Kullanıcı mesaj:kibele/geçmiş28

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

defter





  • Gazze filosu olayıyla ilgili maddenin adı hakkında oylama yapılmaktadır. Lütfen oy kullanınız. Eğer seçeneklerin arasında aradığınız madde adı yoksa öneri olarak ekleyebilirsiniz.--Reality 21:33, 4 Haziran 2010 (UTC)


  • takabeg selam, şu değişikliği inceleyebilir misin vaktin varsa.. teşekkürler şimdiden.. --ki bl 12:45, 7 Haziran 2010 (UTC)
Ve aleyküm. Kullanıcı İT ve Teşkilat-ı Mahsusa bağlantılarıyla ilgili iddiaları kaldırmak istedi herhalde. Eklediği kısımlar ise Küprü dergisi Bediüzzaman Özel Sayısı, Bahar 2000 (70. Sayı)'nın kopyası. Takabeg ileti 12:53, 7 Haziran 2010 (UTC)
  • teşekkürler.. --ki bl 13:04, 7 Haziran 2010 (UTC)

Beyin sapı tümörü[kaynağı değiştir]

Merhaba bu madde de telif hakkı var gibi görünsede aslında yok:) Maddedeki metin tamamen bana ait, İngilizce vikipedi ve metnin altındaki orjinal kaynaklardan Türkçeye çevrilerek derlendi. Vikipedideki madde ile birlikte maddeye girilen yazıları konu ile ilgili bir bloga postalamam sanırım böyle bir sanı oluşturdu. O yüzden sayfayı tekrar geri getirmenizi rica ediyorum.BillyG 17:32, 8 Haziran 2010 (UTC)

  • merhaba, sizi anlıyorum. ancak o blogda vikipediden önceki bir tarihte yayımlandığı için geri getirmem mümkün değil. kolay gelsin. --ki bl 18:22, 8 Haziran 2010 (UTC)
  • Ben ise sizi anladığımı söyleyemem. Buradaki sorun girişler arasındaki bir kaç saatlik zaman farkı mı? Genel kuralı anlayabiliyorum ama size izah ettiğim gibi buradaki özel bir durum, yazının sahibi benim ve bu bilgiyi vikipedi ile beraber konu ile ilgili kendime ait herhangi bir copyright iddiası olmayan blogumda yayınladım. Amacımız bilgiyi yaymak değil mi? Sonuçta geçerli bir vikipedi maddesi silindi, bilginin insanlara ulaşması engellendi. Siz bu durumu çözmek için ne öneriyorsunuz? Ne yapılmalı? Maddeyi oturup başka kelimeler kullanarak yeniden mi yazmalıyım? Yoksa blogdaki yazıyı kaldırıp, Vikipediye maddeyi gireyim bir kaç dakika sonrada bloga girdiğim maddeyi yeniden mi yayınlayayım? Bu herşeyi çözecek, "kuralı" geçecek mi? Bana bu herşeyden çok bürokrasi gibi geliyor.BillyG 15:43, 25 Haziran 2010 (UTC)
  • sık uğramadığım için bu mesaj gözümden kaçmış, kusura bakmayın. evet bürokratik görünüyor, ancak telif hukuksal bir konu olduğu için böyle davranmak durumundayız. blogu vikipedinin istediği yönde lisanslarsanız problem çözülür. --ki bl 07:20, 7 Temmuz 2010 (UTC)

Kullanıcı sayfama hangi hakla müdahale ediyorsunuz?[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfama hangi hakla müdahale ediyorsunuz? Sorgusuz, sualsiz... Üstelik konuyla ilgili bir şikayet var ve savunma yapılmamış, şikayet karara bağlanmamış; bu ne acele!--dYn$m 10:34, 9 Haziran 2010 (UTC)

  • merhaba. kurallar açık, tartışmalı içeriklere herkes müdahale edebilir. kaldı ki defalarca uyarıldınız, bilgilendirildiniz. savunma konusu şikayetle ilgilidir, orada savunmanızı beklemeden karara bağlamış değilim. kolay gelsin. --ki bl 08:35, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • selam, hizmetli başvurusu sayfasında infoCan'ın yazdıklarına katıldığımı söylemek ve kolaylıklar dilemek istedim. sevgiler. --ki bl 15:08, 12 Haziran 2010 (UTC)
Selamlar, çok mutlu ettiniz çok teşekkürler. Topluluğun kararından çıkarılacak dersler var. Herşey Vikipedi için. Hürmetler, iyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 15:14, 12 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkür Ederim[kaynağı değiştir]

  • merhaba, madde olarak açtığınız sayfayı kullanıcı adınızın altına taşıdım. kolay gelsin. --ki bl 08:56, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Madde olarak açtığımın farkında değildim.Yaptığınız düzeltme için teşekkürler.Volkanozobut 13:07, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba, bir maddeye kaynak olarak konu hakkındaki kitabı gösterebilir miyiz? AloneTuruk 14:54, 17 Haziran 2010 (UTC)



Selam Kibele. Şurada en son dediğimdeki gibi Dean Martin, doğum bölümünden çıkarılmalıdır. Dün gece dedim ama kimseler görmemiş galiba. İyi vikilemeler, sevgiler...--Berm@nyaİleti 16:42, 17 Haziran 2010 (UTC)

  • sıcaktandır.. :) sevgiler. --ki bl 16:41, 17 Haziran 2010 (UTC)

Allah iyiliğini versin kibele . --Berm@nyaİleti 16:43, 17 Haziran 2010 (UTC)

    • Koşukavak'ın adını hangi gerekçeyle Krumovgrad yaptınız. Sebebiniz bile yok. --Hdgfhdsgh 21:29, 17 Haziran 2010 (UTC)
    • Lütfen keyfî davranmayın. Mantıklı sebepler ileri sürün lütfen. --Hdgfhdsgh 21:32, 17 Haziran 2010 (UTC)
  • sizin bir sebep göstermeden çok sayıda madde adını değiştirdiğinizi görüyor ve bunu geri alıyorum. ve sizi, kullanıcılarla konuşmadan ve fikir birliğine varmadan bunca madde adını değiştirmenizin kurallara aykırı olması konusunda son kez uyarıyorum. --ki bl 21:33, 17 Haziran 2010 (UTC)
  • Peki siz neden Koşukavak maddesinin adının başkalarının fikrini sormadan değiştirdiniz? O maddenin adı zaten Koşukavaktı. --Hdgfhdsgh 21:35, 17 Haziran 2010 (UTC)
  • Ayrıca ben sebep gösterdim. Lütfen bana iftira atmayın. --Hdgfhdsgh 21:39, 17 Haziran 2010 (UTC)
  • Kibele, sorumun cevabını alamadım. Neden başkalarının fikrini sormadan Koşukavak'ın adını değiştirdiniz. Onun adı zaten Koşukacvak'tı. Ayrıca ben madde isimlerini değiştirirken sebep belirttim. Sanki sebep belirtmemişim gibi bana neden "sebep belirtmeden madde isimlerini değiştirme" diyorsunuz? --Hdgfhdsgh 21:42, 17 Haziran 2010 (UTC)

cevap ve engel notu[kaynağı değiştir]

  • başkalarının fikrini sormadan, bunca zamandır yapılan tartışmaları hiçe sayarak isimleri değiştiren sizsiniz. 'çünkü türkçesi böyle!" diyerek sebep göstermiş olmuyorsunuz. dört farklı kullanıcının geri almasına rağmen tavrınızı sürdürdüğünüz için erişiminiz bir süre için engellendi. döndüğünüzde aynı tavrı sürdürmeyeceğinizi, konuyu yerinde konuşmayı tercih edeceğinizi umuyorum. --ki bl 21:28, 21 Haziran 2010 (UTC)

Etiketleme enflasyonu eleştirimi silmeniz hk.[kaynağı değiştir]

Değerli Kibele,

SAS olan bir konuda zaten benzer bir konudan ceza alan birini eleştirdiğim yazımı [ http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikipedi:Silinmeye_aday_sayfalar/Furkan_Do%C4%9Fan&action=historysubmit&diff=7769613&oldid=7765666 silmişsiniz]. Vikipedi ahlakına uygun olarak anlatmak istediğimi nasıl yazmam gerekir? O anlamda bir şeyin kalmasını istiyorum silinmeyecek şekilde, bari alttaki politika alıntısını bıraksaydınız, bir sürü araştırma yaptım. Teşekkürler SeZeR PaL 友 09:32, 18 Haziran 2010 (UTC)

  • merhaba, söylediğinizde vikipedi ahlakına aykırı bir şey yoktu, sadece yeri değildi. vikipedi sayfalarını verimli kullanmakta yarar var. şikayetlerin, oylamaların, madde tartışmalarının, yani kısaca bütün konuların derli toplu değerlendirilebilmesi için konudan sapmamak lazım. kişi ile ilgili benzer bir durum olursa fikrinizi orada belirtirsiniz. politikalarla ilgilenmeyi sürdürmenizi diliyorum. selamlar. --ki bl 14:09, 18 Haziran 2010 (UTC)

Selam Kibele Bulgaristan il adları tartışması ne oldu? Geri alsam mı bilemedim.--Machiavelli' msj 14:46, 18 Haziran 2010 (UTC)

  • selam mach, seni gördüğüme sevindim. tamamen keyfi bir geri alma olduğunu, tek tek maddelere bakılmadan böyle bir uygulama yapılmaması gerektiğini düşündüğüm için geri almış ve uyarmıştım. bence alınmalı. bir iki gün yokum, ilgilenirsen sevinirim. sevgiler. --ki bl 16:07, 18 Haziran 2010 (UTC)

Selam,

Türkiye yerleşim birimi sayfalarına eklediğim Index Anatolicus linklerine spam demişsiniz. Kusura bakmayın ama Vikipedi mantığına tamı tamına uyan, bilgilendirici ve faydalı bir link olduğunu düşünüyorum. "Dini, siyasi, ticari içeriği" ve reklam amacı yoktur. Halen bütün yerleşim birimi sayfalarında bulunan Yerelnet linkinden yapı ve mantık bakımından bir farkı yoktur. Ama içerik bakımından daha zengin ve faydalıdır. Bir daha düşünmenizi rica etsem?? --Tavitn 20:19, 22 Haziran 2010 (UTC)

  • merhaba, özel bir linktir, benim gördüğüm kadarıyla hem görüntü hem de bağlantı problemleri vardır. ayrıca geniş kabul görmeyen sitelerin bu şekilde toplu eklenmesi vikipedi mantığına aykırıdır. ansiklopedik katkılarınızı bekleriz. --ki bl 21:31, 22 Haziran 2010 (UTC)

Bağlantı problemleri giderilmiştir. Görüntü problemi GoogleMap'in malum sorunundan kaynaklanmaktadır; geçicidir. İçerik olarak Türkiyenin en zengin ve ilginç ansiklopedik sitelerinden biri olmaya adaydır. Her durumda Yerelnet'ten çok daha zengindir. Bence karar vermekte acele etmeyin.

Başka konu: Türkiye yer adları sayfaları belli ki bir tarihte (2006?) ciddi bir atılım yapmış, sonra yüzüstü bırakılmış. Çoğu hakikaten sefil durumda. Çok eksik var. Bunları toparlamak için bir projeniz var mı? Bizim yapabileceğimiz bir şey var mı? --Tavitn 09:34, 23 Haziran 2010 (UTC)

  • oo, yaraya parmak bastınız. yapabileceğiniz çok şey var, zaman zaman belli projeler ortaya atılıyor. vikipediyi izlemeyi sürdürürseniz bunlara katılmanız da mümkün olur. ben fazla zaman ayıramıyorum. sayfamı izleyen ve konuyla ilgilenen birileri de sizinle irtibat kurarlar diye umuyorum. linke gelince. dediğiniz gibi henüz 'aday'.. gelişeceğini umuyorum ve ben de size acele etmeyin diyorum. :) selamlar. --ki bl 09:49, 23 Haziran 2010 (UTC)

Hayır. Sizinle yazışmadan önce bu işle görevlendirdiğim çok genç bir arkadaşımındır. Yaz tatili projesi idi. Engellendiği için yıkıldı. --Tavitn 19:11, 25 Haziran 2010 (UTC)


Aktör / Aktris → Oyuncu[kaynağı değiştir]

Tartışma sayfasında da belirttiğim gibi Oyuncu maddesiyle ilgili olarak sizinle hemfikirim. Hem Türkçe'de hem de Vikipedi'de oyuncu kelimesinin kullanımı yeterince yaygınlaşmış ve diğer kullanımların aksine daha çok benimsenmiştir. Bu nedenle Aktris maddesinin Aktör'e yönlendirilmesi yerine, her iki maddenin de Oyuncu maddesine taşınması daha uygun olur. Yaygın olmadığı durumda bile, "Single" yerine "Tekli" kelimesini -belki de bir ilk olarak- kullanmaya başlayan Vikipedi'de "Aktör" yerine "Oyuncu"nun kullanılması sorun olmaz diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgilenirseniz sevinirim. İyi Vikiler, iyi çalışmalar...--ÖzgüRFikiR 11:53, 23 Haziran 2010 (UTC)

Toplum nezdi[kaynağı değiştir]

Selam Kibele, toplum nezdinde şu konumdadır diye belirtilen bilgiler üzerinde takıldım. Birçok kullanıcı tarafından değiştirilen toplum nezninde bilgileri (şu sanatçılar arasında yer alır) ifadelerinin bilgi olabileceği konusunda şüphelerim var. Ki kaynak, yahut yapılan bir anketede dayanmıyor böyle bilgiler. Örn. İzel, Funda Arar, Candan Erçetin gibi ve birkaç diğer sanatçılara ait maddelerde bu bilgilerden bulunmakta. Ha; albümleri fazla satıyor, ondan toplum nezninde deniliyorsa ona bir sözüm yok. Ama bu bilgiler tipik bir; eski zamanlar Türkiye'sinde devlet sanatçıları diye ayırt edilen Emel Sayın, Atilla İlhan, Zeki Müren vs.'leri anımsatıyor bana. Köy çeşmesinde tartışma gereği duymadım ama... Kolay gelsin. ПE (+ileti) 11:53, 20 Mart 2010 (UTC) 15:19, 23 Haziran 2010 (UTC)

  • selam, tartışmaya gerek yok zaten. bu tür yorumları hemen kaldırmalı. albümü çok satıyorsa kaynaklı olarak o söylenir, verdiği konser, şu, bu, hepsi kaynaklı olarak verilebilir. ama bu tür yorum cümleleri edilemez. malum bu tür maddeleri daha çok fanlar hazırlıyor, değiştiriyor. bize de sadeleştirmek düşüyor. kolay gelsin. --ki bl 15:34, 23 Haziran 2010 (UTC)
  • O halde kolay gelsin. :) - ПE (+ileti) 11:53, 20 Mart 2010 (UTC) 15:37, 23 Haziran 2010 (UTC)

Kaydadeğerlik[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Kibele. Nasılsın? Umarım herşey iyidir. Sen bu işlerden daha iyi anlarsın diye sormak istedim. Hande Baba maddesi bana kaydadeğer gibi göründü ama senin fikrin nedir? Kolay gelsin. Mimar77 15:39, 27 Haziran 2010 (UTC)
Tamamdır amirim. Kolay gele. --Eldarion 10:23, 28 Haziran 2010 (UTC)

Telif sorunu[kaynağı değiştir]

SElamlar Kibele, ana sayfadaki seçkin maddede telif hakkı saklı resim kullanılmış. şunu sorucam: bu resim ayrıca adil kullanım gerekçesi belirtilmeden 60'tan fazla maddede kullanılmış. bu yanlış bir uygulama değil mi? emin olmak istedim size sorarak. teşekkürler Dosya:Lost title card.jpg --Szoszv 18:50, 28 Haziran 2010 (UTC)

  • günaydın vikiçizer, şu arkadaş arayan vatandaşı spam link listesine ekleyebilir misin rica etsem.. az zaman ayırıyorum, gördüklerimi bırakıp gitmek istemiyorum, o yüzden de arada böyle paslar atıyorum. problem yok umarım.. --ki bl 07:33, 29 Haziran 2010 (UTC)
    • Önemli değil, problem yok:) Halletmeye çalışırım, hoşcakalın...Vikiçizer 07:35, 29 Haziran 2010 (UTC)

Hesabımın Silinmesini İstiyorum[kaynağı değiştir]

Merhabalar, vikipediye vakit harcamakta bir yarar görmüyor ve kullanıcı hesabımı bir daha ulaşılamayacak ve kalıcı bir biçimde sildirmek istiyorum gereğini yaparsanız sevinirim, Saygılarımla. --Kullanıcı:Technik 09:14, 25 Haziran 2010 (UTC)

  • vikipedide hesaplar silinmiyor, katkıda bulunup bulunmmak elbette sizin elinizde. ancak bir şey eklemek isterim. 'türkçeleştirme' derken bir ayrıntıyı gözden kaçırıyor ve deyim yerindeyse kavram karışıklığına neden oluyorsunuz. türkçe sözlüklerde yer alan bütün sözcükler türkçedir, kökenleri arapça, fransızca, şuca buca olsa da.. ek olarak diyelim sabiha gökçen havalimanını havaalanı diye değiştiriyorsunuz. isimlere dokunulmayacağını, her ne isim verildiyse öyle kullanılacağını bilmiyor musunuz? bütün medyaları basın, tarihleri geçmiş olarak değiştiriyorsunuz. bu kelimelerin aynı anlama geldiğini de nereden çıkarttınız? kısaca maddeleri bozan, başka kullanıcıların zamanını çalan bu tür katkılarda ısrar etmek de giderek vandalizm tanımına girer. uyarılara kulak vererek katkılarınızı sürdüreceğinizi, saftürkçe çalışmalarınızı başka ortamlara kaydıracçağınızı umuyorum. --ki bl 09:25, 29 Haziran 2010 (UTC)

  • sabri selam nasılsın? sas'ları temizleyeyim dedim, ancak şu futbol kulübü vb. maddelerde aktarılsın denenler var epeyce. onları halledebilir misin acaba? yapamazsan da sağlık olsun.. :)--ki bl 16:56, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Selamlar. İyidir, senden? Çok büyük bir şey de değilmiş, hemen aktarıyorum. Bu arada Gazne Devleti'ni, Hazar Kağanlığı'nı yazsak da adımız futbol maddeleri dışında geçmiyor--вяí¢αи76ileti 17:06, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • sağolasın.. onları da bir ara hallederim. bir süre sas görmek istemiyorum sanırım.. :) --ki bl 17:41, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • selam ahzaryamed, madem aktaralım demişsin, pamuk eller cebe o halde. :) diğer maddeleri sabri halletti, buna da birileri el atarsa, kapatırız şu haziran'ın ilk yarısını.. kolay gelsin. --ki bl 17:23, 30 Haziran 2010 (UTC)
İcraatın içinden :) Aktardım sanırım (vakitsizlikten telaşlı bir icra oldu) ancak Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı maddesinin üstünde çalışmam gerek yarına kadar hallederim tamamını. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 19:40, 30 Haziran 2010 (UTC)

Maviliklere doğru[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfanızda yer alan, gördüğüm kadarı ile küçük bir kızın bir büyülü resmi bulunmakta. Mükemmel bir mavilik ve o maviliğe gerçek rengini veren bir küçük kız çocuğu. Gerçekten etkilendim, iyi seçicisiniz. :) - Пebev.Yorum Ekle 19:25, 1 Temmuz 2010 (UTC)

  • :) eyvallah.. iyi hatırlattın, yenileyeyim bari.. --ki bl 16:37, 5 Temmuz 2010 (UTC)

İyi akşamlar, nasılsınız efendim? :) Küçük bir isteğim olacak. Benzer birşey bir başka şablon için de olmuştu, bu şablon silinmek üzere etiketlendi ancak nedense silinecek sayfa kategorilerinde görünmüyor. Hem de taşımak için uzun bir çalışma yaptık, bu nedenle bir an önce tedavülden kalkmasının iyi olacağını düşünüyorum. Sözünü ettiğim şablonu hızlıca silmeniz mümkün müdür? Ayrıca bununla ilgili olarak G8 ile silinebilecek bazı maddeler de var. Teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Kemal K. 17:07, 5 Temmuz 2010 (UTC)

  • teşekkürler.. :) madem öyle diyorsunuz sildik gitti.. kolay gelsin. --ki bl 17:09, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Meşgul ediyorum ancak birşey unuttum sanki --Kemal K. 17:13, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • hem şablonlardan pek anlamayan, hem de fazlasıyla yorgun birine söylediğinizi hatırlatarak.. bu şablona ne yapmam gerektiğini de söylerseniz pek güzel olur.. :) --ki bl 17:16, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Silin. --Kemal K. 17:19, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • hey yarabbim.. :) sil etiketi görmeyince.. --ki bl 17:21, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Zahmetler verdik, teşekkür ederiz. :) --Kemal K. 17:23, 5 Temmuz 2010 (UTC)


İTÜ Makina Fakültesi'nin uluslararası bir ödüle sahip tek akademisyeninin, dünyada santrifüj pompa konusunda öncü bir bilim adamının sayfasını sildindiz. Yaptığınızı, açıkça belirtmek gerekirse, saçma buluyorum. İyi çalışmalar dilerim. Turuncueller 22:23, 6 Temmuz 2010 (UTC)

  • merhaba, ne sayfada, ne de küçük bir taramada bu söylediklerinize ilişkin bir kaynak göremedim. sayfada da yazdığınız gibi çok sevilen bir hoca olduğu hemen anlaşılıyor ama.. bu sözünü ettiğiniz nitelikleri kaynaklandırabilirseniz sayfayı geri getirebilirim. size yolladığım mesajdaki kayda değerlik sayfaları yeterli bilgiyi içeriyor. kolay gelsin. --ki bl 07:24, 7 Temmuz 2010 (UTC)
Mrb. Vikiçizer ve Eldarion adlı iki hizmetliye danışmıştım bunları yapmadan önce. Neyse, maddelerin taslak kriterlerini karşılamadığını düşünüyorum. Maddelerin hepsi 3 cümleden az içerikten oluşmakta ki bu da kriterleri karşılamamakta. Yoksa yanlış mı biliyorum?--Rapsar 08:10, 7 Temmuz 2010 (UTC)
  • bu danışmaları göremedim, ama arşivinde sabri ile yaptığın yazışmayı okudum. sabri'ye aynen katılıyorum. olanları korumak ve yok iki cümle, yok üç cümle yerine bilginin değerlendirilmesi konusunda. bizim öznel taslak kriterlerimiz değil, vikipedininkiler geçerlidir. buna göre de bu belediye maddeleri taslak kriterlerini karşılıyor, silinemez. --ki bl 08:15, 7 Temmuz 2010 (UTC)
Bakınız lütfen. Taslak kriterleri açıktır. Burada diyor ki; 3-10 cümle arası maddeler taslaktır. Sil etiketi koyduğum maddelerden rastgele 3 tane seçtim. Bakalım kriterleri karşılıyor mu?
  1. El Ejido: 2 cümleden oluşuyor, karşılamıyor yani.
  2. Elburgo: 2 cümleden oluşuyor, karşılamıyor yani.
  3. Elciego: 2 cümleden oluşuyor, karşılamıyor yani.

Umarım anlatabilmişimdir. Futbolcu maddelerini de neden örnek gösterdiğinizi anlayamadım, sporla ilgilenip diğer maddeleri umursamadığımı mı anlatmaya çalıştınız acaba? İnş. öyle düşünmüyorsunuzdur. Bu da benim sil etiketi koyduğum bir madde. Saygılar...--Rapsar 08:24, 7 Temmuz 2010 (UTC)

  • nicelik değil, nitelik önemlidir. kuralları böyle cımbızlayarak değerlendiremeyiz. kimi zaman tek bir cümle o maddenin kalmasını sağlar. ne yani şimdi oturup o cümleleri üçe, beşe bölersek kireterleri sağlamış mı olacak? bu tip maddeleri şimdi birisi seri olarak açsa başka şey, onca maddeyi silmek başka şey. bunları silersek türkiye'nin köy maddelerini nasıl barındırırız? futbolcu meselesi de şu: birkaç futbolcu maddesine de aynı etiketi yerleştirdiğinizi gördüm, ki onlar da haydi haydi taslak maddelerdi. kolay gelsin. --ki bl 09:10, 7 Temmuz 2010 (UTC)
Cevabın acelesi yok zaten :) Neyse, nitelik önemlidir demişsiniz, siz gerçekten bu maddelerin nitelikli olduğuna inanıyor musunuz? Yani bir kullanıcı bu maddelere bakmak istese, gerçekten de doyurucu bilgiye ulaşabilir mi? Bence hayır. Zaten bu İspanya'nın köylerine bakmak isteyen birisi, alttaki şablon veya köyün bağlı olduğu ilçe (veya her ne ise) maddesiyle, köyün xxx eyaleti, yyy iline bağlı olduğunu bilir değil mi? Maddede bundan ve de 2006'ya ait olduğunu düşündüğüm nüfus bilgisinden başka bir içerik de yer almıyor değil mi? Futbolcu olarak benim "hatırladığım" tek madde var ki onu da yukarıda belirttim. Başka örnek varsa gösterebilir misiniz?--Rapsar 09:17, 7 Temmuz 2010 (UTC)
Kusura bkmayın, konuşmaya 3. şahıs olarak dahil oluyorum. şurada görüleceği gibi Almeria'nın A ve B ile başlayan belediyelerini taslak kriterlerine uygun hâle getirdim ve bunun yanında güncelledim. Şu sıralar internete pek giremiyorum ama girdikçe halledeceğim... KM projemi, SM projemi neredeyse durdurup şu sıralar girebildiğim tüm zamanı bunlara ayırıyorum, her bir madde 4-5 dk. sürüyor ve en kısa zamanda diğerlerini de bitireceğim. Bu arada, Rapsar futbolcu maddeleri konusunda haklı olsa da futbolcu maddeleriyle İspanya'nın belediyeleri ya da Türkiye'nin köyleri aynı kefeye konulmamalıdır. İngilizce Vikipedi'de binlerce tek cümlelik maddeler varken (örneğin Türkişye ilçelerinin bir kısmı), İspanya belediyelerinin hallettiğim ve halledeceğim maddelerinintaslak kriterlerini sağlayacağını düşünüyorum...(NOT:Taslak kriterlerinin kesin rakam belirtmediği açıktır. 2 cümlede anlatılacak bilgi hayli hayli tek cümlede de anlatılabilir.)--вяí¢αи76ileti 18:03, 7 Temmuz 2010 (UTC)
acele yazınca futbol meselesi yanlış anlaşılmış. rapsar'ın bir de şu maddeye eklediği etiketten söz ediyordum. onun dışında sabri'nin paylaşımına ve katkısına teşekkürler.. ben pek buralarda olup takip edemiyorum. herkese kolay gelsin. --ki bl 12:47, 8 Temmuz 2010 (UTC)
Kişisel yorumları çıkardım. Kolay gele. --Eldarion 13:30, 8 Temmuz 2010 (UTC)

Global Network for the Forecasting of Earthquakes[kaynağı değiştir]

Selam Kibele .Engiliz adminler bana karshi haksizlik yapiyor.Lutfen oylamaya katilin Global Network for the Forecasting of Earthquakes .Turk dunyasi icin. Sayqilar.--Ismail Valiyev 11:40, 19 Temmuz 2010 (UTC)

Selam Kibele, seni gördüğüme çok sevindim. 1,5 bucuk yil aradan sonra tekrar aktifleşmeye başladım. Vikipedimiz iyi gelişmiş bu arada. Rasgele gezme yaparken neredeyse hiç dandik sayfaya raslamıyorum artık. Hadi kolay gele, görüşürüz. --Erdall 17:32, 21 Temmuz 2010 (UTC)

  • ben de öyle, hoş geldin o vakit.. gelişme hakkında söylediklerine sevindim. burada sürekli olanlar bunu göremeyebiliyor, sorunlara odaklanıyorlar çoğu zaman. kolay gelsin. --ki bl 17:47, 21 Temmuz 2010 (UTC)



Selam kibele. Sence şu kullanıcı adı uygun mu? Tereddütte kaldım Üzgün. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:49, 23 Temmuz 2010 (UTC)

Hikaye anlatmayı bırakın[kaynağı değiştir]

Yaptığım değişiklikler referanslı, kaynaklı ve var olmuş olaylar hakkında bilgilendiren değişikliklerdir. Siz ne hakla kaynaklı ve meydana gelmiş olayları içeren bilgileri silersiniz? Ne hakla beni silinmekle tehdit edersiniz? Aynı bilgileri tekrar yüklüyorum, gücünüz varsa silin, görelim... Bu imzasız yazı Malisoylet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • 1.) yaptığınız değişiklikler yorum dolu olduğu için geri alındı. 2.) vikipedide uyarılar bilgilendirme içindir, tehdit olarak algılamak sizin sorununuz. 3.) eğer eklediğiniz bölümler böyle değilse, evet silinecektir, lakin kişisel bir güçten ötürü değil. burada nerkes gücünü ansiklopedik, doğru, tarafsız, kaynaklı olmayı öneren vikipedi kurallarından alır, siz de öyle yaparsanız ve de üslubunuza da dikkat ederseniz problem yaşamazsınız. --ki bl 13:29, 27 Temmuz 2010 (UTC)

Tatilde misin acaba ? Döndüğünde bu katkıları incelersen sevineceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 01:38, 26 Temmuz 2010 (UTC)

  • vakit bulunca bakarım. kolay gelsin. --ki bl 08:41, 26 Temmuz 2010 (UTC)
Teşekkür ederim. Birde Göktürk Kağanlığı ile ilgili olarak orda www.dilimiz.com sitesinin 21 Şubat 2005 tarihli sürümü'nün kopyası mevcuttur. İli derleyen ve bu nedenle ile başlayan kısım hanlığı -> kağanlığı yapılsa da kopya olduğu belli. Devletin batı kanadının askeri komutanı ile başlayan kısımına kaynak gösterilmiş olsa da yine kopya olduğu belli. Birde Tartışma:Göktürk Kağanlığı'da Kültür Devrimiyle ilgili kişisel iddiasıyla kaynaklı bilgileri kaldırıldı. Bu konuda görüşünü alabilir miyim ? Bumin Kağan maddesinde de aynı faaliyetleri söz konusu. Takabeg ileti 02:21, 27 Temmuz 2010 (UTC)

geçmişte görünmemesini istiyorum.[kaynağı değiştir]

Arkadaşım benle dalga geçmek için sayfada değişiklik yapmış. Değişikliği eski haline getirsemde geçmişte görünüyordu. Bir yetkiliye sildirdim fakat benim düzeltmeye çalışırken yaptıgım kayıtı unutmusum. Aşşagıdaki linkteki geçmiş kaydının silinmesini istiyorum. Etrafımdaki insanlara rezil olmak istemiyorum. İlgilenirseniz sevinirim. Teşşekkürler ...

link şudur :http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Uzunlar,_Manavgat&oldid=7930613 Antalya333 ileti 02:01, 27 Temmuz 2010 (UTC)

  • mesele anlaşıldı. arkadaşlarımız ilgileneceklerdir. kolay gelsin. --ki bl 16:44, 27 Temmuz 2010 (UTC)
  • Mrb. Ard arda açılan Danıştay başkanları maddeleri (M. Orhan Tüzemen gibi) şu siteden kopyalanmış, telifli içeriklerden oluşmakta. Silebilir misiniz?--Rapsar 07:27, 30 Temmuz 2010 (UTC)
  • selam, çıkmak üzereydim. etiketlersen sevinirim. ya da ben geldiğimde hallederim. kolay gelsin. --ki bl 07:29, 30 Temmuz 2010 (UTC)
Tamamdır, etikletliyorum...--Rapsar 07:30, 30 Temmuz 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--82 ~145 ileti 08:10, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Özel Alman Lisesi sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, bugun alman lisesi sayfasına girdiğimde vandalizme kurban gittiğini gördüm, değişiklikler geri de alınamıyor malesef, yardım ederseniz sevinirim Psertbulut 22:53, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Kelaynak diller[kaynağı değiştir]

Alaska'da Eyakça konuşan son kişi olan Marie Smith Jones 2008'de öldüğünde dil de yok oldu. Komik olan nedir biliyor musunuz; Jones, anlamakta zorluk çektiğim bir inadı sürdürdü ve çocuklarından hiç birine Eyakçayı öğretmedi. Bir anne, ana dilini çocuklarına niye öğretmez; hâlâ anlayabilmiş değilim. Soyu tehlikede olan diller için verdiğiniz morale teşekkür ederim. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın. --Kmoksy 21:08, 5 Ağustos 2010 (UTC)


  • Merhaba Kibele, vikipedide kuklacılıktan engellenen bir kullanıcı, vikisözlük-vikikaynak vs. kardeş projelerde aynı adla ya da başka adla katkıda bulunabiliyor mu?...Vikiçizer 20:39, 7 Ağustos 2010 (UTC)
  • evet vikiçizer, bulunuyor gördüğün gibi.. :) --ki bl 20:53, 7 Ağustos 2010 (UTC)
    • Kardeşlerde katkının sürdürülebilmesi ilginç (belki de yanlış)...Göz attım, bana tipik trol davranışı olan bir kullanıcı gibi geldi. Sabri'nin cevabını merak ediyorum...Teşekkür ederim...Vikiçizer 21:13, 7 Ağustos 2010 (UTC)
  • yaptıklarını anlatmak sabır ister, vakit ister ama gerekirse arşivler şurada.. :) --ki bl 21:18, 7 Ağustos 2010 (UTC)
  • Aktif olarak sizi gördüm. Anasayfa interwikilerinde sorun var.--Reality 16:18, 9 Ağustos 2010 (UTC)
  • Hayır normal değil en üstteki interwikinin üstüne gelin. Çıkan bağlantıya bakın. O interwikiler sağ tarafta 9 eylül 10 eylül gibi gösterilen sayfaların interwikisi esas interwikiler altta kalmış.--Reality 16:51, 9 Ağustos 2010 (UTC)
  • Mesajları görünce maydanoz oldum :) Bu interwiki sorunları sık sık yaşanıyor. O günün tarihte bugün sayfasına girip iw'leri şöyle noinclude koduna alınca halloluyor. --yabancım 17:27, 9 Ağustos 2010 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, bu değişiklik Vikipedi'nin hangi ilkesi doğrultusunda yapılmıştır, yorum olarak daha iyi değerlendirebilirsiniz.--temaileti 21:58, 11 Ağustos 2010 (UTC)

  • sanırım, konuyla ilgisiz olduğu düşünülerek yapıldı. bence yanlış, ama kendi yorumum olduğu için müdahale etmektense sorumu tekrarlamayı tercih ettim. --ki bl 22:02, 11 Ağustos 2010 (UTC)
Yanlış olduğunu düşünüyorsanız, geri aldıktan sonra sorunuzu yinelemeniz daha doğru bir yaklaşım olmaz mıydı?--temaileti 22:05, 11 Ağustos 2010 (UTC)
içinde olduğum konularda, eğer çok net bir ihlal söz konusu değilse müdahale etmemeyi uygun görüyorum. sana yanlış geliyorsa lütfen kullanıcıyla ya da bir hizmetliyle konuşun. şimdi çıkmak zorundayım. görüşürüz. --ki bl 22:13, 11 Ağustos 2010 (UTC)

Marka Tescil ve marka nedir sayfaları neden reddediliyor[kaynağı değiştir]

Marka Tescil ve marka nedir sayfaları neden reddediliyor, bakıyorum diğer makalelere fark yok. http://tr.wikipedia.org/wiki/Marka

  • size yollanan telif mesjlarında gereken bilgiler mevcut. ayrıca 'marka' diye bir sayfa varken telifsiz ve ansiklopedik bilgileri o maddeye eklemeniz beklenir, yeni bir madde açmanız değil. ve en önemlisi vikipedide reklam yapmak yasaktır. bunun dışındaki katkılarınızı bekleriz. --ki bl 10:36, 14 Ağustos 2010 (UTC)

Tamam bende o sayfadan bahsediyorum ordada altta bir link koyulmuş halbuki ben direk marka ile alakalı türkiyedeki otoritenin (Türk Patent Enstitüsü) linkini vermiştim onlar mı reklam olarak algılandı, yoksa yeni konu açmadan Marka sayfasına mı ekleme yapmam gerekiyor. Özden.Çolaker 10:50, 14 Ağustos 2010 (UTC)

  • o maddedeki telifli içerik ve bağlantı kaldırıldı. türk patent enstitüsünün linki elbette bu maddelerde yer alabilir, ancak diğer link sorunlu. evet, o başlıkta bir madde varsa yenisini açmayıp oaraya eklemeyapılması beklenir. ama herşeyden önce telif konusuna dikkat edin ve size yollanan mesajlardaki sayfalara göz gezdirerek vikipediyi tanımaya çalışın. kolay gelsin. --ki bl 13:02, 14 Ağustos 2010 (UTC)

İlginize teşekkür ediyorum, sizede kolay gelsin. (Özden.Çolaker 13:29, 14 Ağustos 2010 (UTC))

Resim yükleme[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben sayfalara kaynağı İngilizce Vikipedi olan, yani aynı sayfanın İngilizcesinde bulunan resimler ekleyemiyorum, çünkü kaynak olarak en.wikipedia.org adresinden başka verebileceğim bir şey yok, böyle olunca da 7 gün (tam emin değilim ama birkaç gün) içerisinde siliniyorlar. Yani Vikipedi'de zaten bulunan resimleri bir daha yüklemeye çalışıyorum (çünkü diğer türlü Türkçe sayfasında kullanılamıyor, resim açılmıyor) ama lisan belirtilmediği için sanırım (bu konudan pek anlamıyorum), siliniyorlar. Yani ben kaynak olarak ne verebilirim resmi yüklerken ya da İngilizcesinde yüklenen resmi Türkçe Vikipedi'de nasıl kullanabilirim?

Teşekkürler şimdiden. --The Queen Bee
19:48, 14 Ağustos 2010

Sayın kibele; Hasta insanların bilgi almak için wikipedia kullandığı dönemlerde hastaları yönlendirmek amacıyla önemli başlıklara dış bağlantıların eklenmesini uygun görmekteyim. Özellikle Kanser ve Onkolojik hastalıkların günümüzde çoğaldığını göz önünde bulundurursak bu hastaların belli illere ve belli hastalık türlerine göre yönlendirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu doğrultuda internet üzerinden her türlü iletişimin sağlanması gerektiğini düşünmekteyim. Bu nedenle dış bağlantılar kısımlarının etkinleştirilmesi yönünde bir talebim bulunmakta. Bu konudaki fikirlerinizi, düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

  • merhaba, bu tür yönlendirmelerin yapılabileceği ortamlar var internette. vikipedi bir ansiklopedidir ve özellikle bilgi içermeyen reklam bağlantıları konusunda ilkeleri bellidir ve nettir. yolladığım mesajdaki bağlantılara bakabilirsiniz. ansiklopedik katkılarınızı bekleriz. --ki bl 18:40, 17 Ağustos 2010 (UTC)
  • Hastanemizin ya da hastanelerin ana sayfalarında bilgilendirmeler mevcuttur. ister hastalıklarla ilgili ister sağlık rehberleri yada hastaların hakları veya hastaların ne tür bilgilendirme almaları gerektiğini ileten, yön gösteren bilgiler mevcuttur. Hastanelerin linkleri'nin dış bağlantılarda yer alması reklam olarak nitelendirilmemeli. Hastaneler kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Reklam yapılmayan, tüm halkların yararlanacağı kurumlardır. ( devlet hastanelerinin reklam amacı yoktur. ) Hastalara hizmet vermek reklam olarak algılanmamalı. Sizin dediklerinizin bu site ve benzerleri için doğru olduğuna inanıyor ve buna karşı çıkmak gibi bir amacımızın olmadığını belirtmek isterim. Ama Hastane ve reklam kelimelerinin birbirlerine yakışmadığını ve insanların hasta olduklarında nerelere gitmeleri gerektiği bilmeleri bir haklarıdır. Özellikle bu hastane Türkiye'de sayılı Kanser hastanelerinden biri ise bu durum bu şekilde algılanmamalı.Hastaneler reklama ihtiyaç duymayıp hastalara tedavi arayan araştırma merkezleridir. İyi Çalışmalar dilerim.
  • Mrb. İng. Vikideki şu resmi çeken kişi, resmin Vikide kullanılmasına izin vermiş. Ben de aynı resmi şuradaki gerekçeyle buraya yükledim. Bir hatam olmuş mu, kontrol edebilir misiniz? Teşekkürler...--Rapsar 21:00, 19 Ağustos 2010 (UTC)
En azından nezaketen de olsa sorumu yanıtlasaydınız sevinirdim. Neyse, iyi çalışmalar...--Rapsar 11:55, 22 Ağustos 2010 (UTC)
çeşitli nedenlerle kafam çok dağınık, atlamışım bu mesajı. kusura bakma lütfen. nezaketten değil ama genellikle şöyle ya da böyle cevaplandırmaya çalışıyorum. resimlere pek bulaşmıyorum, umarım sorunun cevabını alabilmişsindir. kolay gelsin.--ki bl 15:13, 22 Ağustos 2010 (UTC) --ki bl 15:13, 22 Ağustos 2010 (UTC)

Selam ki bi :)
Bir zahmet: [1] İyivikiler... [ho? ni!] 08:34, 26 Ağustos 2010 (UTC)

emrin olur ho ni.. :) --ki bl 08:37, 26 Ağustos 2010 (UTC)
estaaaaaaa... teşekkürler yüce tanrıça... (ayyyyyy TBA'yı mı şey ettim acaba Üzgün) İyivikiler... [ho? ni!] 08:43, 26 Ağustos 2010 (UTC)
ay unutmuşum ben tanrıça şeysini. dur gidip tacımı tahtımı bi cilalayayım. :) --ki bl 08:55, 26 Ağustos 2010 (UTC)

  • Mrb. Göztepe SK maddesini korumaya alabilir misiniz? Aşırı vandalizme uğramakta...--Rapsar 09:33, 26 Ağustos 2010 (UTC)
tamamdır, kolay gele.. --ki bl 10:21, 26 Ağustos 2010 (UTC)

OMÜ Bülten[kaynağı değiştir]

Merhaba. Silinen maddeyi yazarken Arıyorum'u örnek alarak yazmıştım. Neden silindi? Ya da Arıyorum'da olup onda olmayan özellik nedir? Düzenleyip tekrar yazayım.~ cobija 15:09, 28 Ağustos 2010 (UTC)

  • merhaba, o madde de kayda değerlik açısından sorunlu, ancak uzun zamandır buradaymış,belki atladığım bir şey vardır diye şimdilik silinmesi için etiketledim. kolay gelsin. --ki bl 15:14, 28 Ağustos 2010 (UTC)
  • Peki İTÜ Radyosu'da bu çemberin içinde mi? OMÜ şablonu oluşturacağımdan dolayı gerekli içeriği sağlamaya çalışıyorum. Bunun için de bazı üniversite makalelerinden yararlanıyorum.~ cobija 15:25, 28 Ağustos 2010 (UTC)
  • o madde kayda değer. ama yine de gerekli kaynaklar eklense iyi olur. kayda değerlik sayfalarını inceleyerek ekleyeceğiniz maddeleri bu yönden gözden geçirebilirsiniz. her madde kendi içinde değerlendirilmeli. --ki bl 15:31, 28 Ağustos 2010 (UTC)

  • Çok teşekkürler Kibele. Katkılara daha verimli biçimde devam. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 16:12, 28 Ağustos 2010 (UTC)

hoşgeldin mesajları[kaynağı değiştir]

  • selam, hoşgeldin mesajlarını subst: ile kullanırsanız daha iyi olur. kolay gelsin.. --ki bl 09:42, 29 Ağustos 2010 (UTC)
subst: ne oluyor acaba? -- Son kahraman ileti 09:45, 29 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba kibele. KSY nedeniyle uyarmışsın, ama, fakat, davranışsal iz desem, kukla desem, sen ne dersin? --yabancım 12:15, 30 Ağustos 2010 (UTC)

sıkışık vakitlerde öyle işler yapmaktan kaçındığım için uyarıyla yetinmiştim. :) kolay gelsin. --ki bl 16:26, 31 Ağustos 2010 (UTC)
  • Sevgili Kibele abi ben Vikipedi'de acemiyim. Şu an bir arkadaşımdan yardım alıyorum. Onun verdiği bilgiler yeterli olmuyor. Bana sizi önerdi bana parça parça yardım iletileri gönderir misiniz? Mesajlarınızı mesaj sayfama gönderir misiniz? Teşekkürler.

Halil EsatHalil Esat 11:40, 31 Ağustos 2010 (UTC)

merhaba, size bir hoş geldin mesajı gönderilmiş. oradaki bağlantıları okuyarak vikipediyi yavaş yavaş tanıyabilir, takıldığınız durumlarda aktif vikipedistlerden yardım isteyebilirsiniz. kolay gelsin. --ki bl 16:29, 31 Ağustos 2010 (UTC)

Soyluluğun Ayrıcalığı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Soyluluğun Ayrıcalığı maddesini İngilizce'de bulamadım. Gerçekten değişik bir madde... SAS'a çıkarayım mı, yoksa bu maddeyle SAS'ı uğraştırmayalım mı, fikrin nedir?--вяí¢αи76ileti 16:47, 31 Ağustos 2010 (UTC)

selam sabri, kullanıcıya bunun ne olduğunu sorabilirsin istersen. robot kokusu geliyor, yani karşılığı olabilir biryerlerde.. kolay gelsin. --ki bl 16:51, 31 Ağustos 2010 (UTC)