Kullanıcı mesaj:Melikov Memmed/2012

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İki farklı "Türkmen" kavram var. Biri modern Türkmenistan'da yaşayan modern Türkmenler. Bulnar Oğuz boyundan olan Türkler, Azerbaycanlılar gibi bir Türk halkıdır. Fakat kaynaklarda esgi Oğuzlara da Türkmen denir. O zamanlar ne modern Türkler, ne Azerbaycanlılar, ne de modern Türkmenler olamazdı. Bunlar tam farklı kavramlar. Bu sepepten sovyetlerde modern Türkmenlere "Türkmen" və Oğuzlara ise "Türkman" (Turcoman) denilirdi. Farkı anlamanız için, Karakoyunlu, Akkoyunlu, Sefeviler bir Türkmen devletleridir, fakat onlar modern Türkmenlerden daha fazla Anadolu Türklerinin ve Azerbaycan Türklerinin babalarıdı. --Melikov Memmedemail 07:55, 25 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba, sanırım yanlış anlaşıldım. Oğuzlar ile ilgili bir düşüncem yok. Olsaydı maddede gerekli değişikliği yapar ve kaynaklandırırdım. Maddede kaynaksız yerleri zaten belirttim. Burada benim yapmaya çalıştığım, bu şekilde bir anlam ayrımı sayfası olmaması gerektiğine dairdir. Tek bir anlam ayrımı olduğu için yani anlam ayrımında topu topu iki madde yer alacağından dolayı ikna olmamış ve silinmesi yönünde işaretlemiştim. Fakat şu anda Türkmenistan'ı da bu anlam ayrım sayfasına yönlendirmişsiniz. Bu nedenle şu anda değişiklik yerinde olmuş. Kolay gelsin. --i.е. vposta 11:37, 25 Mayıs 2012 (UTC)

Qurban bayramı[kaynağı değiştir]

Təbrikiniz üçün çox təşəkkür edirəm. Sizinlə bahəm! Qurbanınız xeyirli, bərəkətli olsun! Amin! ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 04:39, 24 Ekim 2012 (UTC)

EvetOnaylandı.--Aguzer (mesaj) 12:38, 1 Kasım 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı, Tamamdır..--Aguzer (mesaj) 13:11, 1 Kasım 2012 (UTC)
EvetOnaylandı, Ancak unutmayın ki hizmetliler, devriyeler de insan hatalarının yanı sıra her değişikliği anında onaylayamazlar...Aguzer#Cx|1|Kasım|2012|13:56|

Birde sizleri Ermeniler'in yapmış olduğu kötü işleri Vikipedi'de tarafsızca belgeleri sunarak maddelere dökmenizi rica ediyorum. Azeri kardeşlerimizin yanındayız..Aguzer#Cx|1|Kasım|2012|13:56|

Bunu ben geri aldım, fakat yeniden yazmışlar, Siz de kontrol etmişsiniz. Neden I. İsmail "Hatai" mahlası ile şiirler yazmış, şunun üzerine çeşitli yorumlar var, ancak bunlar da daha çok şiilik ile ilgili, (meselen, serkerde Hurun mezarını açtırmakla hata etmiş… v.b.) "Çaldıran Savaşında Yavuz Sultan Selime yenilince hata yapan anlamına gelen "Hatai" mahlası" doğruyu yazmıyor . --Melikov Memmedemail 05:37, 5 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, bu konuyu değişiklik konusunda zıtlaştığınız kullanıcı ile çözmeye çalışırsanız, ortaya çıkan ortak bir akıl sonrası, değişikliği madde içeriğine ekleyebiliriz zannediyorum. Bu tür durumlarda ortak bir nokta bulunmadığı sürece içerikte sürekli oynama gerçekleşiyor ve bu her iki taraf içinde, maddeyi inceleyen devriye yani üçüncü taraf içinde bir problem ve sıkıcı bir süreç doğuruyor. Zıtlaştığınız kullanıcı tarihçi ve bir akademisyen, eminim öneriniz ya da fikriniz konusunda ortak bir akıl yürütebilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:28, 5 Kasım 2012 (UTC)

Selam Melikov, bence devriye olmalısınız. esc2003 (mesaj) 06:36, 8 Aralık 2012 (UTC)

Teşekkür ederim! Düşünürüm benim yaptığım da zaten budur. Teklifizi kabul ettim, başvuracam. --Melikov Memmedemail 07:17, 8 Aralık 2012 (UTC)

Devriyelik yetkiniz etkinleştirilmiştir. Katkılarınızın artarak sürmesi dileğiyle. --Superyetkinileti 11:58, 22 Aralık 2012 (UTC)

Mirza Şefi Vazeh.[kaynağı değiştir]

Mirza Şefi Vazeh mimarlık da yaptığından "Kategori:Azeri mimarlar" yerindedir, şair olarak çok daha ünlü olmasına karşın. Lütfen kaldırmayın. Mimarlık saygın bir meslektir.

Babası mimarlık yaptı, Mirza Şefi Vazeh mimarlık yapması için kaynak gerekir--Melikov Memmedemail 13:06, 27 Aralık 2012 (UTC)
Bu konuda araştırmadan hata yaptım. Özür dilerim.
Estağfurullah--Melikov Memmedemail 13:23, 27 Aralık 2012 (UTC)
Eğer ilgileniyorsanız, Azeri mimarlar hakkında yeni maddeler açmak istermisiniz? Azerice Vikipedide Azeri mimarlar hakkında çok sayıda değerli madde mevcut. (Ben Azerice'yi bilmediğimden (çoğunu anlasam bile) bu maddeleri Türkçe'ye tercüme edemem, bunu ancak ana dili Azerice olan birisi yapabilir.) Maalesef Türkçe Vikipedi'de önemli Azeri kişilikler hakkında, ister mimarlık ve diğer alanlarda olsun, ya az sayıda madde mevcut, ya da hiç yok. IP kullanıcısı olarak geçmişte Azeriler ve Azerbaycan'la ilgili yeni kategoriler ve maddeler açtım ve eğer mümkünse kalite ve kaynak esasına göre çoğaltabilmek isterim. Ama şahsen Azerice'den Türkçe'ye tercüme edemediğimden bunu yapamıyorum. En son olarak Azeri soylular, hanedanlar ve mimarlar hakkında kategoriler açmıştım.

Azeri mimarlar hakta Türkçe [1]--Melikov Memmedemail 13:49, 27 Aralık 2012 (UTC)

Türkçe kaynak için çok teşekkür ederim. Bu portal adeta hazine niteliğinde.
Bu mimarlar hakkında bu kaynağı esas alınca, ve bu mimarların Azerice Vikipedi'deki maddelerin kaynaklarını da ekleyince, Vikipedi standartlarında kaliteli maddeler açabilirim. Açmak istediğim maddelere siz de göz atıp gerekli düzeltmeleri ve eklemeleri yapabilirseniz (ya da siz şahsen açarsanız) sevinirim.Bu imzasız yazı 88.224.37.127 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Benim orta düzey Türkçem ile Size çok da yardımçı ola bileceyimi sanmıyorum. Siz yeni maddeler açınız, bence Azeri kullanıcılardan Türkçe iyi bilen esc2003'ten yardım isteseniz o Size yardım edebilir. Zaten ben yazanlara da gerekli düzeltmeleri çok zaman o yapıyor, benim Türkçem hiç de ileri düzeyde değil. İyi çalışmalar--Melikov Memmedemail 05:17, 28 Aralık 2012 (UTC)