Kullanıcı mesaj:Olağan Şüpheli/arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Bay Quin-Gon![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Levent Abi ileti 11:52, 24 Ekim 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки


Indiana Jones[kaynağı değiştir]

Sizce Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı maddesinde iyi gidiyor muyum? --Bay Quin-Gon 22:53, 28 Ekim 2008 (UTC)

Madde geliştirilmesi hususundaki katkılarınızdan ötürü öncellikle teşekkür ederim. İki film maddemiz seçkin madde, bir film maddemizde kaliteli madde statüsündedir. Bu maddelerde size yardımcı olacaktır mutlaka. Bu arada Harrison Ford maddesini lütfen unutmayın. Bu maddeyi ileride tekrar SM veya KM adayı olarak görmek isteriz. Teşekkür ederim. Kolay gelsin. Mızrakmsj 18:44, 31 Ekim 2008 (UTC)

Rica ederim. Örneğin; Harrison Ford maddesinin adaylığı başarısızlıkla sonuçlandığı için maddeyi tekrar KMA olarak göstermek istersen en az iki ay beklemen lazım. Ama maddeyi iki günde bitirsen ve SM olabileceğine inanırsan yani madde kriterlere uygunsa iki gün sonra maddeyi SMA olarak gösterebilirsin. İki aylık bekleme süresi SMA'lar içinde geçerlidir. Mızrakmsj 19:14, 31 Ekim 2008 (UTC)

ilgili mesajınızı yeni okudum. Ancak Haber şablonuna koyulmuş zaten. Geç yanıt için kusura bakmayın. Kolay gelsin. --Manco Capac 07:19, 3 Kasım 2008 (UTC)

Eksik kaynak bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 21:50, 10 Kasım 2008 (UTC)

  • Resmin buradaki kopyası silindi. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:02, 11 Kasım 2008 (UTC)

Madde istatistiği[kaynağı değiştir]

Merhaba,
"Madde istatistiği" derken kastınız bir maddenin ne kadar ziyaret edildiği ise, bu bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:32, 11 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba, acaba KMA oylamaları ne kadar sürüyor? Bir de Indiana Jones 4 maddesini aday göstereli bir-iki hafta oldu, oy sayısı sadece beş. Dördü destek, bir karşı. Karşı oyu almadan bir destek olursa KM mi oluyor? --Bay Quin-Gon 18:22, 10 Kasım 2008

Merhaba. Kaliteli madde adaylarının oylamaları en az 15 gün sürmektedir. Bir maddenin KM olabilmesi için kriterleri sağlaması beklenmektedir. Madde için örneğin 10 destek oyu ve hiç karşı oy verilmemişse bile o madde KM olamayabilir. Destek oyu veren bazı kullanıcılarımızdan biri veya birkaçının kriterlerden bazılarını gözden kaçırdıkları olabilir. Kriterleri sağlamayan bir maddede bu sebeple KM olamaz. Gerçi böyle bir durumla hatırladığım kadarıyla hiç karşılaşmamıştım. Bunları anlatmamın sebebi kriterlere ve Vikipedi:Tarafsız bakış açısına verdiğimiz önemi belirtmektir. Sizin adayınızda en az on beş gün beklemek zorundadır. Ben maddeyi bu on beş günlük süre zarfında inceleyeceğim. Maddenin adaylık sayfasında eksiklikleri belirteceğim (tabii ki eksiklik söz konusuysa) ya da adaylığı başarılı geçti diye kapatacağım. Madde için bir karşı oy var dediniz. Karşı oydan sonra maddede gerekli düzenlemeler yapmışsanız bu oyun bir hükmü kalmaz zaten. Gerekli düzenlemeleri yaptıysanız karşı oy kullanan şahsa bir mesaj atın ve kendisinin maddeyi tekrar incelemesini rica edin. Kullanıcı eksikliklerin yerine getirildiğini görürse zaten kullandığı oyu siler. Kolay gelsin. Mızrakmsj 05:10, 12 Kasım 2008 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 23:35, 13 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba,
Katliam (film) maddesindeki bu resim 1 Ekim 2008'den önce yüklenmiş. VP:AKGY bu tarihten sonra yürürlüğe girdi, o yüzden o resminde adil kullanım şablonu yok. Ama bu tarihten sonra yüklenen tüm telif hakkı saklı resimlerde, şablonun kullanımı mecburi. Dolayısıyla, Resim:Darkknight cd.jpg resminde, Resim:Michaeljacksonthrilleralbum.jpg resmindeki uygulamayı örnek almalısınız. İyivikiler... homonihilis // ileti 11:56, 14 Kasım 2008 (UTC)

Ufak bir değişiklik yaptım. Onun dışında sorun yok. Teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 12:00, 14 Kasım 2008 (UTC)

Muratsahinmesaj 11:46, 15 Kasım 2008 (UTC)

hatalı lisans etiketi[kaynağı değiştir]

(Not: Bu bir Vikipedi ekran görüntüsü değil. Doğru lisans etiketi ile değiştirilmeli.) İyivikiler... homonihilis // ileti 09:34, 16 Kasım 2008 (UTC)

Bahsettiğiniz konularla ilgili bir iki gün içinde yorum yazacağım. İyi günler. --Guzelonlu 17:49, 16 Kasım 2008 (UTC)

Fikrimi değiştirdim. Madde üzerinde biraz daha çalışalım ama ben çalışamam bu madde üzerinde. İki nedenim var; biri ilgi alanıma girmiyor, diğeri de işimdeyim gücümdeyim :) İyi Vikilemeler... --Maniaqq 18:36, 17 Kasım 2008 (UTC)

Selamlar. Galiba İngilizce biliyorsunuz. Cadılar Bayramı III maddesini SM yapmak istiyorum. Şu metni Türkçeye çevirebilir misiniz?

According to Roger Ebert, Nelkin's performance was the "one saving grace" in the film. Ebert explained, "She has one of those rich voices that makes you wish she had more to say and in a better role... Too bad she plays her last scene without a head."[10]--Gökçє Yörük mesaj 14:36, 20 Kasım 2008 (UTC)

Çok sağol hemşerim.--Gökçє Yörük mesaj 14:11, 21 Kasım 2008 (UTC)

Merhabalar, ne yazık ki 5 Aralıktan önce ilgilenmem mümkün değil, isterseniz başka bir kullanıcıdan ilgilenmesini rica edin. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 03:44, 23 Kasım 2008 (UTC)

Silinmeye aday maddeler'e yeni madde ekledim. Belki oy kullanmak istersiniz hani. İyi Vikilemeler... --Maniaqq msj 13:09, 23 Kasım 2008 (UTC)

Pardon, iki ayınızı doldurmadığınızı bilmiyordum, SAM'da oy hakkınız yoktur, sizi şaşırtmış olmayayım... --Maniaqq msj 13:18, 23 Kasım 2008 (UTC)

Adil Kullanım resimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikipediye yüklediğiniz ve maddelrde kullndığınız bazı Adil Kullanım resimlerde kural ihlalleri tespit ettim. Bu maddeleri ve resimleri işaretledim aya da ilgili yerlerini düzelttim. Sizden ricam VP:AKPyi ve diğer AK politikalrını tekrar okumanız olacaktır. Anlamadığınız bir husus varsa lütfen çekinmeden sorun. --Manco Capac 12:52, 24 Kasım 2008 (UTC)

  • Resimlerin neresinde hata yaptım acaba söyleyin düzelteyim. Düzeltirken örnek alabileceğim bir resim var mı? --Kullanıcı:Bay Quin-Gon
  • Lütfen öncelikle Adil Kullanım [[VP:AK|politikalarını] okuyunuz. Oradan detaylı bilgileri alabilirsiniz. unutmayınki bir AK resmi örenğin bir filimin görüntüsü sadece film ile iligli bir maddede kullanılabilir, sanatçının maddesinde kullanılmaz. Ayrıca Yaşayan sanatçıların fotografları telifli sitelerden adil kullanım olarak alınamazlar, bu telif ihlali demektir ve hiç de adil değildir. Saygılarımla, --Manco Capac 13:40, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • Her iki resim de aynı gerekçe ile maddeden çıkarıldı. İngilizce Vikipedideki kullanımı da yanlış. Ancak o konu onların sorunu. Konuyla iligli gerekli yönerge ve politikaları okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirisiniz. Maalesef bu resimlerle iligli bir şeye yapamayız ama aklınızda madde içinde kullanmak istediğiniz başka bir resim varsa o konuda fikir verebilirim. Saygılarımla, --Manco Capac 14:18, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba. O resimde sorunlu. Tekrar etmem gerekirse. Bir filmden alınmış görüntüyü ancak o filme ait maddede kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --Manco Capac 15:38, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • Tekrar merhaba, eklediğiniz resmi de maddeden çıkardım ve telif ihlalli olarak silinmek üzere işaretledim. Tekrar belirtmek istiyorum. Bir biyografi maddesinde sadecem o kişinin kendisine ait serbest telifli resimleri ya da o kişi ölmüş ise telifli AK resimlerini kullanabilirsiniz. Saygılarımla, --Manco Capac 19:51, 24 Kasım 2008 (UTC)
Bay Quin-Gon, bir kaliteli maddeye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.
Mızrakmsj 13:17, 24 Kasım 2008 (UTC)
Rica ederim. Adaylığı daha erken kapatmak isterdim ancak bir türlü vaktim olmamıştı. Geç te olsa bu güzel maddeyi KM olarak görmek sevindirici. Mızrakmsj 13:22, 24 Kasım 2008 (UTC)

Hangi resimleri silinmiş bilemiyorum. Büyük ihtimalle kaynaklarını belirtmeyi unutmuşsundur. Ya da telif ihlaline giren resimler eklemişsin. Bunlar Vikipedi'de yasak. Maddedeki iki resim bence yeterli. Birde madde SMA'mı? Mızrakmsj 13:29, 24 Kasım 2008 (UTC)

Resim:Trekneroship.jpg adlı resim ilgili film maddesinde kullanılmalı. Bu görüntü hangi filmden alınmışsa o filmle ilgili bir maddemiz varsa oraya eklenebilir. Diğeri silinmiş, yanlışlıkla silindiğini düşünüyorsan bir hizmetliye başvurman gerekecek. Birde SMA için bu madde biraz kısa değil mi? Mesela SM olan Yaser Arafat ve Gandhi maddelerine göre çok kısa. Daha fazla bilgi eklenebilir mi? Mızrakmsj 13:41, 24 Kasım 2008 (UTC)

Aslında hizmetlilerde yardım ediyorlar ancak onların işleri biraz daha yoğun olduğu için her zaman müsait değiller. Ama son değişikliklere tıklayarak o an aktif olan deneyimli kullanıcılardan da yardım isteyebilirsin. Mızrakmsj 13:50, 24 Kasım 2008 (UTC)


  • Merhaba, İlgili maddede Kaynak belirt ifadelerini kaynak belirtmeden kaldırdığınızı gördüm. O cümlenin sonunda kaynak olarak gösterdiğiniz bağlantıda ne yazıkki bahsi geçen ifade geçememektedir. Kaldıki geçse bile iligli kaynağın güvenilirliği tartışmalıudır. Lütfen bu tip konularda daha hassas davranabilir miyiz.? hepimiz Vikipedinin iyiliği için çalışıyoruz. Kaynak göstermek ve de en önemlisi güvenilir kaynak göstermek hepimizin ödevidir. Bu arada ben iligli cümleyi kaynakta belirtilen duruma yani yoırumsuz duruma döndürdüm. Bilginize, saygılarımla, --Manco Capac 14:33, 25 Kasım 2008 (UTC)


  • Batman konusundaki sorunuzu Sinema Portalındaki arkadaşlara sormanız daha yerinde olacaktır. Yatkın olmadığım bir konuda yorum yapmak istemem. --Manco Capac 14:50, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba Batman (film serisi) adı daha uygun olur. Antoloji tabirinden seçkin çalışmalar gibi bir anlam çıkıyor. Öyle olsaydı herhalde maddenin sadece son iki filmi kapsaması gerekirdi :). Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Gökhan 15:48, 25 Kasım 2008 (UTC)

MErhaba, Filmlerle iligli olduğunuz için sizden bir şey rica edeceğim: Tobey Small maddesine bir bakar mısınız? Böyle bir klişi var mı? Testerede oynadığı söyleniyor. Ama ben bulamadım. Teşekkürler. --Manco Capac 15:30, 26 Kasım 2008 (UTC)

  • Teşekkürler. Bende bulamaıştım. Şimdi silinmesi için işaretledim. Yardım için teşekkürler, --Manco Capac 15:49, 26 Kasım 2008 (UTC)

Batman (film serisi)[kaynağı değiştir]

Maalesef İngilizcem iyi değil, verdiğin linkte resmin sorunlu olduğuna dair bir şablon gördüm (Image:Two-face before and after.jpg). İngilizce bilen birine danışsan iyi olacak. Mızrakmsj 16:29, 27 Kasım 2008 (UTC)

  • Merhaba,
    Batman (film serisi) maddesini genel olarak incelemedim ama şöyle bir baktım. Boyutu ve kaynaklandırma seviyesi SMA olabilecek düzeyde. Birçok kızılbağ var. Bunlar mümkün olduğunca açılmalı, ancak çok çok gereksiz maddeler ise bağlantı kaldırılmalı. Resimlerin durumunu incelemedim ama mümkün olduğunca az adil kullanım resmine yer verilmeli. Kaynaklarda sorunlu olan birkaç yer var. Ayrıca, yazım kuralları açısından mutlaka gözden geçirilmeli. Zaman uyumsuzlukları, devrik cümleler, yazım hataları varsa düzeltilmeli. (Ben ufak bir katkıda bulunayım: Sonlardaki hasılat tablosu Amerikanca kalmış. Türkçe yazım kuralları gereği; $184,031,112 yerine 184.031.112$; Haziran 23, 1989 yerine 23 Haziran 1989; 69% yerine %69 kulanılmalı. Ayrıca #81 ifadesinde # işaretine bence gerek yok, çünkü sütun başlığında sıra kelimesi zaten geçiyor.).
    Sonuç olarak, eğer bu maddeye "yazılabilecek her şeyi yazdım" diyorsanız ve yukarıdaki eksikleri düzeltir, diğer konuları gözden geçirirseniz, madde SMA olabilir gibi gözüküyor. Ama çok detaylı incelemediğimi de söylemek isterim. Ayrıca seçkin olan iki film maddemiz var. Onlara da bir göz atmanız faydalı olabilir. İyivikiler... homonihilis // ileti 08:57, 29 Kasım 2008 (UTC)

Batman film serisi[kaynağı değiştir]

Eee, açtın şimdi, ne diyeyim ?! Runningfridgesrule 13:47, 29 Kasım 2008 (UTC)

  • Sizi anlıyorum. Ben de seçkin madde adayı gösterdim çok kez. Siz önemli işlerinizi görün; ben bir ara onları 1-2 haftaya kadar hallederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:43, 29 Kasım 2008 (UTC)

Vikipedi'ye sinema ile ilgili güzel katkılarınızı takdirle izliyorum. Ancak Michael Uslan vb. maddeler, taslak olma özelliklerin, karşılayamayacak kadar kısadır. Silinmesini önlemek için bu vb. maddeleri geliştirmeyi düşünür müsünüz lütfen? Levent Abi ileti 19:46, 29 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba. Eric Bana'ya bakamadım ama Batman'e baktım. Çok dikkatli bir şekilde okumadım fakat bir eksiklik fark ettim. Maddeyle ilgili size şöyle bir önerim var: Bu madde seriyi ele alıyor. Ama aslında maddenin düzenlemesinde her eserin ayrı ayrı yapım süreçleri anlatılmış. Böyle olması da birbirinden bağımsız gibi görünmelerine sebep olmuş. Oysa Batman'in kendince bir felsefesi var. Karakterin her filmde yaptığı ya da yapmadığı şeyler var. Mesela Dark Knight'ta daha öncekilere göre farklı bir Batman profili görüyoruz, değil mi? Bence bu maddenin tamamlanması için bu konuları anlatan, serinin filmlerini birbiriyle karşılaştıran, benzerlikleri/ayrılıkları göz önüne koyan (eminim bu tür analizler yapan kaynaklar bulabilirsiniz) bir ya da belki iki bölüm eklerseniz madde gerçekten çok güzel olacak. Tamamını okuyunca bir daha yorum yazarım. Ama benim gördüğüm maddenin en önemli eksiği bu. İyi günler. --Guzelonlu 11:31, 30 Kasım 2008 (UTC)

-- Siz bilirsiniz. Nasıl düzenli görünecekse öyle yapabilirsiniz. Kolay gelsin. --Guzelonlu 17:22, 30 Kasım 2008 (UTC)

Batman: Öldüren Şaka sence şimdi ne durumda? Kullanıcı:Bay Quin-Gon

  • Tekrar gözden geçirdim ancak maddenin oylama sayfasında belirttiğim gerekçeler hala geçerlidir. Ayrıca madde içinde kullanılan AK resimlerini de incelenmesi için işaretledim. Saygılarımla, --Manco Capac 14:33, 1 Aralık 2008 (UTC)
  • Resimlerdeki sorun onların VP:AK resimleri olmaları ve bu tür resimlr sadece yazı ile anlatılamayan durumlar gibi özel durumlar dahilinde madde içinde kullanılabilirler. Detaylı bilgiyi VP:AKGY den ya da VP:AKP'dan alabilirsiniz. Kolay gelsin, --Manco Capac 14:38, 1 Aralık 2008 (UTC)
  • Zamanım olursa bakabilirim. Şu an biraz yoğun. Kolay gelsin.. Levent Abi ileti 16:18, 1 Aralık 2008 (UTC)

+Teşekkürler Levent Abi ileti 16:21, 1 Aralık 2008 (UTC)

Commoms ve AK[kaynağı değiştir]

Merhaba. Haklısınız bu tamamen benim hatam. Serbest telifli oldupu gözümden kaçmış. Resmi geri koydum. Kusuruma bakmayın lütfen. --Manco Capac 20:49, 2 Aralık 2008 (UTC)

Batman: Öldüren Şaka maddesinin KM adaylığını olumlu - olumsuz kapat istersen. 15 günü doldu. Ayrıca çok fazla KM adayı var. Liste biraz açılsın. Bay Quin-Gon


Selam. Bana bir gün daha müsade edersen oylamayı kapatacağım. Bu arada maddede bazı değişiklikler yaptım. Bilgine. Mızrakmsj 00:44, 3 Aralık 2008 (UTC)

  • "McDonald's shut down their Happy Meal tie-in for Batman Returns" cümlesini çevirir misin acaba? [[Batman (film serisi) maddesinde çeviri yanlışlıkları yapmışım. Yardım edersen "ne dersen yaparım!". O durumdayım anla. Kullanıcı:Bay Quin-Gon
  • Estafurullah. Ne zaman isterseniz yardıma hazırım. Tabiki zamanım elverdiği müddettçe. Çevirisini şöylşe yapabilirsiniz sanırım: "McDonald's firması Batman Returns filmi için hazırlanmış promosyonları Happy Meal ile birlikte vermeyi durdurdu." Kolay gelsin, --Manco Capac 11:07, 3 Aralık 2008 (UTC)

78.172.218.136 adresli şahıs Hakan Şükür maddesinde kariyer ve başarı kısımlarında küfürlü değişiklik yaptı. Ben de görünce değiştirdim. --Bay Quin-Gon

Engellendi, teşekkürler. Bir vandalizm gördüğünüzde durumu şu sayfaya yazarsanız o an aktif olan hizmetliler daha kolay görüp ilgilenebilirler. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 13:54, 3 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba maddeye şöyle bir baktım gayet hoş görünüyor, elinize sağlık. Aslında bana sorduğunuzda epey uzun süreceğini düşünmüştüm, bu kadar kısa sürede altından kalkmanız bir harika. Daha ayrıntılı bir incelemeden sonra yorumumu yapacağım. Hatırlattığınız için teşekkürler. İyi çalışmalar.--Gökhan 15:23, 3 Aralık 2008 (UTC)

  • Haber verdiğiniz için teşekkürler, uyardım. Levent Abi ileti 17:07, 3 Aralık 2008 (UTC)
  • Hepimiz aynı önemde katkıda bulunuyoruz. Eşitiz. :) Levent Abi ileti 17:10, 3 Aralık 2008 (UTC)

Ben de herkesi seferber ettim, yardım sadece Ahzaryamed'den geldi ama onun da çok işi olduğu için pek fazla yardım edemiyor. Meşgul değilseniz ve İngilizceniz iyi ise Nadia Petrova çevirime katılır mısınız? --Maniaqq msj → 12:05, 4 Aralık 2008 (UTC)

Mümkünse hemen başlasak? --Maniaqq msj → 12:39, 4 Aralık 2008 (UTC)
İyileştiniz mi acaba? (iyileştiyseniz Nadia Petrova çevirisine yardımcı olursunuz belki bitmek üzere artık) --Maniaqq msj → 7 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba,
Açtığınız maddelere ilgili birkaç kategori eklemeniz, birbiriyle alakalı maddelerin bir arada listelenebilmesini ve kolayca ulaşılbilmesini sağlar. Örneğin Warren Skaaren sayfasına şu kategoriler eklenebilir. Detaylı bilgiyi Vikipedi:Kategoriler sayfasında bulabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 10:47, 4 Aralık 2008 (UTC)

Merhabalar, "15 gün" sadece bir alt sınırdır, maddelerin adaylık statüsünün ne kadar durabileceği konusunda bir üst sınır yoktur. Yeterince tartışıldığına inandığımda ve artık aktif olmayan tartışma olduğunda adaylıkları kapatırım. Bu sebeple bu adaylığı bir kaç gün daha bekletmenin maddenin gelişimi için yararlı olacağını düşünüyorum. Yeni, somut eleştiriler gelebilir ve bu eleştiriler ışığında madde gelişebilir. Bir kaç gün içinde kapatacağım. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:00, 4 Aralık 2008 (UTC)

Aday olmasından beri çok iyi gelişti, benim gördüğüm en önemli eksklik Türkçe kaynakların yetersizliği, elbette geniş çaplı bir araştırma yapamadım ancak gösterilen bazı kaynakların yerini doldurabilecek Türkçe kaynaklar bulunup eklenmesi okuyanlar için yararlı olacaktır. Maddenin kısalığı konusunda ne yapılabilir bilemiyorum, konuya hakim birisi değilim. Bu sebeple yorum belirtenleri dikkate alırım. Elbette kullanıcılar karar verir ama kişisel fikrim, kaliteli madde statüsünden biraz daha üstün, seçkin madde statüsünden biraz daha aşağı bir madde. Arada kalmış bir durumda :). Biraz daha araştırmayla, geliştirmeyle seçkin madde seçilebilir. Önce KM adayı olup oradaki eleştirileri alıp, geliştirildikten sonra SM adayı olması ve tekrar eleştirileri alıp geliştirilmesi, çok daha sağlıklı bir yoldur kanımca. --Machiavelli' msj 13:23, 4 Aralık 2008 (UTC)
Bay Quin-Gon, bir kaliteli maddeye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.
Mızrakmsj 23:34, 4 Aralık 2008 (UTC)
  • Bunu Levent Abi'ye siz de söyleyebilirsiniz. Mesaj sayfasına bir not bırakmanız yeterli. İyivikiler... homonihilis // ileti 16:54, 7 Aralık 2008 (UTC)
Selamlar Bay Quin-Gon, {{SM}} olması için önerdiğin Eric Bana maddesi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SM olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:29, 7 Aralık 2008 (UTC)

  • Merhaba Bay Quin-Gon; Önce şunu belirteyim ki; sinema ile ilgili maddelere olan katkını takdirle karşılıyor ve asla hızının kesilmemesini umuyorum. Sildiğim maddenin diğer Vikipedi'lerde de aynı uzunlukta olması çok bir şey değiştirmiyor çünkü ne yazık ki her Vikipedi kendi iç işleyişinden sorumlu. Ayrıca onlardaki kullanıcı + madde sayısı ile bizimki kıyaslanamaz; gözden kaçmış olabilir ya da onlar bu uzunluğu yeterli görüyor olabilirler. Şu var ki ayrıca ben kişinin (Julie Hickson) ansiklopedik olmadığını düşünüyorum. Bir senaryo yazmış, bir senaryonun da 30 sayfasını yazmış. Bir de filme yapımcı olmuş. Hakkında kayda değer başka hiçbir bilgi yok? (Duygusal ilişkiyi kayda değerlik sayamıyoruz). Bu nedenlerle yine silinmeli, ancak bu kez hemen silmek yerine bekletmeli silme prosedürünü uygulayalım, bir süre içinde hakkında farklı bilgilere ulaşabilirsen ve tabii bu bilgiler kişiyi ansiklopedik yapacaksa, silinme şablonunu geri alırız. Elimden başka bir şey gelmiyor. Tekrar iyi çalışmalar diliyorum; sevgiler. Levent Abi ileti 20:39, 7 Aralık 2008 (UTC)
  • Tamam süresi dolana kadar kalsın, belki başka biri katkıda bulunur, belki ben yanılmışımdır? İyi geceler. Levent Abi ileti 20:52, 7 Aralık 2008 (UTC)

Kurban Bayramınız kutlu olsun. Nice bayramlara! --Kemal K.ileti 08:49, 8 Aralık 2008 (UTC)

İyi bayramlar. Hep beraber nice güzel bayramlara... --♪♫Berkay0652 12:07, 8 Aralık 2008 (UTC)

Kurban Bayramı[kaynağı değiştir]

Kurban Bayramı'nız kutlu olsun. --Kerem 233ileti 11:46, 8 Aralık 2008 (UTC)

Sizin de bayramınız mübarek ola. Çalışmaya yardım etmemi mi istiyorsunuz yoksa oylamada fikrimi belirtmemi mi? Tam olarak anlayamadım.--Gökçє Yörük mesaj 13:11, 8 Aralık 2008 (UTC)
Niye olmasın ki. Örneğin ben Katliam (film) maddesini SM yaptım. İngilizce versiyonu gelişmemiş. Yani istemeniz önemli. Bende şu an Azeri Hanlıkları ve A.R.O.G madde üzerinde çalşıyorum. Size de vaktim olursa yardım ederim İnşallah. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 13:19, 8 Aralık 2008 (UTC)
O madde gayet iyi olmuş. Yani örneğin Ankara ismi üzerine bir çalışma vardı. Kısaydı. Ama bu konu hakkında hemen hemen her şeyi kapsıyordu. SM adayı olmuştu. Sonuç ne onu bilmiyorum. Yani Katliam maddesi de o film hakkındaki hemen hemen her şeyi içeriyor. Sizin belirttiğiniz SM yapmak isteyip de yapamadığınız maddenin konusu hakkında belki daha çok bilgi bulunabilirdi. Şimdi sizin yeni çalışmanızı Allah'ın izni ile izleyeceğim. Söylediğim gibi yardımda da bulunabilirim. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 13:30, 8 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhaba!!! Çok teşekkür ederim, sizin de mübarek olsun !!! Runningfridgesrule 18:15, 8 Aralık 2008 (UTC)

Depp, garip olduğunu düşündüğü bu hikayeyi cazip buluyordu. Hazine bulmaktan çok, Kara İnci tayfası bunu geri götürmeyi amaçlıyordu. Ayrıca geleneksel ayaklanma çoktan başlamıştı. Verbinski, Rush'ın Barbossa rolünü üstlenmesi üstünde durdu. Karışık bir rolde oynamayacağını da biliyordu; ancak basit bir oyun hikayenin gisişatına uygun olacaktı.

Eğer hatalarım varsa lütfen kusuruma bakma. En iyi şekilde çevirmeye uğraştım. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:33, 8 Aralık 2008 (UTC)
  • Lafı mı olur. Rica ederim. --♪♫Berkay0652|ileti 17:38, 8 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhaba, acaba sizden bir şey rica edebilir miyim? Benim kullanıcı sayfamdaki arkaplan sizde ne renk görünüyor? Bende turuncu görünüyor ama arkadaşlar pembe deyince içime kurt düştü. (Kusura bakmayın böyle saçma sapan sorularla vaktinizi alıyorum) --♪♫Berkay0652|ileti 17:47, 8 Aralık 2008 (UTC)
  • Peki çok teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:52, 8 Aralık 2008 (UTC)

Kullanıcı:Arellano romario maddesinde vandalizm yaptı. Hemi de iki kere. üstelik uyarılmış . Aktifsininz diye yazıyorum 20:23, 8 Aralık 2008 Bu imzasız yazı Bay Quin-Gon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Haber verdiğiniz için teşekkürler. Engellendi. (Bir de mesajlarınızı imzalarsanız çok hoş olacak). İyi çalışmalar. --M. M. ileti 18:29, 8 Aralık 2008 (UTC)
Kurban Bayramı'nız Kutlu olsun.Nice Kurban Bayramlarına.--Selim Baba ileti 07:43, 9 Aralık 2008 (UTC)

Hayır maalesef,ben o resmi orda dursun diye koymuştum.İyi bayramlar:)--Selim Baba ileti 07:43, 9 Aralık 2008 (UTC)

Eric Bana maddesini yarın inceleyip KMA olarak göstermek istiyordum. Ancak maddede sorun yoksa istersen hemen aday gösterebilirsin. Mızrakmsj 18:25, 9 Aralık 2008 (UTC)

Eric Bana seçkin madde adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhabalar, takıldığınız noktayı açıklamakla başlayayım. Seçkin içerik sorumlusunun yaptığı şey (genel olarak) tartışmaların Vikipedi:Fikir birliği'ne varıp varmadığını onaylamaktır. Yani asıl olarak topluluk seçer, insanlar tartışır, konuşur, maddeleri düzeltir vs. sonunda tartışma seçkin madde olacağı yönündeyse seçkin madde seçilir. Adaylarda içerik politikalarını büyük oranda ihlal eden birşeyler varsa veya adauların kriterleri karşılamadığı tartışmasızsa, buna rağmen topluluğun oyları destek yönündeyse, sadece bu durumlarda adaylığı olumsuz yönde kapatırım. Şu ana kadar yanlış hatırlamıyorsam 2 defa olmuştur bu türden bir olay. Özel olarak Eric Bana maddesinin oylamasına gelecek olursak, destek veya karşı şablonlarının benim için pek anlam ifade ettiğini söyleyemem, bu sayfalar tartışma alanlarıdır, oylama değil. Açıklamalara ve yapılanlara bakarak fikir birliğine erişilip erişilmediğini kontrol ederim. Genel olarak olumlu olmuş olsa da çoğunlukla bunlar şartlara bağlanmış. Örneğin bazı bağlantıların mavileştirilmesi istenmiş ama yapılan bağlantıları çıkarmak veya kasap iç bağlantısında olduğu gibi hatalı iç bağlantı vermek olmuş, maddede hala kaynak belirtilmesi istenmiş cümleler var. Bu maddenin KM seçilmesinden birkaç ay sonra tekrar SM adaylığına çıkarılması çok daha hayırlı olacaktır. Hem madde az veya çok gelişecektir hem de daha büyük bir destekle geçecektir. Batman (film serisi) durumu kırmızı bağlantılar hariç oldukça iyi, katkılarınız için teşekkürler. Ek olarak Eric Bana maddesinde fan sitesine bağlantı bulunuyor, fan sitelerine dış bağlantı vermiyoruz. Daha önce tartışılmış ve uygulanan bir şeydir. Arada sırada ufak operasyonlar düzenleyip, topluca bu bağlantıları çıkartırız. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:22, 9 Aralık 2008 (UTC)


  • Jones'lar ile kalarak(?) hayatınızın macerasını yaşayın.

Hatam yoksa yukarıdaki gibi olması gerekiyor. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 21:20, 11 Aralık 2008 (UTC)

  • Madde güzel olmasına güzel ama çok az kaynakçası var. Ayrıca birilerinin sayfa düzenini tekrar elden geçirmesi ve dilbilgisi olarak taraması gerekiyor gibi. Ben bir ara zaman bulursam ufak katkılar yapabilirim ama yine de başka birilerinden de yardım isteyin. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 11:06, 12 Aralık 2008 (UTC)
  • Evet güzel tercih. Bence gösterin. --♪♫Berkay0652|ileti 12:03, 12 Aralık 2008 (UTC)
  • Ben göremedim, ne gibi bir sorun? Levent Abi ileti 15:52, 13 Aralık 2008 (UTC)
  • Bildiğim kadarıyla yok ama bu konudan uzman kişilere sorman daha iyi: Homonihilis, Manco Capac, Yabancı, Mach. Levent Abi ileti 15:56, 13 Aralık 2008 (UTC)
  • Tabii ki soracaktın, hiç bir sakınca yok. Keşke yardımcı olabilseydim.. Levent Abi ileti 16:01, 13 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba,
Resimleri tek tek ele alırsak sorun yok. Ancak Indiana Jones: Son Macera maddesinde halihazırda 5 tane adil kullanım resmi var. Adil kullanım resimleri mümkün olduğunca az kullanılmalı ve gerçekten kullanılması gerekliyse, sözle ifade edilmesi zor birşeyleri gösteriyorsa maddede yer almalı. Bunun belli bir sınırı yok, şu uzunluktaki bir maddede şu kadar adil kullanım resmi olabilir gibi bir kural mevcut değil. Ama bana sorarsanız maddenin mevcut uzunluğunda 5 adil kullanım fazla derim. (Başka kullanıcılar aynı şeyi düşünmeyebilirler, çünkü dediğim gibi bu biraz yorum meselesi). İyivikiler... homonihilis // ileti 21:11, 13 Aralık 2008 (UTC)

Evet, film afişi de adil kullanım resmidir. Adil kullanım uygulaması 1 Ekim'den önce de mevcuttu. Bu tarihte sadece gerekçelendirme şablonu zorunlu hale geldi. Özetle, ne zaman yüklenmiş olursa olsun, telif hakkı saklı tüm resimler adil kullanım resmidir. İyivikiler... homonihilis // ileti 21:16, 13 Aralık 2008 (UTC)
Maddeyi hızlıca gözden geçirdim. Bir maddenin "iyi maddeler" arasında yer alması için, içeriğindeki bilgilerin kaynaklandırılmış olması önemli. Gözüme çarpan kaynak gereksinimlerini işaretledim. Bu bilgiler için gerekli kaynakların bulunabileceği İngilizce sitelerin mevcut olduğunu düşünüyorum. Ayrıca birkaç yazım düzeltisi yaptım ama başka da olabilir. Madde ile işiniz bittikten sonra aday göztermeden önce, son bir dikkatli okuma yapıp ifade ve yazım hatalarını düzeltmenizi öneririm. Bu eksikler giderilirse KMA olabilir. Yine de çok detaylı incelememiş olduğumu not edeyim. İyivikiler... homonihilis // ileti 21:37, 13 Aralık 2008 (UTC)

Teşekkür ederim,Darısı sizin başınıza--SelimMesaj Sayfam 19:49, 14 Aralık 2008 (UTC)

Selamlar. Eric Bana destek oylarını topluyor. Hadi hayırlısı. Karayip Korsanları (film serisi) maddesi bana biraz kısa gibi geldi ama konusunu iyi anlattıktan sonra kısa oluşu bir kriter değil zaten. Kolay gelsin. Mızrakmsj 23:27, 14 Aralık 2008 (UTC)

MErhaba, Maalesef VP:SRN'den de görebileceğiniz gibi 4. maddeye göre AK resimleri SRA olamamaktadır. Kolay gelsin, --Manco Capac 20:06, 15 Aralık 2008 (UTC)

Steven Spielberg filmografisi[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Quin-Gon
Tabloda ufak tefek bazı değişiklikleri denedim ama düzelmedi. Aynı şey bana da birkaç kez oldu. ne yazık ki Vikipedi'nin ara yüzü pek kullanıcı dostu değil. Bazen tek bir karakter kayması tüm tabloyu bozuyor. En iyisi en:Steven Spielberg filmography'deki tabloyu baştan tekrar çalışma sayfanıza olduğu gibi kopyalayıp yapıştırın, tek tek (ara sıra önizlemeyle kontrol ederek) hücreleri Türkçeleştirin derim. Saygılar iyi çalışmalar.--docbaba 15:26, 16 Aralık 2008 (UTC)Docbaba mesaj

Selam. Son Macera filmi ile ilgili çalışmaların biter bitmez KM adayı gösterebilirsin. SD Son değişiklikler demek. Sol taraftaki arama kutucuğunun üstünde Son değişiklikler bağlantısı bulunmakta, oraya tıklarsan Türkçe Vikipedi'de kim hangi sayfada ne değişiklik yapmış görebilirsin. Vandalların yaptığı saldırılar bu şekilde SD devriyeleri tarafından biliniyor ve vandallanmış sayfalar kurallara uygun bir şekilde geriye getiriliyor. Kolay gelsin. Mızrakmsj 22:59, 16 Aralık 2008 (UTC)

Bu sayfada SD ile ilgili ayrıntılı bilgi mevcut. Mızrakmsj 23:43, 16 Aralık 2008 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Bay Quin-Gon, {{SM}} olması için önerdiğin Batman (film serisi) maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:57, 17 Aralık 2008 (UTC)--Machiavelli' msj 12:57, 17 Aralık 2008 (UTC)

Merhabalar öncelikle düzeltme yapayım; seçkin madde olması konusunda topluluk maddeyi SM olarak secti ben sadece onadım :). Seckin liste icin aday gosterirseniz bir dizi eleştiri alacağınız kesin, eğer adaylık süresince eleştirileri olumlu şekilde değerlendirip, listenin gelişimine devam edilirse güzel bir seçkin liste olabilir. Saygılar.--Machiavelli' msj 01:44, 19 Aralık 2008 (UTC)
  • Kırmızı bağlar ne kadar çoksa o kadar eleştiri alır, bu yüzden sorunun yanıtı evet. Kırmızı bağların 3-4 taneyi geçmemesi gerektiği kanısındayım.. Levent Abi ileti 16:27, 19 Aralık 2008 (UTC)

İyi günler. Rahatsız ettiğim için özür dilerim. Kara Şövalye filimbdeki Joker karakteri için ayrı bir madde açabilir miyim acaba? --Dr.No

İyi günler, rica ederim. Karakterin kayda değer, ansiklopedik olduğuna inanıyorsanız ve bunu savunabilecekseniz, neden olmasın ? --M. M. ileti 08:03, 20 Aralık 2008 (UTC)

Heath Ledger[kaynağı değiştir]

Commons:Category:Heath Ledger kategorisinde bazı özgür lisanslı resimler bulabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:22, 20 Aralık 2008 (UTC)

Commonsta bir resme girdikten sonra, resim dosyasının en altında bulunan kategorileri tıklayarak araştırma yapmak iyi bir çözüm yoludur. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:38, 20 Aralık 2008 (UTC)
Merhabalar, rica ederim bir soru olduğunda sorabilirsiniz. Adil kullanım resmi koymamanız daha uygun olur. Zaten alt başlık genel olarak sinema kariyerini anlatıyor ve bununla ilgili bir özgür lisanslı resim bulunuyor. Ek olarak adil kullanım resmi kullanmak uygun olmaz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:19, 20 Aralık 2008 (UTC)
  • devriye mesaisi için kolay gelsin ve teşekkürler. :) --kibelemesaj 16:51, 25 Aralık 2008 (UTC)
  • Fikrimi sorduğunuz için teşekkürler. Çalışmanızın giriş bölümünü ve ilk başlığını okuyabildim şimdilik. Oldukça iyi gidiyor. Kaynaklandırma ve bağlantılar yerinde. İçerik de tatmin edici görünüyor. Bazı cümlelerde bir iki ufak ifade düzeltisi gerekebilir. Belki bir iki yerde de çeviride hafif düzeltiler gerekebilir (örneğin "grammer school" ifadesi genelde lise öncesi okullar ya da ilkokullar için kullanılır). Ancak bu tür şeyler, madde üzerindeki çalışmanız bittikten sonra gözden geçirilebilir. Siz çalışmanızı tamamladığınızda, isterseniz ve ben de müsait olursam, genel bir "proof reading" yapabilirim. (Ufak bir not: Soru sorarak beni "rahatsız etmezsiniz", lütfen özür dilemeyin ve yine sorun :)). İyivikiler... homonihilis // ileti 18:50, 25 Aralık 2008 (UTC)

Selam. Maddeyi gözden geçirdim. Oylamayı akşama kapatacağım. Kolay gelsin. Mızrakmsj 16:52, 25 Aralık 2008 (UTC)

Bay Quin-Gon, bir kaliteli maddeye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.
Mızrakmsj 23:06, 25 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba,
Eğer Flickr'da uygun lisansa sahip resimler bulduysanız, http://toolserver.org/~bryan/flickr/upload adresini kullanarak bu resimleri doğrdan Commons'a yükleyebilirsiniz. Böylece hem burada hem de diğer vikilerde kullanılabilirler. İyivikiler... homonihilis // ileti 08:59, 27 Aralık 2008 (UTC)

Verdiğim linkte ilk satıra kullanıcı adınızı, ikinci satıra resmin flickr'daki adresini yazıp "next" butonuna basın. Eğer lisansı uygunsa, açılacak olan sayfada bunu göreceksiniz. Ardından orada tarif edilen adımları uygularsanız, resim Commons'a otomatik olarak yüklenecektir.
Bu yolla yükleyemezseniz, resmi önce bilgisayarınıza kaydedip, sonra bu sayfayı kullanarak Commons'a yükleyebilirsiniz. Kaynak olarak Flickr adresini, lisans olarak da Flickr'da kullanılmış olan lisansı kullanmalısınız. İyivikiler... homonihilis // ileti 16:55, 27 Aralık 2008 (UTC)
O resmin adresi http://flickr.com/photos/14945397@N00/2214889837/ olmalı. Ama bu resim Commons'a yüklenmeye uygun değil. Mach'in sayfasında yer alan arama sayfasını kullanırken, sağ üst taraftaki iki kutucuğu da tıklamalısınız. O zaman uygun olduğu düşünülen resimler gelir karşınıza. Ama bu da tam çözüm değil çünkü Flickr'a yanlış lisansla birçok film posteri ya da görüntüsü yüklemişler. Yani o resimlerin bir kısmı, uygun gibi gözükse de uygun olmayabilir. NEyse, özetle http://flickr.com/photos/14945397@N00/2214889837/ sayfasındaki resim uygun değil maalesef. Silinmesi için işaretliyorum. İyivikiler... homonihilis // ileti 17:46, 27 Aralık 2008 (UTC)
Aktörün Joker rolündeki bir resmi, ancak adil kullanım kapsamında kullanılabilir. Joker'de sakınca görüyorum, çünkü madde oldukça büyük, Joker rolünden yeterince bahsediliyorsa sorun çıkmaz. Çünkü bu aktör, o rolle efsaneleşmeye doğru gidiyor. Ama bunu bir adet resimle ve uygun adil kullanım açıklamasıyla kullanmalısınız. Dergiden alacağınız resmin içeriğini bilmiyorum, ama aktörün normal bir resmi ise, kullanım sorunlu olabilir. Çünkü aktörün görünüşünü betimleyen özgür lisanslı alternatif resim mevcut ve maddede de yer alıyor. İyivikiler... homonihilis // ileti 17:52, 27 Aralık 2008 (UTC)

Kullanıcı sayfam[kaynağı değiştir]

:-D Önemli değil, canım! Teşekkürler! Runningfridgesrule 11:39, 27 Aralık 2008 (UTC)

  • Silindi. Tekrar lazım olursa söylersiniz, geri getiririm. Kolay gelsin. İyivikiler... homonihilis // ileti 20:24, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Yardım etmek isterdim, ancak kendi çevirmem gereken, çalışma şablonuyla bekleyip duran maddeler var. Zamanımı onlara ayıram gerekiyor. İyivikiler... homonihilis // ileti 21:44, 27 Aralık 2008 (UTC)

Kırmızı linkler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Karayip Korsanları (film serisi) maddesindeki kırmızılarla ilgilenecek misin? KMA oylamasında genelde şartlı destek verenler kırmızı bağlantıların mavileşmesinden yanalar. Kolay gelsin. Mızrakmsj 07:56, 30 Aralık 2008 (UTC)

Çalışma devam edecekse süreyi biraz daha uzatabilirim. Sorun değil. Kolay gelsin. Mızrakmsj 13:46, 30 Aralık 2008 (UTC)

Yeni yıl kutlaması[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Sizin de yeni yılınız kutlu olsun... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 18:54, 31 Aralık 2008 (UTC)

mutlu yıllar[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim. Size de mutlu yıllar. --♪♫Berkay0652 22:52, 31 Aralık 2008 (UTC)

size ve tüm vikipedi ailesine mutlu bir yıl dilerim...Ertly 19:40, 31 Aralık 2008 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim, yeni yılda tüm dileklerinizin gerçekleşmesi dileğiyle...Hoşcakalın...Vikipedist 20:44, 31 Aralık 2008 (UTC)
  • Mer30. Mutlu yıllar. Takabeg ileti 21:09, 31 Aralık 2008 (UTC)
  • Teşekkürler. Size de mutlu yıllar. Yeni takviminizi güle güle kullanın! --İnfoCan 04:20, 1 Ocak 2009 (UTC)
  • Sağlun sizinde yeni yılınız kutlu olsun. Nice yıllara..--Muratsahinmesaj 08:24, 1 Ocak 2009 (UTC)
  • Şablon silindi. Heath Ledger fena görünmüyor. Kaynaklarda birkaç hatalı yer var, onlar düzeltilmeli. Kırmızıların büyük bölümü açılmadan kesinlikle aday gösterilmemeli. Bunun dışında, çeviri ve dilbilgisi açısından okumadan bir şey diyemem. Ama oldukça geliştirmişsiniz. Bundan sonra, eksikleri varsa da tamamlamak çok zor olmayacaktır. İyivikiler... homonihilis // ileti 13:26, 4 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba. Yok ne kusuru, sorun değil. Senden cevap gelmeyince bende diğer adaylarla birlikte o maddenin adaylığınıda kapattım. Heath Ledger maddesini okumadım. Çok geniş ve bol kaynaklı bir madde. Bence son incelemelerini yaptıktan sonra SM adayı yap, çünkü çok emeğin geçmiş, seçkin olmayı hakediyor gibi görünüyor. Kendine iyi bak, kolay gelsin. Mızrakmsj 06:00, 6 Ocak 2009 (UTC)

İyi günler. Steven Spielberg filmografisinde bir sorun var. Ama ne olduğunu anlayamadım. Bir bakar mısınız?--Bay Quin-Gon 15:06, 6 Ocak 2009 (UTC)

İyi günler, madde geçmişinde herhangi bir vandalizm görülmüyor. "evet bir ifadedir bu ifade de bir olayın gerçeklerştiğini gösterir be ben Buse Şencan Kaya Sebati Tuncay İ.Ö.O. na gidiyorum 6/D deyim bizim çocuklara selam" ifadesi dışında da, anlamsız veya bir bozukluk göremedim. Tam olarak nedir problem ? --M. M. ileti 15:11, 6 Ocak 2009 (UTC)
  • İşte problem o yazı. Nasıl düzeltebiliriz acaba? --Bay Quin-Gon 15:15, 6 Ocak 2009 (UTC)
Sorun {{Evet}} şablonunda, düzeltmeye çalışıyorum. Olmazsa bir başka hizmetliye danışın. Teşekkürler. --M. M. ileti 15:26, 6 Ocak 2009 (UTC)
  • İyi günler. Heath Ledger maddesinde bazı kırmızbağlar var. İlk önce film maddelerini açmaya başladım. Bazı filmleri seyretmedim. Ned Kelly ve Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi gibi. Okuldan dolayı fazla vaktim olmuyor. O yüzden bu filmlerin konularını Beyazperde ve Film.Gen.Tr gibi sitelerden koydum. Fakat kaynak belirttim. Acaba bir sorun olur?--Bay Quin-Gon 15:55, 7 Ocak 2009 (UTC)
Selam. Bence sorun yaratmayacaktır. Film uzmanı Kullanıcı:Docbaba'ya sorabilirsiniz. Takabeg ileti 16:04, 7 Ocak 2009 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - İyivikiler... homonihilis // ileti 07:01, 8 Ocak 2009 (UTC)


Selamlar sanıyorum Homonihilis'in mesajı bana attığınız mesajdaki maddelerle ilgili. Yani evet sorun olur. Hem madde içindeki içeriğin kopyaladığınız içeriğe göre miktarı hem kopyaladığınız sayfadaki içeriğin buraya kopyaladığınız içeriğe göre oranı hem de konunun rahatça özgür lisanslı olarak yazılabiliyor olmasından dolyı bu tür içerik kopyalamasları sorun yaratır ve çıkarılır. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 10:56, 8 Ocak 2009 (UTC)

  • Bana göre uygun değil, ama dilerseniz başka bir hizmetli arkadaşa sorun.. Levent ileti katkılar 15:24, 8 Ocak 2009 (UTC)
Kullanıcı adınızı Olağan Şüpheli olarak değiştirdim, fakat ben bu işlemi gerçekleştirirken siz başka bir isim eklemişsiniz, yeni isminiz hayırlı olsun... e.c. 16:10, 8 Ocak 2009 (UTC)
  • Hay allah , acaba scarface'mi daha masumdu, bumu? Neyse her ikisi de halk düşmanı'ndan iyidir, yeni adınız hayırlı olsun.. Levent ileti katkılar 16:20, 8 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhaba,
    Öncelikle şunu söyleyeyim, konu beğeni meselesi değil, kural meselesi. Bizler hiçbir içeriği sırf "beğenmediğimiz" için çıkartmıyoruz. Telif hakkı saklı olan ya da telif hakkı konusunda hiçbir bilgi bulunmayan web sitelerinden bire bir içerik kopyalamak Vikipedi'de kabul edilebilir birşey değil. İçerik o sebeple çıkarıldı. Ama tabii ki bu, o sitelerdeki bilgileri kullanamayacağımız anlamına gelmez. Oradan okuyup öğrendiklerinizi tamamıyla kendi cümlelerinizle yeniden yazdığınız sürece sorun olmayacaktır. İlgili maddelerde bunu yapmışsınız, dolayısıyla artık kurallara uygun maddeler haline gelmişler. Yukarıda Takabeg'in cevabını şimdi okudum. Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş, çünkü o da telif ihlali konusunda oldukça deneyimli bir kullanıcıdır. Kuralı bildiğinden eminim. İyivikiler... homonihilis // ileti 06:59, 9 Ocak 2009 (UTC)
  • İsim değişikliğini yapmışsınz. Bu aralar fazla Vikipedi'ye girecek vakit bulamadığım çabuk yanıtlayamadım. Kusura bakmayın. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 11:01, 9 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba, yanılmıyorsam istediğin cümlenin çevirisi şöyle olmalı: "Gene Kelly'e olan aşkı ona Rock Eisteddfod Challenge'de Guilford Grammar's 60-member team'in "first all-boy victory" şarkısına başarılı koreografi yapmasına ilham oldu.--Serhantr 17:42, 10 Ocak 2009 (UTC)