Kullanıcı mesaj:Kendinciz/2013

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Mesela bir futbolcunun resmini koymak istiyorum, mecburen internetten bulacağım. Bunu telif haklarını ihlal etmeden nasıl Vikipedi'ye yüklerim? hmtktrk ileti 17:49, 17 Ağustos 2013 (UTC)

Bu dosya yükleme işinde ben pek iyi değilim biraz araştırıp öyle yapıyorum mesela yükleyeceim tarzda daha önce yüklenmiş bir fotoğraf bulum ne şekilde lisanslandıysa bende öyle yapıyorum. Bu konuda size benden daha iyi bir şekilde cevap vereceğini düşündüğüm İ.e size daha iyi yardımcı olucaktır.--Mert Taşkın ileti 19:07, 17 Ağustos 2013 (UTC)
Üzgünüm. İnternetten bulduğunuz yaşayan kişilere ait fotoğrafları ne adil kullanıma uygun olarak ne de Özgür lisansla buraya ekleyemez ve yükleyemezsiniz. Bu gibi durumlarda zaten resim derhal silinir. Commons'ta da böyle bir şeye izin verilmez. Bu işin en doğru olan şekli, futbolcunun özgür lisanslı bir görüntüsünü sizin çekmeniz veya bulmanızdır. Kolay gelsin.--i.e.msj 20:34, 17 Ağustos 2013 (UTC)
Peki, teşekkürler. hmtktrk ileti 07:49, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Yeni açılan madde[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bir sorum vardı, ben yeni bir madde açtım şuan kontrol edildi olarak gözüküyor. Ama maddenin ismini Vikipedi içinde ya da Google'da aradığımda gözükmüyor. Bunun sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler. (Madde:Aziz Ceylan) --hmtktrk ileti 11:12, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba, bu durum hem Vikipedi'nin hem de Google ajanlarının sayfaları tarama, ile Google'da çok sayıda aranıp, aranmamasına göre değişmektedir. Yani Vikipedi ve Google önceliği her zaman daha çok aranan sayfalara verir. Bu süre bir hafta ile bir ay arasında değişebilir. Kolay gelsin.--i.e.msj 13:26, 18 Ağustos 2013 (UTC)
Yardımlarınızdan dolayı teşekkürler. --hmtktrk ileti 13:38, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Sayın Hmtktrk, Lütfen yaptığınız değişiliklere dikkat ediniz. Sezon sayfasından 28.000 bytelık bilgi silmişsiniz!!! Lütfen biraz daha dikkat. Saygılar,Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:15, 19 Ağustos 2013 (UTC)

Özür diliyorum, bir yanlışlık olmuş galiba kasıtlı yapmadım. --hmtktrk ileti 07:18, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Ben sayfayı sizden önceki haline getirdim. Bende back-up ı vardı sayfanın. Sizden ricam lütfen yaptığınız değişiklikleri Önizlemeyi göster deyip sayfanın bütünlüğünü kontrol ettikten sonra ve bir önceki maçlarla karşılaştırdıktan sonra değişikliği kaydedin. Ben 1 sayfayı kaydetmeden önce en az 3-4 kez ön izleme yaparım. Sizede tavsiyem bu olsun. Yenisiniz ve heyecanlısınız farkındayım. Bende ilk zamanlar çok heyecanlıydım. Umarım buralarda uzun ve kalıcı olarak tr.wikipedia ya katkıda bulunursunuz. İyi vikiler ve Saygılar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:09, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Benim hatamı siz telafi ettiniz, teşekkürler. --hmtktrk ileti 08:12, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Rica ederim. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:14, 19 Ağustos 2013 (UTC)

Maddelerin görülme süreleri[kaynağı değiştir]

Daha yarım saat önce açtığım madde görülmüş ama 4 saat önce açtığım madde hala görülmemiş. Bunun nedeni nedir? --hmtktrk ileti 15:19, 19 Ağustos 2013 (UTC)

Vallahi hiç bir fikrim yok. Emin ol bu süreyle alakalı değil. Zaman Vikipedi için ağır, Türkçe Vikipedi için ise apağır işliyor :). Ancak kategorisiz olması bunda etken olmuş olabilir diyeceğim ancak bundan bile emin olamam. Bende sizin gibi sabırsızım ve bazen çıldırıyorum ancak bu şekilde güzel maddeler oluşturmaya devam ederseniz zaten kimseye ihtiyacınız kalmayacak gibi görünüyor. Çünkü ya otomatik olarak veya bir hizmetli tarafından ilgili kategorilere (Beyaz liste veya devriye) girebileceğinizi düşünüyorum. Ancak şu başta yaptığınız telif hakkı ihlalleri hiç iyi olmadı :). Sağlık olsun. Sizin gibi kullanıcılara muhtacız. Ancak dediğim gibi biraz daha telif haklarına dikkat. Hızlı öğrendiğiniz belli oluyor zaten. Teşekkürler. --i.e.msj 15:25, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Evet, o ihlaller olmasaydı daha iyi olacaktı ama daha yeni başladığım için bilmiyordum. Cevabınız için teşekkürler. --hmtktrk ileti 16:00, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Yukarıdaki mesajda telif haklarına 'o zamanlar bilmiyordum' dedim ama galiba hala bilmiyorum. :( 3 tane creative commons lisanslı fotoğraf ekledim 3'üde silinme aşamasında! (Sow, Alex ve Salih) --hmtktrk ileti 16:27, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Evet, dosyaların sayfalarında silinmesi için belirtilen uyarılarda da göründüğü gibi; söz konusu görüntülerin tümünün telif hakları sahipleri tarafından korunmakta veya zaten bir ya da birden fazla internet sitesinde kullanıldığından telif hakkı konusunda bilgi bulunmamaktadır. Bu tür konulara dikkat ederseniz sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Sonuçta maddeyi anlatan illaki resim değildir. Değil mi? Not: Burada beliritlen uyarılar Flickr'dan hangi işaretler bulunan dosyaları yükleyebileceğini gösterir.--i.e.msj 16:33, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Peki, bundan sonra kaynağı kendim olan resimler haricinde resim yüklememeye çalışırım. Teşekkürler. --hmtktrk ileti 17:11, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Peki şimdi bu kırgınlık, bu hüzün niye? Emin olun ilk başta 2005 yılında yaşadığım duyguları yaşıyorsunuz. Bana neden yeni kullanıcılara bu kadar iyi de, eski kullanıcılara bu kadar kırgın davranıyorsun diye soran pek çok eski kullanıcı oldu. Bu nedenle Vikipedi'nin sizi kaybetmesini istemem. İzleme listemi her açtığımda kullanıcı sayfanızda bile iki üç günlükken bu kadar değişikliğin olmasını eski halime benzetiyorum. Emin olun, 5 defa hizmetli adaylığına başvurdum. Bana söyledikleri sen bunu yapamazsın, sen yeni gelenlere iyi davranıyorsun, sen kullanıcılara karşı sert davranıyorsun, sen bunu yalnızca hizmetlilik için yapıyorsun vb. oldu. Web sitesi açıp para kazanmak isteseydim yapardım, reklamlar ile sürekli ilgilenseydim yapardım. Sorun olmazdı. Ama ben istiyorum ki, gelecekte nickim anılsın, istiyorum ki bu Türk toplumu daha gelişsin. Dünya nüfusu olarak 18. olsa da bildiğim kadarıyla 10'larda falanız. Ve bence Türkçe dünyanın en çok konuşulan 10'uncu dili. İstiyorum ki, oyunlar ile bunaltılan bu gençlik yarın birgün ihtiyacı olduğunda dünyanın en fazla takip edilen bu 6. sitesinde kendisine TÜRKÇE yer bulsun. Başka bir dil aramasın. Bu nedenle kırılmayın, darılmayın. Bu kanunlara göre devam etmemiz lazım. Umarım derdimi anlatabildim. Yarın devam etmek isterseniz dümen altından yalnızca kavgalara katılanları göreceksiniz. Yarın devam ederseniz, boynunuzu eğmeye çalışanları göreceksiniz. Yarın devam ederseniz, sessiz ama başı büyükleri göreceksiniz. Varsın hizmetlilik onların olsun. Siz buyrun devam edin. Canınız neresinden isterse? (Unutmayın sen ve ben var oldukça yanıtlar için saatlerce beklememize ve beklemelerine gerek kalmayacak.) Sevgilerimle.--i.e.msj 19:02, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Konu çok yanlış yerlere geldi, benim hatam. Yukarıdaki mesajımda kırgınlığımı dile getirmedim, haddime değil zaten. Demek istediğim yanlış anlattım galiba, keşke gülücük falan koysaydım. Ben dosya yükle kısmında zaten bu tarz bir yazı olduğu için öyle söyledim, başka şeyler için değil. Yine de özür diliyorum. Bu imzasız yazı Hmtktrk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Neyin, ne olduğunun farkındayım. Üzülmeyin ve böyle devam edin lütfen.--i.e.msj 19:09, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Peki... --hmtktrk ileti 19:12, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Bu şablon sizi uğraştırabilir ama neyin nerede olduğun daha iyi göreceğim diyorsanız, size kimse bu konuda karışamaz. Lütfen, aklınıza gelen (Özellikle resimler konusunda) bir sıkıntınız veya fikriniz olursa, lütfen bana da ilitmekten çekinmeyin. Saygılar. --i.e.msj 19:18, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Evet, bu şablonla daha düzenli oluyor tekrar teşekkürler. Sorunla karşılaşırsam burada olacağım. :) --hmtktrk ileti 19:25, 19 Ağustos 2013 (UTC)

Şu maddelere bakar mısınız?[kaynağı değiştir]

Sabredeyim dedim ama 8 saati geçik bekliyorum. :) Türkiye'de günde 100'den az madde açılıyor diye biliyorum ama bu birkaç tane maddeyi de kimse görmüyor. :( Rica etsem şu maddelere bakar mısınız? Birleşik Krallık'ta futbol, İngiltere'de futbol, Şablon:İngiltere'de futbol, José Luis Oltra‎ --hmtktrk ileti 18:56, 20 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba, yeni açtığım maddelerin görülmemiş olması canımı sıkıyor. Beyaz listeye girmek istiyorum ama aradım başvuruyu nasıl yapacağımı bulamadım. Galiba, sistem otomatik alıyormuş ama başvuru yapacağım bir yer söylerseniz sevinirim (varsa). Şuan bile 5 tane maddenin görülmesini bekliyorum. --hmtktrk ileti 19:26, 21 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba, "Sabır en büyük erdemdir" anonim bir atasözüdür. Ancak Friedrich Nietzsche ise "Ahlak ve erdeme ilişkin her sözün ardında, bir sahtekarlık ararım." demiş. Yani yalan söylememe gerek yok. Beyaz liste için sizi önereceğim. Kolay gelsin. Aman telif haklarına dikkat ve LinkedIn maddesini çevirmenize yardımcı olmak isterdim ama bana ağır gelebilir. Çevirmek için uğraşmayacaksınız {{sil|M2}} ile işaretleyebilirsiniz. Hızlı silme kriterlerimiz ise burada. --i.e.msj 19:38, 21 Ağustos 2013 (UTC)
Kullanıcı hakkınız beyaz liste grubuna dahil edildi. İ.e.'nin belirttiği durumlara hassasiyet göstermeniz ve vandalizmden uzak katkılarınızın sürmesi dileğiyle. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:32, 21 Ağustos 2013 (UTC)
Hayırlı olsun. Sanırım şimdi sıra Devriyelik'te. Kolay gelsin.--i.e.msj 20:38, 21 Ağustos 2013 (UTC)
Öncelikle bana güvendiğiniz için teşekkür ederim. LinkedIn maddesini İngilizce'den kopyalayıp Türkçe'ye ben yapıştırmadım. Ben onu sonradan gördüm, bilgilendirme için sağolun kolay gelsin. --hmtktrk ileti 06:20, 22 Ağustos 2013 (UTC)
Bu arada telif haklarına uygun madde yükleme konusunda daha kendime güvenmediğim için bu konuda galiba sizden yardım alacağım, teşekkürler. :) --hmtktrk ileti 06:22, 22 Ağustos 2013 (UTC)
Elbette ne zaman isterseniz..! --i.e.msj 10:02, 22 Ağustos 2013 (UTC)

Tarafsız bakış açısı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Futbol maddesine Türkiye'deki futbolun tarihini eklemişsiniz. Ancak bu madde evrensel nitelikle olup, Türkiye ya da başka herhangi bir ülke ağırlıklı olmamalı. Hatta ülkemiz gibi ifadeler kesinlikle eklenmemeli (Vikipedi:Tarafsız bakış açısı). Türkiye'de futbol gibi bir maddemiz var zaten, orada işlenebilir bu konular, yine tarafsız olmak koşuluyla. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:34, 23 Ağustos 2013 (UTC)

Peki, bu konuda daha dikkatli olurum. --hmtktrk ileti 08:37, 23 Ağustos 2013 (UTC)


Telif hakkı ihlali[kaynağı değiştir]

Ben bu maddedeki içeriğin kopyala-yapıştır şeklinde alınmış olduğu düşünüyorum. Google'da aratırsak içeriğin aynısı pek çok sitede çıkıyor. Ama ben tam emin olamadığım için maddeye sil etiketi koymadım. Bir bakarsanız ve beni de bilgilendirirseniz sevinirim. --hmtktrk ileti 14:03, 23 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba, bunun için öncelikle sayfanın geçmişine gidip; telif hakkı ihlali bulunduğunu düşündüğümüz içeriği aratmamız gerekiyor. Bu durum kitap olduğunda elbette daha zor bir hale geliyor. Ancak çoğu materyalin internete taşınmış veya taşınıyor olması nedeniyle bu iş gün geçtikçe daha kolay hale geliyor. Telif hakkı bulunan içerik çoğu zaman kendini belli eder ve biz bundan şüphe duyarız. Bu gibi durumlar için {{Telifihlal}} etiketimiz var ve bu etiketi böyle durumlar için kullanıyoruz. Kullanımını şablonun kendisinde bulabilirsiniz. Örneğin gösterdiğiniz içeriğin ilk bölümü 1 Aralık 2010 tarihinde eklenmiş. İlk satırını o tarih öncesini belirtip, Google'da arattırdığımızda ise telif hakkı bulunmadığını görüyoruz. Yani kelimelerin birazı aynı olsa da, bu durum Vikipedi için normaldir. Çünkü okuduklarımızdan aklımızda kalanları yazıyoruz. Ardından sayfa geçmişinden başlayıp sonraki hali diyerek ilerlediğimizde 31 Ekim 2012 tarihinde içerikte biraz daha değişiklik yapıldığını görüyoruz. Ancak bu değişiklikleri incelediğimizde küçük çapta değişiklikler olduğunu düşündüğümden dolayı telif hakkı ihlali için arama dâhi yapmadım. Yani bu veya başka benzer sistemleri telif hakkı araması için kullanabiliriz. Sonuç olarak benim fikrim, söz konusu sayfada telif hakkı ihlali olmadığı yönünde. Ayrıca dilerseniz konuyla ilgili Vikipedi:Telif hakları, Vikipedi:Vikipedi'yi kaynak gösterme, Vikipedi:Araştırma kaynakları, Vikipedi:Doğrulanabilirlik, Vikipedi:Kaynak gösterme, Vikipedi:Güvenilir kaynaklar, Vikipedi:Kısaca telif hakkı, Vikipedi:Telif hakları/SSS, Vikipedi:Kopyala-yapıştır, Vikipedi:Kamu malı kaynaklar politikalarını okuyabilirsiniz. Kolay gelsin.--i.e.msj 15:22, 23 Ağustos 2013 (UTC)
Mantığı anladım. Kafamda soru işaretleri vardı çoğu giderildi, teşekkürler. Bir de devriyelik başvurusu yapıyım mı diye size sorsam ne dersiniz. Vikipedi'de çok zaman geçiriyorum ve çoğu şeyi öğrendim. Ama burda yeniyim bu da dezavantaj. --hmtktrk ileti 15:29, 23 Ağustos 2013 (UTC)
Hakkınızdır ne zaman dilerseniz yapabilirsiniz. Şimdi hizmetlilerin ne diyeceğini bilmediğim için bir şey demesem daha iyi. Banim fikrim ise olabileceğiniz yönünde. Kolay gelsin.--i.e.msj 15:33, 23 Ağustos 2013 (UTC)
Teşekkürler, size de kolay gelsin. --hmtktrk ileti 15:34, 23 Ağustos 2013 (UTC)


Real Madrid CF futbolcuları listesi[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. Şöyle bir şey demişsiniz fakat neye göre demişsiniz anlayamadım. Tüm Vikipedi dillerinde listelere bu şekilde fotoğraf eklenmekte ve hatta seçkin listelerde dahi bu şekilde fotoğraflar yer almakta. Yani fotoğrafların nasıl düzenlenmesi gerekiyor? --cobija 18:13, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Fotoğrafların sağ tarafta dizilmiş olması sol tarafın boylu boyuna boş olması düzensiz geldi. --hmtktrk ileti 18:15, 24 Ağustos 2013 (UTC)
Siz daha tecrübelisiniz, daha iyi bilirsiniz ama fotoğraflar galeri şeklinde konulsa daha iyi olmaz mı? Zaten ben tam emin olamadığım için değiştirmedim sadece etiket koydum. --hmtktrk ileti 18:19, 24 Ağustos 2013 (UTC)
Vikipedi'de kabul edilen biçim bu şekilde. Sayfayı üç kolona bölersek doğal olarak liste daha çok yer kapladığı için sol ve orta kolonları dolduruyor. Fotoğraflar da sağ kolona kalıyor. (Latin alfabesi soldan okunmaya başladığı için listenin soluna fotoğraf koymamak çok doğal.) Aslında fotoğraflar sağ tarafta olmalı diye bir standart yok ama dediğim gibi kabul edilen biçim bu. Galeri olarak koymaktansa hiç koymamak daha iyi çünkü çirkin bir görünüm oluyor. Son zamanlarda yaptığım listelerde ne sağ kolona ne de galeriye fotoğraf koymuyorum mesela. Her şekilde mümkün. --cobija 18:24, 24 Ağustos 2013 (UTC)
Peki, bu durumda etiketi kaldırıyorum. Teşekkürler, iyi akşamlarr. --hmtktrk ileti 18:27, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Vandalizm vakası[kaynağı değiştir]

Merhaba İncelemeelemani, şurda kötü amaçlı yapılan değişiklikler gördüm. Bakarsanız sevinirim, kolay gelsin. --hmtktrk ileti 15:05, 25 Ağustos 2013 (UTC)

Maalesef futboldan çok anlamıyorum. Bu nedenle bir şeye dokunmadım. Düzelir yakında. Kolay gelsin.--i.e.msj 21:15, 25 Ağustos 2013 (UTC)
İyi günler, şuradaki maddeye bilerek yanlış bilgiler girilmiş. Bakarsanız sevinirim, kolay gelsin. --hmtktrk ileti 09:38, 26 Ağustos 2013 (UTC)
Vikipedi'ye olan katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Bununla beraber, yaptığınız her değişiklikten sonra "Sayfayı kaydet" butonuna basmaktansa, yaptığınız değişikliklerden sonra "Önizlemeyi göster" butonuna basmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede yaptığınız değişiklikler henüz kaydedilmeyecek ancak siz sayfanın kaydedildiğinde alacağı hâli görebileceksiniz. Bu sayede de son değişikliklerde ve sayfa geçmişinde gereksiz kayıtların oluşmasını engellemiş olacaksınız. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.--Théoden ileti 15:08, 27 Ağustos 2013 (UTC)


Merhaba İncelemeelemani, devriye olmak için gereksinimleri karşılıyorum ama sistem beni otomatik olarak almadı bir bakarsanız sevinirim. Bir de devriyelik başvurusu yaptım ama bir sebepten dolayı cevap vermiyorlar, o konu hakkında bilginiz var mı? --hmtktrk ileti 10:02, 28 Ağustos 2013 (UTC)

Bu konuyu hizmetlileri danışırsan daha doğru olacağını sanıyorum. Çünkü benim fazla bilgim yok. Devriyelik yetkisi verilmesini, ağırdan alıyor olabilirler. Zaten çok fazla etkin hizmetlimiz maalesef yok. Thedon bu konuda sana yardımcı olabileceği kadar olacaktır diye düşünüyorum. Kolay gelsin.--i.e.msj 10:07, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Tamam, teşekkürler. --hmtktrk ileti 10:08, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Merhaba, şuan devriye olmak için gereksinimleri karşılıyorum, sistem neden almadı bilmiyorum. Ayrıca spor maddeleriyle ilgilenen çok az devriye var (6 gündür kontrol edilmeyen sayfa var), Vikipedi'de çok zaman geçiriyorum ve spor ağırlıklı olmak üzere diğer maddeleri kontrol ederek Vikipedi'ye katkıda bulunabileceğime inanıyorum. Dikkate alırsanız sevinirim, kolay gelsin. --hmtktrk ileti 10:17, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Merhabalar, devriyelik yetkiniz etkinleştirilmiştir. Tarafsız bakış açısı ve telif hakkı politikalarına özellikle dikkat etmeniz ve katkılarınızın artarak sürmesi dileğiyle. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 10:53, 28 Ağustos 2013 (UTC)

Şablon güncellemeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Lütfen Şablon:Chelsea FC kadrosunda yaptığınız gibi İngilizce Vikipedi'den kopyala-yapıştır yaparak şablonları güncellemeyiniz. Orasıyla bizim sistemimiz biraz farklı, iki şablonda birden güncelleme yapmak gerekiyor. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:42, 28 Ağustos 2013 (UTC)

Demek istediğinizi anlamadım. --hmtktrk ileti 16:47, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Gösterdiğim şablonda şöyle bir değişiklik yapmışsınız. İngilizce Vikipedi'de yer alan şablonun içeriğini aynı şekilde buraya kopyalamışsınız yani. Ancak bizim şablonlarla oradaki şablonlar arasında fark var, her iki sayfayı birden yan yana açarsanız görürsünüz bu farklı. Bizde tek bir şablon içinde iki farklı şablon (futbolcu maddelerinde kullanılan dolaşım şablonu ve takım maddelerinde kullanılan şu kısım) bulunmakta. İngilizce Vikipedi'den direkt olarak ilk kısmı kopyalarsanız, ilk kısım ile ikinci kısım arasında uyumsuzluk oluşuyor. Ek olarak bazı bağlantılarda da sıkıntı oluyor (Obi Mikel bağlantısını değiştirmişsiniz mesela). Bu yüzden biraz daha özen gerektiriyor bu güncellemeler.--RapsarEfendim? 16:52, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Peki, iyi akşamlar... --hmtktrk ileti 16:55, 28 Ağustos 2013 (UTC)

Collapsible option[kaynağı değiştir]

Merhaba Hmtktrk nasılsın? Son dönem ki başarılı ve olumlu katkılarını yakından takip ederek iyi ısındığını düşünüyorum vikipediye :) önemli katkıların uzun süreler devam eder umarım. Ancak dikkatimi çeken bir husus oldu hemen hemen çoğu şablona (collapsible option) içeriğini yüklemişsin ancak bunun bir zorunluluk olduğunu düşünmediğim gibi bir ihtiyaç olduğunu da sanmıyorum aksine şablonu olması gerektiğinden daha büyük bir içerikmiş gibi göstermekle beraber aynı zamanda şablonun estetiğini bozuyor böyle büyük çaplı bir değişikliği herhangi bir yerde belirtmemişsin kullanmakta yarar var mı diye köy çeşmesi veya tartışma sayfasında ki benim son dönem güncellediğim çoğu sayfa da karşıma çıktı bu durum belirtmek de yarar var ricam bundan sonraki şablonlara eklememen de ve durumu belirttiğim tartışma kısımlarında diğer spor sayfalarını güncelleyen kullanıcılara da danışmandan yana :) İyi günler (Pipapo7 (mesaj) 11:10, 29 Ağustos 2013 (UTC))

Sağolun size de merhaba, önceden böyle bir şeyin varlığından bile haberim yoktu. :) Dediğiniz doğru büyük çaplı değişikliklerden önce diğer kullanıcılara danışsaydım iyi olurdu. Uyarınızdan dolayı teşekkürler, kolay gelsin... --hmtktrk ileti 11:40, 29 Ağustos 2013 (UTC)
Merhaba, {{Collapsible option}} şablonu yalnızca şablon sayfalarında gözüken bir bilgilendirme şablonudur ve <noinclude>..(buraya)..</noinclude> tagleri arasına eklendiğinde şablonun eklendiği sayfalarda gözükmez. Buna dikkat edildiği sürece, böyle bir durumu kimseye sormanız gerektiğini düşünmüyorum. Çünkü bu bir yardım şablonudur. Eskiden bu şablonu bilmediğimde, nasıl şablonu gizlemek için cebelleştiğimi iyi bilirim. İngilizce Vikipedi'de bu şablon onbinlerce şablona bağlıyken, bizde bini geçmiyor. Yani şablonlar yalnızca basit veya karışık olabilecek, tekrarlanacak tanımların kullanımını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır (bkz. Yardım:Şablon kullanımı). Şablonların yardım sayfalarının güzel durması elbette önemlidir ancak yardım yardımdır ve collapsible şablonu hiçte bozuk bir yardım şablonu değildir. Bu nedenle bu tür bir şeyi diğer kullanıcıları sormanız gerekmez ve gerektiğini düşünmüyorum. Kolay gelsin.--i.e.msj 14:18, 29 Ağustos 2013 (UTC)
Bende çok uzun senelere anonim olarak yapmıştım değişiklikleri sonra birgün hesap kurarak yapmaya karar verdim fark etmene sevindim o halde :) önemli katkılarını ve vandalizmle savaşını izliyorum gayet başarılı ve istikrarlısın :) i.e.'nin aksine benim bu konudaki fikrimin ne ölçüde söylediğimi anladığından ötürü çok fazla açıklamaya gerek duymuyorum kendimi elbetteki bana veya başkasına sormana gerek olmadan değişikliklerini yapacaksın neticede bir devriyesin ancak gizlemeden yapmış olduğun için bu yüzden uyarmıştım :) Bir sorun veya yardımım olacağı bir konuda mesaj kutum her zaman bir tık uzağında. İyi vikiler :)(Pipapo7 (mesaj) 17:07, 29 Ağustos 2013 (UTC))
Farklı düşünceler olabilir. İkinizin de ne demek istediğini anladım. Teşekkürler...--hmtktrk ileti 17:13, 29 Ağustos 2013 (UTC)


VikiProje Edebiyat davetiyesi
İyi günler...
Edebiyat alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Edebiyat Portalı altında toplamayı hedefleyen Edebiyat Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.


Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim dostum :) Mert Taşkın (mesaj) 12:15, 30 Ağustos 2013 (UTC)

Terzan ve ya diğer adlarla oluşturduğunuz maddeler birbirleriyle alakalı olanlar için şablon yapılabilir mi? Benim, konuyla alakam olmadığı için soruyorum. Eğer benzer maddelerin (türleriyle birlikte) elinizde listesi varsa ben yapabilirim. --hmtktrk ileti 12:56, 30 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Hmtktrk, katalog girişleriyle belirtilen nesneler için (NGC veya Messier gibi) zaten dolaşım şablonları mevcut. Terzan nesneleri için bence buna gerek yok. Çünkü, zaten küresel yıldız kümesi kategorisinde yer alıyorlar, sayıları sınırlı (15 tane) ve ayrı bir katalogda belirtilmiyorlar. Yine de aklında olan birşey varsa benimle paylaşabilirsin. Görüşmek üzere. --cRea80 (mesaj) 13:12, 30 Ağustos 2013 (UTC)
Öyle diyorsanız tamamdır. Kolay gelsin... --hmtktrk ileti 13:38, 30 Ağustos 2013 (UTC)

Merhabe Ömer, İzberbaş maddesinin sağ üst köşesinde bulunan koordinatlarda eksiklik var. Bakarsanız sevinirim. Kolay gelsin... --hmtktrk ileti 20:16, 30 Ağustos 2013 (UTC)

Koordinat hatasını hatırlattığınız için teşekkür ederim.Fark edememişim. Bu imzasız yazı Ömer Berkay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Önemli değil, kolay gelsin... --hmtktrk ileti 20:38, 30 Ağustos 2013 (UTC)

Lütfen, Kheiron maddesinde olduğu gibi internetten bulduğunuz bilgileri kopyala-yapıştır yaparak Vikipedi'ye eklemeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --hmtktrk ileti 19:04, 30 Ağustos 2013 (UTC)

Bir hata olduğunu söylemişsiniz ve düzeltmeye çalıştım ve kendi cümlelerimi ekleyerek yorumladım. Konuyu değiştirmemeye çalıştım. Bir bakıp fikirlerinizi bana iletin bekliyorum. Lütfen bana mesaj atarak bilgilendirin. Teşekkürler... Bu imzasız yazı Chuckasdf (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
(Mesajlarınıza imza (~~~~) eklemeyi lütfen unutmayın.) Maddelere kopyala-yapıştır şeklinde bilgi eklemememiz gerekiyor. Fakat, kendi yorumlarımızı eklemekte yanlıştır. Vikipedi'ye eklediğimiz bilgiler ansiklopedik olmalı ayrıca sağlam kaynaklardan alınmış ve kaynağı belirtilmiş olmalıdır. --hmtktrk ileti 08:53, 31 Ağustos 2013 (UTC)
Evet, bu şekilde daha iyi olmuş madde fakat kaynak eklemeniz gerekmektedir. --hmtktrk ileti 08:56, 31 Ağustos 2013 (UTC)
Kaynak olarak bilgiyi okuyup bu siteye özgün ve bir kopyası daha görülmemiş özetini çıkardığım siteyi mi yazmalıyım yoksa o sitenin de kaynak olarak gösterdiği kitaplarımı yazmalıyım Chuckasdf (mesaj) 09:05, 31 Ağustos 2013 (UTC)
Siteyi yazmanız yeterlidir. Fakat sitede bu kaynaktan alınmıştır diye belirtiliyorsa o kaynağı yazmanız daha iyi ve inandırıcı olur. Bu sayfadan nasıl kaynak ekleneceğini öğrenebilirsiniz. Kolay gelsin... --hmtktrk ileti 09:08, 31 Ağustos 2013 (UTC)

Terek adlı sayfayı oluşturuken yanlııkla önizleme yerine değişiklikleri kaydetmişim. O yüzden sayfa yarım yamalak olmuş o yüzden sil kutusunu aldım ve sayfayı yazdım.Ömer Berkay (mesaj) 16:46, 31 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba, Bu kullanıcı ısrarla telif hakkı ihlal eden içerik ekliyor. İyi akşamlar... --hmtktrk ileti 19:22, 31 Ağustos 2013 (UTC)

Merhabalar, kullanıcının derdi vandalizm yapmaktı. Yarattığı tüm maddeler silindi. Haber verdiğiniz için teşekkürler.. --Théoden ileti 21:03, 31 Ağustos 2013 (UTC)

İyi günler Bites adına açtığım başlık telif hakkından dolayı sorun yaratıyor bunun hakkında gerekli bilgileri ve sorularımızı posta adresinize mail atarak bildirdim fakat herhangi bir geri dönüş sağlanmadı bilginize teşekkürler. Bu imzasız yazı Wikibites06 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle benim imzamı kullanmanızın nedeninin anlayamadım. :) Cevabı yazdım ama bu konuda İncelemeelemani veya Théoden ı bilgilendirirseniz yardımcı olurlar, kolay gelsin... --hmtktrk ileti 08:45, 3 Eylül 2013 (UTC)

İBP'nin gelecek haftaları[kaynağı değiştir]

Merhaba hmtktrk,

İş birliği projesinin'nin önümüzdeki haftalarda hangi konularda yapılması gerektiğini belirleyebilmek için yardımınıza ihtiyacım var. Bunun için Vikipedi:İş birliği projesi/Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar ve Vikipedi:İş birliği projesi/Kırmızılar sayfalarında görüşlerinizi beklirtirseniz sevinirim. Yapılmasının yararlı olacağını düşündüğünüz işleri değil, katılmayı düşünebileceğiniz işleri belirtmeniz karar vermede daha çok yardımcı olacaktır. Sevgilerle.. Mukaddimeileti 09:05, 3 Eylül 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Bilgi kutusu bulunmayan sayfalara bilgi kutusu ekleme konulu iş birliği projesine katılımız için teşekkürler. Geçtiğimiz hafta 300 maddeye bilgi kutusu eklemeyi hedeflemiştik. Yeni katılımcılarımızın üstün gayretleriyle 700 civarında maddeye bilgi kutusu eklemeyi başardık. Bu hafta yeni bir bakım projesini ele alıyoruz. Düzenlenmeyi bekleyen maddelerin düzenlenmesi iş birliğine katılarak, 500 maddeyi düzeltme hedefine ulaşmamıza yardımcı olursanız iş birliği ile Vikipedi'yi bir adım daha ileri götürmüş oluruz. Şimdiden teşekkürler.. Mukaddimeileti 07:49, 9 Eylül 2013 (UTC)

Desteklemiş olduğunuz seçkin resimler altyazılarındaki kırmızı bağları oluşturma konulu iş birliği projesi bu hafta huzurlarınızda. Desteklerinizi bekleriz.. Mukaddimeileti 11:00, 23 Eylül 2013 (UTC)

O zaman oy vermiştim. Ama üzülerek söylüyorum çok istememe rağmen şuan projeye katılabilecek durumda değilim, kusura bakmayın. --hmtktrk ileti 14:57, 28 Eylül 2013 (UTC)

I don't speak Turkish Only English. Koavf (mesaj) 03:16, 7 Ekim 2013 (UTC)

Vikiproje:Spor tartışma daveti[kaynağı değiştir]

Selamlar Hmtktrk. VikiProje Spor katılımcısı olarak, burada başlatılmış olan tartışmaya katılabilir misiniz? İyi çalışmalar diliyorum.Beyazmavi ileti 17:14, 4 Kasım 2013 (UTC)