Kullanıcı mesaj:Macukali/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mikalgabirtae[kaynağı değiştir]

Mikalgabirtae Internette hic bir yerde bu kelime gecmiyor ne de Oset mitolojisi ile ilgili bir referans. Daha ayrintili bilgi verebilir misin? Citrat 15:06, 13 Haziran 2005 (UTC)

Cevap: Haklısınız internette geçmiyor. Dumezil'in "Kafkas Halkları mitolojisi" adlı kitabından özetlediğim maddeyle ilgili kaynakçaya ekledim.

Resimlerde kaynak[kaynağı değiştir]

Merhaba Macukali,

Resme eklenen etiket direkt bir "silin bu resmi" komutundan ziyade, resmin kaynağının eklenmediğini belirtiyor sadece. Kaynak da url cinsinden verilmesi gereken bir bilgi, çok komplike bir şey değil, merak etmeyesin.

Geçmişteki resimlerde bu konuya çok dikkat edilmediği doğru. Lakin bu istisnası olamayacak bir Vikipedi (hatta genel olarak Wikipedia diyeyim) kuralı ve hukuksal düzenlemelere yönelik bir adım olduğu için de zaruri.

Resmi aldığın kaynağın linkini (tıkladığımızda karşımıza resim gelecek şekilde) eklersen sorun çözülecektir. Gördüğün bu tür eski resimlere aynı şablonu ekleyebilirsin dilersen.

Sevgiler

Vito Genovese 08:44, 27 Ekim 2006 (UTC)

Maddesini bir kaç günlüğüne koruma altına alabilimisiniz? 85.99.105.50'hergün eklediği spam linkinden usandım. Aynı şeyi İngilizce wiki de bir kere denedi admin Kohoikhoi müdahale etti bir daha yapamadı.--Macukali 15:55, 11 Kasım 2006 (UTC)

Macukali şu ana kadar hiç bir şekilde kullanıcı uyarılmamış, kullanıcıyı bir yöneticinin uyarması zorunlu değil uyarıyı sen de yapabilirsin. İngilizce Wikipedia'da yapılan da sadece uyarıdan ibaret. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:36, 14 Kasım 2006 (UTC)

Türkeli ve Türk maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Bu mesaj Türkeli maddesinin silinme oylamasına katılan herkese otomatik olarak gönderilmiştir.

Oylama için normal kabul edilen süre dolmasına rağmen, oylar başabaş durumda ve net bir karar alınabilmiş değil. Ek olarak da sevgili Erdall da benzer bir konuyu ele alan Türk maddesini silinmeye aday göstermiş. Gerekçeleri arasında da Türk (anlam ayrım) sayfasında listelenen maddelerin Türk maddesinin içeriğini kapsaması var.

Bu noktada benim bir önerim olacak. "Türk" kavramının diğer kavramlarının önüne geçişini ve Türkeli maddesinin sadece Türklerin yaşadığı toprakları anlatmayı amaçlamasını da göz önüne alarak, Türkeli, Türk ve Türk kelimesi maddelerinin Türk maddesi altında birleştirilmelerini öneriyorum. Türk kelimesi maddesi girişteki alt başlıklardan biri olabilecek durumda, Türk maddesinin metni de tashih edilir ve Türkeli'yle birleştirilirse derli toplu bir madde elde edilir sanıyorum.

Bu nedenle sizden önceden vermiş olduğunuz oyları, Türk maddesinin de oylanıyor olmasından yola çıkarak, gözden geçirmenizi rica ediyorum. Hem Türkeli tartışması tıkandığı, hem de aynı konu için birden çok madde açıldığı için.

Teşekkürler şimdiden.

Vito Genovese 05:33, 18 Kasım 2006 (UTC)

Hemsinli.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Macukali,

Benim kafamdaki sorunla senin kafandaki biraz farklı oldu sanırım :)

Resmin sahibi sen misin şimdi? Ya da sitenin?

Vito Genovese 17:17, 21 Kasım 2006 (UTC)

adaylık ve oylama...[kaynağı değiştir]

Selamlar;

Şu [1] sayfada yöneticilik oylamam devam ediyor. Olumlu oylarınıza talibim. İlgi gösterirseniz sevinirim.Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 17:13, 15 Aralık 2007 (UTC)

Lazca Vikipedi[kaynağı değiştir]

Meraba Macukali size bir soru sormak istiyorum Acaba neden Vikipedi'nin Lazca sürümü yok? Lazca Vikipedi'nin açılması için ne yapılması lazım? ben şahsen Lazca bilmiyorum ama az çok öğrenmeye çalışıyorum.Bu konuda ne yapılması gerekiyor? Talepde bulunmamız için bir sayfa varmı? Ayrıca Lazların bayrağı varmıdır? Kullanıcı:Lord Leatherface 16:09, 26 Ocak 2007 (UTC)

Cevap[kaynağı değiştir]

Lazca sürümü için başvuru yapmıştık ama birlikte ana dili Lazca olan yeteri sayıda Wikipedist(kriter sayısı nedir bilmiyorum) katılmadığı için kabul edilmedi. Lazlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olup, ayrı bir bayrakları olması düşünülemez. Lazca konuşan sayısının hele ki Laz alfabesini yazabilen kişi sayısının azlığı dikkate alındığında Lazca wikipedinin açılması zaman alacaktır.--Macukali 15:18, 26 Ocak 2008 (UTC)

Selam. Tartışma sayfasınsa 'iddialar' da kalsın. Çıkarsanız da tekrar ilave edecek. İyi çalışmalar. Takabeg 15:33, 31 Ocak 2008 (UTC)

Pardon yaa. O yorum kısmını farkedemedim. İyi çalışmalar. Takabeg 15:36, 31 Ocak 2008 (UTC)
Tartışma sayfasındaki iddialar kalsın. Ona yanıt verecek arkadaşlarımız da vardır. İçinde küfür müfür yoksa kalmalıdır. İyi çalışmalar. Takabeg 15:50, 31 Ocak 2008 (UTC)
Düşüncelerimi sayfanıza astım. İddia ile hakaret, bir halkı aşağılamak, kullanıcıları tehdit etmek, cehaletini edepsizlikle örtmeye çalışmak faklı şeyler.--Macukali 15:52, 31 Ocak 2008 (UTC)

Selam. Beni şikayet eden siz misiniz? Vallah anlayamadım. Olayı tam olarak algılayamamış olabilirsiniz. Net bir şekilde gerekçe göstererek bizi aydınlatırsanız sevineceğim. Takabeg 11:36, 4 Şubat 2008 (UTC)

Ve Sayfanın geçmiş kısmını iyice incelemeniz lazım. Kolay gelsin. Takabeg 11:50, 4 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Rum (ırk) maddesindeki tanımlama yanlıştır. İlgilenirseniz sevineceğim. Bir de Yunanca lehçelerinin başlıkları ne yapacağız? Tutarlılığın (Güney İtalya için illah ki tutarlılık olsun demiyorum) korunması için bir şeyi düşünelim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. 02:18, 25 Şubat 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Eldarionileti 15:09, 5 Mart 2008 (UTC)

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yuklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Machiavelli' msj 16:25, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba. Açtığınız Turail maddesi şu haliyle taslak kriterlerini taşımıyor, çok kısa. Dolayısıyla VP:HS M-1 gereğince silinebilir. Maddenin silinmesini istemiyorsanız, lütfen taslak haline (en az 3-4 cümle) getirebilir misiniz? Teşekkürler. --Yabancımsj 11:07, 10 Haziran 2008 (UTC)

Yunan alfabesi[kaynağı değiştir]

Selam. Vaktiniz olduğunda Şablon:Yunan alfabesi listesine göz atıp hatalar ve eksikleri varsa düzetlebilir misiniz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:26, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Merhabalar. Trabzon maddesiyle ilgili olduğunuzu fark ettim. Rastladığım şu fotoğraf madde için yararlı olabilir mi? Bi göz atabilir misiniz?--Xyz... 17:46, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Eski Mısır[kaynağı değiştir]

MÖ 2. yüzyıldan kalma ve açıkça Eski Mısır sembollerini içeren bu şey (ki bir makasa benziyor) eğer gerçekten TRabzon'a aitse Trabzon tarihini yeniden bile yazmak gerekebilir. Bilindiği gibi Herodot, Tarih adlı kitabında Kolhislilerin Mısır kökenli olduğunu yazmıştı ama modern tarihçilerin hiçbirisi onu ciddiye almamıştı. Tabii birde antik çağda sadece Eski Mısır ve Doğu Karadeniz bölgesinde kenevir ekildiğini bildirmekte yarar var. Bu müze fotoğraflarını wikipedia da kullanabiliyormuyuz, emin değilim.Resim için teşekkürler.--Macukali 20:51, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Evet, oldukça önemli gözüküyor. Resmin üzerine düşülen not doğruysa bir bağ olması muhtemel. Resim Creative Commons lisanslı. Yani Vikipedi'ye yüklemek sorun olmayacaktır. Ancak resim sahibinin düştüğü nota biraz şüpheyle yaklaşmak lazım. Bir yanlışlık da olabilir. Tarihle ve Trabzonla ilgili olduğunuzu görünce yazayım istedim. Kolaylıklar.--Xyz... 17:54, 22 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Lazistan ve Laz maddelerini düzenleyebilir misiniz?--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 14:26, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Çok çok önemli Rica[kaynağı değiştir]

Xela do k'aobate şurimşina çkimi; senden çok mühim bir ricam var.Lütfen ama lütfen İngilizce vikipedideki Lazlar, Lazca, Rize isimli maddeleri uygun şekilde düzenler misin ? Lazca için 1983 yılı tahminine göre 33,000 kişicik yazılmış.Oysa lazca'yı joshuaprojecte göre 155000, minorityrights a göre 250,000 kişi konuşuyor.Gürcüce versiyonu da yazılmışki bu Kartvelist ideolojiye hizmet demektir.İngilizce vikipedinin sıfatı bende kalsın ama he rtürlü pisliği bünyesind ebarındırmaya aday bir admini var Khoikhoi.Ne yazsam sildi dahası beni gücüne dayanarak 3 ay engelledi.Bu kadar karakteri sorunlu bir kişilik.Rize'ye Gürcüce, Ermenice bile isim ekliyor Lazcası olan Rizini'yi ekleyince siliyor deli etti beni.Lütfen ilgilen bu maddelerle.List of living languages of Europe de Lazcayı uygun şekilde ekle.Şimdideden didi mardi gi3'umer p'anda muntxanepe şeniთუთასთემრე_ლაზ

hemşinliler[kaynağı değiştir]

merhabalar macukali hemşinliler sayfasına ekleme yapılan 
hemşinlilerin yaşadığı yöreleri yani ilçeleri sayfanın geri alınması ile kaldırıldı ardeşen,ikizdere
pazar
ilçelerinini hemşin
köyleri olduğu için vikipedide olmaları lazım.
bunu konuyla zahmet olmazsa ilgilenmeni istiyorum iyi çalışmalar
.--Amadoni 16:17, 17 Ekim 2009 (UTC)

Nasreddin Hoca'ya hakeret edemezsin. Bu yaptığın çok yanlış.--78.170.225.180 18:22, 23 Aralık 2009 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Macukali,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Trabzon satellite.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d9 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 22:53, 17 Kasım 2010 (UTC)

Duk-Duk isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Superyetkinileti 01:09, 28 Aralık 2010 (UTC)

Yüklediğiniz dosya[kaynağı değiştir]

yabancım 11:49, 7 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba. Yukarıdaki mesajın nedeni aslında yıllar önce yüklediğiniz bir dosya, ancak gözden kaçıp bugünlere gelmiş. Birincisi, internet kaynaklarını url cinsinden, yani tıklandığında resmin alındığı sayfa açılacak şekilde vermemiz gerekir. İkincisi ve daha önemlisi ise, bu dosya, telif hakkı saklı bir kaynaktan alınmış. Telif hakkı saklı dosyalar ancak adil kullanım şartlarını sağlaması halinde burada kullanılabilir. Bu dosya ise ilgili şartları sağlamamakta. Zaten özgür lisans etiketi koymuş ve "Tüm kullanım haklarını bağışıyorum" demiş olmanızdan hareketle, sizin de bu dosyayı adil kullanım dosyası olarak görmediğinizi anlıyorum. Son olarak şunu belirtmek isterim ki, resmi siz çekmiş de olsanız, telif hakkı saklı bir yerde kullanılmakla artık telif hakkı saklı hale gelmiş olacağından, yalnızca resmi buraya yüklerken kullanacağınız bir ifade, onu özgür lisanslı kılmaz. Örneğin sitenin yetkililerinden biriyseniz, siteden permissions-tr@wikimedia.org'a atacağınız ve dosyayı Vikipediye uygun bir özgür lisansla lisansladığınızı bildireceğiniz bir e-posta sorunu çözecektir. Aksi halde dosyanın silinmesi gerekir. Teşekkürler. --yabancım 11:49, 7 Aralık 2012 (UTC)

Minci isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

E4024 (mesaj) 14:02, 27 Nisan 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, kapalı oturum, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 18:25, 28 Eylül 2016 (UTC)