Kullanıcı mesaj:kibele/geçmiş29

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

defter





Kullanıcı sayfama yapılan müdahaleyi fark edip düzeltmek için verdiğiniz emeğe teşekkür ederim. Saygılar ve iyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 11:08, 1 Eylül 2010 (UTC)

ne demek.. :) selamlar.. --ki bl 11:59, 1 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba kibele. İki paragraf telifliydi, kaldırdım. Öyle olunca, arama sonuç vermese de, diğer kısımlardan da emin olamadım. Yarın bir daha bakmaya çalışacağım. Kolay gelsin, sevgiler. --yabancım 19:39, 2 Eylül 2010 (UTC)

Başlık silinmesi[kaynağı değiştir]

İyi günler, "Ateizm ve din" başlığının silinmesi konusunda yazıyorum.

Öncelikle bu başlığı neden açtığımı yazayım. "Dinsizlik" şablonuna bakarsanız pek çok maddenin kırmızı renkte olduğunu görürsünüz. Zaten bu şablonu da İngilizce'den çeviren bendim. Ayrıca "Ateizm ve din" maddesini "Ateizm" şablonunda da görebilirsiniz. Bu iki şablona ortak katkı yapabilmek için bu başlığı İngilizce'den çevirdim. Ayrıca bu başlığın Sırpçası da var.

Bir de bu başlığın neden silinmemesi gerektiğini açıklamalıyım galiba. Öncelikle bu başlık İngilizce ve Sırpça Vikipedilerde bulunmaktadır. İkinci olarak bu başlığın (bildiğim kadarıyla en az) iki şablonla bağlantısı var. Üçüncü olarak da "Ateizm ve din" maddesi, "Ateizm" maddesinin bir alt başlığı değildir.

İngilizce'den çevirdiğim bu maddenin geri getirilmesini talep ediyorum. Mesajımı okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim, iyi Vikiler. İhsanjr 15:45, 3 Eylül 2010 (UTC)

maddeyi geri getirdim. kolay gelsin. --ki bl 16:08, 3 Eylül 2010 (UTC)

Oh be! İyi oldu yetiştiğin... İnci Sözlük Viki'ye saldırdığında ortada kimse olmayınca sitelerine de konu oluyoruz... Ortada kimse yokken (ben de biraz geç yetiştim) hepsi görüp yorum yapmışlar... (...) Kullanıcı:Sodavarsaiceriz'i de icabına bakarsın artık... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 19:04, 5 Eylül 2010 (UTC)

  • yeni bir eğlence bulana kadar yazsınlar bakalım. dert etme, bağlantı vermeye de gerek yok bence.. selamlar. --ki bl 19:12, 5 Eylül 2010 (UTC)
  • Sansürü unutmuştum, kusura bakma, sadece Nobrain'i sildikten sonra o maddeyi sildğini görmeyince hemen silmen için acele yazmıştım. Teşekkürler, iyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 19:16, 5 Eylül 2010 (UTC)

Yargısız infaz[kaynağı değiştir]

Ben Kamuran Ötükenli!Ben zaten kuralları gayet iyi biliyorum ve burdada neyin ne olduğunu.Belirli bir kimseyi de karalamadım.Bu nasıl adalet sorabilirmiyim?Bu mudur senin adalet anlayışın ve uygulaman?Daha şikayet edilir edilmez beni engelleyivermen,hem de savunma şansı bile bırakmadan ve savunma için her hangi bir ikaz bile etmeden!Başkalarının şikayet üzerine engellenmesi günler haftalar sürerken bana gelince hemen jet hızıyla engellemek!Pes doğrusu. (...) Ama sana şunu söyliim hakkımı gasp ettin! (...) Bu imzasız yazı 88.255.183.34 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

kuralları açıkça çiğnemektesiniz, şu mesajınız da bunun bir örneği. tartışmalı ve hassas durumlar dışında, açık kural ihlallerinde savunma beklenmesi gerekmez. defalarca uyarıldınız, engellendiniz. tekrarında engellemelerinizin uzayacak olduğunu bildiğinizi umarak, sadece ansiklopedik katkıya yönelmenizi öneririm. --ki bl 23:27, 6 Eylül 2010 (UTC)
Kuralları açıkça çiğnemem ayrı sizin beni yargısızca engellemeniz apayrı şeylerdir yaptığınızı haklı çıkarmak için konuyu değiştirip "tekrarında engellemelerinizin uzayacak olduğunu bildiğinizi umarak.." Cümlesi ile beni korkutmaya çalışmayınız.Ayrıca ben zaten o dönemde de şimdi de Vikipediye çok nadir giren biriyim kuralları çiğnemek ve topluluğu rahatsız etmek ile beni nasıl itham edersiniz anlamak mümkün değil. Beni engelleme sebebiniz yapılan bir şikayet üzerineydi ve şikayet var ise bana da savunma hakkı vardır,siz bana bu hakkı tanımadan yıldırım hızı ile engellemişsiniz!Ve ben bu konuda sizi en kısa sürede şikayet edeceğim!Belki siz de "engelerseniz bu konuda Vikipedide sıradışı bir örnek teşkil edersiniz.Her türlü tavsiyenize saygım var ancak:

"defalarca uyarıldınız, engellendiniz. tekrarında engellemelerinizin uzayacak olduğunu bildiğinizi umarak, sadece ansiklopedik katkıya yönelmenizi öneririm" şeklindeki cümlenizi suçlayıcı ve kışkırtıcı bulduğum için size aynen iade ediyorum!--Kamuran Ötükenli 13:51, 7 Ekim 2010 (UTC)

  • Mrb. Hakan Şükür maddesindeki değişikliği neden geri aldığınızı öğrenebilir miyim? Siyasi hayatının maddeye eklenmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.--Rapsar 08:56, 10 Eylül 2010 (UTC)
selam, ne bir adaylıkta adının geçmesinin ne de bir mitinge katılma haberinin ansiklopedik olduğunu düşünüyorum. güçlü kaynaklarla eklenmesi gerekir. ayrıca maddede bir problem var, bi bakabilir misiniz? --ki bl 09:02, 10 Eylül 2010 (UTC)
Maddeyi geliştirip, bir müddet sonra SM düzeyine yaklaştırmayı düşünüyorum açıkçası (şu anki hali pek iç açıcı olmasa da). Bu siyasi hayatı hakkında ayrı bir başlık olmasa da "futbol sonrası" gibi bir başlık açıp, bunları kaynaklı bir biçimde aktarabilirim, o halde bir sorun olacağını sanmıyorum. Zaten Şükür'ün siyasi hayatı bununla sınırlı değil. Adı pek çok kez Fetullah Gülen ile anılmakta vs vs. Neyse, zamanı gelince eklemeler olacaktır. Ne gibi bir problem var, hemen düzeltelim...--Rapsar 09:07, 10 Eylül 2010 (UTC)
anonim düzeltmiş.. kolay gelsin. --ki bl 09:22, 10 Eylül 2010 (UTC)

Selam Kibele, ben maddeyi taşıyordum zaten tartışma sayfasına yazmıştım.. Şu anda İngilizce wikipedi'ye buradan aktardığını, tekrar geri getirmiş. Yani aktardığım şeyler yazıyor. Üstelik çok alakasız bir biçimde Atatürk resmini de koymuş orada maddeye buraya taşıyamamış :).. ÖAY olduğu için uygun kısımları Ağrı Ayaklanması maddesine taşımıştım. İstersen bu şekilde kalmasın sen geri alıp, maddeyi yönlendir kolay gelsin. --Boyalikus 10:38, 10 Eylül 2010 (UTC)

selam nihan, tamamdır. --ki bl 10:50, 10 Eylül 2010 (UTC)

Ermeni soykırımını kabul etmedikleri gibi Yunan Soykırımını da kabul etmeyenler maddeye saldırmaya başladı. Yardım rica ediyorum. 85.110.227.151 12:03, 10 Eylül 2010 (UTC)

Zilan Katliamı[kaynağı değiştir]

madde içeriği aktarılmamıştır. Takabeg ileti 13:53, 10 Eylül 2010 (UTC)

madde geçmişi orada duruyor. ilgili kullanıcılar, tarafsız ve kaynaklı olan kısımları aktaracaklardır. sas kararına ve topluluğa kulak verin lütfen. --ki bl 14:52, 10 Eylül 2010 (UTC)
SAS'larda anormal argümanlar gösterildi maalesef. PKK'nın propaganda, PKK'nın gazetesi iddiaları atılınca insan çekiniyor. Son günlerde Türkçe Viki eskisi gibi değildir. Milli argümanlar ağrı basıyor. Gelecek Pazar, Pazartesi günlerinde bitecek mi bu durum. Güzel bir şekilde yeniden açacağım. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 14:58, 10 Eylül 2010 (UTC)
sas'tan yeni çıkmış bir maddeyi aynen açmak vikipedi eğilimlerine uygun bir davranış değil, hatırlatırım. biz neysek, nasılsak türkçe viki de öyle olacaktır. vikinin nasıl olduğuna değil de, kendimizin nasıl olduğuna ne yaptığına odaklanırsak hepimiz, daha yararlı olur. --ki bl 15:13, 10 Eylül 2010 (UTC)
  • Selamlar. Şaşırdım doğrusu, neden beni uyarıyorsunuz. Yanlış bir şey yapmadım. Sadece kullanıyı uyarmak istedim, yapamazsınız dememin amacı doğru olmadığını söylemek. Yanlış bir şey mi yapıyorum da sonuç olarak uyarı alıyorum? Şahsen rahatsız olmam uyarılardan, sonuç olarak hizmetlilerin amacı düzeni sağlamaktır. Topluluğun kararına saygı göstermeyip yeniden açacağı işte diyen kullanıcı arkadaşımızı da uyarırsınız herhalde. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 15:10, 10 Eylül 2010 (UTC)
sizi uyarmadım, rica ettim. madde dışı yürütülen bu tür karşılıklı konuşmaların yararı olmadığını hatırlatmak istedim. selamlar. --ki bl 15:15, 10 Eylül 2010 (UTC)
  • Peki, yanlış anlama durumu var galiba. Bu tür tartışmaların bitmesini ben de dört gözle bekliyorum. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 15:18, 10 Eylül 2010 (UTC)
sas'tan yeni çıkmış bir maddeyi aynen açmak vikipedi eğilimlerine uygun bir davranış değil, hatırlatırım. biz neysek, nasılsak türkçe viki de öyle olacaktır. vikinin nasıl olduğuna değil de, kendimizin nasıl olduğuna ne yaptığına odaklanırsak hepimiz, daha yararlı olur. --ki bl 15:14, 10 Eylül 2010 (UTC)
Madde içerikleri doğru dürüst aktarılmamıştır, maalsef. Aynen açmıyorum. Takabeg ileti 15:19, 10 Eylül 2010 (UTC)
  • 'pazartesiden sonra' dediğinize göre ortamın olağanüstülüğünün farkındasınız demektir. bu ve benzeri maddeler üzerinde çalışmayı sürdürmenizin, ortamın kışkırtılması amaçlı olduğunu düşünmek, meseleyi böyle yorumlamak istemiyorum. durun lütfen. --ki bl 16:03, 10 Eylül 2010 (UTC)
İlginç. Viki ortamında ulusalcı argümanları yoğun olarak gördüğüm için o konuyu sormuştum sadece. Aslında Vikiye o tür şeylerin yansıtılmaması gerekir. Takabeg ileti 16:14, 10 Eylül 2010 (UTC)
yansıtılmaması gerekir ama yansıyor. bize de buradaki gerginliğin üzerine gitmemek kalıyor. --ki bl 16:54, 10 Eylül 2010 (UTC)
  • Kusura bakmayın. Söze karıştım. Ulusalcı argümanların yansıtılmaması gerekir diyorsunuz. Tamam ben de katılıyorum, VP:MİLLİ'ye dayanarak. Milli ansiklopedimiz değil yani. Faka sizce Zilan'ın silinmesinde böyle bir şey var mı? İsterseniz gösterilen kaynakları kontrol edebilirsiniz. Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 16:58, 10 Eylül 2010 (UTC)

Mrb. Demek istediğinizi anlayamadım? Benim lafımı bana tekrardan mı hatırlatıyorsunuz?--Rapsar 08:24, 11 Eylül 2010 (UTC)
He tamam şimdi gördüm, gerçekten bilmiyorum neden sizden yardım istediğini. Yani SD'de isminiz yokken, o sıralarda aktif değilken neden siz? Neden başkası değil? Neden bu konularla ilgisi, alakası olan kullanıcılar değil de siz?--Rapsar 08:25, 11 Eylül 2010 (UTC)
hay allah acaba benim kuklam mı, ya da ben mi açtım maddeyi. tüh yakalandık galiba. latife bir yana, kişilerin niyetlerine ilişkin çok fazla varsayımda bulunuyor, imalarla bariz ksy ihlali yapıyorsunuz. diyorum ki, hiçbir yararı olmayan bu tür söylemlerden acilen uzaklaşın. değilse, yani bir anonimin davranışı üzerinden beni sorgulayacaksanız açık konuşun ve de yerinde konuşun, başkalarının mesaj sayfalarında değil. ek olarak, biz maddelere kullanıcıların niyetleri üzerinden yaklaşmayız, maddenin kendisini değerlendiririz. cidden "kişisel yorum" sayfalarını tekrar okumanızı öneririm. --ki bl 08:37, 11 Eylül 2010 (UTC)
Benim yazdıklarımı tekrardan bir okuyun isterseniz. Ben IP sizin kuklanızdır ya da arkadaşınız, tanıdığınız ya da artık ne ise sizinle bir bağı var dedim mi? Demedim. Kim olsa merak eder neden direk size geldiğini. Bildiğiniz gibi ben burada 1 yıldan biraz fazla süredir kayıtlıyım, siz ise benden çok çok önce kayıtlısınız ki 3-4 yıldır hizmetlilik görevini sürdürüyorsunuz. Böyle basit oyunlar (kuklacılığı kastediyorum) yapmadığınızı zaten düşünmüyorum, kimse düşünmüyor, onu da ima etmedim zaten. Neyse, bu konu kapansın, daha da ilerlemesin :) Kullanıcıya gelirsek, görüşü bellidir, dünyaya, olaylara bakış açısı bellidir, milletlere bakış açısı bellidir. Çıkıp kimse de aksini söyleyemez, değil mi? Ben de kullanıcının bu belli olan düşüncelerini tekrardan yazında KSY ihlali mi yapmış oldum? Hayır. Kişiye herhangi bir saldırım oldu mu? Hayır. Maddenin kendisi hakkındaki düşüncelerimi de tartışma sayfasında belirttim. Madde, yazan kişinin düşüncelerine göre tahminlerine göre yazılmışsa, elbette ki yazan kişi de işin içine karışır, değil mi? İsterseniz daha fazla uzamasın konu, isterseniz devam edelim; ancak sonu gelmez bunun...--Rapsar 08:52, 11 Eylül 2010 (UTC)

İçli köfte[kaynağı değiştir]

  • Slm. tekrardan. İçli köfte Hatay mutfağına ait değil midir esas olarak? Her yerde o şekilde gördüm. Künefe ile birlikte Hatay'ın demirbaşlarındandır -diye biliyorum- :)--Rapsar 11:13, 11 Eylül 2010 (UTC)
  • Bir de maddenin alında yer alan "Türk mutfağındaki et yemekleri" şablonu kapsamlı mıdır? Sonuçta tüm et yemeklerini kapsayamaz, adını dahi duymadığımız tonla yemek vardır Türk mutfağında. Bir yemek kitabında bile onlarca farklı yemek bulunabilir...--Rapsar 11:15, 11 Eylül 2010 (UTC)
  • bütün güney ve güneydoğu mutfağında yeralan bir yemek, sadece hatay'a ait değil. şablonu incelemedim. kolay gelsin. --ki bl 11:18, 11 Eylül 2010 (UTC)
  • Şu kullanıcı şurada cevap yazış. Galiba her yerde öyle yapıyor. Selamlar...--Gökçє Yörük mesaj 11:33, 11 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba kibele. 45 dakikayı uzatsan mı acaba? Baksana bunu başka vikilerde de yapıyormuş. --yabancım 12:02, 11 Eylül 2010 (UTC)

bir bakıp karar vermek için zaman kazanmak istemiştim. :) uzattım. --ki bl 12:26, 11 Eylül 2010 (UTC)
Sen böyle deyince kendimi yerinde duramayan, kıpır kıpır ve aceleci bir hizmetli gibi hissettim :) Yeniden gelir de silinecek sayfalar açmaya devam eder diye sormuştum, sağol. --yabancım 12:34, 11 Eylül 2010 (UTC)
yerinde duramayan kıpır kıpır ve şahane bir hizmetli gibi de olabilir.. :) şimdilik 48 saat.. gelirse uzatırız. --ki bl 12:36, 11 Eylül 2010 (UTC)
Şımarırım bak :) Teşekkürler, eline sağlık. Sildiklerimizden bir ikisini izlemeye alalım madem. --yabancım 12:40, 11 Eylül 2010 (UTC)
  • Nükhet Eren maddesi KD midir? Tam emin olamadım da...--Rapsar 14:47, 11 Eylül 2010 (UTC)
kd olmadığı için silindi. teşekkürler. --ki bl 15:44, 11 Eylül 2010 (UTC)

  • Merhaba Ki. Yardımına ihtiyacım var :) Mısır Ölüler Kitabı maddesini Ölülerin Kitabı maddesi ile birleştirerek bir deneme yapmak istedim fakat yönlendirerek birleştirme girişiminde bulundum, yapmamalıydım. Doğrusunu nasıl yapabiliriz? Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 08:34, 14 Eylül 2010 (UTC)
:) bakalım ahzaryamed. sanırım halloldu. --ki bl 08:44, 14 Eylül 2010 (UTC)
Teşekkürler Kibele, zahmet verdim. Yönlendirme işaretlemesi yapmadan bir deneyeyim bakayım :)--[ahzaryamed]₪.ileti 17:43, 14 Eylül 2010 (UTC)
  • Mrb. Şunun gibi bir sokak maddesi KD midir? Diğer Vikilerde yer almamakla birlikte, kendisini KD yapacak bir özellik göremedim.--Rapsar 10:20, 14 Eylül 2010 (UTC)
  • Benzer şekilde şu mahallenin de KD olduğunu düşünmüyorum...--Rapsar 10:22, 14 Eylül 2010 (UTC)
  • hah burdaymış mesajlar. bakarım şimdi, değilse sen kd eklersin.selamlar. --ki bl 06:49, 16 Eylül 2010 (UTC)

  • sabri selam, bir ricam var. Guildin dönel cisimler için teorisi maddesine bir bakar mısın, neyin nesidir. kullanıcının tartışma sayfasındaki ifadesine de göz atarsın. sevgiler. --ki bl 10:19, 14 Eylül 2010 (UTC)
  • Selamlar. Guild ya da Guildin diye biri yok ama Fransızca bilmediğim için belki ismi farklı yazılan bir Fransız olabilir sonuçta "eucklides" yerine "öklid" yazıyoruz... Kullanıcıdan cevap bekliyorum ama böyle ne olduğu belli olmayan ve kaynak bile bulunamayan bir maddeyi anonim biri açsa belki bu kadar üstünde kafa yormazdık sanırım, hele ki tartışma sayfasına yazılanı görünce hiç de espiri amaçlı bir değişikliğe benzemiyor. Büyük ihtimalle HS olmalı ancak, kullanıcı doğru ismi belirtebilecek mi bakalım... Çünkü okuyunca ciddi bir dille yazılmış bir teoreme benziyor...--вяí¢αи76ileti 10:28, 14 Eylül 2010 (UTC)
  • Ek: Dosya:Www.resimcity.com diyarbakir resimleri 4 2-1-.jpg gibi resimlerin bir kısmı dikkatlerden kaçmış. Resmi yükleyen Kardeş3636 adlı kullanıcı birçok maddeye internetten bulduğu resimleri yükleyip koymuş, hepsini kontrol edeyim dedim ama gerçekten yorucu bir iş, bir resmin üzerinde "tatvan.net" diye bir ibare varsa ve telif hakkının saklı olduğu biliniyorsa neden 1 hafta silinmesi için bekliyoruz ki? Kullanıcının girip maddelerden çıkardığım resimleri tekrar koyacağını düşünüyorum. Sanırım o da birçok Vikipedi işleyişini bilmeyen kullanıcılar gibi mesaj sayfasına tıklamıyor--вяí¢αи76ileti 10:33, 14 Eylül 2010 (UTC)
  • Son ek: kullanıcı şurada özgün bir ispattan bahsediyor... Ben de teorinin farklı bir yoldan ispatını bulup Vikipedi'ye yazsam mı, acep "direkt HS"--вяí¢αи76ileti 12:51, 14 Eylül 2010 (UTC)
    • 3 gün geçti ve kullanıcıdan da ne ses çıktı ne seda... Bekletmeli sil şablonu mu koyalım, ne yapalım?--вяí¢αи76ileti 12:53, 16 Eylül 2010 (UTC)
evet doğruluğu epeyce kuşkulu. bekletmeli sil ekle istersen. teşekkürler ilgilendiğin için. kolay gelsin. --ki bl 13:39, 16 Eylül 2010 (UTC)

  • Bu başlığın en üstündeki mesajlarım arada kaynadı sanırım :) Ek olarak kitap maddelerinde sık sık rastladığım "arka kapak yazıları"nın maddede yer alması gerekli midir? Ya da telifli içerik olarak sayılabilir mi? Eğer yer almaması daha uygunsa Otlakçı maddesindeki içerik kaldırılacak, bu durumda geri kalan madde de taslak kriterlerini karşılamadığından silinmesi gerekecek...--Rapsar 08:17, 15 Eylül 2010 (UTC)
selam rapsar, ben bunu bu ara hep yapıyorum galiba.. :) hangi mesaj 'kaynadı' dediğin, bakayım. kitap maddelerindeki arka kapak yazıları telifli olduğu için çıkartılmalı. birçok kitap maddesi bu durumda ne yazık ki. ama otlakçı'da resim, içerik vb. bilgiler olduğu için silinmeyebilir, eksik etiketi ya da biriki cümle ile kurtarma yoluna giedlim derim. kolay gelsin. --ki bl 06:47, 16 Eylül 2010 (UTC)

  • Merhaba Ki. Şu Emre Çolak sayfasında uyarıyı hep bana veriyorsun, anlıyorum fan siteleri reklam olarak değerlendiriliyor. Ama birisi ısrarla kişisel blogunu Emre Çolak'ın sayfasına link olarak ekliyor. Öncelikle uyarıyı bana vermek yerine ona gerekli uyarıyı yapsaydın daha iyi olurdu sanki. Emre Çolak sayfasının geçmişine müsait bir anında bakarsan sevinirim.. -- [sametsezer]
  • merhaba, sayfanın geçmişinden haberdarım, daha önce de çıkardım her iki sitenin linkini de. diğeri anonim kullanıcı, sürekli uyarmanın bir faydası yok. onun yanlışı, sizin yanlışınızı ortadan kaldırmıyor. size düşen, kendi linkinizi eklemek değil onu da çıkartarak maddeyi temizlemek olmalı. dikkate alacağınızı umuyorum. --ki bl 06:55, 16 Eylül 2010 (UTC)

victoria amazonica[kaynağı değiştir]

Adelaide'dan hediye

Çiçeği uygun bir yere bırakmak için sayfada yer açmak zorunda kaldım. Kusura bakmazsın herhalde :) — Pınar [m] 12:55, 16 Eylül 2010 (UTC)

hımm, güzelmiş. bir de güzel kokuyorsa tamamdır. malum ihtiyaç oluyor arada. :) çok teşekkürler pınar, buradan da adelaide'ye selamlar, sevgiler. --ki bl 13:28, 16 Eylül 2010 (UTC)

Muhammed ve Yahudiler[kaynağı değiştir]

Dikkatsizlikten olacak. Te'lif hakki artik söz konusu degil. Tercüme ettim söz konusu alintiyi. Kaldi ki Parça degil, kökten temizleme yapiyorsunuz. Yetkinize ve kurallara lütfen uygun davraniniz sayin Kibele. Söz konusu tirnak arasi aktarmayi iptal ettim. Lütfen size verilen hizmetli görevinizi iyiye kullanin ve vikipedinin masallar ve fikralar tipinden, daha bilimsel ve modern bir ortak bilim yurdu olmasinda benimde pir tuzum olmasini hosgorun. Saygilar, ve iyi vikilemeler. A.Kirca 20:42, 16 Eylül 2010 (UTC)

eklediğiniz bölüm, son cümlesi hariç şurada 17 ocak tarihli olarak durmakta. zaten telif araması da şöyle sonuç veriyor. eklemenizi geri alıyorum. tekrarlamayın lütfen. --ki bl 21:27, 16 Eylül 2010 (UTC)

Efendim, o site Vikipediden (Muhammed ibn Abdullah), yani benden alinti yapmis. Soz konusu satiri önce orada te'lif etmistim. Sahifa Vikipediden alinti, ben o parçayi daha önceden te'lif etmistim ? Imdi lütfen tekrar yerine koyarmisiniz ? Saygilar. A.Kirca 21:36, 16 Eylül 2010 (UTC)

  • vikipedinin başka bir maddesinde varmış metin. tehditler savurana kadar bunu söyleseydiniz daha kolay olurdu ya, neyse. --ki bl 21:42, 16 Eylül 2010 (UTC)
Haklisinizda... Alti farkli dilde farkli isimlerle katkilarda bulunuyorum, sürekli emeklerim nil nehrinde balik oluyor. Saygilar efendim. A.Kirca 21:45, 16 Eylül 2010 (UTC)
  • Selam Kibele. Köy çeşmesindeki tartışmadaki 150.000 resimlerinden birini yerleştirsek nasıl olur. 150000 i aştığımız kesin tek sorun hangi madde olduğu belki sen tespit edebilirsin kolay gelsin:)--Reality 17:14, 18 Eylül 2010 (UTC)
  • Birde kukla davası meselesi vardı. Sonuçlanmış da engelleyecek bir hizmetli lazım. İlgilenirsen memnun olurum ama ilginlemk istemezsende sorun değil.)--Reality 17:16, 18 Eylül 2010 (UTC)

Yardım, lütfen![kaynağı değiştir]

Matematik ifadesini yapamıyorum... Ayrıştırılamadı (Dönüştürme hatası. Sunucu ("https://wikimedia.org/api/rest_") bildirdi: "Cannot get mml. TeX parse error: Double exponent: use braces to clarify"): {\displaystyle 12^{2}^{4}sqrt32} işte, olmuyor...ʛάσẘ 16:07, 21 Ekim 2010 (UTC)

  • ne istediğinizi tam olarak anlamadım. --ki bl 18:18, 26 Eylül 2010 (UTC)
  • "Ayrıştırılamadı (PNG çevirisi başarısız; latex, dvips ve gs programlarının doğru yüklendiğine emin olun ve çeviri işlemini başlatın)"
    çıkıyor
  • yani, 12^2^4 kök 32 yapmaya çalışıyorum. --ʛάσẘ 16:07, 21 Ekim 2010 (UTC)

Terra rosa maddesindeki hatayı nasıl görememişim hayret ediyorum. Belkide önizleme yapmadan kaydetmişimdir. Düzeltmen için teşekkürler... --Fagusmsj 13:58, 26 Eylül 2010 (UTC)

  • küçük küçük enteresan madde olmuş.:) kolay gelsin. --ki bl 18:18, 26 Eylül 2010 (UTC)
  • Selam Kibele. Acaba şurda dalgınlıktan bir hata mı oldu diye sormak istedim. Gerekçe olarak engelleme gerekçesi yazmışsın fakat kullanıcının mesaj sayfasını yarı korumaya almışssın. Kolay gelsin.--Reality 14:23, 27 Eylül 2010 (UTC)
  • selam.. bir yanlışlık yok. kullanıcı ksy ihlali yüzünden engellendi ve ıp ile gelip mesaj sayfasındaki çıkartılan içeriği ekelemekte ısrarcı oldu. mesele budur. kolay gelsin. --ki bl 09:58, 28 Eylül 2010 (UTC)

Pandomim? Pantomim? Mim sanatı?[kaynağı değiştir]

Günaydın Kibele, bu tartışmaya son noktayı koyabilmemiz için, bu konuda görüş bildirebileceğine inandığınız arkadaşlarınızı da tartışmaya davet edebilir misiniz? Sevgiler--Gemalmazmsj 05:53, 29 Eylül 2010 (UTC)

isterseniz köy çeşmesinde çağrı yapabilirsiniz. kolaygelsin. --ki bl 06:02, 29 Eylül 2010 (UTC)
  • Teşekkür ederim Kibele; fakat ben o işi beceremem ki. Ben sadece madde yazıyorum ve/veya çeviriyorum. Bir müddet böyle dursun bakalım. Size de kolay gelsin. Sevgiler--Gemalmazmsj 08:25, 29 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba sayfama uyarı mesajı bıraktınız. Belki biraz haksızım fakat bu tavrınızı tüm haksız olanlara karşı kullanıyormusunuz diye merak ediyorum mesela takabeg adlı kullanıcı yıllardır Türk kültürüne düşmanlık yapması ve defalarca uyarılmasına rağmen kendisini hiç uyardınızmı ? uyarıyorsanız neden halen aynı düşmanlığı devam ettirmektedir. yoksa uyarılarınızın anlamı kısıtlmı, Ya da yaptırım gücü yokmu ? veyahut sizde bu sinsi düşmanlık konsorsiyumunun içinde misiniz ? Kendisine Trabzon ve Rize lazdır şeklindeki düzeltmesini hangi gece rüyasında görüp vikipediye yazdığını sordunuzmu ? eğer bir tarafsızlık ya da ihlalden bahsediliyorsa bu anlatılabilir ve de kabullenilebilir olmalı değil mi ? takabeg adlı kullanıcının neden kürt ve kürdistan maddelerini durmadan koruma altına almaya çalışıp Türk kültürüyle ilgili maddelere kendi elleriyle sinsice kelime oyunları yaparak fesatlık bulaştırmaya çalıştığını hiç sordunuz mu ? Öyleki türkmenlerin türk olmadığını türk adı aldığını iddaa ederek bilimi ve kültürü ayaklar altına alacak şekilde kinini kusmasını neden sadece izlediniz ? Müslüman Oğuzlara türkmen dendiğini bilmekten aciz bu şahısla aranızda herhangi bir gönül ve plan birliği var mıdır ? daha once kendisini şikayet edenleri yüksek seviyeli vikipedistlere şikayet ederek diskalifiye etme becerisini şimdi sizin üzerinizde mi uygulamaya başladı ? size çok fazla ithamda bulunduğumu düşünebilirsiniz eğer yanılmadıysam şimdiden özür dilerim saygılar.

ulaşabildiğim, gördüğüm, yetişebildiğim her türlü haksızlığa aynı tavır içinde olduğumu, hepimizin de aynı çaba içinde olduğunu bilenler bilir. uyarı gerektiren durumlar uyarıyla, engellemeyle sonuçlanır. maddelerle ilgili meseleler maddelerde halledilir. bu mesajınızda da sürdürdüğünüz şaibeli ifadelerinizin herhangi bir mazereti yoktur. ansiklopedi maddelerine türk olanlar ve olmayanlar diye yaklaşmadığımız gibi kullanıcılara da böyle yaklaşmıyoruz. sizden de aynı yaklaşımı bekliyoruz. buradaki yüksek seviyeli vikipedistlerin kim olduğunu ve kimlerin bu şekilde diskalifiye edildiğini merak ettim doğrusu. vikipedide bu tarz uygulamalar yoktur. kulaktan dolma komplo teorilerini bırakıp ansiklopedik katkıda bulunmanızı, kişisel yorumlarınızı sürdürmemenizi, bir ansiklopedide olduğunuzu unutmamanızı öneririm. --ki bl 17:18, 29 Eylül 2010 (UTC)

  • İyigünler Kibele. Cristiano Ronaldo sayfasının koruması dün bitmiş biraz daha uzasa faydalı olmaz mı? Dün bitti koruma hemen bugün vandalizmler başladı. Kolay gelsin.--Reality 14:22, 30 Eylül 2010 (UTC)
  • 1 ay korumada. o anonimin diğer katkılarına da bir göz atar mısın rica etsem.. kolay gelsin. --ki bl 15:15, 30 Eylül 2010 (UTC)
  • Kontrol etcem fakat doğruluğu konusunda bilgim yok. Gol sayılarını vs. güncellemiş (Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama) Kolay gelsin.--Reality 16:13, 1 Ekim 2010 (UTC)

Ziya Gökalp[kaynağı değiştir]

Merhaba

Takabeg adlı şahıs Ziya Gökalp'in Ali Kemal'e adlı şiirini üzerine alarak şikayette bulunmuş sanırım. Kaynak göstererek bilgi eklemek ne zamandan beri vandalism oldu? Ziya Gökalp'in soyuna Türk değil diyen Ali Kemal'e, "Ali Kemal'e" adlı şiiriyle cevap vermiştir fakat burada bir kaç kişi özellikle Takabeg takma isimli kişi Türk dışında başka bir etnik kökenden olduğu ısrarla belirtmesinin amacını anlamış değilim(aslında gayet iyi anlıyorum da yeri değil). Ziya Gökalp soyca Türk veya değil umrumda da değil, adamın ölmeden önce yazdığı şiir belli, kendinin ne olduğunu kendi dilinden kendi elinden okuyabiliyoruz, bunun üstüne laf demek kimin haddine? Belki okumaya lutuf edersin de haklıyı haksızı, vandalı ve/veya teröristi ayırt edersin.

http://www.antoloji.com/ali-kemal-e-siiri/

Recep Tayyip Erdoğan[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Maddedeki son değişikliğinizle ilgili olarak, tartışma sayfasındaki tartışmaya katılsaydınız, fikir belirtip, topluluğun fikri doğrultusunda hareket edilseydi daha iyi olmaz mıydı?--Rapsar 15:15, 4 Ekim 2010 (UTC)
  • ortada tartışılacak bir konu olduğunda seve seve. ama ansiklopedinin temel ilkeleri söz konusu olduğunda hayır. "şoför yetişin diye bağırdı, önce ön cam kırıldı" gibi bir metnin ansiklopedik olmadığı açık. bu, eğer bir başlık altında toparlanabiliyorsa, 'arabasında mahsur kaldı, camı kırılarak çıkartıldı' şeklinde tek bir cümle ile yeralacak bir konudur. teşekkürler. --ki bl 16:52, 4 Ekim 2010 (UTC)
Tamam işte. Oraya baksaydınız benim de aynı fikirde olduğumu görürdünüz. Amaç, bizden farklı düşünenlerin de tatmin olmasını sağlamaktı. Neyse, çıkardığınız konu maddede 1-2 cümle halinde geçiyor mu şu an? (İncelemedim maddeyi)--Rapsar 17:32, 4 Ekim 2010 (UTC)
  • tartışma sayfasına bakmıştım zaten. önemli bir konu ise ve itiraz gelirse yeniden bakılır. böyle durumlarda herkesin herşeyi tartışmasını beklemeye gerek yok. cümlenin ille de yer almasını isteyen, bunun hangi başlık altında olacağını da bulup ekler elbette. olmaması kayıp değil yani. kolay gelsin. --ki bl 17:38, 4 Ekim 2010 (UTC)
Peki o halde. Bir sorum olacaktı, konuyla tamamen alakasız :) Spiritual successor kelimesinin tam olarak karşılığı nedir? Ne anlama geldiğini biliyorum da uygun kelimeleri bulamadım.--Rapsar 17:42, 4 Ekim 2010 (UTC)

Şu Özel:Katkılar/78.176.165.236 İp'yi engelleyip, oluşturduğu sayfayı silebilir misiniz. --Szoszvmesaj 18:40, 5 Ekim 2010 (UTC)

  • tamamdır. teşekkürler. --ki bl 19:42, 5 Ekim 2010 (UTC)

Selamlar. Kullanıcı hesabımı süresiz engelleyebilirmisiniz. Kendi isteğim. Teşekkürler--Alkd 15:05, 6 Ekim 2010 (UTC)

kendi isteğinizle de olsa engelleme mümkün değil. kullanıcı sayfanız ise silinebilir. --ki bl 15:52, 6 Ekim 2010 (UTC)

Madde istekleri[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Vikipedi:Madde istekleri sayfasında biraz düzenlemeye gitmemin bir sakıncası var mı? Görünüş bakımından çok basit kalmış, kullanımı da bu şekilde biraz zor gibi. Bazı alt sayfalar eklemeyi de düşünüyorum...--Rapsar 13:51, 13 Ekim 2010 (UTC)
  • ben bilmem topluluk bilir.. :) --ki bl 13:53, 13 Ekim 2010 (UTC)
  • merhaba, yaptığınız birkaç değişikliği geri aldım. maddeler üzerinde değişiklik yaparken geçmişine göz atarak yakın zamandaki vandalizmleri gözden kaçırmamaya dikkat eder, içerik ve kaynaklı bilgi çıkartmazsanız seviniriz. --ki bl 13:46, 13 Ekim 2010 (UTC)
Tamamdır. Dikkatsizlikler vs.--Kuz 18:11, 13 Ekim 2010 (UTC)
Yalnız şu değişikliği; http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Alt%C4%B1n_oran&curid=17720&diff=8447679&oldid=8444607 neden yaptınız? Verilen bilgiler pek doğru değil, kaynaksız ve çoğu özneldi, onları çıkarmış ve daha uygun bir tanım koymuştum.--Kuz 18:19, 13 Ekim 2010 (UTC)

  • İsmini verirsem sansürleyeceğin biraz önceki engelledğin kullanıcının adını da silmen gerekmiyor mu? Daha önce örnekleri vardı ama sansürlersin diye yine örnek veremiyorum, açıklaması zor bir durum...--вяí¢αи76ileti 17:02, 14 Ekim 2010 (UTC)
  • her küfrün, vandalizmin silinmesi gerekmiyor. kullanıcı adına engelleme notu bırakmıyorum sadece. ayrıca internette sansüre hayır! :) --ki bl 20:01, 15 Ekim 2010 (UTC)
  • Mrb. Martin Erat maddesini açan kullanıcı uyarılara rağmen ısrarla robot çeviri ekliyor. İlgilenebilir misiniz?--Rapsar 19:57, 15 Ekim 2010 (UTC)
  • sildim rapsar. devam ederse bakalım yeniden. kolay gelsin. --ki bl 20:03, 15 Ekim 2010 (UTC)

Teşekkürler, hepimize kolay gelsin. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:12, 16 Ekim 2010 (UTC)

Şii Kırımı[kaynağı değiştir]

Selam Kibele. Şii Kırımı maddesini sildiğini gördüm, gerekçen VP:ÖAY. Belki de haklı bir gerekçe olabilir, fakat madde tartışmasında da görülebileceği gibi bir kişi bile (Hizmetliler de vardı tartışmada) bu madde uygunsuzdur veya bu madde silinmelidir demedi. Bu dediğim yeterli bir gerekçe değil ama silme gerekçesi de yetersizdir. Çünkü deneyimli kullanıcılar dahi maddenin silinmesine değil içeriğinin değiştirilmesinden yanaydı. Tartışmada bunu dile getirebilsen çok daha iyi olabilirdi, Köy Çeşmesindeki ifadende "Viki icadı" terimini kullanmışsın, ben mucit değilim, gerçekleşmiş olayları Vikiye aktardım. "(...) yine aynı mesele: 'bir kitap okudum, madde yazdım (...)" bu ibare de hoşuma gitmedi, ben kitap okuyup hemen gördüğümü aktaran bir kullanıcı değilim. Karşılaştığım bütün tarih kitaplarında da I. Selim'in Şii kişileri katlettiği belirtilmiştir, ilginçtir ki hepsi de öldürülenlerin sayısını 40.000 olarak veriyor. VP:ÖAY gerekçesi de böylece çürütülmüş oluyor, başka gerekçeler veya toplulukta silinsin yönünde uzlaşma yok ise maddenin geri getirilmesini istiyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:22, 17 Ekim 2010 (UTC)

Açılan Başlığın Silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu sabah açtığım Barış Dayıoğlu başlığının silinmesinde size sonuna kadar hak veriyorum, çünkü yeterince kuralları okumadığımı farkettim. Ancak silinen başlığın silinmeden önceki son haline ulaşabilir miyim hatıra olarak saklamak için? İlk Viki denememdi, uzun saatler harcadım ve en azından kendi bilgisayarımda hatıra olarak tutabilmek için silinmeden önceki son haline sahip olursam çok sevinirim. İlginiz için teşekkür ederim.

Baris Dayioglu 18:12, 19 Ekim 2010 (UTC)Barış Dayıoğlu

maddeyi getirdim. lütfen kopyalayın, birazdan silinecek. kolay gelsin. --ki bl 18:15, 19 Ekim 2010 (UTC)


Tesekkur ederim, istediğim yedeklemeyi yaptım. Viki'ye katkılarım çeviri anlamında olacaktır bundan sonra. Kolay gelsin.

Kullanıcı engelelmesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. MaNgaTr adlı kullanıcı kısa sürede çok katkıda bulunan bir kullanıcıdır. Rastgele bir kullanıcı adı olsaydı tamam da bu kullanıcıyı engelledikten uygunsuz KA'dan engellendiniz, lütfen VP:KA sayfasına uygun kullanıcı adı alınız diye bilgilendirici mesaj atmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Vikipedi'de bir kullanıcıyı bile küstürüp aktif kllanıcı sayısını azaltmak bizim için büyük bir kayıptır. Biraz daha özen göstermeni rica ederim. Şimdi neyseki ben durumu fark ettim, mesajı yolluyorum. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 21:42, 19 Ekim 2010 (UTC)

+ selam sabri, engel kaydı mesajında aynı bilgilendirme mevcut. ha kullanıcı sayfasında, ha mesaj sayfasında. özen gösteriyoruz hep birlikte, ancak fazla bürokrasiye de gerek olduğunu düşünmüyorum. kolay gelsin. --ki bl 07:01, 20 Ekim 2010 (UTC)

Kategori isimleri hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele,
İlk önce eski kullanıcı ismimden dolayı özür dilerim.
Sizden bir ricam olacak, bazı kategori isimlerini değistirebilirmisiniz
Teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Atmışdokuz 19:26, 21 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba kibele :) Atmışdokuz böyle demiş, ama sen mesajlaşmamıza bir göz at istersen. Ben bana yazdığı listeyle ancak ilgilenebileceğim. --yabancım 21:21, 21 Ekim 2010 (UTC)

Telif hakkı hakkında[kaynağı değiştir]

  • Merhaba kibele, bana gönderdiğiniz telif hakkı şablonuna bi türlü anlam veremedim. Asa Akira maddesini ben yazmadım sadece kategori yükledim. Telif hakkı için de şüpeliyim, sizce verdiğiniz internet sitesi vikipedi'den alıntı yapmış olmayasın ? iyi çalışmalar --Atmışdokuz 12:19, 22 Ekim 2010 (UTC)
yeni maddeler açtığınız için o da araya karıştı. kusura bakmayın. --ki bl 12:23, 22 Ekim 2010 (UTC)

Selami karaibrahimgil[kaynağı değiştir]

Selami karaibrahimgil geri getirildi... --Fagusmsj 13:32, 22 Ekim 2010 (UTC)

teşekkürler.. --ki bl 14:06, 22 Ekim 2010 (UTC)

Paymag ile ilgili eklediğim bilgiler ansiklopedik olmayan kişi veya grup maddesine girmiyor hocam araştırırsanız sevinirim alanında yıllardır hizmet veren komunite topluluğudur.

Hocam yani kaydadeğer olduğuna dair kriterleri okuyup uygun şekilde yazdım. Vikiçizer ile de görüştüm hocam. Bu imzasız yazı Smooky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • madde kayda değer değil. vikiçizer de, bu kriterleri sağlayacak kaynakları eklerseniz açabilirsiniz demiş. maddeyi ayrıntılandırmak ve kendi facbeook vb.bağlantılarını eklemek maddeyi kayda değer kılmıyor. hiç bakmadan sildiğim kanısına nasıl vardığınızı sormuyorum. bu ve devamındaki 'taktı' gibi yorumların VP:KSY kapsamına girdiğini hatırlatıyorum. --ki bl 15:24, 23 Ekim 2010 (UTC)


5 dakika bekleyemiyor musun?

geliştirilebilecek bir başlık gibi görünmüyordu. eğer taslak madde olacaksa buyrun. --ki bl 15:50, 23 Ekim 2010 (UTC)

Son değişiklikler[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Son değişikliklerdeki üst kısmı siz değiştirmiştiniz sanırım. O menüdeki "Son değişiklikler:" kısmının tek satırda gözükmesini sağlayabilir misiniz? Bu sayede göze daha hoş gözükecektir. Bir de aynı yerde bulunan "Kendisine hiç bağlantı verilmemiş sayfalar", "Bakım gereken sayfalar" ve "SAS" kısımlarının orada yer alması bana biraz uygunsuz geldi. Son değişikliklerle bir alakası yok bunların. Bunların kaldırılması daha uygun olur diye düşünüyorum. Ne dersiniz?--Rapsar 12:48, 24 Ekim 2010 (UTC)
  • selam, hayır ben değiştirmemiştim, ama hizada kalsın diye tek satır yapılmamış sanırım. son dğişiklikler vikipedinin tamamı ile ilgili olduğuna göre o sayfalar da kalabilir bence. kolay gelsin. --ki bl 12:56, 24 Ekim 2010 (UTC)
Aynı hizada kalsın diye derken? Anlayamadım. Son değişikliklerle SAS'ın bağlantısı yok ki :) O halde Şikayet, hizmetli başvurusu gibi sayfaları da eklemek gerekecek. Kim değiştirmişti bu sayfayı? Yabancı olabilir mi?--Rapsar 12:59, 24 Ekim 2010 (UTC)
Bir de İng. Vikideki mesaj sayfama bir mesaj gelmiş. Bir dilden başka bir dildeki Vikipedi'ye yapılan çevirilerin, maddelerin tartışma sayfalarında belirtilmesi gerektiğini yazmış. Bizim Vikide böyle bir politika yok, değil mi? Uygun bir dille benim mesaj sayfamda yanıtlayabilir misin? İngilizcem o kadar iyi olmadığından hata yapmak istemiyorum. Teşekkürler...--Rapsar 15:41, 24 Ekim 2010 (UTC)

bu ne mesaj da ne demek oluyor[kaynağı değiştir]

selam, ben silinen verziyonu geri aldim, ve sen bana uyari gönderdin, bu ne demek oluyor?George Animal 16:52, 25 Ekim 2010 (UTC)

karışıklık oldu kusura bakmayın. --ki bl 17:01, 25 Ekim 2010 (UTC)

Uyarınız hk.[kaynağı değiştir]

  • merhaba, maddeleri, özellikle de yeni açılanları, ansiklopedik olmaları ve telifli olup olmamaları açısından incelerseniz, boşuna emek vermemiş olursunuz. teşekkürler. kolay gelsin. --ki bl 08:43, 26 Ekim 2010 (UTC)
  • Uyarınız için teşekkür ederim. Özellikle yeni maddelerin telifli olup olmadıkları konusunda mümkün olduğunca dikkatli davranıyor ve yazan kişilere de uyarı göndermeye gayret ediyorum. Burada, burada,burada ve daha birçok yerde olduğu gibi...
    Ancak buna rağmen atladıklarım olabilir elbette. Diğer taraftan, itiraf etmeliyim ki maddelerin ansiklopedik olup olmadıkları konusunda her zaman doğru karar veremiyorum. Zira Vikipedi'ye madde kazandırmamız da gerekiyor diye düşünüyorum. Bazı kişiler, ufak bir uyarı karşısında hemen korkup kaçıyorlar. Onları da kazanmak için bazen biraz hata yapıyor olabilirim. Bundan böyle daha dikkatli olmaya çalışırım. İlginiz için tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla... --M. Yalçın Yalhı ileti 09:31, 26 Ekim 2010 (UTC)

wsBB hakkında[kaynağı değiştir]

wsBB sayfasını silmişsiniz kayda değer değil demişsiniz ama mybb ve smf de ekle wsBB bir forum scripti neden siliyorsunuz

JakJet 14:32, 26 Ekim 2010 (UTC)

size diyiyorum bir cevap yazmadınız takmıyorsunuz galiba

JakJet 23:41, 26 Ekim 2010 (UTC)

  • madde kayda değer olmadığı için silindi. diğer maddelerin de kayda değer olmadığını düşünüyorsanız etiketleyerek incelenmesini isteyebilirsiniz. --ki bl 05:33, 27 Ekim 2010 (UTC)

sistemik şey[kaynağı değiştir]

Selam Kibele. Tartışma:Sistemik önyargı‎‎ sayfasında bir görüş belirtebilir misin? --İnfoCan 19:51, 26 Ekim 2010 (UTC)

  • herşeyi söylemişsin, bana imzalamak kalıyor..:) --ki bl 20:04, 26 Ekim 2010 (UTC)

Bozdağ Karaburun[kaynağı değiştir]

Karaburun'da bulunan Bozdağ bilgi sayfasında, mitolojik bir olayı anlatan kelimelerin, burası ile ilgili verilen genel bilgilerin ve kendi çektiğim bir fotografın telif hakkı ihlali (g9) nereden kaynaklanır? Açıklarsanız memnun olurum. iyi çalışmalar. Provezza 17:21, 27 Ekim 2010 (UTC)

merhaba, silinen üç maddenin de metinleri başka sitelerde mevcut. fotoğrafınızla ilgili bir sorun görünmüyor. ayrıntılı bilgiyi yolladığım mesajda bulabilirsiniz. kolay gelsin. --ki bl 20:34, 27 Ekim 2010 (UTC)

Kullanıcı mesaj:78.175.221.211 artık engellenmeli -- Son kahraman ileti 13:29, 28 Ekim 2010 (UTC)

Kullanıcı mesaj:Tarquinx artık engellenmeli -- Son kahraman ileti 14:03, 28 Ekim 2010 (UTC)

ıp engellendi. diğer duruma gelince. köylerin sitelerinin dış bağlantılara eklenmesinde bir sakınca yok. çok sayıda maddeye, ilçenin diğer köylerine filan eklenmesini ayrı tutuyorum. ancak bir köyün zaten genellikle bir ya da iki sitesi oluyor gördüğüm kadarıyla. --ki bl 14:48, 28 Ekim 2010 (UTC)
Yanlış anlamışsın köy maddelerine kuralsız ve gereksiz bilgi aktarıyor. -- Son kahraman ileti 11:48, 29 Ekim 2010 (UTC)
önceki değişikliklerinde öyle yapmış, ancak uyarılardan sonra sadece link eklemiş. devam ederse bakalım. teşekkürler. --ki bl 11:50, 29 Ekim 2010 (UTC)
Kullanıcı mesaj:78.187.199.157 artık engellenmeli -- Son kahraman ileti 11:48, 29 Ekim 2010 (UTC)
engellendi, teşekkürler. --ki bl 11:50, 29 Ekim 2010 (UTC)
yeni Kullanıcı mesaj:78.171.142.55 artık engellenmeli -- Son kahraman ileti 12:17, 29 Ekim 2010 (UTC)

Çözünürlük[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Geçenlerde şurada sorunumu dile getirmiştim. Ben enine geniş olan bir monitör aldım. Bu ekrana 1444 x 900 çözünürlüğü uygun. Önceki ekranıma uygun olan çözünürlük ise 1024 x 768'di. Bugüne kadar da tüm katkılarımı bu çözünürlüğe göre yapmıştım. Geniş ekran yüzünden çözünürlük de değişti, Vikipedi'nin yazıları da dağıldı. Yazdığım maddeler berbat görünüyor. Naçar kaldım. Facebook'ta ise ekran çözünürlüğü değişince hiçbir şey olmadı. Sayfa düzeni sabit. Aslında Vikipedi'de böyle olması gerekiyor. Çünkü benim A çözünürlüğü ile yazdığım sayfayı başkaları B çözünürlüğü ile görüyor olabilir. Ben sayfa düzeninin sabitlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu yetkili mercilere bildirmemiz lâzım. Meta ilgileniyordur galiba. Yardımcı olabilir misiniz? Bu tüm Vikipedi'leri ilgilendirebilecek çok mühim bir konu. Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 11:58, 29 Ekim 2010 (UTC)

IP engelleme[kaynağı değiştir]

85.108.247.194'ün engellenmesini istiyorum.Ataşehir sayfasına 3. kez vandalizm yaptı.KazekageTR 15:00, 29 Ekim 2010 (UTC)

Vay arkadaş ya. Dur bakalım neler olacak :) --Eldarion 14:47, 2 Kasım 2010 (UTC)
Oldu galiba. Artık ellemem hayatta ben bunu. :)) --Eldarion 14:51, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • olmuş gari.. sahi fabl nedir? :) --ki bl 14:53, 2 Kasım 2010 (UTC)
Böyle hayvanlar ve insanlar ortak bir diyalog platformunda buluşuyor diye biliyorum. Konuşan troll mesela güzel bir fabl örneğidir. :)) --Eldarion 14:56, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • hay yaşa.. :)) --ki bl 14:57, 2 Kasım 2010 (UTC)

vikipediye bilgi ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Ağustos reklam ajansının metin yazarı Eda İvgen, Ajansımızın yapımcılığını üstlendiği Kar Beyaz adlı filmle ilgili bilgileri Vikipedi'de görmeyi çok istiyoruz. Bunun için 1 Kasım tarihinde filmi anlatan bir giriş yapmıştım . Fakat işleriniz nasıl yürüyor bilmiyorum. Görsel ekleyemiyorum ve google da arattığımda giriş gözükmüyor. Belli bir onaylanma süresi mi var, varsa onaylandığını ne zaman öğrenebilirim? Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.

Eda İvgen Ağustos Reklam Ajansı

Ağustos 16:07, 5 Kasım 2010 (UTC)

  • merhaba, maddenin hangi nedenle silindiğini bilemiyorum, çünkü sizin açtığınız bir madde görünmüyor. --ki bl 19:51, 5 Kasım 2010 (UTC)
--e.c. 23:50, 5 Kasım 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2010'un 43. haftası için proje olarak Halloween:Yabancı maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 12:48, 7 Kasım 2010 (UTC)


  • selam sabri, tam olarak hatırlamasam da, 'üzmeyin kendinizi' babından bir şeyler söylemiştim sanırım. bağlantıyı verirsen neyi niye söylediğimi daha iyi görürüm. ancak Kibele uzun süre önce aynı konuyu dile getirdiğimde, vicdan meselesi olarak algılamanın yanlış olduğunun altını çizmiş olsa da diye başlayınca 'vicdansız kibele' gibi bir anlam çıkabilir. söyleyeyim dedim. --ki bl 19:57, 9 Kasım 2010 (UTC)
    • Selamlar. Ben YMDde kontrol edilmeyen maddelerin kaldığını belirtince sen de vicdan meselesi olarak algılamamamı söylemiştin. 2010 yılı içerisindeydi sanırım ama 20 dakikamı harcayıp bulamadım. Ben öyle kötü bir anlam çıkarmadım. Zaten hakkında kötü düşünmek için kendini kasan biri senin hakkındaki çoğu şeyi başka taraflardan anlayabilir. Öyle bürokratik bir cümle kurmuşum ki, böyle bir suçlamanın çıkarılabilme ihtimali çok çok az. Zaten yazımın tamamı okunduğunda sadece YMD'ye aşırı hassasiyet gösterdiğim anlaşılıyor. Şimdi arayıp bulmak isterdim ama yarına yetiştirmem gereken Mona Lisa Smile'ın essay'i var ve bu nedenle elimi çabuk tutmalıyım. Art niyetli olmadığımı biliyorsun, yazıdan da dediğim gibi hakkında kötü düşünmek isteyen biri olmadığı sürece böyle bir sonuç çıkarmaz. Hani evet yanlış anlaşılabilecek bir cümle, malum Türkçe lastik bir dil deseydim, yazıyı değiştirirdim ama zaten sen de bir ihtimal üzerinde durmuşsun, sağ olasın yine de belirttiğin için... Gerçek hayatta da çok düşünmeden konuştuğum için çok pot kırdığım oluyor yani--вяí¢αи76ileti 20:18, 9 Kasım 2010 (UTC)

+yine de konuyla doğrudan bağlantılı olmayan bir cümlenin niye yer aldığını anlamış değilim. şu da pek manidar olmuş. (Zaten hakkında kötü düşünmek için kendini kasan biri senin hakkındaki çoğu şeyi başka taraflardan anlayabilir.) olsun varsın. --ki bl 20:21, 9 Kasım 2010 (UTC)

Sıcak, soğuk[kaynağı değiştir]

İyi gelmez mi :) Doğruluk payı olsa da, daha çok nazire olsun diye yazmıştım onu. Özensizlikle karşılaştıktan sonra, yeni eski ne fark eder demek istedim; ama ne fayda. Teşekkürler, gözüm gibi bakacağım :) --yabancım 20:51, 9 Kasım 2010 (UTC)

merhaba. gerçekten laubalilik olsun diye sormuyorum. yukarıdaki kullanıcı uygun olmayan isimden engellenmiş (reklam gibi olduğundan herhalde). olmaz gibi görünüyor ama kullanıcının adı zirve soyadı, lakabı vs ofsettir. veya benim adım hakan soyadım da plastik (olabilir). kullanıcı adım da hakanplastik. bu da yasaklanır mı? sağolun sabrınıza...--caracas 22:38, 9 Kasım 2010 (UTC)

  • merhaba, ben çoğunlukla katkılarından hareketle ya da su götürmez biçimde firma vb olan adları engelliyor, ortada olan durumlarda ya soruyor ya da takip etmekle yetiniyorum. diyelim ki bir hata oldu, itiraz edilince bakılıp engel açılabilir. bu isimde ise reklam bariz.. kolay gelsin. --ki bl 06:32, 10 Kasım 2010 (UTC)

tamam sağolun aklıma takılmıştı merak ettim onun için sordum. size de kolay gelsin--caracas 14:34, 10 Kasım 2010 (UTC)

Leydim! --e.c. 17:12, 10 Kasım 2010 (UTC)

Önemli ve İyi Bir Kısıtlama Olmaz[kaynağı değiştir]

Sizin önemli veya iyidir, 10 milyon maddecik açmak isteyenleri kısıtlıyor dediğiniz konu aslında geçersiz. Wikipedia'nın 5 temel taşından birine aykırı, kimsenin katkı yapması engellenemez. Yani bir cümlelik madde açmasını engelliyoruz bu önemli ve iyi bir kısıtlamadır denemez. Çünkü esasında böyle bir kısıtlama olmadığı gibi Vikipedi:Taslak veya hızlı sil kriterlerindeki maddeler, varolan cümleler sizin dediğini viki felsefeyi dayatma amacıyla kasten çarpıtılıyor. Bu çarpıtma ve dayatma yanlıştır. Katkılar mükemmel olmak zorunda değil. Bu Vikipedi'nin 5 temel taşında aynen yazıyor. Diğer vikilerde aksini gösteren binlerce örnek var buna rağmen onlarda yasak değil bizde yasak açamazsın denemez. Bunda nasıl anlaşamıyoruz anlamıyorum. Ansiklopedi kriterleri evrenseldir. Bir yönetici hiçbir vikide bir kullanıcıyı lütfen tek cümlelik taslak madde açmayın silinir şeklinde uyarmamalı. Çünkü böyle bir kural yok. Ansiklopedi tanımı evrenseldir. Burada bazı kurallar nettir, katkı esastır. 10 milyon katkıyı engelledik oh rahat ettik demek büyük bir hatadır. --Alperen 21:34, 10 Kasım 2010 (UTC)

Sayfada metin ya da resim olarak hiçbir telif sorunu olduğunu sanmıyorum, tersine hayli uğraşarak netleştirilmeye çalışılan ayrımlar vardı. Üstelik geliştirmekteydim ve gerekli uyarıları da eklemiştim.

Hangi kısımların telif ihlali yarattığını somut olarak belirtir misiniz? Gerekirse sadece o kısımları geliştirmek mümkün olabilir. ("Eğer telif hakkı ihlali taşıyan içerik küçük bir kısımsa veya sayfanın belirli bir kısmına eklenmişse, sayfanın hızlı sil ile silinmesinden ziyade ilgili kısımların çıkarılması tavsiye edilebilir." Vikipedi:Hızlı_silme)

Yakın konularda açılan penis, erken boşalma, orgazm gibi maddelerin perişan durumuyla sizin çöpe attığınız metni karşılaştırınca inanın şu anda şaşkınlık içinde ekrana bakıyorum. Bir tuşa basarak insanın birkaç saatini çöpe göndermeniz, eğer kasıtlı değilse emin olun çok güven kırıcı. Lütfen maddeyi geri koyun, gerekli uyarıları yapın ve insanlar yazmaya devam etsinler. -Ş. 94.54.234.162 02:19, 11 Kasım 2010 (UTC)

  • çıkartılan kısım birçok sitede aynen mevcut. yeni açılan maddeler telif açısından incelenirken birkaç yerinden arama yapılıp böyle blok teliflere rastlayınca diğer kısımları şaibe taşıdığı için silinebilir. üç paragraflık metnin bir paragrafı söz konusu olduğunda hele de burada olduğu gibi. yani alıntıladığınız "Eğer telif hakkı ihlali taşıyan içerik küçük bir kısımsa veya sayfanın belirli bir kısmına eklenmişse" bölümü geçerli olmayabilir. vikipedi kurallarını, böyle madde açacak, bu alıntıları yapacak kadar tanıdığınıza göre temel ilkelerimizden olan telifi bilmiyor olmanız zor ve uyarıya ihtiyacınız olduğunu da sanmam. kimse cümle cümle telif ayıklamak zorunda değil, ancak herkes telifli içerik girmemekle yükümlü. --ki bl 08:20, 11 Kasım 2010 (UTC)
Cevabınıza teşekkürler. Ama açıklayıcı olmaktan çok suçlayıcı bir tebligatı andırıyor. Sırasıyla:
"çıkartılan kısım birçok sitede aynen mevcut" değil, "bazı kısımları" mevcut; ve onların da çoğu olması gereken yerde, yani bu yazıda değil diğerlerinde silinmeleri ya da değiştirilmeleri gerekiyor. Bazı ortak kısa açıklamalar ise birbirine yakın konular açıklanırken mecburen tekrarlanabilir sanırım. Bir örnekle somutlarsam, "meninin dışarı atılırken izlediği yol" hem penis hem boşalma maddelerinde belirtilebilir (bence belirtilmeli de), ama illa da bu çıkış açıklaması birisinde fazladır denirse de, açıklamanın boşalma eyleminde kalması maddenin tanımı gereği daha uygun olur. Bu durumların da önce tartışma sayfasına yazılıp birkaç gün sonra uygulanması herhalde daha doğru olur, en azından benim viki dışındaki hayatımda benimsediğim tavır böyle.
"blok telif"le ne kastettiğinizi kesinlikle anlamadım; telif ihlali olmayan ama blok=uzun alıntıları kastediyorsanız, bu bir telif ihlali değil. Yok bazı bloklarda telif ihlali var anlamındaysa (ki ben hiç de bu fikirde değilim) o zaman iki satırla gerekçe gösterebilirdiniz, yapmamışsınız.
Vikipedi kurallarını, zannettiğinizin tersine, iyi bilmiyorum; sadece tembellik yapmayıp araştırıyor, öğrenmeye ve doğrusunu yapmaya çalışıyorum, uyarıdan muaf değilim. Ayrıca bu uyarılar zorunlu bir prosedür, en azından uygarlık ya da nezaketin bir gereği, yani sizin öznel değerlendirmenizle "bunu yazan kuralları biliyor silelim, şunu yazan bilmiyor uyaralım" diye uygulanacak bir prosedür yok ortada, herkes gibi benim de sizin de uyarıya ihtiyacımız var. Uyarıysa uyarı, emekse emek, ve evet, eğer gerekiyorsa seçmek ayıklamak; çünkü kimse hoyratlıkla uğraşmak zorunda değil. Ben sorumlu davranmaya çalışıyorum, lütfen siz de sorumluluğunuzun gereğini yapın ve maddeyi -gerekirse belli bölümlerine uyarı koyarak- eski durumuna getirin.
Keşke sildiğiniz yazıyı biraz okumaya zaman ayırsaydınız -emin olun benden çalınan zamanın yanında pek azdır-, ikimiz de bu kadar eziyet çekmezdik.
İyi çalışmalar. -Ş. 94.54.234.162 09:12, 11 Kasım 2010 (UTC)
  • internette birçok sitede, maddeden çıkarttığım paragraf aynen var. muhtemelen onlar da siz de penis maddesinden alıntılamışsınız. bunu da belirtmenizde fayda var, değilse diğer maddelerdeki emeklere de siz 'hoyrat' davranmış olursunuz. vikipedi maddelerinden yararlandığınızı söyleseydiniz daha kolay olurdu. telif ihlali konusunda dikkatli olunz lütfen. --ki bl 13:39, 11 Kasım 2010 (UTC)

Yardım Talebi[kaynağı değiştir]

  • Sayfa taşınırken sanırım belirli bir arşiv sistemi vs. oluşturulması da gerekecek. Uzun zaman vikiden ayrı kaldığım için bu tip prosedürlere hakim değilim. Bu konuda yardım ederseniz ya da en azından bunu yapabilecek bir arkadaşımıza yönlendirirseniz sevinirim. --Alperen 08:25, 11 Kasım 2010 (UTC)
  • Mrb. ÖA sanırım. İlgilenebilir misiniz?--Rapsar 14:41, 14 Kasım 2010 (UTC)
  • selam, daha önce girilmişti bu madde hatırlıyorum. bir takım ödüller var, incelemek gerek. ama bu haliyle telifli olduğu için silindi. kolay gelsin. --ki bl 19:00, 15 Kasım 2010 (UTC)

Wikimania 2012 davetiyesi[kaynağı değiştir]

Emperyanileti 13:43, 15 Kasım 2010 (UTC)

Tartışma geçmişi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kelim-i şehadet ve Kelime-i şehadet maddelerinin geçmişlerini birleştirmişsiniz sanıyorum. Elinize sağlık. Yalnız birleştirirken Tartışma:Kelim-i şehadet sayfasını birleştirmemişsiniz. Özel bir nedeni mi vardı birleştirmemenizin? Saygılarımla--Merube 89msj 16:51, 15 Kasım 2010 (UTC)

  • selam merube,sadece isim değişikliği yapmıştım. yok yani özel bir sebebi. :) --ki bl 16:56, 15 Kasım 2010 (UTC)
Peki o zaman :). Şimdi tartışmaların da geçmişlerini birleştiriyorum o halde :). Sevgiler, kolay gelsin--Merube 89msj 17:00, 15 Kasım 2010 (UTC)


  • selam rapsar, Cem Yılmaz ve Nuri Şahin maddelerinde kullanıcının yaptığı isim değişikliklerini geri almak yeterliydi. bu tür durumlarda geçmiş birleştirmeye gerek yok. teşekkürler. --ki bl 08:54, 16 Kasım 2010 (UTC)
Slm. Bu isimde madde mevcuttur hatası verecek diye düşünmüştüm :) Neyse, size ve sevdiklerinize iyi bayramlar dilerim...--Rapsar 14:46, 16 Kasım 2010 (UTC)

selamlar.(WP:BIO'ya göre girişte etnik kimlik belirtilmez. Yalnızca vatandalığının bulunduğu ülke(ler) belirtilir. Etnik kimlikten Yaşamı kısmında bahis edilebilir. Değişikliği o yüzden yaptım. saygılar...Kesbay 16:10, 20 Kasım 2010 (UTC)


  • merhaba sabri, tarih maddelerini geri alırken ansiklopedik girdileri de uçurmuşsun. şu, şu ve de şu. kolay gelsin. --ki bl 09:06, 21 Kasım 2010 (UTC)
Merhabalar. 1. ve 3.'de haklısın, gözümden kaçmış. X, Y'nin bilmem neyidir ibaresini görünce direkt ansiklopedik olmayan kişilerin isimlerinin yazıldığını zannettim. Genelde tarih maddelerini günlük kontrol ederim ama ağır sınavlardan dolayı bir süre düzgün giremediğimden kontrollerde gözden kaçanları halledeyim dedim... 2.'de ise Vecihe Daryal'ın maddesi olmadığını gördüğüm için (nedense diğer ikisinin maddesi yoktur diye bakmayıp Vecihe Daryal'ı kontrol etmiştim) uydurulmuş bir virtiöz sanıp çıkarmıştım. Senin de, beni kontrol etmene sebep olarak zamanını çaldım, özür dilerim. Hizmetlilik adaylığımda dikkatsizlikten silinmeyecek maddeyi yanlışlıkla (süzgeçte kontrol ederken geçmişine bakmayı unutarak) sildirmiştim. Maddeyi silen Fagus, Eldarion tarafından da uyarılınca şaka yollu Bundan sonra Sabri76'nın sil etiketi eklediği maddeleri iyice incelemek zorunda kalacağım. Sabri sen böyle hatalar yapmazdın benide yanlış yönlendirdin. Ama neresinden dönersen kardır. Bu sözlerimin şaka niteliğinde olduğunu bil. Hadi iyi çalışmalar demişti. Şimdi senle de aynı duruma düşmüş oldum... Sabri'nin geri aldığı ansiklopedik olmayan içerik aslında ansiklopedik olmayabilir şüphesi doğacak sanırım. Zaten maçta 10 gol kurtaran kaleci, 1 gol yediği anda takımı da kaybettiyse bir numaralı sorumludur ve gelecek maçta ilk on birdeki yerini bile kaybedebilir. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 09:28, 21 Kasım 2010 (UTC)
  • yok yahu o kadar abartılacak bir durum. burada nasıl hatalara düşülebildiğini gayet iyi biliyorum. takımın kaybettiği filan da yok. sadece hangi durumlarda ne yapabildiğimiz görünür olunca oraya dikkatimiz artıyor diye söyleyeyim dedim. tek tük önemsiz durumlar olmadıkça, pertavsızla hata aranmadıkça hepimizin birbirine söylemesi gerekiyor. sevgiler. --ki bl 09:33, 21 Kasım 2010 (UTC)
  • Slm. Finliler maddesinin adının Finler mi Finlandiyalılar mı olması daha uygundur? Finliler zaten olamaz, zira Fin zaten millet adıdır :) Türklüler, İngilizliler gibi yanlış bir adlandırma yapılmış...--Rapsar 09:45, 21 Kasım 2010 (UTC)

vikipedi'de openStreetMap harita kullanımı[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele, vikipedi'de openStreetMap harita kullanımından haberi var mı bilmem - yöneticice inceleyebilirseniz sevinirim... ;-) Ayrıca bakınız:

--katpatuka 10:17, 24 Kasım 2010 (UTC)

Beyin sapı tümörü[kaynağı değiştir]

Beyin sapı tümörü

sık uğramadığım için bu mesaj gözümden kaçmış, kusura bakmayın. evet bürokratik görünüyor, ancak telif hukuksal bir konu olduğu için böyle davranmak durumundayız. blogu vikipedinin istediği yönde lisanslarsanız problem çözülür. --ki bl 07:20, 7 Temmuz 2010 (UTC)

Soz konusu sitenin tamamini Creative Commons Sharealike 3.0 ile lisansladim. Ilgili notu site sayfalarinin en altinda ve surada bulabilirsiniz http://www.beyintumoru.org/2000/01/telif.html. Boylelikle telif hakki sorunu cozuldugune gore silinen maddeyi geri getirebilir miyiz? Tesekkurler.BillyG 13:11, 3 Ağustos 2010 (UTC)

  • merhaba, madde geri geldi. ansiklopedik işbirliğiniz, bu metinleri türkçeye kazandırdığınız ve en çok da sitenizin içeriğini özgür lisansla kullanıma açtığınız için teşekkürler. kolay gelsin. --ki bl 17:18, 23 Kasım 2010 (UTC)

Dev Hücreli Astrositom[kaynağı değiştir]

Dev Hücreli Astrositom 1. Telif ihlali yoktur Creative Commons Lisansi ile lisansli. bkz [[1]] Ayrica her sayfanin altinda bu ibare bulunuyor. 2. Icerik bos degil. Zaten taslak ibaresi var. Hizli silme kriterine uygun degil. Maddenin gecerli olma ihtimali buyukken, maddeyi olusturan kayitli (ve 1000e yakin katkisi olan) bir Vikipedi kullanicisi iken silmeden kullaniciya mesaj atilsa daha uretici/yapici calismis olmaz miyiz. BillyG 15:30, 23 Kasım 2010 (UTC)

  • selam vikiçizer. yukardaki mesajla ilgili olarak şuna da göz atabilirsin. sevgiler. --ki bl 17:48, 23 Kasım 2010 (UTC)
    • Merhaba Kibele, maddeyi pek istemeyerek, ama kullanıcının düzelteceğini varsayarak geri getirdim. Ama yaptığımızın doğru olduğunu düşünmüyorum, Creative Commons'la lisanslandırılmış da olsa başka bir internet sayfasından birebir kopyalama yapılamayacağını, bu durumda Creative Commons'la lisanslandırıldığı için bu sitedeki tüm içeriğin maddeleştirilerek vikipediye taşınması durumu oluşacağını düşünüyorum. Ayrıca bu yaklaşım, adil kullanım, yeniden yazma, güvenilir kaynaklandırma, doğrulanabilirlik ve ikincil kaynaklandırma ile ilgili ilke ve teamüllere de aksi bir durum oluşturuyor. Doğrulanmamış ve gerçek referansı verilmemiş bir bilginin sırf Creative Commons'la lisanslandığı yazılan bir sitede yayınlanması, çalışmanın ilk ve gerçek telif hakkı sahibinin belirtilmemesi ve izinsiz kullanılması sonucunu doğurmaz. Kısaca bu maddede bahsedilen konunun; telif hakkının sahibi diğer sitede de belirtilmemiştir. Onların telif ihlalinde bulunması vikipedinin de buna ortak olmasını gerektirmez. Diğer taraftan madde metnine göz atarsanız, metnin yarısından fazlasının bir firmanın ilacını tanıttığını ve kaynağında sadece bu ilaca yönelik olarak verildiğini görürsünüz. Bu maddenin silinmesi için birden çok neden var...Maddede taslak şablonu olması reklama yönelik veya telif hakkını zedeleyen metnin hızlı silinmesine engel değildir. Bu tür ihlaller madde metni vikipediye eklendiği andan itibaren hak ihlaline ve reklama başlar. Bu durumda taslak şablonunu dikkate alarak hızlı silme prosedürünün dışına çıkmak, bu ihlallerin daha uzun ve derin etkilenmesine fırsat verir. Geciktiğimizde vikipedinin popülerliği sayesinde google taramasına bile girebiliyor...Kullanıcının kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama madde yazımı ve kaynaklandırma hakkında bilgi eksikliği barizdir. Vaktiniz olduğunda ben de sizden tekrar gözden geçirmenizi rica ediyorum...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 10:30, 24 Kasım 2010 (UTC)
selam, senin sildiğin ve geri getirdiğin maddeye bakmamıştım. reklam konusunda haklı olabilirsin. diğer konuları da ayrıntılı incelemek gerekebilir. diğer telif konusunda ilgili, bilgili vikipedistlerden de görüş alalım istersen. --ki bl 21:37, 24 Kasım 2010 (UTC)
Selamlar, tabii ki izleme listemdesiniz, ben de katılayım :-) . Sorun, verilen kaynak sitenin bir blog olması. VP:GÜVEN'i sağlamıyor. --İnfoCan 22:37, 24 Kasım 2010 (UTC)

Bir sorum var..[kaynağı değiştir]

Aklıma ilginç bir şey geldi.. Acaba a maddesinden b maddesine yönlendirme var. B maddesinden de a'ya yönlendirme var. O durumda a maddesine gidince ne olur?--ğaaw 11:11, 12 Aralık 2010 (UTC)


Selam kibele, umarım iyisindir. Beşiktaşlılık damarım tutunca sayfamı bi güncelleyeyim dedim.. Tebessümün için teşekkürler :-)--Atacameño 08:05, 30 Kasım 2010 (UTC)

Pozitif Köpek Eğitimi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Pozitif köpek eğitimi ile ilgili yazdıklarımı neden sildiniz, öğrenebilir miyim?

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

  • açtığınız madde, telif nedeniyle silindi. aşağıya bilgilendirici bir mesaj ekliyorum. --ki bl 17:06, 1 Aralık 2010 (UTC)


Merhaba;

Bana yardımcı olur musunuz? Sorunu çözemiyorum. Çünkü yazdığım her cümle bana ait. Her hangi bir yerden alıntı değil. Kendi web sitemde de yazdıklarımı kullanıyorum. Yazdıklarımın hangi kısmı telif konusu? Ben bu durumda ne, nasıl yazacağım? Bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi günler.