Kullanıcı mesaj:Piet

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Piet![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Takabeg 18:51, 7 Şubat 2008 (UTC)


Resim etiketi[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye telif hakkı saklı veya belirsiz olan resimleri yüklemeniz mümkün değildir. O yüzden yüklediğiniz resimlere mutlaka kaynak ve telif etiketi bilgisi eklemelisiniz. Eklemediğiniz takdirde, yüklediğiniz resim bir süre sonra silinecektir. Resim yükleyebileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için Vikipedi:Özgür görüntü kaynakları sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse Vikipedi:Kamu malı görüntü kaynakları sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! Gökhan 19:43, 7 Şubat 2008 (UTC)

Merhabalar lütfen yüklediğiniz resimlerin kaynak ve lisans bilgilerini giriniz, aksi halde bunlar 7 gün içerisinde silineceklerdir. Emeğinize yazık olmasın, iyi çalışmalar--Gökhan 19:49, 7 Şubat 2008 (UTC)

Öncelikle Hoşgeldiniz; Lütfen yeni bir madde üzerinde çalışmaya başladığınızda , üzerine {{Çalışma var}} şablonu koyun böylece kimse size sormadan oluşturduğunuz madde üzerinde değişiklik yapmaz (yâni çalışma var şablonu kalkana kadar).... İyi çalışmalar ,Nikbinlik
Eu EPISTVLA 21:27, 8 Şubat 2008 (UTC)

Daha öncede uyarılmışsınız ancak ısrarla yüklediğiniz resimlerin kaynaklarını ve lisanslarını eklemiyorsunuz.Resimler birkaç gün içinde silinecekler.Daha fazla bilgiyi VP:RKP sayfasından alabilirsiniz.Bilginize.--Eldarionileti 23:03, 8 Şubat 2008 (UTC)
Yüklemiş olduğunuz resimler göstermiş olduğunuz kaynakta telif hakkı saklı biçimde yer aldıkları için Vikipedi'de yer alamazlar.Resimlerinizi tekrar siliyorum.Lütfen yeniden yüklemeyiniz.--Eldarionileti 11:22, 9 Şubat 2008 (UTC)

Rica ederim ne demek,elimden geldiğince hayranı olduğum Mahşer-i Cümbüş ile ilgili maddeleri geliştirmeye çalışacağım.İyi çalışmalar. bora006ileti 15:11, 17 Nisan 2008 (UTC)

  • Önce sana ufak bir tüyo vereyim bana e-posta atmak yerine ileti yazsan benim için daha iyi olur,Ankara'dan beri kendilerine (manyak gibi ) hayranlığım var.Diğer diller ile ilgili dedğine gelince maalesef benim ingilizcem zayıf ama uğraşacağız tabii ki. bora006ileti 15:18, 17 Nisan 2008 (UTC)
  • Daha da önce istersen sana kullanıcı sayfası oluşturalım,böyle boş olunca çok garip duruyo

yardım ister misin bora006ileti 15:26, 17 Nisan 2008 (UTC)

  • Şu şablona bi gözat 'beğendiklerini/ilgi alanlarını bana yaz devamını beraber halledeceğiz. bora006ileti 15:31, 17 Nisan 2008 (UTC)

    Tamam ben yapmaya başlıyorum,özellikle istediğin bir resim varsa (Vikipedi'de olması kaydıyla) ekleyebilirim adresini yazman yeterli.(İmzanı AltGr + 4adet Ü harfine basarak yazının sonuna ekleyebilirsin) bora006ileti 16:00, 17 Nisan 2008 (UTC)

    Bitirdim bakalım beğenecek misin kardeşim. bora006ileti 16:26, 17 Nisan 2008 (UTC)

    • Rica ederim kardeşim ne demek.Başka birşeye ihtiyacın olursa seçinme lütfen. bora006ileti 10:16, 20 Nisan 2008 (UTC)

    Resim eklemeye başlamışsın .--bora006ileti 15:05, 3 Mayıs 2008 (UTC)

    Lisanslarda sorun var ama ben hallederim,Dilek'in resmi var mı sen de.--bora006ileti 15:11, 3 Mayıs 2008 (UTC)
    Bak ben burada Ayça'nın resminin lisansını düzelttim.Kurallar gereği başkasına ait lisanslı resimler ekleyemiyoruz.Ekran görüntüsü,afiş vb.koyabiliriz.Bi de indirdiğin sitenin adresini kaynak yazan yere kopyalamalısın.--bora006ileti 15:18, 3 Mayıs 2008 (UTC)
    Lisansları düzelttim.--bora006ileti 15:21, 3 Mayıs 2008 (UTC)
    Evet kaynak gerekiyor,şu örneğe bir bak istersen az önce yükledim.(Bi de mesajının sonuna imza atmayı unutma kim olduğun bilinsin,yukarıdan 10'uncu düğmeye bas imzan otomatik oluşur).--bora006ileti 15:40, 3 Mayıs 2008 (UTC)
    Resmin bulunduğu adresi aynen belirtmen gerekiyor.Çünkü kontrolü yapılırken bağlantıya tıklandığı an resmin çıkması lazım.Unutmadan Fatih Pestil'in de fotosu var mı sende--bora006ileti 15:49, 3 Mayıs 2008 (UTC)
    Çağatay ne yaptın halledebiliyor musunbora006ileti 16:22, 3 Mayıs 2008 (UTC)
    Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --Levent Abi ileti 09:33, 18 Mayıs 2008 (UTC)


    Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GNU Özgür Belgeleme Lisansı, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir politika ihlalidir ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --~~~~

    -89.207.233.158 07:48, 19 Mayıs 2008 (UTC)

    VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

    VikiProje Siyaset davetiyesi
    İyi günler...
    Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

    ~--~AtakanCanileti 12:41, 19 Haziran 2012 (UTC)

    VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

    Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.