Kullanıcı mesaj:kibele/geçmiş25

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi





Şu adaylığın bir amacı da sana selam göndermekti, bilesin. --Yabancımsj 19:23, 1 Ağustos 2009 (UTC)

  • :) eyvallah.. gönlümün seçkinidir, ömre de ömür katar bu foto. eline sağlık. --ki bl 20:05, 1 Ağustos 2009 (UTC)

Bolhotinov raporunun kayda değerlik şablonu[kaynağı değiştir]

  • İsteğiniz mantıklı görünüyor ama Takabeg arkadaşımın aşırı duyarlılığı, bir maddeyi geliştirmeyi değil, ilk açıklamalarını yapmayı bile olanaksız hale getirebiyor. Sürekli frenlemelerle uğraşacak kadar zamanım yok. Merak ediyorum, Takabeg kaç kişiyi Türkçe wikipedia'dan usandırıp İngilizce'ye geçmesine neden olmuştur diye. :)
  • Bu maddeye bunca kaynak istemek saçma olmuyor mu? Bir kitabın tanıtımı bu. Kitabın bilimselliğini sorgulamanın tek yolu, Rusça öğrenip Rus arşivlerine girme izni almak ve Bolhotinov'u orjinal dilinde okumak. Zira rapor İngilizce veya Rusça'da yayınlanmış değil henüz.
  • Hem bu Rus generali tamamen yalan bir rapor yazmış olsa bile bu yazdıklarının ne olduğu da bir bilgidir. Sonuçta kanıtlanmış gerçekler olarak değil, bir Rus generalin raporunun tercümesi olarak yer alıyor wikipedia'da.iazak 12:39, 2 Ağustos 2009 (UTC)
  • merhaba, 'isteğiniz mantıklı görünüyor' cümlesi için teşekkürler. varsın sorunumuz aşırı duyarlılık olsun, harcıalem içerik girilmesinden iyidir diyorum. diğer söylediğiniz için bir yorum yapamam, türkçe vikipedi'nin ilkeleri ve bunların uygulanış biçimi bellidir, kişilerin varlığı ve katkıları bunu değiştirmez. gelelim maddeye. kayda değerlik ilkeleri açık. mesele bu içeriğin başka yerlerde söz konusu olup olmadığı. yoksa gerçek olması, bilimsel olması, yalan ya da doğru olması değil. aradığımız, bütün bu varsayımsal niteliklerinin başkaları tarafından konu edilmiş olması. bence kişilerle tartışmaya girmek yerine, maddeyi -eğer varsa- kaynaklarla zenginleştirebilirsiniz. kolay gelsin. --ki bl 12:59, 2 Ağustos 2009 (UTC)
  • Başka kaynak olamayacağını anlatmaya çalışıyorum zaten. Bir akademisyen -tercüme de olsa- bir ilk çalışmaya imza attığında Rusça'dan ikinci bir tercüme yapılmasına kadar wikipedia'da yer alamasın mı yani. Dolayısıyla Bolhotinov raporundan Ermeni Kırımı maddesine girenlerin haberi olamasın mı? Aynı maddede subjektif görüşler yer alabiliyor.
  • Aynı maddede Ermeni görüşüne yakın bir bilgiyi de ekleyebilirim, yeter ki ansiklopedik değeri olsun.iazak 13:08, 2 Ağustos 2009 (UTC)
  • eğer rapor kayda değerse haberi olsun insanların. değilse, hele de böylesi maddeler onlarca özgün çalışmanın deyim yerindeyse çöplüğü haline gelir. beni ve vikipediyi ilgilendiren, kimin görüşü olduğu değil, bu görüşün çeşitli kaynaklarda söz konusu edilip edilmemiş olmasıdır. --ki bl 14:17, 2 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yani hep birileri farkettikten ve üzerine yazılar yazdıktan sonra mı vikipedik hale getireceğiz. İslam Ansiklopedisi gibi bazı maddelerin kayda değer olduğuna biz karar verip ilk kez vikipedi'de yayınlasak daha mantıklı olmaz mı? Aslında vikipedide zaten böyle maddeler de yazılıyor. Bu yüzden internetteki arama sonuçlarında vikipedi sayfaları daha çok görülebiliyor... Herhangi bir madde için çeşitli kaynaklarda konu edilmesinin beklenmesini ve kayda değer olduğunun böyle kanıtlanması makul olabilir. Ama bu maddenin kayda değerliği kendiliğinden açık değil mi? Öncelikle çok kişinin ilgilendiği 'best of' konulardan biri. Dahası, ilk kez bir Rus generalinin o dönem yazdığı ve Rus resmi makamların dışında insanların okumayacağını düşündüğü bir raporun açığa çıkması ve içinde böyle ilgi çekici detaylar olması, 'kayda değerliği' yeterince kanıtlıyor. Ama çok gerekiyorsa röportaj gibi linkler eklerim. Zaten başka türlü bir inceleme-araştırma kaynağını Bolhovitinov için bulmak olanaksız.iazak 14:44, 2 Ağustos 2009 (UTC)
  • bunlar sizin yorumlarınız. biz şu best of'tur, buna kaynak gerekmez diye kararlar veremeyiz. öyle yaparsak ansiklopedi olmaktan çıkarız. kayda değerlik sayfalarını ve daha önemlisi vikipedi'nin temel ilkelerini okumanızı ve kendi düşünceniz yönünde eğip bükmeden anlamanızı öneririm. --ki bl 14:47, 2 Ağustos 2009 (UTC)
  • ek olarak: vikipedi'de özgün araştırmalar yasaktır. "vikipedide zaten böyle maddeler de yazılıyor" derken sözünü ettiğiniz maddeleri lütfen işaretleyin. ikinci olarak maddeyi buraya ekleme çabanızın ... internetteki arama sonuçlarında vikipedi sayfaları daha çok görülebiliyor... olması olmadığını umuyorum. --ki bl 14:53, 2 Ağustos 2009 (UTC)
  • "vikipedi'de özgün araştırmalar yasaktır." derken neyi kasdediyorsunuz? Akademisyenlerin yazdıkları kitapların tanıtılması dahil midir?
  • Sözlerimi çarpıtmayın bizbize sayılırız. Amacımın bu olmadığı belli değil mi? İnsanların gerçekleri referanslı ve ansiklopedik olarak okumak istediğinde vikipedi'yi tercih edebilmelerinden memnun olurum. Bu da suç veya yasak değil herhalde.
  • kayda değerlik sayfalarını sayfalarını okuyalı aylar oldu, hatırlıyorum merak etmeyin. Bu yüzden kitap hakkında çıkmış yazılar olmasını, insanların ilgilenmiş olmasının göstergesi olarak kabul ediyoruz. Ama Orhan Pamuk gibi insanların ilgileneceği belli bir yazarın kitabı için referanslar beklemeden madde başlanabilmesinin nedeni bunda da var. Ermeni Kırımı maddesinin çok ilgilenildiğini yazmamı bile benim yorumum kabul etmeniz normal değil. Bu maddenin çok ilgi çektiği 7'den 70'e herkesin bildiği bir gerçek değil mi, ben mi yanılıyorum? Böyle bir konuda bir akademisyen arşive girip belgeye dayanan bir çalışma yapıyorsa içeriği bu kadar çarpıcı olmasa bile, maddeye en azından link olarak eklenmeyi hakeder. Bir ilk olması da birkaç cümleyle olsun açıklanmayı gerektiriyor. Bu arada kendi cümlelerimin, yorum değil içerik ve konuya ilişkin olan önemini belirtmekten ibaret olduğuna sizi neden ikna edemedim anlayamadım. iazak 15:27, 2 Ağustos 2009 (UTC)

kişisel yorum uyarısı[kaynağı değiştir]

Neden tam şu yazımı yazdığımda yani ermeni tehciri maddesinin Ermeni Kırımı ismini Türkçe kaynaklarda yaygın gibi göstermesine hatta bir adım ileri gidip Türkiye'deki yaygın kullanımıyla Ermeni Soykırımı gibi açıkmalarla maddenin resmen yalan söylediğini yazınca aklınıza geldi Katkı listeme bakıp bir hata bulmak? --Narcin 20:28, 2 Ağustos 2009 (UTC)
  • öncelikle mesajınızı kullanıcıların sayfalarına yollamalısınız. ikincisi her an her yerde olabilirim/olabiliriz, son değişikliklerdeki bütün katkılar, hele de tartışmalı konular ilgi alanımdadır/alanımızdadır. üçüncüsü bu yaptığınız da vikipedinin bir başka kuralını çiğniyor. hatasız katkılar diliyorum. --ki bl 21:48, 2 Ağustos 2009 (UTC)


Kardeşim benim eklediğim belediye başkanı sayfasını niye değiştiriyorsun senin için önemli olmayabilir ama o çevreden insanların ilgisini cekebilir

Vikipedi:Özgün araştırmalara yer vermemek ihlali var "Ermeni Kırımı" isminin kullanımında[kaynağı değiştir]

Yönetici olduğunuzu düşündüğüm için size yazıyorum. Sohbet burda başlamıştı.
Size sorum şu: 1915 Ermeni tehcirinin Türkçe yazılmış olan çok az kaynakta hatta sadece bir tek kaynakta Ermeni Kırımı denildiği bir gerçek. Üstelik o tek kaynak bu konuda taraflı yazan Taner Akçam. Buna karşılık Türkçe kitaplarda "Ermeni Tehciri" en yaygın isimdir bakınız (Google Books). Şu anki madde ismi, Vikipedi:Özgün araştırmalara yer vermemek kuralıyla uyuşmuyor çünkü herhangi bir tek yazarın verdiği isim maddenin işlediği konunun genel ismi olarak alınmış. Oysa bu ismi bir tek taraflı kaynak kullanıyor. Madde ismini Türkçe bilim kitaplarında en yaygın yani "representative" olan isme değiştirmek için bana yardımcı olur musunuz? Bir yönetici olduğunuz için bu ağır ihlali direkt size şikayet ettim. Teşekkürler --Narcin 23:20, 2 Ağustos 2009 (UTC)

  • vikipedi'nin en hassas maddelerinden biri söz konusu olan. bu yüzden tartışma sayfasına yazmalı, kullanıcılarla konuşmalısınız. ancak size önerim, defalarca ve yıllarca konuşulan bu konunun tartışma sayfasının arşivlerine göz atmanız. kolay gelsin. --ki bl 07:32, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Hülya Avşar[kaynağı değiştir]

Hülya Avşar Türk vatandaşlığa sahiptir. Baba tarafı kürt kökenli diye Hülya Avşar kürt kökenli yapmaz, annesinin Türk olmasida onu Türk kökenlide yapmaz. Onun için tarafsızlığı koruma niyetiyle sadece vatandaşlığı yazmak daha uygundur. Aile kökeni bioyografi paragrafinda yazili zaten. --Ozgurcan86 23:27, 2 Ağustos 2009 (UTC)
  • doğrusu etnik köken ve milliyet bilgileri benim kişisel olarak ilgi alanım değil, bazı maddelerde her gün bir çok ıp'in sürekli değiştirdiği (kürt-türk-kürt-türk ...) maddeleri geri almak gibi bir gayretim de olmuyor. bu kez müdahale ettim, çünkü sizin bir çok maddede bu değişikliği yaptığınızı farkettim. hele de avşar gibi kürt olduğunu defalarca ifade etmiş birinin maddesinde bu köken bilgisinin yer alması kaçınılmaz olacak, birileri gelip bu bilgiyi ekleyecek. böyle değişiklik savaşlarına ihtiyacımız olduğunu sanmam, yapacak daha önemli işlerimiz var. bir de yanlış bir bilginizi düzeltmek isterim. türk vatandaşlığı deyim yerindeyse bir üst kimliktir, kişilerin etnik kökenlerinin varlığını ortadan kaldırmaz. bir ansiklopedide değişiklik yaparken ya bilgimiz olan konulara müdahale etmeli, bilgimiz olmayan durumlarda laf etmek istiyorsak acilen donanımlı hâle gelmeliyiz. kolay gelsin. --ki bl 07:23, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Merhaba Kibele. Sinsi vandallık yapan bunu ve bunu engelleyebilir misin? teşekkürler İyi çalışmalar...Myrat ileti 17:25, 3 Ağustos 2009 (UTC)

  • Selamlar. Birkaç hizmetliye derdimi anlattım. Çare bulamadılar. Köy Çeşmesi'nin ilginize kısmının en alltan ikincisinde bir yazı var. Yardım ederseniz sevinirim. İyi vikiler...--Gökçє Yörük mesaj 18:25, 3 Ağustos 2009 (UTC)

dünya asıllı :)[kaynağı değiştir]

Hay ağzına sağlık... Bütün biyografilerden, hani şu ilk satırdaki doğum tarihi ) parantezinin hemen peşisıra gelen ... şarkıcı, ... politikacı, ... ressam, ifadelerindeki bütün ırk, etnisite, millî, ulusal, vb. betimlemeleri tümden kaldırasım gelmiyor değil hani :) --M.M.ileti 11:51, 4 Ağustos 2009 (UTC)

  • :) tamam.. hepsini kaldıralım.. nasılsa herşeyi kafamıza göre yaptığımızı düşünüyorlar, yapalım olsun bitsin. yarın biyografiler için yepyeni tirol çetesi toplantısında görüşmek üzere o halde.. --ki bl 11:56, 4 Ağustos 2009 (UTC)

Balkanlar maddesi[kaynağı değiştir]

Selam. Bir süredir maddenin standardını yükseltmek amacıyla çalışmalara girişmiş bulunuyorum. Vikipedi'nin birçok dil versiyonundan bilgileri kontrol edip, çevirip Türkçe maddeyi geliştireceğim. Sizden bir ricam olacak. Uzun zamandır gözlemlediğim bir durum var. Bir veya birkaç vandal, düzenli olarak Balkanlar maddesinde hep aynı yerlerdeki verileri siliyorlar. Bunlar kayıtsız kullanıcılar, sadece IP adresleri var. Kayıtlı olmayan kullanıcılara bu sayfa kapatılabilirse sanırım bu sorun çözülmüş olur. Ben çalışmama devam ediyorum. İyi çalışmalar... --Bödöŋtıl 15:52, 4 Ağustos 2009 (UTC)

  • merhaba, şu anda pek hareket yok gibi görünüyor. maddeyi izleme listeme aldım, eğer problem olursa korumayı devreye sokarız. siz çalışmanızı sürdürebilirsiniz. kolay gelsin. --ki bl 16:32, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. Bilgiğim kadarıyla Hacı Zeynelabidin Tağıyev uygunsuz başlıktır. Vikipedide Hacı v.s. başlıkta kullanılamaz, değil mi ? Ancak bunu yapan kullanıcı bayağı ısrarcı. Çok iyi bildiğin gibi açıklama yapmakta becerikli değilimdir:)) Sana bırakabilir miyim ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:20, 5 Ağustos 2009 (UTC)

  • ben de bir an bana 'hacı' diye hitap ediyorsun sanmıştım.. neyse ki öyle değilmiş.. :) açıklama yapmakta beceriklisin, sadece bazen fazla açıklıyor, bir de ironinin dozunu -vikipedi için- kaçırıyorsun diyelim. isim değişikliğini yaptım, kullanıcıyı da bilgilendirdim. kolay gelsin. --ki bl 16:29, 5 Ağustos 2009 (UTC)
Çok mer30 (bu merci Vikide yaymaya çalıştım. Ama hiç tutulmadı...). İyi çalışmalar ve tatiller. Takabeg ileti 16:46, 5 Ağustos 2009 (UTC)


  • Kibele, Zeynalabidin Tağıyev isminin kökeni Azeri ve Anadolu Türkçesinde Tağı adı ile ilgilidir. Ayrıca bilimsel bir kaynak da taktim etmişimdir. Türkçede "ğ" ve "ı" harfları olduğu bir halde, İngilizce'den Tagiyev yazılışını işletmeye bir neden var mı? Atabəy 16:33, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  • size defalarca anlatılmaya çalışıldığı gibi burası türkçe vikipedi. ingilizce ile bir ilgisi yok. türkçede böyle kullanılıyor. --ki bl 16:36, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  • Mesaj sayfama not bırakmadan önce konuyu ve yazıları araştırmanız iyi olur. Gösterdiğim kaynak İngilizce değildir, Türkçedır [1]. Madde ismini İngilizce versiyona değiştiren ben değilim Takabeg'dir. Atabəy 16:39, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  • konuya ve isme hakimim, araştırmamı da yapıyorum, merak etmeyin. üstelik bu isme özgü değil, azerice isimlerin nasıl çevrildiğine ilişkin fikrim var. gösterdiğiniz kaynağın tek başına bir önemi yok. türkçede yaygın olarak bu şekilde kullanılıyor. konunun tartışılacak bir yanı yok. lütfen değişiklikte ısrar etmeyin. --ki bl 16:43, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Peki Türkçe'de "Tağıyev" değilde "Tagiyev" yazısının yaygın olmasını nasıl kanıtlaya bilirsiniz? Gösterdiğim tek kaynak değildir, bu da bir başkası [2]. Neyse, Tartışma:Ermeni_Lejyonu_(Almanya) taraflı şablon eklemenizin nedenlerini bekliyorum. Atabəy 16:53, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Silinen madde[kaynağı değiştir]

Sevgili Kibele, Maddede kaynak vardı. Neden silindiğini anlayamadım? Hazırlaması zor olan bir madde idi. Keşke silmeden önce sorsaydın. Geri getirirsen üzerinde konuşalım. Selamlar.--foPen bana ileti gönder 09:19, 6 Ağustos 2009 (UTC)

  • kayda değerliği sağlayıcı bir kaynak göremedim. maddeyi senin açtığını sildikten sonra gördüm. maddeyi geri getirmek sorun değil, ama istersen önce bir iki hizmetliye soralım. selamlar. --ki bl 12:01, 6 Ağustos 2009 (UTC)
    • İstersen "Bekletmeli sil" şablonu ile maddeyi getirebilirsen üzerinde soralım. Teşekkürler.--foPen bana ileti gönder 06:27, 7 Ağustos 2009 (UTC)
  • mesajını görmemişim, pardon. pekala öyle yapalım. --ki bl 07:53, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Atıf Yılmaz[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, Atıf Yılmaz maddesine gereken kaynağı sonunda buldum ve ekledim. Bulmak zor oldu ama sonuç iyi oldu =) Kolay gelsin.--Hedda Gabler 12:42, 6 Ağustos 2009 (UTC)

  • teşekkürler eline sağlık. senden bir ricam olabilir mi, eğer vaktin varsa Sevim Tanürek maddesinde ısrarla çıkartılan bölüme de bir kaynak ekleyebilir misin? internette bolca bulabilirsin. bugünlerde pek vaktim olmuyor, bu dadanan ip'i durdursak iyi olacak. kolay gelsin. --ki bl 06:24, 7 Ağustos 2009 (UTC)
  • bulmaya çalışırım. Iyi günler. - Hedda Gabler 07:40, 7 Ağustos 2009 (UTC)
  • Kaynaklardan yana bu iki gündür şanslıyım galiba. Belirttiğiniz maddeye kaza ve raporuna dair kaynak ekledim. Kolay gelsin. - Hedda Gabler 09:51, 7 Ağustos 2009 (UTC)
  • Efendim, yakalamışken iki sorum var:
  1. Nasılsın?
  2. Şunu silebilir misin?  Brk ileti 22:04, 7 Ağustos 2009 (UTC)

Balkanlar hk[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba, Rica etsem Balkanlar maddesine yaptıgım son uyarlamalara bakıp madde hakkında bana yorumunuzu sunabilir misiniz? Günlerin uğraş ve çalışmalarıyla şimdilik bu hale getirdigim madde hakkında hemen değiştirme çalışmalarına girişildigini görüp biraz üzüldüm bir Vikipedist olarak. Viki'de maddeler değiştirilecek tabii. Bizim yaptıklarımız son şekiller olmayacak ama bu şekilde olup olmaması konusunda biraz tereddüdüm oluştu. Neyse :) İyi çalışmalar... Bödöŋtıl

  • jacky ronaldo'nun birçok kişi tarafından dünyanın en iyi futbolcularından biri kabul edilmesinde telif hakkı ihlali nerede var.
  • o bir yorum, üstelik kaynaksız. bu yüzden çıkartıldı. yorum yapmamanız konusunda daha önce uyarılmışsınız. telif ihlali ise orada değil şurada.. --ki bl 19:29, 11 Ağustos 2009 (UTC)

kadınsal genellemeler[kaynağı değiştir]

Dur bak yapayım:1<Türkçe konuşur ve genellikle müslümandır,2>futboldan anlamaz ama anlarmış gibi görünür,3>tanımadığı birine selam vermez, vereni de sapık zanneder,3>yemek yapmayı asil görevi zanneder,4>evlenmek en öncelikli yaşam biçimidir,5>çocuk doğuramazsa kendini eksik hisseder,6>Erkek arkadaşı ya da kocasını kıskanır,7>aldatılmayı affeder,erkeğin bir daha yapmayacam sözüne katıksız inanır ya da inanırmış gibi yapar,8>erkeklerin değişebileceğine inanır, özellikle de kendi kendine hep şunu der:"evlenelim ben onu nasıl olsa yola getiririm",9>televizyon dizilerine bayılır, hiç kaçırmaz,10>Tek başına tatile çıkamaz, mutlaka ya aileye ya d abir erkeğe yapışır,11>gazete okumaz, okusa bile magazin sayfalarını okur,12>interneti sadece facebooktan ve msn'den ibaret bir yer zanneder,13>moda olan kıyafetleri giymenin onu güzel yaptığını zanneder,14>çoğunlukla kendinden büyük erkeklerin peşinden koşar,15>Kitap okumaz okusa da en çok aşk konusunda okur,16> yunanlılardan nefret eder ama neden nefret ediyorsun sorusunu yanıtlamakta güçlük çeker,17>zengin erkeğin iyi erkek olduğunu zanneder, bunun böyle olmadığını anladığında iş işten geçmiş olur,18>Türk yemeği dışındaki bir de pizza dışındaki diğer mutfaklara öcü gözüyle bakar, hele hele balık dışındaki deniz ürünlerine toxic madde uygulaması yapar, 19Z daha devam edeyim mi?..... :)) --Manco Capac 09:16, 12 Ağustos 2009 (UTC)

Olmayan kelime...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Haklısın, yok galiba zira ne Google ne Babylon biliyor; ikisi de bilmiyorsa var olduğunu pek sanmıyorum ^_^ İyi ki göz atmışsın. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 15:18, 12 Ağustos 2009 (UTC)

Merhaba; Köy çeşmesine aktardığım fikirler kişisel saldırı içeriyorsa beni engellemeniz gerekir. Yok eğer içermiyorsa o zaman konu ile ilgili fikirlerimin topluluğa ulaşmasını engellediğiniz için vandalizm yapıyorsunuz. Lütfen bu hareketinizi gözden geçirip ya beni engelleyiniz ya da sildiğinizi içeriği geri yükleyiniz. İyi akşamlar.

  • biliyorsunuz biz burayı babamızın çiftliği gibi yönetiyoruz. o yüzden canım isteyince engelliyor, canımın istediği yazıyı çıkartıyorum. neyse, şaka bir yana, vikipediyi karıştırmak isteyenlerin tehditlerine, sindirme çabalarına hiç kulak asmadığımı gayet iyi bilirsiniz. bunu bir uyarı sayın. ikincisinde dileğinizi yerine getiririm seve seve. --ki bl 19:13, 12 Ağustos 2009 (UTC)
  • Teşekkürler İyivikiler... [ho? ni!] 15:24, 13 Ağustos 2009 (UTC)

IP engelleme muafiyetleri[kaynağı değiştir]

Selam. Muratsahan'ın sahip olduğu IP engelleme muafiyeti tam olarak nedir? anlayamadım da...--вяí¢αи76ileti 09:34, 14 Ağustos 2009 (UTC)

  • bilmem, neymiş.. nerede? --ki bl 09:50, 14 Ağustos 2009 (UTC)
Genel istatistiklerde şu sayfada...--вяí¢αи76ileti 10:11, 14 Ağustos 2009 (UTC)
  • selam metal, konuyla ilgili olmayan içeriklerde, kişisel saldırılarda sakınca görmediğinizi düşünenler, neden sakınca görmediğinizi kendilerince yorumlayanlar var. doğrusu ben de merak ediyorum. kolay gelsin. --ki bl 20:35, 14 Ağustos 2009 (UTC)
Tam da aylar, yıllar sonra, yeniden, yeni yeni maddeler açalım demişken şu başımıza gelenlere bak :) --M.M.ileti 20:46, 14 Ağustos 2009 (UTC)
İyi dileklerin için teşekkürler. Kolay gelsin. --Eldarion 15:26, 18 Ağustos 2009 (UTC)

Telif ihlali yapmadım.[kaynağı değiştir]

Sayın Admin

Dün oluşturduğum Kadınlar saltanatı başlıklı maddeyi silmişsiniz. Telif ihlali yaptığımı öne sürüyorsunuz. Lütfen hangi kaynaktan telif ihlali yaptığımı söyleyiniz.

Ben yılbaşından bu güne kadar çoğu iletişim teknolojisinde, olmak üzere 80 den fazla madde başlattım. Tek maddede bile bir satır olsun başka kaynaktan nakil yapmadım. Her satırım son harfine kadar kendi ifademdir.Kadınlar saltanatı maddesine de hayli emek verdim. Buna rağmen hevesle yazdığım maddenin silindiğini görüyorum. Emeğime yazık değil mi ?

Şayet telif ihlali yaptıysam, bunu kanıtlayın. Aksi takdirde lütfen işlemiş geri alın.

Esenlikler dilerim.Nedim Ardoğa 05:46, 19 Ağustos 2009 (UTC)

  • merhaba, çok anlam veremesem de şurada ve şurada kayıtlar var. siz bir anlam verebiliyorsanız paylaşın lütfen, hata varsa düzeltilir. bir şey daha ekleyeyim. kadınlar saltanatı tamlaması sanırım Ahmet Refik Altınay'a ait. yani böyle bir başlık altında bu metni toparlamak da bir çeşit özgün araştırma sayılabilir, konuyla ilgili arkadaşlarımızla konuşmakta yarar var. kolay gelsin. --ki bl 08:08, 19 Ağustos 2009 (UTC)

Ne desen haklısın[kaynağı değiştir]

Harbiden zor zanaat buralarda yer almak. Teslim olup terketsem mi acaba buraları? Çok üşüyorum.... çok karanlık... çok yanlızım..... :))) --Manco Capac 08:20, 19 Ağustos 2009 (UTC)

  • inkalara mı teslim olacaksın? tamam tüylü bir şapka alıcam sana, söz.. :) --ki bl 08:36, 19 Ağustos 2009 (UTC)
  • Bak bu hiç fena fikir değil. geçen gün işte çok önemli bir toplantı esnasında bir meslektaşımın konuşmasını dinlerken şöyle toplantıdakilere baktım sırayla sonra da kendi kendieme (içimden tabiki) ne işin lan buralarda dedim... Birden aklıma Maçu Piçu geldi. Orada olsam şimdi dedim. bulutlar olsa tıpkı o resimdeki gibi, hafiften de bir rüzgar olsa sonra baksam etrafımdaki sessiz ama bir o kadadr da anlamlı görmüş geçirmiş taşlara ve binalara dedim. Sonra biri adımı seslendi uyandım gündüz düşümden.... Yazık ... --Manco Capac 08:40, 19 Ağustos 2009 (UTC)
  • :(( al benden de o kadar. oralarda troll de yetişmiyormuş. (al sana yeni bir şikayet konusu!) bir de küçük bilgi. hindistan'da araba kullanırken korna çalmıyorlar, korna çalarken arada arabayı da kullanıyorlar. --ki bl 08:44, 19 Ağustos 2009 (UTC)

Kadınlar saltanatı maddesinde telif ihlali yok[kaynağı değiştir]

Sayın Admin,

1. Telif ihlali suçlamasıyla link attığınız siteye girdim. Rezil bir site; ne işleri var tarihle ? Ama her ihtimale karşı, yahoo bul komutuyla arama yaptırdım. Kadınlar saltanatından tek kelime bile yok. Nereden çıkardınız telif ihlali yaptığımı ?

2. Kadınlar Saltanatı adı ilk defa Ahmet Refik Altınay tarafından kullanılmış olabilir. Ama, günümüzde tarih kitaplarında geçen (tıpkı, Fetret devri, Lale devri ya da Köprülüler devri gibi) bir dönem adı. Orta okulda bile okutuluyor. MEB kitaplarında yer alan dönem ismimi sansür mü edeceğiz ?

3. Kadınlar saltanatı maddesi Almanca, İngilizce ve Bahasa ve (sanırım Çince) Wiki lerde mevcut: Weiberherrschaft, Sultanate of Women, Kesultanan wanita...Bizim bir tarih dönemimizi onlar ansiklopedilerine almışlar.. Aynı dönemi biz gecikmeli olarak ansiklopedimize alıyoruz.. ve madde derhal siliniyor. Bu yanlış değil mi ?

4. Admin olduğunuza göre şüphesiz farkındasınız. Son bir ay içinde Macarca Wiki Türkçe Viki'yi geçti. Eli kulağında, Çekçe Wiki'de geçmek üzere. Doğru dürüst madde üretimi yok. Madde üreten, gönüllülük projesine katkıda bulunanlardan biriyim. Ama emek verip yazdıklarımın hiç gerekçesiz silindiğini görmek beni üzüyor ve havlu atma noktasına getiriyor.

Lafı uzatıp, başınızı ağrıttım. Lütfen sildiğiniz Kadınlar Saltanatı maddesini yeniden ansiklopediye koyunuz. Şayet silinmiş maddeye ulaşamıyorsanız, bilgi verin ben yenileyim.

Esenlikler dilerim. Nedim Ardoğa 09:04, 19 Ağustos 2009 (UTC)

  • incelemesi için bir arkadaşımıza mail attım. maddeyi yenilemenize gerek yok, eğer telif yoksa geri getireceğim. diğer konuyu o zaman konuşuruz. kolay gelsin. --ki bl 09:26, 19 Ağustos 2009 (UTC)
  • sonra konuşuruz dedim ama sanırım şimdi bir iki şey söylemeliyim. özgün araştırma derken, böyle bir konu yok demek istemedim. böyle tanımlamalar olduğu gibi bunun osmanlı'nın çöküşünü tümüyle kadınlara bağlamak isteyen tarihçilerin yorumu olduğu ve böyle bir dönem tanımlaması yapılamayacağını söyleyenler de var. böyle bir başlık açılabilir belki, ama sizin, bunun mutlak bir bilgi olduğu ve böyle bir liste olduğunu söyleyen metninizle değil. bu popüler tarihin pek sevdiği konulardan biri. ama bu haliyle fazlasıyla taraflı ve eksik. ama dediğim gibi silinme nedeni bu değil, telif yoksa maddeyi geri getireceğim, ama sonrasında sam yapmayı düşünüyorum. kolay gelsin. --ki bl 09:42, 19 Ağustos 2009 (UTC)
  • merhaba, bu tarz siteler, kendilerine yönlendirme amaçlı metin girişleri yapabiliyorlarmış. ulaştığım sayfa görüntüsü daha önceki günlere ait. belki sizin de yararlandığınız bir kitaptan alıntı yaptılar. her neyse. konunun tartışılmasını daha önemli bulduğum için maddeyi geri getirip silinmeye aday gösteriyorum. kolay gelsin. --ki bl 08:48, 20 Ağustos 2009 (UTC)

Sayın Admin,

Yüklediğim Kadınlar saltanatı maddesindeki tartışmaya elbet katılacağım. Endonezya Wiki'sinde bile yer alan Türk tarihi ile ilgili maddenin silinmemesi gerektiğini açıklayacağım. Ama şu anda bir başka madde (Artık yan bant) yüklemekteyim. Öncelikle bu maddenin eksiklerini gidermem gerek.

Ama bu arada sizin yanlış anladığınız bir hususu düzeltmem gerek. Ben Osmanlı'nın gerilemesinden valide sultanları sorumlu tutmadım. Maddenin son bölümünde bunu çok açık yazdım. Zaten ansiklopedinin kuralları ortada; dilerseniz hatalı bulduğunuz hususları düzeltirsiniz.

Kadınlar saltanatının ana sebebi padişahların erkek kardeşlerini öldürtmeleridir. Bir valide sultanın kendi oğlunun canının kurtarmak için bazı girişimlerde bulunması eleştirilecek değil, takdir edilecek bir husustur. Saygılar Nedim Ardoğa 07:56, 21 Ağustos 2009 (UTC)

  • hımm, siz öyle diyorsanız öyle diyelim. ama ben yine de, mesaj sayfama paragraflar dolusu yazarken, esas tartışmanın sürdüğü yerde neden tek kelime bile etmediğinizi şiddetle merak ediyorum. oraya yazın ya da yazmayın, ama bu konuda bana yeni ber şeyler yazmazsanız sevinirim. --ki bl 11:58, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Vedat Günyol[kaynağı değiştir]

Hedda Gebler kullanici Vedat Günyol maddesindeki Cerkes asilli Türk kategorisini çikartmi$, bu onun tamamen tarafsiz davrandigini gostermektedir. --Ozgurcan86 18:34, 21 Ağustos 2009 (UTC)


Merhaba kibele. Takabeg Alamet(Robot) maddesinde telif ihlali olduğunu düşünüyor. Cümleler aynen alınmamış, ama rahatsız edici bir durum var. Senin fikrin nedir? --Yabancımsj 13:54, 22 Ağustos 2009 (UTC)

  • biraz çaba sarfedilmiş, ama açıkça intihal sayılabilecek bir durum. ki bunun daha da vahim olduğunu biliyoruz. kolay gelsin. --ki bl 13:58, 22 Ağustos 2009 (UTC)
  • Çok sağol inceleme için. --Yabancımsj 14:07, 22 Ağustos 2009 (UTC)


Merhaba kibele. Neden dosya uzantısı olan bmp'leri YÜKLEYEMİYORUM. İzin verilen dosya türleri: png, gif, jpg, jpeg, xcf, pdf, mid, ogg, ogv, svg, djvu, oga. ACABA bmp'yi bumlara ekleyebilirmisin veye başka neler yapabilirim. TEŞEKKÜRLER.--Son kahraman 10:00, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Nasıl (dergi) maddesinin silinmesi[kaynağı değiştir]

Öncelikle sevgiler, Vikipedi adlı sitenin yeni bir kullanıcısı olarak açtığım ilk maddenin silinmesi benim için gerçekten üzücü. Eğer herkesin saatlerce uğraştığı bir madde bu kadar rahat silinebiliyorsa bu, daha da üzücü. Benim itirazım ise 2 noktaya: Birincisi açtığım başlığın "Ansiklopedik olmayan kurgusal veya gerçek kişi, grup, kurum, ürün, eser, veya internet içerikleri ile ilgili sayfalar silinebilir." maddesi kapsamında silinmesidir. Zira Hızlı silme kurallarının 6. maddesi "Genel olarak kayda değerlik ana yönergesi ve alt-yönergelerinin sunduğu kıstaslara bariz bir şekilde uymayan maddeler için bu kural kullanılabilir." demekte ve bu maddenin dikkatli kullanılmasına dikkat çekilerek "kayda değerlik kıstasları ile uyumsuzluğun bariz olmadığı, tartışmalı olduğu durumlarda hızlı sil uygulanmamalıdır. Bunun yerine kayda değerlik tartışması açılabilir." denilmektedir. Bu noktada birinci isteğim maddenin tartışmaya açılmasıdır. İkinci nokta ise bir başlığın bu kadar rahat silinmeden önce hangi noktalarının hatalı olduğunun vurgulanması ve yanlışların acemi yazarlarla birlikte düzeltilmasi için uğraşılmasıdır. Çünkü Vikipedi'nin kesin kuralları bazı noktalarda kullanıcılar tarafından tam olarak anlaşılamamaktadır. Örneğin bu mesajı atma sebebim olan Nasıl (dergi) adlı başlık şu anda silinmiştir ancak bu maddenin katkı sahibi olan ben, bu maddeyi nasıl değiştirip tekrar nasıl sunacağımı bilmemekteyim. Milli kütüphanede bile çok rahat bir şekilde bulunabilen bir derginin bu kadar tarafsız anlatılmasına rağmen silinmesi gerçekten kafamı karıştırmıştır. Yeni ve hevesli bir kullanıcı olarak cevabınızı beklemekte, yönlendirilerek bu ve bunun gibi katkılarda bulunmak istemekteyim. Tekrar sevgiler, saygılar.

  • merhaba, vikipediyi yeterince tanımadan açılan ilk maddelerin kaderi genellikle böyle oluyor. şu anda aktif olan ve güzel maddeler açan birçok vikipedistin de başına gelmiştir emin olun. katkıda bulunmaya devam etmeyi istemenize sevindim. bütün vikipedistler size yardım edeceklerdir. gelelim dergiye. alıntıladığınız kural 'tartışmalı durumlar' diyor. kayda değerlik kriterlerimiz açık. dergiye vikipedi'den başka neredeyse hiç rastlayamadım. 'nasıl' kelimesinin fazla kullanılmasından ötürü arada kaynamış olan kaynaklar var da gözümden mi kaçtı bilemiyorum. lütfen dergiden söz edilen kaynaklar varsa bana yazın. eğer tartışılmaya uygun ise, maddeyi geri getiririm. başka katkılarınızı da bekleriz. kolay gelsin. --ki bl 08:02, 24 Ağustos 2009 (UTC)

Öncelikle bu yeni vikipedistin düşüncelerini dinleyip cevapladığın için çok teşekkürler. Maddeyi silme gerekçelerine, yukarda yazdığın ölçüde, ben de katılıyorum ancak bir maddenin duyulmuşluğunun veya tanınmışlığının, şu anki koşullarda sadece google ve benzeri siteler ile ölçülebildiği bir ortamda 'nasıl (dergi)' maddesinin kayda değer bulunmayıp silinmesini pek de adil bulmuyorum. Bu noktada maddenin en azından şimdilik tartışmaya ve üzerinde düzeltmelere açılıp daha sonra silinip silinmemesine bu tartışmalar neticesinde karar verilmesini istiyorum. Son olarak senin de dediğin gibi internette pek rastlanmayan dergi ile ilgili bir kaç site ve bence dergiyi tanınmış yapan özellikler:
1. Derginin şu an kullanımda olmayan eski sitesi www.nasildergisi.org
2. Derginin şu an hazırlanmakta olan sitesi www.nasil.com.tr
3. Rahmetli Uğur Mumcu'nun anısına 24-31 Ocak 2009 tarihlerinde düzenlenen "16. ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI" kapsamındaki etkinliklerin 6. gününde (29 Ocak) Nasıl dergisi ve derginin bazı yazarları konuşmacı olarak yer almıştır. [3], [4], [5] vb.
4. Her ne kadar kayda değer bulunmayabilirse de facebookta yer alan an itibariyle 677 üyesi bulunan sayfa [6] ve diğer ilgili sayfalar [7], [8], [9], [10]
5. Derginin yayın kurulunda yer alan kişilerin Türkiye'deki birçok üniversitenin Atatürkçü Düşünce Toplulukları'nda görev alıyor olması. (Belki de en önemli nokta budur. Eğer madde tartışmaya açılırsa, bu topluluklara üye olan vikipedistler duyarsız kalmayıp tartışmaya katılacaklardır.) [11], [12], [13]
6. Derginin yazarları arasında yer alan Şengül Hablemitoğlu, Emin Değer, Hakan Şatıroğlu ve Anıl Çeçen gibi aydınların tanınmışlıkları.

Amacım can sıkmak ve insanları uğraştırmak değildir. Amacım sonu olmayan şeylerin altını kurcalamak da değildir...
Amacım bizce önemsenen şeylerin başkaları tarafından da önemsendiğini belirtmektir...

Umarım can sıkmamış ve kendimi iyi anlatabilmişimdir. Tekrar teşekkürler... --Uttkku 21:04, 24 Ağustos 2009 (UTC)

  • hayır can sıkmıyorsunuz, gayet iyi anlatmışsınız. verdiğiniz bağlantılardan bir kısmını görmüştüm. ancak ne yazık ki, derginin kendi siteleri, yaptığı faaliyetler, facebook'ta açılan sayfalar ve yazarlarının tanınmış olması kayda değerliğin temel ilkesini karşılayan bağlantılar ve durumlar değil. bu temel ilke şudur: Bir konu kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, çoklu (yani birden çok) ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmışsa kayda değerdir.. yani kısaca birilerinin bu dergiden ve faaliyetlerinden söz etmesi, dergiden alıntı yapması vb. kaynaklara ihtiyacımız var aslen. gelelim en önemli nokta dediğiniz yere: Eğer madde tartışmaya açılırsa, bu topluluklara üye olan vikipedistler duyarsız kalmayıp tartışmaya katılacaklardır. demişsiniz. vikipedistler, bu tür topluluk duyarlıklarıyla değil, ansiklopedist ortak paydasında buluşuyor ve kararlarını vikipedinin kuralları doğrultusunda ve nesnel olarak veriyor, vermeli. son olarak, hizmetlilerin tartışma sayfaları birçok kişinin izleme listesinde yer alır. yani ben şu anda bir hata yapıyorsam, emin olun birileri bunu söyleyecektir. --ki bl 21:43, 24 Ağustos 2009 (UTC)

Şimdi oldu... Katkıların için teşekkürler... Şimdi daha duyarlı bir vikipedist ve ansiklopedistim... --Uttkku 00:56, 25 Ağustos 2009 (UTC)

.* tebrikler onur.. umarım şahane bir okul hayatın olur. :) --ki bl 09:28, 24 Ağustos 2009 (UTC)

  • Çok çok teşekkür ederim =)) Umarım o güzel dilekleriniz kabul olur =) siz neler yapıyorsunuz? uzun zamandır görüşmemişiz :) Ta ilk arşivde buldum sizi ancak :) --Onur Kayabaşı sms 10:29, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • mesajlaşmasak da takipteyiz.. :) --ki bl 10:30, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • geç de olsa teşekkürler efendim :) --Onur Kayabaşı sms 18:45, 7 Eylül 2009 (UTC)

Kadınlar saltanatı maddesi silinme tartışması[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Silinmeye_aday_maddeler/Kadınlar_saltanatı sayfasındaki tartışma sırasında Nedim Ardoğa'nın dürüst olmayan yöntemlerinin farkında değildim. Nedim Ardoğa'yı desteklediğim için sizden özür dilerim. ---Vikiyazar 14:03, 24 Ağustos 2009 (UTC)

  • merhaba, maddenin içeriği ile ilgili tartışmanın bu yöntemden ayrı düşünülmesi taraftarıyım. daha başından farkında olduğum halde bu yüzden müdahale etmedim. senin de, içerikle ilgili düşüncelerini paylaştığını, meselenin şunu ya da bunu desteklemek olmadığını düşünüyorum, böyle de olmalı. yani kısaca özür dilenecek bir durum yok ortada. sevgiler. --ki bl 14:41, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yok ben zaten Nedim Ardoğa'yı tanımadığım gibi kendisiyle aramızda mesajlaşma bile olmadı. Sözügeçen maddenin varlığını destekliyordum o kadar. Ancak dürüstçe davranmayan bir kişinin oyunlarına alet olmak istemiyorum. Size de sevgiler. ---Vikiyazar 16:52, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • eline sağlık. bu minvalde değişikliklerle makul bir hale gelebilir sanırım. ama sultanların hala böyle komprime bilgi ile burada durmasına ve sonuç sebep gibi özgün çalışma kısımlarının kalmasına muhalefetim var. sayfaya da yazarım, ama önce sana söyleyeyim dedim. kolay gelsin. --ki bl 15:04, 25 Ağustos 2009 (UTC)
  • Ben daha hala bu madde üzerinde çalışıyorum. Henüz bitmedi. Yazdığım kadarını saklamak istedim. Selamlar.---Vikiyazar 15:14, 25 Ağustos 2009 (UTC)



* belki buna bir bakılabilir.. --ki bl 14:21, 25 Ağustos 2009 (UTC)
Tarih Okulu Dergisi II elimde yok. Kontrol edemiyorum. Doğru olsa bile maddenin durumu kötü. Makalelerini bedava yayımlamak için bir yol mu oldu, Vikipedi ? Takabeg ileti 14:49, 25 Ağustos 2009 (UTC)
  • senden rica etsem, kullanıcıya sorarak ya da hizmetlilerin dikkatini çekerek konuyla ilgilenebilir misin? --ki bl 14:52, 25 Ağustos 2009 (UTC)
İlgilenerim. Sadece "Turan Kitabı" maddesi için mi yoksa "genel olarak" mı ? Takabeg ileti 14:56, 25 Ağustos 2009 (UTC)

.* genel olarak ilgileniyorsun zaten, baksana uyuyor musun diye soranlar var. :) sen neyi kasdetmiştin? --ki bl 15:00, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Tamam bakalım. Takabeg ileti 15:02, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Engelleme mesajları hakkında.[kaynağı değiştir]

Sadece aşırı vandal faaliyetlerinin önüne geçmekti amacım.
- Nebeviye ileti 22:25, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Hangi liste desem çok mu komik olur? :) --Manco Capac 07:09, 26 Ağustos 2009 (UTC)

  • Yabancının yardımı ile buldum listeyi. Ekleme tamamdır --Manco Capac 18:43, 26 Ağustos 2009 (UTC)
* teşekkürler.. :) --ki bl 09:45, 27 Ağustos 2009 (UTC)

Küfür ve yoğun vandalizmden ötürü bu anonim kullanıcıyı engelleyebilir misiniz, teşekkürler? --SkyCaptainmsj 14:16, 28 Ağustos 2009 (UTC)

  • tamamdır.. teşekkürler, kolay gelsin. --ki bl 14:18, 28 Ağustos 2009 (UTC)
Cehaletimi bir tokat gibi yüzüme vurduğun ve beni bu dertten kurtardığın için teşekkürler. Böyle yapmak hiç aklıma gelmemişti. :) --Eldarion 21:32, 28 Ağustos 2009 (UTC)
  • ne demek.. neler öğretiyor bu vikipedi insana.. :) --ki bl 21:33, 28 Ağustos 2009 (UTC)

Kukla konusu[kaynağı değiştir]

  • merhaba takabeg. diğer denetçileri göreve çağırmandan senin de kukla politikasına bir göz atman gerekliliği ortaya çıkıyor sanırım. çoklu ıp çakışması, yeni bir denetleme ihtiyacı doğurmayacak kadar açık bir yorum. davranışsal iz ise denetçilerin değil herkesin ilgilenebileceği bir konu. ikinci bir kişi (bir oğul, bir yetişkin her neyse) ve ikinci bir bilgisayarın varlığı söz konusu olabilir. yine de bunun nasıl olup da kötü canlı kukla kullanımı olmadığını bana bir anlatırsan sevinirim. --ki bl 08:48, 29 Ağustos 2009 (UTC)
Selam. Emin değilim ama katkıları incelediğimde tuhaflığı hissettim. Onu Yabancı'ya yazdığım mesajda okuyabilirsin. Kafam soru işaretleriyle dolu. Takabeg ileti 08:55, 29 Ağustos 2009 (UTC)
  • ben o katkıları çok inceledim takabeg, tuhaflıkların da farkındayım. davranışlara ilişkin de söylenecek çok şey var. ama cidden, yazı yazmak kolum için ızdırap verici. sadece tek tuşluk değişiklikler yapabiliyorum. umarım birileri bakıp meseleyi anlar. --ki bl 09:09, 29 Ağustos 2009 (UTC)


İlk çağlarda ateşin kontrolü[kaynağı değiştir]

selam, gecen hafta, ilk caglarda atesin kontrolu konusu ile ilgili bir arastirma yapiyordum, wikipedi turkte, konuyla ilgili bir baslik olmadigindan wikipedinin ingilizce sayfalarindan faydalandim. Sirf bu yuzden bir hesap alarak wikipediye katkida bulunmak istedim. ve buradan cok kisa bir ceviri yaparak wikipedi turkte konu actim. sayfanin eksikleri olabilir, ama ciddi telif hakki ihlali nden silinmis. wikipedinin ingilizce olan kendi icerigini kullanmak buna dahilmidir? Cehaletimi mazur gorun lutfen, wikipedide daha yeniyim. en kisa zamanda kendimi gelistiricem. Kolay gelsin.

  • merhaba, vikipedinin diğer dillerdeki sürümlerinden çeviri yapabilirsiniz elbette. ama sizin eklediğiniz metinden rastgele yaptığım bir aramaya göre bu içerik internette dolaşıyor. kolay gelsin. --ki bl 07:41, 1 Eylül 2009 (UTC)

Maddenin kisa cevirisine ekledigim ve faydali olacagini dusundugum bu alinti icerigi cikartarak, maddenin cevirisini genisletmeyi dusunuyorum, wiki kriterleri konusunda daha dikkatli olucam. Verdiginiz yanit ve yardim icin tesekkurler, kolay gelsin.

Kıbrıs Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar Kibele, Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinde bir anlam anlaşmazlığı çıktı. Yabancı'dan olaya müdahil olmasını istemiştim. O da korumaya aldı. Karşı kullanıcıdan da "son durum" cevabı gelmedi. Şimdi ne olacak?... Bekleyelim mi? İyi çalışmalar. --Muratsahinmesaj 18:08, 2 Eylül 2009 (UTC)
  • merhaba murat, biraz suların durulmasını beklemekte yarar var. kolay gelsin. --ki bl 20:47, 2 Eylül 2009 (UTC)
  • Tamam o zaman, biraz daha bekleyelim. Teşekkürler. --Muratsahinmesaj 21:47, 2 Eylül 2009 (UTC)

sam gerekçeleri[kaynağı değiştir]

  • belki okumamış olabilirsiniz diye alıntılıyorum.
  • Bir maddenin silinmesine dayanak olabilecek geçerli nedenler şunlardır:
Ayrıca, "tarafsız olmama" (Vikipedi:Tarafsız bakış açısı) gerekçesi de sıklıkla kullanılır, fakat bu durumdaki çoğu maddenin kurtarılabilmesi olasıdır. Dolayısıyla bu gerekçe, silme için çok kuvvetli bir dayanak değildir.

buradaki gerekçenizi bu ilkelere göre ve vikipedi'nin diğer ilkelerini de gözeterek ve kışkırtıcı, aşağılayıcı olmayan biçimde değiştiriniz lütfen. --ki bl 18:02, 2 Eylül 2009 (UTC)

Vikipedi'nin kurallarini kimin yazdigini bana söyleyebilirmisiniz ?? --Ozgurcan86 18:07, 2 Eylül 2009 (UTC)
  • elbette, şu arkadaş ve diğerleri.. --ki bl 18:13, 2 Eylül 2009 (UTC)
  • sam gerekçenizi düzenlemeyecekseniz silmek zorundayım. --ki bl 18:19, 2 Eylül 2009 (UTC)
Peki o zaman kurallar degi$ik vikilerde ayni, diimi ?? --Ozgurcan86 18:28, 2 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba kibele. Sayfadaki ilk değişikliğimdi, halletim. Mutlu ve gururluyum. --Yabancımsj 09:16, 3 Eylül 2009 (UTC)

Kibele? e.c. 22:35, 5 Eylül 2009 (UTC)

  • Mesaj göndermeyi beceremedim galiba kendi mesajımın altına da yazdım ama nerden görürseniz. Ben Ogan bu arada.--Ogan Aydınmsj 13:15, 6 Eylül 2009 (UTC)
  • Gerekirse Id copy gönderebilirim. Sevgiler...
  • tamamdır ogan. kolay gelsin. --ki bl 11:12, 6 Eylül 2009 (UTC)


Malatya tarihi[kaynağı değiştir]

Maddeyi hazırlıyorum. içerik boş değil. lütfen sildiğini geri getir. --Son kahraman 11:20, 6 Eylül 2009 (UTC) SAYFA DAHA HAZIRLIK AŞAMASINDA LÜTFEN BİR DAHA SİLMEYİN. --Son kahraman 11:31, 6 Eylül 2009 (UTC)

kibele merhaba. Kullanıcı:Ankahukuk 2007'de kaydolmuş. Aynı adlı biri .com, diğeri .net uzantılı iki site var. com bir hukuk portalına ait ve "© 2009" ibaresi var. net uzantılı olan ise, aynı adlı bir hukuk firmasına ait. Kuruluş tarihini bulamadım. Bu önemli mi, yani firma kullanıcı bu adı aldıktan sonra kurulmuşsa kullanıcının adı kullanma hakkı var mıdır? Yoksa tereddütsüz engellenmeli mi? --Yabancımsj 12:58, 6 Eylül 2009 (UTC)

  • bir hukuk sitesinde 1.2.2007'de 'yeniden' yayın hayatına başladı diye bir ibare var, lakin sayfanın linkini veremiyorum, spam link engeline takıldım. ama öyle olmasaydı bile, diyelim bu isimde bir firma var ama internet sitesi yeni.. bir de ilgili değişiklik yaparak bağlantıyı onaylıyorsa engelleme kaçınılmaz bence. sevgiler. --ki bl 21:13, 6 Eylül 2009 (UTC)
  • Engelledim, inceleme için teşekkürler. --Yabancımsj 08:26, 7 Eylül 2009 (UTC)


  • Selam. O kullanıcının bunda bir günahı yokmuş... Her şey şu vandalın başının altından çıkmış. Geri aldım, tüm kadro şablonları düzeldi... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 20:51, 6 Eylül 2009 (UTC)
  • o kullanıcının bunda günahı yok ama daha fazla küfrü var.. engellemeyi de o yüzden aldı. eline sağlık. --ki bl 20:52, 6 Eylül 2009 (UTC)

Uygunsuz KA. Katkıları da reklam amaçlı. Kolay gelsin. --Kemal K.ileti 07:42, 8 Eylül 2009 (UTC)



Benim Katkılarım silinmiş ben bir reklam peşinde değil kaynak oluşturma katkıda bulunma peşindeyim şevkimi kırmak neden? kurallarda siteye ekleme yapılan sayfa kaynakça gösterilebilir diyor bende bir ekleme yaptım ve kaynak olarak adresi ekledim, kurallarda madde ile ilgili site dış bağlantı olarak verilebilir diyor bende dış bağlantı olarak ekledim neden böyle bir şey yapılıyor?

  • merhaba, katkıda bulunmak konusunda şevkinizi kırmak istemeyiz, ancak bilgi girişi yerine bir sitenin linkinin üstelik birden çok maddeye eklenmesi ansiklopedik bir katkı değil. dış bağlantı eklenmesinin de sınırları var. bu konulardaki bağlantıları tam olarak okursanız değişikliklerinizin neden geri alındığını da anlayabilirsiniz. eklediğiniz blog sitesini maddelerden çıkartıyorum. tekrar eklemeyin ve bilgi katkısı yapmayı tercih edin lütfen. --ki bl 18:42, 9 Eylül 2009 (UTC)

Meryem maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Meryem (İsa'nın annesi) maddesinin ismini Meryem olarak değistirmistim. Diğer vikilerde de bu sekilde kullanım var. Meryem (İsa'nın annesi) ve Bakire Meryem adları da wikilerde yaygın olarak kullanılıyor. İsim değişikliğinin geri alınmasına cok bir itirazım yok, yine de Meryem baslıgı daha ansiklopedik duruyordu. İsim degişiklik isleminde eksikliğe neden olmus olabilirim, sayfanın gecmisi nasıl tasınır bir fikrim yoktu. Benim bu mesajı yazmamdaki asıl neden sayfayı tasıdıktan sonra Meryem adlı sayfdada yaptıgım degisikliklerin, düzenlemelerin kaybolması. Eger hizmetliler icin teknik olarak silinen sayfanın gorulmesı mümkünse Meryem sayfası silinmeden onceki son katkılarım da geri yüklenebilir mi? Altaz 01:11, 12 Eylül 2009 (UTC)

  • merhaba, sayfayı aynen taşıdığınızı düşünmüştüm, değişikliklerinizi farketmemişim, kusura bakmayın. hallederim. isim değişikliğini ise tartışma sayfasında konuşun, katılanlar olursa değişiklik yapılır. kolay gelsin. --ki bl 07:13, 12 Eylül 2009 (UTC)

  • Selam. Devriye gezerken Ben 10 Karakterleri maddesini gördüm. Sanki biraz ciddiyet ve taraflılıktan uzak gibi geldi. Bunun yanı sıra kısa içeriğe de sahipti. Maddede Ben10 kötü karakterler, iyi karakterler gibi maddelerede bağlantı vardı. Bu maddeye göz atabilir misiniz?--Reality006 22:10, 13 Eylül 2009 (UTC)
  • Ayrıca şu kullanıcı ile ilgilenebilir misin?--Reality006 00:13, 14 Eylül 2009 (UTC)

İngilizceden okunuşuyla çevirsek sorun olmaz. Tamam olsun. Lütfen değişiklikleri geri almakla kalmayın, hesabımı silemiyorum. Lütfen hesabımı silmeye yardım edin. Açık söylüyorum ben kendime sözcük türetme misyonu yüklemiştim. Bu konuda viki ysalarınca süresiz olarak engellenmek istiyorum. --_.:Aantİ:._ 14:46, 14 Eylül 2009 (UTC)

  • siz kendinize böyle bir misyon yüklemiş olabilirsiniz, diyeceğimiz yok. ama bunun yeri vikipedi değil. süresiz engellenmek ya da hesap silinmesi isteğe bağlı olamıyor ne yazık ki. --ki bl 14:49, 14 Eylül 2009 (UTC)
Silinmek için illaki vikide saçma sapan bir şeyler mi yapmak lazım. Bu arada eğlencesel sözcüğüne neden taktığınızı anlamadım. Çünkü bu ekle oluşturulmuş ve eğlence il ilgili olan demek ve çok açık.

--_.:Aantİ:._ 14:58, 14 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba Şizofreni sayfasında vandalizm yapılmıştı. Kullanıcı:88.243.9.134 anonim kullanıcısının yaptığı vandalizmi kendisine bildirip tekrar yaparsa ceza alabileceğini bildirdim. Ayrıca durumdan bir hizmetliyi de haberdar etmek istedim. Oksijen 17:03, 16 Eylül 2009 (UTC)

  • selam mskyrider. dışarlardayım, o yüzden detayını sonra veririm ancak o site içeriği bizden almış görünüyor. --ki bl 16:36, 17 Eylül 2009 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

Burada bir reklam durumu var ve kullanıcı adı uygunsuz kaçabilir. Göz atabilir misiniz? --Kemal K.ileti 16:39, 17 Eylül 2009 (UTC)

  • Süresiz olarak engellediğiniz ÖnceTürkçe kullanıcısını nasıl geri alabiliriz? Bu üyelik reklam amaçlı değildi ancak anlamadan ve amacımız sormadan tahminler üzerinden kapattığınız üyelik Öncetürkçe.org'un Vikipedi'de daha fazla Türkçe kaynak yaratmak ve Öz Türkçe kelimeler kullanmak için kullandığı bir hesaptı.--Candikyol ileti
Tamamdır amirim. Over. --Eldarion 08:13, 18 Eylül 2009 (UTC)
Rica ederim. Sorun değil, alıştım artık. :) --Eldarion 15:03, 18 Eylül 2009 (UTC)

Sayın kibele, Said Nursi maddesini, vandalizm içeren hali ile koruma altına almışsınız sanırım. meslek kısmında sahte peygamber sahte mehdi yazıyor da. Kolay gelsin. SuiGeneris | ileti 20:49, 19 Eylül 2009 (UTC)

  • hay bin kunduz.. :( gerçi yarı koruma olduğu için siz de değiştirebilirdiniz ama.. :) teşekkürler, kolay gelsin. --ki bl 08:26, 20 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba bayramınız kutlu olsun, bir ricam olacaktı, proje kapsamında çok sayıda kullanıcının katkısıyla oluşturulan bu maddeyi anlam bütünlüğü ve imla açısından hataları giderebilirsen seninde bir nevi katkın olmuş olur... --Fagusmsj 13:22, 21 Eylül 2009 (UTC)

  • elbette, zaman bulur bulmaz ilgilenirim. kolay gelsin. --ki bl 07:26, 24 Eylül 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler :) müsaitsen önemli tartışmaların geçtiği fakat bulunması zor birkaç sayfaya bağlantı verirsen daha kolay gelebilir :)--Machiavelli' msj 07:19, 24 Eylül 2009 (UTC)

  • hımm.. bunu söylediğine pişman olabilirsin.. :) aklıma geldikça ve zaman buldukça veririm bağlantıları. --ki bl 07:27, 24 Eylül 2009 (UTC)
:) pekala sağol şimdiden. Facebook gruplarına dış bağlantı verilmesiyle ilgili topluluk bir karar aldı mı? bir-iki tanesini çıkardım ama çokça karşıma çıkmaya başladığı için izin verildiğine dair şüphelendim.--Machiavelli' msj 07:31, 24 Eylül 2009 (UTC)
  • yok öyle bir izin ve de olmamalı bence. yoğunluk artışı yüzündendir. gönül rahatlığıyla çıkartabilirsin. --ki bl 07:32, 24 Eylül 2009 (UTC)

kozanli tegmen mustafa nail[kaynağı değiştir]

Merhaba bu sefer kaynak olarak kişi hakkında siradan degil tamamen bahseden bir kaynak gosterdim, insallah bu kayda degerliligi kaldirmaya yeticektir. Ayrica ilk not dusumunden beri basak kaynaklarda eklenmis ve madde gelistirilmistir. TheOne

Hangi oylamadan bahsediyorsunuz. Neden sadece yorum yapmam gerekiyor. Ayrıca neden iki ay geçmesini bekliyorum. Lütfen bu kuralların yazılı olduğu sayfanın linkini verir misiniz? Teşekkürler --koc61mesaj 12:04, 25 Eylül 2009 (UTC)

Geçmişler olsun efendim. Yalnız şu sitede bana yapılan bot muamelesi için teessüflerimi belirtmeden geçemeyeceğim. :) Kolay gelsin. --Eldarion 16:21, 25 Eylül 2009 (UTC)

Lütfen Vikipedi'ye ticari veya reklam içerikli bağlantılar eklemeyi durdurun. Bu tür eklemeler yapmanız Vikipedi kurallarına aykırıdır. Detaylı bilgi için lütfen "Vikipedi ne değildir?" sayfalarına bakınız. Teşekkürler.--kibelemesaj 13:29, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Bu nedir? Ekranıma mesajınız var yazıyordu... Bu mesaj nedir?

Ateizm tartışması[kaynağı değiştir]

selam, ateizm maddesinin tartışmasındaki konuşmaların bir kısmını temizledim. sizden ricam, forumvari içeriklere cevap vermek yerine onları kaldırmanız ya da bir hizmetliyi haberdar etmeniz. cevap oldukça gerisi geliyor. biliyorsunuz ki bu konudaki konuşmalar bitmez.. :) kolay gelsin. --ki bl 15:37, 27 Eylül 2009 (UTC)

En iyisini yaptınız sayın kibele :) Belirttiğiniz hususu dikkate alacağım, teşekkür ederim, kolay gelsin.SuiGeneris | ileti 15:42, 27 Eylül 2009 (UTC)

Selam Kibele benim çok acele Şablon:Bilgikutusu Türkiye köy gibi Şablon:Bilgikutusu Kırgızistan köy şablonuna ihtiyacım var. İlginize teşekkürler. Lütfen madde Keng-Suu bakınız.--91.23.113.41 17:55, 27 Eylül 2009 (UTC)