Kullanıcı mesaj:MaviAteş

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bana özel ileti göndermek için, yukarıdaki değiştir yazısının yanındaki + (artı) düğmesine basmanız ve açılan sayfaya iletiniz ile ilgili bir başlık yazdıktan sonra iletinizi yazmanız yeterlidir.
  • İlgili kullanıcının davranışı engelleme gerektiren bir durum değil henüz. Kendisine mesaj yazıp gerekçe sordum. Yanıt gelmezse uyarı alacak, davranışını sürdürürse uyarıdan sonra gereği düşünülür. Bildirdiğiniz için teşekkürler. Kolay gelsin. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 13:48, 1 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhaba; size bir monobook sayfası oluşturdum; bununla son değişiklikleri daha iyi inceleyebilirsiniz. Yapmanız gereken şey klavyenizde ctrl ve F5 tuşlarına birlikte basmak. Ondan sonra herhangi bir kullanıcı sayfası ya da madde sayfasını "değiştir" diyerek çatığınızda bazı ek fonksiyonlar kazandığınızı göreceksiniz. Kullanmayı düşünmezseniz eski haline getirebiliriz. İyi çalışmalar. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 15:01, 1 Şubat 2009 (UTC)
  • Önemli değil, 1,5 dakikamı aldı. Herhangi bir konuda yardıma gereksiniminiz olursa çekinmeyin, mümkün oldukça en geç 24 saat içinde yanıtlıyorum. İyi geceler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 22:01, 1 Şubat 2009 (UTC)

Şablon:Today[kaynağı değiştir]

Şablon:Today'e sil şablonu neden eklediniz ki? Kullanılmayacak diye bir bilginiz var mı? Kulllanmak için oluşturdum onu ben.--Hedda Gabler 12:01, 9 Mart 2009 (UTC)

OK! Sorun değil :) Kolay gelsin. --Hedda Gabler 12:13, 9 Mart 2009 (UTC)
Şablonun ismini Türkçeye çevirirsek Bugün olur ama {{Bugün}} diye bir şablon mevcut olduğundan today kalmasında sorun yok. Eğer şablona uygun bir isim öneriniz varsa değerlendirelim--Hedda Gabler 15:46, 9 Mart 2009 (UTC)

23

Bugün şablonunu kullanırsak şöyle olur: yanda bir takvim yaprağı çıkar ama today şablonunu subst ile kullanırsak direkt tarihi eklediğimiz yere döker. mesela today'i kullanalım (bugünü kullandık madem onu da kullanalım). {{subst: today}} yani 12 Mart. Eğer bugün şablonu kullanılmıyor olsaydı ismi Bugün olarak değiştirebilirdik. Gökhan bunu kullanıcı sayfasında kullandığı için silemeyiz.--Hedda Gabler 12:20, 11 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Mavi Ateş. Haritalarla ilgili yorumunuza teşekkürler. Bu haritaların başka alanlarda kullanılabileceğini söylemişsiniz. Bu alanlara örnek veririr misiniz acaba? İyi günler.  The Emirr İletiKatkılarProjeler 19:27, 09 Nisan 2009 (UTC)


  • Merhaba MaviAteş, katkılarınızı özlemiştik, sizi yeniden görmek güzel. Ancak şu ara özel bir durumum nedeniyle çok yoğunum, fazla zamanım yok. Kullanıcı:Homonihilis'e ya da başka bir hizmetliye sorarsanız gerekli açıklamaları yapacaktır sanıyorum. Özür dilerim ve Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   18:31, 25 Mart 2010 (UTC)

Tarihte bugün ve Adil Kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Cevap vermekte biraz geciktim. Bu arada siz de ilk mesajınızdaki soruya kısmen yanıt bulmuşsunuz anladığım kadarıyla. Doğrudan ikinci mesajınızı cevaplayacağım: Adil kullanım bir resmin konusuyla değil, telif durumuyla ilgilenir. Bir kişinin fotoğrafı telifsiz iken diğerininki telifli olabilir. Ayrıca 70 yıl kuralı, fotoğrafı çekilen kişinin ölümü üzerinden değil, fotoğrafı çeken kişinin ölümü üzerinden hesaplanır. Bizim örneklerimizde;

  • Dosya:Claude Debussy ca 1908, foto av Félix Nadar.jpg fotoğrafını Nadar çekmiş. Nadar 1910'da ölmüş. Dolayısıyla onun yarattığı özgün eserler artık kamu malı. Çektiği fotoğraflar da Vikipedi'de her türlü sayfada kullanılabilir.
  • Dosya:Muhsin Yazıcıoğlu.jpg fotoğrafını çeken kişi belli değil. Ancak fotoğrafı çeken kişinin ölümü üzerinden 70 sene geçmemiş olduğu kesin. Öte yandan bu fotoğrafın açıklama sayfasında telifli olduğu, ancak adil kullanım politikası çerçevesinde kullanıldığı belirtilmiş. Adil kullanım resimleri, resmin konu ettiği kişi, olay, varlık vs. hakkında detaylı bilgi veren sayfalarda ve sadece madde alan adı altında kullanılabilir. Dolayısıyla bunu ana sayfaya taşımamız imkânsız.

Dahası da var. Eğer Muhsin Yazıcıoğlu hayatta olsaydı, bu resmi kendi maddesinde bile kullanamazdık. Çünkü adil kullanım politikası "değiştirilemezlik" ilkesinden yola çıkar. Hayatta olan bir kişiyi betimlemek için telif hakkı saklı bir fotoğrafı kullanmak yerine, özgür lisanslı bir fotoğrafı da kullanabiliriz. Bu noktada sizin son sorunuzun cevabı geliyor: Bir kişiye ait fotoğrafı, fotoğrafı çeken (ya da telif haklarını elinde bulunduran) kişi serbest bırakırsa, Vikipedi'de kısıtlamasız kullanabiliriz. Aksi durumda kullanamayız. İyivikiler... [ho? ni!] 18:43, 28 Mart 2010 (UTC)

Reality 22:17, 9 Temmuz 2011 (UTC)

unix programları listesi[kaynağı değiştir]

merhaba MaviAteş şuradaki listeyi ingilizcesinden çeviriyorum, çevirdikten sonra bu listenin şimdiki halinin yerine koymayı planlıyorum, yalnız açıklama kısımları kaldı gibi, listedeki programların açıklama kısımlarını vakit buldukça türkçeleştirebilir misin? ben ara ara eklemeler yapıyorum bitirince güzel bir unix listemiz olacak. Volkan da yardımcı olacak bu konuda. iyi vikilemeler -- sayz'ın usu 01:02, 5 Aralık 2011 (UTC)

MaviAteş, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011


-- sayz'ın usu ✍ 22:46, 22 Ocak 2012 (UTC)

Türkistan şehir[kaynağı değiştir]

Kişisel yorum olarak nitelediğiniz cümleler,mevcut durumu ortaya koyan tespitlerdir. Ruhsuz ,statik ve yorum içermeyen yazıların modern ansiklopedik tutum içerisinde değerlendirilemeyeceği kanaatindeyim.


3 Sene önce bir maddenin tartışma bölümüne yazdığım yazıya buradan cevap vermeniz ilginç olmuş. Hâlâ bir maddede yorum olmaması gerektğini düşünüyorum. Öyle olsaydı, forum olurdu, ansiklopedi olmazdı. Mavi Ateş // Özel İleti 14:52, 25 Şubat 2012 (UTC)

Vikiproje Özgür Yazılım'a davetlisiniz![kaynağı değiştir]



Merhaba MaviAteş,

Vikipedi'deki Özgür yazılım ile ilgili maddeleri oluşturmayı ve geliştirmeyi amaçlayan Özgür Yazılım Vikiprojesi'ne davetlisiniz.

Vikiprojeye katılmak için katılımcılar listesine kullanıcı adınızı ekleyebilir, Özgür Kafe'de proje hakkındaki görüşlerinizi belirtebilir ve her ay düzenlenen İş birliği projelerine katılarak pek çok ödül kazanabilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Turk ansiklopedici ☎️ 09.10, 1 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]