Kullanıcı mesaj:Mimar77/2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski mesajlar
Arşiv

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin.

Gökhan 06:46, 5 Aralık 2009 (UTC)



Merhaba Mimar77, tekrar hoş geldin. Bunun kurallarımıza aykırı hiçbir yanı yok, madde gayet de güzel görünüyor. Aklına takılan her türlü soruyu bana ya da diğer vikipedistlere sorabilirsin. Aktif kullanıcılara ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde umarım Vikipedi'de kalıcı olursun, katkıların için teşekkürler ve kolay gelsin. Sevgiler.--Gökhan 23:14, 5 Aralık 2009 (UTC)

  • Öncelikle Vikipedi'ye katkılarınız için teşekkürler. Yardıma ihtiyacınız olduğunda çekinmeden yazabilirsiniz. Küçük bir soru: New York'tan başka bir yerde "Bank of America Kulesi" var mı? Kolay gelsin..  Levent İleti Katkılar   07:26, 11 Aralık 2009 (UTC)
  • Tekrar merhaba Mimar77, bilgilendirmen için teşekkür ederim. İsimlendirmede (eğer analm bozukluğu yaratmıyorsa) öncelikle Türkçe adları tercih ediyoruz. Ancak bu, uluslararası bir deyiş halini almış isimler için elbette geçerli değil. Sanırım bizim örneğimizde de aynı durum söz konusu. Yani madde ismini Bank of America olarak değiştirmek daha doğru diye düşünüyorum. İsim değiştirmeyi sen de rahatlıkla yapabilirsin. Amerikan Bankası Binası sayfasında en üstte yer alan "adını değiştir" ya da "taşı" sekmesine tıklaman yeterli. Sana yazana kadar ben çok daha hızlı yapabilirim mutlaka fakat alışkanlık-deneyim kazanman için yapmıyorum . Madem ki mesleğinle ilgili konularda katkıda bulunuyorsun, o halde zamanında (gerekli olduğuna inanarak haddim olmadan bilgim dışında bir konu olmasına rağmen) eklediğim Pilaster maddesine de bir göz atıp, hatalar varsa düzeltebilir ya da gerekliyse geliştirebilirsen sevinirim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   00:10, 12 Aralık 2009 (UTC)

Selam. Ellerine sağlık. Mesleğin mimar mısın acaba ? Arkansas Kapitol binası, Montana State Capitol maddelere tam uygun başlıkları arıyoruz. Gökhan'a göre eyalete göre isimlendirmeler farklıymış. Bunlar için kaynakları bulman mümkün mü ? Yani ABD'deki Türkçe dergi ve gazeteleri ne diye hitap ediyorlar ? Bu konuda yardımcı olursan çok sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:41, 15 Aralık 2009 (UTC)

'Merhaba Takabeg. İyi olduğunu ümit ediyorum. Gökhan’ın dediği doğrudur, farklı isimlendirmeler var ama çeviri için farklılık göstereceğini şahsen düşünmüyorum. Ama size istatiksel bilgi vereyim. Lütfen öncelikle şu link’e göz at
[State Capitols in the US]
Listeye bakarsan 10 adeti State House denirken 39 adeti de State Capitol deniyor (liste tam değil ama fikir veriyor).
“State Capitols” veya “State Capitol Building” ise eyaletin yönetildiği binaya verilen isimdir. “State Capital” yani “eyalet başkenti” terimi ile karıştırılmamalıdır. Bu konuda da şu linke bakabilirsin: [“States Capitols” Listesi]
Bütün bu verilerin ışığından benim yorumum da şu şekilde (maalesef bu konuda elimde Türkçe kaynak yok, ilgi alanıma girmediği için) Senin de önerdiğin gibi “Arkansas Eyaleti Meclis Binası” terimi yerinde bir terimdir. Ama “Arkansas Capitol Binası” ve “Arkansas Eyalet Yönetim Binası” gibi aramalar ilgili maddeye yönlendirilmelir. Bu arada diğer soruna cevaben evet mimarım, ama nasıl tahmin ettin diye bir soru sormayacağım :) Sevgiler '
Mimar77 05:13, 15 Aralık 2009 (UTC)
Selam Mimar. Yardımların için teşekkür ederim. Gökhan'a da aktaracağım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:35, 16 Aralık 2009 (UTC)

Adil kullanım görselleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Mimar77, o gösterdiğin telif hakkı saklı bir resim dolayısı ile her proje için ayrı bir yükleme yapman gerekiyor. Ancak sadece özgür lisanslı resimlerin bulunduğu Commons'taki resimleri istediğin projede yükleme yapmadan kullanabilirsin.

Şimdi http://en.wikipedia.org/wiki/File:Taking_woodstock.jpg resmi telifli olduğu için onu buraya adil kullanım kapsamında yükleyebilirsin. Bunun için de bir adil kullanım gerekçesi kullanman gerekiyor. Altta bu poster için hazırladığım örnek gerekçeyi görebilirsin. Bunu kopyalayıp yüklediğin resmin sayfasına yapıştırman yeterli. Bu şablon AK resimleri için kullanılan genel bir şablondur. Dosya yükleme ekranında işini kolaylaştıracak, hazır şablonları görebilirsin. Örneğin logo yükleyeceksen bu sayfaya gidip "Summary:" kısmındaki madde adı ve kaynak bölümlerini doldurman yeterli olacaktır.

{{Telifli kullanım gerekçesi
| Açıklama            = Taking Woodstock filminin posteri
| Kaynak              = http://en.wikipedia.org/wiki/File:Taking_woodstock.jpg
| Madde               = Taking Woodstock
| Miktar              = Posterin tamamı (ya da ne kadarını kullanıyorsan)
| Düşük çözünürlük    = Evet (buraya hayır yazarsan dosya silinir :))
| Amaç                = 
#Maddede bahsi geçen konuyu etkin bir biçimde betimleyebilecek başka bir telifsiz benzeri bulunmamaktadır.
#Bu resim telif hakkı sahibinin ilgili materyali pazarlamasını ya da satmasını engellememektedir.
#Bu resim korsan kullanıma yol açmaması için sadece kısıtlı bir oranda ve düşük çözünürlükte kullanılmaktadır.
#Bu resim sadece yukarıda madde kısmında bahsi geçen maddede kullanılabilir.
#Bu resim kullanıldığı maddede bahsi geçen konunun sadece metin olarak anlatılamayacak yönlerini okuyuculara daha iyi betimlemek amacıyla kullanılmıştır.
| Değiştirilebilirlik = Hayır. Yerine konulacak özgür lisanslı bir eşdeğeri bulunmamaktadır.
| Ek bilgi            = 
}}

Sen dosyayı yükle, bir sorun çıkarsa ben ilgilenirim. Kolay gelsin.--Gökhan 16:07, 19 Aralık 2009 (UTC)

Özgün Yıldız
Vikipedi'de yeni bir kullanıcı olmasına rağmen, yaptığı katkılar nedeniyle Mimar77 kullanıcısına bu ödül takdim edilmiştir. Katkılarınızın devamını diler, takipçiniz olduğumu belirtirim. :) İyi çalışmalar. Muratsahinileti 03:24, 20 Aralık 2009 (UTC)