Kullanıcı mesaj:Mehmedali

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. denisutku *:!? 00:57, 18 Şubat 2007 (UTC)



Merhaba Sn. Mehmedali

Gözlemlediğim kadarı ile kendi sistematiğiniz doğrultusunda değişiklikler yapmaktasınız. Normalde bu tavır vandalizm olarak değerlendirilir ve size vandalizm uyarısı gönderilirdi fakat iyi niyetli değişikliklerinize istinaden size kendim bildirmek istedim. Viki bir ansiklopedidir binaen değiştirmekte olduğunuz maddeler ansiklopedik bir düzen içerisine toplanmıştır. Lütfen tecrübeli bir kullanıcı olana kadar bu tip değişiklikler için klavuzu ve deneyimli kullanıcıları rehber olarak kullanın. Saygılar , iyi çalışmalar
-- Euthygenes EPISTVLA 20:29, 27 Ekim 2007 (UTC)

Maddelerin adını anlamsızca değiştirmeyin[kaynağı değiştir]

Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Metal Militia ileti 21:24, 27 Ekim 2007 (UTC)

Madde adında değişiklik yapma konusunda daha önce yapılan tartışmalar için bu sayfaya göz atabilirsiniz. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 21:29, 27 Ekim 2007 (UTC)

Kişisel saldırı uyarısı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel fakat buranın çeşitli kuralları var ve bu kurallara uymadan yapılan katkılar kullanıcıların engellenmesine sebebiyet verebilir. Buradaki mesajınızda diğer kullanıcılara hakaret etmişsiniz. Vikipedi'de kullanıcıların birbirlerine hakaret etmesi veya herhangi bir şekilde saldırgan tabirler kullanması yasaktır. Bu durumu devam ettirmeniz halinde engellenebilirsiniz. Lütfen kişisel saldırıda bulunmayınız. Daha fazla bilgi için bu sayfaya bakabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 22:08, 27 Ekim 2007 (UTC)

Yanıtlar...[kaynağı değiştir]

  1. "Sivri zekâ" benzeri tabirinizin yanı sıra kişileri bilgisizlikle suçlamanız da Vikipedi'de kişisel saldırı olarak yorumlanır. İlgili sayfaları okuduysanız göreceksiniz ki bizim buradaki düstûrumuz "kişiler hakkında değil, eylemler, olaylar hakkında" yorum yapmaktır. Üslûbunuza binaen bunu bir kez daha hatırlatmak ister; burada hüsn-ü zanna her şeyden öte bir değer biçtiğimizi de belirtirim.
  2. İslam peygamber terimi aynı zamanda bir anlam ayrım terimidir. Vikipedi'de peygamber terimini sadece İslam dininin kabul ettiği peygamberler için kullanamayız - tarafsızlık politikamız var ve bu bırakın sadece belirli bir dinin peygamber saydığı kişilere peygamber dememizi, peygamber tanımını dahi belirli bir dine göre yapmamızı engelliyor. Zira çağlar boyunca farklı din, inanç ve mitolojilerin farklı peygamber tanımları olmuştur ve bu tanımlara uyan birçok kişinin peygamber olduğu farklı dinlerce öne sürülmüştür. Bu sebeple biz belirli bir dince peygamber atfedilen kişileri belirtmek amacıyla başına o dinin ekini getiriyoruz: İslam peygamberleri, Hristiyan(lık) peygamberler(i) gibi...
  3. Bu denli rahatsız olmanız hasebiyle durumu iki ilahiyatçı ile görüştüm. Bana terimin İslam açısından yanlış olmadığını, kullanılabilir bir terim olduğunu ilettiler.
  4. İllâ bu hususta diretecekseniz ve bu terimin yanlış olduğunu kanıtlayabiliyorsanız - terimi "İslam dinince kabul edilen peygamberler" tarzı daha uzun fakat açık bir ifadeye dönüştürebiliriz; sorun yok...
  5. Bununla birlikte terimin yanlış olduğunu ifade etmeniz, ifade ediş şekliniz ve ortaya hiçbir kaynak koymayışınız durumu pek geliştirmiyor. Ayrıca şunu da ifade etmek isterim: İslama göre din bir tanedir ve en başından en sonuna kadar bu din İslamdır. Farklı bir dönemde, farklı bir peygamber tarafından getirilen farklı bir şeriat ile uygulanmış olması o dini farklı bir din, o peygamberi de farklı bir dinin peygamberi kılmaz. Nitekim her ne kadar şeriat üzerine sarf ettiğim sözleri kale almasanız da, şeriat için söylediklerim - biraz kabaca olmalarının dışında hiçbir eksik veya kusur barındırmamaktadır. Nitekim sözlerimin en büyük dayanağı da, bugün fıkıhta fer'î delillerden sayılan şer'ü men kablenâ yani "geçmiş şeriatler" gibi bir olgunun bulunmasıdır. Evet, önceden gönderilmiş ve gönderildikleri zaman diliminde meşru olan fakat günümüzde geçmiş kabul edilen şeriatler vardır. İslama göre din, peygamberin ve çağrısına gelenlerin dini, asla değişmeyen bir hanif dindir ve İslamdır. Ancak şeriatler, peygamberden peygambere değişiklik arz etmiştir ve günümüzde İslam dinince kabul edilen son şeriat İslam dininin son peygamberi olan Hz. Muhammed'in getirdiği şeriattir. Hususu bu perspektiften tekrar ele alırsanız belki İslam peygamberlerinin niçin uygunsuz olamayacağı fikrini daha iyi anlatmış olurum.
  • Fakat yukarıda da dediğim gibi, olur da bu gerçekten uygunsuz bir anlam ayrım olmuşsa düzeltilebilir - bununla birlikte sorduğum iki ilahiyatçı da (ki ikisi de doktoralıydı) uygunsuz olmayacağını söylediler ve ne için uygunsuz olabileceğine dair sizin de bir temel dayanağınız yokmuş gibi görünüyor. Ayrıca eğer isterseniz Diyanet İşleri'ne de sorabilirim bu soruyu. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 04:05, 28 Ekim 2007 (UTC)

Merhabalar.Böyle büyük değişiklikleri ilgili tartışma sayfasında konuşmadan yapmayınız.Bu isimlere uzun tartışmalar sonucu karar verilmiştir.Bilginize.Sağlamcıileti 10:35, 28 Ekim 2007 (UTC)

Sebebini de yazsanız, böyle büyük bir değişikliği yapabilmek için uzlaşma gerekir.Ayrıca bin kelimesini istemiyorsunuz, arapça diye tamam.Ama s.a.s. kelimesi de arapça.Ayrıca s.a.s. kelimesi VP:TBA'ya aykırıdır.Bu yüzden bu değişiklik uygun değil.İsterseniz tartışma açın.Yalnız şu konu var peygamberimiz bir araptır ve ismi de arapçadır.Nasıl ingilizlerin ismini Türkçe'ye çevirme gereği duymuyorsak, bunu da çevirmemize gerek yok.Benim çok bilgim yok ama tartışmalardan gördüğüm kadarıyla, peygamberimiz ismini çeşitli yerlerde kendisi böyle kullanmış.Bilginize.Ancak Türkçe kaygısı taşıyorsanız, maddenin adının tam türkçesi bildiğim kadarıyla "Abdullah'ın oğlu Muhammed"dir yanlış bilmiyorsam.Saygılar.Sağlamcıileti 10:47, 28 Ekim 2007 (UTC)

Saygı duyuyorum fikrinize.Anladığım kadarıyla kaygınız erişilebilirlik.Ben de aynı fikirdeyim.Yani Türkiye'de kullanılıdığı şekilde ulaşmamız gerekir.Bunu içinde yönlendirme sayfalarımız var.Mesela ben Hz. Muhammed olarak daha çok kullanıldığını duyuyorum.Bakalım yönlendirme sayfamız var mı: Hz. Muhammed.Yönlendirme sayfalarının amacı bu zaten.Saygılar.Sağlamcıileti 10:59, 28 Ekim 2007 (UTC)
Öncelikle bir ricam var, lütfen mesajlarınızın sonuna imza atın.Bu konuda ben tabii ki karar mercii değilim.Ben sadece bir Vikipedist'im sizin gibi.Ancak size tavsiyem tartışma başlatın.Fikrimi söylerim.Yalnız tekrar hatırlatayım, uzlaşma olmadan bir değişiklik yapmamanız en doğrusu.Saygılar.Sağlamcıileti 11:10, 28 Ekim 2007 (UTC)

Buradaki bir kısım kullanıcılar ve yöneticilerle tartışma ile bir yere varacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kendilerinin doğru bildikleri yanlış şeyleri (siz delil getirseniz de) canla başla savunuyorlar. Boşuna zaman harcıyorsunuz burasını kendi fikirlerini sergileme yeri olarak görüyorlar buna da tarafsızlık diyorlar. Şu sayfadaki tartışmalara bakınız. [1]--85.108.90.79 11:14, 28 Ekim 2007 (UTC)

3 geri-dönüş kural ihlali[kaynağı değiştir]

Maddeler üzerinde çıkan anlaşmazlıklar tartışılarak halledilir. sürekli olarak değiştirilerek bir yere varılmaz. Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralı gereği 24 saatliğine engellendiniz. Sağduyulu olun; değişiklik savaşlarına dahil olmayın. 3 geri-dönüş sınırını ihlal etmektense konuyu diğer kullanıcılarla (özellikle maddeyle ilgilenenlerle) tartışın. Eğer diğer kullanıcılar 3GK ihlali yapmaya yakınsa, bu durum anlaşmazlık çözülene kadar maddenin koruma altına alınması gerektiğinin bir göstergesi olabilir. --Machiavelli' msj 11:26, 28 Ekim 2007 (UTC)