Kullanıcı mesaj:Maderibeyza/Arşiv(2007)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Maderibeyza![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

PurplewomanMsJ 13:34, 16 Ocak 2007 (UTC)

mail adresi onaylatma[kaynağı değiştir]

kullanıcı sayfanda kullanıcıya e-posta gönder özelliği açık görünüyor, e-mail'ine gelen mailden geldiginde mi onaylamıyor yani tam olarak nerde hata veriyor. Herşey normal gibi ama bir yöneticiye danışsan daha iyi olabilir.Delamorenamesaj 07:46, 31 Ocak 2007 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

kibelemesaj 19:39, 2 Şubat 2007 (UTC)

  • merhaba, bu e-posta onaylama işini ben de pek bilemiyorum, yönetici bir arkadaşımı bilgilendireceğim konuyla ilgili. telif konusu önemli, burada maddeleri kendi cümlelerimizle oluşturuyoruz. eminim yararlandığın kaynaklardan edindiğin bilgilerle bunu yaparak vikipedi'ye katkıda bulunabilirsin. ilgin ve anlayışın için teşekkürler. son bir not. yazılarını büyük harfle yazmazsan sevinirim, internet âleminde bağırmak gibi algılanabiliyor. tekrar hoş geldin, kolay gelsin. --kibelemesaj 11:00, 6 Şubat 2007 (UTC)
  • merhaba, açtığın maddede birkaç küçük düzenleme yaptım. sorularına, değişiklikleri izleyerek cevap bulabilirsin sanırım. yine de sorun olursa çekinme. kolay gelsin. --kibelemesaj 14:31, 19 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Emine,

Resim eklemekte pek bir zorluk yok aslına bakarsan. Özel:Upload sayfasından yükleniyor Vikipedi'ye resimler. Tek dikkat edilmesi gereken uygun bir resim telif etiketi ve kaynak bilgisi eklemek, bir de resmin Vikipedi'nin telif politikasına uyma zorunluluğu, hepsi o.

Kendi ürettiğin bir resmi yükleyeceksen mesela, telif etiketleri sayfasındaki kişisel çalışma altbaşlığındaki seçeneklerden birini seçerek (resim yükleme sayfasında lisansın seçilebileceği bir hızlı menü de var) resmini özgür lisanslardan biriyle yayımlayabilir ve Vikipedi'de kullanılmasını sağlayabilirsin.

Başkasına ait bir resmi yükleyeceksen öncelikle VP:AK sayfasına göz atmanı öneririm, zira telif hakkı saklı resimleri yükleyebilmemizi mümkün kılan politika bu. Özet olarak vermek gerekirse; logo, kapak, ekran görüntüsü, poster gibi bazı belirli türleri pek sorun olmadan kullanabiliyoruz. Bunların dışındakiler bazı spesifik şartlar dahilinde kullanılabiliyor ancak.

Üstünkörü anlatmış olabilirim, zira çok detaylı bir konu bu aslında. Takıldığın herhangi bir şeyi sormaktan çekinme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 06:43, 21 Şubat 2007 (UTC)

Allah cemil cümlemizden razı olsun:-) Aslında çok basit. İlgillendiğiniz maddenin içinde değiştir tuşuna bakarak resmin nasıl yerleştirldiğini görebilirsiniz. resmin içine ben sırasıyla ( |thumb|250px|alt yazı ) ekledim. Size gönderilen hoş geldin mesajındaki Vikipedi:Yardım sayfasını takip ederseniz takıldığınız her şeyi bulabilirsiniz. Kolay gelsin--Atacameñoileti 14:53, 21 Şubat 2007 (UTC)

vitoya attığın mesajı gördüm de, eğer böyle maddelerle karşılaşırsan {{ }} içine "Sil|silme nedeni" yazarsan madde silinecek maddler listesine girer ve orayı kontrol eden yönetici farkına varıp silebilir. konuyla ilgil Vikipedi:Hızlı silme maddesine bir göz at istersen. Delamorenamesaj 14:03, 23 Şubat 2007 (UTC)

Selam; Beklenen Şarkı (film) maddesini toparlamışsınız teşekkürler. Ancak Beklenen Şarkı maddesinde aynı bilgiler mevcut ve daha düzenli görünüyo. Bence Beklenen Şarkı (film) maddesini kaldırıp diğer maddenin ismine (film) eklenirse daha güzel olacak. İlgilenebilir misiniz acaba? msjMaderibeyza 17:54, 23 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba, diger acilan basligi fark etmemistim. Silinecekler listesinde gorunce nedenini anlayamamistim (aciklamada sadece temizlik yazilmis). Genelde ayni baslikta birden fazla madde oldugunda anlam ayrima gidiyoruz. Sonucta bu baslik icin de hem sarki hem de film olmasindan oturu boyle bir sayfa olusturdum. Diger sayfada ek daha fazla bir bilgi goremedim ama eksiklikleri tamamlarsaniz sevinirim. Dikkat cektiginiz icin tesekkurler. Citrat 18:02, 23 Şubat 2007 (UTC)
anlam ayrım yaptığın daha iyi oldu. Ben de kendimce Beklenen Şarkı (film) maddesini toparladım. Teşekkürler...msjMaderibeyza 18:10, 23 Şubat 2007 (UTC)
Merhaba, elinize saglik. Mumkun oldukca sifatlari kullanmamaya calisiyoruz; genelde eserleri ovme ve yerme gibi bir yazilimdan kaciniyoruz. Ben bu yuzden "büyük beğeni toplamıştı" kelimesini degistirmistim. Kelime tabi ki maddede yer alabilir ancak referans gostermek gerekebilir. Bir gozden gecirebilirseniz sevinirim. Tekrar tesekkurler, Citrat 18:20, 23 Şubat 2007 (UTC)

Yahya Hamurcu[kaynağı değiştir]

Merhaba Emine,

Kibele silmiş ilgili maddeyi, gelecekte silinmesini gerektiğini düşündüğün bir madde olursa, sayfaya

{{Sil|gerekçe}}

kodunu yerleştirerek yöneticilerin örümcek hislerini tetikleyebilirsin. Silme kriterleri de VP:HS sayfasında bulunuyor.

Teşekkürler ve sevgiler

Vito Genovese 22:07, 23 Şubat 2007 (UTC)

Uçunum/Süblimasyon[kaynağı değiştir]

Merhaba Emine, süblimasyonun madde adını uçunum olarak değiştirmeye ne dersin? - Erhan 16:19, 27 Şubat 2007 (UTC)

Selam ben de aynı şeyi düşündüm ama kimya camiası ve öğrenciler süblimasyon olarak arayacaktır düşüncesiyle hem Uçunum hem Süblimleşme hem de Süblimasyon olarak üç sayfa açıp hepsini tek maddeye yönlendirmeye karar verdim sonunda. Doğru düşünmemiş miyim sence? msjMaderibeyza 16:23, 27 Şubat 2007 (UTC)
Yönlendirmeler yapıldığı takdirde süblimasyon, süblimleşme, ve uçunum olarak da aradıklarında hep Süblimasyon ile karşılaşacaklar. Burası kesin ve tabii ki doğru yapmışsın. Önerim (altını çiziyorum: önerim) madde içeriğini uçunumda tutmak. Nedeni ise, gayet basitçe Fransızca olan süblimasyona karşı uçunumun Türkçe (ve TDK tarafından önerilmiş gayet de güzel bir karşılık) olması. Ancak süblimasyon bilimsel bir terimdir ve sen hariç hiç kimse uçunum kullanmıyor dersen o zaman sorun yok, sonuçta kimyager olan sensin. Nitekim, hangisi olursa olsun, bir defa maddeye Türkçesinin uçunum olduğunu ekleyeceğim. - Erhan 16:30, 27 Şubat 2007 (UTC)


Çok ama çok teşekkür ederim....Naruto'yu çok severimm...(Gaara ^3^) -Mangaka11 15:57, 28 Şubat 2007 (UTC)

Merhabalar Maderibeyza,

uygun görmek ne demek, sevindim bu eklemeden dolayı.tesekkürler.maddenin daha gelistirilmesi de gerek, genel bir giris odlu benimkisi, böyle eklemler yaparak gelistirilmesine katki yaprsan sevinirim.kolay gelsin.sevgiler.--alibazmesaj 14:08, 2 Mart 2007 (UTC)

Tablo ekleme[kaynağı değiştir]

Selam bi sayfa üzerinde çalışıyorum. Tablo oluşturabilirsem daha faydalı olacağım sanırım. Ama değişiklik sayfasındaki butonun en sonunda tableau diye bişey var. Fakat bi türlü kullanamıyorum. Yardımcı olabilirsen sevinirim. --Maderibeyza 16:07, 2 Mart 2007 (UTC)

Selam Maderibeyza, ben o baglantiyi hic kullanmadim, genelde kalsik html tablo kodunu kullaniyorum. Kullanmasi zor da degil, biraz dikkat gerektiriyor ancak guzel sonuc aliniyor (renklerle oynayabilirsin). Asagida bir 3 x 3 matriksli ornegi ve kodunu gosteriyorum. Herhalde sordugun bu olmali; kolay gelsin. Citrat 16:28, 2 Mart 2007 (UTC)

PISA puanları Türkiye Japonya
592 puan ve üstü %4 %36
500-592 puan arası %12 %34
499 puan ve altı %84 %30

{|
! bgcolor="#FFFF88" |''[[PISA]] puanları''
!bgcolor="Red" | Türkiye
! bgcolor="Green" | Japonya
|-
| ''592 puan ve üstü'' || %4 || %36
|-
|''500-592 puan arası'' || %12 || %34
|-
|''499 puan ve altı'' || %84 || %30
|-
|}

Teşekkür ederim. Güzel oldu. Boş bi vaktimde geliştirmeye çalışıcam. Çalıştığım sayfa Kolloid bi göz at istersen.. --Maderibeyza 16:39, 2 Mart 2007 (UTC)

Guzel olmus elinize saglik, bir iki yerine viki kodlari ekledim bende renklendi. Kolay gelsin, Citrat 19:28, 2 Mart 2007 (UTC)
yardım çoktan gelmiş zaten. :) kolay gelsin. --kibelemesaj 19:25, 2 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza, galiba bir karışıklık oldu.sizden bir mail almadım.acaba egemen ler karışmış olabilir mi? saygılarımla--egemen 17:26, 2 Mart 2007 (UTC)

  • egemen sağsöz beni ama sizi çıkartmadım?--egemen 17:33, 2 Mart 2007 (UTC)
    • Aaa dün benim eşimde aynı şeyi bana sordu. Serpil benim eşimin iş arkadaşı. Demek sizin kardeşinizle yazıştı. Yıllar önce ben o mail adresini kullanıyordum. Ne olduysa bir daha giremedim. Sonra onun yerine egesagsoz@hotmail adresini kullanmaya başladım. Bende uşak karahallı nüfusuna kayıtlıyım. Aslen İstanbul doğumluyum ama Denizli de büyüdüm. Şuan İstanbulda yaşıyorum. Evet bizim soyadı pek bulunur bir soyadı değil. Eğer imkan bulursanız büyüklerinize sorun. Benim dedem Ali büyük amcalarım Mehmet ve Mahmut Sağsöz. Dedem eski tülbent yazma üreticilerinden.Algül diye bir firması vardı.Kesin tanırlar.saygılarımla --egemen 17:59, 2 Mart 2007 (UTC)
Bu ödül 3 Mart 2007'da, Citrat tarafından yeni bir anne Vikipedist olarak gayretli katılımları için verilmiştir.

Merhaba Maderibeyza, gayretiniz, katilimlarini ve Vikipedi'ye cabuk uyumunuz dikkatimi cekti. Vikipedi gelenegine bagli kalarak, bebekleri de sevdiginizi de dusunerek, size bu odulu vermek istedim. Basarili katilimlarinizin devami dilegiyle, Citrat 04:11, 3 Mart 2007 (UTC)

Ödül için tebrikler! Nitelikli katılımlarınız için ben de sizi tebrik etmek ve Vikipedi'ye tekrar hoşgeldiniz demek isterim... nice güzel katkılara ve ödüllere hep beraber ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 05:02, 4 Mart 2007 (UTC)
Ödül için ben de tebrik ederim--Atacameñoileti 11:14, 12 Mart 2007 (UTC)

Geçmiş olsun[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Çok geçmiş olsun, tekrar hoşgeldiniz... - Noumenon mesajkatkılar 13:20, 9 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Asıl ben çömez bir yönetici olarak yardımlarınızı bekler, teşekkür ederim--Atacameñoileti 11:12, 12 Mart 2007 (UTC)


Organik kimya[kaynağı değiştir]

Selam arkadaşım.. Ben Organik kimya maddesine literatür ve araştırma çeşitleriyle ilgili uzunca bi bilgi ekledim ama orda pek gereksiz oldu o bilgiler. Ama Vikipedi'de olması gerekli Napalım? Yeni bi madde mi açalım yoksa genel Kimya maddesi içine mi alalım? Bi el atarsan sevinirim..--Maderibeyza 13:48, 12 Mart 2007 (UTC)

Merhaba. Gördüğüm kadarıyla ekledikleriniz organik kimyaya özel değil, genel kimya üzerine. Literatür bilgilerinin ne derecede maddede yeri var bilemeyeceğim ancak kimya maddesine taşınmaları konusunda size katılıyorum. - Erhan 13:57, 12 Mart 2007 (UTC)

Selam arkadaşım. Ben az önce Kıraç'ın resmi internet sitesinden bir resmini ekledim. aMa sitede herhangi bir telif uyarısı bulamadım. O yüzden resmin lisans durumuna siteden buldum yazdım. Resim şimdi silinecekler arasında gösteriliyo. Bi bakabilir misin acaba ? Resim:Kıraç.jpg --Maderibeyza 14:45, 12 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza, Kıraç'ın resmi için aldığınız siteye baktım ve site bu sayfanın en alt orta kısmında © 2002-2007 ifadesini barındırmaktadır. Bu nedenle sitede yer alan herşey sayfa kodlarından görsel öğe ve metin içeriklerine kadar aklımıza ne geliyorsa telif hakları ile korunmakta olduğunu söylemektedir. Bu nedenle kaçınılmaz olarak silinmesi gerekecektir. iyi çalışmalar dilerim--Etrüsk 14:59, 12 Mart 2007 (UTC)

Selam arkadaşım. Şu ara çok fazla saldırı oluyo. Değişik IP numaralarından anonim kullanıcılar sayfaların düzenini bozuyo. Son yarım saattir maddeleri eski sürümlerine almakla uğraşıyorum ancak. Ne yapabiliriz??--Maderibeyza 17:23, 13 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza, vandalizm Vikipedi'nin her zamanki problemi maalesef. Günün değişik saatlerinde yoğunlaşabiliyor bu saldırılar. Sakin olup tek tek yaptıkları vandalizmleri geri almaktan başka çare yok. İşin rahatlatıcı tarafı o ki, bazen yöneticiler küfürlü vandalizm yapan IP leri görüp engelliyorlar. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Metal Militia 17:31, 13 Mart 2007 (UTC)

Selam Denisutku.. Ben az önce bir internet sitesinden resim indirdim. Alacat, Kelkit maddesine koydum resmi. Resim silinecek diyo ama ben bulduğum sitede herhangi bi copyright göremedim. Bi bakabilir misin acaba.. Saygılar..Maderibeyza 16:27, 22 Mart 2007 (UTC)

  • Aynı şekilde Kelkit sayfasına da harita koydum. O resmi de aynı sitede buldum. Bu resimlerin telif etiketini ne olarak belirtmeliyim ki aynı uyarı çıkmasın? Maderibeyza 16:35, 22 Mart 2007 (UTC)
Maderibeyza, bu resimler gumushane.gov.tr adresinden alındığı için, ve sitede telif hakları saklı ibaresi bulunduğu için o resimler kullanılamaz. Maalesef, kamuya açık olması gereken valiliklerimiz, bilgisizlikten dolayı o (C) işaretini sitelerine koyuyorlar ve başkasının kullanmasına izin vermiyorlar. O resimler yerine kendi çektiğin varsa, onları kullanabilirsin. denisutku *:!? 16:39, 22 Mart 2007

Peki öyleyse bu resimleri silme işlemini yöneticiler mi yapıyo. Çünkü benim daha önce de yüklediğim böyle bir resim var. 7 gün dolduğu halde hala silinmemiş ve uyarı yazısı da duruyor. Maderibeyza 16:42, 22 Mart 2007 (UTC)

Evet yöneticiler siliyor, ama yeterince yönetici olmadığı için biraz aksayabiliyor bu işlem. Bu durumda bir resim varsa bildiğiniz, onu maddelerden çıkartın ki sonra silinince madde kötü gözükmesin. denisutku *:!? 16:44, 22 Mart 2007

Kategori konusunu sorun etme onları Denisutku toptan hallediyor. Şu anda bende ilgili köy sayfasına bkıyordum orada tek bir yeri/köyü haritamda bulamadım... Katkıların için teşekkür ederim ayrıca çok güzel olmuş şablonda bu arada. ben birazdan madde de bazı iç bağlantılar yapacağım onlardan eksik kalanı artık siz yaparsınız (o bulamadığım yer). Aklımdayken msn her zaman açık benim oradan daha hızlı yazışmak ve olası sorunalrı çözmek mümkündür, çalışmalarımı sizn de kızınız gibi geleceğimiz için yapıyorum. --Etrüsk 09:38, 23 Mart 2007 (UTC)

Selam bugün Karahallı ilçesinin bütün köy ve beldelerini başlattım. Ama Kategori:Karahallı belde ve köyleri sayfası oluşmamış gözüküyo. Nasıl olacak. Bi yardım eder misin? --Maderibeyza 16:27, 23 Mart 2007 (UTC)

Tamamdır. denisutku *:!? 16:34, 23 Mart 2007

Banada buram buram telif ihlali koktu.Arattım telif ihlali çıktı hakkaten. iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:32, 27 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler.Samsun'dan döndüm.Artık vikideyim.--'UaNnİs' 16:50, 27 Mart 2007 (UTC)

Az önce Mardin'deydim[kaynağı değiştir]

Hayır ağrılarım geçmedi ancak yattığım/uzandığım yerden fazla klavye kullanmayacağım türden işler yapmaya çaba harcıyorum. Kopyala yapıştır öncelikle. Bunlar bitsin ki Beyza'lar büyüyünce bilgiye daha kolay ulaşsın. :)) --Etrüsk 12:04, 29 Mart 2007 (UTC)

Beyza'ya teşekkürler[kaynağı değiştir]

Evet, bu maddeler gelecekte yaşadığı, doğduğu, doyduğu, özlem duyduğu ülkesinin köylerine ilgi duyan herkesin işine her alanda yarayacaktır. Aslında Wikipedia Türkçe sayesinde hepsi günyüzüne çıkıyorlar. Bu köy maddeleri en temel düzeyde nasıl başlatılırsa öyle başlatmaya çaba harcadık. Düşüm, madde içeriklerini de geleceğin Beyzaları daha da mükemmel kılacak olmalarıdır. Tekrar teşekkür ederim her ikinize de. --Etrüsk 07:18, 31 Mart 2007 (UTC)

Eline sağlık hemen hepsine üşenmeden koordinat bilgilerini de girmişsin. Teşekkür ederim.--Etrüsk 10:02, 31 Mart 2007 (UTC)

Hem anne olarak hemde bir bayan olarak vikipediye özen gösterdiğiniz ve katkıda bulunduğunuz, zaman ayırdığınız için teşekkürler!! --Elmacenderesi E=mc2 07:22, 31 Mart 2007 (UTC)

Kaynak sorunu yok[kaynağı değiştir]

Her yerinde kaynak linki var zaten. :))) O da benim gibi uykusuz mu acaba..--Etrüskileti 10:53, 2 Nisan 2007 (UTC)

Mete Tunçay[kaynağı değiştir]

  • Açıkçası maddede yazılı olanlara ilaveten bildiğim pek bir sey yok.--2ulus 15:27, 2 Nisan 2007 (UTC)

Belde ve köy[kaynağı değiştir]

Böyle bir mesaj bırakmışsın. Ama ben Karahallı sayfasında belde ve köy isimlerini gördüm. Oradan çıkaralım mı bu isimleri? --maderibeyzamsj 12:56, 4 Nisan 2007 (UTC)

Konuya bakış açım şu; zaten biz ilçe maddelerine belde ve köy şablonu eklemekteyiz. İlçe maddesinin içeriğinin ilçe ile ilgili birincil konuları içermesi gerekir. Köy isim listeleri de bu açıdan anlamsız ve gereksizdir. Ancak ilçenin tarihi, kültürel durumu gibi alt başlıklarını içeren ve o başlıklarda yer almayı gerekli kılan durumları varsa oralarda konu bağlamında ele alınabilir. Ancak köylerin liste olarak ilçe maddeleri içerisinde yer alması ilçe yada merkez ilçe madde ruhuna aykırı olup şablonlarımızda yer alan isimleri tekrar edip sayfa yapımızı çirkinleştirmekten ve ansiklopediklik düzey ve niteliğini düşürmekten başka bir bir katkısı da yoktur. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--Etrüskileti 13:06, 4 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkür Ederim[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim.Yanlız bu ödülde Etrüsk ve Alperx'inde payları olduğu için üç kişilk sayalım bu ödülü,sofrada üç kişiydik çünki.Teşekkür ederim.Paflogonia

Çok teşekkür ederim gerçekten.youtube deki h.duff kısmını ezbere biliyorum ama maddeme koymadım.Şu sınavlar bir bitsin bütün canlı performanslarını maddeme koyacağım.Herşey için tekrar sağol...İyi çalışmalar :)EmreSeyyal 16:17, 13 Nisan 2007 (UTC)

Merkez ilçe[kaynağı değiştir]

Selam; ilgilenip de baktın mı bilmiyorum ama Uşak ilinin tüm ilçelerinin belde ve köy taslaklarını bitirdim ben. Merkez ilçe ile ilgili hiçbir done yok elde. Nasıl tamamlayacağım köyleri ? --maderibeyzamsj 08:11, 17 Nisan 2007 (UTC)

Merkez ilçeleri o nedenle bende aradan çıkarmaya uğraşıyorum, gidersem bir yerlere en sorunlu kısım merkez ilçe köyleri. Olmazsa bu gün önceden Uşak merkez ilçeyi de hazırlayım. Konuya eğer dışarı çıkmazsam birazdan başlayabilirim de bakalım olmazsa... :))) --Etrüskileti 08:17, 17 Nisan 2007 (UTC)


Yemeğe geciktim ama aradan Uşak, Kütahya merkez ilçe köylerini çıkardım. Umarım bugün bir iki merkez ilçe daha yapabilirim. Daha sonra yapacak zamanım olamayacak gibi... Kolay gelsin.--Etrüskileti 10:25, 17 Nisan 2007 (UTC)

Volkswagen maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Özür dilerim sanırım bir yanlışlık yapmışım. Hatamı telafi ettim--Nosferatu 16:12, 17 Nisan 2007 (UTC)

Güzel dilekleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Ben de kızınızın gözlerinden öpüyorum. Vikipedi'deki katkılarınızı sürdürmeniz dileğiyle, --Bahar (yine ben!) 09:02, 19 Nisan 2007 (UTC)

Resimlere kaynak eklenmesi[kaynağı değiştir]

Yabancı bir Kim Possible hayran sitesinin screenshotlar sayfasından [1]

Resimlere kaynak eklenmesi[kaynağı değiştir]

yani sadece kaynak olması yetmiyor, ancak resimlerin bir kısmı zaten ingilizce wikipediden


Dr. Drakken

Selam üstad. Bu nasıl şey nöyle sence? Kullanıcı:Smsnet, Smsnet reklam mı, telif hakkı ihlali mi? Anormal bir durum var ama nedir çözemedim. --maderibeyzamsj 08:45, 19 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar Maderibeyza, hem kullanıcı adının legalitesi, hem de maddenin misler gibi reklam kokması benim de dikkatimi çekti. İlk rastladığım yöneticiye durumu sormayı düşünüyorum. Sevgiler. --Metal Militia ileti 13:17, 19 Nisan 2007 (UTC)

Selam. Uzun zamandır katkıların dikkatimi çekiyor. Selam vermek istedim ama her seferinde unuttum. Bugüne kısmetmiş. Yeğenim de fanatik bir Lost'çudur. Ben de bazen izlerim. Kaliteli katkılarının devamını diliyorum. Sevgiler --maderibeyzamsj 13:31, 20 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Benim de bu kadar katkı yapan ve cici bir bebişi olan genç bir anne, üstelik ismi de bebişin isminden geliyor diye çok dikkatimi çekmişti. Ben de katkılarıma devam etmek istiyorum, çok sardı beni bu Vikipedi, eve ADSL bağlatmayı düşünüyorum en yakın zamanda, çünkü bu şekilde işyerinde çalışamıyorum, sonra da kötü hissediyorum kendimi. Sabahtan akşama kadar vikipedide takıldığım günler oldu, sonra da kızdım kendime çalış diye :) Eve ADSL bağlatır bağlatmaz daha çok katkıda bulunmayı umuyorum. Sevgilerimle. Beyza bebişe öpücükler :) --LostMyMind 13:38, 20 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba, birkaç gündür yoktun. Sağlık sorunu değildir inşallah. Döndüğünü görmek güzel:) --maderibeyzamsj 07:24, 26 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba :) evet, tatilde yoktum zaten, sonrasinda da eve ADSL icin basvurdum da o zamana kadar isyerinden girmeyim demistim, dün baglandi adsl ama niyeyse vikipedi sayfalarina girince takilip kaldi, anlayamadim sebebini, bi daha bakcam ayarlarina. ben de evden giremeyince isten gireyim dedim biraz. evdeki vikipedi sorunumu çözebilirsem aksamlari biseyler yapmak istiyorum aslinda. Bakalim halledebiledek miyim :) sevgiler, --LostMyMind 07:35, 26 Nisan 2007 (UTC)

Selam Maderibeyza, koy cesmesinde Yoneticiler diye bir ayrim yaptigini gorudum; ufak bir hatirlatma yapayim; yoneticilerin tecrubeleri ve temizlik yetkileri disinda diger vikipedistlerden bir farki yoktur. Yani bir tartismada yoneticinin dedigi olacak diye bir sey soz konusu degildir. Yonetici de hata yapabilir ve uyarilip, elestirilebilir. Bu yuzden saldirgan olmadikca tum vikipedistlere istedigin gibi dusuncelerini savunabilir, soyleyebilirsin. Bizim istedigimiz Vikipedi'de saglikli bir tartisma ortaminin olmasi. O yuzden "Cesur ol" diyor ve saygilar diliyorum. Citrat 19:09, 20 Nisan 2007 (UTC)

Uşakın köyleri[kaynağı değiştir]

Selam; geçende söylediğim üzere Uşak'ın köylerinde bi yanlışlık yapmışsın. Sen mi geri alırsın yoksa ben mi alayım??????--maderibeyzamsj 12:28, 21 Nisan 2007 (UTC)

Konu hakkında bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum en azından somut bir veri ile desteklemediğiniz sürece bu görüşüm geçerlidir. iyi çalışmalar.--Etrüskileti 12:35, 21 Nisan 2007 (UTC)

==

  • merhaba, bir süre vikipediden uzak kalacağım, ancak son bir kez göz gezdirirken citrat ile olan mesajlaşmanıza gözüm takıldı. o sayfada yorum yapan biri olarak sözünü ettiğiniz kişinin ben olmam ihtimaline karşı bir iki şey söylemeden gitmek istemedim. yorum sayfalarında önceki bütün yorumları okuyup konuya bakışımı anlatmak üzere o başlıkları da kullanıyorum elbette kişilerden bağımsız olarak. çoğu zaman bir kişinin birden fazla şey söylediğini, aynı şeyi de birden fazla kişinin dile getirdiğini düşünürseniz üstünüze alınmanıza gerek olmadığını da anlarsınız. kişiler üzerinden değil konulara odaklanarak gitmeyi tercih ettiğimi ve bana yapılan kişisel saldırılara bile karşılık vermediğimi göz önünde bulundurursanız, ince göndermeler yapmaya ihtiyaç duymayacağımı da anlarsınız. eğer bir gönderme varsa konuya ilişkindir, kesinlikle size değil. dolayısıyla orada genel bir 'istişare' varken bunu kişisel düzeye çekmenin de doğru bir davranış olmadığını düşünüyorum. eğer bir çarpıtma varsa herkesin gözü önünde olmaktadır ve birilerinin de gözünden kaçmaz. ben bu genel denetime güvenmek istiyorum, siz de güvenin bence. burada insani duygular, tepkiler, alınganlıklar olması doğal, kişisel yorumdan kaçınmam bunları anlamadığım anlamına gelmesin. üzüldüğünüz için üzülürüm, ama kişisel davranmadığımı görmenizi dilemekten başka yapabileceğim bir şey yok. iyi çalışmalar. --kibelemesaj 13:18, 21 Nisan 2007 (UTC)
  • yanlış anlaşmaları gidermenin tek yolu konuşmak bence, gönderme yapmak yerine. eğer birinin gönderme yaptığını düşünüyorsanız bile, yanılma ihtimalini gözönüne alıp açıkça sorun. ama dediğim gibi, bu tür alınganlıkların hayatı zorlaştırdığını düşünüyorum ben, burada da, hayatta da. konulara ilişkin yorum yaparken, sizin söylediklerinize atıfta bulunursam da bu söylediklerinize olacaktır, hiç kuşkunuz olmasın. özel bir konu olursa buraya misafir olurum. kullanıcı sayfanızın o durumundan haberdarım, şimdi bir alınganlıkla niye değişti diye sormuyorum muziplik yapıp ve kaçıyorum. kendinize iyi bakın. görüşmek üzere. --kibelemesaj 13:51, 21 Nisan 2007 (UTC)

kimyacıdan cevap :)[kaynağı değiştir]

bu sayfalarda bi eksik yok belki de fazla vardır öğrendiğim her şey burada mevcut fakat biraz daha ilerletmek gerek bütün konuları...Örneğin yeni yeni konular açarak bilgilerin pekişmesi sağlanabilir...

Beyzoş nasıl?? --Elmacenderesi E=mc2 22:51, 21 Nisan 2007 (UTC)

Bir bilim adamı olmak hatta abartı şekilde içiçe olmak beni çocuklardan çok uzak tutuyor!! Hatta aile denen kavramı unutmak üzereyim!! Hemde yaşım daha bu kadar gençken!! Bazen beyzoşu benim yerimede öpün!! --Elmacenderesi E=mc2 22:57, 21 Nisan 2007 (UTC)

Ataköy Lisesi[kaynağı değiştir]

Ataköy Lisesi, Şehremin Lisesi'ni döver:-) Her zaman da dövmüştür:-)))--Atacameñoileti 00:04, 22 Nisan 2007 (UTC)

Tabii burjuvayız ya.Sizin Şebnem Dönmez'iniz varsa Teoman ile Volkan Işık'da bizim sınıfın burjuvalarıydı hem de. Gurur duyarız burjuvalığımızla:-) Yalnız anlamadım beyoğlu nereeee, Şehremini nere.? neyse iyi geceler dileyim ben bari dayak yemeden bari.--Atacameñoileti 00:12, 22 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza. Resmi doğru etiketleyip kaynak göstermişsin. Eser sahibinin adını da yazmanda fayda var, ne olur ne olmaz. Eğer resmin çekildiği tarihi biliyorsan bu bilgiyi de ekleyebilirsin. Commons harici wikilerden resim yüklerken oradaki kaynak ve lisans bilgilerini buraya eklemen yeterlidir. Vikipedi'nin resim politikaları özellikle İngilizce Wikipedia'dan alındığı için orada uygun görülen resimler burada da büyük bir ihtimalle silinmezler. Daha fazla bilgi için şu sayfalara bakabilirsin: Vikipedi:Adil kullanım politikası, Vikipedi:Resim telif etiketleri ve Vikipedi:Telif hakları. Kolay gelsin --Pinar 10:27, 23 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler Maderibeyza, daha da zengin içerikli, temiz, düzenli, seçkin maddelerle dolu bir Vikipedi'ye, hep birlikte! --Metal Militia ileti 14:38, 23 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. düzelttim. Yanlış görmediysem kızınız varmış. Allah bağışlasın. Şey yeni bir şablon oluşturamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim. --King-Benji QwEr 18:18, 23 Nisan 2007 (UTC)

Örneğin; bu kullanıcı .... kullanır bu kullanıcı .... okulundan menzundur gibi peki resimlerini nasıl koyabileceğim?

--King-Benji QwEr 18:26, 23 Nisan 2007 (UTC)

Şey siz hani Şablon:Kullanıcı Şehremini Lisesi adlı şablonunuza böyle bir bağlantı vermişsiniz ben nasıl verebilirim? --King-Benji QwEr 07:41, 24 Nisan 2007 (UTC)

Bu arada yardımınız için çok teşekkürler. --King-Benji QwEr 07:43, 24 Nisan 2007 (UTC)

tamam imza nasıl atılıyo saolun:)--uzbek:)(: 08:52, 24 Nisan 2007 (UTC)

Rica. Şehremini lisesine gitmemek için torpil yaptıydım:-)--Atacameñoileti 09:32, 24 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar sayfaya son eklenenlere yüzeysel olarak baktım içerikle benzer bilgiler yer alıyordu viki yazılımı kullanılmıyordu, çalışma var şablonu yoktu vede ilk defa katkı yapanlara özgü bir durum olan sayfanın en altına atılmıştı o yüzden son eklenenleri geri aldım. --Nosferatu 10:00, 24 Nisan 2007 (UTC)

Sizce (Top 20) bu resme hangi etiket gelebilir? AÇIKLAMA; Amerika televizyonlarındaki bir dans yarışmasındaki yarışmacıların tümü. --King-Benji QwEr 11:36, 24 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik takımımıza dahil olduğunuzu görüyorum.. Hoşgeldiniz.. Bir sorunuz olursa çekinmeyin!! Beyzoşu çok öptüm --Elmacenderesi E=mc2 22:21, 24 Nisan 2007 (UTC)

Kolay gelsin diyorum.. Eve gidince şöyle ayaklarınızı uzatır dinlenirsiniz.. iyi çalışmalar diliyorum!! --Elmacenderesi E=mc2 23:04, 24 Nisan 2007 (UTC)

Selam .. Bu ne demektir ustam yaaa. [2] Bu adamın derhal engellenmesi gerekmez mi? --maderibeyzamsj 19:27, 24 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar. Geç gördüm, ama Citrat halletmiş sanırım. Teşekkürler uyarın için. --Metal Militia ileti 10:34, 25 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik Takımı'na katılımın yoğun olduğu bu günlerde takım üyelerine belirli hatırlatmalar yapmak ve takım için yeni oluşturulan şablonların kullanımında dikkat edilmesi gereken konuların açığa kavuşması için bu mesajı dikkatli okuyunuz.

  • Temizlik takımının genel amacı Vikipedi'nin temizlenip düzenlenmesi, politikaların gerektiği gibi uygulanması ve genel olarak projenin dengeli ilerlemesidir.
  • Takım üyeleriyle koordineli olarak çalışarak, belirlenecek projelerin zamanında ve temizlik takımı politikalarına uygun şekilde halledilmesidir.
  • Şablonların kullanımı hakkında kategorilerde gösterilen şekilde hareket edilmesi ve bu şablonların konulması gereken maddelere yerleştirilmeleri.
  • Düzenlenmesi gereken maddelere buradan ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca standartları inceleyerek Vikipedi'de uyulması gereken kuralları öğrenebilirsiniz.
  • Temizlik takımı sayfasını sürekli takip ediniz.
  • Görüşleriniz ve önerileriniz için portalın tartışma sayfasına lütfen mesaj bırakınız.

Bu mesaj yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Bahsi geçen konular hakkında zaten bilgi sahibiyseniz takımın geliştirilmesi adına bilgilerinizi güncel tutmanızda yarar var. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 12:31, 25 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik Takımı[kaynağı değiştir]

Temizlik Takımına katılsana --maderibeyzamsj 09:26, 26 Nisan 2007 (UTC)

Katıldım :) Takım olarak nasıl çalışıyorsunuz bilmiyorum, bir takım yöneticisi falan mı var işleri dağıtan? Yoksa herkes yapılacak işlerden kafasına göre mi seçip yapıyor? Ben şu anda kafama göre takılıyorum da, bazen son eklenen maddelere bakıyorum, bazen son değişikliklere, bazen de kendimi çeviri modunda hissedersem çeviri yapıyorum. Dağınığım yani biraz :) --LostMyMind 09:54, 26 Nisan 2007 (UTC)
Biliyorum günler önce farkettim ama bu kullanıcı çok azimli ve temizlik konusunda iyi çalışmaları var aslında uyarı yapacak ve 1000 editten sonra katılmasını söyleyecektim ama şevki kırılır vikiden uzaklaşır diye korktum.. Senin fikrin nedir yinede bir uyarı yapayımmı? --Elmacenderesi E=mc2 15:37, 26 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik takımı logomuz yenilendi hepimize hayırlı olsun. Kullanıcı sayfanızdaki eski logolu şablon otomatik olarak değişmiştir. Bu mesaj sadece bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar ve sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 16:46, 26 Nisan 2007 (UTC)

  • Selam; iletini gördüm; konu hakkında beni bilgilendirdiğin için de teşekkür ederim. Bu haftasonu 1000'i geçmiş olurum zaten diye düşünüyorum. Kolay gelsin. İyi çalışmalar. Zamanusta 09:29, 27 Nisan 2007 (UTC)

Metalim, yöneticim.. Benim bi maruzatım olacak. Ben sırf kendi egomu tatmin için şööle bi kategori açtım. Kategori:Şehremini Lisesi mezunu vikipedistler Tek üyesi de benim :( bu kategori neden kırmızı gözüküyo. Mavileştiremedim bi türlü. Eskiden bööle işleri Deniz hallederdi. O da yok. Napcam ben şimdi:( --maderibeyzamsj 10:30, 27 Nisan 2007 (UTC)

Sayfana +kat ekledim ama gene mavi olmadı. Bir yerde bir terslik var. Ctrl-F5 ile önbelleği boşalt bakalım ne olacak? --Metal Militia ileti 10:37, 27 Nisan 2007 (UTC)
Vito's magical touch :).. --Metal Militia ileti 11:04, 27 Nisan 2007 (UTC)

Etrüsk sana teşekkürlerini ve sevgilerini yolladı:) --maderibeyzamsj 14:11, 27 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Sen de ona sevgi ve selam iletir misin benden. Hakkaten nahoş bir durum olmuş bu ama umarım küsmemiştir Vikipedi'ye. --LostMyMind 14:14, 27 Nisan 2007 (UTC)

Pınar'a yazdığın konuyu hallettim ben:) --maderibeyzamsj 14:53, 27 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkür ederim :) --LostMyMind 14:55, 27 Nisan 2007 (UTC)

İstersen diğerini .... ile başlayana yönlendirelim. Sonradan düşündüm de daha mantıklı geldi.. --maderibeyzamsj 14:59, 27 Nisan 2007 (UTC)

...'lı olanı ben göremiyorum, eğer sorun bendeyse diğerleri görebiliyorsa olur aslında neden olmasın? Bir de ben çıkıyorum şimdi, haftasonu da misafirlerim gelecek, pazartesiden önce buralarda olamıycam. Vikipedi:Vikitatil'e giriyorum, şimdilik hoşçakal. Sevgiler... --LostMyMind 15:02, 27 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili TeTa üyeleri; takım için yeni bir kullanıcı kutusu oluşturulmuş durumdadır!! Dileyen üyeler babil kısmına Çöpçü sözcüğünü ekleyerek yeni kullanıcı kutusunu sayfalarına yapıştırabilirler!! Şablonu görmek için lütfen tıklayın. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 16:32, 27 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba...Gravimetriyi görünce ilgimi çekti biraz baktım.6 tana safha var ya çöktürme ...gibi onlara numara koymuşsun ama hepsi 1 olarak görünüyordu.bende değiştirdim biraz kusra bakma .Bir de şey vardı biz okulda sürekli çökelti yerine çökelek sözcüğünü kullanıyoruz.yine sen bilirsin tabi de o daha iyi olmazmıydı herkes anlar.Çökelti biraz çözeltiyi andırıyor bence.EmreSeyyal 18:29, 27 Nisan 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Silinmeye aday maddelere göz atarken şu yorumunuzu gördüm: "Atatürk Türkiye'sinde vatandaşlık bilgisi dersi denen bişey varsa Türk ansiklopedisinde de Türk vatandaşı diye bir madde elbette olmalıdır."

Bu konuda ufak bir açıklama yapma gereği hissettim, zira bu Vikipedi'ye dair yapılan en yaygın yanlış anlamalardan biri. Vikipedi Türk ansiklopedisi değildir. Bu çok kesin ve nettir. Vikipedi hiçbir millete mensup değildir, hiçbir millet ile karakterize edilemez. Vikipedi sadece Wikipedia projesinin Türkçe dalıdır. Milliyet veya ülke vurgusu taşıyan Vikipedi tanımlamaları genel olarak hoş karşılanmaz ve VP:TBA açısından da zararlı olabileceği not düşülür. Daha fazla bilgi için VP:Vnd sayfasına göz atabilirsiniz. Ayrıca son bir not: bunu o oylamadaki oyunuzla alâkasız olarak yazıyorum zira oylamanın tam olarak ne olduğuna bakmadım dahi - önemli olan bu tip yaygın yanlış düşüncelere sahip olmamız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:17, 29 Nisan 2007 (UTC)

Buraya yazarsam daha erken okursun diye düşündüm. Ben de genellikle Vikikaynak' ta vakit geçirdiğim için burada dolaşamıyorum:)) Meslektaş olduğumuzun epeydir farkındayım. Merakını gidereyim, Uludağ Üniversitesi mezunuyum. İyi çalışmalar ve mutlu günler :) --Suelnurmesaj 19:57, 30 Nisan 2007 (UTC)

Değerli TeTa üyeleri takım sayfamız güncellenmiştir. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 23:32, 30 Nisan 2007 (UTC)

Yönetim, denetim vb.[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Köy Çeşmesi'ndeki başlıktaki mesajınızı gördüm, yanlış anlaşılmak istemem, açıklamam burada: Vikipedistler ne yazık ki şenlikli diyebileceğimiz siyasete ucundan dokunan her türlü gereksiz tartışmaya, eleştirel konulara, Vikipedi'ye zarar veren, topluluğu bölen her konuya, kişisel saldırılara bol bol zaman ve emek harcarken ne yazık ki ucundan Vikipedi'nin işleyişiyle ilgili, gerekli hiçbir konuya ilgi göstermemekte, zaman ayırmamaktalar. Kimse politikaları, işleyişi bilmeyince, bilmedikleri gibi merak da etmeyince, bu konuda bilgi gerektirmeyen en basit konularda dahi fikir belirtmezken Vikipedi'nin sağlıklı bir büyüme göstermesi, sizin de anlayışla karşılayacağınız gibi, mümkün değildir. Bugün ortaya çıkan o şenlikli dediğim tartışmaların yarısından çoğu da yine aynı politika-yönetim-denetim-düzenleme ilgisizlik ve bilgisizliği kaynaklıdır. Bu sebeple bu tip şeylere insanların ilgi göstermesini azami oranda önemli görüyorum.

Lütfen doğrudan bilgi veya tecrübe gerektirmeyen her türlü yönetim tartışmasına katılın; Vikipedi okumadan ve bilmeden konuşanlardan da çok çekiyor ama siz zaten görüldüğü üzere bu konuda dikkatli birisisiniz, katılımınızın sağlıklı olacağını düşündüğünüz konularda, konuya vakıf olduğunuz derecede mutlaka katılım yapmaya çalışın. Hatta buradan meraklanıp açar 1-2 politikaya göz atarsanız inanın hem Vikipedi hem de siz çok kazanmış olursunuz. Bunları iyi niyetle söylüyorum, zira sizin katılımlarınızın iyi niyetinden eminim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:54, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Biraz sert çıktım, alınmadın umarım :( Bir haftadır SysOp=Admin davranışları yaygınlaştı, arada biraz fazla tepki vermek lazım. Khutuck msj 08:05, 2 Mayıs 2007 (UTC)

O konuda haklısın, ama maalesef pek bir uzlaşma alışkanlığımız olmadığından herşeye muhalefet her zaman olacak :( Khutuck msj 08:13, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Saygıdeğer Mader-i Beyza hanımefendi,

Khutuck msja yazdığınız, "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla. Birileri var her tartışmada herkese muhalefet. Tutamadım kendimi. Aslında böyle trollerle uğraşacak vaktim de yok sabrım da.." mesajınızdaki gelin veya trol ben miyim? Öyle ise gelinliğimi bilip, susayım ve hizmette kusur etmeyeyim .. (Bu arada, çocukları çok severim.. Özellikle kız çocuklarını.. Beyza da çok tatlıdır muhakkak. Resmini koysanıza. Allah anası, babası ve tüm yakınlarıyla uzun ömürler versin.)--Hasan Sami 08:44, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Bu kadar kibar ve samimi bir cevap beni utandırdı. Saygı, sevgi benden efendim. Beyza'nın resmini merak ediyorum. Teşekkürler.--Hasan Sami 18:59, 2 Mayıs 2007 (UTC)

kimya portalı[kaynağı değiştir]

şurada teklif verdiğim üzere kimya portalının açılması için çalışıyorum sizide bu konuda destek vermeye davet ediyorum eğer işbirliği yaparsak portal kısa sürede gelişir ve kapanmadan varlığını devam ettirir.İyi akşamlar...--Gençosmanlı1299 20:19, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Vandalı bir seferliğine uyardıum, eğer kulak asmazsa anında engellenecek --Pinar 14:09, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Hazır herkes uyuyor, patlatırım birşeyler dedim, yakalandım :)) Khutuck msj 05:55, 4 Mayıs 2007 (UTC)


Merhaba Beyza'nın annesi,

Unutur sanıp da uyutmaya kalkışmayın; yeğenimin resmini görmek istiyorum, yoksa "cıngar" çıkacak! (Ömrünüzde böyle tehdit edildiniz mi hiç?) Selamlar.--Hasan Sami 06:50, 4 Mayıs 2007 (UTC)


Günaydınnnn :) Doğumgünüm için attığın ileti, MSN'de yaptığın kutlamalar, gönderdiğin hediye, doyumsuz sohbetlerin, her şey ama her şey için sana bir kez de burada teşekkür edip, bunu her zaman görebileceğin bir yerde kaydetmek istedim. Vikipedi insana bilginin yanında böylesine iyi kişilerin arkadaşlığını da verebiliyormuş. Eh daha ne diyeyim, çoooook sağ ol! --Danbury ileti 07:43, 4 Mayıs 2007 (UTC)

işbirliği için saolun ...memnun oldum...MULAZIMOGLU 09:42, 4 Mayıs 2007 (UTC)

silme süpürme toz alma işleri[kaynağı değiştir]

Selam Maderibeyza. TeTa'ya girdiğimden beri düzenlenecek maddelerle pek ilgilenememiştim aslında, bugün biraz birşeyler yaptım. Sana temizlik işleri ile ilgili birşey sormak istiyorum. Ben bir maddeye düzenle etiketi koyarken şekline şemaline, içeriğindeki yazım tarzlarına, türkçe karakter sorunlarına vs bakarak etiket koyuyorum, buraya kadar bir sıkıntım yok. Fakat düzenle şablonu kaldırma konusunda sıkıntım var. Mesela Yangın maddesinde düzenlemeler yaptım, başlıkları alt başlıkları falan düzenledim, noktalama işaretleri öncesi sonrası boşluklarla ilgili düzeltme yaptım, vs, farklara bakınca görebilirsin zaten neleri değiştirdiğimi. Şimdi ben bu sayfadaki düzenle etiketini kaldırmalı mıyım, yoksa daha başka düzenlemeler de aslında yapılmalı mı, karar veremiyorum. Maddenin son haline bakıp ben buna düzenle etiketi koyar mıydım diye düşünerek karar vermeye çalışıyorum, fakat emin olmadan kaldırmak istemiyorum etiketi. Sence bu tip durumlarda ne yapmalıyım? Sevgiler, --LostMyMind 14:40, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Çorumluya kırmızı olsun da beş lira fazla olsun onu tercih edermiş. Bizimkisi de o misal işte. Eli maşalı ablamızdan ensemize tokat yemeden sıkılana kadar kullanırız inşallah. Beyza hanımefendiye selamlar tabi diğer hemşerilerimede. Saygılarımla--Alperx ileti 18:12, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Sevgili Metal, Cinn Suresi sayfasını siler misin? Sureler üzerinde ölçünleştirme yapıyorum da. Engel oluyo bana. --maderibeyzamsj 11:21, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Çalışkan Vikipedistlerin önündeki engeller kaldırılır. --Metal Militia ileti 11:30, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Silme talebi[kaynağı değiştir]

Tamamdır :-) --Pinar 13:09, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Hatırla Sevgili[kaynağı değiştir]

Bu diziye hiç rastlamadım. Ama merak uyandı şimdi. Çok emek vermişsin, eline sağlık --maderibeyzamsj 12:30, 6 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Merak edip göz atmak isteyecek olursanız, Hatırla Sevgili cuma günleri saat 22:00-00:30 arası atv'de :) İyi çalışmlar...--Domamesaj 12:43, 6 Mayıs 2007 (UTC)

Selamlar.Bugünün işini yarına bırakmamak lazım. kontrole başlayayım hemen.--Machiavelli' msj 12:46, 6 Mayıs 2007 (UTC)

Maddeler temizlendi.Kolaylıklar dilerim.--Machiavelli' msj 13:00, 6 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza,

Benim bırakmak bırakmamak ne haddime, ben sadece o 10 kişiyi toplamak babında endişeliyim.

Kim var aklında 10 kişi?

Vito Genovese 12:19, 7 Mayıs 2007 (UTC)


Cidden emin misin bu 10 kişinin 10'un da tüm politikalara hakim olduğundan?

Ayrıca bu kurulda yönetici olması şart, zira delil toplanacak, silinmiş sayfaların görülmesi gerekecek vs. Yönetici olmamalı diyorsun anladığım kadarıyla?

Vito Genovese 12:42, 7 Mayıs 2007 (UTC)


Soruya boğdum seni, kusura bakma ama, Devrim'e attığın mesaja istinaden;

Yönetildiğini mi düşünüyorsun gerçekten de?

Politika bilme hususuna gelince, yöneticilerin politikaları bilmesi çok önemli, ancak hakem kurulunun politikaları bilmesi kayıtsız şartsız gerekli. Politikaları bilmeyen biri politikaların uygunluğunu nasıl değerlendirecek başka türlü?

Meşgul bir ortamda olduğum için söylemek istediklerimi bölük pörçük yazıyor olabilirim, kusuruma bakma şimdiden.

Vito Genovese 13:00, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Vitoya attığınız mesaja istinaden[kaynağı değiştir]

Politikalara hakim olmak kriteri üzerine bir şeyler söylemek istedim. Bence bu kriteri biraz abartıyoruz. İnsanlar ihtiyaçları olanları öğrenirler. Ben bazı tartışmalara girene kadar politikalarla pek ilgilenmiyordum açıkçası. Girip güzel güzel maddelerimi yazıp, çıkıyordum. İlk başta kopyalayıp yapıştıramayacağımızı, resim yüklerken onunla ilgili kuralları, ihtiyaç oldukça da diğer politikaları öğrendim, öğreniyorum. Bunlar sonuçta kolayca öğrenilecek şeyler. Önemli olanın insanvıl, ahlaki ve sosyal yetenekler olduğunu düşünüyorum. Bir de kavrama yeteneği ve olgunluk var tabi. Bu arada malum sebeplerden dolayı bana ne olmuş ne demek istediğinizi pek anlayamadım. Kolay gelsin. ----devrimdptmesaj 12:52, 7 Mayıs 2007 (UTC)


Önereceğiniz isimleri bu arkadaşların düşüncelerine göre belirlemeniz bana çok doğru gelmedi. Ayrıca Ertüsk olayı ile ilgili tavrıma da tekrar açıklık göstemek isterim; olayda Ertüsk'ün haklılığını değil engellenme sürecinin doğru işlemediği savunuyorum. Ertüsk'ü suçlu ya da suçsuz olarak nitelendirebileceğimiz yeterli verinin ortaya konamadığını söylüyorum. Ancak yetersiz delil sanık lehine işler. Uygun bir zemin oluştuğunda Ertüsk'ün lehinde olduğu gibi aleyhinde deliller ile de ortaya çıkabilirim. ----devrimdptmesaj 13:05, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Anlam ayrım[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Maderibeyza. Bence Nuh maddesini anlam ayrım maddesi yapmak yerine Nuh (peygamber) maddesinin içeriği Nuh'a taşımalı ve Nuh (anlam ayrım) maddesi hem Nuh hem de Nuh Suresi'ne bağlantı vermeli. Bunun sebebi de Nuh maddesine yapılan bağlantıların bir çoğunun peygamber maddesi için kullanıldığı, yani anlam ayrım sayfası olarak kullanılırsa bu bağlantılar boşa gider --Pinar 12:54, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Dreamer düzeltmiş sağolsun :-) --Pinar 13:01, 7 Mayıs 2007 (UTC)
Rice ederim --Pinar 13:12, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 14:46, 8 Mayıs 2007 (UTC)


Sayın Maderibeyza hanımefendi;
Rica etsem o Hakemlik Politikası ile ilgili listeden adımı çıkarır mısınız? Teşekkürler.--Hasan Sami 19:22, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Vurun Beni!!![kaynağı değiştir]

Vito, Devrim'e dedi ki: İyi güzel de hakem kuruluna seçilebilecek kadar politikalara hakim 10 kişi var mı vikide? Ben de Vito'ya dedim ki: Evet 10 kişi sayabilirim. Vito da bana dedi ki: Say o zaman. Ben de sizin de içinde bulunduğunuz 10 kişiyi saydım. Durum bundan ibaret. Yanlış bişey yaptıysam vurun beni. --maderibeyzamsj 11:48, 9 Mayıs 2007 (UTC)

  • Estağfurullah Hanımefendi, o nasıl söz? Takdir etmiş, nezaket göstermiş ve beni de listeye lâyık görmüşsünüz; bu tavrınızın karşılığı tarifsiz bir teşekkür olur ancak. Ben sizden, Hakemlik listesinden adımı çıkarabilir misiniz? diye rica yollu istekde bulunmuştum sadece. Zira: "Politikaları bilmeyen biri politikaların uygunluğunu nasıl değerlendirecek?"--Hasan Sami 19:42, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Ana sayfa resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba Maderibeyza,

Karaladım bir şeyler.

Sevgiler

Vito Genovese 12:23, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Selam Metal; Ftır Suresi bunu bi siliver sana zahmet. Hızlı yazacam derken oldu. Gördükçe utanıyom milletten:) --maderibeyzamsj 15:50, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Doğrusu Fatır Suresi ve o da var zaten değil mi? --Metal Militia ileti 15:55, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Aynen öyle :) --maderibeyzamsj 15:57, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Done :) --Metal Militia ileti 15:58, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Ben bitirdim surelerin ölçünleştirilmesini. Hepsinin sınıfını da girdim. bi eksiğim iç düzenlemeler ve isim anlamları kaldı. Onu da ara ara yaparım artık. Yardımların için teşekkürler. Kolay gele:) --maderibeyzamsj 16:10, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Rica ederim, ellerine sağlık. Vazife gibi değil de, ara ara yapılınca katkılar daha zevkli ve güzel oluyor gerçekten. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 16:15, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba,

Niye bozuşalım canım, her imzanın sonunda smiley var, neresine bozulayım allasen? Güle oynaya takılıyorum şahane :)

Dur bir cevap yazayım oraya da gör sen gününü!

Vito Genovese 16:50, 9 Mayıs 2007 (UTC)

elestriler kisilere degil[kaynağı değiştir]

Merhaba Maderibeyza, buradaki katkinizi [3] hayretle karsiladim. Vikipedi'de elestiri yaparken direk kisilere ithamda bulunmuyoruz. Ayrica milliyet, din, politika ayrimi da yapmiyoruz. Resmi baska nedenlerle begenmemis olabilirsiniz; sistemin nasil isledigi detayli bir sekilde aciklaniyor; gerekli duzelmeleri yapabilirsiniz. İçerik hakkında yorum yapalım, katılımcı hakkında değil. Lutfen yazimimiza dikkat edelim. Tesekkurler, Citrat 22:48, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Sevgili Citrat; ana sayfadaki resim hakkındaki yorumum seni şaşırtmış nedense. Ama eminim pek çok kişi benim gibi düşündüğü halde yorum yapmaya gerek görmemiş. kişisel saldırı yapmakla suçlamışsın beni. Böyle bişeyi vikipedideki varlığım boyunca hiç yapmadım ve yapmam. Karşımdaki kim olursa olsun hiçkimseye kişisel saldırı yapmak huyum ve haddim değildir. ama şunu bilmenizi isterim: O resim dün orada kaldığı müddetçe ben bunu kendime ve benim gibi düşünenlere bir kişisel saldırı olarak yorumladım. Benim hakkımı kime soracaksınız şimdi peki. Dünkü katkılarıma bakın. vikipediden uzaklaşmama ve soğumama sebep oldu o resim. belki farkında değilsindir ama ben Genelde çok aktif ve yoğun çalışan biriyim vikipedide. Ama dün hiçbişey yapmak içimden gelmedi. Polemiklere girmeme konusunda kendimi zor da olsa tutmaya çalışıyorum. Bu konunun da uzamasını istemiyorum. sadece bir de benim bakış açımla olaya bakmanı istedim. Sepiola atlantica diye acayip iğrenç görünümlü bi yaratık resmi var bugün anasayfada. bu resmi koyan kişinin elinei öperim ben dünkü resimden sonra. En azından ansiklopediye yakışır bi resim. dünkü resmin ansiklopedik bi yanı var mıydı peki sence? Hayır... Neyse çok konuştum. vikipediye dönüp işime bakmam lazım. Bu deniz yaratığı bile bana ilham verdi. Bugün çok katkı yapmam lazım Dünkü açığımı kapatmam için. Bu katkı konusuna gelince bundan da yanlış bişeyler çıkmasın diye bi açıklama yapayım bari: Benim katkı konusundaki yarışım sadece kendimle. --maderibeyzamsj 08:24, 10 Mayıs 2007 (UTC)
Merhaba Maderibeyza, hakli olabilirsin senin gibi dusunen cok kisi olabilir ancak bu genede bu sekilde bir yaziyi hakli kilmaz. Buranin wiki temelli olmasi iciriginin daha guzele dogru degistirilmesini saglamaktadir. Herkesin katkisi farkli yonde olabilir; yapici elestride bunlardan biridir. Taktir edersin ki, bunu buraya kim koydu, ne bicim resim seklinde bir yazim hosaf yagini sikayetten oteye gitmiyor. Tekrar soyluyorum, zevkinizi tartisacak degilim ancak sizin icin estetik olmayan baskasi icin harika olabilir; yada kisisel gorusune uymayan fikir baskasi icin bir hayat bicimi. bu yuzden farkli goruslere anlayisla yaklamamiz buradaki tartismalarin hayri icin elzemdir. Vikipedi'deki katkilariniz taktir ediyorum ancak kendinizi yipratacak boyuta getirmeyin; kisa aralar vermek her zaman iyi bir yontem olmustur. Lutfen bunu uyari olarak algilamayin; yeni oldugunuzu bildigim icin yardimci olmaya calisiyorum. Calismalarinizda basarilar, Citrat 16:57, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Değerli Vikipedi üyeleri yeni açılan ve gelişmeye muhtaç olan haber organımıza kısa yoldan ulaşmak için babilinize Haber yazın. Şablonu önceden görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Katkılarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz. Sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 09:36, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Çabuk dön![kaynağı değiştir]

Çabuk dön! Viki-kimya maddelerinin sana ihtiyacı var :) Sağlıcakla. --Metal Militia ileti 11:03, 10 Mayıs 2007 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

evet devrim gitti pek yüzyüze görüşemesekte kuzenim oluyor beni alıştırmak için çok dil dökmüştü neyse inşallah yerini aratmam bu arada yardım teklifiniz için çok teşekkür ederim --canosayan 13:54, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Ben Geeeeeldiiiiiimm[kaynağı değiştir]

Selam Metal. Nasılsın iyi misin? Klasik mektup girişinden sonra asıl konuya geçeyim:) Ben azerice vikiye girdim bütün sureleri de. Şimdi bizim surelerde azericeye interwiki yapmak lazım. Bunu tek tek ben mi yapıcam. Pratik bi yöntemi var mı yoksa. Ya da işi bi robota havale ediversek. Mümkün mü böyle bişey? Hiç yapmadım da bilmiyorum. Sevgiler.. Kolay gele... --maderibeyzamsj 06:49, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Selam Maderibeyza, hoşgeldin. Valla keyfine kalmış derler ya hani, aynen öyle. İstersen elle yapabilirsin tabii, ama, yok, ne uğraşıcam dersen, bu işi yapan interwiki robotları var zilyonlarca, onlar nasılsa hallederler. Zaman alır sadece, tek fark o olur. İyi çalışmalar, sevgiler. --Metal Militia ileti 07:08, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Metal'ciğim. Şurada genç bir vikipedist bana bir şey danışmış. Ben bu kaynak konularından anlamadığım için yanlış cevap vermek istemedim. Bi ilgilenebilir misin? Bugünlerde çok oldum biliyorum ama. Napiyim? --maderibeyzamsj 07:25, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Çıkmam gerek az sonra, ama söz, yarın olmadan cevap yazacağım arkadaşa, beni mazur gör(ün) lütfen :( Başka birisine de sorabilirsiniz tabi bu arada, acilse durum. Sevgiler. --Metal Militia ileti 07:32, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Şimdi efendim, olay şöyle gelişiyor, arzedeyim.. Kaynak vermek istediğiniz her yere (genelde cümle sonuna olmak üzere) <ref>[http://www.şudur-budur.com ] </ref> şeklinde kaynağınızı (ilgili web adresini yazarak) yapıştırıyorsunuz. Sonra da maddenin en altına, (==Dış bağlantılar== başlığından önce)

==Kaynaklar==
 <div class="references-small">
 <references/>
 </div>

yazıyorsunuz. Böylece madde içindeki bütün kaynaklarınız maddenin altında kendiliğinden numaralandırılmış oluyor. Sorun olursa ekranımı tıklayın, hadi kolay gelsin, sevgiler. --Metal Militia ileti 13:39, 12 Mayıs 2007 (UTC)

kaynakları eksik olan maddeler sayfasındakilerin kaynaklarını bulup maddeleri bu kategoriden çıkartmaya çalışıyorum fakat bir kaç şey soracağım izninizle

  • buna başlamadan önce bir kaç sayfaya baktım kaynak yazarken bir kod kullanılmış ama bunu nasıl çıkartacağımı bilmiyorum her seferinde o kodu kendim mi yazmalıyım yoksa linkleri []içerisine yazarak sıra numarası ile isimlendirsem yeter mi?
  • vikipedi de kaynak olarak vikipedi'nin başka bir sayfasını gösterebilir miyim?
  • eğer ararken tersine bir şey bulursam başka birinin o kaynağı bulmasını bekleyeyim mi yoksa direk sayfayı bulduğum kaynağa göre düzenleyeyim mi?

yardım teklifiniz sizi biraz zorlayacak gibi --canosayan 07:21, 12 Mayıs 2007 (UTC)

bi soru daha[kaynağı değiştir]

anonim kullanıcılar bir sayfayı bozduğunda onlara gönderebileceğim bir uyarı şablonu var mı? yoksa kendi uyarımı mı yazmaylıyım? artık genel işleyişi öğrenmek istiyorum da --canosayanmesaj 08:17, 12 Mayıs 2007 (UTC)

kimya portalı[kaynağı değiştir]

Kimya portalımızı açdım ancak şu anda tasarımı iyi değil vede yapım aşamasında sizlerinde desteğiyle büyüyecektir.Birde vikiproje başlattım aşağıdaki şablonu sayfanıza ekleyebilirsiniz Kullanıcı VPKM --Gençosmanlı1299 12:06, 13 Mayıs 2007 (UTC)

resim telif etiketleri[kaynağı değiştir]

Selam. tam olarak bilmiyorum aslında, ben de deneme yanılma yoluyla birkaç resim ekleyerek birşeyler öğrendim ama fazla değil. Birşey sormak istersen yine de yardımcı olabilirsem sevinirim. Sevgiler, --LostMyMind 08:51, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Sanırım şu şekilde yapabilirsin. Resmin sayfasını değiştirirken lisans kısmında {{GÖBL}} yazar, onu {{GÖBL-Kişisel}} diye değiştirip kaydedersen olur sanırım. Bir dene istersen. Sevgiler, --LostMyMind 09:00, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza, Âdet kanaması'nın TDK tarafından inceltme işaretsiz yazıldığını belirterek maddenin ismini değiştirmişsin. Maddenin tartışma sayfasında bunu daha evvel belirtmiştim, Nihan da ardından düzeltmişti, TDK bu sözcüğü inceltme işaretli [4] olarak yazıyor. --İnfoCan 15:21, 14 Mayıs 2007 (UTC)

İnceltme işareti taşıyan harfleri işaretsiz olanlardan ayrı harfler olarak değil de o harflerin bir çeşidi olarak sayılıyor, yani o harflerin okunuşunu değiştirmeye yarıyorlar, benim bildiğim. Yani Türkçe'de bir A var, ama okunuşu uzun veya kısa olabiliyor. Türkçe'nin fonetik bir dil olma özelliğinden dolayı bazı harflerin nasıl okunacağını belirten bir işaret koymak yanlış anlama ve tereddütleri engeliyor. Yoksa, örneğin, adet ve âdet kavramlarını ayırmak zorlaşıyor. Zaten Atatürk de kendi yazılarında inceltme işareti kullanırdı. Örneğin, kendi el yazısı ile 10. yıl nutkunda "İstiklâl" [5], Türk'ü tanımlayan yazısında "evvelâ" yazmış, [6], başka bir yazısında "fennî" veya "ahlâk" yazmış [7]. Atatürk neden böyle yapıyordu, artık bunu sizin takdirinize bırakıyorum. --İnfoCan 17:45, 14 Mayıs 2007 (UTC)


Denetleme sonuçları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Yöneticilik başvurularının tartışma sayfasına bakarsanız orada sundum denetleme sonuçlarını ve denetleme sonuçlarına göre Selkem ile Ahmetan aynı kullanıcı olarak gözüküyor, IP ve diğer teknik bilgilerde çakışma mevcut. Tam metne belirttiğim yerde göz atabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:36, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Estağfurullah... bildiğiniz gibi denetleme gerekmişti, çok IP olduğundan biraz uzun sürdü ama sonuçlar orada; denetleme sayfasında neler çıktıysa, politikalara uygun bir şekilde sunmaya çalıştım. İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... - Noumenon mesajkatkılar 16:43, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:28, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Dede korkutun hayatı sildiğin maddeyi yeniden yanlışlıkla yeniden eklemiş bizden biri sil koydum siler misin? --maderibeyzamsj 17:29, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Silindi. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 17:33, 14 Mayıs 2007 (UTC)

selam.. Ya şu Kari'a Suresi maddesinde bilgi kutusunda arapça ismini yazıyorum. Ama gözükmüyo kaydedince. Diğer surelerde gözüküyo ama. Nedenini anlayamadım. Bi bakar mısın? --maderibeyzamsj 13:59, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Selam. Diğerleriyle ne farkı varmış diye baktım, öbürlerinde arapçası yazıyor bilgi kutusunda, onda Arapçası yazıyordu, baş harfi büyük olarak. Onu küçük harfe çevirdim, düzeldi. Demek ki bilgi kutularında buna dikkat etmek gerekiyormuş, onu da anlamış olduk :) Kolay gelsin. Sevgiler, --LostMyMind 14:07, 15 Mayıs 2007 (UTC)
Merhabalar teşekkür ederim aslında daha geniş bir çalışma.Umarım kısa sürede bitirebilirim de köy çeşmesinde dikkatlere sunabilirim.Kolaylıklar dilerim.--Machiavelli' msj 15:28, 15 Mayıs 2007 (UTC)
  • Konuya gösterdiğiniz hassasiyet ve alaka için çok teşekür ederim.----M. Kemal Selanikli 15:33, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Kişisellik, olaylar, politikalar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Yo, zatınız yazdırmadı o cümleleri. O cümleler Vikipedi'nin şu anki durumunu özetleyen cümleler sadece... hem bugün yazılmadı onlar, 8 Mayıs 2007 tarihinde yazıldılar, sadece bugün hatırlandılar. Niçin?

Açık sözlüyümdür, kırılmayasınız diye bunu sizden saklayacak değilim, sizin ilgili mesajınız ve diğer bazı mesajlar sebebiyle hatırlandılar. Kişisel saldırı yasak politikasının bir politika yani kural olmasının sebebi burayı korumak, buradaki gelişimin kapanmamasını sağlamak. Özü de şu: bireyler üzerine yorum yapma, katılımlar, olaylar üzerine yorum yap. Bu ne demek peki? Bu şu demek: "Şu şahıs taraflıdır" deme, "şu içerik taraflıdır" de, "bu engelleme küstahçadır" deme, "bu engelleme, engelleme politikasının şu kuralını ihlâl ettiği için hatalıdır bence, yoksa ben mi o kuralı yanlış anladım" de. Hepimizin sinirlendiği anlar olabilir, hepimizin olayları kişisel algıladığı anlar olabilir, hepimizin içeriğe veya olaya değil bireye kızdığı anlar olabilir. İşte o anlarda en iyisi hiç bakmamak tartışmalara, en azından bence. Bu benim uyguladığım yöntem. Çünkü kolay ihlâl edilebilecek bir politika KSY, o durumu yaratmamak önemli. Bugün ben hatırladıysam o cümleleri bunda sizin fikrinizi anlatırken ne yazık ki kişisel saldırıda bulunmanızın, olayları değil kişileri eleştirmenizin payı vardır. Ama dediğim gibi tek neden siz değilsiniz: eğer ben saatlerimi harcıyor, görevimi yapıyorsam, ve tam da görevimi yaptığım için durumun teknik arka planı anlaşılamadığı için suçlanıyorsam, görevimi değil de savaş çığırtkanlığı, habislik yapmışım gibi sunuluyorsam, ben artık ne görevimi yapmak isterim ne de bu tip bir ortama katkıda bulunmak. Yanlış anlamayın lütfen ne size ne bir başkasına derin bir kırgınlığım var, zira olayları kişisel almamaya özen gösteriyorum. İyi niyet olduğunu varsayıyorum. Politika ihlâli gördüğümde acımıyor, kişisel tercihlerin veya görüşlerin politika ihlâli olarak gösterilmemesi için çaba sarf ediyorum. Siz veya bir başkası buraya ne kadar severek katkıda bulunuyorsa ben de buraya yıllardır aynı şevkle, aynı sevgiyle katkıda bulunuyorum. Ben dahil herkes okusun ve uysun diye o politikaları çeviriyorum, oysa insanlar bariz politika ihlâlini savunuyor da bir şey diyemiyorum; ağzım açık kalıyorum.

Tek diyebileceğim, yıllardır buraya harcadığım onca emeğe acıyorum, hâlâ usanmadan çevirdiğim politikaları bir gün birinin kale alacağına inandığım için kendime gülüyorum. Her şey için teşekkür eder, değerli katılımlarınızın politika ihlâlinden uzak bir şekilde devam etmesini dilerim... - Noumenon mesajkatkılar 17:59, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Beni yanlış anlamayın lütfen, kastım sizin özür dilemesini bilmediğiniz de değil de, sizi suçlamıyordum da. Zaten şahsıma özür dilemenizi gerektirecek bir durum olduğunu da düşünmüyorum, kibarlığınızı ve duyarlılığınızı da memnuniyetle karşılıyorum. Sadece sorularınıza açık sözlü bir şekilde cevap verdim. Deneyimli bir Vikipedist olarak azami oranda kişi değil de konu üzerine yorum yapmanızı tavsiye ettim, zira dediğim gibi özellikle de sinirli olduğumuz anlarda çizgiler çok bulanıklaşıyor. İyi niyetimi teyit eder, iyi çalışmalar dilerim... - Noumenon mesajkatkılar 08:42, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Az-Wikideki bana sataşmanızın cevabıdır.[kaynağı değiştir]

Bayan Maderibeyza, Köy maddelerinin gereksiz olduğunu nereden çıkarıyorsunuz? Neden Köy maddelerinden rahatsız oldunuz? Köylülerden mi yoksa köylerden mi rahatsız oldunuz? Doğrusu bu gereksiz mesajınız beni çok rahatsız etti.Sizin amacınız bu tartışmayı tr.wikiye çekip beni kovdurmaksa eğer şunu bilin ki benim bir korkum yok. Aynı cevabı oradaki sayfanızada yapıştıracağımdan emin olabilirsiniz. Asıl siz kendi hazırladığınız maddelere bakın. Kur'an surelerini neye dayanarak hazırladığınız bile belli değilken benim burada (Az-Wiki) açtığım maddeleri sorgulamanız çok ayıp. Bu tür bir eğilimle bana saldırmanızı hoş görmediğimi bilmenizde fayda var.Hanımefendi tartışmalardan uzak durmak istiyordum ama si istediğiniz için yazmak zorunda bıraktınız beni. Lütfen beni irite etmeyi bırakın...--Alperx ileti 18:31, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Duyanda bana ödül vermediğiniz için size bozulduğumu sanacak. Lütfen konuyu saptırmayalım, hanımefendi. Benim kimseden aferin almaya ne ihtiyacım var ne de beklentim. Biz o dönemleri atlatalı 20 yılı geçti.Sizin köy maddelerine istinaden burda bunlar çok gereksiz. tr wikide zaten yeterince açıldı da noldu? gibi anlamsız bir cümleniz ve sıkıysa bana tr-wikide cevap veriniz tarzı yaklaşımınız. Lütfen benden uzak durunuz. Sizin amacınız beni irite edip buradan uzaklaştırmak bu da gün gibi belli.--Alperx ileti 07:48, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Bildiğiniz üzere Vikipedi Haber birimi kurulmuş ve gelişmesi için gereken çaba sarfedilmekte. Öncelikle kullanıcı kutusu oluşturup kısa yoldan haber sayfasına ulaşmayı planladık ama çoğu kullanıcının buna ilgi göstermediğini gördük. Şimdiyse mesaj sayfalarına ufak bir şablon halinde haberlerin özetlerini içeren çerveçeveler yerleştiriyoruz. Bu proje bir anlık hevesle ya da ego tatmini amacıyla kurulmuş kişisel bir çalışma değildir!! İngilizce vikipedide neredeyse bir çok kullanıcının bırakın mesaj sayfasını kullanıcı sayfasında bulunan bu sistemi kendi vikipedimizde hayata geçirmek ve geliştirmek için yoğun çaba sarfediyoruz!! Bize destek olarak ya da öneriler getirerek katkıda bulunabilirsiniz. Proje daha çocuk ve büyüyecek, yürüyecek... Şablonu arşivlememeniz ve sayfanızdan kaldırmamanız dileğiyle iyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 21:21, 15 Mayıs 2007 (UTC)

daha sakin olalım lütfen[kaynağı değiştir]

Merhaba, diğer kullanıcılarla olan tartışmalarda lütfen daha yumuşak bir üslup kullanmaya özen gösterelim. Malum, tartışılan konuda haklı ya da haksız olmanız durumu değiştirmemektedir. Zira, siz de karşınızdakinin üslubunu tercih ettiğinizde, durum daha da vahimleşmekte ve iş çığrından çıkmaktadır. Lütfen daha sakin olalım. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 08:19, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Vıııııynk vıııyyynnnnk . Mer ha ba. Ben Kü tük. Ai le ni zin ro bo tu. Viiiiynnnk viynk. Khutuckmsj 16:03, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Metal, saatlerdir gözlerim seni arıyo. Ben Uşak (il) sayfasına Germiyanoğulları hakkında epey ilave yaptım. ama Uşak'la ilgili olmayan kısımları Germiyanoğulları sayfasına taşımak lazım. Hatta bi kaç madde daha açılmalı gibi Yakup Bey falan diye. VTT üyelerinden birine havale etsek. Ben anlamam tarihten daha çok karışır sayfalar. Bi göz at istersen. Kolay gele... --maderibeyzamsj 07:34, 17 Mayıs 2007 (UTC)

Selam Maderibeyza, Uşak sayfasından kesip Germiyanoğulları'na taşıyabilirsin istersen o bilgileri. Yalnız uyarmak isterim ki, G-oğulları sayfası misler gibi telif kokuyor. İstersen önce orayı temizlemekle işe başla, ya da uğraşamam dersen VTT'na havale et, sen bilirsin. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 07:41, 17 Mayıs 2007 (UTC)

Selam verdik[kaynağı değiştir]

selam verdik borçlu çıktık. Tamam hallederiz napalım. Memleket de bizim viki de... --maderibeyzamsj 07:44, 17 Mayıs 2007 (UTC)

Ahhaha, borç yiğidin kamçısıdır. Uşak da Uşak olalı bir yiğit görsün nitekim. --Metal Militia ileti 08:09, 17 Mayıs 2007 (UTC)

Özrünüz!!![kaynağı değiştir]

Hanımefendi ben, kimseden ne başımı okşamasını ne de enseme tokat atmasını istiyorum. Burada [[8]] size Vatan şairimizin şiiriyle cevap vermek istedim. Umarım bu beyitler size yararlı olur. Okuyun lütfen...--Alperx ileti 08:15, 17 Mayıs 2007 (UTC)

  • Uannis'in engellendiğinden haberim yoktu, teşekkür ederim.----M. Kemal Selanikli 16:04, 17 Mayıs 2007 (UTC)

Hacettepe mezunuyum hanfendi ama çok başarılı bir öğrenci değildim...Ezber sisteminden nefret ettim...Ancak baktım olmayacak herşeyi ezberleyerek mezun olabildim...Ancak okul sonrası eğitim ve gelişmeden yanayım... bu arada hacettepenin babil kutusunu bulamadım var ise benim kutulara eklerseniz sevinirm... bir de neden terkettiniz eczacılığı???MULAZIMOGLU 08:34, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Zeytinyağlı Kurufasulyeye buyrun lütfen...[kaynağı değiştir]

Merhaba hanımefendi,
Hasan ağbi mesaj göndermiş Kurufasulye ısmarlayında barıştırayım sizi diyor. bende kendisine aşağıdaki mesajı gönderdim. Lütfen sizde buyrun...
Kurufasulyenin lafımı olur, bizde odun fırınında güveçte zeytinyağlı (Zeytinyağ,Edremit'ten) kurufasulye hemde bu gün öğle yemeğinde var. (İçine mi doğdu ağbi?) Lütfen buyrun gelin misafirim olun. Ben tartışırım ama küsmem kimseye. Yemek mevzu bahis olursa şayet, zaten bizde sofra herkese açık. Lütfen buyursunlar efendim. Hep beraber afiyetle yiyelim.--Alperx ileti 08:41, 18 Mayıs 2007 (UTC)

    • Şimdi daha iyi anlıyorum, "fasulyenin faziletleri"ni.. Hem, alınganlıklar ortadan kalktı, hem de kendimize bir öğle yemeği ısmarlatmış olduk.. İkiniz de benim misafirim olun ve şimdiden sıkın bakiiim birbirinizin elini. Selamlar.--Hasan Sami 10:30, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Elbette gönderirim, ama ufak bir problemle karşı karşıyayım :) E-posta üye sayfasından nasıl yollanıyor onu bilmiyorum. Mesela e-posta için babile şablon ekliyorlar ama o yoksa nereden yollandığını bulamıyorum. Eh bu kadar eksik de normal sayılır. --Arinna'l 17:16, 18 Mayıs 2007 (UTC)

  • Yazar yazmaz biraz araştırdım, buldum. Sola bakma konusunda biraz daha pratik yapmam lazım :) Gönderiyorum fotoğrafları. Selamlar. --Arinna'l 17:20, 18 Mayıs 2007 (UTC)
Selamlar, biz konuştuk dosya hususunda ama buradan yollanan e-postalara dosya yüklenemeyeceğini atladık sanırım. --Arinna'l ileti 16:35, 19 Mayıs 2007 (UTC)
Vikipedi'ye yaptığı katkılar için Bilim Takımı direktörü Elmacenderesi tarafından bu ödül Maderibeyza'ya verilmiştir. 19 Mayıs 2007

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 08:06, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Tarihin tozlu sayfaları[kaynağı değiştir]

Metalim yöneticim. Bişey sorcam ben yine sana. Mesela 11 Eylül maddesinde 2001 yılında İkiz Kuleler olayı yazıyo diyelim. 2001 maddesinde 11 Eylül ün yanına aynı şeyi yazmak iş midir? Ben böyle gördüğüm eksiklikleri habire tamamlıyorum da. Gereksizse veya botlar yapıyosa uğraşmayayım. Diye sorcaktım. sevgiler... --maderibeyzamsj 17:44, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Hay bin kunduz!! Manitu beni n'apsın ki görmedim Maderibeyza, görsem cevap yazardım emin ol. Hem bak bi alltaki Faith37 adlı kullanıcının mesajı ile aynı saniyede gelmiş mesajın. O nedenle ekrandaki sarı lambayı onu ikaz ediyor sanmışım. Soruna gelince, tabii ki, 11 Eylül'ün bütün olaylarının (her belirtilen yıllardaki olayların) aynı zamanda yıllar sayfalarında da gözükmesi hoş olur. Amma velakin bunu yapacak bir robotumuz yok bildiğim. O nedenle kas gücüne dayalı bir sistem çalışıyor halihazırda. Kısacası, evet iş'tir diyorum ve sizi Muzaffer Akgün'le başbaşa bırakıyorum. Sevgiler. --Metal Militia ileti 11:45, 23 Mayıs 2007 (UTC)

İyi de oluşturduğum sayfa (Teknicolor) zaten türkçe... Tekrar nasıl türkçe yapabilirim ki... --EMMA-WATSON 14:54, 23 Mayıs 2007 (UTC)

MULAZIMOGLU 09:12, 24 Mayıs 2007 (UTC)

  • Madem sordun evet çankırılıyım ama bunu öğünmek için değil sordun diye söylüyorum...:) sevgiler...

Selamlar Metalim.. Telif sorunlu katkıları google da mı aratıyosun. Yoksa bilmem gerekip de bilmediğim başka bi sırrı mı var bu işin??? (Bu arada Manitu'ya söyledim. Seni affetmiş:) --maderibeyzamsj 17:50, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Selam Maderibeyza, evet, işin sırrı: kısık ateşte yarım saat :) Google elbette, ama Yahoo da iş görüyor çoğunlukla. Kolay gelsin, sevgiler. --Metal Militia ileti 18:02, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Selam Maderibeyza, aşağıdaki satırlar Vito'dan (teliflidir yani, görürse duman eder beni, ama sen söylemezsen ben de söylemem).

İşine yarayabileceğini düşündüğüm bir kaç fonksiyon ekliyorum monobook.js dosyana. Birincisi olan popup pencereleriyle son değişiklere maddeyi açmadan göz atabilecek, deneme/vandalizmleri tek tuşla geri alabilecek ve Viki'yi çok daha hızlı dolaşabileceksin. İkinci fonksiyon ise "değiştir" e bastığın zaman sol altta (interwikilerin olduğu yerde) bazı yardımcı özellikler çıkartıyor. Sil şablonu, düzenle, telif, hoş geldin vs. tarzı şablonları kolaylıkla ve gerekli kurala referansla ekleyebilirsin. Kullanabilmek için Firefox'ta CTRL + SHIFT + R, Internet Explorer'da ise CTRL + F5 yaparak önbelleğini temizlemen gerekiyor. Sonrasında sorunsuzca çalışması lazım. Bir göz at istersen, beğenmezsen de el salla, silerim hemen.

Az önce ben bu işlemi yaptım monobook.js dosyana. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 18:20, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama[kaynağı değiştir]

Ek Açıklama[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar[kaynağı değiştir]

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları[kaynağı değiştir]

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları[kaynağı değiştir]

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları[kaynağı değiştir]

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı[kaynağı değiştir]

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen[kaynağı değiştir]

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?[kaynağı değiştir]

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade[kaynağı değiştir]

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([9] ,[10], [11], [12]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [13]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

21 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki ikinciliğinizi tebrik eder, katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. TOBB ETÜ 08:48, 28 Mayıs 2007 (UTC)

hesap hatası?[kaynağı değiştir]

Hesap veya mantık hatası mı yaptım? --İnfoCan 16:09, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Şinanay da şinanay[kaynağı değiştir]

Merhaba Maderibeyza,

Şablon koyalım bu durumda kendisine. Subst komutuyla kullanalım hatta, uygun mudur?

Vito Genovese 10:24, 29 Mayıs 2007 (UTC)


O engelin aktif kullanıcıyı soğutmak için kasten verildiğini düşünüyorsan politikayı okumamış olabileceğin ihtimali üzerinde dururum ve ilgili kısmı gösteririm sana. İlgili politika VP:KSY'dir. Eğer bu politikayı okuduktan sonra da aynı görüşü koruyorsan bir şey diyemem, demem.

Vito Genovese 10:46, 29 Mayıs 2007 (UTC)


Tekrar merhaba,

Bir ayrım politikası güdüldüğüne dair görüşleri elbette ki ben de görüyorum. Ancak bilmeni isterim ki, diğer yöneticilerin bu olayı ele alış biçimlerini, politikaya uygun olduğu sürece yanlış olarak yaftalama hakkımız yok. Kendilerine sunulan insiyatif yetkisi dahilinde kibar veya sert bir uyarı vermeleri mümkün, bu uyarının sertliği benim açımdan en azımdan, karşısının niyetinin türü konusundaki inancımdan temelleniyor.

Etrüsk elbette bu çağrıya yanıt verebilir, orada da söylediğim gibi. Hatta kendisiyle MSN üzerinden konuşuyorum engellendiğinden beri, bana oradan da yollayabilir ya da sana teslim edebilir veyahut başka bir proje üzerinde metin hazırlayabilir. Tek yapmaması gereken Türkçe Vikipedi'de değişiklik yapmadan, yani politikalara karşı gelmeden bu hakkı kullanmasıdır.

Beni ilk gördüğü an MSN'de dürtüp konuşabilir isterse.

Sevgiler

Vito Genovese 13:51, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Końskowola - Poland[kaynağı değiştir]

Could you please write a stub http://tr.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%84skowola - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%84skowola ? Only 3-5 sentences enough. Please. 123owca321 11:50, 31 Mayıs 2007 (UTC)


Yes, THX

Mutlu yıllar...[kaynağı değiştir]

Nice mutlu ve sağlıklı 27 yıllara. Doğum gününüz kutlu olsun :) --Metal Militia ileti 06:47, 1 Haziran 2007 (UTC)

Doğum günün kutlu olsun:)----Ddenkelmesaj 07:36, 1 Haziran 2007 (UTC)

Sanırım ilk yazışım size. Aslında, daha önce bunaltan sorularıma maruz kalmadığınız için şanslısınız. Son değişikliklerde gördüm, aslında üstüme vazife olmamasına karşın yine de "şöyle bi bakayım" dedim (o şöyle bi bakmalarla insan çok şey öğrenebiliyor) ve öğrendim, sanırım bugün doğum gününüz. Nice yıllara. İyi çalışmalar.--Levent Abi ileti 06:52, 1 Haziran 2007 (UTC)


Nice yıllara Beyza'nın annesi![kaynağı değiştir]

Nice mutlu yıllara..--Hasan Sami 07:03, 1 Haziran 2007 (UTC)

Doğum Günün Mutlu ve Kutlu Olsun...[kaynağı değiştir]

Doğum gününü kutlar, wikideki yılmaz ve yorulmaz çalışmalarına bu yaş döneminde de bitmez tükenmez enerjinle katkı vermeni dilerim...--Alperx ileti 08:19, 1 Haziran 2007 (UTC)

Maderibeyza hanım, bizde cuma günleri zeytinyağlı kurufasülye günüdür. Lütfen buyrun gelin. Güveç kaptaki kurufasulye hepimize yeter. Hasan Sami beye de, size de her zaman soframızın baş köşesinde yer ayrılır merak etmeyin. Canınızın istediği kurufasülye olsun...--Alperx ileti 08:29, 1 Haziran 2007 (UTC)

İyi ki doğdun![kaynağı değiştir]

Ağzımın hiç mi hiç laf yapamadığını sen de en az benim kadar iyi bilirsin :) Ben de şimdi burada dizelerce güzel şeyler söylemek isterdim ama biliyorsun, elimden gelse daha sırada çoook kişi var :D Ama şunu bil ki tanıdığım, tanımaktan en mutluluk duyduğum kişilerden birisin. Sen Emine Ablasın! Beyza'nın maderisin! Ben pasta yapamam ama ben de sana Commons Pastaneleri'nden bu pastayı buldum. Unutma bana pasta sözün var, geldiğimde İstanbul'a yaptığın pastayı ikimiz için yeriz, birlikte aradan çıkarırız! Bakarsın Bahar da gelir :) Doğum günün kutlu olsun, eşinle, kızınla, vikiyle, bizlerle ve tabii o süper parfümlerinle nice mutlu yıllara! --Danbury ileti 09:07, 1 Haziran 2007 (UTC)
sd den gördüğpüm kadarı ile doğum gününüzmüş.her ne kadar sizi tanımasam da iyiki doğdunuz.nice yıllara....--Hiro Nakamura 09:11, 1 Haziran 2007 (UTC)

Doğum gününüz kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Pasta da burada; bol meyveli, sağlıklı.
  • Merhabalar,

Doğum gününüz kutlu olsun! Vikipedi'de nice doğum günü kutlamalarına, hep beraber ^_^ İyi çalışmalar, mutlu günler... - Noumenon mesajkatkılar 09:19, 1 Haziran 2007 (UTC)

yaş meselesini kafaya takmamak lazım[kaynağı değiştir]

Dağhan Külegeç 29 yaşında fakat hálá gençlik filimlerinde lise öğrencisini oynuyor.bk:Kavak Yelleri (dizi).siz daha 27 yaşındasınız.düşünün artık--Hiro Nakamura 09:27, 1 Haziran 2007 (UTC)


ben pastasız kalırmıyım[kaynağı değiştir]

Tabiki Pasta vermeden olmaz.Yiyin gari

--Hiro Nakamura 09:29, 1 Haziran 2007 (UTC)

ben kendimi 16 yaşında yaşlı hissediyorum.bu daha kötü bir şey olsa gerek.yakında kırışıklık kremleri kullanmaya başlayacağım galiba--Hiro Nakamura 09:36, 1 Haziran 2007 (UTC)

lütfen okuyunuz.[kaynağı değiştir]

Türkiye'de yaşayan etnik gruplar başlıklı sayfa ilk kez açıldığında (şuan ki bu üçüncü açılmış halidir, iki kere sayfa toptan silinmiştir.) rakamsal analizlere yer verilmişti. Daha sonra yapılan yönetici ikazları sonucu ve yöneticilerin ortak görüşüyle rakamsal ve sayısal ifadeler yazılmaması konusunda görüş belirtilmişti. Bu doğrultuda söz konusu sayfa 2 kez tamamen silinmişti. Daha sonra şuanki son haliyle sayısal veriler işlenmeden başlık açıldı ve böyle kalması istendi.. Fakat son günlerde milliyet tarafından yapılan etnik köken araştırması sonuçları sayfaya eklenmiştir. Tarafsız olması için ben bu rakamsal verileri sildim. Bunun karşılığında siteye girmem yasaklandı. Bu sayfayı ilk ben yaptığım için bazen kontrol etmekte ve politik eklentileri ve yorumları çıkarmaktaydım.

Rakamsal analizlere yer verilmemesi hususunda alınan ortak görüşle milliyet anketini sildim. Fakat anlamadığım bir tepkiyle karşılaştım VE YASAKLANDIM.

Yöneticiler arasındaki tutum farklılığından ve tutarsızlıktan kaynaklanan bu durum despot bir tutuma neden oldu.

Fakat araştırmadan ve ortak karar alınmadan yapılan yasaklama gibi uygulamalar üyelerin azmini zedelemekte ve üyeleri incitmektedir. Bu gibi uygulamalar sonucu yüzlerce değerli kişiyi kaybettiniz. Kaybetmeye devam ediyorsunuz. Wikipedi sitesi 50 kişinin etrafında dönmeye başladı. Böyle uygulamalarla herkesi soğutuyorsunuz.--Orijinnal 09:29, 1 Haziran 2007 (UTC)


Merhabalar, doğumgününüzün geçtiğini daha şimdi görüyorum ve zamanında kutlayamadığım için özür diliyorum. Ne zaman tartışılmıştı hatırlamıyorum ama içinde 'ünlü' kelimesinin geçtiği kategorilerin silinmesi kararı alınmıştı (Kategori:Beşiktaşlı ünlüler vb.). Kime ve neye göre ünlü diyerek. Onun için açtığınız Kategori:Uşak'lı ünlüler 'in silinmesini doğru buluyorum, onun yerine Kategori:Uşaklılar açılabilir. Ayrıca -lı/li/-lu/-lü eklerinin de bitişik yazıldığını hatırlatmak isterim. Sevgiler, --Bahar (yine ben!) 07:27, 4 Haziran 2007 (UTC)

Resimle ilgili[kaynağı değiştir]

Selam Metal'im Militia'm.. Şair ve yazar taslak şablonlarında kullanılan resmi geri getirmişsin. Ama hala gözükmüyo sayfada. For example:Halit Ziya Uşaklıgil Bi sorun var sanırım. Savaş baltalarını mı hazırlasak napsak? --maderibeyzamsj 07:40, 4 Haziran 2007 (UTC)

Ulu Manitu adına! Görünmüyor nedense evet, ama dur bakalım belki kendine gelme sürecindedir, kolay değil, ruhlar alemine gitti geldi resimcik :) --Metal Militia ileti 07:43, 4 Haziran 2007 (UTC)

son gelişmeler[kaynağı değiştir]

[14]--Hiro Nakamura 09:48, 4 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

28 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki (gerçekten gayet çok sayıda :)) katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. Sevgiler, saygılar :) Khutuckmsj 20:43, 4 Haziran 2007 (UTC)

Silme işlemi[kaynağı değiştir]

Selam Metal'im.. Kayacık acilen siler misin? Teşekkür ederim:))))) --maderibeyzamsj 06:59, 5 Haziran 2007 (UTC)

Selam, Kayacık halloldu :) kolay gelsin. --Metal Militia ileti 07:07, 5 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim, hepimizin parmaklarına ve gönlüne...İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 07:50, 5 Haziran 2007 (UTC)

Uyardığın için teşekkürler.--Machiavelli' msj 08:51, 5 Haziran 2007 (UTC)

ek:Bu bölümü arşive kaldırma benim teşekkür başlığım olsun --Machiavelli' msj 08:51, 5 Haziran 2007 (UTC)

Selamlar.Kusura bakmayın çalışmanızı bölüyorum ama.Yeni madde açarken özet kısmına en azından küçük bir artı koymanız mümkün mü acaba?SD'de çalışan arkadaşlara kolaylık sağlaması açısından.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 06:59, 6 Haziran 2007 (UTC)

Söylerim, abi bırakın firmayı ansiklopedik olmuyorsunuz derim:P:):) Biraz daha inceleyeyim:)----Ddenkelmesaj 07:54, 6 Haziran 2007 (UTC)

Sevgili dostum çok teşekkürler, hepimiz bu ansiklopedinin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz, Beyzoşu çok öpüyorum... Sevgiler!! --Elmacenderesi E=mc2 08:41, 6 Haziran 2007 (UTC)

Selamlar Ahirköy sayfasına VP:HS m3 den sil şablonu koymuşsunuz.Ancak uygun değil, bir de neden silinmesi gerektiğini bilseydim uygun olanı bulurdum --Machiavelli' msj 01:30, 7 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok çok çok teşekkür ederim. Vikipedi camiasından bir hatırlayan sen oldun.. Teşekkürler.. Sonbahara yaklaşırken bir yaprak daha dökmüş olduk:)----Ddenkelmesaj 14:41, 7 Haziran 2007 (UTC)

Merhabalar.Son yüklediğiniz resimler için teşekkür edeyim öncelikle, elinize sağlık.Bu resimlerin hepsi Uşak Müzesi'nden mi?Resimler hakkında biraz açıklama yapılırsa commonsa yüklerken kategorilendirmeyi daha iyi yapabilirim.Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 09:24, 9 Haziran 2007 (UTC)
  • merhaba, sokollu mehmet paşa resmini görünce, istanbuldakine benzetip madde girdim, ama aynı adı taşıyan başka bir külliye daha var. resmi nerde çektiğinizi söylerseniz gerekli düzeltmeyi yaparım. kolay gelsin. --kibelemesaj 10:07, 9 Haziran 2007 (UTC)
  • aslında doğru değil, benim yazdığım kadırga'daki külliye, bir de lüleburgaz'da külliye var. şu linke bir bakıp, çektiğin fotoğraf hangisi bir tesbit edebilir misin? ayrıca anlam ayrım sayfası da yapmak gerekecek bu durumda.. --kibelemesaj 10:19, 9 Haziran 2007 (UTC)
  • sanırım bu... --kibelemesaj 10:19, 9 Haziran 2007 (UTC)
  • tamamdır.. --kibelemesaj 10:26, 9 Haziran 2007 (UTC)

Ne sonuca vardınız resim dosyalarında bu tanımlar çok gerekli Commons:Category:Turkey bölümü çok dağınık.Bu resimleri commomnsa atınca gerekli tanımlamalar resim dosyasında yapılmadığı için dağınıklık devam edecek.Mimar Siananın eseridir, istanbuldaki şu semtte bulunan mescittir gibi açıklamar resim dosyasına yazılırsa süper olacak.Yoksa commonsta gerekli kategoreilendirme yapılamıyor.--Machiavelli' msj 10:33, 9 Haziran 2007 (UTC)

Evet hem öyle bir kategori açıp orada büyükçekmecedeki resimleri barındırır doğa olsun, heykel olsun vs. hem de Statues of Istanbul bölümünde yeni bir kategoride bulunabilirler.Zaman ayırdığınız için teşekkürler.Aslında en'de resim tanım sayfası adında bir yönerge var ancak bizde yok henüz.Diyebilirsin ki hangi resmin tanım sayfası adam gibi yazılmış, niye bana bu işkenceyi yapıyorlar...Kaliteli ve seçkin resim için bir kriterde resim tanım bölümün iyi yazılmış olması, ancak bizde bu yapılmıyor.Herkezi buna yönlendirmem gerekiyor ilk kurbanımda siz olmuş bulundunuz.Tekrar teşekkürler.--Machiavelli' msj 10:55, 9 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba, Öneriler ve iyi dilekler için çok teşekkür ederim, gerçi mesajınızı ancak şimdi görebilme şansım oldu. Sınav kolaydı ama Türkiye 1.si de olmadığımı şimdiden belirtmek isterim. Umarım kızınız benim yaşıma gelince böylesine yanlış bir sınav sisteminin içinde kendisini bulmaz. Yazacak başka bir şey bulamıyorum çünkü çok sevinçliyim, sonunda bitti diye. Geriye okumak isteyeceğim okula zamanı gelince kayıt yaptırmak ama ondan önce tatilin keyfini sürmek kalıyor :-) Sevgilerimle, --Bahar (yine ben!) 21:52, 10 Haziran 2007 (UTC)

Sevgili Maderibeyza, çalışkan adam yıldızı için teşekkür ediyorum. Sevgiler. --Arinna'l ileti 15:41, 11 Haziran 2007 (UTC)

İşlem tamam!

Vito Genovese 08:04, 12 Haziran 2007 (UTC)

-) Sağolasın, umarım sen de iyisindir. Komik gelecek ama ben Danbury'ye yardım edeyim derken Vito'nun senin monobook.js sayfanda yaptığı değişikliği kopyala- yapıştır ile Danbury'nin sayfasını halletmeye çalışmıştım (senin sesin çıkmayınca problemini halletin diye düşünmüştüm) Demek o problem sende de vardı. Bu durumda Vito'yu sahneye almak gerekecek, zira ben onun yalancısı oldum. Foyamızın çıkması da cabası:-) Son söz: Şehremini de iyidir--Atacameñoileti 11:38, 12 Haziran 2007 (UTC)
Okeydir--Atacameñoileti 11:40, 12 Haziran 2007 (UTC)

Estağfurullah.Gerçekten iyiler, tanım sayfası, lisans bilgisi tam olması gerektiği gibi.Teşekkürler ilgilendiğin için.--Machiavelli' msj 15:03, 12 Haziran 2007 (UTC)


Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Ödül için teşekkürler. Sizin de ana sayfanızda dediğiniz gibi ben de "layık olmaya çalışıyorum" . Saygılar, kolay gelsin. --Tanyel 08:22, 14 Haziran 2007 (UTC)

evet prospektusleri ozetle girebiliriz...guzel olur...bu arada kimya portalına ilaç etken maddesi girdim...bir arkadas silmişti yeniden girdim..bilgin olsun...selamlar...MULAZIMOGLU 07:59, 15 Haziran 2007 (UTC)

Kitab-ı Mukaddes[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Aslında o sayfaların eski sürümlerinin o kadar kötü olmaması lazım; zamanında Kullanıcı:Wisdom ve ben o konularda belirli bir düzen oturması için uğraşmıştık. Sanırım sonraki değişikliklerle falan zaten yetersiz durumda olan (örneğin kategorilerin çoğunluğu 1 maddelik kategorilerdi) madde ve kategoriler daha da düzensizleştiler. Aslında bugün İslam kategorisini ve 1-2 siyer maddesini düzeltmeyi düşünüyordum ama bildirin üzerine ilk görev olarak Musevi ve Hristiyan dinî metinlerini düzenlemeye çalışacağım. Eğer bir hatamı görürsen veya tartışmak istediğin bir nokta olursa mutlaka bildir; bunlar fazlasıyla hassas konular ve kimse tek başına tarafsız değişiklik yapamıyor desek yalan olmaz - bir elin nesi var iki elin sesi var. Bildirdiğin için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... - Noumenon mesajkatkılar 11:04, 15 Haziran 2007 (UTC)

Metinlerin Musevi metni olduğunu Hristiyanlar (ve Müslümanlar) da kabul ettiği için dinî anlamda bir sorun taşımaz. Bununla birlikte yanlış anlamayı önlemek için din-taslak koyalım diyorsan, "tamam" derim, benim hatam :) Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:44, 15 Haziran 2007 (UTC)

İstanbul buluşmasını 7 Temmuz Cumartesi günü Saat 14:00'te Taksim'de AKM'nin anındaki Gezi pastanesinde yapmayı planlıyoruz, gelirsen bizi mes'ud edersin :) Khutuckmsj 13:35, 20 Haziran 2007 (UTC)

Benim cep . İsteyen arasın, zaten bir telefon sapığı özlemindeyim :) Khutuckmsj 14:49, 20 Haziran 2007 (UTC)
  • Bir aksilik olmazsa ve İstanbul'a dönebilirsem o vakte kadar, inşallah :) Artık yapacağız bi şeyler :D --Arinna'l Water Nymphs 07:02, 21 Haziran 2007 (UTC)

Herkese buluşma için mesaj attığını gördümde bu kadar insanı nereye sığdıracaksın pastane müsaitmi acaba, şaka bir yana çalışmalarını takip ediyorum gerçekten çok iyi işler yapıyorsun diğer yandan mesaj sayfan dolmuş sıfırlarsan iyi olur. İyi çalışmalar --Karduelismsj 08:33, 21 Haziran 2007 (UTC)

Maalesef istanbul dışında yaşıyorum, yinede çağrın için çok teşekkür ederim. Gelmiş kadar oldum --Karduelismsj 08:41, 21 Haziran 2007 (UTC)

  • Merhaba. Teşekkürler haber verdiğin için. Ancak o tarihlerde İstanbul dışında olacağım için katılamayacağım. Size iyi eğlenceler :) --Math34 10:28, 21 Haziran 2007 (UTC)

Istanbul bulusmasi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar.Istanbul bulusmasi teklifin icin teşekkurler.Eger o tarihte işim geregi Istanbul disina cikmamis olursam buluşmaya gelebilirim. Buluşmaya katilabilmem konusu ancak 5-6 Temmuzda kesinlik kazanabilir.Sevgi ve saygilar.--Düşünenadam 16:01, 21 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler, biraz karışık işler sabır gerekiyor, ayrıca katkılar için çok sağol --Karduelismsj 10:13, 22 Haziran 2007 (UTC)

Haftanın İşbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Uannismsj 13:12, 22 Haziran 2007 (UTC)

95. yaş günümü unutmadığın için (aslında 96 :)) ve güzeller güzeli, dokunulmaz pasta için teşekkür ediyorum canım. Bu pastayı 7 Temmuz'da keseceğim ama :) Sevgiler. --Arinna'l Water Nymphs 15:02, 22 Haziran 2007 (UTC)

İstanbul buluşması[kaynağı değiştir]

Ben istanbulda oturuyorum. Ben de gelebilir miyim?

Ankara'daki buluşmalara katılmıştım.

kızılsungur®©ileti 11:49, 25 Haziran 2007 (UTC)

Peki diğer gelecekler kimler? Topluluk Portalı ile Köy Çeşmesi'ne baktım. Bulamadım.

Nereden görebilirim?

kızılsungur®©ileti 11:52, 25 Haziran 2007 (UTC)

Ne yazık ki İstanbul buluşmasına gelemiyorum, Erzurum'dayım Eylül ayının 16'sına kadar. Arada bir girdiğim oluyor ama nete :)

Sağlıcakla kalın, Onur Bu imzasız yazı Nerval (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam; Bahar'a İst. buluşmasına gelemeyeceğini söylemişsin. Ataköy civarında yapsak gelir misin?  ;) --maderibeyzamsj 06:47, 27 Haziran 2007 (UTC)

Ataköy'de oturmuyorum zaten. Sadece müsait değilim. Sizlere iyi eğlenceler--Atacameñoileti 06:53, 27 Haziran 2007 (UTC)

Etodolak maddesinin sağdaki kartına etodolac.png resmini koyarsan sevinirim ben beceremedim...sevgiler...MULAZIMOGLU 12:23, 28 Haziran 2007 (UTC) Süpersin :) Vakit oldukça ilaçları bu şekilde düzenleyeceğim ancak senin kadar teknik değilim beceremediğim yerleri sana iteceğim haberin olsun...Bir de bu projeyi bana sen önermişitn bu projede ortak çalışırsak çok sevinirim...Önce ilaçları buluyorum...Eğer ticari ad ile girilmiş ise ismini etken madde ile değiştirip prospektüz bilgilerini giriyorum... sevgiler görüşürüz...MULAZIMOGLU 12:40, 28 Haziran 2007 (UTC)

İstanbul buluşması ile ilgili[kaynağı değiştir]

Buluşmaya gelemeyeceğim. Ekindursun 10:07, 29 Haziran 2007 (UTC)

Fotoğrafçının Barnstarı
fotoğraflara dayanan yenetekleri ve katkıları ile yorulmadan Vikipedi'yi geliştirmeye çabalaması sebebiyle Maderibeyza'ya teşekkürler--Machiavelli' msj 14:00, 29 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Maderibeyza, Seçkin Madde olması için önerdiğin Ortaçağ'da Avrupa mutfağı maddesi, Vikipedi topluluğunca Seçkin Madde olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 18:13, 29 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Buluşmadan haberdar ettiğin için teşekkür ederim.--Serkan cetinkaya 12:48, 30 Haziran 2007 (UTC)

Tarihöncesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. "Tarihöncesi" imlasının doğru olduğunu savunan dilbilimciler var: [15] Türkçede tam olarak oturmamış bu tür ihtilaflı konularda maddelerde değişiklik yapmak değişiklik savaşları başlatabileceğinden sakıncalı. Üstelik, benim bir önceki değişikliğimin açıklamasına bakarsanız tam da o konuya (diğer konularla birlikte) değinmiş olduğumu görebilirsiniz: [16] Bu durumda, o kelimeyi tekrar ayırmanızdan önce en azından tartışma sayfasında nedenini açıklamanızı beklerdim. Filanca 04:44, 5 Temmuz 2007 (UTC) İ

Merhaba, şu ana kadar 5 Temmuz'da sedece bir kez geri alma gerektiren değişiklik olmuş. Artarsa koruma altına alırız. Ben olmazsam başka bir yönetciye haber verebilirsin. Kolay gelsin--Atacameñoileti 09:17, 5 Temmuz 2007 (UTC)

Merhabalar, teşekkür ederim öncelikle. Sayfaları düzenlerken hep 'Karduelis açmıştır bunları' diye düşünerek eklemeler yaptım aslında. Hiç düşünmemiştim sizin gibi yeni sayılabilecek bir kullancının bu tür maddeleri açabildiğini. :) Tebrik ederim. Bugünlük yaptığım baharat bitkileri bitti şimdilik (bende bittim, burnuma anason kokuları, ağzıma karabiber tatları filan gelmye başladı) ama güzel oldu baharat bikileri kategorimiz. Şuan botanikdeki tek eksik sanırım bitki familyalarının ve takımlarının olmaması, vaktiniz ve isteğiniz olursa taslak olarak bu tür maddeleri girerek yardımcı olabilirsiniz sanırım. Örneğin; Kategori:Bitki familyaları bunlar yazılanlar ama yazılmayanlar da çok fazla var. Burada yer alan familyalar ve Magnoliopsida sayfasında yer alan bitki takımlarında olduğu gibi. İyi çalışmalar ve tekrar teşekkürler. The cat 11:57, 5 Temmuz 2007 (UTC)

selamlar...tam da kendimi yanlız hissetmeye başlamıştım...ilaç etken maddeleri gerçekten çok öksüz kalmış ...toparlamay çalışıyorum...MADDEYİ etken maddenin baz ismi ile açıyoruz yani sibutramin uygundur...konu içinde falan filan tuzu kullanılır diyebilirsin...Sen Sisplatin,Etodolak,Flurbiprofen gibi örneklere bakarak etken maddeleri düzenlemeye ve yenilerin eklemeye başla daha sonra ilk bilgi kısmı ve tablolarını çıkardıktan sonra aradaki uyarılar kullanım şekli yan etkiler gibi kısımları bana bırakabilirsin eğer istersen cunku belli bir formatta olsunlar istiyorum...SEVGİYLE KAL HABERLEŞELİM...bu arada portla kişmya da cok oksuz kaldı degilmi???MULAZIMOGLU 11:59, 5 Temmuz 2007 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba sizden bir ricam olacaktı, deniz kestanesini denizkestanesi olarak değiştirirken lütfen kopyla/yapıştırla diğerine aktarmayalım aksi takdirde sayfanın geçmişini yok etmiş oluyoruz yani sayfayı ilk kim açmış nasıl ceryan etmiş bilemiyoruz vede ilk defa sizin tarafınızdan açılmış gibi gözüküyor. Böyle durumlarda normal kullanıcılar iki sayfada daha önceden var olduğundan isim değişikliği yapamıyorlar, tek yapmanız gereken herhangi bir yönetici arkadaştan rica etmek olacak iyi çalışmalar. --Karduelismsj 09:10, 6 Temmuz 2007 (UTC)

Denizminaresi değil çünkü Turritella türlerine denizminaresi adını veriyoruz limpetinin ne anlama geldiğini bilemiyorum illa türkçe bir isim bulmak zorunda değiliz latince adıylada açılabilir. --Karduelismsj 17:14, 6 Temmuz 2007 (UTC)

Mrb,

Resimlerden sadece güneş gözlüklü olanları yükler misin?

Bu arada ben İstiklâl Anıtı ile İstiklâl Caddesi ile ilgili fotolar yüklemeye başladım.

Sevgiler

İyi çalışmalar

kızılsungur®©ileti 20:28, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Birkaç foto yükledim. Umarım anıtı beğenirsin. Bu arada buluşma ile ilgili yorumlar nerede? Bağlantıyı bulamadım da.

kızılsungur®©ileti 22:01, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Daphina magna[kaynağı değiştir]

Selamlar.Kusura bakmayın mesajınıza göz misafiri oldum ve konuyla ilgili eğitim almış biri olarak belki yardım edebilirim diye düşündüm.İngilizce'deki maddede de görebileceğiniz üzere Daphina magna bir subgenus yani alt takım olan ctenodaphnia'da sınıflandırılmıştır.Daphnia'daki en bilinen tür olduğu içinde onun resmi kullanılmış tahminimce.Taksonomiye alt takım yada alt cins olarak bir ekleme yapılabilir bence.İyi çalışmalar kolay gelsin. --Eldarion 09:51, 9 Temmuz 2007 (UTC)

En vikiyi bir kenara bırakalım türkçe'de su piresi taksonomik manada; sözlüklere yazılanları bir yana bırakırsak genel olarak Cladocera takımını oluşturan türlerin ortak adıdır. Cladocera=Su pireleri, sizin yapmanız gereken şu anda açmış olduğunuz sayfanın ismini Daphnia olarak değiştirmek ve su piresi ismiyle en vikideki Cladocera sayfasını türkçeye çevirmek.

Yukardaki mesaja gelince arkadaşımız ne eğitimi almış bilmiyorum ama Daphina magna bir subgenus yani alt cins değil şöyleki;

  • Takım : Cladocera - Su pireleri
  • Familya : Daphniidae - Su piresigiller
  • Cins : Daphnia
  • Alt cins : Daphnia
  • Tür : Daphina magna

--Karduelismsj 10:04, 9 Temmuz 2007 (UTC)

Mesajım dikkatlice okunursa zaten bende daphnia magna'nın bir tür olduğunu inkar etmedim sadece ctenodaphina alt cinsinde sınıflandırılmış bir tür olduğunu yazdım.Yinede daphnia a link vermek cladocera'ya link vermekten daha yakın olur benim kanaatimce çünkü biri alt takım diğeri cins.Bende yukarıdaki arkadaşın eğitimini bilmiyorum ama taksonomisi yanlış takım cladocera değil diplostraca olacak çünkü cladocera bir alt takımdır.Ama yine karar sizlerin ben sadece bildiğimi yazıyorum.Bu arada su ürünleri mühendisiyim.Merak edenlerin dikkatine:). Kolay gelsin tekrar

--Eldarion 10:13, 9 Temmuz 2007 (UTC)

Bunun için ayrı yazmak istedim arada kaynamasın diye.İltifatlarınız için çok teşekkür ederim.Sizin kadar olmasada elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Tekrar teşekkürler,iyi çalışmalar kolay gelsin. --Eldarion 10:15, 9 Temmuz 2007 (UTC)

Dalıcı martı[kaynağı değiştir]

Guillemotin türkçe karşılığı yok bu yüzden Alcidae familyasında yer alması ve martı ismide yanlış olacağından dalıcımartı adı uygun görülmüştür. Yani Alcidae familyası üyeleri deniz papağanları dışında türkçede dalıcımartı adıyla biliniyor. --Karduelismsj 17:24, 9 Temmuz 2007 (UTC)

Olumlu katkılarınızdan dolayı size sormadan kabul edeceğinizi düşünerek Vikipedi:VikiProje Zooloji projesine üye yaptım. --Karduelismsj 11:51, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Öyle birşey söylemeyiz, aslında kimyaya bir el atmak gerekecek buraya ilk geldiğimde kimya ve biyoloji namına hiç birşey yoktu kimya sayfalarını düzenleyen alt kategorileri açan bendim. Daha sonra uzaklaştık nedendir bilmiyorum belkide biyoloji içinde kaybolmamızdandır. Kimya ile ilgili herhangi bir proje veya çalışma yapılacaksa her zaman hazırım. --Karduelismsj 12:00, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Khutuck MSN Adresi: kutuksson@yahoo.com Khutuckmsj 20:54, 10 Temmuz 2007 (UTC)

  • selam Maderibeyza, bana o son mesajda gönderilen işi hallettiğine sevindim . ben bir süreliğne tatile çıkıyorum. vikipedi sizlere emanet.kal sağlıcakla............Bu imzasız yazı Düşünenadam (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Köylere dalmissin! Kolay gelsin! Citrat 14:16, 12 Temmuz 2007 (UTC)

Su maddeye bir bakabilir misin: Gıda katkıları. Elinin degdigi kadar. Citrat 06:25, 16 Temmuz 2007 (UTC)
Burasi Muş'tur, yolu yokuştur...
Muş nedense herkesin gozunden kaciyor, muhtemelen kucuk bir il oldugu icin. El atarim dersen yokus orada; cok dik dersen haftanin projesine koyleri ile eklesen? Citrat 15:25, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza, hizli cevabin ve ilgin icin tesekkurler. Karaağıl maddesindeki bilgilerin silinmesine goz yumamadim; bu tur maddeleri genelde firsat oldukca kurtariyorum keza Viki kodu bilmeyen ama iyi niyetli biri yazmis oluyor ve silinirse yerine konmasi cok zor oluyor. Madde ile ilgilenirken Mus'un da ne kadar zayif oldugunu gordum; acikcasi hic yakistiramadim. Ufak bir il ve muhtmelen bir oturusta koyleri biter. Bence bunu geciktirmeyelim derim.

Koy maddelerinin acilmasini eskiden beri destekledim; ozellikle duzenli ve genis icerikli olanlari. Ancak bunda sayi olarak hic bir niyet gozetmedim; kalite her zaman oncelik olmustur. Herkesin gorusune saygim var; madde sayisinin toplulu motive ettiginin farkindyim. Ben madde detayinin; tabiri caizse bilgi derinliginin (hesaplanan derinlikten farkli) artmasindan yanayim. Bazi anahtar kelimelerin sadece Tr Vikipedi'de cikmasi bizim icin oldukca iyi bir referans olacaktir ancak temel maddelerde eksikliklerimiz varken populer konularda gereksiz bir detaya giriyoruz. Ozelikle de sonucu olmayan milliyet, din, politika tartismalarina yogunlasmayi gereksiz buluyorum. Bu yuzden uslup konusunda sert davraniyor olabilirim ama hic birinin kisisel olmadigina emin olabilirsin.

Ozetle, sunu diyeyim - hirs yapmaya gerek yok. Elin degerse ne ala, yoksa eninde sonunda biri el atacak. Keske cok daha fazla ilgili olsaydi; zamanla olur umarim. Citrat 05:21, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Vito'ya gönderdiğin doğumgünü pastasının yarısını ben vermiş oldum. Ericyes'in karı tamamen eriyince borcumu öderim. Çaktırma. Selam.--Hasan Sami 08:20, 13 Temmuz 2007 (UTC)

  • Seçim bitene kadar "nazlanmış" olayım. Kafamızdakini, kalemimizdekini siyasilere sebil eyledik. Na vakit kaldı, ne birirkim, ne akıl. Vito'dan kötü oldum. Yakında buralardayım. Görüyorsundur ara sıra "." - "," gibi değişiklikler yapıyorum ki sevgili yöneticilerimizden "şu kadar zamandır nerelerdeydin bakiiim" diyerek fırça yemeyeyim diye. (Durup dururken yine dostları kızdırmadan olamıyoruz hani..)P.S. Amca lafı bence cinayet sebebidir, üstelik ağır tahrik sayılmaktadır. Biline..--Hasan Sami 08:34, 13 Temmuz 2007 (UTC)
  • hımm, karışık bir durum. biraz baktım, ama tam emin değilim, yanlış yönlendirmiş olmayayım. netleştirirsem el ederim. kolay gelsin. --kibelemesaj 08:29, 13 Temmuz 2007 (UTC)
  • şu anki adı klitos dediğine göre buralarda değil, şuna bir bak istersen.. --kibelemesaj 08:31, 13 Temmuz 2007 (UTC)
  • klitos, haydarlı ..

Ekonomi portalı açmak istiyorum. Nasıl açabilirim? Bir fikrin var mı?

kızılsungur®©ileti 09:58, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Kalfa, Manyas‎ maddesiyle ilgilenir misiniz, yoksa "SİL" şablonu ekleyeyim mi? Levent Abi ileti 11:32, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Yine merhaba[kaynağı değiştir]

Sizi rahatsız ediyorum ama, ilgi alanınıza girdiğini düşündüğüm bir madde daha çıktı: Çatak, Silifke kolay gelsin. Levent Abi ileti 11:56, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Brky16 isimli kullanıcı uyarılara rağmen futbol ağırlıklı sayfalara zarar vermeyi sürdürüyor, engelleme konusunda yardımcı olma şansınız var mı?

Kolay gelsin Bu imzasız yazı Oceanspray (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

teşekkürler--Oceanspray 12:45, 17 Temmuz 2007 (UTC)

"Seçkin madde adayı Balıkesir" ile ilgili de oyunuzu kullanırsanız sevinirim. Ve eksik noktalar varsa aydınlatırsanız, yardımcı olursanız ve katkıda bulunursanız sevinirim. İyi çalışmalar. --kürşat altınordu... 06:17, 18 Temmuz 2007 (UTC)

  • Selam Maderi Beyza... email'lerimden biri asalt2233@hotmail.com Sevgiler......--Düşünenadam 18:56, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Uçak maddesi[kaynağı değiştir]

Selam Maderibeyza, Uçak maddesine bir resim eklemişsin. Ancak kelediğin resimin madde ile ve özellikle de eklediğin alt başlık ile bir ilgisi maalesef yok. Sana soylemeden silmek istemedim. Ancak resimi daha uygun olabilecek bir maddeye eklemen mesela o resimlediğin hangi uçak ise o uçak tipine eklemen daha uygun olur kanısındayım. Ayrıca Resimde belirttiğin kokpit tanımı maalesef resmi tam ifade etmiyor. Cunku cektiğin kısım ucağın Avionic Bay'inden kokpitin görünümü. Hatta resmin en uyugn olacağı yer: İngilizce vikideki en:Cockpt maddesi olacak ancak Türkçeye çevrilmesi gerekiyor. Ancak bu maddedeki cockpit resimleri daha net ve daha açıklayıcılar. Bence en uygunu resmi Uçağın tip maddesine koymak olacaktır. Koaly gelsin.--Erkan 09:09, 25 Temmuz 2007 (UTC)

OK ben durumu anladım. Kokpit icin calismaya basladim ama dedigim gibi sonucta kokpit maddesi icin bile yeterli bir foto olamayacak cunku acik ve net degil. Keske hangi ucak oldugunu bilseydik. Sen de b u ucagin disaridan cekilmis bir resmi var mi? Ya da bu ucagi nerede cektin. Internetten ulasma sansimiz var mi?--Erkan 09:23, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Şimdi oldu uçak DC-3 ve resimler oraya taşındı. --Erkan 10:05, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Tam değişiklikleri yaparken, benden önce davrandınız. :) Sırayla ufak eklemeler ve düzeltmeler yapıyorum. Teşekkür ederim ayrıca vikipedinin en zayıf yönü olan biyolojiye, katkılarınızdan dolayı. İyi çalışmalar. The cat 12:33, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Dosya:Dainsyng.gifMadem çalışıyorsunuz bir selam vereyim dedim. Pazartesi görüşebilmek dileğiyle iyi hafta sonları efendim:)) --maderibeyzamsj 15:20, 27 Temmuz 2007 (UTC)

Selamlar Maderibeyza, çok teşekkürler, size de iyi tatiller. --Metal Militia ileti 15:28, 27 Temmuz 2007 (UTC)

what mola ?[kaynağı değiştir]

Karabatak gibi :) bir batan, bir çıkan cinsten.. --Metal Militia ileti 07:39, 1 Ağustos 2007 (UTC)

Kolay gelsin Maderibeyza. Bu resmi Commons'a yüklemişsin fakat resimdeki sayıları bugün değiştirdim. Commons'dakinin silinmesi ve yeniden yüklenmesi lazım. Teşekkürler --Pinar 03:20, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Hayır, kırılmadım elbette. Benim yanıtım da etki-tepki meselesiydi sanırım. İncelikli düşünerek mesaj yazdığın için ayrıca teşekkür ederim. Senin katkıların da az değil; beldelerimizi yararlanmak isteyenlere sunmak için az çaba sarfetmiyorsun.. Toplum adına teşekkürler, sevgiler. Levent Abi ileti 12:05, 2 Ağustos 2007 (UTC)


Merhabalar, tam anlamadım, Commons'da mı siliyorlar. Belki resim sahibinin yüklemesini istiyor olabilirler. Oraya üye olmadığımdan işleyişi de bilmiyorum. Şu sıralar aslında pek uğrayamıyorum istersen Mach'a bir danış o işeyişi biliyor + İngilizicem yok. Kolay gelsin--Atacameñoileti 06:55, 3 Ağustos 2007 (UTC)
Pardon, yanlış anlamışım DE dediğin almanca Viki herhalde :-) Sigarayı bırakmaya çalışıyorum kafa da durdu.. Sen bana bir link gönderiver ne dediklerini anlamaya çalışalım. (Hangi resimler bunlar? ) --Atacameñoileti 06:59, 3 Ağustos 2007 (UTC)
Sanırım senin değişikliğini geri alan amcam [17] Where dediğine göre yüklediğin yerin linkini ver demek istiyor olabilir mi? :-)--Atacameñoileti 07:21, 3 Ağustos 2007 (UTC)
Teknik konularda ben de anlamam, şu an onun için araştırma yapacak zamanımda maalesef yok. Bu arada [18] sil etiketi koydum. Commons linkini de verdim. Bakalım ne olacak. Kolay gelsin--Atacameñoileti 07:41, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Diğeri silinmiş bile, bir de buna bakalım ne yapacaklar. Kolay gelsin, iyi çalışmalar--Atacameñoileti 07:49, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Boş duranı Allah sevmez.[kaynağı değiştir]

Bi buna bak. Bi de buna. Kullanıcı adı?? Kolay gele.. --maderibeyzamsj 07:24, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Reklam amaçlı kullanım nedeniyle kullanıcı engellendi. Dikkatin için teşekkürler. --Metal Militia ileti 07:34, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler Maderibeyza. Eklemeler telif hakkı ihlal ediyor, kullanıcıyı uyardım --Pinar 09:05, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Uzun zamandır işler nedeniyle giremiyordum Wikiye

Yeni girdim vede mesajını okudum... 7 Temmuzu kaçırmış olsamda bir sonraki buluşmada beni çağırmayı unutmayın :) --TheTime 13:48, 5 Ağustos 2007 (UTC)

  • selam, yzkoc'un mesajına gösterdiğin ilgi için eline sağlık demek için uğradıydım. :) kolay gelsin. --kibelemesaj 10:57, 6 Ağustos 2007 (UTC)
  • memleketin bütün delikanlıları burayı keşfetmeden şu karabotun kellesini uçurmak gerek sanırım. :) --kibelemesaj 11:47, 6 Ağustos 2007 (UTC)

citrat karabot'a mesaj bırakmış ama erhan ortada yok. aslında bot'u durdurmak mümkün, ama pek şık bir hareket olmaz sanırım. azcık daha sabır. sana başka maddelere bakmanı ve memleketi bir süre unutmanı tavsiye edebilirim ancak. :) sevgiler. --kibelemesaj 12:16, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler, vikipedi sizlere emenat, iyi çalışmalar --Karduelismsj 13:18, 7 Ağustos 2007 (UTC)

af istiyorum..[kaynağı değiştir]

  • tamam, anladık arkadaşın görevini de.. noumenon sadece politika şablonunu kaldırıp silmeyince de ne ola ki diye soralım dedik. ortalıkta konuşunca öyle açık açık bu ne saçmalık diyemiyoruz biliyosun. madem icabına bakıldı, peki bu ne sevgili mader ha, sorarım sana.. :) --kibelemesaj 16:31, 7 Ağustos 2007 (UTC)
neydi kafama takacağım şey unuttum.. :) --kibelemesaj 16:37, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Çok teşekkür ederim, yolun yarısını geçeli 2 yıl oldu:-)Yzkoc 07:01, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Selam.Bu Müzik ve Metal müzik sayfalarına yeni bağlantılar ekliyor kayıtlı olmayan bir kullanıcı da.Daha önceden de eklenmiş çeşitli bağlantılar olduğundan ben müdahale etmedim.Bir bakar mısın?Bence hepsi silinmeli, çünkü bariz reklam.Selamlar.--Sağlamcıileti 14:46, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Tkdiriniz için teşekkür ederim.Bir meşgaleye ihtiyacım vardı.Saçma sapan oyunlar oynamaktansa burada çalışmak çok hoşuma gidiyor.Sizlerde çok yardımcı oluyorsunuz.Özellikle Levent abi'ye bayıldım.Süper bi insan.İşini gücünü bırakıp bana yardım ediyor.Tekrar teşekkürler kolay gelsin.--Sağlamcıileti 15:33, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Yine rahatsız ediyorum ama emin olmadan bu tür büyük değişiklikler yapmak istemiyorum.Küresel Isınma sayfasına bir göz atabilirmisin.Maddenin başına bir rapor gibi birşey eklenmiş bağlantılarda da birilerinin sayfaları bulunuyor.Ben müdahale etmiyorum.--Sağlamcıileti 15:53, 9 Ağustos 2007 (UTC)

selamlar bana bu şekilde nasıl düzenleyebileceğim hakkında yardımcı olabilirmisiniz çok memnun olurum çok da güzel olur iyi çalışmalar kolay gelsinonbaşı pars 16:11, 9 Ağustos 2007 (UTC)

arama kısmına Akpınar, Erdemli diye yazarsanız çıkıyor daha demin güzeloluk, erdemli sayfasına bir tablo ekledim bir bakarmısınız olmuşmu teşekkürler

erdemli belde ve köyleri adlı bir kitapçıktan aktarıyorum bütün bunları orada akpınar diye bir köy var ama yerelnet e bende baktım böyle bir köy görünmüyor. ben bu kitapçığı hazırlayan arkadaşla görüşür sizi bilgilendiririm. ama bu tablo veya şablon nasıl oluşturulur tan anlayamadım bunu açık bir şekilde anlatabilirmisiniz.teşekkürler iyi çalışmalar onbaşı pars 07:17, 10 Ağustos 2007 (UTC)

kolay gelsin[kaynağı değiştir]

çamlı, erdemli sayfasını ekleyecem ama bu şablon tablo nasıl düzenlenir hala öğrenemedim daha açık bir şekilde anlatırmısınız koordinatlarını nasıl bulacam lütfen hemen cevap verirmisiniz kolay gelsin viki kodlarını çok acele öğrenmem lazım ilginize teşekkürler onbaşı pars 07:45, 10 Ağustos 2007 (UTC)

ilginize teşekkürler[kaynağı değiştir]

buğdaylı, karahallı maddesindeki şablonu aynen kopyalayıp eklemek istediğim maddeye yapıştırayım mı bu yeterlimi sizi rahatsız ediyorum ama kusura bakmayın bunu öğrenmem lazım teşekkürler onbaşı pars 07:48, 10 Ağustos 2007 (UTC)

koordinatlar[kaynağı değiştir]

koordinatları nereden bulacam onları bulamadım gerisi kolay kolay gelsin onbaşı pars 08:02, 10 Ağustos 2007 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

ilginize teşekkürler bu işe yarar onbaşı pars 08:08, 10 Ağustos 2007 (UTC)

havasına, suyuna..[kaynağı değiştir]

  • hani böyle maddeleri sana gönderiyorlar diye ben de eksik kalmayayım dedim. insanın adı çıkacağına.. :) --kibelemesaj 10:29, 10 Ağustos 2007 (UTC)

Kendisine Vikipedi'den 3 saatliğine zorunlu mola verdim Gerçi uyardığından beri birşey yapmamış ama geçmiş vandalizmleri kesinlikle kasıtlı. Bildirdiğin için teşekkürler --Pinar 08:12, 11 Ağustos 2007 (UTC)

daha önce wikide bir süre yazmıştım devrimdpt ayrılınca bende bırakmıştım şimdi yavaştan geri dönmeye çalışıyorum fakat bir madde önceki sürümüne nasıl döndürülüyordu gerçekten unutmuşum hatırlatmanız mümkün mü? --canosayanmesaj 08:22, 15 Ağustos 2007 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

teşekkürler bir soru daha sorsam o zaman teta ekibine girmek için ne yapmam gerekir tam olarak çünü düzenleme daha fazla ilgimi çekiyor --canosayanmesaj 08:27, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Erdemli belde ve köyleri şablonu[kaynağı değiştir]

Erdemli belde ve köyleri şablonunda bazı köylerin adı yanlış yazılmış. Kızelen kızılen olacak, tabureli tapureli olacak, köşbucağı kösbucağı olacak sarıyar sarıyer olacak hemen düzeltirseniz memnun olurum kolay gelsin iyi çalışmalaronbaşı pars 09:17, 15 Ağustos 2007 (UTC)

selamlar taslak nasıl hazırlanır bana öğretirmisiniz mesela erdemli belde ve köyleri taslağını nasıl hazırladınız yanlış anlamayın köylerin isimlerini değiştirmeyeceğim söz veriyorum sevgiler saygılar iyi çalışmalaronbaşı pars 16:39, 17 Ağustos 2007 (UTC)

Kolay gelsin[kaynağı değiştir]

kolay gelsin taslak hazırlamayı öğretebilirmisiniz bana iyi çalışmalaronbaşı pars 09:45, 19 Ağustos 2007 (UTC)

Halledildi teşekkürler dikkatin ve uyardığın için.--Machiavelli' msj 12:29, 20 Ağustos 2007 (UTC)

Selam Maderibeyza, bir suredir uzak kaldim Vikipedi'den; bana atilan bir mesaj icin arkadasa yardimci oldugunu gordum; tesekkur ederim. Ufak bir elestirim olacak; anlam ayrimi "eski" sifatiyla yapmissin ama zaman yonunden "eski" diye ayirmak pek ansiklopedik olmuyor. Onu "Saglik Bakani" digerini de "Bakan" olarak ayirsak daha iyi olmaz mi? Saygilar, Citrat 19:45, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Selam Maderibeyza, mumkun oldugunca haber veriyorum bu tur gozume batan seyler oldukca. Ufak tefek dialoglar aslinda buyuk sorunlarin cikmasini onluyor.
Bu arada senin Ilıca, Muş mesajin gozumden kacmis. Resmi belgelerde olup olmadigini bilmiyorum; Mus'tan birilerine sormak gerek. Bence bir zamanlar bu koy vardiysa bu bilgi de eklenip madde kalmali. Ben sadece icerigi toparlayim dedim.
Mus ile ilgilenecektin hani? Istersen Mus ve ilgi isteyen illeri gozden gecirip haftanin projesi halinde sunalim. Citrat 14:15, 23 Ağustos 2007 (UTC)
Taslak tanimi aslinda tartismali; acilan bir cok ilce ve koy guzel bir yapida bence. Ben yeni bilgi eklemek isteyenler icin uygun bir formda oldugunu dusunuyorum. Benim Muş icin serzelenesim il ve il merkez maddesinin boslugu.
Bunun gibi illeri gozden gecirdim, bayagi var: Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, [[Isparta], Karaman, Kars, Konya, Osmaniye, Şırnak, Tokat, Van, Yalova. Diger illerin icirigi ve telif durumuna da birsey diyemiyorum ancak bunlara acil ilgi gerekiyor. Hele Şanlıurfa bu kadar kisa olmasi yakisik degil.
Yanlis anlama, bunlari sana yikmak gibi bir niyetim yok. Cozum icin fikir alisverisi yapiyorum. Kolay gelsin, Citrat 06:43, 24 Ağustos 2007 (UTC)

yöneticiler uyuyor mu?[kaynağı değiştir]

  • ya pardon burada değildim, sildim diye gönül rahatlığıyla gitmiştim. var mı silinip süpürülecek zibil neyin? --kibelemesaj 17:27, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Evet ben de onu diyordum.Yani dün bir şekilde İzmirli bir kullanıcı ile muhatap oldum.Arkasından mesaj gönderdiğimde hemen cevap verdi ve mümkün olursa katılacağını söyledi.Fikrime destek bulduğuma göre ve daha önce uygulanmış birşey olduğuna göre ben de milleti davet edebilirim.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 12:58, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Kolay gelsin Maderibeyza. Mektubat (anlam ayrımı) sayfasına sil şablonu eklemişsin ama neden deneme olduğunu tam olarak anlayamadım --Pinar 14:01, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler. Aslında daha yeni sileceğim. (anlam ayrım) yerine (anlam ayrımı) yazılmış --Pinar 14:09, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Üzülme, kırılma...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Üzülmediğine sevindim. Genel olarak karakterim icabı biraz soğuk bir tarzda yorum yapmam ve bu tip konularda biraz katı olmam bazı arkadaşların olayları yanlış anlamasına yol açıyor farkındayım, bu çok normal; olur böyle şeyler. Fakat bu tip yanlış anlamalar yüzünden senin de üzülmeni istemem. Buraya eklenen her katkı güzel, üstünde tartışılması da - tartışmalar bazen rotasından çıkıp yanlış yerlere kaysa da - güzel. İyi ki o katkıda bulunmuş diyor, teşekkürlerimi sunup, iyi çalışmalar diliyorum... ^_^ - Noumenon mesajkatkılar 17:28, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler mesaj için sağol.Fiziko 1 ile 2 yi sorunsuz verdim.Ama üç...salı günü sınav var biliyorum aslında hepsini ama bu dönem inanılmaz bir şekilde finalim 00 geldi.üstelik 3 soru bile cevaplamıştım hatta 2 tane de sonucunu çıkaramadığım yarım sorum vardı.şimdi korkuyorum.Bu arada damlaları bende saydım bu sene.Stalogmometre idi aletin adı.neyse kolay gelsin.Emreileti 06:32, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Selamlar.Şu sayfaya gözatıp yorumunuzu yazarmısınız.Selamlar.Sağlamcıileti 08:45, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Abla merhaba.Ben ayrılıyorum,bir kaç arkadaşa veda etmeden gitmiyim dedim.kimya katkılarınız bizim okuldaki deney raporları için bir hayli faydalı bu arada.söylemeyi unuttum bugün.neyse size başarılar buralarda,iş hayatınızda,...ben de artık kalkayım.Emreileti 20:01, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Bilgilendirdiğin için teşekkürler.Madde ile ilgili bir şablon hazırlamak istedim ancak nasıl yapacağımı bilemedi.Şablon aynı maddenin ingilizce sayfasında da var.Bahsettiğim şablon şudur.Bu konuda bilgin varsa bilgilendirirsen sevinirim.Teşekkürler.

Sağlamcıileti 09:47, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Selam.Elvan Abeylegesse maddesine madalya şablonunu ekledim.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.Kolay gelsin.

Sağlamcıileti 09:37, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Haklısınız tabii vakıflar içinde durum aynı.Ancak ben ilgili vakfın internet sitesine baktığımda bunun vakıf faaliyetleri başlığı altında yazan bir metin olduğunu gördüm.Yani vakfın faaliyetini yazmanın, kendi söyledikleri şeklin dışında, başka bir yolu var mı sizce?Eğer varsa beni bilgilendirirseniz o yönde bir değişiklik yaparım.Ben bu vakfın ücretsiz eğitimlerine katılmıştım o yüzden böyle bir sayfanın Vikipedi'de bulunmasını isterim.

Sağlamcıileti 14:04, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Çok aydınlatıcı oldu, çok teşekkür ederim.En kısa zamanda madde ile ilgili çalışacağım.Saygılar.

Sağlamcıileti 14:16, 29 Ağustos 2007 (UTC)

  • Oh be nihayet. Birinize rastladık yani şükür. Vikipedi:Şikâyet sayfasına en sona eklediğim şeye bakıver bi zahmet. --maderibeyzamsj 15:45, 29 Ağustos 2007 (UTC)
Evet, her an burada bir yönetici olamayabiliyor maalesef. Bahsettiğin portal denemesi, bir şikayetten daha çok köy çeşmesinde tartışılıp konuşulacak bir konu gibi geldi bana. İstersen diğer yöneticileri de bu konuda bilgilendir, bakalım ne fikirler çıkacak ortaya.. Kolaylıklar. --Metal Militia ileti 17:16, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Ana sayfa takımı[kaynağı değiştir]

Anasayfa takımından kastım zaten sizin bahsettiğiniz gibi birşey.Yani birkaç gün önceden günün maddesi için önerilecek maddelerin kararlaştırılması.Yani sizin aklınıza gelmeyen belki bu takımda çalışacak başka bir arkadaşın aklına gelebilir.Yani bu konudaki felsefem birlikten kuvvet doğar olayıdır.Ancak tabii kimse ilgi göstermez ve bu oluşuma katılmazsa böyle bir takım kurulmaz.Ben de sizin gibi birkaç gün öncesinde günün maddesi önerilerimi yaparım(ki ben şu anda da yapıyorum).Ancak bence ana sayfa öyle birkaç günde bir güncellenmeyi hak etmiyor.Yani anasayfa boş kalmaz ben yokken de boş kalmıyordu.Ancak böyle bir takımla amacım tamamen hızlı güncellemeyi sağlamak.Düşünsenize böyle bir ekip tüm Vikipedi'yi, gazeteleri, diğer Vikipedi'leri araştırıyor ve her gün bir kaç gün sonrası için günün maddesi önerisinde bulunuyor.Bir de böyle bir takım kuruldu diye diğer kullanıcılar madde önerisinde bulunamayacak gibi bir fikrim de yok.Onlar da bu konuda çalışmaya devam ederler.Ana sayfa ile siz de bu kadar ilgili olduğunuzdan sizin de bu takıma katılmanızı rica ediyorum.Tabii daha kurmadık konuşmadık ancak bu konuda beraber sizle beraber çalışmayı isterim.Saygılar.

Sağlamcıileti 19:23, 29 Ağustos 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Vikipedi tartışma:Kullanıcı adı değiştirme sayfasındaki tartışmada şu anda bir öneri ve öneriye yönelik bir uzlaşı var. Sizin de fikirlerinizi beyan etmeniz Vikipedi topluluğunun topluluk ruhu içinde hareket etmesi ve karar mekanizmalarının daha hızlı ve kolay işleyebilmesi için yararlı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 19:40, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Türk mutfağı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Ne yazık ki bugün yoğun telif ihlâli barındıran Türk Mutfağı maddesini silmek zorunda kaldım -_- Fakat bağlantısının böyle kırmızı kırmızı durmasını hiç doğru bulmuyorum. Arzu edersen ve vaktin varsa sen maddeye başla, ben de yardımcı olmaya çalışırım. İnternette bu konuda güzel bir madde hazırlamak için yararlanılabilecek birçok kaynak var. Sen mutfakla ilgilisin diye sana söylemek aklıma geldi. İlgilenen olmazsa ben bir ara açmayı düşünüyorum fakat gelecek haftadan itibaren çok dolu olacağım. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:54, 29 Ağustos 2007 (UTC)

ÇOK TEŞEKKÜRLER...[kaynağı değiştir]

pinar adlı kullanıcının yaptığı hatayı düzeltmişsiniz yürekten teşekkür ederim..sabri76

Seçkin madde oylaması[kaynağı değiştir]

Kondansatör maddesi seçkin madde adayı olmuştur. Teknik maddelerin kapsamlı olması gerektiği düşüncesiyle başlayıp sona erdirdiğim çalışmamda, oylamaya katılmanız beni sevindirecektir. flaWless - furKanileti 22:56, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Böyle eski bir kullanıcının size böyle bir iddiada bulunmasına hem şaşırdım hem üzüldüm.Bence siz smiley inizi geri koyun, çünkü Vikipedi kimsenin değil.Saygılar.

Sağlamcıileti 12:45, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Yöneticiliğe aday oldum. Oyunu bekliyorum. XD

kızılsungur® 21:58, 1 Eylül 2007 (UTC)

Selam maderibeyza. Ropörtaj olayını hallettin mi? yer ve saat için mail atmışsındır umarım. Senin mailini bekliyordu en son. 4 Eylüle kadar görüşemezsek ropörtajda kolaylıklar, başarılar :) sevgiler.. Kullanıcı:Mach

Troll tartismasi nedir? Baglanti verebilir misi? Citrat 05:07, 3 Eylül 2007 (UTC)
Sanirim bu tartismaydi; ama gene de troll yakistirmasini goremedim. Bilmiyorum sorunlarina cevap oldu mu [19]. Citrat 07:08, 3 Eylül 2007 (UTC)
NOT: Ben istanbul'da oldugum zaman Vikitoplantilarina katilmaya calisiyorum; hatta gittigim sehirlerde de diger vikipedistlerle tanismaya calistim. Altinorumcek icin de musaittim ancak o donem Metal ve Nerval bu is icin bicilmis kaftan idiler. Acikcasi cok da basarili oldular; temsil konusunda sorun yasadigimizi sanmiyorum. Toplanti izmir'de kaydirilabilinirdi; ama malum basin merkezleri Istanbul'da. Bir sonrakileri degisik illere alabiliriz bence...

Sevgili Maderi, baskasi icin soz soyleyemem ama ben yonetici olarak kimseye duygusal yaklasmiyorum; yazdiklarindan da kisisel olarak alinmadigimi hemen belirteyim. Elestirlere dedigim gibi acigim, iyi bir dialog ile bir cok sorunun kolayca cozebilcegimize inaniyorum. Varsayimlar nedense hep kotumser bir havaya sokuyor tartismalari.

Burokratliga layik gordugun icin tesekkur ederim ancak o apayri bir konu. Ozellikle su yonetici secimleri devam ederken buna girilmesini dogru bulmuyorum ancak bir burokrat secilmesi gerektigine de katiliyorum. Burokrat'in bizde pek bilinmeyen ek bir kac yetkisi daha var: yonetici atarken son karari vermek gibi. Yani secilen birini red edebilir; yada secilemeyen birini (sinirda kalan) atayabilir. Bunun koy cesmesinde konusulmasi ve toplulugun ona gore guvendigi bir kullaniciyi secmesi en dogrusu olur. Kolay gelsin, Citrat 07:54, 3 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza. Tam olarak anlayamadım ama galiba Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği maddesinin başlığını küçük harflerle yazıp yönlendirmelere olan yönlendirmeleri düzeltmemi istiyorsun? --Pinar 13:54, 3 Eylül 2007 (UTC)

  • Anladım. Aslında yönlendirme sayfalarında küçük/büyük harf kullanımı önemli değil. Yani mühim olan arama yapıldığında doğru sayfanın bulunması. Birisi büyük harflerle arama yapabilir ihtimaliyle büyük harflerle yazılan yönlendirmeleri silmememiz daha iyi olur. İyi çalışmalar --Pinar 14:05, 3 Eylül 2007 (UTC)

Yöneticilik oylamsında verdiğiniz sadece kullanıcı sayfasında değişikliği var diyorsunuz. Katkılarım;

==Katkılarım (Tarih sırasına göre)==

Karışık Maddeler[kaynağı değiştir]

Ve daha niceleri

Düzenleme-Ek yapılan[kaynağı değiştir]

Vikipediye Eklediğim kişiler[kaynağı değiştir]

Vikipediye eklediğim kurumlar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Vay

Bürokratlık[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Tekrar hoşgeldin... bürokratlıktan bahsetmişsin Köy Çeşmesi'nde kısaca fakat bürokratlığın alt yapısı şu an için biraz sorunlu (politika ve yönergelerin bu hususta yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor, sanırım bürokratlarla ilgili ana Vikipedi sayfası bile daha geçenlerde çevrildi ve tam bir çeviri değil). Ayrıca o başlık zaten çok karıştı ve farklı konulara saptı şimdi orada bunu tartışmamız doğru olmaz; iyice olaylar karışır. En güzeli ayrı bir başlık altında tartışmamız... ben şahsen en kısa zamanda (bu hafta içerisinde) böyle bir başlık açacağım ve ilgili politika&yönergelerle de ilgileneceğim. Sen konuyu açmak istiyorsan ama Köy Çeşmesi'nde veya daha uygun bir yer olan bürokratlarla ilgili Vikipedi sayfasının tartışmasında açabilirsin. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:53, 3 Eylül 2007 (UTC)

  • Merhaba Beyza'nın annesi, "Sir" gibi unvanları madde adında değil içinde belirtiyoruz. Bilgine. --Mskyrider ileti 13:55, 4 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza. Yöneticilikteki desteğin için teşekkür ederim. Filanca 18:26, 4 Eylül 2007 (UTC)

Maşallah katkılarınız paha biçilmez.Fakat dalga mı geçtiniz yoksa övdünüz mü belli değil?herhalde dalga geçtiniz.Ben de size iade ediyorum-Esenlikle kalın- --Vay 08:03, 5 Eylül 2007 (UTC)

Talebiniz alınmıştır.İyi günler--Vay 08:12, 5 Eylül 2007 (UTC)

Bakıyorum da Etrüsk müydü neydi sanırım hala kendisiyle iletişmdesiniz.[kaynağı değiştir]

Sayın Maderibeyza, Etrüsk ile konuştuğunuzu biliyorum bunu ima eden örneklemeler yapmanıza gerek yok. Kendisine de deidğim gibi benim sakladığım bir şey yok ama çok ısrar etmeme rağmen onun sakladıkları olduğu için sanırım, benimle, benim onunla konuştuğum açıklıkta konuşmaması durumunu konuyla direkt ilgili olmasa da verdiğiniz örnek üzerinden yola çıkarak size hatırlatmak isterim. Saygılarımla. --Erkan 06:28, 6 Eylül 2007 (UTC)

Kendisi beni, telefondan aramış idi de onun için sizin de arkadaşınız olduğunu bildiğim için ordan sandım. Ancak madem bir tesadüf cuk oturmuş valla. OK şirketinizin ismini alayım ne teklifi hayırdır? :))--Erkan 06:33, 6 Eylül 2007 (UTC)
  • Bildiğim kadarıyla VP:OTO anlayışı gereği uygun değil kardeşim. Levent Abi ileti 11:51, 6 Eylül 2007 (UTC)
  • Daha önceden yönetici arkadaşların, kullanıcılara bu konudaki uyarılarına rastladığım için "uygun değil" dedim. Bana bu soruyu, bu uyarıyı yaptığım son kişi Kullanıcı:Posidosi için söylüyorsan, kişinin, kullanıcı adını "Semiha Pekçevik" olarak değiştirdiği, ayrıca aynı isimle madde açtığı, kullanıcı sayfasıyla açtığı tek madde sayfalarının birebir aynı olduğu gibi, aslında resmen VP:OTO ihlali yaptığı gerçeklerinden kaynaklarak, benim uyarım son derece yerindedir. Doğru olmadığına inanmadığım davranış sergilemem, bu konuda tarafsızlığıma inanmanı dilerim. Ama eğer sorduğun sorunun o kişiyle ilgisi yoksa, bir diyeceğim yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 05:02, 7 Eylül 2007 (UTC)

merhaba beyza söyleşi çok güzel olmuş :) --Aycan 19:40, 6 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Desteğiniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler.İyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 08:08, 10 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar meta tarafından atanan bürokratla iletişime geçilmesi lazım ancak bunu ben yapamam ,yöneticilerden birinin yapmasını bekliyorum.Kolay gelsin.--Eldarionmesaj 10:22, 10 Eylül 2007 (UTC)

sevgili beyza[kaynağı değiştir]

yöneticiliğe adaylığımı koydum.sende bana oy verirsen çok seivinrimBu imzasız yazı İlkebay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Yukarıdaki çikolatalar kadar eşsiz değil ama, nacizane şu mübarek dilberdudağı tatlısı Ramazan öncesi iyi gider diye düşündüm.
Ellerine sağlık Maderibeyza, aldığım bu en "tatlı" Viki-ödül ve iltifatların için çook teşekkür ediyorum. Sevgiler, saygılar. --Metal Militia ileti 13:26, 11 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok çok teşekkürler ederim ince hediyene.İnşallah hep beraber nice yıllara.Kızının 30'a yaklaştığı günlere hep birlikte :)--Eldarionmesaj 13:47, 11 Eylül 2007 (UTC)

Sizin gibi masum olan İstanbul gelincikleri için çok çok teşekkür ederim. Hepimiz Vikipedi, Vikipedi hepimiz için değil mi? İyi ki buluşturulmuşuz. Tekrar görüşmek dileğiyle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 13:53, 11 Eylül 2007 (UTC)

Çıkmadan değiştireyim dedim.Bunu yöneticiler yapabiliyor değilmi yani topluluğun fikrini almadan yaptım umarım sorun çıkmaz.--Eldarionmesaj 15:04, 11 Eylül 2007 (UTC)

Tamamdır.--Eldarionmesaj 15:11, 11 Eylül 2007 (UTC)
  • kimseyle aramda kişisel bir durum olmadı buralarda, olmayacak da maderibeyza, hiç endişen olmasın. tepkilerim ise sadece şahsıma yönelik olan sözlere olmaz, hatta en az onlara olur, olmuştur. sütlaca bayılırım, eline sağlık, teşekkürler. :) --kibelemesaj 21:04, 11 Eylül 2007 (UTC)
  • Ellerine sağlık Maderibeyza, gerçekten sürpriz oldu ama böyle düşündüğüne sevindim. Tartışmalar Vikipedi'nin gelişimi açısından çok önemlidir ama bir konuyu tartışırken ortamın gerilmesini önlemek de çok önemlidir. Sonuçta hepimiz insanız, farkına varmadan söylediğimiz sözlerin başka biri tarafından nasıl algılandığını anlayamadığımız zamanlar oluyor elbet. Vikipedi'ye katıldığım ilk günden bu yana neredeyse 3 yıl geçmiş. Eğer şimdiye kadar biri yaptığım katkılardan dolayı ya da kullandığım yetkilerden dolayı beni eleştirmişse bunu hiçbir zaman kişisel olarak algılamamışımdır. Aynen ben bir kullanıcıyı eleştirmişsem, bu eleştiriyi kişinin kişiliğine değil katkılarına odaklamayı tercih etmişimdir. Sonuçta Vikipedistlerin hiçbiriyle tanışma imkanım olmadı, gerçek hayatta nasıl kişiler olduklarını bilmiyorum. Bu nedenle örneğin engellediğim bir kişi bana hakaret etse bile asla o kişinin kişiliğine, iyi veya kötü bir insan olduğuna yönelik bir yargılama yapmam. Neyse, az ve öz konuşmayı seven biri olarak konuyu daha fazla uzatmasam iyi olacak Tatlılar için tekrar teşekkür ederim --Pinar 05:36, 12 Eylül 2007 (UTC)

Eldarion'un mesaj sayfasında "pasta" nın altındaki yazı gülümsetti. Pastayı o kadar seviyorsun madem; 3. İzmir buluşmasına gelirsen mutlaka masada pasta olacak  :) - Levent Abi ileti 04:52, 12 Eylül 2007 (UTC)

Kendisini uyardım, yeni bir kullanıcı olduğu için bilmeyerek yapmış olabilir ama yine de enteresan --Pinar 07:41, 12 Eylül 2007 (UTC)

Msykrider engellemiş bile --Pinar 07:44, 12 Eylül 2007 (UTC)

Fotoğraf kullanımı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Fotoğraf ekleme konusundaki bilginize dayanarak, içinden çıkamadığım bir şeyi soracağım. Çektiğimiz fotoğrafların ortak kullanımına izin vermek için en iyi yol, Wikipedia Commons'ta bir hesap açmak galiba. Fakat ben daha Commons'taki bir resmi burada nasıl kullanacağımı çözemedim. Acaba buraya Commons'ı kaynak göstererek tekrar yüklemek mi gerekiyor, yoksa bunun başka bir yolu mu var? Şimdiden teşekkür ederim. --Yabancı 08:38, 12 Eylül 2007 (UTC)

Yanıtınız (yardımınız) için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Yabancı 08:44, 12 Eylül 2007 (UTC)

Resimler/reklam[kaynağı değiştir]

Kullanıcıya mesaj atıp sordum. Zaten resimler kaynaksız/lisanssız. Cevap gelmezse 7 gün içinde sileriz. Teşekkürler --Pinar 09:22, 12 Eylül 2007 (UTC)

TOBB ETÜ'nün Yöneticilik Başvurusu[kaynağı değiştir]

  1. Bir önceki yönetici oylamasından sonra küsüp haftalarca vikipediye uğramayan birinin ne tarafsızlığına, ne sağ duyusuna, ne de yetkileri kötüye kullanmayacağına pek kefil olamıyorum. Üzgünüm. --maderibeyzamsj 07:02, 3 Eylül 2007 (UTC)
    Emine Abla ne yazık ki yanlış hatırlıyorsunuz. Ben kesinlikle öyle bir şey yapmadım. Hatta yöneticilik başvurumdan sonra buraya olan katkım daha fazla artarak binlerce oldu. O zamanı tekrar hatırlamanızı rica edeceğim.--TOBB ETÜ 19:12, 12 Eylül 2007 (UTC)

Doğrulanabilir olmak ya da olmamak...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Doğrulanabilirlik olmak ya da olmamak, işte tüm mesele bu ^_^ Sorun kaynaksız olmaları değil! Kaynaksız bilgiye kaynaksız şablonu koyarsan ve eğer kaynak bulan olursa ekler, hiç dönüp bakan olmazsa veya kaynak bulunamazsa içerik çıkarılır. Fakat buradaki sorun bununla bitmiyor. Buradaki sorun şu: bunlar doğrulanabilir bilgiler değiller. Yani bu bilgileri doğrulayabileceğimiz hiçbir 3. parti, güvenilir, bağımsız ve birden çok kaynak (mesela ansiklopedi, derleme vs.) yok. Eğer böyle kaynaklar olsaydı fakat biz ulaşamıyor veya ulaşmamış olsaydık, bu bilgiler sadece kaynaksız olurlardı. Fakat öyle kaynaklar yok, bu sebeple bu bilgiler şu anda doğrulanabilir değil. Bu da Vikipedi'nin ana içerik politikalarından VP:D'nin doğrudan ihlâlidir. Kısacası "A köyün muhtarıdır"ı doğrulamamız mümkün değilse (ki kişilere sormak ne yazık ki doğrulanabilir kılmıyor - 3. parti, güvenilir, birden çok, bağımsız kaynak gerek) bu bilgi Vikipedi'de yer alamaz. Genel için durum bu. Bununla birlikte istisnalar mecvut. İstisnalar ise özenle ele alınıp düzeltilebilir, eklenebilir. Nedir istisna ile kastım? Örneğin bir ilçenin belediyesinin resmî web sitesi vardır ve bu resmî web sitesinde bize o ilçenin tüm köylerinin verileri verilir ve bu verilerin arasında köy muhtarlarının da ismi vardır. İşte o durumda ortada doğrulayabileceğimiz bir kaynak olduğu için, bilgi doğrulanabilirdir ve kaynağı göstermesek dahi maddede bu bilginin doğrulanabilir olduğu gerçeğini değiştirmez; sadece bilgiyi kaynaksız kılar. Konu bu kadar basit. Biz listeleri çıkarırız (ki şu anda orada çengel bulmaca gibi duruyor, bir kısmı tamamen boş!) istisnai olanlardan ekleyen ekler, genel (yani doğrulanabilir olmayan) eklenirse geri alırız. Durum bu kadar basit.

Ayrıca Vikipedi asla ve asla geleceğe yönelik işlemlerde ve uygulamalarda bulunmaz. Bunun da istisnaları vardır fakat çok nadirdir. Vikipedi kâhin değildir. İleride bir şeyin gerçekleşebileceği ön görüşü ile hareket edemez. Şu anda bu bilgiler doğrulanabilir değiller; ilerde doğrulanabilir olurlarsa elbette eklenebilirler fakat şu anda bunları barındıramayız. Bunları hele hele de "ileride birisi kaynak, veritabanı, bunları konu alan ansiklopedi üretir o zaman doğrulayabiliriz" sebebiyle barındırmaya devam edersek çifte kural ihlâli yaparız: bir doğrulanabilirlikten ikincisi geleceğe yönelik bilgi barındırdığımız için. Umarım derdimi anlatabilmişimdir... lütfen kastım kaynaksızlık değil doğrulanabilirlik. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:59, 13 Eylül 2007 (UTC)

Bulusma ne alemde? -- Cat chi? 12:22, 15 Eylül 2007 (UTC)

Tatilden döndüm ve güzel haberle birlikte tebrik mesajını gördüm :) Teşekkürler Maderibeyza. Bu arada, yine tatil nedeniyle buluşmayı kıl payı kaçırmış bulunuyorum maalesef. Filanca 17:06, 15 Eylül 2007 (UTC)

Mesajımı geri alman...[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Maderibeyza, size gönderdiğim mesajı geri alma sebebim kesinlikle dediğiniz şekilde düşünmem değildi. Konuyu sizin tartışma sayfanıza taşıyıp kişiselleştirmemek için bu şekilde davrandım. Aynı mesajın bir kopyası hala Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Politik içerikli babil kutuları sayfasında yeralmaktadır ve içerisinde belirttiğim tüm görüşleri halen savunuyorum. Bunu ilkokul 3. sınıfa giden çocuk dahi mantığıyla çözümleyebilir demişsiniz. Bu kişisel hakaret tanımına girebilecek türde bir ifade. Lütfen bu tür ifadelerde bulunmayınız. Saygılarımla.--Martianmister 22:07, 15 Eylül 2007 (UTC)

arkadaşım bekle 5 dakika çalışma yapıyorum..Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 06:49, 17 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler :)[kaynağı değiştir]

Hoşbuldum :) --Nerval 11:59, 17 Eylül 2007 (UTC)

ABD/Amerikan kategorileri[kaynağı değiştir]

Selam Maderibeyza. Kategori:ABD yerine Kategori:Amerika Birleşik Devletleri kullanılıyor. Ayrıca, tartışmalar sonucunda topluluk "Amerikan" terimini her iki kıtada yaşayanların hepsini (Kuzey ve Güney Amerikalılar) belirtmek için kullanılmaya karar verdi (her ne kadar ben bu fikre katılmasam da). "Amerikan kültürü" yerine Kategori:ABD'de kültür yazabilirsin. Kolay gelsin --Pinar 15:25, 17 Eylül 2007 (UTC)

Beni beğeniyor olmanız!!!![kaynağı değiştir]

Sayın Maderibeyza, ikidir beni bir vikipedist olarak beğendiyinizi söyleyip sonra da kendi fikirleriniz ve vikipedi görüşünüz neticesinde uyarıda bulunuyorsunuz. Her nekadar iyi niyetinizin varlığını görmeye çalışıyor olsamda, açıkçası bu yakın ilginizden sıkıldığımı belirtmek durumundayım. Bunu söylüyorum çünkü iyi niyet çerçevesinde bir daha bana bu şekilde beni beğendiğinizi belirtmemenizi sizden rica ediyorum, yapacağınız eleştiriyi direkt ve net olarak yapabilirsiniz. Her vikipedist kendinden sorumludur ve burda bulunmamın nedenleri arasında birilerinin beğenisini kazanma isteği kesinlikle bulunmamaktadır. Sizin de çok iyi bildiğiniz bazı tartışmalardan anladığım kadarıyla sizin vikipedi politikaları üzerindeki anlayışınız benim anlayışım ile çakışmamaktadır. Dolayısıyla, hiç bir ard niyet taşımayan ve vikipedi politikaları anlayışım doğrultusunda kibarca yapılmış bir diyaloğuma müdehale etmeniz sizin durumunuzu bana daha iyi anlatmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır. Benim için ne düşündüyseniz ve düşünecekseniz inandığınız tanrıdan onun iki katını size nasip eylemesini rica ederim. Saygılarımla.--Erkan 19:45, 17 Eylül 2007 (UTC)

ABD kategorileri[kaynağı değiştir]

Evet doğru söylüyorsun fakat ABD için Vikipedi'de bir istisna var. "Amerikan" kelimesi Amerika Birleşik Devletleri'nin vatandaşlarını/milletini kastetmek için kullanılmıyor, yani öyle karar verildi. Hem Güney Amerika ülkelerinin, hem de Kuzey Amerika ülkelerinin vatandaşlarını/milletlerini kapsıyor. Mesela Kategori:ABD'liler, Kategori:Kuzey Amerikalılar'ın alt kategorisi. Kategori:ABD'de kültür, Kategori:Amerika'da kültür'ün bir alt kategorisi. Açtığın Kategori:Amerikan kültürü bu nedenle çift kategori sayılıyor. Eğer Kategori:Amerikan mutfağı'nı ABD'ye özgün mutfak olarak açtıysan, başlığı Kategori:ABD mutfağı olmalı. Ayrıca Kategori:ABD kullanılmıyor, yani boş kategori. Bunun yerine Kategori:Amerika Birleşik Devletleri kullanılıyor. Umarım kafanı fazla karıştırmamışımdır --Pinar 06:23, 18 Eylül 2007 (UTC)

  • Okeydir --Pinar 07:41, 18 Eylül 2007 (UTC)
Tamamdır.Kolay gele.--Eldarionmesaj 10:50, 18 Eylül 2007 (UTC)

Tamam, buluruz bi resim, o kolay da; işin kötüsü işim yüzünden o ilk anları kaçırmak var işin ucunda. Neler yazılır, neler söylenir.. Ha bu arada; "yaşım kadar mum dikeceğin pasta" sözüne yanıt yazmadım, çünkü senin için çok üzülmüştüm: cebinde paran kalmayacak :) Levent Abi ileti 17:29, 20 Eylül 2007 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 04:48, 21 Eylül 2007 (UTC)


Çocuk hakları gibi önemli ve ciddi bir maddeye katkıda bulunduğunuz ya da olumlu yanıt verdiğiniz için için teşekkür eder; aşağıdaki şiiri armağan olarak kabul etmenizi rica ederim (çünkü "adam olduğunuzu" düşünüyorum). Sevgiler. (Çoğaltılmış mesajdır) Levent Abi ileti 06:00, 24 Eylül 2007 (UTC)

ADAM OLMAK
Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
Döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile,
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu.
Yüreğine, sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek.
Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
dost da düşman da incitemezse seni,
ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir,
üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Rudyard Kipling (1865-1936)


ödülün kutlu olsun hep parlaman dileği ile--Metal Forever 11:25, 24 Eylül 2007 (UTC)

metal rock vandalizm yapıyor--Metal Forever 11:53, 24 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba.Evet orayı takip etmemişim.Soldaki sütunda olunca ben de basıyorum işte. :)) Madem karar alındı göndemem.Teşekkürler bilgilendirdiğin için.Saygılar.Sağlamcıileti 14:14, 24 Eylül 2007 (UTC)

  • Selam Baylan, hızlı çalışmanın zararları: Son sildiğin Ali Fethi Okyar resmini geri alabilir misin? Commons'a yanlış aktarmışım:( Saol.. --maderibeyzamsj 08:18, 26 Eylül 2007 (UTC)
Geri geldi, kolay gelsin--Atacameñoileti 08:22, 26 Eylül 2007 (UTC)
Maderibeyza, lütfen tartışmayı gerilime dönüştürmeden yürütelim. --Atacameñoileti 07:07, 27 Eylül 2007 (UTC)

aday göstermeyi beceremedim...beceremediğim ksımları tamamlarmısın??? gorusuruz.:)Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 07:54, 27 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Maderibeyza, {{SR}} olması için önerdiğin Peygamberdevesi resmi Vikipedi topluluğunca SR olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 18:17, 27 Eylül 2007 (UTC)

  • İyi dileklerin için teşekkür ederim Beyza'nın annesi, iyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 12:36, 28 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler Maderibeyza, iyi çalışmalar, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 07:48, 29 Eylül 2007 (UTC)

Tebrikler....Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 07:50, 29 Eylül 2007 (UTC)

Lisans Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Çilekeş logo.jpg adlı resim in kaynagi (url) ve lisansı açıkça belirtilmiştir. silinmeye aday resimler arasindan nasilkaldirabilirim teşekkürler--Chaos 1 10:53, 29 Eylül 2007 (UTC)

  • lisans olarak logolardan web sitesi seçeneğini seçtiğim halde aşağıdaki lisans kısmında gözükmemekte. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim--Chaos 1 11:42, 29 Eylül 2007 (UTC)
  • Zaman ayırdığınız için teşekkürler.eskisinden daha iyi:)--Chaos 1 12:14, 29 Eylül 2007 (UTC)
Teşekkürler, ñ harfini bulmakta zorlanasınız diye böyle yaptım.:-) İyi haftalar--Atacameñoileti 07:17, 1 Ekim 2007 (UTC)

Düzenlemeye gidileceğinden lütfen bu sayfaya bir süreliğine birşey yazmayınız. (Bu çok kişiye eş zamanlı gönderilen bir mesaj olup cevaplanması beklenmemektedir). Teşekkürler. --Metal Militia ileti 09:49, 2 Ekim 2007 (UTC)

Anlayışınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 10:01, 2 Ekim 2007 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Şu sayfadaki yorumlarınızın kişisel saldırı içermesi nedeniyle erişiminiz 24 saat engellenmiştir. Tartışmalarda daha sakin bir üslup kullanmanız ve döndüğünüzde tekrarlamamanız dileğiyle. --Metal Militia ileti 11:10, 2 Ekim 2007 (UTC)

selam emine (öle dememi istemiştin :D)[kaynağı değiştir]

Bende bot olmak istiyorum.Nasıl bot olunuyor?--Metal Forever 13:38, 3 Ekim 2007 (UTC)

Naber?

Okuldayım şimdi. Nasıl gidiyor bakalım?

--kızılsungur

Merhaba Maderibeyza,bu resimde bir hak talebi var, sen de sil etiketi koymuşsun. Telefon numarsını vermiş ilgili şahıs, yani doğruluk payıolabilir.Bildiğim kadarıyla Commons'ta aktifsin konuyu oraya taşıyabilir misin? Tşkler--Atacameñoileti 08:22, 4 Ekim 2007 (UTC)

Linkini gönderdim işte?? Kolay gelsin--Atacameñoileti 08:26, 4 Ekim 2007 (UTC)
Ben işlem yaptığını fark ettim. Commonsdaki resmin tartışma sayfasına bu amcanın notunu yaz istersen. Oradaki yönetciler de bilsin ne için olduğunu. Ben de buradaki tartışmaya başvuru yaptığını yazacağım. Teşekkür ederim--Atacameñoileti 08:51, 4 Ekim 2007 (UTC)
Ben de öyle yapıyorum zaten ñ harfini. Bu arada başvurunun doğru olup olmadığı meçhul. Böyle durumlarda hemen siliniyor mu ki commons da? Ya yalan beyansa bu. ?--Atacameñoileti 09:00, 4 Ekim 2007 (UTC)
Maaşına okkalı zammı Nergis hanım yapsın, ama tel masraflarını Vakıfdan talep edebilirsin tabi. Ben şahitlik yaparım:-) Resimde bir tuhaflık var dı zaten bu arada. Sanki çok işelmden geçmiş, internetten araklanmış havası var. Neyse.. İyi çalışmalar--Atacameñoileti 09:13, 4 Ekim 2007 (UTC)

Son yorumu geri almanı rica ediyorum[kaynağı değiştir]

Maderibeyza, lütfen Erdemşenol konusunu buraya taşıyıp elma ile armutu toplmayalım, bu başka bir sayfanın konusu olduğu gibi o konuda aynı hatanın yapılma olasığı istatistiğni İnfocan açıklamıştı. Burada bunu tekrar gündeme açmak bizleri trolleştireceği gibi bir çok trollü de buraya toplar. Bu yüzden son yorumunu geri almanı rica ediyorum--Atacameñoileti 09:44, 4 Ekim 2007 (UTC)
Teşekkür ederim. --Atacameñoileti 09:52, 4 Ekim 2007 (UTC)

sevgili emine[kaynağı değiştir]

Acaba şikayet sayfasına şikayet atmam için neye basmam gerekiyor.söylersen sevinirim--Metal Forever 10:39, 4 Ekim 2007 (UTC)

sevgili emine[kaynağı değiştir]

Acaba şikayet sayfasına şikayet atmam için neye basmam gerekiyor.söylersen sevinirim--Metal Forever 10:39, 4 Ekim 2007 (UTC)

sevgili emine[kaynağı değiştir]

Acaba şikayet sayfasına şikayet atmam için neye basmam gerekiyor.söylersen sevinirim--Metal Forever 10:39, 4 Ekim 2007 (UTC)

sevgili emine[kaynağı değiştir]

Acaba şikayet sayfasına şikayet atmam için neye basmam gerekiyor.söylersen sevinirim--Metal Forever 10:39, 4 Ekim 2007 (UTC)

yanlışlıkla çoğaltmışım.özür dilerim :D--Metal Forever 10:40, 4 Ekim 2007 (UTC)

programı bilmiyorum[kaynağı değiştir]

programı bilmiyorum.yüklemedim ama bu işi can yürekle yapacağıma söz veriyorum.vikipedia yı çok seviyorum.ve onun için herşeyi --Metal Forever 11:24, 4 Ekim 2007 (UTC)yaparım

sanırım botluk bir iş değil çünkü her birinde ayrı kodlar kullanılmış kimi zaman tartışma sayfalarında çıkıyor sadece portal proje olsa belki sorun olmazdı ama bunların birde alt sayfaları var onlarda silindiği için onlara yapılan bağlantılarada bakmak gerek standart bir işlem belki ama dediğim gibi kodlar, alt sayfalar işin içine girince robotun ayarlamaları falan daha uzun sürebilir.--Machiavelli' msj 11:16, 5 Ekim 2007 (UTC)

Commons Barnstarı
Türkçe Vikipedi ile commons arasında fotoğraf taşıyarak mekik dokuyan Maderibeyza'ya çalışmalarından dolayı teşekkürler.--Machiavelli'
Rica ederim. Bu arada irc'de Türkçe karakter kullanmıyorum aniden burada bir değişiklik yaptığımda el alışkanlığı gene kullanamıyorum harfleri düzelteyim bari.--Machiavelli' msj 09:37, 6 Ekim 2007 (UTC)

Balıkesir Otoparkı resmi niye siliniyor?[kaynağı değiştir]

Açıklama yapabilir misiniz? İiy günler.--kürşat altınordu... 11:19, 6 Ekim 2007 (UTC)

Tmm sağol. teşekkürler. wikipedist...--kürşat altınordu... 11:20, 6 Ekim 2007 (UTC)

Alışveriş merkezleri[kaynağı değiştir]

Selam maderibeyza.. Eklediğin resimler İstanbul bölümünde çok hoş.. Ama oradaki çarşılar genelde tarihi çarşı olarak isimlendiriliyor. Belki böyle bir liste maddesi açılabilir diye aklıma geldi. Türkiye'de birçok tarihi çarşı var. Ama hipermarket veya alışveriş merkezinin önemli olup olmadığını doğrulayamayız diye düşündüm.. ve söylediklerine de katılıyorum. İyi çalışmalar.--Boyalikus 17:53, 6 Ekim 2007 (UTC)

Cahiiliğimizi vur bakalım yüzümüze. Ha Özhan ha Özel ne farkeder. Ben ikisine de İsmet diyorum işte. :-)--Atacameñoileti 12:20, 8 Ekim 2007 (UTC)

bir ara meloksikamı açarsan ben tamamlarım selamlarTeşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 08:24, 9 Ekim 2007 (UTC)

Eyvallah...PubChemi ben açtım kartlarda hemen hemen kırmızı kalmadı DrugBank maddesini de sana el öpmeye gönderiyorum kolay gelsin...Görüşemezsek iyi bayramlar...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 09:05, 9 Ekim 2007 (UTC)

Bir de benim mesajları ekime kadar arşive atarmısın...:)Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 09:14, 9 Ekim 2007 (UTC)


Resim taşıma[kaynağı değiştir]

Benim "ticket" diye mesaj bıraktığım resimleri taşımaman gerekiyordu zaten :). O resimlerin commonsta bulunmasi icin ayrica bir izin gerekiyor.Resimler ise sadece tr viki için izinli.--Machiavelli' msj 13:43, 9 Ekim 2007 (UTC)

Sevgili VPKM üyeleri, Vikiprojemizde yeni sayfalar açılmıştır hepinizi projeye göz atmaya ve işbirliğine davet ediyorum.Silinen kimya portalından sonra çalışmalarımıza hız vermemiz gerektiğine inanıyorum.Sağlıcakla kalın. Not:Bu mesaj Tüm VPKM üyelerine gönderilmiştir. --Gençosmanlı1299 20:51, 9 Ekim 2007 (UTC)

Arkadaş benim mesajları ekime kadar arşivlersen müteşekkir olurumTeşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 07:02, 10 Ekim 2007 (UTC)

Becerdim :) ilgine çok teşekkür ederim maderibeyza, yanlış bir yerde tıklıyormuşum rv butonuna.-Oblomov 11:38, 10 Ekim 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu[kaynağı değiştir]

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 14:46, 11 Ekim 2007 (UTC)
  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun.. Az oldu, kusura bakılmasın..) --Hasan Sami 05:35, 11 Ekim 2007 (UTC)
Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu
  • Ablacım ablacım diye geziniyoruz ortalıklarda, ablamızdan bile ayrı düştük şu ÖSS illeti yüzünden. telefonlar da olmasa hasret kalıcaz artık birbirimize. Olur da görüşemeyiz, görüşsek de ne bileyim böyle her an görebileceğin bir bayram tebriğini hak edenlerdensin Emine Ablacım. Eşinle, Beyzan'la tüm sevdiklerinle (Ben de o listedeyim ne mutlu ki bana :D ) iyi bayramlar sana. Hoşçakal. --Danbury iletihehehe 16:52, 11 Ekim 2007 (UTC)

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabrican76mesaj 16:46, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle.İyi bayramlar.
Sağlamcıileti 15:23, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Vikipedideki evime sevgi dolu içtenliklerinizle bayram ziyaretine geldiniz. Bende size elim boş gelmedim. Bayramınızı kutluyor ve esenlikler diliyorum. SBM (10:08 GMT +2 Bayramın 1.günü)

Bu baklava bayram nedeniyle zat-ı halinize ikram olunur. Kullanıcı:Striker buz matrix

Duaların kabul, Ramazan Bayramı'n mübarek olsun.Bu çikolatalar benden sana armağan olsun...

Emre 00:12, 12 Ekim 2007 (UTC+3)

İyi bayramlar[kaynağı değiştir]

Daha nice mutlu bayramlar, yurdumuzda kardeşlik ve barış dolu günler geçirmemiz dileğiyle, sevgiler... The cat 13:57, 12 Ekim 2007 (UTC)
Bayramınız kutlu olsun.Baklavalar çok tatlı ;) --ahmetdemirciogluileti 05:31, 13 Ekim 2007 (UTC)
  • Geç olması önemli değil hem bir annesiniz bu bayram günü geç cevap vermek en doğal hakkınız.--Sabri76mesaj 13:16, 14 Ekim 2007 (UTC)

Seninde bayramını kutluyorum, inşallah ocak ayı sonlarına doğru burda olacağım yapacak çok iş var tabikii sizin yardımlarınızla, iyi çalışmalar. --Karduelismsj 13:30, 14 Ekim 2007 (UTC) Gecmis bayramin kutlu olsun maderibeyza! Citrat

17:42, 15 Ekim 2007 (UTC)

nitrobenzenazorezorsinol[kaynağı değiştir]

iyi günler muhtemelen beni hatırlamayacaksınız önce hatırlatayım devrimdpt nin kuzeniyim. kimyager arıyordum ve aklıma siz geldiniz. ben nitrobenzenazorezorsinol hakkında bilgi arıyorum ama burasıda dahil hiç bir yerde yok. e sorabileceğik bi kimyagerde siz varsınız. benzen halkasına bağlı olan 3 tane NO2 grubu olduğu haricinde (diğer kısmı hakkında hiç bir fikrim yok) bir şey bilmiyorum eğer yardımcı olabilecek olursanız canosayan

Merhaba öncelikle geçmiş bayramanızı kutlarım kimya vikiprojesine üye diğer arkadaşlar şu aralar pek ilgilenemediklerinden ortak işbirliği yapamayacaz gibi görünüyor.Projeyle ilgilenen sizi gördüm öncelikle belli bir işbirliği yapsak iyi olacak öneriniz varmı varsa söyleyin benim önerim asitler ve bazlar da yeni maddeler açmak ingilizce vikidende yararlanarak. İyi çalışmalar--Gençosmanlı1299 20:55, 15 Ekim 2007 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler o başlıkları açardım ama çok yoğunum ve devrimde ayrıldıktan sonra bende koptum ama boş zamanımda ilk iş --canosayanmesaj 21:01, 17 Ekim 2007 (UTC)

YARDIM EDİNN[kaynağı değiştir]

DÜN İLKER BAYHAN ADINDA BİRİNDEN BU BİLGİSAYARI ALDIM.BU BİLGİSAYARIN SIK KULLANILANINDA BU SİTEYİ GÖRDÜM.ÜYE OLDUM.AMA NEDENSE MSKYRİDER BENİ ENGELLEDİ.NEYMİŞ İLKEBAY IN KUKLASIYMIŞIM.AMA İLKEBAY DEĞİLİM.ALAKAM BİLE YOK.BANA SATAN KİŞİ BU SİTEYE ÜYEYDİ GALİBA.Bİ ÇÖZÜM YOLA YOK MUDU.NE OLUR YARDIM EDİNN Bu imzasız yazı Aliözkül (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İlgine çok teşekkür ederim maderibeyza. İnternetten çıkmak üzere olmasam sorunumu daha da ayrıntılı anlatıp seni bayıltırdım ama, başka sefere :) Dediğin şekilde kodu çalmıştım zaten, ama şu önbelleği boşaltma işini bilmiyorum. Nasıl yapıldığını yazabilisen çok sevinirim. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancı 15:04, 18 Ekim 2007 (UTC)

Sen diye hitabettiğimi şimdi farkettim, umarım rahatsız olmamışsındır. --Yabancı 15:05, 18 Ekim 2007 (UTC)
Siz mesajınızda "siz"i tercih ettiğinize göre, öyle devam edeyim. O programlardan herhangi biri değil de, Internet Explorer'dan giriyorum nete, bu yüzden o uyarıyı görmeme rağmen, bu işlemi nasıl yapacağımı bilemedim. "Yenile" yapmam yeterli olur mu acaba? Neyse, bir sonraki girişimde deneyebilirim ancak. Yardımınız için çok teşekkür ederim. --Yabancı 15:16, 18 Ekim 2007 (UTC)

IE için yazanı görmemişim. Yeni imzanın kodunu girdikten ve kaydettikten sonra Ctrl+F5 yaptım ve... gene olmadı! İmza değiştirme konusunda lanetlendim herhalde :) Çok teşekkür ederim. Bu konuda başka bir fikrin varsa da, denemeye hazırım. --Yabancı 06:49, 22 Ekim 2007 (UTC)

Bunu sen istedin, yazıyorum :)
  • Girdiğim kod: [[Kullanıcı:Yabancı|<font color="C7 15 85">'''Yabancı'''</font>]][[Kullanıcı mesaj:Yabancı|<sup><font color="#000080">''msj''</font></sup>]]
  • Görünen imza: --[[Kullanıcı:Yabancı|<font color="C7 15 85">'''Yabancı'''</font>[[Kullanıcı mesaj:Yabancı|<sup><font color="#000080">''msj''</font></sup>]]]]

Yanıtını merakla bekliyorum. --Yabancı 07:27, 22 Ekim 2007 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim ya, bayağı uğraştırdım seni. Ham imza kutusunu tıklayınca, halloldu mesele. Umarım menekşe seviyorsundur, ben çok severim de. Sevgiler. --Yabancımsj 08:28, 22 Ekim 2007 (UTC)
  • Aslında hiç yapmam ama, o gün aceleden mesajını tam okumamışım galiba. Neyse, sağol tekrar. --Yabancımsj 08:36, 22 Ekim 2007 (UTC)

Teşekkür ederim öncelikle :) Kullanıcıya bir mesaj attım, bilgisi dahilinde mi değişiklik yapıyormuş sordum. Cevap gelmedi henüz, sanırım artık geri alabilirim hepsini. Yağmur kuşu hakkında da, 'ben daha kahvaltı etmeden, gözümü açar açmaz yine bunun başına oturdum' ! Sanırım onunla ilgili bişi. :) Cat 09:53, 20 Ekim 2007 (UTC)


e-postana "1 günlük, üçüncü torunun" resmini gönderdim. Ellerinden öper teyzesi.--Hasan Sami 10:42, 24 Ekim 2007 (UTC)

Anasına dedim ki, oğlanı böyle fazla süslüyüp püsleme, devir değişti, yolda kızlar şöyle dursun, bizim Maderibeyza gibi gözü açık kız anaları bile damadım olsun diye kaçırıverirler.. Ama laf dinlemedi ki.. Kimbilir başına ne işer gelmiştir.. Ben, karakola falan gitmeden şöyle bir bakiim teyzesi..--Hasan Sami 10:58, 24 Ekim 2007 (UTC)

Çiçekleri anasına gönderdim.. Eee o kadar güzel çiçeklere de bir torun, damat olarak verilir herhalde.. Biraz küçük ya, olsun.. Kısmetli olur, derler.. Yalnız oğlanın adını henüz koymadık, bari bir iki gün geçsin de öyle söz keselim.. Bu arada, güzel kızları olan başka arkadaşlarımız da var.. Nispet olarak söylediğim sanıllmasın da, kıymetimiz ve kıymetinizi bildiğimiz de bilinsin kayınvalidesi..--Hasan Sami 11:14, 24 Ekim 2007 (UTC)

Buraya bir göz atmanızı rica ediyorum.
Euthygenes EPISTVLA 00:13, 25 Ekim 2007 (UTC)

   
 

Kan ter içinde uykularından uyanıyorsan eğer her gece
Yalnızlık sevgili gibi boylu boyunca uzanıyorsa koynuna
Olur olmaz yere ıslanıyorsa kirpiklerin artık herşeye
Anneni daha sık anımsıyorsan hatta anlıyorsan

Kalbini bir mektup gibi buruşturulup fırlatılmış
Kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan
İçindeki çocuğa sarıl
Sana insanı anlatır

Eller günahkar
Diller günahkar
Bir çağ yangını bu
Bütün dünya günahkar

Masum değiliz hiçbirimiz

 
  Hayrola 08:28, 27 Ekim 2007 (UTC)

İyi günler.[kaynağı değiştir]

İyi günler. Online birisinin fikrini almak istiyorum. Başlattığım Abdülkadir Savaşları ve Abnaki Savaşları gibi maddeleri bölmem daha mı iyi olur sizce? Savaşlara böylece alt kategori eklerdim. Yoksa bu şekilde toplu olmaları daha mı iyi? Fikrinizi merak ediyorum. --Mehmet Baran 10:08, 27 Ekim 2007 (UTC)

O halde, Abdülkadir Savaşı maddesine Anlam Ayrımı altında
  • I. Abdülkadir Savaşı
  • II.Abdülkadir Savaşı

şeklinde yapacağım. Diğerleri hakeza. Çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.--Mehmet Baran 10:17, 27 Ekim 2007 (UTC)

Vikipedi tartışmaları[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

konularında fikirlerinizi belirtmenizi rica eder, iyi çalışmalar dilerim . Saygılarımla Cat 11:01, 27 Ekim 2007 (UTC)

Ödül için teşekkürler:)[kaynağı değiştir]

Ödül için teşekkür ederim, çalışmalarımın takdir görmesi beni çok sevindirdi. Wiki kültürel platformda hem Türkçe'yi geliştirme, hem de kültürümüzü artırma açılarından çok faydalı. Ayrıca makalelerimizi kamuya bırakmak mütevaziliğimizi de geliştirir nitelikte. Böyle bir kültür merkezine katkıda bulunmaktan zevk alıyorum ve sizin gibi kültürlü ve azimli arkadaşlarımızı da burada görmekten onur duyuyorum. Kolay gelsin. --Mehmet Baran 10:06, 30 Ekim 2007 (UTC)

Ödül için teşekkürler Maderibeyza. İşten, derslerden fırsatım olsa daha çabuk biterdi bu kuşlar herhalde:) Size iyi çalışmalar dilerim, kolay gelsin. neskafefincanındatürkkahvesi 10:26, 30 Ekim 2007 (UTC)

İyi günler, kusura bakmayın rahatsız ettim, online siz vardınız, Estonya Bağımsızlık Savaşları'nı ekliyordum, Bu şablon çalışmıyor. Savaş üç taraf arasında oldu. Kodlarda da üç taraf var fakat kaydedince karışıyor. İngilizcesinde en:Estonian War of Independence aynı sorun çıkmamış. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?--Mehmet Baran 10:48, 30 Ekim 2007 (UTC)

Çok teşekkürler bu iyiliğinizi unutmayacağım. Size de kolay gelsin --Mehmet Baran 14:11, 30 Ekim 2007 (UTC)
Tekrar çok teşekkür ederim. Sizi rahatsız ettim. Baktım online değildiniz ben de Eldairon'a yazayım demiştim. Çok saolun. Size de kolay gelsin.--Mehmet Baran 16:22, 30 Ekim 2007 (UTC)

Merhaba. Kullanıcı sayfamda açmaya çalıştığım bilgi kutusu çok zorladı beni biraz yardımcı olabilermisiniz?--Tuz 14:34, 30 Ekim 2007 (UTC)

Çok sağolasın Maderibeyza, yemiş kadar oldum.:)Kilo yapıyor yalnız, bu nedenle sadece bir kısmını ben yiyeyim ve diğer kısımlarını diğer arkadaşlara ikram edelim. Tekrardan sağolun ve iyi çalışmalarUgur Basakmesaj 12:22, 1 Kasım 2007 (UTC)

Selam. Silinebilirler tabii de, maddelerin geçmişi var, emin misin? --Metal Militia ileti 15:56, 1 Kasım 2007 (UTC)
  • Tamam haklısın. Sadece bunu siliver o zaman:)) --maderibeyzamsj 15:58, 1 Kasım 2007 (UTC)
Bunun da var... Yeniden adlandırma mı yapacaksın? --Metal Militia ileti 16:01, 1 Kasım 2007 (UTC)
  • Ay evet isim değişikliği yapcam. Ne geçmişi var? Yönlendirme sayfası işte. Aman ne kıymetli maddeleriniz varmış. Sabahtan beri yalvarıyom sildiremedim ne sana ne Kibele'ye :))) --maderibeyzamsj 16:02, 1 Kasım 2007 (UTC)
Sakin sakin.. Maddelerin tanesi 1000 dolardan satıyoruz, kolay değil :) --Metal Militia ileti 16:05, 1 Kasım 2007 (UTC)

selam efedrini açarsan tamalarım...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 08:45, 2 Kasım 2007 (UTC)

Çeviri talebi...[kaynağı değiştir]

Merhabalar iyi günler... Beşinci seviyeden İngilizce bildiğinizi gördüm. İngilizcesi seçkin madde olan (ve benim tek başıma güç yetiremediğim) Finlandiya Bağımsızlık Savaşı maddesini Türkçeleştirmeme yardımcı olur musunuz?? Bu iyiliği yaparsanız sevinirim. Kolay gelsin.--Mehmet Baran 09:41, 2 Kasım 2007 (UTC)

AÇtığım kategorileri "kategorileştirdiğin için" (ben anlatamadım ama sen anladın) teşekkürler, sevgiler. Levent Abi ileti 21:35, 5 Kasım 2007 (UTC)

Çeviri sürüyor.[kaynağı değiştir]

Selamlar, Finlandiya Bağımsızlık Savaşı maddesinin çevirisi çok iyi gitti, pek az bölüm kaldı. Benim İngilizcemin yetersiz kalması nedeniyle devam edemedim ama çok çalışkan arkadaşlarımız bu işi götürmüşler. Sizlere kolay gelsin derim, iyi günler.--Mehmet Baran 13:43, 6 Kasım 2007 (UTC)


Bu değişikliği neden geri aldınız? --Sophia 13:56, 6 Kasım 2007 (UTC)

Ben görülmesi gereken bir yazı olduğunu düşünüyorum. eğer normal bir kullanıcı aynı yazıyı yazsa nasıl geri almayacak isek, anonim kullanıcılarada öyle davranmalıyız bana göre. Sonuna imzasız şablonunu koydum. Anlayışınız için teşekkürler ve kolay gelsin : ))) --Sophia 14:12, 6 Kasım 2007 (UTC)

Maderi selamlar; Nasılsınız inşallah , hani anlaşmıştık medyaları sondan işaretliyecektiniz:) "D" harfinde bi faaaliyetinizi gördüm de ondan soruyorum.Kolay gele
-- Euthygenes EPISTVLA 18:57, 6 Kasım 2007 (UTC)
Yok canim ne sakincasi olaiblir Siz E ye devam edin o halde ben Dyi bitirince Bir harf atlayarak ilerleyeyeyim sizde Bir har ilerlersiniz cakismayiz boylece bu arada Farklı isimle commonsa tasidiğiniz medyalalari {{Telif-inceleme|euthygenes|~~~~~|commons=commons|isim=Example.jpg}} ile ayni isimle tasidiginiz medyalari {{Telif-inceleme|euthygenes|~~~~~|commons=commons}} ile isaretlerseniz tasinan madyanin akibetini daha iyi gozlemleyebiliriz kolay gelsin , görüsürüz
-- Euthygenes EPISTVLA 09:29, 7 Kasım 2007 (UTC)

İyi günler[kaynağı değiştir]

Merhaba, Nietzsche maddesi üzerinde çalışıyorum da, Nietzsche'nin "Soykütüğü" var elimde fakat onu oraya nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum. Bu konuda "Şablon:Ailesoykütüğü" gibi bir şey var fakat nasıl kullanılacağını bilmiyoruz. Bir fikriniz var mı? Uzun süredir üzerinde çalıştığım, Friedrich Nietzsche maddesi nasıl olmuş? kolay gelsin. :) --Mehmet Baran 12:55, 7 Kasım 2007 (UTC)

Teşekkürler, madde nasıl olmuş? Güzel olmuş mu. Bayağıdır uğraşıyorum fakat resimler problem oluyor. Metin az resim çok :D. Tekrar teşekkürler. Kolay gelsin.--Mehmet Baran 13:15, 7 Kasım 2007 (UTC)
Yapamıyoruuum. Bir türlü yapamadım. En iyisi painte atıp oradan eklemek. Burada denedim fakat kodlardan pek anlamadım. Bu arada Winsleyler ile Nietzsche akraba oldular.:-)--Mehmet Baran 13:23, 7 Kasım 2007 (UTC)
  • O halde bilindik resimleri çıkarayım sadece farklı olanları ekleyeyim. Fakat Nietzsche ile ilgili çok az fotoğraf var ve hepsi de commons'da var. Bu yüzden commons'tan ekleme yaptım. Bazı resimleri çıkarıp bazılarını da aşağı kaydırmayı düşünüyorum. Çünkü daha ekleyecek resimler var :) Kolay gelsin, ya da sizin tabirinizle "Kolay gele" --Mehmet Baran 13:33, 7 Kasım 2007 (UTC)

Kaliteli madde[kaynağı değiştir]

Merhaba. Benim gene bir ricam var :) Fırsatın olduğunda çok emek verdiğim bir maddenin kaliteli madde adaylığıyla ilgili görüşlerini ve oyunu belirtebilir misin? Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 15:55, 7 Kasım 2007 (UTC)

Güzel hediye ve dilklerin için teşekkürler :)--Machiavelli' msj 03:27, 8 Kasım 2007 (UTC)

Yöneticiliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

fentanili açrsan tamamlarım ...selamlar...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 08:10, 10 Kasım 2007 (UTC)

sivasspor sayfası ciddi şekilde bozulmuş. geri almaya çalışıyorum fakat değişiklik çakışması oldu diye mesaj veriyor. neden acaba? Adem Durdu 08:53, 10 Kasım 2007 (UTC)

27 Ekim sürümünü geri getirirmisiniz lütfen. asıl tahribat ondan sonra yapılmış.Adem Durdu 08:59, 10 Kasım 2007 (UTC)

sorun halledildi. ilk geri aldığınızda bir önceki sürüm gelmişti. 2. geri alma işleminde düzeldi sağolun. iyi çalışmalarAdem Durdu 09:03, 10 Kasım 2007 (UTC)

Hayırlı olsun...[kaynağı değiştir]

Hayırlı olsun...Bu işten alnının akıyla çıkmandan dolayı seninle gurur duyuyorum. Bu özü sözü bir çizgini hep sürdüreceğinden eminim...Saflık,dürüstlük,doğruluk yolundan ayrılma...Selamlar...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 09:47, 12 Kasım 2007 (UTC)

Sen şablonları getir link ver ben türkçeleştiririm...Ayrıca beni beklemeden etken maddeleri (efedrinde yaptığımız gibi) aç link ver hallederiz...

Bu arada her zaman baş adayım sensin :)) Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 10:11, 12 Kasım 2007 (UTC)

Hayırdır ya? Noluyor böyle? :( Silmiycem. (En azından bir süre)  :) Konuyu tam olarak anlamadan yapmak istemiyorum böyle birşeyi. Sevgiler. Cat 11:58, 12 Kasım 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Ama adaylığın uzatılma olasılığı var. (Kurallar bunu gerektirebilir.) Öyle bir şey olursa, yorumlarını öğrenmek isterim. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 12:03, 12 Kasım 2007 (UTC)

Engelleme notu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Normalde engelleme notu bırakmak alışkanlığım değildir. Bununla birlikte bu engellemenin yanlış anlaşılabileceğini düşünerek açıklama notu bırakmak istiyorum.

  • Burada ve buradaki çeşitli ifadelerinden ötürü engellendin. Daha önce engellemen olduğu için, prosedüre uygun şekilde en son engellemenin süresinin bir üstü yeni engellemenin süresi oldu. Bu engelleme ilgili mesajlardaki genel bir tutuma yönelik olsa da ana veriliş sebeplerinden en önemlisi şu ifadedir: "o Fethullahçı bozuntusunu". Vikipedi'de kimse bir başkasına bu tip ifadeler kullanamaz, o kullanıcı ne kadar sınır dışı olursa olsun. Bir kullanıcının başka bir kullanıcı ile karşılaştırılması hoş olabilir veya olmayabilir, bu özneldir fakat bir kullanıcıya hakaret etmek, durumu ne olursa olsun, kabul edilemez bir VP:KSY ihlâlidir; hele hele de o kişinin dini, ideolojisi veya fikriyatına göndermede bulunarak hakaret etmek. Ayrıca diğer ifadelerde Kullanıcı:Vito Genovese'ye karşı hakaret-vari yorumlar vardır. Kullanıcıların kural ihlâllerini görürsen bunu elbette belirtebilirsin. Fakat kural ihlâli olmayan durumları ortaya koyarak bir kullanıcıyı kötülemek ayrı bir şeydir. Bir kullanıcının Vikipedi ile olan ilişkisini beğenmeyebiliriz, ona karşı kötü hislerimiz veya düşüncelerimiz de olabilir. Fakat somut kural ihlâlleri yoksa bunları gereksiz yere belirtmek ancak yersiz yere Vikipedi'yi meşgul etmek, kişisel saldırılar ile ilgili politikamızın başında yazan katılımcıyı değil durumu, katkıyı tartışmak düsturuna karşı gelmek demektir. Ayrıca durumun belirli bir kişi hakkında olmadığı (sonuçta örneğin oylama Vito Genovese'nin oylaması değildir) aşikârken, konu bu kişi değilken bu kişi konu etmek iyi niyet varsaymak politikasını ihlâl etmektir.
  • Sonuç olarak, oylamalarda yorumlar, eleştiriler farklı şeylere yol açabilir... sonuçta her tartışma ortamı biraz kırıcılaşabilir, burada önemli olan soğuk kanlılığımızı korumaktır; senin gibi deneyimli Vikipedistlerden beklenen de budur. Umarım gelecekte olaylarda daha sakin bir tutum izlersin, sonuçta inan hiçkimse ve belki de en çok da bu engeli veren ben tartışmalarıon kişiler arası kavgalara dönüşmesinden hoşlanıyor. Bunlar ancak Vikipedi'yi bölüyor, yıkıyor... Bunlara gerek yok; ansiklopedi yazmaya devam! Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 17:52, 12 Kasım 2007 (UTC)


Engelleri aş da gel[kaynağı değiştir]

Kanuni engel süren bitti ise, gönlündeki engelleri de aş da gel. Hatta, Beyza'nın da elinden tutarak gel ki, aile boyu olsun. (Bir de tehdit: Gelmezsen eğer, hakkında oylama açarım bilesin; Gelmesini isteyenler? İstemeyenler? İsteniyorsun, geleceksin...gibi.) --Hasan Sami 20:45, 16 Kasım 2007 (UTC)

Çok saolasın. Valaha ben böyle şeyleri hatırlayamam ve takip etmem. Günü geldiğinde ben tebrik etmezsem kusura bakmiyceksin. :)))Teşekkürler.Sağlamcıileti 18:37, 20 Kasım 2007 (UTC)

Acil commonism çağrısı:)[kaynağı değiştir]

  • Commons'a attığım Image:AliFethiOkyar.jpg resmisi kaynaksız diye etiketlenmiş. Amma velakin resmin burdaki kopisinin silinmiş kayıtlarına bakarsan resmin kaynağının TC Başbakanlığı olduğunu göreceksin. Başbakanlık ve resmi kurumlardan alınan dökümanlar GFDL'ye uygun olmaz mı? Sana sormadan Patstuart'a yanıt vermiyim dedim?? --maderibeyzamsj 08:24, 21 Kasım 2007 (UTC)
Kaynak olarak T.C. bbaşbakanlık yeterli değil. silinmiş halinede baktım bağlantı falan hiçbirşey yok. Silinmesi uygundur bence :). Ayrıca eğer resmi kurumların GFDL'ye uygun olacağını sanmam çoğu telif hakkında hiç bir bilgi vermeden yayınlanıyor.--Machiavelli' msj 11:49, 21 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba. Alanınıza girdiğini bildiğim için sizden rica ediyorum, tiner maddesini açmanız mümkün mü acaba? Alakasız bir yerde (Yaşamın Kıyısında filminin konusunu yazarken) farkettim Vikipedide olmadığını, olsa iyi olur bence. Şimdiden teşekkür ederim, kolay gelsin. --Yabancımsj 13:24, 21 Kasım 2007 (UTC)

Ben de niye sallamadı diyorum! Arada bir bunu yapmak iyi oluyor galiba, ilgi alanımıza giren maddeleri bir vesileyle açmış oluyoruz. Ben sana teşekkür ederim, eline sağlık. Taslak da olsa, gayet iyi görünüyor. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 10:19, 26 Kasım 2007 (UTC)

Selam, yazdığım taslak neden yetersiz anlamadım? Okuduğum kitabın tümünü mü yazsaydım? Bu imzasız yazı Enfalcenkay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Elinize sağlık[kaynağı değiştir]

Selam. Rica ederim. Şaşırdım. Her gün böyle mi oluyor? Elinize sağlık. İyi Çalışmalar. Takabeg 10:20, 24 Kasım 2007 (UTC)

Selam. Kusura bakmayın. O gün kafam çok karşıktı. Jetonum yeni düştü. İslamla ilgili ilavelerimden mi kastettiniz acaba? (Yine de jetonum düşmedi mi?) Arapçanız ne seviyededir? Benimki bayağı zayıf aslında. Eğer iyi biliyorsanız o maddelere yardımcı olmanızı rica ediyorum. Demin 'Muhammed' maddesine baktım. Türkçe vikide nelerin yaşandığını bilmem ve iddiaların doğru olup olmadığını da bilmem. Yine de durumu oldukça üzücü. İyi çalılmanızın devamını dilerim. Takabeg 11:56, 27 Kasım 2007 (UTC)


Selam. Bu sefer bunu da sayenizde başardım galiba :) Ama gene yarım yırtık :( Çünkü yazımda herkesden farklı olarak tarih ve saat belirmiyor. İlginize tekrar teşekkürler. Kullanıcı mesaj:yalhı

Problem ortada: Yaş:65 Ama bu sefer tamam galiba :) --Yalhı 00:40, 25 Kasım 2007 (UTC)

SİL veya SİLME onayı nasıl verilir?[kaynağı değiştir]

Bir wikipedi sayfasında Sil veya Silme oyu nasıl veriliyor, nereden veriliyor bir türlü bulamadım. Yardımlarınızı rica edebilir miyim? --Yalhı 11:41, 25 Kasım 2007 (UTC)

Hüsamettin Yalhı maddesi için verdiğiniz olumlu oy ve yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim. Henüz acemi olduğum için yazım tarzımın pek düzgün olmadığı muhakkak. Nasıl değiştirme yaparsam düzeltebilirim? Hatalarımı örneklerle gösterme zahmetine katlanırsanız beni sevindirirsiniz. Saygılarımla. --Yalhı 08:37, 26 Kasım 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok fazla karışıklık olmaz diye düşündüm :) Ama olucak galiba. Artık biliniyorum ya attım ondan theyı :) İyi çalışmalar. Cat 09:11, 26 Kasım 2007 (UTC)

Ne kadar teşekkür etsem azdır[kaynağı değiştir]

Elinize sağlık. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Kesinlikle böyle bir düzeltme yapmayı başaramazdım. Sayenizde çok şey öğrendim. Ne de olsa henüz 3-4 günlük bir kullanıcıyım ve de 65 yaşında bir ihtiyar! Ne akla hizmetse hâlâ öğrenmeye çalışıyorum. :( --Yalhı 09:52, 26 Kasım 2007 (UTC)

3210'a ait kukla[kaynağı değiştir]

3210 isimli kullanıcı halen vikisözde faal buradaki girişlerle vikisözdeki girişler eşgüdümlü ve aynı tarz. Vikipedi:Denetçi isteği sayfasına mesaj bırakacağım--Nosferatu 15:35, 26 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza, "Kars Tarihi" adıyla başlattığım madde telif haklarına aykırıdır diye silinmiş. Ben kendi yazdıklarımın yanı sıra bazı bilgileri internettende buldum. İnternetteki sitede telif hakkıyla ilgili hiçbir yazıya rastlamadım. Burada almış olduğum bilgiler telif haklarına aykırı olmadığını düşünüyorum. Lütfen ilgilenirsen ve bana cevap yazarsan sevinirim. Cologne6


Vandalizm mi?[kaynağı değiştir]

Bir dönüp bakar mısınız Acaristan maddesine, üç-dört isim hiçbir değişiklik yapılmasına izin vermiyorsunuz. Sizin dışınızda değişiklik yapmak vandalizme mi giriyor. Bak sen! Sözüm ona Viki'nin ilkelerini de koruyorsunuz. Ne yaptığınız hiç anlaşılmıyor yani. Türkçe Acaristan maddesini okuyanlar, diğer dillerdekine bakmıyor mu sanıyorsunuz. Aradaki farkı görmek isterseniz, siz de İngilizcesine (en:Adjara), Almancasına (de:Adscharien) filan bir bakın. Bu imzasız yazı 85.107.236.37 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Fernand Léger[kaynağı değiştir]

Merhaba Mader-i Beyza. Fernand Léger maddesine sil şablonu koymuşsun ama hızlı silme için neden göremiyorum. Neden silinmesini istediğini söyler misin? Hoşçakal, Filanca 17:40, 27 Kasım 2007 (UTC)

Telif konusu benim de aklıma geldi ama google aramasında telif ihlaliyle karşılaşmadım. Telifli metnin kaynağı nedir? Filanca 20:42, 28 Kasım 2007 (UTC)

Beyzaya selam[kaynağı değiştir]

merhaba maderibeyza. umarım beyza bebiş de iyidir.--88.230.224.245 09:08, 28 Kasım 2007 (UTC)

ISPM 15 Resmi için[kaynağı değiştir]

Düzeltme için teşekkürler. Resmin kaynağını link vererek belirtmek şartı ile, eğer sitede bir telif hakkı engeli yoksa problem olur mu? O zaman GÖBL seçilmesi mi gerekmektedir. --foPen bana ileti gönder 14:08, 28 Kasım 2007 (UTC)

Periyodik tablo[kaynağı değiştir]

Merhaba. Periyodik tablo maddesinde John Newlands adının geçtiği bir cümle var, havada kalmış. Düzeltemedim, en-wikipedia'da da burada yazandan epeyce farklı şeyler yazıyor amcayla ilgili. (Periodic table maddesinin içinde yazanlardan söz ediyorum.) Konuya vakıfsın diye bir danışayım dedim, o cümleyi ne yapsak da düzeltsek? Şimdiden sağol. --Yabancımsj 12:16, 29 Kasım 2007 (UTC)

Dediğin gibi maddenin durumu genel olarak iyi değil, daha epey işi var, arada bakmak gerekecek. İlgilendiğin için sağol. --Yabancımsj 13:00, 29 Kasım 2007 (UTC)

Sevgili Maderibibeyza, Renk Uzayları-Renk Modeli-Renk Serisi konusunda bir kavram belirleme amaçlı tartışma başlatmak istiyorum. Color Space olarak geçen terimin karşılığı bence renk uzayı değil renk serisi olmalıdır? Bununla ilgili bir mutabakat sağlama yapmak istiyorum ne yapmamız gerekir? Tşk.--foPen bana ileti gönder 13:11, 29 Kasım 2007 (UTC)


Taraflılık[kaynağı değiştir]

Merhaba Maderibibeyza Vikipediye ilk girdiğimde yazmaktan çekinme cesur ol diye bir msj gelmişti ama vikipedi'de taraflılık okadar çok ki siteden ayrılmak üzereyim. Bu taraflılık kişilerin kullanıcı olmalarına güvenilerek yapılıyor. Örneğin eklediğim son madde Teksas(Bursaspor Taraftar Grubu). Maddeyi eklememin hemen bir buçuk saat sonrası madde referans verilmemiştir, övme amacı taşımaktadır, taraflıdır diye etiketlendi ve 10 dakika sonrasındada silinmesi için etiketlendi. Vikipedi de madde oluşturmak eğer kişilerin düşüncelerine tersse anında linçten dolayı imkansız hale geliyor. KSK BJK (dikkat edin Bursasporla arası iyi olmayan takımlar) maddelerinde yazılanların benzerlerini yazdığımda uyarılar geliyor ve de hep 'Eldarion' kişisinden. KSK maddesi sıfır referansla yazıldığı halde benden net kaynaklar isteniyor. Örneğin etiketleri silersemde küçücük bir şey de olduğu gibi engellenmekle tehdit(!) ediliyorum. Lütfen bu konuda yardımcı olun.--Aybeyzade 14:18, 29 Kasım 2007 (UTC)

Yardımınız için teşekkür ederim etiketleri kaldırma nedenini tartışma sayfasında belirttim. Etiketleri kaldırmam halinde engelleneceğim yazılmıştı. Umarım bi aksilik olmaz. Ama inanın Bursaspor veya Teksas veya Göztepe ile ilgili bir ekleme veya düzeltme yaptığımda yağmur gibi uyarı gelirken, bugün baktım; Bazı süper lig takımlarının sayfalarında örneğin (Kasımpaşa Gaziantepspor) argo cümleler kayıtsız kullanıcılar tarafından yazıldığı halde halen durmakta, Bazı takımların (örneğin Çaykur Rize) sayfalarında bırakın kaynağı referansı, uslüp bile normalin dışında olduğu halde ilgilenilmemektedir. Ama bazı sayfalara dokunduğum anda ansiklopediklik doğrulanabilirlik falan filan kılı kırk yaran uyarılar. Bence bu taraflılığın ta kendisidir. Size tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim...--Aybeyzade 14:56, 29 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza Bişey sorcam vikipedi'den çıkabiliyomuyuz. Yani tamamen ayrılabiliyomuz. Ayrıca fotoğraf galerine baktım istanbul buluşmasına falan orda sizin resminiz varmı varsa hangisi.--Aybeyzade 11:11, 30 Kasım 2007 (UTC)

Sil kullanıcı talebi dediğim de aybeyzade adıyla siteden tamamen silincem dimi adım sayfam herşeyim silincek kaydım silincek. Güzel bişey böyle bi buluşmanın tertip edilmesi.Bide vikipedinin nekadar ziyaret edildiğini biliyomusunuz.--Aybeyzade 13:40, 30 Kasım 2007 (UTC)

Uzun boylu yakışıklı:) Engellenmiş. Güzel bi tertip tabi buluşma. Tamamen çıkmam için engellenmem gerekiyor öyleyse. Ozaman engellenmeyi beklemekten başka çarem yok. Teşekkür ederim yardımlarınız için. Sizede kolay gele...--Aybeyzade 13:56, 30 Kasım 2007 (UTC)

Sayfamı etiketledim sizin silmeniz mümkünmü. Ayrıca engellenmek de istiyorum. Anladığım kadarıyla bunun için çirkeflik yapmam gerekiyo. Öyleyse yapmaya mecburum. Ya ben mesela birine bi msj yazıyorum. Ne yazcak diye aklım hep sayfamda oluyo bir maddeye bir şey ekliyorum. Anında bana karşılık veriliyo bende cvp yazmak zorunda hissediyorum kısacası vikipediye bir daha kullanıcı olarak girmek istemiyorum. Mümkünse benim kullanıcı sayfamı silin. Engellenme işini de ben halledeyim.--Aybeyzade 14:20, 30 Kasım 2007 (UTC)

Eyvallah. Saolun çok yardımcı oldunuz ama bende bu site için çok uğraştım maddeler ekledim düzenledim düzelttim tabiki kimsenin bir çıkarı yok ama ne derseniz deyin Taraflılıkla harcadığım vaktimle bir çok daha katkı yapabilirdi. Bu benim düşüncem. Şimdiye kadar en samimi sohbet ettiğim kişi siz oldunuz. Sizden ricam hiç olmazsa siteden uzak kaldığım sürede Teksas taraftar grubu Bursaspor maddelerini izlemeye alın ve vandallıkları engellemeye çalışın tekrar teşekkür ederim Tekrar iyi çalışmalara dilerim--Aybeyzade 14:37, 30 Kasım 2007 (UTC)

Sorry, I can't speak turkish - but the page is work in progress - please be patient, translation follows soon with the help of some friends - thanks a lot ... 217.184.20.145 15:42, 30 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba. Mantid sayfasına yaptığınız katkı ve koyduğunuz düzenle etiketi üzerine ben altbaşlıklara bölüp, düzenledim maddeyi. Fakat dikkatimi çeken bir eksik var o da kaynak bilgisi. Açıkçası ben aklımda olan çok az bilgileri eklemiştim o yüzden herhangi bir kaynak belirtememakteyim. Eğer bir literatürden yararlandıysanız maddede belirtmenizi rica ediyorum. İyi çalışmalar. (: neskafefincanındatürkkahvesi 17:15, 2 Aralık 2007 (UTC)

Hmm.. O zaman insallah telifli bilgi degildir, kullaniciyla irtibata geceyim ben en iyisi :) Iyi calismalar. neskafefincanındatürkkahvesi 08:23, 3 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba ben daha yeni yazıyorumda anlamadım kırmızı başlıklı kızda hikayeyi anlatamıyormuyuz sadece ne olduğunu yazıp brakacakmıyız.Somebody else's knowledge

Cevap için çok teşekkür ederim kaynak olayını pek anlamadım ama neyse anladığım buraya hikaye yazmıyoruz. Burası baya hızlı çalışıyor kayıt oldum hemen biri hoş geldin dedi. Soru sordum hemen cevabı geldi :))) görüşmek üzere Somebody else's knowledge

Canım kardeşim, ne demek "senden bişey istemedim" bak ağzına biber sürerim haa! her zaman her türlü isteğine burada yardıma hazırım.. Fadik Sevin benim de sevdiğim bir sanatçı. Bu gece açılmış bil. Sevgi ve saygıyla.. Levent Abi ileti 10:58, 5 Aralık 2007 (UTC)

  • İstediğin madde hazır, bana göre bir eksiği fotoğrafı. Kendisine ulaşabilirsek onu da hallederiz ama bu biraz tesadüfe kalıyor.. umarım beğenirsin. Levent Abi ileti 20:08, 5 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkürler. Aslında bu benim normalde ilgi alanım değil ama baktığımda kategorileri çok karman çorman buldum, bir el atayım dedim. Kategoriler karışık olunca katkılar da azalıyor. Kategoriler düzeltilince hangi maddelerin eksik olduğu daha çok ortaya çıkıyor. İnşallah bu düzenlemeden sonra katkılarda artma olur. Benim düzenleme yaklaşımımı beğenmeyen arkadaşlar olabilir ama yanlış düzen mevcut olmayan düzene göre daha iyidir diye düşündüm. Yardıma ihtiyaç olarak örneğin Salça maddesi yok, kızartma, haşlama, fırınlama, ızgara yapma, sote gibi yemek pişirme yöntemleri yok. en:Template:Cooking techniques gibi bir şablon hazırlayıp içini doldurmak güzel olurdu. Eğer eliniz değerse bunlardan her hangi birine ihtiyaç var. Ama eliniz değmezse önemli değil, eminim sizin başka yapılacak çok işiniz vardır. Benim de öyle. Kolay gelsin. Teşekkürler. ---Vikiyazar 18:42, 5 Aralık 2007 (UTC)

o mesajı okudum, siz burada herkese lise öğrencisi muamelesi yapıyorsunuz! illuminatiiii kelimesinin kimi ne şekilde rahatsız edececeği sorusunu size sormam gerekiyor..... buradaki çocukça uygulamalar wikipedia sayfasında başka hiçbir lisanda yapılmıyor. önce tarafımdan mehmet göktürk iplikçioğlu adına açılan paragrafı ansiklopedik olmadığı gerekçesiyle sildiniz ki şahıs şuanda uluslararası bir organizasyonun başkanı ve belediyeler birliğinin avrupa temsilcisidir.. ansiklopedik olmayan noktanın ne olduğunu bana halen belirtmediniz.... Bu imzasız yazı Pygmalion (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

wikipedia çalışanları yada gönüllüleri siz ne şekilde adlandırılmak istiyorsanız... bir sisteme yada kuruma hizmet ederler bu nedenle yazdığım cevaplar şahıslara değildir. Be bana her seferinde farklı şahıstan cevap geldiği için herkese ayrı muamele etme lüksünede malesef sahip değilim. ne yazık ki ansiklopedi terimini transkripsiyonunun bile yanlış yapıldığı bu sayfada bana ansiklopedinin ne olduğu anlatılmaya çalışılıyor. tek kelime latince bilmeyen insanlar benim illuminati nickimi bloke ediyorlar.... sanırım kaliteli bir eleme yapılmasının zamanı gelmiş. umarım buna ben vesile olurum. avrupa komisyonunda yeminli tercümanım, wikipedia tercümelerimin güvenilir olduğu konusunda pek tereddüt etmeyeceklerdir. Kuruluşun ismini zedeleyici bu gayet laubali hareketlerin yapılmaması gerekirdi. benimde burada tekneci kavgası yapmaya niyetim yok. çalışanlarınız bilimsellik ilkesine bağlı kalsalardı bu tatsızlıklar yaşanmayacaktı. eğer hiddetli konuşarak sizi bir şekilde kırdıysam özür dilerim. iyi çalışmalar Bu imzasız yazı Pygmalion (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Zeki Üngör sayfasını düzenlemekle hata ettim. Daha önceden Osman Zeki Üngör adıyla bir madde varmış ve benim yazdığımdan daha güzel ve teferruatlı yazılıymış. Siz yönlendirince fark ettim. Keşke benim maddemi silseydiniz. Hata ettiğimi geç fark ettim. Şimdi siz yönlendirme yapınca maddeyi bozmuş oldum. Benim Zeki Üngör maddemi silip, Osman Zeki Üngör maddesini eski haline getirirseniz sevinirim. Ben başaramadım. Hatamdan dolayı özür dilerim. Saygılar. --Yalhı 20:14, 6 Aralık 2007 (UTC)

  • yazılım daha doğru bence de.. tamamdır. kolay gelsin.. --kibelemesaj 14:41, 7 Aralık 2007 (UTC)
  • İlginize ve yardımlarınıza teşekkür ederim. --Yalhı 14:45, 7 Aralık 2007 (UTC)

Spektroskopi[kaynağı değiştir]

Merhabalar naslsınız?Ben rapor yazıyordum,spektroskopinin uygulama alanları hakkında sonra burada arattım.Spektroskopi yerine bana aynı şeyleri anlatan tayf ölçümü gibi bir madde buldum.Sonra en:wikiye baktım spectroskopy gibi bir maddenin karşılığıymış.Demek istediğim bu Tayf ölçümü maddesi anlaşılmayacak derecede kötü çevrilmiş bence.Tamam spektroskopi yazdım çıktı ama pek hoş durmuyor bence...bişeyler yapsak ???Lucasileti 14:52, 8 Aralık 2007 (UTC)

Bir dakika ya ben niye ölüyorumki --Machiavelli' msj 14:42, 10 Aralık 2007 (UTC)


Of Ya ! =[kaynağı değiştir]

Demek istiyorum artık..:)) Temizlik ekibi gereğinden fazla çalışıyor galiba..

camsanatları müzesi için mach i yeni ikna ettim. ve düzenledik tekrar. sürekli izlemem mi gerek. ne problem var anlamıyorum. resmi ben çektim diyorum..--foPen bana ileti gönder 12:29, 11 Aralık 2007 (UTC)

kullanıcılık...?[kaynağı değiştir]

Sevgili Cat. Aday göstermiş olduğun kişiye gelen olumsuz oylar seni incitiyor olabilir. Ancak bu konuda şunları belirtmeliyim ki: Sen sadece maddelerinle meşgul iken ve hiçbir şekilde iç işleyişle ilgilenmezken Sağlamcı, ben ve daha pek çoğu vandalizmle mücadele ediyorduk. Senin katkılarına şöyle bir baktım da tesadüfen karşılaştığın vandalizmleri geri almak dışında kendi alanından pek fazla bi yere çıkmayarak ama çok kaliteli katkılarda bulunmuşsun vikipediye. Bu açıdan seni takdir edenlerin başında ben de gelmekteyim. Ancak bana vandalizmin tehlikelerini anlatış tarzın beni çok incitti bunu belirtmek isterim. Ayrıca aday gösterildiğin anda seni aday gösteren kişinin oyundan sonra sana verilmiş ilk olumlu oyun sahibi olarak şunu da belirtmek isterim ki: Yöneticilik seçme kriterleriniz, görüşlerinizin uyuşmadığı kullanıcılara göreceli olarak mı değişiyor? işte bu cümlene bi mana veremiyorum. Neden mi? Senin görüşünü bile bilmezken seni desteklediğim halde, Sağlamcı ile pek çok konuda çok iyi anlaşmama rağmen ona olumsuz oy vermem seni neden bu kadar kızdırıyo? Aday göstermekte çok haklısın. Çok çalışkan, iyi niyetli, çok kaliteli bi kullanıcı Sağlamcı. Ama ben olumsuz oyumun nedenlerini açık seçik açıklamışım sanırım sen anlamamışsın ki bana bu cümleleri sarfetmişsin. Ayrıca yönetici sayımız az diye ben çeşme başlarında bas bas bağırırken sevgili yöneticilerimizden Noumenon Vandalizmden vikipedi çökmez. demişti. Sense çöker diyorsun. Ben bu konuyu biraz daha düşüneyim. Kime inanacağımı ben de şaşırdım. Ayrıca birilerine uyup uymadığına değil sadece yapılan işlere göre adam değerlendiriyor olsaydık sanırım ben de şu anda yönetici idim... Kendime göre çizdiğim kriterler: kişinin açtığı madde sayısı, vandalizmle mücadele gücü değil politikalara bakış açısı ve yorumlayış şeklidir bundan böyle. İstediğim gibi değerlendirir istediğim gibi oylarım. Bana kime neye göre oy vereceğimi kimse söyleyemez, öğretemez. Saygılar. Kolay gele


Öncelikle görüşlerinizi kişisel sayfama bıraktığınız için teşekkür ederim. Sonrasında da bu yazıyı ya da diğerini yazma nedenimin ne incinme, ne kızgınlık, ne de bunlara benzer bir his olduğunu; sadece haksızlığa tahammülümün olmadığını belirtmek isterim, siz istediğinize inanabilir, onu kabul edebilirisiniz. Ne Sağlamcıyı, ne sizi tanırım, ne de savunurum; yorum yazınızdaki gördüğüm şey; bir nebze yanlış anlama ve hırçınlıktı, yorumum buna istinaden yazıldı. Ama belki de ben yanlış anlamışımdır. Olabilir.

Ne size ne de başka birine, neye göre neye oy vereceğini öğretmek gibi bir derdim olmadı, muhtemelen de olmayacak. Herkes kendi kriterlerine göre oy vermeli; ama bu, kişisellikten ziyade herzaman Vikipedi'nin yararına olmalı kanaatimce. Eğer ilk oylamanızda seçilememe sebebiniz olduğunu düşündüğüm bazı noktalardaki kırıcılıklarınız olmasa sanırım evet; şu an siz de yöneticiydiniz, veya bundan sonra da belki siz aday gösterilecektiniz. Her neyse...

Muhtemelen dediğiniz üzere; "ben sadece maddelerimle meşgul iken" ve hiçbir şekilde iç işleyişle ilgilenmezken Sağlamcı, siz ve daha pek çoğu vandalizmle mücadele ediyordunuz. Evet olabilir, ama sanırım göstermeye çalıştığınız ve nedenini, elinize neyin geçtiğini anlamadığım bu nokta, yöneticilik oylamamda yeterince göz önüne çıkarıldı ve buna rağmen birşeyi değiştirmedi. Ben, orada "SD kendinden geçerken yeni madde ekleyecek değilim ve bundan sonra yorumlarda da bulunacağım" demişim. Eğer bunları yapmıyorsam şu anda bu sizi rahatsız edebilir; ancak eğer madem olay ... yarıştırmaya kaldı; "ee ben burdayken de siz yoktunuz; ben bilmem kaç tane madde ekledim siz kaç tane, genelde belki sizden daha çok vandalla mesaj attım... vs." öyle ise.

Sizce hoş mu bunlar? Bence çok gereksiz... Burada olan herkesin bir amacı var; iyi ya da kötü, az ya da çok; saygı duymak gerekir. Yine de, takdir ettiğiniz söylemişsiniz, teşekkür ederim.

Ha, ayrıca size minnetar da olmam gerekiyor sanırım, 2. oyumu sizden aldığım için. Bunun için ne kadar teşekkür etsem azdır, sağolun, varolun...

Eğer bu mesajı yine bir öğreti ve buna istinaden kırıcılık sezgisi olarak algıladıysanız, özür dilerim; öyle bir niyetle yazmadım çünkü.

Kim ne derse desin; ister Vikipedi çöksün, ister çökmesin; siz istediğiniz gibi düşünün, ben de düşüneyim, herkes düşünsün; istediğine inansın.

Amaç umarım sadece Vikipedi yararına olur.

Sevgi ve saygılarımla. Cat 12:45, 11 Aralık 2007 (UTC)

Sitede GÖBL olduğuna dair açıklama yapıldığı zaman commonsa gider ama şimdilik burada kalmalı. OTRS'ye mail attığı için duruyorlar. ama henüz ney karar veremedim. Mesaj attım ama hala cevap veya benzeri birşey bekliyorum :)--Machiavelli' msj 16:03, 11 Aralık 2007 (UTC)

Nureddin maddesini yeni düzenlemiştim. Neden eski düzensiz sürümünü geri getirdiğinizi öğrenebilir miyim? --60.240.112.112 13:13, 13 Aralık 2007 (UTC)

Tam sil şablonu koyacam sen benden hızlı koyoyorsun.. Tebrikler, kıskandım seni.:-)--GK ® 15:11, 13 Aralık 2007 (UTC)

Yok yok senin kadar hızlı değilim.Uzun zamandır yoktum formdan düşmüşüm: Tam üş defa sil koyuyordum, değişiklik çakıştı hepsinin altındanda sen çıktın. Bir sorum var sana. Adımı Görünmez KahraMAN olarak değiştirmek istiyorum,SuperMAN, SpiderMAN varda niye Görünmez KahraMAN olmasın. Ne yapmam lazım, bir yol göster.--GK ® 15:23, 13 Aralık 2007 (UTC)

Yaptım bir müraacat, inşaalah rededilmez..Sağol --GK ® 15:32, 13 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Bu değişiklik sayısını nasıl sayabiliyorsun.? Birde adımı ingilizce okumuşsum ama ben yerli bir kahramanım (Bunlar hep Amerikan menşeli olacak değil ya )sondaki man sadece tesadüf. Yani man olarak okunur.:-) Vandallar korksun gayrı:-))--GK ® 16:00, 13 Aralık 2007 (UTC)

Vay be , bende şaşırdım nasıl biliyorsun diye. Ama sen bu linke nerden ulaştın.? (Bu arada az önce snden hızlı sil koydum sen de kork benden:-)http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kara_do%C4%9Fan&action=history ) --GK ® 16:08, 13 Aralık 2007 (UTC)

Hızlı görümeyen kahraman çok uzun olur, şimdilik böyle kalsın. yardımın için teşekkür ederim ama mesela ben senin istatiğini görmek istesem yine böyle bir şablonmu yapmalıyım yoksa kestirme bir yol biliyormusun? Birde hız konusunda seni geçip kırmamışımdır inşaallah. Eğer öyle olursa haber ver, kasten yavaşlarımki üzülmeyesin.:-))) --GK ® 16:27, 13 Aralık 2007 (UTC)


Yok ya ne kocamış kurdu, böyle hissedersen üzülürüm ayrıca alınırım. Öyle ya, sen kurt oluyorsan bende şu an anasayfada sağ üstte maddesi olan diğer bir canlı oluyorum demektir ve bu kişisel saldırı yaptığın anlamına gelir. Ne sen kurt ol ne de ben öteki:-)))--GK ® 16:37, 13 Aralık 2007 (UTC)


Bursaspor maddesinde Kasım ayında yapılan değişiklikler sayfa geçmişinde gözükmüyor. Kasım'daki değişiklikleri nasıl görebilir ve sayfayı geri getirebilirim.Teşekkürler--Mudanyalı 10:53, 14 Aralık 2007 (UTC)

bakar mısınız sayfama resim eklemek istiyorum ama olmuyor.nasıl yapabilirim? Bu imzasız yazı Selimbey34 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

uçağın bulunuşu maddesine bakarsanız iyi olur.vandalizm var saygılarımla--Selim Elmas 09:01, 15 Aralık 2007 (UTC)

sayfama resim eklemek için bir kod varsa bana bir kod gönderir misiniz.saygılarım iyi çalışmalar dilerim--Selim Elmas 09:07, 15 Aralık 2007 (UTC)

Prof.Dr. Burhanettin Uysal maddesine düzene uygunsuzluktan sil şablonu koymuştum. Sonradan farkettim ki sen el atıp kd? şablonu koymuşsun. Özür dilerim:( İstersen sil şablonunu geri alayım?? --maderibeyzamsj 08:55, 15 Aralık 2007 (UTC)

Rica ederim. Geri al istersen evet, kayda değerliği belki biraz tartışılsa iyi olur diye düşünüyorum bu türden CV, resume, özgeçmiş, vs lerin. Teşekkürler, kolay gele. --Metal Militia ileti 09:11, 15 Aralık 2007 (UTC)

İslam maddesine eklenen dış bağlantılar[kaynağı değiştir]

Selam. Nasılsınız? Bir ricam olacak İslam maddesine eklenen iki linki burda açılmadı. Rica etsem kontrol edebilir misiniz? Tabi ki vaktiniz olduğunda. Reklam amaçlı mıdır? Dini propaganda mı yapıyor? ve sair. İyi çalışmalar. Takabeg 10:57, 15 Aralık 2007 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Gerç ben bu sayfaları okuyamadım. (Hiç açılmıyoo). İyi çalışmalar ve mücadeleler. Takabeg 11:05, 15 Aralık 2007 (UTC)

Tekrar merhaba. Teşekkür borcum var. Demin 2. nesil pokemon kategorisini gördüm. Orda yer alan pokemon 1. nesile aittir. 2. evre yazılıyordur. Bunun manası 3 aşamalı gelişme yaşanabilir demektir. Ve söz konusu Pokemon, önce yani birinci devrede Charmander (Japon ver.: ヒトカゲ Hitokage) olup gelişince Charmeleon (Japon ver.: リザード Lizard) daha gelişince Charizard (Japon ver.: リザードン (Lizardon) oluyor. 2. evre'li Pokemon olabilir. Pokemon serisinde nesil (Japonca: 世代 Sedai) kelimesi de sıkça kullanılıyor. Fakat bunun başka manası var. Aslında bilsek te bilmesek te fark yoktur. Ben anime otakusu olduğum için size bildirmek istedim. Anlatabildim mi bilmiyorum...... İyi çalışmalar. Takabeg 11:35, 15 Aralık 2007 (UTC)

Selam. asayiş nasıl, ben yokken vandallar rahat durdumu? --GK ® 13:30, 15 Aralık 2007 (UTC)

Ya bende fazla kalamayacam. O vandallara söyle GK süperman gibi uçar, Spiderman gibi sokar:-))--GK ® 13:33, 15 Aralık 2007 (UTC)

Commons şablon[kaynağı değiştir]

|Description={{tr|Jean Jaures' nin Pantheon' daki mezarı}}}} yazmışsın. Sondaki iki parantez fazladan olunca şablonu orada katamışsın. Geri kalanlarda şablonun dışına çıkmış doğal olarak --Machiavelli' msj 14:53, 15 Aralık 2007 (UTC)

adaylık ve oylama...[kaynağı değiştir]

Selamlar; Şu [21] sayfada yöneticilik oylamam devam ediyor. Olumlu oylarınıza talibim. İlgi gösterirseniz sevinirim.Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 16:45, 15 Aralık 2007 (UTC)

Kusura bakmayın, başka maddeyle mi karıştı acaba, ben de anlamadım, önizleme de daha farklı görünüyordu sayfa. Neyse artık :) teşekkürler, iyi çalışmalar. Cat 11:25, 17 Aralık 2007 (UTC)

Maderibeyza, teşekkürler eline sağlık resim için. Bizim oralarda tahin kullanılmaz pek.--foPen bana ileti gönder 12:33, 17 Aralık 2007 (UTC)


Merhabalar Maderibeyza, bu resmi commonsa atmışsın da bilgi kutusu boş kalmış, oraya bir şeyler yazacak mısın? Bu ne yaw deyip silmesinler. Kolay gelsin --Gökhan 11:22, 18 Aralık 2007 (UTC)

Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--Sαвяι¢αи76ileti 21:34, 20 Aralık 2007 (UTC)
Ben teşekkür ederim, sana da kolay gele--Gökhan 11:50, 18 Aralık 2007 (UTC)

Çoook teşekkürler[kaynağı değiştir]

Hay Allah razı olsun. Aynen bunu öğrenmek istiyordum. Kimseye derdimi anlatamamıştım. Yardım sayfalarında da bulmayı becerememiştim, kaderime razı olmuştum. İki noktanın bu işi halledebileceğini nereden bilebilirdim ki :))) tekrar çok teşekkürler --M. Yalçın Yalhı 18:09, 24 Aralık 2007 (UTC)

redirekt boyalıca[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tepeba%C5%9F%C4%B1%2C_Eski%C5%9Fehir

maderibeyza, redirect boyalıca gibi bir ibare var. yok edemedim. Bu imzasız yazı Honacan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ermeni soykırımı iddiaları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Ermeni soykırımı iddialarına ilave edilen video görüntülerinde reklam (2 tane) yer olduğu için çıkarıldım. Fakat QWL arkadaşımız ısrarla reklamları çıkartmaksızın oraya koymaya çalışıyor. Hatta beni şikayet bile etti. Rica etsem göz atıp değerlendirme yapar mısınız? Aslında bu madde biraz hassas madde olduğu için eğer istekli değilseniz zorlamak istemiyorum. Şahsen reklamsız ise konulabilir ve ya ordaki görüntüleri tek tek reklamsız bir yere upload ederek konabilir. İyi çalışmalar. Takabeg 12:34, 25 Aralık 2007 (UTC)

Takabeg hakkındaki şikayetimi değerlendirmenizi talep ediyorum.--Qwl 12:46, 25 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Selamlar Takabeg. Açıkçası benim düşünceme göre dış bağlantılara koyabileceğimiz sitelerin çoğu ve video paylaşım siteleri (başta youtube) reklam içermektedir. Bu kadarcık bir müsamaha (dış bağlantı sitesinin reklam içermesi) hoşgörülebilir diye düşünüyorum. Reklam içermeyen bi biz kaldık çünkü. Vikipediye vikipediden başka dış bağlantı koymamamız gerekir bu durumda ki bu da mümkün değil. Gördüğüm kadarıyla da bu maddedeki bağlantı çok yoğun reklam içermemekte. Size tavsiyem sakin olmaya çalışmanızdır. Hatta gördüğüme göre 3R ihlaline de çok yaklaşmışsınız. Engellenebilirdiniz bu basit sorun yüzünden. Sakin ve mutlu günler, iyi çalışmalar. Kolay gele... --maderibeyzamsj 13:14, 25 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Bu reklam konusunda tam kriter var mıdır? Ben son günlerde reklamlı dış bağ. bayağı çıkarttım. Onları da çıkartmam forumları da. Kriter nedir acaba? Kafanızı yormayacağım. Ben bulurum. Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar.Takabeg 13:20, 25 Aralık 2007 (UTC)
Teşekkür ederim. Bugün, daha önce İslam maddesine ilave edilen ancak açamadığım için kontrol etmenizi rica ettiğim dış bağlantı (odin.com muydu) tekrar ilave edildi. Haberiniz olsun. İyi çalışmalar. Takabeg 14:44, 26 Aralık 2007 (UTC)

Az. vikide Vüsal ile alakalı bir oylama var, onun yönetici olabilmesi için Az. viki kurallarından birinin değiştirilmesi lazım ve sizin oyunuza ihtiyacı var. Bir bakarsanız sevinirim--Sαвяι¢αи76ileti 14:10, 26 Aralık 2007 (UTC)

Aslında kullansanız daha iyi olurdu çünkü ben size şöyle açıklayayım. Vüsal, yönetici adayı oldu ama geçmişte 10 dk. engellendiği için adaylığı geçersiz olunca bu Az. viki kuralını değiştirmek için oylama başlattı. Hesaplarıma göre %70lerde ama oylamanın bitmesine daha çok zaman olduğu için hiçbir şey belli olmaz. Zaten o kuralı değiştirebilirse yönetici adayı olacak. Ayrıca çok etkin olmayanlar bile oy kullanmış. Yine de siz bilirsiniz.--Sαвяι¢αи76ileti 14:34, 26 Aralık 2007 (UTC)

O kadar yazı yazıp toparladım, neden pat diye geri çeviriyosunuz açıklama yazmadan, Vandalcılar germiş sizi anlaşılan :) Sezerpal 10:39, 27 Aralık 2007 (UTC)

Selam. Arkadaşının işi bitsin sonra Kur'an maddesine bakalım. Mesela ben Radikal gazetesini bu madde için refarensi gösteremem:)) İyi çalışmalar. Takabeg 11:21, 27 Aralık 2007 (UTC)

İslami bir gazete değil sonuçta, daha iyi değilmi? Sezerpal 12:37, 27 Aralık 2007 (UTC)

Yeni yılınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Yeni yılınızı kutlar, sağlık afiyet ve mutluluklar dilerim. Ayrıca ilgi ve desteklerinize de teşekkür ederim. --M. Yalçın Yalhı 14:28, 27 Aralık 2007 (UTC)

Yahu yine benden hızlısın, sinir oldum... selamlar--GK ® 15:49, 27 Aralık 2007 (UTC)

Tamam işte herkes yerini bilsin böyle :-)) Bari benim uyarı şablonlarımı kullan namım yürüsün.. Telif melif istemem--GK ® 15:56, 27 Aralık 2007 (UTC)

Kuran maddesinde kitaplardan öğren öğren ard arda değişiklikleri yapan Sezerpal arkadaşımızın yazdıklar. Lütfen göz atın.

Takabeg 08:19, 29 Aralık 2007 (UTC)

Kaká maddesinin anonim kullanıcı katkılarını toptan geri alabilirseniz sevinirim.--Sαвяι¢αи76ileti 14:21, 29 Aralık 2007 (UTC)

Doğruluk payı yoktu (en azından İng. Vikiye göre) İng. Vikiden güncelledim biraz.--Sαвяι¢αи76ileti 15:09, 29 Aralık 2007 (UTC)

Acil yardım isteği[kaynağı değiştir]

Resim olarak [[resim:Yalhi_HY.jpg]] ilave ettim. Açıklamamda da bu resmin aile albümünden yüklendiğini belirttim. 1 Hafta içinde silinmesine dair etiketlenmiş. Kendi albümümdeki bir resme nasıl lisans alabilirim ki? Aile albümündeki bir resim bu. Ayrıca kendi firması olan Teksan Ölçü Aletleri şirket sayfasında da (Kurucumuz) bölümünde yayınlanmaktadır. Lütfen yardımcı olur musunuz? --M. Yalçın Yalhı 23:55, 29 Aralık 2007 (UTC)

  • Bu arada arkadaşlardan yardım aldım, şartları düzelttiler. Teşekkür ederim. Yeniyılınızı kutlar; sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.--M. Yalçın Yalhı 00:56, 30 Aralık 2007 (UTC)

Altin orumcek resmi[kaynağı değiştir]

Selam Maderibeyza, bu resme(Altin_Orumcek_3d.gif) Telif (Genel 9) nedeni ile silme talep etmissin; tam nedenini anlayamadim. Bir odulun uzerinde ablem olmasi telif sorunu mu? Buna benzer bir suru resim yok mu; icinde amblem iceren? Sinirimiz ne? Tesekkurler, Citrat 05:24, 30 Aralık 2007 (UTC)

Mutlu yıllar sevgili dostum--GK ® 18:33, 30 Aralık 2007 (UTC)

Bilgilendirme![kaynağı değiştir]

Şirket isimleri özel isimlerdir. Çevirisi yapılmaz. Örneğin: Sony Pictures Entertainment Bu imzasız yazı Biçerdöver (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.