Kullanıcı mesaj:Kerem/2011 mesaj arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu sayfa benim 2011 yılına ait eski mesajlarımı içermektedir. Bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız. Bana yeni mesaj göndermek için buraya gidiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... — Kerem ileti

Çeviri ricası[kaynağı değiştir]

Bu kısa paragrafı çeviremedim. Rica etsem ilgilenir misiniz?

The draw for the competition's round of 32 and round of 16 was held on 17 December 2010 in the UEFA headquarters at Nyon, Switzerland. The first legs will be played on 17 February (home leg of Aris played on 15 February), and the second legs will be played on 24 February 2011 (home legs of CSKA Moscow and Porto played on 22 February).

(legs kelimesini tur olarak çevirin) konu: uefa avrupa ligidir yani spor. :)

Şimdiden teşekkürler... --Kerem ileti 15:05, 15 Ocak 2011 (UTC)

Turnuvanın 32. ve 16. turları için kuralar 17 Aralık 2010'da UEFA'nın Nyon'daki genel merkezinde yapıldı. İlk turlar 17 Şubat (Aris'in ev sahipliği yaptığı maç 15 Şubat) ve ikinci turlar 24 Şubat 2011'de (CSKA Moskova ve Portonun ev sahipliğ yaptığı maçlar 22 Şubatta) oynanacak.

--İnfoCan 15:15, 15 Ocak 2011 (UTC)

Hesap sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba Kerem,

Farklı tarayıcı kullanmayı denedin mi sorunun tekrarlanıp tekrarlanmadığını görmek için?

Vito Genovese 15:37, 15 Ocak 2011 (UTC)


Sorunu tespit etmek adına farklı bir tarayıcı ile test yapmanı öneriyorum o vakit. Mevcut tarayıcıya özgüyse bu durum, bu noktada Alperen'in de köy çeşmesinde belirttiği gibi çerezlerde bir kısıtlama ya da başka bir olağandışı ayar söz konusu olabilir.

Test edelim, onaylayalım!

Vito Genovese 15:46, 15 Ocak 2011 (UTC)


Firefox'ta Araçlar -> Seçenekler -> Gizlilik sekmesine bakabilir misin? Özel ayarlar mı seçili?

Vito Genovese 15:54, 15 Ocak 2011 (UTC)


Sorun sanırım burada. "Geçmişi hatırlayacak" yapıp tarayıcıyı yeniden başlatıp bir kez daha deneyebilir misin?

Vito Genovese 15:57, 15 Ocak 2011 (UTC)


Yeniden başlatma yüzünden mi? Eğer öyleyse, garanti olsun diye söylemiştim bunu. Şart olmasa gerek. Endişen oysa eğer, o ayarı yapınca yeniden başlatmanı istemeyecek, öneriydi sadece o kısım.

Vito Genovese 16:01, 15 Ocak 2011 (UTC)


Yok, betikle olacak iş değil o. Doğru anladıysam gezdiğin sayfalar hatırlansın istemiyorsun ama oturumun açık kalsın istiyorsun. Bu durumda özel ayarları seç o bahsettiğim yerde. Firefox gizli açılsın seçeneğini işaretle ve kayderek çık. Bu durumda çerez bırakmaya izin vermiş (yani şifrenin hatırlanmasını sağlamış) ama geçmişte gezilen sayfaların listelenmesini iptal etmiş oluyorsun. Bu çözüm işini görür mü?

Vito Genovese 16:08, 15 Ocak 2011 (UTC)


Peki orijinal önerimi deneme amaçlı olarak uygulaman mümkün mü? Elle silersin geçmişten açtığın 3-5 sayfayı.

Vito Genovese 16:14, 15 Ocak 2011 (UTC)


Şu an özel ayardasın ve istediğin oldu yani, öyle mi?

Vito Genovese 16:18, 15 Ocak 2011 (UTC)


Bir de şeye bakar mısın: Denetim Masası -> İnternet Seçenekleri -> Gizlilik sekmesi. Buradaki seviye nedir?

Vito Genovese 16:24, 15 Ocak 2011 (UTC)


Olağandışı ayar arıyoruz :) Orta ise normal. Şimdi Firefox'ta ayarı değiştiriyorsun, tamam diyorsun ama bir daha açtığında eski ayarı buluyorsun, öyle mi? Tamam'a doğru tıklandığını varsayarsak, teorilerim tükeniyor şu noktada. Normal değil çünkü bu. Virüs falan işi olabilir mi diye de düşünmeden edemedim şimdi.

Vito Genovese 16:29, 15 Ocak 2011 (UTC)


Çözüm çözümdür :)

Sevgiler

Vito Genovese 16:32, 15 Ocak 2011 (UTC)


Bir şey yapamadım aslında teşekkürlük, sağolasın.

Vito Genovese 16:44, 15 Ocak 2011 (UTC)

  • Aman ne profesörü yahu :). İyiyim, sende ne var ne yok? İyivikiler... [ho? ni!] 20:04, 15 Ocak 2011 (UTC)

İşbirliği projesinde 2. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Kerem,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Linux şablonundaki kırmızıları giderme konulu projede 2. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 15:01, 23 Ocak 2011 (UTC)


İş birliğine katılın![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi için katılım çağrısı!

2011'in 3. haftasının projesi Vikipedi öncelikli düzenle kategorisinde bulunan maddeleri Vikipedi standartlarına getirme olarak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 15:01, 23 Ocak 2011 (UTC)

Kaynaklandırmayla ilgili yardımın için sağol:) iyi Vikiler...--ÖzgüRFikiR 15:04, 4 Şubat 2011 (UTC)

Kırmızı bağları da çevirmek gerekiyor sanırım. En azından en önemlilerini. İstersen çeviriye yardım edebilirsin :) --ÖzgüRFikiR 09:13, 5 Şubat 2011 (UTC)

Merhabalar. Güvenilir bir kullanıcı olduğunuz için, Reality'nin hatırlatmasıyla, kullanıcı grubunuzu editör olacak şekilde değiştirdim. Sayfalarda bazı değişiklikler olacaktır, eğer bu değişikliklerden hoşlanmazsanız lütfen belirtin editörlüğü geri alırız derhal. Sorularınız olursa buralardayım. Sürümleri onaylamadan önce düzgün olduklarından lütfen emin olunuz. Düzenlenecek sayfalara mesela onaylanmış sürüm denmemesi gerekiyor bu mantıkla. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 22:44, 5 Şubat 2011 (UTC)

Editörlük olsun, devriyelik olsun farketmez benim için görevimi her zaman en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Görevimi asla kötüye kullanmayacağımı bilmenizi isterim. Değişikliklerinin onaylanması gereken bir madde örneği ile biraz açıklama yaparsanız daha iyi kavrayacağıma inanıyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kerem ileti 15:06, 6 Şubat 2011 (UTC)

Güvenilirlik konusunda size inancım tam zaten. Editörlüğü kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle. Köy çeşmesindeki FlaggedRevs başlığı ve Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfalarında ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz. Kısaca özetlersek, düzenli ve güvenilir sayfaları, sayfanın en altında bulunan revizyonu kabul et seçeneğiyle onaylıyoruz. Düzensiz maddeleri onaylamıyoruz. Amaç geri dönüşlerde kolaylıklık sağlamak ve vandal saldırılarını hemen görünür kılınmasının önüne geçmek. Hiç kontrol edilmemiş sayfalar i ile gösterilmekte. Eğer sayfanın daha önce kontrol edilmiş bir sürümü varsa ve bunun üzerine yeni değişiklikler yapılmışsa bu "bekliyor" diye gösteriliyor. Bekleyen değişikliklerin önemi, bu değişikliklerin onaylanıncaya kadar görünür olmaması. Ondan daha ayrı bir önemleri var. Kırmızı ! ise devriye onayı olmayan sayfalarmış. Dosya, şablon ve madde alan adlarında FlaggedRevs var sadace ama bunların dışında kalan alanlarda da devriyelik mevcut. Bu kadar bir farkları mevcut. Dediğim gibi sadace güvenilir sürümleri olan maddeleri onaylandı diye işaretlediğimiz bir sistem. Şurada da mevcut istatistikleri görebilirsiniz. Umarım kısaca da olsa durumu özetleyebilmişimdir. Sorularınız olursa buralardayım, elimden geldiğince bilgim dahilinde seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Sevgilerimle--Merube 89msj 15:18, 6 Şubat 2011 (UTC)

Necmi Perekli maddesindeki son değişikliğe revizyonu kabul et dedim çünkü faydalı bir değişiklik olmuştu. Küfür veya vandalizm içeren bilgi girildiğinde revizyonu kabul etmeyip, küfürlü değişikliği geri mi almam gerekiyor? Bilgi lütfen.. --Kerem ileti 15:12, 6 Şubat 2011 (UTC)

Evet ancak her değişikliği kendi bazında değerlendirmemek lazım. Öncesinde çok fazla vandalizm olmuş sayfalar olabilir. O yüzden sadace son değişikliğe değil genel olarak maddeye göz gezdirmek gerekiyor. Bekleyen değişikliklerde ise sadace son değişikliğe bakmanız kafi bu mantıkla. Onaylanmış sürümü olmayan maddelerde öncelikle maddeyi iyice incelemeli, vandal izleri olup olmadığını araştırmak gerekmekte. Ondan sonra güncel sürümü onaylamanız yerinde olacaktır. --Merube 89msj 15:21, 6 Şubat 2011 (UTC)

Örneğin bir kullanıcı veya anonim, bir maddeye uygunsuz birşeyler yazdı ve ben revizyonu kabul etmedim. Revizyonu kabul etmedikten sonra uygun içerikli haline geri getireyim mi yoksa başkası mı yapsın? Başka bir soru şu an aklımda yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kerem ileti 15:21, 6 Şubat 2011 (UTC)

Tabi ki hazır görmüşken geri alınız. Normalde yaptığımız SDD'liğin değişen bir yanı yok. Sadace ek işlevler geldi hepsi o. Onaylı sürümlerin amacı zaten, kötü değişiklikler sonrasında kolayca madde geçmişinden uygun sürümün bulunması. Yani vandal saldırı görürseniz lütfen geri alın hemen. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Dediğim gibi öncelikle köy çeşmesi (ilginize) sayfasındaki FlaggedRevs başlığı ve Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfalarını okumanızı öneririm. Oralarda oldukça ayrıntılı bilgiye ulaşacaksınız. Ardından editörlük fonksiyonlarını kullanmanız sizin için daha rahat olacaktır. Saygılar, iyi vikiler--Merube 89msj 15:25, 6 Şubat 2011 (UTC)

Ariza Makukula bu maddeye baktım, bir anonim yine gereksiz şeyler yapmış. Szsov'un değişikliği uygun. Revizyonu kabul etmeyip Szsov'un değişikliğine mi almam gerekiyor? --Kerem ileti 15:25, 6 Şubat 2011 (UTC)

Dediğiniz maddenin daha önce incelenmiş bir sürümü yok. O nedenle onaylamayın, onaylamak için de acele etmeyin. Öncelikle vandallığı/denemeyi geri alın. Sonra maddeyi iyice inceleyin. Doğruluğundan ve düzeninden eminseniz onaylandı diye işareyleyin. Aksi takdirde işaretlemeyin. Öncelik revizyon onaylamak değil her zamanki gibi vandallıkları geri almak. Revizyon onaylamak sadace bir yardımcı fonksiyon. --Merube 89msj 15:28, 6 Şubat 2011 (UTC)

Açıklamalarınız benim için çok aydınlatıcı oldu. İstenildiği zaman iptal edilebiliyor değil mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kerem ileti 15:30, 6 Şubat 2011 (UTC)

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, çok sevindim. Revizyonu kabul etme diyerek iptal ediliyor ve daha önceki onaylanan sürüm geçerli oluyor. Eğer daha önce onaylanan bir sürüm yoksa yine hiç onaylanmamış sayfalardan biri olarak kalıyor. Ancak yine de dikkatli olmak lazım zira diğer editörler de bunlara güvenerek daha sonraki değişikliklere gönül rahatlığı ile onay vereceklerdir. Ondan karmaşa olmaması adına, baştan ince eleyip sık dokumak faydalı olacaktır sanıyorum. Sevgilerimle, iyi editörlükler :)--Merube 89msj 15:38, 6 Şubat 2011 (UTC)

Saolun, size de kolay gelsin. Burdaki çalışmam nedeniyle editörlük görevini sık sık yerine getiremeyebilirim. :) --Kerem ileti 15:40, 6 Şubat 2011 (UTC)

  • )). Madde geliştirmekten de geri kalmamak lazım :). Madde için şimdiden ellerinize sağlık. Tez zamanda ilgili maddenin içine monte edebilirsiniz umarım. Sevgilerimle, iyi çalışmalar--Merube 89msj 15:46, 6 Şubat 2011 (UTC)
Teşekkürler. Kolay gelsin. İyi çalışmalar. --Eldarion 13:25, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Şimdi ayarlıyordum IRC'de onu konuşuyoruz galiba SM ya da SL yapma yönünde olacak :D. Bir de bu hafta değişiklik olacak :D. ¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 14:45, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Teşekkürler, ancak vaktim yok. Yarım kalan projelere katkıda bulunabilsem yeter bana. Sizlere kolaylıklar dilerim. --yabancım 15:04, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Teşekkür ederim Kerem, bir çin atasözünde denildiği gibi "there's no nickname like Hedda Gabler" :) ehhe --Hedda Gabler 13:22, 10 Şubat 2011 (UTC)

İyi akşamlar İnfo. Bursastore maddesi sadece iki cümleden oluşuyor. Hızlı sil den gönderebilir misin? --Kerem ileti 19:20, 12 Şubat 2011 (UTC)

Selam. Maddenin durumu sınırda olduğu için biraz genişleterek kurtardım. --İnfoCan 12:57, 13 Şubat 2011 (UTC)

Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo[kaynağı değiştir]

  • eğlenceli bir madde v kafa karıştırıcı :)--Hedda Gabler 13:35, 14 Şubat 2011 (UTC)
Selamlar. Boş bir vakitte çevirmeye çalışırım. Kolay gelsin. --Eldarion 13:36, 14 Şubat 2011 (UTC)

İş birliğine katılın![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi için katılım çağrısı!

2011'in 8. haftasının projesi Robbie Williams sayfasındaki kırmızıları gidermek (SM çalışması) olarak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 12:20, 21 Şubat 2011 (UTC)

İşbirliği[kaynağı değiştir]

İşbirliği sorumlusu olduğun halde neden katıldınız? Benim bildiğim sorumlular katılamaz. (adillik açısından) --Kerem ileti 18:15, 21 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba, herşey kayıt altında ve açık olduğundan adil olmayan herhangi bir durumun olması mümkün değil. Hem iş birliği sorumlularını dışlamamak lazım=) Zaten katılım sayısı istendiği gibi değil son zamanlarda bakalım nasıl düzelticez. Saygılar --Duke ϡ»» ileti ^^ 19:37, 21 Şubat 2011 (UTC)

VikiProje Spor iş birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Spor Ayın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde Mart ayının işbirliği; 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden basketbolcuların maddelerinin açılması seçilmiştir. Katılım için tıklayın.
--Rapsar 23:07, 28 Şubat 2011 (UTC)

İş birliğine katılın![kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2011'in 11. haftası için proje olarak Şarkı ve kitap maddelerinin geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 22:07, 14 Mart 2011 (UTC)

Teşekkürler. --Hedda Gabler 13:47, 20 Mart 2011 (UTC)

TeTa Bilgilendirmesi[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Temizlik Takımı yeniden yapılandırılma sürecine girdiğinden üyelik sistemi bir müddet askıya alınmıştır, hala aktifseniz ve temizlik takımı ile çalışmak isterseniz gelişmeleri takip ederek oluşum içerisinde yer alabilirsiniz, sevgilerimle... --e.c. 11:25, 15 Nisan 2011 (UTC)

Vikipedi:İş birliği projesi′ne eklediğim yeni bölümle ilgili hatırlatma[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu gün Vikipedi:İş birliği projesi′ne yeni bölüm — 2011'de En başarılı katılımcılar bölümünü ekledim. 19 hafta sonrası, şu anda Siz 2011'de En başarılı katılımcılar listesinde 14-18. sıradasınız. Başarılarınızın devamlı olmasını diliyorum.

NOT: Lütfen listede her hangi bir yanlış varsa, bana bildirin.

Saygılarla, ----Cek Li Taranmesaj 07:38, 19 Mayıs 2011 (UTC)

Selam Kerem, şunu seçkin madde yapıyor muyuz? Ne dersin. :)--Gökhan 17:53, 26 Mayıs 2011 (UTC)

Tamam süper. Gecikme sorun değil zaten epey bekledi, biraz daha bekleyebilir. Şimdi ben daha fazla ne ekleyebiliriz onun araştırmasını yapıcam. Konudan mümkün olduğu kadar uzaklaşmadan maddeyi geliştirmeyi planlıyorum. Şimdi teknik olarak eksiklerimiz, kırmızılar ve bazı cümlelerdeki bağlantı kopukluğu. Her başlıkta bir liste vardı, listeyi en alta alınca bu kopukluk oldu. Dönüşünde tartışırız bunları. Belki seçkin madde değil de seçkin liste olsun diyecekler. Her şey mümkün. Kolay gelsin. --Gökhan 18:07, 26 Mayıs 2011 (UTC)
Önemli değil Kerem, Beşiktaş maddesinde yardım lazım olursa haber uçurman yeterli, kolay gelsin. :) --Gökhan 20:16, 29 Mayıs 2011 (UTC)
Hayır ama konu Vikipedi olunca ayırdetmiyorum. :) Ben Fenerbahçeliyim.--Gökhan 12:47, 30 Mayıs 2011 (UTC)

Teşekkür ederim, işte olay bu, konu sm olduktan sonra ne farkederki. Aynı kapıya çıkacağız yine. Bu futbolcular hakkında pek bilgim yok, araştırıcam tabii. Bu arada maddedeki diğer kırmızılarla da ilgilenmeye çalışırım, vakit buldukça.--Gökhan 17:13, 31 Mayıs 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 31. hafta projesi 2009'un ilk 6 ayında etiketlenen maddeleri düzenleme olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 17:20, 4 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.