Kullanıcı mesaj:Nkucuk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Nkucuk!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Garbino ileti 01:57, 5 Kasım 2012 (UTC)

Wikipedia ya bir web sitesinin tanitimini girmek istiyorum. Bunun icin diger web sitelerinin formatindan faydalaniyorum ancak otomatik sil etiketi geliyor. Sorun bende mi? Icerigi inceleyip bir sorun yoksa onaylar misiniz? Ilginize simdiden tesekkurler. Nedim Kucuk (mesaj) 01:22, 5 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, öncelikle ikinci kez belirtmem gerekir ki; vikipedi içerisinde telifli hiç bir içeriği barındıramıyoruz. Bu nedenle mesaj sayfanızdan telifli içeriği çıkartmanızı rica ediyorum. Bahsettiğiniz konuya gelince; bu maddeden bahsediyorsunuz zannediyorum. Oluşturduğunuz madde otomatik değil, devriye Gezginrocker tarafından silinmesi adına etiketlenmiştir. İçerikle ilgili sorun, oluşturduğunuz maddenin kayda değerlik standartlarını karşılamaması ve reklam olarak algılanacak bir biçimde oluşturulmasıdır. Ne yazık ki vikipedi içerisine reklam maksatlı içerikler ekleyemiyoruz. Vikipedi ne değildir? sayfasını incelemenizde fayda görüyorum. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 01:46, 5 Kasım 2012 (UTC)
Uyarıyı dikkate aldığınız için teşekkür ederim.. --Garbino ileti 01:57, 5 Kasım 2012 (UTC)
Oncelikle ilginize tesekkur ederim.

Ben o sayfayi onun gibi bircok sayfadan ornek alarak duzenledim. Hali hazirda bir internet sitesi tanitimi daha baska turlu nasil yapilir biliemiyorum. Ornek aldigim sayfalar icin sorun olmayan bir kriter neden benim girdigim bir sayfa icin sorun oluyor anlamakta gucluk cekiyorum. O yuzden ilgili devriye arkadasin ortaya doktugu bir sebep olmadan etiketlemesini vandalizm in baska bir turu olarak kabul ediyorum. Sizin gibi bilincli devriyelerin bu konuda daha hassas davranmalarini rica ediyorum. Lutfen bana varsa hatali alanlarimi soylemenizi, eger yoksa onaylamanizi rica ediyorum. Tesekkur ederim. Nedim Kucuk (mesaj) 02:00, 5 Kasım 2012 (UTC)

Maddenin reklam olarak algılanmasının nedeni kayda değerlik standartlarını karşılamamasından kaynaklanmaktadır. İncelediğiniz ve maddenizin oluşumunda referans aldığınız diğer içeriklerinde, reklam olarak algılanmamasının nedeni durumunuzun tam tersi kayda değer oluşlarından kaynaklanmaktadır. Kayda değerlik sayfasını incelerseniz daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz. Mevcut haliyle oluşturduğunuz madde silinmek mecburiyetindedir. Durumu anladığınıza inanıyor, her türlü sorun ya da problemde tarafıma ya da diğer devriye arkadaşlarıma danışabileceğinizi belirtmek istiyorum. Tekrar iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 02:15, 5 Kasım 2012 (UTC)

Eklemek istedigim bir sayfa icin sil etiketi koydugunuzu goruyorum. Bu bir web sitesinin tanitimidir ve wikipedia icindeki benzer sayfalardan ornek alarak tasarlanmistir. Bir web sitesi tanitiminda olumsuz olarak isaretlediginiz alanlari anlayamadim. Suze gore uygun olmayan satirlari ogrenebilir miyim? Akasi halde buna benzer onay almis bircok sayfayi gordugumde cifte standart uygulandigina dair kaygilar olusmaya basladi. Bu da vandalizmin baska bir sekli sanirim. Sizden ricam, icerik ile ilgili olumsuzluklarin tarafima bildirilmesi ve onaylanmasidir. Iyi sabahlar... Nedim Kucuk (mesaj) 02:06, 5 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar. Garbino yeterince açıklamış gerçi ama ben de cevaplamaya çalışayım. Vikipedi bütün web siteleri ile ilgili maddelerin toplandığı bir web rehberi değildir ve belli kayda değerlik kriterleri vardır. gittigidiyor.com gibi bazı siteler Türkiye'nin alanında ilk ve en çok bilinen sitelerinden oldukları için haklarında maddeler var. Sizin eklediğiniz site ise bir ansiklopedide yer almayı gerektirecek orijinal içeriğe sahip değil ve oluşturulan madde reklam amaçlı sınıfına giriyor. Ayrıntılar için lütfen şu sayfaya bakınız: Kayda değerlik (internet) Ayrıca sebep belirtmemem konusundaki şikayetiniz konusunda haklısınız, ancak devriye panelimdeki işaretleme panelimin çalışmaması sebebiyle bu konuda bir sıkıntı yaşıyorum. Devriyeler sadece maddeyi işaretleyebilir, silme işlemini hizmetliler gerçekleştirebilir. Ancak içerikten dolayı hizmetlilerin maddeyi sileceğinden emin olabilirsiniz. İyi çalışmalar. Gezginrocker (mesaj) 02:24, 5 Kasım 2012 (UTC)

Katkılarınızı inceledim. Maddelerde yaptığınız tüm değişiklikler ve yeni oluşturduğunuz maddeler ticari sitelere bağlantı verme amaçlı. Bu yüzdendir ki yaptığınız tüm değişiklikler reddedilmiş ve oluşturduğunuz sayfalar silinmesi için işaretlenmiş. Bu tutumunuza devam ettiğiniz takdirde süresiz engellenmeniz talebi ile sizi hizmetlilere bildireceğim, bilginiz olsun. Ayrıca şunu belirteyim, sanırım SEO amaçlı bağlantı ekliyorsunuz. Ancak bundan bir fayda göremezsiniz, çünkü Vikipedi'de tüm dış bağlantılar "nofollow" tag'i ile işaretlenmektedir. Arama motorları da "nofollow" bağlantıları dikkate almazlar. Yani bağlantı eklemeniz SEO amaçlı bir işe yaramaz, sadece bizim gibi devriyelerin zaten kısıtlı olan vaktini alır. Gezginrocker (mesaj) 04:47, 5 Kasım 2012 (UTC)

Eklemiş olduğunuz ŞU dosya da sorun bulunmaktadır.---Aguzer#Cx|5|Kasım|2012|08:26|