler var. Onu değerli yapan şudur: ana dilini K gibi göstermişlerin ikinci dil olarak hangi dilleri bilmeleri ve İkinci en mükemmel bilinen mesela F dilini gösterenlerin ana dillerinin ne olduğunu göstermiş. Yani ana dili kürtçeyse ikinci dil olarak hangili dili bilmiş adam sualine cevap veriyor. Ve ikinci bildiği dil kürtçeyse adamın ana dili nedir sualinde cevap verpiş resmi kayıtlara göre. Bir de maddede kaynak olarak yalnışlıkla 5-ci cilt gösterilmiş, aslında 1-ci cilt 331-354 sayfalardır. Saygıyla !--Asparux Xan Bulqar (mesaj) 10:42, 18 Nisan 2014 (UTC)

Geri getirme[kaynağı değiştir]

Selam Tehoden kral. Şu maddeyi geri getirebilir misin bir? KD sanki de içeriğine bakalım bir de.--RapsarEfendim? 09:22, 19 Nisan 2014 (UTC)

Tamamdır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:50, 19 Nisan 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar, Malum Passolig başladı ve bende bununla ilgili bir madde açtım. Maddede heryerde kullanılan şu resmi kullanmamız mümkünmü? Telif durumunun açık olduğunu düşünüyorum çünkü herkes kullanıyor. Bi bakıp bana haber verebilirmisin? İyi günler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:53, 20 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Arkadaki futbol topu falan olmasaydı, yani sadece yazılardan ve kamu malı durumdaki TFF logosundan ibaret olsaydı yüklenirdi; ancak onlar yüzünden yüklenmesi mümkün değil.--RapsarEfendim? 07:49, 20 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, "Afrika'lı bir baba çocuklarına ateş yakmayı öğretirken" resmindeki cümlede sanki bütün Afrika'lılar böyle kabile hayatı yaşıyorlarmış intibası veriyor. Halbuki resimdeki/gif'deki şahıs, koca Afrika kıtasındaki onlarca ülkenin birinde bir kabileye ait, ve yarı çıplaktır! Ancak nasıl ki Türkiye'nin taşrasındaki bir çoban veya İstanbul'un Maslak semtinde çalışan bir işadamı Asya'lıları temsil etmiyorsa, Afrika'lıların çoğu böyle değildir. Gelişmekte olan bir kıtadır. Türkiye'de Afrika'ya ve Afrikalı'lara bakış açımızın değişmesi, daha gerçekçe olması gerektiğini düşünerekten "Afrika'da bir kabileye mensub..." denmesi daha uygundur düşüncesindeyim. Ne dersiniz? -Yozer1 (mesaj) 16:53, 21 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Aslında senin değişikliği görmemişim dahi, benim hatam. Afrikalı falan zaten sallama olmuş, her siyahiyi neden Afrikalı diye değerlendiriyorsak? Resmi açıklamasında Vanuatulu deniyor :) Ayrıca çocuklara öğrettiği de sallama, ateş yakmaya çalışırken demek daha doğru bir tanımlama olacak.--RapsarEfendim? 17:00, 21 Nisan 2014 (UTC)

Yerleşmiş mi[kaynağı değiştir]

Rapsar işine nasıl geliyorsa onu haklı çıkarmaya yönelik sorular üretiyorsun gördüğüm kadarıyla. Kırk yıllık Esad'ı Esed diye yazalım diye ısrar ederken, bana saldırırken aklına niçin bu gelmedi merak ediyorum. Esed doğru okunuştur, doğru okunuştur diye başka bir şey demezken sen. Ben gidip asılı sebebini bulmuştum. Ancak dediğin gibi yerleşmiş mi bu ad, onu ele aldığımızda doğrusunun Esad olduğunu sen de gayet iyi biliyorsun. Adın düzeltilmesi için siyasi ortamı mı beklemişler bu da çok sorulan bir şey. Receb Teyyib Erdoğan ve Ebdullah Gül'den selamlar! --esc2003 (mesaj) 11:35, 24 Nisan 2014 (UTC)

Türki devletlerdeki özel adlar yerleşen biçime göre yazılır demedin mi? Berdimuhammedov yerleşmiş mi yerleşmemiş mi? "Kökeni Arapça ve Farsça olan kişi ve yer adları Türkçenin ses ve yapı özelliklerine göre yazılır" demiyor mu TDK? Doğru okunuşu Esed değil mi? Bana da öyle saçma sapan ithamlarda bulunma lütfen.--RapsarEfendim? 11:49, 24 Nisan 2014 (UTC)
Diğer kullanıcının dediğinden bir farkı yok söylediğinin. Yaygın kullanımı yerleşmiş şekil olarak algılıyorsun galiba. Novruz adı Türkçede Nevruz olarak geçer. Bu ada sahip insanların adları da Nevruz olarak çevrilir. Ahmod da Ehmed de yine aynı şekilde Ahmed olarak çevrilir. Kuralda anlatılan bu. Doğrusu Esed filan değil bahsettiğin yerleşmişlik kuralına göre. O maddenin tartışma sayfasına bak istersen. Seninle aynı sebeple itirazı olanları göreceksin. Sana ne ithamında bulunmuşum anlamadım. Bunu da yanlış anlamışsın belli ki. Hadi kolay gelsin. --esc2003 (mesaj) 11:56, 24 Nisan 2014 (UTC)
Hâlâ elmayla armudu karıştırıyorsun. Sen dedin ki TDK'ye göre "Türki devletlerdeki özel adlar yerleşen biçime göre yazılır". Suriye Türki bir devlet mi ki Esed için yerleşmişlik kıstasını kullanalım. Hâlâ diyorsun ki "Doğrusu Esed filan değil bahsettiğin yerleşmişlik kuralına göre". İkinci olarak, hâlâ "Berdimuhammedov" kullanımının yerleşmiş olduğunu kanıtlamıyorsun, kanıtlayamıyorsun. Çünkü yerleşmemiş bir kullanım, Verdimuhammedov kullanımı daha yerleşmiş.--RapsarEfendim? 13:19, 24 Nisan 2014 (UTC)
Sen elmayla armudu bırak elmayla karpuzu karıştırıyorsun Rapsar. "Suriye Türkî mi ki" Ne kadar gülünç bir açıklama, güleyim mi ağlayayım mı şimdi buna? O kişinin adı Latin alfabesiyle yazılmıyor ki Rapsar. Arapçadan Latin harfine çeviri söz konusu. Zamanında Esad diye çevirmişler Türkçeye ve bu şekilde yerleşmiş. Verdimuhammedov yerleşmiş diyen oldu mu ki? Kurala göre böyle olmalıdır diyorum sadece. İstersen sen tartışmayı baştan aşağıya yeniden bir oku. Zaten VP:STT'de taşınması için istekte bulundum. Umarım Gurbangulı şeklindeki yazılışta ısrarcı olmazsın. --esc2003 (mesaj) 14:05, 24 Nisan 2014 (UTC)
İki kural var değil mi elimizde? 1. "Kökeni Arapça ve Farsça olan kişi ve yer adları Türkçenin ses ve yapı özelliklerine göre yazılır" ve 2. "Türk devletleri ve topluluklarındaki kişi ve yer adları Türkçede yerleşmiş biçimlerine göre yazılır". Sen bana gelip diyorsun ki " Esad diye çevirmişler Türkçeye ve bu şekilde yerleşmiş". Yerleşsin, bize ne? Biz burada yerleşmişliğe bakmıyoruz ki. Bak ne diyor, "Türkçenin ses ve yapı özelliklerine göre yazılır". Sen bana diyorsun ki bu böyle yerleşmiş. Sen diyorsun ki "bu yerleşmişlik kuralını niye Esed için uygulamıyoruz?". Ben de diyorum ki bunda zaten yerleşmişliğe bakmıyoruz ki.--RapsarEfendim? 14:13, 24 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar,

Sibirya maddesinin dil bağlantı kısmında herhangi bir dil gözükmüyor; ancak diğer dillerde Türkçe bağlantı gözüküyor. İlgilenebilir misin?Bu imzasız yazı Bizim Kafkasya (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Bende gözüküyor şu an. Herhangi bir sorun göremedim.--RapsarEfendim? 15:41, 24 Nisan 2014 (UTC)

-Bağlantı ben de gözükmüyor. Yine de sağol.

Selam rapsar. Düzgün Baba maddesini tekrar bir kontrol eder misin? yorum içeren/taraflı kısımları mevcut ve maddenin kayda değerliğine dair gösterilen kaynaklar özgün araştırma niteliğinde. Maddenin tartışma sayfasına da yorumunu belirtirsen sevinirim. Yagmurlukorfez (mesaj) 10:41, 25 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. "Kaynakların özgün araştırma olması" diye bir şey yoktur. Özgün araştırma kavramı bu tip yanlış anlaşılmalara yol açıyor, bu sebeple bir müddet önce adının değiştirilmesi dahi önerilmişti hatta :) Kaynakta yazan bir bilgiden yola çıkarak "buraya yazan şahsın" kendi çıkarımını yapmasıdır özgün araştırma. "Çıkarım yapma" olayıdır, tam karşılığı budur aslında. Tartışma sayfasına bakıyorum şimdi.--RapsarEfendim? 14:34, 25 Nisan 2014 (UTC)

UEFA ligleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şablon:UEFA liglerindeki çoğu ligi özgün ada taşıdım da, bazılarından emin olamadım. Yardımcı olabilir misin? Ermenistan, Kıbrıs ve Yunanistan hakkında hiçbir fikrim yok. Rusya ve Ukrayna liglerinin adları için emin olamadım. İtalyanca Viki'den faydalanabilirsin, onlar da böyle yapıyorlar.--RapsarEfendim? 18:31, 25 Nisan 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Yunanistan için el.wiki "Πρωτάθλημα Ελλάδας ποδοσφαίρου ανδρών" demiş ki bir anlam veremedim. İtalyanca'da "Σούπερ Λίγκα Ελλάδα" gibi bir ifade var; eğer buysa onlardaki gibi "Super Ligka Ellada"ya yakın duruyor. Kıbrıs için yine el'de "Α΄ κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών Κύπρου" sanki A kategori gibi bir şey kullanılabilir. ru.wiki "Чемпионат России по футболу" Şempionat Rossii Futbol? it.wiki'ye göre bakarsak "премьер-лига" Premyer Liga olabilir? Ukrayna için uk.wikide yine Şempionatlı versiyon var ama "Прем'єр-ліга" da denmiş bir de "Вища ліга"; yine Premyer Liga ya da Vişa Liga yani. Ermeni alfabesini ise bilene sormak lazım, hiç okunacak gibi değil.
Bu arada derbi maddesine bakamadım kusura bakma. İlerletmişsin bayağı ama tarihçe henüz 1930'lardayken fazla büyümemiş mi? Oradan ayrı bir madde çıkar sanki.--Sayginerv-posta 19:33, 25 Nisan 2014 (UTC)
Dilden dile çok farklılık gösteriyor lig adlandırmaları. Fransızca mesela hepsine "Türkiye futbol şampiyonası" gibi adlandırma uygun görmüş. Ligue 1 için dahi bu sisteme sadık kalmışlar. Yunancayı bilmiyorum da, Rusçada da benzer bir uygulama mevcut. Senin gösterdiğin örnek adlandırma diğer ülkeler için de aynı. Demek istediğim, yerel dillerdeki Vikilerden ziyade resmî sitelere bakılması gerektiği. Yunan liginin sitesinde yer alan logoya göre ligin adı "Superleague Ellada" (ikinci kısım hakkında fikrim yok, senin deyişine sadık kaldım) olmalı. Dikkat edersen sitenin dilini İngilizce yapınca logodaki "Super League" kısmı değişmiyor :) İngilizce bir ad kullanıyorlar demek ki. Haberlerde falan da Super League demişler. Belki de Super League (Yunanistan) yaparız. Kıbrıs'ı tam anlayamadım, sen şuradan falan bakarsan iyi olur. Rusya senin dediğin gibi olmalı bence de, resmî sitenin en üstü de aynı şeyi diyor. Ukrayna da Premyer Liga gibi bir şey buraya göre ama şu kesme işaretine kafam takılmıştı. Vişa Liga ise eski adıymış İng. maddeye göre.
Derbiye gelince, öncelikle estağfurullah diyeyim. Aslında tarihçe kısmını kabataslak yazıyordum şu an aslında. Daha sonra detaylandırmaya, özel notlara, kaynaklara falan girişecektim. Dediğin gibi çok uzun olacak ama bakalım artık. Bir de spor kulüplerini kapsayan bir derbi maddesi açılabilir kanımca.--RapsarEfendim? 19:52, 25 Nisan 2014 (UTC)
Rusçasında da y yok aslında inceltme var ama Premyer hatta belki Premiyer diye okunduğunu sanıyorum. Buraya bakılırsa "Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας" Protathlima A Kategorias, A Kategori Şampiyonası gibi bir ifade var ama emin olamıyorum. Yunan Futbol Federasyonunun sitesinde de bu a kategorisi benzeri ifadeler var, ancak tabi ligin kendi sitesi daha belirleyici.--Sayginerv-posta 20:45, 25 Nisan 2014 (UTC)
Rusçadaki şu bizim "e" harfi "ye" diye okunmuyor muydu?--RapsarEfendim? 20:47, 25 Nisan 2014 (UTC)
Bazı yerlerde öyle okunuyor; burada inceltmeyle beraber ye sesi var gibi.--Sayginerv-posta 20:56, 25 Nisan 2014 (UTC)

Sayın Rapsar 8 Nisan'dan beri devriyelik başvurum değerlendirme beklemekte müsait olduğunuzda bakmanızı niyaz ederim. --CmLUsl (mesaj) 05:00, 26 Nisan 2014 (UTC)

Selam Rapsar. <br clear="all"> kodu ile {{Temiz}} şablonunu kullanmak arasında sayfa görünümünde bir farklılığı var mı bildiğin? --Sadrettin mesaj 10:06, 27 Nisan 2014 (UTC)

Selam. İkisini de kullanmıyorum pek, o yüzden yardımcı olamayacağım. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:07, 27 Nisan 2014 (UTC)

Rusya Konum Haritası[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, Bayağı deneyim isteyen bir sorum var. bunu bu hale nasıl getiririz. Ben bayağı bi denemeler yaptım ama başarısız oldum. Bu konuda kim yardımcı olabilir? Belki En den destek alabilirmiyiz? Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:45, 27 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. O hâle derken neyi kastediyorsun tam olarak? İşlevsel yönden bir sorun olmaması lazım.--RapsarEfendim? 12:54, 27 Nisan 2014 (UTC)
Oradaki harita aslında değişik. Resmi değiştirince hemen etkili olmuyor. buraya bakarsan demek istediğimi anlayacaksın.Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:59, 27 Nisan 2014 (UTC)
Orada farklı bir bakış açısından verdikleri haritayı kullanmışlar. Bu sebeple onların verdiği koordinatları buraya taşıyınca, tamamen alakasız yerleri gösteriyordu. Haritayı ve koordinatları düzenledim. Sana yansımadıysa, maddeye gir ve hiçbir değişiklik yapmadan önizleme yap. Şu anda sorum olmaması lazım.--RapsarEfendim? 13:17, 27 Nisan 2014 (UTC)

Bu mudur? Budur. Ellerine sağlık. :) Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:27, 27 Nisan 2014 (UTC)

Sas sayfasındaki önerileri niye geri aldınız? Yagmurlukorfez (mesaj) 14:19, 27 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Şurada, bir sayfayı silinmeye aday gösterirken izlenecek yol açıkça yazılmıştır. Oradaki yolu izlemek gerekiyor, yoksa teknik sıkıntılar baş gösteriyor. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:25, 27 Nisan 2014 (UTC)

İBP 17. Hafta[kaynağı değiştir]

Avustralya 31-0 Amerikan Samoası[kaynağı değiştir]

Selam. Konu hakkında bir belgesel hazırlanmış. Haberin olsun istedim.--cobija 09:08, 1 Mayıs 2014 (UTC)

Eylül Geldi Sonra adlı madde[kaynağı değiştir]

Emre Aydın albümü Eylül Geldi Sonra adlı maddede güncellemeler yaptım. Değişikliklerin incelenmesini talep ediyorum.Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tamamdır, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 07:02, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors![kaynağı değiştir]

please help translate this message into the local language
The Cure Award
In 2013 you were one of the top 300 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you so much for helping bring free, complete, accurate, up-to-date medical information to the public. We really appreciate you and the vital work you do!

We are wondering about the educational background of our top medical editors. Would you please complete a quick 5-question survey? (please only fill this out if you received the award)

Thanks again :) --Ocaasi, Doc James and the team at Wiki Project Med Foundation


Beşiktaş-Trabzonspor rekabeti[kaynağı değiştir]

"Derbi" yerine "rekabet" daha iyi olmuş. Yaşınızı bilmiyorum ama böyle bir rekabet tabii ki var. Bu rekabetlerin heyecanlarıyla büyüdük biz. Ayrıca Türkiye liglerinde en uzun süre oynamış ilk yedi takımdan iki tanesinin maçlarına "rekabet" denebilir bence. (En çok puan almış dört takımdan ikisi aynı zamanda.) magawla 19:40, 4 Mayıs 2014 (UTC)magawla

Yaşım 22 :) Sırf medya tarafından "4 büyükler" dendikleri için bu takımlar arasındaki her maçta bir rekabet olduğunu düşünmüyorum. Aynı şehrin takımlarını bir kenara koyarsak, iki takım arasında bir Samsunspor-Trabzonspor gibi gelenekselleşen bir rekabet olduğunu sanmıyorum. Aynı şehre ait her takım arasında da bir rekabet vardır diyemeyiz diğer taraftan da.--RapsarEfendim? 20:38, 4 Mayıs 2014 (UTC)
"4 büyükler" eski bir tabir ve sizin yaşınızdaki birinin bunu yorumlayamaması da bence normal. =) Bu tabir biraz da yayıncı kuruluşların maç satmak istemelerine yönelik bir tabir. Samsunspor - Trabzonspor arasında bence de bir rekabet yok. Benim bildiğim kadarıyla da hiç olmadı. Samsunspor bir dönem kendi sikletine göre oldukça başarılıydı o kadar. (Tanju Çolak'ın Samsunspor'da oynadığı zaman dilimleri.) Başlıkları -mesela- "Beşiktaş - Trabzonspor maçları" falan mı yapmak lazım acaba? Gerçi yukarıda da dediğim gibi; birçok defa kupalar almış, finallerde birçok defa karşı karşıya gelmiş, ligde en başarılı olmuş dört takımdan ikisinin karşılaşmalarına rekabet denebilir gibi geliyor bana yine de. magawla 20:48, 4 Mayıs 2014 (UTC)magawla
Aradaki rekabeti sırf "başarılara" bakarak yorumlayamayız ki. Karagümrük-Kasımpaşa arasında ciddi bir rekabet vardır mesela. Başarıya bakılırsa Galatasaray-Eskişehir rekabeti gibi rekabetler de türetebiliriz.--RapsarEfendim? 20:55, 4 Mayıs 2014 (UTC)
Bence başarılar da rekabet için bir ölçüdür. Ayrıca bu iki takım taraftar sayısında da Türkiye'de en yukarılarda yer alıyor. (Beşiktaş'ın taraftarı çok daha fazla tabi ki.) Aslında belki de "rekabet"in tam bir tanımı da yoktur. İçinde yaşanılan ülkenin kültürüne, alışkanlıklarına ve halkının algılarına göre de değişebilir. Size göre "rekabet"in tanımı nedir peki? magawla 21:09, 4 Mayıs 2014 (UTC)magawla
Başarıdan ziyade taraflar arasında gelenekselleşen bir rekabettir bence. Tamam, 4 büyükler arasında bir çekişme var; ama bu kadar büyük bir rekabet var mı ondan emin değilim. Üç büyükler arasındaki maçlar derbiyken, lig şampiyonluğu alan Bursaspor'un maçları o havada geçmez (Beşiktaş ile olan muhabbeti ayrı. O da belki rekabet kabul edilebilir). Altay-Göztepe, Balıkesir-Bandırma maçları mesela. Bunlar da o havada geçer. Galatasaray mesela Trabzon ile oynarken "derbi" olarak da nitelendirilir; ancak bu, yalnızca Trabzon'un 4 büyüklerden biri olduğundan, 6 lig şampiyonluğu olduğundan kaynaklanır. Ben hiç GS taraftarlarının "Trabzon maçı da geldi çattı" diyerek özel hazırlıklar yapığını falan görmedim. Yoruma çok açık bir konu bu tabi.--RapsarEfendim? 07:16, 5 Mayıs 2014 (UTC)

İBP 18. Hafta[kaynağı değiştir]

Papazın Çayırı/Fenerbahçe Stadyumu[kaynağı değiştir]

Selamlar Sayginer. Bir konuda fikrini almak istiyorum. Şimdi bizde Papazın Çayırı ve Şükrü Saracoğlu Stadyumu olmak üzere iki farklı madde var (ilkini ben açmıştım). En başta Papazın Çayırı olarak anılan boş arası, daha sonra ufak tahta tribünlerin falan eklenmesiyle Union Club Sahası, daha sonradan da İttihatspor Sahası olarak anılıyor. Zaman zaman eklemeler falan yapılıyor buraya. 1929'da Fenerbahçe kiralıyor, 1932'de ise satın alıyor. Daha sonra adı Fenerbahçe Stadyumu oluyor buranın. 1965'e kadar irili ufaklı genişletmeler var. 1965'te ise yıkılıyor ve daha modern bir yer yapılıyor. 1998'de ise adı Şükrü Saracoğlu Stadyumu oluyor. İki ayrı madde olması doğru da, adları konusunda emin olamadım. Papazın Çayırı olan maddeye Fenerbahçe Stadyumu desek sadece, olmaz. Çünkü diğer stadyum 1998'e kadar bu adla anılıyordu. 1940'lardaki bir maç için de Papazın Çayırı maddesine bağlantı vermek garip kaçıyor :) Fenerbahçe Stadyumu (açıldığı tarih) gibi bir şey mi diyelim? Wembley Stadyumu (1923) gibi bir örnek var hali hazırda. Ne yapalım?--RapsarEfendim? 15:41, 5 Mayıs 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Prensip olarak büyük yapı değişimlerine, Wembley gibi, ayrı madde, küçük değişimler ve isim değişimlerine ise alt başlıklar gerekiyor, senin de bahsettiğin gibi. Farklı isimlerle anılmış, ufak değişimler geçirmiş bir stadyum maddesinin hangi ismi alacağı konusunda ise, son isim denilebilir veya belki en uzun kullanılmış isim belki. Yukarıdaki anlatımına bakılırsa üç ayrı madde gerekiyormuş gibi duruyor.--Sayginerv-posta 22:01, 5 Mayıs 2014 (UTC)
Hmm. Üç madde derken neleri kastediyorsun? Union Club Sahası'na kadar olan dönemi de ayıralım mı diyorsun? O döneme kadar pek bir maç yok da onun için soruyorum. Ben boş arazi demişim üstte de, emin değilim aslında bundan. Ufak tribünler (tribüncük :) olabilir.--RapsarEfendim? 07:47, 7 Mayıs 2014 (UTC)
Konuya bakamadım sadece yukarıdaki bilgilere bakarak söyledim. Yazdığına göre 1965'e kadar gelen görece ufak değişikliklerle Papazın Çayırı/Union Club Sahası/İttihatspor Sahası/Fenerbahçe Stadyumu anılan bir yapı var. 1965'te yeni yapılan stadyum ise, son 2000'lerin başında bugünkü halini aldı. Eğer eski hali ile arasındaki fark mimari değil, sadece yenileme-kapasite artırımı boyutundaysa buralarda da yeni madde gerekmeyebilir. Bu üç aşama-üç madde gibi gözüküyor ilk aşamada.--Sayginerv-posta 08:29, 7 Mayıs 2014 (UTC)
2000'lerin başındaki değişiklik hakkında bilgim yoktu. Tamamen yıkılıp baştan mı yapılıyor yoksa kademe kademe genişletme falan mı var?--RapsarEfendim? 10:10, 8 Mayıs 2014 (UTC)
Tribün tribün olsa da yıkılıp tekrar yapıldı. Şu bir fikir verebilir belki. Bence ayrı bir yapı ortaya çıktı 2000 sürecinde.--Sayginerv-posta 10:37, 8 Mayıs 2014 (UTC)
Ayrıca 65 öncesi bir yapıdan pek söz edilemeyeceğinden, o bölüm 65-99 arası maddeye alınarak, iki madde olması da düşünülebilir.--Sayginerv-posta 10:41, 8 Mayıs 2014 (UTC)

Kullanıcı ismi[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, bu maddede en son değişikliği yapan kullanıcının ismi vikipedi kurallarına uygun mudur?

Selamlar Rapsar, yine rahatsız edeceğim seni... Ancak seninde pek sıkılacağını sanmıyorum :) Bu 2014 Türkiye Kupası finalini baya geliştirdiğimi sanıyorum. Amacım SM yapmak. Seninde her zaman olduğu gibi ortak fikir yürütmek istiyorum. Bu sebepe şuanki madde de Maç Öncesi başlığı kısmını Çalışma sayfamda biraz değiştirdim. Sence uygun mudur değil midir, nasıl yapmalıyım neler eklemeli neler çıkarmalıyım kısaca bir göz gezdirebilir misin fırsatın olunca? Sait71yaz 19:20, 6 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Öncelikle emeğine sağlık. Tek cümlelik bir yayın konusu için ayrı başlık oluşturmaya gerek yok bence. Öncesi başlığı altında bu tip bilgiler toparlanabilir.--RapsarEfendim? 07:45, 7 Mayıs 2014 (UTC)
Hmm o halde şuanki madde de kullanılan tarz kalsın. :) Teşekkürler fikir belirttiğin için...Sait71yaz 09:12, 7 Mayıs 2014 (UTC)

Fotoğraf yükleme?[kaynağı değiştir]

Şuradaki fotoğrafları Vikipedi'ye aktarmak istiyorum. Telif konusunda sıkıntı olmaz gibime geliyor ama emin olamadım. Bakmanız mümkün olur mu? Potkal 15:44, 9 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Site bende açılmadı.--RapsarEfendim? 15:47, 9 Mayıs 2014 (UTC)

Şu başlığın yabancı dillerle olan bağlarını kesebilir miyiz?: https://tr.wikipedia.org/wiki/Vapur Zaten böyle bir başlık var: https://tr.wikipedia.org/wiki/Feribot --Ail Subway (mesaj) 15:56, 9 Mayıs 2014 (UTC)

Kullanıcı mesaj:Abuk SABUK ile iletişime geçseniz daha iyi, o daha bilgili bu konuda.--RapsarEfendim? 15:58, 9 Mayıs 2014 (UTC)

1934-35 İstanbul Futbol Ligi[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, bugünlerde ortalarda bir fotoğraf dolaşıyor ve Fenerbahçenin 1934-35 sezonu şampiyonluk kadrosu olduğu iddia ediliyor. Bunu nerden araştırabiliriz ya da senin bir bilgin varmı? Fotoğraf 79 yıllık olduğu için herhalde artık telif sorunuda yok. Böyle ise hem sezon maddesinde hemde Fenerbahçe sezon maddesinde kullansak iyi olur diye düşünüyorum. Bir sorum daha olacak. Fenerbahçe internet sitesi bazı haberler için Basın Fotoğrafı adı altında yüksek çözünürlüklü bazı fotoğraflar yayınlıyor. Bu fotoğrafların telif hakkı serbest olabilir diye düşünüyorum ona da bir bakabilirmisin. Bu sayfadaki bu örnek gibi. Saygı ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:34, 10 Mayıs 2014 (UTC)

Selam. Resim doğru, şuradan isimlere ulaşabilirsin. Resmi çeken kişi vefat edeli 70 yıl olmuşsa resim kamu malı oluyor. Eğer telif haklarına "tüzel kişi" sahipse, yayınlanmasının üzerinden 70 yıl geçmesi yeterli. Bu resim bir gazetede olsaydı mesela Commons'a yüklerdik; ancak şu an bunu ispatlayamadığımız için silebilirler. Diğer resimler ise kamu malı değil, telif hakları saklı.--RapsarEfendim? 14:30, 10 Mayıs 2014 (UTC)

Selamlar. Senden bir şey istemiştim, yaparım demiştin ama üstünden haftalar geçti. Uğraşamam diyorsan beklemeyeyim ben de artık, sıkıntı değil yani. Yapmak zorunda değilsin zaten :) İyi günler.--RapsarEfendim? 16:04, 10 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Öncelikle özür dilerim, bahsettiğin çalışmaya katkı yapamıyorum. Vikiyoğun şablonunu görmüşsündür. Kıstılı vaktimde belli 1-2 şeye zaman ayırabiliyorum. Daha önce söyleseydin bekletmezdim. İyi çalışmalar --K a h v e 6buyrun? 16:14, 10 Mayıs 2014 (UTC)

Estağfurullah, özür dilemen için söylemedim :) İkimizin de kafasını meşgul etmemiş olur bu sayede. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:26, 10 Mayıs 2014 (UTC)
Merhaba. Benim veya herhangi birisinin izni gerekmiyor.--RapsarEfendim? 10:40, 11 Mayıs 2014 (UTC)
teşekkürler Jumpeax (mesaj) 17:30, 11 Mayıs 2014 (UTC)

Resim düzelme[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu resmi düz hâle getirebilir misin?--RapsarEfendim? 09:22, 11 Mayıs 2014 (UTC)

Sanırım tamam. Fakat, resim eski hali ile gözüküyorsa; tarayıcı hatırlıyordur. En güzeli ctrl+f5. Kolay gelsin.--i.e.msj 10:37, 11 Mayıs 2014 (UTC)

Selamlar. Şu dosyayı ihraç adayı gösterebilir misin? GS-FB arasındaki ilk maç olduğu için SR seçilmişti; ancak ilk maçtan alınan bir görüntü değil bu. Burada dendiği gibi "1923 tarihinde icra edilen Fenerbahçe - Galatasaray mütekaid müsabakası"na ait bir görüntü. Zaten Ocak ayında öyle ağaç kalmaz+GS, 1920'lere kadar çubuklu forma giymemişti :)--RapsarEfendim? 15:20, 12 Mayıs 2014 (UTC)

Google tercümesinden çok şey anlarlarsa :), kısa sürede silerler... Kolay gelsin.--i.e.msj 15:51, 12 Mayıs 2014 (UTC)
Yahu seçkin resim ihracı demiştim :) Osmanlı döneminde çekildiğinden kamu malı (1923 baharı/yazı civarı).--RapsarEfendim? 20:52, 12 Mayıs 2014 (UTC)
Tüh. Nasıl değiştiririm şimdi bunu ben. Bana ingilizcesini yazar mısın? Ya da sen yapar mısın?--i.e.msj 20:54, 12 Mayıs 2014 (UTC)
Kusura bakma. Burada gerekçeyi belirttim. Ayrıca SRİA gösterdim.--i.e.msj 21:58, 12 Mayıs 2014 (UTC)

İyi Günler[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Errcan

Bu kullanıcı daha önceden de vikipedi üzerinden asılsız kaynaklarla bilgi değişimi yapmaya çalışmıştır ve cezası bitince işine tekrar kyulmuştur.

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Hulk_%28%C3%A7izgi_roman%29&veaction=edit

Özellikle bu sayfada yaptığı değişiklikler asılsızdır. Gereğini yaparsınız diye düşünüyorum...

Güncelleme: Size nereden mesaj atabileceğimi pek bulamadım bu yüzden mesaj bölümünüze yazdım, umarım yanlış bir şey yapmamışımdır.Bu imzasız yazı Mahmutzahitcelik (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Kullanıcıların mesaj sayfalarına "kullanıcı mesaj:kullanıcı adı" başlıklı sayfalardan ulaşabilirsiniz. Benimki şurada mesela. Her neyse, kullanıcının değişikliğini geri aldım ve durumu bir hizmetliye bildirdim. İyi günler.--RapsarEfendim? 11:59, 13 Mayıs 2014 (UTC)

Selamlar. Şu kullanıcı engel dönüşünde de vandalizmlerine devam ediyor. Vandal olduğu çok bariz :) Gereğini yapar mısın?--RapsarEfendim? 12:00, 13 Mayıs 2014 (UTC)

Kullanıcının vandal bir yapıda olduğu mesaj sayfasından da bariz belli oluyor ama engeli açıldıktan sonra yaptığı vandalist değişiklikler nedeniyle hiç uyarı almamış. Son değişikliğinden ötürü uyarı mesajı gönderdim. Tekrar etmesi durumunda, önceki faaliyetleri göz önüne alınarak, engel günlüğü doğrultusunda 6 aylık engel verilecektir. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 12:25, 13 Mayıs 2014 (UTC)

Kardeşim ben Marco Materazzi Sayfası için 2 saat uğraşıp yeniden düzenliyorum ve sen bim emeğimi kopyalayarak oraya yapıştırmışsın ve kendin sahiplenmişsin gerçekten bu yaptığın şey çok ayıp. Takdir ediyorum seni(!) Mehmetakkus0 (mesaj) 13:06, 13 Mayıs 2014 (UTC)

Video Oyunu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Eskiden yaptığım dil eklemesini geri almıştınız. Ben bu sefer yeni bir fikir buldum ve Tükçe dil desteği şeklinde eklemeyi planlıyorum. Onaylarsanız ekleyeceğim.Bu imzasız yazı Mustafa Alperen SEKİ (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Bu şekilde de Türkçe için bir ayrıcalık tanımış olmaz mıyız? İçeriğin Türkçe olması, Türkçe veya Türkiye için ayrıcalık tanınabileceği anlamına gelmiyor bildiğiniz gibi.--RapsarEfendim? 15:01, 14 Mayıs 2014 (UTC)

Oğulcan Engin[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, Bugün Manisaspor sezon sayfasındaki hareketini gördüm. Oğulcan'a KD değil demişsin ama oğulcan süper ligde iki maça çıkmış görünüyor TFF deki şu ve şu bilgilere göre, Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:45, 16 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Doğrudur, gözümden kaçmış. Haber verdiğin için teşekkürler.--RapsarEfendim? 16:00, 16 Mayıs 2014 (UTC)

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi[kaynağı değiştir]

Selamlar, Flickr'da gezerken Creative Commons lisanslı derbi fotoğraflarına rastladım. Geliştirdiğin maddeye yararı dokunursa bir kaç tanesini commons'a yükleyebiliriz. 1, 2, 3, 4, 5Sait71yaz 12:23, 17 Mayıs 2014 (UTC)

Selam. Bazılarına Commons'ta rastlamıştım ama olmayanları yükleriz bir ara. Aklımda bulunsun, 2000'lere gelince yüklerim. Teşekkürler.--RapsarEfendim? 15:32, 17 Mayıs 2014 (UTC)

Usta, Lada Priora ve Polapça sayfalarındaki değişiklikleri onaylayabilir misin?

Merhaba Rapsar! Son günlerde Türkiye maddesi'nin diğer viki bağlantılarında şöyle bir arma dolaşıyor ülke bilgi kutularında. Türkiye arması maddesinde hiç kullanılmadığından bahsediyor. Bu konuda bir bilginiz var mı? İyi vikiler. Maurice Flesier msj 08:53, 18 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Olay, maddede kaynaklı bir şekilde bahsedildiği gibi. Hiç kullanılmayan bir arma.--RapsarEfendim? 09:08, 18 Mayıs 2014 (UTC)
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, kaldırıyorum. Maurice Flesier msj 09:21, 18 Mayıs 2014 (UTC)

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi‎[kaynağı değiştir]

Selamlar Çağlar. Şimdi bakmadım ama daha önce konuşmamıştık sanırım :) Öncelikle uzunca bir süredir katkılarını takip ediyorum, harikulade katkıların için tebrik etmek istedim. Spor maddelerini güncel tutma konusundaki sıkıntımızı bir nebze olsun gideren kullanıcılardansın. Şu başlıktaki madde için rahatsız edecektim seni. Belki görmüşsündür, bir süredir bu maddeyi geliştirmekle uğraşıyorum. Tarihçe kısmını yazmak beni sıktı biraz, bu şekilde de yarım bırakmak istemiyorum. Vaktin varsa sen de yazım konusunda yardımcı olur musun?--RapsarEfendim? 18:59, 21 Mayıs 2014 (UTC)

Çok teşekkür ederim, güzel sözleriniz ve temennileriniz için :), evet maddeye yaptığınız katkıları takip ediyorum, bir sporsever olarak sizinde benden aşağı kalır yanınız yok katkılarınız oldukça fazla Vikipedi'ye emeğinize sağlık :). Böyle bir öneri için de ayrıca teşekkür ederim tabi ki katkı sağlamaya çalışacağım elimden geldiğince, ama bir sorum olacak Tarihçe kısmıyla ilgili yeterli kaynağı nereden bulabilirim? Caglarctr (mesaj) 20:11, 21 Mayıs 2014 (UTC)
Ben de teşekkür ederim. Mesajı bir de benim mesaj sayfama bıraksaydın daha iyi olacaktı, sonraki sefere artık :) Tarihçe kısmıyla alakalı kaynak sayısı çok az. Genel olarak mackolik gibi sitelerde, geçmişteki bazı maçlar için özel haberler var yalnızca. Şu an alt kısımda yer alan maç listesine ve lig sezonları maddelerine göre yazıyordum, daha sonra biraz daha detaylara girecektim. Yazdığım kısımları okursan zaten anlarsın.--RapsarEfendim? 08:33, 22 Mayıs 2014 (UTC)
Bu arada Çağlar demişim de, Çağla olma ihtimali de var tabi :)--RapsarEfendim? 09:32, 22 Mayıs 2014 (UTC)
Vikipedi'ye tam olarak hakim değilim kusura bakmayın yavaş yavaş öğreniyorum :). Çağlar doğru olan kullanım :) Maddeye elimden geldiğince katkı sağlamaya çalışacağım iyi çalışmalar. Caglarctr (mesaj) 15:52, 22 Mayıs 2014 (UTC)
Yine benim sayfama bırakmamışsın ama :) Çalışma sayfan varsa orada bir şeyler yaz istersen boş vaktinde. 1940'lar ve 50'leri sana bıraksam?--RapsarEfendim? 18:16, 23 Mayıs 2014 (UTC)
Şimdi oldu sanırım :) Evet olabilir bi yandan başlamak lazım :) Caglarctr (mesaj) 18:27, 23 Mayıs 2014 (UTC)
Oldu şimdi :) Teşekkürler. İstersen bir oku yazdığım kısımları, ona göre sen de yazarsın. Ben parça parça yazdığım için pek akıcı bir anlatım olmayabilir, baştan söyleyeyim. Dediğim gibi sadece kabataslak yazdım, daha sonra aralara ufak detaylar ekleyeceğim.--RapsarEfendim? 18:29, 23 Mayıs 2014 (UTC)
Cumhuriyet Gazetesinin online arşiv sistemi 1930 yılına kadar gidiyor. Burada ciddi kaynak var. Bence burdan 1930-1940, 1940-1950 şeklinde arama parametreleri ile 10 yıllık rekabetlere kaynak sağlayabiliriz.Sait71yaz 21:55, 23 Mayıs 2014 (UTC)
Latin harfleri döneminde sıkıntı yok aslında bakarsan. Millî Kütüphane arşivi harika bir arşiv. Önceki dönemle ilgili yayınlar da var; ancak yardım edecek kişi bulamıyorum. Kimi okuyamıyorum diyor kimi isteksiz oluyor vs. Konuyla ilgili biri olsa da yardım etse güzel olacaktı. Ha bir de şurada da Osmanlı dönemine ait bolca yayın var. The Levant Herald and Eastern Express gazetesi de yardımcı olur. Bu gazete Fransızca/İngilizce ve İstanbul'da yayınlanıyor, dolasıyla kadim dönemdeki maçlar hakkında güzel bir kaynak. Ben İnternet ortamında bulamadım, kütüphaneye falan uğramak lazım. Duy Sayginer sesimizi :)--RapsarEfendim? 17:09, 25 Mayıs 2014 (UTC)
Valla ben okuyamıyorum diyenlerdenim :) Belirli bir iş (kaynak arama vs.) varsa paslayabilirsiniz.--Sayginerv-posta 19:01, 25 Mayıs 2014 (UTC)

Selam. "Bu şekilde hiçbir anlamı yok" diyerek taşımaktansa bir tartışma başlatmaya ne dersin? --esc2003 (mesaj) 13:42, 22 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, bu sayfa vikipedi kurallarına uygun mu?

-Yeni Hesap

Selamlar Rapsar, Şablon:UEFA Avrupa Ligi 2009-10 bu şablon sence uygun mu? Bu tür organizasyonların sezonları için şablon yapılmıyor, sadece ana şablonda o sezonda mücadele eden takımlar felan belirtiliyor. Zaten şablonun İngilizce bağlantısında direk Europa League şablonuna çıkıyor. Yani olmasına gerek yok gibi ? Sait71yaz 19:17, 23 Mayıs 2014 (UTC)

Selam. Uygun olmadığını biliyoruz, sil şablonu ekleyebilirsin :) --RapsarEfendim? 19:23, 23 Mayıs 2014 (UTC)
Bizdeki Şablon:UEFA Avrupa Ligi'de baya karışmış, bir el atalım o halde :)Sait71yaz 19:30, 23 Mayıs 2014 (UTC)
Bizde ne düzgün ki?..--RapsarEfendim? 19:31, 23 Mayıs 2014 (UTC)
Bir kulüp maddesi açayım dedim, pişman oldum. Kategori kırmızı olmasın diye tam 8 kategori açtım. :) Ben şu şablonu düzenleyim bari. :))) Sait71yaz 19:33, 23 Mayıs 2014 (UTC)
İşte bunları bir sisteme oturtmak gerekiyor. Her madde seçkin madde ayarında olursa, onları güncel tutmak daha kolay oluyor bence. Yarım yamalak olunca şunu bir güncelleyeyim diyorsun, elinde kalıyor. O sistemi oturtamadık bir türlü. Birkaç kişi aynı anda bir maddeye yoğunlaşsak mesela 15 günde bir seçkin madde çıkarırdık.--RapsarEfendim? 19:37, 23 Mayıs 2014 (UTC)
Herkes ayrı telden çalıyor, bana göre Vikipedi'de herkes ilgi alanına göre bir takım oluşturabilir. Tarih,spor,din vs. Mesela spor ile ilgilenen çok. Saygıner Olimpiyat konularında baya istekli, 4-5 arkadaş sezon maddeleri ve genel konularda baya çalışıyor, Cubija memleketinin takımı Samsunspor ile ilgili maddelerde 10 numara katkı yapıyor, hatta seçkin içerik yapıyor. Bence iletişim kurulup, spor işbirliğini canlandıralım. Orada düzenlenecek maddeleri/şablonları sürekli güncelleyelim. Ve belli bir iş birliği çalışması yapalım aylık olarak. Mesela İngilizce'de hemen hemen bir çok Premier Lig'de oynamış takım maddeleri SM ve KM. Ben Gençlerbirliği futbol takımını ayırdım. KM yapacaktım ama zamanım yetmedi. Öncelikli olarak tüm Süper Lig takımlarına statü kazandırabiliriz. En azından kaynak sıkıntısını fazla yaşamayacağımız üç büyükler diye tabir edilen takımları yapabiliriz. Birde Trabzonspor, Gençlerbirliği gibi spor kulübü/futbol takımı oluşumlarını diğer kulüpler için de belirleyip ayıralım. Çünkü Vikipedi'de yanlış bir kullanım söz konusu. Spor kulübünü sadece futbol kulübü olarak ele alıyoruz, halk arasında zaten bu böyle kabul ediliyor ancak resmi olarak spor kulüpleri sadece futboldan ibaret değil. Sen de zaten biliyorsun. Her türlü işbirliğine ve görüşlerine açığım. Yap de yapalım :p Sait71yaz 19:44, 23 Mayıs 2014 (UTC)
İş birliği projesini canlandırmaya çalışmıştım spor projesindeki. Hiçbir bilgimin olmadığı kriket maddesini anlaşılır hâle getirdim bizzat ben, bunun yanında diğer katılımcılar da çeşitli maddeler açtılar. Ancak bir yerden sonra duruyor ne yazık ki. Bunu takip edecek, istekli bir kullanıcı gerekli ve bu ben olamıyorum. 15 günlük projeler oluşturulup, belli konular veya maddeler üzerinde yoğunlaşılarak ortak çalıştırmalar gerçekleştirilebilir. Mesela FB-GS derbisinde, yazım konusunda yardım istedim hemen yukarıda. 3-5 kişi daha yardım etse fena mı olur :)--RapsarEfendim? 19:56, 23 Mayıs 2014 (UTC)
Spor iş birliğine katılım olsa aslında herkeste bir istek olur, bence ortak bir proje üretip sonuca ulaşılsa bir ikincisi için herkes daha istekli olabilir. FB-Gs konusunda ortak çalışma yapabiliriz. Bende elimden geldiğince araştırabilirim gerekli yerleri.Sait71yaz 20:05, 23 Mayıs 2014 (UTC)
Latin harfleri döneminde sıkıntı yok aslında bakarsan. Millî Kütüphane arşivi harika bir arşiv. Önceki dönemle ilgili yayınlar da var; ancak yardım edecek kişi bulamıyorum. Kimi okuyamıyorum diyor kimi isteksiz oluyor vs. Konuyla ilgili biri olsa da yardım etse güzel olacaktı. Ha bir de şurada da Osmanlı dönemine ait bolca yayın var. The Levant Herald and Eastern Express gazetesi de yardımcı olur. Bu gazete Fransızca/İngilizce ve İstanbul'da yayınlanıyor, dolasıyla kadim dönemdeki maçlar hakkında güzel bir kaynak. Ben İnternet ortamında bulamadım, kütüphaneye falan uğramak lazım. Duy Sayginer sesimizi :)--RapsarEfendim? 17:10, 25 Mayıs 2014 (UTC)
Aslında şu maddeyi kaynaklandırabilsek çok eşsiz bir madde olur. Türkiye'de benzerini bulamazlar :D Sait71yaz 19:09, 25 Mayıs 2014 (UTC)

Selamlar. Şu kullanıcıya acil müdahale edebilir misin? Vizyon adlarını yazıyoruz madde adlarında. Bir de taşımaları geri alırsan iyi olur.--RapsarEfendim? 21:26, 23 Mayıs 2014 (UTC)

Merhabalar, kullanıcı uyarıldı ve maddeler geri taşındı. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:40, 23 Mayıs 2014 (UTC)
  • Basit logo?. Logo yok ki ortada silindi. Diğeri ise basit logo işaretli değil, bildiğin adil kullanım logosu. Bende şimdi kullanıcıya uyarı göndermeye hazırlanıyordum.--i.e.msj 17:12, 25 Mayıs 2014 (UTC)
Vikipedi:Resim_kullanım_politikası#Foto.C4.9Fraf_galerileri: "Adil kullanım resimleri hiçbir zaman fotoğraf galerilerinin bir parçası olarak kullanılmamalıdır çünkü durumları adil kullanım şartları altında bir maddenin içeriği ile ilgilidir."..--i.e.msj 17:14, 25 Mayıs 2014 (UTC)
Merhaba. Şu logo yalnızca basit geometrik şekiller ve yazılardan oluşuyor, dolayısıyla AK kapsamına girmiyor. Şunlara bak mesela. O silinen dosya da aynıydı hatırladığım kadarıyla, silinmemesi gerekiyordu.--RapsarEfendim? 17:24, 25 Mayıs 2014 (UTC)
O halde, bu dosyaların Ak etiketleriyle kullanılmaması gerekiyor. Bu konuda sorun var, demek ki! Ben, ilgili politika uyarınca, neredeyse iki yıldır bunlar ile uğraşıyorum. Bu gerekliği değişikliği yaparsan, dosyalar silinmeyecektir. Yani şu halde bu dosyalardan Ak dosyası olarak bahsediyoruz. Dediğim gibi bu tür dosyaları {{KM-metin logo}} veya bizde olmayan ama yapmayı düşündüğüm PD-text, PD-shape, PD-chem veya PD-ineligible ile işaretlemen lazım. Ama emin ol, tüm televizyon sayfaları AK görüntüsü doluyor. Buna bir çözüm bulmak lazım. Ne yapmalıyız? (Çünkü, ben sürekli bu dosyalar ile uğraşıyorum.)--i.e.msj 17:36, 25 Mayıs 2014 (UTC)
Evet, uygun bir lisans kullanmak, daha da iyisi Commons'a taşımak gerekiyor. Ben bayağı bir logo yükledim mesela Commons'a :) Yanlış lisansla etiketlenmesi, o dosyayı o lisansa ait yapmıyor. Telifli dosyaları da ben çektim lisansı ile etiketleyenler var mesela. Bir kez daha iş birliğiyle Commons'a taşıma yapılsa daha iyi olacak.--RapsarEfendim? 17:38, 25 Mayıs 2014 (UTC)
İyi niyetini biliyorum ama az önce yaklaşık yarım saat sadece, bilmem ne televizyon kanalı programları değişikliklerini onayladım. Maalesef, katkılar bu yönde pek çok. Vikipedi'nin reklam aleti gibi kullanılmasına üzülüyorum. Bu nedenle, kusura bakma ama ben bu dosyaları Commons'a taşımam. Taşınacak, çok daha değerli binlerce dosya varken; bunlarla uğraşmak vakit kaybı. Çok canım sıkılırsa taşırım ama, diğer türlü bunları taşımam zul gelir. Fakat, işin bundan sonrasına bakmalıyız. Ben o halde bundan sonra bu tür adil kullanım dosyalarına dokunmayayım mı? Bu da mantıksız geliyor.--i.e.msj 17:48, 25 Mayıs 2014 (UTC)
Ayrıca İngilizce Vikipedi bile bu konuda tutarlı. Hiçbir televizyon kanalı sayfasında, resim galerisi olarak bu görüntüler kullanılmıyor. Bunun yerine bu görüntüleri küçükresim olarak kullanıyorlar. Sanırım, bizde bu konuda yine benim yaptığım gibi devam etmeliyiz. Ha, kullanıcı veya biz bu görüntüleri sayfaya küçük resim olarak eklersek, amenna. Fakat resim galerisi şeklinde kullanımın önüne geçmeliyiz.--i.e.msj 17:54, 25 Mayıs 2014 (UTC)
Bakış açısı tabi :) Bir de şunu fark ettim, bizim politika sayfamızda "Adil kullanım resimleri hiçbir zaman fotoğraf galerilerinin bir parçası olarak kullanılmamalıdır çünkü durumları adil kullanım şartları altında bir maddenin içeriği ile ilgilidir." yazarken, bu politikanın esas alındığı İngilizce Vikipedi'deki politika sayfasında "Fair use images may almost never be included as part of a general image gallery, as their status as being "fair use" depends on their proper use in the context of an article (as part of analysis or criticism)." demiş ve hemen sonrasında "A clear example of an exception would be a gallery of comparable gameplay screenshots from a video game as it appears on two different platforms if the differences are relevant (e.g. reported controversy in the gaming press about the matter)" gibi bir örnek verilmiş. Hani öylesine kullanamazsınız, normalde AK kapsamında kullanılacak bir resmi kolaylık/çeşit/farklılık olsun diye galeri formatıyla kullanabilirsiniz gibi denmekte. Sen zaten basit logo ile basit olmayanı ayırt edebilirsin. Basit logolara rastladığında uygun lisanslama yapman ve Commons'a taşınabileceğini belirtmek iyi olacaktır :) Meşgul etmeyeyim ben, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 07:20, 26 Mayıs 2014 (UTC)

Kullanıcı:SAİT71/Çalışma2 yeni başlattığım listede stadyumların en başındaki sıra numaralarına gerek var mı? Mesela bir stadyum listeye ekleneceği zaman, tekrardan o numaraları düzenlemek çok zor oluyor. Orayı kaldıralım mı?Sait71yaz 10:33, 26 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Çalışma tamamlanmış sanırım ben cevap yazana kadar :) Aslında o sayılar yalnızca büyüklüklerine göre sıralama yapınca anlam kazanıyor, diğer sıralamalarda bir manası yok :) Kaldırılması da mantıklı gözüküyor.--RapsarEfendim? 19:09, 4 Haziran 2014 (UTC)
Bayadır yoktun yahu :) Elimden geldiğince düzenlemeye çalıştım. İstanbul'da baya bir stad daha var. Türkiye'deki tüm stadyumları kapsayan bir liste değil. Ancak zamanım yetmedi onları eklemeye. Ekleyebildiğim kadarını ekledim. Şimdide futbol kategorilerini düzene sokmaya çalışıyorum. Mesela Türk futbol kulüplerinin kadro şablonları olması gereken kategoriler Türk futbol kulübü şablonları şeklinde yaratılmış ve içerisine ise sadece kadro dolaşım şablonları konulmuş ancak ismi futbol kulüplerinin tüm şablonlarını kapsıyor. Bu şablon yerine zaten Türkiye futbol kulübü şablonları gibi bir kategorimiz var. Onlar içerisinde de xxx kulübü şablonları alt kategorisi var. Kısacası çok çok düzensiz bir haldeyiz. Bir kaç gündür paso bunlara kafa yoruyorum ancak düzene soktum baya. Bir çok kategori açtım. (Kategori:Ülkelere göre futbol kadro dolaşım şablonları) Sait71yaz 19:16, 4 Haziran 2014 (UTC)
İnternet kesildi, sonra staj başvurusu falan derken pek ilgilenemedim. Hatırladığım kadarıyla kapasite limiti koymuştuk, beş bin falan idi. Her stadyum listelenmiyordu orada yani :) Kategori düzenlemeleri için de emeğine sağlık.--RapsarEfendim? 19:26, 4 Haziran 2014 (UTC)
Aslında listede giriş kısmı olmadığı için pek dikkatimi çekmedi kapasite limiti. Ancak 5 bin limiti varsa ufak bir çalışmayla maddeyi daha sade hale getirebilirim. Şu kategorileri halledeyim de :)Sait71yaz 19:30, 4 Haziran 2014 (UTC)

Beylikdüzü[kaynağı değiştir]

Rica etsem geçen ay düzenlemiş olduğum "Beylikdüzü" sayfasınındaki bekleyen değişiklikleri kontrol edip, onay verebilir misiniz? Teşekkür ederim. Finis coronat opes (mesaj) 12:41, 30 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Aslında bu kadar çok resim koymamak lazım maddelere. Yalnızca en önemli, en çok katkıda bulunan resimler kalsa daha iyi şurada yazanlara göre. Değişikliği onayladım, iyi günler.--RapsarEfendim? 19:04, 4 Haziran 2014 (UTC)

SM Adaylıktan çekme[kaynağı değiştir]

Merhaba, SM adayları arasında olan İstanbul maddesini adaylıktan çekmek istediğimi belirttim. Ama hala adaylar arasında. Adaylığını nasıl sonlandırabilirim? -Görkem7 mesaj 15:32, 30 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. "Adaylıktan çekme" gibi bir olay olduğunu sanmıyorum. Sizin aday göstermiş olmanız, o adaylıkla ilgili bir sorumluluğunuz olduğu, başka bir deyişle o adaylığın size ait olduğu anlamına gelmiyor :) Dolayısıyla böyle bir uygulama söz konusu değil. Muhtemelen adaylık olumsuz sonuçlanacak, sorumlu arkadaşın kapatmasını bekleyebiliriz. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:06, 4 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba, ATA DEMİRER'in sayfasını berbat bir hale getirmisler lütfen sayfayı düzene sokarmısınız?Bu imzasız yazı Ayşeiçigüzel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Madde düzenlenmiş gördüğüm kadarıyla, iyi günler.--RapsarEfendim? 19:12, 4 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar Sabri. Bir hâlini hatırını sormak istedim :) Bak şurada ilginç istatistikler veriyorlar, canın sıkılırsa bak arada :) İstanbul'a geldiğin vakit de haber ver, bir halı saha ayarlarız. Hem yüz yüze de görüşmüş oluruz :)--RapsarEfendim? 19:57, 4 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar genç. Sağ olasın, finallerim bitmek üzere ama okul uzadığından eylül-ocak arasında da Ankara'da olacam. Yaz boyu İstanbul'dayım ama zamanımın büyük kısmını 2015 KPSS'ye hazırlıkla geçirmeyi planlıyorum. İstanbul'da halı saha takımı kuracak kadar bile arkadaşım yok ama Ankara'da olsaydı üniversite arkadaşlarımdan her türlü takım çıkarırdım :) Numaran var zaten, İstanbul'a gelince ararım seni, ayarlamak uğraştıracaksa halı saha maçı olmasına gerek yok, playstation'da FIFA 14 kapışması da olabilir :) O linkte en çok Cezayir'e şaşırdım. Resmen Fransa'nın etiyle sütüyle büyüyen Cezayirlilerden milli takım kurmuşlar. Altyapıya önem vermeme bu şekilde devam ederse bizim de milli takımımız Almanya'da doğup Alman milli takımında oynayacak seviyede olmadığından Türk milli takımını tercih eden gurbetçilerden dolu olacak...--Śαвяí¢αи76ileti 21:16, 4 Haziran 2014 (UTC)
Hayırlısı olsun, başarılar dilerim sınavda. İstanbul'a gelince haber et, biz zaten her hafta düzenli olarak yapıyoruz, sen de gelirsin :)--RapsarEfendim? 07:47, 5 Haziran 2014 (UTC)
Teşekkürler. Haber ederim, görüşürüz o zaman. Kolay gelsin :)--Śαвяí¢αи76ileti 08:00, 5 Haziran 2014 (UTC)

Kişisel çıkarımdan ne kast ediyorsunuz ve tam olarak nerde? Abdueler (mesaj) 17:49, 5 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar. Hizb-ut Tahrir maddesinden bahsediyorsunuz sanırım. Kaynaklarda yer alan bilgileri sunmamız gerekiyor maddelerde, orada yazanlara göre kişisel çıkarım yapmamız doğru değil. Şöyle ki, siz bir cümle yazıyorsunuz ve sonrasına bir link ekleyerek "buraya bakın, dediğim gibi olmuştur" diyorsunuz. Bir protestonun videosuna bağlantı verip de "şu şu gerekçelerle protesto düzenlendi" yazmak yerine, ilgili protestoyu haber yapan bir siteye bağlantı vermek gerekiyor. O kaynakta yazan ifadeleri aynen aktarmak gerekiyor yani. Konu hakkındaki şu sayfayı da okuyabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:21, 5 Haziran 2014 (UTC)

"Telif hakkı ihlali" yapılan kısım neresi rapsar? bütün değişikliği geri almışsınız. Yagmurlukorfez (mesaj) 08:14, 6 Haziran 2014 (UTC)

Şu 1, şu 2, şu da 3.--RapsarEfendim? 08:40, 6 Haziran 2014 (UTC)
Maddenin sizin aldığınız revizyonu(eski hali) tek kaynaktan doğrudan kopyala yapıştırmaydı. Benim yaptığım kaynak sayısını çoğaltıp kopyalayıp yapıştırılan kısmı düzeltmekti. (farklı ifadelerle). İnternette yayınlanan makaleler kaynak için kullanılabilir ki burada sayısız maddede kullanıldı/mış. Orada herhangi bir "telif hakkı ihlali" göremiyorum.Yagmurlukorfez (mesaj) 09:32, 6 Haziran 2014 (UTC)
Aynen kopyala-yapıştır yapmışsınız yukarıda verdiğim ifadeleri. Başka ifadeler de var. Şu sayfayı okumanızı tavsiye ederim naçizane. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:50, 6 Haziran 2014 (UTC)
İçeriği tekrar gözden geçireceğim. Düzenleme yaparım. Sizden de "naçizane" ricam bu tür sıkıntı doğurabileceğini düşündüğünüz maddelerde değişiklikleri tamamen geri almadan önce mesaj atar durumu bildirirseniz daha sağlıklı olur. Ayrıca değişiklikleri kökünden kaldırmaktansa uygun şekilde modifiye etmek her zaman daha iyi bir yoldur. Beni beklemenize de gerek yok. Her neyse, yine de hassasiyetiniz için teşekkürler, İyi günler.Yagmurlukorfez (mesaj) 14:59, 6 Haziran 2014 (UTC)
Günde onlarca değişiklik kontrol ediyorum, bunların da çoğu reddediliyor. Bir devriye olarak kullanıcıları haberder etme gibi bir sorumluluğumuz yok, kaldı ki reddedilince otomatik olarak bildiri gidiyor zaten. Telif hakkı ihlali olduğu bu kadar bariz olan bir konu üzerine konuşacak pek de bir şey yok açıkçası. Tek yapılması gereken telifli içeriğin temizlenmesi ve ihlali yapanların ilgili politika ve yönergeleri okuyarak konu hakkında daha kapsamlı bilgi edinmesi. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:15, 6 Haziran 2014 (UTC)

Ülke bayrak[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar; Bilgi kutularında doğum yeri, ölüm yeri, vatandaşlık vs. bayrak kullanıyor muyuz?--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 09:16, 7 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Hayır, kullanılmamakta. İstersen politika/yönerge sayfalarındaki buna dair ifadeyi de arayabilirim :)--RapsarEfendim? 09:30, 7 Haziran 2014 (UTC)
Ben de öyle biliyordum. Ama emin olayım dedim çünkü bir seri bilgi kutusu düzenlenmiş o şekilde. :) --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 09:33, 7 Haziran 2014 (UTC)

Futbolcu Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Böyle bir çalışmamız vardı hatırlarsan. Sadrettin baya bir düzeltmişti. Az bir işi kaldı diyordu, mesaj atmıştım da geri dönmedi. Yıl sonuna kadar aktif olamayacağını belirtti. Ne yapsak acaba :) Sait71yaz 13:35, 7 Haziran 2014 (UTC)

Selam. Şuradan bakılacak olursa futbolcu bilgi kutusu şablonu 9139 sayfada kullanılıyor. Hadi bunların 39'u madde olmasın :) Elle taşımak, iş birliği yapsak ve tam kapasiteyle çalışsak dahi aylar alır. İngilizce Vikipedi'de yanlış hatırlamıyorsam bunu elle taşımışlardı :) Neyse, bot aracılığıyla önce {{0}} şablonunu bilgi kutularından kaldırıp, daha sonra her <br/> işaretinden sonra "kulüp1" veya "maç29" gibi parametreler ekleme komutunu verebiliriz. Çoğu bilgi kutusunda sorun çıkmasa da bazılarında sıkıntı oluşabileceğini düşünüyorum buna rağmen. Geri kalanları ise elle halletmek gerekecek. Yarısını bot ile yapsak dahi 4 bin küsür madde kalacak. Superyetkin ile görüşebilir misin bir de?--RapsarEfendim? 15:04, 7 Haziran 2014 (UTC)
Sadrettin'in yazmış olduğu eski mesaja baktım da, şablonun daha eksiği var, bitince de bot yazmam belli bir süre alacak beklememiz lazım yazmıştı aylar önce. Eğer onu bekleyelim derseniz gelecek yıla bilemediğimiz bir zamana sarkar, yok aktif kullanıcılar arasından birileriyle görüşüp tamamlayalım derseniz Superyetkin'e yazayım. Şablondaki eksik ise sanırsam milli takım güncelleme tarihi ile kulüp güncelleme tarihi . Onlar çalışmıyor ama sanırsam halledilebilir onlar.Sait71yaz 15:08, 7 Haziran 2014 (UTC)
Millî takım ile kulüp kariyeri için ayrı ayrı güncelleme tarihlerine gerek yok sanırım. Daha önce de futbolcu bilgi kutusundan kaldırılmıştı bu sebeple (benden önce). Şu an çalışmayan bir parametre yok gibi. Bolca temizlik de yaptım bilgi kutusunda. Şu tarz kategoriler de var ama ben bunları pek gerekli görmüyorum. Bir yılda 365 gün var, 1 Ocak'ta da güncellense 31 Aralık'ta da güncellense aynı kategoride yer alıyor. Pek bir katkısını göremiyorum. Tartışmak lazım bu kategorileri de. Bilgi kutusunda gözümden kaçan bir şey varsa ya da uygunsuz gördüğün şeyler varsa hemen konuşalım.--RapsarEfendim? 15:54, 7 Haziran 2014 (UTC)
Ben bir ingilizce şablon ile bizim şablondaki parametreleri deneme tahtasında kontrol edip sana 10 dakika sonra döneyim :) Sait71yaz 16:08, 7 Haziran 2014 (UTC)
Çalışma sayfamda İngilizce'deki en:Hakan Şükür maddesinde yer alan bilgi kutusunu olduğu gibi bizim üzerinde çalıştığımız bilgi kutusunu kullanarak oluşturdum ve hiç bir eksiği bulunmuyor. İngilizce'deki tek fark ise şu madayla şablonlarını collapse ile açıp kapatabilmesi. Bizde açma kapama tuşu yok ancak çok önemli bir sorun değil, hallederiz onları. Asıl önemlisi parametrelerin hiç birisinde sorun görünmemesi. Çalışma sayfamdakine bakabilirsin. Hiç bir fark yok.Sait71yaz 16:35, 7 Haziran 2014 (UTC)
NOT: Son söylediğim collapse olayı da sorunsuzmuş, önizlemedeyken işlemiyordu bende o sebeple çalışmıyor sandım. Tamamen sorunsuz şablon :)Sait71yaz 16:38, 7 Haziran 2014 (UTC)
Hani 1 yıl falan diyordun, 20 dakikada hallettik :) Konuyla ilgilenen diğer kullanıcıların da görüşünü bir soralım istersen eksik falan var mı diye. Sonra da bot işini halledelim.--RapsarEfendim? 08:38, 8 Haziran 2014 (UTC)
Sadrettin eksik deyince ben onu bekleriz diye öyle dedim. Malum o da bu sene sonuna kadar yokum yazmıştı. Neyse parametrelerin hiç bir sorunu yok. Gözümüzden kaçan parametre varsa da çok işlevsel olmayan bir parametredir heralde. Eğer oylamaya falan sunarsak ben son kez kodları inceleyip eksik parametre varsa kontrol ederim. Ancak bunlar sorun değil. Bize lazım olacak parametreler kusursuz çalışmakta. Asıl önemlisi bot olayı. Onu halledersek makina gibi bir bilgi kutusuna sahip olacağız :)Sait71yaz 10:54, 8 Haziran 2014 (UTC)

Messerschmitt Bf109[kaynağı değiştir]

Merhaba Türkçe kaynak olarak kendi blog sayfa linki mi wikipedia bf109 sayfasına eklemiştim. Ne hikmetse silmişsiniz. Türkçe kaynak bakımından Bf109 hakkında en büyük ve en ayrıntılı verileri ben paylaşıyorum. Meraklılarına ulaştırmak istiyorum. Neden silme gereği gördünüz. Açıp bir baktınız mı. Bu wikipedia sayfasının 100 katı data var.Bu imzasız yazı NitroCharger (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Bloglar güvenilir kaynak olarak kabul edilmemektedir. Blog, forum, hatta Vikipedi bağlantıları bu sebeple kaldırılır maddelerden. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:37, 8 Haziran 2014 (UTC)

Norveç'in Evlatları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Sonner Av Norge diye değiştirdiğiniz film Norveç'in Evlatları diye çevrilmiş.(http://www.digiturk.com.tr/film/norvecin-evlatlari) Ben de araştırarak yazmıştım. Başka bir çevirisi bulunmuyor. İlle devlet bağlantısı mı olmalı?

Merhaba. Filmlerde vizyon adlarını kullanıyoruz. Türkçe vizyon adı yoksa orijinal dilde kalıyor. Ben vizyon adına rastlamadım (TV'de gösterimleri ve DVD sürümleri değil). Vikipedi:Adlandırma kuralları (filmler) sayfasına bakabilirsiniz.--RapsarEfendim? 20:55, 8 Haziran 2014 (UTC)

FB-GS derbisi[kaynağı değiştir]

Selam tekrardan. Şuranın üçüncü sayfasının sağ alt köşesindeki haberi okuyabilir misin? Sanırım maç raporu o.--RapsarEfendim? 17:32, 7 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar Rapsar; Çözünürlüğü o kadar düşük ki, birbirine karışmış durumda... İmkanım olursa elden okumaya çalışacağım. Buraya liste halinde bırak istersen belgelerin resimlerini(linkleri), ben imkanlar dahilinde çözümlemeye çalışayım. K a h v e 6buyrun? 04:09, 9 Haziran 2014 (UTC)
O halde şöyle yapayım. [www.tufs.ac.jp/common/fs/asw/tur/htu/list2.html#m Şurada] geniş bir süreli yayın arşivi var. Ben tarihleri ayırt edemediğimden dolayı bu sayıyı bulamıyorum. Şurada en üstte yer alan eklentiyi indirirsen bu yayınları görüntüleyebilirsin. Diğer işlerinde/araştırmalarında da yardımı dokunacak bir arşiv bu.--RapsarEfendim? 08:43, 9 Haziran 2014 (UTC)
Çok güzel bir veri paylaşmışsın teşekkür ederim. Dediklerini yaptım ancak viewer failed oluyor dosyayı açmak istediğimde. Şimdi tekrar deniyorum. Yanlış yaptığım bir şey mi var acaba?K a h v e 6buyrun? 12:17, 10 Haziran 2014 (UTC)
İşine yarayacağını tahmin etmiştim, rica ederim :) Dediğim web eklentisini indirmen lazım görüntülemek için. Acrobat Reader gibi bir program indirip, onda görüntülemek mümkün olmuyor ne yazık ki. Web eklentisini indirdikten sonra herhangi bir yayını yeni sekmede açınca, o sekmede görüntüleme gerçekleşiyor. Aksi hâlde bir dosya indiriyor ve o dosyayı açsan dahi görüntüleyemiyorsun.--RapsarEfendim? 06:38, 12 Haziran 2014 (UTC)
Günaydın :) Daha sonra tekrar incelediğimde durumu hallettim, sonuç başarılı. Şu sıralar okuma yapmak için vaktim var. Eğer önceki mesajımda bahsettiğim sayfaya link bırakırsan, gereken bilgilere senin için ulaşabilirim, sevgiler K a h v e 6buyrun? 06:48, 12 Haziran 2014 (UTC)
Günaydın sana da :) Verdiğim sitedeki tarihleri okuyamadığımdan tam linkini bulamıyorum.--RapsarEfendim? 06:58, 12 Haziran 2014 (UTC)
  • Ekran görüntüsünü aldığım haberi bulmaya çalışacağım, senin sağ altta diye bahsettiğin. Çözümledikten sonra tekrar haber veririm K a h v e 6buyrun? 07:05, 12 Haziran 2014 (UTC)

Kategori:Gotik rock grupları'ndaki değişikliğimi yanlışlıkla yapmış olmalıyım. (İzleme listeme bakarken kategoriye göz atmıştım.) Siz değişikliği geri alana kadar fark etmemiştim. Bu nedenle özür dilerim. Myxomatosis 11:45, 9 Haziran 2014 (UTC)

Özgün araştırma ve doğrulanabilir[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Şu değişiklikle ilgili olarak kullanıcı ile tartışmaya girmeyi planlıyorum fakat daha önce yaşadığımız tartışmalardan dolayı bir sonuca varabileceğimi sanmıyorum. Nesrin Baytok maddesindeki tartışmayı çözdüğün gibi bununla da ilgilenebilir misin? --Mavrikantmsj 14:30, 11 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Eklenen içerik için kaynak gösterilmiş ve kaynaklarda belirtilen ifadeler kullanılmış. Dolayısıyla ortada bir "özgün araştırma" yok öncelikle. Olay hep, daha önce de belirttiğim gibi (seninle mi konuşmuştuk tam hatırlamıyorum) bu kavramın yanlış tanımlanmasından kaynaklanıyor. Daha önce hiçbir kaynakta geçmemiş olan bir ifadenin geçtiği bir kaynağı kullanarak bilgi eklemek özgün araştırma değildir. Bir kaynakta geçen bilgilerin dışına çıkarak, olaya kendi çıkarımımızı katarak eklemek özgün araştırmadır. Hemen örnek verelim, şu anda hemen her kaynakta "Hunlar Türktür" ifadesi geçiyor ve bir kaynak diyor ki "Hunlar Çinlidir". "Bu kaynağın güvenilir olduğunu bir kenara bırakırsak", bu metni kaynak göstererek ilgili ifadeyi eklemek özgün araştırmaya girmez. "Şu şahsa göre böyledir" gibi bir ifade eklenebilir. Ancak, bu metin kaynak gösterilerek, metinde olmadığı hâlde "Çinli olduklarından kendi aralarında Çince konuşurlardı (konuşmuş olmalılar)" demek özgün araştırmadır. Vikipedi maddesini yazan kişi, kaynaktaki "Çinli" tanımından yola çıkılarak böyle bir çıkarım yapmış olur. Konumuza dönersek, eklenen kısımda böyle bir çıkarım göremedim ben (gözümden kaçtıysa belirt lütfen). Geri alınırken bir de "doğrulanabilirlik" ile çeliştiği söylenmiş. Bu da doğru değil, çünkü iki cümle için de kaynak belirtilmiş. "Kaynakların güvenilirliği sorgulanmalı" gibi bir gerekçe de geçersiz gibi, çünkü iki kaynak da resmî siteler :) Dolayısıyla şu üstte belirttiğim üç açıdan bakıldığında içerikte bir sıkıntı yok. İçeriğin ansiklopedik değerde olup olmadığı hiç sorgulanmamış, esas sorgulanması gereken bu. Bence cemaatin "bir kısmının" fikrini öğrenmek açısından önemli bir kısım. Belki "inançları" diye bir başlık uygun değil, yanlış anlamalara çok açık. Bunun yerine "düşünce yapısı" benzeri bir başlık eklenebilir.--RapsarEfendim? 06:56, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 14:56, 12 Haziran 2014 (UTC)

Üniversite kulüpleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Üniversite kulüpleri KD değildi diye hatırlıyorum ama acaba yanlış mı hatırlıyorum?--Śαвяí¢αи76ileti 16:13, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Politikalarımızın herhangi bir yerinde rastlamadım ben buna dair bir bilgiye. Çok az ihtimal versem de organizasyonlar için oluşturulan kriterleri sağlayanlar olabilir aralarında. Silinmeye aday göstermek doğru olacaktır bence :)--RapsarEfendim? 18:10, 12 Haziran 2014 (UTC)

2014 NBA Finalleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar, iyi geceler. Eğer izin verirseniz bir isteğim olacak ki oda şu maddenin değişikliklerine henüz onay gelmemiş olması. Acaba gereğini yapar mısınız? Şimdiden teşekkürler, tekrardan iyi geceler :) Veysel027 (mesaj) 21:46, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. İzin vermek ne demek, estağfurullah. Herhangi bir konuda isteğiniz veya sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Onayladım maddeyi, iyi günler.--RapsarEfendim? 08:07, 13 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Do What U Want sayfasının "Yazım ve gelişim" kısmındaki konuşmayı İngilizce'den çevirebilir misin? KM adayı göstermeyi planlıyorum da. - Seyit mesaj 20:26, 13 Haziran 2014 (UTC)

Aynı şekilde, Rockstar 101 maddesinde de beste kısmının son iki cümlesinde takıldım. Oraya da bakarsan sevinirim. - Seyit mesaj 17:57, 14 Haziran 2014 (UTC)
Merhaba. İlkini hallettim de ikincisinden ben de pek bir anlam çıkaramadım açıkçası. Deyimler oldukça fazla, o kadar hâkim değilim. Superyetkin yardımcı olabilir.--RapsarEfendim? 19:32, 14 Haziran 2014 (UTC)
Teşekkürler, olmadı BSRF'ye mesaj atarım ama ondan da sürekli yardım istiyorum utanır oldum artık :D İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 19:38, 14 Haziran 2014 (UTC)

Battlefield 4[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba, çünkü tekrar ben geldim :). Eğer rahatsız ediyorsam özür dilerim. Eğer konuya geçersek şu maddeyi yeniden yazıyorum, üzerinde değişikliklerde yaptım. Sorun ise bu maddenin standartlara uymaması. Sizden ricam ise bu maddenin artık standartlara uyup uymadığını nasıl kontrol edebileceğim. Yani maddenin standartlara uymadığını gösteren yazı orada kalsın mı, yoksa kaldırılsın mı?. Şimdiden teşekkürler; yazımda hata varsa kusuruma bakmayın diyip aradan çekiliyorum (iyi akşamlar diyerek tabiki :). Veysel027 (mesaj) 15:59, 15 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Vikipedi, her gelen kullanıcının bir tuğla eklediği bir yapı gibi olduğundan, öncekilerin emeklerini toptan hiçe sayıp yepyeni bir madde oluşturmamak gerekiyor. Bu madde için böyle bir durum söz konusu değil de, aklında bulunsun :) Call of Duty: Modern Warfare, Dead Nation ve The Last of Us maddelerini inceleyebilirsin örnek video oyunu maddeleri için. İmla kuralları açısından ve Vikipedi yazım düzeni bakımından sorun yoksa (VP:BEK sayfasını inceleyebilirsin) konuyla alakalı şablonları kaldırabilirsin. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 16:20, 15 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar Oklahoma City Thunder maddesini kaliteli madde olması için aday göstermek istiyorum. Sizce madde bu haliyle aday olsa seçilebilirmi. Yada göstermelimiyim. Yardımınızı bekliyorum iyi günler. Gençfenerbahçeli98 23:30, 15 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. VP:KMN sayfasında kriterler mevcut, o kriterleri karşıladığını düşünüyorsan aday gösterebilirsin. Yazım bakımından Vikipedi kurallarına uyum, imla kuralları, bilgilerin eksiksiz anlatılması, tarafsız ve yorum katılmamış bir anlatım, yeterli kaynaklandırma gibi konulara bakılmakta maddelerde. Bir basketbol takımı maddemiz yok henüz, ancak Aston Villa FC ve Samsunspor maddelerini de inceleyebilirsin istersen.--RapsarEfendim? 08:23, 16 Haziran 2014 (UTC)

Sorunlu dosyalar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kategori:16 Haziran 2014 tarihinden beri sorunlu dosyalar'da sizin yüklediğiniz bir resim de var. İlgilenmek isterseniz bir bakın derim. İyi geceler.--Veryaz bana 22:09, 15 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Haber verdiğin için teşekkürler, ilgilendim hemen konuyla.--RapsarEfendim? 08:30, 16 Haziran 2014 (UTC)

Damat Ferit Paşa[kaynağı değiştir]

Yaptığım düzeltmeleri geri almışsınız. Lütfen yeniden inceleyin. Örneğin, 24/2/1919'da kurulan Tevfik Paşa kabinesinde Damat Ferit Paşa'nın bulunması mümkün mü? Damat Ferit sadece 5/4/1920'de kurduğu hükümette geçici olarak Harbiye Nazırlığına vekalet etmiştir.Bu imzasız yazı AltanDayanır (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Maddede bu listeye dair iki kaynak var. Sizde herhangi bir kaynak var mıdır? Varsa ona göre değerlendirelim.--RapsarEfendim? 07:59, 17 Haziran 2014 (UTC)

Umarım aşağıdaki kaynaklar yeterlidir. Selamlar,

  1. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Kronolojisi, Prof. Dr. Utkan Kocatürk, Türk Tarih Kurumu Yayını, 3. Baskı 2000 yılı, sayfa 24: “24.2. 1919 3. Tevfik Paşa’nın bazı nazırların istifası üzerine geniş değişikliklerle yeni kabine teşkili. (Üçüncü Tevfik Paşa Kabinesi. (G.İ. s. 184; T. K. S. K. S. 18; İ. H. Ve M.M. s. 172) (Bu kabinede Harbiye Nazırı Ali Ferit Paşa)”
  2. Kurtuluş Savaşı Günlüğü Cilt 1, Zeki Sarıhan, Türk Tarih Kurumu Yayını, 1993, s. 144: “24 Şubat 1919 Üçüncü Tevfik Paşa Hükümeti. …. Harbiye: Emekli Topçu Livası Ali Ferit Paşa …”
  3. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Kronolojisi, Prof. Dr. Utkan Kocatürk, Türk Tarih Kurumu Yayını, 3. Baskı 2000 yılı, sayfa 64: “29. 6. 1919 Şevket Turgut Paşa’nın istifası üzerine Harbiye Nazırlığına Ali Ferit Paşa’nın II. Defa getirilişi (T.İ.H. c. II ks. I, s. 192; H. T. V. D. Sayı 3, s. 4)
  4. Kurtuluş Savaşı Günlüğü Cilt 1, Zeki Sarıhan, Türk Tarih Kurumu Yayını, 1993, s. 352: “29 Haziran 1919 Harbiye Bakanı Şevket Turgut Paşa’nın yerine Sulh ve Selamet-i Osmaniye Partisi’nden Ali Ferit Paşa atandı.”
  5. Türk Kurtuluş Savaşı Kronolojisi Cilt 1, Gotthard Jaeschke, Türk Tarih Kurumu Yayını, 1989, s. 47 “29 Haziran 1919: Ali Ferit Paşa’nın Harbiye Nazırı oluşu.”Bu imzasız yazı AltanDayanır (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Bu kaynakları da maddede kullanarak tekrar değişiklik yapabilir misiniz?--RapsarEfendim? 09:23, 17 Haziran 2014 (UTC)

UEFA Stadyum Yıldızları[kaynağı değiştir]

Selamlar, Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu'nun bilgi kutusunda bulunan UEFA'nın stadyuma verdiği yıldız şeysini gerekli buluyor musun? Daha doğrusu o sistem kalktı, ancak İngilizce'de de yer alıyor. Bana göre artık gereksiz ve pek KD bir işlevi yok. Stadlardan kaldırsak bunları daha iyi olacakSait71yaz 23:11, 17 Haziran 2014 (UTC)

Selam. Katılıyorum dediğine.--RapsarEfendim? 07:45, 18 Haziran 2014 (UTC)

şu resim düşük kalitede ve küçük oranda internette daha önce yayınlamış. Yüklerkende söyle yazmış "Mehmet Altun'a ait bu fotoğrafın telifi tamamen bana aittir, tarafımdan 12 ‎Ekim ‎2011 ‎Çarşamba, ‏‎17:22:29 tarihinde çekilmiş olan bu bu fotoğraf 1,98 MB (2.085.664 bayt) boyutlarındadır ve tarafımdan Vikipedia'da kaynak oluşturması amacıyla kullanılması açısından herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır" ama sonra bunu değiştirmiş. Bu durumda ne yapmak gerekir? --Mavrikantmsj 11:50, 18 Haziran 2014 (UTC)

Daha önce birçok yerde kullanılmış, kullanıcının kendi çalışması ise eğer bunu OTRS yoluyla ispat etmesi gerekmekte. Şu an için silinmesi uygun olacaktır.--RapsarEfendim? 08:44, 19 Haziran 2014 (UTC)

Fransa doğumlu Cezayirliler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu özelliğe sahip kişilerin adlarını da okunuşlarına göre mi yazmak gerekir? Fransız vatandaşı oldukları için aynı zamanda...--RapsarEfendim? 10:37, 19 Haziran 2014 (UTC)

Selam. Fransızcaya göre yazılıyor. Orada doğması diye bir kural yok. Rachid Taha Cezayir'de doğmuş ama Fransa'da yaptığı işlerle, buradaki adıyla biliniyor. --esc2003 (mesaj) 11:04, 19 Haziran 2014 (UTC)
Şu mesela doğru, şu ise yanlış o zaman?--RapsarEfendim? 11:19, 19 Haziran 2014 (UTC)
Cezayir milli takımındaymış fakat. Kanada milli takımında diye bir Yunan futbolcunun adını İngilizceye göre bırakmıştık. --esc2003 (mesaj) 11:23, 19 Haziran 2014 (UTC)

Sevgili Rapsar, tartışmayı gördüğün için sana söylemek zorundayım; tüm değişiklik haklarım elimden alınarak engellendim yine, lütfen bu konuda yardımcı olur musun? Uzatmak istemiyorum, yemin ederim, uzatmadım da, gerekirse şiiri sileyim (çok saçma bunu yapmak, bu yüzden engelleniyor olmak ama o noktaya geldim, bir şiir yüzünden engelleniyorsam, varsın şiir gitsin, çok sıkıldım bundan) ama neden engellendiğim dahi anlaşılmıyor? "Topluluk sabrını zorlamak"? Kimin sabrını zorlamak? Eldarion kendi değişikliği geri almadı mı? Nasıl oluyor da yeniden engellendim? İnan anlamıyorum, çok haksızca değil mi ama? Kuklalık değil bu, iletişim kurmaya çalışmak. Bütün iletişim yollarım elimden alındı yine, anlamıyorum. Seni zor durumda bırakmak da istemiyorum tabi ki aslında ama çaresizim. İletişim kanalım yok. Teşekkürler. Stultiwikia. 78.180.166.91 11:07, 19 Haziran 2014 (UTC)

e.c. yanlış gözlemlemiş olmalı. Ben de bir anlam veremedim (kaçırdığım bir şey yoksa). --esc2003 (mesaj) 11:24, 19 Haziran 2014 (UTC)
Merhaba. "Amacının katkı yapmak olmadığının açıkça görülmesi" veya trollük yapmanın bir engel gerekçesi olmadığı defalarca belirtildi. Vikipedi:Engelleme politikasındaki "Topluluğun sabrını zorlayan ve topluluğa karşı sorun çıkaran kullanıcılar" maddesinde " Bu çok tartışmalı ve subjektif algılanabilecek bir madde olduğu için, hizmetliler herhangi bir kullanıcıyı bu nedenle engellemeden önce iyi düşünmeli ve topluluğun genel fikrinin engellenmesi yönünde olduğundan emin olmalıdır. Çoğunlukla hizmetlilerin, eğer topluluktaki birçok kişiden söz konusu kullanıcı hakkında şikayet alırlarsa bu maddeyi uygulamaya koymaları rica olunur." der. Topluluğun böyle bir fikri mevcut değil, kaldı ki Eldarion'un kendisi dahi böyle bir hareket gözlemlemedi. Öte yandan, kullanıcı sayfalarıyla falan uğraşmak ve madde alanında değişiklik yapmamak da bir engelleme gerekçesi değil. Her türlü politikalarla çelişen hareketler mevcut.--RapsarEfendim? 11:25, 19 Haziran 2014 (UTC)
Bu anonim olarak 3. değişikliğim, daha da başka değişiklik yapmak, uzatmak istemiyorum, engelli olarak burayı zorlamak istemiyorum; ama ne yapabilirim bilmiyorum. Eposta dahi atamıyorum. Kendi mesaj sayfamda değişiklik yapmama müsade edilsin bari orda konuşalım kimsenin işine müdahil olmadan, sabır zorlamadan, "trollemeden", kuklalaşmadan? Bu kadar fevri olunmamalı. Anlayamıyorum. Direkt engellenmeyi anlamıyorum ki? Durduk yere engel? Komple engel? Süresiz engel? İhlal olmadan keyfi engel? Yahu bu kadar mesnetsiz engellenmem şikayet dahi edilebilir ama konuyu oraya bile getirmek istemiyorum, şikayet etmeyeceğim, uzatmayacağım. İletişim kurmaya gayret ediyorum. Dediğim gibi, eski zamanlara dönüp bitmek bilmeyen uzun şikayet sayfası ve benzeri tartışmaları falan istemiyorum ki? Özellikle bundan kaçınıyorum. Ve bundan kaçınmamın ne kadar doğru olduğuna, o zamanki lüzumsuz itişmelerin hatalı olduğuna inanırken? Bunlar oluyor? Ama insaf yahu. Yazıktır. Seni de bu tartışmanın içine çekip yıpranmanı istemem. Fakat ne yapabilirim başka bilmiyorum ki? Çok saçma değil mi tüm yaşananlar? :/ Lütfen en azından kullanıcı mesaj sayfam açılsın da bu kuklalığı yapmak zorunda kalmayayım. Stultiwikia 78.180.166.91 12:04, 19 Haziran 2014 (UTC)
Bu şiir içindeki gerçek niyeti hepimiz biliyoruz, kimse kimseyi kandırmasın, içinizdeki muhalefet öyle bir boyutta ki artık şikayetlerden, şikayetlere konu olan olaylardan bıkmadınız mı? Stultiwikia'yı keyiften engellemediğimi hepiniz biliyorsunuz, bakın, bir defa OTRS ye bir e-posta geldi, bir baba ve kızı vikipedide ödev yaparken cinsel organ fotoğrafı gördüğü için kızına ne söyleyeceğini bilememiş, bizi dava etmek için avukat tutmuştu ve iletişim adresimizi istiyordu, gereken açıklamayı yaptım ve olay kapandı. Engellenen kişi vikipediden kimlerin yararlandığını biliyor, orada yazılan içeriği herkes edebi eser olarak algılamayacak bu da biliniyor, ama bir inat uğruna geri getiriliyor, istediğiniz nedir sizin? Ne istiyorsunuz samimi soruyorum! Ben kucağımda asistanım öldüğü gece bile vakit ayırıp üzerime düşen görev olarak OTRS maillerine cevap vermiş bir insanım. Gerçek niyeti adınız kadar iyi biliyorsunuz! Eğer kişi yaptığı inadı bırakırsa engeli açılacaktır. Son sözüm budur. --e.c. 23:29, 19 Haziran 2014 (UTC)
Kimsenin burada ahlak bekçiliği yapma sorumluluğu veya hakkı yok. Bir şiir yazmak bu kadar rahatsız etmemeli milleti. Kurallarımız belli, politikalarımız belli. Vikipedi gibi özgürlüğün en üst düzeyde olduğu web sitelerinden birine yakışmıyor bu tip olaylar, sansürler, müdahaleler.--RapsarEfendim? 07:54, 20 Haziran 2014 (UTC)
Öncelikle "Stultiwikia" nickli kullanıcının engellenmesine herhangi bir neden görememekle birlikte, olaya e.c.'nin açısından bakarsak konu hakkındaki hassasiyeti ve bu doğrultudaki kararı anlaşılabilir. Yalnız şöyle bir durum var ki, sayfadaki içeriğe ilk defa Eldarion tarafından müdahale edilmiş, göründüğü kadarıyla ilgili kullanıcının mesaj sayfasındaki itirazlar sonucu yine aynı hizmetli geri almış. Bunun üzerine yapılan engel -kısmen haklı olarak- tepki görmüş ve sansür olarak algılanmasına yol açmış. Bu yöndeki kişisel görüşüm: İlgili kullanıcının (Stultiwikia) olayı içselleştirmemesi, e.c.'nin verdiği örnekteki gibi burayı küçük yaştaki çocukların da okuduğunu göz önüne alması yönünde. Eğer o şiiri kaldırır veya bir başkası ile değiştirirse herkes açısından daha sağlıklı olacak. Kolay gelsin.Yağmurlukörfez 23:59, 19 Haziran 2014 (UTC)
Sevgili e.c. kendi sayfanız yerine burdan yazdığınız için burdan cevap veriyorum. Bu yazının uzun olmasının sebebi de tüm samimiyetimle bu konuya ve sizlere, emeğinize, hizmetinize verdiğim önem ve değerdir; yoksa ikinci paragraftaki altı çizili yer engelimin kalkması için bence yeterlidir. Bu Vikipedi'deki (bence) tek haklı engelimi, evet, bu şiiri VP:GÖRÜŞ ihlal ederek koyduğum için aldım. İlgili engelde, engel günlüğümde ilgili değişikliğe ve geçmişe bağlantı verilmese de (zor çünkü elbette bütün hadiseleri maddelemek) bunu diğer Vikipedistlerden saklayacak halim yok, her zaman şeffaflıktan yanayım. Sevgili konuyla ilgili yeni kullanıcılar, şiirin eskiler tarafından bugünkü algılanışı bu şekilde olduğu için bu değişiklik bu şekilde addediliyor. Konuyla ilgili yeni kullanıcıların konudan bihaber olması dolayısıyla engele anlam verememesinin, sevgili e.c., sizi ne kadar gıcık ettiğini ve zor durumda bıraktığını tahmin edebiliyorum. Buna sebep olmak, böyle bir kargaşa yaratmak niyetinde değilim. Ve bu yapmış bulunduğum ilk açıklamayı onlara borçlu olduğumu düşündüğümden yaptım. Uzatmamak adına sevgili e.c., size bu bağlantıda tüm kalbimle katılıyorum.
Fakat burada gözden kaçırdığınız konulardan eş önemde iki tanesinden birincisi değişikliği Eldarion'un kendi geri almış olmasıdır, ben sözle istişareye girdim yalnızca (bunu yapmamalı mıyım? Tartışmamalı mıyım?). Siz de içeriği kaldırdıktan sonra geri getiren Rapsar, benim bir üstelemem yok ki değişiklikle ilgili? Ben neden engelleniyorum? (Rapsar'ın engellenmesi gerektiğini söylemiyorum, benim neden engellendiğimi anlamıyorum?) Ben iletişim kurmaya ve istişare etmeye gayret ediyorum. Ve ben engelliyken de şu anda orada o içerik duruyor? İkincisi unsur ise bu ihlalin ve engelin üzerinden çok zaman geçmesi ve şiirin orda bulunuşunun sebebinin artık hakikaten zaten bundan çıkmış olması; zamanında oluşturduğum Neyzen Tevfik maddesi ile ilgili çalışırken ve sonrasında şiirin benim için mânâ kazanması, ve ayrıca son kez süresiz (tartışmalı bir şekilde) engellenmeden önce şiirin sayfamda zaten mevcut bulunuşu. Yani son seferde engellenme sebebim bu şiir değildi, ve engellenmeden önce şiir sayfamda mevcuttu. Eldarion'un sayfama müdahalesi VP:GÖRÜŞ bağlamından uzaktı, "sayfamda küfür bulunamayacağı" yönündeydi, bu yüzden itirazımı bu şekilde yaptım, Rapsar da buna bu noktada haklı olarak katıldı. Sizde de hakim olan görüş bunun ısrarla VP:GÖRÜŞ ihlali olduğu yönündeyse buyrunuz kaldırınız, daha önce de yapmadığım gibi bu değişikliğinizi geri almayacağım. Fakat buna itiraz edeceğimi, bunu haksız bulacağımı biliniz.
Bu minvalde sayfadan şiirin kaldırılmasının akabininde kullanıcı sayfasında ve Vikipedi genelinde uygulanan sansürle ilgili başlatacağım tartışma, görüşlerimi dile getirmem (tabi ki başka katkıları sürdürürken; sadece bunun için burada değilim. Fakat itiraz etmek istediğim, katılmadığım bir görüş ve doğrusunun aksi yönde olduğunu düşünüyorum, birçok başka konuda olduğu gibi (Alperen'in taslak madde konusundaki görüşlerine katılmam gibi). Doğru bildiğimi anlatmayayım mı, tartışmayayım mı?) da trollük olarak addedilecekse bu gerçekten artık tüm iyiniyetimi yoksaymak oluyor. Etmeyiniz eylemeyiniz.
İşin ilginci, VP:GÖRÜŞ ihlali de zaten yanlış hatırlamıyorsam "kullanıcı sayfasında neyin bulunup neyin bulunamayacağı"nı kapsayan bir tartışmada görüşümü desteklemek için kendi sayfama bunu koymamdı. E peki bu durumda ben kendi sayfama bu şiiri koyabiliyor myum koyamıyor muyum? Hangi görüş doğrultusunda? Neden koyamıyorum? Topluluk öyle arzuluyor diye mi? Böyle hakim bir görüş var mı? Kullanıcı sayfamda ne yapacağıma topluluk karar verebiliyor mu? Bunların hepsinin tartışılması gerekmiyor mu? Bunlar trollük değildir, rica ederim; ne ilgisiz sayfalarda ilgisi konuları ilgisiz yerlere çekmektir, ne kullanıcıları gereksiz meşgul etmektir ne de başka bir şey. Vikipedi'ye zararın aksine fayda getirecek, şikayetten uzak, medeni bir şekilde yapılması gereken tartışmalardır. Rapsar'ın da gördüğünüz gibi destek verdiği bir tartışma başlığıdır. Bu konuşulmak zorundadır. İlerleme böyle olur. Süresiz engel vererek olmaz ki. Sayfamdan şiiri kaldırmam karşılığında, peşinen söylüyorum bakın, tekrar ediyorum, karışıklık yaratmak ve işleyişi aksatmak niyetinde değilim, lütufen bu konuda başlatacağım tartışma ve ilgili yerlerde bu konuyla ilgili söyleyeceğim sözlerin ve sayfama ekleyeceğim "censored" ibaresinin trollük olarak addedilmemesini rica ediyorum (Bakın müsade istemiyorum, rica ediyorum; trol olarak algılanmamasını rica etmek bile absürt özünde aslında bence).
Burada Rapsar'ın sırf muhalefet etmek için muhalefet etmediğinden, nihayetinde toplulukta hakim olan görüşün uygulanmasını uygun bulacağı birtakım tartışmalardan kaçınılmaması gerektiği, bunların konuşulmasının trollük addedilmemesi gerektiği, politika ihlalleri yapmadan bir konuyu uzuuuuun uzadıya tartışmanın engelleme sebebi oluşturmaması gerektiğini düşündüğünden de eminim. Kaçınmak sonuç getirmiyor, sorunları gömmeyelim, sonuçlara bağlamaya gayret edelim. Bunlar bu Vikipedi'yi ilerletecek dostlar, geçmişte de birtakım istisnalar dışında bazı engel alan kullanıcıların da iyi niyetinden şüphe ederek onları trol addetmenin insafsızlığını lütfen kavrayalım. Buraya giren kullanıcılardan sayısız katkısı olan çoğunun benzer bir temelde ve ortak bir paydada aynı hedefe yürüdüğünü; fakat bu hedefe yürürken izlenen yollarla ilgili farklı fikirleri olabileceğini, bu fikir ayrılıklarının ezilmesi değil beslenmesi gerektiğini; doğrunun diyalektikten ortaya çıktığını lütfen gözardı etmeyelim. Rica ediyorum. Sabırlı olmak zor elbet; fakat içtenlikle söylediğim bu sözleri ne olursunuz siz de doğru bir şekilde anlayarak değerlendiriniz.
(Cinsel organ görmekle ilgili dava açmak mevzusu ise zaten başlı başına bir tartışma. Küçük bir çocuğun cinsel organ görmesindeki uygunsuzluk nedir? Bu tartışılmamalı mıdır? Bu (bence) köhne bakış açısından ivedilikle uzaklaşılmamalı mıdır? Hangi kanunun hangi maddesine dayanarak Vikipedi'ye dava açılmak istenmektedir? Bu çok tartışmalı değil mi? Sinkaflı söz her gün karşılaştığımız bir unsur değil midir? Rapsar'ın da belirttiği üzere anamedyada dahi yer alan sayısız şarkıda yer almamakta mıdır? Cinsel organ ayıp mıdır? Herkesin cinsel organı yok mudur? Bununla ilgili sıkıntı nedir? Bunlar tabu değil midir? Tabular doğru mudur? Bu elbette ki özünde Vikipedi'den ziyade kamuoyunda tartışılması gereken, başlı başına bir ahlak konusu değil midir? Anatomik öğelerinden eğitici amaçlarla bir yerlerde bulunmasının yanlışlığını mı savunuyoruz? Bunu tartışmamalı mıyız? Susup oturmalı mıyız?)
Lütfen söylediklerimi yanlış yerlere çekmeyiniz, samimiyetime inanınız. Teşekkür ederim. Stultiwikia. 78.180.164.186 08:42, 20 Haziran 2014 (UTC)

FIFA World Cup Trophy[kaynağı değiştir]

FIFA World Cup Trophy maddesini FIFA Dünya Kupası Kupası şeklinde mi çevirmemiz lazım yoksa FIFA Dünya Kupası (kupa) gibi bir şey mi yapmamız lazım :) Sait71yaz 12:51, 21 Haziran 2014 (UTC)

Bence ikincisi daha uygun :)--RapsarEfendim? 13:40, 21 Haziran 2014 (UTC)
Tamam o şekilde yapalım o halde, sağolasın. :)Sait71yaz 13:44, 21 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar Vikiçizer. Eski yazı okuyabiliyor muydun acaba? "Bolca" yardıma ihtiyacım olacaktı da :)--RapsarEfendim? 10:44, 22 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba, maalesef öyle bir fonksiyonum yok. Bilen de bilmiyorum ama biraz bakarsan belki birisini bulabilirsin. Kolay gelksin...Vikiçizer (mesaj) 11:13, 22 Haziran 2014 (UTC)
Ne hakkında? Belki biraz yardım edebilirim. Bakayna (mesaj) 18:47, 23 Haziran 2014 (UTC)
Merhaba. Fenerbahçe-Galatasaray derbisi maddesinde yer alan maçlar için kaynak gerekiyordu bana. Dönem gazetelerine artık İnternetten dahi ulaşmak mümkün ama okuyan yok :)--RapsarEfendim? 18:48, 23 Haziran 2014 (UTC)
Üyeliğim yok, ötekisinide beceremedim. Bakayna (mesaj) 19:17, 23 Haziran 2014 (UTC)
Üzgünüm, ama bende çok yardımcı olamıyacam, seni yarıda bırakmak zorunda kalacam. Öteki programı kurdum ve gazetelerin bazılarına, birinci sayfa ve birkaç sayfasına baktım ama maçların yerlerini bulamıyorum. Hem de harflerin çoğu küçük, büyütünce bile ben okuyamıyorum çoğunu, yani bir tane maçın yerini bulacak olsam bile böyle bir durum var. Eğer hazır bir metin varsa okumayı deneyebilirim. Gösterdiğin kaynaklar için teşekkürler. Bakayna (mesaj) 16:59, 24 Haziran 2014 (UTC)
İstersen milli sayfaya'da girmem şifre'yi silerim, olur mu?Bu imzasız yazı Bakayna (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Merhaba. Fark etmez, senin işine yarayabilir ileride.--RapsarEfendim? 16:44, 26 Haziran 2014 (UTC)
  • Selamlar tekrardan. Şu dergideki yazılar net, okuyabilirsin diye tahmin ediyorum. Orada, 25 Mayıs 1913'teki GS-FB maçıyla ilgili bir haber var mı? Varsa okuyabilir misin sana zahmet? Bir de şu var, 25 Ekim 1913'teki GS-FB maçı hakkında yazı olmalı orada. İlk maç İnternet sitelerinde FB Bayramı, ikinci maç ise GS-FB bayramı olarak geçiyor. Bir yerde, yarıda kalan ilk maçın iptal olduğunu ve 25 Ekim'de tekrar edildiğini okudum da. En iyi bu şekilde teyit edilir o veri.--RapsarEfendim? 14:18, 30 Haziran 2014 (UTC)
Merhaba, birinci linkte "Galatasaray kulübünün tarihçesi" diye başlık var hepsini biraz okuyayım. Bakayna (mesaj) 21:15, 30 Haziran 2014 (UTC)
Teşekkürler :) O da güzel olur ama şu an için esas lazım olan bana bahsettiğim iki maçın arasında bir ilişki olup olmadığı (ilki iptal edildi demiştim, ikincisi ilkinin tekrarı mı?).--RapsarEfendim? 21:17, 30 Haziran 2014 (UTC)

Mulholland çıkmazı[kaynağı değiştir]

Selamlar. İlgili maddenin adaylık sayfasında "kırmızı bağlantıların çokluğunu" gerekçe göstererek SM olmasına karşı çıkmıştın. Maddelerin birçoğu açıldı, görüşünü ve maddeyi tekrar gözden geçirebilmen mümkün müdür? İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 20:27, 22 Haziran 2014 (UTC)

Selam, ilgileniyorum. İyi akşamlar. --Fikirmsj 20:29, 22 Haziran 2014 (UTC)

Bir kullanıcının sanırım yanlışlıkla yaptığı kategori değişiklikleri[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, geldim geri. :)) Kullanıcı:Ufuk aslan 1997'ın yaptığı son değişiklikleri incelersen, belki de doğru olan bir kategori eklentisi; fakat kesinlikle yanlış olan bir kategori eksiltmesi göze çarpıyor. Toplu geri alım yapmak da, eğer kategori eklemeleri doğru ise sıkıntılı olur; fakat kaldırılan kategorilerin de geri eklenmesi gerekli. Şimdi çıkmak zorundayım da, sen vızır vızır çalışıyorsun diye sana iteleyim dedim. :D Belki bir çözüm bulursun/buldurursun. Sevgiler. --Stultiwikiabana yaz 13:16, 23 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar ve tekrardan hoş geldin :) O kullanıcıya ben zamanında çok kere mesaj attım, artık görmedi mi tınmadı mı bilemiyorum. Hatta bunun bir hesabı daha vardı ama şimdi aklıma gelmedi. Daha sonradan düzeltmiş gördüğüm kadarıyla bazılarını.--RapsarEfendim? 14:06, 23 Haziran 2014 (UTC)

2011 Türkiye genel seçimleri[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, şu sayfada değişikliği kontrol ettiğinizi gördüm. Diğer seçimlerde hükümet şablonu kullanılmamış. Bundan sonra diğer seçimlerde de şablonu koyalım mı? Yoksa eski hali mi olsun? İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 10:36, 24 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Ben şablon olarak değil de ayrıca bakınız maddesi olarak görmüştüm, o yüzden kabul etmiştim. Şablonda bu maddeye bağlantı yoksa kaldırılabilir elbet.--RapsarEfendim? 10:52, 24 Haziran 2014 (UTC)
Gerek yok aynı kalsın. Şablonda bu maddeye bağlantı olduğu için kalabilir. Ayrıca bakınız ile şablon aynı olduğu için böyle sorun oldu. --Uğurkentmesaj 11:02, 24 Haziran 2014 (UTC)

Ermenistan Premier Ligi[kaynağı değiştir]

Selamlar tekrardan. Lig maddelerini özgün adlara göre taşıdık da birkaç tane kaldı arada. Şuraya göre ligin adı nedir? İtalyanca Viki de aynı uygulamayı yapıyor, ondaki adı okunuşa göre yazmak lazım.--RapsarEfendim? 14:30, 24 Haziran 2014 (UTC)

"Bardzraguyn humb" olabilir. "Humb" diye okunuyor olmalı. Yine hırıltılı he sesi söz konusu. Bu şekilde aratınca sonuç verdi. "Humb", birlik, çete gibi yakın anlamlara da geliyor şuraya göre. --esc2003 (mesaj) 18:33, 24 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar, Zonguldakspor sayfasını Zonguldak Kömürspor sayfasına yönlendirebilir misin? TFF'de kulübün ismi Zonguldakspor Kömürspor olarak geçmekte. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:16, 24 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar; Atom saati gibi bazı maddelerde bir öğretmenin öğrencilerine verdiği çeviri ödevleri var. Bazıları hatalı çeviri, bazıları düzensiz. Benim listemde. Müsait olduğumda çevirileri kontrol edeceğim. Geri almak yerinde oldu eğer tereddütün varsa.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 08:08, 25 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Robot çeviri gibi geldi bana, birçok cümleyi anlamlandıramadım. Robot çevirilere yer vermiyoruz bildiğin gibi. Yine de düzenlerim dersen aklında bulunsun, fırsat bulunca el atarsın :)--RapsarEfendim? 08:11, 25 Haziran 2014 (UTC)

Yedi Kirli Kelime[kaynağı değiştir]

Merhaba! Yedi Kirli kelime sayfasını SAS'a eklemek istiyorum.Yardımcı olabilmeniz dileğiyle iyi wikiler.--Talip Akyuz 09:26, 25 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. "Vikipedi politikaları çerçevesinde mantıklı" bir hareket olmayacağından böyle bir şeyi tavsiye etmiyorum. VP:SAS sayfasında izlenmesi gereken yol, Türkçe olarak anlatılmakta zaten. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:51, 26 Haziran 2014 (UTC)

Yine ben! 21 Haziran'da yapılmış ve incelenmemiş değişikliklerim var.Cunta sayfasına bakabilirsiniz.--Talip Akyuz 09:42, 27 Haziran 2014 (UTC)

Peki Vice City (anlam ayrımı) sayafasını VP:SAS'a eklesek olur mu? Bence böyle bir anlam ayrımı gereksizdir. Tartışma sayfasını okursanız iyi olur. --Turgut46 (mesaj) 10:39, 28 Haziran 2014 (UTC)

Silinmeye Aday Sayfalar Hakında...[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Silinmeye aday sayfalarda 2 aylık üye olmadığım için oyum geçersiz sayılmış, nedenini anladım. Peki ben bir oylama açabilir miyim acaba? --Turgut46 (mesaj) 11:32, 25 Haziran 2014 (UTC)

Ben cevapladım, sen devam et. :) Diğer uğraşlarına yani. --Stultiwikiabana yaz 20:03, 25 Haziran 2014 (UTC)

Burada görüş bildirmek ister misiniz? --akinranbu (mesaj) 13:50, 25 Haziran 2014 (UTC)

Samsun'da 2014 Türkiye yerel seçimleri[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Sayfa üzerinde düzen adı altında birtakım değişiklikler yapmışsın fakat bu değişiklikler daha önce de zıtlaştığımız kip değişiklikleri olmuş. Yine daha önce herhangi bir Sİ/KM adayı maddenin aday olduğu sürümü üzerinde adaylık sayfasında uzlaşılmamış -kişisel beğenilere göre- değişikliklerin yapılmamasını rica etmiştim senden. Değişikliği görünce benim kullandığım kiplerin neden düzeni bozduğunu düşündüm sonra da değişikliğini biraz gereksiz buldum ve geri alacakken "sayfayı fazla mı sahipleniyorum" diye düşünüp vazgeçtim. Anladığım kadarıyla ikimiz de detaylara önem verdiğimizden "ha öyle ha böyle ne fark eder" demeyeceğimiz için bu konuda sürekli karşı karşıya geleceğiz. Vikipedi'de belli bir yazım dilinin kullanılması gerektiğine dair bir kaide var mı bilmiyorum. Eğer varsa ve ona ters düşüyorsam beni uyar lütfen hatamı düzelteyim. Eğer bir kaide yoksa ikimizde hatalı değiliz demektir ve bu durumda üzerinde uzlaşılmamış değişikliğini geri alacağım ve durumu adaylık sayfasında belirtmeni rica edeceğim.

Ayrıca adaylık sayfasında bahsettiğin bir konu var. Tüm tablo değil de yalnızca oy sayısı ve oy oranı sütununun nasıl sıralanabilir yapıldığını çözebildin mi? --cobija 19:37, 25 Haziran 2014 (UTC)

Selam. Türkçe Vikipedi'de yazılı bir yönerge olmasa da Türkçe kaynaklarda ve ansiklopedilerde, geçmiş zaman anlatılıyorsa doğal olarak geçmiş zaman kullanılır ağırlıklı olarak. Geçmişte yaşanan olayları geçmiş zaman ile yazmaktan daha normal bir şey göremiyorum ben. İngilizce Vikipedi bizi bağlamaz, ama orada var böyle bir uygulama (WP:TENSE diye aratırsan karşına çıkacaktır). Sıralanabilir tabloyu ben de denedim ama beceremedim. Şimdi bakmadım adına, her tablonun başında özel bir şablon kullanılmış ama bunun yerine klasik "wikitable" kullanılsa da oluyor. Herhangi bir fark göremedim aralarında ben.--RapsarEfendim? 16:50, 26 Haziran 2014 (UTC)

En yetkin Türkçe kaynaklardan olan TDV İslam Ansiklopedisinde benim kullandığım kip kullanılıyor. Kaynaktan kaynağa da değişiyor kullanım. Doğru olanı şu diye bir şey yok zira iki kullanım da yanlış değil, hatalı değil. Düzeltilmesine gerek yok yani. Eğer "bence böyle olmalı" diye düşünüyorsan da bir tartışma açıp topluluğun karar almasına aracılık edebilirsin.

Seçim tablosu şablonu kullanılıyor tüm maddelerde. Şablonda ufak bir düzenlemeyle sıralanma özelliği eklenebilir ama ben bir türlü çözemedim. Tabloların sıralanabilir olması için bir parametre var şablonda ama bir türlü uymuyor tabloya. Gözden bir şey kaçıyor ama çözemedim.--cobija 22:20, 26 Haziran 2014 (UTC) En yetkin Türkçe kaynaklardan olan TDV İslam Ansiklopedisinde benim kullandığım kip kullanılıyor. Kaynaktan kaynağa da değişiyor kullanım. Doğru olanı şu diye bir şey yok zira iki kullanım da yanlış değil, hatalı değil. Düzeltilmesine gerek yok yani. Eğer "bence böyle olmalı" diye düşünüyorsan da bir tartışma açıp topluluğun karar almasına aracılık edebilirsin.

Seçim tablosu şablonu kullanılıyor tüm maddelerde. Şablonda ufak bir düzenlemeyle sıralanma özelliği eklenebilir ama ben bir türlü çözemedim. Tabloların sıralanabilir olması için bir parametre var şablonda ama bir türlü uymuyor tabloya. Gözden bir şey kaçıyor ama çözemedim.--cobija 22:20, 26 Haziran 2014 (UTC)

İlgili bir yönergemiz olmadığından elbette ki bir şeye dayandıramıyoruz bu kullanımı. Ancak şimdiki zaman, geçmiş zaman ve gelecek zaman olarak üçe ayırırsak zamanları kabaca ve senin kullandığın gibi hepsi için -mıştır, -miştir kullanırsak bunlar hep iç içe geçecek. Neyse, böyle bir şey için vakit ayıramayacağım açıkçası, ister geri alırsın tek tek ister tartışma başlatırsın.--RapsarEfendim? 08:03, 27 Haziran 2014 (UTC)

Şimdiki zaman: olmaktadır. Geçmiş zaman: olmuştur. Gelecek zaman: olacaktır. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım, bundan sonra da neden iç içe geçsin onu da anlayamıyorum ki. --cobija 10:43, 27 Haziran 2014 (UTC)

Kloak - kloaka[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kloak sayfasına yaptığım değişikliği geri almışsın. Şu notla birlikte: Rapsar, Kloaka sayfasını Kloak sayfasına yönlendirme üzerinden taşıdı: yaygın falan değil önceki, bu daha yaygındır) Şimdi öncelikle "bu daha yaygındır" diyecek kadar kendinden eminlik nereden geliyor bilmiyorum. Hiç olmazsa "daha yaygın olduğunu düşünüyorum" gibi birşey yazman daha doğru olurdu. Vikipedi ve Vikisözlük'ün diğer yabancı wikilere oranla neden bu kadar kötü ve zayıf durumda olduğunu merak ederdim. Nedeni senin zihniyetindeki, doğrusunu bilmeden otorite havasına bürünen, insanların iyi niyetli uğraşılarını hiçe sayan yetkililermiş. Sen ve benzerlerin muhtemelen iyi niyetlisiniz, Vikipedi için iyi birşeyler yapmaya uğraşıyorsunuz, fakat bunun yolu yeterli ve nesnel gerekçe göstermeden insanların yaptıklarını geri almak olmamalı. Bugüne kadar İngilizce Wikipedia'ya yaptığım tek bir değişikliğin geri alındığını hatırlamıyorum. Ama Türkçe Vikipedi'ye yaptığım neredeyse her değişiklik geri alındı. E insan bir noktadan sonra yılıyor tabii, özellikle de Wikipedia gönüllülük üzerine kurulan bir proje olduğundan. Özetle, iyilik yaptığınızı zannederken bu projenin önündeki tıkaçlar, engeller haline gelmişsiniz gibi bir izlenim edindim.

Son olarak, akademide daha yaygın olan kullanım senin kesin bir dille iddia ettiğin gibi kloak değil, kloaka'dır. Akademik yayınlardaki kloak kullanımı 166 iken kloaka kullanımı 320, yani neredeyse iki katıdır.

Umarım sen ve diğer yetkililer bu tutumunuzu değiştirir, Vikipedi'nin gelişimini tıkayan adeta devlet kurumu gibi davranma konusundaki fikirlerinizi gözden geçirirsiniz. Sevgiler, saygılar, Cem Duran Cem Duran (mesaj) 01:25, 27 Haziran 2014 (UTC)

Öncelikle şu zihniyet olayına falan hiç girmeyeceğim "yetkili" falan diyen birisiyle. Şimdi öncelikle "bu daha yaygındır" diyecek kadar kendinden eminlik nereden geliyor bilmiyorum. demişsiniz, en başta kendiniz bu tipte bir değişiklik yapmışsınız zaten. Bana Vikipedi ve "şu zihniyet" öncesinde bir şeyler yazmak yerine, önce Vikipedi'de madde adı taşımalarının nasıl işlendiğini bir kavrayın, ondan sonra gelin konuşalım. Neyse, her türlü kloak kullanımı daha yaygındır. Liseden tutun üniversite eğitimimde, sınavlarda her zaman kloak kullanımı vardır.
Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK
Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK
Kitap aramalarını inceleyin lütfen. İsterseniz Türkçe sonuçlara da bakın.--RapsarEfendim? 07:59, 27 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar. Ben VP:OY kuralları gereği oy kullanamıyorum ya. Başkalarını oy kullanmaya yönlendirsem bir sorun olur mu? --Turgut46 (mesaj) 10:44, 28 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Böyle bir durumda oy avcılığı yapıyormuş gibi gözükürsünüz ve hoş karşılanmaz pek.--RapsarEfendim? 11:14, 28 Haziran 2014 (UTC)
Peki ben diğer kullanıcıları haberdar etmek istiyorsam... --Turgut46 (mesaj) 11:29, 28 Haziran 2014 (UTC)

Rapsar selamlar, üniversiteyle ilgili bişey sorucam da. IRC'ye gelebilir misin 1 dk sürmez. --bermanya 11:38, 28 Haziran 2014 (UTC)

Teşekkür Ederim .[kaynağı değiştir]

Sayın Rapsar, Konuyla ilgilendiğiniz ve gerekli düzenlemeleri yaptığınız için çok teşekkür ederim.Saygılarımla --Neomaniaa (mesaj) 09:40, 29 Haziran 2014 (UTC)

Yanıltıcı Bilgiler.[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Arama Motoru Optimizasyonu sayfasında; arama motorlarının algoritmalarına uymayan (karşılıklı link gibi) bir çok yöntemden bahsedilmiş. Bu yöntemler günümüz mevcut optimizasyon kurallarına tamamen aykırıdır. Bu anlamda uzman gözüyle yaptığım güncelleme çok uzun bir süredir inceleme bekliyor. Siz ilgilenebilir misiniz ?

Sanırım en son kontrolde reklam amaçlı bir bağlantıdan söz edilmiş. İlgili bağlantıyı da kaldırdım.

İlginiz için şimdiden teşekkürler. --DeathSyStem (mesaj) 07:08, 30 Haziran 2014 (UTC)

İşbirliği Projesi[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar ben senin 27. haftadaki sayfana sadece kaç tane bağlantı eklediğini yazdım. Yazabilir miyim diye sorayım dedim. İstersen geri alabilirim. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 11:24, 30 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar. Bu aracı nasıl ekleyebilirim ben ve de kullanımı nasıldır?--RapsarEfendim? 12:23, 30 Haziran 2014 (UTC)

Sadece ve sadece anlam ayrımı sayfalarını düzelenlemek ve basit birkaç biçem hatasını düzeltmek için yapılmış java tabanlı bir program. Şuaradan uygun size uygun işletim sistemini seçip indirebilirsiniz. Sonrasında ise kullanımı çok kolay. Vikideki bütün anlam ayrımı sayfalarının listeliyor sizde onlara giden bağlantıları sağ tuşa tıklayarak çıkan seçeneklerden uygun olanı ile değiştiriyorsunuz. Bunu belli şartları sağlayan safalarda otomatik(bot) te yapabiliyor ama denemeye cesaret edemedim. Türkçe Vikipedi için ayarları tam yapılmamış ama nerdeyse bütün özellikleri çalışıyor. Şuan IRC'teyim. Oradan devam edebiliriz. --Mavrikantmsj 12:29, 30 Haziran 2014 (UTC)