Kullanıcı mesaj:Pinar/Haziran 2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Senden haber olmak son derece güzel Pinar, umarım iyisindir :)

Açıkçası ben fazla olduğunu düşünmüyorum. Hatta Adil Kullanımın özgür içerik felsefesi ile doğrudan çeliştiğine ve olmaması gerektiğine inanıyorum. Metin açısından da adil kullanım olmasa silmemiz gerekecek pek bir kullanımımız yok zaten, kaldı ki önümüzde böyle bir politikası olmayan de.wp var. Bunu da sadece en büyüğü olduğu için örnek veriyorum, zira başka projeler de var.

Sevgiler

Vito Genovese 10:48, 4 Şubat 2011 (UTC)

Şeker Portakalı[kaynağı değiştir]

Şeker Portakalı sayfasına eklediğim resmin kaynağı belirtilmeli denmiş. Herhangi bir kaynağı yoktur. Kitap benim kendi kitabımdır.

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Mexican yoyos.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 17:36, 10 Şubat 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Eilean Donan Castle, Scotland - Jan 2011.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 17:37, 10 Şubat 2011 (UTC)

Turkiye'nin Arama Motoru[kaynağı değiştir]

Degerli Pinar Arama Motoru kategorisine Turkiye'nin arama motoru u da eklemek istiyoruz. Bu konuda yardimci olabilirsen seviniriz. SaygilarBu imzasız yazı Buray Savas ANIL (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 12:54, 16 Şubat 2011

Türkiye Kurtuluş Savaşı esnasında Türk mezalimi[kaynağı değiştir]

Selam Pınar, nasılsın? Umarım iyisindir. Köy çeşmesinde "Türkiye Kurtuluş Savaşı esnasında Türk mezalimi" isminde başlık açtım, oradaki yazıma ve görüşlere de bakmanı tavsiye etmekle beraber, görüşünü merak ediyorum. Yorumunu yazarsın artık, çünkü önemli bir konu ve Müslüman - Türk katliamları maddesini doğrudan ilgilendiriyor. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:29, 19 Şubat 2011 (UTC)

  • Selam Bermanya. İyiyim, teşekkürler. Okulun iyi gidiyordur umarım. Bahsettiğin başlığı yeni okudum ve okuyunca Müslüman - Türk katliamları maddesini hatırladım. Nasıl gelişmiş diye bir gözden geçirdim. Bulabildiğim eksiklikleri tartışma sayfasında dile getiriyorum. Köy çemesindeki konuya da yorumumu eklerim. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 11:35, 19 Şubat 2011 (UTC)
İyi gidiyor okul, çok şükür . Müslüman - Türk katliamları tartışmasındaki yazdıklarını gördüm, bildiğin gibi o maddeden elimi kolumu çekmiştim. Ama bahsettiğim Türkiye Kurtuluş Savaşı esnasında Türk mezalimi maddesi açılınca, o maddenin Kurtuluş Savaşı başlığına kısa bir bilgi gireceğim. Bu aralar kaynak topluyorum, şimdiden 35 sayfa kaynak var elimde. Mutluyum . Maddenin VP:TBA, VP:D, VP:KG abidesi olması en büyük dileğim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:42, 19 Şubat 2011 (UTC)
  • Maddeden elini kolunu çektin mi? :) Öyleyse maddeyi etiketliyorum çünkü mevcut haliyle uzun zaman duracağa benziyor. Kaynak arayışlarında başarılar dilerim. Köy çeşmesine yorumumu ekledim bu arada. — Pınar (mesaj) 12:02, 19 Şubat 2011 (UTC)
Bence etiket için erken, 82 hala uğraşıyor. Onu şimdilik kaldırmanı tavsiye ederim, benim o eklememle biraz daha güçlenecek zaten. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:08, 19 Şubat 2011 (UTC)

İş birliği vakti![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi için katılım çağrısı!

2011'in 7. haftasının projesi Robbie Williams sayfasındaki kırmızıları gidermek (SM çalışması) olarak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.
  • pınar merhaba, nasılsın? 17 Mayıs Anlaşması maddesinin adı 'antlaşma' şeklinde olmalı diye düşündüm, lakin senin değiştirdiğini farkedince durdum. ne dersin? --ki bl 14:26, 2 Mart 2011 (UTC)
  • Merhaba kibele. İyiyim, teşekkürler. Sen de iyisindir umarım. Maddenin geçmişine baktım. Taa Eylül 2007'de değiştirmişim ve tam olarak neden o başlığı seçtiğimi hatırlamıyorum. Haklısın, Google aramalarında da 'antlaşma' daha yaygın. Derhal değiştiriyorum. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 11:42, 3 Mart 2011 (UTC)

İşbirliği projesinde sonuncu oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde sonuncu oldunuz!!!

Merhaba Pinar,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Yeni madde açma yarışı konulu projede sonuncu oldunuz. Başarılı olacağınıza inanıyoruz. Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Duke ϡ»» ileti ^^ 22:31, 27 Mart 2011 (UTC)

gönüllerin birincisi[kaynağı değiştir]

bu 'sonuncu' ibaresi, işbirliği projesine yakışmamış, senin sayfana hele hiç.. projenin sayfasında da söylerim bir ara ama önce buraya yazayım dedim. :) --ki bl 08:58, 28 Mart 2011 (UTC)

  • Sırf listede adım bulunsun diye bir madde açıverdim, sonuncu ilan edildim. "5. oldunuz" deseler en azından ileriki projeler için motivasyonum artabilirdi. Diğer 3 arkadaş gibi 0'la bitirmek daha az yüz kızartıcı bir durummuş meğer :D — Pınar (mesaj) 09:09, 28 Mart 2011 (UTC)
pınar yüz kızartıcı suçlarına devam etmeli. evet evet.. :) --ki bl 09:12, 28 Mart 2011 (UTC)
  • 1 dk. Pınar, ben o saydığın 0 puanlılardan değilim. Sadece katkıları biraz geç yükledim, bu ödülü bilseydim, ödülün ilk sahibi olmak için tek bir katkıda bile bulunmazdım. Sonuncu olmak konusunda yarışa var mısın--вяí¢αи76ileti 21:07, 28 Mart 2011 (UTC)
Ooo, maşallah :) Sen en iyisi katkılarını gizlice biriktirip son dakikada gol atmaya devam et. Sonunculuk ödülü verildiği müddetçe bil ki ben yerimi kimselere kaptırmam. Her hafta alnımın teriyle kazanacağım o 1 puanı! — Pınar (mesaj) 08:46, 29 Mart 2011 (UTC)

Sıfır puanlılar katıldı sayılmıyor=) Her hafta katılıcaksan ne güzel. Damlaya damlaya göl olur artık=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 19:09, 29 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Pinar,

Fildişi Sahili'ndeki sorunu düzelttim ama Özcan Alper'deki sorunu tam göremiyorum. Bir siyahlık yok gibi ama?

Vito Genovese 15:57, 2 Nisan 2011 (UTC)

  • Teşekkürler Vito :) Galiba Safari ile ilgili bir sorun. Pek önemli değil zaten. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 03:33, 5 Nisan 2011 (UTC)

O zaman ilk fırsatta Safari kuruyor ve daha kapsamlı bir test yapıyorum :)

Sevgiler

Vito Genovese 18:01, 5 Nisan 2011 (UTC)

  • Pardon ya! Safari'de sorun yok, Firefox'da var. Mac versiyonunu kullanıyorum (v4.0). — Pınar (mesaj) 09:06, 6 Nisan 2011 (UTC)

Oy, o noktada elimden bir şey gelmiyor :(

Vito Genovese 10:09, 6 Nisan 2011 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Selam Pınar, bu mesaj sana özel iş birliği davetidir. İş birliğinde yine sonuncu olup, ot ödülü olan şablon kazanmak istersin diye düşündüm . Bu haftaki projemiz "Henry Moore maddesindeki kırmızıların giderilmesi", katılımını bekliyoruz. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:22, 3 Nisan 2011 (UTC)

  • Özel davet için teşekkürler. Geçen haftaki iş birliğini kaçırdım galiba ama bu hafta katkıda bulunmaya çalışacağım. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 03:29, 5 Nisan 2011 (UTC)

Sana bir mail gönderdim, acilen cevabını bekliyorum, sevgilerimle... --e.c. 17:02, 5 Nisan 2011 (UTC)

  • Görür görmez yanıtladım Elmacım :) — Pınar (mesaj) 09:00, 6 Nisan 2011 (UTC)

Şablonlardaki Logolar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanıcı öğrenci sayfaları kategorisinde birkaç değişikliğinize rastladım. Üniversite logolarının şablon resmi olarak kullanılması yasak mı merak ettim ve size sormak istedim. İyi çalışmalar. Captainmesaj 15:11, 10 Nisan 2011 (UTC)

  • Cevabınız için teşekkür ederim, bir kere daha politikaları gözden geçirmek iyi oldu. (: Benim üniversite logolarının bu kapsama girebileceğini düşünmemiştim. İyi günler (:. Captainİleti/Message 13:33, 11 Nisan 2011 (UTC)

İşbirliği projesinde 2. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Pinar,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Commons'a dosya taşımak konulu projede 2. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Duke ϡ»» ileti ^^ 06:54, 18 Nisan 2011 (UTC)

merhaba ben orhan yondem hıristiyanlıkla ilgili bilgi almak istiyorum bana yol gösterin veya ilgili kişilere beni yönlendirin rica ediyorum (...)

Vikipedi:İş birliği projesi′ne eklediğim yeni bölümle ilgili hatırlatma[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu gün Vikipedi:İş birliği projesi′ne yeni bölüm — 2011'de En başarılı katılımcılar bölümünü ekledim. 19 hafta sonrası, şu anda Siz 2011'de En başarılı katılımcılar listesinde 14-18. sıradasınız. Başarılarınızın devamlı olmasını diliyorum.

NOT: Lütfen listede her hangi bir yanlış varsa, bana bildirin.

Saygılarla, ----Cek Li Taranmesaj 07:39, 19 Mayıs 2011 (UTC)

  • selam pınar, askeri yargıtay'da alınan bir kararı vikikaynak'a aktarabilir miyiz? --— heddagabler 10:14, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Kolay gelsin Hedda. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre aktarabiliriz:

Kazai karar = yargı mercilerinin verdikleri son karar. — Pınar (mesaj) 10:08, 23 Mayıs 2011 (UTC)



bol köpüklü hem de.. eline sağlık pınarcım, falı da bilahare alalım. :) --ki bl 14:48, 23 Mayıs 2011 (UTC)

Şuradaki değişiklik özetine yazdığınız "Kürt Faşizmine geçit Yok" sözlerinizi kınadığımı belirtmek isterim. Hiçkimse sizin maddeye güvenilir kaynaklara dayalı bilgi eklemenizi engellemiyor. Diğer kullanıcıların kaynaklı katkılarını faşistlik olarak niteleyerek ortamı germekle kalmıyor, nezaket sınırlarını da aşıyorsunuz. Lütfen görüşlerinizi dile getirirken biraz daha özen gösterin ki uzlaşma ortamını zedelemeyelim. — Pınar (mesaj) 13:06, 30 Mayıs 2011 (UTC)


Yapılan olay kaynaklı bilgi eklnmesi değil tanımdaki diğer isimlerin çıkarılması olayı idi. Kimin neyi ne için yapacağını da anlayabilecek biriyim merak etmeyin. Ayrıca kimseyi kırmak gibi bir niyetim yok ama vikpedi de bazı konularda gerçekçi bakmak gerekiyor konulara.

--Balabanpasa 18:44, 30 Mayıs 2011 (UTC)

Tartışmalı bir konuda kaynaksız bilgiler maddeden çıkarılırsa buna "faşizm" denilmez. Sizi anlamıyor değilim ama iyi niyet varsayarak tartışmaları kişiselleştirmeden, kişiye değil konuya odaklanırsak meseleyi değişiklik savaşına sürüklememiş oluruz. — Pınar (mesaj) 14:39, 2 Haziran 2011 (UTC)

  • Faşizme geçit yok sözleri kınanıyor demek ki ne tuhaf?Karışmayayım diyorum ama ,tamam bazı ifadeler biraz ağır olabilir Pınar (...) Güvenilir kaynak dediklerinizi de gördük her kitapta yazanı güvenilir kaynak olarak ele almak ne kadar doğru acaba.ama neyse karışmayayım ne yaparsanız yapın ama tarafsız olun (...) --Kamuran Ötükenli 10:07, 2 Haziran 2011 (UTC)
  • Nesi tuhaf? Birbirimizi faşistlikle suçlamamız doğru bir tepki mi sizce? Ben orada "bariz kürt milliyetçiliği" yapıldığı izlenimini almadım ama böyle düşünsem bile bunu asla dile getirmem. Karşımdaki kişinin de beni Türk milliyetçiliğiyle suçlamasını sağlamış olurum ama meseleyi çözmeyi ya da bir uzlaşmaya varmayı isteyen biriysem, sözlerim ortamı germekten başka bir işe yaramaz. "Kişiye değil konuya odaklanmak" derken bundan bahsediyoruz. İyi niyet varsamayı da unutmamak gerek. "Ne yaparsanız yapın ama tarafsız olun tarafsızlık maskesi altında faşizm veya milliyetçi ayrımcılık yapmayın" diyorsunuz. Bu sözleri bana neden yöneltiyorsunuz bilmiyorum ama genel olarak konuşuyorsanız sizinle aynı fikirdeyim. Güvenilir kaynaklar konusunda bu sayfaya bakabilirsiniz. — Pınar (mesaj) 14:43, 2 Haziran 2011 (UTC)
  • Başta şunu söyliim Tarihe böylesine etki bırakmış kişilerin etnik kimliğini belirtmek konusunda ısrar etmek bariz bir ırkçılık ve faşistliktir, bu kim olursa olsun!Faşistlik varsa bunu dile getirmenin nesi kötü peki?Siz orda bariz kürt milliyetçiliği yapıldığı izlenimini almamış olabilirsiniz ama başkaları almış olabilir,olamaz mı?Bir yanlış var ise siz dile getimemeyi tercih edebilirsiniz ama başkaları tercih eder bu böyledir herkes "siz" olmak zorundamıdır??? Bana İyi niyet varsamayı ve bu sayfaya güvenilir kaynaklardan bahsetmeyin lütfen,burda ne manipülaasyonlar ne bilgi kirlilikleri ne haksızlıklar ve yanlış bilgilendirmeler neler neler gördük biz.(...) hepimiz dikkat etmeliyiz uslubumuza,aramızda mükemmel veya dahi hiç kimse yok...Evet Tarafsızlık maskesi altında belli bir kesimin veya milletin faşizmini ve ayrımcılığını bölücülüğünü yapmayın derken sözlerim genel manadadır,bu yazışmayı sadece ikimiz okumuyoruz çünkü.Size iyi günler dilerim--Kamuran Ötükenli 08:55, 3 Haziran 2011 (UTC)
  • Vikipedi'ye katılımda bulunan herkes dilediği konu hakkında istediği derecede katkıda bulunabilir. Sadece bir konuya odaklanmak istiyorsa bunu yapmakta serbesttir. Konu etnisite olunca meseleyi hemen faşizmle özdeşleştirmek normal bir tepki değildir. Dikkatinizi çekerim: milliyetçilikten değil, tarihte milyonlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan dönemlere zemin hazırlayan bir ideolojiden, faşizmden bahsediyoruz. Bir kişiyi faşist olmakla suçlamak ise kişisel saldırının en bariz örneğidir. Bunu tek ben değil, politikalarımız söylüyor. Yani iddia ettiğinizin aksine bu bir tercih meselesi değildir ama anlıyorumki sizin bu konuda fikriniz sabit, daha fazla uzatmanın bir anlamı yok. — Pınar (mesaj) 14:04, 3 Haziran 2011 (UTC)
  • Beni sabit fikirli olarak nitelendirmenizi kınıyorum!Evet konu etnisite olunca meseleyi hemen faşizmle özdeşleştirmek normal bir tavır olmayabilir ama bu sürekli ve sistemli yapıldığında normal bir tepkidir.Ayrıca bu suçlama en çok Türklere yapılmaktadır bu da böyle ironik bir durum.Tekrar ediyorum beni sabit fikirli olmakla itham ederek kişisel saldırıda bulunmuş izlenimi verebilecek ve kolaylıkla öyle algılanabilecek söylemlerde bulunmayın!--Kamuran Ötükenli 13:49, 10 Haziran 2011 (UTC)
  • Ben, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu konuda fikrinizin sabit olduğunu söyledim çünkü "burda ne manipülaasyonlar ne bilgi kirlilikleri ne haksızlıklar ve yanlış bilgilendirmeler neler neler gördük biz" diyen sizsiniz. Yani Vikipedi ya da bazı katılımcıları hakkında önyargılarınızın olduğunu görüyorum. Bu nedenle de sizinle bu konu hakkında daha fazla iletişim kurmamın benim adıma bir faydası olmayacağını söylüyorum. Bunu kişisel bir saldırı olarak algılamanıza da bir anlam veremiyorum. — Pınar (mesaj) 15:07, 10 Haziran 2011 (UTC)

Siz beni önyargılı olmakla suçlayamazsınız," böyle görüyorum " şeklinde kılıf uydurmanız da bana dolaylı olarak hakaret ettiğiniz gerçeğini değiştirmiyor.Sizi saygıya ve vikipedi kurallarına uymanızı ve daha saygılı olmaya çalışmanızı öneririm bunu da kişisel olarak algılayıp beni şikayet etmeniz için değil iyi bir tavsiye olsun diye söylüyorum.--Kamuran Ötükenli 07:30, 25 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba Pınar. Daha önce Vito Genovese'ye sormuştum ancak yoğun olduğu için cevap veremedi. [1] Atatürk Üniversitesine ait bu dergi web sitesine CC-BY lisansı eklemiş. Yani sadece kaynak göstererek içeriği kullanabilirsiniz anlamına geliyor bu lisans etiketi. İçerik olarak da en:Open access (publishing) politikasını kullanıyorlarmış. Hatta açıklamalara göre derginin hazırlanmasında "GNU General Public License"a sahip yazılım kullanılıyormuş. Merak ettiğim bu dergi içeriğini Vikipedi'de kullanabilir miyiz? Eğer bu mümkün olursa çok iyi olacak. Teşekkürler. --Szoszvmesaj 19:39, 30 Mayıs 2011 (UTC)

  • Merhaba Szoszv. Lisansa uyduğumuz müddetçe (eser sahibine atıfta bulunarsak) bence bir sakıncası yok. Zaten Vikipedi'nin lisansıyla neredeyse aynı (bizde "share alike" ek şartı var). — Pınar (mesaj) 14:38, 2 Haziran 2011 (UTC)

Seyahatte olduğum için yazılanları en son ben okuyorum. Meğer ben senmişim. "Bari sen söyle Müslüm Baba!"Pınar (mesaj) 18:24, 15 Haziran 2011 (UTC)

ben kimlerim sen bi bilsen.. ne edem nerelere gidem, ne diyem mahmut mu diyem.. bu böyle gider, müslüm baba için teşekkürler.. --ki bl 19:46, 15 Haziran 2011 (UTC)
haklısın pınar.. teşekkürler. --ki bl 22:00, 17 Haziran 2011 (UTC)

Teşekkürler Pınar, Ben Kibele'nin ne kastettiğini anlamamıştım. Sizin uyarınızla jeton düştü. Umarım herkes beğenir :) Şenol EKER 16:21, 19 Haziran 2011 (UTC)

Rica ederim. Böyle daha iyi olmuş :) — Pınar (mesaj) 19:27, 22 Haziran 2011 (UTC)

Görüş isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şurada görüş belirtebilir misiniz? Teşekkürler. --Superyetkinileti 18:56, 19 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. Lütfen Vikipedi:İş birliği projesi'nde Katılımcılar bölümüne imzanızı koyunuz. Saygılarla, ----Cek Li Taranmesaj 13:53, 30 Haziran 2011 (UTC)