Kullanıcı mesaj:Murhin/Ekim 2008 Arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Burası geçmiş mesajların arşivlendiği sayfadır. Üzerinde değişiklik veya deneme yapmayınız. M.S. adlı kullanıcıya buradan ulaşabilirsiniz...

Selam. İran'ın YB meselesini ne yapalım? Geçici olarak Ostan, Şehristan, Şehir v.s. kullanalım mı? Uygun çeviri kesinleşince değiştirelim. Şu anki şablonları oluşturmaya çalışıyorum da bu durumda sistematik çalışamıyorum. Takabeg ileti 14:36, 1 Ekim 2008 (UTC)

  • Çok çok geç kalmış, bir cevap veriyorum ama kusura bakmayın. İran'ın yerel yönetim yapısı hakkında nerede ise hiçbir bilgim yok. Bundan sesim çıkmadı. Yukarıda da arkadaşlar zaten belirtmişler, türkçe karşılıkları kullanılsın diye. Bencede öyle olması daha iyi. Bayram dolayısı ile el öpmeler filan derken, artık neredeyse sadece gece yarısı Vikipedi de olabiliyorum. ( Ayrıca sizli-bizli konuşmaya başladım iyice ben. Hayırdır )--Muratsahinileti 01:27, 2 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba nasılsınız? Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi, Otonom Kıbrıs Türk Yönetimi, Kıbrıs Türk Federe Devleti maddeleri oluşturuldu. Yakında Kıbrıs Türk Genel Komitesi maddesinide oluştururum. Kullanıcı kutularınızdan anladığım kadarı ile KKTC vatandaşısınız. Bu nedenle Kıbrıs konusunda sık sık devamlı sizi ziyaret edebilirim. Otonom yönetimin tartışma sayfasında yönetim biçimi ile ilgili birşeyler yazmışsınız. Acaba tam olarak ne diyelim? Başkanlık sistemi olabilir mi? Ayrıca maddelerdeki bilgileri incelermisiniz? Herhangi bir hata veya yanlış bilgi varsa mesaj sayfamda iletirseniz sevinirim. İyi günler.--Muratsahinileti 11:09, 2 Ekim 2008 (UTC)

  • Teşekkür ederim. iyiyim.

KTFD'nin yönetim şekli hakkında söylemek istediğim şuydu; bu devlet olası Federatif Kıbrıs Devleti'nin Türk ayağı olmak üzere kurulan bir parça devletti. Ve isminden de anlaşıldığı gibi bir federasyondu (Gerçi asıl devlet ortada yoktu). Hal böyle olunca KTFD tanınma iddiasında da bulunmadı. 1983 yılına kadar Rum liderleriyle Federatif Kıbrıs Cumhuriyeti kurmak için sürekli görüşmeler yapıldı. Ama Rumların hala devam eden "tek devlet, iki millet" konusundaki ısrarları sonucunda çözüme ulaşılmadı ve KTFD devletinden vazgeçildi. Yani burada devletin yönetim şekli çoğulculuk anlamında bir cumhuriyet olabilir ama siyasi anlamda bir federasyondu. Tıpkı Belçika örneklerinde olduğu gibi. Bu durumda devletin yönetim şekline Federasyon, liderine ise başkan diyebiliriz sanırım. Yine de bir bilene başvurmak lazım. Neticede tarih olarak yeni olaylar bunlar. Ben küçükken cumhuriyet kurulduğu için KTFD hakında birebir bilgi vrmem biraz zor. Ancak okulda öğrendiklerimiz kadar biliyoruz.Apolas Lermi 11:23, 2 Ekim 2008 (UTC)

  • Yönetim şekli ile ilgili hiçbir kaynak bulamadığımdan o konulara girmek istemedim. Otonom ve Geçici yönetimler için sanırsam cumhuriyet demek yerine başkanlık sistemi denilebilir yada cumhuriyet'ide kaldırıp şimdilik boş kalması. KTFD için şimdilik cumhuriyet şeklinde kalsın, herhangi bir kaynak bulursak ona göre değiştirebiliriz. Teşekkürler. Kolay gelsin.--Muratsahinileti 11:33, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • İki önerim var. Biricisi; Bu KTFD maddesi Otonom yönetimi ve KKTCyi kastederek öncesi ve sonrası diye bir link şablon eklemesi yapılabilir mi? İkinci olarak; Otonom Türk idaresi maddesindeki harita yanlış. Çünkü 1976 mübadelesinden önce sınır diye birşey yoktu. O devirde iki hal bi arada yaşıyordu. Fakat Türkler belirli gettolara sıkıştırlımışlardı. O dönemi yansıtan şu haritayı üzreinde değişiklik yaparak oraya koyabiliriz bence: Image:Cyprus 1973 ethnic neutral.svg (Kusura bakmayın, link halinde koyamadım nedense :( Apolas Lermi 12:05, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Aslında şu harita daha iyiymiş: (Image:Cyprus 1973 ethnic gr.svg) Yer isimleri de yazıyor. Tükçeye çevrilebilir.Apolas Lermi 12:09, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba, birinci öneriniz sanırsam şuydu ve ekledim. İkinci öneriniz; Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi'ndeki haritanın altında KKTC'nin sınırları olduğunu belirtmiştim ama otonomda eklememiştim. Şimdi ekledim. önerdiğiniz harritayı Inkscape ile türkçeleştirebilirim ve şimdi üzerinde çalışıyorum. Türkçeleştirme bittikten sonra diğer haritaların yerine bunu koyarım. Ayrıca Kıbrıs Türk Genel Komitesi hakkında bilginiz varsa oluşturabilirmisiniz? Tam olarak kaynaklar ve bilgi bulamadım.--Muratsahinileti 12:32, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Kıbrıs Türk Genel Komitesini nerden duydunuz? Ben ilk defa sizden duyuyorum. Bi adres verir misiniz?85.103.175.229 13:09, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Kuzey bölgesinde Alsancak yazan yer yanlış olmuş, orası Çamlıbel olmalı. Zira yunancası da Çamlıbel olarak gösteriyor. Gerisi doğru. Bir de bu Türk komitesi ile ilgili olarak Elçiliğin sayfasına ben de baktım da, size şunu söylemek isterim: o aradaki geçici yönetimler çok taslak şeyler. Yani bence onlar hakkında madde açılması anlamsız olur. Zaten onları bilen de yoktur.Apolas Lermi 13:30, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Haritanın altındaki not: mübadele 1975ten sonra yapıldı. Yani 1975ten önceki durumu gösteriyor o harita, 1973 değil :) Apolas Lermi 13:37, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Tamam Alsancak, Çamlıbel oldu. Vikipedi'nin amacı bilgilendirmek, gönüllü editörlerin ise amacı Kayda değer içeriklerin maddelerini oluşturmak. Zaten kimse bilmiyor, bilmeselerde olur diyemeyiz. Gücümüz yettiği kadar neler olduğunu anlatmalıyız. Eğer taslak kriterlerini sağlayacak kadar içerik bulunmuşsa maddeler oluşturulur. Kıbrıs Türk Genel Komitesi hakkında yeterli bilgi bulduğumda oluştururum. Teşekkürler ve Kolay gelsin.--Muratsahinileti 13:41, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Başlığın önemi yok, Türkçe vikipedi de 1975 yılı dedik mi yeter .--Muratsahinileti 13:43, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Ayrıca Rumca haritasının gerekçesinde 1973 deniliyor. İnternetde araştırdıktan sonra değiştiririm.--Muratsahinileti 13:45, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Ben zaten ona birşey demedim. O harita 1973 yılındaki durumu gösteriyor. Pekala o durum sizce mübadelenin yapıldığı 1975 yılına kadar değişmemiş olamaz mı?Apolas Lermi 13:49, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Lakin 1973 yılının haritası. Mübadele ile değişmiş olabilir veya olmayabilir ama 1973 yılına göre düzenlenmiş. Kesin doğruluk acısından (harita bakımından) 1973 olması gerektiği kanısındayım. Ayrıca Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinin tartışma sayfasında sizin içeriğinizin silindiğii belirtiyorsunuz ama içerik burada ve tarih bölümünü detayları ile oluşturmaya başladığımda kullanılacak. --Muratsahinileti 14:04, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • (Bu mesajı yazarken sizin tarafınızdan gelen mesaj için.) Geçmiş sayfasında genellikle benim ismim ve {{Çalışma var}} şablonunu ben koyduğuma göre evet --Muratsahinileti 14:04, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Şuanlık biraz durgun olsada davet davettir . Ayrıca bayramınız kutlu olsun. Nice vikili bayramlara.. --Muratsahinileti 11:16, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Sizin de bayramınız kutlu olsun.bekiroflaz § mesaj 11:28, 2 Ekim 2008 (UTC)
Bayramınız mübarek olsun. Avarlar ve Avar Kağanlığı maddelerine bakabilir misiniz? Avarlar maddesi Avar halkı hakkında. Avar Kağanlığı ise Avarların kurduğu Doğu Avrupa Devleti. Maddelere katkıda bulunabilir misiniz veya kaynak bulabilir misiniz? İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 11:56, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Sağol Gökçe, seninde bayramın mübarek olsun. Elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım. İstediğin kaynak olsun. Türk tarihini ve devletlerini anlatan çok sayıda kitap ve dergiler var. Onları bir göz gezdirmeye çalışayım .--Muratsahinileti 14:49, 2 Ekim 2008 (UTC)

Kıbrıs Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

  • Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinin son durumunu sen mi düzenledin? Apolas Lermi 14:00, 2 Ekim 2008 (UTC)
Cevap burada. --Muratsahinileti 14:04, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • O zaman tartışmaya bıraktığım notuma bir bakar mısınız? Apolas Lermi 14:12, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Yukarıdaki cevaplara rağmen, detaylı bir cevap istiyorsanız tamam bakarım. --Muratsahinileti 14:17, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Kastım hala net anlaşılmış değil. Demek istediğim şu ki; biz tarafzılık adına tarafsız görünenlerin taraflı görüşlerini kullanıyoruz, onları birincil kaynak olarak kabul ediyoruz. Fakat birileri bu tarafsızlık olayına hiç takılmıyor. Mesela Rumlarca veya Yunanlılarca yapılan maddeleri bir inceleyin lütfen. Bakın görün ne kadar taraflılar. Örneğin bizim vikiciler 'Kıbrıs Barış Harekatına' savaş mı diyelim, harekat mı diyelim bilmem ne mi diyelim diye tartışırlarken, yunanlılar direk "işgal hareketi" diyor. Yani demek istediğim, ortada çok ciddi politik meseleler ve tezler varken, türk vikipedistlerin "tarafsızlık" konusunda neden bu kadar tutucu (aslında pasif) olduklarını anlamış değilim doğrusu. Ya ben çok art niyetliyim yada tarafsızlık peşinde olanlar çok İYİ niyetli. Ha bir de, "biz tarafsız olalım da onlar varsın taraflı olsunlar" yormunu da bu bağlamda mantıklı bulmam. Mesele uzar ama anlıyorum ki bu mecrada çözüm yok.Apolas Lermi 19:28, 2 Ekim 2008 (UTC)

Evet, haklısınız. Dediklerinize katılmamak elde değil . İngilizce Vikipedi'ye görede Türkler adayı işgal etmiştir. Bu şekilde geçmekte. Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinin giriş bölümleri oradan aldığımda biraz düzenlemeye gittim. Her iki kesiminde düşüncelerine paralel olarak kelime oynamaları yaptım.

İnsan denilen canlı karşısındakinin ve kendi düşüncelerini yoğurursa gerçeğe ulaşır. Buradaki arkadaşlarda bunu yapmaya çalışıyor. Bana görede tarafsızlık budur.(neyse konudam uzaklaştım)

Düşüncelerinizi göze alıp madde de düzenleme yapacağım. Kıbrıs Cumhuriyeti'ni Seçkin Madde yapmayı düşünüyorum. Alt başlıkları hazırladım şimdiden. Üzerinde çok çalışağım anlayacağınız. Kendinize iyi bakın. kolay gelsin.--Muratsahinileti 20:06, 2 Ekim 2008 (UTC)

  • Slm. Sizi çok rahatsız ediyorum ama derdimi anlatmadan da duramıyorum .Kıbrıs Cumhuriyetini seçkin madde yapmak istediğinizi söylemişsiniz ama bende onu değil de KKTC maddesini seçkin madde yapmaya çalışalım diyorum. Çünkü Kıbrıs Cumhuriyeti diye bir şey yok(var da yok). Yani kısır bi konu o. Ne kadar uğraşsanız da eksik kalır, göreceksiniz. Çünkü Kıbrıs Cumhuriyeti denen devlet eksik bir devlet. Hak iddia ettiği toprakalrın tümüne ulaşamayan, hükmedemeyen bir ülke. Yani mesela tuzimin bahsedeceksin, peki ya Kuzeyi nasıl anlatacaksınız? Veya nüfustan bahsederken Türk nüfusu hakkında ne diyeceksinz, Özgür olmayan bölgede yaşadıklarını mı yazacaksınız? Veya Kıbrıs Cumhuriyetinde eğitimden bahsederken Kuzeydeki eğitim faaliyetlerini hangi kategoriye koyacaksınız? Kısacası sürekli işgal bölgesine atıfta bulunmadan bunları nasıl yapacaksınız :D Yani o mesele çok çetin. Ama yine de siz bilirsiniz. Benimki sadece bir öneri. Kolay gele..Apolas Lermi 20:16, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Hayır rahatsız etmiyorsunuz, sonuçta herkes düşüncesini açıklayarak Vikipedi'de işler yoluna koyulacak. Seçkin madde yapacağım diyorsam benimde bildiğim vardır. Türkler kadar Rumların'da sosyal, toplumsal, siyasi, spor vb. hayatları var. Kuzey'den de sık sık bahsedeceğim tabiki ama milliyetçi düşünerek değil, evrensel düşünceye göre. Sizede çalışmalarınızda koaly gelsin. iyi geceler.--Muratsahinileti 20:31, 2 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba Selim Hocam, siz mesaj sayfama uğramadınız ama ben uğrayayım dedim . Ramazan bayramınız kutlu olsun. Nice vikili bayramlara...--Muratsahinileti 15:05, 2 Ekim 2008 (UTC)

Yemin ederim aklımdan geçiyordunuz. Hep online lere gönderiyorum. Siz online değildiniz diye unuttum. Çok özür dilerim ve sizinde bayramınız kutlu olsun--SE Mesaj 16:21, 2 Ekim 2008 (UTC)

  • Estağfurullah hocam, sonuçta hepimiz burada Vikipedi için gönüllü editörlük yapıyoruz, çoğumuz bazen farkına varmadan bir çok şeyi unutuyor.. Kutlama için teşekkürler ve iyi çalışmalar. Kolay gelsin.--Muratsahinileti 16:28, 2 Ekim 2008 (UTC)
Bence Kıbrıs Türk Federe Devleti ve onun öncellerinde bulunan bilgi kutusundaki Kıbrıs Cumhuriyeti'ni öncellikten çıkaralım. Sadece en eski Türk yönetimine koyalım. Ne dersiniz?--Gökçє Yörük mesaj 19:27, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Otonom ve Geçici Yönetim maddelerindekiler kalkabilir, ama Federe Devleti ile tam bölünme geçerleşiyor yada bazılarına göre Federal Kıbrıs C. için birleşme başlıyor. Sen beni dimleme en iyisi, kaldır gitsin . En son açacağım Kıbrıs Türk Genel Komitesi maddesinde Kıbrıs Cumhuriyeti'nden ayrıldı olarak göstereceğimizden zaten gereksizdi onlar. Tamam silelim. Ben şimdi Apolas'ın cevabına yanıt yazmaya gideyim :) .--Muratsahinileti 19:43, 2 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba, Khutuck yukarıdaki sorunun aynısını şuanda Ayşe Hür maddesini oluştururkende yaptınız. Maddeyi açalı 5 dakika oldu, açılmasından 2. dakika sonra silindi. Tam bitirdim, silindi diye uyarı geliyor. Sizce bu fazla acelecilik değil mi? .

Not: Ayrıca {{Çalışma var}} şablonu bulunmaktaydı.--Muratsahinileti 19:19, 2 Ekim 2008 (UTC)

Yeni Sayfalar'dan 50 tane açıyorum, silinecek olanları siliyorum, diğerlerini "kontrol edildi" diye işaretliyorum, sonra 50 tane daha açıyorum :) Arada kaynayabiliyor tabii, daha kontrol edeceğim 2-3 bin madde falan var :P Geri alayım hemen. Khutuckmsj 19:25, 2 Ekim 2008 (UTC)
Not: Geçen hafta bir Musevi gazetesinin tüm yazarları ve muhabirleri hakkında aynı uzunlukta 50 küsür madde açılmıştı, onları açan geri geldi sandım, maddeyi açanın siz olduğunuzu farketmedim. Khutuckmsj 19:26, 2 Ekim 2008 (UTC)
Silinmiş maddeleri geri alabiliriz, için rahat olsun :) Khutuckmsj 19:28, 2 Ekim 2008 (UTC)

Tamam, sağolasın. İyiki bazen Notepad'ı kullanmak aklıma geliyor.. Tamamlayarak açtım. iyi çalışmalar ve kolay gelsin. --Muratsahinileti 19:30, 2 Ekim 2008 (UTC)

  • Geri alabileceğini elbette biliyorumda bir anda ne oldu da silindi dedim :) . Hatalı birşey mi yaptım filan aklımdan birşeyler geldi-gitti :). Neyse yeniden kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Muratsahinileti 20:10, 2 Ekim 2008 (UTC)
Yine selam. Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi ve Kıbrıs Türk Genel Komitesi, Türk bayrağı kullanmamış. Ne tür bir bayrak kullandıklarını bilmiyorum. Bilginize.--Gökçє Yörük mesaj 20:27, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba elimdeki tek kaynak bayrak konusunda Apolas. Kıbrıslı Türkler her zaman Türkiye bayrağını kullanmışlar 1983'e kadar. Şimdilik bayraklar bu şekilde kalsın.--Muratsahinileti 20:36, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Şunu düzeltmek istiyorum. Kıbrısta Türkler her zaman Türk bayrağını kullanmadılar. Sadece Kıbrıs Cumhuriyetinden kovulduktan(veya ayrıldıktan) sonra türk bayrağı kullandılar. Fakat o zamanki kullanımlar resmi bir tarafı yoktu. Federe devlette bile bir resmiyet sözkonusu değildi. Çünkü Federe devlet geçiş devleti olarak tasarlandı. Türk bayrağı ise aidiyet duygusundan dolayı kullanıldı...Şunu da görüyorum ki Federe Devletten önceki yönetimler ayrı birer devletmiş gibi algılanıyor ve ona göre devlet şablonu hazırlanıyor (bayrağı, başkanı vs). Ama ortada bir devlet yok. Federe devletten öncekilerin hiçbiri devlet değildir. Devletçik bile değildir. Kıbrıs Cumhuriyetinden kopuş sürecinde meydana gelmiş toplumsal oluşumlardır. Bu konuları ben yazıorum ama aslında bu konular maddelerin içeriğine de bir şekilde dahil edilmeli bence.Apolas Lermi 18:50, 3 Ekim 2008 (UTC)
Bir diğer husus [Resim:Kıbrıs Adası 1973 öncesi etnik bölgeler.svg bu harita] hakkında. Görüyorum ki Harita konusunda yaptığım düzeltmeyi pek ciddiye almamamışsın. Gerekçe olarak ta haritanın dosya adını gösteriyorsun. tekrar ediyorum; o harita 1973 yılındaki durumu gösteriyor olabilir ama sen buna "1973 yılından önceki durum" demişsin. Oysa o harita 1975 yılındaki mübadeleye kadar öyle kaldı. Ha şunu da belirteyim; o haritalar resmi değildir. Yani Kıbrısta 1975 yılına kadar ikili bir harita hiç olmamıştır. Çünkü devletin yapısına aykırıdır..Apolas Lermi 18:50, 3 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba, ilk baştan belirtiyim {{Ülke2}} şablonu kullanılarak belirtmemiz devlet olduklarını göstermez ve zaten yönetim maddelerinin içinde yönetim diye belirtmişiz. Ama yönetimlerin kendi yasaları ve meclis yapıları olduğundan başkanlarıda belirtilir bu normaldir. Ayrıca zaten Vikipedi'de her madde özel bir {{Çalışma var}} şablonu yoksa düzenlenebilir ve eklemek istediğiniz bilgiler varsa ekleyin. Federe devlet ve otonom yönetimi dönemlerinde kaynaklarla Türkiye bayrağı kullanıldığını belirttik . Genel komite ve Geçici Yönetim'de sizinde belirttiğiniz gibi yine Türkiye bayrağı kullanılmış ama elimizde kaynak olmadığından kaynaksız bir şekilde kaldı. Sorun teşkil edicek bir konu değil zaten.

İkinci husus başlığına gelirsek, size iki yorumdan belirttiğim gibi doğruluğu konusunda tam kesin olması için 1973 tarihi olması gerektiğini söyledim. 1973-1975 arasında harekat üzerine bazı değişiklikler meydana gelmiş olabilir. Buda benim kanımca doğru olmaz, kesin yargılar her zaman önemlidir. Sanırsam harita CIA çıkışlı olduğu belirtiliyordu. ( Daha da önemlisi sizli-bizli konuşmasak olur mu? ) Ayrıca Spyros Kyprianou ve George Vasiliou maddelerini oluşturabilirmisiniz?--Muratsahinileti 19:15, 3 Ekim 2008 (UTC)

  • Öcelikle; doğruluğundan emin olduğunuz şey, haritanın orjnal dosya isminde 1973 yılı yazıyor olması. Oysa bunun doğruluğu bile tartışılabliecekken siz haritanın Türkçeleştirdiğiniz şekline "1973ten önceki durum" benzeri bir isim vermişsiniz. oysa orjinalinde böyle bir yorum yok. Bence o dosyanızın adını da düzelteim ve Federe devletten önceki yönetimlerin haritalarının altına da "1975 yılından önceki durum" diye yazalım.Aksi halde 1973-1975 arasındaki harita bilgisi muallak duruma düşecek. Dikkate alırsanız sevinirim.
Sizli-bizli konuşma mevzuunda ise sizi tanımadığım için bu yollu hitabı daha uygun buluyorum. Ayrıca yaşça benden büyük olup olmadığınızı da bilmiyorum, saygılar :) Apolas Lermi 20:06, 3 Ekim 2008 (UTC)
  • Ben oradaki düzeltmelrin şöyle olmasınn uygun olacağını düşünüyorum: 1975 yılından önce Kıbrıs Adası'nda Türkler 'in yaşadığı alanlar......Böyle daha uygun olur diyorum. Zira haritadaki mavi bölgler Türklerin yaşadığı Gettoları gösteriyor.Apolas Lermi 20:12, 3 Ekim 2008 (UTC)
  • Benim için önemli olan haritanın aslına göre hareket edilmesi. Ben sadece bunu belirttim. Sizli-Bizli konuşmasına gelince Vikipedi'de hiçbir kimse neredeyse birbirinin gerçek hayattaki durumunu, yaşlı mı, genç mi bilmez. Ama sonuçta tercihiniz bu şekilde ise olsun. :) İyi günler ve Kolay gelsin.--Muratsahinileti 20:14, 3 Ekim 2008 (UTC)
  • Görüyorum ki inanadınızın önüne geçilmiyor. Sizi harita ve benzeri konularda defalarca uyarmama rağmen aynı hatayı (ki bana göre kesinlikle öyle) yapmakta ısrar ediyorsunuz. Şunu belirtmeliyim ki , ben tam 8 yıl boyunca, Kıbrıs tarihi okudum ve bu basite alınacak bir bilgi değildir. . Kıbrıs tarihi ile ilgili bilgileri sizin gibi internette toplayarak öğrenmedim, veya Kıbrıs tarihiyle ilgili merakım iş olsun diye meydana gelmiş fantezi de değildir. Ha konuyu benden çok daha iyi biliyorsanız o zaman da bana bunları lütfen sormayın, kendi bilgilerinize(!) danışın. Buna rağmen siz ne hikmetse kendi bildiğinizin en doğru olduğunda ve kendinizce delillerle oluşturduğunuz bilgilerin doğruluğunda ısrar etmeye devam ediyorsunuz. Bunu nedenini az çok anlamış durumdayım ama konum bu değil. Daha önce de söylediğim gibi (ki artık anlamıyacağınıza kesin gözüyle inandım) . sizin maddeye koyduğunuz harita ile ilgili yorumunuz kesinlikle yanlış. Diyorsunuz ki “1973 yılından önceki durum” ; peki size sorarım, Haritanın orijinalinin neresinde bu anlama gelecek bir şey var? Lütfen “kendinize” açıklar mısınız? Bir ikinci husus, haritanın hiç bir yerinde Türk ve rum bölgeleri diye bir şey yazmıyor, ama siz yine kendi aklınıza göre haritayı o şekilde yorumlamışsınız. Hem maddi bilgi ve delilden yanasınız hem de olaya kendi yorumunuzu alenen katmışsınız . Bunu da size daha önce yazdım ama maalesef size bir değişiklik göremiyorm. Haritadaki mavi bölgeler,1963-1967 olaylarından sonra Türklerin göç ettirlierek , sıkıştırıldığı, yaşam alanlarının kısıtladığı GETTO bölgeleridir. Lütfen bunu da internetten araştırın! Yani 1973 yılından önce Türkler o bölgelerde yaşamıyor, o bölgelerde yaşamak zorunda bırakılıyorlar. Yani 1963-1967 olaylarıdan önce Türk ve Rum nüfusu birçok köyde karma olarak yaşıyordu. Ki ben bunu yaşayarak, kendi tecrübelerimle biliyorum. Ama siz hala ISRAR ediyorsunuz. Geçiş yönetimlerinin statüsü konusunda ise diyecek hiçbir laf bulamıyorum. ama umarım birileri bir gün oraya gerçeği yazar. Yoksa vikipedi fantastik bir ansiklopedi oalrak kalır.

Şu da ayrı bir konudur ki, bu olay beni vikipediden oldukça ve oldukça soğuttu. Görüyorum ki vikipedi ortak aklında değil, bireysel aklın galip olduğu bir yermiş. Neyse artık. Apolas Lermi 17:54, 4 Ekim 2008 (UTC)

Mesaj sayfamı doldurduğunuz ve arkamdan yaptığınız dedikolarınız için çok teşekkür ederim. Beni düşünceleriniz ve fikirleriniz ilgilendirmez. Sadece KAYNAK diyorum o kadar. Bunun için cevap yazmayınız, düşünceniz ve kararınıza üzerine iyi soğumalar--Muratsahinileti 19:16, 4 Ekim 2008 (UTC)

  • Sen kimsin ki senin hakkında dedikodu yapayım? Seni tanımıyorm bile. Varlığından bile şüphedarım(!) Sen önce egonu yen. Kaynak diyorsun da olmayan kaynaklar ürettiğinin farkında değilsin. Bazı bilgiler kaynaksız da doğrudur. Ama sen inanmak istemiyorsun. Neyse, senle ilgili yorumumu önceki mesajımda yazmıştım. Dön onu birdaha oku istersen...Analizime dikkat et. Beni belki o zaman anlarsın. Ayrıca seni bana cevap yazma konusunda özgür bırakıyorum (Hani sen beni men ediyorsun ya!) . İyi didiklemeler, okumalarına devam et....Apolas Lermi 19:32, 4 Ekim 2008 (UTC)
Yazdıklarım sana da söylediklerimden farklı değil. Sanırım anlamışsındır.Apolas Lermi 19:35, 4 Ekim 2008 (UTC)

Selam. Gökköy, Balıkesir maddesini SM yapmak istiyorum. Olur mu? Daha yapılacak işler var da. Önerin var mı?--Gökçє Yörük mesaj 19:48, 4 Ekim 2008 (UTC)

Şuanlık biraz baktım. Gayet iyi gidiyor eline sağlık. Demografi, spor, halk oyunları, turizm ulaşım, sağlık ilgili konularda eklenebilir. Kaynaklandırma konusunda biraz daha çalışılmalı. Başka diyecek birşeyim yok şuanki hali ile KM olabilir. --Muratsahinileti 14:47, 5 Ekim 2008 (UTC)

Sağolun. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 15:02, 5 Ekim 2008 (UTC)
  • Konuya biraz balıklama atlamak gibi oldu ama tartışmak yerine her iki taraf da biraz alttan almayı bilse aslında ikiniz çok daha rahat ve verimli katkı yaparsınız. Hem tartışmanız destek bekleyen onca sayfayı sekteye uğratıyor. Her ikinizin de kendine göre haklı tarafları var ancak sizden tek istediğim şey adece biraz özveri (Umarım sert bir tepki almam bu mesaja karşı) İyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652|mesaj 19:40, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • İyi geceler; her ne kadar, Kullanıcı:Apolas, isim vermediyse de, gerek önceki tanık olduğum yazışmaların bir kısmı, gerekse son durum, tahminlerde bulunmamı sağladı. Ancak taraf olmadığım için yorumda bulunmaktan kaçındım. Kendisine de belirttiğim gibi Vikipedi bir çoğunluk demokrasisi değildir. ilkemizi unutmamak gerekiyor. Yine bir tekrar gibi olacak ama, önemli olan Vikipedi'nin kazanması. Bu anlamda VP:TBA (tarafsız bakış açısı) anlayışımıza uygun davranmanız yerinde bir davranıştır, aynı şey, Apolas ve ben de dahil, tüm kullanıcılardan beklenmektedir. Tartışmalarda saygı ve soğukkanlılığı yitirmeden, yapıcı olmaya çalışmanın yararlarını ne sizin, ne de diğer arkadaşın inkar edeceğini sanmıyorum. Bence en iyi seçenek, bir süre bu konudan uzak kalmaya çalışarak farklı maddelerde yoğunlaşmanız olacak sanıyorum. Yine de sorunların çözümlenmesi için daima arabuluculuk yapmaya hazırım. Umarım buna gerek kalmadan kendi aranızda uzlaşmacı bir tavırla en uygun sonuca ulaşarak Viki topluluğuna örnek olacak bir davranış sergilersiniz. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 20:31, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Olmayan kaynaklar diyerek neyi kastediyorsun? Elimden geldiği kadar Vikipedi'nin büyemesine katkıda bulunuyorum. Ayrıca asıl siz populist davranmayı kesin. Size belirttiğim gibi ben sadece elimdeki kaynaklara göre ve bilgilere göre eklemeler yaparım. Ben herkese karşı samimi ve dürüst davranmaya çalışıyorum. Suç buysa suçluyum. Kendi istekleriniz ve düşünceleriniz olmadı diye nerede ise hakaret düzeyi varan cevaplarınız var. Şuana kadar size ve kişiliğinize karşı bir hakaret bile yapmadım, yapmamda. Sadece maddenin, dünyanın düşüncesine göre düzenlenmesine, biraz olsun Türk milliyetçiliğinden uzaklaşmasını istedim. Eğer orada getto kelimesini kullansaydım, bu sadece tek bakışlı bir yazı içerik olurdu. Siz Kıbrıs Türküyüm, benim dediklerim gördüklerim doğru diyebilirsiniz. Ona bakarsanız bende azeri asıllıyım. Ama Rumlar ne yazmış buda önemlidir. Tek isteğim artık bu konuyu unutup, sadece bir gelişimin bir parçası olmamız. Benim halâ bu sözlerinize rağmen dargınlığım veya kırgınlığım yok. Gerektiğinde yine size danışacağım.--Muratsahinileti 14:16, 5 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba Berkay, afedersin ama sana niye kükreyeyim ki. Şuana kadar kimse böyle yaklaşmadım, yaklaşmamda.. Ben sadece uzlaşma istiyorum. Kaynak, referans ve tarafsızlık ben sadece bunları belirttim. Halâ önerilerimi sunduktan sonra, hakaret düzeyine varan suçlamalar alırsam karşılık vermem hakkım. Seninde bizzat birkaç gün önce yaklaştığın gibi. Ben zaten uzatmamamız gerektiğini belirttim ve geektiğinde yinede kendilerine danışacağımı söyledim. Artık konu kapandı, bitti, kül oldu. :) . Sık sık görüşmek üzere. Kendi iyi bak.--Muratsahinileti 14:23, 5 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba Levent Abi, konu kapandı zaten. Benim tek isteidiğim kaynak, referans ve tarafsızlıktı. Lakin sonuçta bir insan olduğumuza göre kişiliğime gelen ifadeler yüzünden, belkide ilk kez kendimi titrerken hissediyorum. Artık kapandı benim için önemli değil, önemli olan sizinde dediğiniz gibi Vikipedi'nin kazanması. Bu arada Kıbrıs Cumhuriyeti için onca kaynaklar bulduktan sonra vazgeçemem. SM olması için çalışacağım. Yeniden anlayışınız için teşekkürler. Çalışmalarınızda kolay gelsin.--Muratsahinileti 14:33, 5 Ekim 2008 (UTC)

    • Tekrar selam. Yine mesaj sayfanı dolduracağım için bana kızacaksın ama yazmak zorundayım...Yazdıklarını okudum. Bazı ayrıntılar aklımı başıma getirdi. Şöyle ki artık kimseyle burada ikili diyaloglara girmeyeceğim. Anladım ki dengim olmayanlarla behyude tartışmaların olumlu bir sonucu yok. Zira anlattılarımın değil, karşımdakinin anladığının daha önemli olduğunu yaşayarak gördüm. Bu sebeple artık kimseye bişey anlatmaya çalışmıyacam....

Ama bir ki konu var ki açıklık getirmeden susmayacağım.

Birincisi Kıbrıslı olmamın "taraflıklıkla" bi alakası yok. Sen tarihi gerçekler sırf Türklerden yana diye, bunları taraflı görüşün olağan sonuçları olarak kabul ediyorsun. E o zaman sen İstanbul'un Fethine de İŞGAL gözüyle bakıyorsundur. Zİra olay Türk tezine göre bir fetih, karşı teze göre işgaldir. Gerçi benim konum daha farklı. Ben sana GETTOlardan bahsediyorum, sen diyorsun ki "o senin görüşün" ! Yok arkadaşım, öyle birşey yok. Bu yaşanmış, BM'nin gözetminde yapılmış bir olaydır. SEn bunların maddi değilleri yok diye bu bilgeirli hiçe sayamazsın. Tarihte birok olay var ki ispatına dair belge bile yok, ama aç araştır; hepsi gerçek olarak karşına çıkar(ilginç bir örnektir; istanbulun fethinde gemilerin karadan yürütülüp yürütülmediği. Hiçbir delil yok)...Bunu geçtim; Ben sana toplu mezarlardan bahsetsem, veya öyle bir madde açmaya kalksam sen ona da TARAFLI şerhini düşeceksin. Çünkü niye, maddeyi kurgulayan Türk diye, Kıbrıslı diye. Bunun görüşle alakası yok. Bu yaşanmış bir olay. Ve sen bu olayı bir Türkten duyduğun için, buna taraflı olmak gözüyle bakıyorsun. Benim kızdığım asıl mesele de bu. Sen kendi değerlerinle beni yargılıyor ve ona göre hareket ediyorsun. Değiştirmen geken şeyleri ısrarla değiştirmiyorsun. Sağlam dedilin olmadığı halde elindekinin gerçek sanıyorsun. Delil kabul ettiğin haritanının taraflı olup olmayacağını bile sorgulamıyorsun. Ki eminim menşeii yabancı olduğu için sana göre TARAFSIZDIR. (Haritanın orjinal isminde yaptığın tahrifat ise apayrı bir olay!!!)

İkinci husus ise; sana hakaret etmiş değilim. Hal ve davranışlarının, dışardan bakan bir göze nasıl göründüğünü sana anımsatmaktı amacım. Yoksa tanımadığım (!) bir insana, (sanal bir ortamda) neden hakaret edeyim? Ha bu davranış biçiminin kaynağını da sair bir mesajında öğrenmiş bulundum. Niyetim hiçbir zaman birilerini aşağılamak değil ama bu davranışlarınızı yaş ve olgunluk seviyenize bağladım. Şunu hala görememişsiniz ki herşey sizin şuan düşündüğünüz gibi değil. FArklı tarzda düşünme stillerinin olduğunu bilmen ve unutmaman lazım. Ben senden yaşça nerdeyse 15 yaş büyüğüm. Ha bu sana göre hiçbirşey ifade etmiyor olabilir ama neyse! Yani buradaki amacım da seni hor görmek falan değil. Ama en azından kiminle konuştuğumu anlamış oldum, anlamış ol.

Son olarak; ne düşünürsen düşün, kendine neyi sahih kaynak olarak kabul edersen et. İstediğin madde üzerinde istdiğin şekilde çalışmaya devam et. Ben sana artık herhangibir konuda yardım edebileceğimi (tumundan dolayı) sanmıyorum. Zira sen kendi delillerini inşa edebiliyorsun. Kıbrıs benim için önemli bir konu, ama bu kıbrıslı olmamdan kaynaklanmıyor. Kıbrıs konusunda insanımızı ne kadar bilgisiz olduğu görüyorum ve ona yöenlik birşeyler yapmaya çalışıyordum. Ta ki size görene kadar amacımın BEYHUDE olduğunu farketmemiştim. Çünkü siz istemeden, uyarıları dikkate almadan bu bilgisizliğin derinliğini artırıyorsunuz. Ben yine de birşeyler yazmaya devam edeceğim. Ha sizin yanlışlarınızı da elimden geldiği kdar düzeltmeye çalışacağım. Düzeltemiyorsam da varsın insanlar sizin doğrularınızı doğru diye öğrensi (tıpkı şimdi olduğu gibi). Gün gelir, ben değil de başka biri veya başka bir şey sizi ikna eder umarım.

Meseleyi bu platformda daha fazla uzatmak istemiyorum, zira ciddi sandığım ortamın gayri ciddi olduğunu sezmeye başladım. Özellikle yazar kadrosunun eğitim, bilgi, dünya görüşü, bilim-bilgi anlayışı, semtisizm karşısındaki duruşu ve entellektüelitesinden dolayı böyle düşünmeye başladım. İsterseniz daha farklı bir ortamda tartışabiliriz. Tabi demek istediklerimi anladıysan.Apolas Lermi 20:09, 5 Ekim 2008 (UTC) ' den saygılar...

Aslında uzlaşarak katkı yapmanız çok daha iyi olacaktır. Yani ikinizin de bildiği bir konuda, türkçe vikipedi'yi seçkin bir konuma ulaştırabilirsiniz ikiniz beraber. Bir elin nesi var, iki elin sesi var hesabı. Bu arada bak ne yaptım İyi çalışmalar. (Bu arada siz lise öğrencisi miydiniz? Yeni görüyorum.) --♪♫Atakan0652|mesaj 14:54, 5 Ekim 2008 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 18:48, 5 Ekim 2008 (UTC)

  • Çabalarınız ve anlayışınız için teşekkür ediyorum. Daha yapılacak çok işimiz var ve bir o kadar da sizin gibi katkılarda bulunan arkadaşlar gerekiyor. Hoşgörü ve üretkenlik önümüzdeki yolu aydınlatacaktır. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 19:59, 5 Ekim 2008 (UTC)
  • Kullanıcı:Berkay Şahin'in katkılarını inceleyerek düzeltebilir misin? Madde başlıklarını Osmanlı dönemine geri götürmekle kalmayarak içerikleri ve kaynaklarını kaldırıyor da. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 18:14, 6 Ekim 2008 (UTC)
  • Takabeg bugün yarın Selanik'in adını Thessaloniki diye değişt(it)irirse şaşırma. Üstelik Selanik'te hiç Türk yokken Bulgaristan'ın %10'u Türk.Bu imzasız yazı Berkay Şahin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Merhaba Berkay, geri almaları Takabeg'in isteğine göre değil, sadece önceden Bulgaristan'ın bölgeleri ile ilgili tartışmaya göre alıyorum. Ayrıca gönüllü olarak Son değişiklikler devriyesi olduğumdan, son dakika değişikliklerini görmekteyim Daha önemlisi düzenleme sayfasında üstünde bulunan 10. ikona basarak imzanızı atın. İyi günler.--Muratsahinileti 18:43, 6 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba Levent Abi, hizmetli olarak şuan sadece sizi gördüm. Belki bilginiz vardır diye bir sorum var. Başka sayfalara bağlantısı olmayan sayfalar bölümü acaba niye güncellenmiyor, Yazlımdan kaynaklanan bir problem mi yoksa başka birşey mi?, Genellikle oraya göre düzenlemeleri takip ediyordum. Ona göre değişikliklerde bulnuyordum. Teşekkürler, iyi akşamlar.--Muratsahinileti 18:33, 6 Ekim 2008 (UTC)
  • Çok üzgünüm ama yardımcı olamıyorum: bu konu hakkında bir bilgim yok..Levent Abi ileti 18:56, 6 Ekim 2008 (UTC)

Selam M.S. Nizami Gencevi maddesinde Türk kökenli olduğunu ima eden cümlelerin yer almasına şikayet eden kullanıcı vardı. Dün tarafsızlaştırmaya çalıştım. Hâlâ taraflı mıdır, acaba? Takabeg ileti 15:02, 7 Ekim 2008 (UTC)

  • İçerisinde tarafsızlığı bozacak bir durum yok bana göre. {{taraflı}} kalkabilir.--Muratsahinileti 16:18, 7 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba, ben Türkçe Vikipedi'ye katkı yapmaya çalışan bir kullanıcıyım. Sizin gibi insanım kısacası. --Muratsahinileti 18:45, 9 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba. Çoğu yerde Güney Kıbrıs ile alakalı bütün maddelerin ismini Kıbrıs Cumhuriyeti ismi ile değiştirmişsiniz. Bu burada bulunan birçok kullanıcının tepkisini çekmez mi sizce. En azından bu tür isimleri Kıbrıs olarak değiştirmenizde yarar var diye düşünüyorum. Ayrıca Kıbrıs Yayın Kurumu maddesine de başlanmalı diye düşünüyorum, ne dersiniz? Kolay Gelsin... *** Эɱ®εč¡κ *** ...ve saz arkadaşları 16:43, 10 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba Emre, sanırsam Kıbrıs Cumhuriyeti'nin tartşma sayfasındaki karara bakmadınız. Yeniden açıklamak gerekirse Güney Kıbrıs tabiri sadece Türkiye Cumhuriyeti tarafından kullanılan bir ibaredir ve Türkçe Vikipedi milli bir ansiklopedi olmadığına göre, Dünya düzenini göze alması gerektiğinden Kıbrıs Cumhuriyeti ibaresi esas alınmalıdır. Bu arada karşılaşılacak tepki değil, tarafsızlık önemlidir. Zaten şuan kendim tarafımdan, tartışma sayfasındaki kararlar gözetilerek Kıbrıs Cumhuriyeti maddesini düzenlemeye çalışıyorum. Kıbrıs önerinize gelince, Kıbrıs ibaresi şuan anlam ayrımı sayfasına yöneltilmiş durumda. Adayı anlatan ise Kıbrıs (ada) maddesi bulunmakta. Kıbrıs ibaresini kullanırsakda diğer vikilerin yaptığı hataya düşebilir ve yanlış bir yönlendirme yapmış olabiliriz. Maddeler içerisinde Kıbrıs şeklinde kullanabiliriz ama. Kıbrıs Yayın Kurumu maddesini zaten Kıbrıs Cumhuriyeti maddesini SM yapmayı düşündüğümden açacağım kesindi . Siz şimdiden başlarsanız bende devamını getirmeye çalışırım. Ayrıca sizle tanışdığıma memnun oldum. Sık sık mesaj sayfama uğrmanız dileği ile. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar.--Muratsahinileti 17:00, 10 Ekim 2008 (UTC)
Sorun anlaşıldı. Zaten kastedmek istediğim isim olarak "Kıbrıs" yazılmasıydı. İnşallah bu küçük sorun da yakında çözülmüş olur. Bu aralar işlerimin yoğunluğundan dolayı pek ilgilenemiyorum, siz başlarsanız ben devamını getirmeye çalışırım. Kolay Gelsin... *** Эɱ®εč¡κ *** ...ve saz arkadaşları 20:48, 10 Ekim 2008 (UTC)
  • Bazen öz yerine çok yazdığım olur . Kıbrıs Cumhuriyeti maddesini geliştirmeyi bitirdikten sonra Kıbrıs Yayın Kurumu maddesiyle ilgilenebilirim sanırsam. Yinede biraz hakkında araştırma yaparım. Yeniden kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Muratsahinileti 20:56, 10 Ekim 2008 (UTC)
  • Vandallık yaptım ve uyarı mesajını aldım.Teşekkürler.İlk editörlüğüm:Şarap Yapımı.Bu imzasız yazı Manman1903 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Merhaba Manman, tam olarak neyi kastettiğinizi anladım, İyi günler.--Muratsahinileti 17:28, 10 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba Yigit senden birkaç isteğim var, İnternet ile ilgili açtığın konuların maddelerine {{İnternet Portalı}}, tartışma sayfalarına ise {{VikiProje İnternet}} eklersen İnternet Portalı ve VikiProje İnternet'in daha çabuk gelişmesi açısından iyi olur. Ayrıca Ekim ayında açacağın veya açmış olduğun internet konulu maddeleri Portal:İnternet/Yeni Maddeler/4 sayfasına eklersen sevinirim. İyi çalışmalar ve kolay gelsin.--Muratsahinileti 21:03, 10 Ekim 2008 (UTC)

  • Şu anda bir kaç yazı yazıyorum bittikten sonra ilgileneceğim. İyi çalışmalar. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 21:06, 10 Ekim 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Merhaba sevgili Murat; Aziz Duran maddesine eklediğin şablonu geri aldım; çünkü bariz ve sınırı aşan bir telif ihlaline rastlayamadım. Eğer senin böyle bir bulgun varsa linkiyle birlikte bana bildirirsen sileriz. Bilgin olsun. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 21:55, 10 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba Levent Abi, işte biyografi sayfası ve Homonihilis gerekli işlemi yapıp telifli içeriği silmiş. Geriye sadece icraatlarını taraflı olarak anlatan ve kendisinin yaşamı hakkında hiçbir şey olmayan düzensiz ve iç bağlantı olmayan bir sayfa kalmış, bunun üzerine hızlı silme kriterlerinin M-8 kuralına göre bu içerik silinmeli. Kısacası kanaatimce yine silinmesi gerekmekte. İyi geceler ve iyi çalışmalar.--Muratsahinileti 00:07, 11 Ekim 2008 (UTC)
  • Yeniden merhaba Levent Abi, kullanıcıya gerekli açıklamayı yaptım. Gerekli işlemi nasıl yapması konusunda da bilgilendirdim. İyi geceler ve kolay gelsin.--Muratsahinileti 00:32, 11 Ekim 2008 (UTC)
  • "Bu madde, Vikipedi standartlarına uygun değildir ve bu nedenle düzenlenmesi gerekmektedir." ifadesinin gerekçesini bildirirseniz içeriği değiştiririm. Saygılarımla--Sangarius 23:04, 10 Ekim 2008 (UTC)
  • Bu mesajı hem ip, hemde kullanıcı mesaj sayfanıza yazıyorum. Her ne kadar vandalizme karşı hep birlikte duralım diye belirtsenizde, içeriyi yani biyografiyi Sakaryaspor'un resmi sayfasından almışsınız ve geriye hiçbir bilgi aktarmayan, taraflı, düzensiz ve Aziz Duran hakkında hiçbir içerik kalmış. Sadece belediye'nin icraatları. Yeniden hızlı silme politikasının madde 8 kuralına göre silinmeli ve {{sil}} şablonunu yeniden ekliyorum.--Muratsahinileti 00:23, 11 Ekim 2008 (UTC)
  • Eğer maddeyi yeniden düzgün biçimde, kendi oluşturacağınız metinlerle yazmak istiyorsanız Biçem el kitabı sayfasına bakabilirsiniz. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar.--Muratsahinileti 00:28, 11 Ekim 2008 (UTC)
  • Herkes üstüne düşeni/gerekeni yaptığına göre ortada sorun yok demek. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 09:07, 11 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba Murat. Sanırım ismini yanlış söylemedim :) Bir merhaba demek istedim. Bu arada kullanıcı sayfanı inceledim, hoş olmuş. Senden özendim ben de biraz düzenleyeyim dedim kullanıcı sayfamı. :) Neyse :), İyi çalışmalar. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 14:01, 11 Ekim 2008 (UTC)
  • Teşekkürler, sağol umarım sende iyisindir. Evet kullanıcı sayfanı gördüm. Hele yazı fontunun değişmesi ile daha estetik oluyor :). İsmim doğru mesaj sayfamın yukarısında zaten saydım Murat Berk, Murat, M.Ş., Murats aklına hangisi daha yatkın geliyorsa kullan :) . Sık sık uğraman dileği ile. Kolay gelsin.--Muratsahinileti 15:22, 11 Ekim 2008 (UTC)
  • Yazı fontunu senden çaldım, bende Trebuchet MS kullandım :). Teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 15:25, 11 Ekim 2008 (UTC)
  • SD'de sizi gördüm ve kafama takılan birşeyi danışmak istedim. Kullanıcıların "Kullanıcı:Kullanıcınınadı/extedit.js" bölümü ne işe yarıyor?? Monobook olayını anladım, ben de kullanıyorum ve çok pratik ama extedit.js nedir? İkisini birlikte mi kullanmak gerekir?? Beni aydınlatırsanız memnun olurum. --Kemal K.ileti 11:44, 12 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba Kemal, benim bildiğim kadarı ile monobook'un çalışmasını sağlayan başka bir özel dosya. Düzenleme sayasındaki sil şablonları, hoşgeldin vb. kodlarını bu özel sayfa sayesinde ekleniyor. Örneğin; Kullanıcı:Brk/extedit.js dosyasını Kullanıcı:Muratsahan/monobook.js sayfamdaki kod dizinine eklenmiş ve ona göre sil işlem düğmeleri yukarıdaki gösteriliyor. Kullanıcı:Kemal K./extedit.js oluşturmana gerek yok kısacası, lakin yinede bende hazır duruyor . İnşallah açıklayabilmişimdir, biraz acele yazdım. Kolay gelsin.--Muratsahinileti 11:59, 12 Ekim 2008 (UTC)

Selam.Buton2.png de eksik olan lisansı tanıttım(GNU).Acemiliğimi bağışlayın anca öğreniyorum. İyi çalışmalar.--Agriboy 12:53, 12 Ekim 2008 (UTC)

Milli ansiklopedi meselesine takmış durumdasın!!![kaynağı değiştir]

  • Sana ne kadar yazsam az ama yine de yazacam. Bi kere kaynak olarak gösterdiğin site sonuçta kim tarafından ve hangi maksatla yapıldığı bilinmeyen, bilgilerinin doğru olup olmadığı bile tartışılmaktan münezzeh, lüzumu- beyyindir. Neticede elinde resmi belgeler olmayan bir internet sitesi(olsa da kaynak olarak gösterilemez:)). Sana şunu söyleyim, isnadsız tarih bilgisi faraziyeden öteye gidemez. Ama sen ordaki bilgileri alıp gerçekmiş gibi vikiye koyuyorsun. Ve bunların doğruluğunda da ısrar ediyorsun. Bak arkadaşım, tarih konuları çok hassas konulardır. Yani yazmak yapmaktan çok daha kolaydır ve de yazarken de gerçeklerden uzaklaşmak, olayı çarpıtmak, yanlış yönlere çekmek çok çok kolaydır. İşte bu yüzden profesyonl tarih belge ister. Senin bu konularda herhangi resmi bir belge okumadığından adım gibi eminim. İnternetteki bilgiler resmi belgeler değildir. Ha benim yazdıklarım çok mu doğru? onu da ısrar edemem zira vikipedi profesyonel ve akademik bir tarih ve/veya bilim sitesi değildir!...

Şunu da söyleyim; Kaynak olarak gösterdiği kimkimdir adlı sitede, DR Fazıl küçük maddesinin içeriğinde şöyle bir şey yazıyor "(Fazıl küçük)27 Aralık 1967 tarihinde kurulan Geçici Kıbrıs Türk Yönetimi'nde başkanlığa getirildi. Dr. Fazıl Küçük, 18 Şubat 1973 tarihinde Cumhurbaşkan Muavinliği'nden ayrılarak, yerini Rauf R. Denktaş'a bıraktı." Şimdi sen bu paragrafta ne demek istediğin anladın mı?????????

İyi oku, bi daha oku, gene oku, tekrar oku.. Bilmiyorsan "lütfen" bir bilene danış. "Ben yazdım oldu" mantığından uzaklaş artık. Bu konuyu bilen veya en iyi bilen tek kişi senmişsin gibi davranma.Apolas Lermi 11:51, 13 Ekim 2008 (UTC)

  • Ayrıca bu millilik meselesinden daha önce de bahsetmiştim. Gerçekler Türk tezinden yana diye neden millileşiyor? Sen bundan neden rrahatsız oluyorsun ki? Ben asla Türkçülük ve/veya milliyetçilik yapmazken sen neden bu millilik konusuna takılıyorsun???? Ya dostum, neden böyle yapıyorsun? Neden anlamamakta ısrar ediyorsun???

Ha birde beni şikayet mi ettin? :)

  • Merhaba Apolas, ben gerekli cevapları tartışma sayfasında verdim, ayrıca sadece dediğim, Vikipedi'nin isteği gibi kendi bildiklerimizle değil, gerekli referanslara göre hareket etmemizdir. Hiçbir madde benim ve başkasının tekelinde olamaz. Ama üslubunuzu bozdukca bozdunuz. Yeniden kolay gelsin.--Muratsahinileti 11:56, 13 Ekim 2008 (UTC)
  • Vikipedi:Şikayet sayfası buradadır. Bu sayfada herhangi bir şikayet olmadığına göre etmemişimdir. Ben her konunun şikayetle çözülebileceğini sanmıyorum. Ama üslubunuzu düzeltmenizi öneriyorum. Burada kavga değil, sadece tartışıyoruz. Artık yorumda ve açıklama yapmaktan yoruldum. Bu size karşı son iletimdir. Kolay gelsin.--Muratsahinileti 12:01, 13 Ekim 2008 (UTC)

Ödül Cevap[kaynağı değiştir]

Vavvv :) Sevgili murat ne zamandır acaba bana ilk ödülü kim verecek diye bekliyordum. Meğer sana kısmetmiş. Çok çok teşekkür ediyorum ödül için.. İyi çalışmalar...Myrat ileti 12:40, 13 Ekim 2008 (UTC)

  • Birşey değil, büyük katkıları olan dostları ödüllendirmek görevimiz .Kolay gelsin ve iyi çalışmalar.--Muratsahinileti 12:44, 13 Ekim 2008 (UTC)

Fransız Suriye Mandası[kaynağı değiştir]

Selam M.S. Nasıl gidiyor? Fransız Suriye Mandası maddesini açma niyetin var mı? Nuri Dersimi'ne Hoybûn bağlantısını henüz eklemedim ama hemen hemen tamamdır. Şeyh Mahmut Berzenci maddesi de açıldı. Bunun yönetimine gerçekten krallık denebilir mi acaba? Şimdi İhsan Nuri bitirince ilgileneceğim. Birde Şeyh Mahmut'un son ayaklanması ile Mustafa Barzani İsyanı arasında ilişikileri arıyorum ama bulamıyorum. Yani Barzanilerin ani yükselişi çözemiyorum. İhsan Nuri -> Şeyh Mahmut -> Kadı Muhammed -> Mir Muhammed -> Yezdanşêr -> Şeyh Ubeydullah Nehri... ondan sonra Balkan Savaşı:)) İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 23:08, 13 Ekim 2008 (UTC)

Teşekürler Takabeg, elimizden geldiği kadar buralardayım. Fransız Suriye Mandası maddesini yarına doğru biraz araştırdıktan sonra açmaya çalışırım. Kürdistan Krallığı hakkında bilgi genellikle kürt kaynaklarda var. Bazı çevreler tarafından sadece yönetim olarakta geçmekte ama genel tabir olarak monarşik bir krallığın olduğu geçiyor. İsyanlar konusunda tam bir bilgim yok desem yerinde. Şeyh Mahmut'un, Şeyh Said İsyanı ile ilgili referansları bulabildim. Bunun temelinde Azadi örgütü ile bağlantılardan bahsediliyor ve Molla Mustafa Barzani hakkında hiçbirşey bulamadım. Neyse görüşmek üzere. İyi çalışmalar.--Muratsahinileti 23:35, 14 Ekim 2008 (UTC)

Kıbrıs serisi[kaynağı değiştir]

  • Şuradaki kırmızı bağlantıları halletmeye başladıktan ve önemli maddeleri girdikten sonra kasabaya mahalleye kadar halledeceğim umarım . --Muratsahinileti 11:44, 15 Ekim 2008 (UTC)

Gazimağusa Bölgesi[kaynağı değiştir]

  • Selam. Ellerine sağlık. Bir sorum olacak. Gazimağusa Bölgesi maddesi Kıbrıs'ın bölgesini anlatıyor değil mi? Öyle ise "Famagusta"'nın "Mağusa" yapılması sorun değildir. Ama bence "Gazi" çıksın:)) Takabeg ileti 01:28, 17 Ekim 2008 (UTC)
  • Türkçe kaynaklar üzerindeki sık kullanımı üzerine bu şekilde yapmıştım. Sonuçta değiştirsekte farketmez ama değiştirelim :).--Muratsahinileti 01:35, 17 Ekim 2008 (UTC)
  • Aslında bir bölümü KKTC'yi de kapsamakta. Güzelyurt ile İskele hariç diğer bölgelerin tamamı Kıbrıs Cumhuriyeti'ni ilgilendiriyor. Ayrıca Türkçe Vikipedi'de KKTC'nin bölgelerini il ve ilçe olarak tanıtmışız ama şuraya ve şuraya göre bölge tabiri kullanılmakta. Ben mi yanlış anladım bilmiyorumda. Bu konuda ne yapalım?--Muratsahinileti 01:46, 17 Ekim 2008 (UTC)

İlleri bulamadım. Valileri var mıdır? Nette araştırdığım kadarıyla bunlar bölgeler (belediye). Daha araştıracağım. Takabeg ileti 02:07, 17 Ekim 2008 (UTC)

Valilk hakkında hiçbirşey bulamadım. Biraz daha araştırmam gerekecek. --Muratsahinileti 02:46, 17 Ekim 2008 (UTC)

Bu çizgi resim 'Hoşgeldiniz' mesajlarından hemen kaldırılmalı![kaynağı değiştir]

Yeni üye olanlara gönderdiğiniz bu resim bir "moe"dir.
Japonya da çizgi roman karakteridir. Bknz: [1]
Bu tür resimler ayrıca bir 'Lolicon'dur. Bknz:[2]
Seksüel fetişizm içerir.
Ayrıca karakterin kurdelasındaki Japonca ibarelerin ne anlama geldiği belirsizdir.
Lütfen kaldırın.Bu imzasız yazı Erkan Tuncay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikiproje:Anime ve Manga projesinin üyesi olarak açıklamam gerekirse,

1. Wikipe-tan "Japonya'da çizgi roman karakteri" değildir. Vikipedi'nin orijinal karakteridir.

2. Wikipe-tan onu Cinsel fetişizm'in hadefi olarak düşünmeyenler (çoğumuz öyledir) için bu Lolicon sayılmıyor:) Lolicon nedir ve ne değildir?

3. Kurdela'daki harf 袓. Resim:Wikipedia-logo thue.png'dan alınmıştır. Ancak Çincede Wiki 維基 olduğu için 維 olarak değiştirilmesi gerektiği düşünülüyor. Bakın. Birde konusu ワィ'ye gelince Japoncada Wiki (ウィキ)'nin Wi (ウィ)'si yazılması gerekirken yanlışlıkla Wai (ワィ) yazılmıştır. Umarım zamanla düzelecektir. Bakın

Takabeg ileti 10:12, 18 Ekim 2008 (UTC)

Kurdistanica[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Takabeg, geç yanıt verdiğim için afedersin birgün internet olmadan yaşamak zorunda kaldım :). Birşeyler demek isterdim ama siteye erişelemiyor, sunucu geç cevap veriyor diye uyarı alıyorum. Proxy üzerinden de ulaşamadım :(.--Muratsahinileti 06:45, 19 Ekim 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Takabeg ileti 06:56, 19 Ekim 2008 (UTC)

İnternet Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Pınar, Uydu İnterneti ve Ana sayfa (bilişim) maddelerindeki {{İnternet Portalı}} şablonlarını ..portal şablonlarını maddelere eklemiyoruz diye kaldırmışsın. Vikipedi'ye girmediğim birgün boyunca vikipedistler tarafından herhangi bir karar mı alındı? yada başka birşey mi?. Çünkü {{İnternet Portalı}}, {{Spor Portalı}}, {{anime ve manga portalı-2}} vb. şablonlar daha önceleride eklenmekteydi ve hâlâ ekleniyor. Beni aydınlatırsan sevinirim. Kolay gelsin.--Muratsahinileti 07:15, 19 Ekim 2008 (UTC)

Kolay gelsin. Evet, geçmişte birçok kez bu konuyu tartışmıştık. Köy çeşmesi arşivlerini aramam gerekecek ama sonuç olarak portal veya proje şablonlarını maddelerin içine değil de, tartışma sayfalarına ekliyoruz. Nedeni ise madde içinde (taslak şablonlarını da işe katarsak) fazla kalabalık yaratmalarıydı. Yalnız portalla direkt ilişkisi olan maddelere (örneğin İnternet ve bilgisayar maddelerine İnternet Portalı'nın şablonunu) ekleyebiliriz. Bu karardan haberdar olmayan arkadaşlar şablonları maddelere eklemeye devam ediyorlar farkındayım ama ben gözüme çarpanları çıkarıyorum. --Pinar 07:24, 19 Ekim 2008 (UTC)

Tamam anladım. Eğer karar alındıysa Vikipedi:Portal veya alt yönergelerinde yada Köy çeşmesi'nde yeniden duyurmakta yarar var. Çoğu kullanıcı Vikipedi'de o kadar tecrübeli değil, benim ilk değişikliğim Ekim 2007'yi buluyor :). İnternet artık sadece bilgisayar ile ilişkilendirmekten çıkıp her konun içinde bulunmakta ama en iyisi fazla uzatmayayım :). Zaten tartışma sayfalarında vikiproje ile bağlantı verilmiş. Vikipedi'nin gelişmesi açısından daha çok madde oluşturmamız lazım. Meşgul ettiysem kusura bakmayın, bilgilendirme için teşekkürler. İyi çalışmalar ve kolay gelsin.--Muratsahinileti 07:50, 19 Ekim 2008 (UTC)

Sorun değil Aslında bu konuyu köy çeşmesinde dile getiren çoğu kez ben olduğum için konuyu hatırlayan arkadaşları bezdirmemek için yeniden gündeme getirmedim ama yeni kullanıcıların haberdar olmadığı konusunda haklısınız. İnternet'in her konunun içinde olduğu doğru ama özünde bir iletişim aracı olduğunu unutmamak lazım. Bilgisayar maddesini sadece bir örnek olarak vermiştim ama demek istediğim şablonu İnternet kategorisinde bulunan her maddeye ekleyemeyiz. İngilizce Wikipedia'ya bakarsanız orada da uygulama bu yöndedir. --Pinar 08:03, 19 Ekim 2008 (UTC)

Pekala, Levent abi beni ikna etmeyi başardı. Kalıyorum.--Selim Baba ileti 10:10, 20 Ekim 2008 (UTC)

  • Gerçekten kalmanızdan ötürü mennum oldum Selim hocam. Umarım hep birlikte Türkçe Vikipedi'yi büyütmeye devam edeceğiz. Katkılarınızda kolay gelsin ve iyi çalışmalar.--Muratsahinileti 17:03, 20 Ekim 2008 (UTC)

Tebrikler ve teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
Son zamanlarda ne zaman bir sayfayı geri almak istesem karşıma sizin sayfayı zaten benden hızlı davranıp geri aldığınız mesajı çıkıyor ^_^ Son değişiklikleri bıkmadan usanmadan takip ettiğiniz, tartışmalı konulara sağduyulu bir şekilde yaklaşmayı üzerinize bir borç bildiğiniz, olumlu tavrınızı bırakmadığınız için size bir Vikipedi okuyucusu olarak tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunmak isterim. Umarım katkılarınız güzelleşerek devam eder... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - noumenon Θ mesaj 15:22, 20 Ekim 2008 (UTC)

Ödül için çok teşekkür ederim. Elimden geldiği kadar Türkçe Vikipedi'ye katkıda bulunmaya çalışıyorum ve umarım uzun senelerce katkı yapmaya devam edeceğim. SD üzerinde vandallıkları takip ederken biraz hızlı davrandığım kesin :). Rekor denilebilecek sürede değişiklikleri geri aldığım birçok kez oldu :D. Yeniden ödül için teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve kolay gelsin.--Muratsahinileti 16:06, 20 Ekim 2008 (UTC)

Rica ederim. Vikipedi'de hızlı silahşörlere her daim ihtiyacımız var ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 16:07, 20 Ekim 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Aslında gerekli açıklamayı siz benden daha kapsamlı bir şekilde yapmıştınız fakat söylediklerinizin sırf bir Vikipedistin kişisel görüşü olmadığını, Vikipedi politikalarını yansıttığı vurgulamak için ben de yorum eklemek istedim. Bu "millî ansiklopedi" anlayışıyla zaman zaman karşılaşıyoruz. Özellikle Kıbrıs hakkındaki maddelere yönelik çalışmalarınızdan dolayı sizi kutlarım. Uzun zamandır aklımda olan bir konuydu fakat içerik hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığım için müdahale etmek istemedim. Vikipedi'de sizin gibi çalışkan, tarafsız ve yapıcı katılımcılar olduğu müddetçe özgür ansiklopedimiz eminim çok daha güvenilir bir bilgi kaynağı haline gelecektir. Size iyi çalışmalar dilerim. --Pinar 02:08, 24 Ekim 2008 (UTC)

Lisans Sorunu[kaynağı değiştir]

Mrb.Yüklediğim resimlerde lisans ve kaynak sorununu çözmek için dosya üzerinde nasıl değişiklik yapa bilirim? Bir de telif etiketi nasıl ekleniyor? Bu imzasız yazı Qarapapaq (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • silinmesi icin nedeni ne? (XxX-ivory-XxX 13:47, 25 Ekim 2008 (UTC))
  • Gerekçede ve yukarıda da vikipedist arkadaşların belirttiği gibi 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonu kullanılarak telif hakkı saklı materyaller yüklenmek zorundadır. Buna göre doğru ve açıklayıcı bir gerekçe yazarak resimleri yüklemelisiniz.--Muratsahinileti 13:58, 25 Ekim 2008 (UTC)
tövbe tövbeee hersey dogru neyini acikliyabilirm ki? ingilizce wikipedia'dan aldim buna baksaniz -> TFF.gif <- resminde'de buna benzer seyler yaziyor...Bu imzasız yazı XxX-ivory-XxX (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

dosya yükle[kaynağı değiştir]

  • ama dsoya yükle'de halen bunlar yaziyor

Şablon:Bilgi/kullanım sizce yeniden aktif yapilmasi gerekmezmi'dir? (XxX-ivory-XxX 14:37, 25 Ekim 2008 (UTC))

  • Selam M.S. Lazlar maddesi ve tartışma sayfasına göz atıp kendi görüşlerine göre uygun düzeltme yaparsan sevineceğim. Ancak İngilizce wikipediasının w:en:Laz people maddesi de sorunludur. Görüşürüz. Takabeg ileti 14:58, 25 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba Takabeg, konu hakkında biraz araştırma yaptıktan sonra düzenlemeler yapmaya çalışırım. Konu biraz karışık gibi gözüküyor. Araştırmaya başladım bile. İyi çalışmalar.--Muratsahinileti 17:51, 25 Ekim 2008 (UTC)

tskler - türkmenistan[kaynağı değiştir]

  • cok cok saol sayenizde ögrendim nasil oldugunu ama dosya yükle'de niye bunlar yazmiyor?..

Dosyanın Türkmenistan Futbol Federasyonu madesindeki adil kullanım gerekçesi madde sadece tek bir D harfi ile yazilmis.. (XxX-ivory-XxX 15:09, 25 Ekim 2008 (UTC))

  • Teşekkür ederim . Bunu gerçekten bilmiyorum. Ya yazılım kaynaklı veya konunun üzerine gidilmemesi nedeni ile eklenmemiş. Bu arada dediğiniz d harfi eklendi :) . Yeniden iyi çalışmalar.--Muratsahinileti 17:55, 25 Ekim 2008 (UTC)

Selam M.S. Tartışma:Kürdistan hakkında görüşün var mı? Vikipedinin tarafsız ilkesini zedelediğini düşünüyorum. Kürdistan alerjisi olanlar için biraz zor meseledir, belki. Iyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:11, 26 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg, Her nekadar başımda Kıbrıs meselesi varken ve biraz olsun uzak kalmak istesemde kendi fikirlerimce karınca kararı birşeyler yazdım :). Ben şimdilik biraz uzanmaya gideyim başım çok fena zonkluyor . İyi çalışmalar ve kolay gelsin.--Muratsahinileti 15:26, 26 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Böyle giderse haritalar kalmayacak gibi:)) O zaman da metinler ile zenginleştirelim. Uydurma bayraklar meselesi de var da daha sonra halledelim. Görüşürüz. Takabeg ileti 15:34, 26 Ekim 2008 (UTC)

  • Demokratik Toplum Partisi maddesinin kapısına yarı kilit vursak olur mu? Gelen giden iyice suyunu çıkardı :). Bu arada Kürdistan'ın isim değişikliği biraz olsun iyi oldu. Okuyan habercilerin veya anonimlerin bari bir kısımı devlet olmadğını anlarda belki bir istop ederler :). Neyse kolay gelsin.--Muratsahinileti 18:45, 26 Ekim 2008 (UTC)
  • 2 günlüğüne yarı korumaya aldım, IP vandalizminden kurtuluruz bir süre. Khutuckmsj 18:50, 26 Ekim 2008 (UTC)

Japonya Türkleri?[kaynağı değiştir]

Selam M.S. Eline sağlık. Tartışma:Japonya Türkleri için ne dersin? Birde Gökçe neredeee? Takabeg ileti 09:54, 28 Ekim 2008 (UTC)

  • O zaman isimini önerdiğin şekilde değiştirelim. Dergi, internet ve kitapları araştırdıktan sonra asıl Japonya Türkleri maddesine başlamaya çalışalım. Ayrıca Brezilya Türkleri maddesi fazlaca abartılı ve sorunlu gibi gözüküyor onunlada ilgilenilmeli.--Muratsahinileti 10:23, 28 Ekim 2008 (UTC)
  • Japonya Türkleri tartışmasına yazdım. Gökçe en son Docbaba'nın mesaj sayfasındaymış. Hâla ortada yok, yarım gün tatil vakti uğramamış herhalde :). Sanırsam birazdan aktif olur.--Muratsahinileti 10:32, 28 Ekim 2008 (UTC)

Kıbrıs Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

Tekar selam. Kontrol ediyorum. Ancak tarih bölümü Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinde değil de Kıbrıs (ada) maddesinde olması daha uygun değil mi acaba? Takabeg ileti 12:03, 29 Ekim 2008 (UTC)

  • Aslında orada değil ama Kıbrıs Cumhuriyeti tarihi maddesi var. Orada olabilr haklısın lakin senin bildiğin gibi Kıbrıs meselesi tam bir karışık konu. Kıbrıs sorununu, vatandaşlık, seçim, Avrupa Birliği, devlet yapısı, yönetim, dil, din ve demografik durumun tam olarak anlatılabilmesi için tarih konusunda detaylara da önem veriyorum. Bu maddeyi bitirebilirsem 150 kbyi geçeceği kesin. Maddeye uğrayan kişi tam konuyu anlamadan ayrılmamalı. İşte böyle birşey :).--Muratsahinileti 13:41, 29 Ekim 2008 (UTC)

Tartışma:Mustafa (film)‎ için görüşün var mı? Takabeg ileti 13:03, 29 Ekim 2008 (UTC)