Kullanıcı mesaj:Ozanhazer

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Turhan Menteş sayfasının silinmesi ile ilgili[kaynağı değiştir]

Turhan Menteş ile ilgili sayfada adamın özgeçmişini yazdım, bu nasıl bir telif hakkı sorunu oluşturabilir, adamın yaptığı görevler belli sonuçta öyle de yazsanız böyle de yazsanız ortaya aynı cümleler çıkacak.... 3-4 siteden teyit edip yazdım, doğum tarihini yerini vs. bildiğim için kendim yazdım içeriği de taslak olarak işaretledim. 96'dan beri Türkiye internetine kendi çapında destek veren bir insanım, wikipedia'nın "cesur ol" mesajını görüp içerik giriyorum, saatlerimi ayırıyorum çat diye siliyorsunuz. Türkiye'de zaten içerik yok, herşeye wikipedia'nın ingilizcesinden bakmak zorunda kalıyoruz... Bir şekilde uyarsanız düzeltiriz, ya da telif hakkını ihlal eden kısmı neresiyse onu sileydiniz bari, şimdi baştan mı arayıp bulayım yazayım hepsini? Hiç olmaması daha mı iyi o sayfanın anlamadım ki?!?

Sayfaları silmek yerine yeni kullanıcıları uyararak ya da entry'yi bir şekilde işaretleyerek daha pozitif bir yaklaşım sergileyebilirsiniz bence. Türkiye'nin en kaliteli komunitesini oluşturduk zamanında (FotoKritik), komunite eğitmeyi iyi bilirim ve yeni gelen hevesli ancak acemi insanları kestirip atmak yerine yönlendirmek daha doğru bir yaklaşım olurdu bence (ör. Nuri Hazer sayfası, onu da ben oluşturdum, genişletmeye çalışacağım ama olmazsa ve silinirse de hiçbir itirazım olmaz, uyarı gelmiş çünkü)Bu imzasız yazı Ozanhazer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. Ancak belirtmem gerekir ki, Vikipedi için en önemli politikaların başında Telif hakları politikası gelir. Bu türde bir içerik fark edildiğinde eğer oluşturulan yeni bir madde ise derhal silinmeli, var olan bir madde içeriğine eklendiyse de derhal çıkartılmalıdır. Telif konusunda düzeltilmesi için şans tanıyamıyoruz. Söz konusu içeriği tekrar arattığımda birebir sonuçlar alıyorum ve ne yazık ki bu politika ihlaline giriyor. "Öyle de yazsanız/böyle de yazsanız" olarak bakamayız duruma ve içeriğin özgün bir üslupla yazılmasını bekleriz. Tabi girilen bilgilerin, kayda değerliği doğrulayacak şekilde, güvenilir birçok kaynakla da doğrulanması gerekir. Eğer silinen madde içeriğini istiyorsanız belirtmeniz durumunda, sisteme tanıttığınız e-posta adresine gönderilir. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 22:57, 14 Mart 2015 (UTC)

Kaynak Önemi[kaynağı değiştir]

Merhaba Ozanhazer

Uygulama tabakası maddesinde yaptığınız değişiklik kaynak gösterilmeksizin yapılmış bir değişiklik. Daha önce maddeye eklenenler kaynaksız bir şekilde eklenmiş olabilir ama takdir edersiniz ki kaynak gösterilmeyen bilgi değersizdir. İlgili parametrelere siz kaynak ekleyebilir ve maddenin güvenilirliğini arttırabilirsiniz. Konuyu iyi biliyor olmanız sözlük açısından bir güvenilirlik kanıtı değildir. İngilizce Vikipedi'yi kaynak olarak ta gösterebilirsiniz. Her saniye bir değişiklik yapılan sözlükte, nedensiz ve kaynaksız yapılan her değişikliğin gönüllü olarak çalışan devriyeler tarafından doğruluğunun araştırılmasını ve kaynak atamasını bekleyemezsiniz. Lütfen bilgi eklerken kaynak göstermeye özen gösterelim. Bu şekilde daha güvenilir ve objektif bilgilere sahip olalım. İyi çalışmalar dilerim --Antmqr (mesaj) 14:14, 17 Mart 2015 (UTC)

Oluşturduğunuz yeni maddelere kaynakça ve kategori eklemeyi unutmayınız. Şurada ben bir örnek yaptım. Kategoriler için enwikiye bakabilirsiniz. Ayrıca diger diller ile baglatıları da yapmayı unutmayın. Sol tarafta diller bağlığının altında bağlantıları düzenle diyerek yapabilirsiniz. Kolay gelsin. --Mavrikantmsj 12:54, 22 Mart 2015 (UTC)

OK, Teşekkürler Ozanhazer (mesaj) 13:24, 22 Mart 2015 (UTC)

sayfa taşıma[kaynağı değiştir]

Merhaba, kes yapıştır işlemi ile sayfa taşıdığınız fark ettim. Bu yöntem ile sayfanın geçmişi eski yerinde kalıyor. Onun yerine sağ üstte diğer sekmesi altındaki taşı ile sayfanın adını değiştirebilirsiniz. Böylece bütün içerik ve sayfa geçmişi yeni sayfaya aktarılmış olur ve eski sayfaya dan yeni sayfaya yönlendirme oluşturulur. Hatalı taşıma yaptığınız Bağlantı (İnternet) sayfasına {{geçmiş birleştir}} şablonu ekledim. Böylece hizmetliler kopukluğunu düzeltecekler. Birkaç ay önce yaşanan seri vandalizm yüzünden topluluk kararı ile yeni kullanıcıların sayfa taşıma hakkı alındı ama beyaz liste üyesi olursanız herhangi bir engele takılmazsanız. İyi günler. --Mavrikantmsj 13:27, 22 Mart 2015 (UTC)

11 Havacı Olayı[kaynağı değiştir]

Oluşturduğunuz 11 Havacı Olayı maddesi hızlı silme kriterlerinden "VP:HS#M8: Düzen ve ansiklopediklik açısından uygun olmayan madde" kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. — 07 💬 18.47, 10 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

11 Havacı Olayı[kaynağı değiştir]

Oluşturduğunuz 11 Havacı Olayı maddesi hızlı silme kriterlerinden "VP:HS#M1: Taslak madde kriterlerini karşılamayan madde" kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. — 07 💬 18.47, 10 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili Ozanhazer, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Ozanhazer, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]