Kullanıcı mesaj:Metal Militia/Arşiv34

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhabalar, kendi sayfamda birkaç değişiklik yaptım lakin kural dışı olup olmadığını bilmiyorum. Bakarsanız sevinirim. :)Lucifersangel 01:41, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, herhangi bir kuraldışı ifade görünmüyor, gayet güzel olmuş. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --M.M. ileti 08:03, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Ama daha önce kısa maddelere eklediğim için uyarı almıştım. Levent bana dolgun maddeler hakkında bilgi vermedi ve kullanıcıların tartışma yapıcakları zaman bu şablonları okumasının zararı yokki. --Burak 13:02, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Silinecek sayfalar[kaynağı değiştir]

  • Sayın Metal Militia Türkiye vatandaşlarının vizesiz tabi olduğu vize uygulamaları bu sayfanın adını yanlışlıkla böyle yaptım. Adını Türkiye vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları olarak değiştirebilir misiniz? Birde silinmesini önerdiğim yönlendirmelere göz atar mısınız? Teşekkürler.--Reality006 18:21, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Merhabalar, gördüğüm kadarıyla mesele hallolmuş. Kolay gelsin. --M.M. ileti 20:32, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Osmanlı Devleti[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu Osmanlı Devleti'ne bir çözüm var mı? Hiçbir alakası olmadığı Memlük Devleti ve Roma İmpratorluğu bayrağı ekleniyor. Bu vandalizm bile sayılabilir. Çünkü dediğim gibi hiçbir alakası yok.--MightY msj 19:35, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba, bu türden vandalizm karşısında izlenebilecek en iyi yol, sayfayı düzgün sürümüne döndürmek ve kullanıcıya (IP veya kayıtlı) uyarı mesajı yollamaktır. Vandalizm durmuyorsa (ki bu örnekte durmuş görünüyor) o vakit bir hizmetliden yardım istenebilir. --M.M. ileti 20:36, 1 Temmuz 2009 (UTC)


telif hakkı vb konularda birçok ihlal sözkonusu, hatta bir tane de ben ihlal yapmışım farketmeden, peki bu sayfalarda silinmesini talep etme, telif hakkı ihlali, içeriğin boş olması gini şeyleri nasıl ekliyoruz? bunun için kodları nereden görebiliriz? Teşekkürler... 12:12, 2 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Stiger (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Şu sayfada aradığınız uyarı şablonlarını bulabilirsiniz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 09:18, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Taslaklar ?[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bir maddeyi taslak halde nasıl bırakabilirim, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin wikipedia maddesini yazıyorum ve uzun sürecek ? 12:30, 2 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Utkukaynar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, sayfanın en üstüne {{çalışma var}} şablonunu eklemeniz gerekir. Fakat gene de uzun süre taslak halinde kalan maddeler silinir. --M.M. ileti 09:34, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Tıp Davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Tıp davetiyesi

Merhaba Metal Militia/Arşiv34, Tıp ile ilgili maddeleri düzenleyip, geliştiren Tıp Projesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~

--MightY msj 18:18, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba, Vikipedi madde sayısını yetersiz görüyorum. 6 milyon insanın konuştuğu Slovakça sayfası bile bizimkimden daha fazla madde içeriyor. Madde sayılarını arttırmak için kampanya düzenlemek, boş madde askıları hazırlamak ümkün müdür? Nasıl yapılır? saygılar 12:42, 3 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Serseripenguen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, diğer vikilerin madde sayıları bir kıstas değil. Elbette madde sayımızın artmasını isteriz ama nicelikten daha da önemlisi niteliktir; kaliteli, içi bilgi dolu maddeler oluşturmaya önem vermek gerekir kanımca. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 09:47, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Selamlar Metal Militia. Ben Tıp Portalını açtım ama portallar sayfasında okuduğuma göre portal başlatılmadan önce başlatılacak olan portalın uygun olup olmadığı için Teklifler sayfasında oylama yapılıyomuş. Ben portalı açtım ama bunu sonra öğrendim. Aslında portal başlatmazdım ama projeler sayfasında, her projenin bir portalı olur yazısını gördüğüm için başlattım. Ne yapmak gerekir. Teşekkürler. --MightY msj 21:10, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, Portallar ilk heves geçtikten sonra ne yazık ki, kaderine terk edilen eski yapılar gibi oluyor. Umarım olmaz ama, tıp portalı da, topluluk onayından geçmemesi nedeniyle, belki hemen şimdi olmasa da, bundan önce açılan ve ilgisizlikten atıl kalarak silinmek zorunda kalınan diğer pek çok portal gibi silinebilir (silinecektir). --M.M. ileti 19:06, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Topluluk onayından geçmediği için mi silinecek? Eğer topluluk onayını alsa yine silinme ihtimali olur mu?--MightY msj 19:09, 3 Temmuz 2009 (UTC)
Herşey bu sayfada açıklanmış. Silinen diğer portallar gibi tıp portalının da silinip silinmeyeceğini, zaman içinde göreceği ilgi belirleyecek. --M.M. ileti 19:24, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Generalfeldmarschall[kaynağı değiştir]

Merhaba, maddesini açtığım Generalfeldmarschall maddesi önceden Mareşal rütbesine yönlendirilmiş. Bu yönlendirmeyi iptal edebilirmisiniz. Çünkü diğer intervikilerde olsun yada gerçek anlamda olsun Generalfeldmarschall tarihte eski bir askeri rütbedir. Bizim TSK'nın Mareşal rütbesi ile aynı değildir. Başka ülkelerde belli dönemlerde yani belli yıllarda kullanılmış ve kaldırılmıştır. Yani Generalfeldmarschall rütbesi başlı başına ayrıdır. Bu yüzden Generalfeldmarschall ile Mareşal maddelerinin ayrı maddeler olmasını rica ediyorum. Yardımcı olabilirmisiniz. İyi çalışmalar. Totenkopf division 18:24, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, sanırım madde içindeki tr:Mareşal interwiki bağlantısından söz ediyorsunuz. Çünkü maddenin sizden önce herhangi bir sürümü bulunmamakta. Linki kaldırdım, sorun yok görünüyor. Yanlış anlamışsam lütfen daha detaylı açıklar mısınız? Teşekkürler. --M.M. ileti 18:59, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Tekrar merhaba. Evet yanlış anlamışsınız. Şunu demek istiyorum. Mesela çok basit bir örnek vereyim. Wolfram von Richthofen maddesine lütfen girin. Orada sağdaki asker bilgi kutusunda rütbesi:Generalfeldmarschall yazıyor. İşte ona tıkladığınızda karşımıza TSK'ımızın Mareşal rütbesi çıkıyor. Ben diyorum ki; Generalfeldmarschall ile bizim Mareşal farklı maddeler. Sanki Türk Silahlı Kuvvetlerinde Generalfeldmareschall diye bir rütbe var gibi. 2 maddeyi birbirinden ayıralım diyorum. O yüzden ayrıca Generalfeldmarschall maddesini açıverdim. Ama bunlar birbirinden ayrılsınlar. Totenkopf division 20:35, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Verdiğiniz örnekteki yanlış yönlendirme düzeltildi (gerçi bunu siz de yapabilirdiniz). Varsa başka örnekler, onları da düzeltebilirsiniz. --M.M. ileti 20:40, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Yardımınız için teşekkür ederim. Fakat ben bu düzeltmeyi yapmayı henüz bilmiyorum. Belliki basit bir işlem. Böyle durumlarda karşılacağım zaman nasıl düzeltme yapabilirim? Totenkopf division 20:44, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Rica ederim. Wolfram von Richthofen maddesindeki son değişikliğe bakın, nasıl yaptığımı göreceksiniz. [[ ]] işaretlerinin içinde ilk yazan ifade var olan maddenin kendisidir, | işaretinden sonra yazılan ise, ekranda görünen. Yani, önceki halinde Generalfeldmarschall görünüyor, ama tıklandığında "yanlışlıkla" mareşal sayfası açılıyordu. Şİmdi siz Generalfeldmarschall maddesini de yarattığınıza göre (teşekkürler), buna gerek kalmadı. Doğrudan [[ ]] içine Generalfeldmarschall yazabiliriz artık. Umarım açıklayıcı olmuştur. Kolay gelsin. --M.M. ileti 20:51, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, sizden kullanıcı sayfanızın üst kısmındaki, " Sakın ... ! " ile başlayan satırı silmenizi rica edeceğim. Bildiğiniz gibi, Vikipedi'de tehdit oldukça önemli bir kural ihlalidir. Belki şaka olsun diye yazmış olabilirsiniz, ama yeni kullanıcılar (özellikle IP ler) bunu bilemeyebilirler ve bu ifade onları gereksiz yere tahrik edebilir ve vandalizm yapmaya itebilir. Teşekkürler, kolay gelsin. --M.M. ileti 19:41, 3 Temmuz 2009 (UTC)

  • Haklısınız. Çıkarttım şimdi . Lütfen kusura bakmayın, sadece dalga geçmek istedim, ama yine de doğru söylüyorsunuz, bürokrat efendi Göz kırpma. İyi çalışmalar! Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 19:45, 3 Temmuz 2009 (UTC)
Teşekkürler, --M.M. ileti 19:46, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Generalfeldmarschall[kaynağı değiştir]

Hmm ben bunu zaten biliyordum ama o maddeyi açıp incelemedim yani ordan yaptığınızı anlayamadım. Peki tamam tekrar teşekkürler, İyi çalışmalar Totenkopf division 20:55, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Telif hakkı ihlali[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de E-3 Sentry (AWACS) sayfasında biri Top Trumps kartlarındaki bilgilerin aynısını kopyalayıp E-3 Sentry (AWACS) sayfasına yazmış. Müdahale ederseniz çok sevinirim. İyi günler.--Zoologist 2009 11:34, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Top Trumps kartları dediğiniz neresidir ? --M.M. ileti 08:47, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Hayır. Sayfanın adı E-3 Sentry (AWACS).--Zoologist 2009 11:50, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Sayfanın adını Top Trumps olarak değiştirmek mi istiyorsunuz? Tam olarak ne istediğinizi anlayabilmiş değilim. Daha detaylı anlatabilirseniz sevinirim. --M.M. ileti 09:02, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Hayır benim demek istediğim bu bahsettiğim sayfada telif hakkı saklı olan top trumps kartlarındaki bilgilerin aynen aktarılarak telif ihlali yapıldığı. --Zoologist 2009 12:04, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Gene başa döndük ! Nerede bu Top Trumps kartları ? --M.M. ileti 09:06, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Hayır. Bu kartlar internette değil. Top Trumps kartlarını hatırlamıyor musunuz? Hani reklamlarda çıkıyor. Sabah gazetesi de vermişti bu kartlardan. Hani karton kartlar. İşte bu kartların bilgileri telifli. Ben de diyorum ki biri bu kattaki uçağın bilgilerini aynen Vikipedi'deki E-3 Sentry (AWACS) sayfasına yazmış. Yani Top Trups'ın telif haklarını ihlal etmiş. Ben de müdahale edin diyorum. Umarım anlamışsınızdır. İyi vikiler. --Zoologist 2009 19:56, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Bahsettiğiniz konuya tümüyle yabancıyım, o kartları hatırlamıyorum. Ama basit bir google araması ile telif olduğu anlaşıldı, ve madde silindi. Teşekkürler haber verdiğiniz için. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:51, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Uygunsuz ka![kaynağı değiştir]

MeeLP Uygunsuz ka! --Kerem233 08:39, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Neden ? --M.M. ileti 08:42, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • Şu haliyle KA uygunsuz değil, sonunda .com da olsaydı engellenirdi. Bekleyip görelim, eğer linkini verdiğiniz siteyi çağrıştıran katkılarda bulunursa engellenebilir. --M.M. ileti 08:58, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kerem233 08:59, 4 Temmuz 2009 (UTC)

tapu & kadastro[kaynağı değiştir]

Gönderdiğim bir çok terim tapu kadarstro terimleriydi.. Bunlar ve daha fazlası benim kurumsal internet sayfamda da mevutlar.. Ayrıca kendi firma katagorimedeki meslektaşlarımın sayfalarına bakarak bire-bir sayfa hazırladım ama o da silinmiş. Uyarıların bazıları hakılı olabilecekken bazıları bence biraz mantıklı olmayan sebeplerle iade edilmiş.. Yeni birşeyler eklemek ve katkıda bulunmaktan vazgeçtim ama bari eski olan firmamı ifade edebilmem açısından örnek bir sayfa gösterirseniz sevinirim.. 12:21, 4 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı M.ali.kuruoglu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Size gönderilen iletileri ve mavi renkli bağlantıları okuyarak Vikipedi'yi daha yakından tanımanızı salık veririm. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 10:14, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Ad değiştirme[kaynağı değiştir]

Yeni bir başvuru yaptım--ÖrdekÖzgür 10:11, 4 Temmuz 2009 (UTC)

  • Peki Zgr34 var mı? o da varsa nasıl anlıcaz?--ÖrdekÖzgür 10:30, 4 Temmuz 2009 (UTC)
Yok. --M.M. ileti 10:31, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Metal Militia. Sizden bir ricam olacak:

--Kerem233 12:11, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, benim yardımıma ihtiyacınız yok aslında; Kullanıcı:Kerem 233/Deneme tahtası sayfasındayken üstteki adını değiştir'e tıklayıp yapabilirsiniz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 12:15, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • O zaman şu şekilde yapabilir miyiz?

Ben Kullanıcı:Kerem 233/Deneme tahtası'ndaki bütün içeriği Kullanıcı:Kerem 233/Çalışma sayfasına aktarma işlemi yapayım. Sizde Kullanıcı:Kerem 233/Deneme tahtası sayfasını siliniz?

--Kerem233 12:18, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Gerek kalmadı, sizin yerinize hallettim. --M.M. ileti 12:21, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kerem233 12:23, 4 Temmuz 2009 (UTC)
Yıldırım Abdullah Sirkeci de olabilir. Eğer Anonim Şirket ise (katkılarından anlaşılır) engellenebilir. --M.M. ileti 12:44, 4 Temmuz 2009 (UTC)
Abdullah Sirkeci? hiç bu kadar VP:İNOV düşünmemiştim doğrusu...--вяí¢αи76ileti 12:48, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Selam. YM'de Gustulüp, Vodina ile karşılaştım vfe kararsız kaldım. HS'den mi silinmeli yoksa SAM'a mı koyayım?--вяí¢αи76ileti 15:39, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Hem G9 hem de M8 den silindi. Teşekkürler. --M.M. ileti 16:12, 4 Temmuz 2009 (UTC)

BİR RESMİ KENDİ SAYFAMA YERLEŞTİREMEDİM,DOSYA AÇIP DURUYORUM,ANLAMADIM --Kimeneee 15:44, 4 Temmuz 2009 (UTC)KİMENEEE

Şimdi oldu galiba ? --M.M. ileti 16:17, 4 Temmuz 2009 (UTC)

sizin işinize engel olmak istemiyorum ama benim istediğim resim o değil,o nerden geldi onuda bilmiyorum. Yeni dosyalar sayfasında olan ingiliz ressama William holmer Hunt'a ait KOLSUZ KAPI resmini koymaya çalışıyordum olmadı. 20:08, 4 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Kimeneee (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu sefer oldu değil mi ? --M.M. ileti 17:14, 4 Temmuz 2009 (UTC)

çok teşekkür ederim,ellerinize sağlık,kolay gelsin--Kimeneee 18:00, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Telif hakkı yok[kaynağı değiştir]

Bir terimin anlamını açıklamanın yada tanımını yapmanın telif hakkı nasıl olabilir..? Ben bir emlakçıyım ve "tescil" kelimesinin anlamını açıklıyorum diye kim/kimler ve hangi haksız sebeple bana telif hakkı tazmini dayatabilir. Bence kuralları bir daha okuyun. Bana gönderdiğiniz hata mesajlarının sebeplerini bir çok kez okudum.. 04:13, 5 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı M.ali.kuruoglu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi bir ansiklopedi projesidir, sözlük değildir. Dolayısıyla, terim açıklama, ya da tanım yapma faaliyetleri burada yer alamaz. Fakat derinliğine bilgi verebileceğiniz ansiklopedik kavram, kişi, kuruluş, vb. maddeleri açıp geliştirebilirsiniz. Nitekim, Tescil maddesi konusunda haklısınız. Az önce Patent maddesine olan yönlendirmeyi kaldırdım. Ancak gene de tekrar edeyim, kendi sitenizden buraya birebir kopyala-yapıştır yapmanız telif hakları nedeniyle kabul edilemez. Hele hele, sitenize ait sayfanın altında ® 2008 Kuruoğlu Gayrimenkul ibaresi bulunduğu sürece, bu mümkün değildir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 09:19, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Orijinal Yoga Sistemi altında oluşturduğumuz madde ve içeriğinin telif hakkı tarafımızda bulunmaktadır.[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Orijinal Yoga Sistemi altında oluşturduğumuz madde ve içeriğinin telif hakkı tarafımızda bulunmaktadır. Ne türlü bir yol izlememiz gerekiyor lütfen belirtiniz. Aşağıdaki tüm kitapların telif hakkları Prof.Dr.akif Manaf ındır. Saygılar 14:42, 5 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Ateşliçaba (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, telif hakkı saklı içerik Vikipedi'de yer alamaz. VP:Telif sayfasında konunun detayları anlatılmıştır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 11:55, 5 Temmuz 2009 (UTC)

VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri[kaynağı değiştir]

Vikiproje Türkiye Yerleşim Birimleri'ne katılmak istiyorum. Acaba nasıl katılabilirim? Kaan 123 15:58, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Şu sayfaya adınızı ekleyerek. --M.M. ileti 16:07, 5 Temmuz 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. Bu kadar kolay olduğunu bilseydim baştan adımı yazardım. Kaan 123 16:14, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Karmaşık kullanıcılar[kaynağı değiştir]

Merhaba,
[1] ve [2] sayfalarına bir bakabilir misiniz? Sanki kullanıcı adı değişmiş gibi ama her iki hesap da hâlâ ayrı ayrı aktif gibi? Bir karmaşa mı var ben mi çözemedim acaba? İyivikiler... [ho? ni!] 21:37, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, haklısınız.. KAD işlemi 26 Haziran'da yapılmış. İki hesabın da aktif olması teknik olarak mümkün olmamalı aslında. İlkinin engellenmesi gerekecek sanırım. Teşekkürler haber verdiğiniz için. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 21:45, 5 Temmuz 2009 (UTC)

telif hakkı ve kamu malı son[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben wikipedi'yi anlamakta zorlanıyorum. O yüzden pes ediyorum. Bir daha yazmayacağım. Alıntı yaptığım kaynakların kamu malıydı, gerçi artık bir önemi yok. Teşekkürler, Murat 00:49, 6 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Muratturk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, anlaşılmayacak fazla birşey yok aslında. Bütün mesele, buraya yaptığımız katkıların kendi cümlelerimiz olmasına özen göstermek, başka yerlerden (kamu malı, şu malı, bu malı, her ne olursa olsun) kes-yapıştır olmamasına çalışmak. Hepsi bu. Gerisi gerçekten kolay ve zevkli aslında. Katkılarınızın ansiklopedik olduğu sürece devamı dileğiyle. --M.M. ileti 21:54, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Metal Militia. Bir sorum olacak. Deneme tahtası'nda da 3-geri dönüş kuralı var mı? --Kerem233 08:57, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, hayır, adı üstünde orası "deneme tahtası", vandalizm hariç, her türlü içerik eklemek (deneme amaçlı) serbest. --M.M. ileti 09:19, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yani; örneğin herhangi bir kullanıcı veya anonim kullanıcı deneme tahtasında deneme amaçlı üçten fazla değişiklik yaptı. Sonra diğer kullanıcıdan 3'ten fazla geri aldı. Engellenir mi? --Kerem233 09:22, 6 Temmuz 2009 (UTC)
Hayır, engellenmez. Deneme tahtası VP:3GD kuralının dışındadır. Tabii ki, burada gözardı edilmemesi gereken bir husus, kullanıcıların deneme tahtasında yaptıkları "denemeleri" görmeleri, neyin nasıl çalıştığını anlamaları için onlara belli bir süre tanınması gerektiğidir. O nedenle deneme tahtasında yapılan herhangi bir değişikliği, hemen geri almak (vandalizm olmadıkça) pek tavsiye edilmez. --M.M. ileti 11:07, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar Metal Militia, Kullanıcı:Apolas'a artık hiçbir şey anlatamadığımdan şu yanıtına siz cevap verebilirmisiniz lütfen. Teşekkürler.--Muratsahinmesaj 11:59, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Kişisel saldırı nedeniyle dört gün engellendi. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 18:18, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Çok merak ettiğim için sordum.Ödül olarak yıldız veriliyor.Peki nasıl yıldız verebiliyoruz ve alabiliyoruz?---memo44- 13:34, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Bu sayfadaki bilgiler size yardımcı olacaktır. --M.M. ileti 19:16, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Metal Milita. Dakikada 3 defa değiştiriliyor. Bir bakarmıssın..--MightY msj 17:00, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Selam, madde korumaya alındı, küfürlü içerik ekleyenler engellendi. --M.M. ileti 18:20, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Adam inatçı bunun için kullanıcı adı bile aldı ama o da uygun değil. kara listeye eklicekmisinAydınlık umutlar 18:19, 6 Temmuz 2009 (UTC)

orijinal yoga sistemi adı altında açmış olduğum madde hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Daha önce orijinal yoga sistemi adı altında açmış olduğum daha sonra telif hakkı nedeni ile sildiğiniz maddeyi tekrar sizinde belirtiğiniz şekilde revize ettim.Bu konu başlığı altındaki madde ne zaman aktif hale gelebilir. Saygılar --Ateşliçaba 00:10, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, madde şimdi daha düzgün ve telif sorununu gidermiş görünüyor. Biraz düzeltmeler yaptım ama, daha epeyce eksiği var. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 06:34, 7 Temmuz 2009 (UTC)

orijinal yoga sistemi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Mesajınız ve yardımlarınız için teşekkürler , görüşleriniz doğrultusunda madde konusunu geliştireceğim.

saygılar --Ateşliçaba 07:01, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği hakkında yazı yazmıştım. Türkiye'de insan yaşamının yok olmaması için kurulmuş ilk dernek olan "Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği" maddesi içeriğe uygun olmadığı gerekçesiyle sizin tarafınızdan silinmiştir. İçeriğe uygun olması için nasıl bir yazı yazmam gerekiyor. Dernek ve Gökçen hakkında ki bilgileri www.gokcengocer.com sayfasında görebilirsiniz. Ayrıca bazı kişsel içerikleri incelediğimde çok önemli olmayan veya herkes için öneme haiz olmayan maddelerin varlığınıda görüyorum. Bunlarla, benim yazdığım maddenin(üye olmadan eklemiştim) maddenin arasında içerik yönünden fark mı var ? Lütfen bu konuda cevap rica ediyorum. Saygılarımla Hasan Fuat GÖÇER 13:42, 7 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Hasan Fuat Göçer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, henüz hiçbir katkınız gözükmüyor. Herhalde anonim IP olarak eklediniz silinen maddeyi. Maddenin silinme gerekçesi açık; genel düzene uymaması ve ansiklopedik olmayışı. Dilerseniz, Vikipedi'nin kayda değerlik ilke ve politikalarına bir göz gezdirebilirsiniz. Önce genel anlamda Vikipedi'yi tanımak isterseniz, şu sayfadaki bilgilere de bakabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 10:54, 7 Temmuz 2009 (UTC)
Yarı-korumaya alındı, teşekkürler. --M.M. ileti 11:00, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Cevap verme nezaketi gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Eklemek istediğim maddeyi aşağıda size sunuyorum. Kabul edilip edilmeme hususunda eksikliklerimi gidermeme yardımcı olursanız sevinirim. Dernek hakkında ki diğer bilgileri ve dökümanları da bilgi olarak ekleyeceğim, şimdilik bu bilgi ile giriş yapmak istedim. Saygılarımla Hasan Fuat GÖÇER

Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği: Dernek, 7 Mart 2008 tarihinde Genel Merkezi Gaziantep olmak üzere kurulur. Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği, Türkiye'de,insanlar başta olmak üzere tüm canlıların yaşam hakkı üzerine geniş bir yelpazede çalışma yapan ilk dernektir. Dernek hızlı bir gelişme göstermiş Gaziantep, İstanbul ve Ankara'da kuruluşunu tamamlamıştır. Derneğin kuruluşu 26 Haziran 2006 da,dondurma almak isterken elektirik akımına kapılarak yaşamı elinden alınan 8,5 yaşında ki Gökçen'in anısına dayanmaktadır.

Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği, insan yaşamı yok olmadan gerekli her türlü önlemin alınması için çabalamakta ayrıca insan yaşamının önemini anlatmak için gerekli eğitim çalışmalarını yapmaktadır. Bu zamana kadar dernek "Gökçen Göçer Kütüphanesi" adı altında 3 adet kütüphane açmış, ilk yardım eğitimi konusunda öğrenci servisi ve öğretmenleri eğitmiş ve eğitimine de halen devam etmektedir. Günlük hayatta, insan hayatını tehdit eden herşeyi gerekli kurumlara ileterek önlem alınmasını sağlamaktadır.

Derneğin İstanbul şubesi 11 Temmuz 2008 tarihinde kurulmuştur. Bunun ardından Temmuz 2009 da Ankara şubesi kurulmuş ve Almanya temsilciliği faaliyete geçmiştir. İzmir ve Antalya şubelerinin kurulması için çalışmalar devam etmektedir. Derneğin hedefi tüm Türkiye'de ve yurtdışında örgütlenmektir.

GÖKÇEN GÖÇER : Gökçen, 9 Eylül 1997 de Gaziantep - Türkiye de, ailesinin ikinci ve en küçük kızı olarak doğdu. Zeki, hareketli ve şefkatli bir yapıya sahipti. İlk okulu Gaziantep Mehmet Emin Zekiye Üstünel ilk öğretim okulunda okudu. Sınıfının çok sevilen, başarılı bir öğrencisiydi. 21 Haziran 2006 tarihinde karnesini alarak 4. sınıfa geçmenin sevincini yaşayan Gökçen, 26 Haziran 2006 tarihinde dondurma almak isterken, satış noktasında ki elektirik kaçağına yakalandı ve yaşamı elinden alındı. Kısacık yaşamında herkese kendisini sevdiren Gökçen, yaşamdan koparıldıktan sonra da çok önemli bir meşaleyi yaktı. Anısına kurulan dernekle bir çok yaşamın yok olmasını önledi ve önlemeye devam etmektedir. 14:15, 7 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Hasan Fuat Göçer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Rica ederim. Evet, konunun önemini ve sizin hassasiyetini anlıyorum. Fakat ne yazık ki, derneğin ansiklopedik olmayışı nedeniyle maddenin burada kalması imkansız gibi görünüyor. Gene de şu sayfadaki bilgileri okuyun. Eğer kriterleri sağladığına inanıyorsanız, maddeyi açabilirsiniz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 12:13, 7 Temmuz 2009 (UTC)

vikipedideki imla hataları[kaynağı değiştir]

arama yaparken dikkatimi çekti. İçerik sayfaları Çokluortam Yardım ve proje sayfaları Herşey Gelişmiş yazıyor. "herşey" değil, her şey şeklinde yazılır. bunun düzeltilmesini talep ediyorum. bir de küresel hesap sahibiyseniz Küresel hesap durumu: Herşey yerli yerinde! Hesabınız 38 proje sitesinde etkin yazıyor. buradakinin de ayrı yazılması gerekiyor. iyi günler Kıdemli 11:47, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Verdiğiniz bilgiler ve anlayışınız için çok teşekkür ederim. Bahse konu olan derneğimizin bilgilerini elbette kurallar harici ise yayınlamak istemem. Sizin önerdiğiniz ve benim incelediğim "Kayda değerlik" konusunda "ikincil kriterler" in olması gerkir deniyor ve devamla bu ikincil kriterlerin açıklamasında " Gazete makaleleri (haberleri)" de sayılıyor. Sevgili Gökçen'i kaybettiğimiz 26 Haziran 2006 dan beri gerek yerel gerek ulusal basında olay çok geniş olarak yer almıştır. Ayrıca derneğimizin kurulması aşamasından beri derneğimiz hakkında da yerel ve ulusal basında haberlerimiz mevcuttur. Bu durumda yeter şartı yerine getirdiğimiz kanaatindeyim. Sizden şunu öğrenmek istiyorum, bu ikincil kriteleri nasıl yayınlayacağım ( açılan konunun yayınlanması için kriteri sağladığı yönündeki ispatı için). Dernek hakkında çıkan yazıları nasıl belirteceğim veya sayfada gösterebileceğim. Bunun dışında "Gökçen" için bestelenmiş bir "AĞIT" 27 Aralık 2007 tarihinde Rize li halk ozanı Osman Efendioğlu tarafından canlı olarak ekranda söylenmiştir. Sorularımla zamanınızı aldığım için kusuruma bakmayın lütfen. Saygılarımla Hasan Fuat GÖÇER 16:57, 7 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Hasan Fuat Göçer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İlgili politika sayfasında: "Yukarıda belirtilen "ikincil kaynaklar" her türlü güvenilir yayımlanmış eseri kapsar, örneğin gazete makaleleri, kitaplar, televizyon belgeselleri, ve tüketici haklarını savunan örgütlerin yayımladığı raporlar olabilir" diyor. Eğer elinizde bu tür kaynaklar mevcutsa, maddenin sonuna ekleyebilirsiniz elbette. Her deneyimli Vikipedist size yardımcı olacaktır. Sormaktan çekinmeyin lütfen. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 15:37, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Uygunsuz KA alınmış, iyi çalışmalar..--MightY msj 17:03, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Acaba, mesaj yazarken, bir vikipedi sayfasına yönlendirme yapmak için ne yapılıyor?---memo44- 17:39, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Örneğin, Michael Jackson yazarak. --M.M. ileti 18:11, 7 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selamlar. Şuradaki tartışmayı VikiHaber'in Yönergeler kısmına eklemenizi rica ediyorum. Herkesin kolayca görmesi ve kullanıcılara mesaj göndermemek için.--Gökçє Yörük mesaj 18:07, 7 Temmuz 2009 (UTC)
Eklendi, teşekkürler. --M.M. ileti 18:22, 7 Temmuz 2009 (UTC)
Teşekkürler, kolay gelsin.--Gökçє Yörük mesaj 18:25, 7 Temmuz 2009 (UTC)

wikimedia commons[kaynağı değiştir]

wikimedia commondaki kullanıcı adım Ömerulusoy resimlerimi diğer vikilerde yayınlamak için wikimedia'ya yüklemek gerektiğini yeni öğrendim ve türkçe vikipedide yer alan resimlerimi buraya ingilizce anlamlarıyla yükledim.Resimlerin altında da Ömerulusoy yazıyor eğer bundan dolayı engellendiysem wikimedia da kullanıcı adı nasıl değiştirilir? bundan dolayı engellenmediysem neyi düzeltmem lazım? ayrıca sizin wiki e-mail adresiniz nedir? beni engellediniz ben size ulaşamadım... --Hükümsüzdür 18:26, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Eskiden Ömerulusoy olan kullanıcı adınızın Hükümsüzdür olarak değiştirilmesini isteyen siz değil miydiniz ? --M.M. ileti 18:41, 7 Temmuz 2009 (UTC)
Tamam istedim ancak bu isteğimi wikimedia'da Ömerulusoy adlı hesap açtıktan sonra size bildirdim.Siz adımı Hükümsüzdür olarak değiştirdiniz ama wikimedia commons'da adım hala Ömerulusoy oradaki adımı nasıl değiştirebilirim? yani sorun wikimedia commonstaki kullanıcı adından mı yoksa buradaki bir hatadan mı kaynaklanıyor? size bunu soruyorum.Bana sorunla ilgili bilgi vermeden (ayrıntılı olarak) beni sınırsız olarak engelliyorsunuz ayrıca burada anladığım kadarıyla bazı eklediğim resimlerde hala Ömerulusoy yazıyor bunu en kısa zamanda düzelteceğim lütfen beni engellemeyiniz engellersenizde bunu neden yaptığınızı ayrıntılı olarak anlatınız. --Hükümsüzdür 20:39, 7 Temmuz 2009 (UTC)

VP:KAD sayfasına kullanıcılar, kullanmakta oldukları adlarını belli bir nedenle "değiştirmek, artık kullanmamak" istedikleri için başvururlar, "hem eskisi dursun, hem de bir yenisi olsun" diye değil. Eğer birden fazla hesap açmak istiyorsanız, bazı koşulları yerine getirmeniz şartıyla, o da mümkündür. Ama onun yeri ve şekli bu değildir. Commons ta açtığınız hesap Commons ı ilgilendirir, Vikipedi'yi değil. Oradaki adınızı nasıl değiştireceğinizi de oradaki hizmetlilere sormanız gerekir. Size engelleme ile bilgi verilmesi gerekmez, çünkü zaten ad değişikliği için başvurmanız dolayısıyla, sizin eski adınızı artık kullanmayacağınız varsayılır. Kurallar açık ve net. Umarım anlatabilmişimdir. --M.M. ileti 20:55, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba sevgili Metal, nasılsınız? Ben her zamanki gibi yine tatile giderken anasayfa değişimini size ya da uygun gördüğünüz bir hizmetliye emanet ettiğimi belirtmek için yazıyorum :) Son zamanlarda istediğim düzenlemeleri çok yapamadım ama döneceğim hafta başına idare edecek kadar günün maddesi önerdim. Ayrıca hergün günün resmini de kolaçan etmekte fayda var; bazen çok büyük olup aşağıyı sarkıtabiliyolar. Eğer uygun olursanız bu gece değişim söz konusu, Yabancı, Homonhilis, Dsmurat da değişim konusunda bilgililer ancak tatildeler mi bilmiyorum. Benden sorumluluk gitti :) şimdi otobüse yetişmem lazım, iyi çalışmalar, sevgiler. Cat msj 18:52, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, ilgilenmeye çalışırım. Teşekkürler, iyi tatiller. --M.M. ileti 18:57, 7 Temmuz 2009 (UTC)

KA değiştirme.[kaynağı değiştir]

Selamlar Metal Militia. Eğer bir sorun yoksa kullanıcı adımı değiştirebilir misin? Teşekkürler..--MightY msj 18:58, 7 Temmuz 2009 (UTC)

  • Başvuru yapmadan önce kontrol ettim yoktu. Sen nereden kontrol ediyorsun ki? Linkini verirmisin ona göre başvuru yapacağım.--MightY msj 19:15, 7 Temmuz 2009 (UTC)
Sol sütundaki ara kutucuğunun içine Kullanıcı:XXXX şeklinde aratmak istediğiniz adı, XXXX yerine yazarak girip ara tuşuna basınız. Karşınıza bir kullanıcı sayfası çıkarsa (sol sütunda araçlar kısmında "kullanıcının katkıları" vs. görünüyorsa) o kişi zaten var demektir. --M.M. ileti 19:35, 7 Temmuz 2009 (UTC)
  • Teşekkürler buna dikkat etmemiştim. İyi çalışmalar..--MightY msj 19:37, 7 Temmuz 2009 (UTC)

yes/no/maybe[kaynağı değiştir]

"Belki yes, belki no" desem

Aslında ana sayfaya çıkacak madde bulduktan sonra gerisi çok fazla iş değil, sabahları yapmaya çalışırım. Ama dikkat edin, bir süre ses çıkmazsa destek ekiplerini gönderiverin :). İyivikiler... [ho? ni!] 19:25, 7 Temmuz 2009 (UTC)

ben her yeni yüklediğim resme adımı Hükümsüzdür olarak ekliyorum ancak ismi değiştirmeden önce eklediğim resimlere denk gelmiş ve bundan dolayı beni engellediyseniz merak etmeyin eskiden yüklediğim resimlere de şimdi Hükümsüzdür yazıyorum.benim tek merak ettiğim birisini engelliyorsunuz ancak o kişi size hiçbir şekilde ulaşamıyor derdini anlatamıyor. ve bu kişi sınırsız olarak engellendiyse durumu birileri anlayana kadar beklemek zorunda kalıyor.sizden ricam size ulaşabileceğimiz bir e-posta adresini kullanıcı sayfanıza yazmanız --Hükümsüzdür 21:01, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Kullanıcı sayfalarında e-posta adresi belirtmek tamamen tercih meselesi, bir zorunluluk yok. Dileyen kullanıcılar wiki-posta'yı tercih edebiliyor. Kaldı ki, Vikipedi'ye anonim IP le de girip mesaj bırakabiliyor kullanıcılar. --M.M. ileti 21:11, 7 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhabalar Metal Militia. Acaba patrol grubuna mensup bir kullanıcı olabilirmiyim? Biraz yük üstlenmek amacıyla talep var, ısrar yok. :) İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 03:17, 8 Temmuz 2009 (UTC)
Merhabalar, Vikipedi'de gizli ve açık vandalizmle mücadele etmek, elini taşın altına koymak isteyen herkese kapılar sonuna kadar açılır elbette. Welcome to the jungle! --M.M. ileti 09:56, 8 Temmuz 2009 (UTC)
  • Teşekkürler . İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 11:13, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Ben kullanıcı sayfamı geliştirmek istiyorum.Acaba, kullanıcı sayfanızda, Teşekkürler vs. gibi bölümleri nasıl yaptınız??Yardımcı olabilir misiniz?---memo44- 11:19, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Bu şablonda bulunan bir hata yüzünden Güneydoğu Anadolu'daki tüm illeri Doğu Anadolu'da gösteriyor. Düzeltmenizi rica ederim. Bilginize Kaan 123 12:49, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Sadece hizmetlilerin düzeltebileceği sayfalar değilse, bu örnekte olduğu gibi, siz de gördüğünüz bu veya benzer hataları kendiniz düzeltebilirsiniz. En azından durumu ilgili maddenin tartışma sayfasında ya da burada dile getirebilirsiniz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:12, 8 Temmuz 2009 (UTC)
Benim demek istediğim o değil. Ben o hatayı nasıl düzelteceğimi anlayabilmiş değilim. Bu konuda yardım etemenizi istiyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Kaan 123 17:30, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Mormon Kitabı[kaynağı değiştir]

Mormon Kitabi ile ilgili yazdiklarim bugun silindi. Sizden bilgi istiyorum. Asagiya yazdiklarimi eklemeyi dusunuyorum. Uygun olup olmadigini aciklar misiniz, ayrica sebeplerini. Aynısını mormonum.org'ta yazdım. Oradan alıntı yapıyorum. Kaynakcayı nasıl gosterebilirim. Mormon Kitabı, Tanrı'nın eskiden Amerika Kıtasında yaşamış olan insanlarla kurduğu ilişkilerin bir kaydıdır ve Orta Doğu'daki insanlardan başka halklara da peygamberlerin gönderildiğine tanıklık eder. Bu kitap, birçok eski peygamber tarafından peygamberlik ve vahiy ruhuyla yazılmıştır. Eski peygamberlerin altın levhalara yazılmış olan sözleri Mormon adlı bir peygamber-tarihçi tarafından aktarılmış ve özetlenmiştir. Bu kayıtlar iki büyük uygarlığın kayıtlarını anlatır. Uygarlıklardan biri M.Ö. 600 yılında Yeruşalem'den gelmiş ve daha sonra Nefililer ve Lamanlılar olarak bilinen iki farklı millete ayrılmıştır. Diğer uygarlık ise çok daha önce, Rab, Babil Kulesi'ndeki halkın dilini karıştırdıktan sonra gelmiştir. Bu grup Yaredliler olarak bilinir. Binlerce yıl geçtikten sonra Lamanlılar hariç, herkes yok olmuştur. Bu insanlar Amerika kıtasındaki Kızılderililerin atalarından bazılarıdır. Mormon Kitabı'nda kaydedilen en önemli olay,İsa'nın dirildikten hemen sonra Nefililer'in arasında vermiş olduğu kişisel hizmettir. "...Kutsal Ruh'un gücüyle her şeyin doğrusunu bilebilirsiniz." (Bkz. Moroni 10:3-5.) 19:33, 8 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Mc223 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ansiklopedik, kayda değer, ve kaynaklandırılmış bilgi eklemekte serbestsiniz. Fakat, başka sitelerden kopyala-yapıştır yöntemiyle buraya içerik aktaramazsınız; kendi siteniz de olsa, telif hakkı size de ait olsa, eğer sitenizde (c) işareti varsa buraya kopyalamazsınız. Detayları ilgili Viki sayfalarında bulabilirsiniz. Önce Vikipedi'yi tanımaya çalışın. Kolay gelsin. --M.M. ileti 17:30, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Gün gelecek bu kategorilerin içi dolacak değil mi? --M.M. ileti 22:15, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Öyle olmasını umalım . Aslına bir sürü tıp projesi şablonu eklenmiş madde var da, şablonda o kod yer almadığından bir kategoriye sahip değillerdi. Yakında henüz sınıflandırılmamış onlarca tıp maddemiz olacak. Yardıma muhtaç haldeyiz, belirtim dedim . Tıp projesine katılmaz mıydınız? Bu arada silinecek sayfalar ne hale gelmiş öyle 400 küsür madde vardı en son baktığımda. Kolay gelsin ne diyeyim :)). --Merube 89msj 22:22, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Nazik davetiniz için teşekkürler. Katılmak isterim ama, alanımın epey dışında kaldığı için -saçmalamamak adına- ancak kenar köşe tamiratı ile ilgilenebilirim belki. İyi çalışmalar, kolaylıklar. --M.M. ileti 22:33, 8 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bu arada tarih ve sanat projelerine de bekliyoruz sizi. Sizin gibi bir vikipedisti aramızda görmekten çok büyük mutluluk duyarım. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:35, 8 Temmuz 2009 (UTC)
Tekrar teşekkürler, fırsat buldukça katkıda bulunmak isterim tabii ki. Kolay gelsin. --M.M. ileti 22:53, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Tekrar merhaba {{*:)}. şu şablona kullanımda demişsiniz ama böyle bir proje yok artık. Yani kullanımı mazilerden :)). O yüzden silebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:56, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba, proje değil ama kullanıcı sayfalarında kullanılıyor, bakınız [3]. O nedenle silinemez. Teşekkürler, kolay gelsin. --M.M. ileti 23:00, 8 Temmuz 2009 (UTC)
  • O zaman ilgili kullanıcılara mesaj atıyorum, sonrasında silinir artık. Belki projeyi tekrar oluşturabilirler, o halde hiç gerek kalmaz. İlginiz için teşekkürler, kolay gelsin--Merube 89msj 23:06, 8 Temmuz 2009 (UTC)
Tamamdır, teşekkürler. --M.M. ileti 23:10, 8 Temmuz 2009 (UTC)
Teşekkürler. --M.M. ileti 23:21, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Kolay gelsin Metal. Melikov Memmed ve Takabeg'i, VP:3GD kuralını ihlal ettikleri için engellemişsin. Fakat söz konusu maddenin geçmişine baktığımda, bir kural ihlali (yani 24 saat içerisinde en az dört geri dönüş) tespit edemedim. Bir göz atarsan sevinirim. Teşekkürler. — Pınar [m] 09:56, 9 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhaba Pınar, maddenin geçmişine tekrar baktım da şimdi..
  • (fark) (son) 11:35, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (12.860 bayt)
  • (fark) (son) 11:01, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (7.396 bayt)
  • (fark) (son) 11:01, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (7.056 bayt) (kopyala yapistir -)
  • (fark) (son) 10:59, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (12.282 bayt) (Takabeg (k - m - e) tarafından yapılan değişiklik geri alınıyor.)
  • (fark) (son) 10:57, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (7.056 bayt) (Melikov Memmed (k - m - e) tarafından yapılan değişiklik geri alınıyor.)
  • (fark) (son) 10:55, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (12.282 bayt) (→Tarafsız değil)
  • (fark) (son) 10:17, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (7.056 bayt)
  • (fark) (son) 09:37, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (6.750 bayt) (→Başkent Laçın)
  • (fark) (son) 09:37, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (6.750 bayt) (→Başkent Laçın)
  • (fark) (son) 09:32, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (6.343 bayt)
  • (fark) (son) 09:30, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (6.215 bayt) (→Neden Rusca)
  • (fark) (son) 09:25, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (5.925 bayt) (→Stalin tarafından kurulmamıştır)
  • (fark) (son) 09:18, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (5.237 bayt) (→Başkent Laçın)
  • (fark) (son) 09:18, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (5.236 bayt) (→Başkent Laçın)
  • (fark) (son) 09:17, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (5.048 bayt)
  • (fark) (son) 09:08, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (4.408 bayt)
  • (fark) (son) 08:59, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (4.242 bayt) (→Stalin tarafından kurulmamıştır)
  • (fark) (son) 08:53, 6 Temmuz 2009 Takabeg (Mesaj | Katkılar | Engelle) (3.843 bayt) (→Başkent Laçın)
  • (fark) (son) 08:38, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (3.657 bayt)
  • (fark) (son) 08:23, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (3.466 bayt)

böyle görünüyor bende. Yani, bırak 24 saati, madde, iki kişi arasında, 3 saat içinde 20 kez şekil değiştirmiş ve kilitlenmesi şart olmuş. Eh, maddeleri korumaya alma gerekçelerinden birisi de (aşırı vandalizm, yoğun trafik, gibi nedenlere ilaveten), bildiğin üzere VP:3GD tür. Dolayısıyla, Viki-geçmişlerinde daha önce de aynı sebeple (3GD) engellenmiş olan bu iki kullanıcının, tekrar engellenmeleri zorunluluk haline gelmiştir. (Bu arada, -herhalde yanlışlıkla, dört yazmışın parantez içinde, üç olacak o). Dolayısıyla, maddeyi bir süreliğine kilitlemenin ve taraflara verilen engellemenin tam zamanında ve yerinde yapılmış bir müdahale olduğunu düşünüyorum. Ha, wiki-posta veya benzer yollarla diğer kullanıcılara şikâyette bulunabilir tabii taraflar; ama bunun da yolları var Vikipedi'de. Engelleri biter, gelirler, şikayet ederler, herşeyin hesabı verilir. Teşekkürler. --M.M. ileti 10:54, 9 Temmuz 2009 (UTC)

  • Tez yanıt için teşekkürler Verdiğin sayfa geçmişi galiba tartışma sayfasının ve orada 1 geri dönüş görüyorum. Parantez içine "dört" yazdım çünkü kural "3 geri dönüş" diye adlandırılsa da ihlali "üçten fazla (dört veya üzeri)" geri dönüşten oluyor: bkz. Maddenin kilitlenmesine itirazım yok tabi ama geri dönüşü 3 kullanıcı yapmış ve her biri 4'ten az (benim görebildiğim kadarıyla). — Pınar [m] 11:10, 9 Temmuz 2009 (UTC)
  • Farklı şeyler görüyoruz demek ki.. Ben parmak hesabı yapmıyorum, yapmış olsaydım, yukarıdaki değişiklik geçmişine göre her ikisinin de birkaç asır engellenmeleri gerekirdi... Ben, her iki kullanıcının da, bu tür hassas maddeler üzerinde, geçmiş katkılarından da kolayca görülebilen, kural ihlaline her daim meyilli trendlerinden bahsediyorum. Her neyse, daha fazla bu konuyu tartışmaktan yana değilim, yukarıda neyi neden yaptığımı açıkladım, "yetkileri kötüye kullanım" görüyorsanız, şikayet edebilirsiniz. --M.M. ileti 11:37, 9 Temmuz 2009 (UTC)
  • Fakat yukarıdaki değişiklik geçmişi bir tartışma sayfasının geçmişi. Yani iki kullanıcı konuyu tartışıyor. Sırf bundan dolayı nasıl birkaç asır engellenmeleri gerekir ben anlayamadım. Herneyse, ben de konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Rahatsızlık verdiysem kusura bakmayınız. İyi çalışmalar. — Pınar [m] 08:48, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Uyarı şablonu.[kaynağı değiştir]

Selam Metal. Bir uyarı şablonu ile ilgili sorun var. Burada ki mesaj sayfasının altında kullanılan tarafsız bakış açısı ihlali şablonu mesaj sayfalarını, kullanıcı uyarı şablonları kategorisine gönderiyor. Sarnırım o şablonda noinclude kullanılmadığı için ama ben o şablonun sayfasını bulmadım. Eğer bulup çıkarırsan kullanıldığı mesaj sayfası kategorilendirilmez. İyi çalışmalar..--MightY msj 11:28, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Selam, gördüğüm kadarıyla kullanıcı kendisi yazmış (manually) o uyarıyı, herhangi bir şablon kullanmamış. Dolayısıyla o konuda kendisini uyarmanız gerekiyor. Teşekkürler. --M.M. ileti 12:27, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Yok hayır elle yazılmamış şablon halinde bir uyarı. Burada siz kullanmışsınız şuradada ben kullanmışım. Ama malesef şablonun adresini bilmiyorum. Aslında o kadar önemli değil ama yinede kullanılırsa kategori vermemesi açısından.--MightY msj 12:59, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Nobel Ekonomi sahipleri listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba M.M. Nobel Ekonomi Ödülü sahipleri listesi maddesini tekrar inceleyebilir misiniz acaba? Resim sayısı biraz daha arttı, kırmızı bağlar ise hayli azaldı. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 20:18, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, bir ara bakıp fikrimi belirtirim. Teşekkürler, kolay gelsin. --M.M. ileti 20:47, 9 Temmuz 2009 (UTC)
  • Çok teşekkürler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 21:51, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Üç geri-dönüş ?[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralı ne için var? Değişiklik savaşı önlemek içindir. Aslında üç kez revert etmedim.

Kürdistan Uyezdi maddesinde http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%BCrdistan_Uyezdi&diff=5969588&oldid=5969585 de mi saydınız? Bu maddedeki karşı tarafı kullanıcının isteği doğrutlusunda yaptığım değşikliğimdir. Geri dönüş nedir? Revert nedir? Bunlar revert değildir. değişiklik savaşı önlemeyi amaçlayan 3GD ilkesine de aykırı değildir. Tartışma:Kürdistan Uyezdi'de ise (fark) (son) 08:23, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (3.466 bayt) 'dan ................................................................. (fark) (son) 10:55, 6 Temmuz 2009 Melikov Memmed (Mesaj | Katkılar | Engelle) (12.282 bayt) (→Tarafsız değil) 'ya kadar tartışmadır. Size göre kalitesiz olabilir ama tartışmadan başka bir şey değildir. Eninde sonunda geri bunları geri dönüş ve değişiklik savaşı olarak sayılması imkansızdır.

Geri kalan değiliklikler ise telif ihlaliyle ilgilidir. Eklenen cümleler burda yer alıyor. Bildiğim kadarıyla metinde olursa tartışma sayfasında olursa özgür lisansl kapsamlı olduğu belirtilmeyen herhangi içerik Vikipediye eklenemez.

e-posta'ya yanıt[kaynağı değiştir]

Zaten bir kullanıcı engellendiğinde karşısına şu mesaj çıkar:

Belirtilen nedene göre engellenmenizin uygun olmadığını düşünüyorsanız, Metal Militia ya da başka bir hizmetli ile bu durumu görüşebilirsiniz. Tercihlerim kısmında geçerli bir e-posta adresi girmediyseniz "Kullanıcıya e-posta gönder" özelliğini kullanamazsınız, tercihlerinize e-posta adresinizi eklediğinizde e-posta gönderme hakkına sahip olacaksınız.

Daha önce Gürcüceyi Kartça yapmak isteyen kullanıcıyla mücadele ettiğimde Kibele beni engelledi. 3GD değil sadece 2GD yaptığım için itiraz mesajı attım. O zaman kendisi yanıt vererek açıklama yaptı.

Güneş Harekâtı maddesinde ısrarla taraflı değişikliği yapan biriyle mücadele ettiğimde Sağlamcı beni engelledi. İtiraz mesajı yazarak Vikipedi kurallarına uymayan değişikliğinin yapıldığı için geri aldığımı anlattım. Kendisi düşündü ve sonuçta hatasından döndü ama ben dönemedim (Vikipedinin sisteminde, kullanıcılara verilen engelleme iptal edilse de 24 saat aynı IP'den girilmez. Ayrı IP'den ise girebilir.).

Abi yanlış düğmeye basarak beni engellemiş oldu. Bu teknik hatasıydı. Ona da mesaj attım. Kendisi yanıt verdi ve hemen engellemeyi kaldırdı. Yine de vikipedinin sistemi üzünden giremez oldum. Kaza kazadır. Kendisi de bana açıkladığı için memnuniyetle dinlendim.

Tarzınız farklı oldu. Aslında daha önce engellediğinizde de size mesaj attım ve bu seferde attım. Fakat ikisine de yanıtınız alamadım. "Ben her zaman doğruyum, haklıyım" diye düşünüyorsanız çok üzülürüm. Ancak iyi niyetinizi varsaydığım için (daha doğrusu varsaymaya çalıştığım için) e-posta adresinizin şifresini unuttuğunuzu düşünelim:) w:en:Wikipedia:Guide to appealing blocks'tan haberiniz var değil mi? Bundan sonra engelleyecek kullanıcılardan e-posta mesajlar geldiği takdirde, diğer hizmetliler gibi okuyacak mısınız ve yanıtlayacak mısınız?

İnsanlar hata yapar. İnsanların hatasından dönmesi zordur. Onu iyi biliyorum. Zaten sizin için benim kabul etsem de etmesem de Metal Militia haklıdır. ve benim içinse sizin kabul etseniz de etmeseniz de 'Metal Militia haksızdı. Bu değişmeyecektir ve böyle kalacaktır. Yani haklı olup olmadığınızı tartışmak yapıcı davranış olduğuna inandığım için ve daha önemlisi Vikipedi düşmanlarına meydan vermemek için şikayet sayfasına taşımayı düşünmüyorum.

İyi niyet[kaynağı değiştir]

İyi niyeti varsaymadığımı mı düşündünüz? Söz konusu kullanıcının bana Takabeg, yəqin erməni dığasıdır diyen biri olduğu halde iyi niyeti varsaymaya çalışıyorum. Bu niyet meselesi değil, burda göreceğiniz gibi bir devletin eğitim politikasından kaynaklanan meseledir. Dünyaca kabul edilmeyen ve Azerbaycan Cumhuriyeti'ne özgü tezleri yaymaya çalışmış olmasıdır. Diğer kullanıcıların katkılarında da bunu görebiliriz. Öyle eğitim görenler inandıkları şeyin neden dünyaca kabul edilmediğini anlayamaz ve İngilizce Vikiye kaynak ile birlikte sokmaya çalışırlar. İngilizce Vikide yapamayınca Türkçe Vikiye sokmaya çalışırlar. Alternatif tez olarak eklenirse ciddi sorun yaratmaz. Fakat mevcut olan bilgiler yani kabul edilen bilgileri kaldırıp yerine koymaya çalıştırkları için ciddi sorun yaratılıyor ve yaratılacaktır. Bu manada kullanıcıların kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum. Mesele niyetin iyisi ya da kötüsü değildir. İster istemez Vikipediyi propaganda aracı olarak kullanmış olmalarıdır. Yani daha derin meseledir. Bu vandalizm (bence bunu ısrarca yapması vandalizmdir) için başka bir yerde konuşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Yanıt vermenize gerek yok. Her zamanki gibi güzel temizlik çalışmalarınızın devamını dilerim. Birde iyi niyetle yaklaşan Pinar'a bir milyon kez teşekkür ederim. Takabeg ileti 09:02, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Az öce bana mesaj yolladınız vandalizm yapmayın diye ama ben hiç bir sayfanın harfini bile değiştirmedim--78.178.48.223 13:01, 10 Temmuz 2009 (UTC)

şu kullanıcı uygunsuz KA'sı var, katkıları da reklam amaçlı. İlgilenebilir misiniz? İyi vikiler--Merube 89msj 01:34, 11 Temmuz 2009 (UTC)

  • Bir de şu kullanıcı adını ve mesaj sayfa adını değiştirmiş, akıllı ve bilgili diye madde olmuşlar. Düzeltebilir misiniz size zahmet, iyi çalışmalar--Merube 89msj 05:00, 11 Temmuz 2009 (UTC)
Merhabalar, geç cevap için kusura bakmayın. Bununla Levent, şununla da Ho_ni ilgilenmiş gördüğüm kadarıyla. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --M.M. ileti 19:46, 11 Temmuz 2009 (UTC)
  • İlginiz için çok teşekkürler. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 23:38, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

Bir insanı ve/veya yaptıklarını kınamak ne zamandan beri kişisel saldırı sayılıyor acaba? Siz kim oluyorsunuz ki bana düşmanca tavır takınarak beni engelliyorsunuz? Açın yazdıklarımı okuyun ve neresinde kişisel saldırı olduğunu bana gösterin. Bir de var ki "kişisel saldırı" maddesini bana link olarak vermişsin ama orada benim yaptığımın suç olduğunu gösterir hiçbişey yok. Siz kim oluyorsunuz ya? Tekrar ediyorum, sen hangi hakla kendi fikirlerin doğrultusunda beni engelliyorsun? Resmen taraf tutuyorsun. Eminim şimdi de engellersin. Zaten işin ne senin? Kafayı taktığını engelle.Apolas Lermi 09:31, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Selamlar Metal. Neredeydin bugün hiç yoktun. Neyse hal hatır faslını geçtikten sonra, ben yine kullanıcı adı değiştirme başvurusunda bulundum. Bu sefer kullanıcı adı kayıtlı değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar..--MightY msj 19:22, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, iş-güç, yoğun bir gündü :) KA değişikliğiniz gerçekleştirildi. Sistemden çıkıp, yeni KA ile tekrar giriş yapabilirsiniz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 19:53, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Patrol özelliği[kaynağı değiştir]

Merhabalar, M.M. Yükü biraz hafifletmek amacıyla, patrol özelliğine sahip kullanıcılardan olabilir miyim acaba? İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 23:48, 11 Temmuz 2009 (UTC)

Yine ben :). şu maddenin adını eski haline getirebilir misiniz? İyi vikiler--Merube 89msj 07:37, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, Vikipedi'de gizli ve açık vandalizmle mücadele etmek, elini taşın altına koymak isteyene kim mani olabilir ki? Welcome to the jungle! --M.M. ileti 08:41, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Çok teşekkürler, iyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 08:58, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Selam, Kullanıcı:Kurtdizayn'ı engeller misin? bu arada kendi kullanıcı ismiyle madde başlatmış ve reklam yapmış hergele... Ayrıca şu Patroldan ben de isterim... tabii çoğunlukla YMD'de çalışıyorum ama yine de faydası olur herhalde değil mi?--LINKIи PKileti 08:56, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, patroller özelliğiniz verildi, drive safely ! Bu arada, diğer kullanıcılara karşı, vandal dahi olsa, hakaret anlamına gelebilecek sıfatlar kullanmıyoruz. Bu konuda hassas olmanızı rica ediyorum. --M.M. ileti 09:12, 12 Temmuz 2009 (UTC)
Selam. Bu arada bayağı hoş bir şeymiş... Ayrıca ben hergelenin bu kadar kötü anlama geldiğini düşünmemiştim, ara sıra espiri de yapmalıyız değil mi...--LINKIи PKileti 09:44, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Metal, patrol fonksiyonu kullanmaya başlayanların sayısında artış görülüyor. :) Devriyelik esnasında faydası olacağını düşünüyorum ve izninizle ben de bu fonksiyonu istiyorum. Saygılar. --Kemal K.ileti 10:49, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, patroller özelliğiniz devrede, iyi Vikilemeler ! --M.M. ileti 11:34, 12 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selam Metal. Patrol özelliğinden bende alabilirmiyim acaba :) Teşekkürler..--C. Jones msj 11:35, 12 Temmuz 2009 (UTC)
Selam, patroller özelliğiniz devrede, iyi Vikilemeler ! --M.M. ileti 11:53, 12 Temmuz 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim Metal, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 11:54, 12 Temmuz 2009 (UTC)
  • Patrol özelliği tam olarak ne oluyor? Kulağım çınladı da:)--VikipedistMesaj Sayfam 12:05, 12 Temmuz 2009 (UTC)
Patroller özelliğine sahip kişiler Özel:YeniMaddeler gibi kayıt sayfalarını kullanarak yeni eklenen maddeleri kontrol edilmiş olarak onaylayabiliyor. Henüz yeni bir kullanıcısınız, bir süre daha Vikipedi'de vakit geçirdikten, SD'yi takip ettikten sonra tekrar başvurabilirsiniz. Teşekkürler. --M.M. ileti 12:20, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Pardon, acaba hangi maddeden bahsediyorsunuz??---memo44- 12:02, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Sri Lanka İç Savaşı --M.M. ileti 12:03, 12 Temmuz 2009 (UTC)

İyi de, zaten ben orda madde yazmadım ki.Sadece, Madde İstekleri sayfasındaki Çevirme şekline uydum ve öyle şablon koydum ki çeviri yapılsın...---memo44- 12:08, 12 Temmuz 2009 (UTC)

O halde sadece madde istekleri sayfasına koymanız yeterli. Çünkü içi boş madde olarak açmanız silinmesine neden olur. Çeviri yapacak (yapmak isteyen) kullanıcılar o listeden görüp maddeyi çevirerek açabilirler. --M.M. ileti 12:11, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Uyarın ve tavsiyen için çok teşekkürler...---memo44- 12:15, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Selam. ARD'yi silip ARD(Broadcaster)'a yönlendirir misin...--LINKIи PKileti 12:50, 12 Temmuz 2009 (UTC)
Bu tür çift madde durumlarında, eski ve üzerinde emek harcanmış madddelere, yeni açılan ve kısa içerikli maddelerden yönlendirme yapmaktır. Teşekkürler. --M.M. ileti 13:11, 12 Temmuz 2009 (UTC)
Evet haklısın gözümden kaçmış. O hâlde tam tersini yapar mısın...--LINKIи PKileti 13:14, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Selam M.M,devriyelik esnasında faydalı olacağını düşünerek patroller özelliğini kullanmak istiyorum.Saygılar----Âkhilleus mesaj 13:50, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, patroller özelliğiniz aktive edildi. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 15:10, 12 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selam 2009 haziranda kayıt oldum. O zamandan beri etkinim. Ayrıca sd'ye bayıldığımı söyleyebilirim.--VikipedistMesaj Sayfam 17:04, 12 Temmuz 2009 (UTC)

başbakan maddesi[kaynağı değiştir]

başbakanlık maddesini Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı maddesine yönlendirmişsniz. başbakan sadece türkiyede yoktur, mesela kanadanın başkanı yoktur bizimki gibi başbakanı vardır. başbakanlığın ayrı bir madde olması gerektiğini düşünüyorum. iyi günler Kıdemli+ 15:30, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Selam M.M. Şu sayfa silinebilir mi? Hem kullanıcı talebi söz konusu hem de temizlik maksadı. Oylamaya yeni koyulmuş ancak kriterler sağlanmadığından kimsede destek oyu kullanmadığından sayfayı arşivleyeceğimize silsek bence yerinde olur. Kolay gelsin.

--Mızrakmsj 21:29, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, silinme işlemi tamamdır. Kolaylıklar, --M.M. ileti 21:35, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Çok teşekkürler. Kolay gelsin. --Mızrakmsj 21:37, 12 Temmuz 2009 (UTC)

  • Vikimen===>Vikipedist
  • Sebep:Benim için daha iyi bir ad.--♪♫Viki♫♪ 04:44, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Acaba yapabilirmisiniz? Ve olursa patroller özelliği. İsterseniz o özelliği daha sonra yapın. Şimdiden teşekkürler.--VikipedistMesaj Sayfam 06:53, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, Vikipedi'de herkesin ortak adı zaten Vikipedist olduğu için bu ismi almanız pek uygun olmaz. Üstelik bu adda bir kullanıcı da mevcut; 2006 da kaydolmuş fakat hiç katkıda bulunmamış. Dilerseniz kendinize başka bir ad seçiniz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:25, 13 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhabalar. Acaba benim de patrol görevini alabilmem mümkün müdür? --♪♫Berkay0652|ileti 10:22, 13 Temmuz 2009 (UTC)
Merhabalar, patroller fonksiyonunuz açıldı. İyi çalışmalar, --M.M. ileti 17:37, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Metal gelir gelmez rahatsız ettim kusura bakma. Uygunsuz KA, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 17:28, 13 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhaba.
  • Vikimen===>Captain Bradley
Bu olurmu?--VikipedistMesaj Sayfam 18:02, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba M.M. şu değişikliği görünce şaşırdım, kullanıcı adını değiştirmişti ki o da kullanımda şurada görülebileceği üzere. Üstelik iki değişiklik arasında 3 dakika var. Sistemde sorun mu var ki? Neden olur bu?--Merube 89msj 04:08, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, genelde sistem sunucularındaki gecikmeler neden oluyor bu tür saçmalıklara. Düzelecektir. Olmadı, eski adını bloke edebiliriz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 08:16, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Açıklama için çok teşekkürler. Olağandışı bir durum yokmuş yani, klasik sistem yavaşlığı :). İyi vikiler--Merube 89msj 08:37, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Ben vikiye az önce girdiğimde, sistemde benim adım Vikimen yazıyordu. Onu sonra farkettim. O sırada cevap verdim. Sonra kapatıp Captain Bradley ile açtım.--Captain BradleyMesaj Sayfam 04:13, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Her ikiside açıyor.--Captain BradleyMesaj Sayfam 04:14, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yani ortak sayfaları paylaşan iki kullanıcı hesabı oldu.Tabi ben Tek en yenisini isterim --Captain BradleyMesaj Sayfam 04:19, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhabalar, paniğe gerek yok. Siz Captain Bradley ile Vikilemeye devam edin. İlk kullanıcı adınızın sistemin yavaşlığı ile ilgili olarak hala görünüyor olması sizi şaşırtmasın. Problem yaratmaya devam ederse eski adınızı engelleriz, sorun hallolur. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 08:14, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Metal. Bir kullanıcı Fenerbahçe Spor Kulübü maddesini taraflı gerekçesiyle bir miktar boşalttı. Tartışma sayfasına da yazmış neden sildiğini. Bende cevap verdim. Bu cevaba bakarak o kullanıcının yaptığı değişiklikleri geri alabilirmisin? Teşekkürler..--C. Jones msj 09:16, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Selamlar, bu tür durumlarda en iyi çözüm, karşınızdaki ile ilgili maddenin tartışma sayfalarını kullanarak görüş alışverişinde bulunmaktır. Ayrıca, futbol ilgim ve bilgim harici olduğundan yorum yapmam mantıksız olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 09:19, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Tamam Metal öyle yaparız artık. Aslında bende takım tutmam ama biraz futbol ile ilgili bilgim var. İyi çalışmalar..--C. Jones msj 09:22, 14 Temmuz 2009 (UTC)

SUL usurpation request[kaynağı değiştir]

Hello, I'm an admin on Italian Wikipedia and I would like to usurp User:Mess in order to complete the SUL process. You can answer me here, where you find in the bottom a statement for the SUL request. Thank you --Mess it 11:35, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Hi, would you mind filling up the bottom of this page, as part of the regular procedure, so that the tr:User:Mess would be aware of the situation? Meanwhile, I'll inform the user through Wiki-mail and your request should be granted unless no objection is received within a week. Cheers! --Metal Militia (msg) 14:49, 14 lug 2009 (CEST)
OK, I'll do, but can you explain me the istructions written in this page in English, please? I don't understand Turkish! --Mess it 13:08, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Hello again, all you have to do is, click on this link and fill out the template, as it reads; where El_konacak_ad (the name to be usurped) is user:Mess, and Güncel_ad (the name requesting usurpation) is user:Mess it. That's all... --M.M. ileti 13:30, 14 Temmuz 2009 (UTC)
All right, I've compiled the request. Thanks for everything. --Mess it 18:42, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selam Metal orta kademe İspanyolcam var. Eğer uygunsa buraya ismim eklenebilir mi? İspanyolca bölümünde kimse yok. İyi çalışmalar..--C. Jones msj 13:33, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Selamlar, neden olmasın? --M.M. ileti 15:41, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Gelecek spor şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablon:Gelecek spor deneme gerekçesi ile silinmiş. Ben deneme yapmamıştım. en:Template:Future sport şablonunu türkçeye uyarlamıştım. "Kategori:Güncel ve gelecek şablonları"nda benzer şablonlar bulunmakta. Türkçe wikide gelecek birçok spor olayı hatalı olarak "Kategori:Güncel spor maddeleri" kategorisinde sıralanıyor. Bunun yerine İngilizce wikide olduğu gibi "Category:Future sporting events" kategorisi olması gerektiğini düşünüyorum. (Bir de mesaj yazarken kategori sayfasını [[]] içine koyunca mesajda görünmez oluyor. Bunun çözümü nedir?)Altaz 15:34, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, IP ile açmışsınız herhalde.. geliştirip kullanılabileceğine inanıyorsanız geri getireyim ? --M.M. ileti 15:45, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Hatırlamıyorum, üzerinden zaman geçti ama öyle bir şey yazmıştım gibi geliyor. Güncel maddeleri incelerken olmadığını farkettim. Sıfırdan başlamak yerine geri getirirdeniz daha iyi olur. Başka bir soru da mesaj yazarken benim yazdığımı da benim sayfama mı taşıdınız yoksa verilen mesaja cevap yazarken bunu otomatik yapma yöntemi mi var, bir kendi sayfama bir konuştuğum kişinin sayfasına gitmek yerine. Altaz 15:54, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Şablon geri getirildi. Evet, konu bütünlüğü sağlamak için yolladığım mesajları kendi sayfama da taşıyorum (sonradan ne demiştim diye oturup aranmamak için). --M.M. ileti 16:06, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Resim inceleme[kaynağı değiştir]

Hazır hizmetli bulmuşken Dosya:Turki halklar.png dosyasını incelenebilir mi? "Bu medya henüz bir hizmetli tarafından incelenmemiştir" yazıyor. Tartışma sayfasına yazmıştım. İyi çalışmalar Altaz 15:54, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Maalesef oldukça yoğunum, bir başka hizmetliye sorsanız? Teşekkürler. --M.M. ileti 16:07, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Salam. Məni öz səhifəmə "Karabağsız Azərbaycan Yoktur" yazdığım üçün blok etdin! Məni niyə engelledin? Öz səhifəmdə yazdıqlarım səni əsəbiləşdirdi?!

Dünya! Yetər! Göz yumma bu insanlıq suçuna,
Bax gözünü qan tutmuş erməninin bicinə,

-- Emin 17:21, 14 Temmuz 2009 (UTC) 20:21, 14 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Eminn95 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kullanıcı sayfanızı Vikipedi kurallarına aykırı biçimde propaganda kürsüsü olarak kullanamazsınız. Bu konuda daha önce de engellenmişsiniz. Sıradaki engeliniz 6 ay. Hatırlatırım. --M.M. ileti 17:35, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Öz səhifəmdə sevdiyim bir əsəri yazmaq da olmaz??? Bəlkə, imzam da sizi əsəbiləşdirir. Bürokratsınız deyə istədiyinizi eləməlisiz?!

"Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir.

Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı."

bunu siz öz səhifənizdə yazmısınız. İndi də mənim ədalətsizliyi əngəlləyəcək bir gücüm yoxdur. Bəlkə bu mesajımdan sonra elə bloklayacan çünki, mən haqlıyam. Həmin şeiri öz səhifəmdən niyə sildiyini izah elə. Öz səhifəmdə istədiyim şeiri yazaram. Heç kimin buna etiraz etməyə, silməyə, engellemeye haqqı yoxdur!!!-- Emin 19:09, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Sanıyorum, anlatamadım. Vikipedi'de kurallar açık ve net: lütfen kullanıcı sayfalarında neler olamayacağına ilişkin sayfayı tekrar okuyunuz. --M.M. ileti 19:33, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Orda yazılmayıb ki, "sevdiyin bir şeiri öz səhifəndə yazmaq olmaz". Bilmirəm o şeirdəki nə səni əsəbiləşdirdi, de bilim.

"Bu səs Azərbaycanın, bu səs türkün səsidir.
Bu erməni qəsd etdi canımıza qəsd artıq."

İndi bildim ki, iki erməni vikisi var imiş!!!-- Emin 06:58, 15 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selam Metal. Bu kullanıcı fazla ısrar ediyor. İyi çalışmalar..--C. Jones msj 10:41, 15 Temmuz 2009 (UTC)

Patrol fonksiyonunun daha etkin bir SDDevriyeliği için bana yardımcı olacağını düşünüyorum. Uygunluğum halinde fonksiyonu kullanabilmek isterim. Saygılarımla, teşekkürler.--temaileti 20:27, 15 Temmuz 2009 (UTC)

Tamamdır, kolay gelsin. --M.M. ileti 20:33, 15 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Metal. -memo44- Yanlış bağlantı vermiş düzeltirsen iyi olur. Ayrıca bot hesabını başvuru onaylandıktan sonra mı açmak gerekiyor. Yoksa şimdi mi? Bunuda cevaplarsan sevinirim. Teşekkürler..--C. Jones msj 13:34, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, yanlışlık düzeltildi, kullanıcı uyarıldı. Bot başvuruları onaylandıktan sonra kullanıcısına bot statüsü veriliyor. --M.M.ileti 13:51, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Terekemeler sayfasına eklenen "..Ermeni.." saldırganlığı[kaynağı değiştir]

Terekemeler sayfasında yapılan son değişlikte saldırı/vandalizm var.Acaba silmenin dışında ne yapılabilir?Tşk.. 22:15, 16 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı FAST NOMAD (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İlgili maddedeki son değişiklik bir kullanıcı tarafından zaten geri alınmış. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 19:27, 16 Temmuz 2009 (UTC)

sayfa saldırısı[kaynağı değiştir]

Viki sayfama saldırıyorlar. Değiştiriyorum ama kimin yaptığını göremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.Lucifersangel 19:27, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Vikipedi'nin herkese açık olmasının doğal bir sonucu olarak bu tür vandalizmler olabiliyor. Farkedildiği anda geri almak mümkün ama bazen de gözden kaçabiliyor. Sayfanıza saldırılar sürerse başka önlemler de alınabilir, merak etmeyin. Katkılarınızda kolaylıklar. --M.M.ileti 19:31, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba fotoğraflar hakkında bir sorum olacak. Commons şimdiye kadar eklediğim resimlerin %90 a yaınını sildi. Özellikle flickr ve wowturkey sitesinden eklediklerimi. Ben şuanda birçok siteye ve fotoğraf sitesindeki üyelerden e posta yoluyla kullanım için izin aldım. Sağolsunlar cevap veren herkes olumlu karşıladı ancak commons bu duruma ne der bilmiyorum. Kaynak gösterme şartıyla izin aldım ve muhtemelen ticari amaçlar için kullanılmasından hoşnut kalmazlar. Ne yapmam lazım acaba? şuanda sizi buldum ve sorayım dedim. --Kadirmesaj sayfam 20:34, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, fotoğraflar / telif hakları vb. konularda Noumenon, Homonihilis, Yabancı, Mach uzman arkadaşlarımızdan; size daha detaylı bilgi verebilirler. Şu kadarını söyleyebilirim ki, sözle izin almak Commons için birşey ifade etmiyor doğal olarak. Kaldı ki, resimler bir kez Commons'a eklendikten sonra her türlü kullanıma açık hale geliyorlar. Eğer, üyeler buna karşı çıkacaklarsa boşuna yüklemeyin zaten. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 20:41, 16 Temmuz 2009 (UTC)

peki ilgilendiğiniz için teşekkürler.--Kadirmesaj sayfam 20:44, 16 Temmuz 2009 (UTC)

tortum serdarlı[kaynağı değiştir]

selamalar metal militia kolay gelsin tortum serdarlı vikipdini yazmak istiyorum yardımcı olursan sevinirim acemilik var bende... 12:39, 17 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı 81.213.212.145 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar, bütün yapmanız gereken soldaki içi boş kutucuğa, yazmak istediğiniz maddenin adını yazıp enter tuşuna basmak. Siz hele bir maddeyi açın, herkes yardımcı olur. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 09:48, 17 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Metal. Tim Borowski maddesini korumaya alabilir misin? Trafik yoğun. İyi çalışmlar..--C. Jones msj 10:02, 17 Temmuz 2009 (UTC)

tıp turizmi[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia Az önce yazmaya çalistigim Türkiye'de tip turizmi sayfasini telif hakki ihlaline aykiri oldugu için silmissiniz. Acaba sorun nerde? Kaynak kisminda herseyi belittim. Tusiad'in raporu'nda da kaynak belirtilerek faydalanilabilir yazmakta. Tesekkürler 19:11, 17 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı 194.41.216.154 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, şu sayfadaki ve o sayfada verilen linklerdeki bilgiler telif konusunda size bilgi verecektir. --M.M.ileti 16:18, 17 Temmuz 2009 (UTC)

Kutsiye bozoklar maddesinin soyadının ilk harfini büyük yaparmısınız 78.186.208.22 08:26, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Selamlar Metal. Muhammed bin Abdullah ile ilgili bazı maddelerin içeriğine hz veya sav ekleniyor. Örneğin son kullanıcının İslam maddesinde yaptığı gibi. Bu içerikte serbest mi yoksa Vikipedi'ye aykırı mı? Bu konuda karar veremedim. İyi çalışmalar..--C. Jones msj 09:32, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, evet Vikipedi'de Hz., Sir, vb. unvanlar kullanılmıyor; politikalara aykırı olduğu için. Teşekkürler. --M.M.ileti 09:37, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Vikipedi'nin Türkçe sürümünün kaynak koduna nasıl ulaşabilirim?Mümkünse bağlantı adresini gönderir misiniz? Şimdiden teşekkürler.. Hasanekiz

Teknik konularda pek bilgim yok maalesef. Bu konularda uzman olan (Noumenon, Homonihilis, Yabancı, DsMurat, Mach) arkadaşlara danışabilirsiniz. Teşekkürler. --M.M.ileti 12:44, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Metal. Bu oy kullanamıyacağını belirttim ama bana bu cevabı verdi. Lütfen ilgilenir misin? Ben ona anlatamıyorum galiba. TEşekkürler..--C. Jones msj 12:47, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba. C.Jones, size beni şikayet etmiş. İyi de ben daha bugün üye oldum. Ayrıca, yeni üye olanların oy kullanma hakkı yok mu? --Antolia 12:51, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba. Bana attığınız mesajda, demişsiniz ki; sanırım yanlışlıkla adınızı eklediniz vs. Neden, olduğunu açıklar mısınız? Herkes BOT başvurusu yapabiliyor?? ---memo44- 17:37, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Metal Milita. Senden yardım istiyorum. Çünkü; C.Jones adında bir kullanıcı, bana nezaket sınırlarını aşan mesajalr gönderiyor. Ben onun BOT başvurusuyla ilgili görüş belirttim, tartışmasında. Ama o, bana hesap soran mesajlar atıyor. (Mesaj sayfama bakıp, görebilirsiniz) Lütfen, bu konuda yardım eder misiniz?? ---memo44- 17:44, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Hoşgeldin :) --M.M.ileti 19:24, 18 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhaba Metal Militia. İyisindir umarım. Fcn 20:24, 18 Temmuz 2009 (UTC)
Merhabalar, teşekkür ederim. Umarım sen de iyisindir ve kesin dönüştür bu gelişler ? --M.M.ileti 20:26, 18 Temmuz 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim iyiyim ben de. Umarım öyle olur bu sefer :) Fcn 20:27, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Kızgınlık[kaynağı değiştir]

Dostum, hatır sormasam hatır sormuyorsun. Yani şimdi ben başlığa bunu yazmıyayım da ne yazayım :)  Levent İleti Katkılar   21:34, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Aman diyim, üstadımızı kızdırmak ne haddimize? İşi gücü vardır, güzel güzel maddeler yazıyordur, vandal kovalıyordur, meşgul etmeyelim diyedir sessizliğimiz. Yoksa, sormam mı hal hatır, aşkolsun. Umarım yerindedir keyifler.. --M.M.ileti 21:39, 18 Temmuz 2009 (UTC)
  • Aman üstad müstad yok :) neden yok söylerim sonra. hatta yarın bi e-posta yazarım. saygı ve sevgiyle..  Levent İleti Katkılar   21:41, 18 Temmuz 2009 (UTC)
Tamamdır, sevgiler, saygılar bizden.. --M.M.ileti 21:43, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, yönlendirme yapılmış bu tartışma sayfasının silinmesini niye istediğinizi anlayamadım, sorsam? --M.M.ileti 21:48, 18 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selamlar, madde çift maddeydi, Yabancı sağolsun geçmişlerini birleştirmiş maddelerin. Tüm tartışma ve madde geçmişi de diğer maddeye aktarılmış oldu, dolayısıyla artık tartışma şablonuna da gerek yok o yönlendirme sayfasında, bence gereksiz bir sayfa şu anda. Siz ne dersiniz? Saygılar, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:05, 18 Temmuz 2009 (UTC)
Evet normal uygulama da böyle zaten; madde yönlendirildiğinde tartışma sayfası da otomatikman yönlendiriliyor yeni adına. Eski adıyla arayanlar da bulsun diye de (vandalizm vs. olmadıkça), çoğunlukla eski adlar geride yönlendirme olarak bırakılıyor, silinmiyor. Kalmasında bir mahzur yoktur o nedenle. Teşekkürler, iyi tatiller. --M.M.ileti 22:17, 18 Temmuz 2009 (UTC)
  • Ben de zaten tartışma sayfasının silinmesini istemiştim, yoksa yönlendirme gerekli. Yönlendirme sayfasında tartışma sayfasına gerek yok bence ama, kalsın derseniz ona da tamam :). İyi vikiler--Merube 89msj 22:21, 18 Temmuz 2009 (UTC)
Tatilinizi böldük belki ama verimli bir tartışma sonucu, sayfanın kalmasına da karar vermiş olduk. Teşekkürler.. --M.M.ileti 22:27, 18 Temmuz 2009 (UTC)
  • ))). Ben teşekkür ederim, saygılar sevgiler--Merube 89msj 22:33, 18 Temmuz 2009 (UTC)

İyi geceler Metal, gugılın vikipedi aramasında alt kategoriler yerine görülen "uygun" ve "209 mehmet" başlıkları hakkında bilginiz var mı? Gugıl hatası ve anasayfa kodlarımızdan kaynaklanabiliyor değil mi? Sanırım anasayfanın kaynak kodlarına eklemeler yaparak da düzeltilebilir, bu konuda bu sıralar yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır? İyi geceler dilerim. Cat msj 22:48, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, söyledikleriniz şu anda tam itibarıyla Sanskritçe gibi geliyor kulağa :) Belki yarın bu konuların uzmanı arkadaşlara iletmekte fayda var konuyu derim. İyi geceler size de.. --M.M.ileti 22:52, 18 Temmuz 2009 (UTC)
Bu sıralar derken birkaç haftayı kastetmiştim :) çok uykusuz kalmadım merak etmeyin :) iyi geceler... Cat msj 23:13, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Selam, M.M. [5] Bu konuyla ilgilenir misiniz ? Takabeg ileti 08:35, 19 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selamlar cümleten.. OTRS maillerine bakan arkadaş Mach idi, fakat o da kayıplarda maalesef. Belki Noumenon biliyordur, ona bir sormalı. Fakat burada gene de minik gibi görünen fakat çok önemli bir detayı atlıyoruz sürekli olarak. O da şu: kullanıcı her ne kadar "billahi benim sitem, kankamın sitesi vallahi" dese de, alıntılayabileceği miktar %10 u geçemez. Yani sitesine GÖBL etiketi koysa da, kopyala-yapıştır yapamaz. Kullanıcılara bunu hatırlatmayı unutuyoruz hep. Kolaylıklar.. --M.M.ileti 08:46, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Kendi yazdığımız yazıları wiki'de yayınlayamamız da güzel, web sayfasının ortasına kocaman bi lisans koydum http://www.hirkatepekoyu.com/page/keltepe.aspx ama siz ısrarla maksimum %10 içerik, kamu malı gibi nedenlerden yayınlayamayacağını söylüyorsunuz. Bunların hepsine eyvallah. Yayınlamayın. Ben görevimi yaptım. Ama terbiyesizliğin luzumu yok "billahi benim sitem, kankamın sitesi vallahi" bunlar nedemek ? Kendi alan adımın uzantılı bir adresten mail attığımı söyledim. Bunun üstüne bu lafı kullanmanız hoş bir hareket olmadı. Size iyi günler dilerim. 12:31, 19 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Gokaygunduzalp (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Burada doğrudan size hitaben yazılmış bir mesajdan söz etmiyoruz. Genel anlamda, kullanıcıların genellikle düştüğü bir hatayı, başka iki kullanıcıya, biraz esprili bir dille hicvetmemi, kişisel algılamanıza üzüldüm. Bu arada, "terbiyesizliğin lüzumu yok" ifadesini de, henüz çok yeni bir kullanıcı olmanız dolayısıyla kişisel saldırıların Vikipedi'de yasak olduğunu bilmemenizden kaynaklandığını düşünerek görmezden geliyorum. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 09:58, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Kullanıcı Sayfası[kaynağı değiştir]

Selam Metal. Burada bir kullanıcı sayfasında blog bağlantısı vermiş. Uyardım ama henüz kaldırmadı. İlgilenirse sevinirim, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 10:09, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, kullanıcılar kendi sayfalarında isterlerse kendi sitelerine bağlantı verebiliyorlar, bu kural ihlaline girmiyor. Teşekkürler. --M.M.ileti 10:12, 19 Temmuz 2009 (UTC)
  • O zaman Buradaki 1. maddeyi kaldırın. Ben buna bakarak söyledim. --C. Jones msj 10:16, 19 Temmuz 2009 (UTC)
Yoo, kaldırmaya gerek yok. "...yani kullanıcı sayfanız bir kişisel internet sayfası değildir. Sayfanız, sizin Vikipedist olan yanınız hakkındadır. İlgisiz içerik örneklerinden bazıları şunlardır: Vikipedi dışı aktivitelerinizle ilgili bir blog..." diyor. Yani sayfanızı bir blog gibi kullanamazsınız diyor. Blog unuza link veremezsiniz demiyor. --M.M.ileti 10:23, 19 Temmuz 2009 (UTC)
  • Tamam ben yanlış anlamışım demek ki. O kullanıcının mesaj sayfasından uyarıyı kaldıralım o zaman. --C. Jones msj 10:27, 19 Temmuz 2009 (UTC)

İzinsiz Kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba; "Sumo Robot" sayfasındaki sumo robot tanımı, boyut bilgileri de benim sitemden alınmıştır, sitemde bir lisans olmadğı için bu yazıların kaldırılmasını istiyorum. Benim yazım http://www.robotmaster.org/sumorobotnedir.asp linkindedir. 2007 yılında yazdığım bilgilerdir. iyi Günler Dilerim Fırat Dede 13:18, 19 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Frat88 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, bu dediğiniz bilgileri siz de maddeden çıkarabilirsiniz. Lütfen bunu yaparken, sayfanın tartışma sayfasına, gerekçelerinizi de eklemeyi unutmayın. Teşekkürler. --M.M.ileti 10:36, 19 Temmuz 2009 (UTC)

merhaba, kaç değişiklik yaptığımı (200 e ne zaman ulaşacağımı) nereden öğrenebilirim. "değişiklik" ile anlatılmak istenen nedir, var olan maddelere eklenti yapmak/ değiştirmek mi? birkaç satır bile yeterli midir bunun için. çok teşekkür ederim ilginiz için sevgiyle... --Kazım Çapacı 10:47, 19 Temmuz 2009 (UTC) 13:47, 19 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Capacikazim (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, şu sayfa sizin Vikipedi'de yaptığınız değişiklikleri listeler. Daha detaylı bilgileri burada da bulabilirsiniz. Mevcut bir maddeye bir harf eklemek de, yeni bir madde açmak da aynı şey olup bir değişiklik demektir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. (Not: İletilerinizi, adınızı yazarak değil de, dört adet tilde işaretini ~ yanyana yazarak imzalarsanız hoş olur). --M.M.ileti 10:57, 19 Temmuz 2009 (UTC)

İlginiz için Teşekkür ederim.[kaynağı değiştir]

Dediğiniz gibi sumo robot sayfasına sil komutunu ekledim nedenlerini belirttim, tartışma sayfasında da belirttim, yetkilinin onaylanması bekleniyor sanırım. onaylayabilirseniz sevinirim. İyi Çalışmalar Dilerim--Fırat Dede 10:50, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Yalnız bir sorum olacak: maddedenin tamamı mı, yoksa sadece bazı bilgiler mi sitenizden alınmış? Çünkü ilk şık doğruysa bu içeriği siz de çıkarabilirsiniz (ki önceki iletimde kastım buydu), ama 2. şık geçerliyse madde silinebilir elbette. --M.M.ileti 11:57, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Değişiklik Savaşı[kaynağı değiştir]

Selam Metal. [6] Değişiklik Savaşı var burada.--C. Jones msj 10:59, 19 Temmuz 2009 (UTC)

yeni madde açmaktansa ufak tefek değişikliklerle 200 ü bulmalı o zaman :) aslında 10 bin kelime falan olsa bir madde yazardım daha hızlı olurdu :) çok teşekkür ederim ilginiz için bakalım imzayı becerebilecek miyim -- 11:07, 19 Temmuz 2009 (UTC)

"Türkiye'nin ilk sumo robotu ODTÜ Robot Topluluğu tarafından 2002 yılında yapılmıştır" yazısı ve linkler kısmı dışındaki bütün bilgiler sitemden alınmıştır. O nedenle kaldırabilriseniz çok sevinirim zaten içerik yeniden özgün hale gelecektir diye düşünüyorum iyi Çalışmalar dilerim--Fırat Dede 12:45, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Madde değiştirildi. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 12:53, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Nedeniyle - Uygunsuz KA. --Kemal K.ileti 14:09, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Bu haliyle politikalara aykırı değil, sonunda .com olsaydı haklıydınız. Bakalım, görelim, eğer katkıları da verdiğiniz link ile alakalı çıkarsa engelleme gündeme gelebilir. --M.M.ileti 14:31, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, başka bir kullanıcının kullanıcı adını neden değiştirmek istediğinizi öğrenebilir miyim? --M.M.ileti 20:31, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Kullanıcı daha önce e-postama bu yönde talebini bildirmişti poetikA 20:39, 19 Temmuz 2009 (UTC)

  • Anladım, ancak KA değişimleri bu şekilde değil de, bu sayfaya şahsen başvuruda bulunularak yapılıyor. (Not: iletilere cevabınızı kendi mesaj sayfanıza değil, iletiyi gönderen kişinin mesaj sayfasına yazmanız gerekiyor. Yoksa tesadüfen bakmazsa göremez ve haberi olmaz). Teşekkürler. --M.M.ileti 21:02, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Metal. Telif meselesiyle ilgili Takabeg'le yazışmanızı gördüm, araya girip iki cümle edip kaçsam olur mu? Demişsin ki, GÖBL ile lisanslanan sitelerden dahi %10'dan fazla alıntı yapamayız. Ancak bu sınır telifli içerikten yapılacak alıntılara ilişkin. Malum, GÖBL özgür lisans olduğundan atıf benzeri şartlara uyulduktan sonra metin ya da materyal istenildiği gibi kullanılabilir. Bu nedenle "içeriği GÖBL ile lisanslıyoruz" diyen sitelerden tamamen alıntı yapılabilir. Bu yüzden "benim sitem ama" diyenlere, "o zaman sitenin sunucularından OTRS'ye bu metni GÖBL ile lisansladığınıza ilişkin e-posta atın" diyoruz. Ancak telifli materyalin kullanımında (adil kullanım benzeri) %10'luk sınırı aşmamak gerekiyor. Acaba atladığım ya da yanlış anladığım bir yer mi oldu yazdıklarında? Öyleyse lütfen uyar. Teşekkürler. --Yabancımsj 09:53, 20 Temmuz 2009 (UTC)

İşte gençliğin gücü! genç zihinlerin zaferi! Bir yerlerde bir %10 rakamı vardı ama, yaşlı hafızamda yanlış kalmış demek ki, sağolasın uyardığın için Yabancı, teşekkürler, kolay gelsin. --M.M.ileti 14:13, 20 Temmuz 2009 (UTC)
Rica ederim utandırmayınız beni sayın Metal. Ayrıca Vikipedinin en dinamik kullanıcılarından birinin ağzına yakışmıyor böyle yaşlılığa ilişkin laflar, ona göre. Sevgiler. --Yabancımsj 11:22, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Metal. Burada hakları korunan bir resim var. Hemde uygunsuz. ilgilernir misin, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 14:43, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Ansiklopedik olmayışı nedeniyle silindi, haber verdiğiniz için teşekkürler. --M.M.ileti 14:50, 20 Temmuz 2009 (UTC)

ya beni engelle kardeşim canım öyle istiyor --Amadoni 14:56, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Vikipedi, canımızın ne istediği ile değil, kurallarla işliyor. --M.M.ileti 15:04, 20 Temmuz 2009 (UTC)

evladım onu geri zekalılarda bilir.hatta beni senin engellemeni istiyorum.--Amadoni 15:02, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Bot başvurusuyla ilgili[kaynağı değiştir]

Tekrar selamlar Metal. Benim bot başvuru mu takip ediyorsun ve bir şey sormak isterim. -memo44- adlı kullanıcı bot başvurusu yaptığında, yanlış bağlantı vermişti ve bende bunu size bildirmiştim. Daha sonra bu karşılık olarak kendi kullanıcısının haricinde bir kullanıcı hesabı daha açarak aynı anda girip bana karşı oy kullandılar. İkinci olarak Sultaniman ve Kirmiziadam adlı kullancıların Fenerbahçe maddesinde ki anlaşmazlığı sebebiyle ikisinede mesaj gönderdim ve Sultaniman'da ikili tartışmaları yönetmeyin diye bana karşı oy kullandı. Son olarak Hedda Glaber adlı kullanıcıya adil kullanım resmine gerekçe koymadığı için mesaj gönderdim. Sonuç olarak o kullanıcıda bana karşı oy kullandı. Bu tür şeyler Vikipedi için doğru mu? Böyle bir anlayış olabilir mi? Eğer cevaplarsanız sevinirim, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 15:56, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, bu tür durumlarda "iyi niyet olduğunu varsaymak" esastır. Elinizde bariz kanıtlar olmadığı sürece (ki bu durumda olması da mümkün değildir), olumsuz oylarından dolayı hiç kimseyi suçlayamaz, bu davranışlarının altında başka nedenler arayamazsınız. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 17:24, 20 Temmuz 2009 (UTC)
  • Peki öyle olsun üstad. O zaman kaldır başvuruyu bir işe yaramaz. Yalnız Vikipedi kurallarına uymayanları karşı olması gerekeni yapmayı devam edeceğim. Cevabınız için teşekkür ederim, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 17:28, 20 Temmuz 2009 (UTC)
Bot başvurunuzu geri çektiğinizi, ilgili sayfada sizin duyurmanız gerekiyor. Kolay gelsin. --M.M.ileti 17:32, 20 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selamlar. Lafı uzatmdan hemen konuya gireyim. Ben Almanca Viki'ye adımımı atmamış bir kullanıcıyım. Fakat küresel hesabım oladuğu için orada da bir tane Gökçe Yörük hesabı açıldı haliyle. Fakat şurada benim Almanca Viki'de katkı yaptığım gözlemleniyor. Nedeni nedir acaba? Aklıma şifre çalma olayları gelde. Hatta Düşünenadam'ın başına da gelmişti.--Gökçє Yörük mesaj 09:07, 21 Temmuz 2009 (UTC)
Merhabalar, evet ilginç bir durum, eğer bu siz değilseniz, kim ? Gerçi 2008 Kasım'ından sonra başka katkısı olmamış. İsterseniz de.wiki sysoplarından birine durumu iletip, şifrenizin çalınmış olma ihtimalinden de bahsederek yardım isteyin bence. Kolay gelsin. --M.M.ileti 09:14, 21 Temmuz 2009 (UTC)
Cevabınız için teşekkürler. Sysop nedir?--Gökçє Yörük mesaj 09:16, 21 Temmuz 2009 (UTC)
Rica ederim. Sysop, yani admin, de.wiki deki hizmetliler, yöneticiler. --M.M.ileti 09:19, 21 Temmuz 2009 (UTC)
Admin vs. biliyorum da bu biraz acayip geldi. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 09:21, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Kullanıcı sayfama, "Teşekkürler", "Notlar" vs. gibi butonlar eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?? ---Fangorn- 13:08, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Halletmiş görünüyorsunuz. --M.M.ileti 16:27, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Evet... Peki o zaman, kullanıcı sayfama fotoğraf eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim? ---Fangorn- 16:28, 21 Temmuz 2009 (UTC)

  • Metal [7] burda dümdüz giden birisi var.--C. Jones msj 17:56, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Selam kardeş naber, sana bir sorum olacak. Kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum, Yasakmı? --Burak 09:32, 22 Temmuz 2009 (UTC) 12:32, 22 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı BurakSirek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, şu sayfadaki bilgiler ışığında, isteğinizi en alta ekleyebilirsiniz. --M.M.ileti 09:37, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Var mısın yok musun[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, nasılsınız? Var mısın yok musun yarışmacılarının resimleri var, onları Viki'ye yüklemem ansiklopedik olur mu? İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 09:42, 22 Temmuz 2009 (UTC)
Merhabalar, teşekkürler. Umarım siz de iyisinizdir, yeniden katkılarınızı görmek çok güzel :) Yarışmacıların tek başlarına kayda değer olacaklarını sanmıyorum, ama AK resimleri, yarışma programının (maddesi varsa şayet) içine eklenebilirler belki. Kolay gelsin. --M.M.ileti 09:48, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Barnstarlar...[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Ödül Barnstarlarını nerede bulabiliyoruz? ---Fangorn- 20:25, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, bilemiyorum, soldaki ara kutucuğuna yazarak aratmayı deneyiniz. --M.M.ileti 20:34, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Azerbaycan ile ilgili maddeleri geliştirmeye calışırım. Azerbaycan’a karşı bir antipatiği olan Takabeg adlı kullanıcı Azerbaycan hakta Turkiyede yazılmayan her bir yeni yazını tartışmasız filansız sadece “taraflı” yazarak geri alınıyor, Türkçe kaynağı olan yazılara ise “Telif hakkı var” diye geri alıyor. Bir şeyi anlatmak isterim, biz eğitimimiz sebebile Sovyet ve rus kaynaklarından yararlanmak veya türk yazılarından copypaste etmek zorundayız (Türkçe’miz zayıf). Lütfen yardım eder misiniz? Takabeg’in ricazı üzre Eldarion araştırmadan “Telif hakkı var” diye "Kaçar boyu" maddesini silmiş ve Takabeg Azerbaycan maddesini sürekli geri almakdadır. Araştırmanızı rica ediyorum Telif hakkı yok, bu Açık Arşiv Sistemi. Telif hakkı olmayan copypaste Vikipedi kurallarına aykırı değil ve bence bunları silmek yerine yardım etmek (azından anlayışla karşılamak) daha doğru olur. Takabeg'nin "katkıları" sebebile Türkçe Vikide Azerbaycan hakta maddelerde hangise bir Afrika halkından söz edilir --Melikov Memmedemail 05:08, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Yukarıda Eldarion size gerekli açıklamaları yapmış, diğer kullanıcılarla ilgili maddenin tartışma sayfasında nazik bir üslupla tartışarak sonuca varmaya çalışınız. Teşekkürler. --M.M.ileti 07:51, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Selam. Kullanıcı:Cartoon network'u uygunsuz KA'dan engeller misin...--вяí¢αи76ileti 08:11, 23 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selam Metal Deco korumaya alınabilir mi? Kolay gelsin..--C. Jones msj 09:22, 23 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selamlar. Acaba patroller ne demek? Bazı kullanıcıların katkı sayısına bakınca o sözcük görünüyor. Benimkinde ise sadece user yazıyor.--Gökçє Yörük mesaj 09:32, 23 Temmuz 2009 (UTC)
  • Brk açıkladı. Rica etsem beni de patroller yapabilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 09:41, 23 Temmuz 2009 (UTC)
Tamamdır, kolay gelsin. --M.M.ileti 09:52, 23 Temmuz 2009 (UTC)
Teşekkürler iyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 09:55, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

  • Benim talebim üzerine Kibele ÖSS sayfasının adını Öğrenci Seçme Sınavı olarak değiştirmişti. Fakat tartışma sayfasını unutmuş. Bu sayfayı yönlendirebilir misiniz? 20:42, 23 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Reality006 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Rafael van der Vaart'ı korumaya alabilir misin--вяí¢αи76ileti 20:09, 23 Temmuz 2009 (UTC)


Çünkü yaptığınız bu değişiklik görünüşünün bozulmasına neden oldu. --M.M.ileti 07:45, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Selam. Azerbaycan maddesine telifli cümleler kopyalanmakta. Bidiğim kadarıyla açık arşiv olsa da telif hakkı terkettiği yazılmadığı için topluca kopyamamız imkansız. Eğer kabul edilirse burası kopyala-yapıştır cenneti olacaktır. Ben mi ikna edeceğim ? Zordur herhalde :)) Siz edebilir misiniz ? Takabeg ileti 08:23, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, kendisini uyardım, umarım dikkate alır. Teşekkürler. --M.M.ileti 09:37, 24 Temmuz 2009 (UTC)
Amin :) Takabeg ileti 09:43, 24 Temmuz 2009 (UTC)
Rica ederim, oluyor öyle çakışmalar. --M.M.ileti 09:42, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, daha önce de bu konuda defalarca uyarıldınız. Bilgileri aldığınız yer (web sitesi, vb.) kendi sayfasında açıkça GÖBL ile lisanslanmıştır diye yazmadıkça buraya bilgi aktaramazsınız. Açık arşiv yazması birşey ifade etmez. Hiçbir şey yazmaması da kabul edilemez. GÖBL ile lisanslanmış olması şarttır. Lütfen uyarıları dikkate alınız. Teşekkürler. --M.M.ileti 09:35, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Ben dün Eldarion konuştuktan sonra cümleri kendi sözlerim ile yazmam gerektiyini kabul etdim ve bu sorunun çözüldüyünü sandın. Ancak bu gün her zaman olduğu gibi Takabegin cabaları ile bana bu konuda artık üçüncü kişi tarafından yeniden aynı yazı sebebile uyarılar gelmiştir. Ben bu gün Telif hakları olan hiç bir şey yazmış değilim. Araştıra bilirsiniz. --Melikov Memmedemail 09:59, 24 Temmuz 2009 (UTC)
Kendi cümlelerinizle ve kaynak gösterek yazdığınız sürece mesele yoktur. --M.M.ileti 10:02, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Acaba sinsi vandal olabilir mi? Aydınlık umutlar 10:19, 24 Temmuz 2009 (UTC)

İlgi alanım değilse de, çok garip gelmedi katkıları. Belki kontrol etmekte yarar olabilir. --M.M.ileti 10:21, 24 Temmuz 2009 (UTC)

saygılar sunarım. gelmedim de şöle bi uğradım. böle takılmayı düşünüyorum. madde düzenlemek zevkli işmiş onu hatırladım :D. --Sağlamcıileti 11:55, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Daha sık uğramanı dileyelim o zaman.. Sevgiler, --M.M.ileti 13:24, 24 Temmuz 2009 (UTC)

şunu da silermisiniz --Aydınlık umutlar 13:49, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Silindi, teşekkürler. --M.M.ileti 14:03, 24 Temmuz 2009 (UTC)

ben de teşekkür ederim. bir de şu bilgiyi doğrulayamadım: ikidir aynı içerik giriliyor ama en.vikide ya da haberlerde bir belirti yok. Aydınlık umutlar 14:06, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Şöyle bir bilgi (!) bulabildim. Ama henüz resmi olmadığına göre, sayfadan çıkarılabilir. --M.M.ileti 14:12, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Uygunsuz KA. --Kemal K.ileti 19:08, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Büyük olasılıkla bir daha VP'ye uğramayacaktır. Ama eylemleri de adı gibi çıkarsa düşünürüz tabii. Bekleyelim, görelim derim. --M.M.ileti 19:12, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Rusça madde[kaynağı değiştir]

Selam Metal. Crysis maddesi iki hafta kadardır Rusça halde. Üzerinde çalışma var ama yinede böyle beklemesi uygun mu? İyi çalışmalar..--C. Jones msj 08:41, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, maddenin henüz tercüme edilmemiş alt kısımlarını silebilirsiniz. Çevirmek isteyen kişi, nasılsa ru.wiki den tekrar geri getirebilir. Teşekkürler, kolay gelsin. --M.M.ileti 08:48, 25 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yok hayır ben sadece belirtmek istedim. Boş yere maddede beklemesin. Sonuçta çalışma bile olsa kötü bir görüntü veriyor. Eğer gerekli görüyorsanız çıkarma işlemini sizin yapmanız daha doğru olur. Saygılar, sevgiler..--C. Jones msj 08:53, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, son katkılarınıza baktığımda, taslak kriterlerini karşılamayacak kadar kısa oblast maddeleri açtığınızı görüyorum. Başlarına çalışma var şablonu ekliyorsunuz, iyi güzel ama, bunlarla sonradan gerçekten ilgilenecek misiniz ? Bu halleriyle silinmeye adaylar çünkü. Bakın az önce bir maddeyi kısalığı nedeniyle sildim ve sonra da size göstermek için geri getirdim, soruyorum size; "hizmetli olsanız bu maddeyi siler miydiniz, silmez miydiniz?".. Lütfen maddeleri biraz daha geliştirmeden yenilerini açmayın. --M.M.ileti 08:41, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Hemen ardından bilgi kutuları gelecek. Temel atılmadan maddelerin açılacağını düşünemedim. Kullanıcı mesaj:Gökçe Yörük'a bakarsanız ne planladığımızı anlarsınız. Kasaba olduğu için düşünmemiz lazım. Eğer bende kaynak ve bilgi varsa silmeden bilgi ekleceğim. Ancak konu oblasttır. İstanbul maddesi yoktu diyelim. Ve çok kısa içerikli madde olarak açıldı... şimdi buna VP:KD eklenemez değil mi? {{Çalışma var}} şablonu yoksa {{Eksik}} şablonu filan eklenebilir. Ben nazikçe anlatmaya çalıştım ama olmadı. Gökçe de anlattı.... eğer yine anlayamazsa Kullanıcı:Aydınlık umutlar adlı yeni kullanıcımıza VP:KD'yi anlatırsanız sevineceğim.Takabeg ileti 08:51, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Beni diğer kullanıcılarla aranızdaki tartışmaların içine çekmeye çalışmayın. Diğer kulanıcıların da bir hatasını gördüğümde zaten uyarırım / uyarıyorum. KD ile Taslak tabii ki ayrı konular. Ancak ben size açık ve net bir soru sordum: "Siz hizmetli olsanız bu maddeyi siler miydiniz, silmez miydiniz?"... Nitekim bu maddede oblast maddelerinden daha fazla bilgi var. "silerdim" derseniz, açtığınız bütün oblast maddelerinin de silinmesi gerekeceğini biliyorsunuz, "silmezdim" derseniz de, o zaman taslak kriterlerini bilmiyor olduğunuz sonucunu çıkaracağım, ki tecrübeli bir kullanıcısınız, bu imkânsız, öyle değil mi? Lütfen daha fazla sayıda kısa içerikli maddeler açmayı durdurun, ve önce, açtıklarınızın içini doldurun, ki silinmesinler. --M.M.ileti 11:02, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Merhabalar, Vikipedi'nin kuralları bellidir. Engelleme süreleri katlanarak artar. Bir kullanıcı sürekli olarak kural ihlali yapmakta ısrarcı ise, sonunda süresiz engellenebilir elbette. Teorik olarak mümkün yani. --M.M.ileti 09:36, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba. Dosya:Ovary position.svg, Dosya:Enterotoxin action.png, sr kriterlerini karşılarmı?--Captain BradleyMesaj Sayfam 14:24, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Mehabalar, SR konusunda gerekli bilgiler bu sayfalarda açıklanıyor. SR seçilebileceklerine inanıyorsanız aday gösterebilirsiniz. --M.M.ileti 14:29, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Viki size teşekkür ediyor..Ellerinize sağlık... --M.M.ileti 15:35, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Yüreklendirici nazik iletiniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla. İyi vikiler.--docbaba 16:02, 25 Temmuz 2009 (UTC) Docbaba mesaj

Sıfır Noktasındaki Kadın maddesi açtım,ama beceremediğim yerler oldu,düzenlemeniz mümkün mü?--kimeneeeKimeneee 18:51, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Bir miktar düzeltmeler yaptım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --M.M.ileti 18:58, 25 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selam Metal. İsveç maddeside belirsizliğini koruyor. Çalışmayla ilgili değişiklikler 7 temmuzdan mı beri durmuş ve maddenin büyük bölümü yabancı dilde. Kusura bakma hep bir sorun olunca sana bildiriyorum. İyi çalışmalar..--C. Jones msj 19:22, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Selam, çevrilmemiş kısımlar çıktı. Kolay gelsin. --M.M.ileti 19:30, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, size bir sorum olacaktı. Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Metin Solmaz sayfasının son güncellenmiş hali Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2009 Temmuz listesinde görünmüyor. Bunun sebebi ne olabilir? Teşekkürler. --Halunk 19:57, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, bilemiyorum, bir yerlerde bir işlem adımını atlamış olmayasınız ? --M.M.ileti 20:06, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Eklemeyi unuttum, isterseniz benim sayfamda, isterseniz burada cevap verebilirsiniz. --Halunk 20:05, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Vikipedi:Silinmeye_aday_maddeler sayfasında belirtilen 3 adımı da uyguladım, gene de belki bir hata yapmış olabilirim. Düzeltme şansımız var mı? --Halunk 20:08, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Hatayı bulabilirsem düzeltirim, kolay gelsin. --M.M.ileti 20:11, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Çok teşekkürler, yardım etmesi amacıyla ekleyeyim. Her 3 adımı da uyguladıktan sonra Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Metin Solmaz sayfasına döndüm, ve kendi oy hakkımı ekledim. Ama malesef verdiğim oyu Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2009 Temmuz liste sayfasında göremiyorum. --Halunk 20:14, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Sanırım şimdi oldu. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --M.M.ileti 20:16, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Evet düzeldi, tekrar çok teşekkürler. Kolay gelsin. --Halunk 20:19, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Bir kullanıcı ile mesaj sayfamı kullanma yöntemim hk.yazışıyoruz. Haklı olduğunu düşünüyor, uyarılar koyarak boşalttığım sayfamı geri getiriyor. Sorum şudur; Kullanıcının boşalttığı tek sayfanın kendi mesaj sayfası olması onu VP:V yapar mı? Mesaj arşivlenmesi uyulması gereken bir kural mıdır? Teşekkürler, iyi çalışmalar-süpürmeler. --BIYIKLI 22:52, 25 Temmuz 2009 (UTC):) Khutuck'e attığım mesaj, ilgilendiğin için bu sorulara cevap alabilirsem sevinirim. --BIYIKLI 22:52, 25 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı BIYIKLI (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, mesaj sayfalarının nasıl kullanılacağı hakkında şurada bilgi mevcut. Sadece, eğer o sayfalarda bir şekilde kişisel bilgiler yer alıyorsa ve durmasında sakınca görülüyorsa, kullanıcılar hizmetlilerden sayfanın silinmesini isteyebilirler. Ki aslında yaptığınız, sayfayı boşaltmaktan ibaret, silmek değil. Ve bu da ısrarla tekrarlanmadığı sürece vandalizm sayılmaz. Gene de, kullanıcıların kendi mesaj sayfalarını boşaltmaları, diğer kullanıcıların sizinle olan yazışmalarının takibini zorlaştırması nedeniyle tavsiye edilen bir davranış değil. Herkes sayfa geçmişi düğmesine basıp geçmiş sürümleri dolaşmak istemeyebilir veya bunu nasıl yapacağını bilemeyebilir. Mesaj sayfaları kolayca (sizin sayfanıza nasıl yaptığımı görmüşsünüzdür) arşivlenebiliyor. Siz de hacmi arttıkça (ayda bir, 3 ayda bir) arşivleyebilirsiniz. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 08:57, 26 Temmuz 2009 (UTC)

"Soruya cevap"[kaynağı değiştir]

Madde çevirisinin durma sebebi benim tatile çıkmam :) yarın çeviriye başlıcam iyi günler Durkiniletişim 05:14, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Mesaj Sayfam[kaynağı değiştir]

Merhaba ! Kişisel mesaj sayfasına Vikihaber kutusunu ekleyemez miyiz ? Kullanıcı mesaj:Kayfe Sayfasına yaptığınız değişikliği anlayamadım ?
Kayfe ileti ~ 12:18, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, henüz yeni bir kullanıcı olduğunuzu varsaydığım için, hoşgeldin iletisini mesaj sayfanızdan çıkarmanız üzerine o değişikliği yaptım. İsterseniz VH kutusunu da ekleyebilirsiniz elbette. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --M.M.ileti 13:19, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Metal. Şimdilik buralardasın, formundasın, aman nazar değmesin Bazen kayda değer olmayan okul maddelriyle karşılaşıyorum. Hepsini SAM'a koysam neredeyse 20-25 madde olacak. Hepsini SAM'a koymakla uğraşacağıma emin olduklarıma SAM'a çıkarmadan hızlı sil şablonu koymam doğru olmaz değil mi?--вяí¢αи76ileti 20:41, 27 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, evet maalesef çok fazla sayıda KD olmayan okul maddemiz var. Belki KD etiketi eklemeliyiz yavaş yavaş, ya da bekletmeli sil.. bilemiyorum ama büyük bir sorun olmaya başladıkları kesin. Belki Köy Çeşmesinde gündeme getirip topluluğun fikrini almak uygun olabilir. SAM pek faydalı olmaz sanırım, çünkü şu aralar aktif katılımcı sayısı hayli düşük. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M.ileti 20:49, 27 Temmuz 2009 (UTC)
Teşlekkürler, söylediğin bana da mantıklı geliyor...--вяí¢αи76ileti 20:52, 27 Temmuz 2009 (UTC)

The Hall of Fantasy[kaynağı değiştir]

Bir şey sorcam niye benim sayfa mı sildin merak ettim 23:42, 27 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Avnes14 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu sayfadaki bilgiler, sorunuza cevap verecek niteliktedir. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 20:46, 27 Temmuz 2009 (UTC)

Yön -> Hiz. değişiklikleriniz için teşekkürler, elinize sağlık. Umarım yakın bir zamanda tekrar değiştirmek zorunda kalmayız :) İyi çalışmalar, kolay gelsin. --M.M.ileti 20:55, 27 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhaba, bunu sizden gördüm:) Göz atayım derken, bayağı ufak tefek değiştirmişim...Teşekkürler, hoşcakalın...Vikipedist 21:01, 27 Temmuz 2009 (UTC)
  • kulak misafirliği ve bir soru: Umarım yakın bir zamanda tekrar değiştirmek zorunda kalmayız.. bizim bilmediğimiz bir duyum mu aldın yoksa? :) --ki bl 13:53, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Geçen toplantıda Jimbo kulağıma fısıldadı; üç vakte kadar "hizmetli"yi kaldırıp "çöpçü" yapacakmış... Aman diyim kimselere demeyesin, sürpriz :) --M.M.ileti 18:17, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Kararsız kaldım[kaynağı değiştir]

Mikael Silvestre maddesi bugünlerde girilen Mikaël Silvestre maddesinden daha kısa. Ayrıca isim olarak da ikinci yazdığım daha doğru. Hangisini hangisine yönlendirmek konusunda kararsız kaldım. Çünkü daha önce sen ya da başka biriydi, tam hatırlamıyorum ama, bir televizyon kanalı çift maddesinde köklü (daha önce yapılmış) olana yönlendirmenin doğruluğundan bahsedilmişti. İşte yaşadığım kafa karışıklığın sebebi de orijinal olan "ë" harfini mi önemseyeceğiz? yoksa "daha önce yapılmış" olmasını mı kıstas alacağız?--вяí¢αи76ileti 09:01, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, bu tür çift maddeler genelde yönlendirilmez de birleştirilirler. Ve bu işlerde uzman olan kullanıcılar genelde Yabancı, Homonihilis, ve Kibele'dir. Onlardan yardım istemenizde fayda var. Teşekkürler. --M.M.ileti 09:06, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Teşekkürler danışacağım da, sonuçta birleştirildikten sonra sonuçta yönlendiirlmiyor mu? Bu arada her hizmetlinin uzman olduğu konuyu yardım sayfalarında belirtsek mi? Böylece birçok kullanıcı neyin cevabını en çok kimden alacağını bilir. İşte şu kategorideki işler için şu, şunun için şu gibilerinden... Yoksa köy çeşmesine taşımak için çok gereksiz ve saçma sapan bir fikir mi oldu--вяí¢αи76ileti 09:15, 28 Temmuz 2009 (UTC)
İlginç :) --M.M.ileti 18:12, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Bence özgür ve ciddi olan bir ansiklopedinin ilginç fikirlere ihtiyacı vardır. Biraz şaka koksa da--вяí¢αи76ileti 18:19, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

  • Selam, kullanıcı adı değiştirme sayfasına bakar mısınız? Tşekkürler, iyi çalışmalar! --Axbycileti katkılar 20:12, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Selamlar Metal. Şurada bir SMA adayı var ve kapatılmasını istiyorum. İyi çalışmalar.. 11:09, 30 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Captain Jones (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

SMA ile Kullanıcı:Mızrak ilgileniyor. Kendisi ile temasa geçiniz. Teşekkürler. --M.M.ileti 09:42, 30 Temmuz 2009 (UTC)

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba hocam.Ben isim değişikliği başvurusunda buludum.Eski başvurularda karar veren yöneticinin siz olduğu gözüküyor.Benim başvurum hakkındada karara varmanızı rica ederim.Saygılar--WilliamWallace 11:18, 30 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, KAD talebiniz onaylanmıştır. İmzalarda resim kullanımı ile tartışmalar olmuştu yakın geçmişte ve kullanılmaması yönünde bir karar çıkmıştı yanılmıyorsam. Şu an çok yoğunun bulamayacağım o tartışmaları ama Köy çeşmesi arşivlerine bakabilirsiniz. Rica etsem imzanızdaki resmi çıkarabilir misiniz? Teşekkürler. --M.M.ileti 12:13, 30 Temmuz 2009 (UTC)
  • Hocam koy ceşmesindeki arşivleri inceledim ancak imzayla ilgili bir tartışmaya rastlamadım belki gözumden kacmıstır.Eger siz bulabilirseniz linki yollayabilirmisiniz?Bulamasınızda demokrası karsısında boynumuz kıldan ince degistiririz.Saygılar--
Tekrar merhabalar, şu sayfadaki 1.8 ile başlayan ve 1.9 ile devam eden tartışmalar. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --M.M.ileti 16:43, 31 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bulduğunuz icin teşşekkür ederim ben sadece arkadasların yorumlarını okumak istemiştim.En kısa sğrede imzamdaki resimleri değiştireceğim.Ayrıca hocam eğer vaktiniz varsa kullanıcı şikayetinde yeni bir kullanıcı şikayet ettim ilgilenebilir misiniz? Saygılar--WilliamWallace 16:48, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Lise logoları[kaynağı değiştir]

  • Bugün lise sayfalarındaki logoların görünmediği dikkatimi çekti.Düzeltmeye çalıştım ama olmadı.Bakabilir misiniz acaba?Örn:Samsun Fen Lisesi--Mstfdn 15:21, 30 Temmuz 2009 (UTC)
  • Tamam halledildi lise künyesiyle ilgiliymiş sanırım.--Mstfdn 15:31, 30 Temmuz 2009 (UTC)

Kullanıcı:Solist gs'yi uygunsuz KA'dan engeller misin... Teşekkürler...--вяí¢αи76ileti 19:04, 30 Temmuz 2009 (UTC)

Politikaya aykırı bir taraf göremedim ? --M.M.ileti 19:31, 30 Temmuz 2009 (UTC)
İsimlerdeki fb, gs, bjk ve ksk türündeki bariz ifadelerin reklam içerdiği için aykırı olduğunu sanıyordum...--вяí¢αи76ileti 19:36, 30 Temmuz 2009 (UTC)
Salt FB BJK GS Chelsea Liverpool vb. şeklindeki kullanıcı adları uygunsuz. Yoksa futbol takımlarının kısa adlarını ön ek / son ek olarak KA ya ekleyen kullanıcıları engellemeye kalkarsak, Vikipedi'nin yarısını engellemek gerekebilir. --M.M.ileti 19:40, 30 Temmuz 2009 (UTC)
Doğru. O zaman esnek olmak gerekiyor. Peki ünlü kişi adlarında da aynı esnekliği "Aurelio Erhan" veya "Ronaldo Ali" kullanıcı adları şeklinde de gösterebiliriz değil mi?--вяí¢αи76ileti 19:52, 30 Temmuz 2009 (UTC)
Esnek olmak lazım tabii, fakat misal F3n3rBahc3 şeklinde yazılmış KA yı da, karakterlerle kurnazca oynama olarak niteliyor kural. Bunlara da dikkat etmek gerek. Öte yandan, evet, örneklediğiniz isimlerde bir problem yok. Aslında burada önemli olan, kural sayfasında da belirtildiği gibi; uygun olanla olmayan KA arasındaki o hassas çizgiyi bulmaya çalışmamak, sınırları zorlamamak, hepsi bu. --M.M.ileti 20:07, 30 Temmuz 2009 (UTC)