Kullanıcı mesaj:Mohammadkayani

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Mohammadkayani![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Levent Abi ileti 12:13, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Salam. Elinize sağlık. Bir şey soracaktım. Türkçedeki yaygın kullanım Kaşgayca mıdır? Kaşkayca mıdır? Farsçaya göre Q harfi G olarak okulunuyor. Ona göre mi Kaşgay yazılmış acaba? Yarımcı olursanız sevineceğiz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:24, 31 Mayıs 2008 (UTC)

kaşkayılar hiç tartışmasız oğuz türklerının kayı boyundan gelmektedirler ve bildiğiniz üzere kayı kemesinin aslı qayı'dır. bu yüzden doğru yazılış şekli kaşkayı olmasıdır.

--Mohammadkayani 18:46, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Tekrar salam. Burdaki terim kullanımları Türkçede hangisinin yaygın olduğuna bağlıdır. Anladığım kadarıyla G değil K diyorsunuz. O zaman Kaşgayca yanlış değil mi? Kitaplara da bakacağım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:52, 31 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhaba;
  • Kaşkayı maddesini ben eklemedim, konuyla ilgili hiç bir bilgim yok. Bu nedenle doğruluğu saptanmadan adını ve içerikteki bilgilerini değiştirmek istemiyorum, siz yeterli kaynak gösterebilirseniz, tartışma sayfasında açıklamasını yaptıktan sonra, kendiniz gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 18:56, 31 Mayıs 2008 (UTC)

kaşkayıça[kaynağı değiştir]

asıl yazı qaı olması gerekiyor ama türkçede iki sesli harfın arka arkaya geldığınde söyleme hatası oluşuyor ve yardımcı y harfı alınınmışdır. kelime qayı şiklini almış türkiye türkçesinde kayı olarak geçmiş. buyüzden kaşkayı dilini biz kaşkayı türkçesi diyiyoruz ki bu türkiye türkçesinde karşılığı kaşkayıça olması gerekiyor ama yanlış yazılım kıtablarda da devam ediyor. --Mohammadkayani 19:07, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Henüz net görüşüm yok bu konuda. sadece etnik grubun adı için K harfin aynı grubun konuştuğu dil için G harfin kullanılması tuhafıma geldi de:) Önce kaynaklara bakalım. Ve onları tartışma sayfalarında gösterelim. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 19:12, 31 Mayıs 2008 (UTC)

sizin yazdığınız kaşkay aslında bir siyasettin devami olarak parçala ve hukumet ettir zira bu şekilde kaşkayı türklerini isim olarak kayı boyundan ayırıyorsunuz sizin yazdığınız şekil aslında azerbaycanlılara azeri (ateşperest) demek gibi bir şey bu konuda size önceden de yazdim قشقايی kelimesini قاشقای olarak değıştırmeniz sayi olarak bir halkı yok etmeniz.kaşkayı varlığı gerçeğini inkar etmenizdirBu imzasız yazı Mohammadkayani (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Abartmanıza gerek yok. Maddeler ancak kaynaklara dayanarak yazarılabilir. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 13:12, 3 Temmuz 2008 (UTC)