Kullanıcı mesaj:Mertoktay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Bu su göründüğü kadar soğuk değil... CESUR OL !

Dünyanın en büyük ansiklopedisi Vikipedi'nin, Türkçe bölümüne hoş geldin. Burada dünyanın bütün bilgisi yaklaşık 300 farklı dil ile gönüllü kullanıcılar tarafından yan yana toplanılmaktadır. Herkez katkıda bulunabilir.. sende!

Ama bu herkezin istediğini yapabilir anlamına gelmez. Örneğin internetden hazır makaleleri kopyalayıp Vikipedi'ye taşımak katkı değildir. Böyle telifli kopyalar Vikipedi'de bırakılmaz, silinir. Saçma, yanlış ya da taraflı katkılar da daima yöneticilerimiz tarafından silinir, ve faydalı katkılar bırakılır. Yeni maddeler oluştururken Vikipedi'nin biçimine uyum sağlaman gerekir. Ama bu okadar zor bişey değildir!

Bilgi Alışverişin'den Zevk Almak[kaynağı değiştir]

Elbet senide ilgilendiren ilginç konular vardır. Vikipedi'de seni ilgilendiren ve ilgilenmekten zevk aldığın konular hakkında çok güzel sayfalar yaratabilirsin, ve bu konu hakkında bilgisi olmıyan kimseleri aydınlığa kavuşturmuş olursun. Vikipedi'de çok güzel imkanlar bulacaksın. Örneğin açtığın yeni maddelere koymak için Wikipedia Commons'da Türkçe Vikipedimizde de kullanabileceğin 1.000.000 resim bulabilirsin. Eğer yabancı bir dil biliyorsan, diğer büyük Wikipedialar'dan ilgilendiğin konular hakkında maddeleri türkçeye çevirebilirsin. Ama sadece maddeleri gözden geçirip gördüğün imla hatalarını düzeltmen bile güzel bir katkı olacaktır.

Faydalı, Kalıcı Katkılar[kaynağı değiştir]

Vikipedimizde toplam 46 binden fazla kullanıcı kayıtlı olarak gözüküyor olsa bile bunlardan çoğu bu ansiklopediye tek bir nokta bile eklememişlerdir.. bunların niye kayıtlandıklarını hiç sorma, çünkü bunu bizde bilmiyoruz :-) Vikipedide sürekli olarak çalişan gönüllülerin sayısı 100'den fazla bile değildir. Bu yüzden Türkçe Vikipedi bütün dillerin arasında hala ancak 25'nci sırada. Ama Türkçe Vikipedi'yi daha iyi bir sıraya çıkarmak için bir iki cümleden oluşan maddeler açmak da bizim hedefimiz değildir. Çünkü bu şekilde (sanki tabanca zoruyla yazdırmışlar gibi) "Gök mavidir" va ya "Tekerlek yuvarlaktır" kadar içeriği olan maddeler oluşturmak marifet değildir. Hedefimiz, güvenilir bir Türkçe bilgi kaynağı oluşturmak! Umarım seninde bize öğretebileceğin birşeyler vardır.

Selamlar --Erdall 07:23, 21 Kasım 2006 (UTC)