Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Ekim 2017-Aralık 2017

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şu katkı reklam sayılmıyor muydu?[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar,

Kestane şekerinin tarihi alt başlığının ikinci cümlesinden bölüm sonuna kadarki kısım; kaynak gösterilen siteden birebir kopyalanmış. Site, hem imalatçı hem de satıcı: ElitezSince 1958. İlginize... MFE 09:15, 1 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba. Telif hakkı ihlali olduğundan kaldırıldı ilgili kısım. Teşekkürler bildirim için.--RapsarEfendim? 20:35, 1 Ekim 2017 (UTC)

AhmetAkman31[kaynağı değiştir]

Merhaba ben anonim kullanıcıyım ama 8 yıldır vikipedi ile ilgileniyorum. Belki "Süvari" dersem hatırlarsınız :) AhmetAkman31 adlı kullanıcı bazı eklemeler ve düzenlemeler yaptığım sayfaları kendi açtığı gerekçesiyle devamlı geri alıyor. Ne yapmak istediğini anlamış değilim ve bu durum bütün emeklerimi heba ediyor. Lütfen bu konuda uyarı verirseniz çok iyi olur. İyi çalışmalar.--165.227.36.244 09:30, 1 Ekim 2017 (UTC)

Öncelikle şunu belirtmeliyimki bu anonim kullanıcı sayfalarda çok sayıda vandalizm amaçlı değişiklikler yapıyor. Kendisini uyarmama rağmen halen bu davranışlarını sürdürüyor. Kanıtı için kullanıcının katkılarını inceleyin. Pek çok sayfada potansiyel vandalizm uygulamıştır. Bu nedenle değişikliklerini geri almak zorunda kalıyorum. Bu konuda bilginiz olsun. İyi günler.--Ahmet Akman31 (mesaj) 10:51, 1 Ekim 2017 (UTC)
Vandalizmden kastınız sizin yazdıklarınızın üzerine bir şeyler eklemek ise ve buna vandalizm diyorsanız buna komedi derim. Vikipedide açtığınız maddeleri babanızın malı gibi muamele yapmayı bırakın artık. Sayfalar incelensin. Vandalizm olmadığı gayet iyi anlaşılacaktır. Kendi açtığı sayfaların güncellenmesine ve düzenlenmesine karşı çıkan bir üyeden bahsediyoruz.--165.227.36.244 11:27, 1 Ekim 2017 (UTC)
Katkılarınız çoğunda sayfalardan bilgileri kaldırıyorsunuz ve maddelerin düzenlerini bozuyorsunuz. Bu yaptığınıza vandalizm denir. Ayrıca değişiklik savaşlarınada giriyorsunuz bu tutumda bulunduğunuz için bende değişikliklerinizi ister istemez geri almak zorunda kalıyorum. Vandalizm ve vandallık hareketleri sergileyen değişiklikleri yapmaya artık bir son verin ve sayfaların düzenlerini bozmaktan vazgeçin ve aşırı vandalizm amaçlı değişiklikler sergileyerek maddeleri bozmayada son verin. Sizi uyarıyorum ben sayfaların düzenlemesini sağlıyorum siz görsel düzenlerini bozuyorsunuz. Bu davranışlarda bulunmaktan artık vazgeçin.--Ahmet Akman31 (mesaj) 11:38, 1 Ekim 2017 (UTC)
Hangi görsel düzenden bahsediyorsunuz? Bilgileri kaldırdığımı iddia ediyorsunuz. Ondan mı hep + kelime gösteriyor. Ne yaptığınızın farkında değilsiniz. Benimle değişiklik savaşına giren sizsiniz ve haddinizi bilmiyorsunuz. Benim yaptığım değişikliklerle uğraşacağınıza yeni madde açın. Sizi şikayet edeceğim. Asıl vandalist olan sizsiniz. -- 165.227.36.244 13:35, 1 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba. Öncelikle Türk Süvarisi, kaç kere kendi hesabının engellenmesini istediğini, kaç kere uyarılarına dikkate almadığın içinde engellendiğini hatırlamıyorum. Neyse, iki tarafın da yapmış olduğu doğru olmayan hareketler var. Bir kere Ahmet Akman, maddeler kimsenin mülkiyetinde değildir. Bir kişinin başlatmış olması, bir maddedr çok büyük emeklerinin olması, o maddeyi o kişinin mülkiyetine sokmaz. Anonimden kayıtlı kullanıcısına kadar her bir kullanıcının bu maddelere katkı yapmaya hakkı vardır. Burada anonim kullanıcının olumlu değişiklikleri de var, boş başlık eklemek gibi olumsuz değişikleri de. Bu olumsuz değişiklikleri tespit edip bunları düzeltmek daha iyidir.--RapsarEfendim? 21:23, 1 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba Sayın @Rapsar, şimdi söyleyince bende baktım Kullanıcı:Türk Süvarisi adlı kullanıcının kötü niyetli kukla kullanımında dolayı engellendiğini gördüm. Ben size söyledim bu anonim pek çok yerde potansitel vandalizm yapmıştır. Tamam benimde hatalarım var. Ama onun yaptığı vandalizmleri görmezlikten gelerek bütün suçu bana atıyorsunuz bu doğru değil. Ayrıca bu anonim kullanıcının kötüye kullanım günlüğünü inceleyin. Benim doğru söylediğimi anlayacaksınız. Ben bu sayfaların mülkiyetini bana ait olarak görmüyorum. Herkes değişiklik yapabilir ama vandalizm söz konusu olunca bende elimden geldiği kadar vandallıkla ve vandalizm ile mücadele etmeye çalışıyorum ve elimden geldiģi kadar maddeleri düzenlemeye çalışıyorum. Bunu hatırlatmak isterim, İyi çalışmalar.--Ahmet Akman31 (mesaj) 04:12, 2 Ekim 2017 (UTC)

İBP hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba rahatsız ediyorum ama, projenin 38. haftasında iki kullanıcı katılım gösterdi, kullanıcılar madde oluşturdular, ama puanlamaya tabi tutulmadı bu maddeler kriterlere uymadıkları için. Bu hafta için 1. veya 2. belirlenmeyecek mi? Yoksa direk maratona katılımcı olmadı diye mi girmeliyiz? ~ Z (m) 21:45, 1 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba. Proje şartlarına uymayan katkıları ben direkt hiç yokmuş gibi gosteriyordum, buna göre davranırsan sıkıntı kalmayacaktır :) İyi günler.--RapsarEfendim? 21:48, 1 Ekim 2017 (UTC)

Niagara Nehri Merhabalar mavi kısımdaki sayfayı kontrol edebilir misiniz? Hala kontrol eden olmadı.  LorDixies  ✉  13:29, 3 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba. Günümüzde artık bu onaylar en geç birkaç gün içerisinde yapılmış oluyor, endişeniz olmasın :) Bu arada birkaç maddeyi daha incelerseniz madde yazımı için daha faydalı olacak ve daha kaliteli maddeler yazacaksınız mutlaka. Bu maddeleri kaynaklandırırsanız, Vikipedi kurallarına daha uygun şekilde yazarsanız daha iyi sonuçlar elde ederiz (bu bağlamda Vikipedi:Seçkin maddeler sayfasını inceleyebilirsiniz). Bir sorunuz olursa mesaj atmaktan çekinmeyin. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:32, 3 Ekim 2017 (UTC)
Merhaba yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Her geçen gün daha güzel madde yazmak için çabalıyorum ve şu anda yeni bir madde ekledim sizce nasıl olmuş herhangi bir hatası var mı ? I. Oscar  LorDixies  ✉  18:34, 3 Ekim 2017 (UTC)

Ebu Musab ez-Zerkavi[kaynağı değiştir]

Merhabalar Rapsar kolay gelsin. Ebu Musab ez-Zerkavi maddesi için konuşacaktım. Maddeye göz gezdirirseniz neredeyse her cümleye kaynak istenmiş. Bu değişikliği yaptığınız için size danışmadan şablon koymak istemedim. Maddede 4 tane kaynak var ama bilgiler için yetersiz duruyor. Aslında çok geliştirilecek ve kaynak bulunacak madde ama şimdilik kaynaksız şablonu koyup, cümlelerin sonundaki kaynak istemeyi kaldırsak daha iyi olur gibi duruyor. Çünkü madde okunamaz hale gelmiş. Bir bakabilirseniz ve fikir birliğine varabilirsek iyi olur. İyi çalışmalar.--Tuğkan (mesaj) 00:12, 5 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba. Tartışmaya açık bir konu değil bu, kaynaksız şablonu adından anlaşılacağı gibi kaynaksız maddelere eklenir. Metin içi kaynaksız yerleri bu şekilde belirtmek ise kaynaklara sahip olmasına karşın bazı noktalar için yine de kaynak gerektiğine işaret eder. İki şablonun kullanım amacı farklı ve bu maddede de bu amaçlara uygun olarak kullanılmışlardır. İyi günler.--RapsarEfendim? 00:44, 5 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba. Şöyle bir içerik eklemesi yapmışsınız kısa süre önce. Bir yerden mi çeviriniz yoksa kaynakları tarayıp mı bu bilgiye ulaştınız bilemiyorum ama bu şekilde doğru olmayan çeviriler, hele bir de kaynak varsa (bu durumda var gibi gözüküyorsa) büyük sıkıntı yaratıyor. Lütfen biraz daha dikkatli olalım. İyi günler.--RapsarEfendim? 00:51, 5 Ekim 2017 (UTC)

Selamlar Rapsar, öncelikle yarınız için çok teşekkür ederim, doğru bilgi ancak bu tür sağlam gözlemlerle pekiştiğinde oluşturulabilir, bunun için ayrıca teşekkür ederim. enwiki'den şu cümleyi çevirmiştim;
Calls for Kurdish independence had been going on for years, with an unofficial 2005 referendum resulting in 98% voting in favor of independence. 1

Burada doğru olmayan bir bilgiden ziyade 'resmi-gayri-resmi' ayrımının vurgusu var. Düzeltilen ifade "Daha önce 2005 yılında da benzer bir bağımsızlık referandumu yapılmış" ifadesi %98.88 oyla "Evet" sonucu çıkmıştı." Yani bir referandumun yapıldığı idi. Siz kimin yaptığını eklemişsiniz, zaten 2005 yılında bu tür bir otonomi olmadığından resmi bir referandumun yapılması da olanaksızdı, onu da belirtelim. --Ahmet Turhan (mesaj) 06:10, 5 Ekim 2017 (UTC)

Doğru olmayan "bilgi" değil "çeviri" dedim önceki mesajimda. Burada çok bariz bir şekilde "unofficial" kelimesini çevirmeyip "benzer bir bağımsızlık referandumu" ifadesi "uydurulunca" bu cümle bambaşka bir yere gidiyor. Anlam kaybı, eksik anlam falan demiyorum bakın, bu ikisi tamamen bambaşka bir şey. Kaldı ki 2005 başında kurulan bir yapı, kuruluş tarihi ve bu anketin yapılış tarihi karşılaştırıldığında "2005 yılında bu tür bir otonomi olmadığından resmi bir referandumun yapılması da olanaksızdı" ifadesi de doğru olmuyor. Lütfen biraz dikkatli olalım kısacası. İyi günler.--RapsarEfendim? 06:50, 5 Ekim 2017 (UTC)

Bekleyen değişiklikler hatası[kaynağı değiştir]

Mavrikant'a bildirmiş olalım. --Superyetkinileti 17:02, 10 Ekim 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı @Superyetkin. --Mavrikantmsj 19:03, 18 Ekim 2017 (UTC)

başlık düzeltimi[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Tekstil_sana%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1 - İlgili maddeyi oluştururken Sanaçıları yazıldı, Sanatçıları olarak düzeltebilirmisiniz...--66.160.201.88 08:16, 14 Ekim 2017 (UTC)

Shadowhunters bölümleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu bölümler kayda değer durmuyor gibi. Sen ne dersin? Bir listede toplanabilirler mi?--RapsarEfendim? 02:48, 20 Ekim 2017 (UTC)

Ben de o bölümleri ilk oluşturduğum zaman ne düşünüyordum bilmiyorum aslında. Şu anda ben de KD olmadıklarını görebiliyorum. Sırf isimlerini arattığımızda bile doğru düzgün bölümlerle ilgili sayfa bile çıkmıyor. Shadowhunters (1. sezon)'da mı toplanmalılar acaba? ~ Z (m) 04:40, 20 Ekim 2017 (UTC)
Ama sezon maddelerine daha önce de böyle bölüm aktarımı yapıldı mı? Nasıl bir sonuç çıkıyor ortaya? Biçim olarak. ~ Z (m) 04:41, 20 Ekim 2017 (UTC)
Buradaki işleyiş benim bildiğim kadarıyla önce bölüm listesi, sezon sayısı uzayıp içerik artarsa sezon maddeleri şeklinde. Zira bölüm listesi, tek sezonluk dizilerde, dizi maddesi büyüyünce açılan ilk madde (20 Dakika örneği). Çok ilgi alanıma giren bir konu değil, şablon düzenlemeleri yaparken şablona denk geldim yalnızca. Birleştirme yapacaksan geçmiş birleştir şablonu eklemeyi ve boşa çıkacak dolaşım şablonunu (bölümler) sildirmeti unutma :) İyi günler.--RapsarEfendim? 04:44, 20 Ekim 2017 (UTC)

Futbol bilgi kutusu standartları[kaynağı değiştir]

Eski resmi liglerin ve kupaların yer almamasını sağlayan standartları görebilir miyim? Nerede yazıyor? Akocsg (mesaj) 04:59, 25 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba. Şablonlarımızdaki mevcut düzen bu yönde, standardımız bu şekilde yani. Aksi yönde bir öneriniz var ise yahut bu mevcut düzeni uygunsuz buluyorsanız, Vikiproje:Spor/Tartışmalar sayfasında bir tartışma başlatabilirsiniz. Aktif olarak kullanılan bir sayfa.--RapsarEfendim? 05:22, 25 Ekim 2017 (UTC)

Test sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Ben, bu sayfada deneme yapıyorum. Yani, reкlam değil. Barselona99 (mesaj) 17:58, 31 Ekim 2017 (UTC)

Bağlantı yardımı[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1nos_Hal%C3%A1sz_(basketbolcu) - https://tr.wikipedia.org/wiki/Frank_Doran : Şu iki maddenin diğer dil bağlantıları hatalı oldu yardımcı olabilirmisiniz...--Konti Conti (mesaj) 12:55, 1 Kasım 2017 (UTC)

@Konti Conti, ilki düzeltildi, ikinci madde ise silinmiş. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:46, 1 Kasım 2017 (UTC)

Madde istekleri[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, şurada yaptığım değişikliğe bir bakabilir misin? Sadece sinema maddelerini almaya çalıştım ama Vikiproje:Sinemada diğer sanat kolları da çıktı. Nasıl çözebiliriz bunu? --Pragdonmesaj 13:43, 1 Kasım 2017 (UTC)

Selam. Ayrı bir liste olarak oraya eklemektense yalnızca o listeye bağlantı vermek nasıl fikir? Vikiproje:Spor'da bu yöntem var mesela.--RapsarEfendim? 17:47, 1 Kasım 2017 (UTC)

Selam. Pingleri ve tartışmaları görüyorum ama yoğunluktan okuyamıyor ve inceleyemiyorum. İlgisiz kalmak değil yani. En kısa sürede, kişisel bilgisayarıma kavuşunca dönüp bakmayı umuyorum. Kolay gelsin. Kingbjelica (mesaj) 18:53, 1 Kasım 2017 (UTC)

Selam. Estağfurullah, yalnızca haberdar ediyorum ben, herkes her konu ile ilgilenmek ya da vaktini belli konularla geçirmek zorunda değil :) İyi günler, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 00:06, 2 Kasım 2017 (UTC)

Proje denetimi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikiproje tartışma:Sovyetler Birliği'ndeki geri dönüşün için teşekkürler. Bu ara epey işlerim oluştu ve bu zaman diliminde projenin geride kalmasını istemiyorum. Bu yüzden bu işlerim biteceğe kadar şu 4 maddede sıralayacağım konularla ilgilenebilir misin?

- Bu ayrı madde sayılmaz :) : Yaptığın güncellemelerin Bülten kısmına aktarılması

--Ahmet Turhan (mesaj) 06:53, 2 Kasım 2017 (UTC)

Selam. Bir kısmını yaptım, proje ile ilgili kullanıcılara mesaj atmak sana kalmış :) Bu arada bir eleştirim olacak. Proje sayfaları işin mutfağı, portaller ise işin vitrini olarak faaliyet göstermeli. Yanı bu ayın görseli, biliyor musunuz gibi kısımlar projenin değil portalin bir parçası olmalı :) Ayın görselini ben yine güncelledim de diğeri karmaşık gözüktü ellemedim yanlış bir şey yapamamak için.--RapsarEfendim? 19:08, 2 Kasım 2017 (UTC)

Kiraz Mevsimi[kaynağı değiştir]

Maddenin yapım başlığına bazı bulabildiğim kaynakları ekleyerek içerik katkısı sağladım. Daha fazla bulmaya çalışıyorum saatlerdir, ama dizinin nasıl ortaya çıktığı ile ilgili kaynak sayısı hiç denecek kadar az. Sizce şu anki yapım başlığı ne durumda? ~ Z (m) 17:45, 2 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba. Altan Saysel sayfasını hızlı sil etiketlediğini görünce, aynısından genel sekreter kadrosunda biliyorsun SAS ve ben görüş bildirdiğimden sonucuyla hizmetli olarak ilgili değilim. Ama ister istemez emsal olacak bir SAS. Sen de tam tersi emsallerden bahsetmişsin hızlı sil etiketinde. Mskryder ise benimkinin tam aksi görüşü iddia ederek maddenin kalması yönünde oy kullandı, ben hala aynı eleştirilerime devam ediyorum, fikrim değişmedi. Zaten bu SAS kalsın veya kararsız biterse öncekileri haksız sildiğimiz ve silinsin diyen hizmetlinin hoş görülemez bir hataya düştüğünü kabul edeceğim ve gereğini yapacağım kendi adıma. Daha önceden SAS konularında senle çok yazdığımız ve bir meyil belirlemeye çalıştığımız için, ilgiyle o SAS'ın sonucu izleyeceğimi paylaşmak istedim sadece. Vikiçizer (mesaj) 19:26, 9 Kasım 2017 (UTC)

Adil kullanım dosyaları[kaynağı değiştir]

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim öncelikle..Belediye logoları aklımda olan bir konuydu..Yerel seçimlerin yanısıra genel seçim maddelerini de zevkle oluşturdum ve orada şehirleri temsil eden çeşitli adil dosyalar mevcuttu.Tüm sayfaları tamamladıktan sonra yerel seçim maddelerin de ona göre uyarlamayı düşünüyorum.2014-1999 arası baya madde bulunmakta ve onları uyarlamak için ayrı işgücü gerekecek.Ancak uyarılarınızı haklı bulmakta ve ivedi bir şekilde düzeltmeye çalışacağım..İyi çalışmalar -- Emreculha (mesaj) 21:59, 9 Kasım 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Viki projelerinde başka Vikileri kaynak olarak göstermek[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, bir Viki projesinde başka bir Viki projesini kaynak olarak göstermek ne kadar doğru? Türkçe Vikisözlük'te bu durum oldukça fazla. Turgut46 09:19, 13 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba. Vikipedi:Güvenilir kaynaklar politikasına göre "kesinlikle" kaynak olmamalı, hemen kaldırılmalı. Tartışma konusu dahi olamaz. Vikipedi (genellersek Wiki tabanlı web siteleri), forumlar, IMDb gibi üye olan herkesin değiştirebileceği web siteleri güvenilir kaynak kabul edilmediğinden kullanılamaz. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:12, 14 Kasım 2017 (UTC)

Hatalı başlık düzeltim yardımı[kaynağı değiştir]

--Vakanivius... (mesaj) 05:53, 18 Kasım 2017 (UTC) https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ris_Adrianovski - Şu maddeyi yanlış isimle açtım ismi düzeltebilirmisiniz...

SM çalışması[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar. Son değişikliklerde rast gelmişsindir, bu aralar Kamran Aziz maddesini SM statüsüne getirmek için çalışma yürütüyorum. Daha aklımda olan eklenecek içerik, göz atmak istediğim kaynak, giriş bölümü vs. gibi eksiklikler var; ama maddenin ana hatları yavaş yavaş ortaya çıktı. Bu noktada başlık organizasyonu konusunda biraz kararsız kaldım, fikrini almak istedim. Öncelikle birbiriyle paralel süren eczacılık ve müzik kariyerleri nedeniyle standart dışı bir şekilde ele almak zorundayız bence biyografiyi. Bununla beraber, Sosyal Sigortalar Kurulundaki rolü ve henüz eklemediğim birkaç sivil toplum kuruluşundaki etkinliği (Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu) bu ayrıma uymamakta. Bununla beraber özel hayatına ilişkin üç-dört cümle çıkacak en fazla. "Diğer etkinlikleri ve özel yaşamı" başlığı biraz eğreti geldi; ama daha iyi nasıl yapılır şu an aklıma gelmiyor. Sen ne dersin? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:22, 22 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba. Ben Serhat (şarkıcı) maddesini oluştururken ayrı ayrı ele almıştım; ancak sonradan Rihanna gibi maddeleri görünce bu şekilde meslek meslek ayırmanın doğru olmadığına kanaat getirdim. Bahsettiğin madde daha da aykırı, zira bu kariyerlerin birbirleriyle alakası hiç yok. Ama meslek meslek ayrım yapınca (ya da uğraş desek daha doğru olacak) hem kopuk oluyor hem de bir şekilde diğer uğraşlara atıf yapmak zorunda kalıyorsun yer yer (atıyorum, şarkıcılıpğa ara verip eczacılığa devam etti gibi). Meslek olmayan faaliyetleri için de "diğer faaliyetleri" denebilir bana kalırsa.--RapsarEfendim? 03:06, 22 Kasım 2017 (UTC)

Geri dönüş[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Katkılarınızı ilgi ve beğeniyle takip ediyorum. İstifa olayında kendinize ve Vikipedi'ye haksızlık yaptığınızı düşünüyorum. Bilginin üretimi ve paylaşımı konusunda Vikipedi'nin bize ve geleceğe sunduğu olanakların, katılımcı olduğunuz yarışmanın talihsizliği yapılan yarışma açısından çok daha büyük bir şemsiye oluşturduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinlikler makine üretimi olmadığı için bu tür aksilikler veya sizin tabirinizle sorumsuzluklar, Vikipedi'nin gelişmesini engellememeli. Gelişmek sadece madde sayısını artırmak değil, deneyimsiz kullanıcıların sunduğu katkıları "devriyeler" tarafından kontrolünü de içeriyor. Sizin kendi ilgi alanlarınıza dair yapılan katkıları gözden geçirmek olmazsa olmaz. Bunu yapmamak hiç eylem tarzı olmamakla birlikte, zaten hiçbir işe yarayacağını da sanmıyorum. Yapılan haksızlığa karşı girişimlere devam edelim, hatta ben de katılayım, fakat devriyelikten uzaklaşmanız sadece ve sadece sizin konu alanlarınıza olan katkılara yanlış cümlelerin aktarılmasına neden olur. Dostça selamla bu yazıyı yazayım dedim. Yeniden ortaklaşmamız ve katkılarımıza devam etmemiz dileğiyle. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:24, 21 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba. Ben de aynı nedenle yazmak istedim. Bir hata olduğu belirtilmiş hemen yukarıda ve telafi etme yöntemi de eklenmiş. Arzu ederseniz oradan seçiminizi yapın, sürecin de bizzat takipçisi olayım :) Ama katkıları kesmeyelim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 07:55, 24 Ekim 2017 (UTC)
Ki zaten şimdi baktım, kendisiyle bizzat tanışmıştık :) Sizin geri dönüşünüze göre hareket edelim.--RapsarEfendim? 07:56, 24 Ekim 2017 (UTC)
@Ahmet Turhan ve @Rapsar, her ikinize de teşekkür ederim. Katkılarımı beyaz liste olarak sürdürmekten yana olan fikrimdeki kararlılığımda herhangi bir değişiklik yoktur. :) Devriye olarak olmasa da bir beyaz liste olarak her zaman yanınızdayım :) Nazik geribildirimleriniz için çok teşekkür ederim. Saygılar :) thecatcherintheryemesaj 19:04, 22 Kasım 2017 (UTC)

Bilgi Ricası[kaynağı değiştir]

Merhabalar Edutainment başlığında yaptığım "Eğitlence" kelime karşılığına ilişkin yaptığım değişiklik

"+ yorum içeren katkı + özgün araştırma bkz:Özgün araştırma + ansiklopedik olmayan bilgi eklentisi + telif hakkı ihlali"

gerekçesi ile geri alınmış, herhangi bir kaynak içermeyen (dış kaynakta işaret ettiği firma ya da çalışanı taraından yazıldığı açıkca belli olan) bir maddeye Türkçe karşılık eklemenin geri alınmasını belirtilen gerekçelerle ilişkilendirmedim, neden böyle değerlendirdiğinizi öğrenebilir miyim ? Ytarkan (mesaj) 08:18, 27 Kasım 2017 (UTC) Ytarkan

Merhaba. Dış bağlantılar kısmının konuya dair ansiklopedik bilgi sunan web sitelerini içermesi gerekmektedir, güvenilir kaynak olmalıdır. İlgili web sitesi bu iki tanıma da uymuyor. Eklenen içeriğin ise ansiklopedik bakımdan bir değeri yok, bağımsız ve güvenilir kaynaklarla desteklenmiyor, kişisel yorumlar (subjektif içerik) içeriyor. Dolayısıyla bir Vikipedi maddesinde yer almaya uygun olmayan içerik. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:53, 27 Kasım 2017 (UTC)

Sayfanın varolan halinin de zaten bahsettiğiniz kriterleri karşılamadığının farkında mısınız ? -- Ytarkan

Merhaba tekrar. Bir maddenin halihazırda Vikipedi politika ve yönergelerinin bir kısmına uygun olmaması, eklenen kısımların da böyle olabileceği anlamına gelmiyor. Bir yanlış başka bir yanlışla kapatılmamalı. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:24, 30 Kasım 2017 (UTC)

Merhabalar, söylemeye çalıştığım basitçe eğer politika konusunda bu denli hassas iseniz lütfen açıkça tek bir kurumun reklamı için yapılmış ve üzerinde konuştuğumuz kuralların da dışında başka kurallara dahi uymayan bu maddeyi tamamen kaldırın, eklemeye bu eleştirileri getirip kaldırırken, varolan halinin aynen kalmasına göz yummak açık ve taraflı bir yaklaşım olmuyor mu, bana pek Wiki niteliğinde açık ve adil gelmiyor sizce de öyle değil mi ? Ytarkan

Katılımcıların gönüllü faaliyetleri ile işleyen Vikipedi'de kimse bir şey yapmak zorunda değil, yapılıyorsa da kurallara uyulmak zorunda. Sizin eklemelerinizin kurallara aykırı olduğunu belirttim, göz göre göre burada reklam yapılmasına ansiklopedik olmayan içerik eklenmesine yer veremeyiz. Benim kullanıcı sayfama girin, yüz binlerce değişiklik yaptığımı görebilirsiniz. Şu anda da bambaşka konularla ilgilendiğim için bu madde ile ilgili bir değişiklik yapmam mümkün değil. Kurallara uygun olduğu sürece her türlü katkıyı siz de yapabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 05:34, 2 Aralık 2017 (UTC)

Selam, şurayı gördün mü? Hala da devam ediyor. Adlandırma kurallarımız nerdeydi?--Teacher0691 (mesaj) 20:39, 27 Kasım 2017 (UTC)

Selam. Ufff, görmemiştim. İlgili tartışmalarımız şurada. Değişiklikleri geri alıp kullanıcıyı bilgilendirebilir misin sana zahmet? Teşekkürler.--RapsarEfendim? 20:42, 27 Kasım 2017 (UTC)

Örgüt web sayfası[kaynağı değiştir]

Selamlar. 2012 Sultangazi saldırısı maddesine daha kaliteli olması adına katkı yapabilir miyim diye bakarken bir şey gözüme çarptı. DHKP-C'nin web sitesi neresi? Burada sanki dezenformasyon var. dhpkc.com gibi bir site yok benim bildiğim. Destekçi bir site olabilir mi? "hain saldırı" başlığını atan bir kaynak iliştirilmiş, başka bir siteyi örgüt sitesi olarak vermiş olabilir. Burada direkt kaynağı versek daha uygun olur sanki. --Ahmet Turhan (mesaj) 08:40, 2 Aralık 2017 (UTC)

Selam. Bağımsız ve güvenilir bir kaynak sunulurken örgüt resmî web sitesinin kaynağını istemek doğru değil. Zaten kaynak var. İlgili örgütün sitesini ise diğer terör örgütlerinin siteleri gibi bilmiyorum, takip etmiyorum.--RapsarEfendim? 17:25, 2 Aralık 2017 (UTC)
İyide DHPKC'nin sitesi diyor, o sitenin adı ne? Başka bir siteyi örgüt sitesi yapabilecek sitelerden bahsediyoruz. Ben şüpheliyim. Güvenilir olarak nitelendirdiğiniz site Hürriyet çeşitli kesimlerce bu dönemde yandaş medya veya taraflı medya olarak ifade edilmekte. Hem edilmese dahi bu siteyi öğrenmek hakkımız, bir maddeyi kaliteyi yapmaya çalışıyoruz sonuçta. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:31, 2 Aralık 2017 (UTC)
Bu hareketi iyi niyetli görmüyorum, açık açık belirteyim. İlgili kaynak haber yapmış, örgütle ilişkili bir web sitesinde de örgütün açıklamasını dayanak göstermiş, resim de eklemiş. Ama bu kaynağın sorgulanması ise "bu siteyi bulamamış olman". İlgili siteyi bulamıyor olman maddeyi de beni de alakadar etmiyor, 5 yıl önceki bir açıklama neticede ve site kapatılmış olabilir, Google sonuçlarında çıkmıyor olabilir , içeriği kaldırmış olabilirler vs. Arkasında DHKP-C bayrağıyla üzerine bomba sararken fotoğraf var, tarih de var fotoğrafta, ilgili şahsın cenazesi kalkıyor vs ama sen, "sanki dezenformasyon var" diyerek kendi mesnetsiz düşüncelerinle ilgili yere kaynak istiyorsun. Bu hareketi hem tasvip etmiyorum hem de Vikipedi politikalarına aykırı olduğunu tekrar hatırlatıyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 00:27, 3 Aralık 2017 (UTC)
İyi niyetli görmüyor musunuz? Bakınız açık soruyorum: DHKPC'nin sitesi nedir? Doğrulanabilir bir bilgi istemek adına daha açık nasıl sorabilirim? Ben DHKP-C yapmamış demiyorum, sadece metinde geçen geçen web sitesi nerede onu soruyorum. Bu soruyu sormamda nasıl bir "kötü niyet var" çok ilginç. O bilgiyi ben eklemedim, siz eklediğiniz için size soruyorum. Üstelik niyet sorgulamanız için değil, maddeyi nasıl daha kaliteli hale getirebiliriz onun için. Web archive'den eklemek üzere size danıştım, fakat aldığım tepki son derece tuhaf. Kaliteli madde için görüşümü sordunuz bende tüm çabamla aktardım-sorguladım, o halde bundan sonra söyleyeceklerim bu kadar. Şöyle basit bir aramada dahi 227.000 sonuç çıkabiliyorsa, buna nazır olan Hürriyet kaynağında adı bile geçmeyen bir web sitesini (büyük ihtimal marksist bir sitedir) "DHKP-C sitesi" ilan eden kaynağı iliştirmek, kaliteli bir maddeye hiç mi hiç yakışmıyor. "DHKP-C üstlendi" ifadesine bu kaynağı eklemek başka, metine örgüt web sitesinde açıkladı deyip ortada web sitesinin olmaması başka.
Ayrıca o halde rica ediyorum, bir daha yukarıda "mesnetsiz düşünceleri" olmakla itham ettiğin kullanıcıların görüşüne danışmayınız, sormayınız. Teessüf ederim. --Ahmet Turhan (mesaj) 01:20, 3 Aralık 2017 (UTC)

[kaynağı değiştir]

Ülker stadyumu için sponsor adı kullanmıyoruz demissiniz, peki o zaman diğer standların isimleri neden Vodafone park türk Telekom stadyumu vs? Yani kullanmiyorsak onlarida İnönü Kompleksi Ali Sami Yen Kompleksi yapmak gerekmez mi? Ve ayrıca sponsor kullanılması yasaksa Ülker şirketinin ya da diğer firmaların sayfaları neden Wikipedia da var? Reklam olmuyor mu? Konsercigo55 (mesaj) 00:35, 5 Aralık 2017 (UTC)

Merhaba. İlgili konuyu şurada dillendirdim ama geri dönüş olmadı. Reklamdan ziyade genel olarak geçici sponsor adlarını kullanmama gibi bir durum söz konusu. Ancak verdiğiniz örnekler, daha önce sponsorsuz bir adla anılan stadyumlar olmadığından böyle bir ikilik ve uyuşmazlık var. Düzeltmek lazım, katılıyorum.--RapsarEfendim? 00:39, 5 Aralık 2017 (UTC)

Son değişikliklere bakarken gördüm, Şurayı bir kontrol edermisin? Tahmin ediyorum ki ilgi ve Bilgi alanında :) chanseyMesajYaz 16:28, 7 Aralık 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar. Öncellikle Lykke Li'deki değişiklikler için teşekkürler. Diğer uğraşlar kalıbı kullanırken içime pek sinmemişti ama başka bir sözcük aklıma gelmeyince öyle bıraktım. Yazdığınız karşıt görüşten sonra buradan soracaktım ama konu yarıda kalmasın, tamamen sonuçlansın, konu oradan devam etsin diye orada yazdım. Madem çözüm yeri orası değil, buradan devam edeyim. Seçkin Madde aday sayfasında belirttiğim gibi göremediğim durumlar oluyor. Lykke Li maddesinde neresinde kip uyuşmazlıkları, anlatım bozuklukları, imla hataları olduğunu söyler misiniz? Mail olarak da atabiliyorsanız atabilirsiniz.

Benim, Lykke Li üzerinde bu kadar durmamın nedeni, Vikipedi'yi geliştirme niyetim ile aynı. İlki; Twitter'da, bir aktrisin Vikipedi sayfası eksik, oynadığı film yazılmamış diye twit atması sonucu ben buradayım. Neden kendisi yapmadı deyip, eksik olan bilgiyi eklemiştim. Ya burası eksik, burada sorun\problem var demek kolay. Önemli olan çözmek. İkincisi; kişisel gelişim. Vikipedi, kendimi geliştirmemde faydası oldu. Bu sebeplerden dolayı Lykke Li üzerinde bu kadar duruyorum. Bilginize --Hancer i figan (mesaj) 05:30, 8 Aralık 2017 (UTC)

Merhaba. Rica ederim öncelikle. Maddenin hemen hemen tamamını yazmam gerekir bu durumda :) Zira cidden çok fazla hata var ve buna benzer adaylıkla çok karşılaştığım için (George Koval adaylığında son bir yorumum var, ona bakın lütfen) artık ben de bunları yapmaya sıcak bakmıyorum. Hepimizin katkılarına ihtiyacı var Vikipedi'nin ama bu katkılar "kaliteli" olursa çok daha iyi oluyor :) Nicelik tamam ama niteliğe de önem vermeliyiz. İyi günler.--RapsarEfendim? 06:51, 8 Aralık 2017 (UTC)

Selamlar. Fiji kadroları şablonlarını bayrakla uyumlu renkler yapmışsın. Ancak maddedsinde gördüğüm kadarıyla takım siyah-beyaz renkleri kullanıyor; Hollanda ve İtalya benzeri durum söz konusu gibi. Yoksa maddede mi hata var?--RapsarEfendim? 19:17, 10 Aralık 2017 (UTC)

Selamlar. Öncelikle seçkin liste adaylıklarını inceleyip görüş bildireceğim en kısa zamanda. Bunca zamandır hep en.wiki'de hangi renk varsa onu kullandım. Hangi renkle değişirse değişsin onu yaptım ama ilk kez bayrak rengiyle hoş dursun diye farklı bir renk kullanınca dikkat çekti. En.wiki'de düz mavi-beyaz olarak kullanılıyor. Ben de öyle yapayım o zaman...--Śαвяí¢αи76ileti 20:31, 10 Aralık 2017 (UTC)
Mesajı görmedim :) Bilmiyorum hangi renk kullanıyorlar formalarında açıkçası. Bakalım. Benim gördüğüm siyah-beyaz (hatta beyaz-siyah?). İngilizce Vikipedi maddesinde de birinci forma için beyaz-siyah kullanmışlar. Dolayısıyla ben, bu renk ve formanın yerleşmiş olduğunu düşünüyorum açıkçası.--RapsarEfendim? 21:26, 10 Aralık 2017 (UTC)

Kanyaklı bilgi değişimi[kaynağı değiştir]

Merhaba. I. Süleyman maddesinde kaynaklı bir şekilde yer alan bir bilgiyi, kaynağı yok sayarak ve yeni bir kaynak eklemeyerek şu şekilde değiştirmişsiniz, geri alındı. Kaynaksız ekleme yapmaktan daha da vahimi, halihazırda bir kaynağa sahip (hatta bu durumda iki kaynağa) bir bilgiyi değiştirip, sanki bu kaynak bu yeni ifadeyi içeriyormuş gibi gözükmesidir. Bu çok yanlış bir tutum. Öte yandan, şurada da yine kaynaksız şekilde aynı değişiklikleri yapmışsınız (ek değişiklikler var, onlar da kaynaksız). Maddenin siz dokunmadan önceki hâlinde de kaynaksızdı, siz dokunduktan sonra da kaynaksız. Bu değişiklikler yapılırken ne değişiklik özeti kullanılmış ne de tartışma sayfasına bir not düşülmüş. Dolayısıyla iki sürüm arasında bir tercih yapmak için geçerli bir sebep yok, ikisi de aynı. Bu durumda ya kaynak istenmesi ya da kaynaksız kısımların kaldırılması lazım. Ben şu şekilde bunarı geri alarak, ilgili bilgi için de kaynak eklemesi yaptım. Ancak siz bunu geri almış ve eklediğim kaynakları da maddeden kaldırmışsınız. Üstüne üstlük değişiklik özetine de "Diğer değişikliklerimi hiç etmek yerine ilgili yeri değiştirmelisiniz" gibi bir not düşmüşsünüz. Ancak zaten sizin değişiklikleriniz ile maddenin önceki sürümü arasında fark yok, ikisi de dayanaksız. Bunun dışında siz bu kaynakları kaldırarak eklenen kaynakları "hiç etmiş" olmuyor musunuz? İyi günler.--RapsarEfendim? 19:10, 12 Aralık 2017 (UTC)

Merhaba, evet söylediklerinizde haklısınız ancak bilmediğiniz noktalar var. I. Süleyman maddesinde kaynak olduğunu fark etmedim. Bunun delili, parantez içini değiştirmeme rağmen yanındaki cümlede yer alan 1925'i değiştirmemişim. Dikkat etmedim hata yaptım. Eklediğim bilgi kaynaklı bilgiydi ancak sırf doğum tarihi için ekleme yapmak istemedim, ancak sonradan kaynağı ekledim. Sizin eklediğiniz kaynakları hiç etme amacım yoktu, size bildirim göndererek sizin o kaynakları tekrar ekleyeceğinizi düşünmüştüm. Eklediğim bilgiler kaynaklarda yer alan bilgilerdi lakin ufak değişiklikler olduğu için ekleme yapmadım. Uyduruk bilgi hiçbir zaman eklemem, bunu bilin lütfen. Bu arada sonradan Sakaoğlu'nun kitabında 1925 olduğunu gördüm. Sizin kaynaklarınızı da ekliyorum tekrar. Kolay gelsin.--Nushirevan11 20:38, 12 Aralık 2017 (UTC)
Kaynak olduğunu fark etmediğinizi ben bilemem, bilmem mümkün de değil. Ancak sizin yaptığınız hem kaynaksız hem değişiklik özeti sunulmadan bir değişiklik olduğundan, önceki sürümle arasında bir fark olmuyor. Yani onu değil de bunu tercih etmemiz için hiçbir sebep yok. "Hiç etme" tabirini kullanıp da -ki zaten hiç etme olmadığı zaten önceki cümlemden anlaışılıyor- yine ikinci kez dikkat etmeden (ilkinde de dikkat etmediğinizi söylediniz) yapılan değişiklik var. Kısacası hem değişiklik yapma yönteminizi hem de yaptığınız değişikliklere biraz dikkat etmek gerekiyor :) İyi günler.--RapsarEfendim? 21:02, 12 Aralık 2017 (UTC)
Hangi değişikliğe dikkat etmemişim, söyler misiniz?--Nushirevan11 21:09, 12 Aralık 2017 (UTC)
I. Süleyman maddesinde kaynak olduğuna dikkat etmediğinizi belirttiniz, Şehzade Bayezid maddesinde de yine dikkat etmeyerek eklenen kaynakları kaldırdınız ve geri eklemediniz.--RapsarEfendim? 21:12, 12 Aralık 2017 (UTC)
Yukarıda dedim ya, sizin eklediğiniz kaynakları da ekleyeceğim ve ekledim de. Baktığınız zaman eklenmemişti demek ki, tekrar bakınız.--Nushirevan11 21:16, 12 Aralık 2017 (UTC)
Konuyu gereksiz yere uzatmak istemiyorum, ben değişiklikleri irdeledikten sonra siz farkına varıp gerekeni yaptınız. Öncesinde dikkatsizlik yapmıştınız dediğim gibi. İyi günler.--RapsarEfendim? 21:34, 12 Aralık 2017 (UTC)
Değişiklik yaptığım yerlerde kaynak yoktu. I. Süleyman maddesinde de kaynak yoktu. I. Süleyman maddesinde parantez içini değiştirdim ve kaynaksızdı. Dikkat etmediğim yer hemen yanındaki cümleydi. Oraya bakmadım. Acele davrandım sanırım. Eklediğim bilgi ansiklopedi bilgisi, diğerleri de öyle. Sadece ufak bi değişiklik olduğu için kaynak eklemedim. Sizin değişikliğinizi siz tekrar eklersiniz diye eklemedim ancak sonradan ekledim. Tekrar yapmış oldum kusura bakmayın, iyi günler.--Nushirevan11 21:47, 12 Aralık 2017 (UTC)

Selamlar. İadeyi ziyaret yapıyorum :) Birtakım maddeleri zamanla açmayı düşünüyordum. Glassboro Zirvesi Konferansı maddesi sizi ilgilendirebilir diye düşündüm. en:Glassboro Summit Conference den çevirme planım vardı ama burada bilgiler az, belki bu konuda katkı sağlarsınız diye söyledim. Açmanız mümkün mü? --Ahmet Turhan (mesaj) 09:49, 14 Aralık 2017 (UTC)

Merhaba. Şu an, daha önce de dediğim gibi bambaşka alanlara (kullanıcı sayfamda belirttiklerim) yoğunlaşmaya çalışıyorum. Açsam bile taslak olarak açıp bırakabilirim ki istediğin şey bu değil sanırım :/ Sayısal alanlardaki maddelerde eksiklikler çok fazla, bu aralar onlara yoğunlaşmak istiyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:05, 14 Aralık 2017 (UTC)

Merhabalar :) bir sorum olacak: Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı tek şarkılık bir albüm gibi. Acaba bunu tırnak içinde mi yazacağız yoksa eğik mi? Albümler eğik yazılıyor ama bunu albüm değil de şarkı olarak mı görmeli? Turgut46 08:22, 17 Aralık 2017 (UTC)

Merhaba. "Tek şarkılık albüm" olmaz, single deniyor ona :) Tırnak içinde yazılmalı yanı, italik değil. Stüdyo albümlerinde -tam sayıyı bilmiyorum şidmi yanıltma gibi olmasın- en az 8-10 kadar şarkı bulunması lazım. İyi günler.--RapsarEfendim? 05:09, 18 Aralık 2017 (UTC)

Selamlar. Senin tarzın olan maddelerden biri, açabilirsin :) İyi günler.--RapsarEfendim? 07:40, 18 Aralık 2017 (UTC)

Selam. Bayağıdır açmıyordum bu maddelerden :) Olur, teşekkürler. İyi günler.--akil13ileti 08:09, 18 Aralık 2017 (UTC)

Iptal edilen website[kaynağı değiştir]

Selam. Maalesef bugün futbolistik.com adlı sitenin yok olduğunu öğrendim. 1933 Türkiye Futbol Şampiyonası gibi makalelerde kullanılıyordu, bayağı faydalı ve güzel bir kaynaktı. 1935 sezonundaki aynı kaynak bot tarafından arşivlenmiş, bu diğerlerinde niye yapılmadı? Diğer sezonlardaki kaynakları arşivleyebilir misin? Botlarla hiç alakam yok benim maalesef.

Siteyi açmaya çalışınca "account has been suspended" yazıyor. Acaba senin fikrin var mı bunun niye böyle olduğunu? Geri gelebilir mi o site? Selamlar, Akocsg (mesaj) 21:28, 18 Aralık 2017 (UTC)

Merhaba. İlgili siteyi ilk defa duydum. Site kapanmışsa içeriği geri getirme şansı yok ne yazık ki. Archive.org'da bazı linklerin arşivi olup olmadığını kontrol edebilirsin yalnızca. İyi günler.--RapsarEfendim? 05:39, 19 Aralık 2017 (UTC)

Ara diğer dillere madde için yardım[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Arthur_Klemt_(oyuncu) - Oluşturduğum bu maddede aynı dilde 3 kişi var yanlış ara bağlantı oldu düzenleyebilirmisiniz ara diğer dillere bağlantısını...--Kostantinapulos (mesaj) 07:33, 22 Aralık 2017 (UTC)

Altan Saysel[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Yine bir Sarv maddesi olan Altan Saysel sayfası; etiketlediğin 9 Kasım'dan bu yana uzun süredir "hızlı sil" etiketiyle bekliyordu. Hiç bir hizmetlinin eli nedense silmeye veya sil etiketini çıkarmaya gitmiyordu. Bunda Şebnem Günaydın SAS tartışması etkili olmuş olabilir, bilmiyorum. Başka bir Sarv maddesi olan Şebnem Günaydın tartışmasında tıpkı @Mskyrider'ın aniden ortaya çıkıp maddeyi kurtardığı gibi ikinci tartışmada ise @Eldarion aniden ortaya çıkıp kurtarmıştı. Bu kez yine Yargıtay genel sekreterini yine M-6'dan yine Eldarion sildi. İşte olan biten. Mskyrider ve Eldarion dışında, @Chansey, @HakanIST ve @Nushirevan11'in de buraya yazdıklarımı okumasını isterim. Vikiçizer (mesaj) 16:56, 27 Aralık 2017 (UTC)

Selamlar. "Aniden ortaya çıkıp, kurtarmak" kısmını tam olarak anlayamadım @Vikiçizer. Topluluk bir tartışma yapmış ve tartışma sonucunda ortada görülen herhangi bir fikir birliği olmadığı için tartışmayı bu şekilde sonlandırdım. İkinci örnekte maddenin kayda değerliğini ortaya koyan bağımsız kaynak yokluğu sebebiyle, hızlı silindi. --Eldarion 10:23, 28 Aralık 2017 (UTC)
Merhaba. Uzun süre inaktif kalan kullanıcıların, özellikle de tartışma sonlandıracak kullanıcıların aceleci olmamalarını, mümkünse aktif oldukları gün ilk iş olarak uzun süredir bekleyen veya uzun süredir tartışılan konularda işlem yapmak yerine en azından bunları aktif kullanıcılara bırakmalarını her fırsatta söylüyorum ve bekliyorum. SAS tartışmalarında kurallarla bağdaşmayan argümanların, oyların veya yorumların etkisiz ve geçersiz sayılması uzun süredir uygulamaya çalıştığımız bir husus, bunu uzun uzun anlatmak/konuşmak isterim ama şimdi değil. Birinci örnekle ikinci örneğin kaynakları da, kaynaksızlıkları da, açan kullanıcı da, kişilerin görevleri de, özgeçmişleri de, kayda değerlikleri de aynıydı. Bu olaya önem vermem, tamamen Vikipedi'nin çıkarına bir standardizasyon ve eşgüdümlülük sağlamak üzerinedir. Aslında ikinciyi yine siz silerek birincinin de silinmesi gerektiğini bir şekilde göstermiş oldunuz ki başka bir hizmetli silseydi bunları ifade etmem daha zor olacaktı. Yani sonuçta, ilerisi için daha olumlu bakıyorum ve daha dikkat edileceğini umuyorum. Bazı kullanıcıların kendi önem verdikleri hedef madde grubunu ısrarla ve inatla Vikipedi'ye yüklemesinin bir sonucu olarak bu itirazımı yapıyorum. Kayıtlara geçmesi ve Vikipedi birikiminde kalması için bu itirazın yapılması gerekiyor. HakanIST'e de daha önce söylediğim gibi bu tip seri madde açılımları ile etkin mücadele edebilmeliyiz ama edemiyoruz. @Eldarion --Vikiçizer (mesaj) 11:50, 28 Aralık 2017 (UTC)
Tekrar selamlar @Vikiçizer. Öncelikle şunu belirteyim birden ortaya çıkıp maddeyi kurtarmak gibi bir kaygım yok şahsen. Ayrıca, tartışmada belirtilen fikirleri inceleyerek sonlandırmanın uzun süre aktif olmamak ile ilgisini anlayamadım. Tartışmayı okumak ve sonuca ulaştırmak için aktif olmaya gerek yok, zira bütün fikirler yazılı bir şekilde kayıt altında. Söz konusu tartışmada, maddenin kalması yönündeki argümanlar yok sayılamayacak kadar güçlü olduğu için böyle bir sonuca vardım. Topluluğun tartıştığı bir sayfayı hızlı silmek ise, benim hizmetlilik anlayışıma pek uygun değil. İkinciyi silme sebebim, hakkında herhangi bir topluluk tartışması bulunmamasıdır. Her iki maddenin kayda değerliklerinin aynı olduğu ise sizin şahsi fikriniz gibi gözüküyor. Zira tartışma sayfasında fikir belirten kullanıcılar sizinle aynı fikirde değildiler, görebileceğiniz üzere. --Eldarion 10:40, 16 Ocak 2018 (UTC)
Tekrar merhaba @Eldarion. Buradaki pingi kaçırmışım, onlarca uyarının içinde. SAS'lara oy kullandığınızı görünce burayı da farkettim. Önce şunu söylemeliyim ki şahsi görüşümün ilgisi yok, tamamen kurallara göre yazıyorum. Kurallara göre o bahsettiğiniz argümanların hiç dikkate alınmaması gerekiyordu. Son derece zayıf ve kabul edilmemesi gereken gerekçelerdi. İkincisinde de Topluluk tartışması olup olmasının bir önemi yok. tartışma varsa da yoksa da kuralları uyguluyoruz. Gerek genel kriterler gerek özel kriterler gereğince silinmesi gerekiyordu, sildiniz. İlki maalesef kural dışı yorumlarla kaldı, öyle olduğunu şimdi daha açık bir şekilde anlamış olduk. Uzun süredir SAS konularında kuralları uygulamayı, oy sayımı veya gerekçesi kural dışı yorumları geçerli sayarak bir sonuca varmamayı yerleştirmeye çalışıyoruz. Aslında bu çok eski bir kuraldır ama hizmetliler hep oy saydığı için unutulmuş ve SAS tartışmaları gerekçesiz görüşlerle yönlendirilmiştir. Bir çok kullanıcı; örneğin 4 kalsın oyu varken maddenin silinmesini hizmetli açıkladığında anlamaya başlamışlardı, kuralların her yorumdan önce geleceğini benimsiyorlardı. İşte bu yüzden uzun süre uzak kalmış sorumluların en azından potansiyel polemik barındıran tartışmalardan ve hızlı sil bile olsa hizmetlilerce orada bekletilen işlere girişmemesini tavsiye ediyorum. Bu olmazsa ne oluyor, kabul edilemeyecek gerekçeler kabul görmüş sanılarak seri madde yükleyen Sarv, Eldarion'un görüşleri üzerine 50 madde daha açabiliyor, SAS'larda bir temizliğe girişen kullanıcılarla mücadeleye girişiyor, oysa tek bilmesi gereken "kayda değerlik ve kaynaklandırma" kuralları ve bunlar arasındaki bağ idi. Bir de ne oluyor 3 kullanıcı bir araya geldiğinde istediği maddeyi lüzumsuz görüş ve tartışmalarla sildirelebilir veya kalmasını sağlayabilir pozisyonuna geliyor. Seri madde açıp kendi ajandasını Vikipedi'ye yükleme eğilimi ve faaliyeti olduğundan hep bahsediyorum, engellemeye çalışıyorum. Bana diğer hizmetliler yardım edeceğini söylemişti, bir yardım girişimi göremedim. Hizmetliler bunları engellemek için var, SAS'ları 1 günde hepsini sonuçlandırmak zor değil, zor olan gerçek anlamda ilgilenmek ve derinlemesine incelemek. Kapattığım SAS'larda en küçük geri getirme isteğinde dahi hiç bir zaman geri çevirmedim, çevirmem. Açıkça söylenmese dahi geri getirdim. Çünkü bu iş orada yazan yorumlardan bağımsız yürütülen bir süreçtir, hizmetliler hata yapabilir. Nitekim sayısını hatırlayamadığım kapanmış SAS tartışmalarını geri getirmekle hiç bir kullanıcıdan "bu işi yapamıyorsun" anlamında yorumlar değil, tam tersine teşekkürler aldım. Diyeceğim o ki; hizmetli de argüman veya yorumu yorumlarken hata yapabilir. Bu hataları en aza indirmenin yolu, kuralları uygulamaya çalışmaktır. En başa dönersek, o SAS tartışmasında Sarv kalsın derken gerekçesi "kadın genel sekreter" olmasını, aynı şekilde Seksen iki yüz kırk beş de aynı şeyi söylemekte devamında bulunulan makamın değil sadece "ilk kadın" olmasının önemli olduğunu söylemiştir. Bunlar güçlü argüman olmadığı gibi hiç bir kriterde de yer almamaktadır ve bu gerekçeler kabul gördüğü takdirde benzer hiç bir maddenin de bu gerekçeler ileri sürüldüğünde veya bu tip makam/cinsiyet metinde olduğunda silinmemesi gereklidir. Öyleyse böyle düşünen hizmetlilerin mevcut kayda değerlik kurallarını eylemlerine uydurmak için politika teklifi getirmesi ve Topluluğa sunmasını beklerim. Ayrıca @Chansey'nin şuradaki çabasının da hizmetlilerce görülmesi ve yorumlanması gereklidir. Hizmetliler sadece eylemleriyle konuşacaksa, bu sorunların bir sonu gelmeyeceği de bellidir. Yeri değil ama aktif hizmetli sayısının mevcudun en az üç katı olması gerektiğini düşünüyorum ki bu ve benzer sorunları daha pratik yollarla halledelim, pasif kalan bir hizmetli döner dönmez tartışma kapatayım, madde sileyim telaşına girmesin, mümkünse madde açsın, düzeltsin, ısınmaya vakti olsun. Vikiçizer (mesaj) 19:30, 19 Ocak 2018 (UTC)
  • @Eldarion, @Vikiçizer, benim konuyla alakam yok, kendi mesaj sayfalarınızda konuşsanız ya :D İyi günler ikinize de.--RapsarEfendim? 19:44, 19 Ocak 2018 (UTC)
    • İyiymiş burası, pingi gelmiyor sadece, tekrar baktım. Benim sözüm bitti, meşgul etmem daha:) --Vikiçizer (mesaj) 19:48, 19 Ocak 2018 (UTC)
Haha @Vikiçizer, yapılan değişiklikte imza atmak unutulursa ya da pinglemede hata yapıp, bir değişiklik daha yaparak düzeltirsen bildirim gitmiyor. Yani aynı değişiklikte hem imza atmalısın hem de doğru şekilde pinglemelisin. Burada @Eldarion bunu yapmış, o yüzden bildirim gelmemiş.--RapsarEfendim? 19:52, 19 Ocak 2018 (UTC)
Birşey daha öğrenmiş olduk sayende. Demek ki benim de birçok pingim gitmemiş zamanında yani, onu anladım. Teşekkür ederim. Vikiçizer (mesaj) 19:54, 19 Ocak 2018 (UTC)
Estağfurullah, ben de nereden duydum kim söyledi hatırlamıyorum @Vikiçizer.--RapsarEfendim? 19:57, 19 Ocak 2018 (UTC)

Bağlantı yardımı[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Thomas_Hunter - Şu maddenin deiğer dillere bağlantı yanlış oldu düzeltebilirmisiniz...--Kostantinapulos (mesaj) 06:54, 31 Aralık 2017 (UTC)