Kullanıcı mesaj:Makedon/2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Askeriye Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Tigerfibel. Askeriye Portalı'nda yardımcı olmanı rica edeceğim. "Son eklenen maddeler" belirtilebilir, Askeri Tarih de konu kapsamında, "İşbirliği" bölümünde görüş belirtilebilir, "Gündemdeki fotoğraf" yenilenebilir, başka şeyler de olabilse iyi olur tabi. --Makedon 12:36, 5 Ocak 2011 (UTC)

Tam olarak nasıl bir katkıda bulunabilirim? Yani mesela benim yeni eklediğim Çekoslovakya'nın İşgali ve ufak bir madde olarak Viyana Hediyeleri (biraz garip bir isim oldu ama ne yapayım) var. Onları son ekelenen maddelere girmem gerekir mi? Askeriye'den çok diplomatik oluyorlar da :) Gündemdeki kısmına Polonya Seferini ekleyebilirim ama açıkçası ben o sayfada değişiklik yapmak istemedim, o yüzden bir şey eklemedim. Bir de fotoğraf değişikliği için tam olarak ne öneriyorsun? --Tigerfibel 12:47, 5 Ocak 2011 (UTC)

Evet Viyana Hediyeleri politik bir olay, ama Çekoslovakya'nın İşgali, Son eklenen maddeler bölümüne yazılabilir. Bunun gibi şeyler, askeri tarih ya da askeriye ile ilgili yeni maddeleri bu bölüme girmek, portalı günceller. Aslında üzerinde çalışılan maddeleri de belirtmekte yarar var ama bunun için Portalda şu an bir bölüm yok. Oluşturulsa fena olmaz. Resim konusunda da ben, üzerinde çalıştığım maddeyle ilgili resimleri seçiyor ve ilginç olabilecek birkaç bilgi kırıntısı yazıyorum. [1] sayfasında II. Dünya Savaşı Doğu Cephesi ile ilgili birçok resim var.--Makedon 13:25, 5 Ocak 2011 (UTC)

Sivastopol Kuşatması[kaynağı değiştir]

Merhaba Makedon, Sivastopol Kuşatması (1941-1942) maddesini açtım. Elinde bu madde ile ilgili kaynaklar var mı? Bu biraz amatör bir madde oldu da :)

ve ayrıca bu maddenin Kırım Seferi (1941–1942) maddesinin bilgi kutusuyla hemen hemen aynı. Gerçi açtığım bu madde Almanların Kırım Seferinin Sivastopol Kuşatmasıydı ama emin olamadım. Umarım bir yanlışlık olmamıştır yoksa maddeyi sildirmek gerekir. Totenkopf division 11:35, 11 Ocak 2011 (UTC)

Keşke hiç uğraşmasaydın. Çünkü Kırım Seferi'nin büyük bir bölümü zaten Sivastopol Kuşatması. Açıkçası, ben de Sivastopol Kuşatması'nı yazmaya başlamıştım, Kırım Seferi oldu. Kuşkusuz ayrı ayrı maddeler açmak her kullanıcıya çekici gelir. Ama ayrı madde açmak için geçerli bir mantık, doğrusu bu ya, bulamadım. R. Forczyk'in Sevastopol 1942 - Von Manstein's triumph kitabı elimde, henüz yarıdan fazlasını kullanmadım. Yani, madde daha da gelişecek. İstersen yönlendirme yap. --Makedon 13:25, 11 Ocak 2011 (UTC)

Şablon:II. Dünya Savaşı keskin nişancıları[kaynağı değiştir]

Merhaba Makedon, II. Dünya Savaşı keskin nişancıları şablonunu oluştumak istedim lakin olmadı. Şablon bilgin varmı? Nasıl düzeltebiliriz? Totenkopf division 06:32, 17 Ocak 2011 (UTC)

Hımm. Sanırım kapsamlı bir şablon olacak, benim harcım değil. Uygun bir şablon bulup bir word belgesine kopyalıyorum ve bulmaca çözer gibi uğraşıyorum. Ama bunlar fazla ayrıntılı olmayan şablonlardı. --Makedon 14:04, 17 Ocak 2011 (UTC)

Merhaba. Deneyimli kullanıcılarımızdan olduğunuz için kullanıcı haklarınıza "editörlük" özelliğini ekledim. Böylece yaptığınız değişiklikler otomatik olarak "kontrol edilmiş" olacak, bir başkasının o değişikliği ayrıca onaylamasına gerek kalmıyacak. Bu arada, izleyici listenizde bazı maddelerin yanında bir "i" (incelenmedi) harfi belirmiş olduğunu göreceksiniz. Bunlar henüz güvenilir bir sürümü onaylanmamış olan maddelerdir. O maddelerin sayfasının dibinde "Bu revizyonu gözden geçir" diye bir kutu göreceksiniz, sayfada bir bozukluk yoksa lütfen oradaki "Revizyonu kabul et" düğmesine basarak onu onaylayabilir misiniz? Eğer vandallanmış bir sayfa ise ve madde geçmişinde iyi olduğunu bildiğiniz bir sürüm varsa bu işlemi doğrudan o sayfada da yapabilirsiniz. Bu konu Köy Çeşmesi'nde son günlerde Vito tarafından epey açıklandı ama eğer açık olmayan bir şey varsa bana yazabilirsiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. --İnfoCan 16:26, 6 Şubat 2011 (UTC)

Selam Makedon. Ben de anlamadım. Vito'ya sor, ben de öğrenmiş olayım. --İnfoCan 17:55, 10 Şubat 2011 (UTC)
Ne yalan söyliyim, ben de anlamadım. Eklenti çok çok stabil olmadığı ve İngilizce Vikipedi'de her gün yeni bir hata bildirimi ile karşılaşıldığı için bunu da böyle kabul edelim şimdilik :)
Revizyonu reddedip tekrar kabul edince düzeldi şimdi mesela.
Vito Genovese 18:05, 10 Şubat 2011 (UTC)
Benzer bir maddeyle karşılaştım olayın üzerinden fazla geçmeden. Yine en güncel sürüm kontrol edilmiş olmasına rağmen "bekliyor" uyarısı vardı. Bir de baktım ki ne göreyim: Maddede kullanılan şablonlardan biri güncellenmiş, onun için uyarı veriyormuş. Yani görüntülenen maddede dolaylı da olsa bir değişiklik olduğu için sistem bunu haber vermiş. Bu da incelemeyi yaptığımız sayfada (fark alanının üzerindeki metnin içinde) gayet açık bir şekilde yazıyormuş ama bunu ikimiz de görmemişiz. Hatta İnfoCan'ı da katarsak üçümüz. Eh, balık da baştan kokarmış zaten. Üçümüze de eksi puan :( Ben bunu çeşmede falan da duyurayım en olmadı, tekrar yaşanır çünkü kesin.
Sevgiler
Vito Genovese 12:21, 11 Şubat 2011 (UTC)
Göz, belli bir alana bakıyor, belli birşeyler arıyor. Söylediğin iyi oldu. Zihnim, iyi bir dayağı hak etti :) --Makedon 13:06, 11 Şubat 2011 (UTC)
:)
Vito Genovese 13:07, 11 Şubat 2011 (UTC)
Tüh, benim değişiklik mi sebep oldu bunlara, af diliyorum. (= --Stultiwikiabana yaz 13:14, 11 Şubat 2011 (UTC)

Fena mı, programın çalışmasıyla ilgili birşey fark etmiş olduk. --Makedon 13:16, 11 Şubat 2011 (UTC)

Kesinlikle! --Stultiwikiabana yaz 13:27, 11 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Merube. Bir ara İmparatorluk mu, devlet mi tartışması vardı ve imparatorluk yönünde karar çıkmıştı diye hatırlıyorum. Bu durumda tüm Osmanlı Devleti'lerin (kategoriler dahil) Osmanlı İmparatorluğu'na çevrilmesi gerek miyor mu. --Makedon 10:29, 11 Şubat 2011 (UTC)

Selamlar. Ben de benzer şekilde hatırlıyorum. Her ne kadar devlet kelimesinin tüm dönemlerini kapsadığı için daha uygun olacağını düşünsem de :), sonuç olarak topluluk "İmparatorluk" yönünde karar vermişti. Bu doğrultuda bir ara değişimler başlamıştı sanıyorum, hatta hemen hepsi değiştirilmişti sanki. Kategori taşımak çok daha zahmetli bir işlem olduğundan ve de gözden kaçanlar olma olasılığı da yüksek olduğundan Devlet şeklinde kalanlar olmuş olabilir. Yoksa dediğiniz gibi taşınmadıysa da taşınır kategoriler artık. Sevgiler, kolaylıklar --Merube 89msj 17:51, 12 Şubat 2011 (UTC)
Tafihte çok az imparatorluk "anasından" imparatorluk olarak doğmuştur. (Palmira İmparatorluğu gibi) Pek çoğu, prenslik/beylik, krallık dönemlerinden geçerek imparatorluk oldu. Bazı madde adlarında Osmanlı Devleti diye kalmış da. Emin olmak istedim Merube, teşekkür ederim. --Makedon 18:21, 12 Şubat 2011 (UTC)
Evet o konuda size kesinlikle katılıyorum, bir yerden sonra o ünvanı aldılar tabi. Sonuç olarak :), gördüğünüz yerlerde bu tarz adlandırmaları düzeltebilirseniz çok sevinirim. Açıklamasına da tartışma sayfasına bağ verecek şekilde not düşebilirseniz değişiklik nedeni de açıklanmış olur. Sevgilerimle--Merube 89msj 18:23, 12 Şubat 2011 (UTC)

Prag Taarruzu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Prag Taarruzu maddesini açtım. Bu taarruz II. Dünya Savaşının son savaşı ve halen vikipedimizde açılmamış olması çok düşündürücü. Bu madde ile ilgili kaynak var mı? Maddey geliştirebilirmiyiz? Ayrıca Doğu cephesi şablonunada ekledim. İyi çalışmalar. Totenkopf division 06:23, 14 Şubat 2011 (UTC)


Tekrar merhaba, kusuruma bakma bilemedim. Senin gibi neredeyse tüm doğu cephesi maddelerini açmış ve önemli çeviri ve katkılarda bulunmuş biri olarak tahmin edemedim. 5 kb'dan küçük diye elinde çevirisi hazır olan Prag Taarruzu maddesini açmamış olduğunu gerçekten düşünemedim. Neyse tekrar kusuruma bakma, Saygılar... Totenkopf division 23:39, 14 Şubat 2011 (UTC)


Bana gönderdiğin malumatı aynen maddeye naklettim. Ben pek bişey yapmadım. Bu senin eserin! Yinede güzel oldu. :) Totenkopf division 23:44, 14 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Ertly. İyi çalışmalar. benim nacizane "Doğu Cephesi" teşkilatını "Doğu Askeri Bölgesi" olarak değiştiriyorum. Orada savaş bitti sayılır, "geri hizmetler"deki çocuklar ilgilenecek :) Bu arada "Pön Cephesi"'ni teşkil etmeyi hesaplıyorum. Daha önce bir madde açmıştın Pön Savaşları'nda. Bu aralar konu üzerinde bir çalışma planın varsa, bana bildirirsen sevinirim, boşuna çalışmış olmam böylece. Saygılar. --Makedon 21:30, 14 Şubat 2011 (UTC)

Merhabalar, Pön Savaşlarına dair bir çalışmam yok ama yardımcı olmak isterim. Bence öncelikle çalışmanın kapsamının belirlenmesi için bir şablon yapılması faydalı olabilir. (Örnek için bakınız Şablon:Napolyon Savaşları) Selamlar...Ertly 06:05, 15 Şubat 2011 (UTC)
Ben sadece muharebeleri düşünmüştüm Ertly. İstersen bir proje haline getirip çalışabiliriz. Ben muharebeleri yaparım sen de kişileri. Hem bakarsn katılımları da ve başka işleyen projeleri de teşvik eder. --Makedon 11:45, 15 Şubat 2011 (UTC)
Açıkçası ben her türlü yardıma varım. İsterseniz bir çerçeve oluşturalım, diğer gönüllü katılımcılar varsa onlarla başlarız...Ertly 12:59, 15 Şubat 2011 (UTC)
Evet bir çerçeve oluşturalım. Ne öneriyorsun. --Makedon 15:38, 15 Şubat 2011 (UTC)

Pön savaşları şablon içerik taslağı[kaynağı değiştir]

Merhabalar, liste yapmaya başladım ama uzadıkça uzadı. Ne kadarını yaparız, nasıl böleriz bilemedim ama hepsini alt alta yazdım. buradan kısaltır, gruplar ve önceliklere göre başlarız bence:

(Şablona aktarıldı.)

  • Taraflar
Roma İmparatorluğu
Kartaca
  • Komutanlar (Roma)
I. Pön Savaşı
en:Marcus Atilius Regulus
en:Gaius Lutatius Catulus
en:Gaius Duilius
II. Pön Savaşı
en:Scipio Africanus
III. Pön Savaşı
en:Scipio Aemilianus
  • Komutanlar (Kartaca)
I. Pön Savaşı
Hamilcar Barca
en:Hanno the Great
Hasdrubal Barca
Hamilcar Barca
en:Xanthippus of Carthage
II. Pön Savaşı
Hannibal
III. Pön Savaşı
en:Hasdrubal the Boeotarch
  • Komutanlar (İsyancılar)
Paralı Asker Savaşı
en:Autaritus


Selamlar...Ertly 22:03, 15 Şubat 2011 (UTC) Anladım Türkçeleştirmek yeterli olacak herhalde. --Makedon 09:47, 16 Şubat 2011 (UTC)

Şablonu Türkçeleştirir açarım. Adı ne olsun. Ayrıca bir Proje açmayı düşünecek miyiz. Ay sonuna kadar Doğu Cephesi'nde "oyun sonu"nu tamamlayıp ay başı itibariyle Pön Savaşları'na başlamayı hesaplıyorum. Giriş maddesi üzerinde biraz hazırlık yapmıştım. --Makedon 12:12, 16 Şubat 2011 (UTC)
Bence Pön Savaşları olabilir, ayrıca proje sayfası da açılabilir. Şahsen proje nasıl açılır vb bilmiyorum ama açılacak yeni maddelerde tam desteğim olacak merak etmeyin...Ertly 13:20, 16 Şubat 2011 (UTC)

Mars Harekâtı[kaynağı değiştir]

Slm. Maddesini açtığım Mars Harekâtı, II. Rzhev-Vyazma Muharebesi ile aynı mı acaba? Totenkopf division 20:35, 16 Şubat 2011 (UTC)

I-ıh --Makedon 21:05, 16 Şubat 2011 (UTC)
Aslında sana Prag için teşekkür etmeliyim. Daha yeni akıl edebildiğim için kusura bakma. Sen o girişimde bulunmasaydın belki de Prag unutulup gidecekti. Ama Mars öyle değil, aklımda. O da hazır olmakla birlikte, ayrıca [Glantz'ın bir çalışması]'nda da biraz ilerlemiştim. Ancak İng. madde biraz karışık. En azından giriş bölümü. Bu yüzden daha sonra bakmak için bir yana ayırmıştım. Neyse böyle kalsın, biraz daha araştırma yapmak gerek. --Makedon 21:20, 16 Şubat 2011 (UTC)

Bu arada, kırmızı görünüyor diye Tatsinskaya ile ilgili birşey yapma olur mu, o da hazır. Yüzük de (Koltso) Stalingrad içine yedirilecek, ayrı maddeye gerek yok. --Makedon 21:35, 16 Şubat 2011 (UTC)

Pön Savaşları Şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Ertly, Pön Savaşları şablon taslağı hazır. --Makedon 18:51, 21 Şubat 2011 (UTC)

Ellerinize sağlık, nereden başlayalım? Ertly 05:58, 22 Şubat 2011 (UTC)
Ben Pön Savaşları maddesinden başlamayı düşünüyorum. Biraz başlamıştım zaten. En iyisi kronolojik olarak ilerlemek herhalde. --Makedon 12:23, 22 Şubat 2011 (UTC)
Ertly, Kiril'den anlıyorsun sanırım. Bir iki ricam olacak. Bazı maddelerin İngilizce Viki'de olmaması nedeniyle interviki'leri yazamadım. Ama muhtemelen Rusça Viki'de bu maddeler vardır, oradan bulup maddelere ekleyebilir misin. Maddeler, Kirovograd Taarruzu, Roslavl Muharebesi, Duhovşçina Muharebesi, Moskova Muharebesi muharebe düzeni ve Kırım Seferi (1941–1942) kronolojisi --Makedon 13:04, 22 Şubat 2011 (UTC)
Öncelikle tebrik ederim seni Makedon, Rusçada bile olmayan maddeleri yazmışsın. Olanları bulabildiğim kadarıyla eklemeye çalıştım. Pön Savaşları ile ilgili olarak da kolları sıvadım girişiyorum. Haberleşmek üzere... Ertly 18:01, 22 Şubat 2011 (UTC)
Çok teşekkür ederim Ertly, beni gerçekten gururlandırdın. Şimdi, diyorum ki, başlayacağımız maddeyi Askeriye portalı'nın "Gündemdeki Proje" kısmında belirtelim. Böylece o konu üzerinde başka bir arkadaş çalışmaya başlamamış olur. Ne dersin. --Makedon 19:30, 22 Şubat 2011 (UTC)
Çok iyi olur, çakışma yaşanmaz böylece... Ertly 20:17, 22 Şubat 2011 (UTC)


Şablon savaşı :)[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Bir anonim kullanıcı II. Dünya Savaş Doğu Cephesi'ndeki maddelerdeki şablonları değiştiriyor. Ben, düzelttim, geri aldı. Daha önce Türk Süvarisi, kimsenin görüşünü almadan değiştirmişti ve şablon tartışma sayfasına taşınmıştı konu. Kesin sonuç verilmemişti, ben de, projenin sonunun beklenmesini önermiştim, ne kadar uzayacağı görülür belki diye. Kaldı ki daha, İng. viki de olmayan, ama açılabilecek maddeler var. Tartışmaya katılan Türk Süvarisi, benzer çalışmaları yüzünden engellendi. Tartışmaya katılan Takabeg de engellendi. Bir ben kaldım. Şimdi şablon yeniden, bir anonim kullanıcı tarafından değiştiriliyor. Bana, 15 Eylül 2010 tarihde sormuş olduğun soruya şu an cevabım, Şablon:II. Dünya Savaşı Doğu Cephesi'nde muharebeler ve harekâtlar şablonun, Şablon:Doğu Cephesi (II. Dünya Savaşı) şablonuyla aynı görevi görüyor olması nedeniyle silinmesi (birincinin) yönünde. Ne yapmamı önerirsin. Ya da ne yapalım, maddelerde yer alancak şablon konusunda kararı -o kararın altındaki gerekçeleri bilemiyoruz- bir anonim kullanıcıya mı bırakalım. --Makedon 21:09, 26 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba. Evet dikkat ettim öyle bir taşıma yaptığına. Bunun yanında [[Dosya:xxx bayrağı]]>{{bayrak|xxx}} değişikliğini yapıyor. İkinci değişikliğinde bir sorun yok sanırım; fakat birincisi senin de dediğin gibi. Neyse, benim açımdan iki şablon da uygundur, onun ya da bunun kullanılması farketmez. Siz nasıl uygun görürseniz artık. Not:O anonim büyük ihtimal Türk Süvarisi...--Rapsar 21:22, 26 Şubat 2011 (UTC)

Silma talebi[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. Şablon:II. Dünya Savaşı Doğu Cephesi'nde muharebeler ve harekâtlar şablonunu siler misiniz. Onun yerine Şablon:Doğu Cephesi (II. Dünya Savaşı) şablonu var. --Makedon 17:42, 2 Mart 2011 (UTC)

iyi akşamlar.. şu bağlantılara rağmen mi? bilemedim de.. --ki bl 17:46, 2 Mart 2011 (UTC)
[[2]] hemen yukarıda biraz daha ayrıntı var. Anonim bir kullanıcı yarattı o gösterdiğiniz bağlantıları. Hemen öncesinde yoktular. --Makedon 17:52, 2 Mart 2011 (UTC)
muharebeler sizden sorulur deyip sildim.. :) kolay gelsin. --ki bl 17:55, 2 Mart 2011 (UTC)

1-2-3.Pön savaşları[kaynağı değiştir]

Merhabalar, bu sıralar biraz yoğun olduğumdan yeni madde girmeye ara vermek durumunda kaldım. Şimdilerde biraz zamanım oldu, işlere devam edeceğim. Sizin de ellerinize sağlık, kolları sıvamışsınız. Bir şey sormak isterim; 1-2-3. Pön savaşlarının hepsini aynı maddede yazmak ne kadar doğru? Eğer her savaşı hakkını vererek yazacaksak Pön savaşları ana maddesi bence çok uzun olacak ve bölünmeyi gerektirecektir. Biraz yol alınca değerlendirelim isterseniz. Selamlar... Ertly 08:34, 11 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Ertly. Bundan iki yıl önce olsaydı bunları yazmak zorunda bırakmayacaktım sizi, ben de çok uzayacağını, bölmek gerektiğini düşünecektim. Fakat bu zaman içinde bakış tarzım değişti. Aslında yapılan nedir, her savaş için madde yazmak, sonra bunların bir özetini çıkarıp Pön Savaşları maddesini oluşturmak. Ayrıntılı bilgi isteyen bir kullanıcı o sayfadan o sayfaya atlayıp, bu arada bazı aynı şeyleri tekrar tekrar okuyacaktı. Ama tek bir madde, yeterince ayrıntılı tek bir metin olur. Okuyucuya sunulan, İngilizce ve Türkçe internet de dahil olmak üzere bulabilinecek her bilgiyi içeren tek bir metin. Bir ara konuyu Köy Çeşmesi'nde tartışmaya açmayı da düşündüm aslında. Bu konuda topluluğun net bir prensibi yok. "Bir madde ne kadar uzun olabilir." Fakat, her madde için durumun değişeceğini düşünerek böyle muğlak bir konu ile topluluğu meşgul etmemeye karar verdimdi sonunda. --Makedon 11:33, 11 Mart 2011 (UTC)

(= Sadece mızacım gerçek hayatta bazen dalga geçer gibi oluyor, önlemimi alayım dedim. İyi çalışmalar, rica ederim. --Stultiwikiabana yaz 19:12, 14 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Haluk,

Gördüğüm kadarıyla bir yazım yanlışı ile açılmış "Aineias" maddesi ve "Aeneas" doğru adlandırma, en azından İngilizce açısından bu böyle. Biz bunu yerelleştirip bu yiğide başka bir isim vermiş olabilir miyiz, bilemiyorum. Netice itibarıyla ikisine de başlık birleştirme şablonu ekledim.

Diğeri de belirttiğin gibi epik bir şiirmiş; konusu bu arkadaş olduğu için yönlendirilmiş sanırım, alakası da düşünülerek. "Çok tü kaka bir yönlendirme bu" dersen eğer sileyim?

Sevgiler

Vito Genovese 19:40, 17 Mart 2011 (UTC)

Çift yönlendirme / hatalı adlandırma[kaynağı değiştir]

Bu sefer seni uğraştırmayacağım, kolay iş :) Helenistik dönem silinebilir, Helenistik Dönem kalabilir. Not : bir ara uğraşacağım. --Makedon 14:26, 19 Mart 2011 (UTC)


Biraz karışık oldu ama? :) Neyi neden sileceğimi hani şöyle anneye anlatır gibi? :)

Vito Genovese 14:35, 19 Mart 2011 (UTC)


Hah, tamamdır. Sildim o vakit.

Vito Genovese 14:48, 19 Mart 2011 (UTC)

  • Selamlar. Gaya Hipotezi maddesinin adı için bir sorum olacaktı. Hipotezin adını altığı tanrının maddesi için Gaia adı kullanılmış. Google aramalarında ve benim daha önceleri bildiğim/duyduğum kadarıyla Gaia adlandırması daha çok kullanılmakta. Açtığınız madde için ise Gaia yerine Gaya ismini uygun görmüşsünüz. Bir ad değişikliğine gidip, "y" harfini "i" ile değiştirmemiz nasıl olur?--Rapsar 20:56, 20 Mart 2011 (UTC)
Tamam Rapsar, düzelttim. Uyardığın için sağol. Bu arada, Orhan Hançerlioğlu da Gaia olarak vermiş. --Makedon 21:17, 20 Mart 2011 (UTC)
Teşekkürler, iyi çalışmalar...--Rapsar 21:24, 20 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Ertly. Herhangi bir Pön Savaşı maddesine bakar mısın. İnterwiki'lerde iki tane ing. görünüyor. üstteki maddeye değil şablonun kendisine bağlantı veriyor. Şablondaki o ekleme neden oluyor buna. --Makedon 20:58, 22 Mart 2011 (UTC)

Merhabalar, "noinclude" eklemek gerekiyormuş şablona hallettim. Selamlar... Ertly 06:10, 23 Mart 2011 (UTC)

Kaynak ve lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba Taysin. Belirttiğin dosyalarda bu tür bir sorun olmadığını sanıyorum. Battle of Rhone Crossing maddesinde yer alıyor ve ben galiba "commons"dan yükledim. Fakat, uzun yıllar oluyor, yapmaya yapmaya nasıl yapıldığını unutmuşum. Bilen bir arkadaş o işi benim yerime hallederse çok sevirim. İyi çalışmalar dilerim.--Makedon 19:46, 16 Nisan 2011 (UTC)

Kaynak ve lisans bilgisini ekleyerek dosyalardaki bakım şablonlarını kaldırdım. Sorun çözüldüğü için mesaj sayfanızdan da ilgili bölümü izninizle çıkarttım. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 20:02, 16 Nisan 2011 (UTC)

Kış Savaşı ile ilgili[kaynağı değiştir]

Selam Makedon. Kış Savaşı maddesindeki bilgi kutucuğuna sonuç bölümüne net bir bilgi eklemiştim. Bilgi kutucuğundaki bilgilerin kısa olması gibi birşey duymadım. Sonuçlara net bir bilgi ekledim. Fazla uzunda değil. Oraya Moskova Antlaşması yazılmasın. Çünkü Türkiye ile Sovyetler arasında yapılan antlaşma çıkıyor. -- FelecitaTRİleti 18:41, 24 Nisan 2011 (UTC)

Kış Savaşı'nın sonucu Finlandiya'nın yenilmesiydi. Bunun sonucu, barış istemesiydi. Bunun sonucu Moskova Antlaşması'ydı. Bunun sonucu, senin yazmış olduklarındı. Yani, senin yazdıkların, savaşın sonucu değil, Moskova Antlaşması'nın sonuçları. Savaşların sonucu "kısa" olur. Ardından gelenler "uzun" olabilir. Farklı da olabilir, Sovyetler taarruzlarına devam edebilirdi. Barış görüşmelerinden sonuç alınamayabilir savaş devam edebilirdi. Ya da barış görüşmelerinde Sovyetler iradesini daha ağır bir baskıyla, daha ağır şartlarda kabul ettirebilirdi. Son tahlilde savaş, iradeni karşı tarafa kabul ettirmek için siyasetin devamıdır. İradenin nasıl kabul ettirildiği ise savaşın devamı olan siyasetin bileceği işti. --Makedon 19:22, 24 Nisan 2011 (UTC)
Tamam sorun yok. 1940'ta SSCB ile Finlandiya ile yapılan antlaşmannın maddesini de oluşturmuşsunuz. Daha iyi oldu. Sorun yok -- FelecitaTRİleti 15:35, 25 Nisan 2011 (UTC)

Tamam. Siz şu sayfaya gerekçenizi yazın, ben daha sonra gerekli düzenlemeyi yaparım. Teşekkürler. --Superyetkinileti 19:55, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Nazi Almanyası ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Evet, savaş bilgi kutularında "Nazi Almanyası" kelimesini "Almanya" olarak yönlendirmekteyim. Almanya, Almanyadır. "Nazi Almanyası" kelimesi Almanya'nın Nazi Partisi ve Hitler tarafından yönetiliği dönemi belirtmek için kullanılmakta. Almanlar o dönemde kendi ülkelerini resmiyeten "Büyük Alman İmparatorluğu" veya "III. Reich" olarak adlandırmaktaydı, o yüzden savaş bilgi kutularında Nazi Almanyası üzerinden bir yönlendirme yapılarak "Almanya" ifadesinin kullanılması daha uygun olur. -- FelecitaTRileti 08:46, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Helenistik 2[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tartışmayı KT ana sayfasına eklemiş ve köy çeşmesinde görüş isteğinde bulunmuştum. Bazı tartışmalar ne yazık ki beklenenin altında ilgi görüyor. Konuyla ilgili vikipedistlere anımsatmada bulunmak iyi olacaktır. --Superyetkinileti 18:45, 30 Temmuz 2011 (UTC)

Çanakkale Savaşı sayfasında kontrolünüz![kaynağı değiştir]

'Çanakkale Savaşı' sayfasındaki 82.247.131.133 tarafından 17:04 30.07.2011 ile 17:24 30.07.2011 arası yapılan değişiklikleri onaylamışsınız. Galiba verilen kaynaklardaki sayıları kontrol etmemişsiniz, kontrol etseydiniz yapılan değişikliklerin vandalizm olduğunu fark ederdiniz. 82.247.131.133 tarafından yapılan vandalizme onay vermişsiniz. Kullanıcı sayfanızda projelerinizin arasında 'Çanakkale Savaşları' yazıyor. Lütfen bir dahaki sefere daha dikkatli olun! Teşekkürler! 88.85.125.76 23:10, 1 Ağustos 2011 (UTC)

Sıkmayın canınızı, hallederiz.--Makedon 19:11, 2 Ağustos 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 31. hafta projesi 2009 senesinin ilk 6 ayının maddelerini düzenleme olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 14:00, 5 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Taslak politikamız[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Malum sayfaya göz atarken taslak politikamızın yeniden şekillendiğini yazdığını okudum. Ben herhalde bu arada atlamışım, nerede bulabilirim. Bu arada, yazdıklarını okuyorum, kısa ve çok net. Beni, hakkında yanıltmadığın için sağ ol :)--Makedon 21:16, 6 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. Orada yanlış bağlantı vermişim, düzelttim. Yenilenen sayfa şu. Düşüncelerin için ayrıca teşekkür ederim, iyi geldi :) İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:23, 6 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. Alakasız olduğunu söylediğin kaynakları eleyip eklemeği düşünmüştüm ama neyse. Bir dahaki sefere iyi araştırırız. :) Teşekkür ederim. İyi akşamlar. :) --Mehmet55 19:41, 11 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar. Bayramını kutlarım öncelikle. Kategori:Nazi karşıtı hareketleri, sence, ana dili Türkçe olan biri için "kulağı tırmalıyıcı" gelmiyor mu. Nazi Karşıtı hareketler olması daha iyi değil mi. Eskiden kategori sayfası tepesinde taşı diye bir sekme yok muydu. Böyle bir konuyu bile kategori tartışma sayfasına mı götürmek gerek. Üstelik o sayfayı kullanamıyorum ben. Bu kadar karmaşık yapmayın yahu bu işleri. Sizin gibi değilim ben be kızan, yaşlı bir adamım artık. Bir de bunları mı öğrenmeye çalışacağım. Şunun şurasında ne ömrüm kaldı, nerden baksan kırk yıl. Öğrenecek o kadar çok şeyim var ki. --Makedon 20:14, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. Senin de bayramın kutlu olsun. Bana da kategori adı biraz garip geldi, dediğin gibi olabilir. Kategori sayfasının üzerinde hiçbir zaman taşı sekmesi olmadı :) Maddelerde tek tek değişiklik yapmak gerekecek. Önce bir tartışma başlatalım ama şu kategoriyle ilgili. Ben hallederim onu. Yaşlı bir adamım ve öğrenecek o kadar çok şeyim var ki demşisin. Ya ben? Ben genç bir adamım ve öğrenecek senden daha çok şeyim var. Görmüş, geçirmişsiniz. Ben ise daha hiçbir şey görmedim. Bir de bu yandan bakın olaya :) İyi günler, iyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:49, 1 Eylül 2011 (UTC)

  • Selamlar Makedon. Birbirinin aynısı olduğunu düşünüyorsan maddeleri birleştirdikten sonra {{Geçmiş birleştir|Kırım Seferi (1941–1942)}} yapman yeterli. Ben kalanını hallederim. Kolay gelsin.--Reality 18:49, 29 Ekim 2011 (UTC)

Başka Kurtuluş Savaşı yok[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Tartışma:Kurtuluş Savaşı (Türkiye) sayfasına birkaç kez yazdım ama gözlerden kaçtı herhalde. Başka Kurtuluş Savaşı yok. Diğerleri bağımsızlık savaşı. Akademik çevrede kurtuluş savaşı hiçbir zaman tercih edilen bir kavram değil, herşeyden önce değer yargısı içerir, onlara göre "kurtuluş"tur. Dolayısıyla bunların hepsinin bağımsızlık savaşı adını alması gerek. Bizimkinin durumu farklı, bizim bu savaşa verdiğimiz özgün ad Kurtuluş Savaşı. Google'den kurtuluş savaşı diye arama yaptırdım ve kitap sekmesine baktım. Çok çok büyük bir kısmında sadece Kurtuluş Savaşı olarak geçiyor ve bizim bağımsızlık savaşını anlatıyor. Yani bizimkinin adı Kurtuluş Savaşı. Türk Bağımsızlık Savaşı için Kurtuluş Savaşı ifadesini kullanıyorlar. Kurtuluş Savaşı (Türkiye) diye arama yapıldığında da bir biz çıkıyoruz, yani biraz viki icadı olmuş bu adlandırma. Sen de kabul edersin ki viki olarak terminoloji oluşturmaya hakkımız yok. --Makedon 19:31, 29 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. var aslında. Ortada Viki icadı diye bir şey yok ki. Savaşın adı Kurtuluş Savaşı zaten. Aynı isimli diğer maddelerden ayırmak için parantez kullanılıyor. Bu bir icat değildir.--Rapsar da ne ki? 19:37, 29 Ekim 2011 (UTC)
Bir de şuna bak. Kavramın aslı bu. Ama War of liberation kavramı da kullanılıyor ve bunu yazmışlar. Yoksa, herkes kendi bağımsızlık savaşına "kurtuluş savaşı" der, bu normaldir ve onlar için belki de öyledir. Şu nedenle viki icadı, Kurtuluş Savaşı (Türkiye) adlandırması için viki'den başka kaynak gösteremiyoruz. Başka yerde bu adlandırma yok. Benim söylemek istediğim, "aynı isimli diğer maddeler" olmamalı. Bunlar ... bağımsızlık savaşı olmalı. Bu durumda anlam ayrımı için paranteze de gerek olmayacak. --Makedon 19:58, 29 Ekim 2011 (UTC)
O sayfayı da biliyorum. Ancak şuraya bakarsan Kurtuluş Savaşı'nın tam (literally) çevirisi War of Independence olmalı. Kurtuluş Savaşı (Türkiye) adlandırması için viki'den başka kaynak gösteremiyoruz. derken anlayamadım? Parantez, aynı isimli maddelerde sıkça kullandığımız bir ayrımdır. Parantez içi, maddeyi en iyi tanımlayacak kelimeye göre değiştir. Bu bazen kavram olur, bazen yerleşim yeri olur, bazen tarih-yıl olur, bazen meslek olur vs. Bu savaşı, aynı isimli diğer savaşlardan ayıran özellik sonrasında Türkiye'nin kurulması.--Rapsar da ne ki? 20:21, 29 Ekim 2011 (UTC)

Hımm. Parantez içi, kavrama dahil değil diyorsun, tamam, böyle düşünmemiştim, geri aldım. Şimdi geriye şu kaldı. Diğerlerini ... Bağımsızlık Savaşı olarak düzeltmeyi öneriyorum. O takdirde parantez içi ifadeye de gerek kalmaz.--Makedon 20:27, 29 Ekim 2011 (UTC)

Sonunda anlatabildim derdimi :) Diğerlerini "düzeltmeyi" önermişsiniz. Ancak o savaşların literatürdeki kullanımlarına bakmak da gerek. Bazıları xxx Kurtuluş/Bağımsızlık/Özgürlük Savaşı'dır, bazıları ise sadece Kurtuluş/Bağımsızlık/Özgürlük Savaşı'dır (bizim maddede olduğu gibi).--Rapsar da ne ki? 20:35, 29 Ekim 2011 (UTC)

Ama ben anlatamadım :)--Makedon 20:49, 29 Ekim 2011 (UTC)

Demek istediğinizi anladım. Diğer savaşlar xxx (ülke) yyy savaşı, bizimki ise sadece Kurtuluş Savaşı; dolayısıyla paranteze gerek yok diyorsunuz. İngilizce Vikideki adlandırmalar o şekilde yapılmış; ancak Türkçe literatüre farklı isimlerle geçmiş "olabilir" bu savaşlar.--Rapsar da ne ki? 20:55, 29 Ekim 2011 (UTC)
Sıkıntım şu Rapsar, kaynak gösteremiyorum. Fakültede bize anlatılan yukarda söylediklerimdi, başka uluslar için "... kurtuluş savaşı, tüü tata. Doğrusu bağımsızlık savaşı" Ama yazılı bir kaynak yok elimde.--Makedon 21:03, 29 Ekim 2011 (UTC)

Osmanlı Devleti[kaynağı değiştir]

Merhaba Erdarion, iyi çalışmalar. Osmanlı İmparatorluğu başlığını Osmanlı Devleti'ne çevirmişsin, açıklamanı da okudum. Fakat, tartışma sayfasının 2 no'lu arşivinde (Tartışma:Osmanlı Devleti/Arşiv2), "Devlet ve İmparatorluk" alt başlığında konu uzun uzadıya tartışılmıştı. Genel fikir Osmanlı İmparatorluğu idi. Tartışmanın son evrelerinde karşı çıkan sadece Takabeg'di. İstersen tekrar tartışmaya aç ama, artık Takabeg aktif olmadığına göre sonucu tahmin etmek zor değil. --Makedon 20:18, 31 Ekim 2011 (UTC)

Selam Makedon. Çok detaylı inceleyemedim henüz ancak dediğin gibi ise değişiklikleri geri alabilirsin sen de. Yoksa ben ilk fırsatta bakmaya çalışacağım. --Eldarion 15:28, 2 Kasım 2011 (UTC)

Sen bir fırsatın olduğunda bakarsın. İçinde tereddüt kalmasın. --Makedon 19:39, 3 Kasım 2011 (UTC)

Fransa Seferi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Fransa Muharebesi ad değiştirmeyi lütfen geri alır mısın. Senin de değindiğin nedenle. İyi çalışmalar. --Makedon 19:10, 29 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Maddenin ilk adı sefermiş dediğiniz gibi. Türk Süvarisi ise ilk önce muharebe, sonra savaş olarak değiştirmiş. Ben bu ilk isim değişikliğini atlamışım ve ilk adı diye muharebe yapmışım tekrardan madde adını. Ancak İngilizce Vikipedi'de de battle (muharebe) olarak geçiyor. Neden? Öte yandan madde üstündeki taşı sekmesini kullanarak siz de taşıyabilirsiniz madde adını :)--Rapsar da ne ki? 08:36, 30 Kasım 2011 (UTC)

Sana yazmadan önce onu denedim zaten. Bu isimde bir sayfa olduğu için taşımıyor. İng. viki'de ne olduğu önemli değil. İnternetten bir sözlükten muharebe diye bakarsaaak, ki bakıyoruuum, battle, combat, engagement, fighting, war diye çıkıyor. savaş diye bakarsak da bunlar çıkıyor. Bizim açımızdan doğru olan muharebe-savaş-sefer çizgisine uymak olmalı. Fransa'da olanlara muharebe dersek, en hafif ifadeyle kötü olur. Tüm Batı Avrupa'yı İngiliz ve Fransız kuvvetlerinden arındırma amaçlı bir harekat bu. Bir hizmetlinin yardımını mı istemeli bu durumda. Taşıyamıyorum çünkü. --Makedon 18:11, 30 Kasım 2011 (UTC)

Siz yapamadıysanız ben de yapamamam :) Şuradan talep etmek lazım. Savaş (war)ın parçalarına muharebe (battle) ya da çarpışma deniyor Türkçede bildiğim üzere. Orada neden battle denmiş ki?--Rapsar da ne ki? 19:09, 30 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Kibele. Fransa Seferi maddesinin adı Fransa Muharebesi olarak değiştirildi. Onu eski haline (Fransa Seferi) alır mısın lütfen. Taşıma talepleri'ne gerekçesiyle yazdım ama orası epey bekliyor herhalde. --Makedon 19:21, 30 Kasım 2011 (UTC)

merhaba makedon, yok orası da beklemiyor pek ama hallettim. şurada bu tip başka değişiklikler de olabilir. uygun olmayanları haber verirsen sevinirim. kolay gelsin. --ki bl 19:25, 30 Kasım 2011 (UTC)
Teşekkürler Kibele. Dediğin yere bakacağım. --Makedon 20:06, 30 Kasım 2011 (UTC)
Selamlar Makedon. Osmanlı Devleti maddesini ve yaptığım diğer değişiklikleri ilk fırsatta Osmanlı İmparatorluğu olarak değiştireceğim ancak vaktim olmadı son zamanlarda. Uygun bir vakit bulursan sen de yapabilirsin zahmet olmaz ise. Karışıklık için kusura bakma, kolay gelsin. --Eldarion 11:55, 30 Aralık 2011 (UTC)
Bir sorun yok gibi. Ancak birçok sayfada birçok farklı şekilde yazılmış halde olduğu için sanırım bot yardımı gerekecek. İyi yıllar dilerim. --Eldarion 12:42, 30 Aralık 2011 (UTC)
Evet onların silinip taşınma yapılması gerekiyor sanırım. Bunları liste haline getirmek lazım. --Eldarion 13:22, 30 Aralık 2011 (UTC)