Kullanıcı mesaj:Neslihancakir

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selamlar. Öncelikle Vikipedi'ye hoş geldiniz. "Çanakkale-Abydos Burnu.Istanbul Boğazı’na giriş" maddesinde olduğu gibi telif hakkı saklı içerikleri Vikipedi'ye ekleyemiyoruz. Detaylı bilgi için şu sayfayı inceleyebilir, herhangi bir sorunuz olursa bana mesaj atabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:22, 4 Ağustos 2016 (UTC)

VikiPera: Vikimaraton[kaynağı değiştir]


VikiPera: Vikimaraton
13 Ağustos 2016 Cumartesi 10:30-17:00, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

VikiPera: VikiKarekod Projesinin ilk ayağı olan ödüllü yarışma VikiPera İBP tamamlanmak üzere. Pera Müzesi’nin 2 sergisinde yer alan 32 tablo hakkında birer Vikipedi maddesi oluşturulması ve geliştirilmesi için düzenlenen yarışmada, tablolar ve ressamları hakkında el birliğiyle yeni içerik ürettik. Hepimizin eline sağlık!

Projenin ikinci aşaması, karekodların müzeye yerleştirilmesi olarak planlanmıştı. Bu konuda da hazırlıklar tamam. Ancak şimdilik bu ilk GLAM deneyiminden öğrendiğimiz önemli bir şey oldu: Maddelerin müzede karekodla kamuoyu ile paylaşılacak duruma gelmesi için yarışma sürecindeki üretim yeterli değil; ek bir çalışma daha gerekli.

Maddelerin daha kaliteli hale getirilmesi ve kayda değerlik sorunlarının çözülmesi için bir Vikimaraton yapılması planlanıyor. Pera Müzesi, eserler hakkında internetten ulaşılamayan bazı kaynakları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi’nde (Tepebaşı’nda Pera Müzesi’ne 1 dk. yürüme mesafesinde) bulmanın mümkün olduğu ancak dışarıya ödünç kitap verilemediği bilgisini paylaştı. Bu sebeple, kaynakların proje dahilindeki maddelerin geliştirilmesinde kullanılması için vikipedistleri bir vikimaraton etkinliği kapsamında misafir etmeyi teklif etti.

Katılabilecek deneyimli vikipedistler ile kütüphanede buluşup maddelere son halini vermek üzere ikinci bir çalışma yapacağız. Cumartesi sabah 10.30'da başlayacak olan çalışmamız akşam 17.00'ye kadar sürecektir. İstanbul'da olan her yazarımızın, ilgi duyan herkesin etkinliğe katılmasını ve maddelerin gelişimine katkıda bulunmasını istiyoruz.

Gelecek olan vikipedistlerin aşağıda bir isim listesi oluşturmasını rica ederiz. Bu sayı Pera Müzesi'ne bildirilerek gerekli düzen sağlanacaktır.

Gelecek olan vikipedistlerin taşınabilir bilgisayarlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Not: Vikimaraton kapsamında yapılacak tüm değişiklikler VikiPera İBP yarışmasındaki puanlamanın dışında tutulacaktır.

Katılımınızı bekliyoruz! Sevgiler. --Wikimedia TKG Türkiye

Katılmak için etkinlik sayfasına kaydolun!
Bu duyuru mesajı size VikiPera İBP yarışmasında yer aldığınız için gönderilmiştir.

Mesajınız var![kaynağı değiştir]

Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Neslihancakir. Yeni bir mesajınız var. Vikipedi tartışma:İş birliği projesi/2016/WMTR-Pera (ORK-KD:ERS).
Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.

--SiLveRLeaD mesaj 18:00, 29 Ağustos 2016 (UTC)

VikiPera: VikiKarekod İBP (ORK-KD:ERS) projesi sonuçlandı[kaynağı değiştir]

Tebrikler Neslihancakir, kazandınız!


Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) tarafından Pera Müzesi ile GLAM-WIKI kapsamında yapılan "VikiPera" iş birliği programının ilk projesi olan VikiPera: VikiKarekod İBP (ORK-KD:ERS) ödüllü yarışmanın kazananları belli oldu. Proje sorumluları ve İBP sorumlusu tarafından yapılan puanlama çalışması sonucunda sıralamada yer alabilecek olmanıza rağmen, alt sayfanızda katkılarınızı belirtmemiş olmanız nedeniyle, durumun farkına varılması sonrasında yapılan hesaplamada ödül alabileceğiniz gözlenmiştir. Katılacağınız başka projelerde bu bilgiyi unutmayarak katkıda bulunmanızı öneririz. Bu bilgiler ışığında, normal şartlarda hakkınız olan ödülü almak için gerekli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Ödüllerin tarafınıza teslimi ile ilgili bilgi edinmek için wmtr@wikimedia.community adresine, kullanıcı adınızı içeren bir e-posta göndermeniz önemle rica olunur.

Etkinlik çerçevesinde yaptığınız katkılar için tekrar teşekkür ederiz.

Başka bir projede görüşmek dileğiyle. İyi vikiler! --Wikimedia TKG Türkiye

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[kaynağı değiştir]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[kaynağı değiştir]