Kullanıcı mesaj:Kumul/Arşiv 10

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teşekkür ederim sevgili kumulbot


Yardım- Öneri (Yeni Sayfa İle İlgili)[kaynağı değiştir]

Sevgili KumulBot,

Wikinin yeni üyelerinden biriyim, deneme tahtasında yeni bir sayfa oluşturdum, son kontrollerimi tamamladıktan sonra kaydedip, yayına vereceğim. Sana birkaç soru sormak istiyorum, yardımcı olabilirsen çok sevirim. Öncelikle hazırlamış olduğum sayfa ile ilgili önerilerini ve fikirlerini sayfayı kaydettikten sonra mı alabilirim?

Sayfada şu anda kaynakçada göstermiş olduğum kaynaklarla ilgili referans numaraları üzerinde bilgi kutucukları gözükmüyor, çok kez kontrol ettim ama hatamı ve bunun sebebini bulamadım. Yardımcı olabilir misin?

İkincisi de sayfayı kaydet dedikten sonra yayınlanması ne kadar sürer acaba?

İletişimde olabilirsek memnun olurum.

Adyende adyende 21:20, 23 Şubat 2013 (UTC)

Biraz baklava da sizin için![kaynağı değiştir]

. Meteezin (mesaj) 10:41, 24 Şubat 2013 (UTC)


CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Kumul
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:06, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Selam, mesaj sayfamda yazdığımda bildirim gelmedi mi size? --Diyapazon(Mesaj) 16:50, 15 Mart 2015 (UTC)

Slm evet bildirim geldi, fakat bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu :) vikipedide değişiklikler olmuş. fakat mesaj akışını takip edebilmek için mesajı kullanıcının mesaj sayfasına yazmanın daha kararlı olacağını düşünüyorum. Kumul (mesaj) 16:52, 15 Mart 2015 (UTC)

Gezinti pencereleri[kaynağı değiştir]

Yine çalışmadı, çakışmasını sağlayacak bir şey olmuş olabilir mi? Örneğin twinkle açık. --Diyapazon(Mesaj) 17:01, 15 Mart 2015 (UTC)

Tmm o zaman sıfırdan başlayalım.

Twinkle ile çakışma olmaz, 2si farklı betik.

1. Tercihlerim->Görünüm->Vector.js yi seçip kaydedin
2. Kullanıcı:Diyapazon/common.js dosyanızı temizleyin
3. önbelleği temizleyin (ctrl+shift+yenileme tuşu)
4. Tercihlerim->Küçük araçlar->Gezinti pencereleri ni tikleyin, sonra en alttaki "Değişiklikleri kaydet"e basın
5. önbelleği temizleyin (ctrl+shift+yenileme tuşu)
6. Herhangi bir sayfanın geçmişine gidip, örn "19:04, 15 Mart 2015‎" yazan yerin üzerine gelin, sarı renkli pencereler çıkacaktır.
Eğer çıkmıyorsa sayfanın boş bir yerine tıklayıp sonra tekrar tarihin üzerine gelin çıkması lazım?

Kumul (mesaj) 17:07, 15 Mart 2015 (UTC)

Olmadı neyse, ben sizi daha fazla meşgul etmeyeyim. --Diyapazon(Mesaj) 17:20, 15 Mart 2015 (UTC)
Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? Kumul (mesaj) 17:21, 15 Mart 2015 (UTC)
Şunların hepsinde denedim: chrome, firefox, opera, yandex, maxthon --Diyapazon(Mesaj) 17:24, 15 Mart 2015 (UTC)
Peki pencerelerin çalışmadığını nerede deniyorsunuz? bence herşey tamam fakat pencereleri ekrana çıkartma konusunda sıkıntı var. Dediğim gibi herhangi bir sayfanın geçmişine geldikten sonra revision lardan herhangi, birinin üzerine gelince (19:24, 15 Mart 2015‎ gibi..) 1 saniye bekledikten sonra pencerenin çıkması lazım? (chrome da deneyin derim.) Kumul (mesaj) 17:27, 15 Mart 2015 (UTC)
Birde şu ayrıntıyı atlamayın, eğer üzerine gelince normal html title açıklaması çıkıyorsa, sayfanın herhangi boş bir yerine 1 kez tıkladıktan sonra tekrar revision ın üzerine gelin? Kumul (mesaj) 17:29, 15 Mart 2015 (UTC)
Kesin bi çakışma var. Küçük araçlardaki diğer tüm tikleri kaldırdım. Çalıştı. --Diyapazon(Mesaj) 17:40, 15 Mart 2015 (UTC)
Slm tekrar, Gezinti pencereleri, Pratik menü, Twinkle, HotCat i ben aynı anda kullanıyorum, diğerlerini denemedim daha haklı olabilirsiniz, ama bu modüller birlikte stabil çalışıyor. Bunu dışında betiklere o kadar çok yama yapılmışki hepsini baştan gözden geçirmek gerek. Kumul (mesaj) 17:50, 15 Mart 2015 (UTC)
Hangisi olduğunu buldum sanırım. Deneyim kontrolü aracı ile birlikte çalışmıyor. Siz de aracı deneyebilir misiniz? --Diyapazon(Mesaj) 18:10, 15 Mart 2015 (UTC)
Evet 2sinde çakışma oluyor. Bug düzeltilene kadar şuan için 2.sinden birini tercih etmeniz gerek :) Kumul (mesaj) 18:14, 15 Mart 2015 (UTC)
Tamam teşekkürler yardımlarınız için. --Diyapazon(Mesaj) 18:17, 15 Mart 2015 (UTC)

Bilgilendirmen icin tesekkur ederim ancak yazimin uygun oldugunu dusunmeme ragmen(ki öyle) sanirim bi vikipedist tarafindan yazim silindi acaba bunu düzeltemez miyim? Bu imzasız yazı Leyla Dogan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba tekrar, öncelikle sakin olun. Vikipedide yazılan tüm yazılar yapılan tüm yorumlar tüm kullanıcılar tarafından takip ediliyor ve görülebiliyor. Önceden dediğim gibi yaptığınız tüm değişiklikleri yapmış olduğunuz sayfaya gidip "geçmiş" sekmesine tıklayıp oradan geçmiş listesinden tarhi tarih tüm değişiklikleri görebilirsiniz. Hatta kopyalayıp tekrar yazabilirniz. Fakat ilk önce vikipediyi tanımanızı öneririrm. Eğer yazdıklarınız vikipedi standartlarına uygun değilse kaldırılır. Yaptığınız değişikliklere bakmadım daha ama hiçbir değişikliğiniz silinmediğinden ve geçmişine girerek görebileceğinizden emin olun. birde sorularınızı kullanıcıların kullanıcı sayfasına değilde, "mesaj" sayfasına yazın, ayrıca yazılarınızın sonuna ~~~~ ile imza atın her seferinde. Kumul (mesaj) 17:43, 15 Mart 2015 (UTC)

Bilgilendirmen icin tekrar tesekkur ederim daha yeni oldugum icin nasil hareket etmem gerektigini bilemedim bundan sonra daha dikkatli olmaya calisicam yardim ve uyarilarin icin tekrar sagol:))--Leyla Dogan (mesaj) 18:01, 15 Mart 2015 (UTC)

Sanirim mesaj sayfaniza yazmayi yine beceremedim.. Uzgunum:(--Leyla Dogan (mesaj) 18:08, 15 Mart 2015 (UTC) Leyla Dogan (mesaj) 18:08, 15 Mart 2015 (UTC)

Evet doğru yere yazmışsınız, imza atmışsınız sorun yok aynen böyle. Kumul (mesaj) 18:15, 15 Mart 2015 (UTC)

Öyle mi cok sevindim:DD--Leyla Dogan (mesaj) 18:18, 15 Mart 2015 (UTC)

Vikipedide yeni bir kullancıyım ve Vikipedide daha tam olarak neler yapabileceğim hakkın gram fikrim yok. Eğer mesaj ilginizi çeker veya birine yardımcı olamanın verdiği mutluluk hissini tatmak isterseniz bu konu hakkında yardımcı olabilmeniz beni fazlasıyla mutlu eder Canktp (mesaj) 18:42, 15 Mart 2015 (UTC)

Merhaba, ilk önce hoşgeldin şablonundaki sayfalara bakarak vikipedi hakkında bilgi edinin, sonra sol taraftaki "Son değişiklikler" e basarak sitede şuan kim ne yapıyor bunları görebilirsiz, ve istedişğiniz maddeye girip değiştire basarak bilgi ekleyebilir düzenleyebilirsiniz. Sorularınızı herhangi bir vikipediste sorabilirsiniz bana kalırsa ilk önce Kişisel sayfanızı düzenleyebilirsiniz mesela Kumul (mesaj) 18:47, 15 Mart 2015 (UTC)

Tekrar Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba, hoşgeldiniz tekrar, yaptığınız değişiklikleri katkılarınız sayfasından görebiliyoruz teşekkürler. Vikipediyi daha iyi kullanabilmek için hoşgeldin şablonunuzdaki sayfaları ara ara okuyabilirsiniz. Veya herhangi bir maddeye gidip Kaynağı değiştir basarak kodu kopyalayıp başka maddede kullanabilirsiniz. Korkmayın çünkü maddeyi yanlış yazıp kaydetseniz veya sayfayı silseniz bile sayfanın geçmiş inden hemen geri getirebiliyoruz bu yüzden cesur olun. Bu link sizin özel kullanıcı sayfanız dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Diğer kullanıcıların profillerine girerek onların sayfalarındaki kodları kendi kullanıcı sayfanıza yapıştırabilirisiniz. Sorularınız varsa Vikipedi:Danışma masası na veya sol menüde bulunan Son değişiklikler sayfasından aktif bir kullanıcının mesaj sayfasına soru sorabilirisiniz. Bir kaç gün içinde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Kolay gelsin. Kumul (mesaj) 20:51, 15 Mart 2015 (UTC)

Tamamdır, sağolun. --SonModelAntika (mesaj) 20:57, 15 Mart 2015 (UTC)

istatistikte altın oran[kaynağı değiştir]

merhaba

wikipedia'yı sıkça genel kültürümü güncel tutmak için kullanıyorum. açıkçası eşsiz bir kaynak.

"İstatistikte Altın Oran" kitabının yazarıyım. aritmetik ortalama ve standart sapmanın, çarpık dağılımlarda anlamsız sonuç ürettiğini tesbit ettik ve yeni bir hesaplama yöntemi geliştirdik. Kitabın Yöntem kısmını, wikipedia üzerinde paylaşmak istiyorum ancak bu konuda hiç tecrubem yok.

Bana yardımcı olabilir misiniz?

Saygılarımla

Guvengunver (mesaj) 21:15, 15 Mart 2015 (UTC) GuvenGunver

Hoşgeldiniz, yaptığınız değişiklikleri katkılarınız sayfasından görebiliyoruz. Vikipediyi daha iyi kullanabilmek için hoşgeldin şablonunuzdaki sayfaları ara ara okuyabilirsiniz. Veya herhangi bir maddeye gidip Kaynağı değiştir basarak kodu kopyalayıp başka maddede kullanabilirsiniz. Korkmayın çünkü maddeyi yanlış yazıp kaydetseniz veya sayfayı silseniz bile sayfanın geçmiş inden hemen geri getirebiliyoruz bu yüzden cesur olun. Bu link sizin özel kullanıcı sayfanız dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Diğer kullanıcıların profillerine girerek onların sayfalarındaki kodları kendi kullanıcı sayfanıza yapıştırabilirisiniz. Sorularınız varsa Vikipedi:Danışma masası na veya sol menüde bulunan Son değişiklikler sayfasından aktif bir kullanıcının mesaj sayfasına soru sorabilirisiniz. Bir kaç gün içinde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız.

Kitabınızı eklemek istiyorsanız kitabınızın Vikipedi:Kayda değerlik politikasından geçmiş olması gerekiyor. Bunu kararını topluluk veriyor. Siz istediğiniz kitabın sayfasını standartlara uyacak şekilde açın, daha sonra kayda değer olup olmadığına karar verilecektir. Kumul (mesaj) 21:21, 15 Mart 2015 (UTC)

Hoş geldin mesajı[kaynağı değiştir]

Kumulbot engelli kullanıcılara, uygunsuz adlara Hg Mesajı gönderiyor. Bu adların mesaj sayfalarının temiz kalması daha iyi olacaktır. Botu modifiye edebilir misiniz ? Engelli Kullanıcılar için js de magicword vardı sanırım. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 06:53, 16 Mart 2015 (UTC)

Mrb, engelli kullanıcılara göndermeyi kaldırdım. Fakat "uygunsuz kullanıcı adı" Türkçede çok komplex bir konu. Bildiğim kadarıyla Türkçe wikipedi de uyulması gereken regex politikası gibi birşey yok. Fakat kısa zamanda "uygunsuz kullanıcı adı regex" ini yazacağım. Kumul (mesaj) 15:14, 16 Mart 2015 (UTC)
Uygunsuz adı belirleme regex'i sıkıntılı olacaktır. Sanırım yanlış ifade ettim. Engellenmişlere göndermek anlamsız olabilir. Ama isimden dolayı gönderilenlerin sayfalarını aktifleştirirsek arama motorlarının dikkatini çekebilir. Yani kastım engellenmişlere göndermesi önemli değil ama engellenme sebebi ad ise sorun olabilir. Kodu düzenlediğinize göre sorun yok. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 16:51, 16 Mart 2015 (UTC)
Tam ben de aynı şeyi yazmak için gelmiştim. Uygun olmayan kullanıcı adlarına mesaj atıyor Kumutbot. Önüne geçebilirsek iyi olurdu. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:41, 17 Mart 2015 (UTC)
Ordaki tarihten itibaren "engellenmiş kullanıcılara" mesaj atmayı durdurdum. Yeni gelen kullanıcıların en fazla %2 i uygun olmayan kullanıcı adında. Bunun için HG atmayı durdurmuyorum. Onun dışında kısa zaman içerisinde hizmetlilerin hoşuna gidecek "uygun olmayan kullanıcı adı" ve "Madde içinde uygunsuz küfür hakaret" maddeler potansiyel listesi yapacağım. Kumul (mesaj) 14:59, 17 Mart 2015 (UTC)
Tamamdır. Yeni çalışmalarını merakla bekliyorum. :) Sevgiler.. --Théoden ileti 15:04, 17 Mart 2015 (UTC)
Birde gördüğüm kadarıyla engellenmiş kullanıcıların mesaj sayfalarını (sanıyorum mesaj sayfalarında sadece HG şablonu olanları) siliyorsunuz? Buna göre "kullanıcının mesaj sayfasını sadece KumulBot un oluşturduğu" ve "engellenmiş kullanıcı" olması koşullu kullanıcıların listesini çıkartsam işinize yararmı? (Çünkü genelde HG şablonundan sonra kullanıcı engelleniyor) Kumul (mesaj) 15:10, 17 Mart 2015 (UTC)
Birde gördüğüm kadarıyla engellenmiş kullanıcıların mesaj sayfalarını (sanıyorum mesaj sayfalarında sadece HG şablonu olanları) siliyorsunuz? Buna göre "kullanıcının mesaj sayfasını sadece KumulBot un oluşturduğu" ve "engellenmiş kullanıcı" olması koşullu kullanıcıların listesini çıkartsam işinize yararmı? (Çünkü genelde HG şablonundan sonra kullanıcı engelleniyor) Kumul (mesaj) 15:11, 17 Mart 2015 (UTC)
Ne iyi olurdu.. Tam ben de Ayrıntılı Bilgi'nin gönderdiği listeyle ilgilenecektim. Teşekkürler.. --Théoden ileti 15:23, 17 Mart 2015 (UTC)

engellenmiş ve mesaj sayfası sadece Kullanıcı:KumulBot tarafından oluşturulmuş, (mesaj sayfası temizlik işlemi için silinebilen) kullanıcıların listesi
Kumul (mesaj) 23:51, 18 Mart 2015 (UTC)

Kumuuulll, bu kadar beklemiyordum... İşlem tamamdır, sevgiler.. :) --Théoden ileti 11:39, 19 Mart 2015 (UTC)
Mrb, iyi anlamdamı kötü anlamdamı dediniz anlayamadım ama bir ve update yaptım :) boş bir zamanınızda bakabilirsiniz. Olmazsa başka bir hizmetliyede belirtirim. Kumul (mesaj) 22:01, 19 Mart 2015 (UTC)
Kumulbot çok yordu, çok. :) Bir kısmını hallettim, bir kısmını da gün içerisinde hallederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 00:14, 20 Mart 2015 (UTC)

İnceleme Bekliyor[kaynağı değiştir]

Merhaba,

26 Şıubat tarihinde Reha Denemeç sayfasında bir güncelleme yaptım, hala inceleme bekliyor. Aynı tarihte ingilizce sayfasındaki yaptığım güncelleme birkaç gün içerisinde onaylandı, acaba Türkçe sayfasında onaylanmamasının bir nedeni var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Slm kumrul bn açikogretimde lise okuyorum ama calissamda hic birsey anlamiyorum nasil calissam anlarim konulari ya t.ederim Bu imzasız yazı Yasam tarzım (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi:Bilge ye sorarsanız bilgi alabilirsiniz. Benim bir bilgim yok bu konuda. Kumul (mesaj) 20:03, 19 Mart 2015 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim fakat aklıma bir şey takıldı. Beni yeni bir kullanıcı demek amcanıza abi deme hissi yaratıyor. Her neyse iyi günler ve tekrar teşekkürler Ironedx123 (mesaj) 13:36, 24 Mart 2015 (UTC)

Buradan gördüğüm kadarıyla yeni bir kullanıcısınız, Profilinizden yeni bir kullanıcı olduğunuzu anladığımdan bunu yazıyorum: da demiştim. Ama deneyimliyseniz sorun yok. Kumul (mesaj) 14:49, 24 Mart 2015 (UTC)

Teşekkür ederim sevgili kumulbot:)

--Ffeyza362 (mesaj) 00:21, 1 Nisan 2015 (UTC)1 nisan şaka günün kutlu olsun sevgili kumul bunu tekrar etmek istyorum tarihte bugün okudum guncelle

İnceleme Bekliyor[kaynağı değiştir]

Merhaba yazdığım bir sayfa çok uzun zamandır kontrol edilmedi bakabilir misiniz? https://tr.wikipedia.org/wiki/Diyet Bu imzasız yazı Diyetisyenece (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mrb, sayfayı, diğer sayfalara bakarak vikipedi standartlarında düzeltebilirsiniz daha kalıcı olacaktır. Onayladım Kumul (mesaj) 18:09, 6 Nisan 2015 (UTC)

Sizden sonra bir başkası daha kontrol edip silmiş neden olduğunu anlamadığım şekilde. Şuan tekrardan düzenledim teşekkürler.

Logo eklenmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul,

TD-IHK nın kutusuna Logosunu ekleyebilir misin? :) Bende hata bildirisi çıktı.

http://www.td-ihk.de/wir-ueber-uns https://de.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkisch-Deutsche_Industrie-_und_Handelskammer Logo Alman sitesinde mevcut.

Saygılarımla

Ömer Sefa

Oemer-sefa (mesaj) 08:12, 10 Nisan 2015 (UTC)